Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατρών

Συνεδριάζει την Τρίτη 22 Ιουνίου και ώρα 20.30 μ.μ. το δημοτικό συμβούλιο Φιλιατρών με θέματα όπως τη έγκριση δαπανών για τα ΕΡΑΝΙΑ 2010, την Έγκριση δαπάνης εκδηλώσεων εορτασμού Αγίας Παρασκευής Τοπικού Διαμερίσματος Εξοχικού, πρόσληψη τριών εργατών δράσεων πυροπροστασίας, τροποποίηση προϋπολογισμού κλπ.

Αναλυτικά τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:

1. Έγκριση δαπανών διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων «ΕΡΑΝΙΑ 2010».
2. Έγκριση δαπάνης εκδηλώσεων εορτασμού Αγίας Παρασκευής Τοπικού Διαμερίσματος Εξοχικού.
3. Καθορισμός του αριθμού και των ειδικοτήτων προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.
4. Πρόσληψη (3) τριών εργατών δράσεων πυροπροστασίας.
5. Τροποποίηση προϋπολογισμού.
6. Απ’ ευθείας ανάθεση εργασιών «καθαρισμοί χώρων».
7. Επί αιτήματος Παπαδόπουλου Γεωργίου, περί αναγνώρισης δημοτικής παρόδου προ του ‘23.
8. Ανάκληση της υπ’ αριθμ. 91/2010 απόφασης Δ.Σ.

θυμίζουμε ότι η συνεδρίαση θα μεταδοθεί και από το Ράδιο Νίκη στους 96,4 FM, Μέσω διαδικτύου, από το Φιλιατρά News πατώντας το εικονίδιο του Ράδιο Νίκη επάνω δεξιά, ή όσοι έχετε εγκαταστήσει την Φιλιατρά News toolbar μέσα από τον ενσωματωμένο player.

Την Παρασκευή η δίκη για το φόνο του 53χρονου δικηγόρου Σπύρου Ιωάννου από την Κυπαρισσία

Την Παρασκευή θα ξεκινήσει στην Καλαμάτα η δίκη για το φόνο του δικηγόρου Σπύρου Ιωάννου, στην Κυπαρισσία, στις 26 Ιανουαρίου του 2009.
Στο εδώλιο θα καθίσουν ένας 36χρονος ομογενής από την Αλβανία και ένας 30χρονος Αλβανός που διέμεναν στην Κυπαρισσία.
Ένας τρίτος Αλβανός, κατηγορούμενος για την ίδια υπόθεση, δεν έχει συλληφθεί και αναζητείται από την Αστυνομία.

Ο 53χρονος Δικηγόρος Σπύρος Ιωάννου είχε δεχτεί άνανδρη δολοφονική επίθεση με σιδηρολοστό μέσα στο γραφείο του που βρίσκεται στην Κυπαρισσία πάρα πολύ κοντά στα δικαστήρια.
Το θύμα βρέθηκε μέσα σε μια λίμνη αίματος από .........

φίλο του. Αμέσως ειδοποίησε την αστυνομία και το ασθενοφόρο και διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας όπου οι γιατροί εφόσον περιποιήθηκαν τα τραύματα του τον διακόμισαν στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τριπόλεως όπου ο Σπύρος Ιωάννου νοσηλεύτηκε στην μονάδα εντατικής θεραπείας όπου 3 μέρες μετά κατέληξε τα ξημερώματα της 29ης Ιανουαρίου.

Η αστυνομία είχε εξαπολύσει άγριο κυνηγητό για την ανακάλυψη και σύλληψη των Δραστών όπου στις 30 Μαρτίου δυο από τους 3 δράστες συνελήφθησαν και ομολόγησαν την πράξη τους.

Ξεκίνησε σήμερα η παγκόσμια διάθεση του Microsoft Office 2010. 27Αυγούστου η Ελληνική έκδοση.

Η Microsoft Corp. ανακοινώνει σήμερα την παγκόσμια διάθεση των νέων προϊόντων της, Microsoft Office 2010, Microsoft Visio 2010 και Microsoft Project 2010. Οι καταναλωτές μπορούν από σήμερα να προχωρήσουν στην αγορά του αγγλικού Office 2010,επισκεπτόμενοι 35.000 καταστήματα λιανικής πώλησης σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Το ελληνικό Office 2010 θα κυκλοφορήσει στις 27 Αυγούστου 2010.

