Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Όλο και περισσότεροι απολαμβάνουν την Φιλιατρά Νews Toolbar.

Σάββατο σήμερα, μέρα χαλαρότητας από τον υπολογιστή είπα να κάνω μια επίσκεψη στην toolbar μας να κάνω μια διόρθωση σε σταθμό που άλλαξε όνομα και μιας και ήμουν εκεί είπα να δω πως πάνε τα στατιστικά.

Η έκπληξη μας μεγαλύτερη από την τελευταία φορά. Διαπιστώσαμε ότι 1247 συνολικά χρήστες την έχουν κατεβάσει.
1247 browsers απεικονίζουν την Φιλιατρά News Toolbar.
Γεγονός που μας χαροποιεί ιδιαίτερα μιας και δεν περιμέναμε τέτοια αποδοχή.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το Φιλιατρά Νews είναι το πρώτο blog - στην Ελλάδα τουλάχιστον - που έδωσε στους χρήστες την δυνατότητα να έχουν μια καθαρά Φιλιατρινή Toolbar.

Σας ευχαριστούμε πολύ για μία ακόμα φορά για την αγάπη σας και την εμπιστοσύνη σας.

Κατεβάστε την κι εσείς και απολαύστε την πατώντας εδώ

Υπάρχει διαθέσιμη και για internet Explorer και για Firefox



Η Νάντια Γιαννακοπούλου για την διαχείριση των απορριμμάτων και των λυμάτων της Μεσσηνίας

Ερώτηση στους υπουργούς Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής καθώς και τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κατέθεσε η βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κα Νάντια Γιαννακοπούλου.

Η Κα Γιαννακοπούλου στην ερώτηση της κάνει λόγο για τον βιολογικό καθαρισμό καλαμάτας ο οποίος έχει κατασκευαστεί για να εξυπηρετεί λύματα 50.000 κατοίκων ενώ τώρα δέχεται τα λύματα όλης της Μεσσηνίας, δηλαδή πάνω από 150 χιλιάδων κατοίκων, χωρίς καμία επέκταση και αναβάθμιση. Αναφέρεται στην επιβάρυνση του περιβαλλοντος λόγω του ότι ο Βιολογικός καθαρισμός λόγω της παλαιότητας του δεν κανει καλό καθαρισμό στα λύματα με αποτέλεσμα να επικρατεί δυσοσμία στην περιοχή.

Αναλυτικά η ερώτηση της Κας Γιαννακοπούλου αναφέρει: ......


Η περιοχή Ασπροχώματος, Δυτικής Παραλίας, Σπερχογείας και Αντικαλάμου είναι, ίσως, η περιοχή με τη μεγαλύτερη περιβαλλοντική επιβάρυνση σε όλη την Πελοπόννησο λόγω της λειτουργίας του Βιολογικού Καθαρισμού, του Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων και της ΜΟΛΑΚ.

Ο Βιολογικός καθαρισμός ξεκίνησε για την εξυπηρέτηση μόνο της πόλης της Καλαμάτας, με δυναμικότητα εξυπηρέτησης 50 χιλιάδων κατοίκων. Ωστόσο, αυτήν τη στιγμή δέχεται τα λύματα όλης της Μεσσηνίας, δηλαδή πάνω από 150 χιλιάδων κατοίκων, χωρίς καμία επέκταση και αναβάθμιση. Ως αποτέλεσμα, χιλιάδες τόνοι λυματολάσπης κατακλύζουν την περιοχή, μολύνεται ο υδροφόρος ορίζοντας, επικρατεί αφόρητη δυσοσμία, μύγες, κουνούπια κλπ. Ακόμα χειρότερα, μολύνεται ανεπανόρθωτα ο Μεσσηνιακός κόλπος όπου κάνει μπάνιο μεγάλο μέρος του πληθυσμού και βρίσκεται μεγάλο μέρος των ειδών της θαλάσσιας ζωής. Παράλληλα, δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο βιολογικός καθαρισμός της Καλαμάτας δεν κάνει καλής ποιότητας επεξεργασία των λυμάτων επειδή είναι παλιός, ότι κάνει «πρωτοβάθμια επεξεργασία των λυμάτων» και ότι βρίσκεται στα όριά του λόγω της αύξησης των κατοίκων της Καλαμάτας τα τελευταία χρόνια.

