ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟΨΕ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣKΕΥΗΣ, Λόγω έκτακτης βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης.

Σάββατο, 3 Ιουλίου 2010

Λάκης Γαλανόπουλος ο εκλεκτός για την Νίκη Πλάτης

Ο Λάκης Γαλανόπουλος είναι ο εκλεκτός της διοίκησης του ΑΟ Νίκη Πλάτης καθώς σήμερα το μεσημέρι του Σαββάτου λίγα λεπτά μετά από την μια δόθηκαν τα χέρια με την νεοεκλεγείσα διοίκηση για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας.
Ο έμπειρος τεχνικός που την προηγούμενη χρονιά κοουτσάριζε τον Ηρακλή Κυπαρισσίας θεωρήθηκε από τους διοικούντες της Νίκης ως επιτυχημένος και η αλήθεια είναι ότι είχε ένα προβάδισμα σε σχέση με τους υπόλοιπους δυο με τους οποίους διαπραγματευόταν η ομάδα.
Ο Λάκης Γαλανόπουλος το 1999 είχε ασχοληθεί και με το αγωνιστικό αλλά και με το διοικητικό κομμάτι αλλά έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του σαν προπονητής.
Άμεσος συνεργάτης του κου Γαλανόπουλου θα είναι ο Σαράντης Τριαντόπουλος ο οποίος είναι και γενικός γραμματέας.

Αμέσως μετά την επίτευξη της συμφωνίας ο κος Γαλανόπουλος ........

μιλώντας στην ηλεκτρονική σελίδα της Νίκης Πλάτης υποστήριξε ότι η ομάδα θα πρέπει να περιμένει πρώτα την Εράνη για να δουν ποιοι παίκτες θα πάνε στην μεγάλη ομάδα και από εκεί και μετά θα κοιτάξουν την ενίσχυση της ομάδας.
Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η νίκη Πλάτης είναι η ακαδημία της Εράνης και σκοπός της είναι να την τροφοδοτεί με παίκτες.
Πάντως ξεκαθάρισε ότι θα κινηθεί στο παιχνίδι με νεαρούς παίκτες χωρίς να αποκλείεται η προσθήκη δυο έμπειρων παικτών.
Η διοίκηση έχει κάνει επαφές με τον Κώστα Λυμπερόπουλο ο οποίος ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από την Νίκη Πλάτης και που πέρσι καθώς και με τον Λυμπέρη Διονυσόπουλο.
Οι συζητήσεις είναι σε προχωρημένο στάδιο και δεν αποκλείεται να υπάρξουν από Δευτέρα ή την Τρίτη οι επίσημες ανακοινώσεις.

Πηγή: Νίκη Πλάτης

Προηγείται ο Λάκης Γαλανόπουλος για την τεχνική ηγεσία στη Νίκης Πλάτης

Προβάδισμα έχει σύμφωνα με πληροφορίες για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία στην Νίκη Πλάτης έχει ο Λάκης Γαλανόπουλος.
Όπως μάθαμε οι συζητήσεις με δύο ακόμα προπονητές που είχαν τεθεί στο τραπέζι ναυάγησαν και το νεο Διοικητικό συμβούλιο φαίνεται να καταλήγει στον Συμπολίτη μας Λάκη γαλανόπουλο.

Αιτία για το προβάδισμα του αυτό είναι ότι δεν είναι .....

άγνωστος στην περιοχή, έχει προσφέρει πολλά στην ομάδα έστω και με κάποια "διαλείματα", έχει διατελέσει παράγοντας αλλά και την περσινή χρονιά που είχε αναλάβει τον Ηρακλή Κυπαρισσίας, τον οδήγησε σε άνοδο στην Β' Τοπική και θεωρείται εξαιρετικά επιτυχημένος.

Εμείς να ευχηθούμε να τελειώσει σύντομα η υπόθεση με την επιλογή του προπονητή ωτσε η ομάδα να προχωρήσει στα επόμενα βήματα.
Πρώτη αναφορά στον Λάκη Γαλανόπουλο είχε κάνει η Εφημερίδα θάρρος λέγοντας χαρακτηριστικά ότι μάλλον δεν θα χρειαστεί να ψάξουν και πολύ μιας και ο Λάκης Γαλανόπουλος αποτελεί ίσως την καλύτερη λύση. Απ ότι φαίνεται το "Θάρρος" θα δικαιωθεί πανηγυρικά.
Το θέμα πάντως αναμένεται να κλείσει οριστικά τα αμέσως επόμενα εικοσιτετράωρα.

Αβέβαιη η συμμετοχή του ΑΟ Κυπαρισσίας στη Δ' Εθνική!

ΟΙ ΗΜΕΡΕΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ Ο ΑΟΚ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Τις δυσκολότερες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της περνάει αυτό τον καιρό η Κυπαρισσία... Παρότι οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας έχουν ολοκληρωθεί από τα μέσα Μαΐου, μέχρι στιγμής δεν έχει βγει η διοίκηση που θα την οδηγήσει στο νέο πρωτάθλημα της Δ' εθνικής.
Ο Μπάμπης Κακούτης έχει δηλώσει την ..........

παραίτησή του εδώ και παραπάνω από ένα μήνα και παρά τις πιέσεις που δέχεται από συνεργάτες του και φίλους της ομάδας, δηλώνει αμετάπειστος.

Να θυμίσουμε πως ο πρώην πρόεδρος του ΑΟΚ είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στις αρχές Μαΐου στο "Notosport" πως θα παραμείνει ενεργός, μόνο σε περίπτωση που γίνει συγχώνευση της Κυπαρισσίας με τις άλλες δύο μεγάλες ομάδες της Τριφυλίας, την Εράνη και τον Τέλο Αγρα.
Από την στιγμή που αυτή η πρόταση δεν ευδοκίμησε, ο κ. Κακούτης είναι ξεκάθαρο πως δεν συνεχίζει στη διοίκηση του ΑΟΚ. Παρόλα αυτά όμως έχει καταστήσει σαφές πως θα
δώσει ένα σεβαστό ποσό για τη νέα χρονιά σε όποια διοίκηση εκλεγεί.

Δεν θέλει κανένας να πάει πρόεδρος.

Μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί δύο γενικές συνελεύσεις δίχως όμως αποτέλεσμα, αφού φαίνεται πως δεν υπάρχει ο άνθρωπος ή οι άνθρωποι που θα καλύψουν το κενό του Κακούτη. Η διοικούσα επιτροπή που έχει οριστεί και που συστάθηκε για να μην πάει η ομάδα στο Πρωτοδικείο, έχει επαφές με ορισμένους ανθρώπους που θα μπορούσαν να βοηθήσουν, όμως κανένας δεν θέλει να αναλάβει πρόεδρος και να μπει... μπροστά.

Δεν έχει οριστεί νέα συνάντηση

Ετσι δεν έχει οριστεί μέχρι στιγμής καμία νέα συνάντηση και η Κυπαρισσία παραμένει κυριολεκτικά στον... αέρα και ενώ βρισκόμαστε στις αρχές Ιουλίου.
Μάλιστα δεν είναι τελείως μακρινό το σενάριο να μην καταφέρει η ομάδα να δηλώσει συμμετοχή και κατ' επέκταση να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Δ' Εθνικής! Αυτό φυσικά θα ήταν καταστροφικό για την ιστορία της ομάδας και γενικότερα για την πόλη της Κυπαρισσίας.

Ο,τι είναι να γίνει όμως πρέπει να γίνει αμέσως γιατί ο χρόνος περνά... Άλλωστε όλες οι άλλες ομάδες της Δ' εθνικής αυτή την περίοδο έχουν ξεκινήσει τον προγραμματισμό και κινούνται στο μεταγραφικό παζάρι. Επίσης μία ομάδα Δ' εθνικής πρέπει το αργότερο στις αρχές Αυγούστου να ξεκινήσει προετοιμασία.
Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι τα περιθώρια έχουν στενέψει και όποιοι αγαπούν πραγματικά τον ΑΟΚ πρέπει να το δείξουν σύντομα και με πράξεις...

Πηγή: Ελευθερία

ΣΧΟΛΙΟ
ΠΡΟΣΕΞΤΕ την πολύ προσεκτική υπενθύμιση που συστηματικά γίνεται από την Ελευθερία στην πρόταση συγχώνευσης των τριών ομάδων της Τριφυλίας σε μια. Δείτε και εδώ.
Να θυμίσουμε πως ο πρώην πρόεδρος του ΑΟΚ είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στις αρχές Μαΐου στο "Notosport" πως θα παραμείνει ενεργός, μόνο σε περίπτωση που γίνει συγχώνευση της Κυπαρισσίας με τις άλλες δύο μεγάλες ομάδες της Τριφυλίας, την Εράνη και τον Τέλο Αγρα.

Μας το θυμίζουν κι όλας.... λες και προσπαθούν να σπρώξουν καταστάσεις οι οποίες έχουν ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΙ.
ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΩΡΑ και την αδυναμία των Κυπαρίσσιων να διοικηθεί μια απλή ποδοσφαιρική ομάδα. Θα την διοικούσαν ΜΟΝΟ αν υπήρχε συγχώνευση ΕΡΑΝΗΣ, ΑΟΚ και ΤΕΛΟΥ ΑΓΡΑ.
Φυσικά το μεγαλύτερο λάθος το είχε κάνει κάποιος άλλος Φιλιατρινός παράγοντας παλαιότερα με προτάσεις συγχώνευσης.....
Η ΕΡΑΝΗ ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΙΔΕΑ ΚΑΙ αν θέλετε... ΘΡΗΣΚΕΙΑ

ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΟΜΟΡΦΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ.

Βουλή: Με 28,5 χρόνια εργασίας στη σύνταξη οι υπάλληλοι της Βουλής, με 8 χρόνια θητείας οι βουλευτές.

- Δεν κάνουν όλοι οι πολίτες θυσίες
- Προκλητική ρύθμιση στο ασφαλιστικό για τους υπαλλήλους της Βουλής
- Οι 1.500 υπάλληλοι θα συνταξιοδοτηθούν με 28,5 χρόνια εργασίας
- Στα μαλακά και οι ίδιοι οι βουλευτές, οι οποίοι θα εξακολουθούν να βγαίνουν στη σύνταξη με 8 χρόνια θητείας

Εξοργιστικές ανισότητες – εξαιρέσεις, στο ασφαλιστικό των δημοσίων υπαλλήλων που προβλέπει να βγαίνουν όλοι στη σύνταξη στα 65, καθώς για ακόμη μία φορά οι “ημέτεροι” υπάλληλοι της Βουλής εξαιρέθηκαν, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βήματος.

Μετά τη γνωμοδότηση του Ελεγκτικού .........

Συνεδρίου ότι είναι αντισυνταγματική η διάταξη να αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού της σύνταξης και η ενσωμάτωση των δημοσίων υπαλλήλων στο ΙΚΑ από 1/1/2011, η κυβέρνηση έκανε βήμα πίσω διατηρώντας σε ισχύ τα προνόμια. Για να ισχύσει αυτό θα έπρεπε να αλλάξει ο κανονισμός της Βουλής πράγμα που δεν επελέγη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Έτσι οι 1.500 και πλέον εργαζόμενοι στη Βουλή συνταξιοδοτούνται αυτομάτως με τη συμπλήρωση 28,5 ετών εργασίας, ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας. Δηλαδή συνταξιοδοτούνται σχεδόν επτά χρόνια νωρίτερα από τους ασφαλισμένους οι οποίοι ίσα ίσα προλαβαίνουν εφέτος να συμπληρώσουν την 35ετία και 12 έτη νωρίτερα από τους μελλοντικούς συνταξιούχους, οι οποίοι θα πρέπει να συμπληρώσουν 40 έτη ασφάλισης.

Να σημειωθεί ότι η σύνταξή τους δεν επηρεάζεται και δεν μειώνεεται από τις γενικές αλλαγές υπολογισμού των συντάξεων, αφού το ποσοστό αναπλήρωσης ειναι 100% των αποδοχών τους..

Όσο για τους ίδιους τους βουλευτές, εκείνοι θα εξακολουθούν να συνταξιοδοτούνται μετά από οκτώ χρόνια θητείας χωρίς να θίγεται η δεύτερη σύνταξη που παίρνουν από την κύρια απασχόλησή τους.

Πηγή: Newsit

35ετία για όλους τους ένστολους

Με έως δέκα επιπλέον χρόνια υπηρεσίας επιβαρύνονται όσοι υπηρετούν στις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας. Με τροπολογία που περιλαμβάνεται στο Ασφαλιστικό του Δημοσίου, το οποίο κατατέθηκε χθες στη Βουλή, το όριο συνταξιοδότησης για τους ένστολους αυξάνεται στα τριάντα πέντε χρόνια πραγματικής υπηρεσίας συν πέντε πλασματικά, ανάλογα με την υπηρεσία τους.

Ως χρόνος πραγματικής υπηρεσίας θα λογίζονται και οι σπουδές στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές. Με τη ρύθμιση η κυβέρνηση επιδιώκει .........

να δώσει τέλος στο καθεστώς των 48άρηδων συνταξιούχων που έχει κυριαρχήσει στις Ενοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας.

Η ρύθμιση συμφωνήθηκε χθες Παρασκευή μεταξύ του υπουργού Εθνικής Αμυνας κ. Ε. Βενιζέλου και του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου με τη σύμφωνη γνώμη και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδη. Στους ένστολους αυτούς θα προσμετρώνται και πέντε χρόνια πλασματικής υπηρεσίας. Η ίδια πηγή ανέφερε ότι η ρύθμιση αυτή θα αφορά όσους βγουν στη σύνταξη από το 2011 και μετά.

Για τους ιπτάμενους και άλλες κατηγορίες ειδικοτήτων υψηλής επικινδυνότητας, ο χρόνος συνταξιοδότησης αυξάνεται από τα 18 στα 25 χρόνια συν 15 πλασματικά υπηρεσίας. Υπενθυμίζεται ότι από το 93, οι περισσότεροι ιπτάμενοι καταβάλλουν διπλά ασφάλιστρα.

