Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Σκληρή απάντηση του Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας. "Δεν δέχομαι παρατηρήσεις και υποδείξεις από πολιτικά και αυτοδιοικητικά όργανα."

Σκληρή ανακοίνωση - απάντηση με πολλούς αποδέκτες του Δημοτικού Συμβουλίου Κυπαρισσίας εξεδόθη χθες βράδυ από την μητρόπολη Τριφυλίας και Ολυμπίας σχετικά με το έκτακτο Δημοτικό συμβούλιο που έκαναν οι Κυπαρίσσσιοι αυτοδιοικητικοί για να βγάλουν ψήφισμα διαμαρτυρίας για τον Δεσπότη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσόστομο.

Στην ανακοίνωση του ο δεσπότης υπεραμύνεται των δικαιωμάτων του να παρεμβαίνει ΟΠΟΥ εκείνος νομίζει ότι πρέπει χωρίς να δέχεται από ΚΑΝΕΝΑΝ υποδείξεις. "Καρφώνει" το Δημοτικό συμβούλιο Κυπαρισσίας ευχαριστώντας το για την τρίωρη συνεδρίαση αφιερωμένη στο πρόσωπο του και τις ενέργειες του ενώ -όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του- δεν ασχολήθηκαν καθόλου με τους βουλευτές του νομού που υποστήριξαν το ίδιο αίτημα των δυο πόλεων.

Τους διεμύνησε χαρακτηριστικά μέσω της ανακοίνωσης - απάντησης του ότι δεν δέχεται παρατηρήσεις και υποδείξεις από πολιτικά και αυτοδιοικητικά όργανα σχετικά με το ρόλο του ως ποιμένος. Δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα σε κανέναν πολιτικό φορέα να κρίνει, να επιτρέπει ή να απαγορεύει την οποιαδήποτε ενέργειά του.

Άφησε σαφή υπονοούμενα -όπως αναφέρει- για πρακτικές που συνέβαιναν στην μητρόπολη Τριφυλίας και Ολυμπίας με πολιτκές κατευθύνσεις, με ψηφοδέλτια που μοιράζονταν «ανέβαζαν και κατέβαζαν» Δημάρχους. όμως τότε ουδείς δεν εξέδωσε τότε ψηφίσματα διαμαρτυρίας από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Αναλυτικά η απάντηση της μητροπόλεως Τριφυλίας και Ολυμπίας αναφέρει τα εξής:


Με βάση όσα τα μέσα ενημερώσεως μετέδωσαν σχετικά με τη συνεδρίαση και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κυπαρισσίας της 31ης Μαΐου 2010 (επίσημη ενημέρωση δεν λάβαμε ακόμη) και σε συνέχεια όσων εδηλώσαμε με το Δελτίο Τύπου της 28ης Μαΐου, επιθυμούμε να γίνουν γνωστά τα εξής:

1. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ευχαριστεί τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, που αφιέρωσαν τον πολύτιμο χρόνο τους σε έκτακτη τρίωρη συνεδρίαση, ασχολούμενοι αποκλειστικά με την ταπεινότητά του και τις ενέργειές του ως μητροπολίτου. Κάτι τέτοιο ποτέ δεν είχε γίνει κατά το παρελθόν, ό,τι κι αν είχε συμβεί στην πολύπαθη Μητρόπολή μας.
Επίσης δεν έγινε ανάλογη κίνηση κατά των βουλευτών και άλλων παραγόντων, που υπεστήριξαν και αυτοί το αίτημα των Φιλιατρών και Γαργαλιάνων. Γιατί άραγε η επιλεκτική αυτή στοχοποίηση του μητροπολίτη;

2. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας δεν δέχεται παρατηρήσεις και υποδείξεις από πολιτικά και αυτοδιοικητικά όργανα σχετικά με το ρόλο του ως ποιμένος. Δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα σε κανέναν πολιτικό φορέα να κρίνει, να επιτρέπει ή να απαγορεύει την οποιαδήποτε ενέργειά του στα πλαίσια της ποιμαντικής του ευθύνης. Δεν εκχωρεί το δικαίωμά του να ασχολείται με τα προβλήματα που απασχολούν το ποίμνιό του και να συμπαρίσταται, όποτε και όπως εκείνος κρίνει, στα πνευματικά του παιδιά. Δεν αισθάνεται καμία υποχρέωση να απολογηθεί σε οποιονδήποτε για μια πράξη, που του υπαγόρευσε η αρχιερατική του συνείδηση και το ποιμαντικό του χρέος.
Η εποχή που υπαγορεύοντο ή επεβάλλοντο από κοσμικούς παράγοντες αποφάσεις και ενέργειες στη Μητρόπολη Τριφυλίας πέρασε ανεπιστρεπτί. Ας το εμπεδώσουν οι πάντες.

3. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας τιμά όλους τους πολιτικούς και σέβεται το ρόλο τους στην κοινωνική ζωή. Ποτέ δεν έχει αναμειχθεί στην πολιτική.
Ούτε εκλογικό βιβλιάριο έχει, ούτε ποτέ έχει λάβει θέση υπέρ ή κατά ενός πολιτικού κόμματος, μιας παρατάξεως ή ενός προσώπου. Επίσης έχει κάνει συστάσεις στους κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως να απέχουν από κάθε πολιτική ή κομματική δραστηριότητα. Γιατί δεν εκτιμάται η στάση του αυτή και δεν συγκρίνεται με το παρελθόν; Γιατί άραγε δεν εξεδίδοντο τότε ψηφίσματα διαμαρτυρίας από το Δημοτικό Συμβούλιο, όταν από το Μητροπολιτικό Μέγαρο εξεπορεύοντο πολιτικές κατευθύνσεις και εμοιράζοντο ψηφοδέλτια και όταν εκκλησιαστικοί παράγοντες, κατά το δη λεγόμενον, «ανέβαζαν και κατέβαζαν» δημάρχους;

4. Η έκφραση γνώμης από μέρους του Μητροπολίτου επί ενός θέματος, που αφορά το παρόν και το μέλλον ενός τόπου, αποτελεί κατά τους πολιτικούς εκπροσώπους μας «πολιτικό ατόπημα»; Η ελεύθερη κατάθεση της απόψεώς του και η συμπαράσταση σε ένα μεγάλο μέρος του ποιμνίου του, που διεκδικεί αυτό που θεωρεί καλύτερο για τον τόπο του, αποτελεί «πολιτική παρέμβαση»; Ας μας διευκρινίσουν τον τρόπο που σκέπτονται: Τα προβλήματα του τόπου είναι αποκλειστικής τους αρμοδιότητος και κανείς άλλος δεν έχει το δικαίωμα να ασχολείται; Ή μήπως όλοι έχουν αυτό το δικαίωμα και μόνο ο Μητροπολίτης δεν το έχει;

5. «Ο ποιμήν ο καλός την ψυχήν αυτού τίθησιν υπέρ των προβάτων». Αυτή είναι η υποθήκη του Αρχιποίμενος Χριστού προς τους ποιμένες της Εκκλησίας. Οταν τα πνευματικά του παιδιά έχουν προβλήματα και αγωνίζονται για την επίλυσή τους, η θέση του ποιμένος είναι δίπλα τους, ό,τι κι αν αυτό τού στοιχίσει. Ο ιερός Χρυσόστομος για το δίκιο μιας χήρας συγκρούστηκε με το τότε πολιτικό καθεστώς, εκθρονίστηκε, εξορίστηκε, υπέστη ταλαιπωρίες και εξευτελισμούς, αλλά δεν υποχώρησε. Και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, αν και εγνώριζε ότι η στάση του δεν θα είναι αρεστή σε όλους, έκανε αυτό που θεωρούσε ορθό και δίκαιο. Και το ίδιο θα επαναλάβει σε κάθε περίσταση υπεύθυνα και ελεύθερα, με γνώμονα το θέλημα του Θεού κι όχι τα επιτάγματα των ανθρώπων.

