Σάββατο, 17 Ιουλίου 2010

Τα μαζεύουν και φεύγουν από την Ελλάδα ALDI, FNAC, BP, SHELL - Κανόνια στην αγορά από μεγάλες αλυσίδες

- Φεύγουν κι αφήνουν πίσω τους χιλιάδες άνεργους
- Τουλάχιστον 10.000 σε ένα εξάμηνο οι άνθρωποι χωρίς δουλειά
- Φήμες και για άλλες πολευθνικές που θα φύγουν από την Ελλάδα

Είναι τα πρώτα δυνατά σημάδια της οικονομικής κρίσης; Είναι η ελληνική γραφειοκρατία την οποία δεν μπόρεσαν να αντέξουν; Οπως και να' χει οι πολυεθνικές που έχουν εγκαταλείψει τον τελευταίο χρόνο την Ελλάδα δεν μετριώνται πλέον στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Την Παρασκευή η είδηση έσκασε σαν βόμβα. Η αλυσίδα σούπερ - μάρκετ (και μάλιστα φθηνών σούπερ μάρκετ) ALDI ανακοίνωσε οτι εγκαταλείπει την χώρα μας.

Η ελληνική γραφειοκρατία αλλά και οι μηδενικές πρωτοβουλίες της .......

κυβέρνησης να δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη διώχνουν αυτή την γερμανική αλυσίδα.

Με τα ενοίκια στα ύψη, με την αξία της γης έως και 50% παραπάνω σε σχέση με πιο προηγμένες χώρες της Ε.Ε. και με τους αρμόδιους υπουργούς άφαντους οι γερμανοί τα μάζεψαν και έφυγαν.

Είχε προηγηθεί το σοκ της περασμένης εβδομάδας με την αλυσίδα της Fnac η οποία τα τελευταία 5 χρόνια παρά το γεγονός οτι ήθελε να κάνει τα καταστήματά της από 3 τουλάχιστον 10 τελικά αυτό δεν έγινε ποτέ και αποφάσισε να αποσυρθεί ολοκληρωτικά.

Εκτός όμως από τη Fnac και την Aldi τον χορό των αποχωρήσεων είχαν ξεκινήσει πέρυσι η Plus πέρυσι, η Shell, η BP και η Ιnterattica.

Τα ελληνικά λουκέτα

Η πιο πρόσφατη απόδειξη οτι κάποιες επιχειρήσεις δεν μπορούν να αντέξουν τα χρέη και την κρίση είναι αυτή των σούπερ μάρκετ ΑΤΛΑΝΤΙΚ.

Στις 14/07 η ανακοίνωση οτι κινεί τις διαδικασίες για υπαγωγή στο άρθρο 99 έδειξε οτι είναι ένα βήμα πριν την πτώχευση.
Είναι μια κίνηση για να ξεκινήσει συνδιαλλαγή με τους πιστωτές της, ώστε να βρεθεί μια φόρμουλα αναχρηματοδότησης των χρεών.

Τον ίδιο δρόμο έχουν ακολουθήσει οι εταιρείες Elite και Έδραση, ενώ είχαν προηγηθεί λουκέτα στις επιχειρήσεις Planet Home και Απέργης.

Στην αγορά μιλούν και για άλλα τρία λουκέτα, ενώ άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τις γίνεται στον χώρο των πολυεθνικών προαναγγέλουν και άλλες αποχωρήσεις....

Αν κάποιος καθήσει και μετρήσει από όλα τα παραπάνω πόσοι άνθρωποι μένουν στον δρόμο, χωρίς δουλειά και χωρίς ελπίδα να βρούν κάτι αντίστοιχο, δεν θα απορήσει όταν θα βγουν τα νέα στοιχεία για την ανεργία η οποία ούτες ή άλλως είναι σε δυσθεώρητα ύψη.

Με έναν συντηρητικό υπολογισμό 10.000 είναι οι νεοι άνεργοι από όλα αυτά τα λουκέτα και τις αποχωρήσεις.

Ποιός θα είναι ο επόμενος;

Από το Newsit

Laoura Does Loutraki Η πορνοταινία της Μίνας Ιορδανίδου

Το dvd γυρίστηκε στο ίδιο κρεβάτι με της Τζούλιας Αλεξανδράτου. Και η Λάουρα επέλεξε Έλληνα και, μάλιστα, ...διεθνή! «Το ότι συμμετέχω σε μια αισθησιακή ταινία... δεν σημαίνει ότι θα αφήσω τον αθλητισμό», δήλωσε στην εφημερίδα «Espresso» ο 23χρονος αθλητής, που δεν παρέλειψε να παινέψει τα...
προσόντα του.

Γιώργος και Λάουρα γνωρίστηκαν πριν από μερικούς μήνες, όταν εμφανίστηκαν σε τηλεοπτική εκπομπή ως μοντέλα. Όπως λέει ο 23χρονος, δέθηκαν από την πρώτη στιγμή και η χημεία τους είναι τόσο εκρηκτική που βγαίνει ακόμα και στο κρεβάτι.
«Το σεξ με την Λάουρα μπορεί να συγκριθεί μόνο με ..........

το άθλημα του μαραθωνίου», δηλώνει στην εφημερίδα ο αθλητής!

KAI ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΝΑ ΠΟΥΜΕ.............!!!!!

Από το http://rokakias.blogspot.com/2010/07/laoura-does-loutraki.html

Ατλάντικ: Διευκρινίσεις στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Διευκρινίσεις σχετικά με το αίτημα υπαγωγής στη διαδικασία συνδιαλλαγής του άρθρου 99 του Ν. 3588/2007 δίνει η εταιρεία Ατλάντικ Σούπερ Μάρκετ, απαντώντας σε ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Ακολουθεί η ανακοίνωση της εταιρείας:........

α) Αναφορικά με την απόφαση του αρμοδίου οργάνου της εταιρείας μας περί υπαγωγής της στην διαδικασία συνδιαλλαγής, σας ενημερώνουμε ότι από τις διατάξεις των άρθρων 99 επ. του Ν. 3588/2007 ουδόλως απαιτείται η λήψη συγκεκριμένης απόφασης οιουδήποτε οργάνου του νομικού προσώπου, το οποίο αιτείται την υπαγωγή του στην εν λόγω διαδικασία (π.χ. απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου ή Γενικής Συνελεύσεως). Αναφορικά με τους λόγους που οδήγησαν στη λήψη αυτής της απόφασης επισημαίνουμε ότι είναι η επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης της εταιρείας κατά τους τελευταίους κυρίως μήνες απόρροια της οικονομικής ύφεσης και των δυσμενών επιπτώσεων που επηρέασαν αναπόφευκτα τόσο τη ρευστότητα, όσο και την κερδοφορία της εταιρείας. Επιπλέον οι αυξημένες υποχρεώσεις έναντι των προμηθευτών και η σφιχτή πολιτική πιστώσεων που ακολουθούν με μείωση των ημερών πίστωσης ειδικά τους τελευταίους μήνες, απόρροια της ύφεσης, παράλληλα με τη μείωση του κύκλου εργασιών λόγω της μείωσης της κατανάλωσης, είχαν ως αποτέλεσμα τη σημαντική συρρίκνωση της ρευστότητας της εταιρείας και την προσωρινή δυσχέρεια στην εκπλήρωση των υποχρεώσεων.

β) Ο λόγος που οδήγησε την εταιρεία μας στην λήψη της ανωτέρω απόφασης είναι ότι την 7η Ιουλίου 2010, επεδόθη στην εταιρεία μας η υπ? αρ. 14287/2010 διαταγή πληρωμής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Η εν λόγω διαταγή πληρωμής εξεδόθη αυθημερόν κατόπιν αιτήσεως της εταιρείας με την επωνυμία «ΦΛΩΡΙΔΗΣ ΑΕΒΕΚ», για το συνολικό ποσό των 516.686,16 ευρώ. Κατόπιν αυτού και προκειμένου η εταιρεία μας να προστατευτεί από την διαδικασία της αναγκαστικής εκτελέσεως, η οποία θα λάμβανε πιθανότατα αβέβαιες διαστάσεις ως προς τις συνέπειές της, κατέθεσε την ανωτέρω αίτηση.

γ) Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της εταιρείας έως και σήμερα 16/7/2010 ανέρχονται στο ποσό των 20,6 εκ. € τα οποία προέρχονται από : 1) Μάιο 2010 2,43 εκ. € 2) Ιούνιο 2010 13,77 εκ. € και 3) Ιούλιο 2010 4,4 εκ. € και για τα οποία η εταιρεία βρίσκεται σε συνεννόηση για διακανονισμό.

Οι σημαντικότεροι σχετικοί πιστωτές της εταιρείας είναι οι εξής:

BARILLA HELLAS Α.Β.Ε.Ε., BEIERSDORF HELLAS A.E., BOLTON HELLAS A.E.B.E, CAMPINA ΕΛΛΑΣ Α.Ε., CARRIER FRIGEL ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Α.Ε. COCA-COLA ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΜΦΙΑΛ., DIAGEO ΕΛΛΑΣ Α.Ε., ELBISCO Α.Β.Ε.Ε., FROST-IT REFRIGERATION Α.Ε., JOHNSON & JOHNSON HELLAS AEBE, KRAFT FOODS HELLAS Α.Ε., NUTRIART ABEE, PEPSICO HBH ABE, PERNOD RICARD HELLAS ΑΒΕΕ, SINGULAR LOGIC Α.Ε, TASTY FOODS ΑΒΓΕ, VIVARTIA ΑΒΕΕ, ΑΓΡ/ΚΟΣ ΠΤΗΝ/ΚΟΣ ΣΥΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ AMSTEL Α.Ε, ΑΜΒΥΞ ΑΕ, ΒΕΛΠΑΖ Α.Ε., ΒΙΟΛΕΞ BIC A.Ε, ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε, ΕΛΑΙΣ-UNILEVER HELLAS Α.Ε., ΕΥΡΗΚΑ ΕΛΛΑΣ ΑΕ, ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Κ. ΑΦΟΙ ΑΕΒΕ, ΚΟΝΣΕΡΒΟΠΟΙΙΑ Β.ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΕΒΕ, ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ ΑΒΕΕ, ΚΩΤΣΙΟΠΟΥΛΟΙ ΑΦΟΙ Ι. Α.Ε ΙΟΝ, ΜΕΒΓΑΛ Α.Ε., ΜΕΓΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ Α.Ε, ΜΠΑΣΔΡΑΣ Α.Β.Ε.Ε., ΝΕΣΤΛΕ ΕΛΛΑΣ Α.Ε., ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Ε.Ι. ΑΕ, ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝ/ΣΜΟΣ ΑΡΤΑΣ, ΥΦΑΝΤΗΣ Α.&Χ. ΑΒΕΕ, ΦΛΩΡΙΔΗΣ Α.Ε.Β.Ε.Κ, ΦΡΗΣΛΑΝΤ ΚΑΜΠΙΝΑ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.

δ) Η συζήτηση της αιτήσεως συνδιαλλαγής της εταιρείας μας, προσδιορίστηκε για την δικάσιμο της 27ης Οκτωβρίου 2010, ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με αριθμό πινακίου Ρ1/4. Πλην δε, της αιτήσεως υπαγωγής της εταιρείας μας στην διαδικασία του άρθρου 99, σας ενημερώνουμε ότι η εταιρεία μας αιτήθηκε στο πλαίσιο της συνδιαλλαγής, την λήψη προληπτικών μέτρων, κατ? άρθρο 100 σε συνδυασμό με το άρθρο 10 του Ν. 3588/2007, των οποίων η συζήτηση προσδιορίστηκε στην ίδια, ως άνω δικάσιμο, με αριθμό πινακίου Ρ1/3. Επί της αιτήσεως της εταιρείας μας για λήψη προληπτικών μέτρων στο πλαίσιο της διαδικασίας συνδιαλλαγής, συζητήθηκε την 12η Ιουλίου 2010, αίτημα χορηγήσεως προσωρινής διαταγής, η οποία χορηγήθηκε από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

ε) Καταλήγοντας, η διοίκηση της εταιρείας θα ήθελε για μία ακόμα φορά να επισημάνει ότι η ενέργεια αυτή, αν και δεν ήταν ποτέ στις προθέσεις της, κρίνεται όμως απαραίτητη για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της εταιρείας και της ευόδωσης των προσπαθειών που καταβάλλονται για την αναδιάρθρωση των υφιστάμενων υποχρεώσεών της. Η διοίκηση της ΑΤΛΑΝΤΙΚ με ισχυρό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους 3.500 εργαζόμενους και τις οικογένειές τους είναι αποφασισμένη και κινείται με κάθε δυνατό τρόπο για την επιτυχή ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης της εταιρείας και τη βελτίωση της υπάρχουσας κατάστασης. Ήδη τους τελευταίους μήνες είναι σε εξέλιξη πλάνο αναδιάρθρωσης των λειτουργιών και του δικτύου με στόχο τη μείωση του κόστους και την εξοικονόμηση ρευστότητας. Στο πλαίσιο αυτό έχουν υλοποιηθεί σειρά ενεργειών όπως, η εξυγίανση του δικτύου των καταστημάτων, η οποία περιλαμβάνει το κλείσιμο, πώληση ή μεταφορά καταστημάτων και παράλληλα το άνοιγμα νέων καταστημάτων στρατηγικά τοποθετημένων. Παράλληλα, υλοποιούνται ενέργειες ενίσχυσης της ρευστότητας όπως η πρόσφατη ολοκλήρωση της διάθεσης του ποσοστού συμμετοχής της θυγατρικής ΒΗΤΑ ΠΙ στην εισηγμένη στο ΧΑ ΕΛΓΕΚΑ ΑΕ, ενέργεια η οποία ενίσχυσε τη ρευστότητα της Εταιρείας κατά 14,8 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, η εταιρεία εξετάζει τη διάθεση μη παραγωγικών περιουσιακών στοιχείων, ενώ μελετά τρόπους περαιτέρω αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας της.

Με τις ενέργειες αυτές η εταιρεία λαμβάνει όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα για την έγκαιρη και ορθή αποκατάσταση των ζητημάτων ρευστότητας, ώστε να συνεχιστεί αδιάλειπτα η λειτουργία της και να υλοποιηθεί το αναπτυξιακό της πρόγραμμα.

Η διοίκηση της ΑΤΛΑΝΤΙΚ επιθυμεί να περιφρουρήσει τη βιωσιμότητα της εταιρείας, ώστε να μην πτωχεύσει, ούτε να κλείσει, ενώ διατηρεί συγκρατημένη αισιοδοξία ότι οι προσπάθειες αυτές θα αποδώσουν

Σε κάθε περίπτωση, η εταιρεία δεσμεύεται ότι θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την προάσπιση των συμφερόντων της εταιρείας, των μετόχων και του προσωπικού της, και θα ενημερώσει αμελλητί με νεώτερη ανακοίνωση για οποιαδήποτε εξέλιξη.

