Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Παναθηναϊκός: Τα βρίσκουν στα 30 εκατομμύρια ευρώ!

Καθοριστικές για το μέλλον του Παναθηναϊκού είναι οι επόμενες εβδομάδες. Μετά τον «χαρτοπόλεμο» με τις επιστολές και τις ανακοινώσεις των προηγούμενων ημερών, υπάρχει αισιοδοξία ότι Γιάννης Βαρδινογιάννης και Ανδρέας Βγενόπουλος μπορούν να τα βρουν. Με ένα ποσό στα 30 εκατ. ευρώ η ΠΑΕ μπορεί να αλλάξει χέρια.

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης θα συναντηθεί ......

σήμερα με τον Παύλο Γιαννακόπουλο, τον Γιώργο Νίκα, τον Παναγιώτη Δάβαρη, τον Γιάννη Ξυλά, τον Μιχάλη Ζολώτα και τον Αδαμάντιο Πολέμη. Η παρουσία του Παύλου Γιαννακόπουλου έχει ιδιαίτερη σημασία, διότι είναι η πρώτη φορά που μετέχει σε κουβέντα για τα μετοχικά της ΠΑΕ έπειτα από πολύ καιρό. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γιάννης Βαρδινογιάννης έχει τη λύση στο μυαλό του για το θέμα του προέδρου και ίσως μέχρι το τέλος της εβδομάδας να υπάρξουν θετικές εξελίξεις. Κάποιοι μιλούν για ανατροπή με Γιαννακόπουλο, κάποιοι μιλούν για άλλο πρόσωπο.

Το δεύτερο που θα διευκρινιστεί σήμερα έχει να κάνει με τη αύξηση του Μ.Κ. Ο Τζίγκερ δεν επιθυμεί να διαλυθεί το πολυμετοχικό σχήμα και θέλει ανεξάρτητα από τη στάση που θα κρατήσουν Βγενόπουλος και Πατέρας, οι υπόλοιποι μέτοχοι να συμμετάσχουν στην αύξηση.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ανθρώπων που γνωρίζουν, με ένα ποσό στα 30 εκατ. ευρώ γίνεται η πώληση του 54% των μετοχών. Ο Βγενόπουλος δεν γνώριζε για τη χθεσινή ανακοίνωση των 4, ενημερώθηκε όταν επέστρεψε, ενώ Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης είδε θετικά τη χθεσινή επιστολή των τεσσάρων. Πάντως, θα υπάρξει προσπάθεια των τεσσάρων μετόχων να συναντηθούν και με τον Βγενόπουλο, για να κάνει την πρόταση αγοράς και να ξεκαθαρίσει το θέμα. Δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν πως είναι δυνατή η προσέγγιση Βαρδινογιάννη-Βγενόπουλου και ότι με ένα ποσό στα 30 εκατ. ίσως είναι συνατή η πώληση της ΠΑΕ.

«Ελεύθερος ο Μπορντόν»

Μια εξέλιξη που ίσως ανοίξει το δρόμο για τη μεταγραφή του Μπορντόν στον Παναθηναϊκό, αποκαλύπτει η «SportDay» ο μάνατζερ του Βραζιλιάνου, Βόλφγκανγκ Φαχρία δήλωσε: «Θα έχουμε μία συνάντηση αύριο με τη Σάλκε για να συζητήσουμε τις πιθανότητες λύσεις συμβολαίου. Θα μπορώ να πω τις επόμενες μέρες. Για τον Παναθηναϊκό το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι υπάρχει ένα ενδιαφέρον. Τίποτε άλλο».

Αν τελικά λύσει σήμερα το συμβόλαιό του ο Μπορντόν, η Σάλκε δεν θα έχει οικονομικές απαιτήσεις, οπότε με 1,5 εκατ. ευρώ τον χρόνο που θέλει ο παίκτης είναι εφικτή η μεταγραφή.

Όσον αφορά τον Γκαλάς, οι «πράσινοι» το παλεύουν, αλλά τα 2,5-3 εκατ. ευρώ που ζητάει τον χρόνο είναι χρήματα που δεν δίνει ο Παναθηναϊκός για συμβόλαιο παίκτη. Στο στόχαστρο είναι και ο Μπουμσόνγκ, όπως είπαμε, ο οποίος επίσης είναι έτοιμος να φύγει από τη Λιόν, αλλά είναι πιο πίσω στη λίστα. Τα ίδια ισχύουν και για τον Πόλγκα. Ο Φρέιτας έχει επαφή με τη Σπόρτινγκ, αλλά δεν φαίνεται να είναι στους πρώτους στόχους.

Κυκλοφορούν από την Εράνη η κάρτα μέλους και τα εισητήρια διαρκείας.

Κυκλοφόρησαν την προηγούμενη εβδομάδα από την Εράνη οι κάρτες μέλους καθώς και τα εισιτήρια διαρκείας.
Σε ότι αφορά τις κάρτες μέλους οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στους ανθρώπους της διοίκησης.

Σε ότι αφορά τα εισιτήρια διαρκείας, όπως ανακοινώθηκε από την ομάδα, κοστίζουν 70 ευρώ.



Παρόν στην πρώτη προπόνηση με την ΑΕΚ ο Φιλιατρινός Νίκος Λυμπερόπουλος

Την πρώτη συγκέντρωση ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, είχε σήμερα το πρωί (08.00) το ποδοσφαιρικό τμήμα της ΑΕΚ.
Όλοι οι ποδοσφαιριστές, πλην εκείνων που έχουν πάρει άδεια από τον προπονητή, έδωσαν το παρών στους Θρακομακεδόνες. Παρόντες ήταν και οι τέσσερις νεοαποκτηθέντες παίκτες, οι Λυμπερόπουλος, Έντερ, Αργυρίου και Ματεντζίδης.

Στην προπόνηση δεν συμμετείχε ο Λεονάρντο, καθώς έφτασε με μια μικρή καθυστέρηση και του γνωστοποιήθηκε ότι θα προπονηθεί το απόγευμα με την ομάδα.
Στο προπονητικό κέντρο παρευρέθηκε και ο πρόεδρος ........

της ομάδας κ.Σταύρος Αδαμίδης, ο οποίος πριν την έναρξη της προπόνησης καλωσόρισε τους παίκτες, μαζί με τον προπονητή της ομάδας κ.Ντούσαν Μπάγεβιτς.

..........

