Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

ΠΑΜΠΕΛΟΠΟΝΗΣΙΑΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ "ΜΑΚΗΣ ΚΑΝΑΛΟΥΠΙΤΗΣ"

Ενα πολύ αξιόλογο τουρνουά ποδοσφαίρου θα γίνει μέσα στον Ιούνιο στα Φιλιατρά. Πρόκειται για το τουρνουά γυναικείου ποδοσφαίρου με τη συμμετοχή τεσσάρων ομάδων. Διοργανωτές του τουρνουά είναι η Εράνη και ο Δήμος Φιλιατρών και πρόκειται για μία πολύ αξιόλογη πρωτοβουλία που γίνεται για πρώτη φορά και αξίζει στήριξης από όλους τους φορείς.

Το τουρνουά που θα είναι για ηλικίες από 8 έως 17 ετών, θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 19-20 Ιουνίου στο νέο Στάδιο Φιλιατρών και θα συμμετάσχουν οι: Νίκη Καλαμάτας, Αρης Θεσσαλονίκης, Πανπατραϊκός και Αίολος Πύργου.

Το πρόγραμμα των αγώνων δεν έχει βγει ακόμη, όμως το ...........

πιο πιθανό είναι να γίνουν δύο αγώνες κάθε ημέρα. Τέλος, να σημειώσουμε ότι υπάρχει ενδεχόμενο να έρθουν για να παρακολουθήσουν το τουρνουά και 2-3 παίκτες του Αρη από την ανδρική ομάδα.

Το πρόγραμμα

Άφιξη των ομάδων Νίκη Καλαμάτας, Αίολος Πύργου, Πατραϊκός.

Η ώρα των αγώνων θα είναι στις 7μ.μ. στο νέο γήπεδο Φιλιατρών.
Το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί βόλτα στην γιορτή καρπουζιού, Χυμό ή καφέ στον Μύλο του Αγρίλη, Φαγητό στην Δεξαμενή

Την Κυριακή θα ακολουθηθεί σχεδόν το ίδιο πρόγραμμα αλλά θα υπάρξει και η αποχαιρετιστήρια τελετή.

Ακολουθούν φωτογραφίες από τα γυναικεία τμήματα των ομάδων.



















Παπούτσι 5.500 ετών (νούμερο 37) βρέθηκε στην Αρμενία

Το αρχαιότερο δερμάτινο παπούτσι που έχει βρεθεί ποτέ ανακάλυψε ομάδα αρχαιολόγων σε ένα σπήλαιο στην Αρμενία.
Είναι σχεδόν άψογα διατηρημένο (τα κορδόνια του είναι άθικτα), έχει ηλικία 5.500 ετών (περίπου 1.000 παλιότερο από την Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας στην Αίγυπτο και 400 χρόνια παλιότερο από το Στόουνχετζ στη Βρετανία) και είναι ...νούμερο 37.

Η ανακάλυψη έγινε από μια διδακτορική φοιτήτρια, την Ντιάνα Ζαρνταριάν του Ινστιτούτου Αρχαιολογίας της Αρμενίας. Το εύρημα παρουσιάστηκε από τον αρχαιολόγο δρα Ρον Πινχάσι του ιρλανδικού University College του Κορκ, στο περιοδικό PloS ONΕ.

Το παπούτσι, σαν μοκασίνι, που ...........

χρονολογείται από το 3.500 π.Χ. (χαλκολιθική περίοδος), έχει κατασκευαστεί από ένα μοναδικό κομμάτι δέρματος (μάλλον αγελάδας) και είναι τέλεια διαμορφωμένο, ώστε να εφαρμόζει στο πόδι. Περιείχε επίσης χορτάρι, είτε ως μονωτικό για να κρατά το πόδι ζεστό, είτε για να έχει καλύτερη εφαρμογή στο πόδι (ο πρόγονος του …πάτου), ενώ υπήρχαν κορδόνια τόσο στο πάνω μέρος όσο και στο πίσω για να συγκρατείται σωστά το πόδι.

Άγνωστο παραμένει αν ανήκε σε άνδρα ή γυναίκα. Πάντως, αν και μικρό για τα σημερινά δεδομένα, σύμφωνα με τους ερευνητές, κάλλιστα μπορεί να ανήκε σε άνδρα εκείνης της εποχής.

Το (δεξί) παπούτσι βρέθηκε στην περιοχή Βαγιότζ Ντζορ στα αρμενο-ιρανο-τουρκικά σύνορα, σε ένα σπήλαιο κοντά σε ένα δρόμο, το οποίο ήταν ήδη γνωστό στους Αρμένιους αρχαιολόγους. Οι σταθερές, ξηρές και ψυχρές συνθήκες του σπηλαίου βοήθησαν στην άριστη συντήρηση του παπουτσιού μέχρι σήμερα, ενώ σε αυτό συνέβαλε και το γεγονός ότι το έδαφος του σπηλαίου ήταν σκεπασμένο από ένα παχύ στρώμα περιττωμάτων προβάτων, τα οποία λειτούργησαν προστατευτικά στο πέρασμα του χρόνου.

Οι αρχαιολόγοι αρχικά νόμιζαν ότι το παπούτσι δεν ήταν παλαιότερο των 600-700 ετών, παρασυρμένοι από την άριστη κατάστασή του. Όμως η κατοπινή χρονολόγησή του σε δύο εργαστήρια των πανεπιστημίων της Οξφόρδης και της Καλιφόρνιας με την μέθοδο του ραδιενεργού άνθρακα, αποκάλυψε την πραγματική ηλικία του παπουτσιού (μεταξύ 5.637 - 5.387 ετών).

