Σάββατο, 19 Ιουνίου 2010

Πιο... light δόσεις για δανειολήπτες. Ρυθμίσεις - σωσίβιο από τις τράπεζες για δάνεια και κάρτες

Ψαλίδι στο επιτόκιο, επιμήκυνση της διάρκειας του δανείου, συγκέντρωση των οφειλών σε νέο δάνειο, ακόμα και αξιοποίηση υπάρχοντος στεγαστικού δανείου για αποπληρωμή οφειλών σε πιστωτικές κάρτες, είναι κάποια από τα αντίδοτα που προσφέρουν πλέον οι τράπεζες για να χτυπήσουν τον... ιό της υπερχρέωσης.

Ταυτόχρονα, επιτρέπουν στους πελάτες τους να παραλείψουν την πληρωμή κάποιων δόσεων, τους δίνουν τη δυνατότητα να παγώσουν τις οφειλές τους έως και για 24 μήνες, ή τους ασφαλίζουν στην περίπτωση ατυχήματος, ασθένειας ακόμα και απώλειας εργασίας.

Ωστόσο, τα νέα δάνεια που έχουν .........

διαθέσει το τελευταίο διάστημα οι τράπεζες κρύβουν μία σειρά από παγίδες, δηλαδή είτε περισσότερους τόκους είτε αυξημένο κίνδυνο να χάσουν οι δανειολήπτες περιουσιακά τους στοιχεία, αν δεν είναι συνεπείς στις πληρωμές τους.

Μείωση δόσης

Το ψαλίδι στο επιτόκιο είναι κλασικός και ο πιο διαδεδομένος τρόπος για να μειώσει κάποιος τη δόση του, είτε πρόκειται για καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες είτε για στεγαστικά δάνεια. Στην καταναλωτική πίστη, η κίνηση αυτή συνδυάζεται κατά κανόνα με συγκέντρωση πολλών οφειλών από δάνεια και κάρτες σε ενιαίο χρέος. Ανάλογα με το ποσό της οφειλής και την ύπαρξη ή όχι κάποιου περιουσιακού στοιχείου, στην καταναλωτική πίστη το τελικό επιτόκιο μπορεί να πέσει ακόμα και στο 6%-7%, έναντι περίπου 12% για τα «απλά» καταναλωτικά δάνεια και 16%-18% για τις πιστωτικές κάρτες. Αντίστοιχα, στα στεγαστικά το σταθερό επιτόκιο πενταετίας μπορεί να πέσει ακόμα και κάτω από 4,5%, δηλαδή τουλάχιστον 1-1,5 μονάδες σε σχέση με τα δεδομένα που ίσχυαν πριν από μια διετία.

Η κίνηση αυτή μειώνει τη δόση κατά 10%20%, ανάλογα με το δάνειο, αλλά στην περίπτωση που οι οφειλές είναι υπέρογκες συνδυάζεται κατά κανόνα και με αύξηση της διάρκειας. Στα στεγαστικά δάνεια, ανάλογα με την ηλικία του δανειολήπτη, η επιμήκυνση της διάρκειας φτάνει τα 10 χρόνια, με μέγιστη διάρκεια δανείου τα 40 έτη, κάτι που σημαίνει μείωση της δόσης έως και κατά 30%. Στα καταναλωτικά δάνεια, μια ανάλογη αύξηση της διάρκειας μπορεί να αποφέρει μείωση στη δόση ακόμα και άνω του 50%.

Παράλληλα, η ύπαρξη στεγαστικού δανείου μπορεί να ευνοήσει δανειολήπτες με χρέη σε κάρτες ή καταναλωτικά δάνεια. Και αυτό γιατί οι τράπεζες μεταφέρουν οφειλές καταναλωτικής πίστης (από δάνεια και κάρτες) στο στεγαστικό, εξασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο και χαμηλότερα επιτόκια αλλά και μεγαλύτερη διάρκεια αποπληρωμής.

Περίοδοι χάριτος και πάγωμα οφειλών

Εκτός από τα μειωμένα επιτόκια και την αυξημένη διάρκεια στα δάνεια, οι τράπεζες επιτρέπουν μία σειρά από επιπλέον διευκολύνσεις στους πελάτες που φλερτάρουν με την υπερχρέωση. Η παράλειψη μίας ή δύο δόσεων τον χρόνο είναι αντίδοτο στην περίπτωση που οι δανειολήπτες βρεθούν αντιμέτωποι με κάποιο έκτακτο έξοδο, καθώς αν το δάνειο δεν εξυπηρετηθεί για τρεις συνεχόμενους μήνες θεωρείται επισφαλές και η τράπεζα μπορεί να κινηθεί εις βάρος του δανειολήπτη.

Στην περίπτωση που το πρόβλημα είναι σοβαρότερο και έχει μεγαλύτερη διάρκεια, η τράπεζα μπορεί να παγώσει έως και για 24 μήνες την καταβολή των δόσεων, μεταφέροντας το διάστημα αυτό στη λήξη του δανείου. Ανάλογα με το δάνειο και την τράπεζα, το πάγωμα μπορεί να είναι είτε έντοκο είτε άτοκο, σε άλλες περιπτώσεις ο δανειολήπτης πληρώνει μόνο τόκους και το κεφάλαιο του δανείου μεταφέρεται αυτούσιο στην περίοδο που απομένει για την αποπληρωμή.

Παράλληλα με τις δανειακές διευκολύνσεις, ειδικά στα στεγαστικά δάνεια οι τράπεζες πλέον δίνουν ολοκληρωμένα πακέτα, τα οποία συνδυάζονται με μία σειρά από ασφαλιστικές καλύψεις. Ετσι, εκτός από τις κλασικές ασφάλειες ζωής και πυρός, περιλαμβάνουν ασφάλεια σε περίπτωση απώλειας εργασίας, ασθένειας, ακόμα και ασφάλεια για κλοπή.

Προσοχή στις παγίδες!

Τα νέα δάνεια αλλά και τα προγράμματα αναχρηματοδότησης των τραπεζών μπορεί να αποτελούν σωσίβιο για μεγάλη μερίδα υπερχρεωμένων πελατών, κρύβουν όμως δύο βασικές παγίδες. Η πρώτη αφορά τους επιπλέον τόκους και η δεύτερη, τον κίνδυνο να χάσει ο δανειολήπτης τα περιουσιακά του στοιχεία.

Το χαράτσι μέσω των τόκων του δανείου προκύπτει με την επιμήκυνση της διάρκειας της οφειλής. Αν ο δανειολήπτης προσθέσει 5 ή και 10 χρόνια στον χρόνο αποπληρωμής ενός στεγαστικού δανείου, βλέπει τη δόση του να μειώνεται κάθετα.

Συχνά όμως δεν συνειδητοποιεί ότι μέχρι να αποπληρώσει τα χρέη του θα έχει καταβάλει συνολικά περισσότερους τόκους στην τράπεζα.

Αντίδοτο στην περίπτωση αυτή είναι είτε να ψαλιδίσει ξανά τη διάρκεια του δανείου του, όταν αποκτήσει την οικονομική άνεση, είτε να προβεί σε πρόωρη αποπληρωμή μέρους ή και όλων των οφειλών ώστε να γλιτώσει χρήματα από τους τόκους.

Αντίστοιχα, η συγκέντρωση των οφειλών από καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες σε ένα δάνειο με προσημείωση περιουσιακού στοιχείου μειώνει κάθετα το επιτόκιο και τη δόση, αυξάνει όμως τον κίνδυνο ο δανειολήπτης να χάσει την περιουσία του. Και αυτό γιατί, αν καθυστερήσει έστω και μία δόση, κινδυνεύει άμεσα να βρεθεί αντιμέτωπος με τον εφιάλτη του πλειστηριασμού, χάνοντας ακόμα και το σπίτι του για αγορές καταναλωτικών ειδών.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Ξεκινά σήμερα στον Αγρίλη Φιλιατρών το διήμερο λήξης για την 4η Γιορτή καρπουζιού Μεσσηνίας

Μέσα σε κλίμα γιορτής ξεκινά σήμερα Σάββατο 19 Ιουνίου το απόγευμα το διήμερο λήξη της «ΓΙΟΡΤΗΣ ΚΑΡΠΟΥΖΙΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 2010» και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 20 Ιουνίου το βράδυ στον Αγρίλη Φιλιατρών.
Μια γιορτή μέσα από την οποία προβάλλεται το πρωϊμότερο υπαίθριο καρπούζι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το καρπούζι της Μεσσηνίας, η περιοχή της Τριφυλίας, αλλά και τοπικά προϊόντα, δράσεις συλλόγων, συνεταιρισμών και ιδιωτών.

Στο διήμερο των εκδηλώσεων θα υπάρχουν εκθεσιακά περίπτερα όπου εταιρείες φυτοπροστατευτικών προϊόντων, σύλλογοι και συνεταιρισμοί γυναικών, ομάδες και συνεταιρισμοί παραγωγών αλλά και ιδιώτες θα προβάλλουν τα προϊόντα τους στους επισκέπτες είτε μέσα από τα ατομικά τους περίπτερα είτε μέσα από τα περίπτερα των Δήμων.

Στα περίπτερα των Δήμων Φιλιατρών, ..........

Κυπαρισσίας, Γαργαλιάνων και Αυλώνας μπορούν να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους όποιοι ιδιώτες το θελήσουν αρκεί να έχουν επικοινωνήσει με τους εκπροσώπους των Δήμων μέχρι την Πέμπτη 17 Ιουνίου.

Όσοι συμμετέχουν στα περίπτερα των Δήμων μπορούν να εκθέσουν τα προϊόντα τους και όχι να τα πωλούν.

Στο διήμερο θα υπάρχουν και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις για παιδιά και μεγάλους. Για τα παιδιά θα υπάρχουν παιχνίδια, θέατρο δρόμου, ζωγραφική προσώπου και θεατρικό παιχνίδι από τη «Θεατρική Ομάδα Κλόουν» του κ. Βασίλη Φλώρου από νωρίς το απόγευμα τις 7.30 μέχρι τις 8.30 και τις δύο μέρες.

Επίσης θα γίνει διαγωνισμός ζωγραφικής για παιδιά με θέμα το καρπούζι. Ήδη έχουν ενημερωθεί οι διευθυντές και οι προϊστάμενοι των σχολείων οι οποίοι το έχουν διαβιβάσει στους μαθητές τους και πολλά όμορφα έργα έχουν φθάσει στην Οργανωτική Επιτροπή. Τα ονόματα των νικητών θα ανακοινωθούν την Κυριακή το βράδυ και τότε θα απονεμηθούν και οι έπαινοι.

Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα το Σάββατο το βράδυ θα εμφανιστεί η Νάντια Καραγιάννη και την Κυριακή ο Γιάννης Καλογερόπουλος.
Στα περίπτερα των συλλόγων και των συνεταιρισμών των γυναικών θα υπάρχουν εδέσματα με γλυκές και αλμυρές γεύσεις με βάση το καρπούζι.

Προσκεκλημένη της Οργανωτικής Επιτροπής για το κομμάτι της γευσιγνωσίας είναι και αυτή τη χρονιά η σεφ κ. Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Η κ. Μπαρμπαρίγου την Κυριακή θα επισκεφθεί όλα τα περίπτερα που θα παρουσιάσουν τρόφιμα και ποτά και θα απονείμει επαίνους στα καλύτερα παρασκευάσματα από καρπούζι.

Βραβεία επίσης θα δοθούν σε παραγωγούς καρπουζιού για τις καινοτόμες καλλιέργειές τους αλλά για το μεγαλύτερο καρπούζι που θα φέρουν στην εκδήλωση.
Όσοι από τους παραβρισκόμενους το θελήσουν, μπορούν θα πάρουν μέρος στα παιχνίδια με καρπούζια και να δοκιμάσουν τις αντοχές τους στο τρέξιμο με δύο καρπούζια στις μασχάλες!
Οι παραγωγοί καρπουζιού θα προσφέρουν σε όλους τους επισκέπτες δροσερό και πεντανόστιμο ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ!!!!

Χορηγοί στη ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΡΠΟΥΖΙΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ είναι:
η Αγροτική Τράπεζα Ελλάδος,
η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας,
το Επιμελητήριο Μεσσηνίας,
τα ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ,
η ΦΥΤΡΟ ΣΠΟΡΟΙ Α.Ε,
ΑΡΔΕΥΣΕΙΣ - Τσαφαράς Παναγιώτης,
η ΑΓΡΟΦΡΟΥΤ ΕΛΛΑΣ - Πανταζής Βασίλειος ΑΒΕΕ και οι Αφοι Κατσίρου Ο.Ε.
Χορηγοί επικοινωνίας είναι η εφημερίδα Agrenda και ο Agrotypos.Μεσσηνιακές εφημερίδες της 19ης Ιουνίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.


Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2010

Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων. Συγκέντρωση την Κυριακή στη δημοτική βιβλιοθήκη.

Πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο του Τέλου Αγρα από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα της Δ' εθνικής.

Η κυριότερη απόφαση που πάρθηκε είναι να γίνει μία συγκέντρωση την προσεχή Κυριακή 20 Ιουνίου στις 7.30 το απόγευμα στη δημοτική βιβλιοθήκη Γαργαλιάνων, όπου θα μπορούν να δώσουν το "παρών" όλα τα μέλη και οι φίλοι του Τέλου Αγρα.
Εκεί θα γίνει ο απολογισμός της φετινής σεζόν, διοικητικός και .........