Συνεχίζεται το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Ένας καθιερωμένος θεσμός για την τέχνη του χορού, το 16ο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας συνεχίζεται ως τις 22 Ιουλίου, προβάλλοντας το έργο καταξιωμένων χορογράφων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η οικονομική κρίση δεν άφησε ανεπηρέαστη τη φετινή διοργάνωση: το Φεστιβάλ διαρκεί τρεις μέρες λιγότερες σε σχέση με πέρυσι, ενώ οι τιμές των εισιτηρίων μειώνονται αισθητά. Οι φίλοι του χορού όμως θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ένα εξαιρετικά πυκνό πρόγραμμα, καθώς ο αριθμός των παραστάσεων παραμένει ο ίδιος.

Από το πλούσιο πρόγραμμα του Φεστιβάλ ........

ξεχωρίζει η ξενάγηση που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Ιουλίου στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης, από τον γνωστό αρχαιολόγο Πέτρο Θέμελη με προορισμό Εκκλησιαστήριο του Ασκληπιείου. Σε αυτόν τον υποβλητικό χώρο η Ντόρα Μπακοπούλου θα δώσει ρεσιτάλ πιάνου με έργα του Σοπέν, ενώ η Αλεξάνδρα Ραγκόφσκα θα ερμηνεύσει μια σύντομη χορογραφία της Ζουζούς Νικολούδη (σε διδασκαλία της Γιάννας Φιλιπποπούλου).

Η ομάδα «La Macana» από την Ισπανία, εμφανίζεται με το ντούο «Ven», μια χορογραφική πρόταση για τη δυαδικότητα ( 17/7).

Στις 17/7, ο Γιαν Φαμπρ στο έργο του «Another Sleepy Dusty Delta Day», με μια γραφή που θυμίζει τον αποκαλυπτικό κινηματογράφο του Λαρς Φον Τρίερ, συνθέτει μια ωδή πάνω στην ελευθερία της επιλογής του θανάτου και στον έρωτα, την οποία ερμηνεύει η Άρτεμις Σταυρίδη.

Η Κλάουντια Τριότσι, ιταλίδα περφόρμερ αναβιώνει ένα παλιότερο έργο της, την εγκατάσταση-περφόρμανς «Park» (1998), στην οποία επιτρέπει στο κοινό να εισχωρήσει στο σπίτι μιας νοικοκυράς-μηχανής (στις 17/7).

Η ομάδα «les ballets C de la B» επανέρχεται στην Καλαμάτα, με το έργο « Out of Conteχt» του Αλαίν Πλατέλ, που είναι αφιερωμένο στην Πίνα Μπάους (18/7).

Η Αλεξάνδρα Βάγερσταλ, κύπρια χορογράφος που ζει και διακρίνεται στη Γερμανία, έρχεται για δεύτερη φορά στο Φεστιβάλ , με το «Tomorrow in present tense», μια παράσταση για τα εσωτερικά σύνορα (18/7).

Τη σκυτάλη παίρνει η ομάδα «Lemurius» (στις 19/7), που συγκεντρώνει τέσσερις γνωστούς χορευτές (Γιάννης Μανταφούνης, Κατερίνα Σκιαδά, Νίκος Δραγώνας, Όλια Λυδάκη). Mε ερευνητική διάθεση χορογραφούν από κοινού μια παράσταση πάνω στο χρόνο με τίτλο « Crosstalk».

Το Φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με την παράσταση «Roméos et Juliettes» παραγωγή του «Théâtre de Suresnes Jean Vilar» σε χορογραφία του Σεμπαστιάν Λεφρανσουά από τη Γαλλία. Ο Λεφρανσουά κλείνει το μάτι στον Σαίξπηρ για να συνδέσει θέατρο και χορό μέσα από ριψοκίνδυνες φιγούρες χιπ-χοπ. Οι νεαροί Ρωμαίοι και Ιουλιέττες του Λεφρανσουά μας ταξιδεύουν στα προάστια των μεγαλουπόλεων, όπου οι νέοι ζουν τις δικές τους ιστορίες αθωότητας και αντιπαλότητας (21 και 22/7).

Πληροφορίες: Διεθνές Κέντρο Χορού Καλαμάτας, τηλ. 27210 83086 και 27210 90886 , Φαξ: 27210 26966, www.kalamatadancefestival.gr

Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο.

Για το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται υπάρχουν οι εξής προτάσεις να βγείτε και να περάστε καλά.

>> Στις 21:30 ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μώραινας και ο Δήμος Φιλιατρών, έχουν προγραμματίσει μουσική βραδιά στον Άγιο Φανούριο Μώραινας.

>> Μπορείτε επίσης οι λάτρεις της λαίκής τέχνης να επισκεφθείτε τον χώρο της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας (ΑΜΚΕ) "Φιλιατρινούλα" απέναντι από το Δημαρχείο Φιλιατρών για να δείτε την Έκθεση Λαογραφικής – λαϊκής τέχνης, προϊόντων Τοπικών και Σπιτικών Γεύσεων.
Οι ώρες λειτουργίας είναι ώρες καταστημάτων.

>> Οσοι είστε Σινεφίλ, στο αίθριο του Δημαρχείου Φιλιατρών η κινηματογραφική λέσχη προβάλλει την ταινία του Μάρτιν Σκορτσέζε "Το νησί των Καταραμένων" (Shutter Island) με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο.
Η προβολή της ταινίας ξεκινά στις 21:45 ΑΚΡΙΒΩΣ. Προσέξτε την ώρα.ΕΚΑΒ στο Κ.Υ Φιλιατρών ζητά ο Μπόζος

Τη λειτουργία σταθμού ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Φιλιατρών, ο οποίος με τα ασθενοφόρα του θα καλύπτει τη Δυτική Μεσσηνία -όπου λειτουργεί και η μεγάλη τουριστική επένδυση Costa Navarino- πρότεινε ο διοικητής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας Παναγιώτης Μπόζος να χρηματοδοτηθεί από πιστώσεις που προορίζονται για τον τομέα της υγείας από το περιφερειακό ΕΣΠΑ Πελοποννήσου.

Την πρόταση αυτή, όπως είπε ο Π. Μπόζος στην «Ε», έκανε μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Φώτης Χατζημιχάλης, στο πλαίσιο της συνάντησης διοικητών των νοσοκομείων της Περιφέρειας Πελοποννήσου που συγκάλεσε στην Τρίπολη την περασμένη Τρίτη.

«Η Δυτική Μεσσηνία αντικειμενικά δεν ..........

είναι δυνατό να καλυφθεί από τα ασθενοφόρα του σταθμού ΕΚΑΒ στην Καλαμάτα, κι αυτό προκαλεί σημαντικές δυσλειτουργίες, ενώ εκτός αυτού μένει ουσιαστικά ακάλυπτη από ασθενοφόρο η ΠΟΤΑ» τώρα το καλοκαίρι...

Από Ελευθερία.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 17ης Ιουλίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Ο Μεσσηνιακός Λόγος είναι εβδομαδιαία εφημερίδα και κυκλοφορεί κάθε Πέμπτη
Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2010

Καιρός για αποχώρηση και να αναλάβει νεο αίμα το blog.

Αγαπητοί φίλοι. Σήμερα το Φιλιατρά news ξεκινά μια νέα πορεία.
Μια νέα ομάδα διαχείρισης, αναλαμβάνει να διατηρήσει ψηλά στην προτίμηση σας το blog που όλοι εσείς τόσο αγαπήσατε.
Ο Αρχικός διαχειριστής μετά από δυο χρόνια επιτυχίας αποφάσισε να σταματήσει την διαχείριση του blog.
Όλοι μας μάθαμε από αυτόν. Όλοι .......

μας καθίσαμε να μάθουμε τα κόλπα που έχουν κάνει το Φιλιατρά News να ξεχωρίσει. Το οφείλουμε όλοι μας στον Αρχικό διαχειριστή.

Αποφάσισε ότι πρέπει να σταματήσει. Για τους δικούς του λόγους. Οσο και αν προσπαθήσαμε να τον μεταπείσουμε στάθηκε αδύνατο.
Τον ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε βάζοντας μας διαχειριστές στο Φιλιατρά News.
και οι τέσσερις Διαχειριστές υποσχόμαστε ότι θα φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης του.

Ακολουθεί μήνυμα από τον αρχικό διαχειριστή του blog.

Αγαπητοί αναγνώστες.

Πρίν απο 4 μερες το Φιλιατρά News έκλεισε δυο χρόνια ζωής. Δυο χρόνια απο τα οποία το εναμισι ήταν μόνο πρώτο στην κορυφή της αναγνωσιμότητας ανάμεσα σε όλα τα Μεσσηνιακά blogs.
Και αυτό ήταν καλό γιατί μέσα από το Φιλιατρά News βρήκε βρήκε φωνή ο απλός πολίτης για να θέσει το πρόβλημα που τον ταλαιπωρεί και που δεν μπορεί να το πει αλλού είτε γιατι δεν του το δημοσιεύουν είτε γιατί δεν θελουν να αναρτώνται παράπονα που θίγουν παραχαϊδεμένα αφτάκια.
Εδω το πρόβλημα που αντιμετώπισε ο ίδιος ο απλός πολίτης βρήκε συμπαραστάτη το Φιλιατρά News. Άλλωστε αυτό υποστηρίξαμε απο την πρώτη στιγμή που δημιουργήθηκε.
Κοντά και δίπλα στον πολίτη και απέναντι στην εξουσία. Γιατί ο πολίτης είναι που μας ανεβασε ψηλά και όχι η εξουσία.

Όλα τα καλά κάποτε τελειώνουν. Οχι όμως και το Φιλιατρά News.
Όλοι σας ξέρετε ότι η ομάδα Διαχείρησης του Φιλιατρά Νews αποτελούνταν από 5 άτομα και 3 συντάκτες.
Τα 4 αυτά άτομα μετά από πολλές ώρες εξάσκησης σε δοκιμαστικό blog έχουν φτασει σε εξαιρετικό επίπεδο που δεν θα φανεί και πολυ η αλλαγή στη διαχειρηση.

Mεσα από αυτές τις γραμμές που τις αναρτά πλέον η εναπομείναντα ομάδα διαχείρησης, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω πολυ για όλα. Να σας ευχαριστήσω πολύ όλους εσάς που το αγκαλιάσατε, που το βάλατε στην αρχική σας σελίδα, που το βάλατε στα αγαπημένα σας... Όλους εσάς που εγκαταστήσατε την Φιλιατρά News toolbar και είσαστε πάρα μα πάρα πολλοί.

Αυτές λοιπόν είναι οι τελευταίες γραμμές απο εμένα.
Η νεα Διαχειριστική ομάδα (σε συνδιάσκεψη που είχαμε) είμαι σίγουρος ότι μπορεί να τα καταφέρει και χωρίς εμένα.

Αλλωστε όλο αυτο το διάστημα αυτό έχουν δείξει. τωρα πια μπορούν ισάξια να συνεχισουνε να διατηρου στην κορυφη το Φιλιατρά news.

Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ.


Ανακοίνωση απο την ομάδα Διαχείρησης του Φιλιατρά News.

Αγαπητοί αναγνώστες.
Απόψε το βράδυ θα γίνουν κάποιες ανακατατάξεις στην ομάδα διαχείρισης του Φιλιατρά Νews οι οποίες θα ανακοινωθούν αργότερα.

Ελπίζουμε σε κατανόηση σας.Παρατείνεται ο διαγωνισμός για το λογότυπο του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών.

Παρατείνεται μέχρι το τέλος Ιουλίου -σύμφωνα με ανακοίνωση- ο διαγωνισμός που είχε προκηρυχθεί για το λογότυπο και το σλόγκαν του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:
Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας, ότι λόγω μη ικανοποιητικής συμμετοχής, στον διαγωνισμό για το λογότυπο που θα επιλεγεί για τον σύλλογο μας, παρατείνετε μέχρι τέλος Ιουλίου, η προθεσμία υποβολής των προτάσεων σας, που μπορούν να γίνονται πλέον μεσώ του EMAIL του συλλόγου μας.
Λόγω της παράτασης αυτής θα ενημερωθείτε από την ιστοσελίδα μας και για την ημερομηνία που θα γίνει και η απονομή του χρηματικού ποσού των 100 ευρώ για το καλύτερο λογότυπο που θα επιλεγεί.


Από το blog του Εμπορικού Συλλόγου ΦιλιατρώνΟ Μαλάκας συνεχίζει ακάθεκτος: Ψεύτικο e-mail από την Εθνική Τράπεζα.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΨΕΥΤΙΚΟ E-MAIL ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Εδω και κάτι μέρες κάποιος Μαλάκας αποστέλλει σε διάφορα mailbox μήνυμα για δήθεν πρόβλημα με τον λογαριασμό μας (των παραληπτών του e-mail) στην Eθνική τράπεζα.

Φυσικά και δεν ισχύει κάτι τέτοιο μιας και ο εν λόγω μαλάκας φροντίχζει μέσω του systran να μεταφράζει (το αγγλικό του μάλλον κείμενο) στα Ελληνικά.
Το αποτέλεσμα... Είναι για γέλια.

Διαβάστε το mail που αποστέλλει σε πολύ κόσμο (μεταξύ των οποίων και σε εμας) ο εν λόγω μαλάκας.......

Αγαπητοί πελάτες,

Τα αρχεία μας δείχνουν ότι η σύνδεση του λογαριασμού σας έχει παγώσει λόγω της
ακόλουθους λόγους.


Είσοδος σε δίκη με ανακριβείς πληροφορίες.

Ελλιπής ή ελλείποντα στοιχεία που χρησιμοποιούνται για την Εθνική Τράπεζα ηλεκτρονικό λογαριασμό.

Σας προτρέπουμε να αποκαταστήσει την Εθνική Τράπεζα σε απευθείας σύνδεση λογαριασμού αμέσως να αποτρέψει το κλείσιμο του λογαριασμού σας.

Κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο για να αποκατασταθεί η Εθνική Τράπεζα ηλεκτρονικό λογαριασμό:

Εθνική Τράπεζα ηλεκτρονικό λογαριασμό

Ορισμένοι χρήστες του Διαδικτύου τραπεζικές θα λάβει αυτό το μήνυμα αρκετές φορές οφείλεται σε τεχνικά
ζητήματα, ωστόσο, ακολουθώντας τις οδηγίες τουλάχιστον μία φορά είναι υποχρεωτική


ΕΝΟΕΙΤΑΙ ότι επ ουδενί δεν πρέπει να κάνετε αυτά που λεει μέσα το mail.
Είναι κλασική περίπτωση Fishing (ηλεκτρονικού ψαρέματος υποκλοπής στοιχείων και κωδικών).

