Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 79-70. Δεν λυγίζει με τίποτα

Τι και αν βρέθηκε πίσω με 14 πόντους στα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου;
Τι και αν οι περισσότεροι πρωτοκλασάτοι παίκτες του βρέθηκαν σε κακή βραδιά;
Ο Παναθηναϊκός έχει καρδιά πρωταθλητή και την κατέθεσε στον τρίτο τελικό κερδίζοντας τον Ολυμπιακό με 79-70 και παίρνοντας προβάδισμα στη σειρά με 2-1. Μάικ Μπατίστ και Ντρου Νίκολας οι κορυφαίοι για τους νικητές.
Σπουδαία δουλειά από Μπουρούση, Τσίλντρες και Μπέβερλι για τους «ερυθρολεύκους». Την Κυριακή 6 Ιουνίου (21:45 ΣΚΑΪ) στο ΣΕΦ ο τέταρτος τελικός.

Το ματς ................

Ο Παναθηναϊκός άρχισε το παιχνίδι «δαιμονισμένος». Στο πρώτο δίλεπτο οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με 7-0 με τον Ολυμπιακό να μην μπορεί σε ορισμένες φάσεις να περάσει ούτε το κέντρο του γηπέδου. Η αφύπνιση των Κλέιζα και Τσίλντρες, όμως, βοήθησαν την ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη να μπει στο παιχνίδι και να μειώσει σε 14-9. Ο Ντρου Νίκολας, όμως, είχε πάρει «φωτιά» σκοράροντας από παντού και μαζί με τον Μιλένκο Τέπιτς, έφεραν τους «πράσινους για πρώτο φορά στο +10 (19-9). Ο Παναγιώτης Γιαννάκης είδε πως Σχορτσανίτης και Βούισιτς δεν μπορούσαν να βοηθούσαν ούτε στην άμυνα, αλλά ούτε και στην επίθεση και έτσι επιστράτευσε τον Γιάννη Μπουρούση, ο οποίος έδωσε λύσεις με τον Ολυμπιακό να μειώνει σε 25-17 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Ο Ολυμπιακός έκανε το καλύτερο του πεντάλεπτο τα τελευταία χρόνια στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναθηναϊκό στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου. Οι «ερυθρόλευκοι» με επιμέρους σκορ 17-1 και τους Μπουρούση και Μπέβερλι να «πυροβολούν» ασταμάτητα πέρασαν μπροστά με δέκα πόντους (36-26). Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έριξε αμέσως τον Ντρου Νίκολας στο ματς και ο Παναθηναϊκός απάντησε με δικό του σερί 10-0 για το (36-36) με τον Αμερικανό να έχει 5/6 τρίποντα, δύο λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου το οποίο τελείωσε με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται 43-38 και αυτό κυρίως γιατί κατάφεραν να αντιδράσουν σωστά στην αντεπίθεση των «πρασίνων». Η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη τελείωσε το πρώτο ημίχρονο με 10/15 τρίποντα και αυτός ήταν ο βασικός λόγος που βρέθηκαν μπροστά με +5.

Ο Παναθηναϊκός ήταν και πάλι άστοχος στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Και νευρικός. Το ένα λάθος διαδεχόταν το άλλο για τους «πράσινους», την ίδια ώρα που ο Ολυμπιακός… έβρισκε το χέρι του και πάλι πίσω από τη γραμμή των 6.25 με τον Γιάννης Μπουρούση να είναι εξαιρετικός. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 54-44, αλλά και 60-46 με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να βλέπει τους Σπανούλη, Διαμαντίδη και Μπατίστ να είναι σε τραγική βραδιά. Ο «Ζοτς» ανακάτεψε την τράπουλα και ρίχοντας τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στο ματς βρήκε κάποιες λύσεις για το 60-51 του τρίτου δεκαλέπτου.

Στα πρώτα τέσσερα λεπτά της τελευταίας περιόδου ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε την αντεπίθεση του. Με επιμέρους σκορ 12-1, οι «πράσινοι» κατάφεραν να προηγηθούν με 63-61, πέντε λεπτά πριν τη λήξη του ματς με τον Παναγιώτη Γιαννάκη και τους συνεργάτες του να διαμαρτύρονται έντονα για τη σκληρή άμυνα των παικτών του «τριφυλλιού», οι οποίοι έπαιζαν άμυνα στα όρια του φάουλ. Μέσα σε εφτά λεπτά στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση και με επιμέρους σκορ 18-4 στο συγκεκριμένο διάστημα οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με 69-64. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να είναι ασταμάτητος, έφτασε τη διαφορά ακόμη και στο +8 (73-65) κάνοντας ουσιαστικά το 2-1.

Δεκάλεπτα: 25-17, 38-43, 51-60, 79-70

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 4, Σπανούλης 10, Περπέρογλου 10, Μπατίστ 10, Φώτσης, Γιασικεβίτσιους 4, Νίκολας 18 (5), Τσαρτσαρής 6 (1), Διαμαντίδης 7, Πέκοβιτς 10, Καλάθης.

Ολυμπιακός (Γιαννάκης): Παπαλουκάς 5 (1), Πεν, Τσίλντρες 15 (4), Βούισιτς 7, Μπουρούσης 17 (3), Μπέβερλι 9 (2), Κλέιζα 10 (2), Μαυροκεφαλίδης, Τεόντοσιτς 7 (2), Σχορτσανίτης.

Πειθαρχική δίωξη σε 3 μηχανικούς για το λιμάνι Κυπαρισσίας.

Την πειθαρχική δίωξη 3 μηχανικών - στελεχών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για παράβαση των υπαλληλικών τους καθηκόντων στο έργο της βελτίωσης του λιμανιού της Κυπαρισσίας, προτείνουν με έκθεσή τους οι επιθεωρητές ελεγκτές Δημόσιας διοίκησης.
Για το λόγο αυτό ο περιφερειάρχης Φώτης Χατζημιχάλης με έγγραφό του τούς είχε καλέσει σε έγγραφη απολογία (η προθεσμία παρήλθε το πρώτο 10ήμερο του Μαΐου).
Πρόκειται για τον μέχρι πρότινος μηχανικό της .........

Διεύθυνσης Δημοσίων Εργων και σήμερα διευθυντή του γραφείου του υπουργού Υποδομών Γιώργο Κωστόγιαννη, τον προϊστάμενο της ΔΕΚΕ Γιώργο Παπαηλιού και το μηχανικό της ίδιας υπηρεσίας Μιχάλη Σμυρνιώτη.

Σύμφωνα με τις κλήσεις σε απολογία από τον κ. Χατζημιχάλη, όπου επισημαίνεται ότι μετά από έλεγχο που διενήργησαν επιθεωρητές στη ΔΕΚΕ Περιφέρειας Πελοποννήσου προτείνεται η πειθαρχική τους δίωξη, αναφέρεται χαρακτηριστικά: Για τον κ. Κωστόγιαννη, γιατί σύμφωνα με νόμο του 2007, «παραβήκατε τα υπαλληλικά σας καθήκοντα, επειδή δε μεριμνήσατε ως πρόεδρος της επιτροπής παραλαβής των εργασιών του έργου “Βελτίωση λιμένος Κυπαρισσίας“ κατά παράβαση διατάξεων του Π.Δ. 609/85, για την προσωρινή παραλαβή του, ενώ έχουν παρέλθει 6 μήνες από τη βεβαιωμένη περάτωσή του (9/12/2008). Η τελική επιμέτρηση υποβλήθηκε την 29η - 12 - 2008 και ο χρόνος εγγύησης έληξε 9/3/2010». Για τους κυρίους Παπαηλιού και Σμυρνιώτη, γιατί σύμφωνα με νόμο του 2007, «παραβήκατε τα υπαλληλικά σας καθήκοντα (ο δεύτερος ως αναπληρωτής επιβλέπων μηχανικός του έργου), επειδή δεν ελέγξατε το 14ο λογαριασμό που υποβλήθηκε την 5/11/2008 από τον ανάδοχο του έργου.

