ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟΨΕ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣKΕΥΗΣ, Λόγω έκτακτης βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης.

Σάββατο, 5 Ιουνίου 2010

Όλο και περισσότεροι απολαμβάνουν την Φιλιατρά Νews Toolbar.

Σάββατο σήμερα, μέρα χαλαρότητας από τον υπολογιστή είπα να κάνω μια επίσκεψη στην toolbar μας να κάνω μια διόρθωση σε σταθμό που άλλαξε όνομα και μιας και ήμουν εκεί είπα να δω πως πάνε τα στατιστικά.

Η έκπληξη μας μεγαλύτερη από την τελευταία φορά. Διαπιστώσαμε ότι 1247 συνολικά χρήστες την έχουν κατεβάσει.
1247 browsers απεικονίζουν την Φιλιατρά News Toolbar.
Γεγονός που μας χαροποιεί ιδιαίτερα μιας και δεν περιμέναμε τέτοια αποδοχή.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το Φιλιατρά Νews είναι το πρώτο blog - στην Ελλάδα τουλάχιστον - που έδωσε στους χρήστες την δυνατότητα να έχουν μια καθαρά Φιλιατρινή Toolbar.

Σας ευχαριστούμε πολύ για μία ακόμα φορά για την αγάπη σας και την εμπιστοσύνη σας.

Κατεβάστε την κι εσείς και απολαύστε την πατώντας εδώ

Υπάρχει διαθέσιμη και για internet Explorer και για FirefoxΗ Νάντια Γιαννακοπούλου για την διαχείριση των απορριμμάτων και των λυμάτων της Μεσσηνίας

Ερώτηση στους υπουργούς Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής καθώς και τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κατέθεσε η βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κα Νάντια Γιαννακοπούλου.

Η Κα Γιαννακοπούλου στην ερώτηση της κάνει λόγο για τον βιολογικό καθαρισμό καλαμάτας ο οποίος έχει κατασκευαστεί για να εξυπηρετεί λύματα 50.000 κατοίκων ενώ τώρα δέχεται τα λύματα όλης της Μεσσηνίας, δηλαδή πάνω από 150 χιλιάδων κατοίκων, χωρίς καμία επέκταση και αναβάθμιση. Αναφέρεται στην επιβάρυνση του περιβαλλοντος λόγω του ότι ο Βιολογικός καθαρισμός λόγω της παλαιότητας του δεν κανει καλό καθαρισμό στα λύματα με αποτέλεσμα να επικρατεί δυσοσμία στην περιοχή.

Αναλυτικά η ερώτηση της Κας Γιαννακοπούλου αναφέρει: ......


Η περιοχή Ασπροχώματος, Δυτικής Παραλίας, Σπερχογείας και Αντικαλάμου είναι, ίσως, η περιοχή με τη μεγαλύτερη περιβαλλοντική επιβάρυνση σε όλη την Πελοπόννησο λόγω της λειτουργίας του Βιολογικού Καθαρισμού, του Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων και της ΜΟΛΑΚ.

Ο Βιολογικός καθαρισμός ξεκίνησε για την εξυπηρέτηση μόνο της πόλης της Καλαμάτας, με δυναμικότητα εξυπηρέτησης 50 χιλιάδων κατοίκων. Ωστόσο, αυτήν τη στιγμή δέχεται τα λύματα όλης της Μεσσηνίας, δηλαδή πάνω από 150 χιλιάδων κατοίκων, χωρίς καμία επέκταση και αναβάθμιση. Ως αποτέλεσμα, χιλιάδες τόνοι λυματολάσπης κατακλύζουν την περιοχή, μολύνεται ο υδροφόρος ορίζοντας, επικρατεί αφόρητη δυσοσμία, μύγες, κουνούπια κλπ. Ακόμα χειρότερα, μολύνεται ανεπανόρθωτα ο Μεσσηνιακός κόλπος όπου κάνει μπάνιο μεγάλο μέρος του πληθυσμού και βρίσκεται μεγάλο μέρος των ειδών της θαλάσσιας ζωής. Παράλληλα, δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο βιολογικός καθαρισμός της Καλαμάτας δεν κάνει καλής ποιότητας επεξεργασία των λυμάτων επειδή είναι παλιός, ότι κάνει «πρωτοβάθμια επεξεργασία των λυμάτων» και ότι βρίσκεται στα όριά του λόγω της αύξησης των κατοίκων της Καλαμάτας τα τελευταία χρόνια.

Από την άλλη, το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) που και αυτό βρίσκεται στην παραπάνω περιοχή δεν τηρεί από την αρχή της λειτουργίας του βασικούς όρους της μελέτης περιβαλλοντικών περιπτώσεων, και κανείς ουσιαστικός έλεγχος δεν γίνεται για το τι παραλαμβάνει και πως το επεξεργάζεται. Αρμόδιο, βέβαια, είναι το Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων που οφείλει να προβλέπει τη βέλτιστη αξιοποίηση των ΚΔΑΥ, και τη δημιουργία – ενδεχομένως και άλλων – για την κάλυψη των αναγκών ανακύκλωσης των διαχειριστικών ενοτήτων των νομών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ελαχιστοποιώντας στο απολύτως απαραίτητο από οικονομική και οικολογική σκοπιά τις μεταφορές των προς ανακύκλωση υλικών.

Πρόσφατα, ανακοινώθηκαν από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου νέες προσκλήσεις για την ένταξη έργων επέκτασης και αντικατάστασης δικτύων αποχέτευσης, κατασκευής και αναβάθμισης εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων, βιολογικού καθαρισμού, ύδρευσης κ.α. στο ΕΣΠΑ, ενώ προτάσεις μπορούν να καταθέσουν Δήμοι και ΔΕΥΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Κατόπιν αυτών ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί,

1. Σε τι κατάσταση βρίσκεται ο βιολογικός καθαρισμός Καλαμάτας;

2. Σκοπεύει η κυβέρνηση να προχωρήσει στον εκσυγχρονισμό - αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού Καλαμάτας;

3. Πώς κρίνεται η, έως τώρα, λειτουργία του ΚΔΑΥ Καλαμάτας;

4. Έχουν κατατεθεί προτάσεις από Δήμους και ΔΕΥΑ της Πελοποννήσου για ένταξη στο ΕΣΠΑ έργων αποχέτευσης, επεξεργασίας λυμάτων και βιολογικού καθαρισμού;

Η ερωτώσα βουλευτής,

Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου

Το Messenger έγινε 3D!

Το Windows Live Messenger είναι από τα πιο δημοφιλή προγράμματα που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι χρήστες για να επικοινωνούν δωρεάν μέσω internet, με τους φίλους τους.

Αν ανήκετε κι εσείς σε αυτούς του χρήστες, μπορείτε πλέον να χρησιμοποιείτε τη νέα δυνατότητα που σας προσφέρει το Windows Live Messenger να κάνετε chat σε 3D εικονικούς χώρους.

Με αυτό τον τρόπο αποκτάτε για πρώτη ........

φορά τη δυνατότητα να συζητείτε με τους φίλους σας σε όλο τον κόσμο, να ανταλλάσσετε εικόνες ή μουσική αλλά και να φλερτάρετε σε 3D περιβάλλον.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κάνετε μία δωρεάν εγγραφή στο Club Cooee και θα μπορείτε να εξοπλίσετε το δικό σας avatar και να αποκτήσετε το δικό σας προσωπικό χώρο – τον οποίο μπορείτε να διακοσμήσετε σύμφωνα με τα γούστα σας.

Επιπλέον μπορείτε αν θέλετε να ενσωματώσετε βίντεο, εικόνες και μουσική. Η νέα υπηρεσία, 3D Live Messenger, εγκαθίσταται στο pc σας και τρέχει παράλληλα μαζί με τις άλλες εφαρμογές σας ενώ σας επιτρέπει να συνομιλείτε και με χρήστες που έχουν λογαριασμούς σε άλλες υπηρεσίες chatting εκτός msn.

Δείτε το σχετικό videoΠηγή: Newsit

Το πρώτο Ελληνικό πληκτρολόγιο Gaming είναι γεγονός!

Την επόμενη βδομάδα θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα το πρώτο Ελληνικό πληκτρολόγιο Gaming.

Το πληκτρολόγιο είναι το πολυβραβευμένο Razer Lycosa Mirror που επιλέχθηκε γιατί το προτιμάει η συντριπτική πλειοψηφία των Pro Gamers παγκοσμίως.

Το Razer Lycosa Mirror αν και όχι το πιο σύνθετο πληκτρολόγιο, έκανε την υπέρβαση σε σχέση με τα τυπικά πληκτρολόγια gaming.

Αυτό γιατί διαθέτει υπερευαίσθητα πλήκτρα με .........

απόκριση 1ms και anti-ghosting cluster που επιτρέπει το πάτημα πολλών πλήκτρων ταυτόχρονα (με προτεραιότητα στο WASD).

Όλα ανεξαιρέτως τα πλήκτρα του πληκτρολογίου είναι προγραμματιζόμενα και μπορούν σε όλα να ανατεθούν τα πιο πολύπλοκα macros που αποθηκεύονται σε εσωτερική μνήμη και σε όσα διαφορετικά profiles θέλουμε, για χιλιάδες διαφορετικούς συνδυασμούς.

Επιπλέον, διαθέτει backlight φωτισμό, απενεργοποίηση του window key, δέσμη πλήκτρων για το media player, audio jacks για ακουστικά και μικρόφωνα και θύρα usb, καθώς και εντυπωσιακό φινίρισμα από μαύρο γυαλιστερό βερνίκι.

Δείτε τρία σχετικά Video γι αυτό το καταπληκτικό πληκτρολόγιο.Ελλάδα έχεις Ταλέντο 2010: μεγάλος νικητής ο Νίκος Γεώργας

Ο μεγάλος νικητής του «Ελλάδα έχεις ταλέντο» για φέτος ήταν ο Νίκος Γεώργας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» ο ταλαντούχος «τενόρος» μάγεψε τους κριτές και το κοινό με την φωνή του, χθες βράδυ 4 Ιουνίου, στο τελευταίο live του talent show.

Ο Νίκος Γεώργας είναι πλουσιότερος κατά 100,000 ευρώ και δικαιωμένος για το χάρισμα του.

Συγκινημένος ευχαρίστησε την κριτική .......

επιτροπή και όσους τον ψήφισαν.

Δεύτερος νικητής ήταν ο Λουκής Αγρότης, ο οποίος κέρδισε ένα υπερπολυτελές αυτοκίνητο Chevrolet Captiva.

Το «Ελλάδα έχεις ταλέντο» άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, καθώς ήταν ένα φαντασμαγορικό σόου διεθνών προδιαγραφών.

Η κριτική επιτροπή ήταν στα καλύτερα της, με μια Ευγενία Μανωλίδου να κλέβει την παράσταση με την «κλασσική» ομορφιά της, ένα Χρήστο Φερεντίνο πιο κεφάτο από ποτέ και ένα θερμότατο κοινό.

Ο Ηλίας Ψινάκης, η ψυχή του talent show, αν και καθυστέρησε λίγο να μπει ήταν σχετικά φρόνιμος, ενώ ο Βαγγέλης Περρής προσέδωσε αβίαστα το ανάλογο κύρος που απαιτούσε η βραδιά.

Χθες βράδυ, τίμησαν με την παρουσία τους το τελικό ο Γιάννης Λάτσιος, ο σύζυγος της Ευγενίας Μανωλίδου, Άδωνις Γεωργιάδης, η Κατερίνα Γκαγκάκη και ο Γιώργος Λεβέντης.

Πηγή: i-live

Πανελλαδικές 2010: αναμένεται πτώση βάσεων στις περισσότερες σχολές

Τα χαρακτηριστικά των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων είναι ότι θα εισαχθεί ο μεγαλύτερος αριθμός υποψηφίων της τελευταίας πενταετίας και θα υπάρξει πτώση των βάσεων, σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Επίσης, χάσμα περίπου 15,000 μορίων θα προκληθεί ανάμεσα στις βάσεις της πρώτης και της τελευταίας σχολής και θα καταγραφεί αύξηση των υποψηφίων που επιλέγουν σχολές, οι οποίες βρίσκονται κοντά στον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους.

Καθώς προχωρεί η διόρθωση των γραπτών στα ........

