Σάββατο, 26 Ιουνίου 2010

Οι βλακείες της Zougla.gr..... Δημοσίευσαν ότι η Νάντια Γιαννακοπούλου περιμένει το πρώτο της (!!!!) παιδί.....

Τρελά γέλια έριξε όποιος διάβασε πρίν λίγη ώρα το δημοσίευμα στην Zougla.gr του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου.
Κάποιο "σαΐνι" του -τρομάρα του και συμφορά του- έγραψε ή για την ακρίβεια αναδημοσίευσε ένα θέμα απο την Espresso (γνωστό κουτσομπολίστικο σκουπίδι) και καλά σχετικά με την εγκυμοσύνη της Νάντιας Γιαννακοπούλου στο πρώτο της(!!!!!) παιδί.

Να ξεκαθαρίσουμε ότι όσο και αν ψάξαμε στο Site της Espresso δεν βρήκαμε την είδηση.... Αυτός την βρήκε στην φαντασία του???

Το δημοσίευμα αναφέρει: ..........

Θα γίνει πατέρας ο Μάξιμος Μουμούρης
Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 26 Ιουνίου 2010, 21:22


Το πρώτο τους παιδί περιμένουν ο ηθοποιός Μάξιμος Μουμούρης και η βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Νάντια Γιαννακοπούλου.

Η βουλευτής διανύει τους πρώτους μήνες της κύησης και δηλώνει πανευτυχής για τον ερχομό του νέου μέλους της οικογένειας. Το ζευγάρι βρίσκεται σε πολύ καλή περίοδο της ζωής του, με τη Νάντια να κάνει δυναμικά βήματα στην καριέρα της και τον Μάξιμο να σχεδιάζει τα βήματά του στη διδασκαλία σε δραματικές σχολές.

Πηγή: Espresso


Το αστείο του θέματος είναι ότι η Νάντια Γιαννακοπούλου εδώ και περίπου δύο χρόνια έχει ένα πολύ όμορφο κοριτσάκι (αν θυμάμαι καλά) το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες μας είναι πάρα πολύ όμορφο. Θα μου πείτε με τέτοια μάνα θα έβγαινε άσχημο το παιδί??
Τώρα πως ο δημοσιογράφος του Zougla.gr ή καλύτερα ο Δημοσιογράφος .... -τέλος πάντων- της Espresso είδε ότι η κα Γιαννακοπούλου έχει εγκυμοσύνη και μάλιστα στο πρώτο της παιδί..... (!!!) είναι απορίας άξιον.

Η Κα Γιαννακοπούλου αν είναι πράγματι έγκυος, θα είναι στο δεύτερο της παιδί. Οχι στο πρώτο γιατί πολύ απλά ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΕΝΑ και μάλιστα σκέτο κουκλί.
Μα τόσο δημοσιοκάφροι είναι στην Espresso??? Ή τα θέματα τα βγάζουν απο το μυαλό τους????????

Όπως και να έχει το θέμα... Κα Γιαννακοπούλου αν είστε έγκυος, με το καλό να έρθει στον κόσμο το δεύτερο παιδάκι σας. Γιατι όπως γράψαμε παραπάνω έχετε ήδη ένα παιδάκι.

Ιδου και το δημοσίευμα από την Zougla.gr για να μην τυχόν το αλλάξουν και λένε τις γνωστές αηδίες περί συκοφαντιών και λοιπών αηδιών.

Κλικ για πλήρες μέγεθος

Μηχανογραφικό 2010: Συμβουλές και το μηχανογραφικό έντυπο διαθέσιμο

Το Μηχανογραφικό και τα σχετικά δικαιολογητικά υποβάλλονται από τον ενδιαφερόμενο ή από νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό του στην αποκλειστική προθεσμία που καθορίζεται κάθε χρόνο από τον υπουργό Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων (τον μήνα Ιούλιο) και ανακοινώνεται από τα μέσα ενημέρωσης.

Ο ενδιαφερόμενος για να εισαχθεί στις σχολές ...........

και στα τμήματα της ανώτατης εκπαίδευσης πρέπει να υποβάλει σχετική αίτηση- Μηχανογραφικό Δελτίο, στο οποίο δηλώνει κατά σειρά προτεραιότητας τις προτιμήσεις του για τις σχολές και τα τμήματα που επιθυμεί να εισαχθεί...

Κάθε υποψήφιος μπορεί να δηλώνει στο μηχανογραφικό όσες σχολές επιθυμεί, ακόμη και όλες από αυτές που περιλαμβάνονται σε ένα ή δύο (2) το πολύ από τα πέντε Επιστημονικά Πεδία.

Το Μηχανογραφικό παραλαμβάνεται ηλεκτρονικά από την αρμόδια επιτροπή που λειτουργεί σε κάθε δ/νση ή γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στο οποίο υπάγεται το λύκειο χορήγησης της «Βεβαίωσης». Μαζί με το Μηχανογραφικό υποβάλλονται αντίγραφο του απολυτήριου τίτλου λυκείου ή αντίστοιχου σχολείου και φωτοαντίγραφο της «Βεβαίωσης» για την πρόσβαση στην ανώτατη εκπαίδευση, το οποίο επικυρώνεται από τον υπάλληλο που το παραλαμβάνει με την επίδειξη του πρωτοτύπου.

Προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να διευκολυνθούν και να έχουν άνεση χρόνου για να μελετήσουν τις οδηγίες σωστής συμπλήρωσης του Μηχανογραφικού, αλλά και να αναζητήσουν την αναγκαία πληροφόρηση για τα τμήματα και τις σχολές που τους ενδιαφέρουν, μπορούν να παραλαμβάνουν από το λύκειό τους, έγκαιρα και αρκετά πριν από την έναρξη της προθεσμίας υποβολής, σε έντυπη μορφή το Μηχανογραφικό που θα κατατεθεί ηλεκτρονικά. Στο έντυπο αυτό μπορούν να σημειώσουν τις επιλογές τους, αφού τις συζητήσουν και με τους γονείς τους, τις οποίες θα υποδείξουν στον εντεταλμένο για την ηλεκτρονική παραλαβή υπάλληλο κατά την προσέλευσή τους στην επιτροπή.

Ο υπάλληλος αυτός, αφού καταχωρήσει τις επιλογές του υποψηφίου στον υπολογιστή, εκτυπώνει αντίγραφο το οποίο δίνει στον υποψήφιο για να το παραβάλει με τις σημειώσεις του και να διαπιστώσει τυχόν λάθη στην καταχώρηση. Μετά τον έλεγχο και τις διορθώσεις, παρουσία του υποψηφίου, των ενδεχόμενων λαθών που αυτός διαπίστωσε, ο παραλήπτης εκτυπώνει το Μηχανογραφικό που παρέλαβε σε δύο αντίγραφα. Τα αντίγραφα αυτά υπογράφονται από τον υποψήφιο και τον πρόεδρο της επιτροπής. Το ένα από αυτά παραδίδεται στον υποψήφιο, ενώ το άλλο φυλάσσεται στο αρχείο της δ/νσης ή του γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για ένα έτος και μετά καταστρέφεται.

Εφιστάται ιδιαίτερα η προσοχή:
α) στους υποψηφίους να επιδεικνύουν ιδιαίτερη επιμέλεια στον έλεγχο που πραγματοποιούν στο αντίγραφο του ηλεκτρονικού Μηχανογραφικού τους Δελτίου, αφού μετά την οριστική κατάθεσή του δεν επιτρέπεται καμία αλλαγή, διόρθωση, τροποποίηση ή αντικατάστασή του.

β)στην προθεσμία υποβολής, γιατί είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν γίνεται δεκτό το Μηχανογραφικό για οποιονδήποτε λόγο.
Περιγραφή:
To μηχανογραφικό δελτίο των Γενικών Λυκείων και των Επαγγελματικών Λυκείων (ομάδα Β΄) που θα συμπληρώσουν οι υποψήφιοι, περίπου το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου, για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση κατά το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011 θα έχει τις ακόλουθες μεταβολές σε σύγκριση με το περυσινό:

1. Στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας με έδρα το Αγρίνιο, θα λειτουργήσουν τα παρακάτω τμήματα, τα οποία λειτουργούσαν μέχρι το ακαδημαϊκό έτος 2009-2010 στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων:

α) Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων, στο 4ο και στο 5ο επιστημονικό πεδίο

β) Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων, στο 5ο επιστημονικό πεδίο

γ) Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών, στο 1ο και στο 4ο επιστημονικό πεδίο.


2. Στις στρατιωτικές σχολές του Υπουργείου Εθνικής ΄Αμυνας προστίθενται τα παρακάτω τμήματα:

α) Τμήμα Ελεγκτών Αεράμυνας της Σχολής Ικάρων, το οποίο εντάσσεται στο 2ο και στο 4ο επιστημονικό πεδίο.

β) Σχολή Ιπταμένων Ραδιοναυτίλων, η οποία εντάσσεται στο 2ο και στο 4ο επιστημονικό πεδίο.


3. Κατάτμηση του τμήματος Ιταλικής και Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας Αθήνας:

α) Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, το οποίο παραμένει στο 1ο επιστημονικό πεδίο.

β) Τμήμα Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας, το οποίο παραμένει στο 1ο επιστημονικό πεδίο.


4. Τα παρακάτω τμήματα μετονομάζονται ως ακολούθως:

α) Το Τμήμα Θεωρητικών Σπουδών Τέχνης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, που ανήκει στο 1ο επιστημονικό πεδίο, μετονομάζεται σε Τμήμα Ιστορίας και Θεωρίας της Τέχνης.

β) Το Τμήμα Διδακτικής της Τεχνολογίας και Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιά, που ανήκει στο 2ο και 4ο επιστημονικό πεδίο, μετονομάζεται σε Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων.


5. Από το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011, η ένταξη των παρακάτω τμημάτων σε επιστημονικά πεδία, μεταβάλλεται ως ακολούθως:

α) Το Τμήμα Τεχνολογίας Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης εκτός από το 4ο επιστημονικό πεδίο εντάσσεται και στο 2ο πεδίο

β) Τα παρακάτω Τμήματα ΤΕΙ θα παραμείνουν στο 5ο επιστημονικό πεδίο και επιπλέον θα ενταχθούν και στο 4ο:


Τμήμα Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και στην Οικονομία του


* ΤΕΙ Μεσολογγίου
* Τμήμα Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και στην Οικονομία του ΤΕΙ Πάτρας (με έδρα την Αμαλιάδα)
* Τμήμα Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και στην Οικονομία του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων (με έδρα τη Λευκάδα)
* Τμήμα Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και στην Οικονομία του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας (με έδρα τα Γρεβενά)


6. Από το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012, η ένταξη των παρακάτω τμημάτων σε επιστημονικά πεδία, μεταβάλλεται ως ακολούθως:

α) Το Τμήμα Μηχανικών Επιστήμης Υλικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων θα διαγραφεί από το 2ο επιστημονικό πεδίο και θα παραμείνει μόνο στο 4ο πεδίο.

β) Τα παρακάτω Τμήματα ΤΕΙ θα παραμείνουν στο 2ο επιστημονικό πεδίο, θα διαγραφούν από το 4ο και θα ενταχθούν και στο 3ο πεδίο:


* Τμήμα Ζωικής Παραγωγής του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας (με έδρα τη Φλώρινα)
* Τμήμα Ζωικής Παραγωγής του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης
* Τμήμα Ζωικής Παραγωγής του ΤΕΙ Λάρισας
* Τμήμα Ζωικής Παραγωγής του ΤΕΙ Ηπείρου (με έδρα την Άρτα)


ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ ΤΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ 2010

ΑΠΟ ΤΟ ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS


Η εξέλιξη της Ελλάδας διαμέσου των αιώνων

Κλίκ για πλήρες μέγεθος

Υoutube: Ο ήχος της βουβουζέλας στα βίντεο

Πιστεύετε ότι δεν σας αρκεί να ακούτε τη βουβουζέλα μόνο στα παιχνίδια του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Νότιο Αφρική;

Το Youtube έρχεται να δώσει τη λύση με ένα θαυματουργό κουμπί! Ανοίξτε οποιοδήποτε βίντεο στο Youtube και θα παρατηρήσετε δεξία από την μπάρα του χρόνου, το σήμα μίας μπάλας ποδοσφαίρου. (Κλίκ στην δίπλα εικόνα για πλήρες μέγεθος)

Αν το πατήσετε, τότε ο ήχος της βουβουζέλας θα συνοδεύει το βιντεάκι.

Αυτή η κίνηση έφερε ποικίλες αντιδράσεις ........

από τους χρήστες του Youtube. Αρκετοί το κατέκριναν, άλλοι ενθουσιάστηκαν. Το μόνο σίγουρο είναι πως οι υπεύθυνοι του site έχουν χιούμορ.
Το φοβερό είναι ότι, αν στήσετε αυτί, ο ήχος του βίντεο που επιλέξατε υπάρχει ακόμα στο... πολύ βάθος.

Για όσους δεν γνωρίζουν, η βουβουζέλα είναι παραδοσιακό όργανο της Ν. Αφρικής, το οποίο αυτές τις μέρες πρωταγωνιστεί στους αγώνες του Μουντιάλ.

Τι σχέση έχει όμως το YouTube με τις βουβουζέλες;

Οι βουβουζέλες, οι εκνευριστικές νοτιοαφρικάνικες (made in China) καραμούζες που μας έχουν καταστρέψει τις μεταδόσεις του Μουντιάλ έχουν σχολιαστεί σε όλον τον κόσμο. Με μια έξυπνη κίνηση, το YouTube σχολιάζει κι αυτό με το δικό του τρόπο το θορυβώδες αυτό «έθιμο».

Με αυτόν τον έξυπνο τρόπο, το δημοφιλές videosite σχολιάζει το δημοφιλέστερο θέμα συζήτησης στην υφήλιο αυτές τις μέρες. Από τη μια είναι, ομολογουμένως, χιουμοριστικό, αφού κανείς δεν περιμένει την πρώτη φορά αυτό που θα ακούσει. Από την άλλη όμως, μπροστά στον κίνδυνο να εξαπλωθούν οι βουβουζέλες σε κάθε γήπεδο της Γης, είναι και μια σοβαρή προειδοποίηση για το πόσο ενοχλητικός είναι ο ήχος τους αν μπει για τα καλά στη ζωή μας.

WIND: Μεταβολές χρεώσεων & χαρακτηριστικών προγραμμάτων & υπηρεσιών συμβολαίων

Η WIND Hellas Τηλεπικοινωνίες Α.Ε.Β.Ε. ανακοινώνει τις παρακάτω μεταβολές σε χρεώσεις και χαρακτηριστικά υπηρεσιών και προγραμμάτων, με ισχύ από την 26η Ιουλίου 2010.

Συγκεκριμένα, οι μεταβολές αφορούν σε μειώσεις και αυξήσεις τιμών σε προγράμματα και υπηρεσίες για Ιδιώτες συνδρομητές συμβολαίου.