Ηχητικά αποσπάσματα από την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κυπαρισσίας.

Σε μια έκτακτη συνεδρίαση που -όπως ειπώθηκε διήρκεσε 3 ωρες(!!!)- οι Δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Κυπαρισσίας ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΚΑΝ στην κυριολεξία για να ανταλλάξουν απόψεις για το αν θα πρέπει να την πουν στον δεσπότη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσόστομο ή όχι. Πως θα του την πουν, αν θα του τραβήξουν το αφτί ή το μούσι, ή τι άλλο θα του τραβήξουν.

Τελικά και μετά από περίπου 3 ώρες συνεδρίαση για ένα έκτακτο θέμα έβγαλαν το παρακάτω ψήφισμα:

"Θεωρούμε ότι η συμμετοχή του Μητροπολίτη ...........

στο διεκδικητικό συλλαλητήριο του Δήμου Φιλιατρών και Γαργαλιάνων δεν συνάδει με τον ενωτικό ρόλο του Πνευματικού Πατέρα.
Καλούμε με σεβασμό τώρα τον Μητροπολίτη να αναπτύξει δράση προς την κατεύθυνση της άμβλυνσης των τοπικιστικών αντιθέσεων και την εμπέδωση των αισθημάτων ενότητας στο Δήμο Τριφυλίας".

Κατεβάσαμε απο το Ράδιο Κυπαρισσία 936 την εκπομπή της 1ης Ιουνίου όπου είχε εκτενή αποσπάσματα απο το Δημοτικό συμβούλιο Κυπαρισσίας.
Ακολουθεί το ηχητικό απο την συνεδρίαση. Το αρχείο έχει υποστεί επεξεργασία πετώντας έξω κομμάτια άσχετα με την συνεδρίαση και φυσικά διαφημίσεις που έπαιξε ο σταθμός.
Το καθαρό κομμάτι συνεδρίασης είναι 53 λεπτά και αξίζει να ακούσετε τι ειπώθηκε.

Θα θέλαμε να πούμε ένα μεγάλο μπράβο στον Δημοτικό σύμβουλο Κυπαρισσίας κο Γρηγόρη Γκότση για την τοποθέτηση του στο Δ.Σ.
Ο Δεσπότης έχει το δικαίωμα να εκφέρει την γνώμη του αλλά να συζητήσουμε αν μπορεί να παρίσταται σε "πολιτικό" συλλαλητήριο, θεωρώντας ότι "στους αγώνες του 1964 και 1980 στην Επιτροπή Αγώνα πρώτος στην λίστα ήταν ο τότε Μητροπολίτης όταν η διεκδίκηση αφορούσε τον αυτοδιοικητικό χάρτη και επομένως δεν υπάρχει νομιμοποίηση να δεχθούμε επιλεκτική μνήμη.
Μπράβο σας και πάλι Κε Γκότση. Ίσως η πιο καθαρή φωνή στο Δημοτικό συμβούλιο.

Αυτό που δεν καταλάβαμε καλά ήξταν αυτό που είπε ο Παναγιώτης Τσίγκανος:
"Δεν θα υπήρχε πρόβλημα αν γνώριζα ότι αύριο θα ήταν σε ένα συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ ή της ΓΣΕΕ για όσους αγωνίζονται να επιβιώσουν και αγωνίζονται για το αύριο"

ΣΙΓΑ ρε φίλε μην σου δίνει ο Δεσπότης καθημερινά δελτίο κίνησης και δελτίο επισκέψεων του.
Ακούστε τώρα τι ειπώθηκε στο έκτακτο Δημοτικό συμβούλιο Κυπαρισσίας και βγάλτε μόνοι σας τα συμπεράσματα σας.



Απεργία την Πέμπτη για τα ΜΜΕ

Κινητοποίηση με 24ωρη απεργία, συγκέντρωση και πορεία στη Βουλή, εξήγγειλαν για αύριο, Πέμπτη, οι κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις από τον κλάδο του Τύπου, ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΣΥ και ΠΟΣΠΕΡΤ, αντιδρώντας στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Οι πρόεδροι των οργανώσεων, ............

Π. Σόμπολος, Στ. Νικολόπουλος και Π. Καλφαγιάννης, αντίστοιχα, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου δήλωσαν, ότι θα κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις «ενάντια στα αντιασφαλιστικά και αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης».

Ειδικότερα, το διεκδικητικό πλαίσιο της κινητοποίησης αφορά τη «μη κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας», την «κατοχύρωση των θέσεων εργασίας» και την «παύση των απολύσεων», την «απόσυρση των αντιλαϊκών μέτρων, που ψηφίστηκαν για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας», «να μη γίνουν οι εργαζόμενοι εξιλαστήρια θύματα της οικονομικής κρίσης, που προκάλεσε η κακοδιαχείριση και η κερδοσκοπία με την ανοχή του πολιτικού συστήματος, και να μη χαθούν οι πόροι των ταμείων, οι συντάξεις, η περίθαλψη και η επικούρηση του κλάδου».

Οι ομιλητές, εξάλλου, χαρακτήρισαν «κορυφή του παγόβουνου» το ασφαλιστικό και μίλησαν για λαίλαπα σαρωτικών μέτρων, η οποία θα μεταβάλει δραματικά το εργασιακό και βιοτικό επίπεδο.

Αναφέρθηκαν στο «ανασφαλές περιβάλλον», που βιώνει ο χώρος, και υπογράμμισαν την αγωνιστικότητα και τη συνέχιση των κινητοποιήσεων, προκειμένου να υπογραφούν οι συλλογικές συμβάσεις.

Χαρακτήρισαν «εκπροσώπους Τύπου της Τρόϊκα» τους υπουργούς, οι οποίοι αποδέχονται τις αποφάσεις της, «παρουσιάζοντας κάποια αρχική αντίδραση μόνο», μίλησαν για «αξιοπρέπεια και χρέος να διατηρήσουμε τα στοιχειώδη από τα κεκτημένα», τονίζοντας ότι στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα.

Τέλος, ο κ. Σόμπολος αναφέρθηκε στην κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων που θα ακολουθήσει μέχρι τη δικαίωση των αιτημάτων του κλάδου. Επίσης, καταδίκασε τη «δολοφονική επίθεση» του Ισραήλ ενάντια στην ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα και ανακοίνωσε ότι έγιναν οι απαραίτητες παρεμβάσεις και επαφές με τους αρμόδιους υπουργούς, προκειμένου να επαναπατριστούν το συντομότερο οι τρεις δημοσιογράφοι, που συμμετείχαν στην αποστολή.

Τελικός Α1 μπάσκετ - Πράξη τρίτη

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός βρίσκονται στο 1-1 και η αποψινή (21:45 - ΣΚΑΪ) τρίτη μεταξύ τους αναμέτρηση για τους τελικούς της Α1 μπάσκετ αναμένεται να κρίνει πολλά. Ο νικητής θα κάνει το 2-1 και θα φτάσει μια ανάσα από την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος. Κανονικά θα αγωνιστεί ο Βασίλης Σπανούλης. Κατάμεστο αναμένεται και σήμερα το ΟΑΚΑ.

Οι δύο πρώτοι «αιώνιοι» τελικοί είχαν τελείως διαφορετική εικόνα.
Στο πρώτο παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός ήταν η ..........