βαθμολογικά κέντρα της χώρας, αρχίζουν να διαγράφονται οι πρώτες τάσεις στις επιδόσεις των υποψηφίων, οι οποίες δείχνουν ότι φέτος θα είναι έντονος ο ανταγωνισμός, για μια θέση στις περιζήτητες και υψηλόβαθμες σχολές.

Μεγάλο χάσμα μορίων, θα προκληθεί ανάμεσα στις βάσεις εισαγωγής στα τμήματα ΑΕΙ- ΤΕΙ, εφόσον αναμένεται ότι η χαμηλότερη θα απέχει από την υψηλότερη (σίγουρα στην Ιατρική Αθηνών) κοντά στα 15.000 μόρια.

Σύμφωνα με τις γενικότερες εκτιμήσεις των βαθμολογητών, φαίνεται ότι φέτος θα έχουμε κάμψη του αριθμού των αριστούχων, οι οποίοι αναμένονται να είναι λιγότεροι από 10,000.

Πηγή: i-live

Εκλέχθηκε χθές βράδυ το νέο Δ.Σ. της Εράνης.

Την Παρασκευή 4 Ιουνίου και ώρα 8 μ.μ. πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου και εκλογές για την ανάδειξη νέου για την διετία 2010 – 2012.
Ο απερχόμενος πρόεδρος της ομάδας Αγγελής Σταθόπουλος στην εισήγηση του είπε ότι ο γνώμονας του καινούριου Δ.Σ. της ομάδας είναι, η υλοποίηση αυτών που αποφασίστηκαν στην γενική συνέλευση του συλλόγου μέσα από την σύνθεση των διαφορετικών απόψεων.

Όλοι θέλουμε να βοηθήσουμε την ομάδα και με την συμπαράσταση του κόσμου να πετύχει τους στόχους που θα θέσει. Από εκεί και μετά κάνουμε άνοιγμα στον κόσμο να γραφτούν μέλη στην ομάδα. Ήδη δημιουργείται η κάρτα μέλους του Α.Π.Σ. "Η Εράνη".

Είναι μια δύσκολη διαδικασία αλλά μονόδρομος στο .........

να λειτουργήσει η ομάδα και να στηριχθεί σε ένα καινούριο υγιές οικονομικό πλαίσιο. Περιμένουμε από τον κόσμο να αγκαλιάσει αυτήν την προσπάθεια.
Μετά την ψηφοφορία που διενεργήθηκε τα μέλη που εκλέχθηκαν είναι:

Βένος Θωμάς
Γκόνος Κωνσταντίνος
Δρακόπουλος Ιωάννης
Κόλλιας Βασίλειος
Κουρτέσης Θεόδωρος του Αναστασίου
Κωνσταντόπουλος Αθανάσιος
Μιχαλακόπουλος Αλέξιος
Παπαθεοδοσίου Βασίλειος
Πετρακόπουλος Φώτιος
Σουρέτης Παναγιώτης
Σταθόπουλος Αγγελής
Σταθόπουλος Παναγιώτης
Στάμος Χάρης
Τριαντόπουλος Παναγιώτης
Τσαμούρης Παναγιώτης
Χαλιακόπουλος Γεώργιος.

Αμέσως μετά την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. της ομάδας ο παράγοντας Αγγελής Σταθόπουλος προέβη στην εξής Δήλωση:
Το νέο Δ. Σ. που εκλέχθηκε, θα καθορίσει τους στόχους της ομάδας ακολουθώντας τις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης. Όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε μια υγιή ομάδα, ανταγωνιστική, και που θα κάνει περήφανους τους συμπατριώτες μας.
Τις αμέσως επόμενες 3 με 4 μέρες το καινούριο Δ.Σ. θα συνέλθει εκ νέου προκειμένου να συγκροτηθεί σε σώμα.

Πηγή: Εράνη Φιλιατρών

Dennis Gabor

Το όνομα Dennis Gabor, που μας θυμίζει ένα μεγάλο επιστήμονα που τιμήθηκε με Νόμπελ Φυσικής, είναι σχεδόν συνώνυμο με την ολογραφία.

Ο Ούγγρος Dennis Gabor γεννήθηκε πριν 110 χρόνια σαν σήμερα στις 5 Ιουνίου του 1900 στη Βουδαπέστη και τιμήθηκε με το νόμπελ της Φυσικής για τις αρχές τις ολογραφίας

Στον επιστήμονα αυτό η Google έχει αφιερώσει .........

σήμερα το λογότυπο της.

Ο Dennis Gabor (5 Ιουνίου 1900, Βουδαπέστη - 9 Φεβρουαρίου 1979, Λονδίνο ) ήταν ένας ηλεκτρολόγος μηχανικός και εφευρέτης,γνωστός για την επινόηση της ολογραφίας , για την οποία αργότερα έλαβε το 1971 το βραβείο Νόμπελ Φυσικής .

Ολογραφία: Είναι μία τεχνική φωτογράφησης που προσφέρει τρισδιάστατη απεικόνιση των αντικειμένων και η οποία στηρίζεται στο φαινόμενο της συμβολής του φωτός. Η αξιοποίηση της τεχνικής αυτής έγινε μόνο με τη χρησιμοποίηση των ακτίνων laser. Με τη βοήθεια της ολογραφίας είναι δυνατό να προσδιοριστούν οι διαστάσεις και η κατανομή στο χώρο μικρών σωματιδίων, όπως π.χ. σταγονιδίων νερού, σκόνης κλπ. Η ολογραφία βρήκε επίσης εφαρμογή στα ολογραφικά μικροσκόπια τα οποία παρέχουν πολύ μεγάλο βάθος πεδίου.

Το 1947, επιστήμονας Dennis Gabor ανέπτυξε τη θεωρία του ολογραφία, ενώ εργάζονται για να βελτιώσουν την επίλυση μιας ηλεκτρονικό μικροσκόπιο .

Ολογραφία, από τις ελληνικές λέξεις ΟΛΟΝ και ΓΡΑΦΕΙΝ, είναι μια τεχνική για την καταγραφή των φωτεινών κυμάτων που ανακλώνται από ένα αντικείμενο.
Αποτέλεσμα της καταγραφής αυτής είναι το ολόγραμμα που όταν φωτισθεί με κατάλληλο τρόπο, αναπαράγει ένα ακριβές τρισδιάστατο είδωλο-αντίγραφο του αντικειμένου.

Ο θεατής ενός ολογράμματος, έχοντας τη δυνατότητα παρατήρησης του ολογραφικού ειδώλου από διαφορετικές οπτικές γωνίες, δύσκολα διακρίνει το ολόγραμμα από το πραγματικό αντικείμενο. Η αίσθηση των τριών διαστάσεων επιτείνεται από τις ανακλάσεις του φωτός στην "επιφάνεια" του ολογραφικού ειδώλου, τις έντονες φωτοσκιάσεις, την λεπτομερή απόδοση της επιφανειακής υφής των υλικών αλλά κυρίως από την οριζόντια και κατακόρυφη οπτική παράλλαξη.

Τα ολογράμματα αναπαράγουν τη μέχρι σήμερα "ελλείπουσα" από τα μέσα οπτικής επικοινωνίας τρίτη διάσταση, με βάθος και παράλλαξη, που οι ζωγράφοι προσπάθησαν να αποδώσουν σαν συγκλίνουσες γραμμές με τα τεχνάσματα της προοπτικής, οι σύγχρονες στερεοσκοπικές τεχνολογίες με πολωτικούς φακούς και αντίστοιχες οπτικές διατάξεις αποκωδικοποίησης (γυαλιά) και τα υπολογιστικά προγράμματα εξομοιώνουν με κίνηση και περιστροφή.

Η πιστή τρισδιάστατη αναπαράσταση οφείλεται στο γεγονός ότι το ολόγραμμα καταγράφει και αναπαράγει τίς ακτίνες φωτός που ανακλά ένα αντικείμενο, τις ίδιες φωτεινές ακτίνες που προσπίπτουν στον ανθρώπινο οφθαλμό και το καθιστούν ορατό. Η τεχνική της ολογραφικής καταγραφής είναι τελείως διαφορετική από τη φωτογραφική. Κατά τη φωτογράφηση, ο φακός της φωτογραφικής μηχανής δημιουργεί ένα είδωλο του αντικειμένου πάνω στο φίλμ, μετατρέποντας έτσι τις αρχικές τρείς διαστάσεις σε δύο.

Ο μηχανικός έρευνας για την εταιρία Siemens και Halske στο Βερολίνο από το 1927, Gabor έφυγε από τη ναζιστική Γερμανία το 1933 και εργάστηκε με την Thomson-Houston Company στην Αγγλία Το 1947 συνέλαβε την ιδέα της ολογραφία και, με τη διάθεση των συμβατικών φιλτραρισμένο-πηγές φωτός, ανέπτυξε τη βασική τεχνική. Επειδή συμβατικές πηγές φωτός που προβλέπεται γενικά είτε πολύ λίγο φως ή το φως που διαχέονται τόσο πολύ, ολογραφία δεν καταστούν εμπορικά εφικτές μέχρι τη διαδήλωση, το 1960, του λέιζερ, η οποία ενισχύει την ένταση των κυμάτων φωτός.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 5ης Ιουνίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.Παρασκευή, 4 Ιουνίου 2010

Οικογενειακά πολυτεκνικά επιδόματα ΟΓΑ. Απο 8-15 ιουνίου η καταβολή τους

Όπως ανακοινώθηκε από τον ΟΓΑ τα οικογενειακά πολυτεκνικά επιδόματα (επίδομα 3ου παιδιού, πολυτεκνικό επίδομα, πολυτεκνικό επίδομα τρίτεκνης οικογένειες Ν.3631/08, ισόβιες συντάξεις και εφάπαξ παροχή 2.000€ Ν.3454/2006) του Γ΄ Διμήνου 2010, Θα καταβληθούν σε 432.098 οικογένειες το χρονικό διάστημα από 8 έως 15 Ιουνίου 2010.

Η συνολική δαπάνη για τις πληρωμές αυτές ανέρχεται σε 130. 312.114,16€.Χαράλαμπος Παγάνης: Έπεσαν οι μάσκες του δημοτικού Συμβουλίου Κυπαρισσίας.

Έκπληξη και οργή προκάλεσαν όχι μόνο στην κοινωνία των Φιλιατρών και των Γαργαλιάνων, αλλά ολόκληρης της Τριφυλίας και πέραν αυτής τα όσα ελέχθησαν στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κυπαρισσίας (31 Μαΐου) σε ένδειξη, άκουσον άκουσον, «διαμαρτυρίας»(!!!) για τη συμμετοχή του Μητροπολίτη μας κ.κ. Χρυσοστόμου στη δήθεν πολική συγκέντρωση, όπως αυθαίρετα τη βάφτισαν οι ιθύνοντες της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Και βέβαια όλοι αντιλαμβανόμαστε το λόγο της αυθαιρεσίας.

Νόμισαν ότι έτσι, χαρακτηρίζοντας τη .......

συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία των Φιλιατρών πολιτική θα εξέθεταν το Μητροπολίτη μας, ενώ δεν κατάλαβαν ότι εκτέθηκαν και αποκαλύφθηκαν οι ίδιοι ομολογώντας ότι ο «Καλλικράτης», καθόσον τουλάχιστον αφορά την περιοχή μας, σχεδιάστηκε παρασκηνιακά, με κριτήρια πολιτικά (κομματικά και σοβινιστικά) και όχι αυτοδιοικητικά και αναπτυξιακά, όπως θα έπρεπε, σύμφωνα μάλιστα και με τις διακηρύξεις των σχεδιαστών του.

Θα χρειαζόταν να γράψει κανείς σύγγραμμα, για να αναλύσει τις θέσεις και τις τοποθετήσεις τους. Κάπως αργά θυμήθηκαν την ανάπτυξη δράσης «προς την κατεύθυνση της άμβλυνσης των τοπικιστικών αντιθέσεων και την εμπέδωση αισθήματος ενότητας στο Δήμο Τριφυλίας», όπως «συμβουλεύουν» το Μητροπολίτη μας, ανευλαβώς βέβαια, αφού οι ίδιοι με τις αλαζονικές δηλώσεις τους και τις ηγεμονικές τάσεις τους είχαν διασπάσει την ενότητα.