Και το βραβείο της ανοικτής παλάμης παίρνει ΕΠΑΞΙΑ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ....

Με "Το νησί των καταραμένων" ξεκινούν οι προβολές του θερινού cinema.

Με την ταινία "Το Νησί των καταραμένων" (Shutter Island) ξεκινούν απόψε οι προβολές της κινηματογραφικής Λέσχης στο Αίθριο του Δημαρχείου των Φιλιατρών όπως πάντα κάτω από τ' αστέρια.

Πρόκειται για μια ταινία μυστηρίου που την σκηνοθεσία υπογράφει ο Μάρτιν Σκορτσέζε.

Πρωταγωνιστούν: Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Μαρκ Ράφαλο, Μπεν Κίνγκσλεϊ, Έμιλι Μόρτιμερ, Μισέλ Γουίλιαμς, Μαξ Φον Σίντοφ, Τζάκι Ερλ Χάλεϊ

Υπόθεση:
Καλοκαίρι 1954. Ο Αμερικανός αστυνόμος Τέντι Ντάνιελς κι ο νέος συνεργάτης του, ο Τσακ φτάνουν σ’ ένα νησί κάπου στα ανοιχτά της Αμερικής, όπου βρίσκεται το Άσκλιφ, το ψυχιατρικό νοσοκομείο για ψυχασθενείς εγκληματίες, για να διεξάγουν έρευνα για μια ασθενή που φαίνεται να δραπέτευσε μυστηριωδώς.

Όταν ξαφνικά ξεσπάει μια καταιγίδα............

Η ταινία θα προβάλλεται από σήμερα Παρασκευή 16 Ιουλίου μέχρι ......

και την Δευτέρα 19 Ιουλίου στις 21:45 ΑΚΡΙΒΩΣ.
Προσέξτε την ώρα για να μην χάσετε ούτε λεπτό.

Δείτε το trailerΤο ΚΕΠ… στον υπολογιστή σας

Ένα λογισμικό για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, ώστε να μη χρειάζεται να μεταβαίνουν στα ΚΕΠ, αλλά να διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις τους μέσω του διαδικτύου, δημιούργησε και διαθέτει δωρεάν η νομαρχία Σερρών.

Ο «Σύμβουλος Υποθέσεων, έκδοση 1.0», όπως ονομάζεται το λογισμικό, συγκεντρώνει πολλές από τις προσφερόμενες υπηρεσίες των ΚΕΠ σε ένα πρόγραμμα.

Μέσω αυτού οι πολίτες μπορούν να ..........

προβάλλουν, να επεξεργάζονται και να εκτυπώνουν έντυπα αιτήσεων, εξουσιοδοτήσεων και υπεύθυνων δηλώσεων, διαδικασία στην οποία διευκολύνονται χάρη στα ήδη συμπληρωμένα υποδείγματα.

Στην ενότητα του ΑΣΕΠ προσφέρεται η δυνατότητα προβολής και επεξεργασίας όλων των εντύπων του ΑΣΕΠ (όπως έντυπα αιτήσεων, υπεύθυνων δηλώσεων εμπειρίας κτλ.), όλων των ειδών προκηρύξεις θέσεων εργασίας (προκηρύξεις τακτικών θέσεων, φορέων, ειδικού επιστημονικού προσωπικού, συμβάσεων μίσθωσης έργου, μερικής απασχόλησης, ορισμένου χρόνου και εποχικού προσωπικού), καθώς και προβολής χρήσιμων παραρτημάτων.

ΠΗΓΗ: EΦ. Μακεδονία

ΣΧΟΛΙΟ
Να μια πολύ καλή κίνηση απο την Νομαρχία Σερρών.
Μπράβο τους αν και θα έπρεπε αυτό το λογισμικό να εχει αναπτυχθεί από πιο κεντρικά και να διατίθεται σε όλους σε όλη την Ελλάδα.

Παπανδρέου: Σύντομα οι Ελληνες θα είναι πιο ευτυχισμένοι!

Μήνυμα αισιοδοξίας έστειλε ο πρωθυπουργός, από τον Πόρο, μιλώντας στο κλείσιμο των εργασιών του Συμποσίου της Σύμης. Είμαι, τόνισε, πολύ πιο αισιόδοξος και σίγουρος ότι σύντομα η Ελλάδα θα είναι μια χώρα πολύ πιο δίκαιη, ευνομούμενη, πιο χαρούμενη και οι πολίτες της θα είναι πιο ευτυχισμένοι.

Σε εννέα μήνες που πέρασαν, σημείωσε, καταφέραμε το ακατόρθωτο. Και να αποφύγουμε την πτώχευση, αλλά και να αποδείξουμε ότι η Ελλάδα είναι και πάλι μια άξια χώρα.

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στην ..........

παγκόσμια οικονομική κρίση και στην ελληνική της διάσταση, καθώς και στην κατάσταση που παρέλαβε η κυβέρνησή του.
Αν αφήναμε να εξελιχθεί η κρίση, είπε, σήμερα θα μας είχε οδηγήσει στην χρεοκοπία και σε ένα βαθύ και μακροχρόνιο μαρασμό. Ήταν,σημείωσε, η μεγαλύτερη κρίση της Ελλάδας τις τελευταίες δεκαετίες.

Αναφερόμενος στην ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι γνωρίζαμε πως θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολλά προβλήματα και αδικίες. Και υποσχεθήκαμε και υποσχόμαστε και σήμερα να αλλάξουμε πολλά πράγματα. Αλλά, αυτό που συναντήσαμε, υπογράμμισε, δεν είχε προηγούμενο. Η χώρα ήταν στα πρόθυρα της πτώχευσης και της κατάρρευσης και η αξιοπιστία της ήταν ανύπαρκτη. Παρ' όλα αυτά, όπως είπε, δεν διστάσαμε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και δώσαμε τις μάχες παντού για να στήσουμε την Ελλάδα στα πόδια της. Και να αποδείξουμε ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα άξια, μπορεί να αναλάβει τις ευθύνες της και να διορθώσει τα λάθη της. Και αυτό, όπως είπε, το πετύχαμε όλοι μαζί, κυβέρνηση και Έλληνες πολίτες.

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στο δάνειο των 110 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ, τονίζοντας ότι με τη λήψη αυτού του δανείου η χώρα έχει σύμμαχο το χρόνο για να προχωρήσει σε μεγάλες αλλαγές και να κάνει όσα δεν έγιναν μέχρι σήμερα.

Στο κλείσιμο των εργασιών μίλησε και ο νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς, ο οποίος δήλωσε εντυπωσιασμένος από τον τρόπο που η Ελλάδα αντιμετωπίζει την κρίση που βιώνει. Όπως τόνισε η Ελλάδα δείχνει με τις αποφάσεις που έχει πάρει η κυβέρνηση ότι δεν θα αφήσει την κρίση να πάει χαμένη και θα την κάνει ευκαιρία. Ανέφερε, επίσης, ότι και ο ίδιος εάν του ζητούσαν να προτείνει μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης θα πρότεινε ακριβώς τα ίδια και θα ξεκινούσε από τα θέματα της δημοκρατίας. Μεγάλη έμφαση έδωσε ο κ. Στίγκλιτς στην καταπολέμηση της διαφθοράς και στην προσπάθεια είσπραξης φόρων. Και εξέφρασε τον εντυπωσιασμό του από τα αποτελέσματα της οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση και τα οποία παρουσίασε σήμερα το πρωί ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Ο κ. Στίγκλιτς ανέφερε, επίσης, ότι σε περιόδους κρίσης δεν αρκούν μόνο η εξυγίανση και η προσαρμογή αλλά χρειάζεται ανάπτυξη και ένα όραμα και διαπίστωσε ότι στις παρουσιάσεις που έγιναν από τον κ. Παπακωνσταντίνου και την κ. Κατσέλη υπήρχε ένα ξεκάθαρο όραμα. Και έκλεισε λέγοντας ότι η οικονομία δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά μέσον για την ανθρώπινη ευημερία.

Η καθηγήτρια του LSE Μέρι Κάλντορ τόνισε ότι αυτό που είδαμε στην Ελλάδα - και είναι σημαντικό - είναι ότι ο τρόπος να βλέπεις τα πράγματα μέσα από τη δημοκρατία. Και αυτό, όπως είπε, αποτελεί πηγή έμπνευσης. Βρισκόμαστε, είπε, στο τέλος της μαζικής παραγωγής και χρήσης του πετρελαϊκού μοντέλου, το οποίο χαρακτήρισε ως τέλος της δεύτερης βιομηχανικής επανάστασης. Στην εποχή που ζούμε, ανέφερε η κ. Κάλντορ, πρέπει να πάμε σε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, αυτό της Πράσινης Ανάπτυξης, στο οποίο η Ελλάδα μπορεί να γίνει πρότυπο.

Μεταξύ των ομιλητών ήταν και ο πρόεδρος των Πρασίνων της Γερμανίας Οζντεμίρ Τζεμ, ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρθηκαν στην Ελλάδα και τους Έλληνες οι Γερμανοί στην πρώτη περίοδο της κρίσης. Εξέφρασε τη διαφωνία του με τον τρόπο αυτό, αλλά και τη λύπη του διότι η καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ δεν μίλησε εναντίον όλων αυτών που έφθασαν να προτείνουν ακόμα και την πώληση ελληνικών νησιών. Ο κ. Τζεμ απευθύνθηκε και στην ελληνική αξιωματική αντιπολίτευση, λέγοντας πως "όταν έρθει η στιγμή να ληφθούν δύσκολες αποφάσεις. Είναι σημαντικό να είσαστε όλοι μαζί". Ανέφερε, επίσης, ότι αυτές τις ημέρες που είναι στην Ελλάδα προσπάθησε να φανταστεί τι θα γινόταν στη Γερμανία αν λαμβάνονταν εκεί τα μέτρα που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση. Και όπως είπε ένιωσε την ανάγκη να εκφράσει το βαθύ του σεβασμό προς τους Έλληνες πολίτες για τις προσπάθειες που κάνουν να βγουν από την κρίση.

Από Πρώτο θέμα

ΕΛΓΑ: Καταβολή ενισχύσεων συνολικού ύψους 4,3 εκατ. ευρώ

Στην καταβολή οικονομικών ενισχύσεων συνολικού ύψους 4.396.071 ευρώ προς 3930 αγρότες παραγωγούς για διάφορα αίτια προχωρεί τις επόμενες ημέρες ο ΕΛΓΑ Ειδικότερα :

" Στις 16/07/2010 θα καταβληθούν ενισχύσεις ύψους 2.551.156 ευρώ σε 789 παραγωγούς για τις ζημιές που προξένησαν οι πυρκαγιές το 2007 , κυρίως στους Νομούς Ηλείας , Αχαΐας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Εύβοιας, Μαγνησίας, Θεσπρωτίας κ.α.

" Στις 19/07/2010 θα καταβληθούν ενισχύσεις ύψους 644.033 ευρώ σε 2.368 παραγωγούς για απώλεια παραγωγής από ξηρασία στα σιτηρά το 2007 στους Νομούς Κιλκίς, Λέσβου, Πέλλας, Φθιώτιδας, Χαλκιδικής κ.α.

" Στις 20/07/2010 θα καταβληθούν ενισχύσεις ..........

ύψους 923.120 ευρώ σε 589 παραγωγούς για ζημιές που προξενήθηκαν από παγετό τον Φεβρουάριο του 2008 στα εσπεριδοειδή των Νομών Αργολίδας, Αρκαδίας, Άρτας, Αττικής, Αχαΐας, Εύβοιας, Ηλείας, Μεσσηνίας, Πρεβέζης, Ηρακλείου, Θεσπρωτίας κ.α.

" Επίσης, στις 16/07/2010 θα καταβληθούν ενισχύσεις για ανασύσταση φυτικού κεφαλαίου από το ετήσιο πρόγραμμα του 2006 ύψους 125.904 ευρώ σε 86 παραγωγούς από διάφορους Νομούς της χώρας, ενώ στις 14/07/2010 καταβληθήκαν ενισχύσεις ύψους 56.587 ευρώ σε 13 παραγωγούς των Νομών Κορινθίας και Λακωνίας για ζημιές που προξενήθηκαν από πυρκαγιές το 2006.

Επιπλέον ο ΕΛΓΑ θα προχωρήσει στις 16/07/2010 στην καταβολή αποζημιώσεων ύψους 110.728 ευρώ σε 85 παραγωγούς για ζημιές που προξενήθηκαν από πλημμύρες τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2010 στους Νομούς Ημαθίας και Πέλλας.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα του οργανισμού στην διεύθυνση www.elga.gr .

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 16ης Ιουλίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Ο Μεσσηνιακός Λόγος είναι εβδομαδιαία εφημερίδα και κυκλοφορεί κάθε Πέμπτη
Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2010

Νάντια Γιαννακοπούλου: «Πιθανότητα περικοπής των αγροτικών επιδοτήσεων»

Μετά την από 05/07/10 σχετική ερώτησή της με την οποία έθετε το ζήτημα της περικοπής των αγροτικών επιδοτήσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση και λόγω των πρόσφατων εξελίξεων, η βουλευτής ΠΑΣΟΚ Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου κατέθεσε την παρακάτω ερώτηση:

Προς τον Υπουργό Οικονομικών

«Πιθανότητα περικοπής των αγροτικών επιδοτήσεων»

Με απόφασή τους, τη Δευτέρα 12 Ιουλίου, οι υπουργοί Οικονομικών των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης υιοθέτησαν την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την επιβολή πρόσθετων κυρώσεων στις χώρες μέλη που δεν τιθασεύουν τα δημοσιονομικά τους ελλείμματα και έχουν υπερβολικό δημόσιο χρέος.
Ανάμεσα στις κυρώσεις αυτές περιλαμβάνεται ..........

