Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

EUROBASKET 1987: Η Ελλάδα στην κορυφή της Ευρώπης.

14 Ιουνίου 1987.
Μια ημερομηνία.
Μια χρονιά.
Ο Πρώτος Ευρωπαϊκός τίτλος για την Ελλάδα


Ήταν η ημερομηνία - η χρονιά που η Ελλάδα ανέβηκε ψηλά στο βάθρο του Ευρωπάϊκού basket. Η ημερομηνία που έσπασε καρδιές ο ΑΘΛΟΣ που έκαναν τότε οι διεθνείς μας παίκτες.
Μετα απο έναν συγκλονιστικότατο τελικό με την ομάδα της τότε Σοβιετικής Ένωσης η Ελλάδα έγραψε με χρυσά Γράμματα στην Ιστορία το όνομα της.
Η Ελληνική συμμετοχή τότε είχε μπεί με πολύ .........

δειλά βήματα στην διοργάνωση αλλά πολύ γρήγορα βρήκε τον βηματισμό της.

Την ανετότατη επικράτηση επί της Ρουμανίας ακολούθησε η εξαιρετικά μεγάλη εμφάνιση κόντρα στην Γιουγκοσλαβία.

Τον τσαμπουκά της Ελλάδας εκοψε άγαρμπα η Ισπανία του Σαν Επιφάνιο, και η Σοβιετική Ένωση με την… βοήθεια των διαιτητών.

Η Εθνική Ελλάδας όμως δεν επηρρεάστηκε, συνέχισε να αγωνίζεται κοιτώντας ευθεία στα μάτια ΟΠΟΙΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΕΙΧΕ.
Αντεπιτέθηκε και με την νίκη της επί της Γαλλίας πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Στα ημιτελικά η Ιταλία αποδείχθηκε εύκολη υπόθεση για το συγκρότημα του Κώστα Πολίτη.

Οι Γιουγκοσλάβοι σίγουρα μέχρι και σήμερα θα ακούνε το όνομα Γκάλης και θα τους πιάνει τεταρταίος πυρετός γιατι εξ' αιτίας του η Γιουγκοσλαβία πήγε στον μικρό τελικό ενώ η Ελλάδα στον μεγάλο τελικό για να διεκδικήσει το όνειρο της. Να διεκδικήσει στα ίσια το κύπελλο των Ευρωπαίων πρωταθλητών.

Ο τελικός, κόντρα στην Σοβιετική Ένωση των γιγάντων, έσπασε καρδιές…
Οι συγκινήσεις που έκρυβε ο αγώνας ήταν ανεπανάληπτες, με αποκορύφωμα τις δύο εύστοχες βολές του Καμπούρη και το άστοχο τρίποντο του Γιοβάισα στο τέλος της παράτασης.
4 δευτερόλεπτα πρίν το τέλος ο Γιοβάίσα κάνει φάουλ και ο Αργύρης Καμπούρης πάει για βολές.
Το σκόρ μέχρι εκείνο το δευτερόλεπτο είναι στα ίσια. 101 - 101.

Ο Αργύρης Καμπούρης αποδεικνύεται ότι διαθέτει ψυχρό αίμα και εκτελεί την πρώτη βολή γράφοντας το Σοβιετική Ένωση - Ελλάδα 101 - 102.
Οι Καρδιές στην Ελλάδα έχουν σπάσει. Λυποθυμίες, εμφράγματα Εγγεφαλικά.... Ολα μαζί.
Ο καμπούρης με βλέμα ψυχρό εκτελεί εύστοχα και την δεύτερη βολή γράφοντας το ιστορικό Σοβιετική Ένωση - Ελλάδα 101 - 103.

Στα υπόλοιπα 4 δευτερόλεπτα οι σοβιετικοί προσπάθησαν να απειλήσουν με τρίποντο αλλα η αστοχία τους (ευτυχώς) έστειλε την Ελλάδα στα Ουράνια.
Οι Ελληνες ξεχύθηκαν στους δρόμους να γιορτάζουν την ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΝΙΚΗ επι των Σοβιετικών.
Η Ελλάδα στις 14 Ιουνίου έγραψα με χρυσά γράμματα το όνομα της στο βιβλίο της Ιστορίας ανοίγοντας παράλληλα τον δρόμο για επόμενες επιτυχίες.

Ελλάδα: Νίκος Σταυρόπουλος, Παναγιώτης Γιαννάκης, Αργύρης Καμπούρης, Νίκος Λινάρδος, Παναγιώτης Καρατζάς, Μιχάλης Ρωμανίδης, Νίκος Φιλίππου, Λιβέρης Ανδρίτσος, Παναγιώτης Φασούλας, Μέμος Ιωάννου, Φάνης Χριστοδούλου, Νίκος Γκάλης,
Προπονητής: Κώστας Πολίτης




ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ EUROBASKET 1987

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Έμεινε ο Σπανούλης

Ο Παναθηναϊκός θέλει να τελειώσει όσο πιο νωρίς γίνεται την επιχείρηση Σπανούλης
Αίσιο τέλος είχαν οι διαπραγματεύσεις της διοίκησης του Παναθηναϊκού με τον Βασίλη Σπανούλη.
Τι τους θες τους μάνατζερ όταν δεν υπάρχει...διαπραγμάτευση; Σε ένα ακόμα καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός κάθισε στο τραπέζι έθεσε τους όρους του και περίμενε άμεση απάντηση. Ο Μίσκο Ραζνιάτοβιτς, ατζέντης του Βασίλη Σπανούλη και του Νίκολα Πέκοβιτς, έφτασε στην Αθήνα με διάθεση για σκληρό πόκερ αναφορικά με το διεθνή γκαρντ.

Μόνο που ακουμπώντας τα χέρια στο τραπέζι πρέπει να αισθάνθηκε αιχμάλωτος για δύο λόγους. Ο κυριότερος ήταν ότι ο Παναθηναϊκός, έχοντας ήδη ολοκληρώσει την συμφωνία με τον Διαμαντίδη, έθεσε το οικονομικό του ταβάνι (περίπου στα 1,7 εκατομμύρια το χρόνο) ενώ τόνισε πως θέλει απάντηση...χθες.

Καμία πρόταση από Ολυμπιακό ή Ρεάλ

Ο δεύτερος λόγος ήταν ότι ο Σέρβος μάνατζερ ........

ήλπιζε να έχει στα χέρια του πρόταση από τον Ολυμπιακό ώστε να διαπραγματευτεί με τους πρωταθλητές και ποιος ξέρει ίσως να ωθούσε τον πελάτη στην σκέψη της καλύτερης προσφοράς. Μόνο που οι ερυθρόλευκοι όχι απλά δεν κατέθεσαν πρόταση, αλλά κατέστησαν σαφές ότι δεν ενδιαφέρονται για τον 27χρονο γκαρντ αν (σημειώστε το αυτό το "αν") ο αθλητής δεν είχε πρώτα απορρίψει την πρόταση του Παναθηναϊκού.