μοναδική ομάδα που υπήρχε στο παρκέ του ΟΑΚΑ και έτσι οι «πράσινοι» έφτασαν απολύτως φυσιολογικά στο 1-0 με την τελική διαφορά των 19 πόντων να είναι μάλλον… κολακευτική για τους «ερυθρολεύκους». Μέσα σε τέσσερις ημέρες, όμως, ο Ολυμπιακός κατάφερε να μαζέψει τα κομμάτια του και να κάνει το 1-1. Η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη ήξερε τι ήθελε μέσα στο γήπεδο και κυρίως είχε τον τρόπο να το πάρει. Έτσι, η σειρά ήρθε στην ισορροπία.Το αποψινό τρίτο ματς της σειράς αναμένεται να κρίνει πολλά. Η ομάδα που θα φύγει νικήτρια απόψε από το ΟΑΚΑ έχοντας κάνει το 2-1 θα βρεθεί μια ανάσα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Κανονικά ο Σπανούλης

Ο Βασίλης Σπανούλης θα αγωνιστεί κανονικά στον τρίτο τελικό της σειράς. Ο Έλληνας γκαρντ του Παναθηναϊκού έλαβε μέρος στην χθεσινή προπόνηση του «τριφυλλιού» και έτσι τέθηκε στη διάθεση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς για το αποψινό ματς. Το «παρών» στη χθεσινή προπόνηση των «πρασίνων» έδωσε και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, ο οποίος αφού εξέφρασε τη στήριξη του και την πίστη του στην ομάδα, ζήτησε από τους παίκτες και το τεχνικό τιμ τη νίκη στην αποψινή αναμέτρηση.

Με θάρρος και θράσος

Ο Ολυμπιακός… δεν κατέβηκε στον πρώτο τελικό των τελικών. Οι «ερυθρόλευκοι» παρουσιάστηκαν φοβισμένοι στο πρώτο ματς της σειράς με αποτέλεσμα να ηττηθούν με 19 πόντους διαφορά και αν ο Παναθηναϊκός δεν έριχνε ρυθμό στο τέλος, η διαφορά μπορεί να ήταν και πολύ μεγαλύτερη. Στο παιχνίδι του ΣΕΦ, όμως, οι Πειραιώτες έδειξαν πως μπορούν να κερδίσουν τον «αιώνιο» αντίπαλο τους. Τι διαφορετικό έκαναν σε σχέση με το πρώτο ματς; Είχαν θάρρος και θράσος. Δύο στοιχεία που θέλει να δει από τους παίκτες του και απόψε ο Παναγιώτης Γιαννάκης στο παρκέ του ΟΑΚΑ.

Ολυμπιακός: Τους έφτυσε στην μάπα ο Βαλβέρδε.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε αρνήθηκε την πρόταση του Ολυμπιακού για ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας, όπως μετέδωσε πρώτος ο NovaΣΠΟΡ FM 94.6 και ο Μιχάλης Τσόχος. Ο 46χρονος τεχνικός, με επίσημη ανακοίνωση, εξήγησε πως οι λόγοι της άρνησής του είναι προσωπικοί. «Εκφράζω την άρνησή μου στην πρόταση του Ολυμπιακού να αναλάβω προπονητής της ομάδας. Οι λόγοι της συγκεκριμένης άρνησης έχουν να κάνουν με προσωπικά θέματα που δεν μου επιτρέπουν να μετακινηθώ στην Ελλάδα».

Η ανακοίνωση του Ερνέστο Βαλβέρδε ..........

«Εκφράζω την άρνησή μου στην πρόταση του Ολυμπιακού να αναλάβω προπονητής της ομάδας. Οι λόγοι της συγκεκριμένης άρνησης έχουν να κάνουν με προσωπικά θέματα που δεν μου επιτρέπουν να μετακινηθώ στην Ελλάδα. Θέλω να εκφράσω τις ειλικρινείς μου ευχαριστίες στον Ολυμπιακό και ειδικά στον πρόεδρό του, Σωκράτη Κόκκαλη, που μου έδωσε την ευκαιρία να αναλάβω την εκτέλεση ενός αθλητικού πρότζεκτ που θα ικανοποιούσε οποιονδήποτε επαγγελματία. Η απόφασή μου προκαλεί αντικρουόμενα συναισθήματα εξ’ αιτίας των ιδιαίτερων δεσμών που με ενώνουν με τον σύλλογο. Θέλω να κάνω ιδιαίτερη αναφορά στον κόσμο του Ολυμπιακού για την αγάπη που εξέλαβα όλο αυτό τον καιρό. Ελπίζω και εύχομαι στο κοντινό μέλλον να επιστρέψω με έργα όλη την αγάπη και την στοργή που με περιέβαλαν όλο αυτό τον καιρό».

Αντιδράσεις βενζινοπωλών σε περαιτέρω αύξηση φόρων στα καύσιμα

Την διαφωνία της στις προτάσεις για αντικατάσταση των τελών κυκλοφορίας με αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος (ΟΒΕ).

Όπως επισημαίνει η Ομοσπονδία, η συγκεκριμένη πρόταση ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο καταλήστευσης των καταναλωτών μέσω των καυσίμων, αλλά και δημιουργεί ακόμη ασφυκτικότερες συνθήκες λειτουργίας των πρατηρίων.

Κρούει επίσης τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς .......

όπως προβλέπει θα υπάρξουν μεγάλες αδικίες, αφού εκατοντάδες χιλιάδες οχήματα θα πληρώσουν τρεις και τέσσερες φορές την αξία του τέλους, ανάλογα με τα καύσιμα και όχι τα χιλιόμετρα που θα καταναλώνουν.

Σημειώνει παράλληλα ότι εκατοντάδες πρατήρια έκλεισαν και βρίσκονται ένα βήμα πριν το κλείσιμο, ενώ την ίδια ώρα η κατανάλωση πέφτει και η χώρα μας έχει πλέον τις ακριβότερες τιμές υγρών καυσίμων στην Ε.Ε. Σύμφωνα με την ΟΒΕ, αν οι φόροι της βενζίνης δεν είχαν αυξηθεί, η τιμή της σήμερα θα ήταν 1,19 ευρώ/λίτρο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Από τις ακριβότερες χώρες στις τιμές βενζίνης η Ελλάδα

Την τρίτη θέση καταλαμβάνει η Ελλάδα σε έρευνα που πραγματοποίησε το ΕΛΚΕΚΑ σε δέκα ευρωπαϊκές χώρες όσον αφορά στις τιμές της βενζίνης για το μήνα Μάιο.

Όπως προκύπτει από την έρευνα, η Ελλάδα έρχεται τρίτη με τιμή λίτρου 1,45 ευρώ μετά την Ολλανδία που είναι πρώτη με τιμή λίτρου 1, 585 και το Βέλγιο που είναι δεύτερο με τιμή λίτρου 1,485 ευρώ.

Λαμβάνοντας μάλιστα υπόψη τις τιμές της ..........

βενζίνης σε σύγκριση με τους βασικούς μισθούς των 10 κρατών το ΕΛΚΕΚΑ διαπίστωσε ότι η χώρα μας έρχεται δεύτερη στην μείωση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών, αφού με μία ώρα εργασίας αγοράζει 2,83 λίτρα βενζίνη, με πρώτη την Πορτογαλία που αγοράζει 1,96 λίτρα βενζίνη.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Υπουργείο Οικονομίας: Δεν παγώνει η επιστροφή του ΦΠΑ

Η επιστροφή ΦΠΑ «δεν παγώνει», αλλά συνεχίζει να επιστρέφεται στους δικαιούχους μετά από προσωρινό έλεγχο ή σε ειδικές περιπτώσεις από τακτικό έλεγχο.

Αυτό επισημαίνει το υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωσή του, χαρακτηρίζοντας λανθασμένα σχετικά δημοσιεύματα.

Τονίζει ακόμη πως στόχος είναι να αντιμετωπιστεί η καταστρατήγηση των επιστροφών φόρου χωρίς έλεγχο για πλαστά και εικονικά τιμολόγια σε δήθεν δικαιούχους.

Σημειώνεται ότι με την Υπουργική Απόφαση ........

