Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Αποτελέσματα ειδικών μαθημάτων Πανελλαδικές 2010

Οι υποψήφιοι που συμμετείχαν στις πανελλήνιες εξετάσεις ΕΠΑΛ (Επαγγελματικά Λύκεια), μπορούν να πληροφορούνται τη βαθμολογία τους και από την ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, στη διεύθυνση
http://www.ypepth.gr/efarmoges/eid_vathm.php .

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του υφυπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Γιάννη Πανάρετου, οι υποψήφιοι μπορούν να πληροφορούνται τις βαθμολογίες τους πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους αριθμό και τα τέσσερα αρχικά των ονομαστικών τους στοιχείων (επώνυμο-όνομα-πατρώνυμο-μητρώνυμο) με κεφαλαίους Ελληνικούς χαρακτήρες.

-

Φωτοβολταϊκά για αγρότες. Επενδυτικές ευκαιρίες και κίνδυνοι.

ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗ ΠΛΟΥΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

Για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες, επιχειρείται μια σημαντική αναδιανομή του πλούτου, με το δικαίωμα που δίνεται στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, να παράγουν ρεύμα από φωτοβολταϊκά.

Όπως σε όλα τα επενδυτικά σχέδια υπάρχουν ευκαιρίες αλλά ελλοχεύουν και κίνδυνοι, παρούσης και της γνωστής κρατικής γραφειοκρατίας και προχειρότητας.

Ένα σημαντικό πρόβλημα είναι ο .........

χρόνος που χρειάζονται οι αγρότες για να πάρουν όλες τις εγκρίσεις και που θα ξεπεράσει σχεδόν σίγουρα, τους έξι μήνες.

Αυτό θα έχει ως συνέπεια να υπογράψουν σύμβαση αγοραπωλησίας με το ΔΕΣΜΗΕ, (εκεί κλειδώνει και ο ηλεκτρικός χώρος) μετά τον Ιανουάριο του 2011 που η τιμή της kw θα είναι 41,9 λεπτά και όχι 45 λεπτά που είναι σήμερα. Η μείωση είναι της τάξης του 7%. Μετά τη σύνδεση με το δίκτυο η αναπροσαρμογή της τιμής είναι στο 25% του ετήσιου πληθωρισμού.

Οι τρεις μήνες που έδινε προτεραιότητα ο νόμος για τις ΑΠΕ στους αγρότες εξανεμίζεται, καθώς έχει περάσει πάνω από ένας μήνας αλλά το ΥΠΕΚΑ και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δεν έχουν προχωρήσει στις ανάλογες υπουργικές αποφάσεις με αποτέλεσμα η ΔΕΗ να μην δέχεται ακόμη αιτήσεις από αγρότες.

Θα πρέπει η ΠΑΣΕΓΕΣ άμεσα να ζητήσει τις ανάλογες παρατάσεις και τις υπουργικές αποφάσεις ώστε να προχωρήσουν απρόσκοπτα οι αγρότες στις επενδύσεις. Και θα πρέπει να λυθεί και το ζήτημα με τα εξ αδιαιρέτου κτήματα άμεσα, καθώς ο νόμος μιλά μόνο για ιδιόκτητα κτήματα και δεν έχει πρόβλεψη για τα εξ αδιαιρέτου αγροτεμάχια.

Ένα ακόμη στοιχείο που θα πρέπει να προσέξουν οι επενδυτές είναι τα κτήματα να βρίσκονται κοντά σε δίκτυο μεταφοράς ρεύματος, και αν είναι δυνατόν σε δίκτυο μέσης τάσης. Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν μπορεί να συνδεθεί ένα φωτοβολταϊκό 100kw στο δίκτυο χαμηλής τάσης γιατί δεν το σηκώνει. Το κόστος σύνδεσης στο δίκτυο μέσης τάσης είναι κατά πολύ υψηλότερο. Ξεκινάει από τις έντεκα χιλιάδες ευρώ συν ΦΠΑ. Και όσο μεγαλύτερη είναι η απόσταση τόσο το κόστος αυξάνεται.

Ένα έξτρα κόστος θα υπάρξει από την εισαγωγή του αγρότη στην έβδομη ασφαλιστική κατηγορία του ΟΓΑ, αυτόματα μόλις κάνει έναρξη εργασιών για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Σήμερα η 7η κατηγορία έχει εισφορές 1318 ευρώ το χρόνο ενώ η πρώτη που βρίσκεται η συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών έχει εισφορές 468 ευρώ το χρόνο.