Από την άλλη, το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) που και αυτό βρίσκεται στην παραπάνω περιοχή δεν τηρεί από την αρχή της λειτουργίας του βασικούς όρους της μελέτης περιβαλλοντικών περιπτώσεων, και κανείς ουσιαστικός έλεγχος δεν γίνεται για το τι παραλαμβάνει και πως το επεξεργάζεται. Αρμόδιο, βέβαια, είναι το Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων που οφείλει να προβλέπει τη βέλτιστη αξιοποίηση των ΚΔΑΥ, και τη δημιουργία – ενδεχομένως και άλλων – για την κάλυψη των αναγκών ανακύκλωσης των διαχειριστικών ενοτήτων των νομών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ελαχιστοποιώντας στο απολύτως απαραίτητο από οικονομική και οικολογική σκοπιά τις μεταφορές των προς ανακύκλωση υλικών.

Πρόσφατα, ανακοινώθηκαν από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου νέες προσκλήσεις για την ένταξη έργων επέκτασης και αντικατάστασης δικτύων αποχέτευσης, κατασκευής και αναβάθμισης εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων, βιολογικού καθαρισμού, ύδρευσης κ.α. στο ΕΣΠΑ, ενώ προτάσεις μπορούν να καταθέσουν Δήμοι και ΔΕΥΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Κατόπιν αυτών ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί,

1. Σε τι κατάσταση βρίσκεται ο βιολογικός καθαρισμός Καλαμάτας;

2. Σκοπεύει η κυβέρνηση να προχωρήσει στον εκσυγχρονισμό - αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού Καλαμάτας;

3. Πώς κρίνεται η, έως τώρα, λειτουργία του ΚΔΑΥ Καλαμάτας;

4. Έχουν κατατεθεί προτάσεις από Δήμους και ΔΕΥΑ της Πελοποννήσου για ένταξη στο ΕΣΠΑ έργων αποχέτευσης, επεξεργασίας λυμάτων και βιολογικού καθαρισμού;

Η ερωτώσα βουλευτής,

Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου

Το Messenger έγινε 3D!

Το Windows Live Messenger είναι από τα πιο δημοφιλή προγράμματα που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι χρήστες για να επικοινωνούν δωρεάν μέσω internet, με τους φίλους τους.

Αν ανήκετε κι εσείς σε αυτούς του χρήστες, μπορείτε πλέον να χρησιμοποιείτε τη νέα δυνατότητα που σας προσφέρει το Windows Live Messenger να κάνετε chat σε 3D εικονικούς χώρους.

Με αυτό τον τρόπο αποκτάτε για πρώτη ........

φορά τη δυνατότητα να συζητείτε με τους φίλους σας σε όλο τον κόσμο, να ανταλλάσσετε εικόνες ή μουσική αλλά και να φλερτάρετε σε 3D περιβάλλον.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κάνετε μία δωρεάν εγγραφή στο Club Cooee και θα μπορείτε να εξοπλίσετε το δικό σας avatar και να αποκτήσετε το δικό σας προσωπικό χώρο – τον οποίο μπορείτε να διακοσμήσετε σύμφωνα με τα γούστα σας.

Επιπλέον μπορείτε αν θέλετε να ενσωματώσετε βίντεο, εικόνες και μουσική. Η νέα υπηρεσία, 3D Live Messenger, εγκαθίσταται στο pc σας και τρέχει παράλληλα μαζί με τις άλλες εφαρμογές σας ενώ σας επιτρέπει να συνομιλείτε και με χρήστες που έχουν λογαριασμούς σε άλλες υπηρεσίες chatting εκτός msn.

Δείτε το σχετικό video



Πηγή: Newsit

Το πρώτο Ελληνικό πληκτρολόγιο Gaming είναι γεγονός!

Την επόμενη βδομάδα θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα το πρώτο Ελληνικό πληκτρολόγιο Gaming.

Το πληκτρολόγιο είναι το πολυβραβευμένο Razer Lycosa Mirror που επιλέχθηκε γιατί το προτιμάει η συντριπτική πλειοψηφία των Pro Gamers παγκοσμίως.

Το Razer Lycosa Mirror αν και όχι το πιο σύνθετο πληκτρολόγιο, έκανε την υπέρβαση σε σχέση με τα τυπικά πληκτρολόγια gaming.

Αυτό γιατί διαθέτει υπερευαίσθητα πλήκτρα με .........