Από την πλευρά του, ο Νίκος Λυμπερόπουλος, δήλωσε:
«Ξεκινά μια καινούρια χρονιά και εύχομαι σε όλους να έχουν υγεία. Αρχίζουμε μια νέα προσπάθεια. Ξεχνάμε ότι έχει γίνει στο παρελθόν. Είμαστε αισιόδοξοι, θέλω να μεταφέρω αυτή την αισιοδοξία, ώστε να καταφέρουμε πράγματα όταν είμαστε ενωμένοι. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Εύχομαι και ευελπιστώ ότι θα έχουμε και ποιοτικές προσθήκες που θα βοηθήσουν την ομάδα και όλοι μαζί ενωμένοι να κάνουμε το καλύτερο». Για το αν πιστεύει ότι η δεύτερη θητεία του στην ΑΕΚ μπορεί να συνδυαστεί με ένα πρωτάθλημα, τόνισε: «Αν δεν το πίστευα δεν θα ήμουν εδώ. Πιστεύω στον εαυτό μου, στους συμπαίκτες μου, βαδίζουμε όλοι στον ίδιο δρόμο. Όλοι θα είμαστε μία γροθιά για να είναι η ΑΕΚ ιδιαίτερα ανταγωνιστική του χρόνου».

Πηγή: ΑΕΚ FC


Παίκτης της Εράνης ο Κυριάκος Λυμπερόπουλος

Δυνατό μπάσιμο στις μεταγραφές έκανε χτες η Εράνη με την απόκτηση του Κυριάκου Λυμπερόπουλου.
Με μια λιτή ανακοίνωσή της, η διοίκηση γνωστοποίησε την απόκτηση του 26χρονου μέσου, ο οποίος την ποδοσφαιρική σεζόν που έληξε αγωνιζόταν στον Μιλτιάδη.

Σίγουρα πρόκειται για μια σημαντική κίνηση της διοίκησης του Φιλιατρινού συλλόγου, καθώς απέκτησε έναν ποδοσφαιριστή με πολύ καλή παρουσία στο πρωτάθλημα της Α' τοπικής με τη φανέλα του Μιλτιάδη.
Πήρε μέρος σε όλους τους αγώνες της ομάδας ........

(28 παιχνίδια), όπου μάλιστα αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της σημειώνοντας 23 γκολ.

Όμως ο Λυμπερόπουλος δεν ήταν μόνο πρώτος σκόρερ της ομάδας του Πύργου, αλλά και 3ος στο πρωτάθλημα της Α' τοπικής πίσω από τους επιθετικούς Αντώνη Χριστόπουλο της Σπερχογείας (1ος σκόρερ 26 γκολ) και Δημήτρη Μικελάτο της πρωταθλήτριας Κυπαρισσίας (2ος σκόρερ 25 γκολ) -αν και όπως προαναφέραμε αγωνίζεται ως αριστερό χαφ. Ο Κυριάκος Λυμπερόπουλος ξεκίνησε από τη Μεθώνη και τα τελευταία 5 χρόνια αγωνιζόταν στον Μιλτιάδη. Μάλιστα, με την ομάδα του Πύργου έπαιξε για τριάμισι περίπου χρόνια στην Δ' εθνική και είναι γνώστης της κατηγορίας.

Η Εράνη εξέπληξε ευχάριστα με αυτή τη μεταγραφή, κάνοντας ανάλογη κίνηση με την απόκτηση, τέτοια εποχή πέρυσι, του νεαρού και ταλαντούχου ποδοσφαιριστή Θανάση Γεωργιόπουλου επίσης από το Μιλτιάδη. Με τέτοιες κινήσεις η Εράνη δείχνει ότι υπάρχει σκέψη και προγραμματισμός και δεν πάει στα τυφλά για να αποκτήσει παίκτες.
Αλλωστε όπως προαναφέραμε δεν είναι η πρώτη φορά που οι άνθρωποί της λειτουργούν με αυτό τον τρόπο.

Τα 3 τελευταία χρόνια, οι παράγοντες που συμμετέχουν στις εκάστοτε διοικήσεις, δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη. Βάζουν στόχους και προσπαθούν να τους υλοποιήσουν. Το ότι έχουν στρέψει τα βλέμματά τους στην αξιοποίηση του ντόπιου υλικού (από τα Φιλιατρά αλλά και τις γύρω περιοχές) δεν αποτελεί ρίσκο, αφού καταφέρνουν όχι μόνο να προωθούν τους ταλαντούχους παίκτες, αλλά όπως έδειξε και η αγωνιστική σεζόν που πέρασε, η ομάδα μπορεί να έχει αξιόλογη παρουσία στο πρωτάθλημα.

Κλείνοντας να αναφέρουμε ότι η συμφωνία συνεργασίας του Λυμπερόπουλου με τη Φιλιατρινή ομάδα ολοκληρώθηκε χτες το μεσημέρι, με τον ποδοσφαιριστή να δίνει τα χέρια με τους παράγοντες της Εράνης.

Πηγή: Ελευθερία

Ζαγορίτης - Αλεξανδράτου σε Video

Νέα αποκάλυψη για τον γιο του Ζαγορίτη με την πορνοστάρ Τζούλια Αλεξανδράτου.
Στο δελτίο ειδήσεων του ALTER παίχτηκε video που δείχνει ξεκάθαρα ότι Μάκης Ζαγορίτης και η πορνοστάρ Τζούλια Αλεξανδράτου γνωρίζονταν και μάλιστα και οι δυό τους γνώριζαν ότι όλα αυτά καταγράφονταν σε video μιας και κοίταξαν στον φακό της Κάμερας.

Δείτε το VIDEO




Windows 8. Ξεκινά η Microsoft το νέο λειτουργικό???

Αν και η Microsoft δεν χρησιμοποιεί ποτέ μέχρι τώρα τις λέξεις "Windows" και "8" στην ίδια πρόταση, ωστόσο στις 26 Ιουνίου δημοσιεύτηκαν στοιχεία που εμφανίζονται ως λεπτομέρειες του πως θα είναι το επόμενο λειτουργικό σύστημα της Microsoft.

Συγκεκριμένα ο Francisco Martin Garcia στο Microsoft Journal Web παρουσίασε σειρά από διαφάνειες με την επιγραφή "Microsoft Confidential" στις οποίες καταγράφονται διάφορες λειτουργίες του νέου λειτουργικού συστήματος που είναι ακόμα σε πολύ πρόωρο στάδιο σχεδιασμού.

Ανάμεσα σε αυτές είναι και η λειτουργία της ........

αναγνώρισης προσώπου ενώ γίνεται έντονη αναφορά στην επιτάχυνση των χρόνων έναρξής ή τερματισμού του μηχανήματος. Στόχος είναι, πάντα σύμφωνα με τα έγγραφα που παρουσιάζονται ως έγγραφα της Microsoft, ένας φορητός υπολογιστής να ανοίξει από κατάσταση sleep σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο.

Οι διαφάνειες επίσης συζητούν για υποστήριξη τρισδιάστατης απεικόνισης, ασύρματης σύνδεσης με τηλεόραση και υποστήριξη USB 3.0 και Bluetooth 3.0. Δεν έχει διαπιστωθεί ακόμα με επίσημο τρόπο η αξιοπιστία και η αυθεντικότητα των εγγράφων αυτών, ωστόσο η χρήση της ορολογίας της Microsoft ίσως θα μπορούσε να δώσει βαρύτητα στην εγκυρότητα τους.