6. Είναι πρώτιστο μέλημα για κάθε Επίσκοπο η ενότητα των ανθρώπων. Η προσευχή του Κυρίου: «Πάτερ, τήρησον αυτούς … ίνα εν ώσιν» αποτελεί προσευχή και αγωνία και του Μητροπολίτου μας, ο οποίος με τη παρουσία του και τη δράση του απ’ άκρου εις άκρον της Μητροπόλεώς μας έδωσε την αίσθηση της ενότητος Τριφυlίας και Ολυμπίας, η οποία λίγο πριν την εκλογή του είχε επίσημα αμφισβητηθεί. Σε πολλές περιπτώσεις τοποθετήθηκε κατά τού τοπικισμού και κατά των πολιτικών σκοπιμοτήτων που διαιρούν τους ανθρώπους. Και στην προκειμένη περίπτωση από το βήμα της συγκεντρώσεως των Φιλιατρών είπε ότι οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί από την κυβέρνηση πρέπει να γίνει σεβαστή και όλοι πρέπει να συνεργασθούν από κοινού, εντός των πλαισίων που θα θέσει αυτή. Και αυτό μόνον αποδεικνύει το πνεύμα της παρουσίας και παρεμβάσεώς του εκεί. Eπομένως ας μην ανησυχούν οι δημοτικοί μας άρχοντες για τον ενωτικό ρόλο του Επισκόπου. Καλύτερα θα είναι να διερωτηθούν
α) αν ενέργειές τους, όπως να καταγγέλλουν και να κατακρίνουν δημόσια όσους διετύπωσαν ή υποστήριξαν διαφορετική γνώμη από τη δική τους, αποτελεί στοιχείο που βοηθά στην ενότητα και
β) αν η ενότητα οικοδομείται με την επιβολή άνωθεν αποφάσεων και φίμωση των αντίθετων φωνών ή με τον ελεύθερο διάλογο και τον σεβασμό όλων των απόψεων.

7. Ο Σεβασμιώτατος θεωρεί ατόπημα την από θέσεως ισχύος και ασφαλείας καταδίκη όσων διεκδικούν για τον τόπο τους καλύτερες συνθήκες και βιώνουν την πικρία της στερήσεως προνομίων που είχαν από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους.
Πιστεύει ότι η θέση των γειτονικών δημοτικών αρχών ήταν στο πλάι και όχι απέναντι στους συμπατριώτες τους της νοτίου Τριφυλίας. Και τους καλεί εν μετανοία να αναθεωρήσουν τη στάση τους. Αυτό θα αποτελέσει την ασφαλέστερη βάση για την ενότητα στο μέλλον.

11 8 88. Ίσως η πιο πετυχημένη διαφήμηση του καλοκαιριού.

Αναμφισβήτητα αυτό το καλοκαίρι η πιο επιτυχημένη διαφημιστική καμπάνια ανήκει στον ΟΤΕ και ην υπηρεσία του 11 8 88.
Ο ΟΤΕ λοιπόν είναι αναμφισβήτητα ο νικητής του καλοκαιριού όσον αφορά τις διαφημίσεις του. Και αυτό γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερη επιτυχία σε μία διαφήμιση από το να καταφέρνει το slogan της να είναι η φράση που χρησιμοποιεί μία ολόκληρη χώρα. Και ο ΟΤΕ το πέτυχε με μία εκπληκτική φιγούρα και μία ατάκα που θα μείνει χρόνια!

Ο αριθμολόγος Πυθαγόρας Κοκτώ, λοιπόν, μας εξηγεί σε 4 διαφορετικές διαφημίσεις γιατί τα πάντα καταλήγουν στον αριθμό 11888.
"Τυχαίο; Δε νομίζω!"

Δείτε τις τέσσερις διαφημίσεις


Η πίτσα




Ο γύψος




Το βενζινάδικο




Το ταξί



Προς την Κα Νάντια Γιαννακοπούλου. Τι θα γίνει με το νέο Λύκειο Φιλιατρών???

Σχετικά με μια ερώτηση που κατέθεσε χθές η βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κα Νάντια Γιαννακοπούλου αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σχολικές μονάδες της Καλαμάτας θα θέλαμε να την παροτρύνουμε την βουλευτή να καταθέσει άλλη μία ερώτηση προς τους αρμόδιους υπουργούς για το μέλλον της κατασκευής του νέου λυκείου Φιλιατρών που έτσι όπως πάει το πράγμα μάλλον παλιό πρέπει να το αποκαλούμε καθότι είναι με τον σκελετό εδώ και κάτι χρόνια.

Πως έχει το θέμα..........

Εδω και πολλά χρόνια -αν δεν κάνω λάθος το 2004 ή 2005- έχει ξεκινήσει το χτίσιμο του νέου Λυκείου στα Φιλιατρά. Ενα λύκειο το οποίο θα ήταν κόσμημα για την πόλη σύμφωνα με τα τότε σχέδια που είχαν δει το φως της δημοσιότητας.
Ένα λύκειο που θα είχε όλες εκείνες τις προδιαγραφές ενός σύγχρονου κτηρίου, με αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, με αίθουσες υπολογιστών, αίθουσες εργαστηρίων κλπ κλπ.