Η δε Ρεάλ φαίνεται πως δεν μπήκε ποτέ στην διαδικασία να διαπραγματευτεί με τον Ραζνιάτοβιτς.

Σύμφωνα με τον Σέρβο μάνατζερ δεν υπήρξε τίποτε περισσότερο να πει με τον Παναθηναϊκό, έχοντας και την εκπεφρασμένη άποψη του πελάτη του να μείνει στους πρασίνους, παρά να αποδεχτεί την πρόταση για διετή συμφωνία. Μένει η υπογραφή για την επισημοποίηση της παραμονής του.

Περισσότερο ενδιαφέρον αποκτά η περίπτωση του Πέκοβιτς, αλλά θα χρειαστεί υπομονή 15 ημερών, αφενός διότι η Μινεσότα σκέφτεται να τον δώσει σε ανταλλαγή (ακούγεται ενδιαφέρον από το Χιούστον και την Ιντιάνα) αφετέρου διότι δεν μπορεί να επισημοποιηθεί καμία πρόταση μέχρι την 1η Ιουλίου.

Η συμφωνία με τον Σπανούλη και τον Διαμαντίδη υποχρεώνει τον Παναθηναϊκό να κινηθεί γρήγορα και για τον Γιασικεβίτσιους. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Ομπράντοβιτς πιέζει για την παραμονή του Λιθουανού θεωρώντας ότι θα αποδεχθεί τον ίδιο ρόλο (τρίτη επιλογή μεν, στα μεγάλα παιχνίδια η μπάλα θα περνά από τα χέρια του), αλλά ο Σάρας δεν θέλει να πέσει κάτω από το ψυχολογικό φράγμα του ενός εκατομμυρίου.

Ο Τύπος στην Λιθουανία θεωρεί βέβαιη την αποχώρησή του, στην Ελλάδα όμως κρατάμε πολύ σοβαρή επιφύλαξη δίνοντας προβάδισμα στην παραμονή.

Αντιθέτως δεν τίθεται θέμα για τους Μπατίστ-Νίκολας οι οποίοι συνεχίζουν κανονικά.

Contra.gr

Για πάντα αρχηγός ο Διαμαντίδης!

Παίκτης του Παναθηναϊκού για τα επόμενα τρία χρόνια θα είναι ο Δημήτρης Διαμαντίδης. Όπως αναμενόταν, ο διεθνής πλέι μέικερ υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο και θα παραμείνει για ακόμη μια τριετία στο «τριφύλλι». Όταν εξαντληθεί και το νέο του συμβόλαιο, ο 30χρονος πλέι μέικερ θα έχει συμπληρώσει εννιά χρόνια παρουσίας στους «πράσινους».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ: .......

Τρία ακόμη χρόνια αρχηγός του Παναθηναϊκού θα είναι ο Δημήτρης Διαμαντίδης. Ο Έλληνας γκαρντ συμφώνησε με τους «πράσινους» για ανανέωση του συμβολαίου του για την επόμενη τριετία. Ο Διαμαντίδης φορά τη φανέλα με το νούμερο 13 από το 2004, όταν και υπέγραψε το πρώτο του συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό. Από τότε έχει κατακτήσει έξι πρωταθλήματα Ελλάδας, πέντε κύπελλα Ελλάδας και δύο ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Πηγή: SportFM

Ολη η Ελλάδα μια αποθήκη εκρηκτικών. Εκρηκτικά και σε λατομείο στα Φιλιατρά.

ΠΕΝΗΝΤΑ τόνοι εκρηκτικά στα... χωράφια, έτοιμα να χρησιμοποιηθούν από τρομοκράτες και κακοποιούς! Τα ευρήματα τον τελευταίο μήνα των ειδικών μονάδων της ΕΛ.ΑΣ. (σε συνεργασία με την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία) από εκατοντάδες λατομεία και εταιρείες προμήθειας εκρηκτικών σε όλη τη χώρα είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακά. Το έναυσμα γι΄ αυτή την πολυήμερη έρευνα έδωσε μια λίστα 13 εγκαταστάσεων με εκρηκτικά που βρέθηκε στο αυτοκίνητο του κατηγορούμενου ως μέλους του «Επαναστατικού Αγώνα» Κωνσταντίνου Γουρνά στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. με πυροτεχνουργούς ..........

και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά αναζήτησαν σε όλη την Ελλάδα αφύλακτους χώρους αποθήκευσης εκρηκτικών, τους οποίους εντοπίζουν και εποπτεύουν ομάδες ενόπλων προκειμένου να κατασκευάζουν βόμβες μεγάλης ισχύος. Και οι αστυνομικοί βρέθηκαν προ (ανησυχητικών) εκπλήξεων.

Η υπόθεση με τον κύκλο των χαμένων εκρηκτικών θεωρείται άκρως σοβαρή. Ηδη συνεχή ενημέρωση για τα δεδομένα της έρευνας είχαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. κ. Λευτέρης Οικονόμου. Στενοί συνεργάτες του κ. Χρυσοχοΐδη έκαναν λόγο στο «Βήμα της Κυριακής» για «ένα απέραντο ξέφραγο αμπέλι...εκρηκτικών ικανών να τινάξουν όλη την Ελλάδα στον αέρα. Πρόκειται για μια αδιανόητη κατάσταση. Μερικοί μεταφέρουν και αποθηκεύουν τα εκρηκτικά σαν να είναι ροδάκινα. Εντοπίστηκε περίπτωση όπου μεταφορέας αμμωνιοδυναμίτιδας και ζελατοδυναμίτιδας, προκειμένου να μην του τις κλέψουν, τις είχε κρύψει σπίτι του, δίπλα από τα μέλη της οικογένειάς του»!

Από την έρευνα συντάχθηκαν τουλάχιστον 40 δικογραφίες σε βάρος ιδιοκτητών λατομείων και εταιρειών για πλημμελή ή ανύπαρκτη φύλαξη δεκάδων τόνων εκρηκτικών, ενώ στο Αυτόφωρο οδηγήθηκαν οκτώ άτομα. Συνολικά εντοπίστηκαν σε χωράφια και με ανύπαρκτη επιστασία 22 τόνοι της εκρηκτικής ύλης ΑΝFΟ και περίπου 13,2 τόνοι αμμωνιοδυναμίτιδας και ζελατοδυναμίτιδας! Ακόμη, σε κοινή θέα, χωρίς καμιά φύλαξη, βρέθηκαν περίπου 55 χιλιόμετρα φιτιλιού, 70.000 καψύλλια και εκατοντάδες μασούρια ζελατοδυναμίτιδας έτοιμα να πυροδοτηθούν!

