ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟΨΕ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣKΕΥΗΣ, Λόγω έκτακτης βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης.

Σάββατο, 10 Ιουλίου 2010

EKTAKTH EΠIKAIΡOTHTA: Φωτιά κάπου στην Πλατεία.

Καπνοί βγαίνουν κάπου προς την πλατεία των Φιλιατρών. Σε λίγο νεοτερα...

UPDATE

H προαναφερθείσα φωτιά είχε εκδηλωθεί σε χαμόσπιτο πίσω από τις κερκίδες του Λυκείο Φιλιατρών και όχι κοντά στην πλατεία.

Σε λίγη ώρα το ρεπορτάζ μας.Η Προκήρυξη - γρίφος για την βόμβα στον Χρυσοχοϊδη

Μια επιστολή γρίφο για την τρομοκρατική απόπειρα κατα του υπουργού προστασίας του πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη δημοσίευσε η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας "ΤΑ ΝΕΑ".
Στο κείμενο της επιστολής γίνεται ευθεία επίθεση κατά της Κυβέρνησης και για τα όσα έλεγε πριν τις εκλογές και όσα κάνει μετά τις εκλογές και προς το τέλος αναφέρει τι έγινε με το δέμα βόμβα που στάλθηκε ταχυδρομικά στον υπουργό προστασίας του πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Αναλυτικά η επιστολή που βρέθηκε αναφέρει:

«Οταν η κυβέρνηση παραβιάζει τα δικαιώματα του λαού, η ένοπλη εξέγερση είναι είτε για ολόκληρο το λαό είτε για οποιοδήποτε τμήμα του, το πιο ιερό και το πιο απαραίτητο καθήκον του».

Ο Παπανδρέου μετά τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, αναίρεσε όλες τις φιλολαϊκές προεκλογικές του υποσχέσεις που έφεραν το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, και με πρόσχημα τις λανθασμένες πολιτικές επιλογές των προκατόχων του, ξεκίνησε να κλιμακώνει την αντεργατική του πολιτική. Υπακούοντας πλήρως στις απαιτήσεις του εγχώριου κεφαλαίου, της Ε.Ε., της ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας και του ΔΝΤ, κατεδάφισε τις τελευταίες κολόνες του κοινωνικού κράτους, στέλνοντας στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τα κεκτημένα δεκαετιών, που είχαν κατακτηθεί μέσα από αιματηρούς αγώνες. Εξασφαλίζοντας πρωτίστως τη συναίνεση όλων των καθεστωτικών πολιτικών σχηματισμών, καταστρατήγησε τα εργασιακά δικαιώματα και μετατόπισε το βάρος της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων, προωθώντας τις ανεξέλεγκτες απολύσεις και τις μειώσεις μισθών, ώστε οι επιχειρήσεις τους να γίνουν πιο ανταγωνιστικές, αυξάνοντας τη δυναμική και τα κέρδη τους. Την ίδια στιγμή που οι μισθοί πέφτουν σε τριτοκοσμικά επίπεδα, μετατρέποντας τη γενιά των 700 ευρώ σε γενιά των 500 και καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, η κυβέρνηση εντείνει ακόμα περισσότερο την αντιλαϊκή όσο και αλαζονική της πολιτική, εκχωρώντας κονδύλιο ύψους 10 δισ. ευρώ απ' τα δάνεια που έχει λάβει απ' το ΔΝΤ και την Ε.Ε., για την ενίσχυση της κεφαλαιακής επάρκειας των κερδοφόρων κατά τα άλλα τραπεζών.

Η βίαιη περικοπή των ονομαστικών μισθών, των συντάξιμων αποδοχών και γενικότερα των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων που προετοίμασαν ο Λοβέρδος και ο Παπακωνσταντίνου, κατ' εντολή της τρόικα, ακυρώνουν στη πράξη το ίδιο το περιεχόμενο της αστικής δημοκρατίας. Η πραξικοπηματική τροπολογία, που παρέχει τη δυνατότητα στον υπουργό Οικονομικών να υπογράφει κάθε μνημόνιο συνεργασίας, συμφωνία ή σύμβαση δανεισμού, με τους υπερεθνικούς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, παρακάμπτοντας ουσιαστικά το κοινοβούλιο, βάζει οριστικά την ταφόπλακα στην αξιοπιστία των κομμάτων και στις κοινοβουλευτικές αυταπάτες που επικαλούνται.

Η εμπορευματοποίηση της υγείας, η αύξηση των φόρων και του πληθωρισμού, καθώς και η ακρίβεια που κάνει την επιβίωση δύσκολη αν όχι αδύνατη, εντείνει επιπλέον την ανασφάλεια και τον τρόμο για το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού. Η δικαιολογία που επικαλείται η κυβέρνηση και οι καθεστωτικές δυνάμεις, ότι μόνο έτσι θα υπάρχει ανάκαμψη της οικονομίας και έξοδος από την κρίση, είναι εντελώς πλασματική και ανιστόρητη, καθώς ιστορικά έχει αποδειχτεί ότι ο καπιταλισμός ισχυροποιείται μέσα από τις κρίσεις του. Τα νέα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζονται σε αρκετές χώρες της ευρωζώνης, αφενός δεν μπορούν να λύσουν τη διαφορά της ανταγωνιστικότητας ανάμεσα στις προηγμένες χώρες του πλούσιου βορρά και τις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες του νότου, αντίθετα αυξάνουν την ύφεση, την ανεργία και συνεπώς το χρέος.

Η νέα αυτή πραγματικότητα δεν παρέχει στο σύνολο της κοινωνίας καμία διασφάλιση για το μέλλον, αντίθετα την εξαναγκάζει να δουλεύει εφόρου ζωής. Εξισώνοντας τα όρια ηλικίας, σε άντρες και γυναίκες, ώστε να αποκτήσουν το πολυπόθητο δικαίωμα της πλήρους σύνταξης, θα πρέπει να είναι παραγωγικοί για 40 συναπτά έτη. Αν σε αυτό το σκηνικό τρόμου προστεθούν και οι στρατιές των ανέργων, που ανέρχονται περίπου στο 1.000.000 και αναμένονται μέσα στο 2010 να φτάσουν το 30% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού και την ανασφάλιστη εργασία που είναι ο κανόνας για τους νέους εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς ότι το μέλλον που μας επιφυλάσσουν είναι δυσοίωνο.

Η κυβέρνηση για να προασπίσει τα προνόμια της εγχώριας οικονομικής ολιγαρχίας, φτάνει στα όρια της γελοιότητας, με το να επικαλείται εθνικούς και πατριωτικούς λόγους, ώστε να κάμψει την οργή των εργαζομένων, και γενικότερα των μη προνομιούχων κοινωνικών ομάδων. Εχοντας γνώση της δομής και της δυναμικής του εκφυλισμένου και πολύ διασπασμένου εργατικού κινήματος, που απέχει πολύ απ' το να είναι απειλητικό, αντλεί δύναμη απ' την αδυναμία του, και κλιμακώνει ανάλογα τις επιθέσεις της. Σημαντική ευθύνη για τη διατήρηση της κοινωνικής ειρήνης, έχει αφενός η έμμισθη συνδικαλιστική ηγεσία της καθεστωτικής αριστεράς, καθώς και οι διάφοροι κρατικοδίαιτοι νταβατζήδες (βλ. Παναγόπουλο - Παπασπύρο) που προωθούν σύσσωμοι την ταξική συνεργασία.

Στην προοπτική μιας πολιτικής καριέρας, είναι πρόθυμοι να ξεπουλήσουν τα πάντα, θέτοντας στην υπηρεσία του αστικού πολιτικού συστήματος τόσο τους φανερούς, όσο και τους κρυφούς μηχανισμούς χειραγώγησης των εργαζομένων. Οσο για την επιχειρηματολογία που χρησιμοποιούν αυτοί οι «κύριοι» για να «αντισταθούν» στα βίαια και αντικοινωνικά βάρβαρα μέτρα, που ανατρέπουν τις κατακτήσεις μιας ζωής, θα τους υπενθυμίσουμε πως σκυλί που γαυγίζει δε δαγκώνει, και ειδικά όταν είναι χορτάτο. Γλύφει απλά το χέρι που το ταΐζει.

Με το κράτος να δείχνει ήδη τις διαθέσεις του, θέτοντας ζήτημα νομιμότητας, ακόμα και για ανώδυνες για το καθεστώς απεργιακές κινητοποιήσεις, τα κοινωνικά κομμάτια που αντιστέκονται και αμφισβητούν έμπρακτα και δυναμικά την αντιλαϊκή επέλαση του κεφαλαίου, τα περιμένει αναπόφευκτα η κρατική βία και η σκληρή καταστολή.

Εχοντας δει τα έντονα δείγματα γραφής του σημερινού υπουργού δημόσιας τάξης, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, προς γνώση και συμμόρφωση, το πρωί της Δευτέρας 21 Ιουνίου ταχυδρομήσαμε το δέμα βόμβα προς το πολιτικό του γραφείο με παραλήπτη τον ίδιο. Το δέμα βόμβα αποτελείτο από ένα κίτρινο ταχυδρομικό φάκελο Α3 (εξωτερικά χάρτινο εσωτερικά κυψελοειδές νάιλον), που εμπεριείχε ένα πλαστικό σκληρό φάκελο, τύπου κλειστού ντοσιέ. Στην εξωτερική και επάνω πλευρά του εσώκλειστου φακέλου υπήρχε μια λευκή κόλλα Α4, όπου αναγράφονταν τα εξής:

Κύριε υπουργέ

Με δεδομένη την εντιμότητά σας, και με προσωπικό κριτήριο την εμπιστοσύνη, και την εκτίμηση που έχω στο πρόσωπό σας, έλαβα την απόφαση να σας αποστείλω δείγμα σημαντικών εγγράφων, και απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών που αφορούν άμεσα την υπόθεση Siemens. Σας γνωστοποιώ πως πληθώρα ανάλογου υλικού βρίσκεται στην κατοχή μου. Η σύζυγός μου Μάρθα και ο δικηγόρος μου Ι. Μαρκουλάκος είναι ενήμεροι και θα διαχειριστούν την υπόθεση, εφόσον υπάρξει το ανάλογο ενδιαφέρον από πλευρά σας.

Μετά τιμής

Καραβέλας Χρήστος

Σε ολόκληρο το εσωτερικό του σκληρού πλαστικού φακέλου, τοποθετήσαμε ειδικό αφρώδες αντικραδασμικό υλικό, όπου ενσωματώθηκαν δύο κομμάτια (150 γραμμαρίων έκαστο) ισχυρού εκρηκτικού κατεδάφισης, με υψηλή ταχύτητα εκρήξεως. Στο κάθε κομμάτι τοποθετήθηκε και από ένας πυροκροτητής που ήτανε συνδεδεμένος με τους πόλους μιας μπαταρίας energizer 9 βολτ. Ο μηχανισμός πυροδότησης ήτανε αυτοσχέδιος, δικής μας κατασκευής, ειδικά διαμορφωμένος για να πληροί τα υψηλότερα στάνταρ ασφαλείας που εμείς θέταμε για τέτοιου είδους αποστολή και στόχο. Ο συγκεκριμένος πυροδοτικός μηχανισμός ήταν ανέφικτο να εκραγεί ανοίγοντας τον εξωτερικό φάκελο, και αδύνατον να πυροδοτηθεί εάν δεν ανοιγόταν με συγκεκριμένο τρόπο ο εσωτερικός σκληρός φάκελος, και αυτό γιατί το ελατήριο επαναφοράς ήταν ασφαλισμένο σε ειδικά κατασκευασμένο κουμπί του φακέλου. Τα αρχικά σενάρια για την αποστολή του ήτανε τρία. Πρώτον να σταλθεί στο σπίτι του υπουργού στην Καλλιθέα όπου διαμένει με τη νέα του σύζυγο. Αυτό το σενάριο αποκλείστηκε για ευνόητους λόγους. Το δεύτερο προέβλεπε να σταλθεί στο υπουργείο προστασίας του πολίτη, αλλά και αυτό αποκλείστηκε γιατί γνωρίζαμε την ύπαρξη των μηχανημάτων ελέγχου x-ray που διαθέτει το υπουργείο. Ακόμη και αν κατασκευάζαμε μη ανιχνεύσιμη βόμβα, ο κίνδυνος να ανοιχτεί από κάποιον ανταγωνιστή του υπουργού (προς γνώση του περιεχομένου) ήτανε μεγάλος.

Τελικά αποφασίσαμε να σταλθεί ως δούρειος ίππος στο πολιτικό του γραφείο, και αυτό γιατί, φτάνοντας στον προορισμό του, ήταν πιθανόν να ανοιχτεί ο εξωτερικός φάκελος από τη/το γραμματέα του. Διαβάζοντας όμως την επιστολή που ήταν κολλημένη επάνω στον εσωτερικό φάκελο, ήταν απολύτως βέβαιο πως θα τηλεφωνούσε στον υπουργό, δίχως να τον ανοίξει. Εάν δεν πήγαινε ο ίδιος, στο πολιτικό του γραφείο να δει το περιεχόμενο του φακέλου, είχαμε βάσιμες ελπίδες πως θα έδινε διαταγή να μεταφερθεί στο γραφείο του υπουργείου χωρίς τον απαραίτητο έλεγχο, καθώς δεν ήταν γνωστό σε τι μορφή ήταν οι απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, υπήρχε κίνδυνος καταστροφής του υλικού απ' το μηχάνημα x-ray. Ετσι θα καταφέρναμε δύο πλήγματα, να αποσύρουμε ένα εκλεγμένο πολιτικό που φόρεσε τη στολή του σερίφη, και ένα κέραιο χτύπημα στο άνδρο καταστολής του κράτους. Η περιέργεια του «έμπιστου» υπασπιστή, μας χάλασε τα σχέδια όταν αποφάσισε να ρίξει μια ματιά στο περιεχόμενο του φακέλου, πριν το πάει στο γραφείο του υπουργού «μεταξύ κατεργαρέων...». Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει απ' το ότι ο υπασπιστής, έδιωξε όλους τους άλλους που ήταν στο γραφείο του για να μην αντιληφθούν αυτή του την κίνηση. Εκτός αν ο Μ.Χ. υποψιάστηκε πως κάτι μπορεί να συμβαίνει και καλού κακού εξουσιοδότησε τον υπασπιστή του να τον ανοίξει, και να πάει στο γραφείο του μόνο το περιεχόμενο του φακέλου. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε πως ο υπουργός προστασίας του πολίτη είναι τόσο άνανδρος και δόλιος. Ενα είναι ξεκάθαρο, η απόφαση το δέμα να μεταφερθεί χωρίς να περάσει από έλεγχο στο υπουργικό του γραφείο είναι του υπουργού, και φέρει ακέραια την ευθύνη. Παρ' όλα αυτά λίγη ώρα μετά την έκρηξη, είδαμε έκπληκτοι στην τηλεόραση, τον κάτωχρο υπουργό σε κατάσταση παραφροσύνης, να διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση πως δεν θα τα παρατήσει και θα φτάσει ως το τέλος. Τόσο το καλύτερο για εμάς κ. υπουργέ. Ειλικρινά χαιρετίζουμε τη γενναία αυτή σας απόφαση και σας διαμηνύουμε κατηγορηματικά πως στο τέλος που οραματίζεστε δεν θα είστε μόνος. Εμείς θα είμαστε δίπλα σας για να σας ευχηθούμε καλό κατευόδιο. Δεν χάνουμε τέτοια γλέντια!