Ολόκληρη η τροπολογία για τους ένστολους

Άρθρο... [1]
1.Συνταξιοδοτικά δικαιώματα στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος που έχουν θεμελιωθεί ή θεμελιώνονται μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2010 δεν θίγονται από την παραμονή τους στην υπηρεσία μετά την ημερομηνία αυτή και τυχόν συνταξιοδοτικές μεταβολές στη διάρκεια αυτής δεν επηρεάζουν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησής τους ή το δικαίωμα απόληψης και καταβολής της σύνταξης.

2.Για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος που θεμελιώνουν, σύμφωνα με τις υφιστάμενες μέχρι τη θέση σε ισχύ του παρόντος νόμου διατάξεις, συνταξιοδοτικό δικαίωμα εντός του έτους 2011, η υποχρέωση πραγματικής υπηρεσίας αυξάνεται κατά ενάμισι (1) επιπλέον έτος. Για όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα το έτος 2012 η υποχρέωση πραγματικής υπηρεσίας αυξάνεται κατά τρία (3) επιπλέον έτη. Για όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα το έτος 2013 η υποχρέωση πραγματικής υπηρεσίας αυξάνεται κατά τεσσεράμισι (4) επιπλέον έτη και για όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα το έτος 2014 η υποχρέωση πραγματικής υπηρεσίας αυξάνεται κατά έξι (6) επιπλέον έτη.

3.Το δικαίωμα απόληψης και καταβολής της σύνταξης, καθώς και ο τρόπος υπολογισμού της, ως προς τις κατηγορίες προσωπικού των παραγράφων 1 και 2, ρυθμίζεται σύμφωνα με τις ισχύουσες μέχρι τη θέση σε ισχύ του παρόντος νόμου σχετικές διατάξεις. Ως προς τον τρόπο υπολογισμού της σύνταξης όσων θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης μέχρι 31-12-2014, ισχύουν οι υφιστάμενες διατάξεις του άρθρου 42 του Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων (ΠΔ 169/2007) και του άρθρου 1 του νόμου 3029/2002. Για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης από 1-1-2015 και μετά, ο τρόπος υπολογισμού της σύνταξης διέπεται από τις διατάξεις του παρόντος νόμου.

4.Εξαιρουμένων των κατηγοριών προσωπικού των προηγουμένων παραγράφων, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης και αυτή καταβάλλεται εφόσον έχουν συμπληρώσει το εξηκοστό (60ο) έτος της ηλικίας τους ή σαράντα (40) έτη συντάξιμης υπηρεσίας, στα οποία συνυπολογίζονται αθροιστικά:

α. Ο χρόνος πραγματικής συντάξιμης υπηρεσίας, όπως αυτός προσδιορίζεται στις διατάξεις του Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων (ΠΔ 169/2007), όπως ισχύει σήμερα.

β. Ο χρόνος συντάξιμης υπηρεσίας που λογίζεται αυξημένος στο διπλάσιο ή τριπλάσιο μέχρι πέντε (5) έτη, όπως προσδιορίζεται στο άρθρο 40 του Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων (ΠΔ 169/2007), όπως ισχύει σήμερα.

γ. Ο χρόνος που λογίζεται σύμφωνα με την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία ως χρόνος διαδοχικής ασφάλισης.

5.Εξαιρουμένων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος που υπάγονται στις παραγράφους 1 και 2, η σύνταξη όσων απομακρύνονται από την ενεργό υπηρεσία με αίτησή τους ή αυτεπαγγέλτως, εκτός των περιπτώσεων επιβολής καταστατικής ποινής που συνεπάγεται απώλεια του δικαιώματος απόληψης σύνταξης, καταβάλλεται με τη συμπλήρωση του χρόνου που αντιστοιχεί στα τριάντα πέντε (35) έτη πραγματικής συντάξιμης υπηρεσίας ή με τη συμπλήρωση του εξηκοστού (60ου) έτους της ηλικίας. 6.Το εδάφιο α΄ της παραγράφου 3 του άρθρου 41 του Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων (ΠΔ 169/2007) τροποποιείται ως εξής: «Ο διπλασιασμός ή τριπλασιασμός του συντάξιμου χρόνου των στρατιωτικών της παρ. 1 γίνεται μόνο εφόσον αυτοί που διατέλεσαν σε κατάσταση πτητικής ενέργειας συμπλήρωσαν είκοσι πέντε (25) έτη πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας.» Το εδάφιο β΄ της παραγράφου 9 του άρθρου 41 του Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων (ΠΔ 169/2007) τροποποιείται ως εξής: «Ο διπλασιασμός του συντάξιμου χρόνου των στρατιωτικών που αναφέρονται στο προηγούμενο εδάφιο γίνεται μόνο εφόσον αυτοί συμπλήρωσαν πραγματική στρατιωτική υπηρεσία είκοσι πέντε (25) ετών.»

Άρθρο... [2]

1.Ο χρόνος υπηρεσίας των Εθελοντών Μακράς Θητείας (ΕΜΘ) του νόμου 1848/1989 που διανύθηκε στις Ένοπλες Δυνάμεις με την ιδιότητα του Οπλίτη Πενταετούς Υποχρέωσης (ΟΠΥ) ή του Εθελοντή Πενταετούς Υποχρέωσης (ΕΠΥ), καθώς και ο χρόνος υπηρεσίας των ανακαταταγμένων Εφέδρων Αξιωματικών Μακράς Διάρκειας, οι οποίοι ανανέωσαν την παραμονή τους στο Στράτευμα με χρήση των διατάξεων του νόμου 1680/1987, που χώρισε ασφάλιση στο ΙΚΑ/ΕΤΑΜ και ΕΤΕΑΜ, αναγνωρίζεται ως χρόνος πραγματικής δημόσιας υπηρεσίας. Η αναγνώριση γίνεται μετά από αίτηση των ενδιαφερομένων, με πράξη της αρμόδιας Διεύθυνσης Συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Οι ασφαλιστικές εισφορές για κύρια και επικουρική σύνταξη (εργοδότη και ασφαλισμένου) που έχουν καταβληθεί στα ΙΚΑ/ΕΤΑΜ και ΕΤΕΑΜ για το παραπάνω χρονικό διάστημα αποδίδονται στο Δημόσιο εντός εξαμήνου από την κοινοποίηση σ΄ αυτά της σχετικής πράξης αναγνώρισης.

2.Οι έφεδροι εξ εφέδρων Αξιωματικοί του άρθρου 53 του νόμου 833/1937 ασφαλίζονται στο δημόσιο και αποκτούν δικαίωμα σύνταξης με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που αποκτούν δικαίωμα σύνταξης και οι μόνιμοι Αξιωματικοί, ανεξαρτήτως του χρόνου κατάταξής τους στις Ένοπλες Δυνάμεις. Ο χρόνος ασφάλισής τους, ενώ είχαν τη στρατιωτική ιδιότητα, σε άλλα Ταμεία πλην εκείνων των Ενόπλων Δυνάμεων λογίζεται ως χρόνος πραγματικής συντάξιμης δημόσιας υπηρεσίας.

3.Τα πρόσωπα του άρθρου 7 του νόμου 2084/1992 ασφαλίζονται υποχρεωτικά στο Δημόσιο από την κατάταξή τους ως στρατιωτικοί και προαιρετικά σε άλλου ασφαλιστικούς φορείς συναφούς με την απόκτηση νέας ιδιότητας, χωρίς χρονικό περιορισμό, με δήλωση και καταβολή σε αυτούς του συνόλου των εισφορών από τους ασφαλισμένους. Τυχόν εισφορές που παρακρατήθηκαν υπέρ των εν λόγω ασφαλιστικών φορέων για χρόνο που συμπίπτει με το χρόνο ασφάλισης στο Δημόσιο συμψηφίζονται με τις εισφορές όσων επιλέξουν την προαιρετική ασφάλιση στους φορείς αυτούς.

4.Οι διατάξεις των προηγουμένων παραγράφων έχουν εφαρμογή και για όσους έχουν ήδη εξέλθει της υπηρεσίας μέχρι την ισχύ του νόμου αυτού, καθώς και για τις οικογένειες αυτών που έχουν αποβιώσει, τα δε οικονομικά αποτελέσματα αρχίζουν από την πρώτη του επομένου της υποβολής της αίτησης μήνα.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΛΑΟΣ και ΚΚΕ έκαναν την βουλή.... Βουλή καλλιγραφία...

ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
Μπουμπούκος: Παράρτημα της Σοβιετικής ένωσης είναι το ΚΚΕ.... Εκεί τους εκτελούσαν κα Καλαντίδου.

Καλαντίδου: Δεν θα απολογηθώ εγώ..... και άλλα πολλά.

Δείτε το σχετικό Video
Προβλήματα στην απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων

Ξεκίνησε την 1η Ιουλίου η ηλεκτρονική απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων, μια διαδικασία που είναι υποχρεωτική για όλους τους εργαζομένους στο Δημόσιο, ωστόσο φαίνεται πως υπάρχουν προβλήματα καθώς η ιστοσελίδα όπου πρέπει να δηλώσει τα στοιχεία του κάθε υπάλληλος «πέφτει» συνέχεια.

Η διαδικασία προβλέπεται να ολοκληρωθεί στις 23 Ιουλίου, και το σύστημα στον ιστότοπο http://apografi.gov.gr μέχρι στιγμής λειτουργεί πιλοτικά, ώστε να βελτιωθεί η λειτουργικότητα του και θα ανοίξει κανονικά για όλους τους υπόχρεους στις 12 Ιουλίου, ενώ σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, οι καταληκτικές ημερομηνίες μένουν σταθερές.

Η πιλοτική λειτουργία της ιστοσελίδας θα .........

διαρκέσει ως τις 5/7, για τους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών, του Γενικού Λογιστηρίου, της Γραμματείας Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, της Νομαρχίας Χαλκιδικής και του Δήμου Χαϊδαρίου.

Όλοι οι μόνιμοι υπάλληλοι, εργαζόμενοι με συμβάσεις αορίστου, ορισμένου χρόνου και με σύμβαση έργου πρέπει να δηλώσουν τα προσωπικά τους στοιχεία, στοιχεία για την υπηρεσιακή τους κατάσταση και τον φορέα όπου υπηρετούν, όπως και προτιμήσεις για μετακίνηση σε άλλη υπηρεσία. Η δήλωση των στοιχείων πραγματοποιείται ανάλογα με τον λήγοντα αριθμό ΑΦΜ των εργαζομένων.

Τονίζεται ότι η απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων είναι υποχρεωτική, και μετά την 1η Νοεμβρίου δεν θα πληρώνονται όσοι δεν έχουν δηλώσει ηλεκτρονικά τα στοιχεία τους.

Οι ημερομηνίες που πρέπει να καταχωρήσετε τα στοιχεία σας.

Αν το ΑΦΜ σας λήγει σε 1 πρέπει να εισάγετε τα στοιχεία σας έως Δευτέρα 12 Ιουλίου

Αν το ΑΦΜ σας λήγει σε 2 πρέπει να εισάγετε τα στοιχεία σας έως Τρίτη 13 Ιουλίου

Αν το ΑΦΜ σας λήγει σε 3 πρέπει να εισάγετε τα στοιχεία σας έως Τετάρτη 14 Ιουλίου

Αν το ΑΦΜ σας λήγει σε 4 πρέπει να εισάγετε τα στοιχεία σας έως Πέμπτη 15 Ιουλίου

Αν το ΑΦΜ σας λήγει σε 5 πρέπει να εισάγετε τα στοιχεία σας έως Παρασκευή 16 Ιουλίου

Αν το ΑΦΜ σας λήγει σε 6 πρέπει να εισάγετε τα στοιχεία σας έως Δευτέρα 19 Ιουλίου

Αν το ΑΦΜ σας λήγει σε 7 πρέπει να εισάγετε τα στοιχεία σας έως Τρίτη 20 Ιουλίου

Αν το ΑΦΜ σας λήγει σε 8 πρέπει να εισάγετε τα στοιχεία σας έως Τετάρτη 21 Ιουλίου

Αν το ΑΦΜ σας λήγει σε 9 πρέπει να εισάγετε τα στοιχεία σας έως Πέμπτη 22 Ιουλίου

Αν το ΑΦΜ σας λήγει σε 0 πρέπει να εισάγετε τα στοιχεία σας έως Παρασκευή 23 Ιουλίου

Μετά την καταληκτική ημερομηνία, δε θα γίνεται δεκτή η αίτησή σας

Πηγή: in2life

Α. Διαμαντοπούλου: Θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε να αναπτυχθεί το ΤΕΙ Καλαμάτας

«Θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε να αναπτυχθεί το ΤΕΙ Καλαμάτας», είπε η υπουργός Παιδείας στους προέδρους των ΤΕΙ που είχαν σήμερα την 42η σύνοδό τους στην Καλαμάτα.

Συνεχίζοντας η υπουργός επεσήμανε ότι οι πρόεδροι των Ιδρυμάτων έθεσαν σειρά ζητημάτων τα οποία αφορούν στην καθημερινή διαχείριση. «Είναι αληθές - τόνισε- ότι υπάρχουν προβλήματα και οικονομικά και διοικητικά. Μείζον θέμα είναι αυτό των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων ΤΕΙ, που αφορά και στους αποφοίτους Μεσσηνίας.
Το υπουργείο το έχει επεξεργαστεί επί .........

μήνες, έχει γίνει προεργασία από τον υφυπουργό και φτάνουμε στην τελευταία φάση του, η οποία θα ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι».

Η Άννα Διαμαντοπούλου πρόσθεσε ότι υπάρχουν ζητήματα «που έχουν να κάνουν με οικονομικά και διοικητικά θέματα και του δικού σας ΤΕΙ, Καλαμάτας, τα οποία και ο πρόεδρος μας τα έχει θέσει επανειλημμένως. Λειτουργικά, είναι μια δύσκολη περίοδος, αλλά θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε το ΤΕΙ να υποστηριχθεί».

Πηγή: Express

Μπήκε από την πίσω πόρτα η Διαμαντοπούλου…

Η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου ήρθε χθες στην Καλαμάτα για να λάβει μέρος στη σύνοδο πρόεδρων ΤΕΙ. Το αν τελικά θα ερχόταν αποτελούσε ένα μυστήριο, αφού μας είχαν ενημερώσει ότι υπήρχε ενδεχόμενο να υπάρξει υπουργικό συμβούλιο.
Τελικά με δεδομένο ότι θα ερχόταν συγκεντρώθηκαν εκπαιδευτικοί για να…
διαμαρτυρηθούν και έτσι να υποδεχτούν την υπουργό Παιδείας έξω από το ξενοδοχείο που γινόταν η σύνοδος.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν στο χώρο για να εμποδίσουν επεισόδια.
Και ενώ καθηγητές, δημοσιογράφοι, ............