Επιπλέον, το νέο προϊόν της Microsoft ......

διατίθεται με την αγορά επιτραπέζιων και φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών από τους κορυφαίους κατασκευαστές παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων των Acer, Asus, Dell, HP, Lenovo, Samsung, Sony και Toshiba. Υπολογίζεται ότι, μέσα στον επόμενο χρόνο, περισσότεροι από 100 εκατομμύρια ηλεκτρονικοί υπολογιστές θα διαθέτουν προ-εγκατεστημένη μία από τις 3 εκδόσεις: Office Home and Student 2010, Office Home and Business 2010 ή Office Professional 2010.

«Εργαζόμενοι στενά με το δίκτυο μεταπωλητών και με κορυφαίους κατασκευαστές ηλεκτρονικών υπολογιστών, προχωρήσαμε σε σημαντικές αλλαγές όσον αφορά στον τρόπο διάθεσης του Office 2010, προσφέροντας στους καταναλωτές περισσότερες επιλογές αγοράς και καθιστώντας, με αυτόν τον τρόπο, την εγκατάσταση του Office σε νέους και παλιούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές πιο εύκολη από ποτέ», δήλωσε ο Stephen Elop, Πρόεδρος του Microsoft Business Division της Microsoft. «Για πρώτη φορά, οι χρήστες θα μπορούν να αγοράσουν σε καταστήματα λιανικής πώλησης μια Κάρτα Ενεργοποίησης Προϊόντος (Product Key Card) για να ενεργοποιήσουν το προ-εγκατεστημένο Office 2010 σε νέους υπολογιστές. Ακόμα, για όσους θέλουν να “κατεβάσουν” το Office 2010 απευθείας από το Office.com σε έναν παλιό υπολογιστή, η νέα τεχνολογία Click-to-Run θα τους βοηθήσει να το εγκαταστήσουν μέσα σε λίγα μόνο λεπτά».

Με την ευκαιρία της παγκόσμιας διάθεσης του νέου Office, ο κ. Νίκος Λειβαδάς, Office Marketing Manager της Microsoft Ελλάς, σημείωσε τα ακόλουθα: «Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε το πολυαναμενόμενο Office 2010 που θα προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα να εργαστούν αποτελεσματικά από οπουδήποτε και αν βρίσκονται και να επωφεληθούν από καινοτομίες που για πρώτη φορά αξιοποιούνται σε σουίτα γραφείου. Η διάθεση του ελληνικού Office 2010 στις 27 Αυγούστου 2010, θα σηματοδοτήσει μια νέα εποχή χρήσης του PC για τους Έλληνες χρήστες, που αναμένουν με έντονο ενδιαφέρον το νέο προϊόν της Microsoft».
Επισημαίνοντας την υψηλή απήχηση του Office, ο MikeHurt, Senior Vice President της comScore ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πρόσφατα στοιχεία της comScore Tech Metrix επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι περισσότεροι από 1 δισεκατομμύριο υπολογιστές σε όλο τον κόσμο έχουν εγκατεστημένο το λογισμικό του Office, αποδεικνύοντας ότι αποτελεί τη δημοφιλέστερη σουίτα γραφείου στον κόσμο. Ο εντυπωσιακός αυτός αριθμός αποτυπώνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο που διαδραματίζουν τα προϊόντα λογισμικού, όπως το Microsoft Office, στη διαμόρφωση του ψηφιακού κόσμου μέχρι σήμερα».

Παράλληλα, τα αποτελέσματα έρευνας της Microsoft, που διενεργήθηκε σε όσους δοκίμασαν τη δοκιμαστική (beta) έκδοση του Office 2010, έδειξαν ότι το 75% των χρηστών εξέφρασε την επιθυμία να αγοράσει το Office 2010 εντός των επόμενων 6 μηνών. Επισημαίνεται ότι, κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής περιόδου, περισσότεροι από 9 εκατομμύρια χρήστες εγκατέστησαν τη δοκιμαστική (beta) έκδοση του Office 2010, αριθμός ο οποίος είναι 6 φορές μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο της δοκιμαστικής έκδοσης του Office 2007, αποδεικνύοντας εμπράκτως το αυξημένο ενδιαφέρον των χρηστών για το νέο Office 2010.

Καλλιστεία 2010: Απόψε η μεγάλη βραδιά.