1072 της 26ης Μαΐου 2010 παρατάθηκε μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2010 η προθεσμία επιστροφής Φ.Π.Α προκειμένου να διενεργηθούν οι έλεγχοι από τις αρμόδιες αρχές.

Σε λίγο στο Φιλιατρά News........



Έρχονται σε λίγη ώρα αποσπάσματα από την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Κυπαρισσίας για να βγάλουν ψήφισμα διαμαρτυρίας προς τον Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσόστομο για την εμφάνιση του στο συλλαλητήριο Φιλιατρών. την Δευτέρα 24 Μαΐου.

Λίγη υπομονή και θα ακούσετε πολλά........ και για ορισμένους θα αηδιάσετε με αυτά που αραδιάζουν.

Όλα αυτά σε λίγο.......



Τέλος οι συντάξεις από τον ΟΑΕΕ – Στον αέρα 305.000 συνταξιούχοι

Δεκτή η παραίτηση του διοικητή του ΟΑΕΕ. Ο οργανισμός αδυνατεί να πληρώσει τις συντάξεις σε χιλιάδες συνταξιούχους.

Ο κίνδυνος διακοπής καταβολής των συντάξεων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών σε περισσότερους από 305.000 δικαιούχους το αργότερο από τον Αύγουστο και μετά, εξανάγκασε χθες το διοικητή Κωνσταντίνο Παπαθανασίου να γνωστοποιήσει στον Ανδρέα Λοβέρδος την πρόθεση του να παραιτηθεί.

Αμέσως μετά το σημερινό υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός ...........

Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος με ανακοίνωση του αποδέχεται την παραίτηση του κ.Παπαθανασίου.

Έλαβα την επιστολή παραίτησής σας και θέλω να σας ευχαριστήσω για την ειλικρινή συνεργασία, που είχαμε τους τελευταίους αυτούς, ιδιαίτερα δύσκολους και απαιτητικούς, μήνες και να σας ευχηθώ ό,τι καλύτερο για τη συνέχεια.

Η περίπτωση του ΟΑΕΕ, λόγω των ιδιομορφιών της, που καλά γνωρίζετε, μας αναγκάζει να έχουμε όλες μας τις δυνάμεις σε επιφυλακή και την προσοχή μας τεταμένη σε διαρκή βάση, αφού το πρόβλημα για την ομαλή συνέχιση της καταβολής των συντάξεων παραμένει οξύ. Για το λόγο αυτό, αλλά και εξαιτίας του κινδύνου να υπάρξουν πρόσκαιρα φαινόμενα ασυνέχειας ή διοικητικού κενού, σας παρακαλώ, γνωρίζοντας την ευσυνειδησία σας, αλλά και την αίσθηση καθήκοντος, που σας διακρίνει, και πάντα σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Νόμο, να συνεχίσετε να ασκείτε τα καθήκοντά σας, έως ότου διοριστεί ο επόμενος διοικητής του ΟΑΕΕ." αναφέρει ο κ.Λοβέρδος.
Ο κ. Παπαθανασίου σύμφωνα με τον “Ελεύθερο Τύπο”, σε επιστολή του προς τον υπουργό, λέει ότι η επικείμενη παύση πληρωμών και κάλυψης των παροχών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε βάρος και των 840.000 ασφαλισμένων οφείλεται στην άρνηση του υπουργείου Οικονομικών να καλύψει τις τρέχουσες ανάγκες.

Ο διοικητής του ΟΑΕΕ αναφέρει ότι παρά τα μέτρα και τις προτάσεις που υπέβαλε από πέρσι η κυβέρνηση δεν έδειξε τη διάθεση να εφαρμόσει τις απαιτούμενες ρυθμίσεις και να καλύψει το έλλειμμα για το 2010. Το γεγονός αυτό οδηγεί το φορέα ασφάλισης σε αδυναμία καταβολής των συντάξεων καθώς και κάλυψης των παροχών Υγείας από τα μέσα του καλοκαιριού και μετά.

Αυτό σημαίνει ότι από τον Ιούλιο ή το αργότερο από τον Αύγουστο θα είναι το πρώτο μεγάλο Ταμείο το οποίο θα χρεοκοπήσει, προχωρώντας είτε στη διακοπή της χορήγησης των συντάξεων είτε στην πληρωμή με έναντι μέχρι νεωτέρας.

Μάλιστα όπως ανέφεραν και ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ στο Newsit ενώ περίμεναν την σύνταξη τους στις 25 Μαΐου έχει περάσει μία εβδομάδα χωρίς να πάρουν τίποτα αλλά και χωρίς καμία ενημέρωση.

Πηγή: Newsit.gr

Αναπροσαρμόζονται τα διόδια στην Κορίνθου Τριπόλεως

Η ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε. ανακοίνωσε ότι από 1ης Ιουλίου, λόγω αύξησης του συντελεστή Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (Φ.Π.Α.) από 21% σε 23%, τα διόδια και στις δύο κατευθύνσεις του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου - Τρίπολης αναπροσαρμόζονται ως εξής:


Στον σταθμό διοδίων Νεστάνης έχουμε,

Κατηγορία 1 (Δίκυκλα): 0,90 ευρώ δεν επέρχεται μεταβολή.

Κατηγορία 2 (Οχήματα με ή χωρίς ρυμουλκούμενο, με ύψος έως 2,20 μέτρα): 1,40 ευρώ από την σημερινή τιμή που είναι 1,30 ευρώ.

Κατηγορία 3 (Οχήματα 2-3 αξόνων, με ύψος άνω των 2,20 μέτρων): 3,50 ευρώ από την σημερινή τιμή που είναι 3,40 ευρώ.

Κατηγορία 4 (Οχήματα 4 και άνω αξόνων, με ύψος άνω των 2,20 μέτρων): 4,90 ευρώ (σημερινή τιμή: 4,80 ευρώ)

Στον σταθμό διοδίων Σπαθοβουνίου έχουμε,

Κατηγορία 1 (Δίκυκλα): 1,00 ευρώ δεν επέρχεται μεταβολή.

Κατηγορία 2 (Οχήματα με ή χωρίς ρυμουλκούμενο, με ύψος έως 2,20 μέτρα): 1,40 ευρώ δεν επέρχεται μεταβολή.

Κατηγορία 3 (Οχήματα 2-3 αξόνων, με ύψος άνω των 2,20 μέτρων): 3,60 ευρώ δεν επέρχεται μεταβολή.

Κατηγορία 4 (Οχήματα 4 και άνω αξόνων, με ύψος άνω των 2,20 μέτρων): 5,10 ευρώ από την σημερινή τιμή που είναι 5,00 ευρώ.

Τέλος ο νέος τιμοκατάλογος θα ισχύει για όλους τους μετακινούμενους, συμπεριλαμβανομένων των συνδρομητών της Αττικής Οδού (e-PASS).

Πηγή: Express

H Νάντια Γιαννακοπούλου για τα προβλήματα σχολικών μονάδων της πόλης της Καλαμάτας

Ερώτηση για τις σχολικές μονάδες της της Καλαμάτας στην υπουργό παιδείας κα Άννα Διαμαντοπούλο και τον ΥΠ ΕΣ Γιαννη Ραγκούση υπέβαλε η βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κα Νάντια Γιαννακοπούλου.

Η κατάσταση των σχολικών μονάδων της Καλαμάτας είναι ένα ζήτημα που απασχολεί την τοπική κοινωνία εδώ και χρόνια. Τα περισσότερα κτίρια έχουν υποστεί φθορές από το χρόνο και οι υποδομές τους είναι αδύνατον να ανταποκριθούν στις σύγχρονες ανάγκες της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Υπερβολικά μικρές αίθουσες, έλλειψη εργαστηρίων και λοιπών υποδομών, έλλειψη αιθουσών και άθλια, τριτοκοσμική κατάσταση των τουαλετών που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς είναι μόνο μερικά από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλές σχολικές μονάδες.

