Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Εκλογές στο Σύλλογο Φιλοπροόδων Φιλιατρών

Την τακτική του γενική συνέλευση θα πραγματοποιήσει την προσεχή Κυριακή, στις 11.30 το πρωί, στο «Βορρέειο» Πνευματικό Κέντρο, ο Σύλλογο Φιλοπροόδων Φιλιατρών.

Σε δελτίο Τύπου του Συλλόγου, που υπογράφουν η πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας του Δ.Σ., Βιβή Παντελάκη και Παναγιώτης Μιχαλακόπουλος αντίστοιχα, σημειώνεται:
«Ο Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών καλεί τα μέλη του σε τακτική γενική συνέλευση στο “Βορρέειο” Πνευματικό Κέντρο, την Κυριακή 18 Ιουλίου 2010 και ώρα 11.30 π.μ., με θέματα ημερησίας διατάξεως: .........

1. Απολογισμός πεπραγμένων της διετίας του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου
2. Οικονομικός απολογισμός διετίας
3. Έκθεση ελέγχου Εξελεγκτικής Επιτροπής
4. Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής.

Όσοι επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα συμβούλου, παρακαλούνται να το δηλώσουν την Πέμπτη ή την Παρασκευή 15 και 16 Ιουλίου, με αίτησή τους στο Βορρέειο, από ώρα 7.00 ως 9.00 μ.μ., στην πρόεδρο ή στο γενικό γραμματέα του Συλλόγου.

Σε περίπτωση μη υπάρξεως απαρτίας, η τακτική γενική συνέλευση θα επαναληφθεί την Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010, στις 6.00 μ.μ., στον ίδιο τόπο με τα ίδια θέματα».

Πηγή: Θάρρος

Πρόεδρος να είναι και όπου να 'ναι ...

Αχ αυτή θέση. Αυτός ο τίτλος. Πρόεδρο να με αποκαλέσουν μια φορά και τι άλλο θέλω. Αν βγεις σε έναν κεντρικό δρόμο και φωνάξεις "Κύριε πρόεδρε" , θα γυρίσουν οι μισοί .. Να πω κι άλλα ;;Κάπως έτσι την είδε και ο Κωνσταντόπουλος από ότι φαίνεται και έγινε ο νέος πρόεδρος του Παναθηναϊκού. Αυτό πάει να πει να είσαι συνειδητοποιημένος αριστερός βρε παιδί μου. Όχι σαν τους άλλους τους σοσιαλιστές και τους δεξιούς που έχουν γίνει ένα. Τώρα, πως ένας αριστερός, θα παίξει τον ρόλο που πρέπει να παίζει ο πρόεδρος μιας ΠΑΕ, είναι άλλο θέμα. Μην τα μπερδεύουμε.

Καλή επιτυχία να έχει στην προεδρία της ......

ομάδας μας ο Κωνσταντόπουλος, αν και δεν το βλέπω..

Γεια σου ρε Ελλάδα με τα ωραία σου. Όπως οι "σταρ" δίνουν τροφή στα μεσημεριανάδικα, έτσι και οι "πολιτικοί" τύπου Κωνσταντόπουλου, δίνουν τροφή στους ιστορικούς για τις μελλοντικές γενιές.

Μου αρέσει πάντως όλη αυτή ιδεολογική σταθερότητα .. Το που βρήκε ο Κωνσταντόπουλος τα λεφτά, να μην το ρωτήσω μάλλον ε ;;

Πηγή: ΒΡΕ ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΔΩ

Εράνη: Σύντομα οι εξελίξεις στο θέμα του Γυμναστή

Τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να κλείσει το θέμα του γυμναστή στην κυπελλούχο Μεσσηνίας.
Διοίκηση και προπονητής αφού ολοκλήρωσαν τις επαφές τους είναι έτοιμοι τις αμέσως επόμενες ημέρες να προχωρήσουν σε ανακοινώσεις.

Παρελθόν και ο Σπυρόπουλος

Μετα την αποχώρηση απο την ομάδα των Τσιριγώτη, Πολυνίκου Παναγιωτίδη, και Σάκη Ψάρρη, παρελθόν απο την Εράνη αποτελεί και ο Παναγιώτης Σπυρόπουλος.
Ο Παναγιώτης Σπυρόπουλος ήταν από τις πλέον ευχάριστες .........

εκπλήξεις της Εράνης στο προηγούμενο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής. Ο 20χρονος ποδοσφαιριστής κατάφερε να προσαρμοστεί αμέσως από τη Νίκη Πλάτης δίνοντας μάλιστα λύσεις σε πολλές θέσεις. Ωστόσο ο Σπυρόπουλος δεν θα είναι στο ρόστερ της φιλιατρινής ομάδας, αφού προχθές το βράδυ εξασφάλισε την ελευθέρας του καταβάλλοντας ένα όχι ευκαταφρόνητο αντίτιμο. Ο νεαρός παίκτης θα συνεχίσει πιθανότατα σε ομάδα της Αθήνας.
Το «διαζύγιο» με τον Παναγιώτη Σπυρόπουλο είναι αιφνίδιο, καθώς μάλιστα η χθεσινή ημέρα αναμενόταν να έχει θετικές ανακοινώσεις που τελικά δεν ήρθαν ακόμη.

Με πληροφορίες από το θάρρος

Δέκα μύθοι για την ηλιοθεραπεία

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και οι παραλίες σφύζουν από κόσμο. Άλλοι αναζητούν το ιδανικό μαύρισμα και άλλοι το θέλουν αλλά το φοβούνται. Ο ήλιος μπορεί να προσφέρει οφέλη για την υγεία μας, αλλά μπορεί να αποδειχθεί και επιβλαβής. Το φως του ήλιου το έχουμε ανάγκη για την παραγωγή και σύνθεση της αντιραχιτιδικής βιταμίνης D. Ωστόσο, η αλόγιστη έκθεση σε αυτόν ευθύνεται για την πρόωρη γήρανση, τις πανάδες, τα εγκαύματα και, στη χειρότερη των περιπτώσεων, για την εμφάνιση του μελανώματος και άλλων δερματικών καρκίνων.

Ιδιαίτερα πρέπει να προσέχουν οι νεότερες ..........

ηλικίες, αφού είναι οι πιο ευάλωτες για να εμφανίσουν σοβαρά προβλήματα. «Το Βήμα» παρουσιάζει τους μύθους και τις αλήθειες σε ό,τι αφορά την έκθεσή μας στον ήλιο με τη συμβολή του καθηγητή Δερματολογίας του Πανεπιστημίου των Αθηνών κ. Ν. Σταυριανέα.

Μύθος 1ος
Τα παιδιά χρειάζονται μεγάλες δόσεις ηλιοθεραπείας για να διατηρούν καλή υγεία

Η έκθεση στον ήλιο είναι ωφέλιμη για την υγεία μας, γιατί βοηθά στην παραγωγή και σύνθεση της αντιραχιτιδικής βιταμίνης D. Λίγα, όμως, λεπτά την ημέρα είναι αρκετά για τη σύνθεση της βιταμίνης αυτής. Τα παιδιά που συμμετέχουν σε ασχολίες έξω από το σπίτι πρέπει να φορούν τον κατάλληλο ρουχισμό, καπέλο και αντηλιακή κρέμα, ιδιαίτερα το καλοκαίρι. Πρέπει να αποφεύγουν την απευθείας έκθεση στον ήλιο, ιδίως τα παιδιά με πολύ ανοιχτό δέρμα, και να προτιμούν τη σκιά. Ακόμη και εκεί λαμβάνουν όλα τα αγαθά που προσφέρει ο ήλιος.

Μύθος 2ος
Ο καρκίνος του δέρματος αφορά μόνο ηλικιωμένους ανθρώπους

Όσο μεγαλώνει ο άνθρωπος τόσο μεγαλώνει και η πιθανότητα ανάπτυξης καρκίνου του δέρματος. Τα γεγονότα, ωστόσο, της παιδικής ηλικίας παίζουν μεγάλο ρόλο στην ανάπτυξη καρκίνου του δέρματος και μελανώματος στην ενήλικη ζωή.

Μύθος 3ος
Προηγείται το ηλιακό έγκαυμα του καρκίνου

Όσοι παθαίνουν ηλιακό έγκαυμα έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να πάθουν καρκίνο του δέρματος. Όσο περισσότερα ηλιακά εγκαύματα έχει υποστεί κάποιος σε νεαρή ηλικία και είναι μάλιστα και ανοιχτόχρωμος, τόσο μεγαλύτερο κίνδυνο έχει να αναπτύξει μελάνωμα στην ενήλικη ζωή του. Ωστόσο, το δέρμα που εκτίθεται στην ηλιακή ακτινοβολία «τραυματίζεται» είτε πάθει έγκαυμα είτε όχι.

Μύθος 4ος
Η ζημιά από την ηλιοθεραπεία είναι προσωρινή γιατί το δέρμα την επουλώνει γρήγορα

Το δέρμα επουλώνει μερικές από τις επιφανειακές ζημιές, γι’ αυτό το έγκαυμα εξαφανίζεται έπειτα από λίγες ημέρες. Οι ζημιές, ωστόσο, που γίνονται στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος δεν επουλώνονται, παραμένουν και το αποτέλεσμα θα φανεί έπειτα από πολλά χρόνια.

Μύθος 5ος
Η χρήση αντηλιακής κρέμας μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες ανάπτυξης δερματικών καρκίνων

Πρόβλημα μπορεί να δημιουργηθεί όταν αυτοί που χρησιμοποιούν αντηλιακή κρέμα κάθονται πολλές ώρες στον ήλιο. Αν η αντηλιακή κρέμα χρησιμοποιηθεί σωστά, περιορίζονται οι πιθανότητες ανάπτυξης δερματικού καρκίνου και μελανώματος.

Μύθος 6ος
Αν φορέσω αντηλιακή κρέμα το πρωί είμαι προστατευμένος όλη την ημέρα

Μία φορά δεν είναι αρκετή. Η αντηλιακή κρέμα πρέπει να απλωθεί σε όλο το σώμα μισή ώρα πριν από την έκθεση στον ήλιο. Η διαδικασία αυτή πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε δύο ώρες. Καμία αντηλιακή κρέμα δεν παρέχει 100% προστασία. Το μέτρο αυτό πρέπει να συνδυάζεται με τα κατάλληλα ρούχα, το καπέλο και τη σκιά.

Μύθος 7ος
Χρειάζεται τουλάχιστον μισή ώρα έκθεσης στον ήλιο μέχρι να εμφανιστούν οι πρώτες κοκκινίλες

Όταν υπάρχει έντονη ηλιοφάνεια, μπορεί κάποιος να καεί από τα πρώτα δέκα λεπτά ή και σε λιγότερο χρόνο, αν είναι ανοιχτόχρωμος (ξανθά ή κόκκινα μαλλιά, γαλανά ή πράσινα μάτια, φακίδες στο πρόσωπο και στο σώμα, δέρμα που εύκολα καίγεται χωρίς να μαυρίζει). Για αυτό είναι απαραίτητο να προστατεύουμε τον εαυτό μας από τον ήλιο όχι μόνο όταν βρισκόμαστε στη θάλασσα, αλλά ακόμη και όταν ασχολούμαστε με εργασίες στην αυλή ή στον κήπο μας. Στα παιδιά πρέπει να ανανεώνουμε την αντηλιακή τους κρέμα κάθε δύο ώρες και να τους φοράμε μπλούζα και καπέλο, ιδίως τις ώρες μεταξύ 11.00 π.μ. και 3.00 μ.μ.