Συνεπώς είναι κατά μερικές εκατοντάδες χρόνια παλαιότερο από τα υποδήματα που φορούσε ο «Ότζι, ο άνθρωπος των πάγων», τα οποία έχουν χρονολογηθεί μεταξύ των 5.375 - 5.128 ετών και μέχρι σήμερα θεωρούνταν τα παλαιότερα που είχαν ποτέ βρεθεί σε ευρωπαϊκό έδαφος. Ο «Ότζι» βρέθηκε ως καλοδιατηρημένη μούμια στις παγωμένες ιταλο-αυστριακές Άλπεις το 1991 και σήμερα φυλάσσεται στην Ιταλία. Τα παπούτσια του ήσαν από δέρμα ελαφιού και αρκούδας.

Μέχρι σήμερα τα αρχαιότερα υποδήματα που είχαν βρεθεί στον κόσμο, ήταν σαντάλια από φυτικό υλικό (και όχι δέρμα), σε ένα σπήλαιο στο Μισούρι των ΗΠΑ, καθώς και σαντάλια σε ένα σπήλαιο στην έρημο της Ιουδαίας στο Ισραήλ.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, το παπούτσι της Αρμενίας έχει μεγάλες ομοιότητες στην κατασκευή και το σχεδιασμό του με τα παπούτσια που βρέθηκαν στην Ευρώπη μέχρι την Ιρλανδία τα επόμενα χρόνια, γεγονός που δείχνει ότι ουσιαστικά ο ίδιος τύπους υποδήματος φοριόταν επί χιλιάδες χρόνια σε μια μεγάλη περιοχή από την μια άκρη της Ευρώπης ως την άλλη.

Οι αρχαιολόγοι θα συνεχίσουν τις ανασκαφές στο αρμενικό σπήλαιο, σε αναζήτηση νέων ευρημάτων και προκειμένου να ρίξουν περισσότερο φως σε εκείνη την σχετικά άγνωστη περίοδο.

Mαριάννα Ντούβλη: Ετοιμάζει και το 2ο dvd της με γνωστό πρόσωπο της Ελληνικής Showbiz

Αποκάλυψη σοκ έκανε η Μαριάννα Ντούβλη σχετικά με την ταυτότητα του άνδρα θα πρωταγωνιστεί μαζί της στο επόμενο hot dvd, καθώς πρόκειται για έναν πολύ γνωστό άνδρα από τον χώρο της ελληνικής showbiz. «Θα υπάρξει και συνέχεια στο πρώτο dvd. Μάλιστα έχουν ξεκινήσει ήδη τα γυρίσματα για το δεύτερο, το οποίο θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι.

Η νέα ταινία θα είναι καυτή ενώ συμπρωταγωνιστής μου θα είναι ένας επώνυμος από τον χώρο της showbiz» δήλωσε. Η Μαριάννα Ντούβλη όμως απάντησε και στις κατηγορίες του πρώην συζύγου της, Χρήστου Ντρούβλη, στο πρόσωπό της, ενώ μίλησε και για την γυναικοπαρέα του "Sex in the city of Athens".

"Τα τελευταία δύο χρόνια έχει δει μόνο ...........

δύο φορές το παιδί του ενώ εγώ έχω αναλάβει εξολοκλήρου την φροντίδα του. Ο Χρήστος Ντούβλης δεν έχει δώσει ποτέ χρήματα για να το μεγαλώσει" ισχυρίστηκε η ίδια ενώ συνέχισε με αποκαλύψεις σχετικά με το πώς προέκυψε το σενάριο του πρώτου hot dvd της λέγοντας: "Είχαμε σκεφτεί με τον Δημήτρη Σειρηνάκη να κάνουμε κάτι σαν το "Sex and the City" γι’ αυτό και αποφασίσαμε να υπάρχουν τόσα κορίτσια Αισθανόμουν πολύ άνετα αφού είναι κάτι που έχω ξανακάνει".

Πηγή: gossip-tv.gr

Μείωση τιμών στο ράφι για τα αγροτικά προϊόντα

Στη συγκράτηση του πληθωρισμού για το μήνα Μάιο συνέβαλαν οι μειώσεις τιμών των αγροτικών προϊόντων. Ειδικότερα, στα νωπά φρούτα (-9,9%), στο γιαούρτι (-4,5%), στα λαχανικά (-15,1%), στο ελαιόλαδο (-1,7%).

Ωστόσο από 4,8% τον Απρίλιο ο πληθωρισμό ανέβηκε σε 5,4% το Μάιο έναντι του αντίστοιχου μήνα του 2009.

* Ο γενικός δείκτης του Μαΐου σε σύγκριση με τον Απρίλιο παρουσίασε αύξηση 0,8%.

* Ο μέσος δείκτης του δωδεκαμήνου Ιουνίου '09 - Μαΐου '10 σε σύγκριση προς τον μέσο δείκτη του δωδεκαμήνου Ιουνίου '08-Μαΐου '09 παρουσίασε αύξηση 2,3%.

17,8% πάνω τα τσιγάρα

Εκτός από τη βενζίνη, στην αύξηση του ........

πληθωρισμού συνέβαλαν οι ανατιμήσεις στα τσιγάρα (17,8%), στα είδη ένδυσης και υπόδησης (2,4%), στα ενοίκια κατοικιών (2,6%), στις ιατρικές-οδοντιατρικές-παραϊατρικές υπηρεσίες (3%), στα αυτοκίνητα (7,7%) στα τέλη κυκλοφορίας - διόδια (28,4%), στα υπεραστικά τρένα (36,6%), στην κινητή τηλεφωνία (9,2%), στα ασφάλιστρα μεταφορών (18%) κ.ά.