Πιο αναλυτικά, μειώνονται τα πάγια στις παρακάτω πρόσθετες Υπηρεσίες (Επιλογές WIND) ως εξής:


Υπηρεσία WIND SMS 60 Μηνιαίο Πάγιο 5€
Υπηρεσία WIND SMS 120 Μηνιαίο Πάγιο 9€
Υπηρεσία WIND SMS 300 Μηνιαίο Πάγιο 22€
Υπηρεσία WIND MMS 15 Μηνιαίο Πάγιο 3€

Οι μεταβολές που αφορούν σε αυξήσεις τιμών είναι οι ακόλουθες:

* Αύξηση τιμής για αποστολή γραπτών μηνυμάτων (SMS) προς εθνικά δίκτυα σε: 0,1423€, η οποία εφαρμόζεται σε όλα τα προγράμματα συμβολαίου, εκτός του προγράμματος Συμβόλαιο Q, στο οποίο η τιμή παραμένει ως έχει.
* Αύξηση του ελάχιστου χρόνου χρέωσης κλήσεων σε 60 δευτερόλεπτα, η οποία εφαρμόζεται σε όλα τα προγράμματα συμβολαίου, εκτός των: WIND XXS, XS, S, M, L, XL, XXL, 3XL, XL1000, Χρόνου Ομιλίας WIND 100, 140, 200, 250, 280, 390, 560, Καρτοσύνδεσης 15, 20, 25, 35, Συμβόλαιο Q, στα οποία ο ελάχιστος χρόνος χρέωσης παραμένει ως έχει.

Αναλυτικές χρεώσεις των προγραμμάτων συμβολαίου στην ιστοσελίδα της WIND.

Σε όλες τις αναγραφόμενες τιμές περιλαμβάνεται ΦΠΑ.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 26ης Ιουνίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.


Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2010

Οι 16 του μουντιάλ

Ολοκληρώθηκε η φάση των 32 του μουντιάλ και τα ζευγάρια της φάσης των 16 συμπληρώθηκαν.

Το Φιλιατρά News σας παρουσιάζει την φάση των "16"

Δείτε την


Σάββατο 26/6

17:00 Ουρουγουάη – Νότιος Κορέα

21:30 ΗΠΑ – Γκάνα


Κυριακή 27/6

17:00 Γερμανία – Αγγλία

21:30 Αργεντινή – Μεξικό


Δευτέρα 28/6

17:00 Ολλανδία – Σλοβακία

21:30 Βραζιλία – Χιλή


Τρίτη 29/6

17:00 Παραγουάη – Ιαπωνία

21:30 Ισπανία – Πορτογαλία

8ο Συνέδριο Νέας Δημοκρατίας. Για την νέα εποχή στο κόμμα μίλησε ο Αντώνης Σαμαράς.

Η ΝΔ πρωτοστατεί στη νέα μεταπολίτευση, δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην έναρξη του 8ου τακτικού συνεδρίου του κόμματος.

Κάνοντας έναν απολογισμό από τότε που εξελέγη πρόεδρος ανέφερε ότι η ΝΔ, συντονιζόμενη με την γενικότερη πορεία για την ανασυγκρότηση του τόπου, «έκανε την αυτοκριτική της, αναδιοργανώθηκε, ανοίχτηκε στην κοινωνική βάση, πέτυχε ανανέωση κατά 80% του στελεχικού της δυναμικού, ανασυγκροτείται ιδεολογικά, πολιτικά και οργανωτικά και γίνεται ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα της Κεντροδεξιάς, ανοιχτό στην κοινωνία με διαδραστικό χαρακτήρα».

Ακολούθως είπε μετ' επιτάσεως: «Τέρμα .......

στην εσωστρέφεια. Τέρμα τα φέουδα, τα βιλαέτια, οι προσωπικοί μηχανισμοί, τα παλαιοκομματικά παιχνίδια. Καθήκον του κόμματος και όλων των στελεχών του είναι να βρίσκονται δίπλα σε κάθε πολίτη, να αφουγκράζονται τα προβλήματά του, να τον εκφράζουν και να προτείνουν λύσει στη δύσκολη καθημερινότητά του».

Αναφερόμενος στη συνέχεια στην υπογραφή του Μνημονίου είπε ότι διαφοροποίηση της ΝΔ και η καταψήφισή του θα κάνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μπορέσει να πρωταγωνιστήσει. Αντίθετα, είπε, το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί, γιατί είναι ταυτισμένο με το ίδιο το σύστημα, και η Αριστερά είναι μέρος του προβλήματος.

Υποστηρίζοντας την πολιτική του, ο Αντώνης Σαμαράς σημείωσε ότι «το μνημόνιο δεν σώζει την Ελλάδα, αλλά την βυθίζει σε φαύλο κύκλο ύφεσης. Η ΝΔ χαράσσει στρατηγική απαλλαγής από το μνημόνιο και τις δεσμεύσεις του, όχι για να επιστρέψουμε στην σπατάλη και τη χαλάρωση, αλλά για να βγούμε από την κρίση, με ανάπτυξη, στηριζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις».

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στα επτά θανάσιμα ελαττώματα του συστήματος που καταρρέει: «Κρατισμός, λαϊκισμός, ηγεμονία αριστερόστροφων ιδεών, υποβάθμιση δημοσίου συμφέροντος, κάλπικη ευημερία με δανεικά, έκπτωση αξιών και προτύπων».

Η νέα μεταπολίτευση καλύπτει τα τέσσερα μεγάλα ελλείμματα, ανταγωνιστικότητας, δημοκρατίας, ασφάλειας και παιδείας, τόνισε.

Ο Αντώνης Σαμαράς είπε ακόμη ότι το κόμμα αποκτά νέο σπίτι, στο οποίο θα μεταφερθεί από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Καταλήγοντας ο κ. Σαμαράς είπε πως «όταν όλα θα κλυδωνίζονται, η ΝΔ θα μένει όρθια και θα προσφέρει τις λύσεις και τη διέξοδο».

Όλο το Ασφαλιστικό νομοσχέδιο - Εμπλοκή με το Ασφαλιστικό του Δημοσίου - Κρίθηκαν αντισυνταγματικές διατάξεις.

- Σε δόσεις καταθέτει η κυβέρνηση το Ασφαλιστικό
- Εκτός έμεινε το ασφαλιστικό του Δημοσίου λόγω ένστολων και Ελεγκτικού Συνεδρίου, που έκρινε αντισυνταγματικές διατάξεις του νομοσχεδίου.
- Νωρίτερα εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο - Παράθυρο από τον Παπανδρέου για το Εργασιακό


Μέσα σε τρία χρονια έως το 2013 θα αυξηθεί σταδιακά το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης για τις εργαζόμενες στο δημόσιο τομέα και το οποίο θα φτάσει στα 65 χρόνια. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, το όριο το 2011 θα ανέβει στα 52 χρόνια, το 2012 στα 55 χρόνια και το 2013 στα 65 χρόνια.

Η μεταβατική περίοδος για την εξίσωση των ........

ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης μεταξύ ανδρών και γυναικών στο δημόσιο τομέα αρχίζει από 01-01-2011 και θα έχει ολοκληρωθεί έως τις 31-12-2013. Το όριο συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών δεν μπορεί να είναι μικρότερο από τι 65ο έτος της ηλικίας.

Αυτό ουσιαστικά σημαίνει πως και οι γυναίκες με ανήλικα παιδιά θα εξισωθούν τα όρια συνταξιοδότησής τους.

Αλλαγές για άνδρες και γυναίκες που έχουν προσληφθεί μέχρι 31/12/1982

Αυτοί εξοιμοιώνονται σταδιακά ως προς τα έτη υπηρεσίας θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος τα οποία ορίζονται στα 25 χρόνια απο 17,5 που ισχύει μέχρι τώρα. Η εξίσωση αυτή θα πραγματοποιηθεί σταδιακά σε μία τριετία. Αυτό σημαίνει ότι οι γυναίκες παντρεμένες με παιδιά στο δημόσιο από 17,5 χρόνια αυξάνεται σε 20 χρόνια το 2011, σε 22,5 χρόνια το 2012 και σε 25 χρόνια το 2013. Η συγκεκριμένη ρύθμιση δεν θίγει τις γυναίκες που έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι τις 31-12-2010.

Αυξάνονται από 01/01/2011 σταδιακά από 20 σε 25 χρόνια τα έτη θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος για άνδρες και γυναίκες που έχουν τρία ή περισσότερα παιδιά. Καταργείται εδώ η προϋπόθεση που υπήρχε για τους άνδρες να έχουν την επιμέλεια των παιδιών με δικαστική απόφαση ή να είναι χήροι.

Δικαίωμα θεμελίωσης σύνταξης από 1η Ιανουαρίου 1998 και μετά

Όσοι έχουν τέτοιο δικαίωμα ή προσλήφθηκαν στο δημόσιο για πρώτη φορά από 01-01-1983 μέχρι 31 Δεκεμβρίου 1992 υπάρχουν τα εξής όρια ηλικίας:

1. Το 65ο έτος ηλικίας για άνδρες και γυναίκες που έχουν ένα παιδί ανήλικο κατά τη συμπλήρωση 25 ετών υπηρεσίας.
2. Το 50ο έτος ηλικίας για άνδρες και γυναίκες που έχουν ανίκανα παιδιά ή ανίκανο σύζυγο και με 25 χρόνια υπηρεσίας. Μέχρι τώρα οι άνδρες έβγαιναν στη σύνταξη στα 65 έτη, αλλά τώρα θα βγαίνουν στο 50ο έτος ηλικίας. Ωστόσο, θα γίνουν πιο αυστηρές οι προϋποθέσεις για την αναγνώριση της ανικανότητας.
3. Το 65ο έτος ηλικίας για άνδρες και γυναίκες που δεν έχουν τα παραπάνω ή θεμελίωσαν δίκαιωμα σύνταξης από 01-01-1998 και μετά ή έχουν διοριστεί από 01-01-1983 και μετά.

Επίσης, γίνεται εξομείωση μέσα σε τρία χρόνια του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών που εργάζονται στο δημόσιο που μπορούν να αποχωρήσουν από την υπηρεσία πριν τη συμπλήρωση του ισχύοντος ορίου ηλικίας και να λάβουν μειωμένη σύνταξη.

Για τους ασφαλισμένους από 01-01-1993

Για αυτούς τους ασφαλισμένους η ανισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών θα υπάρχει μόνο στην περίπτωση της ύπαρξης ανήλικων, πολύτεκνων ή ανάπηρων. Όσοι έχουν θεμελιώσει δικαίωμα σύνταξης μέχρι 31-12-2010 δεν θα θίγονται από τις ρυθμίσεις του συγκεκριμένου νομοσχεδίου.

Ενιαίο ασφαλιστικό καθεστώς

Από 01/01/2015 καθιερώνεται για τους ασφαλισμένους του δημοσίου βασική και αναλογική σύνταξη οι οποίες θα δίνονται με τους ίδιους όρους και τις ίδιες προϋποθέσεις που χορηγούνται και στους ασφαλισμένους άλλων φορέων.

Στο ενιαίο καθεστώς ασφάλισης που θα είναι στο ΙΚΑ θα ενταχθούν μόνο οι νέοι διοριζόμενοι από 01/01/2011 και αφορά τους υπαλλήλους και τους λειτουργούς του δημοσίου, οι υπάλληλοι της Βουλής, όλοι οι υπάλληλοι στους ΟΤΑ και οι ιερείς.

Από την 1η Αυγούστου 2010 θεσπίζεται και στο Δημόσιο Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων η οποία παρακρατείται από τις συντάξεις που υπερβαίνουν το ποσό των 1.400 ευρώ με κλιμακούμενο συντελεστή από 3% έως 10%.

Εκτός του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό μένει τελικά το ασφαλιστικό του Δημοσίου, αφού τρείς υπουργοί, (Αμυνας, Απασχόλησης και Οικονομικών), αρνούνται να βρουν έναν κοινό τόπο για το θέμα των ενστόλων, δημιουργώντας έτσι εμπλοκή στην κατάθεσή του και παρατείνοντας την αγωνία για χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους. Επίσης, εκκρεμεί η τελική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την συνταγματικότητα του νομοσχεδίου.

Το νομοσχέδιο κατατέθηκε στη Βουλή και την Τρίτη αρχίζει η συζήτηση στην Ολομέλεια. «Όποιος θέλει να προσφύγει στα δικαστήρια ας το κάνει, δική μας υποχρέωση είναι να σώσουμε τη χώρα από τον κίνδυνο της χρεοκοπίας», διεμήνυσε ο Ανδρέας Λοβέρδος στη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε μετά το υπουργικό συμβούλιο.

Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του αναφέρθηκε και στα εργασιακά, τονίζοντας ότι υπάρχει μια ελπίδα οι κοινωνικοί φορείς να βρουν σημεία επαφής κατά τη διαδικασία των συλλογικών διαπραγματεύσεων, ενδεχομένως και συμφωνίες οι οποίες θα καλύπτουν τόσο τα εργασιακά όσο και τα μισθολογικά ώστε να υπάρξει μια συλλογική σύμβαση για τα επόμενα έτη.

Η κυβέρνηση, πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου εφόσον υπάρξουν παρόμοιες συμφωνίες, υπό την προϋπόθεση ότι θα τηρούνται στο πλαίσιο του μνημονίου, θα τις υιοθετήσει και θα τις περιλάβει στο νομοσχέδιο που θα καταθέσει.

Γι΄αυτό και δίνει ένα περιθώριο χρόνου προκειμένου να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ των κοινωνικών εταίρων πριν κατατεθεί το νομοσχέδιο το οποίο θα ψηφιστεί πολύ νωρίτερα από το Σεπτέμβριο.

Το υπουργικό συμβούλιο ξεκίνησε σε βαρύ κλίμα στον απόηχο της χθεσινής τρομοκρατικής επίθεσης.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης απέφυγε να κάτσει πολλή ώρα με τους συναδέλφους του και απομονώθηκε σ' ένα γραφείο. Μιλώντας στην συνέχεια σε κάποιους είπε οτι έχασε έναν δικό του άνθρωπο, οτι αυτό δεν θα μείνει αναπάντητο και οτι πιθανότατα η βόμβα προοριζόταν για κείνον.

Οι υπουργοί μουδιασμένοι δήλωναν ταυτόχρονα ιδιαίτερα θορυβημένοι γι αυτό το σοβαρό πλήγμα αλλά και για τα κενά ασφαλείας που υπάρχουν σε τόσο καλά φρουρούμενα κτίρια.

Το υπουργικό συμβούλιο ήταν ως φαίνεται μια εντελώς τυπική διαδικασία αφού η συνεδρίαση κράτησε μόλις 1.30 ώρα.