Μύθος 8ος
Χρησιμοποιώντας σπρέι μαυρίσματος το δέρμα αποκτά χρώμα και μειώνονται οι κίνδυνοι από την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία

Με το σπρέι μαυρίσματος στην ουσία βάφουμε το δέρμα σας. Τα προϊόντα για ψεύτικο μαύρισμα δεν παρέχουν καμία προστασία από τον ήλιο.

Μύθος 9ος
Δεν καίγομαι από τον ήλιο όταν βρίσκομαι μέσα στο αυτοκίνητο

Παρ’ ότι το γυαλί μειώνει τη δύναμη της ακτινοβολίας, διατηρεί περίπου το ένα τρίτο αυτής. Έτσι, είναι πολύ πιθανό να καεί κάποιος από τον ήλιο ακόμη και μέσα στο αυτοκίνητό του, ιδιαίτερα σε μεγάλα ταξίδια.

Μύθος 10ος
Οι αντηλιακές κρέμες με υψηλό δείκτη (30 ή 50) παρέχουν μεγαλύτερη προστασία

Ένας δείκτης προστασίας με βαθμό 20 για άτομα που δεν πάσχουν από παθήσεις που δημιουργούν φωτοευαισθησία ή λαμβάνουν φωτοευαισθητοποιητικά φάρμακα είναι αρκετός για να μας προφυλάξει. Επειδή, όμως, θεωρείται ότι πρέπει να απλώνουμε στο σώμα μας αντηλιακό σε παχύτερο στρώμα απ’ ό,τι γίνεται στην πράξη, η κρέμα με δείκτη 40 ή 50 προστατεύει καλύτερα επειδή είναι πιο παχύρρευστη. Στην πραγματικότητα αυτές οι κρέμες προσφέρουν την προστασία που θα είχαμε, αν απλώναμε σωστά στο σώμα μας, δηλαδή σε παχύ στρώμα, το αντηλιακό με δείκτη 20.

• Περισσότερο ευαίσθητοι οι «φυλακισμένοι» στο... γραφείο

Την προσοχή του κόσμου κατά την καλοκαιρινή περίοδο, οπότε υπάρχει έντονη ηλιοφάνεια, εφιστά ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Δερματολογίας, καθηγητής κ. Α. Κατσάμπας. «Ο ήλιος είναι πηγή ζωής, όλη η ζωή από εκεί ξεκινάει. Όμως, η αλόγιστη έκθεση σε αυτόν μπορεί να προκαλέσει αρκετά προβλήματα στην υγεία, άλλα βραχυπρόθεσμα και άλλα μακροπρόθεσμα» δήλωσε ο καθηγητής. Όπως είπε, οι άμεσες βλάβες είναι το κοκκίνισμα, τα εγκαύματα και οι πανάδες.

Επίσης, μπορεί να προκληθούν προβλήματα σε όσους παίρνουν κάποια συγκεκριμένα φάρμακα. Οι χρόνιες βλάβες είναι και οι πιο σοβαρές, και ευθύνονται για την πρόωρη γήρανση του δέρματος, αφού δημιουργούνται πιο εύκολα ρυτίδες, διαταραχές στο χρώμα και έλλειψη ελαστικότητας σε αυτό.
Η πιο σημαντική βλάβη που μπορεί να προκληθεί είναι το μελάνωμα, στο οποίο είναι αρκετά ευαίσθητοι όσοι κάνουν δουλειά γραφείου και εκτίθενται στον ήλιο ξαφνικά κάποιες μέρες το καλοκαίρι.

Πηγή: Θάρρος

Υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της ΝΑ Μεσσηνίας και του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Σήμερα υπογράφτηκε η προγραμματική σύμβαση, μεταξύ της ΝΑ Μεσσηνίας και του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Σκοπός της σύμβασης είναι η υλοποίηση του έργου: «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΤΙΣΜΑΤΟΣ ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ».

Το κτίριο του Σεισμολογικού Σταθμού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών βρίσκεται εντός του οικισμού στο Μαυρομάτι Ιθώμης και κατασκευάστηκε περίπου στο 1970. Πρόκειται για ένα ισόγειο κτίσμα με φέρουσα τοιχοποιία από υπερμπατική οπτοπλινθοδομή πάχους 40 εκ. και πλάκα από οπλισμένο σκυρόδεμα.
Στο κτίριο αυτό λειτουργούν ευαίσθητα .......

όργανα καταγραφής των σεισμικών φαινομένων και αποστολής των στοιχείων στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Η κατάσταση του κτιρίου όσον αφορά την φέρουσα ικανότητά του φαίνεται ικανοποιητική χωρίς να παρουσιάζει εμφανείς ρηγματώσεις ή άλλες βλάβες στα φέροντα στοιχεία του. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του, παρουσιάσθηκαν διάφορες φθορές στην οροφή και στις τοιχοποιίες λόγω υγρασιών οι οποίες αν και αντιμετωπίσθηκαν στο παρελθόν με την κατασκευή υγρομόνωσης δεν λύθηκε το πρόβλημα. Συγκεκριμένα έχουν αποσαθρωθεί τα επιχρίσματα εξωτερικά και καταστραφεί οι χρωματισμοί, ενώ λόγω εισροής των νερών της βροχής εντός του κτιρίου να κινδυνεύουν με καταστροφή τα διάφορα όργανα μέτρησης.Στο δάπεδο είχαν τοποθετηθεί πλαστικά πλακίδια τα οποία έχουν φθαρεί και αποκολληθεί σε μεγάλο βαθμό και χρήζουν αντικατάστασης. Τέλος υπάρχουν έντονες οξειδώσεις στα μεταλλικά κουφώματα.

Για την επίλυση του προβλήματος των υγρασιών και την ανακαίνιση του κτιρίου προβλέπονται να γίνουν οι εξής εργασίες:
1. Κατασκευή ξύλινης στέγης με κεραμίδια ρωμαϊκού τύπου ώστε να λυθούν οριστικά τα προβλήματα των υγρασιών αφενός αλλά και της βελτίωσης της εικόνας του κτιρίου σε σχέση με τον υπόλοιπο οικισμό.
2. Επειδή σήμερα στην οροφή του κτιρίου είναι τοποθετημένες αρκετές κεραίες για την λήψη και αποστολή στοιχείων, οι οποίες δεν είναι δυνατόν να παραμείνουν με την κατασκευή της στέγης, θα μετακινηθούν σε άλλες θέσεις με ευθύνη και προσωπικό του Εθνικού Αστεροσκοπείου, εκτός από ένα δορυφορικό κάτοπτρο το οποίο θα πρέπει να μετακινηθεί από εξειδικευμένο ιδιωτικό συνεργείο και θα πληρωθεί απολογιστικά.
3. Καθαίρεση όλων των αποσαθρωμένων επιχρισμάτων και κατασκευή νέων.
4. Αποξήλωση των πλαστικών πλακιδίων δαπέδου και αφού καθαρισθεί πλήρως η επιφάνεια από τα υπολείμματα της παλαιάς κόλλας θα γίνει τοποθέτηση κεραμικών πλακιδίων GROUP 4, διαστάσεων 40x40 cm σε χρώμα που θα υποδειχθεί από την επίβλεψη.
5. Χρωματισμοί των εξωτερικών και των εσωτερικών τοίχων καθώς και των μεταλλικών κουφωμάτων σε αποχρώσεις που θα υποδειχθούν από την επίβλεψη.

Η χρηματοδότηση γίνεται από την ΝΑΜ η οποία θα διαθέσει το ποσό των 20.331,00 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), από το πρόγραμμα τελών άδειας-μεταβίβασης οχημάτων 2010.

Ασφαλιστικά Μέτρα για τα απορρίμματα στην περιοχή της Καλαμάτας από το Επιμελητήριο Μεσσηνίας.

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, υπακούοντας στο θεσμικό του ρόλο και με αίσθημα ευθύνης έναντι των μελών του και της κοινωνίας της Καλαμάτας, προχώρησε στην άσκηση ασφαλιστικών μέτρων για το μεγάλο πρόβλημα των απορριμμάτων στην περιοχή.
Την προσφυγή στη δικαιοσύνη υπαγόρευσε πρώτα και πάνω απ’ όλα η προάσπιση της δημόσιας υγείας αλλά και οι κραυγές αγωνίας των επιχειρηματιών μελών του οι οποίοι, εν μέσω της βαθιάς οικονομικής κρίσης, βλέπουν ακόμη μια τουριστική περίοδο να πηγαίνει χαμένη υπό αυτή τη νέα απειλή.

Η ενέργεια του Επιμελητηρίου δεν υποκρύπτει ..........

καμία πρόθεση καταλογισμού ευθυνών ούτε συνιστά κίνηση εντυπωσιασμού, αλλά αντίθετα δηλώνει την επιθυμία του να εξευρεθεί ΑΜΕΣΑ σωστή λύση του προβλήματος, κάτι που δεν μπορεί να γίνει υπό συνθήκες πίεσης.
Έχοντας υπόψη τη δέσμευση του Δημάρχου Καλαμάτας κ. Παν. Νίκα, το Επιμελητήριο κατέθεσε το αίτημά του συνοδευόμενο από ρεαλιστικές προτάσεις και ευελπιστεί ότι η αιτούμενη μικρή παράταση θα επιτρέψει να γίνουν με ταχείς ρυθμούς οι απαραίτητες ενέργειες εξεύρεσης κατάλληλου χώρου συγκέντρωσης και επεξεργασίας απορριμμάτων και θα αποφευχθούν τα χειρότερα για την περιοχή της Καλαμάτας και τους κατοίκους της.
Συγκεκριμένα, το Επιμελητήριο ζητά:

1. Να επιτραπεί η εναπόθεση των απορριμμάτων του Δήμου Καλαμάτας στη θέση Μαραθόλακκα μέχρι 31.12.2010, προκειμένου να αποφευχθεί η λήψη βιαστικών μέτρων και η επιλογή πρόχειρης λύσης, που δεν έχει μελετηθεί και ενδέχεται να συνεπάγεται σοβαρό περιβαλλοντικό και οικονομικό κόστος.

2. Ο Δήμος Καλαμάτας να προκηρύξει άμεσα διαγωνισμό για την εναλλακτική εξεύρεση χώρου συγκέντρωσης και επεξεργασίας απορριμμάτων, ώστε η λύση, που θα επιλεγεί να λάβει τις κατά νόμον εγκρίσεις. Η θέση θα πρέπει να βρίσκεται εντός των ορίων του Καλλικρατικού Δήμου Καλαμάτας και να συνεπάγεται το μικρότερο δυνατό περιβαλλοντικό, οικονομικό και κοινωνικό κόστος. Τα πορίσματα της μελέτης να τεθούν υπό την κρίση διεπιστημονικής επιτροπής ειδικών, την οποία θα συστήσει ο Δήμος Καλαμάτας, προκειμένου να εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο τη βέλτιστη λύση και να γίνει Διαβούλευση με όλους τους κοινωνικούς εταίρους και της κοινωνίας των πολιτών.

