Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων. Συγκέντρωση την Κυριακή στη δημοτική βιβλιοθήκη.

Πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο του Τέλου Αγρα από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα της Δ' εθνικής.

Η κυριότερη απόφαση που πάρθηκε είναι να γίνει μία συγκέντρωση την προσεχή Κυριακή 20 Ιουνίου στις 7.30 το απόγευμα στη δημοτική βιβλιοθήκη Γαργαλιάνων, όπου θα μπορούν να δώσουν το "παρών" όλα τα μέλη και οι φίλοι του Τέλου Αγρα.
Εκεί θα γίνει ο απολογισμός της φετινής σεζόν, διοικητικός και .........

οικονομικός και θα αποφασιστεί σε ποια βάση θα κινηθεί του χρόνου η ομάδα.

Ουσιαστικά δεν πρόκειται για γενική συνέλευση, μιας και η νυν διοίκηση έχει άλλο ένα χρόνο θητείας, αλλά για μία συγκέντρωση που θα φανεί αν επιθυμεί κάποιος να πλαισιώσει το συμβούλιο. Αυτό που θέλουν οι διοικούντες της ομάδας είναι να γίνουν γρήγορα οι όποιες διοικητικές διεργασίες για να μπορέσει από εκεί και πέρα να προχωρήσει ο προγραμματισμός για τη νέα περίοδο που θα βρει την ομάδα μετά από τρία χρόνια στην Α' τοπική.

Πηγή: Ελευθερία

ΣΧΟΛΙΟ
Εμείς να ευχηθούμε στην Διοίκηση και την ομάδα του Τέλου Αγρα να βρει τον δρόμο του σύντομα και το τέλος του επόμενου πρωταθλήματος να βρει την ομάδα στην κατηγορία που της αξίζει να αγωνίζεται. Την Δ' Εθνική.
Οι δυο μεγαλύτερες ομάδες της Τριφυλίας (Εράνη και Τέλος Αγρας) έχουν λαμπρή ιστορία και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να γίνουν δεκανίκι της Κυπαρισσίας.
Είμαστε σίγουροι ότι ο Τέλος Άγρας μπορεί να βρει τον δρόμο του και θα τον βρει.

Συνεχίζεται η αδιαφορία του κόσμου και παραμένει το διοικητικό αδιέξοδο

Μεγάλες δυσκολίες εξακολουθεί να έχει η Κυπαρισσία στο να εκλέξει νέα διοίκηση που θα πάει την ομάδα στο πρωτάθλημα της Δ' εθνικής.
Αυτό φάνηκε περίτρανα και στην τρίτη γενική συνέλευση που έλαβε χώρα προχθές το βράδυ στο Εργατικό Κέντρο Κυπαρισσίας.

Ο κόσμος και τα μέλη του ΑΟΚ που συγκεντρώθηκαν δεν ήταν αρκετά και το σημαντικότερο κανένας δεν έδειξε διάθεση να... βγει μπροστά και να στελεχώσει τη νέα διοίκηση.
Επίσης καμία εκπροσώπηση δεν είχε ο Δήμος Κυπαρισσίας και οι λοιποί φορείς.
Αυτό που έγινε και μπροστά στον κίνδυνο να ..........

καταλήξει η ομάδα στο Πρωτοδικείο, ορίστηκε μία προσωρινή διοίκηση όπου όμως απαρτίζεται από την παλιά διοίκηση του Μπάμπη Κακούτη!

Οι παλιοί στην προσωρινή διοίκηση

Ο απερχόμενος πρόεδρος του ΑΟΚ βρίσκεται σε αυτή την προσωρινή διοικούσα επιτροπή και μαζί του είναι οι Δημήτρης Στρατικόπουλος, Θανάσης Γιαννίκος, Κώστας Γκόγκας και Γιώργος Γεωργακόπουλος, ενώ αναπληρωματικά μέλη θα είναι οι Τάκης Τριπόδης, Γιώργος Πανταζόπουλος και Γιώργος Αλεξόπουλος.

Ο κ. Κακούτης όμως ξεκαθάρισε για μία ακόμη φορά πως δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να βρίσκεται στην "κανονική" διοίκηση, απλώς θα προχωρήσει ορισμένες ενέργειες τις επόμενες ημέρες σε ό,τι έχει να κάνει με κάποια διαδικαστικά θέματα των ποδοσφαιριστών.
Επίσης είναι διατεθειμένος να ενισχύσει με κάποια οικονομική βοήθεια το νέο συμβούλιο, όμως δεν υπάρχει περίπτωση να σηκώσει και πάλι στις πλάτες του τον ΑΟΚ. Αυτό θα συνέβαινε σε περίπτωση που προχωρούσε η πρότασή του για συγχώνευση των ομάδων της Τριφυλίας.

