Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Το επιμελητήριο Μεσσηνίας για τον έλεγχο πλανόδιων εμπόρων.

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας παρακολουθεί με ιδιαίτερη ικανοποίηση τις προσπάθειες της Δημοτικής Αστυνομίας Καλαμάτας και της Αστυνομικής Δ/νσης Μεσσηνίας για τον έλεγχο και περιορισμό των πλανόδιων εμπόρων.

Με την ευκαιρία αυτή υπογραμμίζει την ανάγκη να συνεχιστούν αυτοί οι έλεγχοι προκειμένου να περιοριστεί η έξαρση του παραεμπορίου, που πλήττει πλέον όλους τους τομείς του νόμιμου εμπορίου και τους επιχειρηματίες, οι οποίοι ασκούν νόμιμα τη δραστηριότητά τους καταβάλλοντας φόρους, τέλη κ.λπ., αλλά και το καταναλωτικό κοινό στο οποίο οι πλανόδιοι έμποροι προτείνουν αμφιβόλου ποιότητας προϊόντα.

Το Επιμελητήριο κρίνει ότι είναι χρέος ......

όλων μας να υπερασπιστούμε το νόμιμο εμπόριο το οποίο συμβάλλει καθοριστικά στην αύξηση της απασχόλησης και την ζωντάνια του τόπου μας και να συμβάλλουμε ο καθένας με τον τρόπο του στην καταπολέμηση των μεγάλων συμφερόντων που κρύβονται πίσω από τους παράνομους μικροπωλητές και δρουν εις βάρος όλων μας.

Τατούλης απέναντι σε Μανώλη ή Δράκο για την Περιφέρεια ;

Ανοίγει το παιχνίδι για τις εκλογές στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση, μετά την ψήφιση του “Καλλικράτη“ και την οριστικοποίηση του σχεδίου για τη νέα αρχιτεκτονική στην αυτοδιοίκηση.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο πρώην υπουργός σε κυβερνήσεις της ΝΔ Πέτρος Τατούλης, σκέπτεται να διεκδικήσει τη θέση του περιφερειάρχη ως ανεξάρτητος, θέλοντας έτσι να συμβάλει στην αποκλιμάκωση της κομματικής αντιπαράθεσης. Από την άλλη πλευρά, ο τ. βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Μανώλης εκδηλώνει πλέον και επισήμως το ενδιαφέρον του με δηλώσεις σε ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Ειδικότερα ο κ. Τατούλης όπως έλεγαν ..........

συνεργάτες του, δεν βιάζεται να πάρει αποφάσεις. Μελετά όλα τα δεδομένα και βολιδοσκοπεί πρόσωπα, διαδικασία η οποία ενθαρρύνει τις σκέψεις του για ανεξάρτητη υποψηφιότητα. Εφόσον τελικά αποφασίσει να διεκδικήσει τη θέση του περιφερειάρχη, προσδοκά σε ένα ευρύ σχήμα με πρόσωπα από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Για το σκοπό αυτό θα απευθύνει και ανοιχτή πρόσκληση σε κόμματα και παράγοντες. Σε μια τέτοια λογική είναι πολύ πιθανόν να υποστηριχθεί και από το ΠΑΣΟΚ, στο χώρο του οποίου δεν φαίνεται να υπάρχουν παράγοντες που επιθυμούν διακαώς να τεθούν επικεφαλής ψηφοδελτίου.

Στην αντίπερα όχθη έχει φουντώσει η μάχη, με τον τ. βουλευτή Αργολίδας Γιάννη Μανώλη να παίρνει πρωτοβουλίες που τον φέρνουν στο προσκήνιο της περιφερειακής αυτοδιοίκησης.

Σχεδόν ταυτόχρονα στον “Αθήνα 9,84” και στην ΕΡΑ μιλώντας στο Γιάννη Γαλανόπουλο δήλωσε ότι “σε περίπτωση που αποδεικνύεται από κάτι ότι μπορώ να είμαι και να κερδίσω μια περιφέρεια και χρειάζεται να βοηθήσω την παράταξή μου και την περιφέρειά μου, θα το κάνω“. Προσπάθησε μάλιστα να απαντήσει και στον ισχυρισμό ότι εφόσον τον στηρίξει η Ρηγίλλης θα οφείλεται στις στενές σχέσεις με την ηγεσία του κόμματος, τονίζοντας ότι “κανένας αρχηγός κόμματος δεν κατεβάζει έναν υποψήφιο επειδή είναι φίλος του ή επειδή τον στήριξε απλά και μόνον, αν δεν κερδίζει μια περιφέρεια ή έναν
δήμο“.