οικονομικός και θα αποφασιστεί σε ποια βάση θα κινηθεί του χρόνου η ομάδα.

Ουσιαστικά δεν πρόκειται για γενική συνέλευση, μιας και η νυν διοίκηση έχει άλλο ένα χρόνο θητείας, αλλά για μία συγκέντρωση που θα φανεί αν επιθυμεί κάποιος να πλαισιώσει το συμβούλιο. Αυτό που θέλουν οι διοικούντες της ομάδας είναι να γίνουν γρήγορα οι όποιες διοικητικές διεργασίες για να μπορέσει από εκεί και πέρα να προχωρήσει ο προγραμματισμός για τη νέα περίοδο που θα βρει την ομάδα μετά από τρία χρόνια στην Α' τοπική.

Πηγή: Ελευθερία

ΣΧΟΛΙΟ
Εμείς να ευχηθούμε στην Διοίκηση και την ομάδα του Τέλου Αγρα να βρει τον δρόμο του σύντομα και το τέλος του επόμενου πρωταθλήματος να βρει την ομάδα στην κατηγορία που της αξίζει να αγωνίζεται. Την Δ' Εθνική.
Οι δυο μεγαλύτερες ομάδες της Τριφυλίας (Εράνη και Τέλος Αγρας) έχουν λαμπρή ιστορία και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να γίνουν δεκανίκι της Κυπαρισσίας.
Είμαστε σίγουροι ότι ο Τέλος Άγρας μπορεί να βρει τον δρόμο του και θα τον βρει.

Συνεχίζεται η αδιαφορία του κόσμου και παραμένει το διοικητικό αδιέξοδο

Μεγάλες δυσκολίες εξακολουθεί να έχει η Κυπαρισσία στο να εκλέξει νέα διοίκηση που θα πάει την ομάδα στο πρωτάθλημα της Δ' εθνικής.
Αυτό φάνηκε περίτρανα και στην τρίτη γενική συνέλευση που έλαβε χώρα προχθές το βράδυ στο Εργατικό Κέντρο Κυπαρισσίας.

Ο κόσμος και τα μέλη του ΑΟΚ που συγκεντρώθηκαν δεν ήταν αρκετά και το σημαντικότερο κανένας δεν έδειξε διάθεση να... βγει μπροστά και να στελεχώσει τη νέα διοίκηση.
Επίσης καμία εκπροσώπηση δεν είχε ο Δήμος Κυπαρισσίας και οι λοιποί φορείς.
Αυτό που έγινε και μπροστά στον κίνδυνο να ..........

καταλήξει η ομάδα στο Πρωτοδικείο, ορίστηκε μία προσωρινή διοίκηση όπου όμως απαρτίζεται από την παλιά διοίκηση του Μπάμπη Κακούτη!

Οι παλιοί στην προσωρινή διοίκηση

Ο απερχόμενος πρόεδρος του ΑΟΚ βρίσκεται σε αυτή την προσωρινή διοικούσα επιτροπή και μαζί του είναι οι Δημήτρης Στρατικόπουλος, Θανάσης Γιαννίκος, Κώστας Γκόγκας και Γιώργος Γεωργακόπουλος, ενώ αναπληρωματικά μέλη θα είναι οι Τάκης Τριπόδης, Γιώργος Πανταζόπουλος και Γιώργος Αλεξόπουλος.

Ο κ. Κακούτης όμως ξεκαθάρισε για μία ακόμη φορά πως δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να βρίσκεται στην "κανονική" διοίκηση, απλώς θα προχωρήσει ορισμένες ενέργειες τις επόμενες ημέρες σε ό,τι έχει να κάνει με κάποια διαδικαστικά θέματα των ποδοσφαιριστών.
Επίσης είναι διατεθειμένος να ενισχύσει με κάποια οικονομική βοήθεια το νέο συμβούλιο, όμως δεν υπάρχει περίπτωση να σηκώσει και πάλι στις πλάτες του τον ΑΟΚ. Αυτό θα συνέβαινε σε περίπτωση που προχωρούσε η πρότασή του για συγχώνευση των ομάδων της Τριφυλίας.

Από τη στιγμή που αυτή η πρόταση δεν ευδοκίμησε, τότε είναι αποφασισμένος να αποχωρήσει από τα διοικητικά της Κυπαρισσίας.
Χθες το βράδυ είχε προγραμματιστεί μία συνάντηση της προσωρινής διοίκησης για να δουν τι μέλλει γενέσθαι και για να κάνουν κρούση σε ορισμένους ανθρώπους να μπουν στο συμβούλιο και να βοηθήσουν ενεργά.

Πηγή: Ελευθερία

ΣΧΟΛΙΟ
Αυτό θα συνέβαινε σε περίπτωση που προχωρούσε η πρότασή του για συγχώνευση των ομάδων της Τριφυλίας.

Γιατί Κε Κακούτη να συγχωνευτούν οι ομάδες της Τριφυλίας??? Επειδή ο ΑΟΚ ανέβηκε καλώς ή κακώς στην Δ' Εθνική, θα έπρεπε να θυσιαστούν ομάδες με μεγάλη ιστορία πίσω τους σαν τον Τέλλο Άγρα των Γαργαλιάνων και την Εράνη Φιλιατρών με πρωταθλήματα με 7 κύπελλα Μεσσηνίας και με άριστη οικονομική κατάσταση για χάρη της Κυπαρισσίας?????
Προς Θεού δηλαδή.
Αν δεν μπορείτε να αγωνιστείτε στη Δ' Εθνική καλύτερα να πέσετε σε Α, Β ή και στη Γ' Τοπική.
Μια ζωή η Κυπαρισσία στα δύσκολα ζητάει δεκανίκια.

Μια μελέτη θα δείξει αν χρειάζεται νοσοκομείο ή Κ.Υ. η Κυπαρισσία

Μια ουσιαστική μελέτη για την παροχή υπηρεσιών υγείας στο νομό θα καταδείξει αν είναι πράγματι απαραίτητη η λειτουργία νοσοκομείου, αντί ενός πολυδύναμου Κέντρου Υγείας, στην Κυπαρισσία. Την εκτίμηση αυτή εκφράζει στην «Ε» ο διευθυντής της Α΄ Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας Γιώργος Καλαφάτης, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «σε όλο τον κόσμο, τα νοσοκομεία που δεν είναι ανταποδοτικά και δεν παράγουν έργο ανάλογο με τα έξοδά τους, κλείνουν».

Οι πιο πάνω δηλώσεις αποτελούν σχολιασμό στην απάντηση του διοικητή του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας Παναγιώτη Μπόζου σε προηγούμενες δηλώσεις του Γ. Καλαφάτη στην «Ε»,με τις οποίες υποστήριζε ότι αποτελεί «πολυτέλεια» η ύπαρξη δύο νοσοκομείων στη Μεσσηνία.

Κατά την άποψη του διευθυντή της Α΄ Χειρουργικής, «κανένα .......

κενό δεν θα δημιουργηθεί αν το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας μετατραπεί σε πολυδύναμο Κέντρο Υγείας, διατηρώντας την πολύτιμη μονάδα τεχνητού νεφρού - και πιθανώς μία παθολογική νοσηλευτική μονάδα-, με την παράλληλη καλύτερη ανάπτυξη του ΕΚΑΒ για τη διακομιδή των ασθενών».
Ο Γ. Καλαφάτης, αναφερόμενος στην απάντηση του Π. Μπόζου, παρατήρησε ότι «το μόνο δικαιολογητικό για το διοικητή του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας θεωρώ ότι είναι η έλλειψη εμπειρίας σχετικά με τα προβλήματα του τομέα της υγείας στη χώρα μας». Παράλληλα, σχολίασε ότι «τα καινούργια χειρουργεία και οι ωραίες αίθουσες δεν παρέχουν υπηρεσίες υγείας. Για να παρασχεθούν οι υπηρεσίες αυτές με σωστό τρόπο, χρειάζεται επαρκής στελέχωση με εξειδικευμένους και έμπειρους γιατρούς».

Μάλιστα, ο διευθυντής της Α΄ Χειρουργικής κάλεσε το διοικητή του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, «έχοντας υπ’ όψιν του τα τωρινά προβλήματα στο χώρο της Υγείας, να δώσει χρονοδιάγραμμα με πραγματικούς χρόνους για το πότε θα μπορέσει το νοσοκομείο του να αποκτήσει ικανό αριθμό γιατρών, να καλύπτει πλήρως tις εφημερίες του, ώστε να πάψουν να ταλαιπωρούνται οι κάτοικοι της περιοχής που διακομίζονται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας επειδή πότε δεν εφημερεύει αναισθησιολόγος, πότε ο χειρουργός, πότε ο γυναικολόγος».

Σύμφωνα με την άποψη που εξέφρασε ο Γ. Καλαφάτης, «η απόσταση της Κυπαρισσίας από την Καλαμάτα δεν αποτελεί λόγο ύπαρξης άλλου νοσοκομείου. Με την ίδια λογική θα έπρεπε να αναπτυχθούν νοσοκομεία στην Πύλο και στην Αρεόπολη».
Οπως υποστήριξε, «ούτε η δικαιολογία της δωρεάς προϋποθέτει ότι θα πρέπει να διατηρηθεί επ’ άπειρον ένα νοσοκομείο που μόνο προβλήματα προκαλεί στην παροχή υπηρεσιών υγείας στο νομό μας.
Δικαιολογία για τη διατήρηση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας δεν αποτελεί ούτε το ότι, σύμφωνα με το διοικητή του, αποτελεί φορέα ανάπτυξης της Δυτικής Μεσσηνίας και των κατοίκων της. Ενα νοσοκομείο δεν είναι ούτε εργοστάσιο ούτε τουριστική μονάδα».

Πηγή: Ελευθερία

Στο 8% η διαφορά του ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ απο την MRB

Οκτώ ποσοστιαίες μονάδες προηγείται το ΠΑΣΟΚ της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας MRB για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού MEGA.

Συγκεκριμένα:.........

ΠΑ.ΣΟ.Κ. προτίθεται να ψηφίσει το 28,1% των ερωτηθέντων
ΝΔ το 20,1%
ΚΚΕ το 7%
ΛΑΟΣ το 4,6%
ΣΥΡΙΖΑ το 3,6%
Οικολόγους Πράσινους το 2,5%
Άλλο κόμμα το 3%
ενώ «αδιευκρίνιστη» ήταν η ψήφος του ενός τρίτου (31,6%) των ερωτηθέντων.

Στο ερώτημα ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό.
Το 31,4% θεωρεί καταλληλότερο τον κ. Παπανδρέου,
το 20,7% τον κ. Σαμαρά,
ενώ το 46,1% δηλώνει «κανένας από τους δύο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τέλος ο Παναγιώτης Γιαννάκης από τον Ολυμπιακό. Του δώσανε τον......... Πουλόπουλο

Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού αποτελεί και επίσημα πλέον ο Παναγιώτης Γιαννάκης όπως ανακοίνωσε η «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ. Οι Πειραιώτες ευχαρίστησαν τον «Δράκο» για τα δυόμισι χρόνια συνεργασίας και συνεχίζουν την αναζήτηση του διαδόχου του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός αναφέρει:

«Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ευχαριστεί θερμά τον κ. Παναγιώτη Γιαννάκη για τα δυόμισι χρόνια συνεργασίαs μαζί του, ως προπονητή της ομάδας μας.Κατά την περίοδο της θητείας του, ο Ολυμπιακός κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδος της αγωνιστικής περιόδου 2009-2010, έλαβε μέρος μετά από απουσία 10 ετών σε δύο συνεχόμενα φάιναλ-φορ της Ευρωλίγκα και μάλιστα φέτος, μετά από 13 χρόνια, συμμετείχε στον τελικό της εν λόγω διοργάνωσης.

Ευχόμαστε ολόψυχα στον κ. Παναγιώτη Γιαννάκη κάθε επιτυχία στη συνέχεια της καταξιωμένης πορείας του στο χώρο του μπάσκετ».

Πηγή: Sport Fm

Μουντιάλ 2010: Γερμανία - Σερβία 0 - 1

Όποιος βιαστεί να χαρακτηρίσει «φτωχό» το 1-0 με το οποίο η Σερβία επικράτησε της Γερμανίας σε παιχνίδι για τον τέταρτο όμιλο του Μουντιάλ, θα έχει κάνει τεράστιο λάθος. Εκτός του γκολ του Γιοβάνοβιτς στο 38’, είχαμε μια αποβολή (Κλόζε), ένα χαμένο πέναλτι και τρία δοκάρια σε ένα πραγματικά σπουδαίο ματς. Μοιραίος για τα «πάντσερ» ο Ποντόλσκι που αστόχησε στην εκτέλεση της «εσχάτης των ποινών».

Πολλά νεύρα και κάρτες στο ματς του "Πορτ ........

Ελίζαμπεθ", δεν παράτησαν το παιχνίδι οι Γερμανοί, παρά το αριθμητικό τους μειονέκτημα. Δίκαιη η επικράτηση των «πλάβι». Πλέον Σερβία, Γερμανία και Γκάνα έχουν από τρεις βαθμούς, με τους Αφρικανούς να αντιμετωπίζουν το Σάββατο την ουραγό, χωρίς πόντο, Αυστραλία στο άλλο παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής.