Από τη στιγμή που αυτή η πρόταση δεν ευδοκίμησε, τότε είναι αποφασισμένος να αποχωρήσει από τα διοικητικά της Κυπαρισσίας.
Χθες το βράδυ είχε προγραμματιστεί μία συνάντηση της προσωρινής διοίκησης για να δουν τι μέλλει γενέσθαι και για να κάνουν κρούση σε ορισμένους ανθρώπους να μπουν στο συμβούλιο και να βοηθήσουν ενεργά.

Πηγή: Ελευθερία

ΣΧΟΛΙΟ
Αυτό θα συνέβαινε σε περίπτωση που προχωρούσε η πρότασή του για συγχώνευση των ομάδων της Τριφυλίας.

Γιατί Κε Κακούτη να συγχωνευτούν οι ομάδες της Τριφυλίας??? Επειδή ο ΑΟΚ ανέβηκε καλώς ή κακώς στην Δ' Εθνική, θα έπρεπε να θυσιαστούν ομάδες με μεγάλη ιστορία πίσω τους σαν τον Τέλλο Άγρα των Γαργαλιάνων και την Εράνη Φιλιατρών με πρωταθλήματα με 7 κύπελλα Μεσσηνίας και με άριστη οικονομική κατάσταση για χάρη της Κυπαρισσίας?????
Προς Θεού δηλαδή.
Αν δεν μπορείτε να αγωνιστείτε στη Δ' Εθνική καλύτερα να πέσετε σε Α, Β ή και στη Γ' Τοπική.
Μια ζωή η Κυπαρισσία στα δύσκολα ζητάει δεκανίκια.

Μια μελέτη θα δείξει αν χρειάζεται νοσοκομείο ή Κ.Υ. η Κυπαρισσία

Μια ουσιαστική μελέτη για την παροχή υπηρεσιών υγείας στο νομό θα καταδείξει αν είναι πράγματι απαραίτητη η λειτουργία νοσοκομείου, αντί ενός πολυδύναμου Κέντρου Υγείας, στην Κυπαρισσία. Την εκτίμηση αυτή εκφράζει στην «Ε» ο διευθυντής της Α΄ Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας Γιώργος Καλαφάτης, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «σε όλο τον κόσμο, τα νοσοκομεία που δεν είναι ανταποδοτικά και δεν παράγουν έργο ανάλογο με τα έξοδά τους, κλείνουν».

Οι πιο πάνω δηλώσεις αποτελούν σχολιασμό στην απάντηση του διοικητή του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας Παναγιώτη Μπόζου σε προηγούμενες δηλώσεις του Γ. Καλαφάτη στην «Ε»,με τις οποίες υποστήριζε ότι αποτελεί «πολυτέλεια» η ύπαρξη δύο νοσοκομείων στη Μεσσηνία.

Κατά την άποψη του διευθυντή της Α΄ Χειρουργικής, «κανένα .......

κενό δεν θα δημιουργηθεί αν το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας μετατραπεί σε πολυδύναμο Κέντρο Υγείας, διατηρώντας την πολύτιμη μονάδα τεχνητού νεφρού - και πιθανώς μία παθολογική νοσηλευτική μονάδα-, με την παράλληλη καλύτερη ανάπτυξη του ΕΚΑΒ για τη διακομιδή των ασθενών».
Ο Γ. Καλαφάτης, αναφερόμενος στην απάντηση του Π. Μπόζου, παρατήρησε ότι «το μόνο δικαιολογητικό για το διοικητή του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας θεωρώ ότι είναι η έλλειψη εμπειρίας σχετικά με τα προβλήματα του τομέα της υγείας στη χώρα μας». Παράλληλα, σχολίασε ότι «τα καινούργια χειρουργεία και οι ωραίες αίθουσες δεν παρέχουν υπηρεσίες υγείας. Για να παρασχεθούν οι υπηρεσίες αυτές με σωστό τρόπο, χρειάζεται επαρκής στελέχωση με εξειδικευμένους και έμπειρους γιατρούς».