Ένα ζήτημα που δημιουργεί επίσης σημαντικό έξοδο, είναι το υψηλό κόστος τραπεζικού δανεισμού. Ήδη η Αγροτική μίλησε για επιτόκιο γύρω στο 8.5% που μαζί με την εισφορά ξεπερνά το 9%. Ένα ερωτηματικό για τους επενδυτές θα είναι και τι δάνειο ή leasing θα επιλέξουν. Με βάση το επιτόκιο χορηγήσεων της κάθε τράπεζας ή με βάση το euribor, το βασικό επιτόκιο του ευρώ.

Για την κατασκευή του πάρκου θα χρειαστεί ένα 15 -25% ιδίας συμμετοχής (ανάλογα τη μορφή της χρηματοδότησης) συν το ΦΠΑ κάποιων εργασιών όπως χωματουργικά περίφραξη, αντικεραυνικά, οικίσκος, εργασίες παροχής υπηρεσιών, κάμερες ασφαλείας, ηλεκτρονικός εξοπλισμός παρακολούθησης παραγωγής κ.τ.λ. Για τα panels, τους inverters, και τον λοιπό εξοπλισμό παραγωγής υπάρχει απαλλαγή από το ΦΠΑ.

Μεγάλη προσοχή να μη δοθούν προκαταβολές σε εταιρείες για την κατασκευή του πάρκου, πριν να υπογράψουν οι αγρότες με το ΔΕΣΜΗΕ. Επίσης προσοχή, να μην παραπλανόνται οι αγρότες από επιτήδειους που υπόσχονται σύνταξη φακέλων και αδειοδότηση γιατί μέχρι σήμερα δεν μπορούν να καταθέσουν καθώς δεν υπάρχουν οι ανάλογες υπουργικές αποφάσεις και η ΔΕΗ δε δέχεται αιτήσεις.

Θα πρέπει να συμπεριλάβουν στο κόστος παραγωγής οι αγρότες, το κόστος της κατανάλωσης ρεύματος του πάρκου, της τηλεφωνικής γραμμής ή 3G, του λογιστή, της ηλεκτρονικής επίβλεψης και του ελέγχου του πάρκου, του καθαρισμού των πλαισίων, και της ασφάλειας του έργου. Αυτό το κόστος συνολικά κυμαίνεται από 6-11% της απόδοσης του πάρκου.

Οι εταιρείες κατασκευής φωτοβολταϊκών πλαισίων εγγυώνται αποδόσεις έως 12 χρόνια για παραγωγή ισχύος 93% και 25 χρόνια για παραγωγή ισχύος 85%.

Η μείωση της απόδοσης όμως αντισταθμίζεται με την κατά 10 έως 15% μεγαλύτερη απόδοση που έχουν τα πάρκα στη νότια Ελλάδα και έως 20% στην Κρήτη, σε σχέση με το τυπικό ηλιακό δυναμικό και τις μελέτες.

Ένας σημαντικός γρίφος που υπάρχει, είναι ο διαθέσιμος ηλεκτρικός χώρος που αφορά τα φωτοβολταϊκά. Το εθνικό σχέδιο δράσης για τις ΑΠΕ που κατέθεσε το ΥΠΕΚΑ πρόσφατα, προτείνει στόχο για τα φωτοβολταϊκά 2.567 MW το 2020.

Ήδη μέχρι σήμερα στη ΡΑΕ έχουν κατατεθεί αιτήσεις για 3700 MWp εκ των οποίων εκτιμάται ότι μπορούν να υλοποιηθούν περί τα 2.000-2.500 MWp. Άρα με την πρόταση του ΥΠΕΚΑ σχεδόν κλειδώνει ο ηλεκτρικός χώρος άμεσα με τις υπάρχουσες αιτήσεις αν δεν υπάρξει διόρθωση του στόχου.

Εν τω μεταξύ η ΡΑΕ ακόμη δεν έχει αποσαφηνίσει πόσος είναι ο ελεύθερος ηλεκτρικός χώρος για φωτοβολταϊκά ανά περιφέρεια.

Το σημαντικό είναι ότι οι ενώσεις έχουν προχωρήσει στη δημιουργία υποστηρικτικών- μελετητικών γραφείων και έχοντας γίνει πρόσφατα η ψηφιοποίηση μπορούν άμεσα και με ελάχιστο κόστος για τους αγρότες να προχωρήσουν στην επενδυτική πρόταση.