Το ματς

Δυναμικά ξεκίνησαν τον αγώνα οι δύο ομάδες, ενώ ήταν φανερή η διάθεση να παίξουν από τα πλάγια. Η κινητικότητα του Λαμ από τα δεξιά και του Ποντόλσκι από την άλλη πλευρά, δημιούργησαν αρκετά προβλήματα στους Σέρβους με αποτέλεσμα και οι δύο πλάγιοι μπακ, Κολάροφ και Ιβάνοβιτς να δεχτούν γρήγορα κίτρινη κάρτα. Μια άλλα κάρτα όμως, αυτή που αντίκρισε νωρίτερα ο Κλόζε, αποδείχθηκε καθοριστική αφού ο Γερμανός επιθετικός στο 38’ «κιτρινίστηκε» για δεύτερη φορά, με αποτέλεσμα να αποβληθεί.

Στην εξέλιξη της φάσης ήρθε και το γκολ για τη Σερβία στο 38’. Ο Κράσιτς έφυγε σαν σαΐτα από τα δεξιά, πέρασε σαν σταματημένο τον Μπανστούμπερ και έβγαλε σέντρα στο δεύτερο δοκάρι. Ο Ζίγκιτς εκμεταλλεύτηκε το ύψος του, έσπασε την μπάλα και ο αφύλαχτος Γιοβάνοβιτς την έστειλε στα δίχτυα, ανοίγοντας το σκορ.

Παρά το αριθμητικό τους μειονέκτημα, τα «πάντσερ» βγήκαν μπροστά και θα μπορούσαν να πάνε στα αποδυτήρια έχοντας ισοφαρίσει. Στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου όμως, σουτ του Κεντίρα μετά από κόρνερ, σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά, δεύτερη προσπάθεια του Μίλερ, έδιωξε στη γραμμή ο Κολάροφ.

Ο Λούκας Ποντόλσκι «πέταξε» δύο καλές ευκαιρίες στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, αλλά κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί το «δράμα» που θα ακολουθούσε. Στο 60’ οι «πλάβι» έγιναν στο ίδιο έργο θεατές. Ακόμη ένα αψυχολόγητο χέρι μέσα στην περιοχή σε μια φαινομενικά ακίνδυνη σέντρα. Με την Γκάνα ήταν ο Κουσμάνοβιτς, τώρα ο πολύπειρος Βίντιτς. Το ευτύχημα για τους Σέρβους ήταν ότι σε αντίθεση με τον Γκιάν Ασαμόα, ο Ποντόλσκι εκτέλεσε άσχημα, δίνοντας την ευκαιρία στον Στοϊκοβιτς να μπλοκάρει.

Οι «πλάβι» θα μπορούσαν να σκοράρουν στο 66’, όμως σουτ του Γιοβάνοβιτς βρήκε το δοκάρι του Νόιερ, ενώ λίγο αργότερα το ίδιο συνέβη και σε κεφαλιά του Ζίγκιτς.

Ο Γιόακιμ Λεβ τα έπαιξε όλα για όλα περνώντας Κακάου και Γκόμες στον αγώνα, όμως δεν ευτύχισε να δει την ομάδα του να φτάνει στην ισοφάριση, κάτι που ίσως δικαιούταν με βάση τη συνολική εικόνα του αγώνα.

Το φίλμ του αγώνα

1' Έναρξη του αγώνα
2' Δυνατό σουτ του Στάνκοβιτς, η μπάλα περνάει άουτ.
7' Ταχύτατη αντεπίθεση για τους Γερμανούς με τον Λαμ από δεξιά, ο οποίος έβγαλε σέντρα, έδιωξαν οι αμυντικοί και ο Ποντόλσκι με εντυπωσιακό μονοκόμματο σουτ έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.
12' Καλή στιγμή για τη Σερβία με το σουτ του Νίνκοβιτς να φεύγει ψηλά άουτ.
12' Κίτρινη κάρτα βλέπει ο Κλόζε.
18' Κίτρινη κάρτα βλέπει ο Ιβάνοβιτς.
19' Κίτρινη κάρτα και για τον Κολάροφ.
22' Νέα κίτρινη κάρτα, αυτή τη φορά για τον Κεντίρα της Γερμανίας.
30' Γκολ που πετυχαίνει ο Κλόζε σωστά δεν μετράει, καθώς ο Γερμανός βρισκόταν σε θέση οφσάιντ.
33' Κίτρινη κάρτα στον Λαμ.
34' Εξαιρετικό χτύπημα φάουλ του Κολάροφ, η μπάλα περνάει ελάχιστα άουτ.
38' Αποβολή για τη Γερμανία. Ο Κλόζε βλέπει δεύτερη κίτρινη κάρτα.
38' ΓΚΟΛ 1-0 Η ΣΕΡΒΙΑ! Ο Κράσιτς βγάζει σέντρα από δεξιά, ο Ζίγκιτς με κεφαλιά γυρνάει στη μικρή περιοχή, όπου αμαρκάριστος ο Γιοβάνοβιτς δεν δυσκολεύεται να ανοίξει το σκορ.
45' Ένα λεπτό θα είναι ο επιπλέον χρόνος.
45'+1' Απίστευτη διπλή ευκαιρία για τη Γερμανία. Μετά από κόρνερ πρώτα ο Κεντίρα με σουτ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια της φάσης, νέα προσπάθεια του Μίλερ, απομακρύνει στη γραμμή ο Κολάροφ.
45'+2' Λήξη του πρώτου μέρους.

46' Έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.

53' Σουτ από τον Σβαϊνστάιγκερ, αποκρούει με δυσκολία ο Στοϊκοβιτς.
56' Κίτρινη κάρτα βλέπει ο Σούμποτιτς.
57' Νέα ευκαιρία για τη Γερμανία. Καταπληκτική μπαλιά του Οζίλ στον Ποντόλσκι που από καλή θέση αστοχεί.
58' Ξανά ο Ποντόλσκι χάνει ακόμη μία ευκαιρία.
59' Πέναλτι κερδίζει η Γερμανία. Ο Βίντιτς κάνει χέρι μέσα στην περιοχή σε μια ακίνδυνη σέντρα. Ο Μαγένκο καταλογίζει την ''εσχάτη των ποινών'' και δείχνει κίτρινη κάρτα στον αμυντικό της Σερβίας.
60' Άσχημα χτυπημένο το πέναλτι από τον Ποντόλσκι, ο Στοΐκοβιτς αποκρούει και το 1-0 υπέρ τους παραμένει.
66' Δοκάρι για τη Σερβία σε σουτ του Γιοβάνοβιτς.
70' Αλλαγή και για τις δύο ομάδες. Για τη Σερβία, στη θέση του Νίνκοβιτς ο Κάτσαρ και για τη Γερμανία, ο Κακάου παίρνει τη θέση του Μίλερ.
71' Αλλαγή για τη Γερμανία, στη θέση του Οζίλ ο Μαρίν.
73' Κίτρινη κάρτα στον Σβαϊνστάιγκερ.
74' Δεύτερο δοκάρι για τη Σερβία, με τον Ζίγκιτς να πηδάει πιο ψηλά απ' όλους, να παίρνει την κεφαλιά, αλλά να στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και έξω.
75' Αλλαγή για τη Σερβία, στη θέση του Κουσμάνοβιτς ο Πέτροβιτς.
77' Αλλαγή για τη Γερμανία, στη θέση του Μπαντστούμπερ ο Γκόμες.
79' Αλλαγή για τη Σερβία, στη θέση του Γιοβάνοβιτς ο Λάζοβιτς.
81' Μεγάλη ευκαιρία για τους Σέρβους. Σουτ του Κατσάρ μέσα από την περιοχή, πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
90'+4' Λήξη του αγώνα.


Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Λαμ, Μπαντστούμπερ (77' Γκόμες), Μερτεζάκερ, Φρίντριχ, Κεντίρα, Σβαϊνστάιγκερ, Μίλερ (70' Κακάου), Οζίλ (71' Μαρίν), Ποντόλσκι, Κλόζε.

ΣΕΡΒΙΑ: Στοΐκοβιτς, Ιβάνοβιτς, Κολάροφ, Βίντιτς, Σούμποτιτς, Νίνκοβιτς (70' Κάτσαρ), Στάνκοβιτς, Κράσιτς, Γιοβάνοβιτς (79' Λάζοβιτς), Κουσμάνοβιτς (75' Πέτροβιτς), Ζίγκιτς.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 18ης Ιουνίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.


Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2010

Στις 22 Ιουλίου το επίδομα αδείας στους συνταξιούχους ΙΚΑ

Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ανακοίνωσε ότι το επίδομα αδείας του έτους 2010 θα χορηγηθεί στους συνταξιούχους στις 22/07/2010 μαζί με τη σύνταξη μηνός Αυγούστου 2010.Οι 5 προϋποθέσεις για να επιστρέψει στην προεδρία του Παναθηναϊκού ο Νίκος Πατέρας.

Την ώρα που ακόμα τίποτα δεν έχει προσδιοριστεί στα διοικητικά του Παναθηναϊκού, επανήλθε στην επικαιρότητα το θέμα της επιστροφής του Νικόλα Πατέρα.

Κάτι που επιθυμούν διακαώς οι "πράσινοι" φίλαθλοι.
Αυτά που πρέπει να συμβούν έτσι ώστε ο Νικόλας Πατέρας να "καταδεχτεί" να επιστρέψει στην διοίκηση των πρασίνων είναι:

-Να κάνει δημόσια τοποθέτηση ο Τζίγγερ για τον πόλεμο που δέχτηκε τα δύο τελευταία χρόνια
-Να έβλεπε όλους τους μετόχους να κάθονται στο ίδιο τραπέζι για να τα βρουν.
-Να συμμετείχαν όλοι στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, ο καθένας με το ποσοστό που του αναλογεί.
-Να είχε το απόλυτο κουμάντο στην ΠΑΕ
-Να συμφωνούσαν όλοι οι μέτοχοι ότι δεν θα βάλουν τρικλοποδιές ο ένας στον άλλο και να σταματήσει ο πόλεμος από τις οπαδικές εφημερίδες.

Καθυστερήσεις στην καταβολή των επιδομάτων ανεργίας του ΟΑΕΔ

Για ενδεχόμενες καθυστερήσεις στην καταβολή των επιδομάτων ανεργίας προειδοποιεί σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του ΟΑΕΔ

Σύμφωνα με τη διοίκηση, το πρόβλημα στην καταβολή των επιδομάτων οφείλεται στην κατάληψη των κεντρικών γραφείων του Οργανισμού από εργαζόμενους της Ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος.

Παράλληλα δίδεται η διαβεβαίωση πως θα θα ........

καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι καθυστερήσεις να είναι οι λιγότερες δυνατές και να καταβληθούν έγκαιρα τα επιδόματα ανεργίας σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό δικαιούχων.

Στην τελική ευθεία οι μετατάξεις στους ΟΤΑ

Ξεκινούν οι μετατάξεις υπαλλήλων σε δήμους, νομαρχίες και περιφέρειες, για τη στελέχωση των νέων βαθμίδων στην αυτοδιοίκηση, στο πλαίσιο του προγράμματος «Καλλικράτης».

Δικαίωμα μετάταξης έχει τόσο το μόνιμο προσωπικό όσο και το προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, όχι όμως οι οποίοι διανύουν τη δοκιμαστική περίοδο των δύο ετών ή ανήκουν οργανικά σε άλλες υπηρεσίες, αλλά είναι αποσπασμένοι σε υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν ........

σχετική αίτηση στο Γενικό Γραμματέα της Κρατικής Περιφέρειας έως τις 8 Ιουλίου.

Μετά την υποβολή της αίτησης, και εντός προθεσμίας δύο μηνών από τη δημοσίευση του νόμου, ο Γενικός Γραμματέας της Κρατικής Περιφέρειας οφείλει να εξετάσει, εάν πράγματι πληρούνται οι προϋποθέσεις για τη μετάταξη και να εκδώσει σχετική απόφαση για το προσωπικό.

Απάντηση Μπόζου σε Καλαφάτη. "Το νοσοκομείο Κυπαρισσίας δεν είναι πολυτέλεια".

Επιστολή - απάντηση στον διευθυντή της Α΄ Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας Γιώργο Καλαφάτη, απέστειλε χθές ο διοικητής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας Πάνος Μπόζος.

Ο κος Μπόζος Στην επιστολή του υποστηρίζει ότι το Νοσοκομειο Κυπαρισσίας ΔΕΝ αποτελεί Πολυτέλεια ενω δηλώσει την βεβαιότητα ότι ολοκληρη η Δυτική Μεσσηνία θα υπερασπιστεί την λειτουργία του.

Αναλυτικά η απάντηση που εξέδωσε ο κος Μπόζος προς τον Γιώργο καλαφάτη αναφέρει:

Στην Αρχαία Ρώμη ο Κάτωνας ο Τιμητής (Marcius Porcius Cato Censor) θεωρώντας ότι η Καρχηδόνα είναι η μεγαλύτερη απειλή για τη Χώρα του, σε κάθε ομιλία του στο Καπιτώλιο κατέληγε : «Κάνω την πρόταση να καταστραφεί η Καρχηδόνα!!».