Εξετάζεται η σύνδεση των τελών κυκλοφορίας με τις τιμές των καυσίμων

Σύνδεση των τελών κυκλοφορίας με τις τιμές των καυσίμων εξετάζουν τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος.

Μιλώντας χθες σε δημοσιογράφους ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου ρωτήθηκε για το θέμα και συγκεκριμένα για το πότε θα παρουσιασθεί ο μηχανισμός σύνδεσης των τελών κυκλοφορίας με τις τιμές των καυσίμων. Όπως τόνισε δεν υπάρχουν αποφάσεις για το ζήτημα και τόσο ο ίδιος όσο και η υπουργός Περιβάλλοντος Τ.Μπιρμπίλη αναμένουν την εισήγηση της αρμόδιας τεχνικής επιτροπής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται .......

η εφημερίδα «Τα Νέα», το σενάριο μετακύλισης του κόστους των τελών κυκλοφορίας στον ειδικό φόρο κατανάλωσης των καυσίμων, είναι ένα από τα βασικά που εξετάζει η ειδική τεχνική επιτροπή, η τελική εισήγηση της οποίας θα είναι έτοιμη μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Η εντολή που εξ αρχής έχουν λάβει οι τεχνοκράτες από την κυβέρνηση, είναι να μεταφέρουν όσο μπορούν το κόστος από την κατοχή του αυτοκινήτου στη χρήση του, όπως συμβαίνει σε πλήθος ευρωπαϊκών χωρών. Δηλαδή, όταν διαθέτει κάποιος αυτοκίνητο, να πληρώνει κόστος χρήσης αναλόγως τού πόσο το κινεί. Αν ληφθούν υπόψη και οι δημοσιονομικές ανάγκες της χώρας, το σενάριο που μοιάζει επικρατέστερο είναι αυτό της ενσωμάτωσης των τελών κυκλοφορίας στις τιμές των καυσίμων.

Αν, πάντως, η κυβέρνηση μεταφέρει τα τέλη κυκλοφορίας στις τιμές των καυσίμων, θα επιτύχει το αντίθετο από το αποτέλεσμα που επιδιώκει -δηλαδή την αύξηση των εσόδων- καθώς οι επιπτώσεις στην κατανάλωση θα είναι καταστροφικές, επισημαίνουν παράγοντες της αγοράς καυσίμων. Και υπενθυμίζουν ότι μετά τις απανωτές αυξήσεις του ΕΦΚ, η μέση πανελλαδική τιμή έχει φτάσει στα 1,48 ευρώ, με συνέπεια η κατανάλωση βενζίνης να έχει υποχωρήσει τουλάχιστον 20%, εξανεμίζοντας ώς έναν βαθμό τα όποια οφέλη προσδοκούσε η κυβέρνηση από αύξηση εσόδων.

«Αν τώρα η τιμή της βενζίνης φτάσει στα 1,80 ευρώ, η βουτιά της κατανάλωσης θα φτάσει στο 30% ή και περισσότερο, μειώνοντας ακόμη περισσότερα τα κρατικά έσοδα. Είναι λάθος πολιτική», προειδοποιούν τα ίδια στελέχη.

Διεργασίες σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εν όψει των εκλογών τοπικής αυτοδιοίκησης

Σε πυρετώδεις ρυθμούς βρίσκονται ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εν όψει των εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς η τράπουλα των υποψηφιοτήτων μοιράζεται αυτές τις μέρες, ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες υποβολής προτάσεων και αυτοπροτάσεων.

Όπως αναφέρει «Το Βήμα», ως ημερομηνίες διεξαγωγής των εκλογών (1ος και 2ος γύρος) έχουν οριστεί η 7η και η 14η Νοεμβρίου και το χρονοδιάγραμμα αυτό δημιουργεί έντονες πιέσεις για επίσπευση όλων των διαδικασιών.

Ένα κύμα βουλευτών και στελεχών της .........

κυβέρνησης φιλοδοξεί να μεταπηδήσει σε δήμους και περιφέρειες και μέχρι στιγμής σε κατ΄ ιδίαν συζητήσεις έχουν καταγραφεί περί τις 20-30 περιπτώσεις στελεχών που επιθυμούν να «δραπετεύσουν» από την κεντρική πολιτική σκηνή, χωρίς όμως να είναι βέβαιο ότι θα το κατορθώσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τάση αυτή δεν αρέσει στο Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο μελετά μεθόδους ανάσχεσης της μαζικής φυγής και μία από αυτές θα είναι να υποχρεωθεί όποιος επιθυμεί να θέσει υποψηφιότητα σε παραίτηση από τη βουλευτική του έδρα από τις αρχές του καλοκαιριού.

Στελέχη από την κεντρική πολιτική σκηνή που δεν κρύβουν την επιθυμία τους για τη μεταπήδηση στην τοπική αυτοδιοίκηση είναι ο Μ. Σκουλάκης, η υποψηφιότητα του οποίου για τον Δήμο Χανίων προαναγγελλόταν από τοπικά στελέχη τις προηγούμενες ημέρες, ενώ η Φώφη Γεννηματά εξετάζει ακόμη το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς της για την Περιφέρεια Αττικής ή τον Δήμο της Αθήνας.

Βραχυκυκλωμένο είναι το ΠΑΣΟΚ σε ό,τι αφορά τη Θεσσαλονίκη και την περιφέρεια Μακεδονίας, όπου ακούγονται ονόματα από τον ακαδημαϊκό και τον επιχειρηματικό χώρο, χωρίς να υπάρχει ειλημμένη κεντρική απόφαση. Τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη πάντως δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο μιας υποψηφιότητας «μεγάλου» ονόματος ή και υπερκομματικής συνεργασίας.