Αν και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας δεν έχει ανάγκη επαίνων, γιατί το έργο του αποδεικνύει τη σύνεση των πράξεών του και αναδεικνύει το κύρος του, θα πρέπει να ομολογήσουμε και να τονίσουμε ιδιαίτερα ότι η συμμετοχή του στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των δημοτών των Φιλιατρών και των Γαργαλιάνων ήταν και εξακολουθεί να είναι μια πράξη γενναιότητας και δικαιοσύνης, μια πράξη ευθυκρισίας και σεβασμού προς τις αποφάσεις των τοπικών μας κοινωνιών, των Δημοτικών μας Συμβουλίων, της ομόφωνης απόφασης της ΤΕΔΚ και της ΚΕΔΚΕ, όλων των βουλευτών της Μεσσηνίας, αλλά και πάρα πολλών κατοίκων της Κυπαρισσίας.

Ο Σεβασμιότατος και όλοι οι λοιποί προαναφερόμενοι κατανόησαν το δίκαιο του αγώνα και των προσπαθειών μας και γι’ αυτό συμπαραστάθηκαν και εξακολουθούν να συμπαραστέκονται στην εκπλήρωση του δίκαιου αγώνα μας, γιατί αυτός βέβαια δεν σταμάτησε με την ψήφιση του νομοσχεδίου. Όλοι αυτοί στάθηκαν και στέκονται μακριά από αλαζονικές και ακραίες συμπεριφορές του τύπου ότι όποιος επιδιώκει και άλλο Δήμο στην περιοχή και μεθοδεύει «την τετρατόμηση (sic) της επαρχίας Τριφυλίας…είναι εχθρός της Τριφυλίας και θα έπρεπε μα κηρυχθεί ανεπιθύμητος (!!!) για την περιοχή...». Όλοι οι πιο πάνω άδειασαν τους αλαζόνες και τους ηγεμονίσκους και τους άφησαν να κορδακίζονται μόνοι τους. Ευτυχώς που μερικοί είναι και συγκαταβατικοί και ελεήμονες, γιατί, όπως δήλωσαν, «για όσα ειπώθηκαν από το Νότο υπάρχει η λέξη σφογγάρι». Εμείς λοιπόν είμαστε ο Νότος, οι Νότιοι, σεις ποιοι είσθε ο Βορράς, οι Βόρειοι, «οι προοδευτικοί με το σκουλαρίκι»!!!. Ντρέπεται να πει Φιλιατρινοί και Γαργαλιανιώτες;

Και σε άλλο σημείο λέγει... «οι αντιδράσεις από το Νότο είναι δικαιολογημένες, όταν ίσως δεν καταφέραμε να πείσουμε...». (Ο χαρακτηρισμός του ευρωστότερου και παραγωγικότερου κομματιού της Τριφυλίας ως «Νότου», όχι βέβαια με τη γεωγραφική του έννοια, αλλά την απαξιωτική επιβεβαιώνει διαθέσεις διχαστικές και αποκαλύπτει προθέσεις). Αλλά χωρίς διάθεση συζήτησης και με απουσία έστω και στοιχειώδους προσπάθειας επαφής και συνεννόησης όταν ήταν ο καιρός, πείθεις για το αντίθετο και είναι ουτοπικό να ζητάς « πανηγυρική συνεδρίαση με όλους τους Δήμους». Τώρα, κατόπιν εορτής. Γιατί, για να σας χειροκροτήσουμε ότι τα καταφέρατε!!!.

Ο Δήμαρχος της Κυπαρισσίας, όταν ανακοινώθηκε το χωροταξικό σχέδιο του «Καλλικράτη» δήλωσε μεταξύ των άλλων ότι είχε ενεργήσει προς την κατεύθυνση αυτή του σχεδίου για το Δήμο Τριφυλίας και εξέφραζε συνεπώς της ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα των ενεργειών του.
Ποιον όμως είχε ρωτήσει;
Είχε έλθει σε επαφή και συζήτηση με τους Δήμους Φιλιατρών και Γαργαλιάνων;
Με τίνος εξουσιοδότηση ενήργησε και εξ ονόματός μας;
Πως παζάρευε εν αγνοία μας το ζωτικό μας χώρο και τον κατέτασσε στα σχέδιά του, στα σχέδια της Κυπαρισσίας;
Αλλά και μετά την ανακοίνωση του χωροταξικού σε ποιες επαφές, τουλάχιστον φιλοφρόνησης και ένδειξης πνεύματος συνεργασίας, ήλθε ως Δημοτική Αρχή της έδρας με τους Δημάρχους Φιλιατρών και Γαργαλιάνων; Απολύτως καμία. Ούτε από το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράστηκε τέτοια επιθυμία και επιδίωξη παρά το γεγονός ότι και ο Δήμαρχος Αυλώνος τους το είχε συστήσει. Γιατί κάνουν ένα μεγάλο λάθος. Θεωρούν και πιστεύουν ότι ο νέος Δήμος Τριφυλίας, είναι ιδιοκτησία τους, όπως ήταν φυσικά ο Δήμος Κυπαρισσίας. Ας κατανοήσουν ότι στο νέο Δήμο Τριφυλίας, που ικανοποιεί το μεγαλοϊδεατισμό τους, λόγο έχουν όλοι και οι άλλοι είναι περισσότεροι από αυτούς.

Εμείς τέλος θέλουμε να εκφράσουμε τον ειλικρινή μας σεβασμό προς τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Χρυσόστομο, να του εκφράσουμε ακόμα τα θερμά συγχαρητήριά μας για τη γενναία στάση του, με την οποίαν απέδειξε ότι είναι Άξιος Επίσκοπος, ευθυκρινής και δίκαιος, που «δεν άγεται και φέρεται από κανέναν…ενεργεί ελευθέρως, αυτοβούλως και υπευθύνως...» όπως αναφέρει και το δελτίο τύπου της Ι. Μητροπόλεως μας που δημοσιεύθηκε στον τύπο στις 29 Μαΐου και στο οποίον ουδείς στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο Κυπαρισσίας στις 31 Μαΐου αναφέρθηκε.

Του εκδηλώνουνε όλοι οι συνδημότες μου την απέραντη και διαρκή εκτίμηση, το σεβασμό και την αγάπη μας προς το πρόσωπόν του και το υψηλό αξίωμα που φέρει και τον διαβεβαιώνουμε ότι αισθανόμαστε μεγάλη ευγνωμοσύνη απέναντί του. Ευχόμαστε για πολλά χρόνια να συνετίζει με το λόγο του και να ποιμαίνει όλο το ποίμνιο του με επιτυχία, όπως μέχρι τώρα, για να μπορέσουμε κάποτε, κι εμείς ως Χριστιανοί ειλικρινά και όχι υποκριτικά να αρθούμε στο ύψος που επιβάλλουν οι περιστάσεις και να γίνουμε καλλίτεροι και ειλικρινέστεροι στις σχέσεις μας με όλους, αλλά και δικαιότεροι στους στόχους και τις προοπτικές του συνόλου των πολιτών, που καλούμε να εκφράζουμε και να υπηρετούμε.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ Κ. ΠΑΓΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ


Επιείκεια έδειξε ο αθλητικός δικαστής με τον Διαμαντίδη!

Με πρόστιμο 2.000 ευρώ για την απρεπή συμπεριφορά του στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, ματς κατά το οποίο έφτυσε τον Μίλος Τεόντοσιτς, τιμωρήθηκε ο Δημήτρης Διαμαντίδης από τον αθλητικό δικαστή.

Ο κανονισμός θεωρεί πως το φτύσιμο μέσα στον αγωνιστικό χώρο ισοδυναμεί με βρισιά κι έτσι, δεν υπήρξε σοβαρό πρόβλημα για το διεθνή γκαρντ, η συμμετοχή του οποίου στους τελικούς δεν απειλήθηκε ποτέ.

Εκτός όμως από τον διεθνή καλαθοσφαιριστή .......

των «πρασίνων», πρόστιμο επεβλήθη και στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Αναλυτικά η απόφαση του, τόσο για τον αρχηγό του Παναθηναϊκού, όσο και για την ομάδα για την συμπεριφορά των οπαδών της :

“1. Επιβάλλει στην ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο ΚΑΕ:

α) για συμπεριφορά βίας και περιορισμένης έκτασης επεισόδια (ρίψεις αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο, χρήση βεγγαλικών και κροτίδων στις εξέδρες και στον αγωνιστικό χώρο, υβριστικά συνθήματα που απευθύνονταν εναντίων των διαγωνιζομένων ομάδων), πρόστιμο 5.000,00€ και

β) για την απρεπή και ανάρμοστη συμπεριφορά του καλαθοσφαιριστή της Δημήτριου Διαμαντίδη, πρόστιμο 500.00€, κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με τoν ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ της 2-6-2010 και

2. Στον Δημήτριο Διαμαντίδη καλαθοσφαιριστή της ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. ΚΑΕ, για απρεπή και ανάρμοστη συμπεριφορά, πρόστιμο 2.000,00€, κατά τον ως άνω αγώνα.”

Απάντηση της Νάντιας Γιαννακοπούλου σε ανάρτηση μας για το Νέο λύκειο Φιλιατρών.

Απάντηση έδωσε πριν από λίγο η βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κα Νάντια Γιαννακοπούλου σχετικά με την χθεσινή μας ανάρτηση για την στασιμότητα που υπάρχει εδώ και χρόνια στην ανέγερση του νέου Λυκείου Φιλιατρών γεγονός που αποδυκνύει ότι η Κα Γιαννακοπούλου αλλα και οι συνεργάτες της παρακολουθούν το Φιλιατρά News και έχουν άμεση αντίληψη του τι γράφουμε. Ευχαριστούμε πολυ την Κα Γιαννακοπούλου και τους συνεργάτες της.

Στην απάντηση το γραφείο της Κας Γιαννακοπούλου αναφέρει:


Για την ενημέρωσή σας, σε συζήτηση στη Βουλή την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010 για το στεγαστικό πρόβλημα του 8ου Δημοτικού Καλαμάτας με αφορμή επίκαιρη ερώτηση της κ. Γιαννακοπούλου, παρουσία του Υφυπουργού Παιδείας κ. Πανάρετου, η κ. Γιαννακοπούλου στην εισήγησή της είχε αναφερθεί και στο κτιριακό ζήτημα του Λυκείου Φιλιατρών. Αυτό, άλλωστε, διατυπωνόταν και στο σχετικό δελτίο τύπου που είχε σταλεί από το γραφείο μας, όπως και στο website μας ( http://www.nadiagiannakopoulou.gr/index.php?pathID=1_2_374&aid=492 ), το οποίο τη δεδομένη χρονική στιγμή βρίσκεται σε φάση ανανέωσης.
Ωστόσο, να είστε βέβαιοι ότι θα επανέλθουμε και πάλι στο ζήτημα του 'νέου' Λυκείου Φιλιατρών άμεσα και συγκεκριμένα.

Έτη μία ακόμα φορά ευχαριστούμε τόσο την κα Γιαννακοπούλου όσο και τους συνεργάτες της που μας παρακολουθούν στενά. Εξού και η άμεση απάντηση που λάβαμε.

Στον αθλητικό δικαστή ο Διαμαντίδης!

Σε απολογία από τον αθλητικό δικαστή κλήθηκε ο Δημήτρης Διαμαντίδης για την ενέργειά του να φτύσει τον Μίλος Τεόντοσιτς στην αρχή του προχθεσινού τρίτου τελικού ανάμεσα στους δύο «αιώνιους».

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έφτυσε τον Σέρβο παίκτη και ο αθλητικός δικαστής μελετώντας το video του αγώνα τον κάλεσε σε απολογία για την απρεπή συμπεριφορά του, αφού οι διαιτητές δεν αντιλήφθηκαν το περιστατικό και δεν το έγραψαν στο φύλλο αγώνα.

Ο διεθνής άσος κινδυνεύει με τιμωρία, η οποία .........

θα ισχύσει από τη νέα σεζόν, καθώς η όποια απόφαση παρθεί, δεν αναμένεται να εκδοθεί εγκαίρως, ώστε να του στερήσει τη συμμετοχή του από τον τέταρτο ή τον πέμπτο (εφόσον χρειαστεί) αγώνα της σειράς των τελικών. Το πιθανότερο πάντως είναι ο Δημήτρης Διαμαντίδης να τιμωρηθεί με χρηματικό πρόστιμο.