Ο κ. Μανώλης αναφέρθηκε μάλιστα και στη διαδικασία των δημοσκοπήσεων, την ώρα που πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει στα χέρια του και επιδεικνύει αποτελέσματα μέτρησης της κοινής γνώμης για το θέμα αυτό.

Φυσικά τη θέση διεκδικεί και ο νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος που είναι και πρόεδρος

της Ενωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων. Ανασταλτικός παράγοντας για την επιλογή του, είναι το γεγονός ότι από τις εσωκομματικές εκλογές οι σχέσεις του με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά δεν είναι και τόσο θερμές.

Από την άλλη πλευρά μπορεί να είναι όπλο η σημερινή του ιδιότητα, οι δημοσκοπήσεις όμως λειτουργούν με όρους τηλεόρασης. Και ο Γιάννης Μανώλης είναι από τους πλέον συχνούς θαμώνες των “τηλεοπτικών καφενείων“ σε όλες μάλιστα τις ζώνες. Δεδομένων τούτων θεωρείται ότι

θα δοθεί μάχη για την επιλογή, στην οποία ο κ. Μανώλης εμφανίζει επικοινωνιακά πλεονεκτήματα

και πολύ καλή σχέση με τη σημερινή ηγεσία του κόμματος. Το γεγονός όμως της ιδιότητας που έχει ο κ. Δράκος και της βεβαιότητας μέχρι πριν λίγους μήνες ότι θα ηγηθεί του νέου θεσμού στην Πελοπόννησο, προδικάζει και ένταση στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας.

Σε όλη αυτή τη διαδικασία ερωτηματικό είναι ο ρόλος τον οποίο θα παίξουν οι βουλευτές που υποστήριξαν την Ντόρα Μπακογιάννη

στην εκλογική αναμέτρηση. Με πρώτη φυσικά την Ελσα Παπαδημητρίου που πολιτεύεται στην Αργολίδα και είναι σε αντιπαράθεση με τον Γιάννη Μανώλη. Υπάρχουν ακόμη ο Γιάννης Λαμπρόπουλος στη Μεσσηνία και ο Γρηγόρης Αποστολάκος στη Λακωνία που έχουν τους δικούς τους μηχανισμούς, αλλά και πολιτικούς φίλους που είναι “στα μαχαίρια“ με τοπικούς παράγοντες της Νέας Δημοκρατίας.

Σε μια περιφέρεια όπου η Νέα Δημοκρατία έχει τις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει, ενδέχεται να βρεθεί σε δυσχερή θέση λόγω αντιπάλου αλλά και λόγω εσωκομματικών αντιθέσεων οι οποίες

αναμένεται να εκδηλωθούν με ένταση όταν θα ανοίξει η διαδικασία των υποψηφιοτήτων.

Πηγή: isthmos.gr

Σταματά η εκτέλεση των επί πιστώσει συνταγών του δημοσίου

Σε τριετή συμφωνία κυριών προχωρά η κυβέρνηση με τις φαρμακοβιομηχανίες, προκειμένου να εξειδικευθούν τα μέτρα καθώς και ένα σταθερό πλαίσιο για την φαρμακευτική πολιτική.

Για πρώτη φορά, οι φαρμακοποιοί συναινούν στην μείωση των κερδών τους και στην επιστροφή ποσού στα ασφαλιστικά ταμεία, ανάλογα με τον όγκο των πωλήσεων των φαρμακείων.

Εν τω μεταξύ από την 1η Ιουνίου δεν θα εκτελούν επί πιστώσει .......

συνταγές του δημοσίου τα φαρμακεία Αττικής.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν οι ίδιοι τα φάρμακά τους και θα τους χορηγείται από τα φαρμακεία απόδειξη λιανικής πώλησης με την οποία θα διεκδικούν τα χρήματά τους από το Δημόσιο.