3. Ο Δήμος Καλαμάτας να αναθέσει με τις νόμιμες διαδικασίες μελέτη των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από την εναπόθεση των απορριμμάτων στη Μαραθόλακκα, καθώς και αποκατάστασης των επιπτώσεων αυτών.

4. Ο Δήμος Καλαμάτας να εγγράψει στον Π/Υ του πίστωση πεντακοσίων χιλιάδων (500.000)€, για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος στην περιοχή Μαραθόλακκας κατά τα ανωτέρω. Οι εργασίες αποκατάστασης, που θα ξεκινήσουν από τις αρχές του 2011, δεν θα πρέπει να υπερβούν χρονικά τα δύο (2) έτη.

5. Ο Δήμος Καλαμάτας να αναλάβει την ευθύνη για την ασφαλή λειτουργία και προστασία του χώρου της Μαραθόλακκας, κατά το χρονικό διάστημα, κατά το οποίο θα συνεχίσει να τον χρησιμοποιεί για την εναπόθεση των απορριμμάτων του και σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου.

Αποδοχή της πρότασης του Δημήτρη Κουσελά για τις μητέρες με ανήλικα παιδιά

Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μιλώντας αμέσως μετά το Δημήτρη Κουσελά στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του σ.ν. για το Ασφαλιστικό του Δημοσίου, έκανε αποδεκτή μία από τις προτάσεις που κατέθεσε ο κ. Κουσελάς κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, την οποία είχε καταθέσει και στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων.
Στην τοποθέτησή του ο κ. Δημήτρης Κουσελάς, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα ακόλουθα:

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Η συζήτηση του σ/ν για το Ασφαλιστικό του Δημοσίου Τομέα γίνεται κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες :

• Των μεγάλων ελλειμμάτων που δημιουργήθηκαν ιδιαίτερα το τελευταίο χρονικό διάστημα, στο οποίο χαριστική βολή έδωσε το σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων.
• Στα πλαίσια του μνημονίου που αναγκάστηκε να υπογράψει η Κυβέρνηση για να σώσει τη χώρα από τη χρεοκοπία στην οποία οδηγούμαστε από τις εγκληματικές πολιτικές της Ν.Δ.
• Των δυσμενών αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που είναι απότοκες της εγκληματικής αμέλειας της Ν.Δ.

Είναι λοιπόν φυσικό ότι μιλάμε για ένα ασφαλιστικό έκτακτης ανάγκης. Δεν υπάρχει καμιά αμφισβήτηση ότι περιέχει αλλαγές επώδυνες για τους ασφαλισμένους με μεγάλες ανατροπές στον προγραμματισμό της ζωής χιλιάδων οικογενειών.
Η Κυβέρνηση αναγκάζεται να πάρει μέτρα, η υπογραφή των οποίων ανήκει αλλού : Στη Ν.Δ. που διαμόρφωσε αυτές τις συνθήκες, στην παράταξη που όποτε κυβέρνησε και την περίοδο 1990-1993 και το τελευταίο χρονικό διάστημα ξεθεμελίωσε την κοινωνική ασφάλιση.
Είναι γεγονός κυρίες και κύριοι συνάδελφοι ότι οι συνέπειες των διατάξεων του ασφαλιστικού νόμου είναι πιο επώδυνες των δημοσιονομικών μέτρων. Γιατί αυτά μπορεί να είναι μεταβατικά, στα πλαίσια μιας σωστής οικονομικής διαχείρισης και ανάπτυξης της οικονομίας να αρθούν, οι αλλαγές στο ασφαλιστικό όχι.
Έτσι αυτό που εδώ πρέπει να προσέξουμε είναι το τοπίο των δικαιωμάτων που διαμορφώνουμε για τη νέα γενιά, στην οποία δεν δικαιούμαστε να κόψουμε τα φτερά. Δεν μπορούν να είναι πολίτες περιορισμένων δικαιωμάτων.
Γι΄ αυτό κύριε Υπουργέ επιμένω όλες αυτές τις ημέρες, η Κυβέρνηση να εξαντλήσει κάθε περιθώριο για βελτιώσεις, που θα κάνουν το νομοσχέδιο πιο δίκαιο και ασφαλιστικά βιώσιμο.
Οφείλουμε πέραν των άλλων, να αφήσουμε ανοιχτές τις πόρτες για το μέλλον.

Η ενοποίηση του Δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα είναι μια μεγάλη τομή.
Είναι ανάγκη όμως οι ευεργετικές διατάξεις που υπάρχουν στον κάθε ένα από αυτούς να διαχυθούν και στον άλλο.

Αναφέρομαι κύρια σε δύο ζητήματα:
1. Στην επέκταση στον ιδιωτικό τομέα όσων ισχύουν για τους ασφαλισμένους πριν την 1-1-1983 και
2. Στην επέκταση της αποχώρησης στα 40 χωρίς όριο ηλικίας σε όλους τους ασφαλισμένους.

Η Κυβέρνηση έχει προχωρήσει ήδη μετά το διάλογο στην Επιτροπή με φορείς και βουλευτές σε ορισμένες βελτιώσεις.
Δεν αρκούν. Χρειάζονται κι΄ άλλες.

• Σε ότι αφορά τις μητέρες με ανήλικα παιδιά, αφού δεν έγινε αποδεκτή από την Ευρωπαϊκή Ένωση η μεταβατική περίοδος 10 χρόνων που ζήτησε η Κυβέρνηση, ζήτησα να δοθούν πλασματικά χρόνια για κάθε παιδί ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα η μεγάλη αύξηση των ορίων ηλικίας.
• Ζήτησα από την Επιτροπή να διευρυνθεί η βάση των συντάξιμων αποδοχών, με τη συμμετοχή μιας σειράς επιδομάτων που πρέπει να γίνουν συντάξιμα.
• Σχετικά με τους ένστολους των ενόπλων δυνάμεων, των σωμάτων ασφαλείας και του πυροσβεστικού σώματος έχουν γίνει κάποιες βελτιώσεις. Παραμένουν όμως ορισμένα προβλήματα τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν. Ένα από αυτά αφορά τους ένστολους που προσλήφθηκαν πριν το 1996. Η πρόταση γι΄ αυτούς που έχουν καταταγεί μέχρι 31-12-1995 είναι η σύνταξή τους να προσαυξάνεται κατά 3/35 μέχρι την συμπλήρωση 40 ετών συντάξιμης υπηρεσίας, εφόσον το προσωπικό αυτό έχει συμπληρώσει 25 έτη πραγματική συντάξιμη υπηρεσία.

Κλείνοντας θέλω να υπογραμμίσω ότι η στάση μου και η κριτική που άσκησα στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο όπως και σε άλλα παρόμοια, είναι στάση ζωής, είναι στάση αρχών, είναι στάση ευθύνης απέναντι στη χώρα και τους συμπολίτες μας. Δεν υπαγορεύεται από σκοπιμότητες και πρόσκαιρους εντυπωσιασμούς. Δεν μπήκα στο δίλλημα ή να κρατήσω το στόμα μου κλειστό ή να καταψηφίσω, αλλά να αγωνιστώ για θετικές αλλαγές και βελτιώσεις και αυτές τις περιμένω κύριε Υπουργέ ».

Η αίτηση για πληρωμή του πριμ Νέων Αγροτών κρύβει «παγίδες»

«Όπως αναφέρει η εγκύκλιος του ΟΠΕΚΕΠΕ, που έφτασε ήδη στις Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης των Νομαρχιών, για την πληρωμή της 1ης δόσης της ενίσχυσης στους δικαιούχους Νέους Γεωργούς, απαιτείται η υποβολή εκ μέρους τους σχετικής αίτησης.

Την αίτηση πληρωμής καλούνται να συμπληρώσουν οι Νέοι Αγρότες που υπέγραψαν τις συμβάσεις ένταξης με τις περιφέρειες, στα πλαίσια του Μέτρου 112 “Ενίσχυση Πρώτης Εγκατάστασης Νέων Γεωργών”.
Αυτό, όμως, αποτελεί νέα μορφή εκβιασμού εις ..........

βάρος των δικαιούχων Νέων Αγροτών του Προγράμματος του Μέτρου 112» ανέφερε χθες η ιστοσελίδα agrotypos.gr.

«Όσοι δικαιούχοι συμπληρώσουν την αίτηση και δε γράψουν ιδιόχειρα δίπλα στην υπογραφή τους “με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου, ως προς την διεκδίκηση πλήρως του οφειλόμενου ποσού”, θα βγουν έξω από τη διαδικασία της προσφυγής και δε θα μπορέσουν να διεκδικήσουν νομικά το αρχικό ποσό», τονίζει στον ΑγροΤύπο ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών (ΠΕΝΑ) κ. Λεωνίδας Πολυμενάκος».

Πηγή: Θάρρος

ΟΠΕΚΕΠΕ Βεβαιώσεις για επαγγελματίες αγρότες στις ΑΠΕ

Προσωρινή βεβαίωση για την κατάταξη του υποψηφίου στους επαγγελματίες αγρότες, η οποία και θα χρησιμοποιείται μόνο για την υποβολή αίτησης κατά προτεραιότητα χορήγησης άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από σταθμό ΑΠΕ δίνει ο ΟΠΕΚΕΠΕ, σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο που δημοσίευσε.

Δεδομένου του ότι δεν έχει ακόμα ψηφιστεί το νομοσχέδιο για το Μητρώο Αγροτών που να καθορίζει τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, στην εγκύκλιο του ΟΠΕΚΕΠΕ δίνονται οδηγίες εφαρμογής της διαδικασίας ορισμού των επαγγελματιών αγροτών για την υποβολή αιτήσεων για επενδύσεις στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ).

Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο, για την εφαρμογή της ..........

παραγράφου 6β του άρθρου 15 του νόμου 3851/2010 (ΦΕΚ 85 Α΄) ως επαγγελματίες αγρότες ορίζονται όσα φυσικά πρόσωπα κρίνονται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, με βάση τα στοιχεία εισοδήματος που δηλώνονται στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών και με αυτά που τηρούνται στον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), ότι ασκούν ως κύρια δραστηριότητα την αγροτική.

Πηγή: Θάρρος

Εμπορική Φιλιατρών. 25 χρόνια για την υπεξαίρεση

Σε 25 χρόνια κάθειρξης για 125 υπεξαιρέσεις και 72 πλαστογραφίες καταδικάσθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο πρώην διευθυντής της Εμπορικής Τράπεζας Φιλιατρών, γλυτώνοντας ωστόσο την ισόβια ποινή, με την αναγνώριση του ελαφρυντικού της ειλικρινούς μεταμέλειας, κι αφού αθωώθηκε για την κατηγορία της απάτης. Το Δικαστήριο δε δέχθηκε το αίτημα η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη και ο πρώην τραπεζικός υπάλληλος οδηγήθηκε στις φυλακές. Σημειώνεται πως είναι προφυλακισμένος από τον Ιούνιο του 2009.