Ένα από συζητούμενα χαρακτηριστικά του νέου λειτουργικού συστήματος είναι η αυτόματη προσαρμογή της φωτεινότητας της οθόνης στο περιβάλλον φως. Επίσης η Microsoft φέρεται να μελετά έναν νέο μηχανισμό για την επαναφορά του μηχανήματος, κρατώντας όμως τα αρχεία του χρήστη, τις ρυθμίσεις του και τις εφαρμογές του.

Η Microsoft δεν έχει σχολιάσει ακόμα τα δημοσιεύματα αυτά.

Μέχρι σήμερα η εταιρεία δεν έχει κάνει κάποια ανοιχτή συζήτηση για τα σχέδια της μετά τα Windows 7, τα οποία έχουν σημειώσει πωλήσεις 150 εκατομμυρίων αδειών χρήσης. Το μόνο που είναι γνωστό είναι η προετοιμασία του Service Pack 1 των Windows 7, το οποίο θα περιλαμβάνει μικρής έκτασης ενημερώσεις, διορθώνοντας κάποια προβλήματα χωρίς να προσθέτει νέες λειτουργίες. Αντιθέτως τα σχέδια επικεντρώνονται στην προώθηση των Windows 7 και στη ανανέωση του Windows Live Essential για το οποίο κυκλοφόρησε μία beta έκδοση την περασμένη εβδομάδα.

Nα σημειωθεί πως η ομάδα των Windows Server είναι πιο ομιλητική και έχει ήδη επιβεβαιώσει πως το νέο λειτουργικό σύστημα για server θα χαρακτηρίζεται από μεγάλες αλλαγές και θα αναπτυχθεί παράλληλα με το λειτουργικό σύστημα των PC.

Eπίσης το Neowin επικαλούμενο τις ίδιες διαφάνειες αναφέρει πως θα υπάρξει ένα Windows Store για τα Windows 8.

Nα σημειωθεί ωστόσο πως ακόμα και να είναι έγκυρες οι διαφάνειες αυτές, ίσως να μην είναι ιδιαίτερα πρόσφατες αφού σε κάποιο σημείο αναφέρεται πως "Το 2010 οι κάμερες θα έχουν ενσωματωθεί παντού", κάτι που σημαίνει πως η διαφάνεια γράφτηκε το 2009 ή και παλιότερα.

Πηγές: Cnet και Neowin

Blu-ray δίσκος 128GB!

Κι όμως είναι αλήθεια! Ανακοινώθηκε η διάθεση Blu-ray δίσκου χωρητικότητας 128GB

Καθώς φαίνεται, οι Blu-ray δίσκοι θα μεγαλώνουν ολοένα σε μέγεθος, μετά την ανακοίνωση ότι το 128GB Blu-ray disc είναι πλέον πραγματικότητα.

Η Blu-ray Disc Association (BDA) ονόμασε τον .........

υπερμεγέθη δίσκο DBXL, ενώ σκοπεύει να διαθέσει δύο εκδόσεις αυτού, μία τριπλού layer 100GB και μία τετραπλού, μεγέθους 128GB. Στην προκειμένη φάση, η χρήση αυτών των δίσκων προορίζεται κυρίως για την αποθήκευση αρχείων και όχι ταινιών.

Ως έχουν τώρα, τα Blu-ray discs έχουν είτε ένα είτε δύο layers, ενώ η χωρητικότητα αυτών είναι 25GB και 50GB αντίστοιχα. Και παρόλο που η BDA έχει τελειοποιήσει τις προδιαγραφές για τα BDXL, οι πραγματικοί δίσκοι δεν πρόκειται να διατεθούν στην αγορά άμεσα.

Επίσης, ενώ αυτά τα μεγαλύτερα Blu-ray discs προσφέρουν τεράστιο αποθηκευτικό χώρο, λίγοι είναι οι Blu-ray drives που θα μπορούσαν να διαβάσουν δίσκους άνω των δύο layers. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες θα αναγκαστούν να περιμένουν αρκετό καιρό μέχρι να δουν ένα τέτοιου είδους player.

Παραπέμπονται οι πέντε για το Βατοπέδι

Σε Προανακριτική Επιτροπή για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες για την υπόθεση Βατοπεδίου, παραπέμπονται πέντε υπουργοί και υφυπουργοί της ΝΔ.

Οι Π. Δούκας, Α. Κοντός, Ε. Μπασιάκος, Γ. Βουλγαράκης και Θ. Ρουσόπουλος, όπως αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής, θα παραπεμφθούν στην ειδική Προανακριτική Επιτροπή, η οποία θα διερευνήσει εάν έχουν διαπράξει αξιόποινες πράξεις, κατά τις ανταλλαγές ακινήτων μεταξύ του Δημοσίου και της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο, τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας ήταν τα εξής:


Eυάγγελος Μπασιάκος: ψήφοι:282

Υπέρ: 194
Κατά:81
Παρών:2
Λευκά:4
Άκυρα:1








Πέτος Δούκας: ψήφοι 282

Υπέρ: 177
Κατά:81
Παρών:13
Λευκά:0
Άκυρα:11








Αλέξανδρος Κοντός: ψήφοι 282

Υπέρ: 186
Κατά:77
Παρών:4
Λευκά:0
Άκυρα:15








Γιώργος Βουλγαράκης: ψήφοι 282

Υπέρ: 167
Κατά:91
Παρών:17
Λευκά:1
Άκυρα:6








Θεόδωρος Ρουσόπουλος: ψήφοι 282

Υπέρ: 198
Κατά:73
Παρών:7
Λευκά:4
Άκυρα:0








ΔΕΝ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΤΑΙ

Κώστας Κιλτίδης: ψήφοι 282

Υπέρ: 49
Κατά:212
Παρών:16
Λευκά:0
Άκυρα:5






Ο πρώην υπουργός Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλος, όπως είχε δηλώσει, δεν παρέστη στη συνεδρίαση. Την απόφασή του αυτή, ανακοίνωσε με υπόμνημα, όπου υποστηρίζει ότι «στην εποχή μας, λίγοι είναι πρόθυμοι να ακούσουν και να ακολουθήσουν τον βασανιστικό δρόμο αναζήτησης της αλήθειας. Οι αφορισμοί, οι γενικότητες και τα στερεότυπα που δημιουργήθηκαν σ’ αυτήν την υπόθεση, κυριαρχούν πέρα από το δίκιο και το άδικο. Με σεβασμό στο αποτέλεσμα της σημερινής διαδικασίας, σας γνωστοποιώ ότι θα επιδιώξω με όλα τα νόμιμα μέσα, ως το τέλος, τη δικαίωσή μου. Το ήθος και η αξιοπρέπειά μου, ορίζουν το δρόμο αυτής της επιδίωξης, όσο μακρύς και αν είναι».