Σε «εμπόλεμη ζώνη» η ΝΔ

Εν τω μεταξύ, στο «γαλάζιο» στρατόπεδο μαίνεται ο εσωκομματικός πόλεμος μεταξύ στελεχών της ΝΔ για τα αυτοδιοικητικά χρίσματα.

Παρά το γεγονός ότι ο Αντ. Σαμαράς δεν έχει ακόμα δώσει το πράσινο φως για να ανακοινωθούν χρίσματα, αφού αυτή τη χρονική περίοδο προέχει το συνέδριο του κόμματος που ξεκινά σε δύο εβδομάδες, η Ρηγίλλης έσπευσε να δώσει την πρώτη δημόσια στήριξη στον Π.Ψωμιάδη που ανακοίνωσε την Τετάρτη την υποψηφιότητά του στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπου ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ο Π. Τατούλης δημιουργώντας ρήγμα στη ΝΔ, ενδιαφέρονται οι «σαμαρικοί», ο πρώην βουλευτής Ι. Μανώλης, ο νομάρχης Μεσσηνίας Δ. Δράκος, ο πρώην βουλευτής Π. Σκανδαλάκης και ο πρώην νομάρχης Αργολίδας Δ. Σαραβάκος.

Στη Δυτική Ελλάδα κινούνται έντονα οι επίσης «σαμαρικοί», ο βουλευτής Αχαΐας Ν.Νικολόπουλος και ο πρώην βουλευτής Ηλείας Π. Αδρακτάς, ενώ για τον Δήμο Αγρινίου προωθείται ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Δ.Σταμάτης και τη θέση του στη Βουλή θα καταλάβει ο αναπληρωτής γραμματέας Σχεδιασμού της ΝΔ Σπ. Λιβανός.

Για την περιφέρεια Ιονίων Νήσων κυκλοφορεί το όνομα της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρόδης Κράτσα και ενδιαφέρεται ο νομάρχης Ζακύνθου Διον.Γάσπαρος.

Στην Ηπειρο σχεδόν έχει οριστικοποιηθεί το όνομα του νομάρχη Ιωαννίνων Αλ. Καχριμάνη, ενώ μεγάλη μάχη γίνεται στην Άρτα, όπου πέντε στελέχη της ΝΔ «σφάζονται» για το χρίσμα.

Στη Στερεά Ελλάδα κινείται ο νομάρχης Φθιώτιδας Αθ. Χειμάρας και στη Θεσσαλία πριμοδοτείται από τη Ρηγίλλης ο πρώην υφυπουργός Εσωτερικών Αθ. Νάκος , ενώ ενδιαφέρονται οι νομάρχες Ηλ. Βλαχογιάννης και Λ. Κατσαρός, αλλά και ο πρώην βουλευτής Κ.Αγοραστός.

Στη Δυτική Μακεδονία σχεδόν έχει κλειδώσει η υποψηφιότητα του νομάρχη Κοζάνης Γ. Δακή.

Στο Νότιο Αιγαίο υποψηφιότητα θέτει ο πρώην περιφερειάρχης Χαρ.Κόκκινος, ενώ θέμα θα υπάρξει εάν κατέβει αντάρτης ο Αρ. Παυλίδης που έχει διαγραφεί απο τη ΝΔ.

Στην Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου έχουν αρχίσει και κινούνται ο νομάρχης Λέσβου Π. Βογιατζής και η πρώην βουλευτής Χριστιάνα Καλογήρου, ενώ προωθείται η υποψηφιότητα του πρώην πρύτανη του ΕΜΠ Κ. Μουτζούρη.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν θα αυξηθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ εντός του 2010.

UPDATED

Καμία αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ δεν θα γίνει μέσα στο 2010. Αυτό διευκρινίζει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής αλλαγής.

Μάλιστα το υπουργείο διευκρινίζει ότι το μόνο που θα αναπροσαρμοστεί είναι το ειδικό τέλος υπέρ των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Αναπροσαρμογή η οποία, όμως, .....

δεν θα ισχύσει για τα νοικοκυριά.

Μείωση 20% στα τιμολόγια της ΔΕΗ για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

Τη θέσπιση Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου ηλεκτρικής ενέργειας με εκπτώσεις έως 20 % για ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Το υπουργείο διαψεύδει παράλληλα τις πληροφορίες περί επικείμενων αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ, με εξαίρεση την αύξηση του τέλους για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας η οποία πάντως δεν θα αφορά τους οικιακούς καταναλωτές.

Το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο θεσπίζεται με απόφαση που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και θα υπογραφεί μέσα στο μήνα. Προϋποθέσεις για την εφαρμογή του είναι:

- Το ετήσιο εισόδημα να είναι κάτω από το αφορολόγητο όριο.

- Η τετραμηνιαία κατανάλωση να είναι τουλάχιστον 200kWh και έως και 800kWh.

- Το ρεύμα να χρησιμοποιείται για την κάλυψη αναγκών της πρώτης κατοικίας (δεν θα ισχύει δηλαδή σε εξοχικά).

- Ο μετρητής να είναι μονοφασικός.

Το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο θα εφαρμόζεται και όταν η κατανάλωση κυμαίνεται από 800 μέχρι 1000 Kwh. Στην περίπτωση αυτή οι πρώτες 800 kwh τιμολογούνται σύμφωνα με το Κοινωνικό Τιμολόγιο και το επιπλέον με τις χρεώσεις που ισχύουν για τις οικιακές καταναλώσεις με βάση τα ισχύοντα τιμολόγια. Σε περίπτωση υπέρβασης και του ορίου των 1000 ΚWh, τότε παύει να ισχύει το Κοινωνικό Τιμολόγιο και το σύνολο της κατανάλωσης τιμολογείται με το ισχύον οικιακό τιμολόγιο.

