Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Ο Θεόδωρος Δασκαλάκης αποτελεί τη 2η μεταγραφή της Εράνης

Την δεύτερη σοβαρή μεταγραφική της κίνηση έκανε σήμερα το μεσημέρι η Κυπελλούχος Μεσσηνίας Εράνη αποκτώντας τον 27χρονο Θοδωρή Δασκαλάκη που έμεινε ελεύθερος από τον Ολυμπιακό Καλαμάτας.

Οι συζητήσεις με τον παίκτη κατέληξαν σε αίσιο τέλος για την ομάδα δίνοντας τα χέρια με τους ανθρώπους της διοίκησης.
Η μελετημένες κινήσεις που κάνει η Διοίκηση της Εράνης αν μη τι άλλο αποδεικνύουν και στην πράξη ότι την ομάδα δεν την ενδιαφέρει να εντυπωσιάσει με τις κινήσεις της αλλα να εντάξει στην ομάδα παίκτες που θα την βοηθήσουν να πετύχει τους στόχους της.

Λίγα λόγια για τον παίκτη

Ο Δασκαλάκης την προηγούμενη αγωνιστική ........

περίοδο αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό Καλαμάτας όπου είχε 27 συμμετοχές από τους 30 αγώνες.
Αγωνίζεται σαν επιτελικός μέσος, είναι έμπειρος παίκτης, γνωρίζει καλά την κατηγορία και μπορεί να κάνει πολύ σημαντική δουλειά στην Εράνη με την βοήθεια των συμπαικτών του.

Πηγή: Εράνη Φιλιατρών

Νομοσχέδιο Υπουργείου Εσωτερικών: Πως καθορίζονται οι δαπάνες υποψηφίων,συνδυασμών

Κατατέθηκε πριν λίγο στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις εκλογικές δαπάνες των υποψηφίων στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Σε σχέση με το αρχικό κείμενο που είχε δώσει στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών καθορίζεται επακριβώς το ύψος των δαπανών για τους υποψήφιους και τους συνδυασμούς.

Συγκεκριμένα, το ποσό βάσης υπολογισμού για τον καθορισμό του ανώτατου επιτρεπτού ορίου εκλογικών δαπανών στις οποίες συνυπολγίζεται και η αξία των αποτιμώμενων παροχών και διευκολύνσεων για κάθε υποψήφιο, παραμένει στα 1000 ευρώ σε επίπεδο δήμου και περιφέρειας.
Ο καθορισμός του γίνεται με τον .........

πολλαπλασιασμό του ποσού βάσης επί συντελεστή, ο οποίος καθορίζεται ανάλογα με τον πληθυσμό της εκλογικής περιφέρειας:

Για τις περιφερειακές εκλογές καθορίζονται οι εξής συντελεστές για κάθε υποψήφιο:

- 2,5 για μέχρι 100.000
- 3 για μέχρι 150.000
- 3,5 για μέχρι 200.000
- Αύξηση κατά 0,5 για κάθε 100.000 κατοίκους σε περιφέρειες άνω των 200.000


Για τις δημοτικές εκλογές καθορίζονται οι εξής συντελεστές για κάθε υποψήφιο:

- 1,5 για μέχρι 30.000
- 2 για μέχρι 60.000
- 2,5 για μέχρι 100.000
- 3 για μέχρι 150.000
- 3,5 για μέχρι 200.000
- Αύξηση κατά 0,5 για κάθε 100.000 κατοίκους σε εκλογικές ενότητες άνω των 200.000


Για τους συνδυασμούς στις δημοτικές εκλογές:

- Για δήμους με 1 έως 3 εκλογικές περιφέρειες οι εκλογικές δαπάνες ισοδυναμούν με το άθροισμα των δαπανών των υποψηφίων
- Για δήμους με 4 έως 6 εκλογικές περιφέρειες ισοδυναμούν με το άθροισμα των δαπανών των υποψηφίων προσαυξημένο κατά 20%
- Για δήμους με 7 έως 10 εκλογικές περιφέρειες ισοδυναμούν με το άθροισμα των δαπανών των υποψηφίων προσαυξημένο κατά 50%
- Για δήμους άνω των 10 εκλογικών περιφερειών ισοδυναμούν με το άθροισμα των δαπανών των υποψηφίων προσαυξημένο κατά 75%