Από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός, περιμένουν ανάλογη ευαισθησία να δείξει ο αθλητικός δικαστής και για την μπουνιά του Τεόντοσιτς στον Διαμαντίδη, που οδήγησε τον αρχηγό του Παναθηναϊκού, στην απαράδεκτη αντίδρασή του.

O αθλητικός δικαστής τον κάλεσε μετά από υπόμνημα του Ολυμπιακού που μιλάει για απρεπή και άσεμνη συμπεριφορά του Διαμαντίδη και στην οποία κάνει λόγο για ανάλογη κίνησή του και στο παρελθόν, κάτι που σύμφωνα με τον Ολυμπιακό τον καθιστά υπότροπο.

Το gamato.info ξαναγύρισε!

Χαράς ευαγγέλια για δεκάδες εκατομμύρια Έλληνες χρήστες internet!

To gamato.info, το torrent site που αγαπήθηκε όσο τίποτε άλλο στην ελληνική επικράτεια, επιστρέφει ξανά ανανεωμένο με νέους, καινούργιους, γυαλιστερούς servers που βρίσκονται σε κάποιο μυστικό σημείο της Γερμανίας!

Αυτά όμως που παραμένουν μυστήρια είναι .........

αν το νεό igamato.info θα είναι το ίδιο ακριβώς με το gamato.info; Θα έχει όλα τα προηγούμενα torrents συγκεντρωμένα; Η δομή του θα είναι ακόμα καταπληκτικότερη από την προηγούμενη;
Τα αποκαλυπτήρια του igamato.info θα γίνουν στις αρχές του Ιούνη!

Πηγή: totefteri.blogspot.com

Νέο σύστημα εφημεριών στα νοσοκομεία του ΕΣΥ παρουσίασε η υπουργός Υγείας

Την πρότασή της για νέο σύστημα εφημεριών στα νοσοκομεία του ΕΣΥ παρουσίασε στους γιατρούς η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Οι γιατροί εμφανίζονται αντίθετοι, υποστηρίζοντας ότι με το προτεινόμενο σύστημα δεν καλύπτονται οι πραγματικές ανάγκες των νοσοκομείων. Διαφωνούν επίσης με τον τρόπο αμοιβής των εφημεριών.

Αναλυτικά, σε συνάντηση που είχε με την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) την Πέμπτη, η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου πρότεινε τα εξής:

1. Όλοι οι ειδικευόμενοι γιατροί να λαμβάνουν μηνιαία αμοιβή που θα αντιστοιχεί σε 7 ενεργείς εφημερίες κάθε μήνα (5 καθημερινές, 1 Σάββατο και 1 αργία)

2. Στην Γ' ζώνη (νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές), όλοι οι ειδικευμένοι γιατροί να λαμβάνουν μηνιαία αμοιβή που θα αντιστοιχεί σε 7 ενεργείς εφημερίες (5 καθημερινές, 1 Σάββατο, 1 Αργία) και σε 4 εφημερίες ετοιμότητας καθημερινής.

3. Στην Β' ζώνη (περιφέρεια), οι ειδικευμένοι γιατροί να λαμβάνουν μηνιαία αμοιβή που θα αντιστοιχεί σε 7 εφημερίες εκ των οποίων οι συντονιστές Διευθυντές και οι Διευθυντές 3 ενεργείς (1 καθημερινή, 1 Σάββατο, 1 αργία) και 4 ετοιμότητας καθημερινές. Οι υπόλοιποι ειδικευμένοι να λαμβάνουν 4 ενεργείς (2 καθημερινές, 1 Σάββατο και 1 αργία) και 3 ετοιμότητας καθημερινές.

4. Στην Α' ζώνη (Αθήνα και Θεσσαλονίκη), οι ειδικευμένοι γιατροί να λαμβάνουν μηνιαία αμοιβή που θα αντιστοιχεί σε 6 εφημερίες εκ των οποίων οι Διευθυντές 3 ενεργείς (1 καθημερινή, 1 Σάββατο, 1 αργία) και 3 ετοιμότητας καθημερινές, οι δε υπόλοιποι ειδικευμένοι 4 ενεργείς (2 καθημερινές, 1 Σάββατο, 1 αργία) και 2 ετοιμότητας καθημερινές. Οι συντονιστές Διευθυντές της Α' ζώνης να λαμβάνουν επιπλέον 4 εφημερίες ετοιμότητας καθημερινές.

5. Όλοι οι αγροτικοί γιατροί σε όλες τις ζώνες να λαμβάνουν μηνιαία αμοιβή που αντιστοιχεί σε 7 ενεργείς εφημερίες (5 καθημερινές, 1 Σάββατο, 1 αργία).

Η υπουργός ανέφερε ότι το παραπάνω σχέδιο καλύπτει το 90% των αναγκών εφημέρευσης και εάν κρίνεται απαραίτητη η επιπλέον προσθήκη εφημεριών αυτές θα αποζημιώνονται από τα έσοδα του Νοσοκομείου που θα προκύπτουν από την ολοήμερη λειτουργία των Νοσοκομείων -όπως την παρουσίασε σε συνέντευξη τύπου την Τετάρτη.

Τι απαντούν οι γιατροί

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι της ΟΕΝΓΕ αναφέρουν τα εξής:

1. Η ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων εξαναγκάζει τους γιατρούς να εκτελούν πέραν των εφημεριών και μεγάλο αριθμό απογευματινών ιατρείων προκειμένου να βελτιώσουν τα οικονομικά τους και ταυτόχρονα να μαζευτούν κονδύλια για να πληρωθούν οι εφημερίες που πραγματοποίησαν. Η διαδικασία αυτή θα οδηγήσει σε πλήρη ιδιωτικοποίηση των νοσοκομείων και σε εξόντωση των γιατρών.

2. Το προτεινόμενο σχήμα εφημέρευσης συνιστά σαφέστατα επίδομα εφημέρευσης και μάλιστα δεν καλύπτει καθόλου τις ανάγκες των νοσοκομείων. Επί παραδείγματι, για να εφαρμοστούν όσα διαλαμβάνει η πρόταση του υπουργείου, στα νοσοκομεία της Β' ζώνης θα πρέπει κάθε Τμήμα να διαθέτει 7 γιατρούς, πράγμα που δεν συμβαίνει σε κανένα Νοσοκομείο της Β' ζώνης. Ανάλογα προβλήματα θα ανακύψουν και στις άλλες δύο ζώνες και μόνος στόχος των προτεινόμενων ρυθμίσεων είναι να προσαρμοστούν οι εφημεριακές ανάγκες στα 395 εκατ. ευρώ, τα οποία η κυβέρνηση θέλει να διατηρήσει σταθερά τα επόμενα 3 χρόνια.

Πηγή: in.gr

Βρήκαν και παρέδωσαν 4.000 ευρώ στην Καλαμάτα

«Πακέτο» με 4.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα βρήκαν στην άκρη του δρόμου κοντά στη Νομαρχία Μεσσηνίας στην Καλαμάτα ο εργάτης του ΟΤΕ Παναγιώτης Γιαννούλης και ο διανομέας της τοπικής εφημερίδας «Ελευθερία» Θανάσης Τσάκωνας.

Χωρίς δεύτερη σκέψη οι δυο άνδρες κατευθύνθηκαν στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης και παρέδωσαν τα χρήματα.
Στην Αστυνομία πήγε και η γυναίκα η οποία .........

είχε χάσει τα χρήματα, η οποία τα παρέλαβε, εκφράζοντας τις θερμές της ευχαριστίες στους κυρίους Τσάκωνα και Γιαννούλη που τα βρήκαν και τα παρέδωσαν.

ΣΧΟΛΙΟ
Παραδείγματα προς μίμηση! Μπράβο τους που παραμένουν τίμιοι και καθαροί.


ΙΚΑ-ΕΤΑΜ: Διόρθωση λαθών Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων

Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ καλεί τους εργοδότες, που είναι πιστοποιημένοι χρήστες του συστήματος ηλεκτρονικής υποβολής Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (ΑΠΔ), να διορθώσουν μέσω διαδικτύου (Internet) λανθασμένες εγγραφές των ΑΠΔ που υπέβαλαν για το α΄τρίμηνο 2010 (περίοδοι απασχόλησης από 1/1/2010 έως 31/3/2010) στις παρακάτω προθεσμίες :

- από 3/6/2010 έως 27/6/2010 για τους εργοδότες κοινών επιχειρήσεων

- από 30/6/2010 έως 25/7/2010 για το Δημόσιο, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ κ.λ.π.

Η συμβολή των εργοδοτών στη συγκεκριμένη διαδικασία κρίνεται ιδιαιτέρως σημαντική και απαραίτητη, διότι θα εξασφαλίσει, με σύντομο και απλό τρόπο, την αποκατάσταση των λανθασμένων εγγραφών των ΑΠΔ, χωρίς να απαιτείται η επίσκεψή τους στις κατά τόπους υπηρεσίες του Ιδρύματος.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Κορίνθου- Τριπόλεως

Με απόφαση του αστυνομικού διευθυντή Αρκαδίας αποφασίστηκαν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Τριπόλεως από την Δευτέρα 7 Ιουνίου και ώρα 7:00 το πρωί ως την Τρίτη 15 Ιουνίου στις 9:00 το βράδυ.

Συγκεκριμένα οι ρυθμίσεις αφορούν τον αποκλεισμό εναλλάξ της δεξιάς και της αριστερής λωρίδας κυκλοφορίας του αυτοκινητοδρόμου από το 142 ως το 144,50 χιλιόμετρο, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες κατασκευής του οδοστρώματος.

Επισημαίνεται ότι οι οδηγοί θα ..........

πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί.

Στα δυο η Ρηγίλλης για τα χρίσματα. «Θα πάμε στη Ντόρα» απειλούν οι θερμόαιμοι

Και τώρα τι κάνουμε; Εκνευρισμό, σύγχυση και αμηχανία έφερε στη Νέα Δημοκρατία το αποτέλεσμα της εσωκομματικής ψηφοφορίας για τις δημοτικές εκλογές.

Στις εκλογές για την ανάδειξη των προέδρων των ΝΟΔΕ σε όλη την Ελλάδα, που διεξήχθησαν πριν από λίγες ημέρες, τα μέλη του κόμματος κλήθηκαν να πουν τη γνώμη τους σχετικά με το αν η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να δώσει ή όχι χρίσματα στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Το αποτέλεσμα ήταν 50- 50 ενώ ιδιαίτερα ..........

εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας δεν θέλουν να δοθούν χρίσματα ακόμη και σε πρωτεύουσες νομών όπου είθισται μαζί με τις νομαρχίες ( τώρα τις αιρετές περιφέρειες) να βγαίνουν και τα πολιτικά συμπεράσματα, παρά μόνο σε ορισμένες που θεωρούνται παραδοσιακά «κάστρα».

Όπως είναι φυσικό το αποτέλεσμα αυτό εντείνει το κλίμα της απαισιοδοξίας που υπάρχει στο εσωτερικό του κόμματος.

Την ίδια στιγμή τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας έχουν βρεθεί σε ένα πραγματικό αδιέξοδο, καθώς οι πιέσεις για να δοθούν χρίσματα περισσεύουν, ενώ οι γκρίνιες για την πρώτη επιλογή προσώπων έχουν κάνει έντονη την εμφάνιση τους.

Μέσα σε αυτό το κλίμα του εκνευρισμού δεν λείπουν και οι θερμόαιμοι επίδοξοι υποψήφιοι, που απειλούν ότι αν δεν τους δοθεί το χρίσμα θα αναζητήσουν στήριξη από τη Ντόρα Μπακογιάννη ή τον ΛΑΟΣ

Πηγή: e-aftodioikisi.gr

Παραιτήθηκε ο Μπάμπης Κακούτης απο τον ΑΟ Κυπαρισσίας.

Μετά από 25 ολόκληρα χρόνια η Κυπαρισσία επιστρέφει στη Δ’ εθνική, αλλά το μέλλον της μόνο... ευοίωνο δεν προδιαγράφεται. Και αυτό γιατί ο Μπάμπης Κακούτης ανακοίνωσε προχθες την παραίτησή του από το Διοικητικό Συμβούλιο! Ο πρόεδρος των πρωταθλητών Μεσσηνίας τόνισε ότι το κεφάλαιο ποδόσφαιρο έληξε γι’ αυτόν και πλέον τα πάντα στην ομάδα βρίσκονται στον αέρα.