Απαγόρευση καπνίσματος χωρίς εξαιρέσεις

Σβήνουν τα τσιγάρα από 1ης Σεπτεμβρίου σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους αλλά και στους χώρους εργασίας. Μάλιστα, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας υπογράμμισε πως τα «παραθυράκια» του αντικαπνιστικού νόμου θα κλείσουν οριστικά, βάζοντας λουκέτο ακόμη και στα καπνιστήρια.
Παράλληλα προβλέπονται «τσουχτερά» πρόστιμα που θα... μοιράζονται οι καταστηματάρχες με τους πελάτες- παραβάτες.

Για το κυνήγι των θεριακλήδων ενεργοποιούνται η δημοτική αστυνομία αλλά και το Λιμενικό Σώμα (για τους χώρους ευθύνης του). Τον δευτεροβάθμιο έλεγχο θα αναλάβει το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας και Πρόνοιας που θα ασχολείται με περιπτώσεις συγκεκριμένων καταγγελιών.

Τα πρόστιμα ωστόσο και σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα επιβαρύνουν μόνον τους καταστηματάρχες που θα παραβλέπουν τον νόμο. Αντίθετα, το πορτοφόλι τους θα ανοίγουν και οι πελάτες που θα βγάζουν τον αναπτήρα και τα τσιγάρα στο τραπέζι.

Το πλαίσιο των νέων αυστηρότερων αντικαπνιστικών .........

μέτρων ανακοίνωσε χτες η υπουργός Υγείας κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου κατά τη συνεδρίαση της Συντονιστικής Αντικαπνιστικής Επιτροπής. Αναφερόμενη στον νόμο που είχε ψηφιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, δήλωσε πως ήταν μεν σε θετική κατεύθυνση, αλλά «είχε προβλήματα όσον αφορά τη σωστή και αποτελεσματική εφαρμογή του. Είχε κενά, επικαλύψεις και αντιθέσεις».

Ετσι, και σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, οι καπνιστές δεν θα μπορούν να ανάβουν τσιγάρο ούτε σε μπαρ, εστιατόρια και καφετέριες με εμβαδόν μικρότερο των 70 τ.μ., ενώ δεν προβλέπεται η διαμόρφωση ειδικών χώρων για τους καπνιστές.

«Οι προβλέψεις ήταν τέτοιες που σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία απαιτούσαν επιπλέον επενδύσεις για τους επαγγελματίες. Και μάλιστα μέσα σε ένα καθεστώς ασάφειας, τους υποχρέωνε να κάνουν διαχωριστικά και κατασκευές, ενώ δεν ήταν σαφές από τον νόμο που ίσχυε εάν πηγαίνουμε σε πλήρη απαγόρευση», είπε η κ. Ξενογιαννακοπούλου.

Τέλος οι διαφημίσεις

Οριστικό «στοπ» μπαίνει και στη διαφήμιση τσιγάρων, καλύπτοντας το κενό που υπήρχε για τις αίθουσες των κινηματογράφων, αλλά για κάθε είδους προώθηση προϊόντων καπνού με κινητή διαφήμιση ή οποιονδήποτε άλλο τρόπο «ζωντανής» προώθησης.

Επιπλέον, στα άμεσα σχέδια του υπουργείου Υγείας είναι η προώθηση ενεργειών για την προαγωγή της πρόληψης της δημόσιας υγείας και την αγωγή υγείας στους μαθητές. Σημειώνεται, πως κάθε χρόνο πεθαίνουν 20.000 άνθρωποι από το κάπνισμα, μεταξύ των οποίων και 600 από το παθητικό κάπνισμα.

Ενδεικτική είναι η μελέτη στην οποία αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Συντονιστικής Αντικαπνιστικής Επιτροπής κ. Παναγιώτης Μπεχράκης, σε μη καπνιστές εργαζόμενους σε καφετέριες. Οπως προκύπτει από τα αποτελέσματα, «οι εργαζόμενοι αποβάλλουν με τα ούρα τους καθημερινά ποσότητες κοτινίνης, βασικό προϊόν μεταβολισμού της νικοτίνης, παθολογικά αυξημένες και αντίστοιχες με εκείνες των καπνιστών». Μάλιστα, σε ό,τι αφορά τα σκευάσματα για τη διακοπή του καπνίσματος, ο γενικός γραμματέας Δημοσίας Υγείας κ. Αντώνης Δημόπουλος ανέφερε ότι τα συναρμόδια υπουργεία Υγείας, Εργασίας και Οικονομίας μελετούν το ενδεχόμενο να καλύπτεται από τα ασφαλιστικά ταμεία η χορήγηση των σκευασμάτων που βοηθούν στη διακοπή του καπνίσματος, δεδομένου πως τα φάρμακα αυτής της κατηγορίας είναι πολύ ακριβά.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