Στην Ανατολική Μεσσηνία κάποιοι σύγχρονοι ‘’τιμητές’’ χρόνια τώρα θεωρούν την ύπαρξη και λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Κυπαρισσίας ως απειλή (άραγε ποιών συμφερόντων ; …) και σε κάθε ευκαιρία διατυπώνουν την πρόταση : «Να κλείσει το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας !!». Χρόνια τώρα θεωρούν ότι τα προβλήματα της Δημόσιας Υγείας θα πάψουν να υπάρχουν, οι υπηρεσίες προς τους πολίτες θα βελτιωθούν, το Νοσοκομείο Καλαμάτας θα λειτουργήσει άριστα αν (άκουσον – άκουσον) μια μονάδα της Δημόσιας Υγείας εξαφανιστεί!!

Αυτές οι απόψεις όταν διατυπώνονται από τους τεχνοκράτες του ΔΝΤ και τους θιασώτες του άκρατου νεοφιλελευθερισμού έχουν ίσως μια λογική, γιατί αυτοί βλέπουν μόνο αριθμούς και δεν τους ενδιαφέρει ο παράγων άνθρωπος. Γι’ αυτό και οι μόνιμες εντολές τους είναι : «κόψτε – κόψτε – κόψτε». Όταν όμως διατυπώνονται από επιστήμονες - ιατρούς που (αλίμονο) είναι ταγμένοι να υπηρετούν τη Δημόσια Υγεία και να εξασφαλίζουν ένα μίνιμουμ δίχτυ ασφαλείας στις δύσκολες ώρες που περνάμε είναι βέβαιο ότι άλλες είναι οι προθέσεις τους και άλλους σκοπούς υπηρετούν.

Παρουσιάζεται εδώ το εξής παράδοξο φαινόμενο. Ο κος Καλαφάτης και οι συνοδοιπόροι του δεν θέτουν θέμα καλύτερης οργάνωσης των Δημόσιων Νοσοκομείων Καλαμάτας και Κυπαρισσίας (που πράγματι υπάρχουν τεράστια περιθώρια βελτίωσης) αλλά θέτουν θέμα κατάργησης και εξαφάνισης του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας. Δεν θέτουν θέμα καλύτερης, πιο οργανωμένης συνεργασίας και ρόλων των δύο (2) Νοσοκομείων, αλλά με περισσή (αφέλεια ;) διατυπώνουν την άποψη να μείνουν χωρίς ιατρική κάλυψη και φροντίδα 50.000 άνθρωποι (που τους θερινούς μήνες σχεδόν τριπλασιάζονται) σε ακτίνα 60 χλμ από την Κυπαρισσία! Δεν τους απασχολεί προφανώς τι θα γίνει με όλους αυτούς. Το μόνο που τους απασχολεί είναι η μείωση των εφημεριών τους...

Όμως ο κος Καλαφάτης και όσοι υποστηρίζουν παρόμοια άποψη πρέπει να μάθουν ότι :

1. το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας που λειτουργεί ανελλιπώς από το 1947 είναι δωρεά του αείμνηστου Γ. Αλεξόπουλου ο οποίος το 1932 δώρισε άπασα την περιουσία του για την ίδρυση Νοσοκομείου και το ‘’προίκισε’’ με τεράστια περιουσία για να λειτουργεί χωρίς προβλήματα.

2. το παράδειγμα του Αλεξόπουλου το ακολούθησαν δεκάδες Τριφύλιοι και Ολύμπιοι συμπολίτες μας που αναγνωρίζοντας την τεράστια προσφορά του Νοσοκομείου στην τοπική κοινωνία, το ενισχύουν συνεχώς. Έτσι κατορθώσαμε να διαθέτουμε μια από τις καλύτερες Μονάδες Τεχνητού Νεφρού στην Ελλάδα, σύγχρονα Χειρουργεία, πλήρως ανακαινισμένες αίθουσες νοσηλείας, αρκετά πανάκριβα μηχανήματα, χωρίς καμία επιβάρυνση του Κρατικού Προϋπολογισμού.

3. το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας είναι ο κύριος φορέας ανάπτυξης της Δυτικής Μεσσηνίας, αφού όλοι οι εργαζόμενοι σ’ αυτό είναι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής και κάθε ευρώ που δαπανάται ενισχύει την τοπική οικονομία


Κύριε Διευθυντά,

λέγεται ότι όταν κλείνει ένα σχολείο ανοίγει μια φυλακή.

Αναλογίζεται άραγε ο κος Καλαφάτης τι συμβαίνει όταν κλείνει ένα Νοσοκομείο ;

Σκέφτηκε άραγε ο κος Καλαφάτης αν το τεράστιο κενό που θα δημιουργηθεί θα τρέξουν να το καλύψουν ιδιωτικά συμφέροντα που εξαπλώνονται παντού; (ή μήπως είναι αυτός ο στόχος τους;)


Κύριε Διευθυντά,

τελειώνοντας επιθυμώ να σας διαβεβαιώσω ότι σύσσωμη η κοινωνία της Δυτικής Μεσσηνίας θα υπερασπιστεί την ύπαρξη και τη λειτουργία του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, θα υπερασπιστεί το δικαίωμα των κατοίκων για άριστη ποιότητα υπηρεσιών στον τομέα της Υγείας και θα αναγκάσει όσους συντάσσουν παρόμοια άποψη με τον κ. Καλαφάτη να παραδεχθούν ότι διαπράττουν μέγα σφάλμα όταν προτείνουν το κλείσιμο του Νοσοκομείου υποστηρίζοντας ότι η ύπαρξή του συνιστά πολυτέλεια !

Με τιμή,

Πάνος Ι. Μπόζος
Διοικητής Γ.Ν. - Κ.Υ. Κυπαρισσίας


Μεσσηνιακές εφημερίδες της 17ης Ιουνίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.


Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2010

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατρών

Συνεδριάζει την Τρίτη 22 Ιουνίου και ώρα 20.30 μ.μ. το δημοτικό συμβούλιο Φιλιατρών με θέματα όπως τη έγκριση δαπανών για τα ΕΡΑΝΙΑ 2010, την Έγκριση δαπάνης εκδηλώσεων εορτασμού Αγίας Παρασκευής Τοπικού Διαμερίσματος Εξοχικού, πρόσληψη τριών εργατών δράσεων πυροπροστασίας, τροποποίηση προϋπολογισμού κλπ.

Αναλυτικά τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:

1. Έγκριση δαπανών διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων «ΕΡΑΝΙΑ 2010».
2. Έγκριση δαπάνης εκδηλώσεων εορτασμού Αγίας Παρασκευής Τοπικού Διαμερίσματος Εξοχικού.
3. Καθορισμός του αριθμού και των ειδικοτήτων προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.
4. Πρόσληψη (3) τριών εργατών δράσεων πυροπροστασίας.
5. Τροποποίηση προϋπολογισμού.
6. Απ’ ευθείας ανάθεση εργασιών «καθαρισμοί χώρων».
7. Επί αιτήματος Παπαδόπουλου Γεωργίου, περί αναγνώρισης δημοτικής παρόδου προ του ‘23.
8. Ανάκληση της υπ’ αριθμ. 91/2010 απόφασης Δ.Σ.

θυμίζουμε ότι η συνεδρίαση θα μεταδοθεί και από το Ράδιο Νίκη στους 96,4 FM, Μέσω διαδικτύου, από το Φιλιατρά News πατώντας το εικονίδιο του Ράδιο Νίκη επάνω δεξιά, ή όσοι έχετε εγκαταστήσει την Φιλιατρά News toolbar μέσα από τον ενσωματωμένο player.

Την Παρασκευή η δίκη για το φόνο του 53χρονου δικηγόρου Σπύρου Ιωάννου από την Κυπαρισσία

Την Παρασκευή θα ξεκινήσει στην Καλαμάτα η δίκη για το φόνο του δικηγόρου Σπύρου Ιωάννου, στην Κυπαρισσία, στις 26 Ιανουαρίου του 2009.
Στο εδώλιο θα καθίσουν ένας 36χρονος ομογενής από την Αλβανία και ένας 30χρονος Αλβανός που διέμεναν στην Κυπαρισσία.
Ένας τρίτος Αλβανός, κατηγορούμενος για την ίδια υπόθεση, δεν έχει συλληφθεί και αναζητείται από την Αστυνομία.

Ο 53χρονος Δικηγόρος Σπύρος Ιωάννου είχε δεχτεί άνανδρη δολοφονική επίθεση με σιδηρολοστό μέσα στο γραφείο του που βρίσκεται στην Κυπαρισσία πάρα πολύ κοντά στα δικαστήρια.
Το θύμα βρέθηκε μέσα σε μια λίμνη αίματος από .........

φίλο του. Αμέσως ειδοποίησε την αστυνομία και το ασθενοφόρο και διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας όπου οι γιατροί εφόσον περιποιήθηκαν τα τραύματα του τον διακόμισαν στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τριπόλεως όπου ο Σπύρος Ιωάννου νοσηλεύτηκε στην μονάδα εντατικής θεραπείας όπου 3 μέρες μετά κατέληξε τα ξημερώματα της 29ης Ιανουαρίου.

Η αστυνομία είχε εξαπολύσει άγριο κυνηγητό για την ανακάλυψη και σύλληψη των Δραστών όπου στις 30 Μαρτίου δυο από τους 3 δράστες συνελήφθησαν και ομολόγησαν την πράξη τους.

Ξεκίνησε σήμερα η παγκόσμια διάθεση του Microsoft Office 2010. 27Αυγούστου η Ελληνική έκδοση.

Η Microsoft Corp. ανακοινώνει σήμερα την παγκόσμια διάθεση των νέων προϊόντων της, Microsoft Office 2010, Microsoft Visio 2010 και Microsoft Project 2010. Οι καταναλωτές μπορούν από σήμερα να προχωρήσουν στην αγορά του αγγλικού Office 2010,επισκεπτόμενοι 35.000 καταστήματα λιανικής πώλησης σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Το ελληνικό Office 2010 θα κυκλοφορήσει στις 27 Αυγούστου 2010.

Επιπλέον, το νέο προϊόν της Microsoft ......

διατίθεται με την αγορά επιτραπέζιων και φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών από τους κορυφαίους κατασκευαστές παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων των Acer, Asus, Dell, HP, Lenovo, Samsung, Sony και Toshiba. Υπολογίζεται ότι, μέσα στον επόμενο χρόνο, περισσότεροι από 100 εκατομμύρια ηλεκτρονικοί υπολογιστές θα διαθέτουν προ-εγκατεστημένη μία από τις 3 εκδόσεις: Office Home and Student 2010, Office Home and Business 2010 ή Office Professional 2010.

«Εργαζόμενοι στενά με το δίκτυο μεταπωλητών και με κορυφαίους κατασκευαστές ηλεκτρονικών υπολογιστών, προχωρήσαμε σε σημαντικές αλλαγές όσον αφορά στον τρόπο διάθεσης του Office 2010, προσφέροντας στους καταναλωτές περισσότερες επιλογές αγοράς και καθιστώντας, με αυτόν τον τρόπο, την εγκατάσταση του Office σε νέους και παλιούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές πιο εύκολη από ποτέ», δήλωσε ο Stephen Elop, Πρόεδρος του Microsoft Business Division της Microsoft. «Για πρώτη φορά, οι χρήστες θα μπορούν να αγοράσουν σε καταστήματα λιανικής πώλησης μια Κάρτα Ενεργοποίησης Προϊόντος (Product Key Card) για να ενεργοποιήσουν το προ-εγκατεστημένο Office 2010 σε νέους υπολογιστές. Ακόμα, για όσους θέλουν να “κατεβάσουν” το Office 2010 απευθείας από το Office.com σε έναν παλιό υπολογιστή, η νέα τεχνολογία Click-to-Run θα τους βοηθήσει να το εγκαταστήσουν μέσα σε λίγα μόνο λεπτά».

Με την ευκαιρία της παγκόσμιας διάθεσης του νέου Office, ο κ. Νίκος Λειβαδάς, Office Marketing Manager της Microsoft Ελλάς, σημείωσε τα ακόλουθα: «Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε το πολυαναμενόμενο Office 2010 που θα προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα να εργαστούν αποτελεσματικά από οπουδήποτε και αν βρίσκονται και να επωφεληθούν από καινοτομίες που για πρώτη φορά αξιοποιούνται σε σουίτα γραφείου. Η διάθεση του ελληνικού Office 2010 στις 27 Αυγούστου 2010, θα σηματοδοτήσει μια νέα εποχή χρήσης του PC για τους Έλληνες χρήστες, που αναμένουν με έντονο ενδιαφέρον το νέο προϊόν της Microsoft».
Επισημαίνοντας την υψηλή απήχηση του Office, ο MikeHurt, Senior Vice President της comScore ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πρόσφατα στοιχεία της comScore Tech Metrix επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι περισσότεροι από 1 δισεκατομμύριο υπολογιστές σε όλο τον κόσμο έχουν εγκατεστημένο το λογισμικό του Office, αποδεικνύοντας ότι αποτελεί τη δημοφιλέστερη σουίτα γραφείου στον κόσμο. Ο εντυπωσιακός αυτός αριθμός αποτυπώνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο που διαδραματίζουν τα προϊόντα λογισμικού, όπως το Microsoft Office, στη διαμόρφωση του ψηφιακού κόσμου μέχρι σήμερα».