Ο ίδιος θα ανακοινώσει αναλυτικά τις επόμενες μέρες τους λόγους που τον ώθησαν στην παραίτηση.

Το θέμα πλέον είναι ότι αν εμμείνει στην αρχική .........

του θέση, η Κυπαρισσία ίσως να αντιμετωπίσει πρόβλημα επιβίωσης. Ο Κακούτης ως γνωστόν χρηματοδοτούσε την ομάδα και για την ώρα δεν υπάρχει διάδοχη κατάσταση. Θυμίζουμε πως ο ίδιος είχε προαναγγείλει την αποχώρησή του στην περίπτωση που δεν προχωρήσει το εγχείρημα της συγχώνευσης των τριφυλιακών ομάδων (Εράνη, Κυπαρισσία και Τέλος Αγρας).

Το ιστορικό

Στα μέσα Μαΐου ο πρόεδρος του ΑΟ Κυπαρισσίας Μπάμπης Κακούτης είχε υποβάλει πρόταση συγχώνευσης των τριών Τριφυλιακών ομάδων (Εράνης, Τέλου Άγρα και ΑΟ Κυπαρισσίας) και την δημιουργία μιας ομάδας ισχυρής που θα στοχεύει ψηλά.
Σαν έδρα της ομάδας ο Μπάμπης Κακούτης είχε προτείνει να είναι τα Φιλιατρά λόγω πολύ καλύτερων Αθλητικών υποδομών.

Αρχικά ο πρόεδρος του Τέλου Άγρα Γιάννης Κόκκαλης τάχθηκε υπέρ της πρότασης αν και δεν ενημερώθηκε από κάποιον διοικητικό παράγοντα του ΑΟ Κυπαρισσίας αλλά από την εφημερίδα(!!!).
Θα ήταν ένα καλό εγχείρημα με καλές προοπτικές. Αν καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι δεν έχουμε κάποια αντίρρηση. Έπρεπε να είχε γίνει από καιρό, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ είχε πει ο κος Κόκκαλης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Εράνςη Βαγγέλης Σταθόπουλος είχε παραπέμψει το θέμα στην νέα διοίκηση που επρόκειτο να εκλεγεί σε λίγο καιρό καθότι η Εράνη δεν είναι προσωπική υπόθεση αλλά αφορά μια ολόκληρη πόλη.
Οι κουβέντες αυτές θα γίνουν στην ώρα τους είχε τονίσει χαρακτηριστικά τότε ο πρόεδρος της Εράνης.

ΣΧΟΛΙΟ
Εμείς αυτό που έχουμε να πούμε το καλύπτει απόλυτα η παρακάτω εικόνα που βρίσκεται στο Blog της ΕράνηςΣημερα εκλέγεται η Νέα διοίκηση στην Εράνη

Νέα γενική συνέλευση θα γίνει σήμερα στις 8 το βράδυ στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Φιλιατρών όπου θα εκλεγεί το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Εράνης για την επόμενη διετία.Πέμπτη, 3 Ιουνίου 2010

Σκληρή απάντηση του Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας. "Δεν δέχομαι παρατηρήσεις και υποδείξεις από πολιτικά και αυτοδιοικητικά όργανα."

Σκληρή ανακοίνωση - απάντηση με πολλούς αποδέκτες του Δημοτικού Συμβουλίου Κυπαρισσίας εξεδόθη χθες βράδυ από την μητρόπολη Τριφυλίας και Ολυμπίας σχετικά με το έκτακτο Δημοτικό συμβούλιο που έκαναν οι Κυπαρίσσσιοι αυτοδιοικητικοί για να βγάλουν ψήφισμα διαμαρτυρίας για τον Δεσπότη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσόστομο.

Στην ανακοίνωση του ο δεσπότης υπεραμύνεται των δικαιωμάτων του να παρεμβαίνει ΟΠΟΥ εκείνος νομίζει ότι πρέπει χωρίς να δέχεται από ΚΑΝΕΝΑΝ υποδείξεις. "Καρφώνει" το Δημοτικό συμβούλιο Κυπαρισσίας ευχαριστώντας το για την τρίωρη συνεδρίαση αφιερωμένη στο πρόσωπο του και τις ενέργειες του ενώ -όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του- δεν ασχολήθηκαν καθόλου με τους βουλευτές του νομού που υποστήριξαν το ίδιο αίτημα των δυο πόλεων.

Τους διεμύνησε χαρακτηριστικά μέσω της ανακοίνωσης - απάντησης του ότι δεν δέχεται παρατηρήσεις και υποδείξεις από πολιτικά και αυτοδιοικητικά όργανα σχετικά με το ρόλο του ως ποιμένος. Δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα σε κανέναν πολιτικό φορέα να κρίνει, να επιτρέπει ή να απαγορεύει την οποιαδήποτε ενέργειά του.

Άφησε σαφή υπονοούμενα -όπως αναφέρει- για πρακτικές που συνέβαιναν στην μητρόπολη Τριφυλίας και Ολυμπίας με πολιτκές κατευθύνσεις, με ψηφοδέλτια που μοιράζονταν «ανέβαζαν και κατέβαζαν» Δημάρχους. όμως τότε ουδείς δεν εξέδωσε τότε ψηφίσματα διαμαρτυρίας από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Αναλυτικά η απάντηση της μητροπόλεως Τριφυλίας και Ολυμπίας αναφέρει τα εξής:


Με βάση όσα τα μέσα ενημερώσεως μετέδωσαν σχετικά με τη συνεδρίαση και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κυπαρισσίας της 31ης Μαΐου 2010 (επίσημη ενημέρωση δεν λάβαμε ακόμη) και σε συνέχεια όσων εδηλώσαμε με το Δελτίο Τύπου της 28ης Μαΐου, επιθυμούμε να γίνουν γνωστά τα εξής:

1. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ευχαριστεί τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, που αφιέρωσαν τον πολύτιμο χρόνο τους σε έκτακτη τρίωρη συνεδρίαση, ασχολούμενοι αποκλειστικά με την ταπεινότητά του και τις ενέργειές του ως μητροπολίτου. Κάτι τέτοιο ποτέ δεν είχε γίνει κατά το παρελθόν, ό,τι κι αν είχε συμβεί στην πολύπαθη Μητρόπολή μας.
Επίσης δεν έγινε ανάλογη κίνηση κατά των βουλευτών και άλλων παραγόντων, που υπεστήριξαν και αυτοί το αίτημα των Φιλιατρών και Γαργαλιάνων. Γιατί άραγε η επιλεκτική αυτή στοχοποίηση του μητροπολίτη;

2. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας δεν δέχεται παρατηρήσεις και υποδείξεις από πολιτικά και αυτοδιοικητικά όργανα σχετικά με το ρόλο του ως ποιμένος. Δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα σε κανέναν πολιτικό φορέα να κρίνει, να επιτρέπει ή να απαγορεύει την οποιαδήποτε ενέργειά του στα πλαίσια της ποιμαντικής του ευθύνης. Δεν εκχωρεί το δικαίωμά του να ασχολείται με τα προβλήματα που απασχολούν το ποίμνιό του και να συμπαρίσταται, όποτε και όπως εκείνος κρίνει, στα πνευματικά του παιδιά. Δεν αισθάνεται καμία υποχρέωση να απολογηθεί σε οποιονδήποτε για μια πράξη, που του υπαγόρευσε η αρχιερατική του συνείδηση και το ποιμαντικό του χρέος.
Η εποχή που υπαγορεύοντο ή επεβάλλοντο από κοσμικούς παράγοντες αποφάσεις και ενέργειες στη Μητρόπολη Τριφυλίας πέρασε ανεπιστρεπτί. Ας το εμπεδώσουν οι πάντες.

3. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας τιμά όλους τους πολιτικούς και σέβεται το ρόλο τους στην κοινωνική ζωή. Ποτέ δεν έχει αναμειχθεί στην πολιτική.
Ούτε εκλογικό βιβλιάριο έχει, ούτε ποτέ έχει λάβει θέση υπέρ ή κατά ενός πολιτικού κόμματος, μιας παρατάξεως ή ενός προσώπου. Επίσης έχει κάνει συστάσεις στους κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως να απέχουν από κάθε πολιτική ή κομματική δραστηριότητα. Γιατί δεν εκτιμάται η στάση του αυτή και δεν συγκρίνεται με το παρελθόν; Γιατί άραγε δεν εξεδίδοντο τότε ψηφίσματα διαμαρτυρίας από το Δημοτικό Συμβούλιο, όταν από το Μητροπολιτικό Μέγαρο εξεπορεύοντο πολιτικές κατευθύνσεις και εμοιράζοντο ψηφοδέλτια και όταν εκκλησιαστικοί παράγοντες, κατά το δη λεγόμενον, «ανέβαζαν και κατέβαζαν» δημάρχους;

4. Η έκφραση γνώμης από μέρους του Μητροπολίτου επί ενός θέματος, που αφορά το παρόν και το μέλλον ενός τόπου, αποτελεί κατά τους πολιτικούς εκπροσώπους μας «πολιτικό ατόπημα»; Η ελεύθερη κατάθεση της απόψεώς του και η συμπαράσταση σε ένα μεγάλο μέρος του ποιμνίου του, που διεκδικεί αυτό που θεωρεί καλύτερο για τον τόπο του, αποτελεί «πολιτική παρέμβαση»; Ας μας διευκρινίσουν τον τρόπο που σκέπτονται: Τα προβλήματα του τόπου είναι αποκλειστικής τους αρμοδιότητος και κανείς άλλος δεν έχει το δικαίωμα να ασχολείται; Ή μήπως όλοι έχουν αυτό το δικαίωμα και μόνο ο Μητροπολίτης δεν το έχει;

5. «Ο ποιμήν ο καλός την ψυχήν αυτού τίθησιν υπέρ των προβάτων». Αυτή είναι η υποθήκη του Αρχιποίμενος Χριστού προς τους ποιμένες της Εκκλησίας. Οταν τα πνευματικά του παιδιά έχουν προβλήματα και αγωνίζονται για την επίλυσή τους, η θέση του ποιμένος είναι δίπλα τους, ό,τι κι αν αυτό τού στοιχίσει. Ο ιερός Χρυσόστομος για το δίκιο μιας χήρας συγκρούστηκε με το τότε πολιτικό καθεστώς, εκθρονίστηκε, εξορίστηκε, υπέστη ταλαιπωρίες και εξευτελισμούς, αλλά δεν υποχώρησε. Και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, αν και εγνώριζε ότι η στάση του δεν θα είναι αρεστή σε όλους, έκανε αυτό που θεωρούσε ορθό και δίκαιο. Και το ίδιο θα επαναλάβει σε κάθε περίσταση υπεύθυνα και ελεύθερα, με γνώμονα το θέλημα του Θεού κι όχι τα επιτάγματα των ανθρώπων.

6. Είναι πρώτιστο μέλημα για κάθε Επίσκοπο η ενότητα των ανθρώπων. Η προσευχή του Κυρίου: «Πάτερ, τήρησον αυτούς … ίνα εν ώσιν» αποτελεί προσευχή και αγωνία και του Μητροπολίτου μας, ο οποίος με τη παρουσία του και τη δράση του απ’ άκρου εις άκρον της Μητροπόλεώς μας έδωσε την αίσθηση της ενότητος Τριφυlίας και Ολυμπίας, η οποία λίγο πριν την εκλογή του είχε επίσημα αμφισβητηθεί. Σε πολλές περιπτώσεις τοποθετήθηκε κατά τού τοπικισμού και κατά των πολιτικών σκοπιμοτήτων που διαιρούν τους ανθρώπους. Και στην προκειμένη περίπτωση από το βήμα της συγκεντρώσεως των Φιλιατρών είπε ότι οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί από την κυβέρνηση πρέπει να γίνει σεβαστή και όλοι πρέπει να συνεργασθούν από κοινού, εντός των πλαισίων που θα θέσει αυτή. Και αυτό μόνον αποδεικνύει το πνεύμα της παρουσίας και παρεμβάσεώς του εκεί. Eπομένως ας μην ανησυχούν οι δημοτικοί μας άρχοντες για τον ενωτικό ρόλο του Επισκόπου. Καλύτερα θα είναι να διερωτηθούν
α) αν ενέργειές τους, όπως να καταγγέλλουν και να κατακρίνουν δημόσια όσους διετύπωσαν ή υποστήριξαν διαφορετική γνώμη από τη δική τους, αποτελεί στοιχείο που βοηθά στην ενότητα και
β) αν η ενότητα οικοδομείται με την επιβολή άνωθεν αποφάσεων και φίμωση των αντίθετων φωνών ή με τον ελεύθερο διάλογο και τον σεβασμό όλων των απόψεων.