απόκριση 1ms και anti-ghosting cluster που επιτρέπει το πάτημα πολλών πλήκτρων ταυτόχρονα (με προτεραιότητα στο WASD).

Όλα ανεξαιρέτως τα πλήκτρα του πληκτρολογίου είναι προγραμματιζόμενα και μπορούν σε όλα να ανατεθούν τα πιο πολύπλοκα macros που αποθηκεύονται σε εσωτερική μνήμη και σε όσα διαφορετικά profiles θέλουμε, για χιλιάδες διαφορετικούς συνδυασμούς.

Επιπλέον, διαθέτει backlight φωτισμό, απενεργοποίηση του window key, δέσμη πλήκτρων για το media player, audio jacks για ακουστικά και μικρόφωνα και θύρα usb, καθώς και εντυπωσιακό φινίρισμα από μαύρο γυαλιστερό βερνίκι.

Δείτε τρία σχετικά Video γι αυτό το καταπληκτικό πληκτρολόγιο.







Ελλάδα έχεις Ταλέντο 2010: μεγάλος νικητής ο Νίκος Γεώργας

Ο μεγάλος νικητής του «Ελλάδα έχεις ταλέντο» για φέτος ήταν ο Νίκος Γεώργας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» ο ταλαντούχος «τενόρος» μάγεψε τους κριτές και το κοινό με την φωνή του, χθες βράδυ 4 Ιουνίου, στο τελευταίο live του talent show.

Ο Νίκος Γεώργας είναι πλουσιότερος κατά 100,000 ευρώ και δικαιωμένος για το χάρισμα του.

Συγκινημένος ευχαρίστησε την κριτική .......

επιτροπή και όσους τον ψήφισαν.

Δεύτερος νικητής ήταν ο Λουκής Αγρότης, ο οποίος κέρδισε ένα υπερπολυτελές αυτοκίνητο Chevrolet Captiva.

Το «Ελλάδα έχεις ταλέντο» άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, καθώς ήταν ένα φαντασμαγορικό σόου διεθνών προδιαγραφών.

Η κριτική επιτροπή ήταν στα καλύτερα της, με μια Ευγενία Μανωλίδου να κλέβει την παράσταση με την «κλασσική» ομορφιά της, ένα Χρήστο Φερεντίνο πιο κεφάτο από ποτέ και ένα θερμότατο κοινό.

Ο Ηλίας Ψινάκης, η ψυχή του talent show, αν και καθυστέρησε λίγο να μπει ήταν σχετικά φρόνιμος, ενώ ο Βαγγέλης Περρής προσέδωσε αβίαστα το ανάλογο κύρος που απαιτούσε η βραδιά.

Χθες βράδυ, τίμησαν με την παρουσία τους το τελικό ο Γιάννης Λάτσιος, ο σύζυγος της Ευγενίας Μανωλίδου, Άδωνις Γεωργιάδης, η Κατερίνα Γκαγκάκη και ο Γιώργος Λεβέντης.

Πηγή: i-live

Πανελλαδικές 2010: αναμένεται πτώση βάσεων στις περισσότερες σχολές

Τα χαρακτηριστικά των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων είναι ότι θα εισαχθεί ο μεγαλύτερος αριθμός υποψηφίων της τελευταίας πενταετίας και θα υπάρξει πτώση των βάσεων, σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Επίσης, χάσμα περίπου 15,000 μορίων θα προκληθεί ανάμεσα στις βάσεις της πρώτης και της τελευταίας σχολής και θα καταγραφεί αύξηση των υποψηφίων που επιλέγουν σχολές, οι οποίες βρίσκονται κοντά στον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους.

Καθώς προχωρεί η διόρθωση των γραπτών στα ........

βαθμολογικά κέντρα της χώρας, αρχίζουν να διαγράφονται οι πρώτες τάσεις στις επιδόσεις των υποψηφίων, οι οποίες δείχνουν ότι φέτος θα είναι έντονος ο ανταγωνισμός, για μια θέση στις περιζήτητες και υψηλόβαθμες σχολές.

Μεγάλο χάσμα μορίων, θα προκληθεί ανάμεσα στις βάσεις εισαγωγής στα τμήματα ΑΕΙ- ΤΕΙ, εφόσον αναμένεται ότι η χαμηλότερη θα απέχει από την υψηλότερη (σίγουρα στην Ιατρική Αθηνών) κοντά στα 15.000 μόρια.