Δεν υπάρχει Ελληνας πολίτης που να μην αντιλαμβάνεται το λόγο για το οποίο προβήκαμε στην συγκεκριμένη βομβιστική ενέργεια. Ο Χρυσοχοΐδης είναι ο στυγνότερος εξουσιαστής που εμφανίστηκε μεταπολιτευτικά, μανιακός διώκτης των αγωνιζόμενων ανθρώπων και της ελευθερίας αυτής κάθε αυτής. Αδίστακτος στη χρήση κατασταλτικής δολοφονικής βίας, χαμαιλέοντας του πολιτικού καμουφλάζ, χωρίς δείγμα πολιτικής ή φιλοσοφικής σκέψης, και η δημοκρατική προβιά του πάει γάντι. Ολα αυτά τον καθιστούν τον ιδανικότερο άνθρωπο, στο σημαντικότερο πόστο, την κρισιμότερη περίοδο για τις κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Είναι αυτός που επέλεξε η πολιτικοοικονομική ελίτ, να αποκρούσει την οργή του κόσμου που παρακολουθεί άναυδος το εύρος της διαφθοράς, της χυδαιότητας και της αναισθησίας του πολιτικού συστήματος.

Το Λύκο το βλέπουμε, τα ίχνη του ψάχνουμε λέει ο θυμόσοφος λαός μας

Συμφωνούμε, και δεν θα φλυαρήσουμε ούτε στο λόγο ούτε στις πράξεις. Απευθυνόμαστε σε όλους εκείνους, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο συνέβαλαν στο να βρεθεί ο λαός στη δίνη της ανέχειας, και δίχως ίχνος ντροπής, πέταξαν τα όνειρα του στο καιάδα του Δ.Ν.Τ. Προς εσάς τους πολιτικούς, που υφαρπάζεται δεκαετίες τώρα την ψήφο του ανυποψίαστου πολίτη, και την μετατρέπετε αυθαίρετα σε προσωπικό εξουσιαστικό μέσο ισχύς και πλουτισμού, σας γνωστοποιούμε ότι είστε στόχος. Προς εσάς τους μεγαλοπαράγοντες της οικονομικής ζωής, που πρωταρχικό μέλημα σας ήταν και παραμένει το ασύδοτο κέρδος, η αλλοτρίωση και ο έλεγχος του πολιτικού συστήματος, διά μέσου του χρηματισμού και της διαπλοκής, σας γνωστοποιούμε ότι είστε στόχος. Προς εσάς που ελέγχεται τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και κατ' επέκταση τη σκέψη του πολίτη (Καναλάρχες, μεγαλοεκδότες και μεγαλοδημοσιογράφους) εσείς και εάν είστε στόχος. Σε όλους εσάς τους, φιλοσυστημικούς μεγαλοσυνδικαλιστές, δικαστικούς λειτουργούς, μεγαλοδικηγόρους, μεγαλογιατρούς και κάθε τι μεγαλόσχημο, σας παρακολουθούμε και είστε στόχος. Εγκαταλείψτε το καράβι ομαλά όσο είναι καιρός. Παραδώστε το τιμόνι στο λαό και ας αποφασίσει εκείνος για την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει. Στην περίπτωση που υψώσετε τα γνωστά κάλπικα λάβαρα ασφάλειας, σταθερότητας, και δημοκρατίας, ταμπουρωμένοι πίσω από ανθρώπινα φράγματα ανίδεων αστυνομικών, που δεν μαντεύουν ποια βρώμικα χέρια τους ταΐζουν, καθιστώντας τους αναχώματα για την εκτόνωση του οστικού κύματος που προορίζετε για εσάς, θα έχετε και την απόλυτη ευθύνη των πράξεων σας.

Απευθυνόμαστε στο λαό και ειδικότερα στους νέους ανθρώπους. Το σημερινό μας πολίτευμα είναι μια οδυνηρή φάρσα, που οργανώθηκε, στήθηκε, και στηρίχτηκε, από νοσηρά μυαλά σαλεμένων νεοσοφιστών, που εκμαυλίζοντας τα πλήθη, κατάφεραν να τα αλλοτριώσουν, αδρανοποιώντας τα κοινωνικά και πολιτικά. Ασελγώντας εντατικά στα όνειρα και στα ιδανικά, προσβάλλοντας βάναυσα τη νοημοσύνη, την ηθική, και την αισθητική του λαού, το πείραμα συνεχίζετε. Αυτή τη φορά πιο απάνθρωπο, πιο βίαιο, πιο απεχθές. Γι' αυτό μην επιτρέψετε στους υπεύθυνους για τα μεγαλύτερα οικονομικοπολιτικά εγκλήματα της μεταπολίτευσης, να απολαύσουν ανενόχλητοι τα οφέλη του δικού σας υποθηκευμένου αβέβαιου μέλλοντος. Μην τους φοβάστε, κλείστε τα αυτιά στα φερέφωνα τους, μιλάτε μεταξύ σας, ανταλλάξτε ιδέες, σκέψεις και οργανωθείτε. Αναλάβατε δράσεις! Είναι ιστορικό μας χρέος να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας. Το μέλλον μας είναι πολυτιμότερο από κάθε ψεύτικο δίλλημα που απορρέει από καμένα μυαλά εθισμένων στην εξουσία τυραννίσκων. Να πάρουμε πίσω την χαμένη αξιοπρέπεια, την υπερηφάνεια, την ελευθερία, το μέλλον μας, την ίδια μας τη ζωή. Το δίκαιο είναι με το μέρος μας γι' αυτό η βία είναι θεμιτή και αναγκαία. Μην αφήσουμε να καθορίζουνε εκείνοι, το τι είναι νόμιμο και ηθικό. Κυρίως όμως ας μην έχουμε αυταπάτες πως τα γουρούνια θα εγκαταλείψουν το βούρκο τους με την πειθώ. Δύσκολα φεύγει κανείς απ' τον παράδεισο του. Γι' αυτό πιάστε τα μαστίγια. Ενας καλύτερος κόσμος θα υπάρξει και χωρίς αυτούς ή καλύτερα μόνο τότε θα υπάρξει.

Εμείς στο μέτρο του δυνατού θα κάνουμε τη ζωή τους δύσκολη και το θάνατο τους ευκολότερο, εάν και εφόσον το επιδιώκουν με τις πράξεις τους. Εχουμε στρατηγική και σχέδιο, είμαστε ετοιμοπόλεμοι, μα προπάντων δεν αστειευόμαστε.

Τα χειρότερα για εσάς άρχοντες της συσκότισης και του ψεύδους έρχονται.

Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά

Αγώνας μέχρι την νίκη

Η γνωστοποίηση του ονόματος της νεοσύστατης οργάνωσής μας, θα γίνει στα επόμενα χτυπήματα

Εμπορική Φιλιατρών. Τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ αγγίζει η υπεξαίρεση

Ξεκίνησε χθες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων και συνεχίζεται την Τρίτη η δίκη του πρώην διευθυντή της Εμπορικής Τράπεζας Φιλιατρών, ο οποίος κατηγορείται για υπεξαίρεση, απάτη και πλαστογραφία, εκ των οποίων η διοίκηση της τράπεζας εκτιμά ότι η ζημία ανέρχεται στο ποσό των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ. Συγκατηγορούμενος για άμεση συνέργεια σε απάτη είναι αντιπρόσωπος αυτοκινήτων.

Η διαδικασία χθες ξεκίνησε με την ........

κατάθεση των τριών επιθεωρητών που πραγματοποίησαν έλεγχο στην τράπεζα μετά τις καταγγελίες πελατών, καθώς και δεκάδων πελατών του πιστωτικού ιδρύματος που είτε βρήκαν «τρύπες» στους λογαριασμούς τους είτε τους είχαν χρεωθεί δάνεια που συνολικά ή εν μέρει δεν είχαν εισπράξει.

Αρκετοί δε εξ αυτών δήλωναν πως ο διευθυντής τούς είχε ενημερώσει ότι πήρε τα χρήματα επειδή είχε κάποιες ανάγκες και σύντομα θα τα επέστρεφε, ενώ σε ορισμένα δάνεια που είχαν ληφθεί στα ονόματα πελατών πλήρωνε τις δόσεις. Ωστόσο, υπήρξαν και μαρτυρίες πελατών πως δε γνώριζαν ότι ο διευθυντής είχε πάρει χρήματα από λογαριασμό τους ή είχε εκδώσει δάνεια και κάρτες στο όνομά τους.
Αν και το κατηγορητήριο περιλάμβανε 117 μάρτυρες, λόγω απουσίας ορισμένων αλλά και της εξπρές διαδικασίας που ακολουθείται, την Τρίτη αναμένονται και οι απολογίες των κατηγορουμένων.

Επιθεωρητές

Σύμφωνα με τον πρώτο επιθεωρητή, μετά από καταγγελίες πελατών έγινε έλεγχος στην τράπεζα των Φιλιατρών. Οι επιθεωρητές, εκτός από τις περίεργες «ελλείψεις» στους λογαριασμούς πελατών και τα δάνεια, διαπίστωσαν ζητήματα και σε συναλλαγές με τον κατηγορούμενο έμπορο αυτοκινήτων και τα δάνεια που εγκρίνονταν από την τράπεζα σε πελάτες για την αγορά οχημάτων.

Μάλιστα, ο πρώτος επιθεωρητής υποστήριξε ότι τα χρήματα από τα δάνεια πήγαιναν σε λογαριασμό του διευθυντή της τράπεζας, ενώ για πελάτες του συγκεκριμένου εμπόρου αυτοκινήτων, οι οποίοι φαίνονταν ότι είχαν δανειοδοτηθεί από την τράπεζα για την αγορά αυτοκινήτων, είχε καταχωρηθεί το τηλέφωνο του εμπόρου αυτοκινήτων.
Μάλιστα, τονίστηκε ότι, σύμφωνα με το βούλευμα, χορηγήθηκαν δάνεια σε ανθρώπους που δεν είχαν καμία συναλλαγή με τον έμπορο αυτοκινήτων. Οι αμφισβητούμενες συμβάσεις δανείων ανέρχονται περίπου σε 40, ενώ συνολικά φαίνεται με το συγκεκριμένο έμπορο να έχουν υπογραφεί περίπου 310.

Κατά τους δικηγόρους πολιτικής αγωγής Αρτέμη Κυριαζή και κ. Τσαούση, δεν υπάρχουν υπογεγραμμένα εντάλματα ότι οι πελάτες έλαβαν τα δάνεια, αν και τα χρήματα έχουν εκταμιευθεί. Αυτό - όπως διευκρίνισαν- μπλοκάρει την τράπεζα να διεκδικήσει χρήματα από αυτούς που εμφανίζονται ως δανειολήπτες και εκεί στοιχειοθετούν την απάτη.
Σε ό,τι αφορά την υπεξαίρεση, έγινε λόγος για 130 υποθέσεις, ενώ αναφορά δικηγόρου πολιτικής αγωγής ότι ορισμένα πιστωτικά δελτία έφεραν ως διεύθυνση αυτή της τράπεζας, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κατηγορούμενου πρώην διευθυντή, ο οποίος σχολίασε ότι, αν αυτό έχει συμβεί έστω και μια φορά, να του επιβληθεί η ποινή των ισοβίων.

Κατά το δεύτερο επιθεωρητή, κάποια δάνεια που είχαν σχέση με την αγορά αυτοκινήτων από τον έμπορο δεν έφεραν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ενώ σε κανένα από τα 40 δεν υπάρχει υπογεγραμμένο ένταλμα πληρωμής που πιστοποιεί ότι έχει γίνει εκταμίευση του δανείου από το δανειολήπτη. Επίσης, για κανένα από αυτά τα οχήματα δεν υπάρχει παρακράτηση κυριότητας από την τράπεζα.
Από την πλευρά της υπεράσπισης του διευθυντή, ο κ. Γεώργιος Ράλλης επισήμανε ότι τα πρόσωπα με τα οποία συνάφθηκαν τα δάνεια δεν είναι ανύπαρκτα και τα πιστωτικά δελτία πήγαιναν στο σπίτι τους.

Ο τρίτος επιθεωρητής κατέθεσε ότι για την υπεξαίρεση των χρημάτων έχει γίνει προσημείωση της ακίνητης περιουσίας του πρώην διευθυντή, ο οποίος είναι προφυλακισμένος. Εξήγησε ότι η τράπεζα αποζημίωσε όλους τους πελάτες, πλην λίγων περιπτώσεων, για τις οποίες υπάρχει διαφωνία και έχουν προσφύγει δικαστικά. Σε ερώτηση του εισαγγελέα, αν γνωρίζει πού έχουν πάει όλα αυτά τα χρήματα, είπε πως δε γνωρίζει, παρά μόνο δύο δημόσιες επιστολές του κατηγορουμένου, ο οποίος υποστηρίζει ότι δόθηκαν στην ποδοσφαιρική ομάδα Εράνη Φιλιατρών, στην οποία ήταν πρόεδρος.
Για τα δάνεια, είπε πως υπήρχαν περιπτώσεις που δεν είχε γίνει καθόλου προσημείωση ακινήτου ή δεν υπήρχε απόφαση δικαστηρίου. Τέλος, ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος έχει παραδεχθεί πως έχει πάρει μέρος του ποσού.

Πελάτες

Ακολούθως ξεκίνησε η κατάθεση δεκάδων μαρτύρων, που ήταν πελάτες της τράπεζας. Ορισμένοι εξ αυτών περιέγραφαν ότι είχαν αιτηθεί δάνειο από την τράπεζα, είχαν εκταμιεύσει μέρος αυτού και τους έρχονταν ειδοποιητήρια από τα κεντρικά της Αθήνας ότι όφειλαν όλο το ποσό. Όταν απευθύνονταν στον κατηγορούμενο διευθυντή, παραδεχόταν ότι είχε πάρει το υπόλοιπο ποσό για δικές του ανάγκες και σύντομα θα το επέστρεφε. Σε ελάχιστους εξ αυτών έλεγε ότι πρόκειται για λάθος και θα διορθωθεί. Κάποιοι άλλοι κατέθεσαν ότι ξαφνικά έμαθαν ότι έλειπε το υπόλοιπο ποσό και αρνήθηκαν ότι ενημερώθηκαν από το διευθυντή.

Άλλοι μάρτυρες κατέθεσαν ότι δίχως να έχουν κάνει αίτηση πληροφορήθηκαν ότι τους έχει εγκριθεί δάνειο ή κάρτα, από τα οποία είχαν εκταμιευθεί τα χρήματα χωρίς οι ίδιοι να γνωρίζουν. Παράλληλα, δήλωσαν ότι είχε πλαστογραφηθεί η υπογραφή τους στα σχετικά τραπεζικά έγγραφα.

Μάρτυρες κατέθεσαν ακόμα ότι είχε μεγάλο πάθος με την Εράνη Φιλιατρών, για την οποία ως πρόεδρος πλήρωνε πολλά για πάνω από 10 χρόνια, ενώ είχε ακουσθεί ότι πλειστάκις είχε βάλει χρήματα από την τσέπη του. Κάποιοι πρόσθεσαν ότι ο συγκεκριμένος έχει βοηθήσει πολύ κόσμο στην Τριφυλία και πολλές επιχειρήσεις τού χρωστούν τη λειτουργία τους.

Σχεδόν σε όλους τους μάρτυρες ο κατηγορούμενος διευθυντής απηύθυνε ερωτήσεις, ενώ η πλειοψηφία τους δήλωνε ότι του είχαν εμπιστοσύνη, ποτέ δε θεώρησαν ότι δε θα επέστρεφε τα χρήματα και πίστευαν ότι απλώς τον διευκόλυναν. Μάλιστα, ορισμένοι τόνισαν ότι πεποίθησή τους είναι ότι αν μπορούσε, θα επέστρεφε αυτά τα χρήματα και τώρα.