Φυλάκιση από ένα έτος σε ιδιοκτήτες ΜΜΕ για την παραβίαση εμφανίσεων
Προβλέπεται καθαίρεση ακόμη και δημάρχων και περιφερειαρχών, αν παρανομήσουν


Αυστηρότατες κυρώσεις που οδηγούν στην έκπτωση των υποψηφίων ακόμη κι αν είναι εκλεγμένοι και την φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους των ιδιοκτητών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών, δραστική μείωση των εκλογικών δαπανών και των ραδιοτηλεοπτικών εμφανίσεων, χρηματοδότηση των δαπανών μόνο μέσω τραπεζικών λογαριασμών και αυστηρούς ελεγκτικούς μηχανισμούς, είναι μερικά από τα μέτρα που θεσπίζει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών «Εκλογικές δαπάνες συνδυασμών και υποψηφίων και έλεγχος αυτών, κατά τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές», που εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο και την Τετάρτη κατατίθεται στη Βουλή ενώ τίθεται και σε δημόσια διαβούλευση.

Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης εισηγήθηκε στο υπουργικό συμβούλιο να τεθεί σε διαβούλευση το ύψος των εκλογικών δαπανών για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, καθώς και τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου οργάνου, το οποίο θα ελέγχει εάν τηρούνται αυτές οι δαπάνες, ενώ όπου διαπιστωθεί ότι τα όρια που θα τεθούν θα έχουν παραβιασθεί, η ποινή θα περιλαμβάνει την αποπομπή του υποψηφίου, ακόμα και αν είναι εκλεγμένος.

Συγκεκριμένα:
- Η χρηματοδότηση των δαπανών συνδυασμών και υποψηφίων που θα γίνεται μέσω τραπεζικών λογαριασμών, ενώ καταργούνται και τα κουπόνια.
- Η ραδιοτηλεοπτικές εμφανίσεις των υποψηφίων περιορίζονται και τυχόν υπέρβαση των επιτρεπτών ορίων εμφανίσεων ή άλλη άμεση ή έμμεση προβολή, εφόσον αποδειχθεί, ότι συντελέσθηκε με οικονομικό αντάλλαγμα, για μεν τους υποψηφίους συνεπάγεται έκπτωση από το αιρετό αξίωμα, για δε τους ιδιοκτήτες ή νόμιμους αντιπροσώπους των οικείων φορέων συνιστά ποινικό αδίκημα, το οποίο τιμωρείται με ποινή φυλάκισης, τουλάχιστον, ενός έτους.
- Περιορίζονται και εκλογικές δαπάνες συνδυασμών και υποψηφίων με το υπουργείο να θέτει σε διαβούλευση ενδεικτικά όρια για τους συνδυασμούς (για να διαβάσετε για τα ενδεικτικά όρια κατά περιφέρεια και δήμο κάντε κλικ εδώ προκειμένου να διαβάσετε τα σημεία του νομοσχεδίου: (Νομοσχέδιο Εκλογικές Δαπάνες.doc)

Μέτρα για τον έλεγχο των δαπανών

Παράλληλα προβλέπεται μια σειρά μέτρων για τον έλεγχο των δαπανών, όπως ο υποχρεωτικός ο ορισμός διαχειριστή των οικονομικών των συνδυασμών, η θεώρηση των βιβλίνω εσόδων και δαπανών των συνδυασμών και των υποψηφίων από τον Δ/ντή της οικείας Δ.Ο.Υ., η ανάρτηση στο Διαδίκτυο όλων των εσόδων και των εξόδων με τα αντίστοιχα παραστατικά (που μάλιστα συνιστά και λόγο έκπτωσης), η θεσμοθέτηση ανεξάρτητης Επιτροπής έλεγχου των δαπανών στην οποία προεδρεύει δικαστικός λειτουργός, και συμμετέχουν μέλος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, Προϊστάμενος του Περιφερειακού Σ.Δ.Ο.Ε., επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και εκπρόσωποι της Τ.Ε.Δ.Κ. και της Ε.Ν.Α.Ε., υπό την προϋπόθεση να μην είναι υποψήφιοι (σημειωτέοων οι κυρώσεις επιβάλλονται από την Επιτροπή και είναι εκτελεστές, χωρίς την παρεμβολή οιουδήποτε άλλου οργάνου) και η αύξηση των προστίμων

