Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Τα μαζεύουν και φεύγουν από την Ελλάδα ALDI, FNAC, BP, SHELL - Κανόνια στην αγορά από μεγάλες αλυσίδες

- Φεύγουν κι αφήνουν πίσω τους χιλιάδες άνεργους
- Τουλάχιστον 10.000 σε ένα εξάμηνο οι άνθρωποι χωρίς δουλειά
- Φήμες και για άλλες πολευθνικές που θα φύγουν από την Ελλάδα

Είναι τα πρώτα δυνατά σημάδια της οικονομικής κρίσης; Είναι η ελληνική γραφειοκρατία την οποία δεν μπόρεσαν να αντέξουν; Οπως και να' χει οι πολυεθνικές που έχουν εγκαταλείψει τον τελευταίο χρόνο την Ελλάδα δεν μετριώνται πλέον στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Την Παρασκευή η είδηση έσκασε σαν βόμβα. Η αλυσίδα σούπερ - μάρκετ (και μάλιστα φθηνών σούπερ μάρκετ) ALDI ανακοίνωσε οτι εγκαταλείπει την χώρα μας.

Η ελληνική γραφειοκρατία αλλά και οι μηδενικές πρωτοβουλίες της .......

κυβέρνησης να δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη διώχνουν αυτή την γερμανική αλυσίδα.

Με τα ενοίκια στα ύψη, με την αξία της γης έως και 50% παραπάνω σε σχέση με πιο προηγμένες χώρες της Ε.Ε. και με τους αρμόδιους υπουργούς άφαντους οι γερμανοί τα μάζεψαν και έφυγαν.

Είχε προηγηθεί το σοκ της περασμένης εβδομάδας με την αλυσίδα της Fnac η οποία τα τελευταία 5 χρόνια παρά το γεγονός οτι ήθελε να κάνει τα καταστήματά της από 3 τουλάχιστον 10 τελικά αυτό δεν έγινε ποτέ και αποφάσισε να αποσυρθεί ολοκληρωτικά.

Εκτός όμως από τη Fnac και την Aldi τον χορό των αποχωρήσεων είχαν ξεκινήσει πέρυσι η Plus πέρυσι, η Shell, η BP και η Ιnterattica.

Τα ελληνικά λουκέτα

Η πιο πρόσφατη απόδειξη οτι κάποιες επιχειρήσεις δεν μπορούν να αντέξουν τα χρέη και την κρίση είναι αυτή των σούπερ μάρκετ ΑΤΛΑΝΤΙΚ.

Στις 14/07 η ανακοίνωση οτι κινεί τις διαδικασίες για υπαγωγή στο άρθρο 99 έδειξε οτι είναι ένα βήμα πριν την πτώχευση.
Είναι μια κίνηση για να ξεκινήσει συνδιαλλαγή με τους πιστωτές της, ώστε να βρεθεί μια φόρμουλα αναχρηματοδότησης των χρεών.

Τον ίδιο δρόμο έχουν ακολουθήσει οι εταιρείες Elite και Έδραση, ενώ είχαν προηγηθεί λουκέτα στις επιχειρήσεις Planet Home και Απέργης.

Στην αγορά μιλούν και για άλλα τρία λουκέτα, ενώ άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τις γίνεται στον χώρο των πολυεθνικών προαναγγέλουν και άλλες αποχωρήσεις....

Αν κάποιος καθήσει και μετρήσει από όλα τα παραπάνω πόσοι άνθρωποι μένουν στον δρόμο, χωρίς δουλειά και χωρίς ελπίδα να βρούν κάτι αντίστοιχο, δεν θα απορήσει όταν θα βγουν τα νέα στοιχεία για την ανεργία η οποία ούτες ή άλλως είναι σε δυσθεώρητα ύψη.

Με έναν συντηρητικό υπολογισμό 10.000 είναι οι νεοι άνεργοι από όλα αυτά τα λουκέτα και τις αποχωρήσεις.

Ποιός θα είναι ο επόμενος;

Από το Newsit

Laoura Does Loutraki Η πορνοταινία της Μίνας Ιορδανίδου

Το dvd γυρίστηκε στο ίδιο κρεβάτι με της Τζούλιας Αλεξανδράτου. Και η Λάουρα επέλεξε Έλληνα και, μάλιστα, ...διεθνή! «Το ότι συμμετέχω σε μια αισθησιακή ταινία... δεν σημαίνει ότι θα αφήσω τον αθλητισμό», δήλωσε στην εφημερίδα «Espresso» ο 23χρονος αθλητής, που δεν παρέλειψε να παινέψει τα...
προσόντα του.