Ο κατηγορούμενος διευθυντής υποστήριξε με ερωτήσεις του στους μάρτυρες ότι τους είχε ενημερώσει πως είχε πάρει χρήματα, αλλά όταν η υπόθεση δημοσιοποιήθηκε, έπρεπε να υπογράψουν δήλωση πως δε γνώριζαν ό,τι έγινε, προκειμένου το πιστωτικό ίδρυμα να τους αποζημιώσει. Πρόσθεσε ακόμα ότι ορισμένοι εκ των μαρτύρων εκμεταλλεύτηκαν την υπόθεση και πήραν μετά μεγαλύτερα ποσά ως αποζημίωση από την τράπεζα.
Τελευταίος ως μάρτυρας στη χθεσινή διαδικασία κατέθεσε συνταξιούχος τραπεζικός, ο οποίος τότε ήταν διευθυντής σε άλλο υποκατάστημα της Εμπορικής στη Μεσσηνία. Απάντησε καταφατικά σε ερώτηση του κατηγορούμενου ότι τα κεντρικά τούς πίεζαν για όλο και περισσότερες εκταμιεύσεις δανείων, ενώ η Εμπορική Φιλιατρών παρουσίαζε μεγέθη - ρεκόρ σε σύγκριση και με το προσωπικό που διέθετε. Μάλιστα, το καθαρός κέρδος για την τράπεζα το 2006 ήταν 3 εκατομμύρια ευρώ. Χαρακτήρισε τον κατηγορούμενο από τους καλύτερους συναδέλφους που έχει γνωρίσει και ανέφερε περιστατικό, όταν διοικητής της Εμπορικής ήταν ο σημερινός Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Προβόπουλος, ο οποίος είχε παρουσιάσει τον κατηγορούμενο ως υπόδειγμα διευθυντή.

Πηγή: Θάρρος

"Κανόνι" στην ΤΟΥΟΤΑ Καλαμάτας. 20 άνθρωποι στο δρόμο

Τη γη κάτω απ’ τα πόδια τους έχασαν οι 20 εργαζόμενοι της Toyota Prime Motors στην Καλαμάτα, όταν ξαφνικά προχθές πληροφορήθηκαν ότι μένουν χωρίς δουλειά, αλλά και χωρίς αποζημίωση, γιατί η αντιπροσωπεία κήρυξε πτώχευση. Όπως μας κατήγγειλαν εργαζόμενοι της επιχείρησης, αντιμετωπίζουν πρόβλημα ακόμη και με το να μπουν στο ταμείο ανεργίας, αφού ο εργοδότης δεν υπογράφει καταγγελία των συμβάσεών τους, άρα δε θεωρούνται απολυμένοι!

Ο εκθεσιακός χώρος της αντιπροσωπείας στην .......

οδό Αρτέμιδος άδειασε ήδη, ενώ στην είσοδο έχει αναρτηθεί ότι «Η επιχείρηση έκλεισε».
«Χθες το μάθαμε και σήμερα προσπαθούμε να δούμε τι θα κάνουμε. Δε μας υπογράφει καταγγελία της σύμβασης, οπότε δεν μπορούμε να πάρουμε ούτε επίδομα ανεργίας, αφού δεν υπάρχει απόλυση» μας είπε χθες εργαζόμενος από την αντιπροσωπεία της Καλαμάτας. «Είμαστε ξεκρέμαστοι, στο έλεος του Θεού».

«Κανένα έλεος για τον εργαζόμενο»

«Χθες το μάθαμε και σήμερα προσπαθούμε να δούμε τι θα κάνουμε. Δε μας υπογράφει καταγγελία σύμβασης, οπότε δεν μπορούμε να πάρουμε ούτε επίδομα ανεργίας, αφού δεν υπάρχει απόλυση» μας είπε χθες εργαζόμενος από την αντιπροσωπεία της Καλαμάτας. «Είμαστε ξεκρέμαστοι, στο έλεος του Θεού. Καμία μέριμνα από το κράτος, την Πολιτεία. Εδώ δουλεύουν 20 άνθρωποι. Αν βάλεις και αυτούς σε Τρίπολη και Σπάρτη που μένουν χωρίς δουλειά, είμαστε πάνω από 60. Μιλάμε για οικογένειες 150 ατόμων».
Όσο για το πώς προέκυψε η πτώχευση, ο ίδιος εργαζόμενος μας είπε: «Δεν το περιμέναμε, γιατί το μαγαζί πήγαινε καλά.

Μπορώ να πω ότι την κρίση δεν την είχαμε νιώσει. Μόνο στις πωλήσεις των καινούργιων αυτοκινήτων. Το After Sales δούλευε και πιάναμε όλους τους στόχους της Toyota στα ανταλλακτικά, τα λιπαντικά, τα αμορτισέρ, τα ελαστικά, σε όλους τους τομείς. Ειδικά το τελευταίο τρίμηνο τα είχαμε πιάσει όλα, που σημαίνει ότι η επιχείρηση πήγαινε καλά. Άλλωστε, όλοι ενδιαφερόμασταν για τη δουλειά, ήταν σαν δικό μας μαγαζί, εμείς το δουλεύαμε. Είμαστε άνθρωποι με οικογένειες, άλλοι με δύο και τρία παιδιά, που οι γυναίκες τους δε δουλεύουν, άλλοι που σπουδάζουν τα παιδιά τους.

Το 90% εργάζονται πάνω από δεκαετία στην εταιρεία αυτή. Τώρα ο επόπτης εργασίας σε στέλνει στον ΟΑΕΔ και ο ΟΑΕΔ λέει τα δικά του. Μας βάζουν σε κατάσταση τέτοια, όπου σε μια φάση της ζωής μας τόσο δύσκολη, πρέπει να μπλέξουμε με δικηγόρους και λογιστές, για να καταφέρουμε να πέσουμε στο ταμείο ανεργίας! Αν είναι δυνατόν! Καταγγέλλω το κράτος, που δε μεριμνά για τίποτα. Οι “σωτήρες” μας, μας ποδοπατάνε. Δεν υπάρχει κανένα έλεος για τον εργαζόμενο».

Toyota: «Εμείς φροντίζουμε να εξυπηρετηθούν οι πελάτες»

Χθες απευθυνθήκαμε στην Toyota Hellas, καλώντας τον τηλεφωνικό αριθμό που έχει αναρτηθεί στην πόρτα της αντιπροσωπείας στην Καλαμάτα. Μας συνέδεσαν με την υπεύθυνη γραφείου Τύπου της εταιρείας Κλαίρη Χατζηγιάννη. Όταν ζητήσαμε ενημέρωση σχετικά με την πτώχευση στα καταστήματα Καλαμάτας, Τρίπολης και Σπάρτης, μας είπε: «Έχουμε ενημερωθεί κι εμείς γι’ αυτό το θέμα πρόσφατα, στις 6 Ιουλίου. Ενημερωθήκαμε από εκπρόσωπο της Prime Motors ότι η εν λόγω εταιρεία αποφάσισε να διακόψει τις εμπορικές της δραστηριότητες. Τώρα, αυτό που φροντίζει η Toyota Hellas, σε αυτή τη φάση, είναι σαφέστατα να εξυπηρετηθούν οι πελάτες πάνω απ’ όλα της Prime Motors, σε ό,τι εκκρεμότητες υπάρχουν. Απ’ ό,τι γνωρίζω μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες, ευτυχώς.

Σε κάθε περίπτωση, ως Toyota Hellas, επίσημα, αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι διαβεβαιώνουμε πως θα γίνει το καλύτερο δυνατό για να διευκολύνουμε τους πελάτες μας, στην ευρύτερη περιοχή που εξυπηρετούσε η Prime Motors. Από εκεί κι έπειτα, για τα εργασιακά θέματα και οτιδήποτε αφορά τους εργαζόμενους της Prime Motors, πρέπει να μιλήσετε με τον κ. Νικολάου. Είναι ένα θέμα που αφορά στην επιχείρηση της Prime Motors και δεν εμπλέκεται σε αυτό η Toyota Hellas. Δεν έχουμε καμία εμπλοκή, ούτε τυπικά ούτε άτυπα, γιατί η Prime Motors είναι μια ανεξάρτητη επιχείρηση, όπως είναι κάθε εξουσιοδοτημένος έμπορος που εκπροσωπεί τα προϊόντα Toyota».

Ωστόσο, τηλέφωνο του Κ. Νικολάου, το οποίο ζητήσαμε, η εκπρόσωπος της εταιρείας δε μας έδωσε, αλλά μας είπε να της αφήσουμε τα στοιχεία μας και πως, όταν θα είχε κάτι, θα μας ενημέρωνε.

Πηγή: Θάρρος

Τι συμβαίνει στο ΙΚΑ Κυπαρισσίας;

Γράφει ο Αλχημιστής στο filiatra blog

Μου έλεγαν κάτι φίλοι

" Πολλά παράπονα από κατοίκους των Γαργαλιάνων και των Φιλιατρών ακούγονται τους τελευταίους μήνες για το ΙΚΑ Κυπαρισσίας!

Πιο συγκεκριμένα, για τον Διευθυντή του ΙΚΑ Κυπαρισσίας Κο Παπαδημητρίου Σωτήρη!!!!!

Δεκάδες πολίτες ταλαιπωρούνται καθημερινά, από .......

τον συγκεκριμένο κύριο, ο οποίος φαίνεται να ικανοποιείται από την ταλαιπωρία των πολιτών!

Πολλά ευτράπελα συμβαίνουν που εξευτελίζουν κάθε έννοια λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας!
Μάλιστα, από ότι μάθαμε προχθές, ένας γέρος τον κυνηγούσε μέσα στο κτίριο του ΙΚΑ ..... με την Μαγκούρα!!!!
Δεν είμαστε σε θέση να βεβαιώσουμε αν τον πέτυχε.....

Επίσης στο παρελθόν έχει επέμβει η Αστυνομία, πολλοί πολίτες έχουν προσφύγει σε δικηγόρους προκειμένου να υποβάλλουν μηνύσεις, έχουν απευθυνθεί στον εισαγγελέα και άλλα που δεν τιμούν καθόλου την συγκεκριμένη υπηρεσία!!!

Το γεγονός ότι δεν υπάρχει διοίκηση στο ΙΚΑ, σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί τέτοια διάλυση της συγκεκριμένης Υπηρεσίας..... Θα τον μαζέψει λοιπόν κανείςή η μόνη λύση είναι, στο να κάνει ο καθένας μήνυση για παράβαση καθήκοντος στον Διευθυντή, που σου στερεί - λόγω ασχετοσύνης και εγωισμού - νόμιμο δικαίωμα και σου προκαλεί βλάβη αποτιμητή πολλές φορές, σε κάποιες ευάριθμες χιλιάδες ευρώ ;

Λέγεται, αλλά αδυνατούμε να το πιστέψουμε, ότι ο συγκεκριμένος Κύριος, είναι φανατικός δεξιός που …..νομίζει ότι κάνει σαμποτάζ στην κυβέρνηση!!!!!.

Οι βουλευτές τι κάνουν; Κε Κουσελά, Κα Γιαννακοπούλου, Κε βουδούρη;
Επιτέλους κάντε κάτι να προστατέψτε τον κόσμο! Στο κάτω - κάτω δεν φταίει σε τίποτα!!!!! "

Πολύ σύντομα θα επανέλθουμε με συγκεκριμένα στοιχεία για τα έργα και τις ημέρες του Κου Διευθυντή......

Αποτελέσματα ΕΠΑΛ 2010

Αναρτήθηκαν από το υπουργείο παιδείας τα αποτελέσματα ΕΠΑΛ για το σχολικό έτος 2009 - 2010.

Τα αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε πατώντας εδώ και βάζοντας: .......

τον κωδικό υποψηφίου (8 χαρακτήρες ή 11 για τους Αλλογενείς - Αλλοδαπούς) και
τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το ονοματεπώνυμο σας (Eπώνυμο, Όνομα, Πατρώνυμο, Μητρώνυμο).

Κωνσταντίνος Αργυρός - Eρωτευμένος και τρελός

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 10ης Ιουλίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.


Παρασκευή, 9 Ιουλίου 2010

Ο Θεόδωρος Δασκαλάκης αποτελεί τη 2η μεταγραφή της Εράνης

Την δεύτερη σοβαρή μεταγραφική της κίνηση έκανε σήμερα το μεσημέρι η Κυπελλούχος Μεσσηνίας Εράνη αποκτώντας τον 27χρονο Θοδωρή Δασκαλάκη που έμεινε ελεύθερος από τον Ολυμπιακό Καλαμάτας.

Οι συζητήσεις με τον παίκτη κατέληξαν σε αίσιο τέλος για την ομάδα δίνοντας τα χέρια με τους ανθρώπους της διοίκησης.
Η μελετημένες κινήσεις που κάνει η Διοίκηση της Εράνης αν μη τι άλλο αποδεικνύουν και στην πράξη ότι την ομάδα δεν την ενδιαφέρει να εντυπωσιάσει με τις κινήσεις της αλλα να εντάξει στην ομάδα παίκτες που θα την βοηθήσουν να πετύχει τους στόχους της.

Λίγα λόγια για τον παίκτη

Ο Δασκαλάκης την προηγούμενη αγωνιστική ........

περίοδο αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό Καλαμάτας όπου είχε 27 συμμετοχές από τους 30 αγώνες.
Αγωνίζεται σαν επιτελικός μέσος, είναι έμπειρος παίκτης, γνωρίζει καλά την κατηγορία και μπορεί να κάνει πολύ σημαντική δουλειά στην Εράνη με την βοήθεια των συμπαικτών του.

Πηγή: Εράνη Φιλιατρών

Νομοσχέδιο Υπουργείου Εσωτερικών: Πως καθορίζονται οι δαπάνες υποψηφίων,συνδυασμών

Κατατέθηκε πριν λίγο στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις εκλογικές δαπάνες των υποψηφίων στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Σε σχέση με το αρχικό κείμενο που είχε δώσει στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών καθορίζεται επακριβώς το ύψος των δαπανών για τους υποψήφιους και τους συνδυασμούς.

Συγκεκριμένα, το ποσό βάσης υπολογισμού για τον καθορισμό του ανώτατου επιτρεπτού ορίου εκλογικών δαπανών στις οποίες συνυπολγίζεται και η αξία των αποτιμώμενων παροχών και διευκολύνσεων για κάθε υποψήφιο, παραμένει στα 1000 ευρώ σε επίπεδο δήμου και περιφέρειας.
Ο καθορισμός του γίνεται με τον .........

