Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

ΟΤΕ : Νέα τέλη κλήσεων προς κινητά και σταθερά δίκτυα.

O ΟΤΕ ανακοινώνει, από 4 Ιουνίου 2010, νέα τέλη για κλήσεις από σταθερό τηλέφωνο ΟΤΕ προς:

1. Εταιρίες κινητής τηλεφωνίας COSMOTE, VODAFONE ,WIND ως εξής :

► Χρέωση κλήσεων από τηλεφωνικές συνδέσεις Ψηφιακών Κέντρων ΟΤΕ : 0,001954 €/sec με βήμα χρέωσης το δευτερόλεπτο.

► Χρέωση από τηλεκάρτα : 1 παλμός χρέωσης τηλεκάρτας ανά 16,10 sec. (1 παλμός τηλεκάρτας=0,038€)

► Χρέωση από χρονοκάρτα, Allo : 0,132€ ανά λεπτό.

► Αντίστοιχα, αναπροσαρμόζονται και τα .........

τέλη από τηλέφωνα δικτύου ΣΥΖΕΥΞΙΣ νησίδων ευθύνης ΟΤΕ


2. Αστικές κλήσεις προς τα δίκτυα σταθερής τηλεφωνίας Algonet, Cosmoline, Forthnet, Hol, Netone, On, Tellas, Vivodi, Vodafone, Voicenet, Wind ως εξής :

► Χρέωση κλήσεων από τηλεφωνικές συνδέσεις Ψηφιακών Κέντρων ΟΤΕ : 0,000563 €/sec με βήμα χρέωσης το δευτερόλεπτο.

► Χρέωση από τηλεκάρτα : 1 παλμός χρέωσης τηλεκάρτας ανά 66 sec . ( παλμός τηλεκάρτας=0,038€)

► Χρέωση από χρονοκάρτα : 0,03254€ ανά λεπτό & τέλος αποκατάστασης κλήσης 0,0305€ ανά κλήση

► Χρέωση από Allo: 0,078 € ανά λεπτό

3. Αστικές κλήσεις προς τα δίκτυα σταθερής τηλεφωνίας Cyta, Maknan, Mediatel, Newsphone:

► Χρέωση κλήσεων από τηλεφωνικές συνδέσεις Ψηφιακών Κέντρων ΟΤΕ : 0,000611 €/sec με βήμα χρέωσης το δευτερόλεπτο.

► Χρέωση από τηλεκάρτα: 1 παλμός χρέωσης τηλεκάρτας ανά 66 sec . ( παλμός τηλεκάρτας=0,038€)

► Χρέωση από χρονοκάρτα : 0,03254€ ανά λεπτό & τέλος αποκατάστασης κλήσης 0,0305€ ανά κλήση.

►Χρέωση από Allo: 0,078 € ανά λεπτό


4. Υπεραστικές κλήσεις προς τα δίκτυα σταθερής τηλεφωνίας Algonet, Cosmoline, Forthnet, Hol, Netone, On, Tellas, Vivodi, Vodafone, Voicenet, Wind ως εξής:

► Χρέωση κλήσεων από τηλεφωνικές συνδέσεις Ψηφιακών Κέντρων ΟΤΕ : 0,000914 €/sec με βήμα χρέωσης το δευτερόλεπτο.

► Χρέωση από τηλεκάρτα : 2 παλμoί χρέωσης τηλεκάρτας ανά 50 sec. ( παλμός τηλεκάρτας=0,038€)

► Χρέωση από χρονοκάρτα : 0,03325€ ανά 28 δευτερόλεπτα.

► Χρέωση από Allo: 0,078 € ανά λεπτό


5. Υπεραστικές κλήσεις προς τα δίκτυα σταθερής τηλεφωνίας Cyta, Maknan, Mediatel, Newsphone ως εξής:

► Χρέωση κλήσεων από τηλεφωνικές συνδέσεις Ψηφιακών Κέντρων ΟΤΕ : 0,000962 €/sec με βήμα χρέωσης το δευτερόλεπτο.

► Χρέωση από τηλεκάρτα : 2 παλμoί χρέωσης τηλεκάρτας ανά 50 sec. ( παλμός τηλεκάρτας=0,038€)

► Χρέωση από χρονοκάρτα : 0,03325€ ανά 28 δευτερόλεπτα.