φωτογράφοι,οπερατέρ, αστυνομικοί, περίμεναν για ώρες μέσα στον ήλιο…
Μάθαμε ότι η υπουργός μαζί με τον υφυπουργό έφτασε και μπήκε από την πίσω πόρτα του ξενοδοχείου.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

press-gr [ Αναδημοσίευση από το Must Magazine ]

ΣΧΟΛΙΟ
Συνηθισμένοι οι υπουργοί να μπαίνουν από τις πίσω πόρτες των ξενοδοχείων....
Αλήθεια Κα Διαμαντοπούλου. Είχατε να φοβηθείτε κάτι και μπήκατε από την πίσω πόρτα???


Τα add-ons του Firefox σημείωσαν νέο ρεκόρ

Τα πρόσθετα (add-ons) αποτελούν τη μεγαλύτερη δύναμη του Firefox καθώς βελτιώνουν τη λειτουργικότητα του browser και του προσθέτουν νέα χαρακτηριστικά.

Η Mozilla ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των add-ons που έχουν γίνει downloaded από την ιστοσελίδα της εταιρείας ξεπέρασε πρόσφατα τα δύο δισεκατομμύρια και το νούμερο μεγαλώνει με σταθερούς ρυθμούς.

Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι ότι το ρεκόρ ........

αυτό επιτεύχθηκε μόλις 19 μήνες μετά το πρώτο δισεκατομμύριο, ενώ η εταιρεία υπολόγιζε ότι θα χρειαζόταν το διπλάσιο χρονικό διάστημα.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των add-ons που βρίσκονται σε χρήση καθημερινά ξεπερνά τα 150 εκατομμύρια.

Η Mozilla για να γιορτάσει το ρεκόρ συνέταξε μια λίστα με τα 25 καλύτερα add-ons.

Μπορείτε να δείτε τα πρόσθετα που προτείνει η Mozilla σε αυτή τη διεύθυνση.

LAVA - Όλγα Φαρμάκη: Έλα Έλα

Καλό Σαββατοκύριακο. Μια μουσική καλημέρα από το Φιλιατρά News με μια καυτή επιτυχία που ξεσηκώνει.

Καλό Σαββατοκύριακο, καλά να περνάτε και μην ξεχνάτε... It's Summer Time.

Σήμερα επιλέξαμε να σας έχουμε το "Έλα - Έλα" Των LAVA - Ολγας Φαρμάκη.

Απολαύστε το
Μεσσηνιακές εφημερίδες της 3ης Ιουλίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.
Η Εφημερίδα Μεσσηνιακός Λόγος είναι εβδομαδιαία και κυκλοφορεί ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ.Παρασκευή, 2 Ιουλίου 2010

Η Mεσσηνία στο Down Town

Κυκλοφόρησε την 1η Ιουλίου, μαζί με το περιοδικό ‘Down Town’, ένας πολυσέλιδος lifestyle ταξιδιωτικός οδηγός για τη Μεσσηνία, σε δυο εκδόσεις, ελληνική και αγγλική, ο οποίος θα διανέμεται αρχικά ως ένθετο στο περιοδικό και στη συνέχεια θα πωλείται σε επιλεγμένα τουριστικά σημεία του νομού και σε πρακτορεία ξένου τύπου σε όλη την Ελλάδα καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Σε αυτόν τον οδηγό έγινε μια προσπάθεια να αναδειχθεί η πολιτιστική, τουριστική και ..........

οικονομική ζωή του νομού μας και δίνει στον αναγνώστη μια μικρή γεύση των δυνατοτήτων αυτού του τόπου.

Η Ν.Ε.Τ.Π., που προέβη στην υλοποίηση αυτής της δράσης, θεωρεί ότι η προβολή που θα λάβει η περιοχή μας, ιδίως αυτή τη δύσκολη οικονομική περίοδο, θα ενισχύσει το τουριστικό ρεύμα στη Μεσσηνία.

H Πρόεδρος
Αντωνία Μπούζα

Συγκρουση μοτοσυκλετών στους Γαργαλιάνους οδήγησε σε πυρκαγιά και τραυματισμό.

Τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του έχασες χθες γύρω στη 1:00μ.μ στους Γαργαλιάνους 30χρονος και αφού προσέκρουσε σε σταθμευμένο αυτοκίνητο, στην συνέχεια συγκρούστηκε με άλλη μοτοσυκλέτα που διερχόταν από την οδό Αγαμένονος.

Συνέπεια της σύγκρουσης προκλήθηκε πυρκαγιά στις δυο μοτοσυκλέτες που κινητοποίησε τρία οχήματα της πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γαργαλιάνων με επτά άνδρες.
Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, που γρήγορα ........

ετέθη υπο έλεγχο παρευρέθηκε ως επικεφαλής ο διοικητής της Π.Υ. Γαργαλιάνων κος Βασίλειος Καπέλιος.
Ο 30χρονος οδηγός τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.
Η κατάσταση της υγείας του δεν ενέχει κινδύνους.

Πηγή: Θάρρος

Ξεκινά η δίκη για την Εμπορική Τράπεζα Φιλιατρών.

Η δίκη του πρώην διευθυντή της εμπορικής Τράπεζας Φιλιατρών και ενός επιχειρηματία, οι οποίοι κατηγορούνται μεταξύ άλλων, για υπεξαίρεση, απάτη και πλαστογραφία, αναμένεται να ξεκινήσει την τρίτη 6 Ιουλίου στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων Καλαμάτας.

Η υπόθεση που αφορά στο έλλειμμα στην .......

τράπεζα μετά από καταγγελίες ιδιωτών για χρήματα από τραπεζικούς λογαριασμούς και δάνεια που είχαν γίνει άφαντα, ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2007, ενώ εκτιμάται ότι το ποσό ανέρχεται στα 5 εκατομμύρια ευρώ.

Χαρακτηριστικό της υπόθεσης είναι ότι αναμένεται να καταθέσουν 117 μάρτυρες ενώ θα είναι μια από τις μεγαλύτερες δίκες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια.

Πηγή: Θάρρος

Η Δήμητρα Νικολοπούλου εξελέγη πρόεδρος του νοσοκομείου Κυπαρισσίας

Η Δήμητρα Νικολοπούλου που πλειοψήφησε σε σταυρούς προτίμησης με τον συνδυασμό "προοδευτική συνεργασία" εξελέγη πρόεδρος στο διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων Νοσοκομείου Κυπαρισσίας "Η Υγεία".
Η συγκρότηση του ΔΣ σε σώμα έγινε προχθές και στο νέο προεδρείο εξελέγησαν αντιπρόεδρος και ταμίας η Δήμητρα Σαλαβούρα, και Γραμματέας ο Γιώργος Βλαχούλης (από την Προοδευτική Συνεργασία) ενώ απλά μέλη είναι η Σταματία Αλεξοπούλου και ο Δημήτρης Τσιμπλής (από την Ανεξάρτητη Δημοκρατική Κίνηση).
Αξίζει να σημειωθεί πως η πρόεδρος πρότεινε .........

να εκλεγεί στην θέση του αντιπροέδρου εκπρόσωπος της μειοψηφίας κάτι οστόσω που δεν αποδέχτηκαν τα μέλη της.

Πηγή: Θάρρος

Απλήρωτοι οι συμβασιούχοι στον Δήμο Φιλιατρών

Ούτε ένα ευρώ δεν έχουν πάρει οι συμβασιούχοι μερικής απασχόλησης του Δήμου Φιλιατρών, παρά το γεγονός ότι εργάζονται 2,5 μήνες.
Συγκεκριμένα η υπογραφή των συμβάσεων τους έγινε στις 19 Απριλίου και από την επομένη 20 Απριλίου έπιασαν δουλειά.
Μέχρι σήμερα όμως δεν έχουν πάρει ευρώ γεγονός που προκαλεί αλγεινή εντύπωση και ποικίλα ερωτηματικά...

Όπως πληροφορηθήκαμε ακόμη και σε .........

περίπτωση που το ΥπΕΣ δεν έχει καταβάλει το ποσοστό των χρημάτων που αντιστοιχεί στην συμμετοχή του, ο Δήμος (και ο κάθε Δήμος) οφείλει από τα έσοδα του να δώσει στους απασχολούμενους τα λεφτά τους, τα δεδουλευμένα τους!
Στην συγκεκριμένη περίπτωση άραγε τι συμβαίνει;
Δεν έχει ο Δήμος χρήματα ή μήπως είναι κάτι άλλο;

Πηγή: Θάρρος Στήλη Αδιακρίτως

Ανοικτό κάθε μέρα απο σήμερα το Bailar στα Φιλιατρά

Ανοίγει από σήμερα καθημερινά το Bailar Club στα Φιλιατρά με βραδιές διασκέδασης και ατελείωτης μουσικής.
Στο Bailar θα απολαύσετε το ποτό σας με την συντροφιά σας ακούγοντας όλες τις τελευταίες επιτυχίες από τον DJ Pronoitis.

Η διασκέδαση βρίσκεται στα Φιλιατρά. Oι δρόμοι οδηγούν στα Φιλιατρά στο Club Bailar.

Καλή Διασκέδαση.Υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Οι ρυθμίσεις και συχνές ερωτήσεις

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση χρεών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων. Πολίτες που έχουν περιέλθει σε αποδεδειγμένη μόνιμη αδυναμία εξυπηρέτησης των χρεών τους μπορούν να ρυθμίσουν την εξόφληση μέρους του χρέους τους για τέσσερα χρόνια και, εφόσον ανταποκριθούν, να απαλλαγούν από το υπόλοιπο των χρεών. Η ρύθμιση αφορά όλα τα φυσικά πρόσωπα, με εξαίρεση του εμπόρους και τα χρέη σε τράπεζες και τρίτους, με ορισμένες εξαιρέσεις.

Διαβάστε παρακάτω τις απαντήσεις στις συνηθέστερες ερωτήσεις δανειοληπτών.


Τι επιδιώκει το σχέδιο νόμου (συνοπτική παρουσίαση της ρύθμισης);

Να δώσει μία δεύτερη ευκαιρία στους υπερχρεωμένους. Με το σχέδιο νόμου οι υπερχρεωμένοι πολίτες που έχουν αποδεδειγμένη μόνιμη αδυναμία να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους, μπορούν να ρυθμίσουν την εξόφλησή τους και να απαλλαγούν από σημαντικό μέρος των χρεών τους, εφόσον εξυπηρετήσουν για τέσσερα έτη με βάση το εισόδημα τους, ένα μέρος αυτών που καθορίζεται από το δικαστήριο. Κατά το διάστημα της εξυπηρέτησης του χρέους διαφυλάττεται ένα ελάχιστο επίπεδο οικονομικής διαβίωσης. Ο υπερχρεωμένος καταναλωτής ή επαγγελματίας, εφόσον ανταποκριθεί στη «δοκιμασία» που προβλέπει το σχέδιο νόμου, θα αποκτήσει το δικαίωμα για ένα νέο οικονομικό ξεκίνημα στη ζωή του, απαλλασσόμενος από το υπόλοιπο των χρεών του.

Ποιους καλύπτει το σχέδιο νόμου;

Στις ρυθμίσεις του σχεδίου νόμου υπάγονται όλα τα φυσικά πρόσωπα, καταναλωτές και επαγγελματίες, με εξαίρεση τους εμπόρους, οι οποίοι όμως έχουν από την υφιστάμενη νομοθεσία τη δυνατότητα να προσφύγουν στη διαδικασία του πτωχευτικού κώδικα.

Ποια χρέη αφορά:

Όλα τα χρέη με εξαίρεση οφειλές από αδικοπραξία που διαπράχθηκε με δόλο, διοικητικά πρόστιμα, χρηματικές ποινές, οφειλές από φόρους και τέλη προς το Δημόσιο και εισφορές προς τους οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης. Δεν υπάγονται επίσης σε ρύθμιση οφειλές που έχουν αναληφθεί το τελευταίο έτος πριν την υποβολή της αίτησης ρύθμισης. Στην τελευταία δηλαδή περίπτωση, ο οφειλέτης, εφόσον επιθυμεί να ρυθμίσει και αυτές τις οφειλές θα πρέπει να περιμένει να παρέλθει ένα έτος από τότε που αναλήφθηκαν για να υποβάλει την αίτηση.

Πότε οι οφειλέτες μπορούν να υπαχθούν σε ρύθμιση;

Όταν έχουν περιέλθει σε μόνιμη αδυναμία πληρωμής ληξιπρόθεσμων χρηματικών οφειλών. Προϋπόθεση να μην έχει συμβεί αυτό δόλια.

Επισήμανση: Ο οφειλέτης μπορεί να αξιοποιήσει τον νόμο για τη ρύθμιση χρεών και απαλλαγή μόνο μία φορά στη ζωή του.

Τι γίνεται αν ο οφειλέτης δεν έχει τη δυνατότητα να καταβάλει κανένα ποσόν για την εξόφληση μέρους των χρεών;

Το δικαστήριο έχει τη δυνατότητα να ορίσει πολύ μικρό ποσόν για καταβολή στους πιστωτές. Μάλιστα καταργήθηκε το 10% ως αρχικά ελάχιστο ποσοστό χρεών που θα πρέπει να εξοφλεί ο οφειλέτης με τις καταβολές των τεσσάρων ετών προκειμένου να επιτύχει την απαλλαγή από τα χρέη. Το δικαστήριο είναι ελεύθερο να κατέβει, εφόσον δεν επαρκούν τα εισοδήματα του οφειλέτη, και αυτό το όριο. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις μπορεί ακόμη να επιτρέψει στον οφειλέτη, ιδίως αν αυτός είναι άνεργος ή έχει σοβαρά προβλήματα υγείας να μην δίνει για ορισμένη περίοδο κανένα απολύτως ποσόν. Το δικαστήριο όμως επανεξετάζει μετά από 5-6 μήνες την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο οφειλέτης.