Μάλιστα, μια σειρά παραγόντων έχει οδηγήσει στην αύξηση του μαθητικού δυναμικού της περιοχής με αποτέλεσμα οι σχολικές αίθουσες να μην επαρκούν για τη φοίτηση των μαθητών.
Σε αυτό το πλαίσιο, αν και έχουν δρομολογηθεί ..........

συγκεκριμένες διαδικασίες και έχουν διατεθεί σε πολλές περιπτώσεις σημαντικά ποσά από την Πολιτεία, αυτές σε πολλές περιπτώσεις έχουν «κολλήσει» στα γρανάζια της γραφειοκρατίας.

Συγκεκριμένα, όλες οι σχολικές μονάδες της πόλης έχουν ανάγκη από στέγαστρο το οποίο θα προφυλάσσει τους μαθητές από τις καιρικές συνθήκες κατά την έλευσή τους και την αποχώρησή τους από αυτές. Επιπλέον, υπάρχει άμεση ανάγκη ασφαλτόστρωσης των προαύλιων χώρων των σχολικών μονάδων, καθώς έχουν γίνει πλέον επικίνδυνοι από την ολισθηρότητά τους με συνέπεια να υπάρχουν πολλά ατυχήματα από πτώσεις και τραυματισμοί μαθητών. Ως λύση, θα μπορούσε να προκύψει η προκήρυξη διαγωνισμού και η ανάθεση εργολαβίας για κάθε έργο ξεχωριστά.

Λεπτομερώς:

α) στο σχολικό συγκρότημα Λακωνικής (2ο & 3ο Γυμνάσιο – 2ο & 5ο Λύκειο) που στεγάζει 700 μαθητές ο χώρος που έπρεπε να εκτελούνται οι αθλοπαιδιές είναι γεμάτος από μπάζα και χώματα, ο χώρος των αποδυτηρίων και των κερκίδων είναι υπό κατάρρευση, η μόνωση των σχολικών μονάδων είναι ανύπαρκτη και δεν υπάρχει πρόβλεψη για πρόσβαση ατόμων με κινητικά προβλήματα. Ενώ, μάλιστα, είχαν ξεκινήσει τεχνικές κατασκευές, σταμάτησαν λόγω έλλειψης χρημάτων.

β) στο 10ο & 26ο Δημοτικό Σχολείο δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η κατασκευή του κτιρίου στην οδό Κρήτης στο οικόπεδο που έχει χαρακτηριστεί για τη χρήση αυτή και το πρώτο στεγάζεται προσωρινά σε μισθωμένο κτίριο, ενώ το δεύτερο συστεγάζεται με το 7ο Δημοτικό κάτω από απαράδεκτες συνθήκες.

γ) στο 8ο Δημοτικό δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η κατασκευή νέου κτιρίου στο υπάρχον οικόπεδο που στεγάζει το σχολείο και λειτουργεί σε λυόμενες αίθουσες.

δ) στο 5ο Δημοτικό δεν έχουν ακόμη εκταμιευθεί τα χρήματα για την κατασκευή της στέγης του σχολείου που κατέρρευσε και έγινε η αιτία να διακοπεί η λειτουργία του σχολείου.

ε) στο 18ο Δημοτικό η περίφραξη της δυτικής πλευράς έχει πάρει επικίνδυνη κλίση και κινδυνεύει με κατάρρευση.

στ) στο 22ο Δημοτικό η είσοδος του σχολείου βρίσκεται σε πολύ στενό δρόμο και δημιουργείται πρόβλημα κατά την προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών, ενώ προτείνεται να ανοιχθεί νέα είσοδος στη δυτική πλευρά του σχολείου όπου υπάρχει οικόπεδο που ανήκει στο σχολείο και μέχρι σήμερα εκμεταλλεύεται ιδιώτης.

ζ) τα 3ο, 4ο, 11ο και 13ο Νηπιαγωγεία στεγάζονται σε μισθωμένα κτίρια με ακριβό ενοίκιο μίσθωσης και απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης των μικρών μαθητών.

η) το 17ο Δημοτικό στεγάζεται από το 1987 σε λυόμενες κατασκευές.

Επειδή, είναι ξεκάθαρο ότι το κτιριακό πρόβλημα των σχολικών μονάδων της Καλαμάτας είναι παραπάνω από έντονο,

Επειδή, αυτό δεν εντοπίζεται σε μεμονωμένα περιστατικά αλλά αποτελεί κανόνα

Επειδή, ο κυκεώνας της γραφειοκρατίας έχει ως αποτέλεσμα την παράλογη καθυστέρηση στην εκταμίευση χρημάτων

Επειδή, αυτές οι καθυστερήσεις σε πολλές περιπτώσεις επιβαρύνουν και τον κρατικό προϋπολογισμό, καθώς η Πολιτεία αναγκάζεται να δαπανά μεγάλα ποσά ως μισθώματα κτιρίων για την κάλυψη των αναγκών της εκπαιδευτικής διαδικασίας

Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί

1) Τι πρόκειται να πράξει η κυβέρνηση για τη βελτίωση κάθε μιας ξεχωριστά από τις παραπάνω σχολικές μονάδες;

2) Εξετάζει η κυβέρνηση το ενδεχόμενο έκτακτης επιχορήγησης και την σύσταση ενός πρότυπου προγράμματος αναβάθμισης σχολικών μονάδων για την κάλυψη των βασικών κτιριακών αναγκών των σχολικών μονάδων της Καλαμάτας;

Και ο Σαμαράς μπλεγμένος στη Siemens???????

Όλα είναι πλέον ανοιχτά και κανένας δεν μπορεί να προβλέψει τον αριθμό των πολιτικών προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση της Siemens.

Ήδη προχθές Δευτέρα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, υπαινίχθηκε ότι το μικρό δεξιό κόμμα που φέρεται να έχει πάρει χρήματα από τη Siemens μπορεί να ήταν και η Πολιτική Άνοιξη, που είχε ιδρύσει το 1993 ο σημερινός Πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς.

Σήμερα έσκασε άλλη βόμβα που εμπλέκει ..........

τον κ. Σαμαρά.
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Κεγκέρογλου, παρουσίασε e-mail του μπατζανάκη του Αντ. Σαμαρά, Ευάγ. Σέκερη, ο οποίος εργαζόταν στη Siemens και εμφανιζόταν δυσαρεστημένος για τη μη ανέλιξή του στην επιχείρηση.
Ο Ευαγ. Σέκερης ζητούσε από το νυν πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να επικοινωνήσει με τον Μιχ. Χριστοφοράκο προκειμένου ο ίδιος να αναβαθμιστεί.

Μάλιστα, σε σχετικό e-mail, που έστειλε στις 31 Ιουλίου του 2006 προς τον Αντ. Σαμαρά ο κ. Σέκερης εμφανιζόταν να προτείνει τα εξής: "Γενικά δεν χρειάζεται να είσαι ιδιαίτερα ευγενής μαζί του [σ.σ. προς τον Μιχ. Χριστοφοράκο], τους έχω προσφέρει πάρα πολλά και το γνωρίζει πολύ καλά. Ξέρει ότι γνωρίζω πολλά για τις βρωμιές τους και ότι έχω κρατήσει το στόμα μου κλειστό. Θα ήθελα να του δώσεις να καταλάβει ότι μιλάμε συχνά και ότι γνωρίζω πάρα πολλά. Σίγουρα θα προσπαθήσει να σε τουμπάρει".

Σε δεύτερο, μεταγενέστερο e-mail με αποδέκτη τον Μιχ. Χριστοφοράκο, ο κ. Σέκερης φέρεται να εκφράζει παράπονα στον τότε ισχυρό άνδρα της Siemens Eλλάδος, επειδή δεν ικανοποίησε το αίτημά του, παρά την τηλεφωνική παρέμβαση "συγγενικού του προσώπου".
Από e-mail που παρουσίασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ προκύπτει ξεκάθαρα ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν είχε μια απλή γνωριμία με τον Χριστοφοράκο, αλλά κάτι περισσότερο.