Παράλληλα, τα αποτελέσματα έρευνας της Microsoft, που διενεργήθηκε σε όσους δοκίμασαν τη δοκιμαστική (beta) έκδοση του Office 2010, έδειξαν ότι το 75% των χρηστών εξέφρασε την επιθυμία να αγοράσει το Office 2010 εντός των επόμενων 6 μηνών. Επισημαίνεται ότι, κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής περιόδου, περισσότεροι από 9 εκατομμύρια χρήστες εγκατέστησαν τη δοκιμαστική (beta) έκδοση του Office 2010, αριθμός ο οποίος είναι 6 φορές μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο της δοκιμαστικής έκδοσης του Office 2007, αποδεικνύοντας εμπράκτως το αυξημένο ενδιαφέρον των χρηστών για το νέο Office 2010.

Καλλιστεία 2010: Απόψε η μεγάλη βραδιά.

Απόψε το βράδυ στις 9 απο την συχνότητα του ANT1 θα γίνει ο 21ος Διαγωνισμός Ομορφιάς με παρουσιάστρια τη Βίκυ Καγιά.

Για πρώτη φορά φέτος κάθε κοπέλα έχει τον δικό της σχεδιαστή, με αποτέλεσμα η μία να κοιτάει το φόρεμα της άλλης και οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες, ενώ στο στόχαστρο έχει μπει η Άννα Πρέλεβιτς, κόρη του γνωστού μπασκετμπολίστα, καθώς κάποιες συνυποψήφιές της θεωρούν πως είναι σε πλεονεκτική θέση λόγω ονόματος.

Λόγω κρίσης, για πρώτη φορά φέτος ο ...........

διαγωνισμός ομορφιάς δεν θα γίνει σε νυχτερινό κέντρο αλλά σε στούντιο, όπου θα βρίσκονται συγγενείς των κοριτσιών και λίγοι επώνυμοι, όπως η Έρρικα Πρεζεράκου και η Ματθίλδη Μαγγίρα, ενώ απούσα έχει δηλώσει πως θα είναι η Ευγενία Μανωλίδου.

Το στέμμα στην Σταρ Ελλάς θα δώσει η περσινή νικήτρια Βιβιάνα Καμπανίλε, ενώ οι δύο αναπληρωματικές θα πάρουν το στέμμα από… ξένα χέρια, αφού οι προκάτοχοί τους βρίσκονται στο εξωτερικό.

Εκτός από ομορφιά και θέαμα, θα απολαύσουμε και ξεχωριστούς guests: οι ΝΕΥΜΑ με την Κατερίνα Στικούδη, το Θηρίο με την Ελένη Φουρέιρα και δύο καλλιτέχνες που αναδείχθηκαν στο φετινό X FACTOR, o νικητής του talent show Σταύρος Μιχαλακάκος και το συγκρότημα 48 Ώρες, θα ανεβάσουν ακόμη περισσότερο το θερμόμετρο!

Οι τρεις μεγάλες νικήτριες του φετινού διαγωνισμού θα κερδίσουν μία τριετή υποτροφία από το Mediterranean College, για να σπουδάσουν ό,τι επιθυμούν! Ακόμη, η Citroen χαρίζει στις 3 νικήτριες από ένα Citroen C1!

Χορηγός του 21ου Διαγωνισμού Ομορφιάς είναι το Lipton Linea.

Οι 23 υποψήφιες του Διαγωνισμού Star Hellas/Miss Hellas/Miss Young 2010 είναι οι:

Υποψήφιες Μiss Young:
1. Χριστίνα Κατσίκη,
2. Ευγενία Μπακοδήμα,
3. Βαλεντίνη Παπαδάκη,
4. Αναστασία Σιδηροπούλου,
5. Μελίνα Συρίη,
6. Δανάη Τσιμπασίδου.

Υποψήφιες Star Hellas/Miss Hellas:
7. Έφη Αναστασοπούλου,
8. Μπάγια Αντωνοπούλου,
9. Θεοδώρα Βράνιτς,
10. Μαντώ Γαστεράτου,
11. Αργυρώ Γάτου,
12. Ειρήνη Καλκούνου,
13. Κωνσταντίνα Καπράνα,
14. Βαλεντίνα Μαγαλιού,
15. Τζωρτζίνα Μαλλιαρόζη,
16. Κατερίνα Μπιλίνη,
17. Ελεωνόρα Μπρετζ,
18. Αγγελική Ντιούκα,
19. Άννα Πρέλεβιτς,
20. Όλγα Τεμίρτσεβα,
21. Έλενα Τόπκα,
22. Μαρία Τσαγκαράκη,
23 Εύα Φλόκαλη.

Εξοργισμένος ο διοικητής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας για την πρόταση καλαφάτη για κλείσιμο του ιδρύματος

Πριν από ενάμιση περίπου μήνα ο νέος διοικητής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας Πάνος Μπόζος, σε συνέντευξή του στο «Θάρρος», είχε εκφράσει την έντονη ανησυχία του για πιέσεις που ασκούνται προκειμένου να κλείσει το ίδρυμα, κάνοντας λόγο ακόμη και για συμφέροντα. Μάλιστα, ο τίτλος του «Θ» στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας τότε ήταν: «Κλείνει το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας;».

Το θέμα επανέφερε χθες με δηλώσεις του στην τοπική εφημερίδα «Ελευθερία» ο γιατρός Γιώργος Καλαφάτης (διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας και της Α΄ Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας), ο οποίος πρότεινε να καταργηθεί το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.
Την άποψη αυτή, ο κ. Καλαφάτης επανέλαβε .......

χθες και στο «Θάρρος». Όπως μας είπε, μεταξύ άλλων, έτσι κι αλλιώς τα περισσότερα περιστατικά της Τριφυλίας παραπέμπονται για χειρουργικές επεμβάσεις στην Καλαμάτα. Πρόσθεσε δε, ότι, ενώ το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας τυπικά θεωρείται ισότιμο με αυτό της Καλαμάτας, δεν ανταποκρίνεται στο ρόλο του, με αποτέλεσμα το μεγαλύτερο βάρος της δουλειάς του να μεταφέρεται στους γιατρούς της Καλαμάτας. Τις δηλώσεις του, όπως ανέφερε, προκάλεσε πρόσφατο περιστατικό από τροχαίο. Ένας νέος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, αφού πρώτα χάθηκαν ώρες για να γίνει διάγνωση στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, όπου τελικά δεν τον κράτησαν. «Εάν είχε έρθει κατευθείαν με ασθενοφόρο στην Καλαμάτα και δεν είχε πάει καθόλου στην Κυπαρισσία, θα είχε γλιτώσει χρόνο και δεν θα είχε επιβαρύνει την κατάστασή του» σημείωσε ο κ. Καλαφάτης.

Οι δηλώσεις του κ. Καλαφάτη προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του διοικητή του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας Πάνου Μπόζου, ο οποίος χθες μας είπε: «Έχω εξοργιστεί με όσα διάβασα. Δε μπορεί αυτά τα πράγματα να λέγονται από γιατρούς, που υποτίθεται ότι προστατεύουν τη δημόσια υγεία! Χειρουργικά περιστατικά μπορεί να έρχονταν στην Καλαμάτα, γιατί εδώ κι ένα χρόνο στην Κυπαρισσία δε λειτουργούσαν τα χειρουργεία, όπου γινόταν ανακαίνιση. Όμως, άλλο να βάζεις θέμα σωστής λειτουργίας και συνεργασίας των Νοσοκομείων μεταξύ τους και άλλο να ζητάς να εξαφανιστεί ένα Νοσοκομείο που εξυπηρετεί 50.000 κατοίκους και διπλάσιους ή τριπλάσιους το καλοκαίρι. Τι θα γίνει αν καταργηθεί το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας; Θα δημιουργηθεί κενό ή θα έρθουν άλλοι, ιδιώτες; Γιατί κενό σε μια τόσο μεγάλη μερίδα πληθυσμού δε μπορεί να υπάρξει» σημείωσε στο «Θ» ο κ. Μπόζος, προσθέτοντας ότι θα επανέλθει με γραπτή απάντησή του στον κ. Καλαφάτη.

Πηγή: Θάρρος

Επίτιμοι Δημότες Πατρών ο Άλκης Ξύγκας, Μπασακίδης Νικόλαος, Γεώργιος Σκαλαίος

Επιτιμους Δημότες Πατρέων ανακύρηχθηκαν οι Δήμαρχοι Φιλιατρών Άλκης Ξύγκας, Θουρίας Γιώργος Σκαλαίος και ο Αντιδήμαρχος Καλαμάτας Νίκος Μπασακίδης.

Σύμφωνα με απόφαση που πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων ανακήρυξε Επίτιμους Δημότες όλους τους αιρετούς της αυτοδιοίκησης που σπούδασαν στα Τριτοβάθμια Εκπαιδευτικά ιδρύματα της Πάτρας.

Ο Δήμαρχος Φιλιατρών Άλκης Ξύγκας φοίτησε στην φαρμακευτική σχολή, ο Δήμαρχος Θουρίας κος Σκαλαίος φοίτησε στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο στην Πάτρα, στη Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών με ειδίκευση στον ελληνικό πολιτισμό, και ο Αντιδήμαρχος Καλαμάτας Νίκος Μπασακίδης στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η ειδική αυτή εκδήλωση πργματοποιήθηκε .......

στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου "Απόλλων" στην Πάτρα, το Σάββατο 12 Ιουνίου 2010.
Ο Δήμαρχος της πόλης κος Ανδρέας Φούρας με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ανακήρυξε επίτιμους Δημότες της πόλης των Πατρέων.

Η τελετή ήταν μια πρωτοβουλία του Δήμου Πατρέων, του Πανεπιστημίου Πατρών, του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου και του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Πατρών, προς τιμήν των Αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που έχουν αποφοιτήσει από τα Ανώτατα ιδρύματα της πόλης.

Από τον Δήμαρχο Πατρέων κο Ανδρέα Φούρα και τις πρυτανικές αρχές των πανεπιστημίων της πόλης, παρουσία των πολιτικών αρχών της περιοχής, επιδόθηκε στους τιμώμενους η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία έγινε η ανακήρυξή τους σε επίτιμους Δημότες της πόλης.


a onblur="try {parent.deselectBloggerImageGracefully();} catch(e) {}" href="http://img175.imageshack.us/img175/3747/44811392.jpg">

Καλλικράτης: ως 7 Ιουλίου οι αιτήσεις για εθελοντικές μετατάξεις

Την 7η Ιουλίου έθεσε ως καταληκτική ημερομηνία για υποβολή αιτήσεων εθελοντικών μετατάξεων στους 27.500 υπαλλήλους των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και των Περιφερειών το υπουργείο Εσωτερικών.

Εφόσον οι αιτήσεις για εθελοντικές μετατάξεις δεν καλύψουν τις ανάγκες των Δήμων και Περιφερειακών Αυτοδιοικήσεων που προβλέπει ο «Καλλικράτης», θα εφαρμοστεί η διαδικασία των υποχρεωτικών μετατάξεων.

Οι εκπρόσωποι των υπαλλήλων στις ........

Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και τις Περιφέρειες εξέφρασαν τη διαφωνία τους στις υποχρεωτικές μετατάξεις ζητώντας από το υπουργείο Εσωτερικών να συγκεκριμενοποιήσει τα οργανογράμματα των νέων Περιφερειακών Αυτοδιοικήσεων.

Οι αιτήσεις εθελοντικής μετάταξης αφορούν το μόνιμο και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικό των οργανικών μονάδων (Διευθύνσεων, Τμημάτων, Αυτοτελών Τμημάτων, Γραφείων, Αυτοτελών Γραφείων).

Το δυναμικό αυτό θα απορροφηθεί από τους νέους Δήμους και Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις του «Καλλικράτη».

Τις μετατάξεις στις Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις θα επικυρώσει ο γενικός γραμματέας της κρατικής Περιφέρειας με έναρξη ισχύος της απόφασης την 1η Ιουλίου 2011.

Η ίδια ημερομηνία θα ισχύσει και για τους υποχρεωτικώς μεταταχθέντες δεδομένου ότι απασχολούνταν από 1η Ιανουαρίου 2010.

Η ίδια διαδικασία θα τηρηθεί και για τις μετατάξεις στους νέους Δήμους του Καλλικράτη, με την ημερομηνία των μετατάξεων την 1η Ιανουαρίου 2011.

Γυναικείο τουρνουά ποδοσφαίρου στα Φιλιατρά

Ενα πολύ αξιόλογο τουρνουά ποδοσφαίρου θα διεξαχθεί το διήμερο 19 και 20 Ιουνίου στα Φιλιατρά. Πρόκειται για το τουρνουά γυναικείου ποδοσφαίρου με τη συμμετοχή τεσσάρων ομάδων. Διοργανωτές του τουρνουά είναι η Εράνη και ο Δήμος Φιλιατρών και πρόκειται για μία πολύ αξιόλογη πρωτοβουλία που γίνεται για πρώτη φορά και αξίζει στήριξης από όλους τους φορείς.

Το τουρνουά που θα είναι για ηλικίες από 8 έως 17 ετών, θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 19-20 Ιουνίου στο νέο Στάδιο Φιλιατρών και θα συμμετάσχουν οι: Νίκη Καλαμάτας, Αρης Θεσσαλονίκης, Πανπατραϊκός και Αίολος Πύργου.

Το πρόγραμμα των αγώνων δεν έχει βγει ακόμη, όμως το ...........