Στη συνεδρίαση δεν παρέστη ούτε ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αλέξανδρος Κοντός, ο οποίος με άλλο υπόμνημα, αιτιολόγησε την απόφασή του υπενθυμίζοντας ότι έχει ήδη αναφερθεί αναλυτικά στην υπόθεση σε προηγούμενη συνεδρίαση της Ολομέλειας. «Η διαδικασία κινείται στα πλαίσια της ανάδειξης προκατασκευασμένων ενόχων και προειλημμένων αποφάσεων από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να εξυπηρετήσει επικοινωνιακές του σκοπιμότητες», τόνισε.

Ο πρώην υπουργός Γ. Βουλγαράκης, κατά τη συζήτηση για την παραπομπή ή μη των στελεχών της ΝΔ, αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση: «Δεν υπέγραψα κανένα απολύτως έγγραφο, δεν σχετιζόμουν με την υπόθεση, δεν παρενέβην καθόλου σε χαρακτηρισμό ή αποχαρακτηρισμό της περιοχής... δεν αναφέρεται το όνομά μου πουθενά, δεν γνωρίζω τους μοναχούς, δεν έχω πάει ποτέ στο Άγιο Όρος», ανέφερε.

Το κατηγορητήριο απέρριψε κατηγορηματικά και ο πρώην υφυπουργός Πέτρος Δούκας.

«Βρίσκομαι εδώ σήμερα, χωρίς να έχει βρεθεί τίποτα σε βάρος μου. Δεν βρέθηκε καμία διαδρομή μαύρου, ή οιουδήποτε είδους χρήματος που να με αφορά. Σε πάνω από 100.000 σελίδες δεν βρέθηκε ούτε ένας μάρτυρας που να άφησε τον παραμικρό υπαινιγμό σε βάρος μου», είπε ο κ. Δούκας.
«Καμία ευθύνη, καμία αρμοδιότητα και κανένα αδίκημα δεν έχω διαπράξει» δήλωσε και ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Μπασιάκος ο οποίος χαρακτήρισε αόριστο και χωρίς αιτιολογημένη νομική βάση το πόρισμα του ΠΑΣΟΚ ενώ έκανε λόγο για προσπάθεια κλίματος κατασκευής ενόχων.

«Δεν περίμενα ότι στην όμορφη προσπάθεια για αναγέννηση της δασικής μας πολιτικής, θα βρισκόμουν ενώπιόν σας για μια παρωνυχίδα - και ξέρετε πόσο εύκολα στοχοποιούμαστε, ιδιαίτερα στις εκλογικές μας περιφέρειες» ανέφερε στην Ολομέλεια της Βουλής, ο πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Κιλτίδης, τοποθετούμενος επί της πρότασης της πλειοψηφίας, να παραπεμφθεί σε Προανακριτική Επιτροπή, για την υπόθεση του παράνομου διοικητικού χαρακτηρισμού του δάσους της Ουρανούπολης ως δασικής έκτασης.

Στο πόρισμα που εξέδωσε η Εξεταστική Επιτροπή, όλα τα κόμματα πλην της ΝΔ τάσσονταν υπέρ της σύστασης Προκαταρκτικής Επιτροπής. Η ψηφοφορία ήταν μυστική και ξεκίνησε στις 12 τα μεσάνυχτα.

Για την παραπομπή απαιτούνταν 150 ψήφοι.

Πηγή: Zougla.gr

Μεταγραφές, εγγραφές, αποδεσμεύσεις. Τι ισχύει σύμφωνα με την ΕΠΟ.

Τέσσερις ημέρες απομένουν μέχρι να ξεκινήσει και επίσημα η μεταγραφική περίοδος του καλοκαιριού, ώστε οι ομάδες των τοπικών πρωταθλημάτων, αλλά και των μεγαλύτερων κατηγοριών να προχωρήσουν στην ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού τους.

Για το λόγο αυτό σας παρουσιάζουμε τι ακριβώς ισχύει σύμφωνα με την εγκύκλιο της ΕΠΟ για τις μεταγραφές, τις αποδεσμεύσεις, τις υποσχετικές, τις πρώτες εγγραφές, τις επανεγγραφές, αλλά και άλλες περιπτώσεις.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο της ΕΠΟ ισχύουν τα εξής:

Οι αποδεσμεύσεις γίνονται από την 1η έως και 31 Ιουλίου κάθε έτους.
Οι μεταγραφές γίνονται από 1η Ιουλίου έως 31 Αυγούστου κάθε έτους. Επίσης κάθε σωματείο μπορεί να αποκτά με μεταγραφή από 1η Ιανουαρίου έως 31 Ιανουαρίου κάθε έτους μέχρι δύο ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές.

Οι προσωρινές μετεγγραφές (υποσχετικές) γίνονται από 1η έως 31 Ιουλίου κάθε έτους.
Οι επανεγγραφές ελεύθερων ποδοσφαιριστών γίνονται από 1η έως 30 Σεπτεμβρίου και από 1η έως 31 Ιανουαρίου κάθε έτους.
Οι πρώτες εγγραφές γίνονται από 1η Σεπτεμβρίου έως 31 Δεκεμβρίου και από 1η Φεβρουαρίου έως 15 Μαΐου.

Προσωρινή μεταγραφή ποδοσφαιριστή λόγω απόστασης: Η αίτησή τους υποβάλλεται πάντοτε από τον ποδοσφαιρισή στην αρμόδια επιτροπή ιδιότητος-μεταγραφών της ΕΠΟ από 1η Οκτωβρίου έως και 31 Οκτωβρίου κάθε έτους.
Μεταγραφές για Ελληνες - ομογενείς από ξένη ομοσπονδία από 1η Ιουλίου έως 31 Αυγούστου.
Αλλοδαποί: Αλλοδαποί ποδοσφαιριστές που έχουν δελτίο σε ξένη ομοσπονδία ή είναι ελεύθεροι, μετεγγράφονται - εγγράφονται ως πρώτη εγγραφή κατά την περίοδο από 1η Ιουλίου έως 31 Αυγούστου.

Σε περίπτωση που δεν έχει εκδοθεί δελτίο στην αλλοδαπή, εγγράφονται ως πρώτη εγγραφή κατά την περίοδο των πρώτων εγγραφών από 1η Σεπτεμβρίου έως και 31 Δεκεμβρίου και από 1η Φεβρουαρίου έως και 15 Μαΐου.

«Πέρασε» τους ελέγχους των ευρωπαίων για τα δικαιώματα η Μεσσηνία

Ολοκληρώθηκαν στο τέλος της περασμένης εβδομάδας οι έλεγχοι του κλιμακίου των ευρωπαίων εμπειρογνωμόνων της ΕΕ, σε συνεργασία με τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών. Στη Μεσσηνία, σύμφωνα με πληροφορίες, η διαδικασία κύλησε ομαλώς, χωρίς να παρουσιαστεί κανενός είδους δυσχέρεια.

Το κλιμάκιο των ευρωπαίων πραγματοποίησε επιτόπιους ελέγχους σε αγροτεμάχια στο νομό Μεσσηνίας, όπου διασταύρωσε τα δηλωθέντα στοιχεία στις Ενώσεις, από τους παραγωγούς, των οποίων η επιλογή έγινε εντελώς τυχαία, όπως συνηθίζεται σ' αυτές τις περιπτώσεις.