Υπολογίζεται ότι στον ελληνικό χώρο λειτουργούν νομίμως 300 λατομεία, ενώ υπάρχουν ακόμη περίπου 50 λατομεία στα οποία γίνονται εξορύξεις χωρίς νόμιμη άδεια. Ακόμη, υπολογίζεται ότι στον τομέα της διακίνησης ή μεταφοράς εκρηκτικών δραστηριοποιούνται εκατοντάδες εταιρείες- προμηθεύτριες λατομείων και εργοληπτικών εταιρειών. Θεωρείται ότι ένα μεγάλο ποσοστό αυτών των επιχειρήσεων δεν τηρούν τα μέτρα ασφαλείας...

Φιλιατρά και Πέρα Λάκκος

Η πλέον χαρακτηριστική περίπτωση εντοπίστηκε στην Κοζάνη. Σε υπαίθρια αποθήκη εταιρείας διακίνησης εκρηκτικών βρέθηκε ποσότητα 15 τόνων ΑΝFΟ και 500 κιλών ζελατοδυναμίτιδας για τις οποίες δεν είχε ληφθεί κανένα μέτρο φύλαξης. Επίσης η ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών χωρίς καμιά ασφάλεια σε χώρο εξόρυξης αδρανών υλικών στη θέση Αγκινάρα- Προφήτη Ηλία, στα Φιλιατρά Μεσσηνίας, που βρισκόταν στη λίστα των λατομείων του «Επαναστατικού Αγώνα». Εκεί κατασχέθηκαν περίπου 25 κιλά ΑΝFΟ και αμμωνίτη που είναι τα υλικά που χρησιμοποιεί κυρίως η συγκεκριμένη οργάνωση. Κοντά σε αυτό το λατομείο διέμεναν οι κάτοχοι των πλαστών ταυτοτήτων (στα ονόματα Γριβοκωστόπουλος και Μανδαλώζης) που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της οργάνωσης. Οι αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν την περίπτωση αυτό το λατομείο να ήταν ο χώρος από τον οποίο έκλεβε εκρηκτικά ο «Επαναστατικός Αγώνας» και κατασκεύαζε τις βόμβες μεγάλης ισχύος που χρησιμοποίησε στις τελευταίες βομβιστικές επιθέσεις.

Ο υπεύθυνος του λατομείου ανέφερε στο «Βήμα της Κυριακής» ότι « τους τελευταίους μήνες δεν υπήρχε λατομική δραστηριότητα λόγω διενέξεων για το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Και έτσι μας είχε μείνει μια σχετικά μικρή ποσότητα εκρηκτικών. Στις 28 Μαΐου έφθασε ξαφνικά στο λατομείο μεγάλη ομάδα αστυνομικών και βρήκε τα εκρηκτικά σε μια άκρη του λατομείου. Ποτέ δεν μου είπαν πώς και γιατί πραγματοποίησαν αυτό τον έλεγχο...».

Η ΕΛ.ΑΣ. είχε τα τελευταία χρόνια σειρά πληροφοριών ότι μέλη ενόπλων οργανώσεων παρακολουθούν το σύστημα διακίνησης και αποθήκευσης εκρηκτικών σε όλη την Ελλάδα προκειμένου να εντοπίσουν τα ευάλωτα σημεία και να κλέψουν μεγάλες ποσότητες. Μάλιστα οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. διαθέτουν σειρά πληροφοριών ότι οι υπεύθυνοι αυτών των εταιρειών στις περισσότερες περιπτώσεις κλοπής εκρηκτικών αποφεύγουν να ενημερώσουν τις διωκτικές αρχές προκειμένου να μην τους αποδοθούν ποινικές ευθύνες και τους καταλογιστούν πρόστιμα για την πλημμελή φύλαξή τους.

Οπως αναφέρουν οι αστυνομικοί «στις περισσότερες περιπτώσεις χρήσης εκρηκτικών από τη 17Ν,τον ΕΛΑ, αλλά και από μια οργάνωση που είχε δημιουργήσει το 1997 ο κατηγορούμενος για τον “Επαναστατικό Αγώνα” Νίκος Μαζιώτης, δεν είχαμε διαπιστώσει πώς και από πού είχαν κλέψει τα εκρηκτικά.Και αυτό γιατί σχεδόν κανένας δεν μας ενημερώνει για τις κλοπές αυτών των υλών. Εμείς είχαμε κινητοποιηθεί να ελέγξουμε κάπως το σύστημα διακίνησης εκρηκτικών πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.Ομως η κατάσταση παρέμεινε χωρίς ουσιαστική εποπτεία».

Εσπασαν τρία λουκέτα

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν ενδεικτική την περίπτωση κλοπής σε μεταλλείο στο Προσήλιο Φωκίδας τον Ιούλιο του 2003. Μέλη του «Επαναστατικού Αγώνα» διαπιστώθηκε ότι έκλεψαν 16 κιλά εκρηκτικού γαλακτώματος, αλλά και 95 κιλά ζελατοδυναμίτιδας. Στόχος τους ήταν μια αποθήκη όπου φυλάσσονταν τα εκρηκτικά, η οποία βρισκόταν σε βάθος δεκάδων μέτρων σ΄ ένα από τα εργοτάξια του μεταλλείου στην περιοχή του Πέρα Λάκκου. Οπως προέκυψε από την έρευνα της Αστυνομίας, οι δράστες για να μπουν στην αποθήκη έσπασαν τρία λουκέτα σε ενδιάμεσες πόρτες που οδηγούσαν στα εκρηκτικά. Η κλοπή αποκαλύφθηκε τη Δευτέρα 28 Ιουλίου 2003 ύστερα από μια αρχική έρευνα των υπευθύνων του μεταλλείου και σε αυτή την περίπτωση υπήρχε ενημέρωση των διωκτικών αρχών. Αυτά τα εκρηκτικά χρησιμοποιήθηκαν σχεδόν σε όλες τις βομβιστικές επιθέσεις του «Επαναστατικού Αγώνα» την περίοδο 2003- 2009, ενώ ένα μέρος τους βρέθηκε στη γιάφκα της οργάνωσης στην Κυψέλη.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα μέλη του «Επαναστατικού Αγώνα» είχαν αναπτύξει ένα ευρύ δίκτυο πληροφοριών για να βρίσκουν εκρηκτικά σε εγκαταλειμμένους χώρους. Κατ΄ αυτό τον τρόπο φαίνεται στα τέλη του 2008 να εντόπισαν λατομείο που δεν λάμβανε κανένα μέτρο φύλαξης εκρηκτικών και έκλεψαν εκατοντάδες κιλά της εκρηκτικής ύλης ΑΝFΟ, όπως και αμμωνιοδυναμίτιδας, τις οποίες χρησιμοποίησαν σε βομβιστικές επιθέσεις μεγάλης ισχύος εναντίον των εγκαταστάσεων της Citibank στην Κηφισιά (η βόμβα με 150 κιλά ΑΝFΟ δεν εξερράγη), εναντίον του Χρηματιστηρίου και αλλού. Παράλληλα, ίδιου τύπου εκρηκτική ύλη χρησιμοποιεί σε βομβιστικές επιθέσεις της και η οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και πιθανολογείται ότι οι δύο οργανώσεις... μοιράζονται αυτά τα εκρηκτικά. Μεγάλη ποσότητα ΑΝFΟ βρέθηκε προ διμήνου σε γκαράζ στον Καρέα, που είχε ενοικιάσει ο Κωνσταντίνος Γουρνάς.