Δε θα πρέπει όμως οι ενώσεις να λειτουργήσουν ως κερδοσκοπικά μελετητικά γραφεία και να ζητούν 4 -5 χιλιάδες ευρώ για τη σύνταξη φακέλου και την αδειοδότηση. Ένα ποσό της τάξης των χιλίων ευρώ, θα ήταν αρκετό για τις γραφειοκρατικές εργασίες που είναι αναγκαίες, ποσό το οποίο θα αφήσει και κέρδος στις ενώσεις και δε θα κοστίσει υπερβολικά στους αγρότες.

Ακόμη δεν υπάρχει το πλαίσιο που κινούνται οι ενώσεις σε σχέση με τις διαδικασίες στο site της ΠΑΣΕΓΕΣ, κάτι το οποίο θα μείωνε το χρόνο για αρκετούς αγρότες – χρήστες του διαδικτύου.

Μια σημαντική παράμετρο κοινωνικής δικαιοσύνης θα ήταν να μπορούν να έχουν προτεραιότητα στην κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου οι αδύναμοι, οικονομικά αγρότες και οι οικογένειές τους.

Εν κατακλείδι σαφώς είναι ένα σεβαστό εισόδημα για τους αγρότες, και αλλάζει ταυτόχρονα και τον οικονομικό χάρτη της επαρχίας προς το καλύτερο. Χρειάζεται όμως προσοχή.

Σίγουρα μιλάμε για αναδιανομή πλούτου προς τους ασθενέστερους και την επαρχία για πρώτη φορά στην Ελλάδα μετά από πολλά χρόνια, αν γίνει σωστά.

Πηγή: http://ellines-energoi-polites.blogspot.com/2010/07/blog-post_12.html

Λογαριασμό στο twitter απέκτησε και το Πυροσβεστικό Σώμα

Ξεκίνησε σήμερα τη λειτουργία του o επίσημος λογαριασμός του Πυροσβεστικού Σώματος στο twitter, στη διεύθυνση http://twitter.com/pyrosvestiki.

Στο twitter του Πυροσβεστικού Σώματος θα δημοσιεύονται στο εξής οι επίσημες ανακοινώσεις, αλλά και χρήσιμες πληροφορίες για τον πολίτη, όπως συμβουλές πυρασφάλειας, τρόποι κατάταξης εθελοντών κ.ά.

Το Πυροσβεστικό Σώμα είναι το δεύτερο σώμα ασφάλειας που ........

χρησιμοποιεί twitter, ακολουθώντας το παράδειγμα της Ελληνικής Αστυνομίας Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στόχος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι η χρήση των νέων τεχνολογιών για άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση του πολίτη.

Σημειώνεται ότι η διαχείριση του @pyrosvestiki είναι εικοσιτετράωρη και πραγματοποιείται από ομάδα του Γραφείου Τύπου του Σώματος.

Ανάρτηση των βαθμολογιών των ΕΠΑΛ 2010

Oσοι υποψήφιοι συμμετείχαν στις πανελλήνιες εξετάσεις ΕΠΑΛ 2010 μπορούν να πληροφορούνται τη βαθμολογία τους και από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Δείτε την εδώ



12 / 7 / 2008 – 12 / 7 / 2010. Δυο χρόνια Φιλιατρά News. Δυο χρόνια επιτυχίας. Και συνεχίζουμε…

Πριν από δυο χρόνια ξεκινήσαμε μια προσπάθεια. Μια δύσκολη προσπάθεια που τελικά στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.
Και λέμε απόλυτη επιτυχία γιατί εδώ και ενάμιση χρόνο το Φιλιατρά News βρίσκεται μόνο του στην κορυφή των Μεσσηνιακών blogs και μάλιστα τον τελευταίο ένα χρόνο με τεράστια διαφορά από το Δεύτερο.

Οχι Δεν καβαλήσαμε κανένα .......

καλάμι. Λέμε την αλήθεια. Σε πολλούς τομείς το Φιλιατρά Νews είναι στην κορυφή από τα υπόλοιπα Μεσσηνιακά ιστολόγια.
Πριν από δυο χρόνια, ξεκίνησε με έναν και μόνο διαχειριστή. Μέσα στον πρώτο χρόνο οι διαχειριστές έγιναν 2 και οι συντάκτες δυο. Σύνολο 4 άτομα.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον συνδιαχειριστή X-treme που κατέχει καλά τους κώδικες html και μου έχει δείξει πολλά.