Κατεβάστε από εδώ ΟΛΟ το νομοσχέδιο του ασφαλιστικού.

Πηγή: Newsit.gr

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ε.Ο. Κορίνθου - Τριπόλεως

Με απόφαση του αστυνομικού διευθυντή Αργολίδας, θα εφαρμοστούν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλή εκτέλεση κατασκευαστικών εργασιών, στον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος - Τρίπολη. Ειδικότερα, οι ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν από το 139ο ως το 140ο χλμ. του αυτοκινητοδρόμου, από σήμερα 25 Ιουνίου ως την Τρίτη 20 Ιουλίου, με ολικό αποκλεισμό της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας.

Σε όλο το διάστημα εφαρμογής των ρυθμίσεων, τα αυτοκίνητα θα εξυπηρετούνται από την αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας.
Οι οδηγοί θα ενημερώνονται από την .........

απαιτούμενη οδική σήμανση για την ομαλή και ασφαλή τους μετακίνηση και θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί.

Πηγή: Newsit

Το ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών επισκέφθηκε σήμερα ο Οδυσσέας Βουδούρης.

Το ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών επισκέφθηκε σήμερα στην μία το μεσημέρι ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Οδυσσέας Βουδούρης όπου είχε συνάντηση με τον νέο διοικητή του Ιδρύματος κος Λεωνίδα Παρασκευόπουλο.

Η συνάντηση τους κράτησε περίπου 30 λεπτά και αμέσως μετά ο κος Παρασκευόπουλος μαζί με τον Διευθυντή του ΚΑΦΚΑ Θεόδωρο Ντέντε ξενάγησαν τον κο Βουδούρη στους χώρους του ιδρύματος για να διαπιστώσει ιδίοις όμασι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΚΑΦΚΑ.

Επισκέφθηκε την πτέρυγα της ...........

φυσιοθεραπείας όπου οι διοικούντες του ανέφεραν τα διάφορα προβλήματα που υπάρχουν στο ανθρώπινο δυναμικό.
Ο κος Βουδούρης συνομίλησε με τους εργαζόμενους στην πτέρυγα φυσιοθεραπείας όπου του έθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Αμέσως μετά ο κος Βουδούρης ξεναγήθηκε στην πτέρυγα των τροφίμων όπου συνομίλησε με το νοσηλευτικό προσωπικό για θέματα που αφορούν το τμήμα.

Κατ την αποχώρηση του ο κος Βουδούρης μιλώντας σε συντάκτη του Φιλιατρά News είπε ότι είχε μια συνάντηση και ανταλλαγή απόψεων με τον διοικητή του ΚΑΦΚΑ κο Λεωνίδα Παρασκευόπουλο και ανέφερε ότι κατα το παρελθόν είχε γίνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια να αναβαθμιστεί το ίδρυμα αυτό από άσυλο ανιάτων σε Κέντρο αποθεραπείας και αποκατάστασης.
Παραδέχτηκε ότι η κατάσταση σήμερα έχει βαλτώσει, ωστόσο όμως υπάρχουν περιθώρια αναβάθμισης του και θεώρησε ως πολύ καλή επιλογή την τοποθέτηση σαν διοικητή του κου Παρασκευόπουλου ο οποίος είναι γνώστης του θέματος και όπως είπε ο κος Βουδούρης θα έχουν μια πολυ καλή συνεργασία.

Ακούστε τι δήλωσε κατα την αποχώρηση του ο Κος Βουδούρης.Ρεπορτάζ από τον συντάκτη του Φιλιατρά News "X-treme"

Πρόβλημα με το σήμα στο iPhone 4 της Apple.

Από χθες κυκλοφορεί το νέο iPhone 4 δημιουργούντας τεράστιες ουρές έξω από τα καταστήματα τις Apple με την εταιρεία να προσδοκά ότι θα πωλήσει 1 εκατ. συσκευές μόνο την Πέμπτη.

Ωστόσο ένα σοβαρό τεχνικό πρόβλημα, έχει μετριάσει τις εντυπώσεις αφού αρκετοί χρήστες έχουν αντιμετωπίσει πρόβλημα με τη λήψη σήματος συσκευής η οποία οδηγεί σε προβληματικές έως αδύνατες τηλεφωνικές κλήσεις.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στο κάτω .........

αριστερό μέρος της συσκευής και συγκεκριμένα στα πλάγια όπου βρίσκεται το σημείο ένωσης 2 κεραιών τις οποίες η Apple έχει τοποθετήσει περιμετρικά της συσκευής για καλύτερη λήψη από τα προηγούμενα μοντέλα.

Η Apple παραδέχεται το πρόβλημα και έδωσε απάντηση στην ιστοσελίδα engadget.com προτείνοντας ως λύση την αποφυγή κρατήματος της συσκευής από το συγκεκριμένο σημείο !

Επίσης προτείνει τη χρήση προστατευτικής θήκης καθώς αποτρέπει την άμεση επαφή του χεριού με τη συσκευή.

Ο πρόεδρος της εταιρείας AntennaSys, Spencer Webb, αναφέρει ότι όλοι οι κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων έχουν τοποθετήσει τη κεραία στο κάτω μέρος των συσκευών τους προκειμένου οι εκπομπές ραδιοκυμάτων να βρίσκονται πιο μακρυά από το κεφάλι του χρήστη. Στο iPhone 4 όμως το πρόβλημα δημιουργείται επειδή οι κεραίες βρίσκονται στα πλάγια της συσκευής.

Πηγή: i-live

Kατεπείγουσα ΕΔΕ για το δέμα - βόμβα

Κατεπείγουσα Ενορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) διατάχθηκε προκειμένου να διευκρινιστεί ο τρόπος με τον οποίο έφθασε το δέμα - βόμβα στον 7ο όροφο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Το παγιδευμένο με εκρηκτικά δέμα εξερράγη λίγο μετά τις 20:00, λίγα μέτρα μακριά από το γραφείο του υπουργού Δημήτρη Χρυσοχοΐδη, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο ο 52χρονος υπασπιστής του, Γιώργος Βασιλάκης, πατέρας δύο παιδιών.

Στόχος των ερευνών, να εντοπιστεί το κενό ασφαλείας που στοίχισε τη ζωή στον άτυχο αστυνομικό υποδιευθυντή.

Όπως επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Θανάσης Κοκκαλάκης ερευνάται αν υπήρξε κάποιο έλλειμμα ή αστοχία στο σύστημα ασφαλείας, ελέγχου και διαχείρισης της εισερχομένης αλληλογραφίας, ενώ τα υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού έχουν ήδη μεταφερθεί και ερευνώνται εξονυχιστικά στα εργαστήρια της εγκληματολογικής υπηρεσίας. Για προφανές έλλειμμα ασφαλείας έκανε λόγο το μελος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής Αντώνης Λιακόπουλος.

Παρά τις διαβεβαιώσεις ότι όλα τα συστήματα ..........

ελέγχου λειτουργούσαν κανονικά (από το 2009 λειτουργεί στο κτίριο του υπουργείου μαγνητική πύλη και ειδικός ανιχνευτής-σαρωτής εκρηκτικών υλών), αναπάντητο παραμένει πώς έφθασε το φονικό δέμα λίγα μέτρα από το γραφείο του υπουργού.

Εξετάζεται επίσης, αν το δέμα έφθασε με το κοινό ταχυδρομείο ή με αποστολή εταιρείας ταχυμεταφοράς, αν τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα παραλαβής δεμάτων (αν δηλαδή υπάρχει απόδειξη παραλαβής) κτλ.

Πρώτες εκτιμήσεις για τους δράστες

Στις αρχικές τους εκτιμήσεις, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. βλέπουν πίσω από το πρωτοφανές τρομοκρατικό χτύπημα την οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» ή ενδεχομένως ασύλληπτα μελη του «Επαναστατικού Αγώνα», ενώ δεν αποκλείεται να είναι και έργο της οργάνωσης «Λαϊκή Θέληση», η οποία είχε αναλάβει την ευθύνη για το χτύπημα στι πολιτικό γραφείο του κ. Χρυσοχοΐδη, στη λεωφόρο Θηβών 54, στο Περιστέρι, στις 17 Φεβρουαρίου. Τότε, η βόμβα που είχε αφεθεί μεταξύ του ισογείου και του πρώτου ορόφου του κτιρίου, ήταν τοποθετημένη μέσα σε μεταλλικό κουτί και αυτό μέσα σε πλαστική σακούλα, όπως και αυτή στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Μένει στον Παναθηναϊκό ο Λέτο

Τα 10 εκατομμύρια που αξιώνει ο Παναθηναϊκός τον Σεμπαστιάν Λέτο φαίνεται ότι φρενάρουν την Μπενφίκα, η οποία εξετάζει πιο οικονομικές λύσεις για το κενό που θα αφήσει ο Ντι Μαρία.

Η επικείμενη αποχώρηση του Αργεντινού άσου με προορισμό τη Ρεάλ Μαδρίτης, έχει οδηγήσει τον σύλλογο της Πορτογαλίας στην αναζήτηση λύσεων για την αριστερή πτέρυγα. Ο Γκαϊτάν που αποκτήθηκε πρόσφατα μπορεί να παίξει αυτό το ρόλο, αλλά οι «αετοί» θέλουν να δώσουν πιο ελεύθερο ρόλο.

Μία από τις λύσεις της Μπενφίκα ήταν ........

ο Σεμπαστιάν Λέτο, ωστόσο σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της «Record», τα 10 εκατομμύρια ευρώ που ζητά ο Παναθηναϊκός είναι πολλά για την ομάδα της Λισσαβόνας, η οποία θα στραφεί στον Ροντρίγκεζ που κοστίζει τα μισά λεφτά από τον άσο του «τριφυλλιού».

Πηγή: gazzetta.gr

Ερώτηση Κουσελά για την κάλυψη ζημιών από παγετό.

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή, προς την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ζητώντας να δοθεί η αναγκαία λύση ώστε να δοθούν οι αποζημιώσεις στους ελαιοπαραγωγούς της Μεσσηνίας που υπέστησαν σοβαρές ζημιές από παγετό.

Η Ερώτηση κατατέθηκε με αφορμή επιστολή του Δημάρχου Νέστορος, για ζημιές στη συγκεκριμένη περιοχή, αλλά, όπως είναι γνωστό, το θέμα αφορά παραγωγούς και σε άλλες περιοχές της Μεσσηνίας, οι οποίοι επίσης επλήγησαν από παγετό.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Σε συνέχεια της 520/14-12-09, αλλά και προγενέστερων Ερωτήσεων και Αναφορών μου για το θέμα, σε συνδυασμό με την 85/23-12-2009 απάντηση της Υπουργού, επαναφέρω το θέμα της αναγκαία κάλυψης των σοβαρών ζημιών από παγετό της 18ης και της 19ης Φεβρουαρίου 2008, που υπέστησαν ελαιοπαραγωγοί του Δήμου Νέστορος και άλλων περιοχών της Μεσσηνίας.

Από την επισυναπτόμενη στην παρούσα επιστολή του Δημάρχου Νέστορος προκύπτει πως οι παραγωγοί αυτοί, μετά την άμεση καταγραφή των σοβαρότατων ζημιών που υπέστησαν σε παραγωγή και φυτικό κεφάλαιο και την επί πολλούς μήνες αναμονή της ολοκλήρωσης των απαιτούμενων διαδικασιών, κινδυνεύουν να χάσουν την αποζημίωσή τους.

Ενώ το Υπουργείο, με το 307117/23-6-2008 έγγραφό του, είχε δώσει ρητή εντολή στις Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης των Νομαρχιακών Αυτοδιοίκησεων να συστήσουν επιτροπές και να καθορίσουν ομοιογενείς ελαιοκομικές ζώνες σε κάθε Νομό, τούτο δεν τηρήθηκε στη Μεσσηνία. Αυτό είχε ως συνέπεια να θεωρηθεί ολόκληρος ο Νομός ενιαία ζώνη και το ποσοστό της ζημιάς από παγετό να εμφανίζεται, σε σύνολο νομού, οριακά χαμηλότερο από το ελάχιστο απαιτούμενο όριο ένταξης στο Πρόγραμμα ΠΣΕΑ (28%, αντί 30%).

Επειδή οι πληγέντες ελαιοπαραγωγοί του Δήμου Νέστορος και σε άλλες αντίστοιχες περιοχές του Νομού Μεσσηνίας, υπέστησαν ζημιές μέχρι και 100% από ολικό παγετό, ενώ ήδη είχαν πληγεί σοβαρά και την προηγούμενη χρονιά από πυρκαγιές και υψηλές θερμοκρασίες,

Επειδή είναι καταφανώς άδικο να τιμωρούνται οι παραγωγοί, διότι δεν τηρήθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Νομαρχίας οι εντολές του Υπουργείου για συγκρότηση επιτροπών και καθορισμό ομοιογενών ελαιοκομικών ζωνών,

Επειδή οι ελαιοπαραγωγοί δεν έχουν άλλες αντοχές και ανοχές, μετά τη συνεχιζόμενη απομείωση, όλα αυτά τα χρόνια, του ήδη χαμηλού εισοδήματός τους,

Ερωτάται η κυρία Υπουργός:

- Τι προτίθεται να πράξει, ώστε να μην πληρώσουν οι ελαιοπαραγωγοί των συγκεκριμένων περιοχών αμέλειες και παραλείψεις υπηρεσιών της Νομαρχίας, για τις οποίες οι ίδιοι δεν έχουν καμία ευθύνη;
- Προτίθεται τελικά να εντάξει αυτούς τους ελαιοπαραγωγούς στις αποζημιώσεις ΠΣΕΑ, με βάση τα υψηλά ποσοστά ζημίας των περιοχών που πραγματικά επλήγησαν και όχι με βάση τα σημαντικά χαμηλότερα που αβάσιμα υπολογίζονται στο σύνολο του Νομού Μεσσηνίας;»

Γαργαλιάνοι: Παραίτηση της προέδρου του Δ.Σ. με βολές κατά Δημάρχου

Κατά του δημάρχου Γαργαλιάνων στρέφεται με επιστολή παραίτησής της η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μάρθα Μιχαλοπούλου - Κατσούλα. Η πρόεδρος στην επιστολή της σημειώνει:

''Κύριε δήμαρχε,
Διάβασα προσεκτικά την με αρ. πρωτ. 3592/11-6-2010 επιστολή σας, με την οποία απευθύνεστε προς όλους μας.
Κατ‘ αρχάς μου κάνει εντύπωση που αναφέρεστε σε Δήμο «Νότιας Τριφυλίας». Πότε συναποφασίσαμε για «Δήμο Νότιας .........