Σύμφωνα με τις γενικότερες εκτιμήσεις των βαθμολογητών, φαίνεται ότι φέτος θα έχουμε κάμψη του αριθμού των αριστούχων, οι οποίοι αναμένονται να είναι λιγότεροι από 10,000.

Πηγή: i-live

Εκλέχθηκε χθές βράδυ το νέο Δ.Σ. της Εράνης.

Την Παρασκευή 4 Ιουνίου και ώρα 8 μ.μ. πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου και εκλογές για την ανάδειξη νέου για την διετία 2010 – 2012.
Ο απερχόμενος πρόεδρος της ομάδας Αγγελής Σταθόπουλος στην εισήγηση του είπε ότι ο γνώμονας του καινούριου Δ.Σ. της ομάδας είναι, η υλοποίηση αυτών που αποφασίστηκαν στην γενική συνέλευση του συλλόγου μέσα από την σύνθεση των διαφορετικών απόψεων.

Όλοι θέλουμε να βοηθήσουμε την ομάδα και με την συμπαράσταση του κόσμου να πετύχει τους στόχους που θα θέσει. Από εκεί και μετά κάνουμε άνοιγμα στον κόσμο να γραφτούν μέλη στην ομάδα. Ήδη δημιουργείται η κάρτα μέλους του Α.Π.Σ. "Η Εράνη".

Είναι μια δύσκολη διαδικασία αλλά μονόδρομος στο .........

να λειτουργήσει η ομάδα και να στηριχθεί σε ένα καινούριο υγιές οικονομικό πλαίσιο. Περιμένουμε από τον κόσμο να αγκαλιάσει αυτήν την προσπάθεια.
Μετά την ψηφοφορία που διενεργήθηκε τα μέλη που εκλέχθηκαν είναι:

Βένος Θωμάς
Γκόνος Κωνσταντίνος
Δρακόπουλος Ιωάννης
Κόλλιας Βασίλειος
Κουρτέσης Θεόδωρος του Αναστασίου
Κωνσταντόπουλος Αθανάσιος
Μιχαλακόπουλος Αλέξιος
Παπαθεοδοσίου Βασίλειος
Πετρακόπουλος Φώτιος
Σουρέτης Παναγιώτης
Σταθόπουλος Αγγελής
Σταθόπουλος Παναγιώτης
Στάμος Χάρης
Τριαντόπουλος Παναγιώτης
Τσαμούρης Παναγιώτης
Χαλιακόπουλος Γεώργιος.

Αμέσως μετά την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. της ομάδας ο παράγοντας Αγγελής Σταθόπουλος προέβη στην εξής Δήλωση:
Το νέο Δ. Σ. που εκλέχθηκε, θα καθορίσει τους στόχους της ομάδας ακολουθώντας τις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης. Όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε μια υγιή ομάδα, ανταγωνιστική, και που θα κάνει περήφανους τους συμπατριώτες μας.
Τις αμέσως επόμενες 3 με 4 μέρες το καινούριο Δ.Σ. θα συνέλθει εκ νέου προκειμένου να συγκροτηθεί σε σώμα.

Πηγή: Εράνη Φιλιατρών

Dennis Gabor

Το όνομα Dennis Gabor, που μας θυμίζει ένα μεγάλο επιστήμονα που τιμήθηκε με Νόμπελ Φυσικής, είναι σχεδόν συνώνυμο με την ολογραφία.

Ο Ούγγρος Dennis Gabor γεννήθηκε πριν 110 χρόνια σαν σήμερα στις 5 Ιουνίου του 1900 στη Βουδαπέστη και τιμήθηκε με το νόμπελ της Φυσικής για τις αρχές τις ολογραφίας

Στον επιστήμονα αυτό η Google έχει αφιερώσει .........

σήμερα το λογότυπο της.

Ο Dennis Gabor (5 Ιουνίου 1900, Βουδαπέστη - 9 Φεβρουαρίου 1979, Λονδίνο ) ήταν ένας ηλεκτρολόγος μηχανικός και εφευρέτης,γνωστός για την επινόηση της ολογραφίας , για την οποία αργότερα έλαβε το 1971 το βραβείο Νόμπελ Φυσικής .