«ΝΑΙ» ΣΤΟ 42% ΛΕΝΕ ΕΞΙ ΣΤΟΥΣ ΔΕΚΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ

Το 82,3 % δηλώνει ότι δεν επιθυμεί στήριξη από τα κόμματα

Πλειοψηφικό ρεύμα ανάμεσα στους δημάρχους της χώρας έχει η εκλογή τους από τον πρώτο γύρο με 42%. Αυτό προκύπτει από τις επώνυμες απαντήσεις των 830 από τους 900 αιρετούς σε σχετικό ερωτηματολόγιο της εταιρείας Κάπα Research. Πρόκειται για έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τις 11 Ιανουαρίου έως τις 31 Μαρτίου 2010 κατόπιν παραγγελίας του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ).

Συγκεκριμένα, θετικοί απέναντι στο 42% ..........

(«είναι σωστό μέτρο») που θεσπίσθηκε από την κυβέρνησης της ΝΔ στις προηγούμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές εμφανίζονται έξι στους δέκα δημάρχους («ναι» 45,1 και «μάλλον ναι» 14,4%), ενώ αρνητικοί οι υπόλοιποι τέσσερις («μάλλον όχι» 12,8 και «όχι» 27,1). Επιπλέον, σχεδόν παραπλήσια είναι τα ποσοστά του να παραμείνει το 42% (56,6%) ή να επανέλθει το 50%+1 (41,8%)

Οι απαντήσεις αυτές εξηγούν εν μέρει και την προαναγγελία του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση από το βήμα της Βουλής την περασμένη Παρασκευή ότι παρότι ψηφίσθηκε το 50%+1 η κυβέρνηση ξεκινά διάλογο με τα κόμματα για την επαναφορά του 42% ή άλλου παραπλήσιου εκλογικού συστήματος.

«Όχι» σε στήριξη από τα κόμματα

Όσον αφορά τη στήριξη από τα κόμματα, εδώ η πλειοψηφία του «όχι» είναι συντριπτική: Το 82,3% δηλώνει ότι δεν θέλει να συνεχίσουν τα κόμματα να δηλώνουν υποστήριξη σε υποψηφίους δημάρχους και μόλις το 12,3 % (λίγο παραπάνω από ένας στους δέκα) λέει «ναι» σ’ αυτή την πρακτική. Επιπλέον, φαίνεται πως και ο «Καλλικράτης» επηρέασε δύο στους δέκα δημάρχους (ποσοστό 21,3%) και δηλώνουν ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιοι (πάντως το 78,7% δηλώνουν πως θα είναι εκ νέου). Να σημειωθεί ότι σε ανάλογη έρευνα το 2002 τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν 12,3 και 84,7%
«Καποδίστριας»: Θετική αποτίμηση

Θετική είναι και η αποτίμηση του «Καποδίστρια» από τους αιρετούς. Το 74% του 2002 («βελτίωσε την κατάσταση») έγινε 75,8% το 2010, ενώ το «δεν άλλαξε την κατάσταση» και «έκανε την κατάσταση χειρότερη» παρέμειναν στην ουσία στα ίδια επίπεδα (16,6 και 17% και 6,6 και 7,3% αντίστοιχα)

Όχι στην απλή αναλογική

Όσον αφορά το εκλογικό σύστημα για τις βουλευτικές εκλογές περίπου τρεις στους τέσσερις δημάρχους ζητούν ισχυρές κυβερνήσεις (ποσοστό 73,8%), ενώ το 24,6% επιθυμεί την καθιέρωση της απλής αναλογικής. Περίπου στα ίδια ποσοστα κυμαίνονται και τα ποσοστά των δημάρχων που δεν θεωρούν ότι το ελληνικό πολιτικό σύστημα είναι σήμερα έτοιμο να δώσει λύσεις κυβερνήσεων συνεργασίας σε περίπτωση καθιέρωσης απλής αναλογικής (74,7% «όχι» και «μάλλον όχι») και αυτών που πιστεύουν το αντίθετο (24,8 «ναι» και «μάλλον ναι»)

Πηγή: Αυτοδιοίκηση.gr

Στόχος η τσέπη μας. Τυχαίο; Δεν νομίζω!