Μάλιστα, ο διευθυντής της Α΄ Χειρουργικής κάλεσε το διοικητή του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, «έχοντας υπ’ όψιν του τα τωρινά προβλήματα στο χώρο της Υγείας, να δώσει χρονοδιάγραμμα με πραγματικούς χρόνους για το πότε θα μπορέσει το νοσοκομείο του να αποκτήσει ικανό αριθμό γιατρών, να καλύπτει πλήρως tις εφημερίες του, ώστε να πάψουν να ταλαιπωρούνται οι κάτοικοι της περιοχής που διακομίζονται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας επειδή πότε δεν εφημερεύει αναισθησιολόγος, πότε ο χειρουργός, πότε ο γυναικολόγος».

Σύμφωνα με την άποψη που εξέφρασε ο Γ. Καλαφάτης, «η απόσταση της Κυπαρισσίας από την Καλαμάτα δεν αποτελεί λόγο ύπαρξης άλλου νοσοκομείου. Με την ίδια λογική θα έπρεπε να αναπτυχθούν νοσοκομεία στην Πύλο και στην Αρεόπολη».
Οπως υποστήριξε, «ούτε η δικαιολογία της δωρεάς προϋποθέτει ότι θα πρέπει να διατηρηθεί επ’ άπειρον ένα νοσοκομείο που μόνο προβλήματα προκαλεί στην παροχή υπηρεσιών υγείας στο νομό μας.
Δικαιολογία για τη διατήρηση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας δεν αποτελεί ούτε το ότι, σύμφωνα με το διοικητή του, αποτελεί φορέα ανάπτυξης της Δυτικής Μεσσηνίας και των κατοίκων της. Ενα νοσοκομείο δεν είναι ούτε εργοστάσιο ούτε τουριστική μονάδα».

Πηγή: Ελευθερία

Στο 8% η διαφορά του ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ απο την MRB

Οκτώ ποσοστιαίες μονάδες προηγείται το ΠΑΣΟΚ της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας MRB για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού MEGA.

Συγκεκριμένα:.........

ΠΑ.ΣΟ.Κ. προτίθεται να ψηφίσει το 28,1% των ερωτηθέντων
ΝΔ το 20,1%
ΚΚΕ το 7%
ΛΑΟΣ το 4,6%
ΣΥΡΙΖΑ το 3,6%
Οικολόγους Πράσινους το 2,5%
Άλλο κόμμα το 3%
ενώ «αδιευκρίνιστη» ήταν η ψήφος του ενός τρίτου (31,6%) των ερωτηθέντων.

Στο ερώτημα ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό.
Το 31,4% θεωρεί καταλληλότερο τον κ. Παπανδρέου,
το 20,7% τον κ. Σαμαρά,
ενώ το 46,1% δηλώνει «κανένας από τους δύο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τέλος ο Παναγιώτης Γιαννάκης από τον Ολυμπιακό. Του δώσανε τον......... Πουλόπουλο

Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού αποτελεί και επίσημα πλέον ο Παναγιώτης Γιαννάκης όπως ανακοίνωσε η «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ. Οι Πειραιώτες ευχαρίστησαν τον «Δράκο» για τα δυόμισι χρόνια συνεργασίας και συνεχίζουν την αναζήτηση του διαδόχου του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός αναφέρει:

«Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ευχαριστεί θερμά τον κ. Παναγιώτη Γιαννάκη για τα δυόμισι χρόνια συνεργασίαs μαζί του, ως προπονητή της ομάδας μας.Κατά την περίοδο της θητείας του, ο Ολυμπιακός κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδος της αγωνιστικής περιόδου 2009-2010, έλαβε μέρος μετά από απουσία 10 ετών σε δύο συνεχόμενα φάιναλ-φορ της Ευρωλίγκα και μάλιστα φέτος, μετά από 13 χρόνια, συμμετείχε στον τελικό της εν λόγω διοργάνωσης.

Ευχόμαστε ολόψυχα στον κ. Παναγιώτη Γιαννάκη κάθε επιτυχία στη συνέχεια της καταξιωμένης πορείας του στο χώρο του μπάσκετ».

Πηγή: Sport Fm

Μουντιάλ 2010: Γερμανία - Σερβία 0 - 1

Όποιος βιαστεί να χαρακτηρίσει «φτωχό» το 1-0 με το οποίο η Σερβία επικράτησε της Γερμανίας σε παιχνίδι για τον τέταρτο όμιλο του Μουντιάλ, θα έχει κάνει τεράστιο λάθος. Εκτός του γκολ του Γιοβάνοβιτς στο 38’, είχαμε μια αποβολή (Κλόζε), ένα χαμένο πέναλτι και τρία δοκάρια σε ένα πραγματικά σπουδαίο ματς. Μοιραίος για τα «πάντσερ» ο Ποντόλσκι που αστόχησε στην εκτέλεση της «εσχάτης των ποινών».