► Χρέωση από Allo: 0,078 € ανά λεπτό

Σε όλες τις παραπάνω τιμές περιλαμβάνεται ΦΠΑ 21%.
Οι παραπάνω χρεώσεις είναι ενιαίες για όλες τις ημέρες και ώρες της εβδομάδας.

«Δεν τίθεται ζήτημα πρόωρων εκλογών»

Ο Γιώργος Πεταλωτής απέκλεισε για μια ακόμη φορά σήμερα τα σενάρια περί διενέργειας πρόωρων εκλογών, προκαλώντας ευθέως τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, να ξεκαθαρίσει εάν υπάρχει τέτοιου είδους πρόταση από την αξιωματική αντιπολίτευση.

«Δεν υπάρχει θέμα εκλογών, τις έχω αποκλείσει επανειλημμένα. Εάν κάποιος μπορεί να τις προτείνει, ας τις προτείνει. Εάν υπάρχει δημόσια πρόταση του κ. Σαμαρά, την ακούμε. Εμείς έχουμε αναλάβει ένα δύσκολο έργο, η ελληνική κοινωνία αντιλαμβάνεται πλήρως την κρισιμότητα και αυτό το έργο θα το φέρουμε σε πέρας», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Έχουμε έργο σοβαρό μπροστά μας, για ........

να ασχολούμαστε με εκλογολογία», ανέφερε - μεταξύ άλλων - ο Γ. Πεταλωτής.

Πηγή: Zougla.gr

Εντός 15 ημερών να γίνεται η επιστροφή ΦΠΑ

Την άμεση παρέμβαση του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ώστε οι έλεγχοι για την επιστροφή του ΦΠΑ να γίνονται από τις εφορίες το πολύ εντός 15 ημερών από το σχετικό αίτημα των επιχειρηματιών, ζητά -με επιστολή του- ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πλεκτικής-Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος (ΣΕΠΕΕ), Τηλέμαχος Κιτσικόπουλος.

Προειδοποιεί δε, ότι αν το συγκεκριμένο αίτημα δεν εισακουσθεί, ο φορέας «θα κινηθεί προς κάθε νόμιμη κατεύθυνση, προκειμένου να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των εξαγωγικών επιχειρήσεων του κλάδου».

Στην επιστολή, που εστάλη και στον ..........

αρμόδιο υφυπουργό, Φίλιππο Σαχινίδη, ο σύνδεσμος υποστηρίζει ότι τα γεγονότα διαψεύδουν στην πράξη «τη χθεσινή διευκρίνηση του υπουργείου ότι δεν “παγώνει” η επιστροφή του ΦΠΑ, αλλά πραγματοποιείται κανονικά μετά από προσωρινό ή τακτικό έλεγχο».

Σύμφωνα με τον ΣΕΠΕΕ, στα αλλεπάλληλα αιτήματά τους προς τις εφορίες για άμεσους ελέγχους, οι επιχειρηματίες λαμβάνουν τελείως αόριστες απαντήσεις για τον χρόνο πραγματοποίησής τους (συνήθως μετά τον Σεπτέμβριο), με τους υπαλλήλους να επικαλούνται φόρτο εργασίας και άλλες αιτιολογίες.

«Η συνέχιση του παγώματος επιστροφής του ΦΠΑ με τεχνητούς τρόπους (πχ, μη εύρεσης χρόνου για ελέγχους από τους εφοριακούς) οδηγεί μαθηματικά και τις υγιείς επιχειρήσεις του κλάδου σε αδιέξοδο και τελικά σε κλείσιμο με ολέθριες επιπτώσεις στην απασχόληση και τις εξαγωγές», υπογραμμίζεται στην επιστολή.

ΕΝΑΕ : SOS νομαρχών για τα κονδύλια

Την άμεση συνάντηση με τους υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, αναμένεται να ζητήσουν οι νομάρχες, όπως αποφασίστηκε ομόφωνα από το ΔΣ της ΕΝΑΕ.