πιο πιθανό είναι να γίνουν δύο αγώνες κάθε ημέρα. Τέλος, να σημειώσουμε ότι υπάρχει ενδεχόμενο να έρθουν για να παρακολουθήσουν το τουρνουά και 2-3 παίκτες του Αρη από την ανδρική ομάδα.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 16ης Ιουνίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.


Τρίτη, 15 Ιουνίου 2010

Εγκατελειμμένος ο Λαγκούβαρδος

ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΜΜΕΝΗ και βρώμικη είναι η παραλία του Λαγκούβαρδου. Αναγνώστης μας που πήγε για μπάνιο στην πανέμορφη παραλία του Δήμου Γαργαλιάνων την Κυριακή, εξέφρασε την οργή του, γιατί βρέθηκε μπρος σε απαράδεκτη κατάσταση.

Η παραλία ήταν γεμάτη ξύλα, άχρηστα κι επικίνδυνα υλικά και υπήρχε κίνδυνος τραυματισμού των μικρών παιδιών. Ο άνθρωπος τόνισε ότι πρέπει αμέσως να καθαριστεί και να τοποθετηθούν καλάθια - μικροί κάδοι σκουπιδιών, για να παραμείνει καθαρή.
Οι επικρίσεις ήταν έντονες προς τον ........

Δήμο Γαργαλιάνων, που είναι και ο υπεύθυνος για την παραλία.

Πηγη : Ελευθερια

Οι προσπαθειες για τον δευτερο Καλλικρατικο δημο δεν αφησαν χρονο για αλλες υποθεσεις Κυριοι του Δημου Γαργαλιανων??

Επιστολή Καλοφωλιά στους συμβούλους του Δήμου Γαργαλιάνων

Προς τους Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου Γαργαλιάνων

Αγαπητοί Δημοτικοί Σύμβουλοι Γαργαλιάνων Συμπολίτευσης και Αντιπολίτευσης

Σας ευχαριστώ όλους, που στον αγώνα για τη δημιουργία δεύτερου Καλλικράτειου Δήμου στη Νότια Τριφυλία, με έδρα τους Γαργαλιάνους, όπως συναποφασίσαμε με τους συμπολίτες μας, είμαστε όλοι ομόθυμοι και ενωμένοι.
Δυστυχώς δεν καταφέραμε να πετύχουμε το στόχο μας, κύρια, διότι απευθυνθήκαμε σε "ώτα μη ακουόντων" σε μια διαδικασία "παρωδία διαβούλευσης" και σε μια πολιτική ηγεσία με νοοτροπία "αποφασίζουμε και διατάσσουμε".

Παρ' όλα αυτά νιώθω την ανάγκη να ζητήσω δημόσια .........

συγγνώμη, από τους συμπολίτες μας που δεν κατάφερα να δημιουργήσουμε Καλλικράτειο Δήμο στους Γαργαλιάνους όπως ήταν αυτονόητο.
Κατά τη διάρκεια του αγώνα μας, για να πιέσουμε την πολιτική ηγεσία να μας ακούσει, δηλώσαμε ότι: σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθεί η επιθυμία μας για τη δημιουργία Δήμου με έδρα τους Γαργαλιάνους, τόσο ο Δήμαρχος, όσο και όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι θα παραιτηθούμε από τις θέσεις μας. Υπογράψαμε μάλιστα όλοι τις παραιτήσεις μας.

Με την άρνηση της Πολιτικής Ηγεσίας, να ικανοποιήσει το Δίκαιο Αίτημά μας νιώσαμε όλοι οργή και αγανάκτηση, για την περιφρόνηση και την κατάφωρη αδικία που επιφύλαξαν στο Δήμο μας.
Η πρώτη αντίδρασή μας ήταν να καταθέσουμε τις παραιτήσεις μας, για να δηλώσουμε προς την Πολιτική Ηγεσία την πλήρη αντίθεσή μας στην απαράδεκτη επιλογή της και στον τρόπο που αντιμετώπισε το Δήμο μας. Ετσι βρεθήκαμε στο δίλημμα να αποφασίσουμε:
πρώτον, αν κρατώντας το λόγο - δέσμευσή μας θα επιμείνουμε στις παραιτήσεις μας εγκαταλείποντας το Δήμο ακέφαλο - ακυβέρνητο, σε δύσκολους καιρούς... ή
δεύτερον, κρατώντας τον όρκο - δέσμευσή μας που δώσαμε όταν αναλάβαμε την ευθύνη του Δήμου, να υπηρετήσουμε το Δήμο, να παλέψουμε για τη λύση των προβλημάτων του και για τα συμφέροντα των συμπολιτών μας για όλη την τετραετία.

Πιστεύω ακράδαντα ότι στο παραπάνω δίλημμα η απάντησή μας πρέπει να είναι: να συνεχίσουμε (παρά την πίκρα μας και την αγανάκτησή μας) να υπηρετούμε το Δήμο μας και τους συμπολίτες μας μέχρι το τέλος της θητείας μας (31-12-2010), διότι αυτό επιτάσσει ο όρκος που δώσαμε στους συμπολίτες μας και επίσης το συμφέρον του Δήμου μας. Αυτός πιστεύω είναι ο δύσκολος δρόμος της ευθύνης και του καθήκοντος, που πρέπει να ακολουθήσουμε.

Αγαπητοί Σύμβουλοι, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι βάσει των σκέψεων που διατύπωσα παραπάνω, αποφάσισα να μην υποβάλω παραίτηση από τη θέση ευθύνης του Δημάρχου. Επίσης να σας ενημερώσω ότι δεν κάνω αποδεκτές τις κατατεθείσες παραιτήσεις σας από την επίσης θέση ευθύνης των Δημοτικών Συμβούλων.
Τέλος, σας παρακαλώ, να μην επιμείνετε στις παραιτήσεις σας και για έναν επιπλέον σημαντικό λόγο:
Αυτή τη στιγμή, θα αρχίσουν οι διαδικασίες της οικοδόμησης του νέου Καλλικράτειου Δήμου και η ενεργός συμμετοχή όλων μας είναι απαραίτητη για τη διασφάλιση των συμφερόντων του Δήμου μας στο νέο Αυτοδιοικητικό Θεσμό.

Με τιμή
Ο Δήμαρχος Γαργαλιάνων
ΣΤΑΥΡΟΣ Π. ΚΑΛΟΦΩΛΙΑΣ

Δυσοίωνο το μέλλον του ΑΟ Κυπαρισσίας.

Δυσοίωνο φαντάζει το μέλλον της Κυπαρισσίας μετά την παραίτηση του Μπάμπη Κακούτη.
Ο επί σειρά ετών διοικητικός ηγέτης του ΑΟΚ αποφάσισε πως δεν μπορεί να τραβάει μόνος του το κουπί και έχει θέσει την παραίτηση του από τις 31 Μαΐου.

Το χειρότερο μάλιστα είναι πως όλο αυτό το διάστημα δεν έχει διαφανεί κάποιος να τον αντικαταστήσει ή τουλάχιστον μία ομάδα ανθρώπων. Αυτό φάνηκε περίτρανα και στην προχθεσινή γενική συνέλευση που ήταν η δεύτερη και δεν είχε αποτέλεσμα.
Συγκεκριμένα μαζεύτηκαν ορισμένα άτομα στο ........

Εργατικό Κέντρο, που δεν ήταν όμως ικανά να προχωρήσουν τις εργασίες της γενικής συνέλευσης.

Αύριο το νέο ραντεβού

Νέο ραντεβού ορίστηκε για αύριο Τετάρτη στις 8 το βράδυ στο Εργατικό Κέντρο Κυπαρισσίας, όπου θα είναι η τελευταία συνέλευση του συλλόγου. Μάλιστα είναι πιθανό να δώσει το «παρών» και ο δήμαρχος Γιώργος Σαμπαζιώτης, δείχνοντας πως μπορεί ο Δήμος Κυπαρισσίας να βοηθήσει την ομάδα από τη στιγμή που ανέβηκε στη Δ’ εθνική και έχει διοικητικό πρόβλημα. Αν δεν υπάρξει ούτε αύριο μεγάλη συμμετοχή αλλά αντίθετα απροθυμία νέων ανθρώπων να μπουν στο συμβούλιο, τότε δεν αποκλείεται να οδηγηθεί ο ΑΟΚ ακόμη και στο Πρωτοδικείο για την εκλογή νέας διοίκησης!
Πρόκειται σίγουρα για λίγο τραβηγμένο σενάριο, αλλά αν συνεχιστεί αυτή η αδιαφορία δεν αποκλείεται να επαληθευτεί.

Από εκεί και πέρα να σημειώσουμε ότι αρκετοί φίλαθλοι του ΑΟΚ πιέζουν τον Μπάμπη Κακούτη να αναιρέσει την παραίτησή του και να ηγηθεί του διοικητικού σχήματος που θα οδηγήσει την ομάδα στη Δ’ εθνική. Αυτός όμως μέχρι στιγμής είναι αμετάπειστος και δεν δείχνει την παραμικρή διάθεση να συνεχίσει. Παράλληλα δείχνουν διατεθειμένοι να τον ακολουθήσουν στην έξοδο κι άλλοι συνεργάτες του που ήταν μαζί του στη διοίκηση τα τελευταία χρόνια.

Πηγή: Ελευθερία

Απο τα Φιλιατρά ο ένας από τους 4 τακτικούς έφηβους βουλευτές.

Κληρώθηκαν οι 4 έφηβοι βουλευτές από την μεσσηνία οι οποίοι θα συμμετάσχουν στην ΙΕ σύνοδο της βουλής των εφήβων.
Η Κλήρωση έγινε ηλεκτρονικά και ο ένας εκ των τεσσάρων είναι μαθητής του Λυκείου Φιλιατρών.
Σήμερα έγινε και η ταυτοποίηση των κωδικών των μαθητών με τα ονόματα τους.
Από την Μεσσηνία επιλέχθηκαν 4 τακτικά μέλη και τέσσερα αναπληρωματικά.

Στα τακτικά μέλη είναι μαθητές απο το 1ο και το 6ο Λύκειο Καλαμάτας, απο το λύκειο Φιλιατρών το Λύκειο Θουρίας.
Αναπληρωματικά μέλη οι μαθητές του 1ου και του 2ου ΕΠΑΛ Καλαμάτας, του 2ου Μεσσήνης και του Λυκείου Αρφαρών.

Ελπίζουμε τα παιδιά να κάνουν στους ........

εθνοπατέρες μας ένα μάθημα Δημοκρατίας....
Και φυσικά να συγχαρούμε τα παιδιά που επιλέχθηκαν να συμμετάσχουν.

Πολυτέλεια η ύπαρξη 2 νοσοκομείων στη Μεσσηνία

«Επικίνδυνη πολυτέλεια σε μια εποχή οικονομικής ανέχειας» χαρακτηρίζει την ύπαρξη δύο νοσοκομείων στη Μεσσηνία ο διευθυντής της Α΄ Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας Γιώργος Καλαφάτης μιλώντας στην «Ε», παρατήρησε ότι κανένα από τα δύο δεν είναι νομαρχιακού επιπέδου.
Ξεκαθαρίζοντας ότι μιλά ως απλός γιατρός και όχι ως διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας, ο Γ. Καλαφάτης προτείνει να καταργηθεί το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και να περιοριστεί σε ένα ενισχυμένο, πολυδύναμο, Κέντρο Υγείας ώστε το προσωπικό του να στελεχώσει με επάρκεια το ίδρυμα της Καλαμάτας -«οι αρμόδιοι θα πρέπει να αποφασίσουν σύντομα, πριν συμβούν ανεπανόρθωτες καταστάσεις» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Εκφράζει μάλιστα τη θέση ότι «οι συνεχείς περικοπές των εφημεριών, ..........

λόγω της οικονομικής κατάστασης της Ελλάδας και της εμπλοκής του ΔΝΤ, έχουν καταστήσει την εφημερία οριακά ασφαλή στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και πρακτικά αδύνατη στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας».

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ

Ο διευθυντής της Α΄ Χειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου επικρίνει τους πολιτικούς της Μεσσηνίας οι οποίοι, διαχρονικά όπως λέει, συντηρούν στο νομό μας δύο ελλιπούς στελέχωσης νοσηλευτικά ιδρύματα, αναλογιζόμενοι ενδεχομένως μόνο το πολιτικό κόστος.
«Ας κατανοήσουν οι ιθύνοντες ότι ο μόνος τρόπος βελτίωσης του επιπέδου παροχής υπηρεσιών υγείας στο νομό μας είναι να περιοριστεί το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας στο ρόλο ενός ενισχυμένου πολυδύναμου Κέντρου Υγείας με ταυτόχρονη απόσπαση του μεγαλύτερου μέρους των γιατρών του στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Αυτό θα βοηθούσε στην ασφαλέστερη, ίσως και πλήρη, λειτουργία του νοσοκομείου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας και στην καλύτερη αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών από την περιοχή της Τριφυλίας, αλλά και από ολόκληρο το νομό» λέει ο Γ. Καλαφάτης.

Οπως υποστηρίζει, η πρακτική αδυναμία του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας να εφημερεύσει αποτελεσματικά έχει ως συνέπεια «τη συνεχή ροή περιστατικών από την Κυπαρισσία στην Καλαμάτα, πολλές φορές χωρίς προηγούμενη συνεννόηση και οργάνωση».
Η μεταφορά των ασθενών, υποστηρίζει ο διευθυντής της Α΄ Χειρουργικής, «δεν αποτελεί λύση, μόνο την υγεία των ασθενών επιδεινώνει και θέτει τη ζωή τους σε κίνδυνο».