Πολλά νεύρα και κάρτες στο ματς του "Πορτ ........

Ελίζαμπεθ", δεν παράτησαν το παιχνίδι οι Γερμανοί, παρά το αριθμητικό τους μειονέκτημα. Δίκαιη η επικράτηση των «πλάβι». Πλέον Σερβία, Γερμανία και Γκάνα έχουν από τρεις βαθμούς, με τους Αφρικανούς να αντιμετωπίζουν το Σάββατο την ουραγό, χωρίς πόντο, Αυστραλία στο άλλο παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής.

Το ματς

Δυναμικά ξεκίνησαν τον αγώνα οι δύο ομάδες, ενώ ήταν φανερή η διάθεση να παίξουν από τα πλάγια. Η κινητικότητα του Λαμ από τα δεξιά και του Ποντόλσκι από την άλλη πλευρά, δημιούργησαν αρκετά προβλήματα στους Σέρβους με αποτέλεσμα και οι δύο πλάγιοι μπακ, Κολάροφ και Ιβάνοβιτς να δεχτούν γρήγορα κίτρινη κάρτα. Μια άλλα κάρτα όμως, αυτή που αντίκρισε νωρίτερα ο Κλόζε, αποδείχθηκε καθοριστική αφού ο Γερμανός επιθετικός στο 38’ «κιτρινίστηκε» για δεύτερη φορά, με αποτέλεσμα να αποβληθεί.

Στην εξέλιξη της φάσης ήρθε και το γκολ για τη Σερβία στο 38’. Ο Κράσιτς έφυγε σαν σαΐτα από τα δεξιά, πέρασε σαν σταματημένο τον Μπανστούμπερ και έβγαλε σέντρα στο δεύτερο δοκάρι. Ο Ζίγκιτς εκμεταλλεύτηκε το ύψος του, έσπασε την μπάλα και ο αφύλαχτος Γιοβάνοβιτς την έστειλε στα δίχτυα, ανοίγοντας το σκορ.

Παρά το αριθμητικό τους μειονέκτημα, τα «πάντσερ» βγήκαν μπροστά και θα μπορούσαν να πάνε στα αποδυτήρια έχοντας ισοφαρίσει. Στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου όμως, σουτ του Κεντίρα μετά από κόρνερ, σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά, δεύτερη προσπάθεια του Μίλερ, έδιωξε στη γραμμή ο Κολάροφ.

Ο Λούκας Ποντόλσκι «πέταξε» δύο καλές ευκαιρίες στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, αλλά κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί το «δράμα» που θα ακολουθούσε. Στο 60’ οι «πλάβι» έγιναν στο ίδιο έργο θεατές. Ακόμη ένα αψυχολόγητο χέρι μέσα στην περιοχή σε μια φαινομενικά ακίνδυνη σέντρα. Με την Γκάνα ήταν ο Κουσμάνοβιτς, τώρα ο πολύπειρος Βίντιτς. Το ευτύχημα για τους Σέρβους ήταν ότι σε αντίθεση με τον Γκιάν Ασαμόα, ο Ποντόλσκι εκτέλεσε άσχημα, δίνοντας την ευκαιρία στον Στοϊκοβιτς να μπλοκάρει.

Οι «πλάβι» θα μπορούσαν να σκοράρουν στο 66’, όμως σουτ του Γιοβάνοβιτς βρήκε το δοκάρι του Νόιερ, ενώ λίγο αργότερα το ίδιο συνέβη και σε κεφαλιά του Ζίγκιτς.

Ο Γιόακιμ Λεβ τα έπαιξε όλα για όλα περνώντας Κακάου και Γκόμες στον αγώνα, όμως δεν ευτύχισε να δει την ομάδα του να φτάνει στην ισοφάριση, κάτι που ίσως δικαιούταν με βάση τη συνολική εικόνα του αγώνα.