Θυμίζουμε ότι πρόκειται για τακτικούς .........

ελέγχους σχετικά με δραστηριότητες του ΟΠΕΚΕΠΕ, όσον αφορά στη διαδικασία των επιδοτήσεων και τους διασταυρωτικούς ελέγχους που πρέπει να διενεργεί ο οργανισμός, για τη χρήση του 2009.

Οι έλεγχοι γίνονται σε συνεργασία με τις τοπικές Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών και είναι επιτόπιοι, ενώ από την πορεία και τα αποτελέσματά τους εξαρτάται άμεσα η καταβολή των ενισχύσεων στους αγρότες.

Πηγή: ΠΑΣΕΓΕΣ

Συμβούλιο για την Εράνη χθές το βράδυ.

Συμβούλιο παρουσία και του νέου προπονητή της Εράνης Φιλιατρών πραγματοποιήθηκε χθές το απόγευμα στις 8.
Στο συμβούλιο συζητήθηκαν οι μέχρι τώρα κινήσεις που έχουν γίνει στην ομάδα σχετικά με την στελέχωση του έμψυχου δυναμικού την ενημέρωση και τις κάρτες διαρκείας και την εγγραφή μελών ώστε να μπουν έσοδα στο ταμείο της ομάδας και να μπορέσει να διευθετήσει τις τρέχουσες υποχρεώσεις της.
Ο νέος προπονητής της Εράνης Παναγιώτης Παναγόπουλος στην τοποθέτηση του μίλησε για τα πλάνα της ομάδας σε σχέση με τους παίκτες που επιθυμεί να δουλέψει στη διάρκεια της ερχόμενης αγωνιστικής σεζόν.

Σε ό,τι αφορά τη στελέχωση του έμψυχου δυναμικού ......

στο οποίο θα στηριχθεί η Εράνη τη νέα αγωνιστική περίοδο, σύντομα θα ξεκαθαρίσει ποιοι παίκτες θα συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και ποιοι θα αποχωρήσουν. Σε ό,τι αφορά τις αποχωρήσεις, μετά τον Ηλία Τσιριγώτη, που έλυσε τη συνεργασία του με την ομάδα, πριν από δύο μήνες περίπου, αναμένεται να φύγουν και οι Χρήστος Χαριάτης και Διονύσης Ψάρρης.
Σε εκκρεμότητα παραμένει το θέμα της παραμονής ή όχι του Πολυνίκου Παναγιωτίδη.

Όσο για την ενίσχυση της ομάδας, η διοίκηση έχει καταλήξει σε 6-7 ποδοσφαιριστές και δεν αποκλείεται εντός των ημερών να γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις.
Επίσης θα ενταχθούν στο έμψυχο δυναμικό της Εράνης κάποιοι παίκτες, που θα προωθηθούν από τη θυγατρική Νίκη Πλάτης.

Με πληροφορίες από το Notos Sport

Ενημερωτική ημερίδα της ΠΑΣΕΓΕΣ για τα φωτοβολταϊκά

Ημερίδα ενημέρωσης για τις διαδικασίες υποδοχής αιτημάτων αγροτών από τις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών της χώρας διοργανώνει η ΠΑΣΕΓΕΣ.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 1.07.2010 ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:00 π.μ., στο ξενοδοχείο ΚΑΡΑΒΕΛ.

Οι διοργανωτές αναμένουν μεγάλη συμμετοχή εκ μέρους των Ενώσεων, με βάση το ενδιαφέρον που έχουν εκδηλώσει ως τώρα.

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή της ΠΑΣΕΓΕΣ και το έντυπο συμμετοχής στην ημερίδα.


Σε συνέχεια του με Α.Π. 537/11.06.2010 εγγράφου μας και της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στις 17/06/2010 για τις Α.Π.Ε. επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής:

1. Εξελίσσονται οι διαδικασίες για την εφαρμογή στην πράξη των διατάξεων του Ν 3851/2010 που αφορούν τους επαγγελματίες αγρότες. Ήδη έχει εκδοθεί η σχετική απόφαση της Υπουργού Α.Α.κ. Τ, ενώ αναμένεται και η έκδοση εγκυκλίου του ΥΠΕΚΑ για την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης των Φ/Β σταθμών των αγροτών.

2. Η ΠΑΣΕΓΕΣ έχει ολοκληρώσει την σύνταξη των κειμένων των συμφωνητικών μεταξύ ΕΑΣ - μελετητικών εταιρειών και αγροτών - μελετητικών εταιρειών και ΕΑΣ καθώς και το κείμενο της προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ ΠΑΣΕΓΕΣ και μελετητικών εταιρειών (όλα τα κείμενα των παραπάνω συμβάσεων, τα οποία έχουν εμπιστευτικό χαρακτήρα, αποστέλλονται με e-mail).

3. Στις 1.07.2010 ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στο ξενοδοχείο ΚΑΡΑΒΕΛ αίθουσα ΒΕΡΓΙΝΑ, Β. Αλεξάνδρου 2, Αθήνα, ημερίδα με βασικό αντικείμενο την παρουσίαση - ανάλυση της ψηφιακής εφαρμογής, με τη βοήθεια της οποίας θα παραλαμβάνονται - καταχωρούνται - προωθούνται από τις ΕΑΣ τα αιτήματα των επαγγελματικών αγροτών, για την εγκατάσταση Φ/Β σταθμών, αλλά και οι σχετικές οδηγίες για το θέμα αυτό.

Το δικαίωμα συμμετοχής ορίζεται σε 40 ευρώ ανά συμμετέχοντα.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Ο Γενικός Διευθυντής

Γιάννης Τσιφόρος



Πρόγραμμα

10:00 - 10:30 Προσέλευση - Εγγραφές

10:30 - 10:45 Ενημέρωση - χαιρετισμός από ΠΑΣΕΓΕΣ

10:45 - 11:00 Γενικά - Ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα των Φ/Β
Εισηγητής: κ. Μιχ. Σμύρης, Μηχαν. Μηχανικός, Προϊστάμενος ΥΟΠΑ/ΠΑΣΕΓΕΣ

11:00 - 11:45 Παρουσίαση της ψηφιακής εφαρμογής (αρχείο αιτήματος αγροτών για Φ/Β)
Εισηγητής: κ. Αν. Γαργαλάκος, Γενικός Δ/ντης NEUROPUBLIC ΑΕ

11:45 - 12:45 Ερωτήσεις, διευκρινήσεις, συζήτηση επί της εφαρμογής

12:45 - 13:05 Παρουσίαση οδηγιών για τις διαδικασίες αδειοδότησης
Εισηγητής: κ. Γρ. Δρέττας, Μηχαν. Μηχανικός - Μελετητής

13:05 - 13:30 Ανακεφαλαίωση - Συμπεράσματα

13:30 Ελαφρύ γεύμα


Έντυπο αίτησης συμμετοχής

Για την καλύτερη διεξαγωγή της ημερίδας παρακαλούμε να συμπληρώσετε την ακόλουθη φόρμα και να την αποστείλετε με Fax στο 210 7754184 ή με e-mail στην ακόλουθη διεύθυνση: latsiou@paseges.gr υπόψη κας Β. Λάτσιου, τηλ. 210-7499414, το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 30.6.2010

Το δικαίωμα συμμετοχής ορίζεται σε 40 € ανά άτομο.