Απόψε το βράδυ στις 9 απο την συχνότητα του ANT1 θα γίνει ο 21ος Διαγωνισμός Ομορφιάς με παρουσιάστρια τη Βίκυ Καγιά.

Για πρώτη φορά φέτος κάθε κοπέλα έχει τον δικό της σχεδιαστή, με αποτέλεσμα η μία να κοιτάει το φόρεμα της άλλης και οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες, ενώ στο στόχαστρο έχει μπει η Άννα Πρέλεβιτς, κόρη του γνωστού μπασκετμπολίστα, καθώς κάποιες συνυποψήφιές της θεωρούν πως είναι σε πλεονεκτική θέση λόγω ονόματος.

Λόγω κρίσης, για πρώτη φορά φέτος ο ...........

διαγωνισμός ομορφιάς δεν θα γίνει σε νυχτερινό κέντρο αλλά σε στούντιο, όπου θα βρίσκονται συγγενείς των κοριτσιών και λίγοι επώνυμοι, όπως η Έρρικα Πρεζεράκου και η Ματθίλδη Μαγγίρα, ενώ απούσα έχει δηλώσει πως θα είναι η Ευγενία Μανωλίδου.

Το στέμμα στην Σταρ Ελλάς θα δώσει η περσινή νικήτρια Βιβιάνα Καμπανίλε, ενώ οι δύο αναπληρωματικές θα πάρουν το στέμμα από… ξένα χέρια, αφού οι προκάτοχοί τους βρίσκονται στο εξωτερικό.

Εκτός από ομορφιά και θέαμα, θα απολαύσουμε και ξεχωριστούς guests: οι ΝΕΥΜΑ με την Κατερίνα Στικούδη, το Θηρίο με την Ελένη Φουρέιρα και δύο καλλιτέχνες που αναδείχθηκαν στο φετινό X FACTOR, o νικητής του talent show Σταύρος Μιχαλακάκος και το συγκρότημα 48 Ώρες, θα ανεβάσουν ακόμη περισσότερο το θερμόμετρο!

Οι τρεις μεγάλες νικήτριες του φετινού διαγωνισμού θα κερδίσουν μία τριετή υποτροφία από το Mediterranean College, για να σπουδάσουν ό,τι επιθυμούν! Ακόμη, η Citroen χαρίζει στις 3 νικήτριες από ένα Citroen C1!

Χορηγός του 21ου Διαγωνισμού Ομορφιάς είναι το Lipton Linea.

Οι 23 υποψήφιες του Διαγωνισμού Star Hellas/Miss Hellas/Miss Young 2010 είναι οι:

Υποψήφιες Μiss Young:
1. Χριστίνα Κατσίκη,
2. Ευγενία Μπακοδήμα,
3. Βαλεντίνη Παπαδάκη,
4. Αναστασία Σιδηροπούλου,
5. Μελίνα Συρίη,
6. Δανάη Τσιμπασίδου.

Υποψήφιες Star Hellas/Miss Hellas:
7. Έφη Αναστασοπούλου,
8. Μπάγια Αντωνοπούλου,
9. Θεοδώρα Βράνιτς,
10. Μαντώ Γαστεράτου,
11. Αργυρώ Γάτου,
12. Ειρήνη Καλκούνου,
13. Κωνσταντίνα Καπράνα,
14. Βαλεντίνα Μαγαλιού,
15. Τζωρτζίνα Μαλλιαρόζη,
16. Κατερίνα Μπιλίνη,
17. Ελεωνόρα Μπρετζ,
18. Αγγελική Ντιούκα,
19. Άννα Πρέλεβιτς,
20. Όλγα Τεμίρτσεβα,
21. Έλενα Τόπκα,
22. Μαρία Τσαγκαράκη,
23 Εύα Φλόκαλη.

Εξοργισμένος ο διοικητής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας για την πρόταση καλαφάτη για κλείσιμο του ιδρύματος

Πριν από ενάμιση περίπου μήνα ο νέος διοικητής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας Πάνος Μπόζος, σε συνέντευξή του στο «Θάρρος», είχε εκφράσει την έντονη ανησυχία του για πιέσεις που ασκούνται προκειμένου να κλείσει το ίδρυμα, κάνοντας λόγο ακόμη και για συμφέροντα. Μάλιστα, ο τίτλος του «Θ» στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας τότε ήταν: «Κλείνει το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας;».