Πηγή: Το Βήμα

Ο Τάκης Παναγόπουλος ο νέος προπονητής της Εράνης

Ο Τάκης Παναγόπουλος είναι από σήμερα και επίσημα ο νέος προπονητής της μεγάλης ομάδας της Εράνης για την νέα αγωνιστική περίοδο που έρχεται.
Ο Τάκης παιδί που μεγάλωσε και ανδρώθηκε στην Εράνη τόσο ως παίκτης αλλά και ως υπεύθυνος προπονητής των τμημάτων υποδομής της μεγάλης ομάδας μας είναι πρόσωπο κοινά αποδεκτό το οποίο όσο ήταν στον πάγκο της Ακαδημίας Νίκης Πλάτης διατηρούσε άριστες σχέσης με τους ποδοσφαιριστές της Εράνης αλλά και με τα μέλη της διοίκησης και ξέρει να δουλέψει σωστά μια ομάδα.
Άλλωστε αυτό έδειξε η πετυχημένη πορεία του στην Νίκη όλα αυτά τα χρόνια.

Μιλώντας στη σελίδα της Εράνης ο Τάκης Παναγόπουλος υποστήριξε ότι εφόσον δούλευε στα τμήματα υποδομής ήταν φυσικό και επόμενο κάποια στιγμή ότι θα ερχόταν το πλήρωμα του χρόνου να αναλάβει και την μεγάλη ομάδα.
Είναι ένα εγχείρημα το οποίο τον γεμίζει με ........

περισσότερη υπευθυνότητα ενώ δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν τον φοβίζει η ανάληψη των καθηκόντων του ως προπονητής της μεγάλης ομάδας.
Τόνισε δε ότι δεν θα παρεκκλίνει καθόλου των αρχών του και η νέα διοίκηση της ομάδα αυτό εκτίμησε στο πρόσωπο του.

Πηγή: ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

ΣΧΟΛΙΟ
Εμείς να ευχηθούμε καλή δύναμη στον κο Παναγόπουλο, καλή επιτυχία στα νέα του αυξημένα καθήκοντα.
Είμαστε βέβαιοι ότι θα τα καταφέρει.


Δικαιολογίες για την περίοδο του Μουντιάλ.

"Υπόθεση εργασίας. Ηδη διανύουμε το μήνα του 19ου μουντιάλ. Χάνεται τέτοια διοργάνωση?? Οχι Βέβαια.... Ο πιστός και ... φιλότιμος ποδοσφαιρόφιλος δε διανοείται ότι δε θα παρακολουθήσει έστω και ένα παιχνίδι. Τι γίνεται όμως, όταν ένας αγώνας διεξάγεται σε ώρα που κανονικά θα έπρεπε να βρίσκεστε στη δουλειά σας;

Ιδέες και λύσεις! Διαβάστε.....

1. Πλημμύρισε το σπίτι, χάλασαν τα υδραυλικά (Κάποιος πρέπει να μείνει στο σπίτι να περιμένει τον υδραυλικό. Δε θα γίνετε πολύ πειστικός, αλλά το… ματσάκι θα το δείτε)

2. Αρρώστησε το παιδί και πρέπει να το πάω στο γιατρό (Εναλλακτικά μπορεί να γεννάει η γυναίκα σας. Τι κι αν δεν αναφέρατε ποτέ ότι δεν είναι έγκυος; Σας διέφυγε. Βασική προϋπόθεση είναι να έχετε γυναίκα και… παιδί)

3. Ο γιατρός μου είπε ότι δουλεύω πολύ σκληρά και πρέπει να ξεκουραστώ. Μου έδωσε αναρρωτική άδεια μέχρι τις 11 Ιουλίου (Αν γνωρίζετε έναν γιατρό, το πρόβλημά σας λύθηκε)

4. Είχε απίστευτη κίνηση στο δρόμο. Έγινε ατύχημα, κόλλησα για δύο ώρες, οπότε μια και είχα ήδη αργήσει επέστρεψα σπίτι (Κλασσική δικαιολογία, αλλά απαιτεί και έρευνα. Σερφάρετε στο internet, ακούστε ραδιόφωνο ώστε να μάθετε ποιοι δρόμοι είναι μποτιλιαρισμένοι)

5. Κλειδώθηκα μέσα στο σπίτι, έχασα τα κλειδιά και ο κλειδαράς δεν μπορεί να έρθει πριν τις 11 Ιουλίου (Αν το αφεντικό δε στείλει κλειδαρά είστε τυχεροί. Φροντίστε να προμηθευτείτε με τις απαραίτητες ποσότητες ξηράς τροφής)

6. Δεν αισθάνομαι πολύ καλά σήμερα, καλύτερα να δουλέψω από το σπίτι (Παλιά και χιλιοειπωμένη δικαιολογία, αλλά στις περισσότερες των περιπτώσεων λειτουργεί)...

7. Καθώς ερχόμουν στη δουλειά είδα στην άκρη του δρόμου ένα τραυματισμένο σκυλί. Το μάζεψα, το πήγα στον κτηνίατρο και μου είπε ότι για τον επόμενο μήνα θα πρέπει να είμαι συνεχώς δίπλα του μέχρι να αναρρώσει (Θα βοηθήσει αν όντως υπάρχει σκυλί και αν το κρατήσετε και μετά το τέλος του Mundial. Μην παραλείπεται κάθε τόσο να στέλνετε και φωτογραφίες του στους συναδέλφους σας)

8. Αποφάσισα να πάρω άδεια τον επόμενο μήνα. Αν εκτιμάς τη δουλειά μου δε θα μου την αρνηθείς (Απαιτούνται τεράστια αποθέματα αυτοπεποίθησης και να είστε σίγουροι ότι είστε απαραίτητοι)
9. Σήμερα παίζουν Ελλάδα-Αργεντινή και μου ζητάς να έρθω στη δουλειά; (Η ειλικρινή σας στάση μάλλον δε θα εκτιμηθεί από το αφεντικό σας. Θα σας επιτρέψει να δείτε το παιχνίδι, αλλά την επόμενη ημέρα θα σας στείλει στο λογιστήριο)
10. Το Παγκόσμιο Κύπελλο διεξάγεται μία φορά κάθε τέσσερα χρόνια. Δουλεύω κάθε μέρα σαν το σκυλί, οπότε θεωρώ ότι μου αξίζει αυτές τις ημέρες να ξεκουραστώ
(Η… βόλτα από το λογιστήριο που αναφέραμε και παραπάνω πρέπει να θεωρείται βέβαιη. Τα πάντα, άλλωστε, στη ζωή είναι θέμα επιλογών)"

Μειώνονται κλήσεις και πρόστιμα λόγω κρίσης?