Επιπλέον, προβλέπεται η σύντμηση της προεκλογικής περιόδου σε δύο από τέσσερις μήνες αλλά η συνέχιση της ισχύος των περιορισμών στις πράξεις των αιρετών για ένα τετράμηνο, ενώ προβλέπεται ότι με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, ήτοι δύο μήνες (αντί των 30 ημερών που ισχύει) πριν από τη διενέργεια των εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των νέων αιρετών οργάνων, αναστέλλεται κάθε διαδικασία πρόσληψης υπαλλήλων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και κάθε υπηρεσιακή μεταβολή τούτων με εξαίρεση τη διαδικασία μετατάξεων, που προβλέπεται στο ν. 3852/2010 («ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»).

Από το Aftodioikisi.gr

ΜΗΝΥΜΑ ΝΟΜΑΡΧΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΣΤΑ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ

Σήμερα όλα τα φώτα είναι στραμμένα στους μαθητές και τις μαθήτριες που χάρη στην άξια προσπάθεια που κατέβαλαν κατάφεραν να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, εξασφαλίζοντας μια θέση στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας μας.

Οι κόποι χρόνων «εξαργυρώνονται» σήμερα. Τους συγχαίρω μέσα από την καρδιά μου γιατί οι θυσίες τους έπιασαν τόπο, γιατί οι μαθητές της Μεσσηνίας μας έκαναν και φέτος υπερήφανους κερδίζοντας «με το σπαθί τους» την αυριανή τους, χρήσιμη, θέση στην κοινωνία μας.

Οι μαθητές μας ξέρουν να διεκδικούν, να πετυχαίνουν και να διακρίνονται, να ονειρεύονται και να υπερασπίζονται τα όνειρά τους.

Σε όσους δεν είχαν την τύχη να πετύχουν τους εύχομαι καλή ........

επιτυχία στις επόμενες προσπάθειές τους και θα ήθελα να τους διαβεβαιώσω ότι ο επιμένων νικά, ότι θα έχουν ευκαιρίες διάκρισης στη ζωή τους αρκεί να μην χάσουν την πίστη στον εαυτό τους και τις δυνατότητές τους.

Η ΝΑ Μεσσηνίας θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα σε κάθε τους προσπάθεια, δίπλα σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, αλλά και γονείς, στηρίζοντας με κάθε δυνατό μέσο τους αγώνες και τις προσπάθειές τους για το καλύτερο αύριο του τόπου μας.

Δημήτρης Δράκος
Νομάρχης Μεσσηνίας

Mετεγγραφή φοιτητών. Τροπολογία στην βουλή από το υπουργείο παιδείας.

Τις ευνοϊκές ρυθμίσεις και τον εξορθολογισμό για τις μετεγγραφές φοιτητών, που ορίζονται με τροπολογία του υπουργείου Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, θα πρέπει να έχουν υπόψη τους στο εξής, οι υποψήφιοι για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, οι οποίοι καταθέτουν από προχθές (7 Ιουλίου) και έως τις 20 του μηνός, τα μηχανογραφικά τους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την τροπολογία: ........


- Επιτρέπεται η μετεγγραφή νεοεισαχθέντων φοιτητών σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ για οικονομικούς λόγους, εφόσον ο μέσος όρος του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος, των τριών τελευταίων οικονομικών ετών δεν υπερβαίνει το ποσό των 45.000 � σε ποσοστό θέσεων 4% επί του αριθμού των εισακτέων, με βάση το σύνολο των μορίων που πέτυχαν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

- Δίνεται δυνατότητα αδελφών να μετεγγράφονται ελεύθερα προς τα αντίστοιχα Τμήματα Πανεπιστημίων ή ΤΕΙ εκτός λεκανοπεδίου Αττικής και νομού Θεσσαλονίκης, απαλλάσσοντας τις οικογένειες από το βάρος της συντήρησης τριών νοικοκυριών.