7. Ο Σεβασμιώτατος θεωρεί ατόπημα την από θέσεως ισχύος και ασφαλείας καταδίκη όσων διεκδικούν για τον τόπο τους καλύτερες συνθήκες και βιώνουν την πικρία της στερήσεως προνομίων που είχαν από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους.
Πιστεύει ότι η θέση των γειτονικών δημοτικών αρχών ήταν στο πλάι και όχι απέναντι στους συμπατριώτες τους της νοτίου Τριφυλίας. Και τους καλεί εν μετανοία να αναθεωρήσουν τη στάση τους. Αυτό θα αποτελέσει την ασφαλέστερη βάση για την ενότητα στο μέλλον.

11 8 88. Ίσως η πιο πετυχημένη διαφήμηση του καλοκαιριού.

Αναμφισβήτητα αυτό το καλοκαίρι η πιο επιτυχημένη διαφημιστική καμπάνια ανήκει στον ΟΤΕ και ην υπηρεσία του 11 8 88.
Ο ΟΤΕ λοιπόν είναι αναμφισβήτητα ο νικητής του καλοκαιριού όσον αφορά τις διαφημίσεις του. Και αυτό γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερη επιτυχία σε μία διαφήμιση από το να καταφέρνει το slogan της να είναι η φράση που χρησιμοποιεί μία ολόκληρη χώρα. Και ο ΟΤΕ το πέτυχε με μία εκπληκτική φιγούρα και μία ατάκα που θα μείνει χρόνια!

Ο αριθμολόγος Πυθαγόρας Κοκτώ, λοιπόν, μας εξηγεί σε 4 διαφορετικές διαφημίσεις γιατί τα πάντα καταλήγουν στον αριθμό 11888.
"Τυχαίο; Δε νομίζω!"

Δείτε τις τέσσερις διαφημίσεις


Η πίτσα
Ο γύψος
Το βενζινάδικο
Το ταξίΠρος την Κα Νάντια Γιαννακοπούλου. Τι θα γίνει με το νέο Λύκειο Φιλιατρών???

Σχετικά με μια ερώτηση που κατέθεσε χθές η βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κα Νάντια Γιαννακοπούλου αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σχολικές μονάδες της Καλαμάτας θα θέλαμε να την παροτρύνουμε την βουλευτή να καταθέσει άλλη μία ερώτηση προς τους αρμόδιους υπουργούς για το μέλλον της κατασκευής του νέου λυκείου Φιλιατρών που έτσι όπως πάει το πράγμα μάλλον παλιό πρέπει να το αποκαλούμε καθότι είναι με τον σκελετό εδώ και κάτι χρόνια.

Πως έχει το θέμα..........

Εδω και πολλά χρόνια -αν δεν κάνω λάθος το 2004 ή 2005- έχει ξεκινήσει το χτίσιμο του νέου Λυκείου στα Φιλιατρά. Ενα λύκειο το οποίο θα ήταν κόσμημα για την πόλη σύμφωνα με τα τότε σχέδια που είχαν δει το φως της δημοσιότητας.
Ένα λύκειο που θα είχε όλες εκείνες τις προδιαγραφές ενός σύγχρονου κτηρίου, με αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, με αίθουσες υπολογιστών, αίθουσες εργαστηρίων κλπ κλπ.

Αρκετά χρόνια μετά το λύκειο είναι ακόμη με τον σκελετό του έχοντας πιάσει νυχτερίδες και αράχνες.

Στις 11 Δεκέμβρη του 2008, ο νομάρχης Μεσσηνίας Κος Δημήτρης Δράκος, σε επίσκεψη που είχε κάνει στο Δημαρχείο Φιλιατρών για την σύσκεψη σχετικά με τις αγροτικές καλλιέργειες και τις επενδύσεις του αγροτικού τομέα είχε αναφερθεί με δηλώσεις του στο Λύκειο Φιλιατρών λέγοντας ότι η αποπεράτωση των εργασιών του Λυκείου Φιλιατρών, το οποίο -όπως έλεγε τότε- θα δημοπρατηθεί τους πρώτους μήνες του 2009, και είναι ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ.
Τόνιζε τότε ο κος Δράκος ότι πρόκειται για το 1ο έργο της ΝΑΜ που θα δημοπρατηθεί από το ΕΣΠΑ.
Απο τις 11 Δεκέμβρη του 2008, μέχρι και σήμερα (δυο χρόνια και κάτι μήνες μετά) το λύκειο παραμένει στην ίδια κατάσταση. Ενας σκελετός και τίποτε άλλο.

Το θέμα έχει δει το φως της Δημοσιότητας μέσω της εβδομαδιαίας Εφημερίδας "Μεσσηνιακός λόγος" και έχει φτάσει στο Νομαρχιακό συμβούλιο μετά από ερώτηση του Νομαρχιακού συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας κου Θεόδωρου Μπρεδήμα.
Θέμα το οποίο είχαμε αναρτήσει και από αυτό το blog εδώ.

Το θέμα είναι τι μέλει γενέσθαι με το νέο Λύκειο Φιλιατρών.
Τι προβλέπεται να γίνει με τα δυο εκατομμύρια που υπολείπονται για να τελειώσει το λύκειο?

Ζητάμε λοιπόν απο την Κα Γιαννακοπούλου να ενδιαφερθεί για το θέμα και αν λάβει τέλος επιτέλους η αποπεράτωση του λυκείου Φιλιατρλών.

Γνωρίζουμε ότι η Κα Γιαννακοπούλου διαβάζει το Φιλιατρά news και είμαστε σίγουροι ότι θα το δεί το θέμα που αναρτούμε και θα πράξει τα δέοντα ώστε να πάρουμε επιτέλους απαντήσεις. Γιατί από τον Νομάρχη μας ακούμε μόνο λόγια.

Η Ομάδα σύνταξης του Φιλιατρά News

Ανοικτή επιστολή Ξύγκα προς Δημοτικό Σύμβούλιο και Πολίτες των Γαργαλιάνων.

Ανοικτή επιστολή συμπαράστασης στο Δημοτικό συμβούλιο και τους πολίτες των Γαργαλιάνων εξέδωσε σήμερα ο Δήμαρχος Φιλιατρών Κος Άλκης Ξύγκας ενώ ταυτόχρονα αφήνει πάρα πολλά υπονοούμενα κάνοντας λόγο για παλιό προμελετημένο έγκλημα, το οποίο επεξεργάστηκαν συμφεροντολόγοι ψηφοσυλλέκτες και τοπικιστές σε ανταπόδοση ρουσφετιών από πολιτικούς.

Αναλυτικά η ανοικτή επιστολή του Κου Ξύγκα αναφέρει:


Αγαπητέ Δήμαρχε και Αγαπητοί Δημοτικοί Σύμβουλοι της Συμπολίτευσης και Αντιπολίτευσης.
Αγαπητοί Πολίτες της γειτονικής πόλεως των Γαργαλιάνων.

Σας εκφράζω τις θερμές ευχαριστίες μου για το δίκαιο αγώνα, στον οποίο από κοινού συμμετείχαμε για να σώσουμε την ιδιαίτερη πατρίδα μας. Ο σκοπός της προσπάθειάς μας ήταν ιερός. Θέλαμε να διαφεντεύουμε τον τόπο μας και να ακολουθήσουμε το δρόμο που χάραξαν οι παππούδες μας, προσφέροντας ανιδιοτελώς στην πατρίδα μας.

Δημιουργήσαμε στη σκέψη μας και την καρδιά μας το νέο ισχυρό Δήμο Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους, πληρώντας όλα τα κριτήρια της νέας διοικητικής μεταρρύθμισης.
Η ξεπεσμένη πολιτική, η οποία μέσα σε υπουργικούς θώκους αναδεικνύει σκάνδαλα και μόνο, μας στέρησε το δημοκρατικό μας δικαίωμα της αυτοδιάθεσης, της αυτοδιαχείρισης και της αυτοδιοίκησης.

Λυπάμαι ειλικρινά για την έκβαση αυτής της προσπάθειας. Το έγκλημα ήταν προμελετημένο με δυνατούς εκτελεστές και πολλούς συνεργούς. Ήταν σχέδιο παλιό, το οποίο επεξεργάστηκαν συμφεροντολόγοι ψηφοσυλλέκτες και τοπικιστές σε ανταπόδοση ρουσφετιών από πολιτικούς. Η ιστορία θα δείξει. Ήταν πάνω από τις δυνάμεις μας να το αποτρέψουμε.

Η δύναμή μας είναι το δίκιο μας. Μας έκλεψαν τα λεφτά μας, την εθνική μας υπερηφάνεια, τη δημοκρατική μας συνείδηση, τώρα μας κλέβουν και τις ιδιαίτερες πατρίδες μας.
Φτάνει πια!!
Μας χώρισαν σε δεξιούς και αριστερούς , γιατί ξέρουν καλά την ισχύ του «διαίρει και βασίλευε».
Φτάνει πια !!
Θέλουμε να είμαστε οπαδοί του καλού και να υπηρετούμε το δίκαιο.

Ο Καλλικράτης ξεχείλισε το ποτήρι. Τους υπευθύνους τους γνωρίζετε. Τιμωρήστε τους... με κάθε τρόπο!
Συνεχίστε να διεκδικείτε την ιδιαίτερη πατρίδα μας... με κάθε τρόπο!
Σε ότι μου αναλογεί, να είστε σίγουροι ότι θα υπερβάλω εαυτό για αυτό το σκοπό.

Και πάλι σας ευχαριστώ για τη συνεργασία στον δίκαιο αγώνα μας.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
ΆΛΚΗΣ ΞΥΓΚΑΣ

Απάντηση του Δημάρχου Φιλιατρών Άλκη Ξύγκα στο Δημοτικό Συμβούλιο Κυπαρισσίας

«Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες».

Με αυτή την φράση του Βολταίρου ο Δήμαρχος Φιλιατρών Άλκης Ξύγκας απαντά στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο που έγινε στην κυπαρισσία για το ψήφισμα διαμαρτυρίας κατά του μηροπολίτη Τριφυλίας και ολυμπίας κ.κ. Χρυσοστόμου.
Ο Κος Ξύγκας υπεραμύνθηκε τη επιλογής του μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας να εκφράζει δημόσια την γνώμη του και δηλώνει ότι χαίρεται και παίρνει κουράγιο από τη στάση του.
Γνωρίζοντας ότι αυτά που λέει είναι χωρίς .........

ιδιοτέλεια και χωρίς υστεροβουλία ο κος Ξύγκας δηλώσει ευθαρσώς ότι θα τον ακούει και θα τον συμβουλεύεται μ σεβασμό όπως έχει κάνει πάντοτε ακόμα και αν κάποιες φορές διαφωνεί μαζί του.
Αναλυτικά η απάντηση που εξέδωσε ο κος Ξύγκας αναφέρει:

«Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες».

Η φράση του Βολτέρου είναι ένα μάθημα Δημοκρατίας προς τους συναδέλφους του Δημοτικού Συμβουλίου Κυπαρισσίας, σχετικά με τη θέση που πήραν κάποιοι από αυτούς απέναντι στον Δεσπότη μας, ο οποίος εξέφρασε γνώμη δημόσια για τον Καλλικράτη.

Απευθυνόμενος δε προς τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας, του δηλώνω ότι χαίρομαι και παίρνω κουράγιο από τη στάση του.

Καταθέτει ευθαρσώς αυτό που πιστεύει με ανιδιοτέλεια και χωρίς να σκέφτεται τις αντιδράσεις. Μαθήματα συμπεριφοράς ηγέτη... Θρησκευτικού Ηγέτη. Μακάρι να υπάρξουν και στην πολιτική αντίστοιχα παραδείγματα.