Μένουν απλήρωτες στα συρτάρια οι κλήσεις και είναι τόσο πολλές που το υπουργείο σκέφτεται ήδη τη μείωσή τους.

Ποσά όπως 700 ευρώ για παραβίαση του STOP ή για παραβίαση κόκκινου είναι δυσβάσταχτα και είναι πολλοί εκείνοι που δεν πάνε να πληρώσουν ούτε το μισό όπως προβλέπει ο νόμος εντός 10 ημερών.
Ζώνη και κράνος που έχουν πρόστιμο .........

350 ευρώ (μισός μισθός δηλαδή) είναι επίσης δυσβάσταχτα και μεταξύ των κλήσεων που δεν πληρώνονται από τους πολίτες.
Ακόμη και τέτοιου είδους πρόστιμα για σοβαρότατες παραβάσεις που βάζουν σε κίνδυνο ζωές σκέφτεται το υπουργείο να μειώσει.

Μια δεύτερη σκέψη είναι να μην μειωθεί το πρόστιμο, αλλά το ποσό που θα πληρώνει ο παραβάτης αν προσέλθει εντός 10 ημερών.
Ειδικά για τις “ακίνδυνες” παραβάσεις όπως παράνομο παρκάρισμα ή παραβίαση λεωφοριολορίδας και μικρές υπερβάσεις ταχύτητας, υπάρχει η σκέψη τα πρόστιμα να μειωθούν αρκετά και να μην υπερβαίνουν τα 25 ευρώ όταν ο παραβάτης πάει να πληρώσει εντός 10ημέρου.

Αν οι “ακίνδυνες” παραβάσεις μειωθούν ίσως κάποιοι άνθρωποι βοηθηθούν, αρκεί όμως το μέτρο να μην δώσει μια ακόμη αφορμή στους γνωστούς “κουρσάρους” των δρόμων να παρκάρουν όπου θέλουν ή να περνάνε με κόκκινο πιο εύκολα απ' ότι μέχρι σήμερα.

Οι καθαρές παραλίες στην Μεσσηνία

Την Έκθεση για το 2009 παρουσίασαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος, αποδεικνύοντας ότι το 2009 το 96% των παράκτιων υδάτων κολύμβησης και το 90% των κολυμβητικών τοποθεσιών σε ποταμούς και λίμνες ανταποκρίθηκαν στα ελάχιστα πρότυπα.

Σύμφωνα με αξιολόγηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και με βάση τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα με έτος αναφοράς το 2009, οι ακτές της Ελλάδας αλλά και ειδικότερα της Μεσσηνίας πληρούν στο σύνολό τους τα μικροβιολογικά κριτήρια για ασφαλή κολύμβηση.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου .........

Περιβάλλοντος μέσω του προγράμματος παρακολούθησης ποιότητας νερών κολύμβησης στις ακτές της χώρας για το 2009, για τη Μεσσηνία οι μετρήσεις αφορούσαν στους παραλιακούς Δήμους:
Αβίας (σ.σ. τα σημεία δειγματοληψίας ήταν στις ακτές Ακρογιάλι - Σταυριανέα και Σάντοβα Κιτριές),
Αίπειας (στον Άγιο Ανδρέα),
Αυλώνος (στην παραλία Ελαίας και απέναντι από το ξενοδοχείο «Ακρογιάλι),
Γαργαλιάνων (στο Λαγκούβαρδο και στη «Χρυσή Άμμο»),
Καλαμάτας (στο ξενοδοχείο Messinian Bay, στην Ανάσταση, στη Δυτική Παραλία, στην Αεροπορία, στην Ανάληψη, στο ύψος των ξενοδοχείων «Elite» και «Filoxenia» και στη Μικρή Μαντίνεια στο «Τουριστικό»),
Κορώνης (στην παραλία του Ζάγκα, στον Άγιο Ιωάννη, στο Αρτάκι και στην Αγία Τριάδα),
Κυπαρισσίας (στον Αϊ Λαγούδη, στη Γιαννίτσαινα, στην Καρτέλα, και στο κάμπινγκ «Χάνι»),
Λεύκτρου (Καλαμίτσι, Καλόγρια, Καρδαμύλη, Ριτσά και Στούπα),
Μεθώνης (Μεθώνη, Φοινικούντα, Μακρύναμμος, Μακρύγιαλος, Λούτσα, Αρχαία Πύδνα, Ανεμόμυλος), Μεσσήνης (Μπούκα και Βελίκα),
Πεταλιδίου («Βρύση Ψεύτη», κάμπινγκ Eros Beach), Πύλου (Γιάλοβα και έναντι παλαιού Γυμνασίου) και
Φιλιατρών (Αγία Κυριακή, Άγριλος, Λιμενάρι, Στόμιο).

Τα αποτελέσματα των αναλύσεων για την πλειοψηφία των ακτών ήταν εξαιρετικά. Σε ορισμένες περιοχές ανιχνεύθηκαν ολικά κολοβακτηριοειδή, κολοβακτ. κοπρανώδους προελεύσεως και κοπρανώδεις στρεπτόκοκκοι, αλλά όχι σε ποσοστά τέτοια ώστε να υπάρχει ανησυχία για την ποιότητα των νερών κολύμβησης.

Οι θάλασσες στη Μεσσηνία, σύμφωνα με τις μετρήσεις, πληρούν, λοιπόν, στη συντριπτική πλειονότητά τους τις προϋποθέσεις που ορίζουν οι εθνικές και κοινοτικές οδηγίες σε ό,τι αφορά τη μικροβιακή επιβάρυνση και έτσι έχουν λάβει δικαίως τον τίτλο των καθαρότερων. Ωστόσο, πρέπει να προσέχουμε για να συνεχίσουμε να έχουμε (καθαρές θάλασσες)

Πηγή: Θάρρος

Μεγαλύτερα ασφάλιστρα για τους παραβάτες του Κ.Ο.Κ!