Σε 5 χρόνια κάθειρξης καταδικάσθηκε ο συγκατηγορούμενός του, έμπορος αυτοκινήτων, με την έφεση να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα, αλλά με την υποχρέωση να παρουσιάζεται κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής κατοικίας του, ενώ απαγορεύθηκε η έξοδός του από τη χώρα.
Η κατηγορία μετά από πρόταση του εισαγγελέα κ. ...........

Σκλήρη άλλαξε από συνέργεια σε ηθική αυτουργία σε υπεξαίρεση για 8 περιπτώσεις.
Το ποσό που συνολικά υπεξαιρέθηκε από την Εμπορική Φιλιατρών ανέρχεται στο ποσό των 5.359.702 ευρώ, ενώ σύμφωνα με το νομικό τμήμα της τράπεζας, η συνολική ζημία που υπέστη το πιστωτικό ίδρυμα αγγίζει τα 17 εκατομμύρια ευρώ.

Υπεξαιρέσεις

Η χθεσινή ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε με τις καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης και των δύο κατηγορουμένων. Για τον πρώην διευθυντή της τράπεζας, μεταξύ άλλων, κατέθεσαν ο νυν δήμαρχος Φιλιατρών Άλκης Ξύγκας και ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Γκότσης, καθώς και ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ Αριστείδης Σταθόπουλος και ο προπονητής Αντώνης Μαυρέας, οι οποίοι ανέφεραν ότι ο κατηγορούμενος έχει βοηθήσει πολύ την περιοχή των Φιλιατρών και τη νεολαία, ως πρόεδρος της Εράνης Φιλιατρών, για πάνω από μια δεκαετία. Μάλιστα, ο κ. Σταθόπουλος δήλωσε ότι ήταν από τους κορυφαίους αθλητικούς παράγοντες, όχι μόνο του νομού, αλλά πανελληνίως, ο πρώτος που έφταιξε παιδική ομάδα και έκανε την Εράνη φυτώριο ταλέντων.

Όλοι μίλησαν με τα καλύτερα λόγια, υπογραμμίζοντας ότι, ακόμα και τώρα, του έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη.
Επίσης, κατέθεσαν ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, οι οποίοι χάρη στις ενέργειες του κατηγορουμένου ως τραπεζικού υπαλλήλου κατάφεραν να ορθοποδήσουν επιχειρηματικά.
Η σύζυγος του κατηγορούμενου εμπόρου αυτοκινήτων, η οποία εργάζεται και στην εταιρεία, τόνισε ότι από τις 44 υποθέσεις αγοράς αυτοκινήτων με δάνεια μέσω τραπέζης οι 36 έχουν ολοκληρωθεί κανονικά και τα οχήματα έχουν παραδοθεί στους δανειολήπτες. Για τις υπόλοιπες περιπτώσεις, ο έλεγχος των επιθεωρητών της τράπεζας έδειξε ότι για έξι τα χρήματα για δάνειο είχαν μπει στο λογαριασμό του κατηγορούμενου έμπορου, αλλά δεν είχε γίνει πώληση αυτοκινήτου, ενώ περίεργες ήταν και οι άλλες δύο.

Η μία αφορούσε χρήματα δανείου της ίδιας της συζύγου, η οποία αρνήθηκε ότι το είχε ζητήσει, και η δεύτερη ήταν εικονική από την τράπεζα. Όπως ειπώθηκε, ο λογαριασμός του εμπόρου το Σεπτέμβριο του 2006 παρουσίαζε πολύ μικρό υπόλοιπο, ενώ έπρεπε να υπάρχει σημαντικό ποσό. Προκειμένου να καλυφθεί από την τράπεζα, εμφανίστηκε εικονικό δάνειο και πληρώθηκε προμηθευτής του εμπόρου.

Απολογίες

Κατά την απολογία του, με ιδιαίτερη συγκινησιακή φόρτιση, ο πρώην διευθυντής της Τράπεζας δήλωσε μετανοιωμένος και παραδέχθηκε ότι έχει υπεξαιρέσει από την τράπεζα περίπου 3,2 εκατομμύρια ευρώ, υποστηρίζοντας πως δε γνωρίζει κάτι για τα υπόλοιπα. Επίσης, παραδέχθηκε ότι έχει πλαστογραφήσει υπογραφές αρχικά συγγενών του και στη συνέχεια ανθρώπων που του είχαν εμπιστοσύνη, προκειμένου να εκδώσει στο όνομά τους δάνεια, τα οποία εισέπραττε. Όπως εξήγησε, αυτό έγινε με ανθρώπους που γνώριζε ότι θα το δέχονταν όταν τους το έλεγε.

Για τον έμπορο αυτοκινήτων, σημείωσε ότι στην τράπεζα είχε ξανακάνει τέτοια συνεργασία και δε γνώριζε τη διαδικασία, γι’ αυτό δεν είχαν υπογραφεί τα εντάλματα πληρωμής. Κατηγόρησε δε τον έμπορο αυτοκινήτων πως ήταν η καταστροφή του, ενώ ο ίδιος έχει το θάρρος να παραδεχθεί όσα έκανε, αλλά όχι και ο συγκατηγορούμενός του. Μάλιστα, είπε ότι ο περιφερειακός διευθυντής της τράπεζας τον πίεζε να κάνει συνεργασία με τον έμπορο για να αυξηθεί ο κύκλος εργασιών.

Επανειλημμένα ρωτήθηκε από την Έδρα τι έγιναν τα χρήματα που υπεξαίρεσε και απάντησε ότι είχε δώσει πολλά στην Εράνη Φιλιατρών τα τελευταία 15 -20 χρόνια. «Ποτέ δε σκέφτηκα να εξαπατήσω κανέναν. Την τράπεζα την έβλεπα σαν σπίτι μου. Ζητάω ταπεινά συγγνώμη, όμως και η τράπεζα ξεχνάει την προσφορά μου τόσα χρόνια. Της έδωσα την περιουσία μου, δεν έχω τίποτα άλλο να δώσω. Αν ήμουν ελεύθερος και δούλευα, θα σας έφερνα τα λεφτά. Βρείτε 4 πλουσίους, δώστε τα όργανά μου να σας πληρώσω. Μετανιώνω, αλλά δεν μπορώ να κάνω τίποτα», τόνισε ο κατηγορούμενος τραπεζικός υπάλληλος, απευθυνόμενος στους εκπροσώπους του νομικού τμήματος της τράπεζας.

Μιλώντας για το πάθος του το ποδόσφαιρο, είπε ότι μέχρι και δάνεια για τα σπίτια του πήρε και τα έδωσε στην Εράνη, ενώ αναφέρθηκε σε όλα όσα έκανε για την περιοχή.
«Φταίει το πάθος μου, κανείς άλλος. Δε με πειράζει ο εγκλεισμός μου στη φυλακή, με πειράζει αν θα ξαναδώ τη μάνα μου, με πειράζει που είπα της κόρης μου να κοιτάξει τη ζωή της και μου είπε πως, όσο είμαι στη φυλακή, η ζωή της έχει παγώσει, με πειράζει που είπα στη γυναίκα μου να με ξεχάσει και αυτή με αγκάλιασε. Νιώθω ότι δε δικαιούμαι αυτή την αγάπη. Ήδη πληρώνω, γιατί δεν πληρώνονται όλα με λεφτά. Αν είμαι τόσο μεγάλος κακοποιός, να επαναφέρετε την θανατική ποινή», υπογράμμισε απευθυνόμενος στους δικαστές και ζητώντας μια δεύτερη ευκαιρία.

Ο εισαγγελέας επισήμανε ότι και οι 3 κατηγορίες που αντιμετώπιζε επέφεραν την ποινή των ισοβίων και πως ακόμα δεν έχει εξηγήσει επακριβώς τι έγιναν τα χρήματα. Παράλληλα, είπε ότι δεν πείθεται πως τόσα χρήματα δόθηκαν στην Εράνη.
Από την πλευρά του, ο δεύτερος κατηγορούμενος δήλωσε αθώος και είπε ότι είχε εμπιστοσύνη στο διευθυντή της τράπεζας. Πρόσθεσε πως έγιναν αναλήψεις από το λογαριασμό του χωρίς να το γνωρίζει και δήλωσε εξιλαστήριο θύμα.
Κατά την αγόρευσή του ο εισαγγελέας ζήτησε για τον πρώτο κατηγορούμενο οι υποθέσεις που αφορούσαν απάτη να συμπεριληφθούν στην κατηγορία της υπεξαίρεσης και να του αναγνωρισθεί το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Μάλιστα, σχολίασε ότι η ποινή των ισοβίων είναι πολύ σκληρή για το συγκεκριμένο κατηγορούμενο. Επίσης, είπε ότι δεν υπήρξε σαφής απάντηση για το τι έγιναν τα χρήματα και μπορεί κάποιος να πιστεύει ότι τα έχει κρύψει. Για το δεύτερο κατηγορούμενο, όπως ανέφερε, έχει πεισθεί πως ό,τι έκαναν οι δύο κατηγορούμενοι ήταν από κοινού και ζήτησε να μετατραπεί η κατηγορία σε ηθική αυτουργία.

Ο δικηγόρος πολιτικής αγωγής Αρτέμις Κυριαζής, Λάκωνας στην καταγωγή και νομικός σύμβουλος της Ευνομίας, αναφέρθηκε στο σύνολο της υπόθεσης λέγοντας πως η τράπεζα έχει ζημιωθεί συνολικά 17 εκατ. ευρώ.
Ο συνάδελφός του κ. Τσαούσης τόνισε ότι η τράπεζα ενδιαφέρεται για την αλήθεια, όποια κι αν είναι αυτή, και ανέφερε ότι ο πρώην διευθυντής είχε πάθος και με τον τζόγο.
Ο συνήγορος υπεράσπισης του πρώην διευθυντή, Γιώργος Ράλλης, εξήγησε ότι υπεξαίρεσε χρήματα για να καλύψει τον έμπορο αυτοκινήτων, ενώ κάποια άλλα τα είχε δώσει στην Εράνη. Τόνισε δε ότι ο πελάτης του δε φαίνεται πουθενά να έχει πάρει ούτε 1 ευρώ από τα χρήματα του εμπόρου.

Τέλος, ο συνήγορος υπεράσπισης του εμπόρου αυτοκινήτων, Λάμπρος Σπυριούνης, επισήμανε ότι η ηθική αυτουργία δεν προέκυψε από πουθενά και ο πελάτης του ήταν σκεύος απάτης.

Πηγή: Θάρρος

Παρεξήγηση για τον Καλλικράτη

Αντιπαράθεση μεταξύ υπουργών της κυβέρνησης κυοφορήθηκε σήμερα στη Βουλή με πρωταγωνιστές τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση.
Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το ασφαλιστικό των δημοσίων υπαλλήλων, είπε, σε μία αποστροφή του λόγου του, ότι χωρίς το Μνημόνιο ή χώρα δεν θα είχε είχει οδηγηθεί στη μεταρρύθμιση του Καλλικράτη.

Η θέση του αυτή φέρεται ότι ενόχλησε τον ........

Γιάννη Ραγκούση που εκείνη την ώρα μιλούσε στην επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, καθώς ο υπουργός Εσωτερικών αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός θεωρούν ότι ο Καλλικράτης αποτελεί ίσως τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση και σε καμία περίπτωση δεν συνδέεται, ή αποτελεί απόρροια του Μνημονίου και της οικονομικής κρίσης.