και η παρακράτηση – περικοπή των κοινοτικών επιδοτήσεων (ενιαία ενίσχυση), που προορίζονται για τους αγρότες. Σύμφωνα με την υιοθετηθείσα πρόταση, στα κράτη μέλη της Κοινότητας που δεν τηρούν τους τροποποιημένους κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας (δημοσιονομικό έλλειμμα άνω ή κοντά στο 3% του ΑΕΠ και δημόσιο χρέος άνω του 60% και σε ανοδική πορεία), δεν θα χορηγούνται από τις Βρυξέλλες μέσω του κοινοτικού προϋπολογισμού οι ετήσιες κοινοτικές αγροτικές ενισχύσεις και επιδοτήσεις. Τα εν λόγω κράτη μέλη θα είναι υποχρεωμένα να καταβάλλουν στους αγρότες από τους εθνικούς τους προϋπολογισμούς τις ενισχύσεις στους δικαιούχους, ενώ παράλληλα θα παρακρατείται και ένα ποσό από τα κράτη μέλη, ως πρόστιμο, το οποίο δεν θα επιστρέφεται σε περίπτωση υποτροπής.

Σύμφωνα με πρόσφατη τοποθέτηση της Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μπατζελή, «αυτή η προσέγγιση (της περικοπής των αγροτικών επιδοτήσεων) απέχει πάρα πολύ από την πραγματικότητα και απέχει από μία ουσιαστική αντιμετώπιση της οικονομική ύφεσης που βρίσκεται η Ευρωπαϊκή Ένωση, αντιθέτως μία περικοπή των αναπτυξιακών πόρων και των κοινοτικών επιδοτήσεων περισσότερα προβλήματα θα δημιουργήσει στα κράτη μέλη παρά θα τους δώσει μία ενίσχυση για να ξεπεράσουν αυτό το πρόβλημα».

Αναμφισβήτητα, η λήψη της παραπάνω απόφασης αποτελεί αποτέλεσμα, για μια ακόμα φορά, λάθος πολιτικής κρίσης, καθώς η περικοπή πόρων λειτουργεί ενάντια στην πραγματική σύγκλιση μεταξύ των ευρωπαϊκών οικονομιών, ενισχύει την απόκλιση μεταξύ των ευρωπαϊκών οικονομιών, εντείνει την άνιση ανάπτυξη εντός της Ε.Ε., με συνέπεια να καταρρακώνει την παραγωγικότητα και να καταβαραθρώνει το επίπεδο διαβίωσης του αγροτικού κόσμου αλλά και της υπαίθρου συνολικά.

Επειδή, η κίνηση αυτή θα έχει παράπλευρες απώλειες τόσο στην Αγροτική όσο και στην Εθνική οικονομία.

Επειδή, υπό το φάσμα των δημοσιοοικονομικών προβλημάτων της Ελλάδας αυτή η απόφαση είναι καταστροφική για την κλονισμένη οικονομία μας.

Επειδή, η απόφαση αυτή θα αποτελέσει το τελειωτικό χτύπημα στην Ελληνική Γεωργία.

Ερωτάται ο Υπουργός Οικονομικών

1. Συμφώνησε η ελληνική κυβέρνηση στη λήψη της παραπάνω απόφασης;

2. Τι σκοπεύει να πράξει σε διαπραγματευτικό επίπεδο για την τροποποίηση της παραπάνω απόφασης και την αναστολή του κινδύνου για απώλεια μεγάλου μέρους του εισοδήματος του κόσμου της υπαίθρου;

Η ερωτώσα βουλευτής,

Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου

Josef Frank

Josef Frank: Διάσημος αρχιτέκτονας και σχεδιαστής που γεννήθηκε στη Βιέννη στις 15 του Ιουλίου του 1885 και πέθανε στη Στοκχόλμη στις 8 Ιανουαρίου 1967.

Αυστριακός αρχιτέκτονας, διακοσμητής εσωτερικών χώρων, δάσκαλος και συγγραφέας.Ηταν Αυστριακός αρχιτέκτονας και συνδεόταν με το γνωστό Κύκλο της Βιέννης .

Το 1933 μετακόμισε στη Σουηδία, .........

όπου εργάστηκε για την εταιρεία Svenskt Tenn στο σχεδιασμό και μέχρι το τέλος της ζωής του αφιερώθηκε στο σχεδιασμό επίπλων, υφασμάτων Το 1965 κέρδισε το Μεγάλο αυστριακό κρατικό βραβείο για την αρχιτεκτονική.

Τα σχέδιά του ήταν πέρα από το συνηθισμένο και αψηφά σύγχρονες ευαισθησίες προσφέροντας αντίθεση με το γραμμικό.

Η Google αφιερώνει σήμερα στα 125α γενέθλια του μεγάλου αυτού εκπρόσωπου του σουηδικού design που ξεφεύγει εντελώς από το γραμμικό σχέδιο και επηρεασμένος από Ιταλλική Αναγέννηση αλλά και Ασιατική και ευρωπαϊκή τέχνη δημιουργεί κάτι εντελώς διαφορετικό που φέρει τη σφραγίδα του.

Στο γνωστό Αυστριακό αρχιτέκτονα και σχεδιαστή Josef Frank που γεννήθηκε στη Βιέννη στις 15 του Ιουλίου του 1885 και πέθανε στη Στοκχόλμη στις 8 Ιανουαρίου 1967, έχει αφιερώσει σήμερα η Google το λογότυπο της.
Επίσης ήταν διακοσμητής εσωτερικών χώρων, δάσκαλος και συγγραφέας και ....συνδεόταν με το γνωστό Κύκλο της Βιέννης .

«Costa Navarino»: Προσέλαβε 904 νέους εργαζομένους στη Μεσσηνία

Ενώ τους τελευταίους μήνες χάθηκαν στην Ελλάδα πάνω από 100.000 θέσεις εργασίας, μια ελληνική επιχείρηση προσέλαβε -μόνο τους τελευταίους 2 μήνες- όχι μερικές δεκάδες, αλλά 904 νέους εργαζομένους.

Ο άθλος αυτός έχει να κάνει με την τεράστια, όχι μόνο για τα ελληνικά αλλά για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, επένδυση που σχεδίαζε εδώ και 20 χρόνια -και σήμερα λειτουργεί ένα μέρος της- ο εφοπλιστής κ. Βασίλης Κωνσταντακόπουλος στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Μεσσηνία...

Πρόκειται για τα δύο πρώτα ξενοδοχεία ..........

πολυτελείας και ένα γήπεδο γκολφ, τα οποία είναι μέρος του μεγαλύτερου τουριστικού πρότζεκτ που έχει γίνει στην Ευρώπη και αφορά τη δημιουργία στη Μεσσηνία 8 ξενοδοχείων πολυτελείας και τεσσάρων γηπέδων γκολφ, συνολικού προϋπολογισμού άνω του 1 δισ. ευρώ.

Από τους 904 εργαζομένους που δουλεύουν αυτή τη στιγμή στα ξενοδοχεία «Navarino Dunes» οι 678 κατάγονται από τη Μεσσηνία, ενώ εκατοντάδες άλλοι εργάζονται στην κατασκευή των επόμενων δύο ξενοδοχείων και ενός επιπλέον γηπέδου γκολφ του ομίλου, που θα λειτουργήσουν το 2013.

Επιπλέον, στην ευρύτερη περιοχή, σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου, έχουν δημιουργηθεί τον τελευταίο χρόνο πάνω από 2.000 θέσεις εργασίας εξαιτίας της λειτουργίας των ξενοδοχειακών μονάδων και των γηπέδων γκολφ, ενώ με βάση την ίδια μελέτη για κάθε ευρώ που δαπανάται μέσα στο ξενοδοχείο ξοδεύεται άλλο ένα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας.

Σύμφωνα με τους επιχειρηματίες του νομού, η Μεσσηνία είναι ίσως ο μοναδικός νομός της χώρας όπου δεν έχει κάνει την εμφάνισή της η οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα.

Η επιχείρηση TEMES του καπετάνιου -όπως αρέσκονται να προσφωνούν οι ντόπιοι τον κ. Κωνσταντακόπουλο -βρίσκει με δυσκολία πλέον προσωπικό, με αποτέλεσμα να έχουν «μεταναστεύσει» από την Αθήνα δεκάδες εργαζόμενοι, ενώ οι επαγγελματίες της περιοχής κάνουν χρυσές δουλειές αφού όλοι έχουν, άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο, καθημερινές συναλλαγές με τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις τού «Costa Navarino».

Τα δύο πρώτα ξενοδοχεία που άνοιξαν τις πύλες τους πριν από μερικές εβδομάδες είναι πράγματι εντυπωσιακά, αφού εκτείνονται σε μια έκταση 3.000 στρεμμάτων και διαθέτουν εντυπωσιακές σουίτες, που φτάνουν ακόμη και τα 660 τ.μ., εκατοντάδες πισίνες και μια σειρά από ευκολίες που αποζητά ο υψηλού επιπέδου επισκέπτης.

Το σημαντικότερο όμως στοιχείο της επένδυσης είναι το εντυπωσιακό γήπεδο γκολφ, το οποίο εκτείνεται σε μια έκτα- ση 1.000 στρεμμάτων και περιβάλλει τα δύο ξενοδοχεία, το μάνατζμεντ των οποίων έχει αναλάβει η αμερικανική πολυεθνική εταιρεία πολυτελών ξενοδοχείων «Starwood».

Λίγα μόλις χιλιόμετρα από την περιοχή Ρω- μανός στην Πύλο, αυτή τη στιγμή τα εργοτάξια των κατασκευαστικών εταιρειών είναι σε πλήρη ανάπτυξη για να καταφέρουν να έχουν ολοκληρώσει και να θέσουν σε λειτουργία τα επόμενα δύο ξενοδοχεία και το ένα γήπεδο γκολφ το 2013.

Το χαρακτηριστικό των δύο υπό κατασκευή ξενοδοχείων είναι ότι δεν θα φαίνονται με γυμνό μάτι, αφού το σύνολο των δωματίων τους θα είναι υπόσκαφα, δηλαδή θα είναι λαξευμένα μέσα σε μια φυσική πλαγιά που υψώνεται μπροστά από τη μία αμμώδη παραλία στον κόλπο του Ναυαρίνου.

Το μόνο που θα διακρίνει ο επισκέπτης θα είναι οι πισίνες, που θα βρίσκονται μπροστά από τα δωμάτια του ξενοδοχείου. Από τον επόμενο χρόνο αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για την ανέγερση των επόμενων δύο ξε- νοδοχείων στη θέση Ριζόμυλος της Μεσσηνίας, ενώ θα ακολουθήσει η κατασκευή των ξενοδοχειακών μονάδων στη θέση Κυνηγός της Πύλου.

Νέοι αγρότες: Αίτηση για την πρώτη δόση του πριμ

Για την είσπραξη της πρώτης δόσης του πριμ πρώτης εγκατάστασης (40%), οι ενταχθέντες αγρότες στο κοινοτικό πρόγραμμα ενίσχυσης των νέων αγροτών θα πρέπει να υποβάλουν μια επιπλέον αίτηση στις κατά τόπους διευθύνσεις αγροτικής ανάπτυξης των Νομαρχιών, όπου και υπέγραψαν τη σύμβαση ένταξής τους στο πρόγραμμα.

Για εκείνους που ακόμα δεν έχουν υπογράψει σύμβαση, η αίτηση θα υποβληθεί ταυτόχρονα με την υπογραφή της σύμβασης ένταξης στο πρόγραμμα.

Όσοι εκ των νέων γεωργών έχουν δηλώσει .........

επιφύλαξη στην υπογραφή της σύμβασης και έχουν κάνει προσφυγή ή έχουν αποφασίσει να υπογράψουν με επιφύλαξη όταν παραλάβουν τη σύμβαση ώστε να διεκδικήσουν νομικά το οφειλόμενο ποσό που είχαν αιτηθεί, πρέπει σύμφωνα με την Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών να αναγράψουν ιδιοχείρως δίπλα από την υπογραφή της αίτησης για την είσπραξη της πρώτης δόσης το ακόλουθο: «χωρίς να παραιτούμαι από την διεκδίκηση πλήρως του οφειλόμενου ποσού».

Πηγή: ΑΝΑ - ΜΠΑ

Δεκτό επί της αρχής το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό του δημοσίου

Δεκτό επί της αρχής έγινε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό του δημοσίου. Όπως ανακοινώθηκε από το προεδρείο της Βουλής, σε σύνολο 289 ψηφισάντων «ναι» είπαν 157 βουλευτές, «όχι» 129, ενώ παρών δηλωσαν τρεις βουλευτές.

Μεταξύ των βουλευτών που καταψήφισαν το νομοσχεδιο, η ανεξάρτητη βουλευτής Σοφία Σακοράφα, ενώ παρών δήλωσαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Γιάννης Δημαράς, Βασίλης Οικονόμου και Κώστας Κιλτίδης. Απούσα από την ψηφοφορία ήταν η κ. Ντόρα Μπακογιάννη.

Αμέσως μετά την ολοκληρώση της ...........

ονομαστικής ψηφοφορίας ξεκίνησε η διαδικασία για την ψήφιση του νομοσχεδίου και επί των άρθρων.

«Θα επεξεταστούν τυχόν αδικίες για τους ενστόλους»

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση θα επανεξετάσει τυχόν αδικίες ή αβλεψίες από την εφαρμογή του ν/σ για τους ενστόλους, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι μετά τις βελτιωτικές αλλαγές στις οποίες προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών, έχουν σταματήσει οι αιτήσεις για τη πρόωρη συνταξιοδότηση από τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Απαντώντας στον Γ. Καρατζαφέρη και τα περί μαζικής αποχώρησης στελεχών των ενόπλων δυνάμεων, ο υπουργός Αμυνας ισχυρίστηκε ότι τα στοιχεία του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. δεν είναι ακριβή και ότι παρά την κινδυνολογία που υπήρξε, οι αιτήσεις δεν έφτασαν την οροφή του 2008 και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα διπλασιαστούν οι αναιρέσεις μετά τις αλλαγές που έγιναν.

«Όλα αυτά τα “ωραία” που μας είπατε για τους ένστολους, δεν αντέχουν σε καμία λογική... Εσείς μας είπατε ότι έχει σταματήσει το κύμα φυγής, οι ενώσεις όμως των αξιωματικών, που είναι στο γραφείο αυτή τη στιγμή, μας λένε ότι πρόκειται για κύματα και ότι θα φτάσουν στο τέλος του χρόνου τους 8.000. Εκπληκτικός αριθμός. Του χρόνου δεν θα έχετε διοικητές! Θα ψάχνετε διοικητές για ένα σύνταγμα ή ένα τάγμα», παρατήρησε νωρίτερα ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. .