Ο αριθμός 11-8-80 καλεί την υπηρεσία τηλεφωνικού καταλόγου της εταιρείας NewsPhone (με χρέωση 0,81 ευρώ το λεπτό,... .πλέον ΦΠΑ και με ελάχιστη χρέωση 60 δευτερολέπτων).

Διαφέρει με τον αριθμό 11-8-88 του ΟΤΕ μόνο στο τελευταίο ψηφίο (με χρέωση 0,34 ευρώ η κλήση).

Τυχαίο; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ!

Από το momentum-gr.blogspot.com



Αλλαγές στα έντυπα των λογαριασμών της ΔΕΗ για την εξοικονόμηση ενέργειας

Αλλαγές στα έντυπα των λογαριασμών της ΔΕΗ και των λοιπών προμηθευτών ενέργειας το αργότερο σε ένα χρόνο προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ώστε να περιλαμβάνουν στοιχεία που θα βοηθούν τον καταναλωτή στην εξοικονόμηση ενέργειας.

Με το ίδιο νομοσχέδιο, που κατατέθηκε την Δευτέρα στη Βουλή, θεσπίζεται διαδικασία χρηματοδότησης επενδύσεων εξοικονόμησης ενέργειας από τρίτους, και αποπληρωμή του κόστους επένδυσης με την εκχώρηση μέρους του οφέλους που προκύπτει από τη μείωση των λογαριασμών.

Το νομοσχέδιο «Μέτρα για τη βελτίωση ......

της ενεργειακής απόδοσης κατά την τελική χρήση, ενεργειακές υπηρεσίες και άλλες διατάξεις» προβλέπει τα εξής:

- Σε διάστημα ενός έτους οι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου θα πρέπει να περιλαμβάνουν στους λογαριασμούς που στέλνουν στους τελικούς καταναλωτές, τα ακόλουθα στοιχεία:

α) την πραγματική κατανάλωση ενέργειας και την αντίστοιχη πραγματική τιμή, β) συγκριτικά στοιχεία της κατανάλωσης του πελάτη κατά τη χρονική περίοδο που αφορά ο λογαριασμός σε σχέση με την κατανάλωσή του κατά την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους και

γ) στοιχεία επικοινωνίας οργανώσεων καταναλωτών, φορέων και οργανισμών, καθώς και διευθύνσεις διαδικτυακών τόπων, μέσω των οποίων είναι δυνατό να λαμβάνονται πληροφορίες σχετικά με διαθέσιμα μέτρα βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης, τυπικά χαρακτηριστικά ενεργειακής κατανάλωσης ή και τεχνικές προδιαγραφές για ενεργειακό εξοπλισμό.

- Σταδιακά, θα αντικατασταθούν και οι μετρητές ώστε να απεικονίζουν την πραγματική ενεργειακή κατανάλωση και να παρέχουν πληροφορίες για τον πραγματικό χρόνο χρήσης, «όταν αυτό είναι οικονομικώς εύλογο και ανάλογο προς τη δυνητική εξοικονόμηση ενέργειας». Πάντως, όλα τα «ρολόγια» που τοποθετούνται σε καινούργιες συνδέσεις ή σε αντικατάσταση παλιών πρέπει να καλύπτουν αυτές τις προδιαγραφές.

- Θεσπίζεται «Σύμβαση Ενεργειακής Απόδοσης», μεταξύ του καταναλωτή και της Επιχείρησης Ενεργειακών Υπηρεσιών, στο πλαίσιο της οποίας ο τελικός καταναλωτής αναλαμβάνει την υποχρέωση να καταβάλει στην ΕΕΥ συμβατικό οικονομικό αντάλλαγμα της παρεχόμενης ενεργειακής υπηρεσίας με βάση την εξοικονόμηση ενέργειας που επιτυγχάνεται.

Το οικονομικό αντάλλαγμα της ΕΕΥ συνίσταται σε ποσοστό επί του οικονομικού οφέλους που προκύπτει από την εξοικονόμηση ενέργειας του τελικού καταναλωτή.

- Προβλέπεται η θέσπιση, με υπουργική απόφαση, κανονισμού προμηθειών για τα οχήματα του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα που θα θέτει προδιαγραφές για την ενεργειακή απόδοση των οχημάτων.