Οι αυξήσεις στα ασφάλιστρα για όσους παίρνουν κλήση της τροχαίας έρχονται από το 2011.

Οι ασφαλιστικές θα είναι on line με την τροχαία και σύμφωνα με την εφημερίδα “Τα Νέα” θα συμβουλεύονται το point system για να δουν αν ο οδηγός που έχουν ασφαλίσει είναι ... επικίνδυνος και και άρα επιρρεπής σε τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα.

Παράλληλα δεν θα επιτρέπεται η ..........

ασφάλιση αυτοκινήτων που δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ, έτσι οι ιδιοκτήτες για να πάρουν στα χέρια τους το συμβόλαια θα πρέπει να πηγαίνουν στην ασφαλιστική και το δελτίο τεχνικού ελέγχου.
Το νέο νομοσχέδιο θα προβλέπει ΚΤΕΟ και για τις μηχανές πάνω από 50 κυβικά. Τα καινούργια θα πρέπει να περάσουν πρώτη φορά στα τέσσερα χρόνια και ύστερα κάθε δύο χρόνια, ενώ κάθε δύο χρόνια θα πρέπει να περνούν ΚΤΕΟ και τα μεταχειρισμένα.

Πηγή: Newsit.gr

«Τελεσίγραφο» της ΟΛΜΕ στο υπ. Παιδείας

Περιθώριο μέχρι την Τρίτη έδωσε στο υπουργείο Παιδείας η ΟΛΜΕ για την επίλυση του θέματος της αμοιβής των εκπαιδευτικών που διορθώνουν τα γραπτά των Πανελλαδικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναζητείται συναινετική λύση στην κατεύθυνση του να εξασφαλιστεί η άμεση καταβολή των αμοιβών, όπως συνέβαινε έως τώρα και όχι να υπάρξει αύξησή τους.

Ο υφυπουργός Παιδείας Γιάννης Πανάρετος ..........

βρίσκεται σε συνεννοήσεις με το υπουργείο Παιδείας, επιχειρώντας να βρεθεί φόρμουλα άμεσης καταβολής των αποζημιώσεων στους εκπαιδευτικούς και το πολύ σε δύο συνεχόμενες μηνιαίες δόσεις αντί σε περισσότερες και μέχρι το Νοέμβριο όπως εισηγούνται τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου.

Το πρόβλημα ως προς τον χρόνο καταβολής και τις δόσεις προέκυψε, επειδή -σύμφωνα με το νέο νόμο- οι πρόσθετες αμοιβές των δημοσίων υπαλλήλων δεν μπορεί να υπερβαίνουν το 25% των ακαθάριστων αποδοχών τους - έναντι του 50% που ίσχυε μέχρι πρότινος.

Πηγή: Καθημερινή

Μουντιάλ 2010 : Τέλος οι περίφημες βουβουζέλες!

Χρειάστηκε να περάσουν τρεις ημέρες και αρκετά ματς στη Νότιο Αφρική, για να βάλουν σε σκέψεις τους διοργανωτές αναφορικά με την ύπαρξη των περίφημων βουβουζέλων μέσα στο γήπεδο.

Στις πέντε αναμετρήσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα, η βουβουζέλα ηχεί καθ’όλη τη διάρκεια των ενενηντάλεπτων κι ο εκκωφαντικός της θόρυβος διαπερνά τις φωνές των οπαδών των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων, ενώ εξαιτίας αυτού, οι σχολιαστές των αγώνων αναγκάζονται να ανεβάζουν τον τόνο της φωνής τους προκειμένου να ακουστούν.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ..........

οργανωτικής επιτροπής του Παγκοσμίου Κυπέλλου, Ντάνι Τζόρνταν, με δηλώσεις του στο BBC, μετά από έντονα παράπονα παιχτών, δημοσιογράφων και χορηγών, η βουβουζέλα, για την οποία είχε γίνει πολύς λόγος πριν την έναρξη του Μουντιάλ, θα απαγορευτεί από τους οπαδούς κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Ο Ντάνι Τζόρνταν είπε για το συγκεκριμένο θέμα : «Είχαμε πει ότι αν ενοχλούσε την εξέλιξη του αγώνα θα λαμβάναμε μέτρα. Από την αρχή είχαμε απαγορεύσει τη χρήση τους κατά την ανάκρουση των εθνικών ύμνων και των ανακοινώσεων του σταδίου. Προσπαθούμε για το καλύτερο αλλά δεν θέλουμε να χαλάσουμε και την ατμόσφαιρα.

Εγώ πάντως θεωρώ ότι το καλύτερο είναι να τραγουδάνε οι φίλαθλοι. Τις μέρες του «άπαρτχαιντ» εκφράζαμε την αντίθεσή μας τραγουδώντας και πιστεύω είναι χαρακτηριστικό της κουλτούρας του λαού μας».

Ένας από τους παίκτες που έχει εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά του και είναι αντίθετος με τη χρήση των βουβουζέλων είναι και ο αριστερός μπακ της εθνικής Γαλλίας, Πατρίς Εβρά, ο οποίος χαρακτήρισε τον ήχο τους «σαν αυτόν που κάνει ένα σμήνος από εξαγριωμένες μέλισσες», ενώ συνέχισε λέγοντας :

«Δεν μπορούσαμε να κοιμηθούμε το βράδυ. Οι άνθρωποι τις φυσούν από τις 6.00 το πρωί. Στο γήπεδο δεν μπορούμε να ακούσουμε ο ένας τον άλλον».

ΞΕΚΙΝΑ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕΤΑΤΑΞΕΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΑΡΧΙΩΝ‏

Τις επόμενες ημέρες θα γνωρίζουν δεκάδες χιλιάδες υπάλληλοι νομαρχιών και δήμων που καταργούνται με ποιον τρόπο θα μεταταγούν είτε στις περιφέρειες είτε στους νέους δήμους που δημιουργούνται με τον «Καλλικράτη».

Στο υπουργείο Εσωτερικών αρμόδια Επιτροπή επεξεργάζεται την σχετική απόφαση που θα εκδοθεί εντός Ιουνίου και θα καθορίζει χρονοδιάγραμμα ενός τριμήνου (από 1η Ιουλίου έως και 30 Σεπτεμβρίου) για να πραγματοποιηθούν οι μετατάξεις.
Ο πρώτος μήνας θα αφορά τις εθελοντικές .........