πολλαπλασιασμό του ποσού βάσης επί συντελεστή, ο οποίος καθορίζεται ανάλογα με τον πληθυσμό της εκλογικής περιφέρειας:

Για τις περιφερειακές εκλογές καθορίζονται οι εξής συντελεστές για κάθε υποψήφιο:

- 2,5 για μέχρι 100.000
- 3 για μέχρι 150.000
- 3,5 για μέχρι 200.000
- Αύξηση κατά 0,5 για κάθε 100.000 κατοίκους σε περιφέρειες άνω των 200.000


Για τις δημοτικές εκλογές καθορίζονται οι εξής συντελεστές για κάθε υποψήφιο:

- 1,5 για μέχρι 30.000
- 2 για μέχρι 60.000
- 2,5 για μέχρι 100.000
- 3 για μέχρι 150.000
- 3,5 για μέχρι 200.000
- Αύξηση κατά 0,5 για κάθε 100.000 κατοίκους σε εκλογικές ενότητες άνω των 200.000


Για τους συνδυασμούς στις δημοτικές εκλογές:

- Για δήμους με 1 έως 3 εκλογικές περιφέρειες οι εκλογικές δαπάνες ισοδυναμούν με το άθροισμα των δαπανών των υποψηφίων
- Για δήμους με 4 έως 6 εκλογικές περιφέρειες ισοδυναμούν με το άθροισμα των δαπανών των υποψηφίων προσαυξημένο κατά 20%
- Για δήμους με 7 έως 10 εκλογικές περιφέρειες ισοδυναμούν με το άθροισμα των δαπανών των υποψηφίων προσαυξημένο κατά 50%
- Για δήμους άνω των 10 εκλογικών περιφερειών ισοδυναμούν με το άθροισμα των δαπανών των υποψηφίων προσαυξημένο κατά 75%

Φυλάκιση από ένα έτος σε ιδιοκτήτες ΜΜΕ για την παραβίαση εμφανίσεων
Προβλέπεται καθαίρεση ακόμη και δημάρχων και περιφερειαρχών, αν παρανομήσουν


Αυστηρότατες κυρώσεις που οδηγούν στην έκπτωση των υποψηφίων ακόμη κι αν είναι εκλεγμένοι και την φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους των ιδιοκτητών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών, δραστική μείωση των εκλογικών δαπανών και των ραδιοτηλεοπτικών εμφανίσεων, χρηματοδότηση των δαπανών μόνο μέσω τραπεζικών λογαριασμών και αυστηρούς ελεγκτικούς μηχανισμούς, είναι μερικά από τα μέτρα που θεσπίζει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών «Εκλογικές δαπάνες συνδυασμών και υποψηφίων και έλεγχος αυτών, κατά τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές», που εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο και την Τετάρτη κατατίθεται στη Βουλή ενώ τίθεται και σε δημόσια διαβούλευση.

Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης εισηγήθηκε στο υπουργικό συμβούλιο να τεθεί σε διαβούλευση το ύψος των εκλογικών δαπανών για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, καθώς και τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου οργάνου, το οποίο θα ελέγχει εάν τηρούνται αυτές οι δαπάνες, ενώ όπου διαπιστωθεί ότι τα όρια που θα τεθούν θα έχουν παραβιασθεί, η ποινή θα περιλαμβάνει την αποπομπή του υποψηφίου, ακόμα και αν είναι εκλεγμένος.

Συγκεκριμένα:
- Η χρηματοδότηση των δαπανών συνδυασμών και υποψηφίων που θα γίνεται μέσω τραπεζικών λογαριασμών, ενώ καταργούνται και τα κουπόνια.
- Η ραδιοτηλεοπτικές εμφανίσεις των υποψηφίων περιορίζονται και τυχόν υπέρβαση των επιτρεπτών ορίων εμφανίσεων ή άλλη άμεση ή έμμεση προβολή, εφόσον αποδειχθεί, ότι συντελέσθηκε με οικονομικό αντάλλαγμα, για μεν τους υποψηφίους συνεπάγεται έκπτωση από το αιρετό αξίωμα, για δε τους ιδιοκτήτες ή νόμιμους αντιπροσώπους των οικείων φορέων συνιστά ποινικό αδίκημα, το οποίο τιμωρείται με ποινή φυλάκισης, τουλάχιστον, ενός έτους.
- Περιορίζονται και εκλογικές δαπάνες συνδυασμών και υποψηφίων με το υπουργείο να θέτει σε διαβούλευση ενδεικτικά όρια για τους συνδυασμούς (για να διαβάσετε για τα ενδεικτικά όρια κατά περιφέρεια και δήμο κάντε κλικ εδώ προκειμένου να διαβάσετε τα σημεία του νομοσχεδίου: (Νομοσχέδιο Εκλογικές Δαπάνες.doc)

Μέτρα για τον έλεγχο των δαπανών

Παράλληλα προβλέπεται μια σειρά μέτρων για τον έλεγχο των δαπανών, όπως ο υποχρεωτικός ο ορισμός διαχειριστή των οικονομικών των συνδυασμών, η θεώρηση των βιβλίνω εσόδων και δαπανών των συνδυασμών και των υποψηφίων από τον Δ/ντή της οικείας Δ.Ο.Υ., η ανάρτηση στο Διαδίκτυο όλων των εσόδων και των εξόδων με τα αντίστοιχα παραστατικά (που μάλιστα συνιστά και λόγο έκπτωσης), η θεσμοθέτηση ανεξάρτητης Επιτροπής έλεγχου των δαπανών στην οποία προεδρεύει δικαστικός λειτουργός, και συμμετέχουν μέλος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, Προϊστάμενος του Περιφερειακού Σ.Δ.Ο.Ε., επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και εκπρόσωποι της Τ.Ε.Δ.Κ. και της Ε.Ν.Α.Ε., υπό την προϋπόθεση να μην είναι υποψήφιοι (σημειωτέοων οι κυρώσεις επιβάλλονται από την Επιτροπή και είναι εκτελεστές, χωρίς την παρεμβολή οιουδήποτε άλλου οργάνου) και η αύξηση των προστίμων

Επιπλέον, προβλέπεται η σύντμηση της προεκλογικής περιόδου σε δύο από τέσσερις μήνες αλλά η συνέχιση της ισχύος των περιορισμών στις πράξεις των αιρετών για ένα τετράμηνο, ενώ προβλέπεται ότι με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, ήτοι δύο μήνες (αντί των 30 ημερών που ισχύει) πριν από τη διενέργεια των εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των νέων αιρετών οργάνων, αναστέλλεται κάθε διαδικασία πρόσληψης υπαλλήλων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και κάθε υπηρεσιακή μεταβολή τούτων με εξαίρεση τη διαδικασία μετατάξεων, που προβλέπεται στο ν. 3852/2010 («ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»).

Από το Aftodioikisi.gr

ΜΗΝΥΜΑ ΝΟΜΑΡΧΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΣΤΑ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ

Σήμερα όλα τα φώτα είναι στραμμένα στους μαθητές και τις μαθήτριες που χάρη στην άξια προσπάθεια που κατέβαλαν κατάφεραν να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, εξασφαλίζοντας μια θέση στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας μας.

Οι κόποι χρόνων «εξαργυρώνονται» σήμερα. Τους συγχαίρω μέσα από την καρδιά μου γιατί οι θυσίες τους έπιασαν τόπο, γιατί οι μαθητές της Μεσσηνίας μας έκαναν και φέτος υπερήφανους κερδίζοντας «με το σπαθί τους» την αυριανή τους, χρήσιμη, θέση στην κοινωνία μας.

Οι μαθητές μας ξέρουν να διεκδικούν, να πετυχαίνουν και να διακρίνονται, να ονειρεύονται και να υπερασπίζονται τα όνειρά τους.

Σε όσους δεν είχαν την τύχη να πετύχουν τους εύχομαι καλή ........

επιτυχία στις επόμενες προσπάθειές τους και θα ήθελα να τους διαβεβαιώσω ότι ο επιμένων νικά, ότι θα έχουν ευκαιρίες διάκρισης στη ζωή τους αρκεί να μην χάσουν την πίστη στον εαυτό τους και τις δυνατότητές τους.

Η ΝΑ Μεσσηνίας θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα σε κάθε τους προσπάθεια, δίπλα σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, αλλά και γονείς, στηρίζοντας με κάθε δυνατό μέσο τους αγώνες και τις προσπάθειές τους για το καλύτερο αύριο του τόπου μας.

Δημήτρης Δράκος
Νομάρχης Μεσσηνίας

Mετεγγραφή φοιτητών. Τροπολογία στην βουλή από το υπουργείο παιδείας.

Τις ευνοϊκές ρυθμίσεις και τον εξορθολογισμό για τις μετεγγραφές φοιτητών, που ορίζονται με τροπολογία του υπουργείου Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, θα πρέπει να έχουν υπόψη τους στο εξής, οι υποψήφιοι για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, οι οποίοι καταθέτουν από προχθές (7 Ιουλίου) και έως τις 20 του μηνός, τα μηχανογραφικά τους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την τροπολογία: ........


- Επιτρέπεται η μετεγγραφή νεοεισαχθέντων φοιτητών σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ για οικονομικούς λόγους, εφόσον ο μέσος όρος του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος, των τριών τελευταίων οικονομικών ετών δεν υπερβαίνει το ποσό των 45.000 � σε ποσοστό θέσεων 4% επί του αριθμού των εισακτέων, με βάση το σύνολο των μορίων που πέτυχαν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

- Δίνεται δυνατότητα αδελφών να μετεγγράφονται ελεύθερα προς τα αντίστοιχα Τμήματα Πανεπιστημίων ή ΤΕΙ εκτός λεκανοπεδίου Αττικής και νομού Θεσσαλονίκης, απαλλάσσοντας τις οικογένειες από το βάρος της συντήρησης τριών νοικοκυριών.

- Επιτυγχάνεται η ομαλότερη λειτουργία των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ με ισοκατανομή των μετεγγραφομένων, βάσει του συνολικού αριθμού μορίων, που πέτυχαν στις Πανελλήνιες εξετάσεις, όταν υπάρχουν αντίστοιχα Τμήματα στην ίδια γεωγραφική περιοχή.

Σε σχετική ανακοίνωση, υπογραμμίζεται ότι «το υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές οικογένειες εξαιτίας της οικονομικής συγκυρίας, προτίθεται να προχωρήσει σε ρυθμίσεις στο πλαίσιο των μετεγγραφών, που αφενός θα σέβονται τον προγραμματισμό των μαθητών και των οικογενειών τους και αφετέρου θα ενισχύουν τη σωστότερη λειτουργία των Ιδρυμάτων.

Καθίσταται δε σαφές ότι οι αλλαγές αυτές δε θίγουν καμία κατηγορία μετεγγραφομένων».

Πηγή: Καθημερινή

Το Pirate Bay θα λειτουργεί με βουλευτική ασυλία!

Το σουηδικό Κόμμα των Πειρατών πριν από ένα χρόνο μπήκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δίνοντας έτσι τη θέση του σχετικά με την ελεύθερη διακίνηση δεδομένων στο Internet.

Τώρα ετοιμάζεται για τις εθνικές εκλογές που θα διεξαχθούν το Σεπτέμβριο στη Σουηδία και οι προεκλογικοί λόγοι του περιλαμβάνουν πολλές δεσμεύσεις σχετικά με την ελευθερία στο internet αλλά και μία ακόμα πιο ενδιαφέρουσα δέσμευση.

Σύμφωνα λοιπόν με την ηγεσία του κόμματος, σε περίπτωση που εξασφαλίσουν έστω και μία έδρα στη Βουλή, η παράταξη θα πάρει τον έλεγχο του Pirate Bay και θα το λειτουργεί μέσα από τις εγκαταστάσεις του Κοινοβουλίου.

Έτσι, ο διάσημος πλέον torrent tracker .........

θα αποκτήσει βουλευτική ασυλία, καθώς το Σύνταγμα της Σουηδίας απαγορεύει τις διώξεις βουλευτών για θέματα που άπτονται της πολιτικής τους δραστηριότητας.

Αυτή δήλωση σίγουρα θα έχει πολύ μεγάλη απήχηση στο κοινό του Internet και όλοι πλέον περιμένουμε να δούμε στις 19 Σεπτεμβρίου που είναι οι εκλογές, το ποσοστό που θα έχει το Pirate Party.

Πηγή: Newsit

Ξεκινά η δεύτερη φάση της επένδυσης για το Costa Navarino

Στη δεύτερη και τελευταία φάση εισέρχεται η τουριστική επένδυση της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου στην Περιοχή Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης Costa Navarino στη Μεσσηνία, κοντά στην Πύλο.

Μετά την έναρξη της λειτουργίας του Navarino Dunes το οποίο περιλαμβάνει ένα γήπεδο γκολφ 18 οπών, δύο πολυτελή ξενοδοχεία (The Romanos και The Westin Resort) ένα κέντρο θαλασσοθεραπείας και ένα συνεδριακό κέντρο, τώρα προχωρά στα επόμενα βήματα. που θα φέρει την ονομασία Navarino Bay.

Σύμφωνα με τον διευθύνoντα σύμβουλο ........

της Temes Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο, έχει ξεκινήσει ήδη η κατασκευή ενός ακόμα γηπέδου γκολφ, ενώ μέσα στους επόμενους μήνες ξεκινά η κατασκευή της πρώτης υπόσκαφης υπερπολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας της Ευρώπης.

Με στόχο να μην αλλοιωθεί το καταπράσινο τοπίο της περιοχής, η μονάδα Navarino Bay θα αναπτυχθεί υπόσκαφα και θα αποτελείται από πολυτελείς βίλες.
Σε αυτή την μονάδα θα αναπτυχθεί από τον ταϊλανδέζικο οίκο Banyan Tree που ειδικεύεται στη διαχείριση ξενοδοχειακών μονάδων αυτού του είδους. Το ξενοδοχείο Banyan Tree του Costa Navarino εκτιμάται πως θα είναι έτοιμο το 2013.

Συνολικά, το επενδεδυμένο ποσό για το δεύτερο σκέλος της επένδυσης θα ξεπεράσει τα 200 εκατ. ευρώ.

Πηγή: The Best

Ημιυπαίθριοι: από 12 Ιουλίου η είσπραξη του ειδικού προστίμου

Η Υπουργική Απόφαση με θέμα «Διαδικασία είσπραξης και απόδοσης στο ΕΤΕΡΠΣ του ειδικού προστίμου του ν.3843/10 ’’Ταυτότητα κτιρίων, υπερβάσεις δόμησης και αλλαγές χρήσης, μητροπολιτικές αναπλάσεις και άλλες διατάξεις – ΦΕΚ 62 Α΄28-04-2010’’» του Υπουργείου Περιβάλλοντος, υπογράφηκε στις 7 Ιουλίου, σύμφωνα με την οποία καθορίζονται ο τρόπος είσπραξης, οι τράπεζες που συμμετέχουν, οι κωδικοί πληρωμής και η διαδικασία απόδοσης των ποσών στο ΕΤΕΡΠΣ.

Οι πολίτες θα πρέπει να προσκομίσουν το έντυπο ..........

υπολογισμού του ειδικού προστίμου, που θα έχουν πάρει συμπληρωμένο από την πολεοδομική υπηρεσία, με επικολλημένο τον κωδικό πληρωμής.

Με αυτό το έντυπο μπορούν να πληρώσουν στις εξής τράπεζες (μέσω του ΔΙΑΣ):

Millennium Bank, Aspis Bank, Τράπεζα Κύπρου, Emporiki Bank, Αγροτική Τράπεζα, Alpha Bank, Attica Bank, EFG Eurobank, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Γενική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς, HSBC, Probank, Marfin-Egnatia Bank, Proton Bank AE, Πανελλήνια Τράπεζα, Citibank, Ένωση Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδος (Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα, Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου, Συνεταιριστική Τράπεζα Πελοποννήσου, Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων, Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα, Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, Συνεταιριστική Τράπεζα Ευβοίας), καθώς και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδος και στα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛ.ΤΑ.).

Η Υπουργική Απόφαση διευκρινίζει λεπτομέρειες για τα στοιχεία από τα οποία αποτελούνται οι κωδικοί πληρωμής.

Αναφέρει, ακόμη, ότι τα εισπραττόμενα ποσά, με εντολή της ΔΙΑΣ ΑΕ, αποδίδονται στην Τράπεζα της Ελλάδος και πιστώνονται υπέρ του ΕΤΕΡΠΣ σε ειδικό κωδικό, με την επωνυμία «ΕΤΕΡΠΣ Ταμείο Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταβάλουν το ειδικό πρόστιμο στις παραπάνω τράπεζες από τη Δευτέρα 12 Ιουλίου.