Οι νομάρχες, πρόκειται να θέσουν στους υπουργούς τα οικονομικά προβλήματα των νομαρχιών, που όπως αναφέρθηκε κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού τους συμβουλίου, αν δεν λυθούν, μπορεί να οδηγήσουν και σε αναστολή λειτουργίας ορισμένων νομαρχιών.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν:

-Βρισκόμαστε στα μέσα της χρονιάς και δεν έχει ακόμα εκδοθεί η ΚΥΑ για την κατανομή του ΚΑΠ του 2010. Αποτέλεσμα οι Ν.Α να μην μπορούν να κάνουν κανένα προγραμματισμό.
-Οι περικοπές των ΚΑΠ που ξεκίνησαν από τον Αύγουστο του 2009 ανέρχονται μέχρι στιγμής στο 40% για τις λειτουργικές δαπάνες και στο 47% για τις επενδύσεις.
-Το πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» δεν εφαρμόζεται πια λόγω επανασχεδιασμού του, όλους αυτούς τους μήνες, από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ.
- Μεγάλη ανησυχία διακατέχει τον ελαιοπαραγωγικό κόσμο της χώρας λόγω της μείωσης κατά 45-50% της χρηματοδότησης του προγράμματος δακοκτονίας σε όλη τη χώρα.
-Τα Προγράμματα Τουριστικής Προβολής δεν εγκρίθηκαν φέτος από τα συναρμόδια Υπουργεία, παρά το γεγονός ότι φέτος η χώρα έχει μεγάλη ανάγκη για αυξημένη τουριστική κίνηση.
-Καλούνται οι Ν.Α της χώρας να προβούν σε έλεγχο του 10% των πολεοδομικών αδειών που εκδόθηκαν το 2009, και να εφαρμόσουν τον νέο νόμο για την τακτοποίηση των υμιυπαίθριων χωρίς να υπάρχει το απαιτούμενο προσωπικό, πόροι (δεν καταβάλλονται εκτός έδρας μετακινήσεις, υπερωρίας κλπ).

Επίσης, αποφασίσθηκε ομόφωνα, να ζητηθεί από τον υπουργό Εσωτερικών η παράταση των συμβάσεων όσων απασχολούνται στις νομαρχίες της χώρας ώστε να περιοριστούν τα προβλήματα εξυπηρέτησης των πολιτών.

Ξέμεινε από υλικά το Νοσοκομείο Καλαμάτας

Στη μεταβατική περίοδο, λόγω της αλλαγής στο καθεστώς προμηθειών, αποδίδει τα προβλήματα που εμφανίστηκαν και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, με την έλλειψη ιατρικών υλικών, ο διοικητής Γιώργος Μπέζος.
Όσον αφορά στην αναβολή χειρουργείων στην Οφθαλμολογική Κλινική την περασμένη εβδομάδα, επειδή δεν υπήρχαν απαραίτητα υλικά, εκτιμά ότι η κατάσταση θα εξομαλυνθεί τις επόμενες ημέρες.

«Ακόμη δεν έχουμε πάρει την έγκριση του ενιαίου πίνακα προμηθειών για το 2010, για να αρχίσουμε τους διαγωνισμούς, ενώ αυξήθηκε ο έλεγχος στα εξωσυμβατικά. Αυτό δημιούργησε ένα θέμα με τις ............

εταιρείες και προκλήθηκε αναστάτωση, όμως μας εστάλη μια διευκρινιστική παράγραφος, που λέει ότι, όσον αφορά στα κατεπείγοντα, η προμήθεια θα γίνεται με το προηγούμενο καθεστώς, για να μη δημιουργείται πρόβλημα. Έτσι τις επόμενες ημέρες θα αποκατασταθεί το θέμα και δε θα υπάρχει κανένα ζήτημα».

Στην ερώτηση, τι ακριβώς σημαίνει κατεπείγοντα, εάν δηλαδή πρόκειται και για προγραμματισμένα χειρουργεία ή μόνο για έκτακτα περιστατικά, όπως κάποιο τροχαίο, ο κ. Μπέζος απάντησε: «Φυσικά ένα τροχαίο είναι επείγουσα περίπτωση, όμως ο όρος “επείγοντα” παίρνει λίγη συζήτηση. Πάντως, θέματα που πρέπει να προχωρήσουν, θα προχωρήσουν».

