Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Έλεος με τις Vuvuzeles σας...

Ένα πολυ ωραίο σχόλιο ανιχνεύσαμε στο enimerosi.com το οποίο μας εκφράζει.

Με μεγάλο κίνδυνο να χαρακτηριστούμε ρατσιστές, αναρωτιόμαστε αν θα πάρουν οι υπεύθυνοι του Μουντιάλ την απόφαση να απαγορέψουν αυτές τις ενοχλητικές καραμούζες, ή αλλιώς βουβουζέλες, που κάποιοι τις ονομάζουν πολιτισμό και παράδοση.

Δεν είναι δυνατόν πρώτα απ' όλα .......

οι παίκτες να ακούνε αυτό τον εκνευριστικό ήχο και να μην μπορούν να συνεννοηθούν, και κατά δεύτερον εμείς οι θεατές που είμαστε εκατομμύρια παγκοσμίως, να είμαστε υποχρεωμένοι να ακούμε από τους δέκτες μας, τον ήχο που μοιάζει με... χιλιάδες μύγες πάνω από το κεφάλι μας....
ΗΜΑΡΤΟΝ!!!!

Πηγή: enimerwsi.com

Ερχονται οι αποζημιώσεις για το φράγμα του Φιλιατρινού ποταμού.

Το αμέσως επόμενο δίμηνο αναμένεται να αρχίσουν να δίνονται τα χρήματα για τις απαλλοτριώσεις που έχουν γίνει για την κατασκευή του Φιλιατρινού φράγματος

Κάτοικοι της περιοχής που κατασκευάζεται το φράγμα έχουν εκφράσει παράπονα για την καθυστέρηση στην αποζημίωση των απαλλοτριωμένων εκτάσεων τόσο προς την κατασκευάστρια εταιρία όσο και προς τον Δήμο Φιλιατρών.

Πάντως όπως και να έχει το θέμα στον .........

Δήμο Φιλιατρών ήρθε πολύ πρόσφατα έγγραφο από το υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης και Τροφίμων στο οποίο γίνεται παραδοχή για την καθυστέρηση των αποζημιώσεων και τονίζεται ότι τα χρήματα θα δοθούν το επόμενο χρονικό διάστημα, σε μια περίοδο περίπου δύο μηνών.

Αυτοκτόνησε 41χρονος στους Γαργαλιάνους.

Τραγικό επίλογο στην ζωή του διάλεξε να δώσει 41χρονος από τους Γαργαλιάνους όταν χθες το πρωί βρέθηκε απαγχονισμένος στο αγρόκτημα του στην περιοχή "Κουτσουβέρι" του Δήμου Γαργαλιάνων.

Το άψυχο σώμα του 41χρονου βρήκαν οι συγγενείς του μετα απο έρευνα όταν ανησύχησαν για την αδικαιολόγητη αργοπορία του να επιστρέψει στο σπίτι.

Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί το ........

Αστυνομικό Τμήμα Γαργαλιάνων, ενώ οι πρώτες ενδείξεις δεν οδηγούν σε εγκληματική ενέργεια.

Λήξη γιορτής καρπουζιού Μεσσηνίας 19 και 20 Ιουνίου στον Αγρίλη Φιλιατρών

Μέσα σε κλίμα γιορτής θα γίνει η λήξη της «ΓΙΟΡΤΗΣ ΚΑΡΠΟΥΖΙΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 2010» το Σάββατο και την Κυριακή 19 και 20 Ιουνίου στον Αγρίλη Φιλιατρών.
Μιας γιορτής μέσα από την οποία προβάλλεται το πρωιμότερο υπαίθριο καρπούζι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το καρπούζι της Μεσσηνίας, η περιοχή της Τριφυλίας, αλλά και τοπικά προϊόντα, δράσεις συλλόγων, συνεταιρισμών και ιδιωτών.