Γιώργος και Λάουρα γνωρίστηκαν πριν από μερικούς μήνες, όταν εμφανίστηκαν σε τηλεοπτική εκπομπή ως μοντέλα. Όπως λέει ο 23χρονος, δέθηκαν από την πρώτη στιγμή και η χημεία τους είναι τόσο εκρηκτική που βγαίνει ακόμα και στο κρεβάτι.
«Το σεξ με την Λάουρα μπορεί να συγκριθεί μόνο με ..........

το άθλημα του μαραθωνίου», δηλώνει στην εφημερίδα ο αθλητής!

KAI ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΝΑ ΠΟΥΜΕ.............!!!!!

Από το http://rokakias.blogspot.com/2010/07/laoura-does-loutraki.html

Ατλάντικ: Διευκρινίσεις στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Διευκρινίσεις σχετικά με το αίτημα υπαγωγής στη διαδικασία συνδιαλλαγής του άρθρου 99 του Ν. 3588/2007 δίνει η εταιρεία Ατλάντικ Σούπερ Μάρκετ, απαντώντας σε ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Ακολουθεί η ανακοίνωση της εταιρείας:........

α) Αναφορικά με την απόφαση του αρμοδίου οργάνου της εταιρείας μας περί υπαγωγής της στην διαδικασία συνδιαλλαγής, σας ενημερώνουμε ότι από τις διατάξεις των άρθρων 99 επ. του Ν. 3588/2007 ουδόλως απαιτείται η λήψη συγκεκριμένης απόφασης οιουδήποτε οργάνου του νομικού προσώπου, το οποίο αιτείται την υπαγωγή του στην εν λόγω διαδικασία (π.χ. απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου ή Γενικής Συνελεύσεως). Αναφορικά με τους λόγους που οδήγησαν στη λήψη αυτής της απόφασης επισημαίνουμε ότι είναι η επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης της εταιρείας κατά τους τελευταίους κυρίως μήνες απόρροια της οικονομικής ύφεσης και των δυσμενών επιπτώσεων που επηρέασαν αναπόφευκτα τόσο τη ρευστότητα, όσο και την κερδοφορία της εταιρείας. Επιπλέον οι αυξημένες υποχρεώσεις έναντι των προμηθευτών και η σφιχτή πολιτική πιστώσεων που ακολουθούν με μείωση των ημερών πίστωσης ειδικά τους τελευταίους μήνες, απόρροια της ύφεσης, παράλληλα με τη μείωση του κύκλου εργασιών λόγω της μείωσης της κατανάλωσης, είχαν ως αποτέλεσμα τη σημαντική συρρίκνωση της ρευστότητας της εταιρείας και την προσωρινή δυσχέρεια στην εκπλήρωση των υποχρεώσεων.

β) Ο λόγος που οδήγησε την εταιρεία μας στην λήψη της ανωτέρω απόφασης είναι ότι την 7η Ιουλίου 2010, επεδόθη στην εταιρεία μας η υπ? αρ. 14287/2010 διαταγή πληρωμής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Η εν λόγω διαταγή πληρωμής εξεδόθη αυθημερόν κατόπιν αιτήσεως της εταιρείας με την επωνυμία «ΦΛΩΡΙΔΗΣ ΑΕΒΕΚ», για το συνολικό ποσό των 516.686,16 ευρώ. Κατόπιν αυτού και προκειμένου η εταιρεία μας να προστατευτεί από την διαδικασία της αναγκαστικής εκτελέσεως, η οποία θα λάμβανε πιθανότατα αβέβαιες διαστάσεις ως προς τις συνέπειές της, κατέθεσε την ανωτέρω αίτηση.

γ) Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της εταιρείας έως και σήμερα 16/7/2010 ανέρχονται στο ποσό των 20,6 εκ. € τα οποία προέρχονται από : 1) Μάιο 2010 2,43 εκ. € 2) Ιούνιο 2010 13,77 εκ. € και 3) Ιούλιο 2010 4,4 εκ. € και για τα οποία η εταιρεία βρίσκεται σε συνεννόηση για διακανονισμό.