Η ΑΦΟΡΜΗ

Ο Γ. Καλαφάτης εξήγησε ότι οι συγκεκριμένες δηλώσεις του έγιναν με αφορμή πρόσφατη διακομιδή στην Καλαμάτα από την Κυπαρισσία ενός νέου ανθρώπου, θύματος τροχαίου, «με την αιτιολογία ύπαρξης αξονικού τομογράφου στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, παρ’ ότι ήδη υπήρχε διάγνωση με τα μέσα του τριφυλιακού νοσοκομείου».
Σύμφωνα με το διευθυντή της Α΄ Χειρουργικής, «η χρήση του αξονικού, μικρή ή και καμία διευκόλυνση δεν θα παρείχε στη διάγνωση, ενώ την ίδια στιγμή η διακομιδή καθυστέρησε σημαντικά την αντιμετώπιση του περιστατικού και επιβάρυνε την κατάσταση της υγείας του τραυματία».

Καταλήγοντας, ο Γ. Καλαφάτης επέκρινε τους συναδέλφους του γιατρούς στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, οι οποίοι -όπως είπε- «αν και γνωρίζουν ότι και τα δύο νοσοκομεία είναι γενικά, συνεχώς παραπέμπουν περιστατικά μεγάλης βαρύτητας στο Νοσοκομείο Καλαμάτας χωρίς να είναι νομαρχιακό, με μοναδικό αποτέλεσμα την επιβάρυνση της κατάστασης των ασθενών και την επιπλέον φόρτιση των γιατρών στην Καλαμάτα, που ήδη εργάζονται υπό πολύ δύσκολες συνθήκες».

Πηγή: Ελευθερία

Πληρώνει η ΕΑΣ Μεσσηνίας τον ΦΠΑ στους αγρότες

Ξεκίνησε από χθες η καταβολή από την ΕΑΣ Μεσσηνίας του ΦΠΑ στους αγρότες του νομού.
Σύμφωνα με πληροφορίες το ποσό που θα διατεθεί ανέρχεται σε 6 εκατομμύρια ευρώ.

Αρκετοί αγρότες προσήλθαν στα κατα τόπους καταστήματα της ΕΑΣ τόσο στην Καλαμάτα όσο και στις άλλες περιοχές για να πάρουν την επιστροφή του Φόρου.

Πολλοι ήταν ικανοποιημένοι από το κάτι ...........

παραπάνω λόγω αλλαγής του συντελεστή ΦΠΑ από το 7 στο 11%.

Η ΔΕΗ μειώνει τα εμπορικά τιμολόγια, αλλά αυξάνει τα οικιακά

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας γνωμοδότησε θετικά στο αίτημα αναπροσαρμογής των τιμολογίων ρεύματος της ΔΕΗ, προκειμένου αυτά να βασίζονται σε κοστολογικά στοιχεία. Έτσι, η ΔΕΗ αναμένεται να μειώσει τα εμπορικά τιμολόγια, αλλά ταυτόχρονα θα αυξήσει τα οικιακά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα», γνωμοδότηση της ΡΑΕ για τα τιμολόγια ρυθμιστικού ελέγχου, συνιστά να μειωθούν από εφέτος τα εμπορικά τιμολόγια της ΔΕΗ. Η ΡΑΕ προτείνει άμεση μείωση του εμπορικού τιμολογίου, πρόταση η οποία εφόσον υιοθετηθεί από την υπουργό Περιβάλλοντος κυρία Τίνα Μπιρμπίλη, αναμένεται να λειτουργήσει ευεργετικά για τη ΔΕΗ, η οποία δέχεται πιέσεις από τον ανταγωνισμό των εναλλακτικών παρόχων, όσον αφορά στους εμπορικούς πελάτες.

Η ΔΕΗ ζητεί εδώ και καιρό αναδιαρθρώσεις των ............

τιμολογίων ώστε να ανακλούν το πραγματικό κόστος, γεγονός που θα σημάνει σημαντική αύξηση των τιμολογίων για τα νοικοκυριά αλλά από τις αρχές της επόμενης χρονιάς, όπως δεσμεύτηκε πρόσφατα.

Η ΡΑΕ γνωμοδότησε θετικά στο αίτημα αναπροσαρμογής των τιμολογίων ρεύματος της ΔΕΗ, προκειμένου αυτά να βασίζονται σε κοστολογικά στοιχεία, χωρίς ωστόσο να εισηγείται συγκεκριμένες αυξήσεις, ενώ ταυτόχρονα ενέκρινε τη μείωση των κατηγοριών των τιμολογίων της Επιχείρησης από 32 σε 13, όπως έχει ζητήσει η τελευταία.

Η ΡΑΕ αναμένεται να καταθέσει στις αρχές Ιουλίου νέα εισήγηση προς την κυβέρνηση, στην οποία θα προτείνει το ύψος των αυξήσεων ανά κατηγορία τιμολογίου.

Προχωρά η κατασκευή νέας μονάδας

Εν τω μεταξύ, η διοίκηση της ΔΕΗ προχωρεί στην κατασκευή και λειτουργία της νέας λιγνιτικής μονάδας στη Φλώρινα, με απόθεμα από τα ορυχεία Αχλάδας, Κλειδιού, καθώς και του μισού ορυχείου της Βεύης που της ανήκει, μιας και το άλλο μισό θα ανήκει σε ιδιώτη μετά το τέλος της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης.

Την προκήρυξη του διαγωνισμού για την κατασκευή της νέας λιγνιτικής μονάδας της ΔΕΗ στη Φλώρινα -Μελίτης 2, δυναμικότητας 450 μεγαβάτ- πήρε τη Δευτέρα το διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης, χωρίς πάντως να έχει τεθεί ακόμη συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα μονάδα, η οποία θα κατασκευαστεί κοντά στη μονάδα Μελίτη 1, θα έχει κόστος περί το 1 δισ. ευρώ. Για πρώτη φορά αποσυνδέεται η κατασκευή της συγκεκριμένης μονάδας από την έκβαση του διαγωνισμού για την εκμίσθωση στον ιδιωτικό τομέα του λιγνιτωρυχείου της Βεύης, εν ολίγοις η ΔΕΗ προσπαθεί να προλάβει τους ιδιώτες, αφού δύο μονάδες αποκλείεται να κατασκευαστούν.

Η ΔΕΗ θα επιδιώξει να καλύψει τη λειτουργία της μονάδας με το δικό της απόθεμα στη Βεύη, καθώς και με την αξιοποίηση των ορυχείων της Αχλάδας και του Κλειδιού. Θυμίζουμε εδώ ότι για τη Βεύη έχουν ενδιαφερθεί αρκετοί ενεργειακοί όμιλοι της χώρας (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Εlpedison- Ακτωρ, Μυτιληναίος, Ηorizon, Μηχανική, ΕΛΜΙΝ συμφερόντων Γ.Σ. Βαρδινογιάννη) με τις προσφορές να προβλέπουν κατασκευή ιδιωτικής λιγνιτικής μονάδας.

Αδεια παραγωγής για την περιοχή της Φλώρινας έχει άλλωστε η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ενώ σχετική αίτηση προς τη ΡΑΕ έχει δρομολογηθεί και από τον Ακτορα.

Στην Κάρυστο φοβούνται τους μικροπωλητές

Τόση κακία κύριοι του εμπορικού συλλόγου Καρύστου??
Τόσο μίσος για την ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗ ΜΑΡΜΑΡΙΟΥ??
Γιατί έχετε φόβο για μια Εμποροπανήγυρη που αποτελεί πια γεγονός στη πόλη του Μαρμαρίου??
Ποιός από εσάς ανεβαίνει νύχτα τις κολώνες να ρίξει τα αεροπανό που διαφημίζουν το παζάρι??
Άραγε η οικονομία μιας ολόκληρης πόλης διαλύεται από τη διοργάνωση παζαριού σε όμορο Δήμο??

Μήπως κύριοι φταίτε εσείς που πουλάτε κατά το ρητό ΄΄Τον κούκο-αηδόνι΄΄ με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να σας γυρίζουν τη πλάτη??
Αλλάξτε νοοτροπία κύριοι γιατί .............

πάτε για κλείσιμο.
Πουλάτε φτηνά και αφήστε στην άκρη τα υπερκέρδη.
Δεν ξέρετε ότι διανύουμε εποχή λιτότητας???
Υπάρχει λύση για όλα!!!
Ελάτε και εσείς στο παζάρι μας στο Μαρμάρι και αγοράστε από εμάς με σκοπό σας, τη μεταπώληση (όταν φύγουμε).
Θα είμαστε καθημερινά ανοιχτά από 20 έως και 27 ΙΟΥΝΙΟΥ, στο γνωστό σημείο, στη παραλία Μαρμαρίου.
Και κάτι άλλο!!

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ προς τον Πρόεδρο Εμπορικού συλλόγου
Φέτος οι συνάδελφοι πωλητές με είδη προικός , θα πωλούν βαμβακερά σεντόνια στη τιμή των 5 ευρώ!!!
Τρέξε πρόεδρε και αγόρασέ τα όλα!!

Πηγή: Συνδικάτο μικροπωλητών

Ετοιμη η νέα σήραγγα Νεοχωρίου στην Κορίνθου - Τριπόλεως

Δόθηκε στην κυκλοφορία και ο δεύτερος κλάδος, (ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα), της νέας Δόθηκε στην κυκλοφορία και ο δεύτερος κλάδος, (ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα), της νέας σήραγγας Νεοχωρίου στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Τριπόλεως.

Πρόκειται για σήραγγα συνολικού ...........

μήκους 740 μέτρων με την οποία παρακάμπτονται επικίνδυνες στροφές του δρόμου, στις οποίες σημειώνονταν πολλά ατυχήματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σύνελήφθη χασισοκαλλιεργητής στον Δήμο Νέστορος

Ένας 48χρονος συνελήφθη στην περιοχή του δήμου Νέστορος Μεσσηνίας με την κατηγορία ότι καλλιεργούσε δενδρύλλια χασίς.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από τις αρχές, η σύλληψη του άνδρα έγινε μετά τον εντοπισμό από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, φυτείας χασίς σε δύο εκχερσωμένους χώρους, η οποία αποτελούνταν συνολικά από 85 δενδρύλλια χασίς, ύψους 0,30 εκατοστά έως 1 μέτρο.

Τα φυτά ξεριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, ενώ ........

ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Καλαμάτας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Έτοιμο το πρώτο δίκτυο κρητικού ελαιολάδου

Σε συνεργασία με 9 φορείς και την αρωγή του Επιμελητηρίου Ηρακλείου συστάθηκε το πρώτο Παγκρήτιο Δίκτυο Ελαιολάδου. Προϊόντα, όπως τα ελαιόλαδο και η ελιά, το κρασί και η τοπική γαστρονομία στο σύνολό της, μπορούν και πρέπει να γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές της Κρήτης στον υπόλοιπο κόσμο.

Σε αυτή τη βάση κινήθηκε η πρωτοβουλία για την ενίσχυση και την προώθηση των κρητικών προϊόντων και κυρίως εκείνων που συνδέονται με την Παραδοσιακή Κρητική Διατροφή, που ανέλαβε το Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Σε συνεργασία λοιπόν με 9 ακόμη φορείς: ........

1. το ΚΕΚ Τεχνικές σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου,

2. το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο / Παράρτημα Κρήτης,

3. την Ελληνική Ακαδημία Γεύσης,

4. το Σύνδεσμο Εξαγωγέων Κρήτης

5. το Σύνδεσμο Τυποποιητών Ελαιολάδου,

6. την Ένωση Ξενοδόχων Κρήτης,

7. τον Παγκρήτιο Σύλλογο Διευθυντών ξενοδοχείων,

8. τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης και

9. το Σωματείο Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης & Θήρας,

συστήσαμε την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με την επωνυμία «ΔΙΚΤΥΟ ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ».

Το Δίκτυο αυτό αντιπροσωπεύει την παραγωγή, μετα¬ποί¬¬η¬ση ή/και εμπορία των προϊόντων της ελιάς και του ελαιολάδου, καθώς επίσης και τον τομέα του τουρισμού και της γαστρονομίας στην Κρήτη.

Οι παραπάνω φορείς, θα μπορούν επίσης να συνεπικουρούνται στην επίτευξη των σκοπών του δικτύου από Πανεπιστημιακά, Ερευνητικά και Τεχνολογικά Ινστιτούτα, Ιδρύματα και Κέντρα εντός και εκτός της ελληνικής επικράτειας.

Το Δίκτυο, έχει ως βασικό και κύριο στόχο του την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και των θεσμών ώστε να ενδυναμωθεί η κατανάλωση ελαιολάδου εντός και εκτός Ελλάδος.

Επίσης οι βασικοί στόχοι του δικτύου εστιάζονται:

• στην ανάδειξη της οικονομικής, κοινωνικής, περιβαλλοντικής και πολιτιστικής σπουδαιότητας των προϊόντων της ελιάς και του ελαιολάδου

• στην ανάδειξη της συνεισφοράς τους στο πρότυπο της Κρητικής Διατροφής

• στην προώθηση της χρήσης του ελαιολάδου ως βασικού συστατικού στα κρητικά εστιατόρια / ταβέρνες και στα κάθε είδους τουριστικά καταλύματα τα οποία προσφέρουν υπηρεσίες εστίασης σε Έλληνες και ξένους τουρίστες. Στο σημείο αυτό θα είναι καθοριστική η συνεισφορά και η υποστήριξη των φορέων που εμπλέκονται και σχετίζονται με τον κλάδο και τις υπηρεσίες του τουρισμού.