Υπήρξαν όμως και κάποια άλλα παιδιά που θέλησαν να βοηθήσουν το αγαπημένο μας blog. Και φυσικά το δεχτήκαμε.
Ετσι Δυο χρόνια μετά ο αριθμός των ατόμων που γράφουμε στο blog αυτό είναι 8 άτομα.
5 Διαχειριστές που ΟΛΟΙ Δημοσιεύουμε από έναν και μόνο κωδικό "Φιλιατρά News" και τρείς συντάκτες.
Διευκρίνηση: Εκτός του αρχικού Διαχειριστή οι υπόλοιποι τέσσερις έχουν και δικό τους κωδικό. Αλλα προτιμούν να δημοσιεύουν με τον κωδικό Φιλιατρά News.

Έτσι λοιπόν το blog συνέχισε να μεγαλώνει και να εξακολουθεί να βρίσκεται μόνο και έρημο στην κορυφή. Και πιστέψτε μας μας άρεσε πάρα πολύ.

Δεν ήταν και λίγα τα θέματα που δημοσιεύσαμε. 6,717 αναρτήσεις!!!!!
Κάποια θέματα μας δημοσιεύθηκαν στην έγκριτη Μεσσηνιακή εφημερίδα Θάρρος και μάλιστα με αναφορά πηγής.
Πιστέψτε μας ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΙΟΣ Ή ΠΟΙΟΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ πίσω απο το Φιλιατρά News.
Αν αυτό δεν αποτελεί εμπιστοσύνη απο πλευράς εφημερίδας, τότε τι αποτελεί?

Τον τελευταίο χρόνο δυο με τρία θέματα μας έφτασαν να γίνουν θέμα στο Νομαρχιακό συμβούλιο. "Δράστες" των δυο ή τριών θεμάτων μας Ο Νομαρχιακός σύμβουλος Κος Αλευράς και ο κος Μπρεδήμας. Και οι δύο ανήκουν στην πλευρά της αντιπολίτευσης του Νομαρχιακού Συμβουλίου. Για την ιστορία το τελευταίο θέμα που αποτέλεσε κατάθεση ερώτησης απο τον κο Μπρεδήμα στο Νομαρχιακό Συμβούλιο ήταν το στοιχειωμένο Νέο Λύκειο Φιλιατρών από τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα του αγαπημένου μας Νομάρχη Μεσσηνίας κου Δημήτρη Δράκου. (πατήστε το δίπλα link, διαβάστε και ακούστε τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα.)

Μάλιστα το θέμα με το στοίχειωμα του Νέου Λυκείου μας έγινε αφορμή να το δει η Βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ κα Γιαννακοπούλου και να μας απαντήσει σχετικά δίνοντας μας την διαβεβαίωση ότι θα κατατεθεί αργότερα ερώτηση στην Βουλή.

Αυτά εμείς τα λέμε ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ. Και είναι μεγάλες επιτυχίες. Επιτυχίες που τις κατάφερε η ανεξάρτητη φωνή του Φιλιατρά News.
Το blog στο οποίο βρήκε "καταφύγειο" όποιος πολίτης (ακόμα και της Κυπαρισσίας) να εκφράσει τους προβληματισμούς του για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει.
Τι να θυμηθούμε??
Τους Τερψιθιώτες και την ανοικτή επιτσολή τους στον Δήμαρχο Κο Σαμπαζιώτη??????

Την αναγνώστρια απο την αποβάθρα Κυπαρισσίας με τα λύματα στον Δρόμο???

Τον αναγνώστη μας με την καταγγελία του για τις τουαλέτες του ΟΣΕ Κυπαρισσίας??
Την πραγματικά χαζή απάντηση του Δήμου Κυπαρισσίας και την αποστομωτική απάντηση μας???

Τον αναγνώστη μας με το πρόβλημα καθαριότητας που διαπίστωσε στην παιδική χαρά των Φιλιατρών???

Τι να πρωτοθυμηθούμε??? Ποια να πρωτοθυμηθούμε?? Σας είπαμε ένα ενδεικτικό κομμάτι πολιτών που βρήκαν βήμα ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ σε αυτό το blog.

Σας ευχαριστούμε πολύ για την εμπιστοσύνη σας. Σας ευχαριστούμε πολυ για την συμπαράσταση σας.