- Επιτυγχάνεται η ομαλότερη λειτουργία των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ με ισοκατανομή των μετεγγραφομένων, βάσει του συνολικού αριθμού μορίων, που πέτυχαν στις Πανελλήνιες εξετάσεις, όταν υπάρχουν αντίστοιχα Τμήματα στην ίδια γεωγραφική περιοχή.

Σε σχετική ανακοίνωση, υπογραμμίζεται ότι «το υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές οικογένειες εξαιτίας της οικονομικής συγκυρίας, προτίθεται να προχωρήσει σε ρυθμίσεις στο πλαίσιο των μετεγγραφών, που αφενός θα σέβονται τον προγραμματισμό των μαθητών και των οικογενειών τους και αφετέρου θα ενισχύουν τη σωστότερη λειτουργία των Ιδρυμάτων.

Καθίσταται δε σαφές ότι οι αλλαγές αυτές δε θίγουν καμία κατηγορία μετεγγραφομένων».

Πηγή: Καθημερινή

Το Pirate Bay θα λειτουργεί με βουλευτική ασυλία!

Το σουηδικό Κόμμα των Πειρατών πριν από ένα χρόνο μπήκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δίνοντας έτσι τη θέση του σχετικά με την ελεύθερη διακίνηση δεδομένων στο Internet.

Τώρα ετοιμάζεται για τις εθνικές εκλογές που θα διεξαχθούν το Σεπτέμβριο στη Σουηδία και οι προεκλογικοί λόγοι του περιλαμβάνουν πολλές δεσμεύσεις σχετικά με την ελευθερία στο internet αλλά και μία ακόμα πιο ενδιαφέρουσα δέσμευση.

Σύμφωνα λοιπόν με την ηγεσία του κόμματος, σε περίπτωση που εξασφαλίσουν έστω και μία έδρα στη Βουλή, η παράταξη θα πάρει τον έλεγχο του Pirate Bay και θα το λειτουργεί μέσα από τις εγκαταστάσεις του Κοινοβουλίου.

Έτσι, ο διάσημος πλέον torrent tracker .........

θα αποκτήσει βουλευτική ασυλία, καθώς το Σύνταγμα της Σουηδίας απαγορεύει τις διώξεις βουλευτών για θέματα που άπτονται της πολιτικής τους δραστηριότητας.

Αυτή δήλωση σίγουρα θα έχει πολύ μεγάλη απήχηση στο κοινό του Internet και όλοι πλέον περιμένουμε να δούμε στις 19 Σεπτεμβρίου που είναι οι εκλογές, το ποσοστό που θα έχει το Pirate Party.

Πηγή: Newsit

Ξεκινά η δεύτερη φάση της επένδυσης για το Costa Navarino

Στη δεύτερη και τελευταία φάση εισέρχεται η τουριστική επένδυση της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου στην Περιοχή Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης Costa Navarino στη Μεσσηνία, κοντά στην Πύλο.

Μετά την έναρξη της λειτουργίας του Navarino Dunes το οποίο περιλαμβάνει ένα γήπεδο γκολφ 18 οπών, δύο πολυτελή ξενοδοχεία (The Romanos και The Westin Resort) ένα κέντρο θαλασσοθεραπείας και ένα συνεδριακό κέντρο, τώρα προχωρά στα επόμενα βήματα. που θα φέρει την ονομασία Navarino Bay.

Σύμφωνα με τον διευθύνoντα σύμβουλο ........

της Temes Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο, έχει ξεκινήσει ήδη η κατασκευή ενός ακόμα γηπέδου γκολφ, ενώ μέσα στους επόμενους μήνες ξεκινά η κατασκευή της πρώτης υπόσκαφης υπερπολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας της Ευρώπης.

Με στόχο να μην αλλοιωθεί το καταπράσινο τοπίο της περιοχής, η μονάδα Navarino Bay θα αναπτυχθεί υπόσκαφα και θα αποτελείται από πολυτελείς βίλες.
Σε αυτή την μονάδα θα αναπτυχθεί από τον ταϊλανδέζικο οίκο Banyan Tree που ειδικεύεται στη διαχείριση ξενοδοχειακών μονάδων αυτού του είδους. Το ξενοδοχείο Banyan Tree του Costa Navarino εκτιμάται πως θα είναι έτοιμο το 2013.