Τριφυλίας»; Γράφετε πως απευθυνθήκατε σε «ώτα μη ακουόντων», για διαδικασία «παρωδία διαβούλευσης» και για πολιτική ηγεσία με νοοτροπία «αποφασίζουμε και διατάζουμε». Αναρωτιέμαι, μήπως κρίνετε εξ ιδίων; Μιλάτε για κατάφωρη αδικία και περιφρόνηση απ' την πολιτική ηγεσία, απέναντι στο δίκαιο αίτημά μας. Σε ποιο αίτημά μας αναφέρεστε; Στην θέληση του λαού για Δήμο Νέστορος με έδρα τους Γαργαλιάνους (αίτημα δίκαιο και εφικτό) ή στην δική σας επιθυμία για Δήμο Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους (αίτημα άδικο και ανέφικτο); Ολοι οι υγιώς πολιτικά σκεπτόμενοι, με εμπειρία και γνώσεις πέρα από ιδιοτελείς σκοπούς και κομματικές αντιλήψεις, πολίτες και δημοτικοί σύμβουλοι επέμεναν και σας συμβούλευαν να εγκαταλείψετε την προσπάθεια προς την λανθασμένη αυτή κατεύθυνση.

Ηταν δε τόση η επιμονή σας προς αυτήν την κατεύθυνση, που συγκαλέσατε έκτακτο και κατεπείγον Δημοτικό Συμβούλιο στις 9/5/2010 χωρίς να περιμένετε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέστορος, το οποίο και θα συγκαλείτο το πρωί της επόμενης μέρας, με θέμα το κάλεσμα και ομόφωνο ψήφισμα με αρ. πρωτ. 2441/30-4-2010 που τους απευθύναμε για την δημιουργία Δήμου Νέστορος με έδρα τους Γαργαλιάνους. Σας αναφέρω ότι για να επιτύχει ο σκοπός αυτός του ψηφίσματος, εκτός από την συνάντησή μου, συνοδευόμενη από τον αντιδήμαρχο κ. Σοκορέλη, με τον δήμαρχο Νέστορος κ. Τσορώνη, και μέχρι την απόφαση του Δ.Σ. του δήμου μας στις 9-5-2010 που εσπευσμένα πάρθηκε από εμάς, κατόπιν δικιά σας πίεσης (αφού ήσασταν πεπεισμένος από «άνωθεν» διαβεβαιώσεις πως μόνο έτσι μπορούσαμε να διεκδικήσουμε νέο δήμο), αγωνίσθηκαν άνθρωποι και από τους δύο δήμους που πίστευαν χωρίς ιδιοτέλεια πως αυτή είναι η καλύτερη λύση για τον τόπο μας. Στις 10/5/2010, μετά τη λήψη της απόφασης που πάρθηκε ομόφωνα από το Δήμο Νέστορος, παραδόθηκε σε μένα αυθημερόν και ιδιοχείρως από τον πρόεδρο του Δ.Σ. Νέστορος.

Στη συνέχεια ενημέρωσα γι' αυτήν την απόφαση τηλεφωνικά εσάς και μερικά από τα μέλη του Συμβουλίου. Ομως εμείς την προηγούμενη μέρα πήραμε απόφαση να ταχθούμε μαζί με τον Δήμο Φιλιατρών για το νέο δήμο. «Πρώην» ένθερμοι υποστηρικτές του συνδυασμού μας και φίλοι του όμορου δήμου, καθώς επίσης και συντοπίτες υποστηρικτές της αντιπολίτευσης, απογοητεύθηκαν και όχι μόνο, εξαπατήθηκαν από μας, αφού κάναμε πίσω σε ό,τι είχαμε κοινά αποφασίσει και μάλιστα την χρονική στιγμή που ετοίμαζαν μια απόφαση που θα μας άνοιγε το δρόμο για εκπλήρωση του πρώτου και εφικτού στόχου μας. Πρέπει να αναφέρω ότι λίγο πριν το έκτακτο συμβούλιο ζητήθηκε τηλεφωνικά από τον πρόεδρο του Δ.Σ. Νέστορος παράταση απόφασης, διότι την επομένη το πρωί θα είχαν απάντηση στην πρότασή μας με το επικείμενο συμβούλιό τους, κάτι που ανέφερα στην αρχή της συνεδρίασής μας όπως είχα υποχρέωση και δεν έδωσε κανείς από εμάς την πρέπουσα σημασία.

Εδώ θέλω να ζητήσω προσωπικά συγγνώμη για τις όποιες παραλείψεις μου και λάθη, που έγιναν κάτω από την συναισθηματική φόρτιση και σωματική κόπωση εξ αιτίας των αυξημένων υποχρεώσεών μου σε θέσεις ευθύνης. Ακόμη, θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ για τον τίμιο και καθαρό αγώνα που έδωσαν όλοι οι φίλοι, συντοπίτες και φορείς και από τους δύο δήμους. Παρά το ότι δεν πετύχαμε το στόχο μας σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, που κρίνεται το μέλλον του τόπου μας, εσείς με την επιστολή σας ζητάτε από εμάς να μην εγκαταλείψουμε το δήμο και να κάνουμε άρση της τότε ομόφωνης απόφασής μας για παραίτηση. Πόσο αξιόπιστοι και υπεύθυνοι είμαστε αν αθετήσουμε το λόγο και τις δεσμεύσεις μας απέναντι στο λαό των Γαργαλιάνων; Με ποιο αίσθημα ευθύνης δεσμευθήκατε μέσα από το λόγο σας στην πλατεία των Γαργαλιάνων στις 9/5/2010 και στο ψήφισμα της 30/4/2010 γραπτώς για την παραίτησή σας μαζί με τις δικές μας;

Ξεχάσατε την απαξιωτική και εχθρική στάση σας απέναντί μου και στον θεσμικό μου ρόλο, όταν ήρθα στο Δημαρχείο σε συνάντησή σας, την επόμενη ημέρα της απόφασης του Δήμου Νέστορος, μη αποδεχόμενος τη βοήθειά μου παρότι ξέρατε καλά ότι δεν είχατε καμία ελπίδα στις προσδοκίες σας οι οποίες ήταν αντίθετες με των περισσοτέρων δημοτών μας και τις δικές μου προσωπικά. Δεν μπήκατε καν στον κόπο να με ακούσετε, και όταν καταλάβατε ότι μιλούσα για την αρχική μας πρόταση με το Δήμο Νέστορος, τότε εξαγριωθήκατε και βγήκατε εκτός εαυτού. Αποφασίσατε να προχωρήσετε στον δρόμο που οδήγησε το Δήμο Γαργαλιάνων σε δημοτικό διαμέρισμα της Κυπαρισσίας, αντί να σκεφτείτε και τη λύση της Πύλου που ήταν σαφώς πιο εφικτή και ίσως και η καλύτερη, αφού το ξέρατε πως δεν θα γινόμασταν δήμος. Βρεθήκατε, λέτε, σε δίλημμα να αποφασίσετε.

Θυμηθήκατε τι επιτάσσει ο όρκος που δώσαμε και ζητάτε από εμάς να ακολουθήσουμε το δύσκολο δρόμο της ευθύνης και του καθήκοντος παραμένοντας στις θέσεις μας. Το δίλημμα αυτό έπρεπε να το βάλουμε πριν δεσμευτούμε. Τώρα δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω. Κατόπιν όλων των παραπάνω, οδηγήσαμε το λαό των Γαργαλιάνων στην οργή και την απαξίωσή, αφού το μόνο που καταφέραμε είναι να παραλάβουμε έναν από τους μεγαλύτερους δήμους της Μεσσηνίας και να παραδώσουμε ένα δημοτικό διαμέρισμα. Αυτό για μένα είναι βάρος συνείδησης, και δεν μου απομένει τίποτε άλλο από το να ζητήσω επιείκεια από τον κόσμο που με εμπιστεύτηκε.

Επειδή ποτέ δεν ξεχνώ τον όρκο που έδωσα αλλά και την δημόσια δέσμευσή μου, και επειδή θέλω να τιμώ την θέση ευθύνης και καθήκοντος που τάχθηκα να υπηρετώ, θεωρώ πως δεν μπορώ παρά να ζητήσω να γίνει δεκτή η παραίτησή μου - και να μου επιτραπεί μέσα από την επιστολή μου αυτή να ευχαριστήσω τον κόσμο που με στήριξε και με εμπιστεύθηκε όλα αυτά τα χρόνια''.

Πηγή: Βάλτα Τριφυλίας

Τα Windows 7 έπιασαν τα 150 εκατομμύρια σε πωλήσεις

Το διάσημο λογισμικό της Microsoft, Windows 7, κατάφερε να φτάσει τα 150 εκατομμύρια σε πωλήσεις από την ημερομηνία κυκλοφορίας του, αριθμό που αντιστοιχεί σε 7 κομμάτια ανά δευτερόλεπτο, ή 25 εκατομμύρια κομμάτια το μήνα!

Όπως αναφέρει η Microsoft στη σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για το λογισμικό με τις πιο γρήγορες πωλήσεις που έχει κυκλοφορήσει πότε από την εταιρία.

Τα Windows 7 έπιασαν τα 90 εκατομμύρια ........

σε πωλήσεις τον Μάρτιο, ενώ τις 100 μόλις δύο μήνες πριν. Με αυτούς τους ρυθμούς αναμένεται μέχρι το τέλος του 2010, να έχει καταφέρει να ξεπεράσει τα 300 εκατομμύρια κομμάτια.

Παράλληλα σήμερα η Windows θα διαθέσει στο κοινό τη νέα δοκιμαστική έκδοση της σουίτας υπηρεσιών Windows Live Essentials.

ΣΧΟΛΙΟ
Σας είχαμε πει ότι τα windows 7 θα είναι πολύ πιο πετυχημένο λειτουργικό σύστημα ακόμα και απο τα windows XP.


ΥΠΕΣ : Ξεκινά η κατάργηση Οργανισμών του δημοσίου

Κατάργηση και συγχώνευση φορέων, οργανισμών και υπηρεσιών του δημοσίου τομέα, καθώς και απολύσεις συμβασιούχων και μετακινήσεις 10.000-15.000 υπαλλήλων, προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, για το οποίο πραγματοποιείται δημόσια διαβούλευση από χθες μέχρι τις 28 Ιουνίου, στην ιστοσελίδα www.opengov.gr.

Το προσωπικό που υπηρετεί στους υπό κατάργηση οργανισμούς, φορείς ή υπηρεσίες, θα πρέπει εντός 15 ημερών από τη δημοσίευση του νόμου να υποβάλει στο εποπτεύων υπουργείο αίτηση μεταφοράς ή μετάταξης. Όσοι δεν υποβάλλουν αιτήσεις, θα απολύονται χωρίς αποζημίωση.

Στην περίπτωση των συγχωνεύσεων, το ........

προσωπικό μεταφέρεται στην απορροφούσα εταιρεία ή οργανισμό. Το μετατασσόμενο ή μεταφερόμενο προσωπικό θα κατατάσσεται σε θέσεις αντίστοιχων μισθολογικών κλιμακίων με αυτά που αμειβόταν.

Στις νέες θέσεις εργασίας δεν θα υπολογίζονται τυχόν πρόσθετες αμοιβές και ειδικά επιδόματα που λάμβαναν οι εργαζόμενοι στο παρελθόν.

Επίσης, θα απολύονται οι εποχικοί υπάλληλοι (συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου και συμβασιούχοι έργου) των υπό κατάργηση οργανισμών.

ΝΠΔΔ, οργανισμοί και υπηρεσίες που καταργούνται :

Μουσείο και Βιβλιοθήκη του Εθνικού Τυπογραφείου
Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής
Εθνικό Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής
Ειδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών
Εθνική Ακαδημία Γραμμάτων και Επιστημών
Ιόνιος Ακαδημία
Διεθνής Ικάριος Αεραθλητική Ακαδημία
Ενωση για την Αντισεισμική Προστασία των κρατών-μελών του οργανισμού για την οικονομική συνεργασία του Εύξεινου Πόντου
Εθνικό Κέντρο Ερευνών Υγείας
Ινστιτούτο Ερευνας και Ελέγχου Ποιότητας Υπηρεσιών Υγείας
Κέντρο Κληρονομικών Νόσων Αίματος
Ινστιτούτο Κοινωνικής Δημογραφίας και Ερευνας
Εθν. Παρατηρητήριο Ατόμων με Αναπηρίες
Τοπικά Κέντρα Αγροτικής Ανάπτυξης (51 υπηρεσιακές μονάδες)
Εθνική Επιτροπή Γάλακτος Ελλάδος
Επιστημονικό και Ερευνητικό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας
Επίσης λύονται και τίθενται σε εκκαθάριση οι ανώνυμες εταιρείες:
Δημόσια Επιχείρηση Πολεοδομίας και Στέγασης
Ιχθυοκαλλιεργητικό Κέντρο Αχελώου
Ολυμπιακό Χωριό
ΑΓΡΟΓΗ

Φορείς που συγχωνεύονται

Συγχωνεύονται οι παρακάτω φορείς και ΑΕ με την παράλληλη μεταφορά του τακτικού προσωπικού:

Το Ινστιτούτο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Η Σχολή Επιμόρφωσης Υπαλλήλων Υπουργείου Οικονομικών στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης
Το Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Οι εταιρείες «Ελληνικό Κέντρο Αργιλομάζης ΑΕ», «Ελληνικό Κέντρο Αργυροχρυσοχοΐας ΑΕ, «ΚΕΚ ΕΛΚΕΔΕ ΕΠΕ», και Κέντρο Ελληνικής Γούνας συγχωνεύονται μέσω απορρόφησης στην «ΕΛΚΕΔΕ Κέντρο Τεχνολογίας και Σχεδιασμού Α.Ε.»
Η Εταιρεία Διανομής αερίου απορροφάται από τη Δημόσια Επιχείρηση παροχής αερίου.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 25ης Ιουνίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.


Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2010

ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ: Γιατί η ελλειπής αναφορά σε ειδήσεις απο την Κυπαρισσία?

Αγαπητό Φιλιατρά News καλησπέρα.

Τον τελευταίο καιρό, παρατηρώ ελλειπή ενημέρωση για θέματα που υπάρχουν στην Κυπαρισσία.
Γιατί συμβαίνει αυτό; Παράδειγμα. Ο Δήμος Κυπαρισσίας ανακοίνωσε το πρόγραμμα για το πολιτιστικό καλοκαίρι. Δεν το είδα στην σελίδα σας.
Να υποθέσω ότι αυτό είναι τυχαίο; Ή υπάρχει κάτι άλλο;
Ξέρω πως το Φιλιατρά News, ήταν από την αρχή αντίθετο με τον Καλλικράτη. Ως λαός όμως δεν νομίζω ότι έχουμε να χωρίσουμε κάτι. Αν είναι δηλαδή αυτός ο λόγος.
Το αν αδικήθηκαν τα Φιλιατρά κατά καιρούς, γιατί έχουν αδικηθεί, δεν έχει να κάνει με τον λαό και τις κοινές αγωνίες που περνάμε για το αύριο.