Στο διήμερο των εκδηλώσεων θα υπάρχουν εκθεσιακά περίπτερα όπου εταιρείες φυτοπροστατευτικών προϊόντων, σύλλογοι και συνεταιρισμοί γυναικών, ομάδες και συνεταιρισμοί παραγωγών αλλά και ιδιώτες θα προβάλλουν τα προϊόντα τους στους επισκέπτες είτε μέσα από τα ατομικά τους περίπτερα είτε μέσα από τα περίπτερα των Δήμων.

Στα περίπτερα των Δήμων Φιλιατρών, ..........

Κυπαρισσίας, Γαργαλιάνων και Αυλώνας μπορούν να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους όποιοι ιδιώτες το θελήσουν αρκεί να επικοινωνήσουν με τους εκπροσώπους των Δήμων μέχρι την Πέμπτη 17 Ιουνίου.

Για το Δήμο Φιλιατρών μπορούν να επικοινωνήσουν με την κ. Παντελάκη στο 6972297936.

Για το Δήμο Κυπαρισσίας με τον κ. Γιάννη Σταθόπουλο στο 2761024924.

Για το Δήμο Γαργαλιάνων με τον κ. Κώστα Γεωργιόπουλο στο 6937263272 και

Για το Δήμο Αυλώνας με τον κ. Αλέκο Γκόγκα στο 6974667376.

Όσοι συμμετέχουν στα περίπτερα των Δήμων μπορούν να εκθέσουν τα προϊόντα τους και όχι να τα πωλούν.

Στο διήμερο θα υπάρχουν και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις για παιδιά και μεγάλους. Για τα παιδιά θα υπάρχουν παιχνίδια, θέατρο δρόμου, ζωγραφική προσώπου και θεατρικό παιχνίδι από τη «Θεατρική Ομάδα Κλόουν» του κ. Βασίλη Φλώρου από νωρίς το απόγευμα τις 7.30 μέχρι τις 8.30 και τις δύο μέρες.

Επίσης θα γίνει διαγωνισμός ζωγραφικής για παιδιά με θέμα το καρπούζι. Ήδη έχουν ενημερωθεί οι διευθυντές και οι προϊστάμενοι των σχολείων οι οποίοι το έχουν διαβιβάσει στους μαθητές τους και πολλά όμορφα έργα έχουν φθάσει στην Οργανωτική Επιτροπή. Τα ονόματα των νικητών θα ανακοινωθούν την Κυριακή το βράδυ και τότε θα απονεμηθούν και οι έπαινοι.

Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα το Σάββατο το βράδυ θα εμφανιστεί η Νάντια Καραγιάννη και την Κυριακή ο Γιάννης Καλογερόπουλος.
Στα περίπτερα των συλλόγων και των συνεταιρισμών των γυναικών θα υπάρχουν εδέσματα με γλυκές και αλμυρές γεύσεις με βάση το καρπούζι.
Προσκεκλημένη της Οργανωτικής Επιτροπής για το κομμάτι της γευσιγνωσίας είναι και αυτή τη χρονιά η σεφ κ. Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Η κ. Μπαρμπαρίγου την Κυριακή θα επισκεφθεί όλα τα περίπτερα που θα παρουσιάσουν τρόφιμα και ποτά και θα απονείμει επαίνους στα καλύτερα παρασκευάσματα από καρπούζι.

Βραβεία επίσης θα δοθούν σε παραγωγούς καρπουζιού για τις καινοτόμες καλλιέργειές τους αλλά για το μεγαλύτερο καρπούζι που θα φέρουν στην εκδήλωση.
Όσοι από τους παραβρισκόμενους το θελήσουν, μπορούν θα πάρουν μέρος στα παιχνίδια με καρπούζια και να δοκιμάσουν τις αντοχές τους στο τρέξιμο με δύο καρπούζια στις μασχάλες!
Οι παραγωγοί καρπουζιού θα προσφέρουν σε όλους τους επισκέπτες δροσερό και πεντανόστιμο ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ!!!!