(Η συμμετοχή θα καταβληθεί κατά την προσέλευση-εγγραφή)

Κατεβάστε από εδώ το έντυπο συμμετοχής [ pdf ]

Στο 23% ο ΦΠΑ από 1η Ιουλίου

Αυξάνονται από την 1η Ιουλίου 2010 οι συντελεστές του ΦΠΑ, όπως ορίζουν οι διατάξεις του νέου φορολογικού νόμου. Στο 23% αυξάνεται ο κανονικός συντελεστής ΦΠΑ, από 21% που ήταν μέχρι τώρα.

Παράλληλα, ο μειωμένος συντελεστής που εφαρμόζεται για μια σειρά από αγαθά και υπηρεσίες από 10% αυξάνεται σε 11% και ο συντελεστής από 5% αυξάνεται σε 5.5%. Αντίστοιχα, οι μειωμένοι κατά 30% ............

συντελεστές ΦΠΑ που ισχύουν για τα νησιά του Αιγαίου και είναι σήμερα 15%, 7% και 4% διαμορφώνονται σε 16%, 8% και 4%.

Κ. Μπατζελή: Η ανάπτυξη της χώρας θα προέλθει από την ύπαιθρο

Η έξοδος από την οικονομική κρίση και η ανάπτυξη της χώρας θα προέλθουν από την ύπαιθρο και από την ανάπτυξη της ελληνικής γεωργίας. Αυτό τόνισε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μιλώντας στο συνέδριο των Νέων Αγροτών στη Νέα Κίο.

Η Κατερίνα Μπατζελή πρόσθεσε ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα υψηλής ποιότητας και ομορφιάς, είτε γενικότερα από «περιβαλλοντικής πλευρά», είτε πιο συγκεκριμένα από αγροδιατροφικής πλευράς, που φημίζεται για την αγνότητα των προϊόντων της και την διατήρηση των πολιτιστικών, αγροτικών και διατροφικών παραδόσεων".

Ανέφερε ακόμη ότι "ο πλούτος και η .........

ποικιλομορφία των αγροτικών περιοχών στην Ελλάδα αντιπροσωπεύει, όχι μόνο σημαντική οικονομική αξία αλλά και αξιόλογη κοινωνική και πολιτιστική αξία, για όποιον κατοικεί εδώ και για ολόκληρη την κοινωνία".

Ως εκ τούτου, υπογράμμισε πως "οι αγροτικές κοινωνίες τροφοδοτούν με πρώτες ύλες και διατροφικά προϊόντα τα αστικά κέντρα και παράλληλα προσφέρουν πληθώρα δημοσίων αγαθών που απολαμβάνει το σύνολο της κοινωνίας".

Συνεχίζοντας, δήλωσε ότι "η ύπαιθρος αποτελεί πηγή αξιών η απομάκρυνση από τις οποίες μας οδήγησε στην σημερινή κρίση. Η πειθαρχία, ο απλός τρόπος ζωής, η σημασία της οικογένειας, η κοινοτική ζωή, η αλληλεγγύη, η από κοινού και εναλλάξ χρήση των πόρων είναι ανάμεσα στα κύρια πολιτισμικά χαρακτηριστικά που αντλούν την καταγωγή τους από τον τρόπο ζωής των παλαιότερων γενεών των αγροτών του τόπου μας".

Κ. Μπατζελή: Οι εξαγωγές συνεχίζονται με συντονισμένο μοντέλο

Η προσπάθεια εξαγωγής ελληνικών προϊόντων συνεχίζεται με συντονισμό μοντέλο και έχοντας ως πρότυπο τη μεσογειακή διατροφή υπογράμμισε μεταξύ άλλων μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό η υπουργός Κατερίνα Μπατζελή.

"Προσπαθήσαμε και θα προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο να συντονίσουμε όλες τις εξαγωγικές μας προσπάθειες, τα προγράμματα προώθησης που αφορούν πάρα πολλούς κλάδους, όπως του λαδιού, της βρώσιμης ελιάς, των τυροκομικών, τα γνωστά τρόφιμα, τα ελληνικά τρόφιμα να αποκτήσουν μια συντονισμένη εξαγωγική πολιτική. Να σέβονται την ποιότητα και να μπουν κάτω από την ομπρέλα της μεσογειακής διατροφής, που για μας για την Κυβέρνηση, είναι η οικονομική μας πλέον διπλωματία, είναι η διπλωματία των τροφίμων" είπε η υπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Στενεύουν τα περιθώρια για την ΑΟΚ. Δεν βρίσκουν άτομα να μπουν στη νέα διοίκηση.

Καμία ουσιαστική εξέλιξη δεν έχει υπάρξει τις τελευταίες δέκα ημέρες στην ομάδα της Κυπαρισσίας, μετά την τρίτη γενική συνέλευση που ολοκληρώθηκε δίχως να βγει νέα διοίκηση.

Ολο αυτό το διάστημα τα μέλη της προσωρινής διοικούσας επιτροπής κάνουν προσπάθειες να βρουν άτομα που να στελεχώσουν το νέο διοικητικό συμβούλιο, χωρίς μέχρι τώρα απτά αποτελέσματα.

Να θυμίσουμε πως ο Μπάμπης Κακούτης έχει .........

παραιτηθεί εδώ και περίπου ένα μήνα από την προεδρία του συλλόγου μετά από έξι χρόνια στην προεδρικό θώκο και έχει ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να συνεχίσει, παρά τις πιέσεις που δέχεται από συνεργάτες του και τον κόσμο.
Αυτό που έχει τονίσει είναι πως θα βοηθήσει με ένα χρηματικό ποσό όποια διοίκηση εκλεγεί, δίχως όμως να βρίσκεται αυτός στο νέο διοικητικό σχήμα.

Διάδοχη κατάσταση όμως είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί, κάτι που φαίνεται και από τις επαφές που έχουν γίνει όλο αυτό το διάστημα.
Παράλληλα δεν υπάρχει ιδιαίτερη βοήθεια ούτε από την δημοτική αρχή και αυτό κάνει ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα.
Τα μέλη της διοικούσας επιτροπής προσπαθούν να βρουν ορισμένα άτομα που να είναι διατεθειμένα να δίνουν μία μηνιαία συνδρομή και τις επόμενες ημέρες θα φανεί αν υπάρχουν θετικά μηνύματα.