καλώ η κακώς είμαστε κοινός δήμος τώρα και η Τριφυλία χρειάζεται φωνή μιας και τα Καλαματιανά κανάλια ενδιαφέρονται μόνο για την Καλαμάτα και δίνουν δυο με τρία λεπτά στην Τριφυλία.
Από τα τοπικά μας blog περιμένουμε να μάθουμε πράγματα.

Ελπίζω το μήνυμα μου να το δημοσιεύσετε και να μου απαντήσετε αν θέλετε.

Η απάντηση μας.

Αγαπητέ φίλε Καλησπέρα και σε σένα.

Θα ήθελα να σε ενημερώσω ότι δεν υπάρχει κάτι από αυτά που υποθέτεις και αναφέρεις.
Απλά δίνουμε περισσότερο βάρος σε Φιλιατρά και Γαργαλιάνους.
Όσον αφορά τον Καλλικράτη που αναφέρεις, πράγματι απο την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης του σχεδίου - εκτρώματος - τερατουργήματος είμασταν, είμαστε και θα είμαστε ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ αντίθετοι με αυτό.
Αλλα έχει ο καιρός γυρίσματα..... θα τα δείτε στην πορεία.
Συμφωνώ ότι ως λαός δεν έχουμε κάτι να χωρίσουμε.
Θα προσπαθήσουμε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε με τα θέματα από την Κυπαρισσία.

Εκ μέρους της ομάδας διαχείρησης, Ευχαριστούμε για την επικοινωνία σας.

Δήλωση Χρυσοχοϊδη για την βομβιστική επίθεση στο υπουργείο Προστασίας του πολίτη

Δήλωση για την προτοφανή βομβιστική επίθεση με ένα νεκρό στο Γραφείο του έκανε ο υπουργός προστασίας του πολίτη Μιχ΄'αλης Χρυσοχοϊδης.
«Δεν φοβόμαστε, δεν τρομοκρατούμαστε
Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να καταστήσουμε τους πολίτες ασφαλείς ... οι άνανδροι δολοφόνοι θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη».Κλήρωση Τζόκερ 24/6

Ένας τυχερός που κερδίζει 5.000.000 ευρώ βρέθηκε κατά την σημερινή κλήρωση του Τζόκερ.
Αναλυτικά οι τυχεροί αριθμοί και η διαλογή:

Οι τυχεροί αριθμοί του ΤΖΟΚΕΡ: ..........
Τα κέρδη:

ΕΝΑΣ ΤΥΧΕΡΟΣ με 5+1 επιτυχίες που κερδίσει 5.000.000,00 Ευρώ

5 τυχεροί με 5 επιτυχίες κερδίζουν 65.131,22 Ευρώ

99 τυχεροί με 4+1 επιτυχίες κερδίζουν 2.500,00 ευρώ

921 τυχεροί με 4 επιτυχίες κερδίζουν 50,00 ευρώ

3.983 τυχεροί με 3+1 επιτυχίες κερδίζουν από 50,00 ευρώ.

41.557 τυχεροί με 3 επιτυχίες κερδίζουν από 2,00 ευρώ

49.666 τυχεροί με 2+1 επιτυχίες κερδίζουν από 2,00 ευρώ.

221.216 τυχεροί με 1+1 επιτυχίες κερδίζουν από 1,50 ευρώ

Βόμβα στο γραφείο του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

UDATE 21:44

Πρωτοφανής βομβιστική επίθεση στην καρδιά των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης.

Βόμβα που ήταν κρυμμένη σε δέμα εξερράγη το στο γραφείο του υπασπιστή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στον έβδομο όροφο του υπουργείου, στη λεωφόρο Κατεχάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπασπιστής τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Την ώρα της έκρηξης, περίπου 20 λεπτά μετά τις 8, ο κ. Χρυσοχοΐδης βρισκόταν στο γραφείο του.

Επί τόπου έσπευσαν δύο ασθενοφόρα, μία κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ, πυροτεχνουργοί, άνδρες της Αντιτρομοκρατικής και πυροσβέστες.

Όλο το προσωπικό που βρίσκονταν στον έβδομο όροφο του ........

υπουργείου απομακρύνθηκε από τα γραφεία.

UPDATE 21:44

Από την βομβιστική επίθεση υπάρχει ένας νεκρός. Πρόκειται για τον Υπαστπιστή του υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Πρίν απο λίγη ωρα ο Κος Χρυσοχοϊδης δήλωσε:

«Δεν φοβόμαστε, δεν τρομοκρατούμαστε» δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος μετέβη στο υπουργείο, μετά την τρομοκρατική ενέργεια με έναν νεκρό.
Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να καταστήσουμε τους πολίτες ασφαλείς ... οι άνανδροι δολοφόνοι θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη».

Πηγή: in.gr

Εγκαινιάζεται το φόρουμ «Ψηφιακή Ελλάδα 2020»

Παρουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης πραγματοποιείται την Πέμπτη η εκδήλωση για την ίδρυση του φόρουμ «Ψηφιακή Ελλάδα 2020», το οποίο τελεί υπό την αιγίδα διαφόρων υπουργείων και θα καταθέτει προτάσεις για την αξιοποίηση των τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας.

Το φόρουμ θα αποτελέσει έναν μόνιμο μηχανισμό διαβούλευσης με στόχο την αξιοποίηση ποιοτικών και ποσοτικών στοιχείων και τη διαμόρφωση προτάσεων πολιτικής.

Οι ενεργοί πολίτες, μαζί τους ανθρώπους της .......

έρευνας και της τεχνολογίας, τις επιχειρήσεις του χώρου των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών έχουν ως στόχο να καταθέτουν προτάσεις που να συμβάλλουν στο ψηφιακό μέλλον της χώρας, εξηγεί η ανακοίνωση του Φόρουμ.

Οι προτάσεις θα αφορούν τους θεματικούς τομείς: Κοινωνία-Καθημερινότητα, Οικονομία-Ανάπτυξη, Δημόσια Διοίκηση–Διακυβέρνηση, Καινοτομία–Έρευνα και Παιδεία-Πολιτισμός.

Η εκδήλωση της Πέμπτης πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο Intercontinental. Ομιλίες δίνουν η Θεοδώρα Τζάκρη, υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ο Νίκος Σηφουνάκης, υφυπουργός Υποδομών, Mεταφορών και Δικτύων, και ο Γιάννης Πανάρετος, υφυπουργός Παιδείας, διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Το φόρουμ «Ψηφιακή Ελλάδα 2020» τελεί υπό την αιγίδα των τριών αυτών υπουργείων καθώς και των υπουργείων Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Πορεία για τον Σιδηρόδρομο στην Πελοπόννησο

Σήμερα, Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010, η Παμπελοποννησιακή Συντονιστική Επιτροπή και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, έδωσαν συνέντευξη τύπου στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ για το θέμα της περικοπής και κατάργησης των δρομολογίων στο σιδηροδρομικό δίκτυο Πελοποννήσου.

Κατά τη συνέντευξη τύπου το λόγο έλαβε ο Νομάρχης Μεσσηνίας και Πρόεδρος της κ. Δημήτρης Δράκος, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών κ. Νίκος Κουτσούκης, ο Νομάρχης Αργολίδος κ. Βασίλης Σωτηρόπουλος, η Αντινομάρχης Αρκαδίας κα Χαρά Τσιώλη, ο Πρόεδρος ΤΕΔΚ και Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Παναγιώτης Νίκας, ο Αντινομάρχης Ηλείας κ. Ευγένιος Μπαλκάμος, ο κ. Σπύρος Φασούλας από το Σύλλογο Φίλων Σιδηροδρόμων Αθήνας, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Μεσσηνίας κ. Παναγιώτης Αλευράς, ο κ. Γιώργος Νάθενας από τη ΜΚΟ ‘Δίκτυο-Επιβάτης’, ο Δήμαρχος Θουρίας κ. Γιώργος Σκαλαίος, ο κ. Κωνσταντίνος Προύσαλης από το σύλλογο φίλων σιδηροδρόμων Αρκαδίας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καλαμάτας κ. Γιώργος Καραμπάτος και ο κ. Θανάσης Πετράκος, επικεφαλής μειοψηφίας της ΝΑ Μεσσηνίας.

Στο σύνολό τους οι ομιλητές εξέφρασαν την ριζικά αντίθετη άποψή τους με .........

κάθε απόφαση περικοπής και κατάργησης των δρομολογίων Πάτρας – Καλαμάτας και Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας. Διατύπωσαν την απαίτηση για τη διατήρηση και τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου της Πελοποννήσου, για την κανονικοποίηση της γραμμής του μετρικού V της Πελοποννήσου, για την επαναλειτουργία της γραμμής Τρίπολη – Καλαμάτα και για τη στήριξη των προαστιακών δρομολογίων σε όλους τους Νομούς της Πελοποννήσου. Σημειώθηκε, δε, η εκτίμηση του ότι αποτελεί μέγα σκάνδαλο η μη ολοκλήρωση, μετά από 88 μήνες, της «ανακαίνισης» της γραμμής Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας, ενώ οι μελέτες προέβλεπαν ότι αυτό θα γίνει σε 18 μήνες.

Στη συνέχεια, το σύνολο του κόσμου που παραβρέθηκε στη συνέντευξη τύπου, προχώρησε σε πορεία προς τη Βουλή. Αντιπροσωπεία της επιτροπής επέδωσε ψήφισμα στον Πρόεδρο της Βουλής. Επίσης, το ίδιο ψήφισμα απεδόθη και στον κ. Γιώργο Κωστούρο, Δ/ντη Γραφείου του Υπουργού κ. Ρέππα.
Ο Νομάρχης Μεσσηνίας και Πρόεδρος ΕΝΑΕ κ. Δημήτρης Δράκος, προχώρησε στις παρακάτω δηλώσεις :
«Η Παμπελοποννησιακή Επιτροπή Αγώνα για τη σωτηρία του σιδηρόδρομου επέδωσε ψήφισμα στον Πρόεδρο της Βουλής και σε όλα τα κόμματα του Εθνικού μας Κοινοβουλίου. Το βασικό αίτημά μας είναι να μη σταματήσει η λειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου της Πελοποννήσου, να υπάρξει θεσμικό πλαίσιο για την ανάπτυξη προαστιακών – τοπικών – περιφερειακών δρομολογίων και να συνεχίσουν τα δρομολόγια με το εθνικό μας κέντρο. Παράλληλα, πρέπει να αναπτυχθούν μελέτες κανονικοποίησης και εκσυγχρονισμού του σιδηροδρομικού δικτύου της Πελοποννήσου. Κατά την άποψή μας, μόνο με αυτόν τον τρόπο είναι δυνατόν το οικολογικό αυτό μέσο να συνεχίσει να λειτουργεί και να βοηθά την Πελοποννησιακή κοινωνία και την αναπτυξιακή πορεία του Μοριά μας».

Το Ψήφισμα

ΠΑΜΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ
ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΨΗΦΙΣΜΑ – ΑΠΟΦΑΣΗ

Η Παμπελοποννησιακή Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα για τη Σωτηρία του Σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ.) είμαστε ριζικά αντίθετοι με κάθε απόφαση περικοπής και κατάργησης των δρομολογίων Πάτρας – Καλαμάτας και Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας.

Δεδομένου ότι το συντριπτικά μεγαλύτερου μέρους του τεράστιου ελλείμματος του οργανισμού του ΟΣΕ οφείλεται σε ανεξόφλητες οφειλές του δημοσίου προς τον οργανισμό, αλλά και σε παραλείψεις και λανθασμένες επιλογές, θεωρούμε εξαιρετικά άδικη την επιλογή για περικοπές δρομολογίων. Διότι ο σιδηρόδρομος μπορεί να συνεισφέρει τα μέγιστα στη σωστή κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη της Πελοποννήσου.
Είναι γνωστό ότι για τον ίδιο όγκο μεταφορών ο σιδηρόδρομος απαιτεί 7 φορές λιγότερη ενέργεια, έχει 16 φορές λιγότερα ατυχήματα και 10 φορές λιγότερη ρύπανση από τα αυτοκίνητα.

Εκτιμούμε ότι αποτελεί μέγα σκάνδαλο η μη ολοκλήρωση μετά από 88 μήνες της «ανακαίνισης» της γραμμής Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας, ενώ οι μελέτες προέβλεπαν ότι αυτό θα γίνει σε 18 μήνες. Συνεπώς είναι τεράστιες οι ευθύνες όσων διαχειρίστηκαν τις υποθέσεις του σιδηρόδρομου, ιδιαίτερα από το 2003 μέχρι σήμερα.
Απαιτούμε:

Α. Γενικά
1. Τη διατήρηση του σιδηροδρομικού δικτύου της Πελοποννήσου.
2. Την επαναφορά όλων των δρομολογίων που καταργήθηκαν τον Αύγουστο του 2009.
3. Να γίνει προκήρυξη για πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού.

Β. Κανονικοποίηση της γραμμής του μετρικού V της Πελοποννήσου
1. Ζητούμε άμεση προώθηση της απόκτησης μελετητικής ωριμότητας για τη γραμμή κανονικού πλάτους Πύργος – Κυπαρισσία – Καλαμάτα και στη συνέχεια κατασκευή όλου του δυτικού άξονα Πάτρα – Πύργος – Καλαμάτα στα πλαίσια της Δ΄ Προγραμματικής Περιόδου.
2. Ζητούμε άμεσα την προώθηση των μελετών κανονικοποίησης της γραμμής Κόρινθος – Άργος – Ναύπλιο – Τρίπολη – Καλαμάτα και την κατασκευή των τμημάτων Κόρινθος – Άργος – Ναύπλιο και Πάτρα – Πύργος – Ολυμπία στα πλαίσια της Δ΄ Προγραμματικής Περιόδου.

Γ. Επαναλειτουργία της γραμμής Τρίπολη – Καλαμάτα
1. Να ολοκληρωθούν άμεσα τα έργα στο τμήμα Τρίπολη – Καλαμάτα και να τεθεί σε λειτουργία με 5 δρομολόγια χωρίς βραδυπορίες. Επίσης να γίνει ανακαίνιση στο Πύργος – Κυπαρισσία – Ζευγολατιό.
2. Να κλείσουν όλες οι επικίνδυνες ισόπεδες διαβάσεις που υπάρχουν κατά μήκος της γραμμής στο τμήμα Κόρινθος – Άργος – Ναύπλιο και Ολυμπία – Καλαμάτα και στα τοπικά δρομολόγια, οι οποίες επηρεάζουν και την ασφάλεια και την ταχύτητα. Να κατασκευαστεί άμεσα σύστημα σηματοδότησης – τηλεδιοίκησης, καθώς και να γίνει τοποθέτηση παντού αυτόματων ηχοφωτεινών συστημάτων στις ισόπεδες διαβάσεις.
3. Να γίνει άμεσα προμήθεια σύγχρονου μετρικού τροχαίου υλικού μεσαίων αποστάσεων με κλιματισμό.
4. Να γίνει άμεση αναβάθμιση του μηχανοστασίου Καλαμάτας για τη συντήρηση του τροχαίου υλικού της Πελοποννήσου.
5. Να προωθηθεί το θέμα του τουριστικού σιδηροδρόμου Πελοποννήσου και η σύνδεσή του με όλα τα αρχαιολογικά και ιστορικά μνημεία π.χ. η διαδρομές Καλαμάτα – Αρχαία Μεσσήνη – Αρχαία Ολυμπία και Καλαμάτα – Μυκήνες – Επίδαυρος – Ναύπλιο να καθιερωθούν ως πολιτιστικές διαδρομές της Πελοποννήσου.