Αρκετά χρόνια μετά το λύκειο είναι ακόμη με τον σκελετό του έχοντας πιάσει νυχτερίδες και αράχνες.

Στις 11 Δεκέμβρη του 2008, ο νομάρχης Μεσσηνίας Κος Δημήτρης Δράκος, σε επίσκεψη που είχε κάνει στο Δημαρχείο Φιλιατρών για την σύσκεψη σχετικά με τις αγροτικές καλλιέργειες και τις επενδύσεις του αγροτικού τομέα είχε αναφερθεί με δηλώσεις του στο Λύκειο Φιλιατρών λέγοντας ότι η αποπεράτωση των εργασιών του Λυκείου Φιλιατρών, το οποίο -όπως έλεγε τότε- θα δημοπρατηθεί τους πρώτους μήνες του 2009, και είναι ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ.
Τόνιζε τότε ο κος Δράκος ότι πρόκειται για το 1ο έργο της ΝΑΜ που θα δημοπρατηθεί από το ΕΣΠΑ.
Απο τις 11 Δεκέμβρη του 2008, μέχρι και σήμερα (δυο χρόνια και κάτι μήνες μετά) το λύκειο παραμένει στην ίδια κατάσταση. Ενας σκελετός και τίποτε άλλο.

Το θέμα έχει δει το φως της Δημοσιότητας μέσω της εβδομαδιαίας Εφημερίδας "Μεσσηνιακός λόγος" και έχει φτάσει στο Νομαρχιακό συμβούλιο μετά από ερώτηση του Νομαρχιακού συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας κου Θεόδωρου Μπρεδήμα.
Θέμα το οποίο είχαμε αναρτήσει και από αυτό το blog εδώ.

Το θέμα είναι τι μέλει γενέσθαι με το νέο Λύκειο Φιλιατρών.
Τι προβλέπεται να γίνει με τα δυο εκατομμύρια που υπολείπονται για να τελειώσει το λύκειο?

Ζητάμε λοιπόν απο την Κα Γιαννακοπούλου να ενδιαφερθεί για το θέμα και αν λάβει τέλος επιτέλους η αποπεράτωση του λυκείου Φιλιατρλών.

Γνωρίζουμε ότι η Κα Γιαννακοπούλου διαβάζει το Φιλιατρά news και είμαστε σίγουροι ότι θα το δεί το θέμα που αναρτούμε και θα πράξει τα δέοντα ώστε να πάρουμε επιτέλους απαντήσεις. Γιατί από τον Νομάρχη μας ακούμε μόνο λόγια.

Η Ομάδα σύνταξης του Φιλιατρά News

Ανοικτή επιστολή Ξύγκα προς Δημοτικό Σύμβούλιο και Πολίτες των Γαργαλιάνων.

Ανοικτή επιστολή συμπαράστασης στο Δημοτικό συμβούλιο και τους πολίτες των Γαργαλιάνων εξέδωσε σήμερα ο Δήμαρχος Φιλιατρών Κος Άλκης Ξύγκας ενώ ταυτόχρονα αφήνει πάρα πολλά υπονοούμενα κάνοντας λόγο για παλιό προμελετημένο έγκλημα, το οποίο επεξεργάστηκαν συμφεροντολόγοι ψηφοσυλλέκτες και τοπικιστές σε ανταπόδοση ρουσφετιών από πολιτικούς.

Αναλυτικά η ανοικτή επιστολή του Κου Ξύγκα αναφέρει:


Αγαπητέ Δήμαρχε και Αγαπητοί Δημοτικοί Σύμβουλοι της Συμπολίτευσης και Αντιπολίτευσης.
Αγαπητοί Πολίτες της γειτονικής πόλεως των Γαργαλιάνων.

Σας εκφράζω τις θερμές ευχαριστίες μου για το δίκαιο αγώνα, στον οποίο από κοινού συμμετείχαμε για να σώσουμε την ιδιαίτερη πατρίδα μας. Ο σκοπός της προσπάθειάς μας ήταν ιερός. Θέλαμε να διαφεντεύουμε τον τόπο μας και να ακολουθήσουμε το δρόμο που χάραξαν οι παππούδες μας, προσφέροντας ανιδιοτελώς στην πατρίδα μας.