Λάδι στη φωτιά έσπευσε αμέσως να ρίξει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ που λίγο αργότερα πήρε τον λόγο, ζητώντας από τον κ. Παπακωνσταντίνου να εξηγήσει εάν είναι η κυβέρνηση που κυβερνά ή η τρόικα: «Ομολόγησε ο κ. Παπακωνσταντίνου ότι αν δεν υπήρχε Μνημόνιο δεν θα υπήρχαν αλλαγές» και σχολίασε ότι αυτό συνιστά παραδοχή ότι «υπάρχει μια άλλης μορφής διακυβέρνηση της χώρας».

Λίγο αργότερα και ενώ σύμφωνα με πληροφορίες είχε μεσολαβήσει τηλεφωνική επικοινωνία του Γιάννη Ραγκούση με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε από το βήμα της Βουλής ότι τα λεγόμενά του «παραποιήθηκαν», και ότι η οποιαδήποτε σύνδεση του Καλλικράτη με το Μνημόνιο δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Πηγή: Εθνος

Στη Βαρκελώνη το Final Four της Ευρωλίγκα

Στην έδρα της Ευρωλίγκα την Βαρκελώνη, αναμένεται να γίνει το Final Four της προσεχούς σεζόν μετά την αδυναμία του Τορίνο να αναλάβει τη διοργάνωση. Αύριο το μεσημέρι θα γίνει η παρουσίαση.

Μετά την άρνηση του Τορίνο, εμφανίστηκαν αρκετές υποψήφιες πόλεις να αναλάβουν τη διοργάνωση. Ο Μπερτομέου είχε εκφράσει κατά το παρελθόν τη θέληση του να διεξαχθούν το Final Four του 2012 στο Λονδίνο και αυτό της επόμενης χρονιάς στην Κωνσταντινούπολη, αλλά πέραν τούτων εμφανίστηκαν και άλλες επιλογές, όπως η Βαρκελώνη, το Βελιγράδι και το Ζάγκρεμπ.

Η τελική επιλογή όπως δείχνουν όλες ........

οι ενδείξεις θα είναι η πρωτεύουσα της Καταλονίας, έδρα της Ευρωλίγκα. Οι καταλανικές εφημερίδες εμφάνιζαν την είδηση στις σημερινές τους εκδόσεις σχεδόν ως τελεσίδικη, αλλά σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση από το ισπανικό «tubasket.com», η απόφαση είναι οριστική.

Όπως αναφέρει το συγκεκριμένο δημοσίευμα, έχει προγραμματιστεί για αύριο το απόγευμα στο δημαρχείο της Βαρκελώνης η τελετή ανακοίνωσης για την ανάληψη της διοργάνωσης του Final Four του 2011 στο Παλάου Σαν Τζόρτζι. Το γήπεδο έχει χωρητικότητα 15.000 θεατές και θα σημάνει την επιστροφή της τελικής φάσης της Ευρωλίγκα στη συγκεκριμένη πόλη μετά από οκτώ χρόνια και τη διοργάνωση του 2003, όταν είχε κατακτήσει η Μπαρτσελόνα το πρώτο της Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Carrefour Μαρινόπουλος: Προς απορρόφηση της Dia Ελλάς

Στην απορρόφηση της Dia Ελλάς και στην ενσωμάτωση του δικτύου καταστημάτων της στο ήδη υπάρχον δίκτυό του, προχωρά ο Όμιλος Carrefour Μαρινόπουλος.

«Με τη σημαντική αυτή επένδυση, η Carrefour Μαρινόπουλος, συμμετέχει ενεργά στη στήριξη της ελληνικής οικονομίας, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην περαιτέρω ανάπτυξη της υγιούς επιχειρηματικότητας», τονίζει ο όμιλος σε ανακοίνωσή του.

Όπως σημειώνει, η ενσωμάτωση των ..............

καταστημάτων της Dia Ελλάς στον Όμιλο – ο οποίος ανήκει σε ποσοστό 50% στην Carrefour SA και 50% στον Όμιλο Μαρινόπουλος – προϋποθέτει την ανάπτυξη των καταστημάτων, με επενδύσεις που θα γίνονται για την ανακατασκευή τους, καθώς και νέων θέσεων εργασίας στο διευρυμένο δίκτυο που δημιουργείται στον Όμιλο.

Το νέο δίκτυο καταστημάτων, σε όλη την Ελλάδα, αποτελείται από 522 εταιρικά καταστήματα και 387 με το σύστημα της δικαιόχρησης.

«Είναι μια σημαντική ημέρα για τον Όμιλο Carrefour Μαρινόπουλος, γιατί σε μία περίοδο στασιμότητας και δύσκολων οικονομικών συνθηκών, εμείς αναπτυσσόμαστε και επενδύουμε σε ένα διαφορετικό αύριο. Ενώνουμε δυνάμεις και ενδυναμώνουμε το δίκτυό μας για να είμαστε σε θέση να ανταποκρινόμαστε ακόμα καλύτερα στις ανάγκες των καταναλωτών και πελατών μας», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Carrefour Μαρινόπουλος, κ. Βασίλης Στασινούλιας.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Βενζινοπώλες: Υπό την απειλή λουκέτου τα πρατήρια

Αντιμέτωπα με τον κίνδυνο λουκέτου βρίσκονται ολοένα και περισσότερα πρατήρια καυσίμων εξαιτίας των συσσωρευμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών (ΟΒΕ) κ. Μ. Κιούσης, κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ομοσπονδίας περισσότερα από 500 πρατήρια έχουν βάλει λουκέτο από την αρχή του χρόνου, ενώ 1000 υπολειτουργούν.

Την ίδια ώρα, επισήμανε ο κ. Κιούσης, οι ........

καταναλωτές που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το ΙΧ αναζητούν εναλλακτικές λύσεις και στρέφονται στην υγραεριοκίνηση ενώ όσοι μένουν σε παραμεθόριες περιοχές προμηθεύονται βενζίνη από τη Βουλγαρία ή τα Σκόπια σε τιμές 40 - 50 λεπτά χαμηλότερες από τις ελληνικές.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας κάλεσε την κυβέρνηση να μειώσει τη φορολογία στα καύσιμα καθώς, όπως είπε, παρά τις αυξήσεις οι εισπράξεις για το Δημόσιο Ταμείο είναι μειωμένες λόγω της πτώσης της κατανάλωσης.

Από την αρχή του 2010 μέχρι την 1η Ιουλίου η επιπλέον φορολογική επιβάρυνση στην αμόλυβδη από τις αυξήσεις στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης και το ΦΠΑ είναι 41 λεπτά. Χωρίς την αύξηση αυτή, τόνισε ο κ. Κιούσης, η λιανική τιμή θα ήταν γύρω στο 1,1 ευρώ, δηλαδή χαμηλότερη από πέρυσι.

Αντίθετα, αν υιοθετηθεί η πρόταση για νέα αύξηση του ΕΦΚ κατά 20 - 30 λεπτά προκειμένου να καταργηθούν τα τέλη κυκλοφορίας, οι οδηγοί -σύμφωνα με την ΟΒΕ- θα ακινητοποιήσουν τα αυτοκίνητά τους καθώς η αμόλυβδη θα φθάσει στο 1,8 ευρώ το λίτρο.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Βαθμολογία επαναληπτικών εξετάσεων 2010 των Γενικών Λυκείων

Από σήμερα μπορούν να πληροφορούνται μέσω του διαδικτύου τη βαθμολογία τους οι υποψήφιοι που συμμετείχαν στις επαναληπτικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του υφυπουργού Παιδείας Γ. Πανάρετου.

Οι υποψήφιοι μπορούν να ενημερωθούν μέσω .........

της ιστοσελίδας http://www.ypepth.gr/efarmoges/epanal_vathm.php πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους αριθμό και τα τέσσερα πρώτα αρχικά των ονομαστικών τους στοιχείων (Επώνυμο-Όνομα-Πατρώνυμο-Μητρώνυμο) με κεφαλαία.

Οι βαθμολογίες θα αναρτηθούν και στα σχολεία αύριο Πέμπτη.

Προσωρινή αναστολή παροχών από τον ΟΕΚ

«Η προσωρινή αναστολή παραλαβής νέων αιτήσεων είναι πράξη ευθύνης απέναντι στο σύνολο των δικαιούχων του ΟΕΚ», αναφέρει το υπουργείο Εργασίας, με αφορμή την εισήγηση του Οργανισμού για πάγωμα της χορήγησης στεγαστικών δανείων, μέχρι να επιλυθούν οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει.

Πάντως, το υπουργείο διευκρινίζει πως η διοίκηση του ΟΕΚ προχωρά στον «εξορθολογισμό των δανειακών προγραμμάτων του, προτάσσοντας αδιαμφισβήτητα κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια για το σύνολο των δικαιούχων και στην πλήρη κάλυψη των ανειλημμένων υποχρεώσεών του προς όλους τους δικαιούχους».

Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ακόμα ότι ..........

τα τελευταία χρόνια, η πολιτική που ακολουθήθηκε, όσον αφορά τους όρους και τις προϋποθέσεις δανειοδοτήσεων/επιδοτήσεων, χωρίς προηγούμενο υπολογισμό των οικονομικών επιπτώσεων στον ΟΕΚ, είχε ως αποτέλεσμα:

α) ο Οργανισμός να καταναλώνει το αποθεματικό του, το οποίο από 650 εκ. ευρώ στο τέλος του 2005, έφτασε τα 250 εκ. ευρώ στο τέλος του 2009, με την ταυτόχρονη μεταφορά ανειλημμένων υποχρεώσεων στο 2010, και

β) το κατασκευαστικό έργο να φθίνει συνεχώς, έτσι ώστε το 2009 να φθάσει μόλις στο 4,95% του συνολικού προϋπολογισμού.

«Η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο δυσμενής αν συνυπολογίσουμε τη συνέχιση της οφειλής του Ι.Κ.Α. από συνεισπραχθείσες υπέρ Ο.Ε.Κ. και μη αποδοθείσες εισφορές», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

«Παρ’ όλα αυτά, ο ΟΕΚ οφείλει να συνεχίσει και θα συνεχίσει τη δραστηριότητά του με νέο πλαίσιο και στέρεη οικονομική βάση», καταλήγει το υπουργείο Εργασίας.

Εξάλλου, χθες την έντονη διαφωνία της στο πάγωμα των παροχών του ΟΕΚ εξέφρασε η ΓΣΕΕ.

«Είναι απαράδεκτο την ώρα που ο οργανισμός εισπράττει εισφορές από τους εργαζόμενους και μάλιστα ποσά καθόλου ευκαταφρόνητα, να τους στερεί το δικαίωμα των παροχών», τονίζει η ΓΣΕΕ και συμπληρώνει: «Εάν ο ΟΕΚ αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα γι’ αυτό δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση οι εργαζόμενοι».

ΝΔ: Υποβάθμιση της κοινωνικής στήριξης των εργαζομένων

Κριτική στην κυβέρνηση με αφορμή την παύση των εισφορών στον ΟΕΚ άσκησε ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Kοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Βρούτσης.