Δ. Στήριξη των προαστιακών δρομολογίων σε όλους τους Νομούς της Πελοποννήσου
1. Να επαναλειτουργήσουν όλα τα προαστιακά δρομολόγια από Καλαμάτα – Μεσσήνη και Καλαμάτα – Κυπαρισσία, καθώς και από Πύργο μέχρι Πάτρα και Κυπαρισσία, επίσης τα προαστιακά δρομολόγια της Κορίνθου και του Άργους.
2. Να διευρυνθούν τα προαστιακά με περιφερειακή αντίληψη από Καλαμάτα προς Πύργο και Τρίπολη και από Κόρινθο και Άργος προς Τρίπολη και από Πύργο προς Πάτρα.
3. Να δρομολογηθούν για τα προαστιακά σύγχρονα, μικρά και ευέλικτα τρένα.
Τονίζουμε ότι η Πελοπόννησος, όπως και όλη Ελλάδα, έχει όσο ποτέ ανάγκη από ένα ενιαίο, δημόσιο, ανασυγκροτημένο ΟΣΕ που θα λειτουργεί με αξιοκρατικά κριτήρια, μακριά από σκανδαλώδεις συμβάσεις και θα υπηρετεί την ανάπτυξη της χώρας, με την διαμόρφωση ενός σύγχρονου, προσιτού και γρήγορου σιδηροδρομικού δικτύου.

To όραμά μας είναι η Καλαμάτα να μην είναι το σημείο συνάντησης των δύο πλευρών του V της Πελοποννήσου, αλλά το σημείο συνάντησης των δύο πλευρών του ενιαίου V της Ελλάδας που θα ξεκινάει από Ηγουμενίτσα από τη μία πλευρά και η άλλη από Αλεξανδρούπολη και Θεσσαλονίκη.
Απαιτούμε να δεσμευτεί η κυβέρνηση και όλα τα πολιτικά κόμματα ο πλήρης και ουσιαστικός εκσυγχρονισμός του σιδηροδρόμου στο V της Πελοποννήσου είναι έργο ευρωπαϊκό εθνικής και όχι περιφερειακής σημασίας.
Γι’ αυτό το λόγο ζητάμε να υπάρξει στήριξη στον αγώνα μας και να εξασφαλιστούν οι αναγκαίες χρηματοδοτήσεις.
Τέλος τονίζουμε και πάλι ότι δεν δεχόμαστε σε καμία περίπτωση την κατάργηση των δρομολογίων του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο.

Στον «πάγο» τα δάνεια το 2009

Πιο «σφιχτή» έγινε η πολιτική δανειοδότησης των ελληνικών τραπεζών το 2009 λόγω της κρίσης, ενώ την ίδια στιγμή χαμηλότερη ήταν και η ζήτηση δανείων από νοικοκυριά και επιχειρήσεις, όπως προκύπτει από μελέτη της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Σύμφωνα με στοιχεία που συνέλεξε και επεξεργάστηκε η Ελληνική Ένωση Τραπεζών από τις τράπεζες-μέλη της, προκύπτει ότι «οι τράπεζες εξακολουθούν να είναι ιδιαίτερα αυστηρές κατά τη χορήγηση καταναλωτικών και στεγαστικών δανείων, με στόχο τη σταδιακή βελτίωση του χαρτοφυλακίου των δανείων τους προς τα νοικοκυριά».

Ειδικότερα, το 2009 σε σχέση με το ........

2008, για όλες τις κατηγορίες δανεισμού προς νοικοκυριά, χαμηλότερα διαμορφώθηκαν τα ποσοστά εγκρίσεων, σε επίπεδο μεμονωμένων τραπεζών, ως ποσοστό του συνόλου των αιτήσεων χορήγησης δανείων στο σύνολό τους.

Εξαίρεση τα καταναλωτικά

Εξαίρεση αποτέλεσαν τα καταναλωτικά δάνεια χωρίς εξασφάλιση, στα οποία παρουσιάστηκε οριακή αύξηση του ανώτατου ποσοστού εγκρίσεων κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες. Παράλληλα, το χαμηλότερο ποσοστό εγκρίσεων, για την συγκεκριμένη κατηγορία δανεισμού, περιορίστηκε σημαντικά κατά 16 ποσοστιαίες μονάδες.

Παράλληλα, όπως προκύπτει από τα τελευταία δημοσιευμένα συγκρίσιμα στατιστικά στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο λόγος συνολικών πιστώσεων προς το ΑΕΠ εξακολούθησε να είναι για την Ελλάδα και το 2009 από τους χαμηλότερους μεταξύ των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης των 27 και της Ευρωζώνης. Αντίθετη τάση παρατηρείται στον λόγο των λοιπών δανείων προς νοικοκυριά έναντι του ΑΕΠ.

Β. Ράπανος: «Ξεπεράσαμε τις δύσκολες ημέρες»

Αντοχή του ελληνικού τραπεζικού συστήματος στην κρίση διαπίστωσε ο πρόεδρος της ΕΕΤ Β. Ράπανος κατά την παρουσίαση της έρευνας, την οποία απέδωσε αφενός στην περιορισμένη έκθεση σε κινδύνους και αφετέρου στην ισχυρή κεφαλαιακή βάση των ελληνικών τραπεζών και την προληπτική εποπτεία των κεντρικών τραπεζών (ΤτΕ και ΕΚΤ).

Οι τράπεζες «μπόρεσαν να ξεπεράσουν τις δύσκολες ημέρες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΕΤ, λέγοντας επίσης ότι προχώρησαν έγκαιρα στην αύξηση των προβλέψεών τους έναντι επισφαλών απαιτήσεων και ακολούθησαν πολιτική συνετούς διαχείρισης των κινδύνων στους οποίους εκτίθενται στην τρέχουσα συγκυρία.

Σχετικά με τις μελλοντικές προκλήσεις του κλάδου, ο Β.Ράπανος επισήμανε τρεις πτυχές: Ο κλάδος πρέπει να συνεχίσει να παραμένει σταθερός, με ικανοποιητικούς δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας και επαρκή ρευστότητα καθώς και να βοηθά τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες που έχει προκαλέσει η μείωση της οικονομικής δραστηριότητας το 2009 και η οποία θα συνεχιστεί και κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους και να διοχετεύσει την ιδιωτική αποταμίευση στις πιο αποδοτικές χρήσεις.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Εκλογές στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας.

Εκλογές πραγματοποιήθηκαν χθες στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας για την ανάδειξη νέου ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα αποτελέσματα που βγήκαν μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας είναι:

ΨΗΦΙΣΑΝ 177
ΛΕΥΚΑ 7
ΑΚΥΡΑ 1
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 92
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ 77

Τις επόμενες ημέρες οι νεοεκλεγέντες θα συνεδριάσουν για να συγκροτηθούν σε σώμα.

Στη λεωφόρο Συγγρού μετακομίζει η Νέα Δημοκρατία. Τέλος η Ρηγίλλης

Μετακομίζει από τον Σεπτέμβριο η Νέα Δημοκρατία. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εγκαταλείπει το νεοκλασσικό κτήριο, όπου σταγαζόταν από το 1975, στην οδό Ρηγίλλης, και μεταφέρεται σε κτήριο της λεωφόρου Συγγρού, στο ύψος της Καλλιθέας.

Το νέο κτήριο θα λύσει προβλήματα λειτουργικότητας που αντιμετώπιζαν όσοι εργάζονταν καθημερινά στη Ρηγίλλης, κτήριο ιδιοκτησίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, που είχε ενοικιασθεί από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Το νεοκλασσικό της Ρηγίλλης θα ..........

στεγάζει πιθανότατα στο εξής το Ίδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής και το ιστορικό αρχείο του κόμματος.

Εκεί θα διατηρήσει γραφείο και ο πρόεδρος της ΝΔ, όπου θα έχει επαφές με ξένους κυρίως ηγέτες, λόγω εγγύτητας στο κέντρο της Αθήνας.

Πορεία στη Βουλή κατά της κατάργησης του σιδηρόδρομου στην Πελοπόννησο

Πορεία προς τη Βουλή ενάντια στην κατάργηση του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο διοργάνωσαν σήμερα η η Παμπελοποννησιακή Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα για τη Σωτηρία του Σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

Φθάνοντας στη Βουλή κατέθεσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους, στα οποία περιλαμβάνονται: η διατήρηση του σιδηροδρομικού δικτύου της Πελοποννήσου, η επαναφορά όλων των δρομολογίων που καταργήθηκαν το 2009, η διατήρηση του προσωπικού για τη σωστή λειτουργία του σιδηροδρόμου, η κανονικοποίηση της γραμμής του μετρικού V της Πελοποννήσου, η κατασκευή των .....

τμημάτων Κόρινθος- Άργος-Ναύπλιο και Πάτρα-Πύργος-Ολυμπία, η επαναλειτουργία της γραμμής Τρίπολη-Καλαμάτα, καθώς και τη στήριξη των προαστιακών δρομολογίων σε όλους τους νομούς της Πελοποννήσου.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Ανδρέας Βγενόπουλος: «Όχι» στο τελεσίγραφο του Γ. Βαρδινογιάννη

Αρνητικός ήταν ο Ανδρέας Βγενόπουλος στην 48ωρη προθεσμία που του άφηνε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, κάνοντας σαφή την πρόθεσή του μια ενδεχόμενη αγοραπωλησία να γίνει με τους δικούς του όρους.

Συναλλαγές δεκάδων εκατομμυρίων δεν μπορούν να γίνουν μέσα σε διορίες 48 ωρών, τονίζει με απαντητική του επιστολή ο ισχυρός άνδρας της MIG, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο για διαπραγματεύσεις με κοινά αποδεκτούς όρους.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:......

Γιάννη,

Στη σοβαρή και ολοκληρωμένη πρόταση που σου κατέθεσα, υποδεικνύοντας και τις συνήθεις διαδικασίες που ακολουθούνται σε συναλλαγές δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, μου απάντησες δίνοντάς μου ένα τελεσίγραφο 48 ωρών που, φυσικά, δεν μπορεί να είναι αποδεκτό.

Επίσης δεν μπορώ να υπαναχωρήσω από την προτεινόμενη διαδικασία τη στιγμή που η αποτίμηση και οι εκθέσεις της Deloitte (που στην προκειμένη περίπτωση δεν ενήργησε σαν Ορκωτός Ελεγκτής και δεν έκανε έλεγχο) έχουν απορριφθεί από εμάς και προφορικώς αλλά και εγγράφως και έχουν αποτελέσει έναν από τους λόγους της επιδείνωσης των σχέσεών μας, ενώ παράλληλα δεν υπάρχει ούτε πρόσφατος επίσημος ισολογισμός της ΠΑΕ επιβεβαιωμένος από τους μόνιμους ελεγκτές της εταιρείας.

Ως προς το προπονητικό κέντρο της Παιανίας η διαφορά μας θα μπορούσε ίσως να ξεπερασθεί μέσα από μια μακροχρόνια μίσθωση, αλλά αντιλαμβάνεσαι ότι οι αρνητικές ταμειακές ροές που θα προκύψουν θα επηρεάσουν αντίστοιχα την αποτίμηση της ΠΑΕ, η οποία καλύπτει ήδη και όλα τα έξοδα και τα έργα συντήρησης και βελτίωσης της Παιανίας αυξάνοντας την αξία της.

Αν αντιλαμβάνομαι καλά τη σκοπιμότητα του τελεσιγράφου και της απόρριψης της ορθής διαδικασίας που πρότεινα, υπό την προϋπόθεση ότι πράγματι επιθυμείς να ολοκληρώσουμε μια δίκαιη και ορθή συναλλαγή, φαίνεται ότι ανησυχείς για την αναστάτωση που μπορεί να προκύψει εν μέσω του μεταγραφικού σχεδιασμού της ομάδας που έχει ήδη καθυστερήσει. Παρότι δεν βλέπω τι εμποδίζει να γίνουν και τα δύο ταυτόχρονα, άλλωστε ήδη έχεις προσλάβει τον κ. Φρέϊτας και προχώρησες στις διοικητικές αλλαγές που επιθυμούσες, σέβομαι την ανησυχία σου και δεν θέλω να σου δημιουργήσω το παραμικρό πρόβλημα στο να κάνεις το καλύτερο που νομίζεις εσύ για τον Παναθηναϊκό.

Τέλος συμφωνώ μαζί σου ότι είμαστε υποχρεωμένοι να σταθούμε με υπευθυνότητα και σοβαρότητα απέναντι στους φιλάθλους της ομάδας, θα προσέθετα δε ότι και η δική τους ανάμειξη υπό μορφή πιέσεων είτε προς τους Πωλητές είτε προς τους Αγοραστές δεν είναι εποικοδομητική.

Σε διαβεβαιώνω ότι εμείς της ΠΕΚ, αν μας χρειασθείς, θα είμαστε πάντα εδώ για να βοηθήσουμε, όπως κάναμε και την τελευταία διετία με τα 67 εκατ. Ευρώ που βάλαμε στο ταμείο της ΠΑΕ και τη στήριξη της απόλυτα επιτυχημένης Προεδρίας του κ. Ν. Πατέρα. Ακόμη, θα είμαστε εδώ για να αγοράσουμε τις μετοχές σου αν αποφασίσεις πραγματικά να πουλήσεις. Όμως και η βοήθειά μας και η πιθανή εξαγορά μπορεί να προχωρήσουν μόνο με κοινά αποδεκτούς όρους.

Σου εύχομαι κάθε επιτυχία για τον Παναθηναϊκό μας.

Με τιμή,

Ανδρέας Βγενόπουλος»


Πηγή: gazzetta.gr

Στις 7 Ιουλίου οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών

Στις 7 Ιουλίου αναμένεται να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων, σύμφωνα με τον υφυπουργό Παιδείας Γιάννη Πανάρετο.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη ότι «η διαδικασία της βαθμολόγησης των γραπτών των υποψηφίων που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου».Λευτέρης Αρβανίτης: Στόχος του Αρη είναι να παρεμβαίνει στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης και να οδηγεί τα παιδιά στον Αθλητισμό.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS.