Πηγή: To κεντρί

ΕΝΑΕ : Επιστολή σε Ραγκούση για την τουριστική προβολή των Νομαρχιών

Επιστολή στον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση απέστειλε ο Πρόεδρος της ΕΝΑΕ, Δημήτρης Δράκος αναφορικά με την τουριστική προβολή των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων.

Στην επιστολή αναφέρεται μεταξύ άλλων:
«Αν και ήδη εισήλθαμε στην, ιδιαίτερα κρίσιμη για τη χώρα μας, θερινή τουριστική περίοδο εντούτοις εκκρεμεί ακόμη η έγκριση των παραπάνω προγραμμάτων μας.

Τούτο πρακτικά σημαίνει αναστολή εφαρμογής αυτών, αδυναμία άσκησης από μέρους μας πολιτικής τουριστικής προβολής και συνακόλουθα μη προσέλκυση τουριστών, μείωση εσόδων, πλήγμα τόσο στις τοπικές όσο και στην εθνική οικονομία.
Παρακαλούμε να προβείτε σε όλες τις απαιτούμενες .........

ενέργειες προκειμένου, έστω και την ύστατη ώρα- να δρομολογηθεί η υλοποίηση των προγραμμάτων τουριστικής προβολής των δευτεροβάθμιων ΟΤΑ».

Σχεδόν 2 εκατομμύρια ADSL στην Ελλάδα

Με ταχείς ρυθμούς αυξάνονται οι συνδρομητές υπηρεσιών ADSL -της μόνης επιλογής ευρυζωνικής πρόσβασης- στην Ελλάδα, όπως καταγράφεται στην 15η Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πορεία της Ευρωπαϊκής αγοράς Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών κατά το 2009. Στο 17% η διείσδυση, με1.916.630 ευρυζωνικές γραμμές στο τέλος του 2009.

Οι γραμμές Αδεσμοποίητης Πρόσβασης στον Τοπικό Βρόχο ...........

συνεχίζουν να αποτελούν κύριο όχημα ανάπτυξης της ευρυζωνικότητας, φτάνοντας τις 987.310 στο τέλος του 2009, έναντι 646.124 στο τέλος 2008, (αύξηση 53%). Αντίθετα, σημαντική αδυναμία αποτελεί η απουσία σταθερών εναλλακτικών δικτύων, καθώς η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ε.Ε. που το ποσοστό των ευρυζωνικών γραμμών μέσω τεχνολογιών εκτός DSL είναι σχεδόν μηδενικό.

Στο Ίντερνετ από το κινητό;

Αν και οι συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας συνεχίζουν να αυξάνονται (125%), το ποσοστό των συνδέσεων για την παροχή ευρυζωνικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο σε φορητό υπολογιστή μέσω κινητών δικτύων βρίσκεται μόλις στο 2% έναντι 5,2% του ευρωπαϊκού μέσου όρου.

Σταθερά στον ΟΤΕ

Ο ΟΤΕ παραμένει ο προτιμώμενος πάροχος για τις εθνικές και διεθνείς κλήσεις από σταθερό τηλέφωνο, αφού τόσα χρόνια μετά την τυπική και ουσιαστική απελευθέρωση της αγοράς, ο ΟΤΕ διατηρεί υψηλά μερίδια σε όλες τις κατηγορίες κλήσεων. Ποσοστιαία, ο αριθμός των πελατών των εναλλακτικών δικτύων υπολείπεται σημαντικά σε σχέση με τους ευρωπαϊκούς μέσους όρους.

Μειώθηκαν οι καταγγελίες

Εντούτοις, τα παράπονα για τις υπηρεσίες των εναλλακτικών παρόχων μειώνονται, γεγονός που αποδίδεται στους Κώδικες Δεοντολογίας που συνέστησε η αρμόδια ανεξάρτητη ρυθμιστική Αρχή, ΕΕΤΤ, στις προσπάθειες των ίδιων των παρόχων αλλά και στις κυρώσεις που επέβαλλε μετά από συσσωρευμένες καταγγελίες η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Πάντως, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επισημαίνει ότι θα πρέπει να ληφθούν έγκαιρα μέτρα για φλέγοντα θέματα, όπως η μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση έως το 2012: οι αρμόδιες αρχές δεν έχουν χορηγήσει ακόμα καμία άδεια (αναλογική ή ψηφιακή), δεν έχουν ορίσει πάρκα για τις απαιτούμενες κεραίες και δεν έχουν λάβει αποφάσεις για το λεγόμενο ψηφιακό μέρισμα -δηλαδή, το εύρος του φάσματος που θα ελευθερωθεί από την μετάβαση στην ψηφιακή από την αναλογική τηλεόραση που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για να προσφερθούν π.χ. mobile TV, καλύτερη κάλυψη κινητής τηλεφωνίας, ασύρματη ευρυζωνική πρόσβαση κ.ά.

Πηγή: in.gr

Μήνυμα αναγνώστη: Πόσο μπορεί να είναι το θράσος…

Στο χθεσινό παραλήρημα του ΔΣ του Δ. Κυπαρισσίας, έπεσαν οι μάσκες.
Επειδή ο [ ΜΠΙΙΙΙΙΠ ] υπουργός εσωτερικών Ραγκουσης, έδωσε την έδρα του Δήμου Τριφυλίας στην Κυπαρισσία, νόμισαν ότι έχρισε την πόλη τους ηγέτιδα στον Δήμο.

Ποια είναι τα ανιστόρητα κύριε Σαμπαζιωτη, που σας κατηγορούν.
Μήπως το Νοσοκομείο που πήρατε από τα Φιλιατρά, μήπως το Τεχνικό Λύκειο που χτίστηκε στη Κυπαρισσία, μήπως ότι η Κυπαρισσία που είναι στην άκρη της Τριφυλιας, εχει όλες τις υπηρεσίες Δασαρχείο, πολεοδομία, Γεωργική Υπηρεσία, το πρωτοδικείο.
Και βγάλατε φιρμάνι για τη ΔΕΗ τη μοναδική υπηρεσία που έχει μείνει στα Φιλιατρά. Αυτή είναι η τσίπα σας κύριοι του Δήμου Κυπαρισσίας

Και τώρα με τον Καλλικράτη, με θεούς .......

και δαίμονες παλέψατε να μην γίνει δεύτερος Δήμος στην Τριφυλία, Τι πετύχατε;
Θα διαχειρίζεται ο Δήμος Τριφυλίας όλα τα κεφάλαια που προέρχονται από τις πόλεις του Δήμου.
Ποιος θα ναι ο Δήμαρχος; Ποιοι θα ναι οι Δημοτικοί σύμβουλοι;
Τόσο στενόμυαλοι είστε όλοι του ΔΣ Κυπαρισσιας, έχετε την εντύπωση ότι επειδή θα λαμβάνονται οι αποφάσεις στην αίθουσα του δημοτικού σας συμβουλίου θα είναι και δικές σας αποφάσεις.
Είστε βαθιά νυχτωμένοι, εσείς ξεκινήσατε τούτο τον πόλεμο, εμείς Φιλατρινοί και Γαργαλιανωτες θα νικήσουμε.

Ήδη η μάχη κερδήθηκε, ο νόμος Καλλικράτη στην έδρα δίνει της υπηρεσίες, στη έδρα και τίποτα άλλο!
Οι δημοτικοί σύμβουλοι βγαίνουν με το σύνολο των ψήφων συνολικά στο Δήμο

Καλώ από τούτο το βήμα Φιλιατρινούς και Γαργαλιανιώτες να αποφασίσουμε και να προτείνουμε ένα άτομο για υποψήφιο Δήμαρχο δήμαρχο, που θα βγει από το σύνολο των ενδιαφερομένων ανεξάρτητα από κομματική απόχρωση, με κλήρωση.