Ο κ. Βρούτσης έκανε λόγο για πολιτική υποβάθμισης των οργανισμών που παρέχουν κοινωνικές υπηρεσίες, τονίζοντας ότι «η ρύθμιση, που περιλαμβάνεται στο πρόσφατα ψηφισμένο ασφαλιστικό νόμο και προβλέπει μείωση των εισφορών υπέρ του Οργανισμού, αντιστρατεύεται την κοινωνική στήριξη των εργαζομένων στον ευαίσθητο τομέα της στέγασης».

Χαρακτήρισε δε εξαιρετικά σημαντική την κοινωνική στήριξη που προσφέρει ο ΟΕΚ στους εργαζόμενους, τονίζοντας ότι αποκτά επιτακτικό χαρακτήρα στις παρούσες συνθήκες οικονομικής κρίσης.

«Η ευθύνη της κυβέρνησης και του Υπουργείου Εργασίας είναι μεγάλη και συνοψίζεται στη διασφάλιση της συνέχισης της χρηματοδότησης του Ο.Ε.Κ., από τις εισφορές που, έτσι και αλλιώς, καταβάλλονται από τους ίδιους τους εργαζόμενους και τους εργοδότες», κατέληξε ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Ατλάντικ: Αίτημα υπαγωγής στο άρθρο 99

Αίτημα υπαγωγής στη διαδικασία συνδιαλλαγής του άρθρου 99 του Ν. 3588/2007, η οποία πρόκειται να εκδικαστεί από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, κατέθεσε η Ατλάντικ Σούπερ Μάρκετ.

Όπως τονίζει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, «η ενέργεια .........

αυτή κρίνεται απαραίτητη για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της εταιρείας και της ευόδωσης των προσπαθειών που καταβάλλονται ώστε να συνεχιστεί αδιάλειπτα η λειτουργία της με στόχο τη μείωση του κόστους και την εξοικονόμηση ρευστότητας ώστε να υλοποιηθεί το αναπτυξιακό της πρόγραμμα».

Πηγή: Ναυτεμπορική


Τι λεει το άρθρο 99 Ν 3588/2007

Άρθρο 99

Προϋποθέσεις

1. Κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο από τα αναφερόμενα στο άρθρο 2 παράγραφος 1, το οποίο αποδεικνύει οικονομική αδυναμία, παρούσα ή προβλέψιμη, χωρίς να βρίσκεται σε κατάσταση παύσης των πληρωμών του, μπορεί να ζητήσει από το πτωχευτικό δικαστήριο το άνοιγμα της διαδικασίας συνδιαλλαγής.

2. Στην αίτηση προς το πτωχευτικό δικαστήριο πρέπει να περιγράφεται η οικονομική κατάσταση του οφειλέτη, το μέγεθος και η κοινωνική σημασία της επιχείρησης από άποψη απασχόλησης, τα προτεινόμενα μέτρα χρηματοδότησής του και τα μέσα αντιμετώπισης της κατάστασης αυτής. Στην αίτηση επισυνάπτεται σε πρωτότυπο, με ποινή απαραδέκτου αυτής, γραμμάτιο κατάθεσης του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ για την αμοιβή του εμπειρογνώμονα και του μεσολαβητή.

3. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου, αμέσως μετά την υποβολή της αίτησης, αν το κρίνει αναγκαίο, μπορεί να ορίσει με διάταξή του εμπειρογνώμονα που επιλέγει από τον κατάλογο πραγματογνωμόνων, για να διαπιστώσει την οικονομική κατάσταση του οφειλέτη. Προς το σκοπό αυτόν, ο εμπειρογνώμονας ζητεί από τον οφειλέτη όλα τα κατά την κρίση του αναγκαία οικονομικά στοιχεία, κατά παρέκκλιση δε από τις κείμενες διατάξεις, μπορεί να ζητήσει κάθε πληροφορία και από πιστωτικά και χρηματοοικονομικά ιδρύματα και υποχρεούται να καταθέσει την έκθεσή του στον αρμόδιο γραμματέα εντός προθεσμίας είκοσι (20) ημερών από το διορισμό του.


Αλλαγές στο νομοσχέδιο για το συνταξιοδοτικό του Δημοσίου

Τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος των δημοσίων υπαλλήλων ανακοίνωσε από το βήμα της Ολομέλειας Βουλής, όπου συζητείται το σχετικό νομοσχέδιο, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Πιο συγκεκριμένα, μειώνεται κατά δύο έτη, από 60ο στο 58ο έτος, το όριο συνταξιοδότησης για τις γυναίκες που εργάζονται στην καθαριότητα των ΟΤΑ.

Επιπλέον, μειώνεται κατά πέντε έτη, από ......

το 55ο στα 50ο έτος, το όριο συνταξιοδότησης γονέων με ανίκανα παιδιά.

Εισοδηματικά και ηλικιακά κριτήρια θα τεθούν για τις άγαμες θυγατέρες άνω των 50 ετών, οι οποίες λαμβάνουν τη σύνταξη των γονέων τους.

Όπως προβλέπεται, οι προϋποθέσεις οι οποίες θα πρέπει να συντρέχουν για τις ενήλικες άγαμες θυγατέρες που έλκουν το συνταξιοδοτικό τους δικαίωμα από γονείς που προσλήφθηκαν στο δημόσιο μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 1982 είναι, μεταξύ άλλων, οι εξής:

«- Να μην έχει μηνιαίο εισόδημα από το κατώτατο όριο σύνταξης του δημοσίου, όπως ισχύει κάθε φορά.

- Να μην έχει ετήσιο φορολογητέο εισόδημα από οποιαδήποτε άλλη πηγή μεγαλύτερο από το καθοριζόμενο κατώτατο όριο.

- Να μην λαμβάνει άλλη σύνταξη και να μην έχει ασφαλισθεί για σύνταξη σε οποιονδήποτε ασφαλιστικό οργανισμό κύριας σύνταξης.

- Κατά την 31η Δεκεμβρίου 2010 να έχει συμπληρώσει το πεντηκοστό έτος της ηλικίας της.

- Η σύνταξη τους δεν μπορεί να υπερβαίνει το διπλάσιο του κατώτατου ορίου νταξης του δημοσίου όπως αυτό ισχύει κάθε φορά».

Σε ό,τι αφορά τους στρατιωτικούς, αναγνωρίζεται μάχιμη πλασματική υπηρεσία πέντε ετών. Η αναγνώριση προϋποθέτει την καταβολή εισφορών για εργασία πέραν του πενθημέρου. Παράλληλα, θα προσμετρώνται και τα έτη σπουδών σε ανώτατες σχολές.

Στη διάρκεια της δευτερολογίας του ο υπουργός Οικονομικών παρουσίασε ακόμη διάταξη ότι με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα, στις γυναίκες, αναγνώρισης πλασματικού χρόνου ασφάλισης για τα τρία πρώτα παιδιά -ένα έτος για το πρώτο παιδί και δύο έτη για κάθε ένα από τα επόμενα.

Αναφερόμενος στη διάταξη αυτή ο κ. Παπακωνσταντίνου έκανε λόγο για προσπάθεια εξισορρόπησης της δεδομένης «διατάραξης του οικογενειακού προγραμματισμού» από τα ασφυκτικά περιθώρια προσαρμογής των γυναικών στο νέο συνταξιοδοτικό σύστημα.

Σημειώνεται ότι το σχετικό νομοσχέδιο επιφέρει ριζικές αλλαγές στο συνταξιοδοτικό σύστημα του Δημοσίου σε δύο βασικά σημεία. Αφ' ενός το ενιαίο ασφαλιστικό καθεστώς, την επέκταση δηλαδή και στο δημόσιο τομέα των ρυθμίσεων του ασφαλιστικού νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και αφ' ετέρου την εξίσωση ορίων ηλικίας μεταξύ ανδρών και γυναικών, σε συμμόρφωση με την απόφαση του ΔΕΚ που έκρινε ότι οι σχετικές διατάξεις του Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων αποτελούν παραβίαση της αρχής της ισότητας.

«Εναρμονίζουμε το σχέδιο νόμου για το συνταξιοδοτικό στο Δημόσιο με το πλέον ψηφισμένο νομοσχέδιο του υπουργείου εργασίας ως προς τις εγγυήσεις του κράτους για το συνταξιοδοτικό», τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου και επανέλαβε ότι «το Δημόσιο εγγυάται τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας».

Εκ μέρους της ΝΔ, ο Νίκος Λέγκας έκανε λόγο για βίαιες αλλαγές στο ασφαλιστικό και υποστήριξε ότι «καταργούνται ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα».

Όπως είπε, οι ρυθμίσεις είναι βίαιες, αντιφατικές και ατεκμηρίωτες και θα προκαλέσουν κοινωνική αναταραχή, κατεδάφιση δικαιωμάτων, ανατροπή της ασφάλειας δικαίου και των έννομων σχέσεων που καλόπιστα έχουν συναφθεί.

«Το νομοσχέδιο του δημοσίου, που είναι το δίδυμο παράγωγο της ασφαλιστικής λογικής, το οποίο διαμόρφωσε το ΠΑΣΟΚ για το Σύστημα, επιχειρεί βίαιες και σαρωτικές ανατροπές στον προγραμματισμό της ζωής εκατοντάδων χιλιάδων οικογενειών», τόνισε ο κ. Λέγκας.

«Μόνο ως πρόσχημα μπορεί να θεωρηθεί η αναγκαιότητα αλλαγής του ασφαλιστικού, λόγω της δημοσιονομικής εκτροπής», υπογράμμισε εκ μέρους του ΚΚΕ ο Νίκος Καραθανασόπουλος.

Ακόμη, πρόσθεσε ότι με το νομοσχέδιο αυτό ολοκληρώνεται η επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων, με τις ευλογίες της τρόικα και έκανε λόγο για «πολιτική απατεωνιά του ΠΑΣΟΚ».

Τέλος, υποστήριξε ότι οι κυβερνώντες είναι πολιτικό υπαλληλικό προσωπικό των κεφαλαιοκρατών.

«Σκληρές» χαρακτήρισε τις ρυθμίσεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου για το Δημόσιο, ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κωστής Αϊβαλιώτης και πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ «μετέτρεψε το προεκλογικό του σύνθημα "λεφτά υπάρχουν" σε σύνθημα, "χρόνια για να δουλεύετε υπάρχουν"» και έκανε λόγο για μία κυβέρνηση «ακροτήτων και επικίνδυνων λαϊκισμών».

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, έκανε λόγο για «διαδικασίες εξπρές μέσα στο κατακαλόκαιρο, και για ασφαλιστικό που κινείται σε δύο δόγματα, πολύ λιγότερα χρήματα για σύνταξη, πολύ περισσότερα χρόνια για να βγεις στη σύνταξη, έλλειμμα αξιοπιστίας της κυβέρνησης, που κέρδισε τις εκλογές με τα τρία "δεν" που καταπατάει σήμερα».

Κινητοποιήσεις από τα συνδικάτα

Κινητοποιήσεις προγραμματίζουν τα συνδικάτα, με αποκορύφωμα την πανελλαδική στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη από τις 11.00 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου, στην οποία θα συμμετέχουν και οι υπάλληλοι των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του ασφαλιστικού θα πραγματοποιήσουν στην πλατεία Συντάγματος ένστολοι, οι αστυνομικοί.