Μέσα σε αυτή την εβδομάδα θα γίνει προσπάθεια να οριστεί και νέα γενική συνέλευση, γιατί σίγουρα οι ημέρες περνούν και τα χρονικά περιθώρια στενεύουν.
Η ομάδα άλλωστε θα συμμετάσχει του χρόνου στο απαιτητικό πρωτάθλημα της Δ’ εθνικής και ο προγραμματισμός δεν μπορεί να καθυστερήσει άλλο.

Ηδη ο Χρήστος Γερολυμάτος που οδήγησε την ομάδα στην άνοδο έχει αποτελέσει παρελθόν (συμφώνησε με τον Διαγόρα Βραχνέικων) και το πρώτο μέλημα του νέου διοικητικού συμβουλίου που θα προκύψει πρέπει να είναι η εύρεση νέου τεχνικού.

Πηγή: Notos Sport

Κάλεσε 2400 φορές το «100»

Στη σύλληψη μιας Ελληνίδας προχώρησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, στο Διμηνιό.

Η γυναίκα συνελήφθη επειδή το τελευταίο χρονικό διάστημα είχε τηλεφωνήσει από το κινητό της τηλέφωνο στο τηλεφωνικό κέντρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας, περισσότερες από 2400 φορές για να καταγγείλει τη διάπραξη αδικημάτων.

Η συλληφθείσα, μάλιστα, πολλές φορές .........

εξύβριζε τον αστυνομικό που εκτελούσε υπηρεσία τηλεφωνητή.

Πηγή: diogenis-press.blogspot.com

Ολόκληρο το νομοσχέδιο για τις συντάξεις στο Δημόσιο

Ακόμη και στις μητέρες με τρία παιδιά (και άνω) εργαζόμενες στο Δημόσιο, τα ΝΠΔΔ και στους ΟΤΑ επιβάλλεται η προσθήκη έως και 15 έτη στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης εντός τριετίας (2011-2013) με το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο παρουσιάζουν ολόκληρο σήμερα «ΤΑ ΝΕΑ».

Εκτός από τις δυσμενείς αλλαγές στη συνταξιοδότηση, το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών καθιερώνει από το 2015 το νέο σύστημα υπολογισμού των συντάξεων (όπως και στον ιδιωτικό τομέα) το οποίο εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε μειώσεις έως και 30%.
Εξάλλου καθιερώνεται η ειδική εισφορά .........

(νέος ΛΑΦΚΑ) και στους συνταξιούχους του Δημοσίου από 1.8.2010 για ποσό κύριας σύνταξης άνω των 1.400 ευρώ (από 3% έως 10% ανάλογα με το ποσό της σύνταξης), καταργείται το δικαίωμα συνταξιοδότησης των αγάμων ανηλίκων θυγατέρων, επεκτείνονται οι απαγορεύσεις των συνταξιούχων του Δημοσίου που εργάζονται ενώ βελτιώνεται και για τους δημοσίους υπαλλήλους ο υπολογισμός της σύνταξης με διαδοχική ασφάλιση (σ.σ. σύνταξη από δύο Ταμεία και άνω). Αξιοσημείωτη είναι η ρύθμιση σύμφωνα με την οποία από 1.1.2011 θα υπάγονται στην ασφάλιση του ΙΚΑ όλοι οι πρωτοδιοριζόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι.

Οι ανατροπές στα όρια ηλικίας για τη συνταξιοδότηση σε Δημόσιο, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ αρχίζουν το 2011. Μεγαλύτερη μεταβατική περίοδος προβλέπεται για τις αλλαγές στον τρόπο υπολογι σμού των συντάξεων που θα εφαρμοστεί το 2015 και θα είναι ενιαίος τόσο στο Δημόσιο όσο και στο σύνολο των ασφαλιστικών ταμείων. Το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών κατατίθεται εντός των προσεχών ημερών στη Βουλή(σ.σ.: δεν έχει σχέση με το νομοσχέδιο Λοβέρδου το οποίο ήδη κατατέθηκε στη Βουλή).

Η βασική ρύθμιση του νομοσχεδίου συνίσταται στο ότι γυναίκες με ανήλικα παιδιά, οι οποίες μέχρι 31/12/2010 θα έχουν όριο ηλικίας συνταξιοδότησης το 50ό, εξισώνονται σταδιακά από 1/1/2011, εντός μεταβατικής περιόδου 3 ετών, με τους άνδρες που έχουν όριο ηλικίας συνταξιοδότησης το 65ο.

Στο νομοσχέδιο ορίζεται ρητώς ότι όσοι και όσες έχουν θεμελιώσει δικαίωμα σύνταξης μέχρι 31/12/2010 δεν θίγονται από τις διατάξεις του νέου νόμου. Για τα πρόσωπα αυτά θα εξακολουθήσουν να εφαρμόζονται οι ισχύουσες μέχρι τη δημοσίευση του νέου νόμου διατάξεις που αφορούν τόσο τη θεμελίωση δικαιώματος σύνταξης όσο και τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης.

Κατεβάστε από εδώ ΟΛΟ το νομοσχέδιο του ασφαλιστικού.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Πλήρωση 1.190 κενών οργανικών θέσεων στο ΙΚΑ

Η πλήρωση 1.190 κενών οργανικών θέσεων σε όλη την επικράτεια με μετατάξεις υπαλλήλων ανακοινώθηκε από τη διοίκηση του ΙΚΑ με πρόσκληση που απεστάλη προς τις δημόσιες υπηρεσίες και τα ΝΠΔΔ.

Οι μετατάξεις αφορούν την κάλυψη κενών οργανικών θέσεων σε υποκαταστήματα του ΙΚΑ σε όλη την Ελλάδα για: 452 υπαλλήλους της κατηγορίας ΠΕ διοικητικών-οικονομικού, 134 ΤΕ διοικητικών-λογιστικού και 604 ΔΕ διοικητικών γραμματέων.
Για την Περιφέρεια Πελοποννήσου κενές θέσεις υπάρχουν στα παραρτήματα και υποκαταστήματα του ΙΚΑ σε: .......


• Αρκαδία: Αστρος, Λεωνίδιο, Μεγαλόπολη, Τρίπολη, Τρόπαια.
• Αργολίδα: Αργος, Κρανίδι.
• Κορινθία: Κιάτο, Κόρινθος, Λουτράκι, Νεμέα, Ξυλόκαστρο.
• Λακωνία: Γύθειο, Μολάοι, Νεάπολη, Σκάλα, Σπάρτη.
Μεσσηνία: Γαργαλιάνοι, Καλαμάτα, Κυπαρισσία, Πύλος, Φιλιατρά.

Οι υπάλληλοι του Δημοσίου που ενδιαφέρονται και πληρούν τις προϋποθέσεις μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις έως και τις 9 Ιουλίου, στη διοίκηση του ΙΚΑ-ΤΕΑΜ, Γενική Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών, Διεύθυνση Διοικητικού Προσωπικού, Τμήμα Κατάστασης Προσωπικού που εδρεύει στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου 8 στην Αθήνα (Τ.Κ. 10241).