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, οι ρυθμίσεις για το ένστολο στρατιωτικό προσωπικό λαμβάνουν πλήρως υπόψη τους τις ιδιομορφίες του επαγγέλματος τους και εκτίμησε πως «έχουμε τη δυνατότητα να κινηθούμε πιο ορθολογικά και με θαρραλέο τρόπο και στον επικουρικό τομέα».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μίλησε εξάλλου για την ανάγκη ενός Εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης της χώρας, το οποίο, όπως είπε, θα παρουσιαστεί ολοκληρωμένα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, και τόνισε ότι το 2010 θα δοκιμαστούν οι αντοχές μας γιατί πρέπει να επανακτήσουμε την αξιοπιστίας μας προκειμένου το 2011 να επανατοποθετηθούμε με τους δανειστές μας και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να ανάψει το φως στην άκρη του τούνελ, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου ανακοίνωσε τροποποιήσεις της τελευταίας στιγμής στο νομοσχέδιο.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΕΔΩ

ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ

Ένας πολίτης της Καλαμάτας διαμαρτύρεται για την κατάσταση που επικρατεί στην πολη του και προφανώς και στην γειτονιά του.

Ο φίλος μας λοιπόν αναφέρει:

ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΣ Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ. ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.

ΤΑ ΤΡΟΚΤΙΚΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΤΥ ΚΑΙ Η ΔΥΣΟΣΜΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΡΟΜΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΖΗΤΑ ΠΑΛΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ..........

ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΜΑΡΑΘΟΛΑΚΑ.
ΕΛΕΟΣ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΤΩΡΑ.ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ!!!!!!!!!!!!!!!!

ΘΕΟΔΩΡΑΚΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 15ης Ιουλίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Ο Μεσσηνιακός Λόγος είναι εβδομαδιαία εφημερίδα και κυκλοφορεί κάθε Πέμπτη
Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2010

Εκλογές στο Σύλλογο Φιλοπροόδων Φιλιατρών

Την τακτική του γενική συνέλευση θα πραγματοποιήσει την προσεχή Κυριακή, στις 11.30 το πρωί, στο «Βορρέειο» Πνευματικό Κέντρο, ο Σύλλογο Φιλοπροόδων Φιλιατρών.

Σε δελτίο Τύπου του Συλλόγου, που υπογράφουν η πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας του Δ.Σ., Βιβή Παντελάκη και Παναγιώτης Μιχαλακόπουλος αντίστοιχα, σημειώνεται:
«Ο Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών καλεί τα μέλη του σε τακτική γενική συνέλευση στο “Βορρέειο” Πνευματικό Κέντρο, την Κυριακή 18 Ιουλίου 2010 και ώρα 11.30 π.μ., με θέματα ημερησίας διατάξεως: .........

1. Απολογισμός πεπραγμένων της διετίας του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου
2. Οικονομικός απολογισμός διετίας
3. Έκθεση ελέγχου Εξελεγκτικής Επιτροπής
4. Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής.

Όσοι επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα συμβούλου, παρακαλούνται να το δηλώσουν την Πέμπτη ή την Παρασκευή 15 και 16 Ιουλίου, με αίτησή τους στο Βορρέειο, από ώρα 7.00 ως 9.00 μ.μ., στην πρόεδρο ή στο γενικό γραμματέα του Συλλόγου.

Σε περίπτωση μη υπάρξεως απαρτίας, η τακτική γενική συνέλευση θα επαναληφθεί την Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010, στις 6.00 μ.μ., στον ίδιο τόπο με τα ίδια θέματα».

Πηγή: Θάρρος

Πρόεδρος να είναι και όπου να 'ναι ...

Αχ αυτή θέση. Αυτός ο τίτλος. Πρόεδρο να με αποκαλέσουν μια φορά και τι άλλο θέλω. Αν βγεις σε έναν κεντρικό δρόμο και φωνάξεις "Κύριε πρόεδρε" , θα γυρίσουν οι μισοί .. Να πω κι άλλα ;;Κάπως έτσι την είδε και ο Κωνσταντόπουλος από ότι φαίνεται και έγινε ο νέος πρόεδρος του Παναθηναϊκού. Αυτό πάει να πει να είσαι συνειδητοποιημένος αριστερός βρε παιδί μου. Όχι σαν τους άλλους τους σοσιαλιστές και τους δεξιούς που έχουν γίνει ένα. Τώρα, πως ένας αριστερός, θα παίξει τον ρόλο που πρέπει να παίζει ο πρόεδρος μιας ΠΑΕ, είναι άλλο θέμα. Μην τα μπερδεύουμε.

Καλή επιτυχία να έχει στην προεδρία της ......

ομάδας μας ο Κωνσταντόπουλος, αν και δεν το βλέπω..

Γεια σου ρε Ελλάδα με τα ωραία σου. Όπως οι "σταρ" δίνουν τροφή στα μεσημεριανάδικα, έτσι και οι "πολιτικοί" τύπου Κωνσταντόπουλου, δίνουν τροφή στους ιστορικούς για τις μελλοντικές γενιές.

Μου αρέσει πάντως όλη αυτή ιδεολογική σταθερότητα .. Το που βρήκε ο Κωνσταντόπουλος τα λεφτά, να μην το ρωτήσω μάλλον ε ;;

Πηγή: ΒΡΕ ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΔΩ

Εράνη: Σύντομα οι εξελίξεις στο θέμα του Γυμναστή

Τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να κλείσει το θέμα του γυμναστή στην κυπελλούχο Μεσσηνίας.
Διοίκηση και προπονητής αφού ολοκλήρωσαν τις επαφές τους είναι έτοιμοι τις αμέσως επόμενες ημέρες να προχωρήσουν σε ανακοινώσεις.

Παρελθόν και ο Σπυρόπουλος

Μετα την αποχώρηση απο την ομάδα των Τσιριγώτη, Πολυνίκου Παναγιωτίδη, και Σάκη Ψάρρη, παρελθόν απο την Εράνη αποτελεί και ο Παναγιώτης Σπυρόπουλος.
Ο Παναγιώτης Σπυρόπουλος ήταν από τις πλέον ευχάριστες .........

εκπλήξεις της Εράνης στο προηγούμενο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής. Ο 20χρονος ποδοσφαιριστής κατάφερε να προσαρμοστεί αμέσως από τη Νίκη Πλάτης δίνοντας μάλιστα λύσεις σε πολλές θέσεις. Ωστόσο ο Σπυρόπουλος δεν θα είναι στο ρόστερ της φιλιατρινής ομάδας, αφού προχθές το βράδυ εξασφάλισε την ελευθέρας του καταβάλλοντας ένα όχι ευκαταφρόνητο αντίτιμο. Ο νεαρός παίκτης θα συνεχίσει πιθανότατα σε ομάδα της Αθήνας.
Το «διαζύγιο» με τον Παναγιώτη Σπυρόπουλο είναι αιφνίδιο, καθώς μάλιστα η χθεσινή ημέρα αναμενόταν να έχει θετικές ανακοινώσεις που τελικά δεν ήρθαν ακόμη.

Με πληροφορίες από το θάρρος

Δέκα μύθοι για την ηλιοθεραπεία

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και οι παραλίες σφύζουν από κόσμο. Άλλοι αναζητούν το ιδανικό μαύρισμα και άλλοι το θέλουν αλλά το φοβούνται. Ο ήλιος μπορεί να προσφέρει οφέλη για την υγεία μας, αλλά μπορεί να αποδειχθεί και επιβλαβής. Το φως του ήλιου το έχουμε ανάγκη για την παραγωγή και σύνθεση της αντιραχιτιδικής βιταμίνης D. Ωστόσο, η αλόγιστη έκθεση σε αυτόν ευθύνεται για την πρόωρη γήρανση, τις πανάδες, τα εγκαύματα και, στη χειρότερη των περιπτώσεων, για την εμφάνιση του μελανώματος και άλλων δερματικών καρκίνων.

Ιδιαίτερα πρέπει να προσέχουν οι νεότερες ..........

ηλικίες, αφού είναι οι πιο ευάλωτες για να εμφανίσουν σοβαρά προβλήματα. «Το Βήμα» παρουσιάζει τους μύθους και τις αλήθειες σε ό,τι αφορά την έκθεσή μας στον ήλιο με τη συμβολή του καθηγητή Δερματολογίας του Πανεπιστημίου των Αθηνών κ. Ν. Σταυριανέα.

Μύθος 1ος
Τα παιδιά χρειάζονται μεγάλες δόσεις ηλιοθεραπείας για να διατηρούν καλή υγεία

Η έκθεση στον ήλιο είναι ωφέλιμη για την υγεία μας, γιατί βοηθά στην παραγωγή και σύνθεση της αντιραχιτιδικής βιταμίνης D. Λίγα, όμως, λεπτά την ημέρα είναι αρκετά για τη σύνθεση της βιταμίνης αυτής. Τα παιδιά που συμμετέχουν σε ασχολίες έξω από το σπίτι πρέπει να φορούν τον κατάλληλο ρουχισμό, καπέλο και αντηλιακή κρέμα, ιδιαίτερα το καλοκαίρι. Πρέπει να αποφεύγουν την απευθείας έκθεση στον ήλιο, ιδίως τα παιδιά με πολύ ανοιχτό δέρμα, και να προτιμούν τη σκιά. Ακόμη και εκεί λαμβάνουν όλα τα αγαθά που προσφέρει ο ήλιος.

Μύθος 2ος
Ο καρκίνος του δέρματος αφορά μόνο ηλικιωμένους ανθρώπους

Όσο μεγαλώνει ο άνθρωπος τόσο μεγαλώνει και η πιθανότητα ανάπτυξης καρκίνου του δέρματος. Τα γεγονότα, ωστόσο, της παιδικής ηλικίας παίζουν μεγάλο ρόλο στην ανάπτυξη καρκίνου του δέρματος και μελανώματος στην ενήλικη ζωή.

Μύθος 3ος
Προηγείται το ηλιακό έγκαυμα του καρκίνου

Όσοι παθαίνουν ηλιακό έγκαυμα έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να πάθουν καρκίνο του δέρματος. Όσο περισσότερα ηλιακά εγκαύματα έχει υποστεί κάποιος σε νεαρή ηλικία και είναι μάλιστα και ανοιχτόχρωμος, τόσο μεγαλύτερο κίνδυνο έχει να αναπτύξει μελάνωμα στην ενήλικη ζωή του. Ωστόσο, το δέρμα που εκτίθεται στην ηλιακή ακτινοβολία «τραυματίζεται» είτε πάθει έγκαυμα είτε όχι.

Μύθος 4ος
Η ζημιά από την ηλιοθεραπεία είναι προσωρινή γιατί το δέρμα την επουλώνει γρήγορα

Το δέρμα επουλώνει μερικές από τις επιφανειακές ζημιές, γι’ αυτό το έγκαυμα εξαφανίζεται έπειτα από λίγες ημέρες. Οι ζημιές, ωστόσο, που γίνονται στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος δεν επουλώνονται, παραμένουν και το αποτέλεσμα θα φανεί έπειτα από πολλά χρόνια.

Μύθος 5ος
Η χρήση αντηλιακής κρέμας μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες ανάπτυξης δερματικών καρκίνων

Πρόβλημα μπορεί να δημιουργηθεί όταν αυτοί που χρησιμοποιούν αντηλιακή κρέμα κάθονται πολλές ώρες στον ήλιο. Αν η αντηλιακή κρέμα χρησιμοποιηθεί σωστά, περιορίζονται οι πιθανότητες ανάπτυξης δερματικού καρκίνου και μελανώματος.

Μύθος 6ος
Αν φορέσω αντηλιακή κρέμα το πρωί είμαι προστατευμένος όλη την ημέρα

Μία φορά δεν είναι αρκετή. Η αντηλιακή κρέμα πρέπει να απλωθεί σε όλο το σώμα μισή ώρα πριν από την έκθεση στον ήλιο. Η διαδικασία αυτή πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε δύο ώρες. Καμία αντηλιακή κρέμα δεν παρέχει 100% προστασία. Το μέτρο αυτό πρέπει να συνδυάζεται με τα κατάλληλα ρούχα, το καπέλο και τη σκιά.

Μύθος 7ος
Χρειάζεται τουλάχιστον μισή ώρα έκθεσης στον ήλιο μέχρι να εμφανιστούν οι πρώτες κοκκινίλες

Όταν υπάρχει έντονη ηλιοφάνεια, μπορεί κάποιος να καεί από τα πρώτα δέκα λεπτά ή και σε λιγότερο χρόνο, αν είναι ανοιχτόχρωμος (ξανθά ή κόκκινα μαλλιά, γαλανά ή πράσινα μάτια, φακίδες στο πρόσωπο και στο σώμα, δέρμα που εύκολα καίγεται χωρίς να μαυρίζει). Για αυτό είναι απαραίτητο να προστατεύουμε τον εαυτό μας από τον ήλιο όχι μόνο όταν βρισκόμαστε στη θάλασσα, αλλά ακόμη και όταν ασχολούμαστε με εργασίες στην αυλή ή στον κήπο μας. Στα παιδιά πρέπει να ανανεώνουμε την αντηλιακή τους κρέμα κάθε δύο ώρες και να τους φοράμε μπλούζα και καπέλο, ιδίως τις ώρες μεταξύ 11.00 π.μ. και 3.00 μ.μ.

Μύθος 8ος
Χρησιμοποιώντας σπρέι μαυρίσματος το δέρμα αποκτά χρώμα και μειώνονται οι κίνδυνοι από την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία

Με το σπρέι μαυρίσματος στην ουσία βάφουμε το δέρμα σας. Τα προϊόντα για ψεύτικο μαύρισμα δεν παρέχουν καμία προστασία από τον ήλιο.

Μύθος 9ος
Δεν καίγομαι από τον ήλιο όταν βρίσκομαι μέσα στο αυτοκίνητο

Παρ’ ότι το γυαλί μειώνει τη δύναμη της ακτινοβολίας, διατηρεί περίπου το ένα τρίτο αυτής. Έτσι, είναι πολύ πιθανό να καεί κάποιος από τον ήλιο ακόμη και μέσα στο αυτοκίνητό του, ιδιαίτερα σε μεγάλα ταξίδια.

Μύθος 10ος
Οι αντηλιακές κρέμες με υψηλό δείκτη (30 ή 50) παρέχουν μεγαλύτερη προστασία

Ένας δείκτης προστασίας με βαθμό 20 για άτομα που δεν πάσχουν από παθήσεις που δημιουργούν φωτοευαισθησία ή λαμβάνουν φωτοευαισθητοποιητικά φάρμακα είναι αρκετός για να μας προφυλάξει. Επειδή, όμως, θεωρείται ότι πρέπει να απλώνουμε στο σώμα μας αντηλιακό σε παχύτερο στρώμα απ’ ό,τι γίνεται στην πράξη, η κρέμα με δείκτη 40 ή 50 προστατεύει καλύτερα επειδή είναι πιο παχύρρευστη. Στην πραγματικότητα αυτές οι κρέμες προσφέρουν την προστασία που θα είχαμε, αν απλώναμε σωστά στο σώμα μας, δηλαδή σε παχύ στρώμα, το αντηλιακό με δείκτη 20.