Για το γυναικείο ποδόσφαιρο τους λόγους και τον τρόπο που λειτουργεί μια γυναικεία ακαδημία, που έκαναν τον Άρη να δημιουργήσει γυναικείο τμήμα ποδοσφαίρου μίλησε ο Γενικός Γραμματέας του Ερασιτέχνη Άρη κος Λευτέρης Αρβανίτης.

Ο κος Αρβανίτης βρέθηκε στα Φιλιατρά ακολουθώντας την αποστολή του Άρη λίγες ώρες πριν την έναρξη του Παμπελλοπονησιακού τουρνουά γυναικείου ποδοσφαίρου στα Φιλιατρά και δέχτηκε ευγενικά να μας μιλήσει για τον ερασιτέχνη Άρη και τις δραστηριότητες του αλλά και γιατί το γυναικείο ποδόσφαιρο έχει αναπτυχθεί τόσο στην βόρεια Ελλάδα.

Ας δούμε τι μας είπε ο κος Αρβανίτης για τον Άρη


Θα ήθελα να μου πείτε τι ήταν αυτό που σας έκανε να αποφασίσετε να δημιουργήσετε ένα γυναικείο τμήμα. Λαμβανομένου υπ όψιν ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα κατ’ εξοχήν ανδρικό άθλημα.

Γενικά εμείς σαν ερασιτέχνης, έχουμε σαν στόχο πρώτα απ όλα να παρεμβαίνουμε στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης με το να μαζεύουμε αγόρια και κορίτσια και να τα οδηγούμε προς τον Αθλητισμό.
Είναι ένας δρόμος τον οποίο θεωρούμε σωστό, πέρα από άλλες ασχολίες που ίσως αργότερα τους δημιουργούσαν προβλήματα.
Μέσα στο πλαίσιο αυτό σκεφτήκαμε να κάνουμε και το γυναικείο ποδόσφαιρο. Διότι ναι μεν είναι κατ’ εξοχήν Ανδρικό άθλημα αλλά όπως βλέπουμε στην Ευρώπη ειδικά και οι γυναίκες ασχολούνται και τους αρέσει.
Εφόσον τους αρέσει, γιατί να μην αθληθούν κι όλας.

Θα μπουν μέσα στο γήπεδο, θα κοινωνικοποιηθούν μέσα σε ένα χώρο αθλητικό, και όχι μέσω του facebook ή του Twitter. Θεωρούμε δηλαδή ότι είναι μια καλή διέξοδος, για κοριτσάκια τα οποία είναι δυναμικά, και τους αρμόζει ένα δυναμικό άθλημα όπως είναι το ποδόσφαιρο που είναι κατ’ εξοχήν ανδρικό, αλλά ωστόσο αρέσει πολύ στις γυναίκες.

Παρατηρούμε στην Θεσσαλονίκη αλλά και γενικά στην Βόρεια Ελλάδα το γυναικείο ποδόσφαιρο να έχει αναπτυχθεί περισσότερο από ότι την υπόλοιπη. Εσείς που πιστεύετε ότι υπερτερείτε σε σχέση με την Στερεά Ελλάδα την Πελοπόννησο, Θεσσαλία, Κρήτη, κλπ και έχει αναπτυχθεί τόσο πολύ το γυναικείο ποδόσφαιρο;

Πιστεύω ότι υπερτερούμε στο ότι ασχολούμαστε πάρα πολύ με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Γιατί το γυναικείο ποδόσφαιρο είναι ερασιτεχνικός αθλητισμός. Η ενασχόληση αυτή φέρνει κάποιο αποτέλεσμα. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπετε στην ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου στην βόρεια Ελλάδα. Ασχολούμαστε περισσότερο και οι παράγοντες και οι γονείς αλλά και οι κοινωνίες είναι λίγο πιο κοντά ο ένας στον άλλον, έχουμε πολύ καλή σχέση μεταξύ μας, και έτσι αυτό οδηγεί στην ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού, που μέσα σε αυτόν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό εντάσσεται και το γυναικείο ποδόσφαιρο που είναι κατ’ εξοχήν ερασιτεχνικό. Δεν είναι επαγγελματικό στην χώρα μας.

Πόσα χρόνια υπάρχει το γυναικείο τμήμα του Άρη;

Είναι η τρίτη χρονιά η περίοδος που διανύουμε 2010 – 2011, και η ακαδημία –η ομάδα που ήρθε να παίξει τώρα δηλαδή, είναι η δεύτερη χρονιά και είμαστε ακόμα στα σπάργανα. Είμαστε στην ανάπτυξη δηλαδή. Εμένα μου αρέσει πάρα πολύ αυτό, γιατί ασχολούμαι με τις ακαδημίες του Άρη έντεκα χρόνια, στο basket περισσότερο βέβαια, αλλά μου αρέσει πάρα πολύ και το ποδόσφαιρο.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι από τον Άρη βγήκαν πολύ μεγάλοι παίκτες. Γκάλης Γιαννάκης, Παίκτες που δόξασαν την Ελλάδα κατακτώντας το Eurobasket 87. Από τον Άρη ξεκίνησαν.

Ο Άρης είναι ένα τεράστιο σωματείο, ένα πολύ κρίσιμο αθλητικό μέγεθος για την χώρα ολόκληρη, έχει προσφέρει πάρα πολλά στον Ελληνικό αθλητισμό, διατηρεί πάρα πολλά τμήματα, μπάσκετ, ποδόσφαιρο, βόλεϊ, χάντμπωλ, ανδρικά και γυναικεία, πόλο ανδρικά και γυναικεία, σε όλα τα επίπεδα. Από Ακαδημίες μέχρι τα τμήματα που αγωνίζονται στην Α1. Έχουμε 2.000 αθλητές που είναι στο κομμάτι του Άρη και μέσα σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου. Ο Άρης έχει προσφέρει πολλά. Δεν είναι μόνο ο Γκάλης, ο Γιαννάκης είναι και ποδοσφαιριστές και πάρα πολύς κόσμος.

Να διευκρινίσω ότι ανέφερα Γκάλη και Γιαννάκη γιατί μέσα από την ομάδα του Άρη βγήκαν αυτοί οι δυο μεγάλοι παίκτες οι οποίοι με την Εθνική ομάδα κατέκτησαν το Eurobasket το 1987.

Αυτό που λέτε έχετε απόλυτο δίκιο σε όλους μας εκείνη η ομάδα είχε βγει η ομάδα του 20ου αιώνα. Αλίμονο να μην τους θυμόμαστε ακόμα και εμείς που τους έχουμε ζήσει. Αυτό μεταλαμπαδεύουμε στα νέα παιδιά, το τι άνθρωποι ήταν αυτοί και τι πρόσφεραν στην χώρα και στο basket αλλά και τον αθλητισμό γενικότερα.

Oικονομικά τι κόστος μπορεί να έχει ένα τμήμα γυναικείου ποδοσφαίρου Κε Αρβανίτη; Και το ρωτάω σε εσάς καθώς έχετε την σχετική εμπειρία στο θέμα, γιατί την παρούσα συνέντευξη θα την διαβάσουν και άλλοι παράγοντες από άλλες ομάδες . Ποιο θα ήταν το κίνητρο που θα τους προτείνατε για να δημιουργήσουν μια γυναικεία ομάδα;

Κατ’ αρχήν να το χωρίσουμε σε δύο κομμάτια. Την ομάδα ποδοσφαίρου που αγωνίζεται στην Α΄ κατηγορία, και τις ακαδημίες. Είναι δυο διαφορετικά κόστη.
Η γυναικεία ομάδα για την οποία θα μιλήσω πρώτα έχει το κόστος που έχει μια κανονική ομάδα. Δηλαδή προπονητή, ρουχισμό, γήπεδα, ιατροφαρμακευτικά γιατρούς, αθλητικό υλικό, γυμναστές, όλα αυτά έχουν ένα "Χ" Κόστος.
Εάν η ομάδα αγωνίζεται την Α΄ Εθνική κατηγορία, όπως είναι ο Άρης ας πούμε, και ένα μικρό χαρτζιλίκι που δίνεται στις αθλήτριες περισσότερο σε μορφή οδοιπορικών. Το κόστος είναι περίπου στις 30.000 ευρώ τον χρόνο για την γυναικεία ομάδα.
Οι ακαδημίες είναι αυτοσυντηρούμενες. Δηλαδή εγγράφονται τα παιδιά στον σύλλογο, οι γονείς δίνουν μια συνδρομή για τα μικρά παιδάκια τα οποία αγωνίζονται, και αυτή η συνδρομή, αυτομάτως απορροφάται και πληρώνονται οι προπονητές, ο ρουχισμός των παιδιών και όλα αυτά.

Δεν το έχετε μετανιώσει που έχετε δημιουργήσει γυναικεία ομάδα.....

Όχι. Όχι δεν το έχουμε μετανιώσει. Εμείς θέλουμε σε όλα τα αθλήματα ο Άρης να είναι παντού. Θέλουμε σε όλα τα αθλήματα να έχουμε τμήματα. Να έρχεται κόσμος να φοράει την φανέλα του Άρη. Να μαθαίνει τι σημαίνει Άρης για την Θεσσαλονίκη και την Μακεδονία, να γνωρίζει την ιστορία του συλλόγου, και όλα αυτά να δημιουργούν μελλοντικούς φιλάθλους, που θα πάνε να καθίσουν στην κερκίδα και να υποστηρίζουν την ομάδα. Δεν το έχουμε μετανιώσει καθόλου. Χαιρόμαστε πάρα πολύ που έχουμε αυτό το τμήμα και ελπίζω να τα καταφέρουμε μέσα σε αυτήν την μεγάλη οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα, να το συντηρούμε σε μια αξιοπρεπή κατάσταση.

Σε αυτήν την δύσκολη οικονομική συγκυρία που βρίσκεται η Ελλάδα νομίζετε ότι θα ήταν εύκολο –από την οποιαδήποτε ομάδα- να κάνει ένα μικρό τμήμα γυναικείο; Μια ακαδημία…. Γιατί όλα ξεκινάνε από τις υποδομές. Την ακαδημία για να φτάσουμε στο γυναικεία μεγάλη ομάδα. Όπως γίνεται με ένα οικοδόμημα. Βάζεις τις βάσεις της οικοδομής για να πας παραπάνω και να χτίσεις το οικοδόμημα. Και στην προκειμένη περίπτωση την ομάδα.

Η σωστή διαδικασία είναι αυτή που είπατε. Να γίνουν οι ακαδημίες στις οποίες θα πατήσουν οι ομάδες για να κάνουν την μεγάλη ομάδα. Θα ξεκινήσουν από τις ακαδημίες, θα μεγαλώσουν θα γίνουν άντρες ή γυναίκες αντίστοιχα και θα πάνε να παίξουν στο ανδρικό ή το γυναικείο τμήμα του Άρη ή της οποιαδήποτε ομάδας.
Δεν είναι εύκολο γιατί υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη οικονομική κρίση. Είναι δύσκολο να δίνουν την συνδρομή τους σε ένα σύλλογο για να αθλείται το παιδί τους.
Ωστόσο αν υπάρχει διάθεση και μεράκι από παράγοντες –τους εφόρους δηλαδή των τμημάτων- αξίζει τον κόπο να ασχοληθεί, θα πετύχει και θα φτιάξει μια καλή ομάδα και νομίζω ότι με τις συνδρομές των γονέων θα μπορέσει στην αρχή αν το συντηρήσει. Όσο βλέπουν οι γονείς ότι υπάρχει σωστή δουλειά, τα παιδιά τους χαίρονται κατ’ αρχήν, αθλούνται, γυμνάζονται, πλησιάζουν όλο και πιο κοντά και έτσι γίνεται μέσα σε ένα οικογενειακό κλίμα να φτιάξεις μια ακαδημία ποδοσφαίρου, μπάσκετ ή μια ακαδημία βόλεϊ ή ακόμα και μια ακαδημία κολύμβησης.
Έτσι και αναπτύσσεται, μεγαλώνουν τα παιδιά, πάνε σε εθνικέ κατηγορίες κλπ εκεί το πράγμα δυσκολεύει.

Όταν σας προτάθηκε αυτό το τουρνουά πως είδατε το ενδεχόμενο αυτό να ταξιδέψετε τόσα χιλιόμετρα να συναντήσετε τους παράγοντες της Εράνης και να γίνει το τουρνουά πραγματικότητα;

Χαρήκαμε πάρα πολύ με την ιδέα , θελήσαμε να έρθουμε για να γνωριστούμε να έρθει η ομάδα του Άρη να την δουν εδώ οι άνθρωποι να κάνουμε καινούριες γνωριμίες και γιατί όχι να προσκαλέσουμε κι εμείς τις ομάδες στην Θεσσαλονίκη να παίξουμε σε ένα δικό μας τουρνουά, και γιατί όχι να ξαναέρθουμε αν μας καλέσουν και πάλι. Αυτό είναι χαρά μας να ερχόμαστε σε επαφή με ανθρώπους που αγαπάνε τον Αθλητισμό, αγαπάνε αυτό που κάνουν και θέλουμε να έχουμε καλές σχέσεις, γιατί ο Αθλητισμός ενώνει πάνω απ όλα και αυτό ακριβώς γίνεται σε αυτό το τουρνουά. Θα έρθουμε, θα γνωριστούμε με ανθρώπους και να ενωθούμε όλοι μαζί μέσα απο αυτό το τουρνουά.

Προφανώς θα γνωρίζετε τον Νίκο τον Λυμπερόπουλο τον Νίκο Φρούσο και άλλους αθλητές που έχουν βγει από τα σπλάχνα της Εράνης και καταλαβαίνετε ότι σε αυτήν την ομάδα υπάρχουν καλές υποδομές

Το γνωρίζουμε όπως γνωρίζουμε και τον Σωτήρη Λυμπερόπουλο που έπαιζε στον Άρη και κατάγεται από εδώ, και ήταν και ένας λόγος που είμαστε ακόμα πιο χαρούμενοι για το ότι ήρθαμε εδώ να σας δούμε.
Ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά, το τουρνουά θα είναι επιτυχημένο και ότι και αν συμβεί θα λυθεί με καλή διάθεση και πιστεύω ότι θα περάσουν τα παιδιά καλά, και εμείς.

Θα αποκτήσουν και εμπειρία με αυτό το τουρνουά....

Καθετί που γίνεται για πρώτη φορά έχει κάποιες ατέλειες οι οποίες διορθώνονται την επόμενη φορά.

Άρης Γεννιέσαι ή γίνεσαι;;;

Άρης γεννιέσαι.