Το θέμα επανέφερε χθες με δηλώσεις του στην τοπική εφημερίδα «Ελευθερία» ο γιατρός Γιώργος Καλαφάτης (διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας και της Α΄ Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας), ο οποίος πρότεινε να καταργηθεί το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.
Την άποψη αυτή, ο κ. Καλαφάτης επανέλαβε .......

χθες και στο «Θάρρος». Όπως μας είπε, μεταξύ άλλων, έτσι κι αλλιώς τα περισσότερα περιστατικά της Τριφυλίας παραπέμπονται για χειρουργικές επεμβάσεις στην Καλαμάτα. Πρόσθεσε δε, ότι, ενώ το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας τυπικά θεωρείται ισότιμο με αυτό της Καλαμάτας, δεν ανταποκρίνεται στο ρόλο του, με αποτέλεσμα το μεγαλύτερο βάρος της δουλειάς του να μεταφέρεται στους γιατρούς της Καλαμάτας. Τις δηλώσεις του, όπως ανέφερε, προκάλεσε πρόσφατο περιστατικό από τροχαίο. Ένας νέος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, αφού πρώτα χάθηκαν ώρες για να γίνει διάγνωση στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, όπου τελικά δεν τον κράτησαν. «Εάν είχε έρθει κατευθείαν με ασθενοφόρο στην Καλαμάτα και δεν είχε πάει καθόλου στην Κυπαρισσία, θα είχε γλιτώσει χρόνο και δεν θα είχε επιβαρύνει την κατάστασή του» σημείωσε ο κ. Καλαφάτης.

Οι δηλώσεις του κ. Καλαφάτη προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του διοικητή του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας Πάνου Μπόζου, ο οποίος χθες μας είπε: «Έχω εξοργιστεί με όσα διάβασα. Δε μπορεί αυτά τα πράγματα να λέγονται από γιατρούς, που υποτίθεται ότι προστατεύουν τη δημόσια υγεία! Χειρουργικά περιστατικά μπορεί να έρχονταν στην Καλαμάτα, γιατί εδώ κι ένα χρόνο στην Κυπαρισσία δε λειτουργούσαν τα χειρουργεία, όπου γινόταν ανακαίνιση. Όμως, άλλο να βάζεις θέμα σωστής λειτουργίας και συνεργασίας των Νοσοκομείων μεταξύ τους και άλλο να ζητάς να εξαφανιστεί ένα Νοσοκομείο που εξυπηρετεί 50.000 κατοίκους και διπλάσιους ή τριπλάσιους το καλοκαίρι. Τι θα γίνει αν καταργηθεί το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας; Θα δημιουργηθεί κενό ή θα έρθουν άλλοι, ιδιώτες; Γιατί κενό σε μια τόσο μεγάλη μερίδα πληθυσμού δε μπορεί να υπάρξει» σημείωσε στο «Θ» ο κ. Μπόζος, προσθέτοντας ότι θα επανέλθει με γραπτή απάντησή του στον κ. Καλαφάτη.

Πηγή: Θάρρος

Επίτιμοι Δημότες Πατρών ο Άλκης Ξύγκας, Μπασακίδης Νικόλαος, Γεώργιος Σκαλαίος

Επιτιμους Δημότες Πατρέων ανακύρηχθηκαν οι Δήμαρχοι Φιλιατρών Άλκης Ξύγκας, Θουρίας Γιώργος Σκαλαίος και ο Αντιδήμαρχος Καλαμάτας Νίκος Μπασακίδης.

Σύμφωνα με απόφαση που πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων ανακήρυξε Επίτιμους Δημότες όλους τους αιρετούς της αυτοδιοίκησης που σπούδασαν στα Τριτοβάθμια Εκπαιδευτικά ιδρύματα της Πάτρας.

Ο Δήμαρχος Φιλιατρών Άλκης Ξύγκας φοίτησε στην φαρμακευτική σχολή, ο Δήμαρχος Θουρίας κος Σκαλαίος φοίτησε στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο στην Πάτρα, στη Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών με ειδίκευση στον ελληνικό πολιτισμό, και ο Αντιδήμαρχος Καλαμάτας Νίκος Μπασακίδης στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η ειδική αυτή εκδήλωση πργματοποιήθηκε .......

στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου "Απόλλων" στην Πάτρα, το Σάββατο 12 Ιουνίου 2010.
Ο Δήμαρχος της πόλης κος Ανδρέας Φούρας με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ανακήρυξε επίτιμους Δημότες της πόλης των Πατρέων.