Κυπαρισσία

Στο Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας, όπου χθες λειτούργησαν για πρώτη φορά και τα καινούργια χειρουργεία που παραδόθηκαν πρόσφατα, ο διοικητής Πάνος Μπόζος μας είπε ότι, προς το παρόν, δεν έχει δημιουργηθεί πρόβλημα, καθώς υπάρχουν κάποιες προμήθειες.
«Με δεδομένη και την αλλαγή στο καθεστώς προμηθειών, στείλαμε στο υπουργείο τον προγραμματισμό μας για τρεις μήνες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι καλυπτόμαστε απόλυτα, γιατί θα προκύψουν και καταστάσεις που δεν έχουν προβλεφθεί.
Για να προμηθευτούμε τα υλικά, πρέπει πρώτα να μας τα εγκρίνουν από το υπουργείο. Εκτός εάν υπάρχει απόλυτη ανάγκη και το υλικό είναι επείγον, οπότε μας δίνεται τη δυνατότητα να το προμηθευτούμε άμεσα. Πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου να εξομαλυνθεί η κατάσταση. Μεταβαίνουμε από μία διαδικασία σε μία άλλη - προσαρμογή στο καινούργιο τιμολόγιο που δείχνει το παρατηρητήριο τιμών - οπότε θα δημιουργηθεί μια αναταραχή, που στα μεγάλα νοσοκομεία θα είναι πιο έντονη».

Πηγή: Θάρρος

Ν'αντια Γιαννακοπούλου: Σοβαρές ελλείψεις υλικών στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Ερώτηση προς την υπουργό Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου για τις σοβαρές ελλείψεις που υπάρχουν σε ιατρικό και εργαστηριακό υλικό στο Νοσοκομείο Καλαμάτας κατέθεσε η βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Μεσσηνίας κα Νάντια Γιαννακοπούλου.

Ή κα Γιαννακοπούλου επισημαίνει τις ελλείψεις που έχουν παρατηρηθεί σε ιατρικό και εργαστηριακό εξοπλισμό στο νοσοκομείο και εξ' αιτίας αυτού αναβάλλονται προγραμματισμένες επεμβάσεις, κυρίως στην Ορθοπεδική και την Οφθαλμολογική κλινική.
Η κα Γιαννακοπούλου ζητά απο την υπουργό να μάθει τι σκοπεύει να κάνει για ανα αντιμετωπίσει τις ελλείψεις αυτές καθώς και το πως πρόκειται να διαχειριστεί την κατασπατάληση του Δημοσίου χρήματος που κατα κόρον έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Αναλυτικά η ερώτηση της Κας Γιαννακοπούλου αναφέρει: .......

Σύμφωνα με δημοσιεύματα σύσσωμου του τοπικού τύπου, το Νοσοκομείο Καλαμάτας αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα όσον αφορά το διαθέσιμο ιατρικό και εργαστηριακό υλικό. Το πρόβλημα επιτείνεται με τη δυσκολία προμήθειας νέων υλικών, λόγω του περίπλοκου νέου νομικού πλαισίου. Η κατάσταση, μάλιστα, έχει φτάσει στο απροχώρητο καθώς αναβάλλονται προγραμματισμένες επεμβάσεις, κυρίως στην Ορθοπεδική και την Οφθαλμολογική κλινική.

Το Νοσοκομείο Καλαμάτας, βέβαια, δεν είναι το μοναδικό που αντιμετωπίζει τέτοιου είδους προβλήματα. Το αδιέξοδο που δημιουργήθηκε με την κατάργηση της προμήθειας υλικών από τα νοσοκομεία με εξωσυμβατικό τρόπο οδήγησε στην παρούσα κατάσταση. Το Υπουργείο, βεβαίως, προχώρησε στην έκδοση νέας εγκυκλίου που επανέφερε την προμήθεια υλικών με εξωσυμβατικό τρόπο, όταν αυτό επιβάλλεται από σοβαρούς λόγους υγείας του ασθενούς και έπειτα γίνεται η υποβολή των εγγράφων στην Επιτροπή Προμηθειών Υγείας για έγκριση. Ωστόσο, οι διοικήσεις των νοσοκομείων δεν μπορούν να προβούν σε μεγάλες αγορές καθώς πλέον δεν υφίστανται συμβάσεις, αλλά να καταγράψουν τις ανάγκες των τμημάτων και να τις στείλουν για επεξεργασία στην ΕΠΥ, διαδικασία που μέχρι την παραλαβή του υλικού εκτιμάται ότι θα διαρκέσει περισσότερο από ένα εξάμηνο.