Τι γίνεται με την ακίνητη περιουσία του οφειλέτη;

Αυτή ρευστοποιείται από το σύνδικο που ορίζει το δικαστήριο για να πληρωθούν χρέη προς τους πιστωτές.

Μπορεί ο οφειλέτης να εξαιρέσει και να σώσει από τη ρευστοποίηση την ιδιόκτητη κύρια κατοικία μου;

Ναι, ο οφειλέτης έχει τη δυνατότητα να εξαιρέσει από τη ρευστοποιήσιμη περιουσία την κύρια κατοικία του, εφόσον αυτή δεν υπερβαίνει σε εμβαδόν το προβλεπόμενο από τις ισχύουσες διατάξεις όριο αφορολόγητης απόκτησης πρώτης κατοικίας, προσαυξημένο κατά 30%. Προϋπόθεση για να συμβεί αυτό είναι να αναλάβει ο οφειλέτης με το μέσο επιτόκιο ενός στεγαστικού δανείου, για χρονικό διάστημα που μπορεί να φθάνει μέχρι 20 έτη την εξυπηρέτηση χρεών που αντιστοιχούν στο 85% της εμπορικής αξίας της κατοικίας. Αν δεν τηρήσει την εξυπηρέτηση αυτού του χρέους (εμφανίζει καθυστερήσεις μεγαλύτερες των δύο μηνών), προχωρούν οι διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης (πλειστηριασμού της ακινήτου).

Πότε επέρχεται η απαλλαγή από το υπόλοιπο των χρεών;

Εφόσον παρέλθουν τα τέσσερα έτη και έχει τηρήσει ο οφειλέτης τις υποχρεώσεις της ρύθμισης. Η απαλλαγή είναι δηλαδή ανεξάρτητη από την εξυπηρέτηση του πρόσθετου χρέους για τη διάσωση της κύριας κατοικίας.

Που υποβάλλεται η αίτηση για τη ρύθμιση;

Η αίτηση για τη ρύθμιση των οφειλών υποβάλλεται στο Ειρηνοδικείο του τόπου που κατοικεί ή διαμένει ο οφειλέτης. Εφαρμόζεται η εκούσια δικαιοδοσία που επιτρέπει στο δικαστήριο την αυτεπάγγελτη έρευνα των γεγονότων.

Η προσπάθεια συμβιβασμού πρέπει να έχει προηγηθεί της αίτησης. Ποιος την αναλαμβάνει;

Πριν την υποβολή της αίτησης ο οφειλέτης υποχρεούται να κάνει προσπάθεια συμβιβασμού με τους πιστωτές. Την προσπάθεια συμβιβασμού πριν την υποβολή της αίτησης για τον οφειλέτη αναλαμβάνει ο Συνήγορος του Καταναλωτή ή Επιτροπή Φιλικού Διακανονισμού που λειτουργεί ήδη σε κάθε νομαρχία ή Ένωση Καταναλωτών ή ο Μεσολαβητής Τραπεζικών Επενδυτικών Υπηρεσιών ή δικηγόρος ή άλλος δημόσιος ή ιδιωτικός φορέας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φορέας που συνδράμει καταναλωτές σε ζητήματα υπερχρέωσης.

Πως γίνεται και αποδεικνύεται η προσπάθεια συμβιβασμού πριν την υποβολή της αίτησης;

Δεν υπάρχει κάποια διαδικασία που θα πρέπει απαραίτητα να ακολουθηθεί. Η προσπάθεια συμβιβασμού γίνεται προς όλους τους πιστωτές και αποδεικνύεται με βεβαίωση του φορέα που την έχει αναλάβει. Τα μέρη είναι ελεύθερα να συμφωνήσουν ότι κρίνουν προς το συμφέρον τους. Για το συμβιβασμό συντάσσεται πρακτικό που επικυρώνεται από τον αρμόδιο Ειρηνοδίκη.

Τι πρέπει να περιέχει η αίτηση και ποια έγγραφα θα πρέπει να προσκομιστούν;

Η αίτηση πρέπει να περιέχει α) κατάσταση της περιουσίας του οφειλέτη και των κάθε φύσης εισοδημάτων του ίδιου και του συζύγου του, β) κατάσταση των πιστωτών του και των απαιτήσεων τους κατά κεφάλαιο, τόκους και έξοδα και γ) σχέδιο διευθέτησης οφειλών, που να λαμβάνει υπόψη με εύλογο τρόπο και συσχέτιση, τόσο τα συμφέροντα των πιστωτών, όσο και την περιουσία, τα εισοδήματα και την οικογενειακή κατάσταση του οφειλέτη. Με την αίτηση ή μέσα σε ένα μήνα από την υποβολή της αίτησης, θα πρέπει να προσκομιστούν η βεβαίωση για την διενέργεια του εξωδικαστικού συμβιβασμού, υπεύθυνη δήλωση για την ορθότητα των στοιχείων που δηλώνει και τα έγγραφα που έχει και αποδεικνύουν τις οφειλές του.

Μπορεί ο οφειλέτης να συντάξει μόνος του την αίτηση;

Τα αρμόδια υπουργεία θα εκδώσουν υποδείγματα αιτήσεων, πιστοποιητικών, δηλώσεων, καταστάσεων και σχεδίων διευθέτησης οφειλών με σκοπό να διευκολύνουν τη σύνταξή τους από τον ίδιο τον οφειλέτη.

Είναι υποχρεωτική η παράσταση δικηγόρου;

Όχι, δεν είναι. Ο οφειλέτης μπορεί να υποβάλει και να παρασταθεί μόνος στο δικαστήριο. Θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει χωρίς αμοιβή τη βοήθεια ενός από τα πρόσωπα ή τους φορείς που συνδράμουν τους καταναλωτές σε θέματα υπερχρέωσης.

Τι γίνεται με τα μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης (διαδικασίες πλειστηριασμού) που βρίσκονται σε εξέλιξη ή με τα οποία απειλείται ο οφειλέτης;

Δεν σταματούν αυτομάτως. Ο οφειλέτης όμως μπορεί να τα σταματήσει με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, και εφόσον πιθανολογείται ότι η αίτηση για τη ρύθμιση των οφειλών θα ευδοκιμήσει.

Προσοχή: Στην περίπτωση των στεγαστικών δανείων, για να είναι ισχυρή η αναστολή, ο οφειλέτης θα πρέπει να καταβάλει από το χρονικό διάστημα της αίτησης και μέχρι την έκδοση της απόφασης τη δόση ενήμερης οφειλής. Δεν υποχρεούται δηλαδή να αποπληρώσει τις ληξιπρόθεσμες δόσεις πριν την υποβολή της αίτησης.

Νέα προσπάθεια συμβιβασμού ενώπιον του δικαστηρίου;

Το σχέδιο νόμου υποχρεώνει τα μέρη (οφειλέτη και πιστωτές) σε μία νέα προσπάθεια επιδίωξης συμβιβασμού ενώπιον του δικαστηρίου. Ο συμβιβασμός ενώπιον του δικαστηρίου είναι δυνατόν να επιτευχθεί ακόμη κι αν δεν συμφωνούν όλοι οι πιστωτές, αλλά συμφωνούν μόνο πιστωτές με απαιτήσεις που υπερβαίνουν το ήμισυ των οφειλών. Σε κάθε περίπτωση πάντως θα πρέπει να συμφωνούν οι πιστωτές που έχουν εμπράγματες εξασφαλίσεις (υποθήκες κλπ).

Ποια είναι η διαδικασία του δικαστικού συμβιβασμού;

Στο πρώτο μήνα από την υποβολή της αίτησης, επιδίδεται η αίτηση στους πιστωτές. Στο δεύτερο μήνα οι πιστωτές απαντούν αν αποδέχονται το σχέδιο διευθέτησης (ρύθμισης) των οφειλών που προτείνει ο οφειλέτης. Οι πιστωτές μπορούν να προτείνουν τροποποιήσεις. Στο πρώτο ήμισυ του τρίτου μήνα ο οφειλέτης μπορεί να υποβάλει τροποποιημένο σχέδιο. Στις επόμενες είκοσι ημέρες, απαντούν οι πιστωτές αν αποδέχονται το τροποποιημένο σχέδιο.

Τι γίνεται σε περίπτωση που ο πιστωτής δεν υποβάλει παρατηρήσεις στο σχέδιο ρύθμισης μέσα στις προηγούμενες προθεσμίες;

Θεωρείται ότι αποδέχεται το σχέδιο ρύθμισης.

Πώς παρακολουθούν ο οφειλέτης και οι πιστωτές τη διαδικασία;

Στη γραμματεία του αρμόδιου Ειρηνοδικείου τηρείται φάκελος για τον συγκεκριμένο οφειλέτη στον οποίο έχουν πρόσβαση όλοι οι πιστωτές, και ο οποίος φάκελος ενημερώνεται με όλες τις εξελίξεις.

Σε περίπτωση που προκύπτει ο συμβιβασμός γίνεται η δίκη;

Όχι. Ο Ειρηνοδίκης επικυρώνει τον συμβιβασμό.

Συμφέρει τα μέρη ο συμβιβασμός;

Το κρίνουν ασφαλώς οι ίδιοι. Υπάρχουν όμως σημαντικά κίνητρα να συμβιβαστούν. Για τους οφειλέτες: Μπορούν να επιτύχουν πιο ευέλικτη ρύθμιση, να μειώσουν το κόστος της διαδικασίας, να αποφύγουν τα μειονεκτήματα και τους κινδύνους της δικαστικής ρύθμισης (μακρόχρονη παραμονή στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ, δημοσιότητα της υπαγωγής σε ρύθμιση, περιορισμοί στην υποβολή νέας αίτησης, παρακολούθηση των περιουσιακών στοιχείων, τήρηση αυξημένων υποχρεώσεων, κ.ά). Για τους πιστωτές: Μπορούν να επιτύχουν εξυπηρέτηση μεγαλύτερου ποσοστού του χρέους, ταχύτερη έναρξη της αποπληρωμής, εξασφαλίσεις από τρίτα πρόσωπα κ.ά.

Πώς γίνεται η δικαστική ρύθμιση των οφειλών σε περίπτωση που αποτύχει ο δικαστικός συμβιβασμός;

Το δικαστήριο ελέγχει κατά τη δικάσιμο που έχει οριστεί τη συνδρομή των προϋποθέσεων για τη ρύθμιση των χρεών και κρίνει ότι δεν επαρκούν τα περιουσιακά στοιχεία και εισοδήματά του για την αποπληρωμή των χρεών προχωρά στη ρύθμιση των οφειλών. Ο οφειλέτης αναλαμβάνει την υποχρέωση να καταβάλλει κάθε μήνα και για χρονικό διάστημα τεσσάρων ετών μέρος του εισοδήματός του στους πιστωτές. Το ύψος των μηνιαίων καταβολών καθορίζεται από το δικαστήριο λαμβάνοντας υπόψη τα εισοδήματά του, τη δυνατότητα συνεισφοράς του συζύγου και σταθμίζοντας αυτά με τις βιοτικές ανάγκες του ιδίου και των προστατευόμενων μελών της οικογενείας του.

Αναπροσαρμόζονται οι μηνιαίες καταβολές κατά τη διάρκεια της ρύθμισης;

Το δικαστήριο μπορεί να προβλέπει την αναπροσαρμογή τους με έναν αντικειμενικό δείκτη αναφοράς (π.χ. τιμάριθμο). Μπορεί όμως το δικαστήριο με αίτηση του οφειλέτη ή πιστωτή να διατάξει την αναπροσαρμογή της δόσης σε περίπτωση ιδίως που βελτιωθεί το εισόδημα του οφειλέτη. Η αναπροσαρμογή θα ισχύσει αναδρομικά από το χρόνο υποβολής της αίτησης αναπροσαρμογής.

Τι πρέπει να κάνει ο οφειλέτης αν το εισόδημά του αυξηθεί κατά τη διάρκεια της τετραετούς περιόδου ρύθμισης;

Να το γνωστοποιήσει μέσα σε ένα μήνα στη γραμματεία του δικαστηρίου και στους πιστωτές του, ώστε να ληφθεί υπόψη (συμβιβαστικά ή με απόφαση του δικαστηρίου) για την αναπροσαρμογή της μηνιαίας καταβολής. Αν δεν το κάνει, κινδυνεύει να εκπέσει από τη ρύθμιση και να αναβιώσουν όλα τα χρέη. Ο οφειλέτης δεν επιτρέπεται να αγνοεί τους πιστωτές του και τα συμφέροντά τους. Αν έτσι είναι άνεργος, οφείλει να προσπαθεί να βρει μία κατάλληλη εργασία.

Ποιες είναι οι συνέπειες αν ο οφειλέτης δεν είναι ειλικρινής και συνεπής στις δηλώσεις του;

Ο οφειλέτης έχει την υποχρέωση να υποβάλει ειλικρινή δήλωση για τα περιουσιακά στοιχεία και εισοδήματά του και να δηλώνει κατά τη διάρκεια της ρύθμισης όλες τις περιουσιακές μεταβολές που ενδιαφέρουν τους πιστωτές. Αν δεν το κάνει, από δόλο ή βαριά αμέλεια, θα εκπέσει από τη ρύθμιση οφειλών και την απαλλαγή που έχει ήδη αποφασιστεί. Μπορεί μάλιστα να ανακληθεί η απαλλαγή, αν αποδειχθεί η αποσιώπηση ή απόκρυψη εισοδημάτων μετά την περίοδο της τετραετίας. Η ψευδής δήλωση συνεπάγεται εξάλλου και ποινικές ευθύνες.

Τι δυνατότητες έχουν οι πιστωτές να πληροφορούνται τις περιουσιακές μεταβολές του οφειλέτη;

Ο οφειλέτης υποχρεούται καταρχήν να επιτρέπει στους πιστωτές την πρόσβαση σε στοιχεία που απεικονίζουν την οικονομική του κατάσταση και τα τρέχοντα εισοδήματά του. Εξάλλου ο εργοδότης, η αρμόδια υπηρεσία και ο αρμόδιος οικονομικός έφορος είναι υποχρεωμένοι, σύμφωνα με μία προβλεπόμενη συνοπτική διαδικασία, να δίνουν στους πιστωτές κάθε χρήσιμη πληροφορία για την περιουσιακή κατάσταση και τα εισοδήματα του οφειλέτη.