Συνολικά, το επενδεδυμένο ποσό για το δεύτερο σκέλος της επένδυσης θα ξεπεράσει τα 200 εκατ. ευρώ.

Πηγή: The Best

Ημιυπαίθριοι: από 12 Ιουλίου η είσπραξη του ειδικού προστίμου

Η Υπουργική Απόφαση με θέμα «Διαδικασία είσπραξης και απόδοσης στο ΕΤΕΡΠΣ του ειδικού προστίμου του ν.3843/10 ’’Ταυτότητα κτιρίων, υπερβάσεις δόμησης και αλλαγές χρήσης, μητροπολιτικές αναπλάσεις και άλλες διατάξεις – ΦΕΚ 62 Α΄28-04-2010’’» του Υπουργείου Περιβάλλοντος, υπογράφηκε στις 7 Ιουλίου, σύμφωνα με την οποία καθορίζονται ο τρόπος είσπραξης, οι τράπεζες που συμμετέχουν, οι κωδικοί πληρωμής και η διαδικασία απόδοσης των ποσών στο ΕΤΕΡΠΣ.

Οι πολίτες θα πρέπει να προσκομίσουν το έντυπο ..........

υπολογισμού του ειδικού προστίμου, που θα έχουν πάρει συμπληρωμένο από την πολεοδομική υπηρεσία, με επικολλημένο τον κωδικό πληρωμής.

Με αυτό το έντυπο μπορούν να πληρώσουν στις εξής τράπεζες (μέσω του ΔΙΑΣ):

Millennium Bank, Aspis Bank, Τράπεζα Κύπρου, Emporiki Bank, Αγροτική Τράπεζα, Alpha Bank, Attica Bank, EFG Eurobank, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Γενική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς, HSBC, Probank, Marfin-Egnatia Bank, Proton Bank AE, Πανελλήνια Τράπεζα, Citibank, Ένωση Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδος (Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα, Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου, Συνεταιριστική Τράπεζα Πελοποννήσου, Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων, Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα, Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, Συνεταιριστική Τράπεζα Ευβοίας), καθώς και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδος και στα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛ.ΤΑ.).

Η Υπουργική Απόφαση διευκρινίζει λεπτομέρειες για τα στοιχεία από τα οποία αποτελούνται οι κωδικοί πληρωμής.

Αναφέρει, ακόμη, ότι τα εισπραττόμενα ποσά, με εντολή της ΔΙΑΣ ΑΕ, αποδίδονται στην Τράπεζα της Ελλάδος και πιστώνονται υπέρ του ΕΤΕΡΠΣ σε ειδικό κωδικό, με την επωνυμία «ΕΤΕΡΠΣ Ταμείο Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταβάλουν το ειδικό πρόστιμο στις παραπάνω τράπεζες από τη Δευτέρα 12 Ιουλίου.

Πηγή: econews

Κλήρωση του Eurocup 2010 - 2011

«Διακρίσεις» έκανε η κληρωτίδα μεταξύ Άρη και ΠΑΟΚ για τα προκριματικά του Eurocup. Οι «κίτρινοι» έχουν θεωρητικά εύκολο έργο, καθώς για να προκριθούν στους ομίλους θα αναμετρηθούν με τη βουλγαρική Λουκόιλ Ακαντέμικ, με το πρώτο ματς να διεξάγεται στη Σόφια στις 29 Σεπτεμβρίου και τον επαναληπτικό στις 6 Οκτωβρίου στο «Αλεξάνδρειο». Ο «Δικέφαλος» θα αναμετρηθεί με τη Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης, παίζοντας πρώτα στο κλειστό της Πυλαίας (29/9) και εν συνεχεία στη Ρωσία. Ο πρωταθλητής Κύπρου ΑΠΟΕΛ έχει πολύ δύσκολο έργο απέναντι στην Μπενετόν Τρεβίζο.