Επιπλέον, για σήμερα έχουν προγραμματιστεί από την ΠΟΠΟΚΠ:

α) ώρα 7.30-9.00πμ, συμβολική κατάληψη των υπηρεσιών του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (Όθωνος 10 Σύνταγμα)

και

β) ώρα 12.00-13.00 μμ, συμβολική κατάληψη των υπηρεσιών του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Ιδιωτικού Τομέα (ΤΕΑΙΤ-ΤΕΑΥΕΚ Ευαγγελιστρίας 5 Καλλιθέα).

Πηγή: Ναυτεμπορική

Πολιτιστικές εκδηλώσεις 2010 στην Βάλτα

Πλούσιο θα είναι το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα γίνουν αυτό το καλοκαίρι στο χωριό.

Η αρχή θα γίνει την Κυριακή 25 Ιουλίου στις 8:30μμ με τη γιορτή μαγειρικής, όπου οι γυναίκες του χωριού - και όσοι άνδρες επιθυμούν - θα παρουσιάσουν διάφορα φαγητά και γλυκά που θα έχουν μαγειρέψει, με βάση τη σταφίδα και το ελαιόλαδο. Η παρουσίαση θα γίνει σε έναν μπουφέ στην πλατεία του χωριού, όπου ο κόσμος θα μπορεί να τα γευτεί. Προσκεκλημένος στην γιορτή θα είναι ένας επαγγελματίας μάγειρας ο οποίος θα δοκιμάσει και θα βραβεύσει τα καλύτερα φαγητά και γλυκά.
Στη συνέχεια στις 10:30μμ θα ...........

ακολουθήσει το χορευτικό του Μορφωτικού Συλλόγου Γαργαλιανων με παραδοσιακούς χορούς.

Την Δευτέρα 26 Ιουλίου, ανήμερα της εορτής της Αγίας Παρασκευής, θα γίνει λειτουργία στο ομώνυμο εξωκλήσι που βρίσκεται πριν από την Βάλτα στη θέση Δίδυμα. Το απόγευμα της ίδιας μέρας θα ακολουθήσει εσπερινός στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα και περιφορά της εικόνας στους δρόμους του χωριού.

Την Τρίτη 27 Ιουλίου η Βάλτα πανηγυρίζει τον πολιούχο της Άγιο Παντελεήμονα, με πρωινή λειτουργία στην εκκλησία του χωριού. Το βράδυ στις 9:30 θα ακολουθήσει λαϊκό πανηγύρι από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βάλτας στο σχολείο του χωριού με την ορχήστρα του Γιάννη Καλογερόπουλου.

Και φέτος, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, ο Πολιτιστικός σύλλογος Βάλτας θα διοργανώσει μεγάλο λαϊκό πανηγύρι στο δάσος της Ευαγγελίστριας, το βράδυ της παραμονής 22 Αυγούστου, αμέσως μετά το τέλος του εσπερινού που θα αρχίσει στις 7:00μμ, με τη συμμετοχή της ορχήστρας του Γιάννη Καλογερόπουλου. Θα σερβίρεται κρύα μπύρα και η παραδοσιακή ''γουρνοπούλα'' σε ένα περιβάλλον μοναδικής ομορφιάς που αξίζει να επισκεφθείτε.

Πληροφορίες και οδηγίες πρόσβασης εδώ

Πηγή: Βάλτα Τριφυλίας

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟΣ‏

Φυσικά και μπορούμε να τα καταφέρουμε αν και μόνο αν ξυπνήσουμε από το λήθαργο δεκαετιών. Πριν 5-6 δεκαετίες άρχισαν να κάνουν κουμάντο στους Γαργαλιάνους και Φιλιατρά οι Καλατζάκηδες... και μας κατέστρεψαν.

Τώρα η Κυπαρισσία έχει βγάλει νέα φιντάνια και άλλους Καλατζάκηδες που μας δουλεύουν το ίδιο και χειρότερα από τα πρωτότυπα. ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟΙ ΚΑΙ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ. Όμως πως θα γίνει αυτό φίλε μου όταν γίνεται καθημερινή πλύση εγκεφάλου του κόσμου από τον Μεσσηνιακό Τύπο που στην πλειοψηφία του παίζει το παιχνίδι αυτών που συστηματικά απαξιώνουν για δεκαετίες Φιλιατρά και Γαργαλιάνους;
Η ψευτιά, η αδιαφάνεια και η ρουσφετολογία είναι ........

τα μόνα τους όπλα για να συνεχίσουν την απαξίωση του τόπου μας και μάλιστα με τις δικές μας ψήφους...

Ο κάθε ένας από εμάς που σέβεται τον εαυτόν του θα πρέπει να αναρωτηθεί: Ως πότε θα ψηφίζω αυτούς τους καραγκιόζηδες που έβαλαν την ταφόπλακα στους δυο πιο ισχυρούς οικονομικά δήμους της Μεσσηνίας μετά την Καλαμάτα; Ας δημιουργηθεί ΑΜΕΣΑ ένα κίνημα ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ που θα προέρχονται από την άκρα αριστερά μέχρι την άκρα δεξιά, αλλά θα είναι τοπικιστές Γαργαλιανιώτες και Φιλιατρινοί που πάνω από όλα θα βάζουν το συμφέρον των δυο πόλεων.
Φοβάμαι ότι ο ραγιαδισμός δύσκολα θα ξεκολλήσει από πάνω μας.

Εμείς που δεν είμαστε ραγιάδες ας βοηθήσουμε τον καταπροδομένο από όλους τους Κυπαρίσσιους βουλευτάδες κόσμο, να στηρίξει ένα κίνημα ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ που πιθανόν να μην έχει την υποστήριξη κανενός πολιτικού κόμματος. Πρέπει ΑΜΕΣΑ να συναντηθούν αυτοί οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ για την χάραξη μιας κοινής πορείας με ΟΡΑΜΑ για το μέλλον των δυο πόλεων και την εναλλαγή της Δημαρχίας από Γαργαλιανιώτη και Φιλιατρινό Δήμαρχο που θα ψηφίζονται μονοκούκι από όλους εμάς.

Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία και τώρα ας αρχίσουμε τον αγώνα ενημέρωσης των πολιτών. Είναι η τελευταία μας ευκαιρία. Μπορούμε, και έχουμε την δύναμη να τους κάνουμε να μας παρακαλάνε να φτιάξουμε ξεχωριστό δήμο Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους! Αυτή η τιμωρία και ο εξευτελισμός τους αξίζει για όσα μας έχουν κάνει τα τελευταία 60 χρόνια. Μπορούμε να τους νικήσουμε και θα τους νικήσουμε γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Είναι ανάγκη όμως να έχουμε και όλους τους ψηφοφόρους Γαργαλιάνων και Φιλιατρών μαζί μας. Μη χάνουμε ώρα...

H απάντηση μας:

Ασφαλώς και μπορούμε να κάνουμε αυτό που θέλουμε.
Πρωτίστως όμως να μαζευτούν οι του ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ των Γαργαλιάνων και των Φιλιατρών και να βάλουν ένα ΚΟΙΝΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟ.
Να μην κοιτάξουν σε τι κόμμα ανήκει. ΜΟΝΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟΣ.

Αυτόν λοιπόν να τον ψηφίσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΠΟΛΕΙΣ.
Είναι πανεύκολο.
Πρέπει να αρχίσουμε να το κουβεντιάζουμε από στόμα σε στόμα ΣΗΜΕΡΑ ΚΙ ΟΛΑΣ.
Και για κλειστές κοινωνίες αυτό είναι ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ.
ΑΡΚΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΕΙ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΚΡΗΤΗΡΙΟ. ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΔΩ ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ.
ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ.
Ας ανήκει στο ΠΑΣΟΚ. Να τον Ψηφίσουμε και οι δύο.
Ας ανήκει στην ΝΔ. Να τον ψηφίσουμε και οι δύο.
ΜΗΝ ΠΕΙ ΟΜΩΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ... Α οχι θα ψηφίσω αυτόν που προέρχεται απο το κόμμα μου. Εκει θα χαθεί το παιχνίδι. ΕΚΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ. ΑΥΤΟ πρέπει να προσέξουμε.
Και θα τα καταφέρουμε να κανουμε αυτό που γουστάρουμε. Να δειξουμε στην Κυπαρισσία ότι πήρε την εδρα του Δήμου με μέσον και χάνουν οι υποψίφιοι της (που κατάγονται απο εκει) τις εκλογές με την αξία τους.

Και όπως πρότεινα αν ο υποψήφιος δήμαρχος τώρα θα είναι από τα Φιλιατρά, την επόμενη το κοινό πρόσωπο θα είναι απο τους Γαργαλιάνους. Μετα πάλι απο τα Φιλιατρά, μετα πάλι από τους Γαργαλιάνους. κλπ.
Οι κυπαρίσσιοι θα είναι ΠΑΝΤΑ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ. Και φυσικά χωρίς να μπορεί να τους περνάει ο Λόγος.
Νταηλίκι θέλανε τον Δήμο Έκτρωμα.... Νταηλίκι θα πάρουν στην διακυβέρνηση του εκτρώματος.
Δυο τρείς φορές να γίνει αυτο θα παρακαλάνε οι Κυπαρίσσιοι να γίνει δευτερος Δήμος στην Μεσσηνία. Γιατι ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ θα βγάλουν Δήμαρχο προερχόμενο απο την Κυπαρισσία.

Και φυσικά όταν ερθει η ώρα των βουλευτικών εκλογών ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΕΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΚΑΤΑΓΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ.
ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΙΣΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΜΑΥΡΙΣΑΝ.

ΕΡΑΝΙΑ 2010. Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Κυκλοφόρησε χθες το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων "Εράνια 2010" όπου ο Δήμος Φιλιατρών έχει προγραμματίσει όμορφες βραδιές με κορυφαία την συναυλία του Κώστα Μακεδόνα στο πάρκο της Βλαχέρνας.
Μια οπωσδήποτε υπέροχη βραδιά όπως ήταν και πριν δυο χρόνια με τον Γιώργο Κατσαρό ή και πριν ένα χρόνο με τον Μανώλη Μητσιά.

Οι εκδηλώσεις που θα διαβάσετε παρακάτω δεν θα σας αφήσουν ασυγκίνητους. Οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί είναι για κάθε γούστο και κάθε διάθεση.
Ίσως ένα από τα πιο πλήρη προγράμματα που έχει καταρτίσει ο Δήμος για τις καλοκαιρινές του εκδηλώσεις.
Την επιμέλεια της κατάρτισης του προγράμματος την είχε η Δημοτική σύμβουλος αρμόδια σε θέματα πολιτισμού κα Δώρα Λεβεντούρη.

Όπως πάντα το Φιλιατρά News εξασφάλισαν το πρόγραμμα του πολιτιστικού καλοκαιριού και σας το παρουσιάζει ΠΡΩΤΟ.

Το φετινό πρόγραμμα για το καλοκαίρι έχει ως εξής: .........