μετατάξεις και οι δύο επόμενοι τις υποχρεωτικές που πιθανολογείται ότι θα είναι και η μεγάλη πλειοψηφία. Στόχος του υπουργείου είναι αφενός η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί τουλάχιστον ένα μήνα πριν τις τοπικές και περιφερειακές εκλογές που διεξάγονται στις 7 Νοεμβρίου καθώς σε αυτό το διάστημα «παγώνει» οποιαδήποτε υπηρεσιακή μεταβολή στους ΟΤΑ και αφετέρου οι νέοι δήμοι και οι περιφέρειες που θα ξεκινήσουν να λειτουργούν από την 1 Ιανουαρίου 2011 να έχουν πλήρως στελεχωμένες τις υπηρεσίες τους.

Οργανικές και όχι προσωποπαγείς οι θέσεις

Παράλληλα το ΥΠΕΣ έχει ως βασικό στόχο αφενός οι νέες θέσεις στην συντριπτική τους πλειοψηφία να είναι οργανικές και όχι προσωποπαγείς και αφετέρου να διασφαλίζονται πλήρως τα μισθολογικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Όπως λέει στην αυτοδιοίκηση gr ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Εσωτερικών «όλες οι θέσεις στις περιφέρειες θα είναι οργανικές καθώς εκεί οι οργανισμοί θα καθορισθούν με Προεδρικό Διάταγμα και δεν χρειάζεται έγκριση από το περιφερειακό συμβούλιο». Ωστόσο, ο ίδιος σημειώνει ότι στους νέους δήμους αρχικά οι θέσεις να είναι προσωποπαγείς, καθώς πλην του προεδρικού διατάγματος για τους νέους οργανισμούς απαιτείται και έγκριση του δημοτικού συμβουλίου η οποία μπορεί να προχωρήσει μόνο μετά την 1/1/2011. Διαβεβαιώνει όμως ότι «στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι προσωποπαγείς θέσεις θα μετατραπούν σε οργανικές και μόνον σε ιδιαίτερες περιπτώσεις δεν θα γίνει αυτό». Να σημειωθεί ότι η προσωποπαγής θέση καταργείται με τη συνταξιοδότηση αυτού που την κατέχει, ενώ οι οργανικές διατηρούνται και είναι από τη νομοθεσία υποχρεωτικό να καλύπτονται.

Στην ίδια πόλη όσοι μεταταγούν

Επιπλέον, όπως έχει πει και σε παλαιότερη συνέντευξή του στην αυτοδιοίκηση gr ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος θα ληφθεί ειδική μέριμνα ώστε οι μετατάξεις των υπαλλήλων να γίνονται σε περιοχές κοντινές σε σχέση με την προηγούμενη εργασία τους και πάντως εντός της πόλης που κατοικούν και εργάζονταν.

Όσον αφορά τους συμβασιούχους, θα αποχωρήσουν όλοι και ανάλογα με τις ανάγκες των νέων ΟΤΑ θα έχουν το δικαίωμα επαναπρόσληψης με τη νέα διαδικασία μέσω ΑΣΕΠ.

Απόπειρα ληστείας απο Αλβανό στο Λεύκτρο

Διάρρηξη στο σπίτι 74χρονης έκανε 37χρονος Αλβανός σε δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Λεύκτρου έκανε χθές τις πρώτες πρωϊνές ώρες και συγκεκριμένα στη 01:15.
Ο Δράστης παραβίασε την εξωτερική θυρα της οικίας της 74χρονης η οποία κοιμώταν στο εσωτερικό του σπιτιού. Η διάρρηξη έγινε αντιληπτή από την 74χρονη και ο Αλβανός ασκώντας σωματική βία απαίτησε να του παραδώσει χρήματα.

Το θύμα αντέδρασε βάζοντας τις .........

φωνές κάνοντας τον Δράστη να τραπεί σε φυγή. Η ελευθερία του δεν κράτησε για πολύ καθότι συννελήφθη και αναγνωρίστηκε απο την χροιά της φωνής του.

Σύμφωνα με την προανάκριση ο ο δράστης είχε εργαστεί πρόσφατα στο σπίτι του θύματος.
Εις βαρος του συλληφθέντος 37χρονου Αλβανού σχηματίστηκε δικογραφία και την Δευτέρα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα πρωτοδικών Καλαμάτας.
Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Καρδαμύλης.

Σύνταξη στα 65 οι γυναίκες σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα

«Μαύρα» είναι τα μαντάτα για τις γυναίκες εργαζόμενες σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το νέο Ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο Εργασίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» καταργείται σταδιακά το καθεστώς συνταξιοδότησης των μητέρων με ανήλικα παιδιά, στο Δημόσιο από 1/1/2011 ως το 2013 και στα υπόλοιπα Ταμεία ως το 2015.

Η τρόικα επιμένει να επιμηκύνει τα όρια ..........

συνταξιοδότησης που έθετε ο νόμος Πετραλιά.

Ειδικότερα, ενώ βάσει του νόμου Πετραλιά το όριο για τις γυναίκες θα διαμορφωνόταν στα 55 έτη μέχρι το 2015, η τρόικα επιμένει για συνταξιοδότηση στα 65 και για τις μητέρες ή στα 60 με 40 χρόνια ασφάλισης.

Οι επερχόμενες αλλαγές πιάνουν περίπου 140.000 γυναίκες που απασχολούνται στο Δημόσιο.

Τι προβλέπεται για τις ασφαλισμένες πριν το 1982

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των «Νέων» ισχύουν τα εξής για τις «παλιές» ασφαλισμένες:

Γυναίκες που έχουν προσληφθεί στο Δημόσιο μέχρι 31 Δεκεμβρίου 1982 (ανύπαντρες, έγγαμες ή χήρες). Θα απαιτούνται 17 έτη υπηρεσίας το 2011, 20 έτη το 2012 και 25 έτη το 2013.

Μητέρες με τρία παιδιά, που έχουν προσληφθεί πριν από το 1983. Θα απαιτούνται 21 έτη το 2011, 23 έτη το 2012 και 25 έτη το 2013.

Γυναίκες (έγγαμες, χήρες, διαζευγμένες), που έχουν προσληφθεί από 1ης Ιανουαρίου 1983 έως 31 Δεκεμβρίου 1992. Το όριο ηλικίας βρίσκεται στο 60ό έτος το 2011, πάει στο 63ο έτος το 2012 και στο 65ο έτος το 2013.

Μητέρες ανηλίκων, που έχουν προσληφθεί από 1ης Ιανουαρίου 1983 έως 31 Δεκεμβρίου 1992. Σήμερα συνταξιοδοτούνται με 25ετία στο 50ό έτος της ηλικίας. Το 2011 το όριο ηλικίας πάει στο 55ο έτος, το 2012 στο 60ό έτος και το 2013 στο 65ο έτος. Μητέρες με τρία παιδιά, που έχουν προσληφθεί από 1ης Ιανουαρίου 1983 έως 31 Δεκεμβρίου 1992. Σήμερα συνταξιοδοτούνται με 20ετία χωρίς όριο ηλικίας. Ωστόσο το 2011 θα πρέπει να συμπληρώνουν το 50ό έτος, το 2012 το 63ο έτος και το 2013 το 65ο έτος.