Ολογραφία: Είναι μία τεχνική φωτογράφησης που προσφέρει τρισδιάστατη απεικόνιση των αντικειμένων και η οποία στηρίζεται στο φαινόμενο της συμβολής του φωτός. Η αξιοποίηση της τεχνικής αυτής έγινε μόνο με τη χρησιμοποίηση των ακτίνων laser. Με τη βοήθεια της ολογραφίας είναι δυνατό να προσδιοριστούν οι διαστάσεις και η κατανομή στο χώρο μικρών σωματιδίων, όπως π.χ. σταγονιδίων νερού, σκόνης κλπ. Η ολογραφία βρήκε επίσης εφαρμογή στα ολογραφικά μικροσκόπια τα οποία παρέχουν πολύ μεγάλο βάθος πεδίου.

Το 1947, επιστήμονας Dennis Gabor ανέπτυξε τη θεωρία του ολογραφία, ενώ εργάζονται για να βελτιώσουν την επίλυση μιας ηλεκτρονικό μικροσκόπιο .

Ολογραφία, από τις ελληνικές λέξεις ΟΛΟΝ και ΓΡΑΦΕΙΝ, είναι μια τεχνική για την καταγραφή των φωτεινών κυμάτων που ανακλώνται από ένα αντικείμενο.
Αποτέλεσμα της καταγραφής αυτής είναι το ολόγραμμα που όταν φωτισθεί με κατάλληλο τρόπο, αναπαράγει ένα ακριβές τρισδιάστατο είδωλο-αντίγραφο του αντικειμένου.

Ο θεατής ενός ολογράμματος, έχοντας τη δυνατότητα παρατήρησης του ολογραφικού ειδώλου από διαφορετικές οπτικές γωνίες, δύσκολα διακρίνει το ολόγραμμα από το πραγματικό αντικείμενο. Η αίσθηση των τριών διαστάσεων επιτείνεται από τις ανακλάσεις του φωτός στην "επιφάνεια" του ολογραφικού ειδώλου, τις έντονες φωτοσκιάσεις, την λεπτομερή απόδοση της επιφανειακής υφής των υλικών αλλά κυρίως από την οριζόντια και κατακόρυφη οπτική παράλλαξη.

Τα ολογράμματα αναπαράγουν τη μέχρι σήμερα "ελλείπουσα" από τα μέσα οπτικής επικοινωνίας τρίτη διάσταση, με βάθος και παράλλαξη, που οι ζωγράφοι προσπάθησαν να αποδώσουν σαν συγκλίνουσες γραμμές με τα τεχνάσματα της προοπτικής, οι σύγχρονες στερεοσκοπικές τεχνολογίες με πολωτικούς φακούς και αντίστοιχες οπτικές διατάξεις αποκωδικοποίησης (γυαλιά) και τα υπολογιστικά προγράμματα εξομοιώνουν με κίνηση και περιστροφή.

Η πιστή τρισδιάστατη αναπαράσταση οφείλεται στο γεγονός ότι το ολόγραμμα καταγράφει και αναπαράγει τίς ακτίνες φωτός που ανακλά ένα αντικείμενο, τις ίδιες φωτεινές ακτίνες που προσπίπτουν στον ανθρώπινο οφθαλμό και το καθιστούν ορατό. Η τεχνική της ολογραφικής καταγραφής είναι τελείως διαφορετική από τη φωτογραφική. Κατά τη φωτογράφηση, ο φακός της φωτογραφικής μηχανής δημιουργεί ένα είδωλο του αντικειμένου πάνω στο φίλμ, μετατρέποντας έτσι τις αρχικές τρείς διαστάσεις σε δύο.

Ο μηχανικός έρευνας για την εταιρία Siemens και Halske στο Βερολίνο από το 1927, Gabor έφυγε από τη ναζιστική Γερμανία το 1933 και εργάστηκε με την Thomson-Houston Company στην Αγγλία Το 1947 συνέλαβε την ιδέα της ολογραφία και, με τη διάθεση των συμβατικών φιλτραρισμένο-πηγές φωτός, ανέπτυξε τη βασική τεχνική. Επειδή συμβατικές πηγές φωτός που προβλέπεται γενικά είτε πολύ λίγο φως ή το φως που διαχέονται τόσο πολύ, ολογραφία δεν καταστούν εμπορικά εφικτές μέχρι τη διαδήλωση, το 1960, του λέιζερ, η οποία ενισχύει την ένταση των κυμάτων φωτός.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 5ης Ιουνίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.