Οι σημαντικότεροι σχετικοί πιστωτές της εταιρείας είναι οι εξής:

BARILLA HELLAS Α.Β.Ε.Ε., BEIERSDORF HELLAS A.E., BOLTON HELLAS A.E.B.E, CAMPINA ΕΛΛΑΣ Α.Ε., CARRIER FRIGEL ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Α.Ε. COCA-COLA ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΜΦΙΑΛ., DIAGEO ΕΛΛΑΣ Α.Ε., ELBISCO Α.Β.Ε.Ε., FROST-IT REFRIGERATION Α.Ε., JOHNSON & JOHNSON HELLAS AEBE, KRAFT FOODS HELLAS Α.Ε., NUTRIART ABEE, PEPSICO HBH ABE, PERNOD RICARD HELLAS ΑΒΕΕ, SINGULAR LOGIC Α.Ε, TASTY FOODS ΑΒΓΕ, VIVARTIA ΑΒΕΕ, ΑΓΡ/ΚΟΣ ΠΤΗΝ/ΚΟΣ ΣΥΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ AMSTEL Α.Ε, ΑΜΒΥΞ ΑΕ, ΒΕΛΠΑΖ Α.Ε., ΒΙΟΛΕΞ BIC A.Ε, ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε, ΕΛΑΙΣ-UNILEVER HELLAS Α.Ε., ΕΥΡΗΚΑ ΕΛΛΑΣ ΑΕ, ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Κ. ΑΦΟΙ ΑΕΒΕ, ΚΟΝΣΕΡΒΟΠΟΙΙΑ Β.ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΕΒΕ, ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ ΑΒΕΕ, ΚΩΤΣΙΟΠΟΥΛΟΙ ΑΦΟΙ Ι. Α.Ε ΙΟΝ, ΜΕΒΓΑΛ Α.Ε., ΜΕΓΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ Α.Ε, ΜΠΑΣΔΡΑΣ Α.Β.Ε.Ε., ΝΕΣΤΛΕ ΕΛΛΑΣ Α.Ε., ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Ε.Ι. ΑΕ, ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝ/ΣΜΟΣ ΑΡΤΑΣ, ΥΦΑΝΤΗΣ Α.&Χ. ΑΒΕΕ, ΦΛΩΡΙΔΗΣ Α.Ε.Β.Ε.Κ, ΦΡΗΣΛΑΝΤ ΚΑΜΠΙΝΑ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.

δ) Η συζήτηση της αιτήσεως συνδιαλλαγής της εταιρείας μας, προσδιορίστηκε για την δικάσιμο της 27ης Οκτωβρίου 2010, ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με αριθμό πινακίου Ρ1/4. Πλην δε, της αιτήσεως υπαγωγής της εταιρείας μας στην διαδικασία του άρθρου 99, σας ενημερώνουμε ότι η εταιρεία μας αιτήθηκε στο πλαίσιο της συνδιαλλαγής, την λήψη προληπτικών μέτρων, κατ? άρθρο 100 σε συνδυασμό με το άρθρο 10 του Ν. 3588/2007, των οποίων η συζήτηση προσδιορίστηκε στην ίδια, ως άνω δικάσιμο, με αριθμό πινακίου Ρ1/3. Επί της αιτήσεως της εταιρείας μας για λήψη προληπτικών μέτρων στο πλαίσιο της διαδικασίας συνδιαλλαγής, συζητήθηκε την 12η Ιουλίου 2010, αίτημα χορηγήσεως προσωρινής διαταγής, η οποία χορηγήθηκε από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

ε) Καταλήγοντας, η διοίκηση της εταιρείας θα ήθελε για μία ακόμα φορά να επισημάνει ότι η ενέργεια αυτή, αν και δεν ήταν ποτέ στις προθέσεις της, κρίνεται όμως απαραίτητη για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της εταιρείας και της ευόδωσης των προσπαθειών που καταβάλλονται για την αναδιάρθρωση των υφιστάμενων υποχρεώσεών της. Η διοίκηση της ΑΤΛΑΝΤΙΚ με ισχυρό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους 3.500 εργαζόμενους και τις οικογένειές τους είναι αποφασισμένη και κινείται με κάθε δυνατό τρόπο για την επιτυχή ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης της εταιρείας και τη βελτίωση της υπάρχουσας κατάστασης. Ήδη τους τελευταίους μήνες είναι σε εξέλιξη πλάνο αναδιάρθρωσης των λειτουργιών και του δικτύου με στόχο τη μείωση του κόστους και την εξοικονόμηση ρευστότητας. Στο πλαίσιο αυτό έχουν υλοποιηθεί σειρά ενεργειών όπως, η εξυγίανση του δικτύου των καταστημάτων, η οποία περιλαμβάνει το κλείσιμο, πώληση ή μεταφορά καταστημάτων και παράλληλα το άνοιγμα νέων καταστημάτων στρατηγικά τοποθετημένων. Παράλληλα, υλοποιούνται ενέργειες ενίσχυσης της ρευστότητας όπως η πρόσφατη ολοκλήρωση της διάθεσης του ποσοστού συμμετοχής της θυγατρικής ΒΗΤΑ ΠΙ στην εισηγμένη στο ΧΑ ΕΛΓΕΚΑ ΑΕ, ενέργεια η οποία ενίσχυσε τη ρευστότητα της Εταιρείας κατά 14,8 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, η εταιρεία εξετάζει τη διάθεση μη παραγωγικών περιουσιακών στοιχείων, ενώ μελετά τρόπους περαιτέρω αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας της.