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα "Innovate-Med”

Η πρωτοβουλία αυτή υλοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου “Innovate-Med”, του προγράμματος ευρωπαϊκής εδαφικής συνεργασίας MED το οποίο υποστηρίζει και ενισχύει καινοτόμες ενέργειες υπέρ των επιχειρήσεων στην λεκάνη της Μεσογείου.

Αξιοποιώντας αυτό το πρόγραμμα, το Επιμελητήριο Ηρακλείου υποστηρίζει και προωθεί:

α) δράσεις για τη δημιουργία και σύσταση δικτύων ΜΜΕ το γνωστά ως clusters και β) δράσεις προώθησης και προβολής των δικτύων αυτών και ειδικότερα των δικτύων παραδοσιακών τοπικών προϊόντων στον τομέα των τροφίμων και ποτών.

Επίσκεψη ξένων δημοσιογράφων

Για το λόγο αυτό προσκαλέσαμε διακεκριμένους δημοσιογράφους από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και από μεγάλα ελληνικά έντυπα , οι οποίοι καλύπτουν το θεματικό πεδίο της γαστρονομίας, της τοπικής κουζίνας και της οινολογίας.

Θα φιλοξενήσουμε λοιπόν δύο Άγλλους, δύο Ιταλούς έναν Γερμανό και δύο Έλληνες δημοσιογράφους οι οποίοι φτάνουν σήμερα στο Ηράκλειο και θα μείνουν ως την Πέμπτη 17 Ιουνίου.

Κατά την παραμονή τους στο Ηράκλειο έχουμε προγραμματίσει επίσκεψη σε τοπικές επιχειρήσεις παραγωγής οίνου, σε μονάδες επεξεργασίας ελαιολάδου αλλά και στα αντίστοιχα κλαδικά δίκτυα.

Οι δημοσιογράφοι θα γευθούν προϊόντα της Κρήτης και θα μυηθούν στα μυστικά της Κρητικής διατροφής. Συγχρόνως θα ενημερωθούν για τις δυνατότητες της περιοχής μας σχετικά με την ανάπτυξη θεματικών μορφών τουρισμού που σχετίζονται με την γαστρονομία, την οινολογία, τον αγροτουρισμό κλπ.

Έτσι ευελπιστούμε να καταστούν οι καλύτεροι πρεσβευτές της Κρήτης και των προϊόντων της στις χώρες τους, δημοσιεύοντας σχετικά άρθρα στα έντυπα με τα οποία συνεργάζονται.

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα επίσκεψης των δημοσιογράφων, περιλαμβάνει επίσκεψη στους «δρόμους του Κρασιού», στα πιστοποιημένα εστιατόρια παραδοσιακής κρητικής κουζίνας και την Ελληνική Ακαδημία Γεύσης, καθώς και επίσκεψη σε εργοστάσια τυποποίησης ελαιολάδου σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Τυποποιητών Ελαιολάδου και τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Κρήτης.

Μελέτη για την προώθηση δικτυώσεων

Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 16 Ιουνίου στις 18.30 το απόγευμα θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της μελέτης: «Aνάπτυξη ενός στρατηγικού σχεδίου προώθησης-προβολής δικτυώσεων σε 2 κλάδους της κρητικής οικονομίας: στον κλάδο τροφίμων / ποτών & στον κλάδο ένδυσης / αργυροχρυσοχοΐας / κοσμημάτων / λαϊκής τέχνης» που διενεργήθηκε στο πλαίσιο του έργου “Innovate-MED”.

Κατά την παρουσίαση της μελέτης θα γίνει ειδική αναφορά εφαρμογής ενός πιλοτικού σχεδίου για το ελαιόλαδο με βάση το νεοσυσταθέν «Δίκτυο Κρητικού Ελαιολάδου».

ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΕΛΙΑΣ

Την ίδια ώρα, στο φουαγιέ του Επιμελητηριακού Μεγάρου στον 1ο όροφο θα λειτουργεί και έκθεση προϊόντων με κύριο συστατικό τους το ελαιόλαδο και την ελιά, όπως τυποποιημένο ελαιόλαδο, προϊόντα επεξεργασίας ελιάς, τυποποίηση βρώσιμης ελιάς, προϊόντα ευεξίας και καλλυντικά με βάση το ελαιόλαδο.

Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι να προβάλουμε την προσπάθεια πολλών τοπικών επιχειρήσεων ν’ αξιοποιήσουν την ελιά και τα προϊόντα της ώστε αυτά να βρουν τη θέση που τους αξίζει τόσο στην ελληνική όσο και στη διεθνή αγορά.

Συνέντευξη Τύπου

Το Δίκτυο Κρητικού Ελαιολάδου παρουσιάστηκε στη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου στο Επιμελητήριο Ηρακλείου από όλους τους φορείς που μετέχουν στην πρωτοβουλία.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Νικήτας Δολαψάκης, παρουσίασε αναλυτικά τους στόχους του Δικτύου τονίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό καταβάλλεται μια συντονισμένη προσπάθεια για την προώθηση των προϊόντων ελιάς και ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του κρητικού ελαιολάδου.

Ο οικονομικός επόπτης του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και συντονιστής του εγχειρήματος κ. Μανώλης Φραγκάκης αναφέρθηκε στη μελέτη που θα παρουσιαστεί την προσεχή Τετάρτη και στα σημαντικά αποτελέσματα που πρόκειται να ανακοινωθούν και διευκρίνισε οτι η πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου αποτελεί μέρος της προσπάθειας για να βρει το ελαιόλαδο τη θέση που του αξίζει στην ελληνική και τη διεθνή αγορά.

Ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Κρήτης του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου κ. Κώστας Καμπιτάκης εκτίμησε ότι η ανάπτυξη νέων συνεργασιών σε τοπικό επίπεδο, όπως αυτή που ανακοινώθηκε, αποτελεί βασική προϋπόθεση για να βρουν τα κρητικά προϊόντα «το δρόμο τους» προς τις αγορές και πρότεινε την ενεργοποίηση της τουριστικής βιομηχανίας για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Τυποποιητών Ελαιολάδου κ. Γιώργος Ανδρεδάκης επισήμανε ότι ο φορέας που εκπροσωπεί δε θα μπορούσε να λείπει από αυτή την πρωτοβουλία και ανακοίνωσε ότι θα ακολουθήσουν ενέργειες για την προώθηση του ελαιολάδου στην υπόλοιπη Ελλάδα και το Εξωτερικό αλλά και για το περιορισμό της χρήσης σπορέλαιων στα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια της Κρήτης.

Ο Πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων κ. Γιώργος Πελεκνάκης επισήμανε ότι είναι αδιανόητο να μη χρησιμοποιείται κρητικό ελαιόλαδο σε όλα τα ξενοδοχεία της Κρήτης και τόνισε ότι η προώθηση των κρητικών προϊόντων είναι μονόδρομος για την προώθηση του κρητικού τουρισμού.

Ο Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης κ. Ζώης Χάρος δήλωσε ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια από τα μέλη της Λέσχης να αναδειχθεί η σημασία του ελαιολάδου και να αυξηθεί η χρήση του ώστε να γίνει ευρύτερα γνωστό, ενώ ο Πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης & Θήρας κ. Γιώργος Παπανικολάου αναφέρθηκε στην υποχρέωση που έχουν όλοι οι φορείς στο χώρο του τουρισμού να διαφημίζουν το ελαιόλαδο ως ένα προϊόν μοναδικής αξίας.

Πρόγραμμα επίσκεψης ευρωπαίων δημοσιογράφων στο Ηράκλειο

Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2010 :

• Άφιξη συμμετεχόντων στο Ηράκλειο

• 21:00 Δείπνο στο roof του ξενοδοχείου διαμονήςΤρίτη, 15 Ιουνίου 2010:

• 09.30, Άφιξη στο Οινοποιείο Δουλουφάκη (Δαφνές).

• 09.30 - 11.00 Παρουσίαση του Δικτύου Οινοποιών και του Δικτύου Πιστοποιημένων Εστιατορίων, Concred (από τον Κο Παναγιωτόπουλο).

• 11.00 - 11.30 Άφιξη στο Κτήμα Γαβαλά (Βοριάς).

• 11.30 - 12.15 Ξενάγηση και δοκιμή κρασιών του Οινοποιείου.

• 12.15 - 12.45 Αναχώρηση και άφιξη στο Κτήμα Ταμιωλάκη (Χουδέτσι)

• 12.45 - 13.30 Ξενάγηση και δοκιμή κρασιών του Οινοποιείου.

• 13.30 - 13.45 Αναχώρηση και άφιξη στα Πεζά για φαγητό (Ονήσιμος)

• 15.30 - 16.30 Αναχώρηση από Πεζά και άφιξη στον παραδοσιακό ξενώνα «Ελαιώνας» (Ζαρός)

• 16.30 – 20.30 Ξενάγηση και δραστηριότητες του «Ελαιώνα», δείπνο

• 21.30 – 22.30 Επιστροφή στο ξενοδοχείοΤετάρτη, 16 Ιουνίου 2010:

10:00 Επίσκεψη και γνωριμία με:

• Το Σύνδεσμο Τυποποιητών Ελαιολάδου Κρήτης (Cluster)

• Τον φορέα πιστοποίησης αγροτικών/γεωργικών προϊόντων Creta-Cert (Cluster)

11:00 – 13:30 Επίσκεψη σε επιχειρήσεις τυποποίησης ελαιολάδου

• 13:30 Γεύμα

• 18:30 Παρουσίαση της μελέτης: “Ανάπτυξη ενός στρατηγικού σχεδίου προώθησης - προβολής δικτυώσεων σε 2 κλάδους της κρητικής οικονομίας: στον κλάδο τροφίμων/ποτών & στον κλάδο της ένδυσης / αργυροχρυσοχοΐας / κοσμημάτων / λαϊκής τέχνης που διενεργείται στα πλαίσια του έργου “Innovate-MED”-ειδική αναφορά εφαρμογής ενός πιλοτικού σχεδίου για το ελαιόλαδο με βάση το νεοσυσταθέν «Δίκτυο Κρητικού Ελαιολάδου» (αίθουσα Καστελλάκη)

Παράλληλη εκδήλωση: έκθεση προϊόντων ελιάς και ελαιολάδου (foyer Επιμελητηριακού Μεγάρου)

• 21:00 Δείπνο

Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2010:

• Αναχώρηση συμμετεχόντων από το Ηράκλειο


Οι δημοσιογράφοι / φωτογράφοι

1. Vittorio Castellani (J) – Ιταλία – freelancer, με ειδίκευση στην γαστρονομία και την οινολογία, Panorama Travel, Madia Travelfood, Civiltà del Bere

2. Desirée Pirillo (ph) – Ιταλία – φωτογράφος Panorama Travel, Madia Travelfood

3. Georgakis Nikolaos (J) – Γερμανία – Neu Ruhrzeitung

4. Fleur kinson (J) – Αγγλία – freelancer, ειδικεύεται στα περιοδικά γαστρονομίας και τους τουριστικούς οδηγούς

5. Daniel Hart (ph) – Αγγλία – φωτογράφος, www.djh-graphics.com Μεγάλα περιοδικά από όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν τις φωτογραφίες του

6. Ευαγγελία Φούκου, δημοσιογράφος – Ταχυδρόμος & www.zesterdaily.com

Πηγή: Agrosnews

Μήνυμα αναγνώστη: Παιδική χαρά Φιλιατρών. Τόπος αναψυχής ή εστία μόλυνσης?

Ένα μήνυμα γεμάτο αγανάκτηση λάβαμε από συμπολίτη μας και αναγνώστη του Φιλιατρά News στο οποίο εκφράζει την οργή του για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στην παιδική χαρά της πόλης μας.
Ένας τόπος που παίζουν παιδιά, είναι γεμάτος σκουπίδια και κομμένα κλαδιά και κανένας από τον Δήμο δεν λέει να το καθαρίσει.
Οι εικόνες που μας στέλνει είναι εικόνες επιεικώς απαράδεκτες.

Ο αναγνώστης μας αναφέρει συγκεκριμένα στο μήνυμα του.

Διαβάστε: .......

Εικόνες ντροπής από την παιδική χαρά στο κέντρο της πλατείας μας.

Αυτές είναι οι φωτογραφίες της ντροπής που τράβηξα σήμερα αγανακτισμένος για την εικόνα του χώρου οπού παίζουν τα μικρά παιδιά. Έκανα υπομονή αρκετό καιρό έχοντας μια ελπίδα ότι θα καθαριστεί ο χώρος αλλά μάταια τα σκουπίδια, τα ξερόχορτα και τα κομμένα κλαδιά εκεί.

Ντροπή και αίσχος στον Δήμο Φιλιατρών για την "ανικανότητα - αδιαφορία" στο να χειριστεί το θέμα.

Γιώργος.

Κε Δήμαρχε και κύριε αντιδήμαρχε πόσο δύσκολο είναι να δώσετε εντολή σε κάποιον οδοκαθαριστή να πάει να μαζέψει τα σκουπίδια από την παιδική χαρά???
Δείτε τις εικόνες ντροπής που μας στέλνει ο αναγνώστης μας.