Το φίλμ του αγώνα

1' Έναρξη του αγώνα
2' Δυνατό σουτ του Στάνκοβιτς, η μπάλα περνάει άουτ.
7' Ταχύτατη αντεπίθεση για τους Γερμανούς με τον Λαμ από δεξιά, ο οποίος έβγαλε σέντρα, έδιωξαν οι αμυντικοί και ο Ποντόλσκι με εντυπωσιακό μονοκόμματο σουτ έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.
12' Καλή στιγμή για τη Σερβία με το σουτ του Νίνκοβιτς να φεύγει ψηλά άουτ.
12' Κίτρινη κάρτα βλέπει ο Κλόζε.
18' Κίτρινη κάρτα βλέπει ο Ιβάνοβιτς.
19' Κίτρινη κάρτα και για τον Κολάροφ.
22' Νέα κίτρινη κάρτα, αυτή τη φορά για τον Κεντίρα της Γερμανίας.
30' Γκολ που πετυχαίνει ο Κλόζε σωστά δεν μετράει, καθώς ο Γερμανός βρισκόταν σε θέση οφσάιντ.
33' Κίτρινη κάρτα στον Λαμ.
34' Εξαιρετικό χτύπημα φάουλ του Κολάροφ, η μπάλα περνάει ελάχιστα άουτ.
38' Αποβολή για τη Γερμανία. Ο Κλόζε βλέπει δεύτερη κίτρινη κάρτα.
38' ΓΚΟΛ 1-0 Η ΣΕΡΒΙΑ! Ο Κράσιτς βγάζει σέντρα από δεξιά, ο Ζίγκιτς με κεφαλιά γυρνάει στη μικρή περιοχή, όπου αμαρκάριστος ο Γιοβάνοβιτς δεν δυσκολεύεται να ανοίξει το σκορ.
45' Ένα λεπτό θα είναι ο επιπλέον χρόνος.
45'+1' Απίστευτη διπλή ευκαιρία για τη Γερμανία. Μετά από κόρνερ πρώτα ο Κεντίρα με σουτ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια της φάσης, νέα προσπάθεια του Μίλερ, απομακρύνει στη γραμμή ο Κολάροφ.
45'+2' Λήξη του πρώτου μέρους.

46' Έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.

53' Σουτ από τον Σβαϊνστάιγκερ, αποκρούει με δυσκολία ο Στοϊκοβιτς.
56' Κίτρινη κάρτα βλέπει ο Σούμποτιτς.
57' Νέα ευκαιρία για τη Γερμανία. Καταπληκτική μπαλιά του Οζίλ στον Ποντόλσκι που από καλή θέση αστοχεί.
58' Ξανά ο Ποντόλσκι χάνει ακόμη μία ευκαιρία.
59' Πέναλτι κερδίζει η Γερμανία. Ο Βίντιτς κάνει χέρι μέσα στην περιοχή σε μια ακίνδυνη σέντρα. Ο Μαγένκο καταλογίζει την ''εσχάτη των ποινών'' και δείχνει κίτρινη κάρτα στον αμυντικό της Σερβίας.
60' Άσχημα χτυπημένο το πέναλτι από τον Ποντόλσκι, ο Στοΐκοβιτς αποκρούει και το 1-0 υπέρ τους παραμένει.
66' Δοκάρι για τη Σερβία σε σουτ του Γιοβάνοβιτς.
70' Αλλαγή και για τις δύο ομάδες. Για τη Σερβία, στη θέση του Νίνκοβιτς ο Κάτσαρ και για τη Γερμανία, ο Κακάου παίρνει τη θέση του Μίλερ.
71' Αλλαγή για τη Γερμανία, στη θέση του Οζίλ ο Μαρίν.
73' Κίτρινη κάρτα στον Σβαϊνστάιγκερ.
74' Δεύτερο δοκάρι για τη Σερβία, με τον Ζίγκιτς να πηδάει πιο ψηλά απ' όλους, να παίρνει την κεφαλιά, αλλά να στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και έξω.
75' Αλλαγή για τη Σερβία, στη θέση του Κουσμάνοβιτς ο Πέτροβιτς.
77' Αλλαγή για τη Γερμανία, στη θέση του Μπαντστούμπερ ο Γκόμες.
79' Αλλαγή για τη Σερβία, στη θέση του Γιοβάνοβιτς ο Λάζοβιτς.
81' Μεγάλη ευκαιρία για τους Σέρβους. Σουτ του Κατσάρ μέσα από την περιοχή, πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
90'+4' Λήξη του αγώνα.


Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Λαμ, Μπαντστούμπερ (77' Γκόμες), Μερτεζάκερ, Φρίντριχ, Κεντίρα, Σβαϊνστάιγκερ, Μίλερ (70' Κακάου), Οζίλ (71' Μαρίν), Ποντόλσκι, Κλόζε.

ΣΕΡΒΙΑ: Στοΐκοβιτς, Ιβάνοβιτς, Κολάροφ, Βίντιτς, Σούμποτιτς, Νίνκοβιτς (70' Κάτσαρ), Στάνκοβιτς, Κράσιτς, Γιοβάνοβιτς (79' Λάζοβιτς), Κουσμάνοβιτς (75' Πέτροβιτς), Ζίγκιτς.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 18ης Ιουνίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.