Για όσους πληρούν αυτές τις προϋποθέσεις η χρέωση της ενέργειας για τις πρώτες 800 kwh θα γίνεται με έκπτωση 10% επί του ισχύοντος οικιακού τιμολογίου. Για όσους υπάγονται σε ειδικές ευπαθείς ομάδες, όπως άνεργοι και άτομα με ειδικές ανάγκες, η μείωση ορίζεται σε 20%.

Για να ενταχθεί ένας καταναλωτής στο Κοινωνικό Τιμολόγιο θα πρέπει να υποβάλει αίτηση στη ΔΕΗ ή τους λοιπούς προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας σε ειδικά σχεδιασμένο έντυπο το οποίο θα διατίθεται και μέσω ΚΕΠ.

Αναφορικά με τα τιμολόγια, το υπουργείο δηλώνει ότι "καμιά αύξηση των τιμολογίων της ηλεκτρικής ενέργειας δεν θα γίνει μέσα στο 2010 εκτός της αναπροσαρμογής του ειδικού τέλους ΑΠΕ, αναπροσαρμογή η οποία δεν θα ισχύσει για τους οικιακούς καταναλωτές". Η αύξηση του τέλους ΑΠΕ γίνεται μετά από εισήγηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, με το σκεπτικό ότι "οι ιδιαίτερες συνθήκες που επικράτησαν στην ηλεκτρική αγορά κατά το 2009, καθώς και αυτές που προβλέπονται για ολόκληρο το 2010, όπως για παράδειγμα η κατά πολύ αυξημένη υδροηλεκτρική παραγωγή στη χώρα μας, είχαν ως αποτέλεσμα τη διαμόρφωση χαμηλής τιμής στη χονδρεμπορική αγορά που δεν είναι επαρκής για να καλύψει τις νομοθετικά καθορισμένες τιμές για ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από ΑΠΕ". Στο πλαίσιο αυτό, το ΥΠΕΚΑ, αποφάσισε την αναπροσαρμογή του Ειδικού τέλους ΑΠΕ σε 5,57 ευρώ ανά 1000 kWh, για όλους τους καταναλωτές, πλην των οικιακών.

Το υπουργείο επισημαίνει τέλος ότι η ειδική μέριμνα για το τέλος ΑΠΕ όπως και η θέσπιση του Κοινωνικού Τιμολογίου λαμβάνεται στο πλαίσιο της απαραίτητης κοινωνικής ευαισθησίας που υπαγορεύει η παρούσα οικονομική συγκυρία, όπως επίσης και της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 2009/72 σύμφωνα με την οποία τα κράτη μέλη οφείλουν να λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία των τελικών πελατών και ειδικότερα να μεριμνούν ώστε να υπάρχουν διασφαλίσεις για την προστασία των ευάλωτων καταναλωτών.

Δημόσιο: Πώς θα δοθούν οι άδειες του καλοκαιριού

Εγκύκλιο για τον εξορθολογισμό των αδειών και την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, από τις δημόσιες υπηρεσίες και κυρίως αυτές που χαρακτηρίζονται αιχμής, δηλαδή υπηρεσίες υγείας, ασφαλιστικών ταμείων, πολεοδομίες και γενικά αυτές που έρχονται σε άμεση επαφή με το κοινό, εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Όπως αναφέρει η εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών, από 1 Ιουλίου μέχρι 15 Σεπτεμβρίου, στις υπηρεσίες αιχμής του δημοσίου τομέα, ακόμη και την περίοδο της κορύφωσης των καλοκαιρινών διακοπών, οι προϊστάμενοι των υπηρεσιών θα πρέπει να φροντίσουν ώστε να παραμένουν στη θέση τους τα 2/3 των υπαλλήλων κάθε εβδομάδα και να λείπει μόνο το 1/3.

Ακόμη και για τις υπηρεσίες που δεν .........

χαρακτηρίζονται ως «αιχμής», σε κάθε περίπτωση, δεν θα μπορεί οι αδειούχοι του καλοκαιριού να ξεπερνούν το 50% του προσωπικού που απασχολείται.

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής Προβολής του Νομού Μεσσηνίας εκτός των άλλων προωθητικών ενεργειών και δράσεων για τη διαφημιστική προβολή του Νομού για το έτος 2010, πραγματοποιεί καμπάνια διαφημιστικής προβολής τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο σε κεντρικούς και περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς και σε ραδιόφωνο.

Η διαφημιστική εκστρατεία του Νομού αποσκοπεί στην ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού (Βόρεια Ελλάδα – Στερεά Ελλάδα - Αττική κ.λπ.) την περίοδο των θερινών διακοπών και γενικότερα στην προβολή της απαράμιλλης ομορφιάς του τόπου μας στο εσωτερικό .
Θα μεταδοθούν συνολικά: ..........

• 100 τηλεοπτικά σπότ στους Τηλεοπτικούς Σταθμούς Πανελλαδικής εμβέλειας: ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3 και ALTER.

• 135 τηλεοπτικά σπότ στους Περιφερειακούς Τηλεοπτικούς Σταθμούς: DRTV, ERZ, ORT, LEPALDO, STAR, ΗΠΕΙΡΟΣ TV1, ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ, ΑΧΑΪΑ ΤV, και AΡΤ TV.