Επίσης, με άλλη απόφαση θα οριστεί ποσόστωση καθαρών οχημάτων, (όπως ηλεκτρικά, υβριδικά, φυσικού αερίου, βιοκαυσίμου, υδρογόνου) στις δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμούς, διαδικασία αντικατάστασης των παλαιών μεσαίων και βαρέων οχημάτων του Δημοσίου και ευρύτερου δημόσιου τομέα δημοσίας χρήσης άνω των 3,5 τόνων και ηλικίας άνω της δεκαετίας, και διαδικασία προμήθειας οχημάτων με βάση την ετικέτα οικονομίας καυσίμου, ως κριτήριο επιλογής.

- Τίθεται εθνικός ενδεικτικός στόχος εξοικονόμησης ενέργειας 9% ως το 2016 σε σχέση με την περίοδο 2001 - 2005.

Πηγή: in.gr

Σήμερα το Δημοτικό συμβούλιο Φιλιατρών

Συνεδριάζει σήμερα 1η Ιουνίου και ώρα 20.30 μ.μ. το δημοτικό συμβούλιο Φιλιατρών με θέματα διαδικαστικού χαρακτήρα όπως αποδοχές και κατανομές ποσών ΣΑΤΑ, απόδοση λογαριασμού εντάλματος προπληρωμής ταχυδρομικών τελών έγκριση εξόδων Θερινού κινηματογράφου και άλλα.

Αναλυτικά τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:

1. Παραλαβή μελέτης «Κατασκευή στεγάστρου Δήμου Φιλιατρών»
2. Αποδοχή και κατανομή ποσού 22.432,50 €, από απόδοση υπολειπόμενων πιστώσεων ΣΑΤΑ 2009.
3. Αποδοχή και κατανομή ποσού 107.883,00 € από πιστώσεις ΣΑΤΑ 2010.
4. Αποδοχή και κατανομή ποσού 17.673,45 € από ΥΠ.ΕΣ. για κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας.
5. Επί αιτήματος Δημ. Κοροβίλα, για χορήγηση άδειας επίστρωσης ξύλινου δαπέδου, στο χώρο χρήσης πλατείας του κατ/τος του.
6. Απόδοση λογ/σμού εντάλματος προπληρωμής ταχυδρομικών τελών και έγκριση έκδοσης νέου.
7. Aπ’ ευθείας ανάθεση προμήθειας οικοδομικών υλικών, θραυστού υλικού λατομείου & σιδηρού οπλισμού, κατόπιν άγονου διαγωνισμού.
8. Τροποποίηση προϋπολογισμού.
9. Έγκριση δαπάνης λειτουργίας θερινού κινηματογράφου.
10. Καθορισμός των τελών συνδέσεως μετά του δικτύου αποχέτευσης και τελών χρήσης υπονόμου.
11. Καθορισμός τέλους διακλάδωσης στο δίκτυο αποχέτευσης.
12. Απονομή εύφημης μνείας.

Θυμίζουμε ότι η συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου θα μεταδοθεί από το Radio Νίκη 96,4 και θα έχετε την δυνατότητα να την ακούσετε τόσο από το ραδιόφωνο όσοι μπορείτε να το ακούσετε αλλά και και μέσω διαδικτύου τόσο από τα Ραδιοφωνικά portals όσο και από το Φιλιατρά News πατώντας το εικονίδιο του Radio νίκη ή εναλλακτικά θα μπορείτε αν την ακούσετε από τον player της Φιλιατρά News toolbar μας όσοι την έχετε εγκαταστήσει.

Παγώνουν έως 30 Σεπτεμβρίου οι επιστροφές ΦΠΑ

Η πορεία των εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού που εξακολουθούν να βρίσκονται στο «κόκκινο» οδήγησε το υπουργείο Οικονομικών στην απόφαση να αναβάλλει για τέσσερις μήνες ακόμα την επιστροφή ΦΠΑ στις επιχειρήσεις που τη δικαιούνται.

Έτσι, με νέα απόφαση του κ. Παπακωνσταντίνου οι επιστροφές ΦΠΑ θα αρχίζουν –προϋπολογισμού επιτρέποντος- να πραγματοποιούνται μετά τις 30 Σεπτεμβρίου.

Σημειώνεται ότι με προηγούμενη απόφαση ........

του ΥΠΟΙΚ, οι επιστροφές ΦΠΑ είχαν «παγώσει» μέχρι τις 31 Μαΐου.

Πηγή: Agros News

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 1ης Ιουνίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.