Δημιουργήσαμε στη σκέψη μας και την καρδιά μας το νέο ισχυρό Δήμο Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους, πληρώντας όλα τα κριτήρια της νέας διοικητικής μεταρρύθμισης.
Η ξεπεσμένη πολιτική, η οποία μέσα σε υπουργικούς θώκους αναδεικνύει σκάνδαλα και μόνο, μας στέρησε το δημοκρατικό μας δικαίωμα της αυτοδιάθεσης, της αυτοδιαχείρισης και της αυτοδιοίκησης.

Λυπάμαι ειλικρινά για την έκβαση αυτής της προσπάθειας. Το έγκλημα ήταν προμελετημένο με δυνατούς εκτελεστές και πολλούς συνεργούς. Ήταν σχέδιο παλιό, το οποίο επεξεργάστηκαν συμφεροντολόγοι ψηφοσυλλέκτες και τοπικιστές σε ανταπόδοση ρουσφετιών από πολιτικούς. Η ιστορία θα δείξει. Ήταν πάνω από τις δυνάμεις μας να το αποτρέψουμε.

Η δύναμή μας είναι το δίκιο μας. Μας έκλεψαν τα λεφτά μας, την εθνική μας υπερηφάνεια, τη δημοκρατική μας συνείδηση, τώρα μας κλέβουν και τις ιδιαίτερες πατρίδες μας.
Φτάνει πια!!
Μας χώρισαν σε δεξιούς και αριστερούς , γιατί ξέρουν καλά την ισχύ του «διαίρει και βασίλευε».
Φτάνει πια !!
Θέλουμε να είμαστε οπαδοί του καλού και να υπηρετούμε το δίκαιο.

Ο Καλλικράτης ξεχείλισε το ποτήρι. Τους υπευθύνους τους γνωρίζετε. Τιμωρήστε τους... με κάθε τρόπο!
Συνεχίστε να διεκδικείτε την ιδιαίτερη πατρίδα μας... με κάθε τρόπο!
Σε ότι μου αναλογεί, να είστε σίγουροι ότι θα υπερβάλω εαυτό για αυτό το σκοπό.

Και πάλι σας ευχαριστώ για τη συνεργασία στον δίκαιο αγώνα μας.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
ΆΛΚΗΣ ΞΥΓΚΑΣ

Απάντηση του Δημάρχου Φιλιατρών Άλκη Ξύγκα στο Δημοτικό Συμβούλιο Κυπαρισσίας

«Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες».

Με αυτή την φράση του Βολταίρου ο Δήμαρχος Φιλιατρών Άλκης Ξύγκας απαντά στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο που έγινε στην κυπαρισσία για το ψήφισμα διαμαρτυρίας κατά του μηροπολίτη Τριφυλίας και ολυμπίας κ.κ. Χρυσοστόμου.
Ο Κος Ξύγκας υπεραμύνθηκε τη επιλογής του μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας να εκφράζει δημόσια την γνώμη του και δηλώνει ότι χαίρεται και παίρνει κουράγιο από τη στάση του.
Γνωρίζοντας ότι αυτά που λέει είναι χωρίς .........

ιδιοτέλεια και χωρίς υστεροβουλία ο κος Ξύγκας δηλώσει ευθαρσώς ότι θα τον ακούει και θα τον συμβουλεύεται μ σεβασμό όπως έχει κάνει πάντοτε ακόμα και αν κάποιες φορές διαφωνεί μαζί του.
Αναλυτικά η απάντηση που εξέδωσε ο κος Ξύγκας αναφέρει:

«Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες».

Η φράση του Βολτέρου είναι ένα μάθημα Δημοκρατίας προς τους συναδέλφους του Δημοτικού Συμβουλίου Κυπαρισσίας, σχετικά με τη θέση που πήραν κάποιοι από αυτούς απέναντι στον Δεσπότη μας, ο οποίος εξέφρασε γνώμη δημόσια για τον Καλλικράτη.

Απευθυνόμενος δε προς τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας, του δηλώνω ότι χαίρομαι και παίρνω κουράγιο από τη στάση του.

Καταθέτει ευθαρσώς αυτό που πιστεύει με ανιδιοτέλεια και χωρίς να σκέφτεται τις αντιδράσεις. Μαθήματα συμπεριφοράς ηγέτη... Θρησκευτικού Ηγέτη. Μακάρι να υπάρξουν και στην πολιτική αντίστοιχα παραδείγματα.