Πηγή: econews

Κλήρωση του Eurocup 2010 - 2011

«Διακρίσεις» έκανε η κληρωτίδα μεταξύ Άρη και ΠΑΟΚ για τα προκριματικά του Eurocup. Οι «κίτρινοι» έχουν θεωρητικά εύκολο έργο, καθώς για να προκριθούν στους ομίλους θα αναμετρηθούν με τη βουλγαρική Λουκόιλ Ακαντέμικ, με το πρώτο ματς να διεξάγεται στη Σόφια στις 29 Σεπτεμβρίου και τον επαναληπτικό στις 6 Οκτωβρίου στο «Αλεξάνδρειο». Ο «Δικέφαλος» θα αναμετρηθεί με τη Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης, παίζοντας πρώτα στο κλειστό της Πυλαίας (29/9) και εν συνεχεία στη Ρωσία. Ο πρωταθλητής Κύπρου ΑΠΟΕΛ έχει πολύ δύσκολο έργο απέναντι στην Μπενετόν Τρεβίζο.

Αναλυτικά τα ζευγάρια των προκριματικών:

Μπεσίκτας-Σκάιλαϊνερς
Χάποελ Ιερουσαλήμ-Μπέλγκακομ Λιέγης
Άρης-Λουκόιλ Ακαντέμικ
Γκραν Κανάρια-ΚΚ Ζάγκρεμπ
Αζοβμάς-Ορλεάν
Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης-ΠΑΟΚ
Μπενετόν Τρεβίζο-ΑΠΟΕΛ
Ντιναμό Μόσχας-Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ

Οι οκτώ ομάδες που θα προκριθούν, μαζί με τις 14 που θα αποκλειστούν στα προκριματικά της Ευρωλίγκας, θα προστεθούν στις δέκα που έχουν εξασφαλίσει απευθείας τη συμμετοχή στους ομίλους του Eurocup, μεταξύ των οποίων και ο Πανελλήνιος. Οι υπόλοιπες εννέα ομάδες είναι οι Όλντενμπουργκ, Σιαουλιάι, Άνβιλ, Καχασόλ, Εστουντιάντες, Ρίγα, Γκέτινγκεν, Κρίλια και Καντού.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για τα προκριματικά του Eurochallenge. Τα 14 ζευγάρια είναι (29/9 και 6/10 οι αγώνες):

Ζολνόκι-Κεραυνός Στροβόλου Λευκωσίας
Νίζνι-Ένισεϊ
Παρί Λεβαλουά-Μακάμπι Χάιφα
Λάιντεν-Καρσίγιακα
ΕΘΑ-Άρτλαντ Ντράγκονς
Μπόσνα-Νανσί
Λουγκάνο-Τριούμφ
Νόρκεπινγκ-Άαλσταρ
Χίμικ-Πλοϊέστι
Στεάουα Τουράμπο-BC Κιέβου
BC Μινσκ-Αντβέρπ
Χέλιος Ντομζάλε-Προστέγιοφ
Μονς-Τρεφλ Σόποτ
Μπενφίκα-Φέρο

Κλήρωση της Euroleague 2010 - 2011

Δύσκολη, αλλά περισσότερο για τους αντιπάλους τους και λιγότερο για τους ίδιους, εφόσον παρουσιαστούν και πάλι ισχυροί, ήταν η κλήρωση των ομίλων της Ευρωλίγκας για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Οι «ερυθρόλευκοι» στον Β’ Όμιλο θα βρουν μπροστά τους τη Ρεάλ Μαδρίτης του Ετόρε Μεσίνα, την Ουνικάχα Μάλαγα του Γιώργου Πρίντεζη, τη Βίρτους Ρόμα, την Μπάμπεργκ και μία ομάδα που θα προκύψει από τα προκριματικά (υποψήφιες οι Άλμπα, Ροάν, Χέμοφαρμ, Χάποελ Γκιλμπόα Γκαλίλ, Ούνιξ Καζάν, Γκρόνινγκεν, Νίμπουρκ και Σαρλερουά).

Οι «πράσινοι» στον Δ’ Όμιλο θα αντιμετωπίσουν την ........

ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Ντούσκο Βουγιόσεβιτς (πλέον), την πρωτάρα Βαλένθια, τις δευτεραθλήτριες Τουρκίας και Ιταλίας Εφές Πίλσεν και Αρμάνι Τζινς Μιλάνο, καθώς και την Ολίμπια Λιουμπλιάνα.

Η πρώτη φάση ολοκληρώνεται στις 23 Δεκεμβρίου. Στο «Top 16» προκρίνονται οι τέσσερις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου και ακολουθεί νέα κλήρωση. Η δεύτερη φάση, με τέσσερις ομίλους των τεσσάρων ομάδων, διαρκεί από τις 16 Ιανουαρίου μέχρις τις 3 Μαρτίου.

Διαβάστε τις αντιδράσεις του Ντούσαν Ίβκοβιτς και του Ζέλικο Ομπράντοβιτς για την κλήρωση.

Α’ Όμιλος: Κάχα Λαμποράλ, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Παρτιζάν, Πρόκομ, Ζαλγκίρις, Β’ ομάδα προκριματικών.

Β’ Όμιλος: Ολυμπιακός, Ρεάλ Μαδρίτης, Ουνικάχα Μάλαγα, Βίρτους Ρόμα, Μπάμπεργκ, Α’ ομάδα προκριματικών.

Γ’ Όμιλος: Μπαρτσελόνα, Σιένα, Λιέτουβος Ρίτας, Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, Τσιμπόνα Ζάγκρεμπ, Σολέ.

Δ’ Όμιλος: ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Παναθηναϊκός, Βαλένθια, Εφές Πίλσεν, Αρμάνι Τζινς Μιλάνο, Ολίμπια Λιουμπλιάνα.

Το πρόγραμμα των «αιωνίων»:

1η Αγωνιστική (20-21/10): Ολυμπιακός-Ρεάλ Μαδρίτης*, Βαλένθια-Παναθηναϊκός.
2η Αγωνιστική (27-28/10): Μπάμπεργκ-Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας.
3η Αγωνιστική (3-4/11): Ολυμπιακός-Ουνικάχα Μάλαγα, Ολίμπια-Παναθηναϊκός.
4η Αγωνιστική (10-11/11): Ολυμπιακός-Α’ ομάδα προκρ., Παναθηναϊκός-Εφές Πίλσεν.
5η Αγωνιστική (17-18-11): Βίρτους Ρόμα-Ολυμπιακός, Αρμάνι Τζινς Μιλάνο-Παναθηναϊκός.
6η Αγωνιστική (24-25/11): Ρεάλ Μαδρίτης-Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός-Βαλένθια.
7η Αγωνιστική (1-2/12): Ολυμπιακός-Μπάμπεργκ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Παναθηναϊκός.
8η Αγωνιστική (8-9/12): Ουνικάχα Μάλαγα-Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Ολίμπια.
9η Αγωνιστική (15-16/12): Α’ ομάδα προκρ.-Ολυμπιακός, Εφές Πίλσεν-Παναθηναϊκός.
10η Αγωνιστική (22-23/12): Ολυμπιακός-Βίρτους Ρόμα, Παναθηναϊκός-Αρμάνι Τζινς Μιλάνο.

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα

* Ο αγώνας Ολυμπιακός-Ρεάλ Μαδρίτης, θα κάνει ποδαρικό στη νέα Ευρωλίγκα και θα διεξαχθεί τη Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου.

Η κλήρωση των προκριματικών:

Δύσβατος είναι ο δρόμος που πρέπει να περάσει το Μαρούσι για να προκριθεί στους ομίλους της Ευρωλίγκας. Στον πρώτο γύρο θα αναμετρηθεί με την Μπουντιβέλνικ σε διπλούς αγώνες με τη ρεβάνς να διεξάγεται στην Ουκρανία. Αν προκριθεί, θα αναμετρηθεί με το νικητή του ζευγαριού Χίμκι-Καζέρτα (αν είναι η πρώτη, η ρεβάνς θα γίνει στη Ρωσία, αν είναι η δεύτερη, η ρεβάνς θα γίνει στην Ελλάδα), ενώ εφόσον ξεπεράσει και το εμπόδιο αυτό θα διεκδικήσει το εισιτήριο για τους ομίλους απέναντι σε μία εκ των Βιλερμπάν, Μπουντούτσνοστ, Λε Μαν και Μπάνβιτ. Αν το Μαρούσι κατορθώσει να μπει στους ομίλους, θα τοποθετηθεί αυτομάτως στο πρώτο γκρουπ, μαζί με Κάχα Λαμποράλ, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Παρτιζάν και Πρόκομ.

Αναλυτικά τα ζευγάρια στον πρώτο προκριματικό γύρο (21 και 24 Σεπτεμβρίου τα ματς):

1. Άλμπα Βερολίνου-Ροάν
2. Χέμοφαρμ-Χάποελ Γκιλμπόα Γκαλίλ
3. Ούνιξ Καζάν-Γκρόνινγκεν
4. Νίμπουρκ-Σαρλερουά
5. Βιλερμπάν-Μπουντούτσνοστ
6. Λε Μαν-Μπάνβιτ
7. Χίμκι-Καζέρτα
8. Μπουντιβέλνικ-Μαρούσι

Τα «σταυρώματα» στον δεύτερο προκριματικό γύρο:

Α. Νικητής 1-Νικητής 2
Β. Νικητής 3-Νικητής 4
Γ. Νικητής 5-Νικητής 6
Δ. Νικητής 7-Νικητής 8

Τα «σταυρώματα» στον τρίτο γύρο:

Νικητής Α-Νικητής Β
Νικητής Γ-Νικητής Δ

Τελευταία συναυλία για τα Βλαχέρνια 2010

Ολοκληρώνεται σήμερα το βράδυ ο κύκλος συναυλιών που προγραμματίστηκαν στα πλαίσια των Βλαχερνίων 2010.
Στις 9:30 το βράδυ στο πάρκο της Βλαχέρνας στα Φιλιατρά στα πλαίσια της ετήσιας Συνάντηση Φιλαρμονικών, που οργανώνει ο Σύλλογος Φιλοπροόδων θα δωθεί συναυλία με το Κουαρτέτο Σαξοφώνων της Αθήνας.

Το Κουαρτέτο Σαξοφώνων Αθήνας δημιουργήθηκε το 1997 από το Θανάση Ζέρβα και θεωρείται ως ένα από τα σπουδαιότερα Ελληνικά σύνολα μουσικής δωματίου. Κάνει συχνές εμφανίσεις σε διεθνείς διοργανώσεις και αίθουσες συναυλιών, στην Ελλάδα, την Κύπρο και τις ΗΠΑ, ενώ έχει στο ενεργητικό του περισσότερες από εκατό πρώτες εκτελέσεις έργων Ελλήνων και ξένων συνθετών.

Μολονότι το ρεπερτόριο του Κουαρτέτου περιλαμβάνει έργα ποιοτικής μουσικής από όλες τις περιόδους και στυλ, μεγάλος αριθμός έργων προέρχεται μετά το 1945.
Ο ήχος του είναι λαμπερός, λυρικός και εξαιρετικά ........

ευέλικτος σε ζητήματα στυλιστικής ερμηνείας και νέων τεχνικών, γεγονός που οφείλεται στις γνώσεις, την εμπειρία αλλά και τα ενδιαφέροντα των μελών του. Τα μέλη του ΚΣΑ είναι βιρτουόζοι σαξοφωνίστες με πείρα στην εκτέλεση αλλά και τη διδασκαλία, ενώ εκτός από σολιστική καριέρα είναι μέλη επαγγελματικών μουσικών συνόλων και διδάσκουν σε πανεπιστημιακά ιδρύματα και ωδεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τα ΒΛΑΧΕΡΝΙΑ όπως κάθε χρόνο συνδιοργανώνονται από τον Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ν.Α. Μεσσηνίας (ΟΠΑΝΑΜ), το Δήμο Φιλιατρών και το Σύλλογο Φιλοπροόδων Φιλιατρών. Χορηγός επικοινωνίας είναι η ΕΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ.

David Guetta feat Kid Cudi - Memories

Για σήμερα σας έχουμε ένα πολύ ωραίο ξένο κομμάτι από τον David Guetta. Πρόκειται για το επίσημο video Clip του.
Ευχόμαστε να το απολαύσετε.
Ακολουθούν οι στίχοι του τραγουδιού.


All the crazy shit I did tonight
Those will be the best memories.
I just wanna let it go for the night
That would be the best therapy for me.

All the crazy shit I did tonight
Those will be the best memories.
I just wanna let it go for the night
That would be the best therapy for me.

Hey, hey, yeah, yeah.
Hey, hey, yeah, yeah.
Hey, hey, yeah, yeah.
Hey, hey, yeah, yeah.

Yeah, yeah.

All the crazy shit I did tonight
Those will be the best memories.
I just wanna let it go for the night
That would be the best therapy for me.

All the crazy shit I did tonight
Those will be the best memories.
I just wanna let it go for the night
That would be the best therapy for me.

Hey, hey, yeah, yeah.
Hey, hey, yeah, yeah.
Hey, hey, yeah, yeah.
Hey, hey, yeah, yeah.

It's gettin' late but I don't mind.
It's gettin' late but I don't mind.
It's gettin' late but I don't mind.
It's gettin' late but I don't mind.
It's gettin' late but I don't mind.
It's gettin' late but I don't mind.
It's gettin' late but I don't mind.
It's gettin' late but I don't mind.

Hey, hey, yeah, yeah.
Hey, hey, yeah, yeah.
Hey, hey, yeah, yeah.
Hey, hey, yeah, yeah.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 9ης Ιουλίου 2010

ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ Ο ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΧΘΕΣΙΝΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ.

ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΜΕ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ
Πέμπτη, 8 Ιουλίου 2010

Σήμερα κληρώνει για Εuroleague και Eurocup

Στις 12.30 το μεσημέρι της Πέμπτης 8 Ιουλίου θα γίνουν γνωστοί οι όμιλοι της Ευρωλίγκα για τη σεζόν 2010-2011 καθώς θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση στη Βαρκελώνη. Από ελληνικής πλευράς, ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο πρώτο επίπεδο και ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο ενώ το Μαρούσι θα πρέπει να περάσει από τρεις προκριματικούς προκειμένου να βρεθεί στις δύο θέσεις που απομένουν για να «κλείσουν» οι 24 εκλεκτοί της Ευρωλίγκα...

Οι δύο ελληνικές ομάδες δεν θα τεθούν αντιμέτωπες στην κανονική περίοδο βάση των περιορισμών που υπάρχουν (αλλά θα υπάρξει όμιλος με δύο ισπανικές ομάδες καθώς είναι 5 ενώ οι όμιλοι θα είναι τέσσερις) με τις μαθηματικές πιθανότητες να φέρουν τον Παναθηναϊκό κοντά σε όμιλο όπου επικεφαλής θα είναι ισπανική ομάδα (Μπαρτσελόνα ή Κάχα Λαμποράλ) και τον Ολυμπιακό να «παίρνει» πιθανότατα από το δεύτερο γκρουπ τη Ρεάλ Μαδρίτης.
Αυτά λένε τα… μαθηματικά στις ........

περισσότερες πιθανότητές τους.

Περισσότερα θα γίνουν γνωστά μετά την κλήρωση όταν και θα έχουμε τη διαμόρφωση των ομίλων αλλά και τις πρώτες αντιδράσεις των εκπροσώπων των ομάδων.
Σε κάθε όμιλο θα βρίσκεται μία ομάδα από κάθε επίπεδο (με τους γνωστούς περιορισμούς) και θα σχηματιστούν τέσσερα γκρουπ των 6 ομάδων το καθένα. Οι τέσσερις πρώτες κάθε ομίλου προκρίνονται στο ΤΟΡ-16. Η Ευρωλίγκα, μετά την κλήρωση θα ανακοινώσει επίσης τις ημερομηνίες και το πρόγραμμα.