Χορηγοί στη ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΡΠΟΥΖΙΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ είναι:
η Αγροτική Τράπεζα Ελλάδος,
η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας,
το Επιμελητήριο Μεσσηνίας,
τα ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ,
η ΦΥΤΡΟ ΣΠΟΡΟΙ Α.Ε,
ΑΡΔΕΥΣΕΙΣ - Τσαφαράς Παναγιώτης,
η ΑΓΡΟΦΡΟΥΤ ΕΛΛΑΣ - Πανταζής Βασίλειος ΑΒΕΕ και οι Αφοι Κατσίρου Ο.Ε.
Χορηγοί επικοινωνίας είναι η εφημερίδα Agrenda και ο Agrotypos.



Νέο συλλαλητήριο για το Ασφαλιστικό από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ στις 16 Ιουνίου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συλλαλητήριο πραγματοποιούν την Τετάρτη 16 Ιουνίου, στις 19:00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ με αίτημα την «απόκρουση των αντιασφαλιστικών ρυθμίσεων της κυβέρνησης».

Τα δύο κορυφαία συνδικάτα προειδοποιούν ότι «οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να εντείνουν τον αγώνα και τις αντιδράσεις τους για να αποτρέψουν και να ακυρώσουν τις προσπάθειες ανατροπής της κοινωνικής ασφάλισης.»

Μία ημέρα νωρίτερα, την Τρίτη 15 ........

Ιουνίου, το προεδρείο της ΓΣΕΕ θα έχει συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά, στον οποίο θα θέσει «όλα τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους συνταξιούχους της χώρας μας».

Αναβολή της συνάντησης για την ΕΓΣΣΕ

Την ίδια ώρα, η ΓΣΕΕ ανακοίνωσε αναβολή της προγραμματισμένης για την ερχόμενη Δευτέρα 14 Ιουνίου συνάντησης για τη διαπραγμάτευση της νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) «λόγω απουσίας αντιπροσώπων των εργοδοτικών οργανώσεων».

Η ΓΣΕΕ δηλώνει αποφασισμένη να εντείνει και να κλιμακώσει τις αντιδράσεις και τις κινητοποιήσεις της για την υπογραφή μια ικανοποιητικής ΕΓΣΣΕ «που θα ισχυροποιεί τον θεσμό των Συλλογικών Συμβάσεων και θα ικανοποιεί τα δίκαια οικονομικά και εργασιακά αιτήματα των εργαζομένων».

Από 1η Ιουλίου οι μετατάξεις δημοσίων υπαλλήλων λόγω «Καλλικράτη»

«Καυτός» θα είναι ο μήνας Ιούλιος για πάνω από 80.000 δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι θα κληθούν μέσα σε διάστημα ενός μηνός να επιλέξουν σε ποια νεοσυσταθείσα (από τον «Καλλικράτη») υπηρεσία θα ήθελαν να μεταταγούν, προτού το πράξουν έτσι και αλλιώς μέσω των υποχρεωτικών μετατάξεων που θα ακολουθήσουν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα, από 1ης Ιουλίου με σχετική εγκύκλιο η κυβέρνηση θα θέσει σε ισχύ μια πρωτοφανή για τα μεταπολιτευτικά χρόνια επιχείρηση ανακατανομής του προσωπικού, η οποία εκτιμάται ως σαφές μήνυμα μεγάλων αλλαγών και ανακατατάξεων στον δημόσιο τομέα.
Εκτός των υπηρεσιακών αναγκών που θα .......

καλύψει, στόχο έχει να στείλει και μήνυμα προς την τρόικα και τους ξένους δανειστές ότι είναι αποφασισμένη να πετύχει σημαντική εξοικονόμηση δαπανών.

Οι μόνιμοι υπάλληλοι των δήμων, των νομαρχιών και των περιφερειών θα πρέπει να δηλώσουν ως τις 31 Ιουλίου σε ποια (υπό μεταφορά) υπηρεσία θα ήθελαν να εργαστούν στο μέλλον. Οι θέσεις που δεν θα καλυφθούν από τις εθελοντικές μετατάξεις (και εκτιμάται ότι θα αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία), θα στελεχωθούν με την υποχρεωτική μετακίνηση του προσωπικού.