Ένας Φιλιατρινός …
που μέχρι χθες υποστήριζε το Δήμο Τριφυλίας με έδρα την Κυπαρισσία.

Καταγγελία για διακοπή συντάξεων ΟΓΑ στους Γαργαλιάνους

Η Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΚΚΕ με ανακοίνωση καταγγέλλει την διοίκηση του ΟΓΑ καθώς προχωράει σε διακοπή των αγροτικών συντάξεων για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο στην περιοχή των Γαργαλιάνων, με την δικαιολογία ότι οι συνταξιούχοι αγρότες δεν κατέθεσαν την απαραίτητη δήλωση έτσι ώστε να συνεχίσουν να πληρώνονται μέσω ATEbank.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση ''παίρνει .........

χαρακτήρα προσβολής και υποτίμησης της νοημοσύνης των συνταξιούχων αγροτών των Γαργαλιάνων ο ισχυρισμός της διοίκησης του ΟΓΑ ότι δεν κατέθεσαν την δήλωσή τους εντός της διορίας, καθώς η ανταποκρίτρια του ΟΓΑ στην περιοχή βεβαιώνει με επίσημο έγγραφο πως οι συνταξιούχοι αγρότες μετέβησαν στην αρμόδια υπηρεσία εντός της διορίας, και καταχωρίσθηκε αμέσως η απαιτούμενη αίτηση τους έτσι ώστε να συνεχιστεί να καταβάλλεται η σύνταξή τους μέσω ATEbank''.

Το ΚΚΕ απαιτεί να καταβληθούν άμεσα οι συντάξεις στους ασφαλισμένους - συνταξιούχους του ΟΓΑ στους Γαργαλιάνους, να καταργηθεί η ετήσια διαδικασία δήλωσης προκειμένου να παίρνουν οι αγρότες την σύνταξή τους μέσω ATEbank, να μην περάσει ''το αντιασφαλιστικό κυβερνητικό έκτρωμα''.

Πηγή: Βάλτα Τριφυλίας

Ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. Κυπαρισσίας για τους διακριτούς ρόλους Εκκλησίας και θεσμών

UPDATED

ΜΕ ένα ομόφωνο ψήφισμα το Δ.Σ. Κυπαρισσίας σε έκτακτη συνεδρίασή του έθεσε τα διακριτά όρια των θεσμών και διεπαφών πολιτικού οργάνου και Εκκλησίας με αφορμή την πρόσκληση σε συνεδρίαση της αντιπολίτευσης με αφορμή την στάση που τήρησε ο Μητροπολίτης σε πολιτικό συλλαλητήριο.

Η ομόφωνη απόφαση αναφέρει ότι "Θεωρούμε ότι η συμμετοχή του Μητροπολίτη στο διεκδικητικό συλλαλητήριο του Δήμου Φιλιατρών και Γαργαλιάνων δεν συνάδει με τον ενωτικό ρόλο του Πνευματικού Πατέρα.
Καλούμε με σεβασμό τώρα τον Μητροπολίτη ..........

να αναπτύξει δράση προς την κατεύθυνση της άμβλυνσης των τοπικιστικών αντιθέσεων και την εμπέδωση των αισθημάτων ενότητας στο Δήμο Τριφυλίας".

ΤΑ ΔΙΑΚΡΙΤΑ ΟΡΙΑ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ

Αρχικά ο κ. Θανάσης Πετρόπουλος θεώρησε αρχικά ότι "η παρέμβαση του Μητροπολίτη ήταν πολιτική έξω από τα όρια των θεσμών και κατά τη γνώμη μου ο ρόλος του πρέπει να είναι καθαρά χριστιανικός να επεμβαίνει στα πολιτικά δρώμενα προς της κατεύθυνσης της καταπράυνσης και όξυνσης των παθών και περίμενα η επιστολή του στον Τύπο να έρθει ενωτικά προς την δημιουργία του νέου Δήμου" για να προσθέσει ότι "επειδή όλοι οι Τριφύλιοι μας ακούν το Δ.Σ. Κυπαρισσίας σε ανύποπτο χρόνο μίλησε για το όραμα του Δήμου Τριφυλίας χωρίς αναφορά σε έδρα αφού η περιοχή μας είναι ενωμένη σε βάθος χρόνου, αφού οι Δήμοι πλέον θα αυτοδιοικούνται και το μόνο που καταργείται είναι ορισμένα προνόμια των αυτοδιοικητικών" επιμένοντας ότι κολλάμε στη λέξη και όχι στην ουσία προτείνοντας ομόφωνο ψήφισμα διαμαρτυρίας αναμένοντας μήνυμα ενότητας σε όλους και αυστηρό μήνυμα σε όσους επιβουλεύονται την ενότητα.

Ο Γρηγόρης Γκότσης ξεκαθάρισε ότι ο Μητροπολίτης έχει το δικαίωμα να εκφέρει την γνώμη του αλλά να συζητήσουμε αν μπορεί να παρίσταται σε "πολιτικό" συλλαλητήριο, θεωρώντας ότι "στους αγώνες του 1964 και 1980 στην Επιτροπή Αγώνα πρώτος στην λίστα ήταν ο τότε Μητροπολίτης όταν η διεκδίκηση αφορούσε τον αυτοδιοικητικό χάρτη και επομένως δεν υπάρχει νομιμοποίηση να δεχθούμε επιλεκτική μνήμη".

Ο Σωτήρης Τσίγγανος εξήγησε ότι "πρέπει να πάρουμε θέση αν οι ηγέτες της Εκκλησίας μπορούν να υποκαταστήσουν τους πολιτικούς μας" θεωρώντας ότι ο Μητροπολίτης είναι σε θέση να κυρήττει το Ευαγγέλιο καταλήγοντας ότι αυτό μένει το μέγιστο ερώτημα.
Ο Παναγιώτης Τσίγγανος στην ομιλία του τόνισε ότι "ο Δήμος Τριφυλίας είναι γεγονός, σύγχρονος αναπτυξιακός που πηγάζει την δύναμή του απο τους ανθρώπους του, οπότε οι αντιδράσεις απο το Νότο είναι δικαιολογημένες όταν ίσως δεν καταφέραμε να πείσουμε για τα προτερήματά του και επομένως πρέπει να φύγουμε με τη θέση ότι ο Δήμος παραμένει ως έχει με την ουσία της αυτοδιοικητικής του οντότητας" για να συμπληρώσει ότι "θεωρώ ότι για να είναι πετυχημένος ο ένας πρέπει να είναι και ο γειτονάς του" προτείνοντας να οργανωθεί Πανηγυρική συνεδρίαση με όλους τους Δήμους ώστε να ακουστούν όλες οι φωνές, λέγοντας ότι για όσα ειπώθηκαν απο το Νότο υπάρχει η λέξη 'σφουγγάρι'.

Για το δε Μητροπολίτη εξήγησε ότι "δεν θα υπήρχε πρόβλημα αν γνώριζα ότι αύριο θα ήταν σε ένα συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ ή της ΓΣΕΕ για όσους αγωνίζονται να επιβιώσουν και αγωνίζονται για το αύριο" εξηγώντας ότι τα όρια ενός Δήμου είναι δευτερεύουν. Υπογράμμισε ότι ο "Μητροπολίτης έχει ευθύνη να απευθύνει λόγους αγάπης και ενότητας αφού η Εκκλησία έχει προηγηθεί του Καλλικράτη αιώνες τώρα λόγω κοινών δεσμών μεταξύ των 2 περιοχών.