Πόσο καιρό μένουν τα δεδομένα του οφειλέτη για τη ρύθμιση στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ;

Η αίτηση ρύθμισης καταχωρείται στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ και η υπαγωγή του οφειλέτη στη διαδικασία ρύθμισης των χρεών καταχωρείται στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ, μέχρι πέντε χρόνια μετά την απαλλαγή του από τα χρέη.

Προβλέπεται κάποια άλλη διαδικασία δημοσιοποίησης για την αίτηση και υπαγωγή σε ρύθμιση χρεών με απαλλαγή;

Στη γραμματεία κάθε Ειρηνοδικείου, και στο Ειρηνοδικείο Αθηνών για όλη τη χώρα, τηρείται αλφαβητικό αρχείο των προσώπων που έχουν υποβάλει την αίτηση ρύθμιση χρεών με απαλλαγή. Τα ονόματα διαγράφονται από το αρχείο ένα έτος μετά την απόρριψη ή την επέλευση της απαλλαγής από τα χρέη.

Από πότε θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για ρύθμιση των οφειλών τους με απαλλαγή σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου οι οφειλέτες;

Αιτήσεις θα μπορούν να υποβληθούν μετά την πάροδο τεσσάρων μηνών από τη δημοσίευση του νόμου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Αυτό προκειμένου να οργανωθούν τα Ειρηνοδικεία για την αποδοχή των αιτήσεων και την κατάλληλη γραμματειακή εξυπηρέτηση των προβλεπόμενων διαδικασιών. Στο διάστημα αυτό θα τρέχουν οι διαδικασίες του εξώδικου συμβιβασμού, στο ίδιο διάστημα απαγορεύεται να γίνει πλειστηριασμός ακινήτου που χρησιμεύει ως μοναδική κατοικία του οφειλέτη.

Τι εννοεί ευνοϊκό επιτόκιο (άρθρο 9 παρ.2 εδάφιο 4);

Ρυθμίζεται στην ίδια παράγραφο. Θα εφαρμοστεί το μέσο επιτόκιο στεγαστικού δανείου, όπως προκύπτει από το μηνιαίο στατιστικό δελτίο που έχει εκδοθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος για τον τελευταίο μήνα, για τον οποίο υφίσταται μέτρηση, αναπροσαρμοζόμενο με επιτόκιο αναφοράς το επιτόκιο των πράξεων κύριας αναχρηματοδότησης της ΕΚΤ.

Γιατί 5 χρόνια στον Τειρεσία;

Στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ οφειλές για χρέη που έχουν εξοφληθεί, για τα οποία έχουν εκδοθεί διαταγές πληρωμής, μένουν έτσι κι αλλιώς τρία χρόνια. Το γεγονός της πτώχευσης και απαλλαγής από τα χρέη είναι ακόμη πιο σημαντικό και δικαιολογείται να μένει δύο χρόνια περισσότερο. Με το συμβιβασμό δεν εκδίδεται δικαστική απόφαση και μπορεί να εξέλθει νωρίτερα από τον ΤΕΙΡΕΣΙΑ.

Τι συμβαίνει με τους εγγυητές, ισχύει και για αυτούς το ίδιο (μόνιμη αποδεδειγμένη ανικανότητα εξόφλησης οφειλών);

Ισχύει πράγματι το ίδιο. Οι εγγυητές πρέπει να κάνουν οι ίδιοι αίτηση και να διαπιστωθεί και για αυτούς μόνιμη αδυναμία. Οι εγγυητές εμπορικών χρεών, μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση (όπως λ.χ. συμβαίνει με τους μετόχους μίας ΑΕ ή ΕΠΕ) αν δεν είναι οι ίδιοι έμποροι. Οι διευθύνοντες σύμβουλοι, διαχειριστές κεφαλαιουχικών εταιρειών δεν θεωρούνται εξάλλου έμποροι. Η

Πώς γίνεται να πληρώνουν επί 6 μήνες τις ενήμερες οφειλές για στεγαστικά δάνεια αφού δεν μπορούν να πληρώσουν τις παρελθούσες δόσεις;

Ας μη ξεχνάμε ότι παγώνουν όλες οι άλλες οφειλές. Εκεί δηλαδή που εξυπηρετούσε ή θα έπρεπε να εξυπηρετεί περισσότερα χρέη, πλέον για αυτό το χρονικό διάστημα θα δίνει μόνο τη δόση του στεγαστικού δανείου. Δεν θα πληρώνει ούτε τα καταναλωτικά, ούτε άλλα δάνεια που έχουν υποθήκες, ούτε οφειλές προς τρίτους. Εξάλλου, αυτό ισχύει για ένα μικρό χρονικό διάστημα (6-8 μήνες). Επίσης, η πληρωμή δεν είναι προϋπόθεση για να ρυθμιστεί το στεγαστικό δάνειο αλλά για την αναστολή των διαδικασιών αναγκαστικής εκτέλεσης.

Τι μπορούν να κάνουν όταν οι δικηγόροι των πιστωτών με αιτήσεις τους ή άλλα ένδικα μέσα για να μην εκδίδονται οι αποφάσεις ή να μην εφαρμόζονται;

Καταρχήν, η απόφαση που εκδίδεται από το Ειρηνοδικείο είναι εκτελεστή σε κάθε περίπτωση. Ακόμη δηλαδή και αν οι πιστωτές ασκήσουν έφεση. Έχουμε προβλέψει προθεσμίες για την έκδοση των αποφάσεων και την υποχρέωση του δικαστή να εκδίδει κατά προτεραιότητα αυτές τις αποφάσεις.

ΤΑ ΝΕΑ

Ξεκινά από αύριο το μεγάλο εμπορικό παζάρι στον Αγιο Κωνσταντίνο Αρφαρών 3 - 11 Ιουλίου.

Ξεκινά αύριο το μεγάλο εμπορικό παζάρι στον Άγιο Κωσταντίνο Αρφαρών που θα έχει διάρκεια από τις 3 εως τις 11 Ιουλίου.
Σύμφωνα με το Εναιαίο συνδικάτο μικροπωλητών Ελλάδος στον χώρο όπου θα διεξαχθεί το παζάρι, έχουν ήδη ξεκινήσει να καταφθάνουν μικροπωλητές για να υποδεχτούν τους μικροπωλητές και φυσικά τους καταναλωτές για να βρουν χιλιάδες είδη σε πολύ χαμηλές τιμές.

Ο Χωρος διεξαγωγής του παζαριού είναι δίπλα από την εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου Αρφαρών.

Αύριο το βράδυ 3 Ιουλίου θα βρίσκεται στο .........

πανηγύρι και η γνωστή τραγουδίστρια Έφη Θώδη.

Απο εμάς όσοι πάτε καλά να περάσετε, να ψωνίσετε και το Σάββατο το βράδυ να διασκεδάσετε με την Έφη Θώδη.

Από το Ενιαίο Συνδικάτο Μικροπωλητών ΕλλάδοςΑπό νωρίς το πρωϊ το Θάρρος στην Τριφυλία.

Από πολύ νωρίς το πρωί έρχεται από χθές η Μεσσηνιακή Εφημερίδα "Θάρρος" στην Τριφυλία και στα Φιλιατρά βρισκόμενη στα περίπτερα, αλλά και σε αυτούς που θέλησαν να γραφτούν συνδρομητές ώστε να τους πηγαίνει στο σπίτι τους πρωί πρωί.
Μέχρι πρότινος η εφημερίδα ερχόταν .........

στα περίπτερα των Φιλιατρών το μεσημέρι και πολλοί συμπολίτες μας είχαν καλύψει λίγο ή πολύ την ανάγκη τους να διαβάσουν ειδήσεις από την τοπική επικαιρότητα. Σε άλλες περιπτώσεις συμπολίτες μας δεν έβρισκαν καθόλου την εφημερίδα λόγω του ότι είχε τελειώσει.

Η κίνηση αυτή από πλευράς εφημερίδας "Θάρρος" είναι αναμφισβήτητα προς όφελος των αναγνωστών οι οποίοι θα έχουν πλέον την δυνατότητα από πολύ νωρίς το πρωί να επιλέξουν την εφημερίδα που θα διαβάσουν.
Να δώσουμε ένα μπράβο στην εφημερίδα για την έστω και καθυστερημένη της κίνηση να καλύψει από νωρίς την περιοχή μας.

Φυσικά οι γνώστες του διαδικτύου έχουν την δυνατότητα μέσα από το Φιλιατρά News να βλέπουν ΚΑΘΕ ΠΡΩΪ στις 6 ακριβώς τα πρωτοσέλιδα των Μεσσηνιακών εφημερίδων και ανάλογα να επιλέξουν.
Τα πρωτοσέλιδα που αναρτούμε είναι σε πολύ μεγάλο μέγεθος ώστε να είναι ευανάγνωστα. Αρκεί να πατήσετε επάνω στην μικρογραφία της εφημερίδας και ίσως -αν χρειαστεί αναλογα με την ανάλυση της οθόνης σας- να ξαναπατήσετε την μεγάλη εφημερίδα που σας ανοίγει.

Μετωπική σύγκρουση Παπακωνσταντίνου-Ρέππα για τις ελλειμματικές ΔΕΚΟ

Την έντονη δυσαρέσκεια του υπουργού Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα έχει προκαλέσει η δήλωση του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου ότι «αναδιαρθρώσεις τύπου ΟΣΕ θα ακολουθήσουν στο σύνολο των ελλειμματικών συγκοινωνιακών φορέων».

Σύμφωνα με τα Νέα, η σχετική αναφορά αιφνιδίασε το καθ' ύλην αρμόδιο υπουργείο Υποδομών, κύκλοι του οποίου υποστήριζαν ότι δεν είχε προηγηθεί οποιαδήποτε συνεννόηση.

Ανέφεραν, μάλιστα, ότι «το άνοιγμα πολλών .......

μετώπων ταυτόχρονα, στη δεδομένη δύσκολη συγκυρία, δεν είναι υπέρ του επιθυμητού αποτελέσματος, που θα πρέπει να έχουν οι όποιες διαρθρωτικές παρεμβάσεις».

Δυσαρέσκεια προκάλεσε και η παρέμβαση του κ. Παπακωνσταντίνου στο θέμα με τις πληρωμές προσωπικού στην ΕΘΕΛ.

«Δεν μπορεί τα ανεξέλεγκτα ελλείμματα των ΔΕΚΟ να πληρώνονται πλέον από τους φορολογούμενους. Τα δάνεια με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου έχουν τελειώσει. Η κατάσταση είναι υπερβολικά σοβαρή για να παίζουμε» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας σε εκπομπή του Μega, αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι στην ΕΘΕΛ έχουν εντοπιστεί εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές 6.000 και 7.000 ευρώ «που δεν συμβαδίζουν με τα προβλήματα της εταιρείας».

Τόνισε, επίσης, ότι η «τρόικα απαιτεί οι εγγυήσεις του Ελληνικού Δημοσίου προς τις ΔΕΚΟ να γραφτούν στο δημόσιο χρέος, γεγονός που θα οδηγήσει σε αύξησή του κατά 4- 5 μονάδες».

Οι συγκεκριμένες αναφορές του Γ. Παπακωνσταντίνου χαρακτηρίστηκαν στρατηγικό λάθος από κύκλους του υπουργείου Υποδομών, οι οποίοι έλεγαν πως λόγω της ολιγωρίας ανώτερων υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών που είχαν τους φακέλους επί δύο ημέρες για τη μισθοδοσία της ΕΘΕΛ στα συρτάρια τους πέρασε το μήνυμα στην κοινή γνώμη ότι η Ελλάδα πτωχεύει και ότι θα κηρύξει στάση πληρωμών.

Πάντως, η κατάσταση των συγκοινωνιακών ΔΕΚΟ για τις οποίες το υπουργείο Υποδομών έχει προαναγγείλει μεταρρυθμίσεις, επιδεινώνεται συνεχώς. Στόχος του υπουργείου είναι η μετατροπή του ΟΑΣΑ σε μητροπολιτικό φορέα αστικών συγκοινωνιών, με στόχο να περιοριστούν κατά 10% οι λειτουργικές δαπάνες των συγκοινωνιακών εταιρειών. Παράλληλα, το υπουργείο επεξεργάζεται τη συγχώνευση των συγκοινωνιακών φορέων από πέντε σε δύο (Μετρό- Τραμ- Ηλεκτρικός και ΕΘΕΛ- ΗΛΠΑΠ).

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Διαμαρτύρονται για τις υποχρεωτικές αποδείξεις

Μεγάλο πλήγμα θεωρούν οι περιπτερούχοι την υποχρεωτική έκδοση αποδείξεων για τα προϊόντα που πωλούν, προσθέτοντας ότι πολλοί εξ αυτών έχουν ήδη βάλει «λουκέτο» στα περίπτερά τους.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Περιπτερούχων- Καπνοπωλών Ελλάδος, Κώστας Κόγιας, κατήγγειλε το γεγονός ότι, παρόλο που ζητήθηκε παράταση, προκειμένου όλοι οι συνάδελφοί του να προλάβουν να εφοδιαστούν με ταμειακές μηχανές ή παρόμοια λειτουργικά συστήματα, το αίτημά τους αγνοήθηκε από το αρμόδιο υπουργείο κι έτσι αρκετοί είναι απροετοίμαστοι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι έμποροι αδυνατούν ........

να τροφοδοτήσουν εγκαίρως όλα τα σημεία πώλησης με ταμειακές μηχανές, δεδομένου ότι οι ταμειακές που χρειάζονται τα περίπτερα πρέπει να έχουν από 9 μέχρι 14 εμφανή πλήκτρα».

Η ρύθμιση για την υποχρεωτική έκδοση ταμειακών αποδείξεων ισχύει από χθες, 1 Ιουλίου.

Συνδικαλιστής κροίσος... με 9 εκατoμμύρια ευρώ

Κραυγαλέες περιπτώσεις κακοδιοίκησης και παράβασης καθήκοντος, αλλά και καθεστώς ατιμωρησίας για τους δημοσίους υπαλλήλους, κατέγραψε για ακόμη μία φορά ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λ. Ρακιντζής, που έδωσε χθες στη δημοσιότητα την ετήσια έκθεσή του.