Αυτή θα ξεκινήσει την 1η Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί ως το τέλος Σεπτεμβρίου του 2010. Και τούτο για τον επιπρόσθετο λόγο ότι έναν μήνα πριν από τις δημοτικές εκλογές «παγώνει» οποιαδήποτε υπηρεσιακή μεταβολή στους ΟΤΑ.

Στόχος της επιχείρησης αυτής είναι οι νέες αυτοδιοικητικές αρχές, οι οποίες θα αναλάβουν τα καθήκοντά τους στις αρχές του 2011, να βρουν πλήρως στελεχωμένες τις υπηρεσίες τους. Η τοποθέτηση του προσωπικού δεν θα πραγματοποιηθεί σε νέες οργανικές θέσεις, αλλά σε «προσωποπαγείς» θέσεις.

Όπως τόνισαν στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών, ανεξαρτήτως σε ποιες θέσεις μεταταγούν οι εργαζόμενοι, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να διασφαλίσει πλήρως τα μισθολογικά και συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα. Η εγκύκλιος του υπουργείου επαναλαμβάνει ότι «διατηρούνται οι μισθολογικές παροχές (με τα πάσης φύσεως επιδόματα) και το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό καθεστώς των μεταφερόμενων και μετατασσόμενων υπαλλήλων».

Παράλληλα, προκειμένου να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή και να μην προκληθούν οικογενειακά προβλήματα, έχει ληφθεί ειδική μέριμνα οι υπάλληλοι, ανεξαρτήτως φορέα απασχόλησης, να παραμείνουν στην πόλη όπου ήδη εργάζονται. Το κριτήριο αυτό δεν θα ισχύσει μόνο για τις εθελοντικές μετατάξεις, αλλά και για τις υποχρεωτικές.

Αν ληφθεί υπόψη ότι έχει ήδη αρχίσει ουσιαστική μείωση στις συμβάσεις έκτακτου προσωπικού στους ΟΤΑ, είναι προφανές ότι η μείωση του προσωπικού που θα επιφέρει ο «Καλλικράτης» μπορεί να είναι πολλαπλάσια. Ήδη στους δήμους υπηρετούν σήμερα 16.492 συμβασιούχοι από περίπου 35.000 που ήταν πέρυσι, ενώ αισθητή είναι και η μείωση του έκτακτου προσωπικού στις δημοτικές επιχειρήσεις και στα ΝΠΙΔ- δεν υπερβαίνουν σήμερα τα 9.000 άτομα. Μετά την ολοκλήρωση των μετατάξεων, εκτιμάται ότι θα αποχωρήσουν περίπου 25.000 συμβασιούχοι οι οποίοι υπηρετούν σήμερα στους ΟΤΑ.

Το υπουργείο Εσωτερικών ταυτόχρονα με τη διαδικασία των μετατάξεων θα ξεκινήσει και τη σύνταξη 13 οργανισμών που θα ισχύσουν για τις 13 περιφέρειες της χώρας και 6 οργανισμών - πιλότων για τους «καλλικράτειους» δήμους, που θα διαφοροποιούνται ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες των δήμων και με πληθυσμικά κριτήρια.

Οι οργανισμοί των αυτοδιοικητικών περιφερειών, που θα αποτυπωθούν και σε προεδρικό διάταγμα, θα εμφανίζουν ενιαία δομή. Οι οργανισμοί-πιλότοι για τους δήμους, μεταξύ των οποίων θα κληθούν να επιλέξουν τα νεοεκλεγέντα δημοτικά συμβούλια στις αρχές του νέου έτους, αποβλέπουν στην καλύτερη λειτουργία τους και στην ορθολογική αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού με στόχο την ομαλή άσκηση των νέων αρμοδιοτήτων.

Πηγή: in.gr

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 12ης Ιουνίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.