Θα τον ακούω και θα τον συμβουλεύομαι πάντα με σεβασμό, ακόμα κι αν διαφωνώ μαζί του, γιατί γνωρίζω ότι η φωνή του δεν κρύβει καμία ιδιοτέλεια, τίποτα φτηνό, τίποτα υστερόβουλο.


Δεν έκανε αποδεκτή την παραίτηση Σαπέρα ο Άλκης Ξύγκας

Την παραίτηση του υπέβαλε και επίσημα χθες στο Δήμο Φιλιατρών ο επικεφαλής της Ελάσσονος μειοψηφίας του Δημοτικού συμβουλίου Φιλιατρών Θεόδωρος Σαπέρας διαμαρτυρόμενος για την προκλητική αγνόησή από πλευράς κυβέρνησης της θέλησης της Τοπικής Κοινωνίας και των δημοκρατικών θεσμών, για την ίδρυση του νέου Καλλικρατικού Δήμου – Δήμος Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους.

Η επίσημη κατάθεση της παραίτησης Σαπέρα προς τον Κο Ξύγκα αναφέρει τα εξής:


Κύριε Δήμαρχε,

Αφού σας εκφράσω τις ευχαριστίες μου, για την άψογη συνεργασία μας, όλα αυτά τα χρόνια, στα πλαίσια των δημοκρατικών θεσμών, για το καλό της πόλης των Φιλιατρών και των κατοίκων της, σας υποβάλλω την παραίτησή μου, από μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Φιλιατρών, σαν ένδειξη ακραίας διαμαρτυρίας, επειδή η κυβέρνηση μας αγνόησε προκλητικά τη θέληση της Τοπικής Κοινωνίας και τους δημοκρατικούς θεσμούς, για την ίδρυση του νέου Καλλικρατικού Δήμου – Δήμος Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους.


Ο κος Ξύγκας απάντησε αρνητικά στο κείμενο παραίτησης που υπέβαλε ο κος Θεόδωρος Σαπέρας λέγοντας του ότι κατανοεί την έντονη και ακραία αντίδραση του στην άρνηση της Κυβέρνησης να σεβαστεί τη βούληση των τοπικών κοινωνιών στην επερχόμενη μεγάλη διοικητική μεταρρύθμιση.
Ευχαρίστησε τον Κο Σαπέρα για την άψογη συνεργασία αυτά τα χρόνια και τον παρακάλεσε να ξανασκεφτεί την παραίτηση του προσβλέποντας μόνο στο καλό της πόλης των Φιλιατρών.

Αναλυτικά η απάντηση του κου Ξύγκα αναφέρει:

Κύριε Θ. Σαπέρα
Κατανοώ την έντονη και ακραία αντίδρασή σας στην άρνηση της Κυβέρνησης να σεβαστεί τη βούληση των τοπικών κοινωνιών στην επερχόμενη μεγάλη διοικητική μεταρρύθμιση αλλά είμαι υποχρεωμένος να μην αποδεχθώ την παραίτησή σας, θεωρώντας ότι απουσία σας θα αποτελέσει έλλειμμα για το Δημοτικό Συμβούλιο και τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών της Τοπικής κοινωνίας μας.
Είναι η ευκαιρία και δημοσίως να σας ευχαριστήσω θερμά για την άψογη συνεργασία μας, πέρα από μικροκομματικές και στείρες αντιπαραθέσεις και να σας παρακαλέσω θερμά να το ξανασκεφτείτε για το καλό της πόλης μας.
Η νέα διοικητική μεταρρύθμιση «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ», αν και χωροταξικά για την πόλη μας, μας βρίσκει εντελώς αντίθετους, θα πρέπει να βρει την πόλη μας το ίδιο δυναμική, με προοπτική ανάπτυξης , στελεχωμένη με ανθρώπους έτοιμους να αγωνιστούν για το συμφέρον των πολιτών της.


Φιλιατρά: Πολεοδομικός σχεδιασμός.....

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010 η αναγγελθείσα από χθες από τον Δήμαρχο Άλκη Ξύγκα πρώτη ενημέρωση για τον πολεοδομικό σχεδιασμό. Ήταν μια χρήσιμη συνάντηση που έδωσε την δυνατότητα στους παραβρισκόμενους να ενημερωθούν, να περιγράψουν την σημερινή πραγματικότητα και να κάνουν προτάσεις γενικότερου ενδιαφέροντος για το μέλλον.

Συζητήθηκε η χρήση γης και ο γενικότερος πολεοδομικός σχεδιασμός. Προβλημάτισε ιδιαίτερα τους παραβρισκόμενους που ήταν οι: κ. Ξύγκας, οι αντιδήμαρχοι κ. Στάμος. Κ. Παναγιωτόπουλος και κ. Παγάνης και οι υπάλληλοι μηχανικοί της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου. Την ενημέρωση την έκαναν τρεις υπεύθυνες που προσπαθούν να κάνουν τον πολεοδομικό σχεδιασμό των Φιλιατρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας και στο παρελθόν είχαν γίνει ανάλογες προσπάθειες αλλά δεν τελεσφόρησαν.
Ευχόμαστε και ελπίζουμε η εφαρμογή του .........

Καλλικράτη να μην σταθεί εμπόδιο για την ολοκλήρωση του σημαντικότερου ίσως έργου υποδομών όλων των εποχών. Ελπίζουμε στο μέλλον να συμμετέχουν όλοι οι φορείς και οι πολίτες των Φιλιατρών που με τις προτάσεις τους θα βοηθήσουν στην δημιουργία ενός πραγματικού, ουσιαστικού, σύγχρονου και αναπτυξιακού πολεοδομικού σχεδιασμού.
Χαιρετίζουμε την προσπάθεια που έστω και καθυστερημένα γίνεται από τον Δήμο Φιλιατρών.

Πηγή: Filiatrablog

Το φθινόπωρο καταφθάνει το νέο λειτουργικό σύστημα της Google

Στα «τέλη του φθινοπώρου» εκτιμά η Google ότι θα διαθέσει στους κατασκευαστές υπολογιστών το λειτουργικό σύστημα ανοιχτού κώδικα Chrome OS, το οποίο προορίζεται για φορητούς υπολογιστές και άλλες συσκευές που θα τρέχουν λογισμικό μέσω του Διαδικτύου.

«Θα είμαστε επιλεκτικοί όσον αφορά το πώς θα το φέρουμε στην αγορά επειδή θέλουμε να προσφέρουμε μια εξαιρετική εμπειρία χρήστη» δήλωσε στο AFP ο Σουντάρ Πιτσάι, επικεφαλής του προγράμματος Chrome, μιλώντας από την έκθεση τεχνολογίας Computex στην Ταϊβάν.

«Ελπίζουμε να έχουμε εκατομμύρια χρήστες .....

από την πρώτη ημέρα» πρόσθεσε ο Πιτσάι σύμφωνα με το Reuters.

Το νέο λειτουργικό σύστημα βασίζεται στο Chrome, το πρόγραμμα πλοήγησης στο Διαδίκτυο της Google που χρησιμοποιείται σήμερα από 70 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.

Οι υπολογιστές με Chrome OS θα βασίζονται στο Διαδίκτυο για να τρέξουν εφαρμογές γραφείου ή άλλα προγράμματα σε απομακρυσμένους διακομιστές, ή στο «υπολογιστικό νέφος» όπως ονομάζεται αυτή η προσέγγιση.

Δεδομένου ότι το Chrome OS είναι λογισμικό ανοιχτού κώδικα, η Acer και άλλοι κατασκευαστές που ενδιαφέρονται να το χρησιμοποιήσουν θα μπορούν να το τροποποιήσουν σύμφωνα με τις ανάγκες του.

Εκτός από το Chrome OS, η Google έχει αναπτύξει και το «ελαφρύ» λειτουργικό σύστημα Android που χρησιμοποιείται ήδη σε αρκετά μοντέλα κινητών τηλεφώνων.

Πηγή: in.gr

Αυτοτραυματίστηκε χτυπώντας το κεφάλι του στα έδρανα δικαστηρίου!

Αυτοτραυματίστηκε κτυπώντας το κεφάλι του στα έδρανα του δικαστηρίων της Καλαμάτας ένας 60χρονος από τα Φιλιατρά, στο άκουσα της τρίμηνης που του επιβλήθηκε από το Δικαστήριο.

Ο 60χρονος ο οποίος κατηγορείτο για κλοπή 50 μέτρων ποτίσματος, αιμόφυρτος διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις, χωρίς όμως να διαπιστωθεί κάτι ανησυχητικό.
Ο τραυματίας μετά τα ράμματα που έγιναν στο κεφάλι .........

του παρέμεινε για παρακολούθηση στο νοσοκομείο.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 3ης Ιουνίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.
Η Εφημερίδα Μεσσηνιακός Λόγος είναι εβδομαδιαίαΤετάρτη, 2 Ιουνίου 2010

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 79-70. Δεν λυγίζει με τίποτα

Τι και αν βρέθηκε πίσω με 14 πόντους στα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου;
Τι και αν οι περισσότεροι πρωτοκλασάτοι παίκτες του βρέθηκαν σε κακή βραδιά;
Ο Παναθηναϊκός έχει καρδιά πρωταθλητή και την κατέθεσε στον τρίτο τελικό κερδίζοντας τον Ολυμπιακό με 79-70 και παίρνοντας προβάδισμα στη σειρά με 2-1. Μάικ Μπατίστ και Ντρου Νίκολας οι κορυφαίοι για τους νικητές.
Σπουδαία δουλειά από Μπουρούση, Τσίλντρες και Μπέβερλι για τους «ερυθρολεύκους». Την Κυριακή 6 Ιουνίου (21:45 ΣΚΑΪ) στο ΣΕΦ ο τέταρτος τελικός.

Το ματς ................

Ο Παναθηναϊκός άρχισε το παιχνίδι «δαιμονισμένος». Στο πρώτο δίλεπτο οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με 7-0 με τον Ολυμπιακό να μην μπορεί σε ορισμένες φάσεις να περάσει ούτε το κέντρο του γηπέδου. Η αφύπνιση των Κλέιζα και Τσίλντρες, όμως, βοήθησαν την ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη να μπει στο παιχνίδι και να μειώσει σε 14-9. Ο Ντρου Νίκολας, όμως, είχε πάρει «φωτιά» σκοράροντας από παντού και μαζί με τον Μιλένκο Τέπιτς, έφεραν τους «πράσινους για πρώτο φορά στο +10 (19-9). Ο Παναγιώτης Γιαννάκης είδε πως Σχορτσανίτης και Βούισιτς δεν μπορούσαν να βοηθούσαν ούτε στην άμυνα, αλλά ούτε και στην επίθεση και έτσι επιστράτευσε τον Γιάννη Μπουρούση, ο οποίος έδωσε λύσεις με τον Ολυμπιακό να μειώνει σε 25-17 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Ο Ολυμπιακός έκανε το καλύτερο του πεντάλεπτο τα τελευταία χρόνια στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναθηναϊκό στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου. Οι «ερυθρόλευκοι» με επιμέρους σκορ 17-1 και τους Μπουρούση και Μπέβερλι να «πυροβολούν» ασταμάτητα πέρασαν μπροστά με δέκα πόντους (36-26). Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έριξε αμέσως τον Ντρου Νίκολας στο ματς και ο Παναθηναϊκός απάντησε με δικό του σερί 10-0 για το (36-36) με τον Αμερικανό να έχει 5/6 τρίποντα, δύο λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου το οποίο τελείωσε με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται 43-38 και αυτό κυρίως γιατί κατάφεραν να αντιδράσουν σωστά στην αντεπίθεση των «πρασίνων». Η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη τελείωσε το πρώτο ημίχρονο με 10/15 τρίποντα και αυτός ήταν ο βασικός λόγος που βρέθηκαν μπροστά με +5.