Υπάλληλο... Κροίσο του υπουργείου Πολιτισμού με καταθέσεις που έφθαναν τα 9 εκατομμύρια ευρώ εντόπισε μεταξύ άλλων κατά τους ελέγχους που διενήργησε ο επιθεωρητής.
Ο υπάλληλος -σήμερα συνταξιούχος- ήταν ..........

αντιπρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων και αρμόδιος για τη διαχείριση και κατανομή των χρημάτων των υπερωριών! Μόλις ξεκίνησε ο σχετικός έλεγχος παραιτήθηκε.

Η συγκεκριμένη υπόθεση αποτελεί μόνο μία από τις πολλές που εντοπίσθηκαν κατά τον έλεγχο του πόθεν έσχες σε 8.080 υπαλλήλους.

Εγκύκλειος

Πέρα πάντως από τον έλεγχο κτήσης διαφόρων εισοδημάτων, ο κ. Ρακιντζής χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι με την εγκύκλιο του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, χρήματα από αφανείς πηγές στο εξής θα φορολογούνται (κάτι που θα ισχύσει και στην περίπτωση του Τ. Μαντέλη). Σημειώνεται ότι με την εγκύκλιο αυτή, ακυρώνεται ρύθμιση του πρώην υφυπουργού Αντ. Μπέζα, βάσει της οποίας τα εισοδήματα αυτά ήταν αφορολόγητα. Ενδεικτική σε κάθε περίπτωση είναι και η υπόθεση πανεπιστημιακού γιατρού, ο οποίος όταν έληξε η σύμβασή του με δημόσιο νοσοκομείο και πήγε σε ιδιωτικό, πήρε μαζί του και 440 φακέλους ασθενών. Η υπόθεση ελέγχεται ήδη από εισαγγελέα.

Τον ίδιο... δρόμο ακολούθησαν και οι παράνομες υποθέσεις χορήγησης άδειας κυκλοφορίας και απογραφής φορτηγών δημόσιας χρήσης, καθώς το 70% των οχημάτων που ελέγχθηκαν, διέθεταν άδεια με πλαστά πιστοποιητικά. Οι δε ευθύνες βαρύνουν εκτός από υπαλλήλους και την πρώην ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Εντυπωσιακή είναι η περίπτωση διευθύντριας του υπουργείου Υγείας η οποία εκτός από τα σημαντικά και... πολύωρα καθήκοντά της συμμετείχε σε 31 επιτροπές(!) από τις οποίες μάλιστα ελάμβανε κανονικά αμοιβες.

Ποινές

Οι ποινές-χάδι στους αυθαιρετούντες υπαλλήλους συνεχίζουν να αποτελούν πάγια ευρήματα των ελέγχων του επιθεωρητή που αναγκάσθηκε να ασκήσει ένσταση σε ποσοστό 7,1% επί των πειθαρχικών αποφάσεων, προκειμένου να μην μείνουν ατιμώρητοι επίορκοι υπάλληλοι.

Για παράδειγμα, παιδίατρος δημόσιου νοσοκομείου που παρεπέμφθη για ανθρωποκτονία επειδή χορήγησε μεγαλύτερη δόση φαρμάκου σε παιδί, τιμωρήθηκε από το πειθαρχικό συμβούλιο με ποινή παύσης ενός έτους! Υστερα από παρέμβαση του επιθεωρητή, η γιατρός απομακρύνθηκε.

Ένσταση άσκησε ο κ. Ρακιντζής και για απόφαση συμβουλίου που δεν επέβαλε καμία ποινή σε υπάλληλο φυλακών, ο οποίος «φρόντιζε» για την ευνοϊκή μεταχείριση κρατουμένων.

Συνολικά από τις 965 υποθέσεις που έφθασαν στα χέρια του Γενικού Επιθεωρητή, 359 αφορούσαν οικονομική διαχείριση, 146 πολεοδομικά ζητήματα, 80 θέματα υγείας- πρόνοιας, 75 περιβαλλοντικά ζητήματα, 65 μεταφορές και επικοινωνίες, 60 παραβίαση διοικητικών διαδικασιών και 28 δημόσια έργα. Ο κ. Ρακιντζής άσκησε πειθαρχικές διώξεις σε 292 υποθέσεις, ενώ απέστειλε στον εισαγγελέα 185. Στην πλειοψηφία τους αφορούσαν την μη υποβολή πόθεν έσχες.

Μεγάλο φαγοπότι στην Αυτοδιοίκηση
Λ. Ρακιντζής: Εκεί κάποιοι θεωρούσαν ότι ήταν βαρόνοι και φεουδάρχες


Πρωταθλητές στις παραβάσεις εμφανίσθηκαν για μία ακόμη φορά οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, αφού το 37,8% των υποθέσεων που ελέγχθησαν αφορούσαν δήμους και νομαρχίες. «Εκεί είναι το μεγάλο φαγοπότι, όπου θεωρούσαν ότι ήταν ανέλεγκτοι, ότι ήταν βαρόνοι και φεουδάρχες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ρακιντζής, ενώ έκανε ιδιαίτερα θετική αναφορά τόσο στον νόμο για την υποχρεωτική ανάρτηση όλων των αποφάσεων στο διαδίκτυο, όσο και για τις αυστηρές προϋποθέσεις που θέτει ο «Καλλικράτης» σχετικά με τη λήψη δανείων από δήμους. «Με το προηγούμενο καθεστώς δεν ήξερε τελικά τι είχε εγγυηθεί το δημόσιο» είπε χαρακτηριστικά ο επιθεωρητής, σχολιάζοντας πως «αν κοπεί αυτός ο πακτωλός χρημάτων, δεν ξέρω πόσοι θα ενδιαφερθούν να γίνουν δήμαρχοι».

Προσλήψεις
Παράνομες προσλήψεις, αλλά και... όργιο αμειβόμενων επιτροπών, κατέχουν «εξέχουσα» θέση στην έκθεση του επιθεωρητή.

Αύξηση προσωπικού κατά 50% εντόπισε ο επιθεωρητής και στον ΟΣΚ Α.Ε. κατά την τριετία 2005- 2008.

Μάλιστα η μετατροπή του Οργανισμού σε Α.Ε «βοήθησε» στην κατακόρυφη αύξηση των μισθών ορισμένων υπαλλήλων, με αποτέλεσμα τμηματάρχες του ΟΣΚ να πληρώνονται με 5.500 έως 8.000 ευρώ!

Εικόνα ασυδοσίας επικρατεί και με τη λειτουργία αμειβόμενων επιτροπών. Στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού τα τελευταία χρόνια λειτουργούσαν 151 πολυμελείς επιτροπές, με τα μέλη τους να λαμβάνουν μηνιαίως από 300 έως και 1.400 ευρώ.

Πηγή: Ημερησία

Ολική απαγόρευση καπνίσματος από 1η Σεπτεμβρίου - Τσουχτερά πρόστιμα

Απαγορευμένο θα είναι από την 1η Σεπτεμβρίου το κάπνισμα σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους, κίνηση που θα υποστηριχθεί με αυστηρά πρόστιμα για καπνιστές και καταστηματάρχες, τα οποία ανέρχονται από 50 έως 10.000 ευρώ.

Η απαγόρευση είναι "ολική" όπως αναφέρεται στο πολυνομοσχέδιο του ΕΣΥ και την Πρόνοια που έδωσε χθες Πέμπτη (1/7) στη δημοσιότητα η υπουργός Υγείας Μ. Ξενογιαννακοπούλου.

Όπως προβλέπεται, όσοι "πιαστούν" να ..........

καπνίζουν σε χώρο όπου απαγορεύεται το κάπνισμα θα καλούνται να καταβάλουν πρόστιμα από 50 έως 500 ευρώ.

Όσον αφορά τους υπεύθυνους διαχείρισης και λειτουργίας κλειστών δημοσίων χώρων, οι παραβάτες θα πληρώνουν πρόστιμα από 500 έως 10.000 ευρώ, ανάλογα με τις υποτροπές.

Επίσης, όσοι πωλούν προϊόντα καπνού και αλκοόλ σε ανηλίκους ή ανέχονται παραβίαση της σχετικής διάταξης του παρόντος, θα καλούνται να πληρώσουν πρόστιμο από 500 έως 10.000 ευρώ.

Στην τέταρτη υποτροπή ανακαλείται προσωρινά η άδεια λειτουργίας, ενώ στην πέμπτη υποτροπή ανακαλείται οριστικά η άδεια λειτουργίας με απόφαση της Αρχής, η οποία την χορήγησε.

Τέλος, σε όσους παραβιάζουν τις διατάξεις σχετικά με τη διαφήμιση προϊόντων καπνού επιβάλλεται πρόστιμο από 500 έως 10.000 ευρώ.

Από τη διάταξη εξαιρούνται χρονικά τα καζίνο και τα κέντρα διασκέδασης άνω των 300τ.μ., με ζωντανή μουσική, για τα οποία η απαγόρευση του καπνίσματος θα ισχύσει από 1/06/2011.

Πηγή: News Time

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στην απεργία της 8ης Ιουλίου για ασφαλιστικό και εργασιακό

Και η ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσε την απόφασή της να συμμετάσχει στη γενική απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ στις 8 Ιουλίου, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό σύστημα και ζητώντας την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή της νέας γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας.

«Η κυβέρνηση με πρόσχημα την κρίση επιμένει στην κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης και την ενίσχυση της ιδιωτικής.
Αντί να επιστρέψει τα κλεμμένα .........

αποθεματικά στα Ταμεία, οδηγεί τα Ταμεία σε διάλυση. Μειώνει τις συντάξεις και τις μετατρέπει σε προνοιακά επιδόματα, καταργεί τα Επικουρικά Ταμεία αφού αρνείται την ενίσχυσή τους, αυξάνει δραματικά τα χρόνια εργασίας και τα όρια ηλικίας. Οι επιλογές της για το Δημόσιο είναι περισσότερο επώδυνες εξαιτίας της κατάστασης των Ταμείων αφού εντάσσει τους νέους στο ΙΚΑ», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ.

Τονίζει, μάλιστα, ότι στις 5 Ιουλίου θα πραγματοποιήσει σύσκεψη με τις ομοσπονδίες- μέλη της για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών της.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Ισόβια κάθειρξη για τους κατηγορούμενους στην δολοφονία Ιωάννου

ΜΕ ποινή ισόβιας κάθειρξης που ανακοινώθηκε χθες αργά το βράδυ στους 2 κατηγορούμενους ολοκληρώθηκε η δίκη για την δολοφονία του δικηγόρου Σπύρου Ιωάννου στο γραφείο. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο επέβαλε την ανωτέρω ποινή τόσο στον 35χρονο Βορειοηπειρώτη και τον 29χρονο Αλβανό συνεργό του μετά απο μια συνεδρίαση η οποία διήρκεσε αρκετές ώρες ενώ το Δικαστήριο τελικά δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στους κατηγορούμενους.

Η ποινή της ισόβιας κάθειρξης ήταν ομόφωνη απο τους 4 ενόρκους όσο και τους 3 τακτικούς δικαστές, ενώ κατά πλειοψηφία ελήφθη η απόφαση για το αδίκημα της ανατηφόρου σωματικής βλάβης και όχι για το αδίκημα ανθρωποκτονίας απο πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Οι αγορεύσεις των συνηγόρων ήταν το ........

τελευταίο σημείο αναφοράς πριν ολοκληρωθεί η δίκη όπου ο συνήγορος Πολιτικής αγωγής δεν πείσθηκε για τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων αλλά και τις αποκαλύψεις για οικονομικές συναλλαγές και τις υποθέσεις περι τοκογλυφίας αλλά και όσα καταγράφηκαν στην αίθουσα του Δικαστηρίου για το κουβάρι της υπόθεσης. Σημειώνουμε ότι καταθέσεις έδωσαν επιχειρηματίες της περιοχής αλλά και μάρτυρες που είδαν απο κοντά το τραγικό συμβάν ενώ εκλήθησαν ακόμα και γιατροί απο το Νοσοκομείο καθώς και μάρτυρες που γνώριζαν τις οικονομικές συναλλαγές του θύματος.

Πηγή: Radio936

Google : Ετοιμάζει τον ανταγωνιστή του Facebook

Φήμες θέλουν την Google να προετοιμάζει μια νέα online υπηρεσία.
Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για την υπηρεσία Google Me, η οποία θα προσπαθήσει να ανταγωνιστεί το Facebook.
Η φήμη εμφανίστηκε αρχικά στο Twitter κι έκτοτε έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον χιλιάδων ανθρώπων.

Το tweet που έβαλε τη φιτιλιά ανήκει στον Kevin Rose του Digg, ο οποίος επικαλείται μια μη κατονομαζόμενη «πηγή μεγάλης αξιοπιστίας».
Λίγο μετά, το επίμαχο tweet διεγράφη, με .......

τον Rose να υποστηρίζει ότι του ζητήθηκε να το κάνει.
Μια ακόμα αξιόπιστη πηγή φέρεται να έδωσε αντίστοιχες πληροφορίες στον Adam D’Angelo, πρώην CTO του Facebook.
Η φημολογούμενη υπηρεσία αναμένεται να είναι κάτι πολύ πιο σύνθετο από το Google Buzz, το οποίο ενσωματώνεται στο Gmail και δίνει στο χρήστη δυνατότητες τύπου Twitter.

Ωστόσο οι λεπτομέρειες παραμένουν άγνωστες παρόλο που οι πηγές επιμένουν ότι θα παρουσιαστεί πολύ σύντομα.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η Google επιχειρεί να μπει στο χώρο της κοινωνικής δικτύωσης.
Το 2004 παρουσίασε την υπηρεσία Orkut, η οποία όμως κατάφερε να γίνει πολύ δημοφιλής μόνο στη Βραζιλία και την Ινδία.

Πηγή: I-live

Ξεσπιτώσανε την ομάδα basket του Ολυμπιακού από το ΣΕΦ

Συζητήσεις με τη διοίκηση του κλειστού γηπέδου του Ελληνικού έχουν παράγοντες του μπασκετικού Ολυμπιακού στην προσπάθειά τους ανεύρεσης καινούργιας έδρας για τον σύλλογο.