Η τελετή ήταν μια πρωτοβουλία του Δήμου Πατρέων, του Πανεπιστημίου Πατρών, του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου και του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Πατρών, προς τιμήν των Αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που έχουν αποφοιτήσει από τα Ανώτατα ιδρύματα της πόλης.

Από τον Δήμαρχο Πατρέων κο Ανδρέα Φούρα και τις πρυτανικές αρχές των πανεπιστημίων της πόλης, παρουσία των πολιτικών αρχών της περιοχής, επιδόθηκε στους τιμώμενους η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία έγινε η ανακήρυξή τους σε επίτιμους Δημότες της πόλης.


a onblur="try {parent.deselectBloggerImageGracefully();} catch(e) {}" href="http://img175.imageshack.us/img175/3747/44811392.jpg">

Καλλικράτης: ως 7 Ιουλίου οι αιτήσεις για εθελοντικές μετατάξεις

Την 7η Ιουλίου έθεσε ως καταληκτική ημερομηνία για υποβολή αιτήσεων εθελοντικών μετατάξεων στους 27.500 υπαλλήλους των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και των Περιφερειών το υπουργείο Εσωτερικών.

Εφόσον οι αιτήσεις για εθελοντικές μετατάξεις δεν καλύψουν τις ανάγκες των Δήμων και Περιφερειακών Αυτοδιοικήσεων που προβλέπει ο «Καλλικράτης», θα εφαρμοστεί η διαδικασία των υποχρεωτικών μετατάξεων.

Οι εκπρόσωποι των υπαλλήλων στις ........

Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και τις Περιφέρειες εξέφρασαν τη διαφωνία τους στις υποχρεωτικές μετατάξεις ζητώντας από το υπουργείο Εσωτερικών να συγκεκριμενοποιήσει τα οργανογράμματα των νέων Περιφερειακών Αυτοδιοικήσεων.

Οι αιτήσεις εθελοντικής μετάταξης αφορούν το μόνιμο και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικό των οργανικών μονάδων (Διευθύνσεων, Τμημάτων, Αυτοτελών Τμημάτων, Γραφείων, Αυτοτελών Γραφείων).

Το δυναμικό αυτό θα απορροφηθεί από τους νέους Δήμους και Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις του «Καλλικράτη».

Τις μετατάξεις στις Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις θα επικυρώσει ο γενικός γραμματέας της κρατικής Περιφέρειας με έναρξη ισχύος της απόφασης την 1η Ιουλίου 2011.

Η ίδια ημερομηνία θα ισχύσει και για τους υποχρεωτικώς μεταταχθέντες δεδομένου ότι απασχολούνταν από 1η Ιανουαρίου 2010.

Η ίδια διαδικασία θα τηρηθεί και για τις μετατάξεις στους νέους Δήμους του Καλλικράτη, με την ημερομηνία των μετατάξεων την 1η Ιανουαρίου 2011.

Γυναικείο τουρνουά ποδοσφαίρου στα Φιλιατρά

Ενα πολύ αξιόλογο τουρνουά ποδοσφαίρου θα διεξαχθεί το διήμερο 19 και 20 Ιουνίου στα Φιλιατρά. Πρόκειται για το τουρνουά γυναικείου ποδοσφαίρου με τη συμμετοχή τεσσάρων ομάδων. Διοργανωτές του τουρνουά είναι η Εράνη και ο Δήμος Φιλιατρών και πρόκειται για μία πολύ αξιόλογη πρωτοβουλία που γίνεται για πρώτη φορά και αξίζει στήριξης από όλους τους φορείς.

Το τουρνουά που θα είναι για ηλικίες από 8 έως 17 ετών, θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 19-20 Ιουνίου στο νέο Στάδιο Φιλιατρών και θα συμμετάσχουν οι: Νίκη Καλαμάτας, Αρης Θεσσαλονίκης, Πανπατραϊκός και Αίολος Πύργου.

Το πρόγραμμα των αγώνων δεν έχει βγει ακόμη, όμως το ...........

πιο πιθανό είναι να γίνουν δύο αγώνες κάθε ημέρα. Τέλος, να σημειώσουμε ότι υπάρχει ενδεχόμενο να έρθουν για να παρακολουθήσουν το τουρνουά και 2-3 παίκτες του Αρη από την ανδρική ομάδα.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 16ης Ιουνίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.