Ο κ. Πετρόπουλος τελειώνοντας ότι "η στάση του Μητροπολίτη πρέπει να αλλάξει ιδίως οταν εκλήθη να παραστεί απο το Δ.Σ. και φυσικά τον αγαπάμε, τον σεβόμεθα γνωρίζοντας ότι ο θεσμός του είναι ισόβιος κι εμεις κρινόμαστε κάθε 4 χρόνια και η ισοβιότητα δεν παρέχει το δικαίωμα να λειτουργεί περι πάντων".

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΑΤΟΠΗΜΑ Η ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

Απο την πλευρά του ο κ. Μπακούρος μίλησε για θυμό των πολιτών ανήμερα της εορτής του Αγ. Πνεύματος με την επίκληση του Μητροπολίτη σε διχαστικό συλλαλητήριο αναφέροντας ότι "ενωμένοι θα νικήσουμε' διερωτώμενος σε ποιούς απευθυνόταν σημειώνοντας ότι "δεν θέλω να πιστέψω τις φήμες για ενεργή ανάμιξη του καταγόμενου εκ Γαργαλιάνων Πατριάρχη Ιεροσολύμων που ακούγονται τις τελευταίες ημέρες" προσθέτοντας ότι "η Αρκαδιά υποδέχτηκε πάνδημα τον Μητροπολίτη στην ενθρόνισή του και δεν μπορούμε να πιστέψουμε σε μια εκοσμίκευση μέσα σε μια νύχτα".

Ο Ζαχαρίας Κανελλόπουλος θεώρησε ότι "ίσως ήταν ατόπημα απο διάφορους λόγους αλλά η αγάπη του Μητροπολίτη είναι επικουρική και κανονικά θα έπρεπε να απολογούνται οι βουλευτές και δή οι Κυβερνητικοί ώστε να μας αναλύσουν το παιχνίδι που παίζετε και να τους εγκαλέσουμε ώστε να μάθουμε γιατι οδηγηθήκαμε σε αυτή την κατάσταση ασκώντας κριτική" για να συμπληρώσει ότι "ο δεσπότης εκετέθηκε αλλά το ψήφισμα καταδίκης για πνευματικό άνθρωπο αποτελεί άλλο θέμα και επομένως πρέπει να είμαστε προσεκτικοί διότι κατά το παρελθόν η Εκκλησία πρωταγωνίστηκε σε εθνικούς και απελευθερωτικούς αγώνες τους Εθνους" συμφωνώντας να γίνει Πανηγυρική συνεδριαση όλων των Δ.Σ. που προτάθηκε νωρίτερα κάνοντας όμως αναφορά για διάλυση του Κράτους και της χώρας που επιχειρείται απο εξωθεσμικά κέντρα της Ευρώπης.

Ο Σωτήρης Γιαννόπουλος μίλησε για "ατόπημα της ημέρας της Αγίας Τριάδος και μια σκόπιμη ενέργεια παρά τα δείγματα γραφής που είχε δείξει η περιοχή μας για ένα Δήμο ενωμένο με ισονομία και ισοπολιτεία αλλά και ως ένα αντίβαρο απέναντι στην Καλαμάτα" εξηγώντας ότι "υπάρχουν τεράστια περιθώρια ανάπτυξης και επομένως σε πολιτικά θέματα δεν μπορούν να υπάρξουν ενέργειες που δυναμιτίζουν το κλίμα" τασσόμενος υπέρ του λόγου αγάπης της Εκκλησίας.
Καταλήγοντας ο Σωτήρης Τσίγγανος ζήτησε να παρθεί απο το Σώμα ξεκάθαρη θέση χωρίς να αποπροσανατολίσουμε όταν το Ευαγγέλιο αναφέρεται ρητά στην μεταφυσική ελπίδα του Αύριο, όντας ως λόγος που αφορά τον χώρο της Εκκλησίας, ενώ ο Γιώργος Γκότσης θεώρησε ότι η Εκκλησία δεν πρέπει να ασκει πολιτική.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΟΧΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΚΑ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΑΛΛΩΝ

Τέλος στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Κυπαρισσίας κ. Σαμπαζιώτης είπε ότι "σκοπός της Ορθόδοξης Εκκλησίας είναι όχι μόνο η μεταφυσική ελπίδα του Ανθρώπου αλλά ο άνθρωπος ως ολότητα και το κέρδος μας θα είναι να διατηρήσουμε μια στάση ψηλά για εκείνους που δυστυχώς λησμονούμε όπως οι άνθρωποι σε γειτονικούς Δήμους στην ορεινή Τριφυλία και στους όμορους Δήμους που οι φωνές τους σπάνια ακούγονται" για να υπερθεματίσει ότι "ρόλος των αυτοδιοικητικών είναι να δημιουργούν σωστές απόψεις και λόγο αλλά διαπίστωσα ότι οι συναδελφοί μου σε Φιλιατρά και Γαργαλιάνους όταν μίλησα στην ΤΕΔΚ για ενωτικό πνεύμα, προτίμησαν να ανακαινίσουν ανιστόρητα θέματα με αποτέλεσμα τώρα το κλίμα να εμφανίζεται αρνητικό για το σχέδιο Καλλικράτης, στοχοποιώντας την Κυπαρισσία ότι ευθύνεται για όλα τα κακά της μοίρας του".

Επίσης επιχειρηματολογώντας τόνισε ότι "συμφωνώ με την τοποθέτηση Πετρόπουλου για πνεύμα ενότητας υλοποιώντας από την εκκλησία της ενότητα όλου του χώρου της Τριφυλίας με απόφαση την οποία θα κοινοποιήσουμε στον Μητροπολίτη στο πνεύμα ότι οι κινήσεις του δεν συνάδουν με τις προσπάθειες όλου του Δήμου για καλλιέργεια κλίματος ενότητας".

Πηγή: Radio936

ΣΧΟΛΙΟ
Για την ώρα δεν θέλω να σχολιάσω κάτι. Ελπίζω να το κάνω σε άλλη ανάρτηση.


UPDATE 2/6/2010 ΩΡΑ 20:05

Ακούστε ηχητικά αποσπάσματα από την συνεδρίαση πατώντας εδώ

Υπέβαλε την παραίτηση του ο Θεόδωρος Σαπέρας.

Με μια λιτή επιστολή υπέβαλε χθες το βράδυ κατα την διάρκεια του Δημοτικού συμβουλίου την παραίτηση του ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Φιλιατρών Θεόδωρος Σαπέρας.

Ο κος Σαπερας ανέφερε συγκεκριμμένα:

Κε Δήμαρχε

Επειδή η πίστη μου στον αγώνα, για το συμφέρον της πόλης μου και των πολιτών της, ήταν και είναι μεγάλο.

Επειδή το αποτέλεσμα, αυτού του αγώνα, δεν ήταν καθαρό και η τράπουλα ήταν σημαδεμένη.

Επειδή ο υπουργός και η κυβέρνησή μας, αντί .........

να βάλουν τους πολίτες συμμέτοχους, στην πολύ μεγάλη, πράγματι, αυτή προσπάθεια, ορίζοντας τους γενικούς κανόνες και αφήνοντας τις τοπικές κοινωνίες να αποφασίσουν μόνες τους, αποφάσισαν αυτοί για εμάς.

Επειδή οι αποφάσεις ήταν προειλημμένες, θεωρώ ότι η παραίτηση από μόνη της, ενώ είναι η πιο ακραία και η πιο δυνατή φωνή διαμαρτυρίας, δεν είναι αρκετή.

Γι΄ αυτό, την καταθέτω σε σας, προκειμένου να την αξιοποιήσετε, αν νομίζετε ότι πρέπει, όπου και όπως, εσείς νομίζετε καλύτερα.

Σε κάθε περίπτωση, πίστευα και πιστεύω, ότι ο αγώνας για το συμφέρον της πόλης μου και των πολιτών της με την δημιουργία του νέου "δήμου Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους" είναι δίκαιος και αξίζει κάθε τίμημα και προσπάθεια.-

Σας ευχαριστώ

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 2ας Ιουνίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.