• Περισσότερο ευαίσθητοι οι «φυλακισμένοι» στο... γραφείο

Την προσοχή του κόσμου κατά την καλοκαιρινή περίοδο, οπότε υπάρχει έντονη ηλιοφάνεια, εφιστά ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Δερματολογίας, καθηγητής κ. Α. Κατσάμπας. «Ο ήλιος είναι πηγή ζωής, όλη η ζωή από εκεί ξεκινάει. Όμως, η αλόγιστη έκθεση σε αυτόν μπορεί να προκαλέσει αρκετά προβλήματα στην υγεία, άλλα βραχυπρόθεσμα και άλλα μακροπρόθεσμα» δήλωσε ο καθηγητής. Όπως είπε, οι άμεσες βλάβες είναι το κοκκίνισμα, τα εγκαύματα και οι πανάδες.

Επίσης, μπορεί να προκληθούν προβλήματα σε όσους παίρνουν κάποια συγκεκριμένα φάρμακα. Οι χρόνιες βλάβες είναι και οι πιο σοβαρές, και ευθύνονται για την πρόωρη γήρανση του δέρματος, αφού δημιουργούνται πιο εύκολα ρυτίδες, διαταραχές στο χρώμα και έλλειψη ελαστικότητας σε αυτό.
Η πιο σημαντική βλάβη που μπορεί να προκληθεί είναι το μελάνωμα, στο οποίο είναι αρκετά ευαίσθητοι όσοι κάνουν δουλειά γραφείου και εκτίθενται στον ήλιο ξαφνικά κάποιες μέρες το καλοκαίρι.

Πηγή: Θάρρος

Υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της ΝΑ Μεσσηνίας και του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Σήμερα υπογράφτηκε η προγραμματική σύμβαση, μεταξύ της ΝΑ Μεσσηνίας και του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Σκοπός της σύμβασης είναι η υλοποίηση του έργου: «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΤΙΣΜΑΤΟΣ ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ».

Το κτίριο του Σεισμολογικού Σταθμού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών βρίσκεται εντός του οικισμού στο Μαυρομάτι Ιθώμης και κατασκευάστηκε περίπου στο 1970. Πρόκειται για ένα ισόγειο κτίσμα με φέρουσα τοιχοποιία από υπερμπατική οπτοπλινθοδομή πάχους 40 εκ. και πλάκα από οπλισμένο σκυρόδεμα.
Στο κτίριο αυτό λειτουργούν ευαίσθητα .......

όργανα καταγραφής των σεισμικών φαινομένων και αποστολής των στοιχείων στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Η κατάσταση του κτιρίου όσον αφορά την φέρουσα ικανότητά του φαίνεται ικανοποιητική χωρίς να παρουσιάζει εμφανείς ρηγματώσεις ή άλλες βλάβες στα φέροντα στοιχεία του. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του, παρουσιάσθηκαν διάφορες φθορές στην οροφή και στις τοιχοποιίες λόγω υγρασιών οι οποίες αν και αντιμετωπίσθηκαν στο παρελθόν με την κατασκευή υγρομόνωσης δεν λύθηκε το πρόβλημα. Συγκεκριμένα έχουν αποσαθρωθεί τα επιχρίσματα εξωτερικά και καταστραφεί οι χρωματισμοί, ενώ λόγω εισροής των νερών της βροχής εντός του κτιρίου να κινδυνεύουν με καταστροφή τα διάφορα όργανα μέτρησης.Στο δάπεδο είχαν τοποθετηθεί πλαστικά πλακίδια τα οποία έχουν φθαρεί και αποκολληθεί σε μεγάλο βαθμό και χρήζουν αντικατάστασης. Τέλος υπάρχουν έντονες οξειδώσεις στα μεταλλικά κουφώματα.

Για την επίλυση του προβλήματος των υγρασιών και την ανακαίνιση του κτιρίου προβλέπονται να γίνουν οι εξής εργασίες:
1. Κατασκευή ξύλινης στέγης με κεραμίδια ρωμαϊκού τύπου ώστε να λυθούν οριστικά τα προβλήματα των υγρασιών αφενός αλλά και της βελτίωσης της εικόνας του κτιρίου σε σχέση με τον υπόλοιπο οικισμό.
2. Επειδή σήμερα στην οροφή του κτιρίου είναι τοποθετημένες αρκετές κεραίες για την λήψη και αποστολή στοιχείων, οι οποίες δεν είναι δυνατόν να παραμείνουν με την κατασκευή της στέγης, θα μετακινηθούν σε άλλες θέσεις με ευθύνη και προσωπικό του Εθνικού Αστεροσκοπείου, εκτός από ένα δορυφορικό κάτοπτρο το οποίο θα πρέπει να μετακινηθεί από εξειδικευμένο ιδιωτικό συνεργείο και θα πληρωθεί απολογιστικά.
3. Καθαίρεση όλων των αποσαθρωμένων επιχρισμάτων και κατασκευή νέων.
4. Αποξήλωση των πλαστικών πλακιδίων δαπέδου και αφού καθαρισθεί πλήρως η επιφάνεια από τα υπολείμματα της παλαιάς κόλλας θα γίνει τοποθέτηση κεραμικών πλακιδίων GROUP 4, διαστάσεων 40x40 cm σε χρώμα που θα υποδειχθεί από την επίβλεψη.
5. Χρωματισμοί των εξωτερικών και των εσωτερικών τοίχων καθώς και των μεταλλικών κουφωμάτων σε αποχρώσεις που θα υποδειχθούν από την επίβλεψη.

Η χρηματοδότηση γίνεται από την ΝΑΜ η οποία θα διαθέσει το ποσό των 20.331,00 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), από το πρόγραμμα τελών άδειας-μεταβίβασης οχημάτων 2010.

Ασφαλιστικά Μέτρα για τα απορρίμματα στην περιοχή της Καλαμάτας από το Επιμελητήριο Μεσσηνίας.

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, υπακούοντας στο θεσμικό του ρόλο και με αίσθημα ευθύνης έναντι των μελών του και της κοινωνίας της Καλαμάτας, προχώρησε στην άσκηση ασφαλιστικών μέτρων για το μεγάλο πρόβλημα των απορριμμάτων στην περιοχή.
Την προσφυγή στη δικαιοσύνη υπαγόρευσε πρώτα και πάνω απ’ όλα η προάσπιση της δημόσιας υγείας αλλά και οι κραυγές αγωνίας των επιχειρηματιών μελών του οι οποίοι, εν μέσω της βαθιάς οικονομικής κρίσης, βλέπουν ακόμη μια τουριστική περίοδο να πηγαίνει χαμένη υπό αυτή τη νέα απειλή.

Η ενέργεια του Επιμελητηρίου δεν υποκρύπτει ..........

καμία πρόθεση καταλογισμού ευθυνών ούτε συνιστά κίνηση εντυπωσιασμού, αλλά αντίθετα δηλώνει την επιθυμία του να εξευρεθεί ΑΜΕΣΑ σωστή λύση του προβλήματος, κάτι που δεν μπορεί να γίνει υπό συνθήκες πίεσης.
Έχοντας υπόψη τη δέσμευση του Δημάρχου Καλαμάτας κ. Παν. Νίκα, το Επιμελητήριο κατέθεσε το αίτημά του συνοδευόμενο από ρεαλιστικές προτάσεις και ευελπιστεί ότι η αιτούμενη μικρή παράταση θα επιτρέψει να γίνουν με ταχείς ρυθμούς οι απαραίτητες ενέργειες εξεύρεσης κατάλληλου χώρου συγκέντρωσης και επεξεργασίας απορριμμάτων και θα αποφευχθούν τα χειρότερα για την περιοχή της Καλαμάτας και τους κατοίκους της.
Συγκεκριμένα, το Επιμελητήριο ζητά:

1. Να επιτραπεί η εναπόθεση των απορριμμάτων του Δήμου Καλαμάτας στη θέση Μαραθόλακκα μέχρι 31.12.2010, προκειμένου να αποφευχθεί η λήψη βιαστικών μέτρων και η επιλογή πρόχειρης λύσης, που δεν έχει μελετηθεί και ενδέχεται να συνεπάγεται σοβαρό περιβαλλοντικό και οικονομικό κόστος.

2. Ο Δήμος Καλαμάτας να προκηρύξει άμεσα διαγωνισμό για την εναλλακτική εξεύρεση χώρου συγκέντρωσης και επεξεργασίας απορριμμάτων, ώστε η λύση, που θα επιλεγεί να λάβει τις κατά νόμον εγκρίσεις. Η θέση θα πρέπει να βρίσκεται εντός των ορίων του Καλλικρατικού Δήμου Καλαμάτας και να συνεπάγεται το μικρότερο δυνατό περιβαλλοντικό, οικονομικό και κοινωνικό κόστος. Τα πορίσματα της μελέτης να τεθούν υπό την κρίση διεπιστημονικής επιτροπής ειδικών, την οποία θα συστήσει ο Δήμος Καλαμάτας, προκειμένου να εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο τη βέλτιστη λύση και να γίνει Διαβούλευση με όλους τους κοινωνικούς εταίρους και της κοινωνίας των πολιτών.

3. Ο Δήμος Καλαμάτας να αναθέσει με τις νόμιμες διαδικασίες μελέτη των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από την εναπόθεση των απορριμμάτων στη Μαραθόλακκα, καθώς και αποκατάστασης των επιπτώσεων αυτών.

4. Ο Δήμος Καλαμάτας να εγγράψει στον Π/Υ του πίστωση πεντακοσίων χιλιάδων (500.000)€, για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος στην περιοχή Μαραθόλακκας κατά τα ανωτέρω. Οι εργασίες αποκατάστασης, που θα ξεκινήσουν από τις αρχές του 2011, δεν θα πρέπει να υπερβούν χρονικά τα δύο (2) έτη.

5. Ο Δήμος Καλαμάτας να αναλάβει την ευθύνη για την ασφαλή λειτουργία και προστασία του χώρου της Μαραθόλακκας, κατά το χρονικό διάστημα, κατά το οποίο θα συνεχίσει να τον χρησιμοποιεί για την εναπόθεση των απορριμμάτων του και σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου.

Αποδοχή της πρότασης του Δημήτρη Κουσελά για τις μητέρες με ανήλικα παιδιά

Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μιλώντας αμέσως μετά το Δημήτρη Κουσελά στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του σ.ν. για το Ασφαλιστικό του Δημοσίου, έκανε αποδεκτή μία από τις προτάσεις που κατέθεσε ο κ. Κουσελάς κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, την οποία είχε καταθέσει και στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων.
Στην τοποθέτησή του ο κ. Δημήτρης Κουσελάς, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα ακόλουθα:

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Η συζήτηση του σ/ν για το Ασφαλιστικό του Δημοσίου Τομέα γίνεται κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες :

• Των μεγάλων ελλειμμάτων που δημιουργήθηκαν ιδιαίτερα το τελευταίο χρονικό διάστημα, στο οποίο χαριστική βολή έδωσε το σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων.
• Στα πλαίσια του μνημονίου που αναγκάστηκε να υπογράψει η Κυβέρνηση για να σώσει τη χώρα από τη χρεοκοπία στην οποία οδηγούμαστε από τις εγκληματικές πολιτικές της Ν.Δ.
• Των δυσμενών αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που είναι απότοκες της εγκληματικής αμέλειας της Ν.Δ.

Είναι λοιπόν φυσικό ότι μιλάμε για ένα ασφαλιστικό έκτακτης ανάγκης. Δεν υπάρχει καμιά αμφισβήτηση ότι περιέχει αλλαγές επώδυνες για τους ασφαλισμένους με μεγάλες ανατροπές στον προγραμματισμό της ζωής χιλιάδων οικογενειών.
Η Κυβέρνηση αναγκάζεται να πάρει μέτρα, η υπογραφή των οποίων ανήκει αλλού : Στη Ν.Δ. που διαμόρφωσε αυτές τις συνθήκες, στην παράταξη που όποτε κυβέρνησε και την περίοδο 1990-1993 και το τελευταίο χρονικό διάστημα ξεθεμελίωσε την κοινωνική ασφάλιση.
Είναι γεγονός κυρίες και κύριοι συνάδελφοι ότι οι συνέπειες των διατάξεων του ασφαλιστικού νόμου είναι πιο επώδυνες των δημοσιονομικών μέτρων. Γιατί αυτά μπορεί να είναι μεταβατικά, στα πλαίσια μιας σωστής οικονομικής διαχείρισης και ανάπτυξης της οικονομίας να αρθούν, οι αλλαγές στο ασφαλιστικό όχι.
Έτσι αυτό που εδώ πρέπει να προσέξουμε είναι το τοπίο των δικαιωμάτων που διαμορφώνουμε για τη νέα γενιά, στην οποία δεν δικαιούμαστε να κόψουμε τα φτερά. Δεν μπορούν να είναι πολίτες περιορισμένων δικαιωμάτων.
Γι΄ αυτό κύριε Υπουργέ επιμένω όλες αυτές τις ημέρες, η Κυβέρνηση να εξαντλήσει κάθε περιθώριο για βελτιώσεις, που θα κάνουν το νομοσχέδιο πιο δίκαιο και ασφαλιστικά βιώσιμο.
Οφείλουμε πέραν των άλλων, να αφήσουμε ανοιχτές τις πόρτες για το μέλλον.

Η ενοποίηση του Δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα είναι μια μεγάλη τομή.
Είναι ανάγκη όμως οι ευεργετικές διατάξεις που υπάρχουν στον κάθε ένα από αυτούς να διαχυθούν και στον άλλο.

Αναφέρομαι κύρια σε δύο ζητήματα:
1. Στην επέκταση στον ιδιωτικό τομέα όσων ισχύουν για τους ασφαλισμένους πριν την 1-1-1983 και
2. Στην επέκταση της αποχώρησης στα 40 χωρίς όριο ηλικίας σε όλους τους ασφαλισμένους.

Η Κυβέρνηση έχει προχωρήσει ήδη μετά το διάλογο στην Επιτροπή με φορείς και βουλευτές σε ορισμένες βελτιώσεις.
Δεν αρκούν. Χρειάζονται κι΄ άλλες.