• 20 τηλεοπτικά σπότ των 20’’ και 1 σποτ των 5’, στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Extra Channel, με διακριτικό τίτλο “Touristorama” η οποία μεταδίδεται επίσης και στους περιφερειακούς σταθμούς ASTRA, TIME και SUPER B.

• 736 ραδιοφωνικά σποτ στον ραδιοφωνικό σταθμό Galaxy FM με έδρα την Πάτρα.

Νάντια Γιαννακοπούλου: Μισθωμένα ακίνητα από το Δημόσιο στο Νομό Μεσσηνίας

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και τον Υπουργό Οικονομικών για τα Μισθωμένα ακίνητα από το Δημόσιο στο Νομό Μεσσηνίας κατέθεσε χθες η βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Μεσσηνίας κα Νάτια Γιαννακοπούλου.

Η κα Γιαννακοπούλου αναφέρει δυο τρανταχτά παραδείγματα Δημοσίων υπηρεσιών στην Καλαμάτα που μισθώθηκαν σε κτήρια ιδιωτών αναφέροντας εξωφρενικά ποσά μίσθωσης της τάξης των 15 και 16 χιλιάδων ευρώ (και για να αντιληφθείτε τα πραγματικά ποσα σε δραχμές μιλάμε για 5 και 5,5 εκατομμύρια δραχμές τον μήνα!!!!!

Αναλυτικά η ερώτηση της Κας Γιαννακοπούλου αναφέρει:

Περισσότερα από 71.000 ακίνητα έχει στην κυριότητά του το Δημόσιο, σύμφωνα με τον έλεγχο της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου σε όλη την επικράτεια. Η αντικειμενική αξία των ακινήτων αυτών ανέρχεται σε 272 δισ. ευρώ, δηλαδή, σε 112,5% του ΑΕΠ. Σημειώνεται ότι σε αυτό το ποσό δε συνυπολογίζεται η ακίνητη περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων, τα οποία επίσης έχουν μεγάλη περιουσία. Η περιουσία του δημοσίου περιλαμβάνει ξενοδοχεία, εκτάσεις "φιλέτα", επαγγελματικούς χώρους, ακόμα και θέατρα. Όμως σε πολλές περιπτώσεις μένει ανεκμετάλλευτη. Σύμφωνα με υπολογισμούς της προηγούμενης κυβέρνησης, από την επαναμίσθωση δημοσίων κτιρίων σε εμπορικές περιοχές όλων των πόλεων της χώρας, τα έσοδα φτάνουν το 1,5 - 2 δισ. ευρώ ετησίως, ενώ όπως σημειώνουν παράγοντες της αγοράς, το Δημόσιο νοικιάζει σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές τα δικά του ακίνητα προς τρίτους. Αντίθετα για τη στέγαση δικών του υπηρεσιών πληρώνει πολύ υψηλότερα ενοίκια. Μάλιστα δε, σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο Υπουργός Οικονομικών ζήτησε να μειωθούν τουλάχιστον κατά 20% τα ενοίκια που καταβάλει το δημόσιο στους ιδιώτες-ιδιοκτήτες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με βάσιμες πηγές, στη Μεσσηνία, τη δεδομένη χρονική στιγμή το Δημόσιο πληρώνει μισθώματα για 61 ακίνητα όπου στεγάζονται υπηρεσίες του. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν το μίσθωμα των 5 εκατομμυρίων δραχμών μηνιαίως, ήτοι περίπου 15 χιλιάδες ευρώ, που πληρώνει το Δημόσιο για τη μίσθωση του κτιρίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας και το μίσθωμα των 5,5 εκατομμυρίων δραχμών μηνιαίως, ήτοι περίπου 16 χιλιάδες ευρώ, για το κτίριο που στεγάζει τη ΔΟΥ Καλαμάτας. Μάλιστα, η ΔΟΥ Καλαμάτας μαζί με την Περιφέρεια και τις υπηρεσίες της Αʼ Βαθμιας και Βʼ Βαθμιας εκπαίδευσης στεγαζόντουσαν στο κτίριο του Διοικητηρίου στην Καλαμάτα, όπου προφανώς και δεν χρειαζόταν η καταβολή μισθώματος. Παράλληλα, η μεταφορά τους σε κτίρια εκτός Διοικητηρίου, έχει αφήσει αναξιοποίητους, χωρίς υπερβολή, ολόκληρους ορόφους στο κτίριο του Διοικητηρίου.

Τα ποσά για την μίσθωση αυτών των κτιρίων διατίθενται από τον κρατικό προϋπολογισμό και τους Έλληνες πολίτες τη στιγμή που ακίνητα δημόσιας ιδιοκτησίας παραμένουν ανεκμετάλλευτα, ενώ η αξιοποίηση τους θα μπορούσε να εξοικονομήσει μεγάλα ποσά από τις δημόσιες δαπάνες. Μάλιστα, σύμφωνα με το υπάρχον νομικό πλαίσιο (ν. 3130/28-3-2003) που ρυθμίζει τις μισθώσεις ακινήτων για στέγαση δημοσίων υπηρεσιών, «οι Δημόσιες Υπηρεσίες στεγάζονται σε κτίρια ιδιοκτησίας του Δημοσίου. Όπου το Δημόσιο δεν διαθέτει δικά του κτίρια ή τα διαθέσιμα είναι ακατάλληλα, προβαίνει στην ανέγερση ή αγορά κτιρίων για τη στέγαση των υπηρεσιών του. Μέχρι να ολοκληρωθεί η ανέγερση ή η αγορά των κτιρίων, οι Δημόσιες Υπηρεσίες μπορεί να στεγάζονται σε κτίρια, που μισθώνονται για το σκοπό αυτόν». Κατόπιν αυτών,