Αναλυτικά τα ζευγάρια των προκριματικών:

Μπεσίκτας-Σκάιλαϊνερς
Χάποελ Ιερουσαλήμ-Μπέλγκακομ Λιέγης
Άρης-Λουκόιλ Ακαντέμικ
Γκραν Κανάρια-ΚΚ Ζάγκρεμπ
Αζοβμάς-Ορλεάν
Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης-ΠΑΟΚ
Μπενετόν Τρεβίζο-ΑΠΟΕΛ
Ντιναμό Μόσχας-Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ

Οι οκτώ ομάδες που θα προκριθούν, μαζί με τις 14 που θα αποκλειστούν στα προκριματικά της Ευρωλίγκας, θα προστεθούν στις δέκα που έχουν εξασφαλίσει απευθείας τη συμμετοχή στους ομίλους του Eurocup, μεταξύ των οποίων και ο Πανελλήνιος. Οι υπόλοιπες εννέα ομάδες είναι οι Όλντενμπουργκ, Σιαουλιάι, Άνβιλ, Καχασόλ, Εστουντιάντες, Ρίγα, Γκέτινγκεν, Κρίλια και Καντού.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για τα προκριματικά του Eurochallenge. Τα 14 ζευγάρια είναι (29/9 και 6/10 οι αγώνες):

Ζολνόκι-Κεραυνός Στροβόλου Λευκωσίας
Νίζνι-Ένισεϊ
Παρί Λεβαλουά-Μακάμπι Χάιφα
Λάιντεν-Καρσίγιακα
ΕΘΑ-Άρτλαντ Ντράγκονς
Μπόσνα-Νανσί
Λουγκάνο-Τριούμφ
Νόρκεπινγκ-Άαλσταρ
Χίμικ-Πλοϊέστι
Στεάουα Τουράμπο-BC Κιέβου
BC Μινσκ-Αντβέρπ
Χέλιος Ντομζάλε-Προστέγιοφ
Μονς-Τρεφλ Σόποτ
Μπενφίκα-Φέρο

Κλήρωση της Euroleague 2010 - 2011

Δύσκολη, αλλά περισσότερο για τους αντιπάλους τους και λιγότερο για τους ίδιους, εφόσον παρουσιαστούν και πάλι ισχυροί, ήταν η κλήρωση των ομίλων της Ευρωλίγκας για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Οι «ερυθρόλευκοι» στον Β’ Όμιλο θα βρουν μπροστά τους τη Ρεάλ Μαδρίτης του Ετόρε Μεσίνα, την Ουνικάχα Μάλαγα του Γιώργου Πρίντεζη, τη Βίρτους Ρόμα, την Μπάμπεργκ και μία ομάδα που θα προκύψει από τα προκριματικά (υποψήφιες οι Άλμπα, Ροάν, Χέμοφαρμ, Χάποελ Γκιλμπόα Γκαλίλ, Ούνιξ Καζάν, Γκρόνινγκεν, Νίμπουρκ και Σαρλερουά).

Οι «πράσινοι» στον Δ’ Όμιλο θα αντιμετωπίσουν την ........

ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Ντούσκο Βουγιόσεβιτς (πλέον), την πρωτάρα Βαλένθια, τις δευτεραθλήτριες Τουρκίας και Ιταλίας Εφές Πίλσεν και Αρμάνι Τζινς Μιλάνο, καθώς και την Ολίμπια Λιουμπλιάνα.

Η πρώτη φάση ολοκληρώνεται στις 23 Δεκεμβρίου. Στο «Top 16» προκρίνονται οι τέσσερις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου και ακολουθεί νέα κλήρωση. Η δεύτερη φάση, με τέσσερις ομίλους των τεσσάρων ομάδων, διαρκεί από τις 16 Ιανουαρίου μέχρις τις 3 Μαρτίου.

Διαβάστε τις αντιδράσεις του Ντούσαν Ίβκοβιτς και του Ζέλικο Ομπράντοβιτς για την κλήρωση.

Α’ Όμιλος: Κάχα Λαμποράλ, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Παρτιζάν, Πρόκομ, Ζαλγκίρις, Β’ ομάδα προκριματικών.

Β’ Όμιλος: Ολυμπιακός, Ρεάλ Μαδρίτης, Ουνικάχα Μάλαγα, Βίρτους Ρόμα, Μπάμπεργκ, Α’ ομάδα προκριματικών.

Γ’ Όμιλος: Μπαρτσελόνα, Σιένα, Λιέτουβος Ρίτας, Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, Τσιμπόνα Ζάγκρεμπ, Σολέ.