Οι «ερυθρόλευκοι» εμφανίζονται δυσαρεστημένοι με τη διοίκηση του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, καθώς η τελευταία διέψευσε ισχυρισμό του Ολυμπιακού περί φθορών στα αποδυτήρια που χρησιμοποίησε ο Παναθηναϊκός στον δεύτερο τελικό της Α1 Μπάσκετ των Ανδρών.

Επιπλέον λάδι στη φωτιά έριξαν τα .........

επεισόδια στον τέταρτο τελικό, όπου προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στο γήπεδο από οπαδούς της ομάδας τους Πειραιά.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Πρόστιμα για διαφημιστικά μηνύματα μέσω e-mail και FAX

Στην επιβολή δύο προστίμων συνολικού ύψους 6.000 ευρώ σε εταιρεία προχώρησε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Ο λόγος ήταν ότι η εν λόγω εταιρεία συνέλεγε ηλεκτρονικές διευθύνσεις και αριθμούς φαξ από συνέδρια, σεμινάρια και εκδηλώσεις στα οποία συμμετείχε ή διοργάνωνε η ίδια, πραγματοποιώντας έτσι αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (spam) και φαξ για την προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών που παρέχει.

Η Αρχή έκρινε ότι η συλλογή ηλεκτρονικών .........

διευθύνσεων από δημόσιους χώρους για την προώθηση προϊόντων απαγορεύεται, καθώς οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις των φυσικών προσώπων αποτελούν δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα.

Έτσι επεβλήθη το πρόστιμο των 3.000 ευρώ για την αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 3.000 ευρώ για την αποστολή διαφημιστικών μηνυμάτων μέσω φαξ.

ΣΧΟΛΙΟ
Επιτέλους μήπως και κάποιοι σταματήσουν το Spamming με ηλίθιες και πολλές φορές μαλακισμένες προσφορές από ότι απίθανο φανταστείτε. Αλλα και τα 3.000 ευρώ λίγα είναι. να τους έβαζε 250.000 ευρώ να το καταλάβω.
Άδικα μας γεμίζουν το inbox του mail μας με τα σκουπίδια τους.
Ας ελπίσουμε ότι θα βάλουν μυαλό.


Πρόσω ολοταχώς για τον ΟΤΕ Satellite

Μέχρι τον Σεπτέμβριο αναμένεται να βγει στον αέρα το νέο τηλεοπτικό πρόγραμμα, όχι των παραδοσιακών τηλεοπτικών καναλιών, αλλά του ΟΤΕ. Ο κύριος τηλεπικοινωνιακός πάροχος της χώρας ετοιμάζεται να δοκιμαστεί και στο χώρο των μέσων μαζικής ενημέρωσης, λανσάροντας υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης μέσω δορυφόρου και μάλιστα υψηλής ευκρίνειας με το «πακέτο» Hellas Sat HD.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, το «μπουκέτο» περιεχομένου έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, δίνοντας έμφαση και στο αθλητικό πρόγραμμα, και θα μπορεί μέσα στους επόμενους μήνες, κάνοντας χρήση της σχετικής άδειας που διαθέτει ο Hellas Sat να εκπέμπει δορυφορικά τηλεοπτικό πρόγραμμα.
Ήδη ο ΟΤΕ έχει καταθέσει το σχετικό ..........

αίτημα στο ΕΣΡ.

Έτσι ο ΟΤΕ θα ανταγωνιστεί ουσιαστικά τη δορυφορική ψηφιακή πλατφόρμα της Nova με τους πάνω από 331.000 συνδρομητές, η οποία ανήκει στη Forthnet. Μάλιστα, η Nova θα ξεκινήσει από τον Αύγουστο τις πρώτες εκπομπές τηλεοπτικού περιεχομένου σε Full HD, με την στρατηγική της να εστιάζει στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών σε συνδυασμό με την προσιτή τιμή. Ο ΟΤΕ έχει ήδη παρουσία και στο χώρο της δορυφορικής εκτός Ελλάδος και δη, στη Ρουμανία. Η θυγατρική του Romtelecom προσφέρει ήδη την υπηρεσία δορυφορικής τηλεόρασης Dolce μέσω του δορυφόρου μέσω του δορυφόρου Hellas Sat 2, φθάνοντας στο πρώτο τρίμηνο του 2010 στους 900.000 συνδρομητές.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο πλαίσιο της επαναληπτικής γενικής συνέλευσης, στελέχη του ΟΤΕ ανέφεραν πως ο ελληνικός δορυφόρος έχει και τη χωρητικότητα και τις δυνατότητες να εξυπηρετήσει τους σκοπούς του ΟΤΕ, τουλάχιστον μέχρι το 2017, οπότε θα βρίσκεται σε τροχιά. Αξίζει να σημειωθεί πως η θυγατρική εταιρεία του ΟΤΕ που διαχειρίζεται τον Hellas Sat έλαβε πέρυσι την άδεια παραχώρησης για υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης, την δεύτερη που εκχωρήθηκε από το κράτος ύστερα από 10 χρόνια. Το πλάνο των συνδρομητικών τηλεοπτικών υπηρεσιών μέσω του δορυφόρου δεν είναι καινούργιο για τον ΟΤΕ, αφού βρίσκεται στα σκαριά περίπου 3 χρόνια. Πλέον θεωρείται πως έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για εικόνα υψηλής ευκρίνειας και περιεχόμενο κατόπιν πληρωμής και όπως σημείωναν οι ίδιες πηγές «το πακέτο που θα λανσάρει ο Οργανισμός θα είναι άκρως ανταγωνιστικό».

Πηγή: Capital

ΣΧΟΛΙΟ
Αλήθεια βρε παιδιά.
Πριν ένα χρόνο περίπου δημοσιεύματα της εποχής ανέφεραν για την λειτουργία της OTE Digital.
Ένα χρόνο μετά βλέπουμε τα ίδια ακριβώς δημοσιεύματα.
Θα τα δούμε και του χρόνου ή θα εκπέμψει επιτέλους η ΟΤΕ Digital??
Όχι τίποτε άλλο, αλλά να γλυτώσουμε από την ληστρική επιδρομή και τα διάφορα λαμόγια της NOVA.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 2ας Ιουλίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.


Πέμπτη, 1 Ιουλίου 2010

Κλήρωση Τζόκερ 1/7

Ένας τυχερός που κερδίζει 1.000.000 ευρώ βρέθηκε κατά την σημερινή κλήρωση του Τζόκερ.
Αναλυτικά οι τυχεροί αριθμοί και η διαλογή:

Οι τυχεροί αριθμοί του ΤΖΟΚΕΡ: ..........
Τα κέρδη:

ΕΝΑΣ ΤΥΧΕΡΟΣ με 5+1 επιτυχίες που κερδίσει 1.000.000,00 Ευρώ

3 τυχεροί με 5 επιτυχίες κερδίζουν 62.127,34 Ευρώ

28 τυχεροί με 4+1 επιτυχίες κερδίζουν 2.500,00 ευρώ

725 τυχεροί με 4 επιτυχίες κερδίζουν 50,00 ευρώ

1.268 τυχεροί με 3+1 επιτυχίες κερδίζουν από 50,00 ευρώ.

30.251 τυχεροί με 3 επιτυχίες κερδίζουν από 2,00 ευρώ

15.095 τυχεροί με 2+1 επιτυχίες κερδίζουν από 2,00 ευρώ.

67.688 τυχεροί με 1+1 επιτυχίες κερδίζουν από 1,50 ευρώ

Η πρόεδρος της ΝΕΤΠ Αντωνία Μπούζα για το αεροδρόμιο Καλαμάτας

Επιστολή στον πρόεδρο του ΕΟΤ κο Νικόλα Κανελλόπουλο απέστειλε σήμερα η πρόεδρος της Νομαρχιακής επιτροπής Τουριστικής προβολής Μεσσηνίας Κα Αντωνία Μπούζα.

Στην επιστολή της η κα Μπουζα κάνει αναφορά για το πρόβλημα που αντιμετώπισε πρόσφατα το αεροδρόμιο καλαμάτας καθώς και την συχνότητα με την οποία έρχονται αεροπλάνα στον Νομό μας και έχουν να κάνουν με την μεγάλη επένδυση της ΠΟΤΑ.

Συγκεκριμμένα η κα Μπούζα αναφέρει:

Κ.Πρόεδρε
Οι αεροπορικές συνδέσεις έχουν ενισχύσει σημαντικά την επισκεψιμότητα στη Μεσσηνία. Ανοίγονται μέσω αυτών , νέες προοπτικές ενίσχυσης πολλών ειδικών μορφών τουρισμού, όπως είναι ο συνεδριακός, ο θρησκευτικός ,ο αθλητικός και ο πολιτιστικός τουρισμός. Τα τελευταία χρόνια έχει καταβληθεί από τη Ν.Α.Μ. στοχευμένη προσπάθεια ,για να αναδειχθεί και να προβληθεί όσο το δυνατόν καλύτερα , η πολυμορφία του τουριστικού μας προϊόντος.

Αυτό ,σε συνδυασμό με τις μεγάλες ιδιωτικές επενδύσεις στη Μεσσηνία στον τομέα του τουρισμού , έδωσαν κίνητρο σε επενδυτές στον τομέα των αερομεταφορών, να ρισκάρουν και να δρομολογήσουν πτήσεις στη Μεσσηνία, τόσο από το εσωτερικό, όσο και από το εξωτερικό.
Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, μέχρι σήμερα εξυπηρετούσε με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο τις πτήσεις ,διότι υπήρχαν τα τεχνικά μέσα που προβλέπουν οι διεθνείς κανόνες για την ασφάλεια των αερομεταφορών.

Κάποιο όμως τεχνικό πρόβλημα , κατέστησε προβληματική τη λειτουργία του ραδιοβοηθήματος, που διευκολύνει την προσέγγιση των αεροσκαφών τις νυκτερινές ώρες, στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας. Αυτό είχε σαν συνέπεια, οι πτήσεις της TUIFLYαπό Φρανκφούρτη, να διευκολύνονται προσωρινά από το αεροδρόμιο του Αράξου.

Η δυσλειτουργία αυτή , πρέπει άμεσα να αποκατασταθεί , προκειμένου να συνεχίσουν οι πτήσεις αυτές από τη Γερμανία αλλά και από άλλες χώρες ,που έχουν ως προορισμό τη Μεσσηνία.

Τόσο από τον κ. Νομάρχη Μεσσηνίας, αλλά και από εκπρόσωπό μας στο Κοινοβούλιο, έγιναν παρεμβάσεις , για την αποκατάσταση της βλάβης μέσα στο εύλογο διάστημα που απαιτούν οι εργασίες αυτές.

Επειδή το ζήτημα της αξιοπιστίας της Χώρας μας σε όσους ρισκάρουν και επενδύουν στον τουρισμό μας , κλονίζεται μερικές φορές από συμπεριφορές ή παραλείψεις μας, παρακα-λώ, όπως ασκήσετε κι εσείς την επιρροή σας στην αρμόδια Υπηρεσία της Πολιτικής Αεροπορίας για τη γρήγορη αντικατάσταση του προβληματικού μηχανήματος, ούτως ώστε να αποτρέψουμε τυχόν ματαίωση του προγράμματος της TUIFLY στη Μεσσηνία.

Η Πρόεδρος της Ν.Ε.Τ.Π.
Αντωνία Μπούζα-Κωνσταντέλου

Εστία μόλυνσης ο χώρος του ΟΣΕ στην Κυπαρισσία

ΑΥΤΟΨΙΑ ΚΛΙΜΑΚΙΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΥ

Εστία μόλυνσης που εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία αποτελεί ο χώρος του ΟΣΕ στην Κυπαρισσία, όπως διαπίστωσαν μετά από αυτοψία κλιμάκια του Υγειονομικού, της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης και του Δήμου...

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, το Υγειονομικό προτίθεται να προβεί σε μήνυση σε βάρος του ΟΣΕ για την τραγική αυτή κατάσταση του χώρου, ο οποίος πριν από την πλήρη απαξίωση του Οργανισμού, τη διακοπή των δρομολογίων και το «λουκέτο» στο σταθμό, είχε κάποια κίνηση, επιβατική και εμπορική, αλλά και επισκέπτες…
Για το χώρο του ΟΣΕ και την τραγική κατάσταση .......

που έχει περιέλθει με το σκουπιδαριό, τη βρώμα και τη δυσοσμία, εδώ και καιρό έχουν ειπωθεί και γραφεί πολλά, ωστόσο τίποτα απολύτως δεν έχει γίνει. Γι’ αυτό υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες, που βαρύνουν και τον ΟΣΕ αλλά και τις τοπικές Αρχές.

Θυμίζουμε ότι η Κυπαρισσία είχε γίνει «βούκινο», όταν είδαν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες ότι στο χώρο, στα εγκαταλελειμμένα βαγόνια, τα οποία έχουν καταλάβει λαθρομετανάστες, λειτουργούσε οίκος ανοχής, όπου εκδίδονταν ανήλικα άτομα, κάτι το οποίο σε δηλώσεις και επιστολή του είχε σημειώσει και ο δήμαρχος Κυπαρισσίας, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να έχει επιβεβαιωθεί, αφού δεν υπάρχουν αποδείξεις, ενώ η Αστυνομία το έχει αποκλείσει ακόμη και ως ενδεχόμενο…

Εκείνο, πάντως, που προκαλεί εντύπωση, είναι πώς το Υγειονομικό είδε και διαπίστωσε το χάλι που επικρατεί στο χώρο του ΟΣΕ και δεν πήρε μυρωδιά από το παρακείμενο ρέμα «Χάμερη», που βρωμοκοπάει πνίγοντας όλη την περιοχή.

Πηγή: Θάρρος

ΣΧΟΛΙΟ Φιλιατρά News
Θέμα σχετικό είχε βγάλει στην δημοσιότητα και το Φιλιατρά News μετά από e-mail αναγνώστη με την επικρατούσα κατάσταση στις τουαλέτες του ΟΣΕ και το χάλι που είχαν. Δημοσιεύθηκαν και αποκρουστικές φωτογραφίες σε εκείνη την ανάρτηση.
Δημοσίευση που είχε προκαλέσει πανικό μέσα στο Δήμο Κυπαρισσίας κάνοντας τους να αντιδράσουν σπασμωδικά γράφοντας ένα κάρο ψέματα τα οποία ξεσκεπάσαμε και τους αποστομώσαμε.

ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ Διακοπές τέλος στις 26 Ιουλίου…

Για τις 26 Ιουλίου οριστικοποιήθηκε η έναρξη της προετοιμασίας της Εράνης κατόπιν συνεννόησης της διοίκησης με το νέο προπονητή της ομάδας Τάκη Παναγόπουλο. Μέχρι τότε οι υπεύθυνοι του φιλιατρινού συλλόγου έχουν όλο το χρόνο να ολοκληρώσουν το ρόστερ και βέβαια να καταλήξουν στον συνεργάτη του νεαρού Κυπαρίσσιου τεχνικού.
Χθες δεν υπήρχε καμία εξέλιξη στα μετεγγραφικά, αλλά οι επαφές και οι βολιδοσκοπήσεις δεν σταματούν, με την Καλαμάτα να αποτελεί μια βασική «πηγή» αναζήτησης των παικτών, ιδιαίτερα όσον αφορά στη θέση του φορ.

Οι «πράσινοι» έχουν βέβαια ήδη κάνει ... σεφτέ στις μετεγγραφές με την απόκτηση με ελευθέρας του Κυριάκου Λυμπερόπουλου από τον γειτονικό Μιλτιάδη.
Τα καινούργια πρόσωπα στην Εράνη υπολογίζεται ότι ........

θα είναι συνολικά 6-7, συν κάποια παιδιά που θα προωθηθούν από τη θυγατρική Νίκη Πλάτης και που όμως δεν προβλέπεται να είναι πολλά, αφού πέρυσι υπήρχε μαζικό «ανέβασμα» ταλέντων, με αποτέλεσμα οι παίκτες που απέμειναν να είναι αρκετά μικροί σε ηλικία.

Στα Φιλιατρά ο Φρούσος

Μετά τους Νίκο και Σωτήρη Λυμπερόπουλο ούτε ο Νίκος Φρούσος παρέλειψε να επιστρέψει στα Φιλιατρά για να δει συγγενείς και φίλους και να περάσει ξέγνοιαστες ημέρες διακοπών. Ο τεχνικός διευθυντής της Ανόρθωσης τιμά πάντοτε με την αγωνιστική και εξωαγωνιστική παρουσία του την Εράνη, αλλά και η ομάδα που τον ανέδειξε το ίδιο, καθώς μέσα στο Καλοκαίρι θα διοργανώσει φιλικό αφιερωμένο στον πρώην Φιλιατρινό επιθετικό.
Η ακριβής ημερομηνία δεν έχει καθοριστεί ακόμη, υπολογίζεται λίγο πριν την έναρξη της προετοιμασίας, ενώ δεν έχει ξεκαθαρίσει ούτε η σύνθεση των ομάδων.
Γίνεται προσπάθεια να έρθουν πάντως παλιοί συμπαίκτες του Νίκου Φρούσου, αλλά και μια από τις «μικρές» εθνικές ομάδες.

Πηγή: Θάρρος

«Ψαλίδι» στα πρόστιμα του ΚΟΚ. Μειώθηκαν τα τροχαία ατυχήματα κατά 18,5%

Τη μείωση των προστίμων για ορισμένες παραβάσεις που προβλέπονται στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.), προανήγγειλε σήμερα ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Σπύρος Βούγιας. Η απόφαση ελήφθη λόγω της οικονομικής δυσχέρειας των πολιτών, εν μέσω της κρίσης που διέρχεται η χώρα.

Το υπουργείο αποφάσισε την «εκλογίκευση» ορισμένων κατηγοριών προστίμων, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι.
Μάλιστα, την επόμενη εβδομάδα ο κ. .........

Βούγιας θα συναντηθεί με τον υφυπουργό Μεταφορών, Νίκο Σηφουνάκη, προκειμένου να καθορίσουν από κοινού τις παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. για τις οποίες μπορεί να επέλθει μείωση στο πρόστιμο.

Μειώθηκαν τα τροχαία

Παράλληλα, ο Σπύρος Βούγιας παρουσίασε στατιστικά στοιχεία για τα τροχαία ατυχήματα, τα οποία εμφανίζονται μειωμένα κατά 18,5%. «Ο στόχος για 100 νεκρούς λιγότερους φέτος επιτυγχάνεται, καθώς στο πρώτο εξάμηνο του 2010 το ποσοστό των θανάτων έχει μειωθεί κατά 18,5% σε σχέση με πέρυσι», σημείωσε ο υφυπουργός.

Ο κ. Βούγιας επεσήμανε ότι σημαντικό ρόλο στη μείωση των τροχαίων διαδραματίζει η μηδενική ανοχή στο «σβήσιμο» κλήσεων, η αλλαγή του τρόπου αστυνόμευσης σε σημεία συχνών ατυχημάτων, καθώς και η αλλαγή οδηγικής συμπεριφοράς και συνηθειών των μετακινούμενων με Ι.Χ.

Οι σημαντικότεροι παράγοντες που οδηγούν στα τροχαία ατυχήματα είναι η υπερβολική ταχύτητα, το παράνομο προσπέρασμα, η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, η παραβίαση της προτεραιότητας, η μη τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας από προπορευόμενο όχημα και η απόσπαση της προσοχής του οδηγού λόγω της χρήσης κινητού τηλεφώνου.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Νάντια Γιαννακοπούλου: «Κατά πολύ ακριβότερα του μέσου όρου της Ε.Ε. τα βασικά τρόφιμα στην Ελλάδα»

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε πρόσφατα η Eurostat, οι τιμές των τροφίμων και των μη οινοπνευματούχων ποτών που αντιπροσωπεύουν περίπου το 20% των δαπανών ενός νοικοκυριού στην Ελλάδα, το 2009 ήταν αρκετά υψηλότερες του μέσου όρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συγκεκριμένα, η τιμή του ψωμιού και των δημητριακών γενικότερα ήταν το 2009, 17% υψηλότερες του μέσου όρου της Ε.Ε. και οι ελληνικές τιμές στο γάλα, το τυρί και τα αυγά ήταν 32% υψηλότερες του μέσου όρου. Ενδεικτικά, οι τιμές των γαλακτοκομικών στα γειτονικά κράτη-μέλη, είναι πολύ χαμηλότερες σε σχέση με την Ελλάδα.

Στη Βουλγαρία είναι 40% φθηνότερες οι τιμές, στην Ιταλία 8%, στη Ρουμανία 39%, στη Σλοβενία 36% και συνεπώς η «ψαλίδα» στις διαφορές των τιμών εντοπίζεται σε άλλους λόγους, από την απόσταση της χώρας μας από τα κέντρα παραγωγής και το μεταφορικό κόστος που αυτή συνεπάγεται.
Άλλωστε, αυτό επιβεβαιώνεται και από το ......

γεγονός ότι, τόσο για τα δημητριακά όσο και για τα γαλακτοκομικά, η Ελλάδα είναι χώρα παραγωγός.

Άλλα προϊόντα που εμφανίζεται μεγάλη διαφορά τιμών είναι τα ψάρια, όπου η μέση τιμή ήταν 11% ψηλότερη από τον κοινοτικό μέσο όρο και τα λάδια και οι λιπαρές ουσίες όπου η Ελλάδα ήταν ακριβότερη κατά 20%.

Ιδιαίτερη ανησυχία σε συνδυασμό με τα παραπάνω στοιχεία προκαλεί το γεγονός ότι οι τιμές στην Ελλάδα αναμένεται να σημειώσουν, αλλά και ήδη σημειώνουν ένα άλμα προς τα επάνω το 2010 εξαιτίας των νέων φόρων και του αυξημένου ΦΠΑ. Μάλιστα, οι αλλεπάλληλες αυξήσεις των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης τους τελευταίους μήνες έχουν αυξήσει σηματικά τις τιμές στα εν λόγω προϊόντα με αποτέλεσμα να διευρύνεται ακόμα περισσότερο η «ψαλίδα». Μένει, πλέον, να αποδειχτεί αν η μείωση των μισθών και συντάξεων σε επίπεδα σημαντικά χαμηλότερα από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης θα παρασύρει τις τιμές που μέχρι σήμερα σε βασικά αγαθά είναι ακριβότερες. Κατόπιν αυτών,

Ερωτάται η κ. Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας

1. Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση προκειμένου οι τιμές της ελληνικής αγοράς το 2010 στα βασικά αγαθά να μην αυξηθούν περαιτέρω αλλά και να μειωθούν, δεδομένης της μείωσης σε μισθούς και συντάξεις;

Η ερωτώσα βουλευτής,

Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου

Άμεση επιστροφή ΦΠΑ στους επαγγελματίες για μικρά ποσά

Για την άμεση επιστροφή του ΦΠΑ στους επαγγελματίες, εφόσον πρόκειται για μικρά ποσά, δεσμεύτηκε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Mega.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου γνωστοποίησε την πρόθεσή του να φέρει νέα διάταξη για τον ΦΠΑ, σύμφωνα με την οποία οι επιστροφές θα γίνονται μόνο μετά από έλεγχο, ενώ προανήγγειλε τη δυνατότητα συμψηφισμού χρεών και οφειλών στο δημόσιο, αλλά και την επιτάχυνση των ελέγχων.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών απέκλεισε ........

το ενδεχόμενο να καταφύγει η κυβέρνηση σε πρόσθετα οικονομικά μέτρα. «Δεν πρόκειται να αποτύχουμε. Τηρώντας αυτά που έχουμε δεν χρειάζεται να παρθούν νέα μέτρα. Δεν είναι δυνατόν να φορτώνουμε συνέχεια πράγματα στον κόσμο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δυσοίωνες εκτιμήσεις για την ανεργία

Ερωτηθείς σχετικά με την αύξηση της ανεργίας, ο κ. Παπακωνσταντίνου παραδέχτηκε ότι μπορεί να αγγίξει ή και να ξεπεράσει το 13%. Διευκρίνισε πάντως ότι «η ανεργία πάντα μειώνεται όταν ανακάμπτει η οικονομία».

«Το 2011 θα είμαστε σχεδόν σε ισορροπία και το 2012 θα είναι θετικό. Έχει να κάνει με τις κινήσεις που κάνουμε», επισήμανε, προσθέτοντας ότι όσο πιο γρήγορα απελευθερωθούν τα επαγγέλματα, όσο πιο γρήγορα υπάρξει ένα καλύτερο φορολογικό σύστημα, και μειωθούν τα ελλείμματα, τόσο πιο σύντομα θα επανέλθει η ανάπτυξη.

«Επιστρέφουμε στην εμπιστοσύνη»

Ο ΥΠΟΙΚ εμφανίστηκε ωστόσο αισιόδοξος για τις προσπάθειες ανάκαμψης της οικονομίας, τονίζοντας ότι με αυτά που έχουν γίνει από το τέλος του χρόνου η χώρα αρχίζει να γυρνάει σελίδα. «Σε έξι μήνες η Ελλάδα θα έχει δείξει αν για πρώτη φορά στην ιστορία της θα πιάσει τον στόχο του ελλείμματος», σημείωσε, χαρακτηρίζοντας τους επόμενους μήνες καθοριστικούς για το αν θα μπορέσουν να συμμαζευτούν – όπως είπε - τα ασυμμάζευτα του ελληνικού δημοσίου.

«Η οικονομία θα πάει καλύτερα από ότι πιστεύει ο κόσμος. Παρά την ύφεση φαίνεται ότι στο τέλος του χρόνου θα είμαστε καλύτερα. Αρχίζει και επιστρέφει η εμπιστοσύνη», κατέληξε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Νέος Διαδικτυακός τόπος του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Ύστερα από 9 χρόνια λειτουργίας του διαδικτυακού τόπου: www.ypepth.gr, το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων προχωράει σήμερα, στην πλήρη ανανέωση του διαδικτυακού του τόπου.
Ο νέος διαδικτυακός τόπος βρίσκεται, πλέον, στην διεύθυνση: www.minedu.gov.gr, ακολουθώντας τα πρότυπα ονοματοδοσίας του Ελληνικού Πλαισίου Πιστοποίησης Δημόσιων Διαδικτυακών Τόπων.

Από σήμερα, ο διαδικτυακός τόπος ..........

www.ypepth.gr σταματάει να ενημερώνεται, θα παραμείνει, όμως, σε λειτουργία μέχρι την πλήρη μετάπτωση των δεδομένων του.
Το έργο υλοποιήθηκε με εσωτερική παραγωγή από στελέχη της Διεύθυνσης Λειτουργικών Υποδομών και Νέων Τεχνολογιών του Υπουργείου. Η χρονική διάρκεια του έργου ήταν 3 μήνες, η υλοποίηση έγινε με χρήση ανοιχτού λογισμικού και η συνολική δαπάνη του δημοσίου ήταν 150 Ευρώ. Στην ομάδα έργου συμμετείχαν οι Σωτήρης Μεϊντάνης, Χαράλαμπος Γιαννακός, Γιώργος Καλέμης, Βάσω Ηλιάδου, Αντώνης Ρούσσος, Εύη Γιούρα, Μαρία Κανελλοπούλου, Χαρά Θεουλάκη και συνέδραμαν όλες οι διευθύνσεις της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου.

Πέρα από την επίσημη ροή ειδήσεων του Υπουργείου, λειτουργούν ήδη εφαρμογές αναζήτησης δημοσίων δεδομένων όπως θέματα και βαθμολογίες Πανελλαδικών Εξετάσεων, κατάλογος μεταπτυχιακών προγραμμάτων στην Ελλάδα, βάσεις εισακτέων 2000-2009, σχολικές Μονάδες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης. Επίσης, βρίσκεται ήδη σε λειτουργία υπηρεσία ροής πολυμεσικού περιεχομένου από τις εργασίες της Βουλής πάνω σε θέματα του Υπουργείου.

Τέλος, στους άμεσους στόχους του Υπουργείου με γνώμονα τη διαρκή βελτίωση του νέου Δικτυακού του τόπου περιλαμβάνονται: η αναλυτική παρουσίαση του Ελληνικού Εκπαιδευτικού Συστήματος, η πλήρης εναρμόνιση με τα πρότυπα πρόσβασης σε ανθρώπους με αναπηρία, η ολοκλήρωση της αγγλικής έκδοσης, καθώς και η σταδιακή ηλεκτρονικοποίηση βασικών υπηρεσιών εξυπηρέτησης των πολιτών.