Σε ό,τι αφορά στους προκριματικούς το Μαρούσι θα αντιμετωπίσει μία εκ των ομάδων του 2ου επιπέδου σε πρώτη φάση (Χέμοφαρμ- Μπουντιβέλνικ- Νίμπουρκ ή Λε Μαν).
Για πρώτη φορά στα προκριματικά της Ευρωλίγκα συμμετέχουν 16 ομάδες εκ των οποίων οι δύο που θα «επιβιώσουν» από τους τρεις προκριματικούς γύρους θα «κλείσουν» την 24άδα των εκλεκτών!

Τα επίπεδα της Ευρωλίγκα

1ο επίπεδο: ΤΣΣΚΑ Μόσχας- Ολυμπιακός- Μπαρτσελόνα- Κάχα Λαμποράλ
2ο επίπεδο: Σιένα- Παναθηναϊκός- Μακάμπι Τελ Αβίβ- Ρεάλ Μαδρίτης
3ο επίπεδο: Παρτιζάν- Βαλένθια- Μάλαγα- Λιέτουβος Ρίτας
4ο επίπεδο: Φενέρμπαχτσε- Πρόκομ- Εφές Πίλσεν- Ρόμα
5ο επίπεδο: Ζαλγκίρις Κάουνας- Τσιμπόνα- Μιλάνο- Μπάμπεργκ
6ο επίπεδο: Ολίμπια Λιουμπλιάνα- Σολέ- Ομάδα Προκριματικού- Ομάδα Προκριματικού

Τα επίπεδα των ομάδων των προκριματικών της Ευρωλίγκα
1ο επίπεδο: Άλμπα Βερολίνου- Βιλερμπάν- Κίμκι- Ούνικς Καζάν
2ο επίπεδο: Χέμοφαρμ- Μπουντιβέλνικ-Νίμπουρκ- Λε Μαν
3ο επίπεδο: Χάποελ Γκαλίλ- Μαρούσι-Σαρλερουά- Μπάνβιτ
4ο επίπεδο: Καζέρτα- Μπούντουτσνοστ- Ροάν-Γκρόνιγκεν

Το Eurocup

Σε ότι αφορά στο Eurocup η ελληνική εκπροσώπηση σε ομίλους της κανονικής περιόδου προς το παρόν περιορίζεται στον Πανελλήνιο αλλά μπορεί να φθάσει τις τρεις ομάδες (αν ο Άρης ή ο ΠΑΟΚ περάσουν από τη διαδικασία των προκριματικών) ή τις τέσσερις αν το Μαρούσι δεν τα καταφέρει στους προκριματικούς της Ευρωλίγκα. Στους ομίλους της κανονικής περιόδου της διοργάνωσης συμμετέχουν οι: Όλντενμπουργκ- Πανελλήνιος-Σιαουλάι- Βλοκλάβεκ- Κάχασολ-Εστουδιάντες- Ρίγα- Γκέτιγκεν- Κράσνιε Κρίλια και Καντού.

Σ’ αυτές τις 10 ομάδες θα προστεθούν οι 14 που θ’ αποκλειστούν από τα προκριματικά της Ευρωλίγκα και οι 8 που θα περάσουν από τον προκριματικό γύρο της διοργάνωσης όπου συμμετέχουν 16 ομάδες, προκειμένου να σχηματιστούν οι 32 που θα χωριστούν σε 8 ομίλους των τεσσάρων ομάδων!

Αστείες εικόνες: Τι έκανε το "παλικάρι" .......

Μα καλά. Είναι δυνατόν να μην σκέφτηκε σοβαρά "το μετά" από αυτό που σκέφτηκε να κάνει????

Λογικά το παλικάρι θα πρέπει να έχει τεράστιο πρόβλημα καλοκαιριάτικα....

Δείτε τον. Έβαλε.......


...... ΤΟΝ ΣΤΗΘΟΔΕΣΜΟ ΑΠΟ ΜΠΙΚΙΝΙ ΚΑΙ ΕΚΑΤΣΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ.....

ΙΔΟΥ O ΑΝΤΡΑΣ......

Ο ΣΩΣΤΟΣ.......

Ο ΠΡΟΣΤΥΧΟΣ....


Διαγωνισμός από τον Εμπορικό Σύλλογο Φιλιατρών.

Ο Εμπορικός σύλλογος Φιλιατρών ανοίγει μια νέα σελίδα στην πορεία του με σκοπό τον επαναπροσδιορισμό της εμπορικής κίνησης αλλά και της σωστής αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης.
Οι κινήσεις θα είναι άμεσες και ουσιαστικές κεντρίζοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα το ενδιαφέρον όλων μας.
Ψάχνοντας την ταυτότητα της πόλης μας κάνουμε έναν διαγωνισμό για το καλύτερο σλόγκαν που θα συνοδεύει την πόλη μας παντού.
Θέλουμε να είναι σύντομο, έξυπνο αλλά .........

με έννοια.
Λογότυπο που θα έχει μέσα του την εμπορικότητα της πόλης μας.

Ενα απλό παράδειγμα.

"ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ....ΜΕ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕΣ!!"

Συμμετέχουμε όλοι στέλνοντας την ιδέα μας προς το ΚΕΠ Φιλιατρών για τον διαγωνισμό του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών με το ονοματεπώνυμο σας, και ένα τηλέφωνο κινητό ή σταθερό για να επικοινωνήσουμε μαζί σας.
Ο νικητής θα βραβευθεί με το ποσό των 100 ευρώ σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Φιλιατρών την 17η Ιουλίου 2010 και ώρα 20:30.
Τηλέφωνα επικοινωνίας:
Πρόεδρος Νίκος Φάμπας: 2761 0 32436
Αντιπροέδρος Αθανάσιος Σωτηρόπουλος: 2761 0 33 345

Καλή επιτυχία σε όλους μας για το καλό και την ανάπτυξη της πόλης μας.
Ευχαριστούμε πολύ

Εμπορικός Σύλλογος Φιλιατρών

Πνίγηκε ηλικιωμένη στην Ηλεία

Νεκρή ανασύρθηκε χθες το μεσημέρι μία 78χρονη χθες, στη θαλάσσια περιοχή «Σκαφιδιά» Ηλείας.

Η άτυχη γυναίκα εντοπίσθηκε στις 02:00 το μεσημέρι στην εν λόγω περιοχή και στη συνέχεια διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Προανάκριση διενεργείται από ......

τη Λιμενική Αρχή Κατάκολου.

Η αγωγή «μαμούθ» της Όλγας Φαρμάκη

Πριν από μερικούς μήνες η Όλγα Φαρμάκη είχε ένα ατύχημα με το πολυτελές αυτοκίνητό της με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και η ίδια.

Οι προστατευτικοί αερόσακοι του αυτοκινήτου δεν άνοιξαν ποτέ και το γνωστό μοντέλο κατέθεσε αγωγή στην κατασκευάστρια εταιρία ζητώντας το ιλιγγιώδες ποσό των 236.306€.

Έγιναν προσπάθειες από την πλευρά της .........

εταιρίας να φτάσουν σε μια συμβιβαστική λύση εκτός δικαστηρίων, αλλά πρόσφατα οι διαπραγματεύσεις τελείωσαν και η Όλγα Φαρμάκη δεν απέσυρε την αγωγή και προτίθεται να πάει στα δικαστήρια και να διεκδικήσει το δίκιο της.

Η συνέχεια στην Ευελπίδων λοιπόν…

ΠΗΓΗ: gossip-tv

Προειδοποίηση ΕΦΕΤ για κλεμμένες και ακατάλληλες παρτίδες φέτας

Παρτίδες τυριού φέτας μπορεί να διακινούνται χωρίς επισήμανση ή με άλλη επωνυμία και παραποιημένα στοιχεία, όπως ενημερώνει ο ΕΦΕΤ με έγγραφό του σχετικά με δοχεία φέτας που έχουν κλαπεί ενώ σημειώνει ότι μεταξύ αυτών υπάρχουν στο στάδιο της ωρίμανσης, παρτίδες οποίες χαρακτηρίζονται ακατάλληλες για κατανάλωση, λόγω μη ολοκλήρωσης του απαιτούμενου χρόνου ωρίμανσης τους.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., στο πλαίσιο εφαρμογής ........

της κοινοτικής νομοθεσίας, ενημερώθηκε από τη γαλακτοκομική επιχείρηση «Ιωάννης Μιχ. Πρέμτσης» με έδρα το Δ. Δ. Λάκκας του Δήμου Κύρρου, του Νομού Πέλλας και κωδικό αριθμό έγκρισης 38.143 ότι εκλάπησαν δοχεία τυριού ΦΕΤΑΣ ΠΟΠ, παραγωγής του εν λόγω τυροκομείου, τα οποία πιθανόν διακινούνται στην ελληνική αγορά. Μεταξύ των δοχείων αυτών υπάρχουν παρτίδες τυριού φέτας στο στάδιο της ωρίμανσης, οι οποίες χαρακτηρίζονται ακατάλληλες για κατανάλωση, λόγω μη ολοκλήρωσης του απαιτούμενου χρόνου ωρίμανσης τους.

Πρόκειται για τις παρτίδες με ημερομηνίες παραγωγής 6/6/2010 και αύξοντες αριθμούς ΦΕ: 4300 - 4346, 8/6/2010 - ΦΕ: 4347 - 4391, 12/6/2010 - ΦΕ: 4436 - 4478.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ενημερώνει τις αλυσίδες τροφίμων και τα λοιπά καταστήματα τροφίμων χονδρικής και λιανικής πώλησης, τις τοπικές αγορές, τις ταβέρνες, εστιατόρια και λοιπά καταστήματα μαζικής εστίασης σχετικώς με την προμήθεια τυριού φέτας, καθώς οι συγκεκριμένες παρτίδες μπορεί να διακινούνται χωρίς επισήμανση ή με άλλη επωνυμία και παραποιημένα στοιχεία.

Επιπλέον, ενημερώνει τους καταναλωτές να μην αγοράζουν τυρί φέτα από τις παραπάνω παρτίδες της συγκεκριμένης εγκατάστασης ή εφόσον έχουν προμηθευτεί ήδη να μην το καταναλώσουν.

Αρχή Προστασίας Δεδομένων: Θέτει περιορισμούς στην απογραφή των Δημοσίων Υπαλλήλων

Περιορισμούς στην συλλογή στοιχείων κατά την απογραφή του προσωπικού του Δημοσίου, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης α' και β' βαθμού η οποία προβλέπεται από την από 4.6.2010 κοινή υπουργική απόφαση (Εσωτερικών και ΟΙκονομικών) θέτει η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα με την υπ' αριθμόν 43/2010 απόφασή της.

Η Ανεξάρτητη Αρχή επελήφθη αυτεπαγγέλτως αλλά και κατόπιν καταγγελίας της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος και ενός πολίτη.

Κατά την απογραφή θα γίνεται ............

επεξεργασία προσωπικών δεδομένων των δημοσίων κ.λπ. υπαλλήλων τα οποία και θα καταχωρούνται σε ηλεκτρονική βάση δεδομένων που θα τηρείται από τη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με την απόφαση της Αρχής δεν πρέπει να συλλεγούν και να τύχουν περαιτέρω επεξεργασίας κατά την απογραφή τα στοιχεία που δεν συνδέονται με τη μισθοδοσία των υπαλλήλων του Δημοσίου, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και των ΟΤΑ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση της Αρχής, "ως αναγκαία και πρόσφορα δεν μπορούν να θεωρηθούν ο βαθμός και η βαθμολογία του τίτλου σπουδών, το θέμα του διδακτορικού τίτλου, ο βαθμός του μεταπτυχιακού τίτλου και άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου".

Ακόμη, τα στοιχεία τα σχετικά με "τις ξένες γλώσσες, τις επιμορφώσεις, τους επαίνους-μετάλλια κρίνονται καταρχήν μη αναγκαία και πρόσφορα για την επίτευξη του σκοπού της μισθοδοσίας των απασχολουμένων στο Δημόσιο, εκτός εάν από ειδικές διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας τα παραπάνω στοιχεία συνδέονται με την καταβολή επιδομάτων σε συγκεκριμένες κατηγορίες υπαλλήλων".

Παράλληλα, σύμφωνα με την Αρχή δεν μπορεί να συμπεριλαμβάνονται εάν υπάρχει γνώση ηλεκτρονικού υπολογιστή ή όχι όπως και ότι από τις πειθαρχικές ποινές επιτρέπεται να καταχωρούνται μόνο εκείνες που αφορούν τη στέρηση των αποδοχών οι οποίες συνδέονται με τη μισθοδοσία των υπαλλήλων. Όσον αφορά τον αριθμό φορολογικού μητρώου, το έτος του εκκαθαριστικού και τον κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής της ΔΕΗ, η Αρχή έκρινε ότι είναι χρήσιμα για την ταυτοποίηση των απογραφομένων.

Ακόμη, η Αρχή αναφέρει ότι πρέπει να ληφθούν αυξημένα μέτρα ασφαλείας από τους υπεύθυνους της ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων ώστε να διασφαλίζουν "τουλάχιστον τους ακόλουθους κινδύνους: α) την αποφυγή διάδοσης στοιχείων σε τρίτους κατά τη χρήση της εφαρμογής φυλλομετρητή Διαδικτύου (web browser) από κάθε χρήστη, β) τη μη ακριβή διαπίστευση, ταυτοποίηση ή εξουσιοδότηση των χρηστών της εφαρμογής, εκτός των απογραφόμενων, γ) τη μη ασφαλή αυθεντικοποίηση των χρηστών αυτών και δ) τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στα αποθηκευμένα δεδομένα από τους χρήστες της εφαρμογής και τους διαχειριστές των διακομιστών όλων των επιπέδων".


Goin Through - Μπορώ κι εγώ feat. Ισορροπιστής

Σήμερα η μουσική μας καλημέρα συνοδεύεται με ένα πολύ ωραίο τραγούδι των Goin Through - "Μπορώ κι εγώ"
Καλημέρα σας. Καλά να περνάτε.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 8ης Ιουλίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.


Τετάρτη, 7 Ιουλίου 2010

Συγχαρητήριο μήνυμα Νάντιας Ι. Γιαννακοπούλου

«Για άλλη μια φορά η νεολαία της Μεσσηνίας μας γέμισε αισιοδοξία και μας έκανε περήφανους, φέρνοντας στον τόπο μας επιτυχίες και ανοίγοντας το δρόμο για μια νέα προοπτική. Μια προοπτική που δεν αφορά μόνο τον κάθε έναν από τους επιτυχόντες αλλά την κοινωνία στο σύνολό της.

Θέλω να συγχαρώ από καρδιάς όλους τους μαθητές, που κέρδισαν αυτή την πρώτη μεγάλη μάχη της ζωής τους, αλλά και τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς για τον «καλό» αγώνα, που έδωσαν από κοινού. Αλλά και σε όσους μαθητές δεν τα κατάφεραν θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι οι δρόμοι δεν κλείνουν με την πρώτη αποτυχία.
Ολόκληρη η ζωή είναι μπροστά τους με .......

νέες προκλήσεις, νέες ευκαιρίες»

Παρέμβαση του Δ. Κουσελά για αλλαγές στο Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο

Στην αγόρευσή του, κατά τη συζήτηση επί της αρχής, στην Ολομέλεια της Βουλής, του σ.ν. «Νέο Ασφαλιστικό Σύστημα και συναφείς διατάξεις – ρυθμίσεις στις εργασιακές σχέσεις». ο βουλευτής Μεσσηνίας κ. Δημήτρης Κουσελάς, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα ακόλουθα:

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η κατάσταση στην κοινωνική ασφάλιση είναι πάρα πολύ άσχημη, ότι η Κυβέρνηση πήρε στα χέρια της μια απασφαλισμένη βόμβα.
Και είναι γεγονός ότι το κράτος ..........