Δ’ Όμιλος: ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Παναθηναϊκός, Βαλένθια, Εφές Πίλσεν, Αρμάνι Τζινς Μιλάνο, Ολίμπια Λιουμπλιάνα.

Το πρόγραμμα των «αιωνίων»:

1η Αγωνιστική (20-21/10): Ολυμπιακός-Ρεάλ Μαδρίτης*, Βαλένθια-Παναθηναϊκός.
2η Αγωνιστική (27-28/10): Μπάμπεργκ-Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας.
3η Αγωνιστική (3-4/11): Ολυμπιακός-Ουνικάχα Μάλαγα, Ολίμπια-Παναθηναϊκός.
4η Αγωνιστική (10-11/11): Ολυμπιακός-Α’ ομάδα προκρ., Παναθηναϊκός-Εφές Πίλσεν.
5η Αγωνιστική (17-18-11): Βίρτους Ρόμα-Ολυμπιακός, Αρμάνι Τζινς Μιλάνο-Παναθηναϊκός.
6η Αγωνιστική (24-25/11): Ρεάλ Μαδρίτης-Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός-Βαλένθια.
7η Αγωνιστική (1-2/12): Ολυμπιακός-Μπάμπεργκ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Παναθηναϊκός.
8η Αγωνιστική (8-9/12): Ουνικάχα Μάλαγα-Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Ολίμπια.
9η Αγωνιστική (15-16/12): Α’ ομάδα προκρ.-Ολυμπιακός, Εφές Πίλσεν-Παναθηναϊκός.
10η Αγωνιστική (22-23/12): Ολυμπιακός-Βίρτους Ρόμα, Παναθηναϊκός-Αρμάνι Τζινς Μιλάνο.

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα

* Ο αγώνας Ολυμπιακός-Ρεάλ Μαδρίτης, θα κάνει ποδαρικό στη νέα Ευρωλίγκα και θα διεξαχθεί τη Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου.

Η κλήρωση των προκριματικών:

Δύσβατος είναι ο δρόμος που πρέπει να περάσει το Μαρούσι για να προκριθεί στους ομίλους της Ευρωλίγκας. Στον πρώτο γύρο θα αναμετρηθεί με την Μπουντιβέλνικ σε διπλούς αγώνες με τη ρεβάνς να διεξάγεται στην Ουκρανία. Αν προκριθεί, θα αναμετρηθεί με το νικητή του ζευγαριού Χίμκι-Καζέρτα (αν είναι η πρώτη, η ρεβάνς θα γίνει στη Ρωσία, αν είναι η δεύτερη, η ρεβάνς θα γίνει στην Ελλάδα), ενώ εφόσον ξεπεράσει και το εμπόδιο αυτό θα διεκδικήσει το εισιτήριο για τους ομίλους απέναντι σε μία εκ των Βιλερμπάν, Μπουντούτσνοστ, Λε Μαν και Μπάνβιτ. Αν το Μαρούσι κατορθώσει να μπει στους ομίλους, θα τοποθετηθεί αυτομάτως στο πρώτο γκρουπ, μαζί με Κάχα Λαμποράλ, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Παρτιζάν και Πρόκομ.

Αναλυτικά τα ζευγάρια στον πρώτο προκριματικό γύρο (21 και 24 Σεπτεμβρίου τα ματς):

1. Άλμπα Βερολίνου-Ροάν
2. Χέμοφαρμ-Χάποελ Γκιλμπόα Γκαλίλ
3. Ούνιξ Καζάν-Γκρόνινγκεν
4. Νίμπουρκ-Σαρλερουά
5. Βιλερμπάν-Μπουντούτσνοστ
6. Λε Μαν-Μπάνβιτ
7. Χίμκι-Καζέρτα
8. Μπουντιβέλνικ-Μαρούσι

Τα «σταυρώματα» στον δεύτερο προκριματικό γύρο:

Α. Νικητής 1-Νικητής 2
Β. Νικητής 3-Νικητής 4
Γ. Νικητής 5-Νικητής 6
Δ. Νικητής 7-Νικητής 8

Τα «σταυρώματα» στον τρίτο γύρο:

Νικητής Α-Νικητής Β
Νικητής Γ-Νικητής Δ

Τελευταία συναυλία για τα Βλαχέρνια 2010

Ολοκληρώνεται σήμερα το βράδυ ο κύκλος συναυλιών που προγραμματίστηκαν στα πλαίσια των Βλαχερνίων 2010.
Στις 9:30 το βράδυ στο πάρκο της Βλαχέρνας στα Φιλιατρά στα πλαίσια της ετήσιας Συνάντηση Φιλαρμονικών, που οργανώνει ο Σύλλογος Φιλοπροόδων θα δωθεί συναυλία με το Κουαρτέτο Σαξοφώνων της Αθήνας.