Με τις ενέργειες αυτές η εταιρεία λαμβάνει όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα για την έγκαιρη και ορθή αποκατάσταση των ζητημάτων ρευστότητας, ώστε να συνεχιστεί αδιάλειπτα η λειτουργία της και να υλοποιηθεί το αναπτυξιακό της πρόγραμμα.

Η διοίκηση της ΑΤΛΑΝΤΙΚ επιθυμεί να περιφρουρήσει τη βιωσιμότητα της εταιρείας, ώστε να μην πτωχεύσει, ούτε να κλείσει, ενώ διατηρεί συγκρατημένη αισιοδοξία ότι οι προσπάθειες αυτές θα αποδώσουν

Σε κάθε περίπτωση, η εταιρεία δεσμεύεται ότι θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την προάσπιση των συμφερόντων της εταιρείας, των μετόχων και του προσωπικού της, και θα ενημερώσει αμελλητί με νεώτερη ανακοίνωση για οποιαδήποτε εξέλιξη.

Συνεχίζεται το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Ένας καθιερωμένος θεσμός για την τέχνη του χορού, το 16ο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας συνεχίζεται ως τις 22 Ιουλίου, προβάλλοντας το έργο καταξιωμένων χορογράφων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η οικονομική κρίση δεν άφησε ανεπηρέαστη τη φετινή διοργάνωση: το Φεστιβάλ διαρκεί τρεις μέρες λιγότερες σε σχέση με πέρυσι, ενώ οι τιμές των εισιτηρίων μειώνονται αισθητά. Οι φίλοι του χορού όμως θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ένα εξαιρετικά πυκνό πρόγραμμα, καθώς ο αριθμός των παραστάσεων παραμένει ο ίδιος.

Από το πλούσιο πρόγραμμα του Φεστιβάλ ........

ξεχωρίζει η ξενάγηση που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Ιουλίου στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης, από τον γνωστό αρχαιολόγο Πέτρο Θέμελη με προορισμό Εκκλησιαστήριο του Ασκληπιείου. Σε αυτόν τον υποβλητικό χώρο η Ντόρα Μπακοπούλου θα δώσει ρεσιτάλ πιάνου με έργα του Σοπέν, ενώ η Αλεξάνδρα Ραγκόφσκα θα ερμηνεύσει μια σύντομη χορογραφία της Ζουζούς Νικολούδη (σε διδασκαλία της Γιάννας Φιλιπποπούλου).

Η ομάδα «La Macana» από την Ισπανία, εμφανίζεται με το ντούο «Ven», μια χορογραφική πρόταση για τη δυαδικότητα ( 17/7).

Στις 17/7, ο Γιαν Φαμπρ στο έργο του «Another Sleepy Dusty Delta Day», με μια γραφή που θυμίζει τον αποκαλυπτικό κινηματογράφο του Λαρς Φον Τρίερ, συνθέτει μια ωδή πάνω στην ελευθερία της επιλογής του θανάτου και στον έρωτα, την οποία ερμηνεύει η Άρτεμις Σταυρίδη.

Η Κλάουντια Τριότσι, ιταλίδα περφόρμερ αναβιώνει ένα παλιότερο έργο της, την εγκατάσταση-περφόρμανς «Park» (1998), στην οποία επιτρέπει στο κοινό να εισχωρήσει στο σπίτι μιας νοικοκυράς-μηχανής (στις 17/7).

Η ομάδα «les ballets C de la B» επανέρχεται στην Καλαμάτα, με το έργο « Out of Conteχt» του Αλαίν Πλατέλ, που είναι αφιερωμένο στην Πίνα Μπάους (18/7).