Μειωμένη σύνταξη για γυναίκες που έχουν προσληφθεί από 1ης Ιανουαρίου 1983 έως 31 Δεκεμβρίου 1992. Σήμερα συνταξιοδοτούνται με 25ετία σε ηλικία 55 ετών. Το όριο ηλικίας πάει στο 56ο έτος το 2011, στο 58ο έτος το 2012 και στο 60ό έτος το 2013.

Πιάστηκαν στην Καλαμάτα Ρουμάνοι με "επιχείρηση" επαιτείας

Κύκλωμα που εξωθούσε γυναίκες και παιδιά στην επαιτεία με σκοπό να τους αποσπούν τα "κέρδη" τους εξάρθρωσε χθές στην 1:30 το μεσημέρι στην οδό Ναυαρίνου η αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας.

Η πληροφορία που είχε φτάσει στους αστυνομικούς της Ασφάλειας, ήταν πολύ συγκεκριμένη. Αλλοδαποί πολίτες Ρουμανικής Καταγωγής εξωθούν στην επαιτεία γυναίκες και ανήλικα παιδιά αποσπώντας τους οικονομικό όφελος.

Οι Αστυνομικοί έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση τους Ρουμάνους και μετά από συντονισμένη Επιχείρηση εντόπισαν στην οδό Ναυαρίνου Ιδιωτικής Χρήσης Φορτηγό αυτοκίνητο (κλούβα) με τρείς άντρες ηλικίας 29,38 και 20 ετών αντίστοιχα να αποβιβάζουν απο το όχημα σε διάφορα σημεία της οδού, νεαρά κυρίως άτομα τα οποία επαιτούσαν απο περαστικούς και θαμώνες καταστημάτων.

Επίσης συνελήφθησαν άλλα έξι άτομα και ........

συγκεκριμένα μια 20χρονη σύζυγος του πρώτου Δράστη , μία 16χρονη αδελφή του πρώτου δράστη ένας 13χρονοςγιός του δεύτερου δράστη μια 16χρονη μια 19χρονη και μια 25χρονη ενώ αναζητούνται ακόμα δυο ανήλικα αγόρια τα οποία είχαν αποβιβάσει από το αυτοκίνητο και επαιτούσαν.

Οι συλληφθέντες με την εις βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Καλαμάτας.
Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Εκδήλωση για την λήξη της σχολικής χρονιάς από το 1ο Ολοήμερο νηπιαγωγείο Φιλιατρών.

Εκδήλωσή για την λήξη της σχολική χρονιάς θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα στις 7:30 στο Βορρέειον Πνευματικό κέντρο στα Φιλιατρά από μαθητές του 1ου ολοήμεου νηπιαγωγείου της πόλης μας.

Συγκεκριμένα οι μαθητές του νηπιαγωγείου θα δώσουν θεατρική παράσταση με το έργο «ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ» του Αριστοφάνη.

Σύμφωνα με την νηπιαγωγό κα Βιβή Παντελάκη, η παράσταση αυτή αποτελεί μέρος του περιβαλλοντικού προγράμματος «ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ ΔΙΗΓΟΥΝΤΑΙ...» που το νηπιαγωγείο εκπόνησε τα δύο τελευταία σχολικά έτη συμμετέχοντας στο ιταλικό «ΔΙΚΤΥΟ ΑΙΤΝΑ» μαζί με 65 νηπιαγωγεία από τις περιοχές τις Σικελίας που βρίσκονται γύρω από το ηφαίστειο της Αίτνας.
Μέσα από το πρόγραμμα τα παιδιά .........

γνώρισαν πέτρες από την επιφάνεια της γης, το υπέδαφος, τη θάλασσα, απολιθώματα, σταλακτίτες και σταλαγμίτες, κτίρια που έπαιξαν ρόλο στην ανθρώπινη ιστορία, όπως κάστρα, εκκλησίες, γεφύρια, αρχαίους Ελληνικούς ναούς και τόπους, καθώς και πέτρες που έγιναν έργα τέχνης και ανακάλυψαν την ομορφιά της φύσης σε αντικείμενα που σε κάθε άλλη περίπτωση θα τους ήταν αδιάφορα.

Μέσω του προγράμματος επικοινώνησαν με μαθητές από την Ιταλία, αντάλλαξαν εργασίες, μίλησαν μαζί τους μέσω skype και δέχτηκαν την επίσκεψη μιας Ιταλίδας νηπιαγωγού στο σχολείο τους. Έγιναν εκπαιδευτικές επισκέψεις στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης και στις οχυρώσεις της Αρκαδικής Πύλης, στον αρχαιολογικό χώρο του ανακτόρου του Νέστορα στην Πύλο και στα Μουσεία της Βάλτας το οποίο φιλοξενεί πετρώματα, ορυκτά, απολιθώματα και ημιπολύτιμους λίθους, στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αρχαίας Μεσσήνης, στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας όπου συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Οι χρωματιστές πετρούλες», όπου μέσα από μία διαδικασία παιχνιδιού και γλωσσικών δραστηριοτήτων είχαν τη δυνατότητα να κατανοήσουν πώς πολλές μικρές ψηφίδες δημιουργούν μία μοναδική εικόνα, και στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης όπου μετά από ένα project που γνώρισαν τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, είδαν αντικείμενα και έργα τέχνης από αυτόν στο Μουσείο.

Στο πρόγραμμα κάθε ενότητα λειτουργούσε σαν δίκτυο που συγκοινωνούσε με μια άλλη, προσφέροντας έτσι στους μαθητές ένα μαγικό ταξίδι γνώσης. Έτσι, αφού η πέτρινη Ακρόπολη της Αθήνας έγινε ένα μέσω για να επιβάλουν οι γυναίκες της Αθήνας την ειρήνη, επιλέχθηκε η «ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ» σαν το θεατρικό έργο με το οποίο θα αποχαιρετήσουν τη σχολική χρονιά τους.
Στην εκδήλωση είναι προσκεκλημένοι οι γονείς και οι φίλοι των παιδιών αλλά μπορεί να την παρακολουθήσει και όποιος άλλος θέλει.

Εφημερεύον φαρμακείο στα Φιλιατρά γι αυτήν την εβδομάδα

Την εβδομάδα από 14 έως και 20 Ιουνίου 2010 εφημερεύει το φαρμακείο:

Πηνελόπη Σεραφείμ

Tηλ: 2761 - 0 - 32102
Κιν. 698 - 17 54 204




Μεσσηνιακές εφημερίδες της 14ης Ιουνίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.