• Σε ότι αφορά τις μητέρες με ανήλικα παιδιά, αφού δεν έγινε αποδεκτή από την Ευρωπαϊκή Ένωση η μεταβατική περίοδος 10 χρόνων που ζήτησε η Κυβέρνηση, ζήτησα να δοθούν πλασματικά χρόνια για κάθε παιδί ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα η μεγάλη αύξηση των ορίων ηλικίας.
• Ζήτησα από την Επιτροπή να διευρυνθεί η βάση των συντάξιμων αποδοχών, με τη συμμετοχή μιας σειράς επιδομάτων που πρέπει να γίνουν συντάξιμα.
• Σχετικά με τους ένστολους των ενόπλων δυνάμεων, των σωμάτων ασφαλείας και του πυροσβεστικού σώματος έχουν γίνει κάποιες βελτιώσεις. Παραμένουν όμως ορισμένα προβλήματα τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν. Ένα από αυτά αφορά τους ένστολους που προσλήφθηκαν πριν το 1996. Η πρόταση γι΄ αυτούς που έχουν καταταγεί μέχρι 31-12-1995 είναι η σύνταξή τους να προσαυξάνεται κατά 3/35 μέχρι την συμπλήρωση 40 ετών συντάξιμης υπηρεσίας, εφόσον το προσωπικό αυτό έχει συμπληρώσει 25 έτη πραγματική συντάξιμη υπηρεσία.

Κλείνοντας θέλω να υπογραμμίσω ότι η στάση μου και η κριτική που άσκησα στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο όπως και σε άλλα παρόμοια, είναι στάση ζωής, είναι στάση αρχών, είναι στάση ευθύνης απέναντι στη χώρα και τους συμπολίτες μας. Δεν υπαγορεύεται από σκοπιμότητες και πρόσκαιρους εντυπωσιασμούς. Δεν μπήκα στο δίλλημα ή να κρατήσω το στόμα μου κλειστό ή να καταψηφίσω, αλλά να αγωνιστώ για θετικές αλλαγές και βελτιώσεις και αυτές τις περιμένω κύριε Υπουργέ ».

Η αίτηση για πληρωμή του πριμ Νέων Αγροτών κρύβει «παγίδες»

«Όπως αναφέρει η εγκύκλιος του ΟΠΕΚΕΠΕ, που έφτασε ήδη στις Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης των Νομαρχιών, για την πληρωμή της 1ης δόσης της ενίσχυσης στους δικαιούχους Νέους Γεωργούς, απαιτείται η υποβολή εκ μέρους τους σχετικής αίτησης.

Την αίτηση πληρωμής καλούνται να συμπληρώσουν οι Νέοι Αγρότες που υπέγραψαν τις συμβάσεις ένταξης με τις περιφέρειες, στα πλαίσια του Μέτρου 112 “Ενίσχυση Πρώτης Εγκατάστασης Νέων Γεωργών”.
Αυτό, όμως, αποτελεί νέα μορφή εκβιασμού εις ..........

βάρος των δικαιούχων Νέων Αγροτών του Προγράμματος του Μέτρου 112» ανέφερε χθες η ιστοσελίδα agrotypos.gr.

«Όσοι δικαιούχοι συμπληρώσουν την αίτηση και δε γράψουν ιδιόχειρα δίπλα στην υπογραφή τους “με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου, ως προς την διεκδίκηση πλήρως του οφειλόμενου ποσού”, θα βγουν έξω από τη διαδικασία της προσφυγής και δε θα μπορέσουν να διεκδικήσουν νομικά το αρχικό ποσό», τονίζει στον ΑγροΤύπο ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών (ΠΕΝΑ) κ. Λεωνίδας Πολυμενάκος».

Πηγή: Θάρρος

ΟΠΕΚΕΠΕ Βεβαιώσεις για επαγγελματίες αγρότες στις ΑΠΕ

Προσωρινή βεβαίωση για την κατάταξη του υποψηφίου στους επαγγελματίες αγρότες, η οποία και θα χρησιμοποιείται μόνο για την υποβολή αίτησης κατά προτεραιότητα χορήγησης άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από σταθμό ΑΠΕ δίνει ο ΟΠΕΚΕΠΕ, σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο που δημοσίευσε.

Δεδομένου του ότι δεν έχει ακόμα ψηφιστεί το νομοσχέδιο για το Μητρώο Αγροτών που να καθορίζει τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, στην εγκύκλιο του ΟΠΕΚΕΠΕ δίνονται οδηγίες εφαρμογής της διαδικασίας ορισμού των επαγγελματιών αγροτών για την υποβολή αιτήσεων για επενδύσεις στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ).

Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο, για την εφαρμογή της ..........

παραγράφου 6β του άρθρου 15 του νόμου 3851/2010 (ΦΕΚ 85 Α΄) ως επαγγελματίες αγρότες ορίζονται όσα φυσικά πρόσωπα κρίνονται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, με βάση τα στοιχεία εισοδήματος που δηλώνονται στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών και με αυτά που τηρούνται στον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), ότι ασκούν ως κύρια δραστηριότητα την αγροτική.

Πηγή: Θάρρος

Εμπορική Φιλιατρών. 25 χρόνια για την υπεξαίρεση

Σε 25 χρόνια κάθειρξης για 125 υπεξαιρέσεις και 72 πλαστογραφίες καταδικάσθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο πρώην διευθυντής της Εμπορικής Τράπεζας Φιλιατρών, γλυτώνοντας ωστόσο την ισόβια ποινή, με την αναγνώριση του ελαφρυντικού της ειλικρινούς μεταμέλειας, κι αφού αθωώθηκε για την κατηγορία της απάτης. Το Δικαστήριο δε δέχθηκε το αίτημα η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη και ο πρώην τραπεζικός υπάλληλος οδηγήθηκε στις φυλακές. Σημειώνεται πως είναι προφυλακισμένος από τον Ιούνιο του 2009.

Σε 5 χρόνια κάθειρξης καταδικάσθηκε ο συγκατηγορούμενός του, έμπορος αυτοκινήτων, με την έφεση να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα, αλλά με την υποχρέωση να παρουσιάζεται κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής κατοικίας του, ενώ απαγορεύθηκε η έξοδός του από τη χώρα.
Η κατηγορία μετά από πρόταση του εισαγγελέα κ. ...........

Σκλήρη άλλαξε από συνέργεια σε ηθική αυτουργία σε υπεξαίρεση για 8 περιπτώσεις.
Το ποσό που συνολικά υπεξαιρέθηκε από την Εμπορική Φιλιατρών ανέρχεται στο ποσό των 5.359.702 ευρώ, ενώ σύμφωνα με το νομικό τμήμα της τράπεζας, η συνολική ζημία που υπέστη το πιστωτικό ίδρυμα αγγίζει τα 17 εκατομμύρια ευρώ.

Υπεξαιρέσεις

Η χθεσινή ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε με τις καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης και των δύο κατηγορουμένων. Για τον πρώην διευθυντή της τράπεζας, μεταξύ άλλων, κατέθεσαν ο νυν δήμαρχος Φιλιατρών Άλκης Ξύγκας και ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Γκότσης, καθώς και ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ Αριστείδης Σταθόπουλος και ο προπονητής Αντώνης Μαυρέας, οι οποίοι ανέφεραν ότι ο κατηγορούμενος έχει βοηθήσει πολύ την περιοχή των Φιλιατρών και τη νεολαία, ως πρόεδρος της Εράνης Φιλιατρών, για πάνω από μια δεκαετία. Μάλιστα, ο κ. Σταθόπουλος δήλωσε ότι ήταν από τους κορυφαίους αθλητικούς παράγοντες, όχι μόνο του νομού, αλλά πανελληνίως, ο πρώτος που έφταιξε παιδική ομάδα και έκανε την Εράνη φυτώριο ταλέντων.

Όλοι μίλησαν με τα καλύτερα λόγια, υπογραμμίζοντας ότι, ακόμα και τώρα, του έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη.
Επίσης, κατέθεσαν ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, οι οποίοι χάρη στις ενέργειες του κατηγορουμένου ως τραπεζικού υπαλλήλου κατάφεραν να ορθοποδήσουν επιχειρηματικά.
Η σύζυγος του κατηγορούμενου εμπόρου αυτοκινήτων, η οποία εργάζεται και στην εταιρεία, τόνισε ότι από τις 44 υποθέσεις αγοράς αυτοκινήτων με δάνεια μέσω τραπέζης οι 36 έχουν ολοκληρωθεί κανονικά και τα οχήματα έχουν παραδοθεί στους δανειολήπτες. Για τις υπόλοιπες περιπτώσεις, ο έλεγχος των επιθεωρητών της τράπεζας έδειξε ότι για έξι τα χρήματα για δάνειο είχαν μπει στο λογαριασμό του κατηγορούμενου έμπορου, αλλά δεν είχε γίνει πώληση αυτοκινήτου, ενώ περίεργες ήταν και οι άλλες δύο.

Η μία αφορούσε χρήματα δανείου της ίδιας της συζύγου, η οποία αρνήθηκε ότι το είχε ζητήσει, και η δεύτερη ήταν εικονική από την τράπεζα. Όπως ειπώθηκε, ο λογαριασμός του εμπόρου το Σεπτέμβριο του 2006 παρουσίαζε πολύ μικρό υπόλοιπο, ενώ έπρεπε να υπάρχει σημαντικό ποσό. Προκειμένου να καλυφθεί από την τράπεζα, εμφανίστηκε εικονικό δάνειο και πληρώθηκε προμηθευτής του εμπόρου.

Απολογίες

Κατά την απολογία του, με ιδιαίτερη συγκινησιακή φόρτιση, ο πρώην διευθυντής της Τράπεζας δήλωσε μετανοιωμένος και παραδέχθηκε ότι έχει υπεξαιρέσει από την τράπεζα περίπου 3,2 εκατομμύρια ευρώ, υποστηρίζοντας πως δε γνωρίζει κάτι για τα υπόλοιπα. Επίσης, παραδέχθηκε ότι έχει πλαστογραφήσει υπογραφές αρχικά συγγενών του και στη συνέχεια ανθρώπων που του είχαν εμπιστοσύνη, προκειμένου να εκδώσει στο όνομά τους δάνεια, τα οποία εισέπραττε. Όπως εξήγησε, αυτό έγινε με ανθρώπους που γνώριζε ότι θα το δέχονταν όταν τους το έλεγε.

Για τον έμπορο αυτοκινήτων, σημείωσε ότι στην τράπεζα είχε ξανακάνει τέτοια συνεργασία και δε γνώριζε τη διαδικασία, γι’ αυτό δεν είχαν υπογραφεί τα εντάλματα πληρωμής. Κατηγόρησε δε τον έμπορο αυτοκινήτων πως ήταν η καταστροφή του, ενώ ο ίδιος έχει το θάρρος να παραδεχθεί όσα έκανε, αλλά όχι και ο συγκατηγορούμενός του. Μάλιστα, είπε ότι ο περιφερειακός διευθυντής της τράπεζας τον πίεζε να κάνει συνεργασία με τον έμπορο για να αυξηθεί ο κύκλος εργασιών.

Επανειλημμένα ρωτήθηκε από την Έδρα τι έγιναν τα χρήματα που υπεξαίρεσε και απάντησε ότι είχε δώσει πολλά στην Εράνη Φιλιατρών τα τελευταία 15 -20 χρόνια. «Ποτέ δε σκέφτηκα να εξαπατήσω κανέναν. Την τράπεζα την έβλεπα σαν σπίτι μου. Ζητάω ταπεινά συγγνώμη, όμως και η τράπεζα ξεχνάει την προσφορά μου τόσα χρόνια. Της έδωσα την περιουσία μου, δεν έχω τίποτα άλλο να δώσω. Αν ήμουν ελεύθερος και δούλευα, θα σας έφερνα τα λεφτά. Βρείτε 4 πλουσίους, δώστε τα όργανά μου να σας πληρώσω. Μετανιώνω, αλλά δεν μπορώ να κάνω τίποτα», τόνισε ο κατηγορούμενος τραπεζικός υπάλληλος, απευθυνόμενος στους εκπροσώπους του νομικού τμήματος της τράπεζας.

Μιλώντας για το πάθος του το ποδόσφαιρο, είπε ότι μέχρι και δάνεια για τα σπίτια του πήρε και τα έδωσε στην Εράνη, ενώ αναφέρθηκε σε όλα όσα έκανε για την περιοχή.
«Φταίει το πάθος μου, κανείς άλλος. Δε με πειράζει ο εγκλεισμός μου στη φυλακή, με πειράζει αν θα ξαναδώ τη μάνα μου, με πειράζει που είπα της κόρης μου να κοιτάξει τη ζωή της και μου είπε πως, όσο είμαι στη φυλακή, η ζωή της έχει παγώσει, με πειράζει που είπα στη γυναίκα μου να με ξεχάσει και αυτή με αγκάλιασε. Νιώθω ότι δε δικαιούμαι αυτή την αγάπη. Ήδη πληρώνω, γιατί δεν πληρώνονται όλα με λεφτά. Αν είμαι τόσο μεγάλος κακοποιός, να επαναφέρετε την θανατική ποινή», υπογράμμισε απευθυνόμενος στους δικαστές και ζητώντας μια δεύτερη ευκαιρία.

Ο εισαγγελέας επισήμανε ότι και οι 3 κατηγορίες που αντιμετώπιζε επέφεραν την ποινή των ισοβίων και πως ακόμα δεν έχει εξηγήσει επακριβώς τι έγιναν τα χρήματα. Παράλληλα, είπε ότι δεν πείθεται πως τόσα χρήματα δόθηκαν στην Εράνη.
Από την πλευρά του, ο δεύτερος κατηγορούμενος δήλωσε αθώος και είπε ότι είχε εμπιστοσύνη στο διευθυντή της τράπεζας. Πρόσθεσε πως έγιναν αναλήψεις από το λογαριασμό του χωρίς να το γνωρίζει και δήλωσε εξιλαστήριο θύμα.
Κατά την αγόρευσή του ο εισαγγελέας ζήτησε για τον πρώτο κατηγορούμενο οι υποθέσεις που αφορούσαν απάτη να συμπεριληφθούν στην κατηγορία της υπεξαίρεσης και να του αναγνωρισθεί το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Μάλιστα, σχολίασε ότι η ποινή των ισοβίων είναι πολύ σκληρή για το συγκεκριμένο κατηγορούμενο. Επίσης, είπε ότι δεν υπήρξε σαφής απάντηση για το τι έγιναν τα χρήματα και μπορεί κάποιος να πιστεύει ότι τα έχει κρύψει. Για το δεύτερο κατηγορούμενο, όπως ανέφερε, έχει πεισθεί πως ό,τι έκαναν οι δύο κατηγορούμενοι ήταν από κοινού και ζήτησε να μετατραπεί η κατηγορία σε ηθική αυτουργία.