Ομολογώ ότι μέσα απο αυτό το blog πήραμε ξεκάθαρες θέσεις και πολλές φορές ακραίες και δεν κοιτάξαμε να θέσεις που να τους ικανοποιούν όλους.
Αναφερόμαστε στην εκλογή Προέδρου της ΝΔ, και υποστηρίξαμε καθαρά την Ντόρα Μπακογιάννη, την ξεκάθαρη θέση μας για τις εκλογές, Την καθαρή θέση μας για την μη συνένωση μας με την Κυπαρισσία στο σχέδιο "Διαλυκράτης" και την Δημιουργία του Δήμου Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους.
Παρά του γεγονότος ότι κάποιοι μας κατηγόρησαν ότι παίζουμε παιχνίδια του Ξύγκα, (κούνια που τους κούναγε και τους ταρακούναγε) εμείς σταθήκαμε σταθεροί στην άποψη μας την οποία παρεμπιπτόντως είχαμε εκφράσει και επι Καποδίστρια 2 του Πάκη Παπάκη (Προκόπη Παυλόπουλου).
Τότε είχαμε πει ότι προκειμένου να συνενωθούμε με την Κυπαρισσία, καλύτερα με τους Γαργαλιάνους.
Η τότε πρόταση μας απλά συνέπεσε με την πρόταση του Ξύγκα για Δήμο Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους.

Το γιατί την υποστηρίξαμε, θα το πούμε σε άλλη ανάρτηση. Όταν θα υπάρξουν εξελίξεις στο Φιλιατρά News.
Κινηθήκαμε ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ απέναντι σας. Και ας γίναμε κακοί με ορισμένους από εσάς.
Θα ήθελα να σας παρακαλέσω ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ να ξεχάσουμε τις κακές στιγμές και να θυμηθούμε ΜΟΝΟ τις καλές. Γιατί οι καλές ήταν πολύ περισσότερες από τις κακές.

Σας ευχαριστώ. ΤΑΠΕΙΝΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Ο Αρχικός Διαχειριστής.

Σαν σήμερα το Φιλιατρά News κλείνει δυο χρόνια ζωής.





«Οχι» στην απογραφή λέει η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) με ανακοίνωσή της συνιστά στα μέλη της να μην συμπληρώσουν και να μην υποβάλουν το δελτίο απογραφής, όπως θα πράξει το πάσης φύσεως προσωπικό του Δημοσίου.

Η ΕΔΕ υποστηρίζει ότι η υπουργική απόφαση που προβλέπει την απογραφή περιλαβμάνει μόνο το προσωπικό του Δημοσίου και όχι φορείς των λειτουργιών του κράτους, όπως είναι οι δικαστικοί λειτουργοί.

Όπως αναφέρει, υπήρξαν αρκετές .............

συναντήσεις για το ζήτημα της υποβολής του δελτίου απογραφής (ηλεκτρονικά) με το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα πάντα με την ΕΔΕ, η απογραφή δεν περιλαμβάνει την νομοθετική και εκτελεστική εξουσία, κατά συνέπεια ούτε και τους δικαστές, αφού είναι άμεσα όργανα του κράτους.

Παράλληλα, η Ενωση υποστηρίζει ότι η υπουργική απόφαση που προβλέπει την απογραφή«πάσχει», καθώς δεν αναφέρει ποίος είναι ο σκοπός της.

Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γ. Ραγκούσης: «Οχι» στις πρόωρες εκλογές

«Οχι» στις διπλές εκλογές το Νοέμβριο λέει ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης, σε συνέντευξή του στο Εθνος της Κυριακής και χαρακτηρίζει τις διαφωνίες μεταξύ υπουργών «εύλογες και αναμενόμενες».

«Η ύπαρξη διαφορετικών προσεγγίσεων, ιδίως όταν υλοποιούνται με μεγάλη ταχύτητα τόσο πολλές αποφασιστικής σημασίας θεσμικές αλλαγές, είναι εύλογες και αναμενόμενες», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ραγκούσης.

Επιπλέον, ο ΥΠΕΣ προαναγγέλλει το σχεδιασμό .........

-μετά τη μεταρρύθμιση στην τοπική αυτοδιοίκηση- του «Καλλικράτη του κράτους» και εξηγεί: «Ετοιμάζουμε τη μεγάλη διαρθρωτική παρέμβαση στην κεντρική διοίκηση για να γίνει επιτέλους πράξη το επιτελικό κράτος, που συνιστά θεμέλιο μιας νέας πολιτείας που οικοδομείται. Το νέο επιτελικό κράτος θα περιλαμβάνει επιπλέον ένα σύστημα αξιολόγησης αλλά και επιβράβευσης των άξιων και ικανών υπαλλήλων, πάνω στους οποίους στηρίζεται το ελληνικό κράτος».