χρειάστηκε το 2009 να επιχορηγήσει επιπλέον τα ασφαλιστικά ταμεία με 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Το 2010 θα χρειαστούν επιπλέον 3,8 δισεκατομμύρια ευρώ και αν συνεχίζαμε έτσι, το 2011 θα θέλαμε επιπλέον επιχορήγηση της τάξης των 5 δισεκατομμυρίων ευρώ. Έχει δημιουργηθεί μια μαύρη τρύπα 4,5 δις ευρώ στο κοινωνικοασφαλιστικό καθεστώς. Η κατάσταση αυτή, βέβαια, δεν είναι τυχαία. Επιδεινώθηκε ραγδαία τα τελευταία χρόνια, όχι όμως γιατί, όπως κάποιοι ισχυρίζονται, δεν πέρασε το 2001 ο γνωστός τότε νόμος Γιαννίτση, αλλά γιατί δεν εφαρμόστηκε ο νόμος που ψηφίστηκε, ο 3029, ο νόμος Ρέππα. Γιατί η Νέα Δημοκρατία δεν απέδωσε στα ασφαλιστικά ταμεία τις θεσμοθετημένες υποχρεώσεις του κράτους.

Γιατί με τον νόμο Πετραλιά οδηγήθηκαν φύρδην-μίγδην στο ΙΚΑ δεκάδες ταμεία, χωρίς να υποχρεωθούν να μεταφέρουν τις περιουσίες τους, πολλές από τις οποίες χαρίστηκαν στους εργοδότες, είτε στο τραπεζικό σύστημα, είτε αλλού. Γιατί με το σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων τα ασφαλιστικά ταμεία απαξιώθηκαν, έχασαν ότι είχε απομείνει από τα διαθέσιμά τους. Γιατί η εισφοροδιαφυγή εκτινάχθηκε κυριολεκτικά στα ύψη. Γιατί οι σχέσεις των εν ενεργεία με τους συνταξιούχους, επιδεινώθηκαν. Η μαύρη, η αδήλωτη εργασία, αλλά και η ανεργία, σκαρφάλωσαν στα ύψη. Έτσι φτάσαμε να έχουμε ένα ασφαλιστικό σύστημα «κομμάτια και θρύψαλα», ένα ασφαλιστικό σύστημα που οδεύει ολοταχώς στη χρεοκοπία.

Αυτά, αγαπητοί συνάδελφοι της Νέας Δημοκρατίας, ήταν τα αποτελέσματα της δικής σας πολιτικής, μιας συνειδητής, θα έλεγα, πολιτικής σε βάρος του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος. Δεν νομιμοποιείσθε, λοιπόν, σήμερα να έρχεστε εδώ εσείς και η ηγεσία σας και να μας εγκαλείτε. Εάν υπήρχε φιλότιμο, θα έπρεπε να ζητήσετε ταπεινά συγγνώμη από τον ελληνικό λαό, γι’ αυτά που διαπράξατε σε βάρος της Κοινωνικής Ασφάλισης.»

Στη συνέχεια της ομιλίας του, ο Μεσσήνιος βουλευτής τόνισε ότι «το ασφαλιστικό πρόβλημα δεν είναι ένα δημοσιονομικό, αλλά είναι ένα κατ' εξοχήν ευαίσθητο κοινωνικό ζήτημα, με πολύ μεγάλες προεκτάσεις. Και είναι γεγονός ότι η αντιμετώπισή του στη σημερινή συγκυρία και μάλιστα κάτω από τη δαμόκλειο σπάθη του Μνημονίου δημιουργεί μεγάλα κοινωνικά, πολιτικά, αλλά και ιδεολογικά προβλήματα.» Γι’ αυτό, απευθυνόμενος στον αρμόδιο Υπουργό, κάλεσε την Κυβέρνηση «να εξαντλήσει κάθε περιθώριο βελτίωσης, με στόχο ένα όσο πιο κοινωνικά δίκαιο και ταυτόχρονα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα είναι εφικτό. Δεν αγνοούμε», τόνισε « τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεστε, στην οποία βρισκόμαστε όλοι στο θέμα αυτό. Εγώ θα επιχειρήσω να συμβάλω θετικά σ’ αυτή την κατεύθυνση, κάνοντας κάποιες τελευταίες προτάσεις και λαμβάνοντας υπόψη ότι ήδη έχουν γίνει κάποια, μικρά θα έλεγα, βελτιωτικά βήματα:

Το πρώτο είναι η διασφάλιση της τριμερούς χρηματοδότησης. Είναι βασική αρχή της Κοινωνικής Ασφάλισης, είναι βασική προϋπόθεση της βιωσιμότητας των ταμείων. Είναι θετικό ότι η Κυβέρνηση, έστω λεκτικά, εγγυάται την κοινωνική ασφάλιση, όμως αυτό για να έχει πραγματικό αντίκρισμα θα πρέπει να εγγυηθεί και την απρόσκοπτη καταβολή των εισφορών για το σύνολο της κύριας σύνταξης ή να εγγυηθεί την κάλυψη των ελλειμμάτων, εάν υπάρχουν ελλείμματα, σε όλα τα επίπεδα και στην κύρια και στην επικουρική σύνταξη.

Ένα δεύτερο ζήτημα αφορά στην παραμονή, ακόμη και σήμερα, της περικοπής της 13ης και της 14ης σύνταξης. Είναι αδιανόητο, κατά τη γνώμη μου, από τη μια πλευρά να παρακρατούνται εισφορές από τον 13° και το 14° μισθό στον ιδιωτικό τομέα και από την άλλη να μην καταβάλλονται οι αντίστοιχες παροχές. Αυτό δεν βασίζεται σε καμία, μα καμία αρχή δικαίου! Είναι ένα θέμα που πρέπει ή τώρα ή στο προσεχές μέλλον να αλλάξει. Δεν μπορεί, πάντως, σε καμία περίπτωση να σταθεί !

Μιλάμε για εξομοίωση μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και έχει χαρακτηριστεί ως θετική. Προτείνω, λοιπόν, οι διατάξεις για τους πριν το 1983 που αφορούν στις ΔΕΚΟ, τα ειδικά ταμεία και τις τράπεζες, που είναι πράγματι ευνοϊκές, να δείτε στο πλαίσιο λογικής της εξομοίωσης πώς θα επεκταθούν και στους υπόλοιπους, αφού βάζουμε αυτή τη λογική και λέμε ότι είναι σωστή.

Σε ό,τι αφορά στη θέσπιση της ανταποδοτικής σύνταξης που θα συμπληρώνει τη βασική, δεν καταλαβαίνω, από τη στιγμή που μιλάμε για αναλογική σύνταξη, μιλάμε για ανταποδοτική σύνταξη, με ποια λογική αυτές οι συντάξεις μπορεί να περικόπτονται και μάλιστα όσο ανεβαίνουν τα χρόνια. Είναι και αυτό ένα ζήτημα, που χρειάζεται απάντηση.

Τέλος, είναι θετικό ότι προβλέπονται μέχρι και επτά πλασματικά χρόνια. Είναι θετικό, επίσης, ότι έγινε ένα σημαντικό βήμα για την εξαγορά του χρόνου της στρατιωτικής θητείας και τη δωρεάν εξαγορά ενός χρόνου από τις μητέρες για το χρόνο της κύησης. Θα πρότεινα, κύριε Υπουργέ, να ελαφρύνει το κόστος εξαγοράς και για τα υπόλοιπα ζητήματα στη βάση εισοδηματικών κριτηρίων.

Σε ότι αφορά, τέλος, στις μεταβατικές περιόδους, πρέπει να υπάρξουν μεγαλύτερες μεταβατικές περίοδοι και στα βαριά και ανθυγιεινά και για τις μητέρες. Πιστεύω ότι δεν αντέχεται η απότομη, η επώδυνη, η αιφνίδια αλλαγή στη ζωή του άλλου, μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.»

Στο κλείσιμο της ομιλίας του, ο κ. Κουσελάς τόνισε πως «πρέπει να γίνουν, στο μέτρο του δυνατού, ακόμα βελτιώσεις, γιατί το μεγάλο ζήτημα δεν είναι αυτό το σχέδιο νόμου να ψηφιστεί από τη Βουλή, είναι το πώς θα περάσει στην καρδιά των ανθρώπων, στην καρδιά του μέσου Έλληνα πολίτη».

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Με 159 «ναι», 137 «όχι» και 2 «παρών», επί συνόλου 298 ψήφων, υπερψηφίστηκε επί της αρχής το ασφαλιστικό νομοσχέδιο στην Ολομέλεια της Βουλής. Σημειώνεται ότι υπέρ ψήφισαν η ανεξάρτητη βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη, καθώς και ο ανεξάρτητος βουλευτής Κώστας Κιλτίδης.

Προηγήθηκε η ομιλία του Πρωθυπουργού, ο οποίος, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε την επιτακτική ανάγκη ψήφισης του νομοσχεδίου, ενώ κάλεσε τους συναρμόδιους υπουργούς να εξαντλήσουν κάθε περιθώριο, λαμβάνοντας υπ’ όψιν παρατηρήσεις και προτάσεις των βουλευτών.

Όπως ανέφερε, αν τα πράγματα στο ............

ασφαλιστικό μείνουν ως έχουν, θα κινδυνεύσουν οι πολίτες, όχι η κυβέρνηση, τονίζοντας πως δεν πρέπει οι επόμενες γενιές «να αντιμετώπισουν τις συνέπειες μιας φυγομαχίας».

«Η μεγάλη ανατροπή που κάνουμε αποτελεί κάτι πολύ σημαντικότερο από την παροχή ή όχι ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση», παρατήρησε ο Πρωθυπουργός και σημείωσε πως «έφτασε η ώρα να λάβουμε ιστορικές αποφάσεις και για το ασφαλιστικό σύστημα» με στόχο να καταστεί βιώσιμο.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε πως η πρόκληση είναι ξεκάθαρη: «Αν θα λάβουμε αποφάσεις που επιτείνουν τη αδράνεια, την ατολμία ή αν θα σταθμίσουμε το συμφέρον αυτών που δεν έχουν καν ακόμη γεννηθεί».

Συνεχίζοντας, δεσμεύθηκε πως «όταν η οικονομία σταθεί στα πόδια της, θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε τις συντάξεις, θα μπορέσουμε να παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους». «Αυτός είναι ο στόχος παρά τις δυσκολες αποφάσεις που είμαστε υποχρεωμένοι σήμερα να πάρουμε για να διασώσουμε την οικονομία και και το ασφαλιστικό» συμπλήρωσε.

Καταλήγοντας απηύθυνε έκκληση σε όλες τις πτέρυγες της Βουλής να υπερβούν το μικροκομματικό συμφέρον και να συνταχθούν με την κυβέρνηση στην προσπάθεια, όπως είπε, για μια καλύτερη Ελλάδα.

Επίθεση στη ΝΔ

Δριμεία ήταν η επίθεση του Πρωθυπουργού εναντίον της ΝΔ, την οποία κατηγόρησε ότι επικαλείτε τον πατριωτισμό προκειμένου να κρύψει τις ευθύνες της. «Ας εφάρμοζαν 6,5 χρόνια αυτά που σήμερα προτείνουν», πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, επαναλαμβάνοντας ότι «το μνημόνιο αποτελεί το μνημόσυνο της διακυβέρνησης της ΝΔ».

Αναφέρθηκε εξάλλου και στην υπόθεση «ΑΓΡΟΓΗ», επισημαίνοντας πως η ΝΔ δεν είπε «ούτε μισή λέξη καταδίκης για την αδικία και τη λεηλασία».

Πρόσθεσε δε ότι «έφτασε στο σημείο να καταψηφίσει το νόμο του ΠΑΣΟΚ για τις διαδικασίες προσλήψεις στο Δημόσιο».

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, «το βασικό διακύβευμα είναι να αλλάξουμε τόσο ριζικά την Ελλάδα ώστε να μην χρειαστούμε πια Μνημόνια, να μην κινδυνέψουμε με χρεοκοπία».

«Τώρα είναι η ώρα της μεγάλης αλλαγής», τόνισε και εξέφρασε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για την προώθηση των αναγκαίων αλλαγών.

Η συζήτηση, μέχρι την παρέμβαση του Πρωθυπουργού, διεξήχθη σε υψηλούς τόνους, με την κυβέρνηση θα δέχεται τα πυρά σύσσωμης της αντιπολίτευσης.

Δεν θα ψηφίσει το άρθρο για τη διαιτησία ο Απ. Κακλαμάνης

Εν τω μεταξύ, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρόεδρος της Βουλής γνωστοποίησε την πρόθεσή του να μην ψηφίσει το άρθρο που αφορά τη διαιτησία, ζητώντας την αλλαγή του. Επίσης πρόσθεσε πως «δεν έχουμε κανένα λόγο να καταργούμε τη 13η και τη 14η σύνταξη».

Δημοψήφισμα ζητεί ο Αλ. Τσίπρας

Νωρίτερα δε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να κινηθούν οι διαδικασίες ώστε το ασφαλιστικό να τεθεί σε δημοψήφισμα.

«Ενδιαφέρον» χαρακτήρισε το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος. Παρατήρησε, ωστόσο, πως δεν είναι δυνατόν αντίστοιχα αιτήματα να εξαντλούνται σε κοινωνικής φύσεως ζητήματα και όχι σε εθνικά, όπως το όνομα των Σκοπίων.

Δεν θα αποχωρήσει από τη συζήτηση επί των άρθρων το ΚΚΕ

Τέλος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θ. Παφίλης, ανακοίνωσε την τελική απόφαση του κόμματος να παραμείνει στη συζήτηση και επί των άρθρων, σε αντίθεση με προηγούμενη ανακοίνωσή του, προκειμένου, όπως είπε, «να μην δώσουμε σε κάποιους το δικαίωμα να ισχυριστούν πως με την αποχή μας απετράπη η καταψήφιση άρθρων».

Πηγή: Ναυτεμπορική

Και όμως αυτός ο... αξιωματικός παραμένει στην θέση του !!!

Αήθη επίθεση με χυδαίες ύβρεις και εξύβριση των Θείων από ανώτερο αξιωματικό του Πυροσβεστικού σώματος σε επώνυμο blogger

Πρωτοφανή επίθεση δέχθηκε επώνυμος Blogger για αναρτήσεις που έχει κάνει στο Blog που διατηρεί στο οποίο καυτηρίαζε τα κακώς κείμενα και την αδράνεια του Πυροσβεστικού Σώματος στις μεγάλες φωτιές που επέφεραν το καλοκαίρι του 2007 βιβλικές καταστροφές στην Κεντρική Μεσσηνία.
Με απειλές κατά της σωματικής ..........

ακεραιότητας, χυδαίες εκφράσεις εξύβριση των Θείων συνεπικουρούμενος από εποχικό δασοπυροσβέστη επιτέθηκε εναντίον του ευρισκόμενος πιθανότατα σε κατάσταση μέθης.