5 Ιουλίου έως και 20 Αυγούστου:
Έκθεση Λαογραφικής – λαϊκής τέχνης, προϊόντων Τοπικών και Σπιτικών Γεύσεων στον συνεταιρισμό «Φιλιατρινούλα» έναντι Δημαρχείου από την Ένωση Φιλιατρινών Γυναικών και Α.Μ.Κ.Ε. «Φιλιατρινούλα»
Ώρες λειτουργίας: Ώρες καταστημάτων.


15 Ιουλίου
Έναρξη τουρνουά ποδοσφαίρου στις Αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγρίλη
Ώρα έναρξης: 6:00μ.μ.
[ Δήμος Φιλιατρών ]


17 Ιουλίου
Μουσική βραδιά στον Άγιο Φανούριο της Μώραινας
Ώρα: 9:30 μ.μ.
[ Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μώραινας – Δήμος Φιλιατρών ]

19 Ιουλίου
Θεατρική παράσταση « Ο κήπος με τις έντεκα γάτες» του Luciano Moratti
Πάρκο Βλαχέρνας Ώρα 9:00 μ. μ.
[ Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων Γ’ Δημοτικού Σχολείου Φιλιατρών – ΚΕΠΕΨΟ Ν. Μεσσηνίας – Δήμος Φιλιατρών ]
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


20 Ιουλίου
Παράσταση Θεάτρου Σκιών «Στα ίχνη των σκιών» με το έργο «Ο καραγκιόζης Οικολόγος»
Ώρα 9μ.μ Κεντρική Πλατεία Φιλιατρών [ Δήμος Φιλιατρών ]

21 και 22 Ιουλίου
Διήμερο Ζωγραφικής στην πλατεία του Δημαρχείου
Ώρα 8μ.μ. έως 11μ.μ
[ Ένωση Φιλιατρινών Γυναικών – ΑΜΚΕ «Η Φιλιατρινούλα» ]


22 Ιουλίου
Θεατρική παράσταση «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» σατυρική κωμωδία του Μπόστ από το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας
Ωρα 9:30μ.μ. Γήπεδο Γυμνασίου Φιλιατρών ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
[ ΤΕΔΚ – Δήμος Φιλιατρών ]


23 Ιουλίου
Μουσική βραδιά στο Κατσίμπαλι – Δ. Δ. Εξοχικού
[ Δήμος Φιλιατρών ]


24 Ιουλίου
2η Ιππική παρουσίαση από τον Ιππικό Πολιτιστικό Σύλλογο «Τέλος Άγρας»
Ώρα 6:00 – 8:00 μ. μ. Κεντρική Πλατεία Φιλιατρών
[ Δήμος Φιλιατρών ]

25 και 26 Ιουλίου
Πανηγύρι στο Κατσίμπαλι – Δ. Δ. Εξοχικού.


27 Ιουλίου
«Ελάτε να παίξουμε» στην κεντρική Πλατεία Φιλιατρών με ξυλοπόδαρους, φουσκωτές φιγούρες, μαγικούς καθρέφτες, Θεατρικά δρώμενα και παιδότοπους για τους μικρούς μας φίλους.
Ώρα 8:00 π.μ.
[ Δήμος Φιλιατρών ]


28 Ιουλίου
Κατασκευές στην Άμμο
Ώρα 5:00 μ. μ. στην Αγία Κυριακή
[ Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων Γ’ Δημοτικού Σχολείου Φιλιατρών – Δήμος Φιλιατρών ]


28, 29 και 30 Ιουλίου
Αγώνες Σκάκι στο πάρκο της Βλαχέρνας
Ώρα 6:00 – 9:00 μ.μ.
[ Σκακιστικός Όμιλος Φιλιατρών ]


29 Ιουλίου
Συναυλία με το συγκρότημα Matisse και τις μελωδίες του
Ώρα 10:00 μ. μ. Κεντρική Πλατεία Φιλιατρών
[ Δήμος Φιλιατρών ]

30 Ιουλίου
Συνεστίαση του Συλλόγου Αγίας Κυριακής στο εξοχικό κέντρο «Τα πέριξ».
Ώρα 9:30 μ.μ.
[ Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγίας Κυριακής ]


31 Ιουλίου
Μουσική Βραδιά αφιέρωμα στον Δημήτρη Περδικόπουλο και στο ρεμπέτικο τραγούδι από τον Κώστα Τσιατά και την ρεμπέτικη κομπανία του.
Ώρα 9:30 μ. μ.
[ Δήμος Φιλιατρών ]


1 Αυγούστου
α) Αγώνες κολύμβησης & καταδύσεων στην Αγία Κυριακή
ώρα 6:00 μ. μ.
[ Δήμος Φιλιατρών ]

β) Αλώνισμα με συμμετοχή αλόγων – Αναβίωση παραδοσιακής γειτονιάς.
Αναφορά από τον λογοτέχνη κ. Κ. Καπελούζο
Ώρα 7:00 Γήπεδο Γυμνασίου
[ Ένωση Φιλιατρινών γυναικών – ΑΜΚΕ «Φιλιατρινούλα» - Ιππικός όμιλος Γαργαλιάνων – Δήμος Φιλιατρών ]


2 Αυγούστου
Θεατρική παιδική παράσταση «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη απο το 1ο Νηπιαγωγείο Φιλιατρών.
Ώρα 8:30 μ.μ. Πάρκο Βλαχέρνας ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
[ Δήμος Φιλιατρών ]


3 Αυγούστου
Έναρξη αγώνων Beach Volley στον Αγρίλη Φιλιατρών
Ώρα 6:00 μ. μ.
[ Δήμος Φιλιατρών ]


4 Αυγούστου
Παραδοσιακοί χοροί από το χορευτικό Λαογραφικό όμιλο « Ο ΦΙΛΕΡΗΣ» του Δήμου Μεσσάτιδας Αχαΐας και το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών.
Ώρα 9:30 μ. μ. Κεντρική Πλατεία Φιλιατρών
[ Δήμος Φιλιατρών ]


4 έως και 8 Αυγούστου
Έκθεση παλιάς σχολικής φωτογραφίας και παραδοσιακών παιχνιδιών από τον σύλλογο «Ο Μαυροπίνακας» στο πρώην 4ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιατρών.
[ Σύλλογος «Ο Μαυροπίνακας» - Δήμος Φιλιατρών ]


5 και 6 Αυγούστου
Πανηγύρι στο Χαλαζώνι


7 Αυγούστου
Βραδιά φιλοξενίας στο πάρκο της Βλαχέρνας
Ώρα 10:00 μ . μ.
[ Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών – Δήμος Φιλιατρών ]


8 Αυγούστου
α) Θεατρική παράσταση «Το παιχνίδι της μοναξιάς» του Ουίλιαμ Γκίμπσον με τον Δάνη Κατρανίδη και την Χρύσα Παπά.
Ώρα 9:30 μ. μ. Γήπεδο Γυμνασίου ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ

β) Χοροεσπερίδα του Συλλόγου Ο.Φ.Α. στον Αγρίλη.
Ώρα 9:30 μ. μ.
[ Όμιλος Φίλων Αγρίλη ]

γ) Αγώνας Δρόμου με εκκίνηση από τους Αγίους Αποστόλους Φιλιατρών και τερματισμό στην Αγία Κυριακή.
Ώρα 7:00 μ. μ.
[ Δήμος Φιλιατρών ]


9 Αυγούστου
α) Θεατρική παράσταση «Με δύναμη από την Κηφησιά»
Κωμωδία των Κεχαϊδη – Χαβιαρά από το Τριφυλιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο.
Ώρα 9:30 μ. μ. Γήπεδο Γυμνασίου
[ Δήμος Φιλιατρών ]

β) Μουσική βραδιά στο Χαλαζώνι
[ Δήμος Φιλιατρών ]

10 Αυγούστου
Αφιέρωμα στον αείμνηστο Λυκειάρχη Κανελλόπουλο Θεόδωρο
Ώρα 9:30 μ. μ. Πάρκο της Βλαχέρνας
[ Δήμος Φιλιατρών ]


11 Αυγούστου
α) Αθλητικές δραστηριότητες στο Στόμιο. - Beach Party
[ Α.Π.Σ. "Η ΕΡΑΝΗ" ]

β) Μουσική Βραδιά στην Χριστιανούπολη
[ Δήμος Φιλιατρών ]


12 Αυγούστου
Συναυλία – Λαϊκό πρόγραμμα από τον Κώστα Μακεδόνα και τους συνεργάτες τους, διάρκειας 2.30 ωρών.
Ώρα 9:30 μ. μ. Πάρκο Βλαχέρνας ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
[ Δήμος Φιλιατρών ]


13 Αυγούστου
Μουσική βραδιά στην Πλάτη
[ Δήμος Φιλιατρών ]


14 και 15 Αυγούστου
Πανηγύρι στον Αγρίλη

15 Αυγούστου
Θρησκευτική Πανήγυρις στην Μάλη με παραδοσιακή ποιοτική μουσική.
[ Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Μάλης – Δήμος Φιλιατρών ]


16 Αυγούστου
«Τραγούδια με και χωρίς λόγια» Συναυλία του συνόλου «Ερατώ»
Συνθέσεις για φωνή , κλαρινέτο, και πιάνο των Χατζηδάκι, Κουρουπού, Κηπουργού, Κωνσταντινίδη, Μεντή, κ.α.
Ώρα 9:30 μ. μ. Πάρκο Βλαχέρνας ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
[ Δήμος Φιλιατρών ]


18 Αυγούστου
«Σαν παλίο Cinema» Τραγούδια του Ελληνικού κινηματογράφου με την ορχήστρα του Γιάννη Καλογερόπουλου.
Τραγουδούν η Μαρία Κανελλοπούλου, η Άννα – Μαρία Κάλφα και ο Γιάννης Καλογερόπουλος.
Ώρα 9:30 μ. μ. Κεντρική Πλατεία Φιλιατρών
[ Δήμος Φιλιατρών ]


21 Αυγούστου
α) Αυγουστιάτικο φεγγάρι στην Αγία Κυριακή
Βαρκαρόλες – βεγγαλικά και συναυλία με τους Χρήστο Δάντη Γιώργο Παπαδόπουλο και Μπέττυ Μακρή.
LIVE πρόγραμμα με ένα ποτό και τιμή εισόδου 20 Ευρώ.
Ώρα 10:00 μ. μ.
[ Ένωση Φιλιατρινών γυναικών – ΑΜΚΕ «Φιλιατρινούλα» ]

β) Συνεστίαση του συλλόγου Απανταχού Πλατιανών «Η Καναλουπού» στο Δημοτικό Διαμέρισμα Πλάτης.
Ώρα 9:30 μ. μ.
[ Σύλλογος των Απανταχού Πλατιανών ]


Από 16 Ιουλίου έως και 6 Σεπτεμβρίου
Κινηματογράφος στο Αίθριο του Δημαρχείου
Κάθε Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, και Δευτέρα στις 9:45 μ. μ.
Δείτε το πρόγραμμα προβολών του Θερινού cinema πατώντας εδώ

ΕΛΕΝΑ ΜΠΑΣΗ - ΝΥΧΤΑ ΜΕ ΠΑΙΡΝΕΙΣ





Μεσσηνιακές εφημερίδες της 14ης Ιουλίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.