Θα τον ακούω και θα τον συμβουλεύομαι πάντα με σεβασμό, ακόμα κι αν διαφωνώ μαζί του, γιατί γνωρίζω ότι η φωνή του δεν κρύβει καμία ιδιοτέλεια, τίποτα φτηνό, τίποτα υστερόβουλο.


Δεν έκανε αποδεκτή την παραίτηση Σαπέρα ο Άλκης Ξύγκας

Την παραίτηση του υπέβαλε και επίσημα χθες στο Δήμο Φιλιατρών ο επικεφαλής της Ελάσσονος μειοψηφίας του Δημοτικού συμβουλίου Φιλιατρών Θεόδωρος Σαπέρας διαμαρτυρόμενος για την προκλητική αγνόησή από πλευράς κυβέρνησης της θέλησης της Τοπικής Κοινωνίας και των δημοκρατικών θεσμών, για την ίδρυση του νέου Καλλικρατικού Δήμου – Δήμος Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους.

Η επίσημη κατάθεση της παραίτησης Σαπέρα προς τον Κο Ξύγκα αναφέρει τα εξής:


Κύριε Δήμαρχε,

Αφού σας εκφράσω τις ευχαριστίες μου, για την άψογη συνεργασία μας, όλα αυτά τα χρόνια, στα πλαίσια των δημοκρατικών θεσμών, για το καλό της πόλης των Φιλιατρών και των κατοίκων της, σας υποβάλλω την παραίτησή μου, από μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Φιλιατρών, σαν ένδειξη ακραίας διαμαρτυρίας, επειδή η κυβέρνηση μας αγνόησε προκλητικά τη θέληση της Τοπικής Κοινωνίας και τους δημοκρατικούς θεσμούς, για την ίδρυση του νέου Καλλικρατικού Δήμου – Δήμος Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους.


Ο κος Ξύγκας απάντησε αρνητικά στο κείμενο παραίτησης που υπέβαλε ο κος Θεόδωρος Σαπέρας λέγοντας του ότι κατανοεί την έντονη και ακραία αντίδραση του στην άρνηση της Κυβέρνησης να σεβαστεί τη βούληση των τοπικών κοινωνιών στην επερχόμενη μεγάλη διοικητική μεταρρύθμιση.
Ευχαρίστησε τον Κο Σαπέρα για την άψογη συνεργασία αυτά τα χρόνια και τον παρακάλεσε να ξανασκεφτεί την παραίτηση του προσβλέποντας μόνο στο καλό της πόλης των Φιλιατρών.

Αναλυτικά η απάντηση του κου Ξύγκα αναφέρει:

Κύριε Θ. Σαπέρα
Κατανοώ την έντονη και ακραία αντίδρασή σας στην άρνηση της Κυβέρνησης να σεβαστεί τη βούληση των τοπικών κοινωνιών στην επερχόμενη μεγάλη διοικητική μεταρρύθμιση αλλά είμαι υποχρεωμένος να μην αποδεχθώ την παραίτησή σας, θεωρώντας ότι απουσία σας θα αποτελέσει έλλειμμα για το Δημοτικό Συμβούλιο και τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών της Τοπικής κοινωνίας μας.
Είναι η ευκαιρία και δημοσίως να σας ευχαριστήσω θερμά για την άψογη συνεργασία μας, πέρα από μικροκομματικές και στείρες αντιπαραθέσεις και να σας παρακαλέσω θερμά να το ξανασκεφτείτε για το καλό της πόλης μας.
Η νέα διοικητική μεταρρύθμιση «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ», αν και χωροταξικά για την πόλη μας, μας βρίσκει εντελώς αντίθετους, θα πρέπει να βρει την πόλη μας το ίδιο δυναμική, με προοπτική ανάπτυξης , στελεχωμένη με ανθρώπους έτοιμους να αγωνιστούν για το συμφέρον των πολιτών της.


Φιλιατρά: Πολεοδομικός σχεδιασμός.....

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010 η αναγγελθείσα από χθες από τον Δήμαρχο Άλκη Ξύγκα πρώτη ενημέρωση για τον πολεοδομικό σχεδιασμό. Ήταν μια χρήσιμη συνάντηση που έδωσε την δυνατότητα στους παραβρισκόμενους να ενημερωθούν, να περιγράψουν την σημερινή πραγματικότητα και να κάνουν προτάσεις γενικότερου ενδιαφέροντος για το μέλλον.