Ο δικηγόρος πολιτικής αγωγής Αρτέμις Κυριαζής, Λάκωνας στην καταγωγή και νομικός σύμβουλος της Ευνομίας, αναφέρθηκε στο σύνολο της υπόθεσης λέγοντας πως η τράπεζα έχει ζημιωθεί συνολικά 17 εκατ. ευρώ.
Ο συνάδελφός του κ. Τσαούσης τόνισε ότι η τράπεζα ενδιαφέρεται για την αλήθεια, όποια κι αν είναι αυτή, και ανέφερε ότι ο πρώην διευθυντής είχε πάθος και με τον τζόγο.
Ο συνήγορος υπεράσπισης του πρώην διευθυντή, Γιώργος Ράλλης, εξήγησε ότι υπεξαίρεσε χρήματα για να καλύψει τον έμπορο αυτοκινήτων, ενώ κάποια άλλα τα είχε δώσει στην Εράνη. Τόνισε δε ότι ο πελάτης του δε φαίνεται πουθενά να έχει πάρει ούτε 1 ευρώ από τα χρήματα του εμπόρου.

Τέλος, ο συνήγορος υπεράσπισης του εμπόρου αυτοκινήτων, Λάμπρος Σπυριούνης, επισήμανε ότι η ηθική αυτουργία δεν προέκυψε από πουθενά και ο πελάτης του ήταν σκεύος απάτης.

Πηγή: Θάρρος

Παρεξήγηση για τον Καλλικράτη

Αντιπαράθεση μεταξύ υπουργών της κυβέρνησης κυοφορήθηκε σήμερα στη Βουλή με πρωταγωνιστές τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση.
Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το ασφαλιστικό των δημοσίων υπαλλήλων, είπε, σε μία αποστροφή του λόγου του, ότι χωρίς το Μνημόνιο ή χώρα δεν θα είχε είχει οδηγηθεί στη μεταρρύθμιση του Καλλικράτη.

Η θέση του αυτή φέρεται ότι ενόχλησε τον ........

Γιάννη Ραγκούση που εκείνη την ώρα μιλούσε στην επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, καθώς ο υπουργός Εσωτερικών αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός θεωρούν ότι ο Καλλικράτης αποτελεί ίσως τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση και σε καμία περίπτωση δεν συνδέεται, ή αποτελεί απόρροια του Μνημονίου και της οικονομικής κρίσης.

Λάδι στη φωτιά έσπευσε αμέσως να ρίξει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ που λίγο αργότερα πήρε τον λόγο, ζητώντας από τον κ. Παπακωνσταντίνου να εξηγήσει εάν είναι η κυβέρνηση που κυβερνά ή η τρόικα: «Ομολόγησε ο κ. Παπακωνσταντίνου ότι αν δεν υπήρχε Μνημόνιο δεν θα υπήρχαν αλλαγές» και σχολίασε ότι αυτό συνιστά παραδοχή ότι «υπάρχει μια άλλης μορφής διακυβέρνηση της χώρας».

Λίγο αργότερα και ενώ σύμφωνα με πληροφορίες είχε μεσολαβήσει τηλεφωνική επικοινωνία του Γιάννη Ραγκούση με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε από το βήμα της Βουλής ότι τα λεγόμενά του «παραποιήθηκαν», και ότι η οποιαδήποτε σύνδεση του Καλλικράτη με το Μνημόνιο δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Πηγή: Εθνος

Στη Βαρκελώνη το Final Four της Ευρωλίγκα

Στην έδρα της Ευρωλίγκα την Βαρκελώνη, αναμένεται να γίνει το Final Four της προσεχούς σεζόν μετά την αδυναμία του Τορίνο να αναλάβει τη διοργάνωση. Αύριο το μεσημέρι θα γίνει η παρουσίαση.

Μετά την άρνηση του Τορίνο, εμφανίστηκαν αρκετές υποψήφιες πόλεις να αναλάβουν τη διοργάνωση. Ο Μπερτομέου είχε εκφράσει κατά το παρελθόν τη θέληση του να διεξαχθούν το Final Four του 2012 στο Λονδίνο και αυτό της επόμενης χρονιάς στην Κωνσταντινούπολη, αλλά πέραν τούτων εμφανίστηκαν και άλλες επιλογές, όπως η Βαρκελώνη, το Βελιγράδι και το Ζάγκρεμπ.

Η τελική επιλογή όπως δείχνουν όλες ........

οι ενδείξεις θα είναι η πρωτεύουσα της Καταλονίας, έδρα της Ευρωλίγκα. Οι καταλανικές εφημερίδες εμφάνιζαν την είδηση στις σημερινές τους εκδόσεις σχεδόν ως τελεσίδικη, αλλά σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση από το ισπανικό «tubasket.com», η απόφαση είναι οριστική.

Όπως αναφέρει το συγκεκριμένο δημοσίευμα, έχει προγραμματιστεί για αύριο το απόγευμα στο δημαρχείο της Βαρκελώνης η τελετή ανακοίνωσης για την ανάληψη της διοργάνωσης του Final Four του 2011 στο Παλάου Σαν Τζόρτζι. Το γήπεδο έχει χωρητικότητα 15.000 θεατές και θα σημάνει την επιστροφή της τελικής φάσης της Ευρωλίγκα στη συγκεκριμένη πόλη μετά από οκτώ χρόνια και τη διοργάνωση του 2003, όταν είχε κατακτήσει η Μπαρτσελόνα το πρώτο της Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Carrefour Μαρινόπουλος: Προς απορρόφηση της Dia Ελλάς

Στην απορρόφηση της Dia Ελλάς και στην ενσωμάτωση του δικτύου καταστημάτων της στο ήδη υπάρχον δίκτυό του, προχωρά ο Όμιλος Carrefour Μαρινόπουλος.

«Με τη σημαντική αυτή επένδυση, η Carrefour Μαρινόπουλος, συμμετέχει ενεργά στη στήριξη της ελληνικής οικονομίας, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην περαιτέρω ανάπτυξη της υγιούς επιχειρηματικότητας», τονίζει ο όμιλος σε ανακοίνωσή του.

Όπως σημειώνει, η ενσωμάτωση των ..............

καταστημάτων της Dia Ελλάς στον Όμιλο – ο οποίος ανήκει σε ποσοστό 50% στην Carrefour SA και 50% στον Όμιλο Μαρινόπουλος – προϋποθέτει την ανάπτυξη των καταστημάτων, με επενδύσεις που θα γίνονται για την ανακατασκευή τους, καθώς και νέων θέσεων εργασίας στο διευρυμένο δίκτυο που δημιουργείται στον Όμιλο.

Το νέο δίκτυο καταστημάτων, σε όλη την Ελλάδα, αποτελείται από 522 εταιρικά καταστήματα και 387 με το σύστημα της δικαιόχρησης.

«Είναι μια σημαντική ημέρα για τον Όμιλο Carrefour Μαρινόπουλος, γιατί σε μία περίοδο στασιμότητας και δύσκολων οικονομικών συνθηκών, εμείς αναπτυσσόμαστε και επενδύουμε σε ένα διαφορετικό αύριο. Ενώνουμε δυνάμεις και ενδυναμώνουμε το δίκτυό μας για να είμαστε σε θέση να ανταποκρινόμαστε ακόμα καλύτερα στις ανάγκες των καταναλωτών και πελατών μας», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Carrefour Μαρινόπουλος, κ. Βασίλης Στασινούλιας.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Βενζινοπώλες: Υπό την απειλή λουκέτου τα πρατήρια

Αντιμέτωπα με τον κίνδυνο λουκέτου βρίσκονται ολοένα και περισσότερα πρατήρια καυσίμων εξαιτίας των συσσωρευμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών (ΟΒΕ) κ. Μ. Κιούσης, κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ομοσπονδίας περισσότερα από 500 πρατήρια έχουν βάλει λουκέτο από την αρχή του χρόνου, ενώ 1000 υπολειτουργούν.

Την ίδια ώρα, επισήμανε ο κ. Κιούσης, οι ........

καταναλωτές που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το ΙΧ αναζητούν εναλλακτικές λύσεις και στρέφονται στην υγραεριοκίνηση ενώ όσοι μένουν σε παραμεθόριες περιοχές προμηθεύονται βενζίνη από τη Βουλγαρία ή τα Σκόπια σε τιμές 40 - 50 λεπτά χαμηλότερες από τις ελληνικές.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας κάλεσε την κυβέρνηση να μειώσει τη φορολογία στα καύσιμα καθώς, όπως είπε, παρά τις αυξήσεις οι εισπράξεις για το Δημόσιο Ταμείο είναι μειωμένες λόγω της πτώσης της κατανάλωσης.

Από την αρχή του 2010 μέχρι την 1η Ιουλίου η επιπλέον φορολογική επιβάρυνση στην αμόλυβδη από τις αυξήσεις στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης και το ΦΠΑ είναι 41 λεπτά. Χωρίς την αύξηση αυτή, τόνισε ο κ. Κιούσης, η λιανική τιμή θα ήταν γύρω στο 1,1 ευρώ, δηλαδή χαμηλότερη από πέρυσι.

Αντίθετα, αν υιοθετηθεί η πρόταση για νέα αύξηση του ΕΦΚ κατά 20 - 30 λεπτά προκειμένου να καταργηθούν τα τέλη κυκλοφορίας, οι οδηγοί -σύμφωνα με την ΟΒΕ- θα ακινητοποιήσουν τα αυτοκίνητά τους καθώς η αμόλυβδη θα φθάσει στο 1,8 ευρώ το λίτρο.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Βαθμολογία επαναληπτικών εξετάσεων 2010 των Γενικών Λυκείων

Από σήμερα μπορούν να πληροφορούνται μέσω του διαδικτύου τη βαθμολογία τους οι υποψήφιοι που συμμετείχαν στις επαναληπτικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του υφυπουργού Παιδείας Γ. Πανάρετου.

Οι υποψήφιοι μπορούν να ενημερωθούν μέσω .........

της ιστοσελίδας http://www.ypepth.gr/efarmoges/epanal_vathm.php πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους αριθμό και τα τέσσερα πρώτα αρχικά των ονομαστικών τους στοιχείων (Επώνυμο-Όνομα-Πατρώνυμο-Μητρώνυμο) με κεφαλαία.

Οι βαθμολογίες θα αναρτηθούν και στα σχολεία αύριο Πέμπτη.

Προσωρινή αναστολή παροχών από τον ΟΕΚ

«Η προσωρινή αναστολή παραλαβής νέων αιτήσεων είναι πράξη ευθύνης απέναντι στο σύνολο των δικαιούχων του ΟΕΚ», αναφέρει το υπουργείο Εργασίας, με αφορμή την εισήγηση του Οργανισμού για πάγωμα της χορήγησης στεγαστικών δανείων, μέχρι να επιλυθούν οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει.

Πάντως, το υπουργείο διευκρινίζει πως η διοίκηση του ΟΕΚ προχωρά στον «εξορθολογισμό των δανειακών προγραμμάτων του, προτάσσοντας αδιαμφισβήτητα κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια για το σύνολο των δικαιούχων και στην πλήρη κάλυψη των ανειλημμένων υποχρεώσεών του προς όλους τους δικαιούχους».

Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ακόμα ότι ..........

τα τελευταία χρόνια, η πολιτική που ακολουθήθηκε, όσον αφορά τους όρους και τις προϋποθέσεις δανειοδοτήσεων/επιδοτήσεων, χωρίς προηγούμενο υπολογισμό των οικονομικών επιπτώσεων στον ΟΕΚ, είχε ως αποτέλεσμα:

α) ο Οργανισμός να καταναλώνει το αποθεματικό του, το οποίο από 650 εκ. ευρώ στο τέλος του 2005, έφτασε τα 250 εκ. ευρώ στο τέλος του 2009, με την ταυτόχρονη μεταφορά ανειλημμένων υποχρεώσεων στο 2010, και

β) το κατασκευαστικό έργο να φθίνει συνεχώς, έτσι ώστε το 2009 να φθάσει μόλις στο 4,95% του συνολικού προϋπολογισμού.

«Η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο δυσμενής αν συνυπολογίσουμε τη συνέχιση της οφειλής του Ι.Κ.Α. από συνεισπραχθείσες υπέρ Ο.Ε.Κ. και μη αποδοθείσες εισφορές», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

«Παρ’ όλα αυτά, ο ΟΕΚ οφείλει να συνεχίσει και θα συνεχίσει τη δραστηριότητά του με νέο πλαίσιο και στέρεη οικονομική βάση», καταλήγει το υπουργείο Εργασίας.

Εξάλλου, χθες την έντονη διαφωνία της στο πάγωμα των παροχών του ΟΕΚ εξέφρασε η ΓΣΕΕ.

«Είναι απαράδεκτο την ώρα που ο οργανισμός εισπράττει εισφορές από τους εργαζόμενους και μάλιστα ποσά καθόλου ευκαταφρόνητα, να τους στερεί το δικαίωμα των παροχών», τονίζει η ΓΣΕΕ και συμπληρώνει: «Εάν ο ΟΕΚ αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα γι’ αυτό δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση οι εργαζόμενοι».

ΝΔ: Υποβάθμιση της κοινωνικής στήριξης των εργαζομένων

Κριτική στην κυβέρνηση με αφορμή την παύση των εισφορών στον ΟΕΚ άσκησε ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Kοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Βρούτσης.

Ο κ. Βρούτσης έκανε λόγο για πολιτική υποβάθμισης των οργανισμών που παρέχουν κοινωνικές υπηρεσίες, τονίζοντας ότι «η ρύθμιση, που περιλαμβάνεται στο πρόσφατα ψηφισμένο ασφαλιστικό νόμο και προβλέπει μείωση των εισφορών υπέρ του Οργανισμού, αντιστρατεύεται την κοινωνική στήριξη των εργαζομένων στον ευαίσθητο τομέα της στέγασης».

Χαρακτήρισε δε εξαιρετικά σημαντική την κοινωνική στήριξη που προσφέρει ο ΟΕΚ στους εργαζόμενους, τονίζοντας ότι αποκτά επιτακτικό χαρακτήρα στις παρούσες συνθήκες οικονομικής κρίσης.

«Η ευθύνη της κυβέρνησης και του Υπουργείου Εργασίας είναι μεγάλη και συνοψίζεται στη διασφάλιση της συνέχισης της χρηματοδότησης του Ο.Ε.Κ., από τις εισφορές που, έτσι και αλλιώς, καταβάλλονται από τους ίδιους τους εργαζόμενους και τους εργοδότες», κατέληξε ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ.

Πηγή: Ναυτεμπορική