Η Αλεξάνδρα Βάγερσταλ, κύπρια χορογράφος που ζει και διακρίνεται στη Γερμανία, έρχεται για δεύτερη φορά στο Φεστιβάλ , με το «Tomorrow in present tense», μια παράσταση για τα εσωτερικά σύνορα (18/7).

Τη σκυτάλη παίρνει η ομάδα «Lemurius» (στις 19/7), που συγκεντρώνει τέσσερις γνωστούς χορευτές (Γιάννης Μανταφούνης, Κατερίνα Σκιαδά, Νίκος Δραγώνας, Όλια Λυδάκη). Mε ερευνητική διάθεση χορογραφούν από κοινού μια παράσταση πάνω στο χρόνο με τίτλο « Crosstalk».

Το Φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με την παράσταση «Roméos et Juliettes» παραγωγή του «Théâtre de Suresnes Jean Vilar» σε χορογραφία του Σεμπαστιάν Λεφρανσουά από τη Γαλλία. Ο Λεφρανσουά κλείνει το μάτι στον Σαίξπηρ για να συνδέσει θέατρο και χορό μέσα από ριψοκίνδυνες φιγούρες χιπ-χοπ. Οι νεαροί Ρωμαίοι και Ιουλιέττες του Λεφρανσουά μας ταξιδεύουν στα προάστια των μεγαλουπόλεων, όπου οι νέοι ζουν τις δικές τους ιστορίες αθωότητας και αντιπαλότητας (21 και 22/7).

Πληροφορίες: Διεθνές Κέντρο Χορού Καλαμάτας, τηλ. 27210 83086 και 27210 90886 , Φαξ: 27210 26966, www.kalamatadancefestival.gr

Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο.

Για το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται υπάρχουν οι εξής προτάσεις να βγείτε και να περάστε καλά.

>> Στις 21:30 ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μώραινας και ο Δήμος Φιλιατρών, έχουν προγραμματίσει μουσική βραδιά στον Άγιο Φανούριο Μώραινας.

>> Μπορείτε επίσης οι λάτρεις της λαίκής τέχνης να επισκεφθείτε τον χώρο της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας (ΑΜΚΕ) "Φιλιατρινούλα" απέναντι από το Δημαρχείο Φιλιατρών για να δείτε την Έκθεση Λαογραφικής – λαϊκής τέχνης, προϊόντων Τοπικών και Σπιτικών Γεύσεων.
Οι ώρες λειτουργίας είναι ώρες καταστημάτων.

>> Οσοι είστε Σινεφίλ, στο αίθριο του Δημαρχείου Φιλιατρών η κινηματογραφική λέσχη προβάλλει την ταινία του Μάρτιν Σκορτσέζε "Το νησί των Καταραμένων" (Shutter Island) με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο.
Η προβολή της ταινίας ξεκινά στις 21:45 ΑΚΡΙΒΩΣ. Προσέξτε την ώρα.



ΕΚΑΒ στο Κ.Υ Φιλιατρών ζητά ο Μπόζος

Τη λειτουργία σταθμού ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Φιλιατρών, ο οποίος με τα ασθενοφόρα του θα καλύπτει τη Δυτική Μεσσηνία -όπου λειτουργεί και η μεγάλη τουριστική επένδυση Costa Navarino- πρότεινε ο διοικητής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας Παναγιώτης Μπόζος να χρηματοδοτηθεί από πιστώσεις που προορίζονται για τον τομέα της υγείας από το περιφερειακό ΕΣΠΑ Πελοποννήσου.

Την πρόταση αυτή, όπως είπε ο Π. Μπόζος στην «Ε», έκανε μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Φώτης Χατζημιχάλης, στο πλαίσιο της συνάντησης διοικητών των νοσοκομείων της Περιφέρειας Πελοποννήσου που συγκάλεσε στην Τρίπολη την περασμένη Τρίτη.

«Η Δυτική Μεσσηνία αντικειμενικά δεν ..........

είναι δυνατό να καλυφθεί από τα ασθενοφόρα του σταθμού ΕΚΑΒ στην Καλαμάτα, κι αυτό προκαλεί σημαντικές δυσλειτουργίες, ενώ εκτός αυτού μένει ουσιαστικά ακάλυπτη από ασθενοφόρο η ΠΟΤΑ» τώρα το καλοκαίρι...

Από Ελευθερία.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 17ης Ιουλίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.




ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Ο Μεσσηνιακός Λόγος είναι εβδομαδιαία εφημερίδα και κυκλοφορεί κάθε Πέμπτη