Συζητήθηκε η χρήση γης και ο γενικότερος πολεοδομικός σχεδιασμός. Προβλημάτισε ιδιαίτερα τους παραβρισκόμενους που ήταν οι: κ. Ξύγκας, οι αντιδήμαρχοι κ. Στάμος. Κ. Παναγιωτόπουλος και κ. Παγάνης και οι υπάλληλοι μηχανικοί της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου. Την ενημέρωση την έκαναν τρεις υπεύθυνες που προσπαθούν να κάνουν τον πολεοδομικό σχεδιασμό των Φιλιατρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας και στο παρελθόν είχαν γίνει ανάλογες προσπάθειες αλλά δεν τελεσφόρησαν.
Ευχόμαστε και ελπίζουμε η εφαρμογή του .........

Καλλικράτη να μην σταθεί εμπόδιο για την ολοκλήρωση του σημαντικότερου ίσως έργου υποδομών όλων των εποχών. Ελπίζουμε στο μέλλον να συμμετέχουν όλοι οι φορείς και οι πολίτες των Φιλιατρών που με τις προτάσεις τους θα βοηθήσουν στην δημιουργία ενός πραγματικού, ουσιαστικού, σύγχρονου και αναπτυξιακού πολεοδομικού σχεδιασμού.
Χαιρετίζουμε την προσπάθεια που έστω και καθυστερημένα γίνεται από τον Δήμο Φιλιατρών.

Πηγή: Filiatrablog

Το φθινόπωρο καταφθάνει το νέο λειτουργικό σύστημα της Google

Στα «τέλη του φθινοπώρου» εκτιμά η Google ότι θα διαθέσει στους κατασκευαστές υπολογιστών το λειτουργικό σύστημα ανοιχτού κώδικα Chrome OS, το οποίο προορίζεται για φορητούς υπολογιστές και άλλες συσκευές που θα τρέχουν λογισμικό μέσω του Διαδικτύου.

«Θα είμαστε επιλεκτικοί όσον αφορά το πώς θα το φέρουμε στην αγορά επειδή θέλουμε να προσφέρουμε μια εξαιρετική εμπειρία χρήστη» δήλωσε στο AFP ο Σουντάρ Πιτσάι, επικεφαλής του προγράμματος Chrome, μιλώντας από την έκθεση τεχνολογίας Computex στην Ταϊβάν.

«Ελπίζουμε να έχουμε εκατομμύρια χρήστες .....

από την πρώτη ημέρα» πρόσθεσε ο Πιτσάι σύμφωνα με το Reuters.

Το νέο λειτουργικό σύστημα βασίζεται στο Chrome, το πρόγραμμα πλοήγησης στο Διαδίκτυο της Google που χρησιμοποιείται σήμερα από 70 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.

Οι υπολογιστές με Chrome OS θα βασίζονται στο Διαδίκτυο για να τρέξουν εφαρμογές γραφείου ή άλλα προγράμματα σε απομακρυσμένους διακομιστές, ή στο «υπολογιστικό νέφος» όπως ονομάζεται αυτή η προσέγγιση.

Δεδομένου ότι το Chrome OS είναι λογισμικό ανοιχτού κώδικα, η Acer και άλλοι κατασκευαστές που ενδιαφέρονται να το χρησιμοποιήσουν θα μπορούν να το τροποποιήσουν σύμφωνα με τις ανάγκες του.

Εκτός από το Chrome OS, η Google έχει αναπτύξει και το «ελαφρύ» λειτουργικό σύστημα Android που χρησιμοποιείται ήδη σε αρκετά μοντέλα κινητών τηλεφώνων.

Πηγή: in.gr

Αυτοτραυματίστηκε χτυπώντας το κεφάλι του στα έδρανα δικαστηρίου!

Αυτοτραυματίστηκε κτυπώντας το κεφάλι του στα έδρανα του δικαστηρίων της Καλαμάτας ένας 60χρονος από τα Φιλιατρά, στο άκουσα της τρίμηνης που του επιβλήθηκε από το Δικαστήριο.

Ο 60χρονος ο οποίος κατηγορείτο για κλοπή 50 μέτρων ποτίσματος, αιμόφυρτος διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις, χωρίς όμως να διαπιστωθεί κάτι ανησυχητικό.
Ο τραυματίας μετά τα ράμματα που έγιναν στο κεφάλι .........

του παρέμεινε για παρακολούθηση στο νοσοκομείο.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 3ης Ιουνίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.




Η Εφημερίδα Μεσσηνιακός Λόγος είναι εβδομαδιαία