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί

1. Γιατί οι δημόσιες υπηρεσίες που αναφέρονται παραπάνω ʽέφυγανʼ από ένα δημόσιο κτίριο (σ.σ. Διοικητήριο Μεσσηνίας) και μετεγκαταστάθηκαν σε μισθωμένα κτίρια, με αποτέλεσμα να απαιτούνται πρόσθετες δαπάνες από τον κρατικό προϋπολογισμό που θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί σε μια δύσκολη στιγμή για τα δημοσιονομικά της χώρας;

2. Προτίθεται η κυβέρνηση να αξιοποιήσει ακίνητα του Δημοσίου στο νομό Μεσσηνίας για να στεγαστούν οι υπηρεσίες του κι έτσι να μειωθούν οι δαπάνες;

Η ερωτώσα βουλευτής,

Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Πέτρος Τατούλης εναντίον Γιάννη Μανώλη???

Όλο και πιο κοντά σε μία μάχη Πέτρου Τατούλη – Γιάννη Μανώλη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου οδηγούν οι τελευταίες εξελίξεις σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στην περιοχή. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της αυτοδιοίκησης gr ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου δέχθηκε εισηγήσεις για παρουσία του Πέτρου Τατούλη σε μία από τις δημόσιες εκδηλώσεις στις οποίες θα παραστεί κατά τη διάρκεια της σημερινής επίσκεψής του στην Τρίπολη.

Ο ίδιος ο κ. Τατούλης είναι έτοιμος να ανακοινώσει και επισήμως την υποψηφιότητα του ως ανεξάρτητος, αναμένοντας εκτός από την στήριξη του ΛΑΟΣ που ήδη την έχει εξασφαλίσει και αυτή του ΠΑΣΟΚ.
Μάλιστα, φαίνεται να έχει ήδη προσεγγίσει .......

νέους άνθρωπους που είναι επιτυχημένοι επαγγελματίες και έχουν «λευκό ποινικό μητρώο» σε θέματα διαφθοράς για να στελεχώσουν το ψηφοδελτιό του. Επιπλέον, στο επιτελείο του συμμετέχουν γνώστες της ευρωπαϊκής πραγματικότητας που είναι έτοιμοι να διεκδικήσουν από τις Βρυξέλλες αυτό που δικαιούται η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Βλέποντας και αυτές τις κινήσεις τοπικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος που αντιλαμβάνονται ότι οι πιθανότητες να κερδίσει το ΠΑΣΟΚ την περιφέρεια είναι μικρές, προτείνουν ανοιχτά τον πρώην υφυπουργό της ΝΔ. Εκτός δε από τις «ευρύχωρες προσεγγίσεις στις επιλογές προσώπων» για τις οποίες μίλησε πριν λίγες ημέρες ο υπουργός Υποδομών Δημήτηρης Ρέππας, υπενθυμίζουν ότι ο κ. Τατούλης έχει δικό του ακροατήριο όχι μόνο στην Αρκαδία αλλά και στους άλλους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Άλλωστε, φαίνεται ότι καμία άλλη υποψηφιότητα δεν περπατάει: Πάνος Μπεγλίτης, Σταύρος Μπένος και Ροβέρτος Σπυρόπουλος που εμφανίζουν στις δημοσκοπήσεις την υψηλότερη πρόθεση ψήφου (γύρω στο 25 με 30%)δεν φαίνονται διατεθιμένοι να δώσουν μια μάχη που μοιάζει χαμένη, ενώ ο δήμαρχος Κορίνθου Αλέκος Πνευματικός, όχι μόνο δεν ταιριάζει στο προφίλ της «νέας εποχής» αλλά και δεν έχει «πέρασμα» στο σύνολο της Πελοποννήσου, όπου εμφανίζει μονοψήφια νούμερα.

ΝΔ: Προηγείται ο Γ. Μανώλης

Στην άλλη πλευρά ο Γιάννης Μανώλης φαίνεται ότι έχει «πάρει κεφάλι» έναντι του βασικού αντιπάλου του προέδρου της ΕΝΑΕ και νομάρχη Μεσσηνίας Δημήτρη Δράκου. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι ο πρώην βουλευτής ήταν από τα βασικά στελέχη του επιτελείου Σαμαρά στην εσωκομματική μάχη την ώρα που ο συντοπίτης του νομάρχης κρατούσε στάση (φιλικής προς την Ντόρα Μπακογιάννη) ουδετερότητας αλλά και το γεγονός ότι ο κ. Μανώλης φέρεται να προηγείται σε δημοσκοπήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στην περιοχή με ποσοστό άνω του 15% (40 έναντι 24%) του βασικού εσωκομματικού αντιπάλου του.

Επιπλέον, ο πρώην βουλευτής φέρεται ότι έχει μεγάλη διεισδυτικότητα σε άλλους κομματικούς χώρους ΛΑΟΣ: 55%, ΚΚΕ: 37 % ΠΑΣΟΚ 36% ΣΥΝ 26%,την ώρα που η διειδυτικότητα του Δ. Δράκου κυμαίνεται από 5 έως 7%.

Πηγή: Αυτοδιοίκηση.gr

Τμήμα αλλοδαπών στην Κυπαρισσία ζητά ο Κουσελάς

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή, προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, εστιάζοντας στην ανάγκη ενίσχυσης της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης της Κυπαρισσίας και στην ιδιαίτερη ανάγκη ενίσχυσης της αστυνόμευσης στη συγκεκριμένη περιοχή .

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Τα προβλήματα οργάνωσης και στελέχωσης της αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Κυπαρισσίας είναι ιδιαίτερα σοβαρά και οξυμμένα.