Κατόπιν αυτών ερωτάται η κ. Υπουργός Υγείας

1. Πώς σκοπεύει να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις στο ιατρικό και εργαστηριακό υλικό του Νοσοκομείου Καλαμάτας σε αυτή τη μεταβατική περίοδο στο καθεστώς προμηθειών;

2. Πώς σκοπεύει παράλληλα να αποτρέψει την αυθαιρεσία και την κατασπατάληση δημόσιου χρήματος μέσω των υπερβολικών παραγγελιών ιατρικού υλικού από τα νοσοκομεία που χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον από την προηγούμενη κυβέρνηση;

Η ερωτώσα βουλευτής,

Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου

Από 8-16 Ιουνίου οι καταθέσεις υποψηφιοτήτων για τις δημοτικές εκλογές.

Από την Τρίτη 8/6 και για έξι ημέρες θα κατατίθενται στο mail: ypopsifioi@pasok.gr, οι προτάσεις και οι αυτοπροτάσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ για τις υποψηφιότητες περιφερειαρχών και δημάρχων. Αυτό προβλέπει εγκύκλιος του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Σωκράτη Ξυνίδη και του προέδρου της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφίων Θανάση Τσούρα. Στόχος του κυβερνώντος κόμματος, όπως έχει γράψει η αυτοδιοίκηση gr είναι μέχρι το τέλος του Ιουνίου να έχουν καταλήξει στις επιλογές υποψηφίων περιφερειαρχών και αντιπεριφερειαρχών, καθώς και δημάρχων για τους μεγάλους δήμους.

Το ίδιο διάστημα πρόκειται να συνεδριάσουν οι Νομαρχιακές Επιτροπές ώστε να εκφράσουν γνώμες αξιολόγησης για τους υποψήφιους με βάση τις προτάσεις και αυτοπροτάσεις, χωρίς να υπάρξει οποιαδήποτε ψηφοφορία αλλά και να καταθέσουν προτάσεις για τις διαδικασίες ανάδειξης υποψηφίων δημάρχων για κάθε δήμο του νομού.

Παράλληλα, όπως προβλέπει η εγκύκλιος από ..........

τις 16/6/2010 και εντός μίας εβδομάδας, συγκαλούνται από την Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων στα Κεντρικά Γραφεία του Κινήματος συνεδριάσεις ανά νομό, με στόχο να πραγματοποιηθεί η πρώτη ολοκληρωμένη διαβούλευση που θα χαράξει συλλογικά τις διαδικασίες ανάδειξης ανά δήμο αλλά και να συζητηθούν τα θέματα της περιφέρειας.

Όπως τονίζεται στην εγκύκλιο «η ημερομηνία ψήφισης του 'Καλλικράτη' που προφανώς δεν ήταν δυνατό να γίνει νωρίτερα, μας δίνει το μικρότερο χρόνο αντίστοιχων διαδικασιών από οποιαδήποτε άλλη φορά στην ιστορία των αυτοδιοικητικών εκλογών. Και αυτός είναι ένας δεύτερος λόγος πέραν της τεράστιας ιδεολογικής, πολιτικής και κοινωνικής σημασίας της Νέας Αρχιτεκτονικής της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και των προσώπων που θα την υπηρετήσουν, που θα πρέπει να μας κάνει να προχωρήσουμε γρήγορα και αποτελεσματικά, αλλά και με διαφάνεια, διαβούλευση, αξιοκρατία, σύνθεση και ενότητα και στο θέμα της Ανάδειξης των Υποψηφίων», καταλήγει η εγκύκλιος.


Το πλήρες κείμενο της εγκυκλίου είναι το εξής:

Θέμα: ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Αγαπητές συντρόφισσες, αγαπητοί σύντροφοι,

Α. Το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, στη συνεδρίαση του την Πέμπτη 3/6/2010 υπό την προεδρία του Γιώργου Α. Παπανδρέου αποφάσισε το πολιτικό πλαίσιο για τις επερχόμενες εκλογές του πρώτου και δεύτερου βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Το κείμενο αυτό σας απεστάλη ήδη ώστε να αποτελέσει τη βάση του διαλόγου, της συζήτησης και της χάραξης των στόχων των οργανώσεων μας.
Β. Το Πολιτικό Συμβούλιο όρισε την Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων, η οποία συγκροτείται από τους:
Πρόεδρο: Θανάση Τσούρα
Μέλη: Χρυσάνθη Κισκήρα, Συλβάνα Ράπτη, Λάμπρο Μίχο, Χρήστο Σπίρτζη,
Ροβέρτο Σπυρόπουλο, Ρεγγίνα Βάρτζελη.
Τα πρώτα βήματα της διαδικασίας Ανάδειξης Υποψηφίων είναι τα εξής:

- Υποψήφιοι Δήμαρχοι
Από την Τρίτη 8/6/2010 κατατίθενται προτάσεις ή αυτοπροτάσεις, μέσω διαδικτύου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.pasok.gr. Σε όλη τη διάρκεια της κατάθεσης των υποψηφιοτήτων θα παρέχεται πλήρης τεχνική υποστήριξη τόσο τηλεφωνικά, όσο και ηλεκτρονικά, αλλά και από τις τεχνικές γραμματείες των Ν.Ε.

- Υποψήφιοι Περιφερειάρχες και Αντιπεριφερειάρχες
Από την Τρίτη 8/6/2010 κατατίθενται προτάσεις ή αυτοπροτάσεις στην Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων στην ηλεκτρονική διεύθυνση ypopsifioiHYPERLINK "mailto:ypopsifioi@pasok.gr"@HYPERLINK "mailto:ypopsifioi@pasok.gr"pasokHYPERLINK "mailto:ypopsifioi@pasok.gr".HYPERLINK "mailto:ypopsifioi@pasok.gr"gr ή στο fax 210 3665491. Αυτές θα περιλαμβάνουν τα βασικά στοιχεία ταυτότητας και επικοινωνίας, ένα μικρό βιογραφικό και την περιφέρεια ή την περιφερειακή ενότητα για τον αντιπεριφερειάρχη.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
- Οι προτάσεις και οι αυτοπροτάσεις αφορούν ΟΛΟΥΣ τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας.
- Η προθεσμία κατάθεσης λήγει για όλους την Κυριακή 13/6/2010 και ώρα 24:00.
Η Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων θα ενημερώσει αμέσως μετά την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας τις Π.Ε. και τις Ν.Ε. για τις υποψηφιότητες που κατατέθηκαν.

Γ. Στο ίδιο χρονικό διάστημα 8 έως 13 Ιουνίου 2010, οι Ν.Ε. με συμμετοχή των Σ.Ε. των Τ.Ο., με τη συνεπικουρία των βουλευτών, των υπολοίπων μελών του Ε.Σ. και των μελών της Π.Ε. που προέρχονται από το Νομό, συγκαλούν συνεδρίαση κατά την οποία:

- Συζητείται το πολιτικό πλαίσιο των εκλογών για την Αυτοδιοίκηση με βάση το κείμενο του Π.Σ. που απεστάλη.
- Καταρτίζεται πλαίσιο προγραμματισμού για όλες τις πρωτοβουλίες διαλόγου και διαβούλευσης με την τοπική κοινωνία για να ανιχνευθούν και αποτυπωθούν οι στρατηγικές, οι πολιτικές και οι δράσεις που θα πρέπει να σχεδιασθούν και να υλοποιηθούν.
- Συζητούνται και κατατίθενται προτάσεις για τις διαδικασίες ανάδειξης υποψηφίων Δημάρχων για κάθε Δήμο του Νομού. Με βάση τα άρθρα 49,50,51 του Καταστατικού, αλλά και τη σημερινή πραγματικότητα με βάση τον 'ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ'.
Αμέσως μετά τη συνεδρίαση αυτή και το αργότερο μέχρι τις 15/6/2010 συνεδριάζουν:

- Οι Ν.Ε. και εκφράζονται γνώμες αξιολόγησης για τους υποψήφιους, Περιφερειάρχες - Αντιπεριφερειάρχες - Δημάρχους, με βάση τις προτάσεις και αυτοπροτάσεις, χωρίς να υπάρξει οποιαδήποτε ψηφοφορία.
- Οι Π.Ε. με την ίδια θεματολογία.