Γιατί Άρης δεν γίνεσαι;

Γιατί ο Άρης είναι μια ομάδα η οποία ιδρύθηκε την 25η Μαρτίου του 1914. Σημαδιακή ημερομηνία για τον Ελληνισμό.
Τότε η Θεσσαλονίκη ήταν πολυπολιτισμική, υπήρχε μόνο ο Ηρακλής ο οποίος ήταν οι αριστοκράτες της πόλης. Ο Άρης ένωσε όλη την κοινωνία και όλους εκείνους τους πολιτισμούς Αρμένιους, εβραίους.
Πρέπει να ανοίγεις την αγκαλιά σου για να βάλεις μέσα όλους αυτούς. Γι αυτό λέω ότι Άρης γεννιέσαι δεν γίνεσαι.

Τελειώνοντας την συνέντευξη με τον Κο Αρβανίτη ο κος Κίτσος μας είπε: Γράψε στο τέλος την φράση που αντιπροσωπεύει τον Άρη.

ΓΙΝΕ ΑΡΗΣ, ΝΑ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ !!!

Φιλιατρά News

H παρούσα συνέντευξη δημοσιεύθηκε και στην Μεσσηνιακή εφημερίδα "Θάρρος" της 24ης Ιουνίου σελίδα 29.

Διευκρινίσεις Υπουργείου Οικονομίας για την αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ από 1ης Ιουλίου

Οδηγίες, διευκρινίσεις και ενδεικτικά παραδείγματα σχετικά με την αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ από 1ης Ιουλίου δίνει με εγκύκλιό του το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως σημειώνεται, με το άρθρο 4 του ν.3845/2010 αυξάνονται από 01.07.2010 οι συντελεστές ΦΠΑ (με εξαίρεση τα βιομηχανοποιημένα καπνικά προϊόντα, για τα οποία οι νέοι συντελεστές ισχύουν από 03.05.2010).
Οι νέοι συντελεστές Φ.Π.Α. διαμορφώνονται ως εξής:

α) ο κανονικός συντελεστής από 21%, αυξάνεται σε 23%,

β) ο μειωμένος συντελεστής που εφαρμόζεται για τα αγαθά και τις υπηρεσίες του Παραρτήματος ΙΙΙ του Κώδικα Φ.Π.Α. από 10%, αυξάνεται σε 11%,

γ) ο μειωμένος κατά 50% συντελεστής, που ισχύει για ορισμένα αγαθά και υπηρεσίες του Παραρτήματος ΙΙΙ του Κώδικα Φ.Π.Α. από 5%, αυξάνεται σε 5,5%.

Ακολούθως, οι μειωμένοι κατά 30% συντελεστές οι οποίοι ισχύουν για τα νησιά του Αιγαίου σύμφωνα με την παράγραφο 4 του άρθρου 21 του Κώδικα ΦΠΑ, από 15%, 7% και 4%, διαμορφώνονται αντίστοιχα σε 16%, 8% και 4% .

Στην εγκύκλιο επισημαίνεται ακόμη ότι σε οποιοδήποτε στοιχείο εκδίδεται με ημερομηνία έκδοσης από την 01.07.2010 και εφεξής, ο ΦΠΑ θα υπολογίζεται με τους νέους αυξημένους συντελεστές, ακόμη και στην περίπτωση που το στοιχείο αυτό αφορά σε συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν πριν την ημερομηνία αυτή. Το ίδιο ισχύει και για τα πιστωτικά τιμολόγια που εκδίδονται με ημερομηνία από την 01.07.2010 και εφεξής και αφορούν σε συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν μέχρι και την 30η Ιουνίου 2010.

Αντίθετα, στην περίπτωση έκδοσης «Ειδικού Ακυρωτικού Στοιχείου» (βάσει των διατάξεων του άρθρου 23, παραγρ. 2ε΄ του Κ.Β.Σ.), ο Φ.Π.Α. θα υπολογίζεται με τον συντελεστή που εφαρμόσθηκε κατά την έκδοση του προς ακύρωση στοιχείου, με δεδομένο ότι στην περίπτωση αυτή ακυρώνεται η συναλλαγή στο σύνολό της.

Για την καλύτερη κατανόηση των παραπάνω, το υπουργείο παραθέτει τα ακόλουθα παραδείγματα:

► Επιχείρηση στις 04.06.2010 είχε αποστείλει με Δελτίο Αποστολής σε πελάτη της εμπορεύματα που υπάγονταν σε συντελεστή Φ.Π.Α. 21% και το τιμολόγιο δεν εκδόθηκε άμεσα (04.06.2010). Στο τιμολόγιο πώλησης που θα εκδοθεί με ημερομηνία έκδοσης από 01.07.2010 και μετά, θα πρέπει να υπολογιστεί ΦΠΑ με συντελεστή 23%.

► Επιχείρηση την 01.06.2010 είχε αποστείλει με Δελτίο Αποστολής σε πελάτη της εμπορεύματα που υπάγονταν σε συντελεστή Φ.Π.Α. 21%. Εφόσον το Τιμολόγιο Πώλησης:

• εκδοθεί μέχρι 30.06.2010 θα πρέπει να υπολογιστεί Φ.Π.Α. με συντελεστή 21% ανεξάρτητα του τρόπου έκδοσής του (χειρόγραφα ή μηχανογραφικά),

• εκδοθεί, χειρόγραφα ή μηχανογραφικά, την 1η Ιουλίου 2010 (καταληκτική ημερομηνία για την έκδοση του τιμολογίου) ή μέχρι την 16η Ιουλίου με ημερομηνία όμως έκδοσης την 1η Ιουλίου 2010, θα πρέπει να υπολογιστεί Φ.Π.Α. με συντελεστή 23%.

► Επιτηδευματίας βάσει σύμβασης υπογραφείσας στις 12.04.2010, ανέλαβε εκτέλεση δημοσίου έργου. Στη σύμβαση αναγράφεται ότι το έργο επιβαρύνεται με Φ.Π.Α. 21%. Το έργο πιστοποιείται στις 20.07.2010. Στο τιμολόγιο που θα εκδοθεί θα πρέπει να υπολογιστεί Φ.Π.Α. με συντελεστή 23%.

► Κατά το μήνα Ιούνιο 2010 πραγματοποιήθηκαν επαναλαμβανόμενες πωλήσεις αγαθών ή παροχή υπηρεσιών ή πωλήσεις αγαθών για λογαριασμό τρίτου, που υπάγονταν σε Φ.Π.Α. 21%. Στο Τιμολόγιο ή στην Εκκαθάριση που μπορεί να εκδοθεί μέχρι 15.07.2010, με ημερομηνία 30.06.2010 (τελευταία ημέρα του Ιουνίου), θα υπολογισθεί Φ.Π.Α. με συντελεστή 21%.

► Εταιρεία στις 04.06.2010 πραγματοποίησε, με έκδοση Τιμολογίου-Δελτίου Αποστολής, πώληση αγαθών σε πελάτη της με συντελεστή Φ.Π.Α. 10%. Στις 02.07.2010 επιστρέφονται τα αγαθά λόγω ελαττώματος. Στο πιστωτικό τιμολόγιο που θα εκδοθεί θα πρέπει να υπολογισθεί Φ.Π.Α. με συντελεστή 11%.

► Επιχείρηση στις 28.06.2010 αποστέλλει με Τιμολόγιο-Δελτίο Αποστολής αγαθά σε πελάτη της, αξίας 2.000 ευρώ πλέον Φ.Π.Α. 21% (420 ευρώ). Λόγω άρνησης του πελάτη της να τα παραλάβει, τα αγαθά επιστρέφονται στις 02.07.2010 και η επιχείρηση εκδίδει «Ειδικό Ακυρωτικό Στοιχείο», στο οποίο θα πρέπει να αναγράψει τα ίδια ποσά, δηλαδή: αξία 2.000 ευρώ και Φ.Π.Α. 21% (420 ευρώ).

Σημειώνεται επίσης, πως για συναλλαγές που θα τιμολογηθούν από 01.07.2010 και μετά, θα πρέπει να αποδοθεί στο δημόσιο Φ.Π.Α. υπολογισμένος με τους νέους αυξημένους συντελεστές, ακόμη και αν τα φορολογικά στοιχεία εκδόθηκαν εσφαλμένα με τους παλαιούς συντελεστές. Στην τελευταία αυτή περίπτωση και εφόσον πρόκειται για χονδρικές πωλήσεις αγαθών και υπηρεσιών, υπάρχει η δυνατότητα έκδοσης συμπληρωματικού τιμολογίου με την -κατά τα παραπάνω- διαφορά του Φ.Π.Α.

Οι αυξημένοι συντελεστές Φ.Π.Α. θα ισχύουν από 01.07.2010 με βάση τα παραπάνω για όλες τις παραδόσεις αγαθών και τις παροχές υπηρεσιών, μη εξαιρούμενων των πωλήσεων φαρμάκων (όπως διευκρινίσθηκε με την ΠΟΛ 1076/31.05.2010).

Τέλος, σε σχέση με το ζήτημα της προσαρμογής των μηχανογραφικών συστημάτων και των φορολογικών ταμειακών μηχανών στους νέους συντελεστές, ισχύ έχουν οι οδηγίες που παρασχέθηκαν στα πλαίσια της ΠΟΛ 1018/06.03.2010, ενώ με εγκύκλιο που θα ακολουθήσει, θα παρασχεθούν διευκρινίσεις σχετικές με τον τρόπο υποβολής των περιοδικών και εκκαθαριστικών δηλώσεων μετά την αύξηση των συντελεστών του φόρου

Χωρίς τον Ρεχάγκελ επέστρεψε η Εθνική

Χωρίς τον Οτο Ρεχάγκελ, που παρέμεινε στη Νότια Αφρική μαζί με την οικογένειά του για να παρακολουθήσει αγώνες του Μουντιάλ, επέστρεψε στην Ελλάδα η αποστολή της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου.

Οι διεθνείς προτίμησαν να μην κάνουν δηλώσεις, ενώ ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος, επιβεβαίωσε ότι έχει καταλήξει στον αντικαταστάτη του Γερμανού προπονητή (http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1834776 ), χωρίς ωστόσο να τον κατονομάσει.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής, που υποδέχθηκε την αποστολή στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», συνεχάρη τους παίκτες και την τεχνική ηγεσία, ενώ έκανε αναφορά και στους φιλάθλους που βρέθηκαν στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής.

Οι παίκτες της Εθνικής Ομάδας επέστρεψαν με ........

απευθείας πτήση από το Γιοχάνεσμπουργκ. Μαζί τους ταξίδεψαν ο πρόεδρος και οι παράγοντες της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, φίλαθλοι, συγγενείς των ποδοσφαιριστών και τα μέλη της δημοσιογραφικής αποστολής.

Η πτήση διήρκεσε περίπου εννιά ώρες και σε αυτή οι Έλληνες διεθνείς είχαν την ευκαιρία να χαλαρώσουν, αλλά και να υπογράψουν εκατοντάδες αυτόγραφα σε όσους τους ζητούσαν στο αεροπλάνο.

Το αεροσκάφος της ελληνικής αποστολής αφίχθη στο διεθνή αερολιμένα Αθηνών στις 09:30.

Σ. Πιλάβιος: Εχουμε καταλήξει στη διάδοχη κατάσταση

Επιβεβαιώσε ουσιαστική ο Σοφοκλής Πιλάβιος, με δηλώσεις του από το αεροδρόμιο, λίγο πριν την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής από τη Νότια Αφρική, ότι ο Φερνάντο Σάντος θα είναι ο επόμενος προπονητής της εθνικής ομάδας.

«Εχουμε πάρει την απόφασή μας, έχουμε καταλήξει στη διάδοχη κατάσταση και ήδη έχουμε κάνει κάποιες πρώτες επαφές», ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΠΟ και πρόσθεσε: «Σήμερα έγινε ένα άτυπο συμβούλιο επί αφρικανικού εδάφους, αλλά η τελική απόφαση θα ληφθεί στην Ελλάδα, σε κανονικό Δ.Σ.».

Ερωτηθείς αν υπάρχουν σκέψεις ...........

αξιοποίησης του Οτο Ρεχάγκελ σε άλλο πόστο, ο κ. Πιλάβιος δήλωσε ότι ακόμη δεν έχει γίνει ο απολογισμός και η συνολική αποτίμηση του έργου του Γερμανού προπονητή. «Φεύγουμε με ανάμικτα συναισθήματα από τη Νότια Αφρική, θεωρώ επιτυχημένη την παρουσία της εθνικής», κατέληξε ο πρόεδρος της ΕΠΟ.

Βαριά η κληρονομιά Ρεχάγκελ

Εξελίξεις στο θέμα του προπονητή της Εθνικής προανήγγειλε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Σοφοκλής Πιλάβιος, σε δηλώσεις του από το Γιοχάνεσμπουργκ λίγο πριν την αναχώρηση του ιδίου και του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος για την Αθήνα την Πέμπτη το βράδυ.

Όπως τόνισε, έχουν γίνει ήδη οι πρώτες συσκέψεις μεταξύ των ανθρώπων της ομοσπονδίας «και θα γίνουν το ίδιο και στην Ελλάδα για να τελειώσουμε συντομότατα το θέμα αυτό».

Παρόλα αυτά, ο ισχυρός άνδρας της ΕΠΟ δεν θέλησε να αποκαλύψει ποια είναι τα ονόματα των υποψηφίων αντικαταστατών του Ότο Ρεχάγκελ, πριν υπάρξουν οριστικές εξελίξεις.

Όσον αφορά τον Γερμανός τεχνικό, τόνισε: «Είναι μια δύσκολη στιγμή και για τις δυο πλευρές. Εμείς χρωστάμε πάρα πάρα πολλά πράγματα στον άνθρωπο αυτόν και ως προπονητή και ως άνθρωπο. Θα τον θυμόμαστε πάντοτε με τις καλύτερες ευχές. Μας αφήνει βαριά κληρονομιά».

Αναφορικά με τις εμφανίσεις της Εθνικής στο Μουντιάλ, χαρακτήρισε επιτυχία «το ότι φεύγουμε στεναχωρημένοι», γιατί όπως εξήγησε «δεν νομίζω κανείς ότι θα μας έλεγε πριν το Μουντιάλ πως το τρίτο παιχνίδι μέχρι το 77ο λεπτό διεκδικώντας την πρόκριση. Και όμως έτσι έγινε. Εν πάσει περιπτώσει το ποδόσφαιρο αυτό είναι».

Από την άλλη, όμως, δεν θέλησε να σχολιάσει τι θα γινόταν, αν η Εθνική είχε παρουσιαστεί καλύτερη με την Νότια Κορέα, υπογραμμίζοντας πως «δεν μπορείς να πεις στο ποδόσφαιρο, πως αν παίρναμε τους τρεις βαθμούς του πρώτου παιχνιδιού, προσθέσεις και του δεύτερου, θα περνούσαμε. Φεύγουμε με ψηλά το κεφάλι».

Τέλος, αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια στην προσπάθεια των διοργανωτών για να φέρουν εις πέρας αυτό το Μουντιάλ, αν και παραδέχθηκε πως υπάρχουν πολλές δυσκολίες, ιδιαίτερα στον τομέα των υποδομών».