Πηγή: Φιλιατρά Blog

«Στήριξε το μέλλον σου στηρίζοντας τα τοπικά καταστήματα»

Με αυτό το κεντρικό επικοινωνιακό μήνυμα, που το εμπνεύστηκαν οι μαθητές του νομού μας, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας ξεκινά συντονισμένες επικοινωνιακές δράσεις με σκοπό την αντιμετώπιση των άμεσων κινδύνων και απειλών της οικονομικής κρίσης στο τοπικό εμπόριο.
Έχοντας ως κύριο γνώμονα την ευημερία της τοπικής κοινωνίας καθώς και τη συνολική πρόοδο του νομού, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας ξεκινά έτσι ένα φιλόδοξο εγχείρημα, με τελικό στόχο τη μέγιστη συνέργια των παραγωγικών, εμπορικών και καταναλωτικών δυνάμεων του Νομού.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. ......

Γιώργος Καραμπάτος δηλώνει σε σχέση με τη νέα αυτή πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου: «Ήρθε η στιγμή που η δραστηριοποίηση όλων μας είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία. Όλοι μας βιώνουμε τη δύσκολη περίοδο, που περνάει η πατρίδα μας, η περιοχή μας, αλλά και ο καθένας μας προσωπικά. Η αγορά έχει αλλάξει, με βασικά δεδομένα την πτώση της κατανάλωσης και την αλλαγή της καταναλωτικής συμπεριφοράς. Αυτή τη δύσκολη περίοδο, οι περισσότερες εμπορικές επιχειρήσεις της Μεσσηνίας αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα επιβίωσης. Όμως, η συρρίκνωση της τοπικής αγοράς συμπαρασύρει και την ποιότητα ζωής πολλών συμπολιτών μας, που είναι άμεσα ή έμμεσα συνδεδεμένη με τις τοπικές εμπορικές επιχειρήσεις. Το φαινόμενο αυτό, έχει ως συνέπεια την ανασφάλεια του μεγαλύτερου μέρους της τοπικής κοινωνίας, γιατί το εμπόριο είναι ο βασικός συνδετικός κρίκος ανάμεσα στην παραγωγή και την κατανάλωση. Πολλοί επιχειρηματίες βρίσκονται ήδη σε αδιέξοδο.

Στην αντιμετώπιση του αδιεξόδου αυτού φιλοδοξεί να συμβάλει καθοριστικά η εκστρατεία του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας της οποίας έχει ήδη ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός. Με την εκστρατεία τόνωσης και ανάπτυξης του τοπικού εμπορίου συντάσσονται και οι μαθητές του νομού μας, δεδομένου ότι αυτή αποτέλεσε τον τίτλο του ετήσιου θεατρικού τους έργου. Οι μαθητές μας συνειδητοποίησαν την αμφίδρομη σχέση Τοπικής Κοινωνίας και Τοπικής Αγοράς και πρότειναν το περιεκτικό σύνθημα της εκστρατείας μας: Στήριξε το μέλλον σου στηρίζοντας τα τοπικά καταστήματα».

«Η προσπάθειά μας είναι», συνεχίζει ο κ. Καραμπάτος, «το όλο εγχείρημα του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας (α) να δημιουργεί κοινά οφέλη για τις επιχειρήσεις, τους καταναλωτές και τον νομό γενικότερα., (β) να μπορεί να υποστηριχθεί από τους περισσότερους τοπικούς φορείς, (γ) να είναι εύκολα κατανοητό και θα εμπνέει εμπιστοσύνη, (δ) να διαθέτει απλή διαδικασία εφαρμογής και λειτουργίας, (ε) να είναι αποτελεσματικό και εύκολα ελέγξιμο & μετρήσιμο.»
Το εγχείρημα περιλαμβάνει επικοινωνιακή καμπάνια, η οποία θα διεξαχθεί σε τοπικό επίπεδο και θα διαρκέσει αρκετούς μήνες.

Θα περιλαμβάνει στοχευμένες ενέργειες τόνωσης του εμπορίου, δράσεις που θα προσανατολίζουν τον καταναλωτή, προγράμματα εκπαίδευσης και στήριξης επιχειρηματικών δράσεων μέσα από πρωτότυπη γνώση και εμπειρία, ενώ θα υπάρχει ειδική μέριμνα για ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες

Το όλο εγχείρημα ξεκινά το Σεπτέμβριο, ενώ ως τότε θα λαμβάνουν χώρα ανοιχτές συναντήσεις με τους ενδιαφερόμενους φορείς, για να κατανοήσουν την ανάγκη για συνέργιες με στόχο: «να μην αφήσουμε ούτε ένα ευρώ να φύγει εκτός Μεσσηνίας»

ΝΙΝΟ - ΘΕΟΣ

Μουσική Καλημέρα....



Και οι στίχοι του τραγουδιού:


Απέναντι σου εγώ για ώρες να κοιτώ
Ποτέ δεν έχω ξαναδεί κάτι πιο όμορφο
Απέναντι σου εγώ για ώρες να απορώ
Άραγε υπάρχει πιο πολύ απ' όσο σ' αγαπώ

Αν Θεός γινόμουν για λίγο
Θ' αλλαζα πολλά δε σου κρύβω
Ένα όμως θ' άφηνα ίδιο εσένα αγάπη μου
Απ' το Α ως και το Ω δημιούργημα είσαι μέγα
Άραγε ο Θεός τι να είχε δει
Και τον έκανε να σε εμπνευστεί

Απέναντι σου εγώ να σου χαμογελώ
Δεν κρύβεται η χαρά μου
Που είσαι εδώ κοντά μου
Απέναντι σου εγώ τι τέλεια περνώ
Θεός αισθάνομαι κοντά σου στον ουρανό πετώ

Αν Θεός γινόμουν για λίγο
Θ' αλλαζα πολλά δε σου κρύβω
Ένα όμως θ' άφηνα ίδιο εσένα αγάπη μου
Απ' το Α ως και το Ω δημιούργημα είσαι μέγα
Άραγε ο Θεός τι να είχε δει
Και τον έκανε να σε εμπνευστεί

(Φωνητικά)Αν Θεός γινόμουν για λίγο
Θ' άλλαζα πολλά δε σου κρύβω
Ένα όμως θ' άφηνα ίδιο (Νίνο) εσένα αγάπη μου
Απ' το Α ως και το Ω δημιούργημα είσαι μέγα

Αν Θεός γινόμουν για λίγο
Θ' άλλαζα πολλά δε σου κρύβω
Ένα όμως θ' άφηνα ίδιο εσένα αγάπη μου
Απ' το Α ως και το Ω δημιούργημα είσαι μέγα
Άραγε ο Θεός τι να είχε δει
Και τον έκανε να σε εμπνευστεί

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 29ης Ιουνίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.