Το Κουαρτέτο Σαξοφώνων Αθήνας δημιουργήθηκε το 1997 από το Θανάση Ζέρβα και θεωρείται ως ένα από τα σπουδαιότερα Ελληνικά σύνολα μουσικής δωματίου. Κάνει συχνές εμφανίσεις σε διεθνείς διοργανώσεις και αίθουσες συναυλιών, στην Ελλάδα, την Κύπρο και τις ΗΠΑ, ενώ έχει στο ενεργητικό του περισσότερες από εκατό πρώτες εκτελέσεις έργων Ελλήνων και ξένων συνθετών.

Μολονότι το ρεπερτόριο του Κουαρτέτου περιλαμβάνει έργα ποιοτικής μουσικής από όλες τις περιόδους και στυλ, μεγάλος αριθμός έργων προέρχεται μετά το 1945.
Ο ήχος του είναι λαμπερός, λυρικός και εξαιρετικά ........

ευέλικτος σε ζητήματα στυλιστικής ερμηνείας και νέων τεχνικών, γεγονός που οφείλεται στις γνώσεις, την εμπειρία αλλά και τα ενδιαφέροντα των μελών του. Τα μέλη του ΚΣΑ είναι βιρτουόζοι σαξοφωνίστες με πείρα στην εκτέλεση αλλά και τη διδασκαλία, ενώ εκτός από σολιστική καριέρα είναι μέλη επαγγελματικών μουσικών συνόλων και διδάσκουν σε πανεπιστημιακά ιδρύματα και ωδεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τα ΒΛΑΧΕΡΝΙΑ όπως κάθε χρόνο συνδιοργανώνονται από τον Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ν.Α. Μεσσηνίας (ΟΠΑΝΑΜ), το Δήμο Φιλιατρών και το Σύλλογο Φιλοπροόδων Φιλιατρών. Χορηγός επικοινωνίας είναι η ΕΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ.

David Guetta feat Kid Cudi - Memories

Για σήμερα σας έχουμε ένα πολύ ωραίο ξένο κομμάτι από τον David Guetta. Πρόκειται για το επίσημο video Clip του.
Ευχόμαστε να το απολαύσετε.




Ακολουθούν οι στίχοι του τραγουδιού.


All the crazy shit I did tonight
Those will be the best memories.
I just wanna let it go for the night
That would be the best therapy for me.

All the crazy shit I did tonight
Those will be the best memories.
I just wanna let it go for the night
That would be the best therapy for me.

Hey, hey, yeah, yeah.
Hey, hey, yeah, yeah.
Hey, hey, yeah, yeah.
Hey, hey, yeah, yeah.

Yeah, yeah.

All the crazy shit I did tonight
Those will be the best memories.
I just wanna let it go for the night
That would be the best therapy for me.

All the crazy shit I did tonight
Those will be the best memories.
I just wanna let it go for the night
That would be the best therapy for me.

Hey, hey, yeah, yeah.
Hey, hey, yeah, yeah.
Hey, hey, yeah, yeah.
Hey, hey, yeah, yeah.

It's gettin' late but I don't mind.
It's gettin' late but I don't mind.
It's gettin' late but I don't mind.
It's gettin' late but I don't mind.
It's gettin' late but I don't mind.
It's gettin' late but I don't mind.
It's gettin' late but I don't mind.
It's gettin' late but I don't mind.

Hey, hey, yeah, yeah.
Hey, hey, yeah, yeah.
Hey, hey, yeah, yeah.
Hey, hey, yeah, yeah.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 9ης Ιουλίου 2010

ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ Ο ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΧΘΕΣΙΝΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ.

ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΜΕ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