Δ. Από τις 16/6/2010 συγκαλούνται από την Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων στα Κεντρικά Γραφεία του Κινήματος συνεδριάσεις ανά Νομό, στις οποίες συμμετέχουν:

Ο Γραμματέας και ο Υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ν.Ε., o Γραμματέας και ο Υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης της αντίστοιχης Π.Ε., oι βουλευτές και τα υπόλοιπα μέλη του Ε.Σ. του Νομού. Επίσης, συμμετέχουν και οι υπεύθυνοι του Π.Σ. για τον κάθε Νομό. Στόχος η ολοκληρωμένη πρώτη διαβούλευση που θα χαράξει συλλογικά τις διαδικασίες ανάδειξης ανά Δήμο. Επίσης, θα συζητηθούν τα θέματα της περιφέρειας. Οι συνεδριάσεις θα γίνουν στην Αθήνα (θα ενημερωθείτε εγκαίρως για την ημέρα και την ώρα της συνεδρίασης), έτσι ώστε σε 6-7 ημέρες να ολοκληρωθούν για όλους τους Νομούς της Χώρας. Γιατί όπως είναι φανερό, η ημερομηνία ψήφισης του 'Καλλικράτη' που προφανώς δεν ήταν δυνατό να γίνει νωρίτερα, μας δίνει το μικρότερο χρόνο αντίστοιχων διαδικασιών από οποιαδήποτε άλλη φορά στην ιστορία των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Και αυτός είναι ένας δεύτερος λόγος πέραν της τεράστιας ιδεολογικής, πολιτικής και κοινωνικής σημασίας της Νέας Αρχιτεκτονικής της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και των προσώπων που θα την υπηρετήσουν, που θα πρέπει να μας κάνει να προχωρήσουμε γρήγορα και αποτελεσματικά, αλλά και με διαφάνεια, διαβούλευση, αξιοκρατία, σύνθεση και ενότητα και στο θέμα της Ανάδειξης των Υποψηφίων.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς

Ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Σωκράτης Ξυνίδης

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφίων
Θανάσης Τσούρας

Πηγή: Αυτοδιοίκηση.gr

Λήστεψαν την εμπορική τράπεζα στην Καλαμάτα.

ΝΕΑ θρασύτατη ληστεία ξανά στο κέντρο της Καλαμάτας σημειώθηκε γύρω στις 11 το πρωί σήμερα με κινηματογραφικό τρόπο. Πιο συγκεκριμένα δύο άγνωστοι εισέβαλαν στην Εμπορική Τράπεζα και με την απειλή αυτομάτων όπλων (κατά πάσα πιθανότητα καλάζνικοφ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες) αφαίρεσαν απ' τα ταμεία άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό, ενώ αυτή τη στιγμή έχουν εντοπιστεί και γίνεται καταδίωξη σε περιοχή της Καλαμάτας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ένας εκ των δυο ........

ληστών είναι αλλοδαπός καθ' ότι στην διάρκεια της καταδίωξης, "έπεσε" πάνω στον δημοσιογράφο της τηλεόρασης Best, Θέμη Κανελλόπουλο, όπου και συνεπλάκησαν.
Ο ληστής απ' ότι φαίνεται κατάφερε να διαφύγει, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση από την αστυνομία η οποία έχει εξαπολύσει ανθρωποκηνυγητό για την σύλληψή τους με στόχο να μην φύγουν από τα όρια του Νομού.
Το ρεπορτάζ στα δελτία ειδήσεων του BEST θα έχουν ενδιαφέρον καθώς ο συνάδελφος παρουσιάζει τα στοιχεία από πρώτο χέρι....

Πηγή: Radio936

Παρελθόν από την Εράνη ο Πατρίκ Ενγκεμά

Με μια λιτή ανακοίνωση που εξεδόθη χθές το βράδυ μετά την συνεδρίαση του Δ.Σ. της ομάδας, ανακοινώθηκε η λύση της συνεργασίας της Εράνης με τον προπονητή της Πατρίκ Ενγκεμά.

Η Εράνη ευχαριστεί τον Κο Ενγκεμά για την συνεργασία που είχαν και του εύχεται καλή συνέχεια και καλή σταδιοδρομία στην προπονητική του καριέρα.

Ωστόσο στην χθεσινοβραδυνό διοικητικό συμβούλιο ........

αποφασίστηκε να οριστούν επιτροπές που έχουν να κάνουν:
α) για τον οικονομικό και
β) Μεταγραφικό σχεδιασμό

Στα πλαίσια του ανοίγματος της Εράνης στον κόσμο ώστε να γίνει μέλος της ομάδας, αποφασίστηκε η δημιουργία της «Κάρτας μέλους» και η κυκλοφορία των εισιτηρίων διαρκείας.

Πηγή: Εράνη Φιλιατρών

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 8ης Ιουνίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.