Είναι ντροπή για το ένδοξο Πυροσβεστικό σώμα να αμαυρώνεται από την συμπεριφορά ορισμένων στελεχών του οι οποίοι προκειμένου να αναρριχηθούν σε καίριες θέσεις άφησαν την Μεσσηνία να καεί και αυτοί έτρεχαν σε ρόλο κομματάρχη στα Πολιτικά γραφεία προκειμένου να αποκτήσουν την εύνοια της εξουσίας και σήμερα... εξαργυρώνουν τις υπηρεσίες που προσέφεραν σε καίριες θέσεις του Πυροσβεστικού σώματος …

Κε Χρυσοχοίδη ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΤΕ

Πηγή: metamorfosis-messinias

Και χειρόγραφες αποδείξεις από τα ταξί

Νέες διευκρινίσεις αναφορικά με την ένταξη των εκμεταλλευτών ταξί στο κανονικό καθεστώς φορολόγησης, δίνει το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως αναφέρεται στη σχετική εγκύκλιο του γ.γ. φορολογικών και τελωνειακών θεμάτων Δ.Γεωργακόπουλου, οι εκμεταλλευτές ταξί θα μπορούν να δίνουν χειρόγραφες θεωρημένες αποδείξεις στους πελάτες τους αν δεν λειτουργεί η μηχανή έκδοσης αποδείξεων λόγω βλάβης, συντήρησης, πλήρωσης και αντικατάστασης φορολογικής μνήμης ή μη έγκαιρης (έως 1/7/2010) εγκατάστασης νέου μηχανισμού που έχει ήδη αγορασθεί, κ.λπ.

Επίσης, σε περίπτωση που ο επαγγελματίας ..........

εκμεταλλευτής ΕΔΧ έχει απολέσει το βιβλιάριο συντήρησης του οχήματος (ΒΣΕ) μπορεί να απευθύνεται σε αρμόδιους εξουσιοδοτημένους τεχνικούς φορολογικών ταξιμέτρων για την άμεση έκδοση νέου βιβλιαρίου συντήρησης, σε αντικατάσταση του παλαιού απολεσθέντος, μέχρι 30/9/2010 χωρίς ο επαγγελματίας να επιδεικνύει αντίγραφο πράξης επιβολής προστίμου λόγω απώλειας ΒΣΕ. Από την πλευρά τους, οι υπάλληλοι των ΔΟΥ θα προβαίνουν στη θεώρηση του νέου ΒΣΕ χωρίς την επιβολή προστίμου λόγω απώλειας του παλαιού.

Αναλυτικά από το υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Δεδομένου ότι μέχρι 30/6/2010 και όσον αφορά τους εκμεταλλευτές ΤΑΞΙ οι οποίοι υπάγονταν σε τεκμαρτό προσδιορισμό εισοδήματος και (κατ’ επιλογή) τεκμαρτό τρόπο υπολογισμού και απόδοσης ΦΠΑ η οποιαδήποτε απώλεια φορολογικού μηχανισμού ή βιβλιαρίου συντήρησης δεν συνεπάγεται απόκρυψη ή απώλεια φορολογητέας ύλης αφού ο προσδιορισμός των φόρων και του εισοδήματος των επαγγελματιών αυτών γίνονταν με τεκμαρτό τρόπο, όπως στο παρελθόν είχε αντιμετωπιστεί με την εγκύκλιο 1120200/1612/0015/15.4.2008.

Με βάση τα παραπάνω και κατά την προσέλευση των ανωτέρω επαγγελματιών στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. για την ένταξη αυτών την 1/7/2010 στο νέο σύστημα λογιστικού προσδιορισμού σύμφωνα με τις γενικές διατάξεις της παραγράφου 5 του άρθρου 4 του Κ.Β.Σ. (Π.Δ. 186/1992) και για την διευκόλυνση τόσο των εν λόγω επιτηδευματιών όσο και των διαδικασιών στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. , δύναται ο επαγγελματίας εκμεταλλευτής ΕΔΧ στην περίπτωση που έχει απολέσει το ΒΣΕ να απευθύνεται σε αρμόδιους εξουσιοδοτημένους τεχνικούς φορολογικών ταξιμέτρων οι οποίοι υποχρεούνται στην άμεση έκδοση νέου βιβλιαρίου συντήρησης σε αντικατάσταση του παλαιού απολεσθέντος και μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία (30/9/2010), χωρίς ο επαγγελματίας να επιδεικνύει αντίγραφο πράξης επιβολής προστίμου λόγω απώλειας ΒΣΕ.

Επισημαίνεται δε, ότι με την προσέλευση των επιτηδευματιών αυτών στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. και με την προσκόμιση του νέου ΒΣΕ οι αρμόδιοι υπάλληλοι θα προβαίνουν στην θεώρησή του (νέου ΒΣΕ) που εκδόθηκε (σε αντικατάσταση του απωλεσθέντος) χωρίς την επιβολή προστίμου λόγω απώλειας του παλαιού.

Οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ. θα θεωρούν ικανό αριθμό χειρόγραφων αποδείξεων στους ανωτέρω επιτηδευματίες ΕΔΧ για όλες τις περιπτώσεις μη λειτουργίας φορολογικού μηχανισμού λόγω βλάβης, συντήρησης, πλήρωσης και αντικατάστασης φορολογικής μνήμης ή μη έγκαιρης (έως 1/7/2010) εγκατάστασης νέου μηχανισμού που έχει ήδη αγορασθεί κ.λ.π. για την έκδοση αποδείξεων προς τους πελάτες.

Σημειώνεται, ότι η θεώρηση χειρόγραφων αποδείξεων παροχής υπηρεσιών και τιμολογίων είναι ανεξάρτητη από τη θεώρηση ή μη του βιβλίου εσόδων – εξόδων το οποίο μπορεί να θεωρηθεί έως 30 Σεπτεμβρίου 2010.

Τα προσκομιζόμενα για θεώρηση βιβλία και στοιχεία των επιτηδευματιών αυτών δεδομένου ότι ήταν ήδη επιτηδευματίες και δεν αφορά «πρώτη» θεώρηση αυτών κατά την έναρξη εργασιών μπορεί να παραδίδονται και σε τρίτο πρόσωπο με απλή εξουσιοδότηση.

Η παραδοχή της θέσης που διατυπώθηκε στη 1096/21.6.2010 εγκύκλιο για μη καταλογισμό προστίμου έως 30 Σεπτεμβρίου 2010 όσον αφορά τις διαδικασίες θεώρησης ΒΣΕ ή υποβολής δηλώσεων φορολογικών ταξιμέτρων, καταλαμβάνει τόσο τους επιτηδευματίες που συνεχίζουν τις εργασίες τους μετά την 1/7/2010 καθώς και εκείνους που έχουν κάνει διακοπή εργασιών πριν την ημερομηνία αυτή, εφόσον εκπληρώσουν τη σχετική υποχρέωσή τους έως τη 30η Σεπτεμβρίου 2010.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Υποβολή αιτήσεων Εκπαιδευτικών Ειδικών Κατηγοριών

Την προθεσμία υποβολής αιτήσεων για εκπαιδευτικούς Ειδικών Κατηγοριών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Αναλυτικά:

Καλούνται οι εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ60, ΠΕ70 -Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης - ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04 (όλες οι ειδικότητες), ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ09, ΠΕ10, ΠΕ11, ΠΕ12 (όλες οι ειδικότητες), ΠΕ13, ΠΕ14 (όλες οι ειδικότητες), ΠΕ15, ΠΕ16.01, ΠΕ16.02, ΤΕ16, ΠΕ17 (όλες οι ειδικότητες), ΠΕ18 (όλες οι ειδικότητες), ΠΕ19, ΠΕ20, ΠΕ32, ΠΕ33, ΠΕ34, ΠΕ40, ΤΕ.01 (όλες οι ειδικότητες) και ΔΕ.01 (όλες οι ειδικότητες) - Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης - εφόσον είναι: .......

α) Γονείς περισσότερων των τριών τέκνων που είναι ανήλικα ή υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία ή σπουδάζουν,

β) Με ποσοστό μόνιμης αναπηρίας 67% και άνω, που συμπληρώνουν τουλάχιστον δώδεκα (12)μήνες πραγματικής προϋπηρεσίας προσωρινού αναπληρωτή ή ωρομίσθιου εκπαιδευτικού μέχρι 30 Ιουνίου 2010,

γ) Γονείς τέκνων με ποσοστό μόνιμης αναπηρίας 67% και άνω, που συμπληρώνουν τουλάχιστον δώδεκα (12) μήνες πραγματικής προϋπηρεσίας προσωρινού αναπληρωτή ή ωρομίσθιου εκπαιδευτικού μέχρι 30 Ιουνίου 2010 και

δ) Ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί που έχουν υπηρετήσει επί έξι σχολικά έτη με δεκαοκτάωρη εβδομαδιαία διδασκαλία για κάθε σχολικό έτος ή σε περίπτωση μειωμένου ωραρίου διδασκαλίας συμπληρώνουν, με αναγωγή αυτού, δεκαοκτάωρη εβδομαδιαία διδασκαλία για τέσσερα, τουλάχιστον, σχολικά έτη και απολύονται αποκλειστικά και μόνο για κατάργηση των ιδιωτικών σχολικών μονάδων, τάξεων ή τμημάτων, ή με καταγγελία της σύμβασης εργασίας μέχρι 30-6-2010, να υποβάλουν Αίτηση-Δήλωση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την ένταξη και κατάταξή τους σε ειδικό πίνακα της αντίστοιχης κατηγορίας κατά κλάδο και ειδικότητα.

Επισημαίνεται ότι οι εκπαιδευτικοί των ανωτέρω κατηγοριών πρέπει να έχουν αποκτήσει την αντίστοιχη ιδιότητα μέχρι 30 Ιουνίου 2010.

Προθεσμία υποβολής ορίζεται από 08 - 07 - 2010 μέχρι και 16 - 07 - 2010.

Η σχετική εγκύκλιος βρίσκεται στην ιστοσελίδα του υπουργείου www.minedu.gov.gr

Ολοκληρώνεται η Συνάντηση Φιλαρμονικών στα Φιλιατρά

Την Παρασκευή στις 9:30 το βράδυ στο πάρκο της Βλαχέρνας στα Φιλιατρά ολοκληρώνεται η καθιερωμένη ετήσια Συνάντηση Φιλαρμονικών, που οργανώνει ο Σύλλογος Φιλοπροόδων. Τη Συνάντηση θα κλείσει το Κουαρτέτο Σαξοφώνων της Αθήνας. Συναυλίες έδωσαν την περασμένη εβδομάδα η Φιλαρμονική της Λαμίας και η Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών.

Το Κουαρτέτο Σαξοφώνων Αθήνας δημιουργήθηκε το 1997 από το Θανάση Ζέρβα και θεωρείται ως ένα από τα σπουδαιότερα Ελληνικά σύνολα μουσικής δωματίου. Κάνει συχνές εμφανίσεις σε διεθνείς διοργανώσεις και αίθουσες συναυλιών, στην Ελλάδα, την Κύπρο και τις ΗΠΑ, ενώ έχει στο ενεργητικό του περισσότερες από εκατό πρώτες εκτελέσεις έργων Ελλήνων και ξένων συνθετών.

Μολονότι το ρεπερτόριο του Κουαρτέτου περιλαμβάνει έργα ποιοτικής μουσικής από όλες τις περιόδους και στυλ, μεγάλος αριθμός έργων προέρχεται μετά το 1945.
Ο ήχος του είναι λαμπερός, λυρικός και εξαιρετικά ........

ευέλικτος σε ζητήματα στυλιστικής ερμηνείας και νέων τεχνικών, γεγονός που οφείλεται στις γνώσεις, την εμπειρία αλλά και τα ενδιαφέροντα των μελών του. Τα μέλη του ΚΣΑ είναι βιρτουόζοι σαξοφωνίστες με πείρα στην εκτέλεση αλλά και τη διδασκαλία, ενώ εκτός από σολιστική καριέρα είναι μέλη επαγγελματικών μουσικών συνόλων και διδάσκουν σε πανεπιστημιακά ιδρύματα και ωδεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τα ΒΛΑΧΕΡΝΙΑ όπως κάθε χρόνο συνδιοργανώνονται από τον Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ν.Α. Μεσσηνίας (ΟΠΑΝΑΜ), το Δήμο Φιλιατρών και το Σύλλογο Φιλοπροόδων Φιλιατρών. Χορηγός επικοινωνίας είναι η ΕΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ.

Οι εκλογικές δαπάνες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την εισήγηση του Υπουργού Εσωτερικών επί του προσχεδίου νόμου για τις εκλογικές δαπάνες συνδυασμών και υποψηφίων στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, που κατατίθεται την Τετάρτη στη Βουλή.

Από τις επόμενες δημοτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 7 Νοεμβρίου, στόχος των ρυθμίσεων που προβλέπονται στο σχέδιο νόμου είναι «η ουσιαστική αναμόρφωση της διαδικασίας ελέγχου των εσόδων και των δαπανών των συνδυασμών και των υποψηφίων, που θα γίνεται με γνώμονα τις αρχές της διαφάνειας και της νομιμότητας».

Ειδικότερα προβλέπονται τα ακόλουθα:.......

-Η χρηματοδότηση των δαπανών συνδυασμών και υποψηφίων θα προέρχεται από φυσικά πρόσωπα και η διακίνηση των ποσών, που αναφέρονται σε έσοδα και δαπάνες, για το σύνολό τους θα γίνεται μέσω τραπεζικών λογαριασμών, σε αντίθεση με την υφιστάμενη ρύθμιση, η οποία αφορούσε μόνο το 80% των ποσών αυτών και άφηνε περιθώριο καταστρατηγήσεων .

-Καταργείται η αδιαφανής και αναχρονιστική διαδικασία άντλησης εσόδων από τη διάθεση «κουπονιών».

-Επιτρέπεται η ανάπτυξη δραστηριοτήτων πολιτικών κομμάτων, υπέρ συνδυασμών και υποψηφίων, προς τους οποίους έχουν, δημόσια εκφράσει την υποστήριξή τους, υπό την προϋπόθεση, όμως, ότι οι δραστηριότητες αυτές δεν συνιστούν άμεση ή έμμεση χρηματοδότησή τους.

-Με εξαίρεση, μόνο, για τους επικεφαλής των συνδυασμών και τους άμεσα αιρετούς αντιπεριφερειάρχες, οριοθετείται ο αριθμός των επιτρεπτών εμφανίσεων των υποψηφίων σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής, περιφερειακής ή τοπικής εμβέλειας.

- Καθίσταται υποχρεωτικός ο ορισμός διαχειριστή των οικονομικών των συνδυασμών, προκειμένου για τις περιφερειακές εκλογές, καθώς και για τις δημοτικές εκλογές, εφόσον, όμως, διενεργούνται σε δήμους με πληθυσμό μεγαλύτερο των δέκα χιλιάδων κατοίκων.

-Τα βιβλία εσόδων και δαπανών των συνδυασμών και των υποψηφίων θεωρούνται, πλέον, από τον Δ/ντή της οικείας Δ.Ο.Υ. -- Στις αναλυτικές καταστάσεις εσόδων και δαπανών των συνδυασμών και των υποψηφίων μνημονεύονται, υποχρεωτικά, ως αποδεικτικά στοιχεία τούτων, τα σχετικά τραπεζικά παραστατικά.

- Θεσπίζεται η υποχρέωση των συνδυασμών που είναι υποψήφιοι σε περιφέρειες και σε δήμους άνω των 10.000 να αναρτούν σε κεντρική βάση δεδομένων που είναι εγκατεστημένη στο Υπουργείο Εσωτερικών, όλα τα έσοδα και τις δαπάνες τους, συμπεριλαμβανομένων και των υποψηφίων τους μνημονεύοντας τα αντίστοιχα παραστατικά.

-Η προεκλογική περίοδος περιορίζεται από την τετράμηνη χρονική διάρκεια που ίσχυε, μέχρι σήμερα, σε δίμηνη και τέλος, με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, δηλαδή δύο μήνες (αντί των 30 ημερών που ισχύει) πριν από τη διενέργεια των εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των νέων αιρετών οργάνων, αναστέλλεται κάθε διαδικασία πρόσληψης υπαλλήλων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και κάθε υπηρεσιακή μεταβολή αυτών , με εξαίρεση τη διαδικασία μετατάξεων, που προβλέπεται στο πρόγραμμα «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ».

Πηγή: ota.gr