Κληθείς να σχολιάσει τις προτάσεις που παρουσίασε ο πρόεδρος της ΝΔ για έξοδο από την κρίση, ο υπουργός Εσωτερικών υποστηρίζει ότι «την ώρα που η χώρα προχωράει σε μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές, ο κ. Σαμαράς το μόνο που κάνει είναι να υπερασπίζεται πεισματικά τις παλαιοκομματικές αντιλήψεις και το πελατειακό κράτος που οδήγησε τη χώρα στο χείλος της καταστροφής».

«Το αντιπολιτευτικό του παρόν της καταψήφισης κάθε διαρθρωτικής αλλαγής, ακόμα και των νόμων της αξιοκρατίας για τις προσλήψεις και τις προαγωγές είναι συνέχεια του κυβερνητικού παρελθόντος της ΝΔ του Κ. Καραμανλή που οδήγησε παραλίγο στη χρεοκοπία της χώρας», συμπληρώνει.

Τέλος, με αφορμή τις καταγγελίες του ΠΑΣΟΚ για παράνομες προσλήψεις σε εταιρείες του Δημσίου επί κυβερνήσεως ΝΔ, ο ΥΠΕΣ υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση έβαλε «οριστικό και αμετάκλητο τέλος σε αυτήν την πρακτική από τις 4 Οκτωβρίου».

«Η ΝΔ εξακολουθεί και υπερασπίζεται τις πελατειακές πρακτικές που μέχρι και την τελευταία στιγμή προ των εκλογών διέλυαν το κράτος με αναξιοκρατικές προσλήψεις», καταλήγει ο κ. Ραγκούσης.

Κίνητρα για εξόφληση ασφαλιστικών οφειλών

Επιπλέον κίνητρα για ρύθμιση οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία δίνει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με νομοτεχνική βελτίωση, για το ενιαίο σύστημα ρύθμισης οφειλών, που κατέθεσε στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση, όσοι υποβάλλουν μέχρι 15 Οκτωβρίου 2010 αίτηση εξόφλησης των καθυστερούμενων ασφαλιστικών εισφορών, θα έχουν έκπτωση 80% επί των πρόσθετων τελών σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης και 60% σε περίπτωση τμηματικής εξόφλησης.

Η ρύθμιση εφαρμόζεται και επί ..........

οφειλετών οι οποίο έχουν ήδη υποβάλλει αίτηση ή έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση τμηματικής εξόφλησης οφειλετών σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 19 του Ν.3833/2010 (ΦΕΚ 40 Α) και τηρούν τους όρους αυτής».

Σύμφωνα με τη ρύθμιση, που προβλέπει πάγιο τρόπο εξόφλησης, συστήνεται στη Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ειδική Επιτροπή Ρύθμισης Εσόδων. Ο αριθμός των δόσεων φθάνει στις 36 και κατά παρέκκλιση τις 48 για οφειλές που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα Ειδικής Επιτροπής Εσόδων. Η μηνιαία δόση δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 200 ευρώ και προκειμένου για οφειλέτες του ΟΑΕΕ και του μικρότερη των 100 ευρώ.

Οι διατάξεις αναλυτικά για το ενιαίο σύστημα ρύθμισης των οφειλών, ψηφίστηκαν στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο (κεφάλαιο ένατο).

Από Ναυτεμπορική

Εφημερεύον φαρμακείο στα Φιλιατρά γι αυτήν την εβδομάδα

Την εβδομάδα από 12 Ιουλίου έως 18 Ιουλίου 2010 εφημερεύει το φαρμακείο:

Βασίλη Παπαθεοδοσίου

Tηλ: 2761 - 0 - 32229
Κιν. 693 - 2337104


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι εφημερίες των Φαρμακείων ξεκινούν Δευτέρα στις 08:00 ακριβώς και λήγει την άλλη Δευτέρα στις 07:59 το πρωί. Στις 08:00 ξεκινάει η επόμενη εφημερία.



Nicko - Last Summer

Άλλη μια επιτυχία του καλοκαιριού. Nico - Last Summer

Επειδή οι Ελληνικές παραγωγές δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από της Ρουμάνικες (κακό ή καλό θα το κρίνεις εσύ) που κάνουν επιτυχία στην Ελλάδα, μετά τους Playmen και τον Reckless, έρχεται ο Nicko (Χαλκούσης;) με το Last Summer. Και όχι, o Nicko δεν ανακάλυψε τον τροχό -μουσικά πάντα....-!

Καλημέρα Φιλιατρά, Καλημέρα Μεσσηνία, Καλημέρα Ελλάδα.




-