Ειδικότερα, σημειώνονται σοβαρές ελλείψεις στη στελέχωση της συγκεκριμένης Υποδιεύθυνσης, σε μια περιοχή με ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες αστυνόμευσης. Η εν λόγω περιοχή βαρύνεται με πολύ μεγάλο αριθμό μεταναστών λόγω του μεγάλου όγκου των αγροτικών καλλιεργειών. Εξ΄ άλλου λόγω της λειτουργίας του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας υπάρχουν αυξημένες ανάγκες κράτησης, φύλαξης και μεταγωγής. Είναι χαρακτηριστικό ότι το α΄ τρίμηνο του 2010 διακινήθηκαν 105 κρατούμενοι. Τέλος υπάρχουν κυκλοφοριακά προβλήματα λόγω της αυξημένης κίνησης στους δρόμους, ιδιαίτερα τη θερινή περίοδο.

Είναι άλλωστε γνωστά στο Υπουργείο τα γενικότερα και σοβαρά προβλήματα στελέχωσης και αστυνόμευσης στον Νομό Μεσσηνίας, τα οποία επισήμανα με την 26-4-2010 Αναφορά μου και για τα οποία δηλώθηκε από το Υπουργείο, με το 19-5-2010 αρ. πρωτ. 701/4-11132 έγγραφό του, ότι καταβάλλεται προσπάθεια αντιμετώπισής τους στο πλαίσιο της αναθεώρησης του οργανογράμματος και του δυναμικού στον Νομό.

Επειδή η υφιστάμενη δύναμη της Υποδιεύθυνσης Κυπαρισσίας, παρά τις ευσυνείδητες προσπάθειες του προσωπικού της, εκ των πραγμάτων αδυνατεί να καλύψει επαρκώς τις παραπάνω αυξημένες ανάγκες, κάτι που πρέπει να ληφθεί σοβαρώς υπόψη κατά τον σχεδιασμό του νέου οργανογράμματος δύναμης προσωπικού στη Μεσσηνία,

Επειδή οι κλοπές έχουν γίνει μάστιγα για τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής και ιδιαίτερα για τους επιχειρηματίες, που δεν γνωρίζουν πλέον πώς να προστατεύσουν τις περιουσίες τους.

Επειδή, σύμφωνα και με το συνημμένο δημοσίευμα, το Τμήμα Τροχαίας της Κυπαρισσίας όχι μόνο αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα επάρκειας δυναμικού σε σχέση με τις αυξημένες αρμοδιότητές του, αλλά κάθε μέρα υποχρεούται ένας αστυνομικός του να διανύσει 120 χλμ, αφού καλείται να ενισχύσει τα κρατητήρια στην Καλαμάτα, ακόμα και όταν στο κρατητήριο της Κυπαρισσίας υφίστανται μεγαλύτερες ανάγκες,

Επειδή, με δεδομένες τις νέες ανάγκες, είναι ανάγκη να ιδρυθεί κατάλληλα στελεχωμένο τμήμα Ασφαλείας και Αλλοδαπών στην Κυπαρισσία,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Με ποιο τρόπο και πότε προτίθεται να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες αστυνόμευσης στη συγκεκριμένη περιοχή;
2. Προτίθεται να προχωρήσει στην ίδρυση κατάλληλα στελεχωμένου τμήματος Ασφαλείας και Αλλοδαπών στην Κυπαρισσία;
3. Προτίθεται να σταματήσει τις μετακινήσεις αστυνομικών της Τροχαίας Κυπαρισσίας για την ενίσχυση άλλων υπηρεσιών στο Νομό;»

ΣΧΟΛΙΟ
Πρίν ένα χρόνο ο Δήμαρχος Φιλιατρών Άλκης Ξύγκας, είχε αποστείλει επιστολή στον τότε υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο με την οποία ζητούσε την δημιουργία τμήματος αλλοδαπών στα Φιλιατρά με δεδομένο το στοιχείο ότι τότε οι αλλοδαποί ήταν περίπου 2.500 άτομα.
Μάλιστα ο Κος Ξύγκας ανεφερε ότι προτίθεται ο Δήμος να παραχωρήσει τα παλιά γραφεία του ΑΣΟ ανακαινισμένα και με πλήρη επίπλωση ώστε να μην καθυστερήσει η λειτουργία του ούτε μέρα.
Μάλιστα το ίδιο είχε ζητήσει και με κατεπείγον έγγραφο του μετα την ένοπλη ληστεία στο ΙΚΑ Φιλιατρών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κος Ξύγκας είχε καταθέσει την πρόταση αυτή όταν απο κανενός το μυαλό δεν περνούσε η δημιουργία του τμήματος αυτού.

Σήμερα έρχεται ο βουλευτής Κυπαρισσίας Δημήτρης Κουσελάς και μεταξύ των άλλων ζητά την δημιουργία τμήματος αλλοδαπών στην γενέτειρα του την Κυπαρισσία. Αλοίμονο. Από την Κυπαρισσία κατάγεται. Που έχει το πολύ 400 - 500 αλλοδαπούς. Στα Φιλιατρά με τους χιλιάδες αλλοδαπούς θα ζήταγε την δημιουργία του τμήματος αυτού????
Η αλήθεια?? Ο κος Κουσελάς ζητά άλλη μία υπηρεσία στην πόλη του. Να τα λέμε τα πράγματα ΟΠΩΣ είναι.
Ο Κος Κουσελάς θα πρέπει αν ξέρει - αν δεν το γνωρίζει- ότι ψηφίστηκε βουλευτής από όλη την Μεσσηνία για να υπηρετεί ΟΛΗ την Μεσσηνία. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 10ης Ιουνίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.