Ο Παναθηναϊκός ήταν και πάλι άστοχος στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Και νευρικός. Το ένα λάθος διαδεχόταν το άλλο για τους «πράσινους», την ίδια ώρα που ο Ολυμπιακός… έβρισκε το χέρι του και πάλι πίσω από τη γραμμή των 6.25 με τον Γιάννης Μπουρούση να είναι εξαιρετικός. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 54-44, αλλά και 60-46 με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να βλέπει τους Σπανούλη, Διαμαντίδη και Μπατίστ να είναι σε τραγική βραδιά. Ο «Ζοτς» ανακάτεψε την τράπουλα και ρίχοντας τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στο ματς βρήκε κάποιες λύσεις για το 60-51 του τρίτου δεκαλέπτου.

Στα πρώτα τέσσερα λεπτά της τελευταίας περιόδου ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε την αντεπίθεση του. Με επιμέρους σκορ 12-1, οι «πράσινοι» κατάφεραν να προηγηθούν με 63-61, πέντε λεπτά πριν τη λήξη του ματς με τον Παναγιώτη Γιαννάκη και τους συνεργάτες του να διαμαρτύρονται έντονα για τη σκληρή άμυνα των παικτών του «τριφυλλιού», οι οποίοι έπαιζαν άμυνα στα όρια του φάουλ. Μέσα σε εφτά λεπτά στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση και με επιμέρους σκορ 18-4 στο συγκεκριμένο διάστημα οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με 69-64. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να είναι ασταμάτητος, έφτασε τη διαφορά ακόμη και στο +8 (73-65) κάνοντας ουσιαστικά το 2-1.

Δεκάλεπτα: 25-17, 38-43, 51-60, 79-70

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 4, Σπανούλης 10, Περπέρογλου 10, Μπατίστ 10, Φώτσης, Γιασικεβίτσιους 4, Νίκολας 18 (5), Τσαρτσαρής 6 (1), Διαμαντίδης 7, Πέκοβιτς 10, Καλάθης.

Ολυμπιακός (Γιαννάκης): Παπαλουκάς 5 (1), Πεν, Τσίλντρες 15 (4), Βούισιτς 7, Μπουρούσης 17 (3), Μπέβερλι 9 (2), Κλέιζα 10 (2), Μαυροκεφαλίδης, Τεόντοσιτς 7 (2), Σχορτσανίτης.

Πειθαρχική δίωξη σε 3 μηχανικούς για το λιμάνι Κυπαρισσίας.

Την πειθαρχική δίωξη 3 μηχανικών - στελεχών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για παράβαση των υπαλληλικών τους καθηκόντων στο έργο της βελτίωσης του λιμανιού της Κυπαρισσίας, προτείνουν με έκθεσή τους οι επιθεωρητές ελεγκτές Δημόσιας διοίκησης.
Για το λόγο αυτό ο περιφερειάρχης Φώτης Χατζημιχάλης με έγγραφό του τούς είχε καλέσει σε έγγραφη απολογία (η προθεσμία παρήλθε το πρώτο 10ήμερο του Μαΐου).
Πρόκειται για τον μέχρι πρότινος μηχανικό της .........

Διεύθυνσης Δημοσίων Εργων και σήμερα διευθυντή του γραφείου του υπουργού Υποδομών Γιώργο Κωστόγιαννη, τον προϊστάμενο της ΔΕΚΕ Γιώργο Παπαηλιού και το μηχανικό της ίδιας υπηρεσίας Μιχάλη Σμυρνιώτη.

Σύμφωνα με τις κλήσεις σε απολογία από τον κ. Χατζημιχάλη, όπου επισημαίνεται ότι μετά από έλεγχο που διενήργησαν επιθεωρητές στη ΔΕΚΕ Περιφέρειας Πελοποννήσου προτείνεται η πειθαρχική τους δίωξη, αναφέρεται χαρακτηριστικά: Για τον κ. Κωστόγιαννη, γιατί σύμφωνα με νόμο του 2007, «παραβήκατε τα υπαλληλικά σας καθήκοντα, επειδή δε μεριμνήσατε ως πρόεδρος της επιτροπής παραλαβής των εργασιών του έργου “Βελτίωση λιμένος Κυπαρισσίας“ κατά παράβαση διατάξεων του Π.Δ. 609/85, για την προσωρινή παραλαβή του, ενώ έχουν παρέλθει 6 μήνες από τη βεβαιωμένη περάτωσή του (9/12/2008). Η τελική επιμέτρηση υποβλήθηκε την 29η - 12 - 2008 και ο χρόνος εγγύησης έληξε 9/3/2010». Για τους κυρίους Παπαηλιού και Σμυρνιώτη, γιατί σύμφωνα με νόμο του 2007, «παραβήκατε τα υπαλληλικά σας καθήκοντα (ο δεύτερος ως αναπληρωτής επιβλέπων μηχανικός του έργου), επειδή δεν ελέγξατε το 14ο λογαριασμό που υποβλήθηκε την 5/11/2008 από τον ανάδοχο του έργου.

Ηχητικά αποσπάσματα από την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κυπαρισσίας.

Σε μια έκτακτη συνεδρίαση που -όπως ειπώθηκε διήρκεσε 3 ωρες(!!!)- οι Δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Κυπαρισσίας ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΚΑΝ στην κυριολεξία για να ανταλλάξουν απόψεις για το αν θα πρέπει να την πουν στον δεσπότη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσόστομο ή όχι. Πως θα του την πουν, αν θα του τραβήξουν το αφτί ή το μούσι, ή τι άλλο θα του τραβήξουν.

Τελικά και μετά από περίπου 3 ώρες συνεδρίαση για ένα έκτακτο θέμα έβγαλαν το παρακάτω ψήφισμα:

"Θεωρούμε ότι η συμμετοχή του Μητροπολίτη ...........

στο διεκδικητικό συλλαλητήριο του Δήμου Φιλιατρών και Γαργαλιάνων δεν συνάδει με τον ενωτικό ρόλο του Πνευματικού Πατέρα.
Καλούμε με σεβασμό τώρα τον Μητροπολίτη να αναπτύξει δράση προς την κατεύθυνση της άμβλυνσης των τοπικιστικών αντιθέσεων και την εμπέδωση των αισθημάτων ενότητας στο Δήμο Τριφυλίας".

Κατεβάσαμε απο το Ράδιο Κυπαρισσία 936 την εκπομπή της 1ης Ιουνίου όπου είχε εκτενή αποσπάσματα απο το Δημοτικό συμβούλιο Κυπαρισσίας.
Ακολουθεί το ηχητικό απο την συνεδρίαση. Το αρχείο έχει υποστεί επεξεργασία πετώντας έξω κομμάτια άσχετα με την συνεδρίαση και φυσικά διαφημίσεις που έπαιξε ο σταθμός.
Το καθαρό κομμάτι συνεδρίασης είναι 53 λεπτά και αξίζει να ακούσετε τι ειπώθηκε.

Θα θέλαμε να πούμε ένα μεγάλο μπράβο στον Δημοτικό σύμβουλο Κυπαρισσίας κο Γρηγόρη Γκότση για την τοποθέτηση του στο Δ.Σ.
Ο Δεσπότης έχει το δικαίωμα να εκφέρει την γνώμη του αλλά να συζητήσουμε αν μπορεί να παρίσταται σε "πολιτικό" συλλαλητήριο, θεωρώντας ότι "στους αγώνες του 1964 και 1980 στην Επιτροπή Αγώνα πρώτος στην λίστα ήταν ο τότε Μητροπολίτης όταν η διεκδίκηση αφορούσε τον αυτοδιοικητικό χάρτη και επομένως δεν υπάρχει νομιμοποίηση να δεχθούμε επιλεκτική μνήμη.
Μπράβο σας και πάλι Κε Γκότση. Ίσως η πιο καθαρή φωνή στο Δημοτικό συμβούλιο.

Αυτό που δεν καταλάβαμε καλά ήξταν αυτό που είπε ο Παναγιώτης Τσίγκανος:
"Δεν θα υπήρχε πρόβλημα αν γνώριζα ότι αύριο θα ήταν σε ένα συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ ή της ΓΣΕΕ για όσους αγωνίζονται να επιβιώσουν και αγωνίζονται για το αύριο"

ΣΙΓΑ ρε φίλε μην σου δίνει ο Δεσπότης καθημερινά δελτίο κίνησης και δελτίο επισκέψεων του.
Ακούστε τώρα τι ειπώθηκε στο έκτακτο Δημοτικό συμβούλιο Κυπαρισσίας και βγάλτε μόνοι σας τα συμπεράσματα σας.Απεργία την Πέμπτη για τα ΜΜΕ

Κινητοποίηση με 24ωρη απεργία, συγκέντρωση και πορεία στη Βουλή, εξήγγειλαν για αύριο, Πέμπτη, οι κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις από τον κλάδο του Τύπου, ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΣΥ και ΠΟΣΠΕΡΤ, αντιδρώντας στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Οι πρόεδροι των οργανώσεων, ............

Π. Σόμπολος, Στ. Νικολόπουλος και Π. Καλφαγιάννης, αντίστοιχα, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου δήλωσαν, ότι θα κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις «ενάντια στα αντιασφαλιστικά και αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης».

Ειδικότερα, το διεκδικητικό πλαίσιο της κινητοποίησης αφορά τη «μη κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας», την «κατοχύρωση των θέσεων εργασίας» και την «παύση των απολύσεων», την «απόσυρση των αντιλαϊκών μέτρων, που ψηφίστηκαν για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας», «να μη γίνουν οι εργαζόμενοι εξιλαστήρια θύματα της οικονομικής κρίσης, που προκάλεσε η κακοδιαχείριση και η κερδοσκοπία με την ανοχή του πολιτικού συστήματος, και να μη χαθούν οι πόροι των ταμείων, οι συντάξεις, η περίθαλψη και η επικούρηση του κλάδου».

Οι ομιλητές, εξάλλου, χαρακτήρισαν «κορυφή του παγόβουνου» το ασφαλιστικό και μίλησαν για λαίλαπα σαρωτικών μέτρων, η οποία θα μεταβάλει δραματικά το εργασιακό και βιοτικό επίπεδο.

Αναφέρθηκαν στο «ανασφαλές περιβάλλον», που βιώνει ο χώρος, και υπογράμμισαν την αγωνιστικότητα και τη συνέχιση των κινητοποιήσεων, προκειμένου να υπογραφούν οι συλλογικές συμβάσεις.

Χαρακτήρισαν «εκπροσώπους Τύπου της Τρόϊκα» τους υπουργούς, οι οποίοι αποδέχονται τις αποφάσεις της, «παρουσιάζοντας κάποια αρχική αντίδραση μόνο», μίλησαν για «αξιοπρέπεια και χρέος να διατηρήσουμε τα στοιχειώδη από τα κεκτημένα», τονίζοντας ότι στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα.

Τέλος, ο κ. Σόμπολος αναφέρθηκε στην κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων που θα ακολουθήσει μέχρι τη δικαίωση των αιτημάτων του κλάδου. Επίσης, καταδίκασε τη «δολοφονική επίθεση» του Ισραήλ ενάντια στην ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα και ανακοίνωσε ότι έγιναν οι απαραίτητες παρεμβάσεις και επαφές με τους αρμόδιους υπουργούς, προκειμένου να επαναπατριστούν το συντομότερο οι τρεις δημοσιογράφοι, που συμμετείχαν στην αποστολή.

Τελικός Α1 μπάσκετ - Πράξη τρίτη

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός βρίσκονται στο 1-1 και η αποψινή (21:45 - ΣΚΑΪ) τρίτη μεταξύ τους αναμέτρηση για τους τελικούς της Α1 μπάσκετ αναμένεται να κρίνει πολλά. Ο νικητής θα κάνει το 2-1 και θα φτάσει μια ανάσα από την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος. Κανονικά θα αγωνιστεί ο Βασίλης Σπανούλης. Κατάμεστο αναμένεται και σήμερα το ΟΑΚΑ.

Οι δύο πρώτοι «αιώνιοι» τελικοί είχαν τελείως διαφορετική εικόνα.
Στο πρώτο παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός ήταν η ..........

μοναδική ομάδα που υπήρχε στο παρκέ του ΟΑΚΑ και έτσι οι «πράσινοι» έφτασαν απολύτως φυσιολογικά στο 1-0 με την τελική διαφορά των 19 πόντων να είναι μάλλον… κολακευτική για τους «ερυθρολεύκους». Μέσα σε τέσσερις ημέρες, όμως, ο Ολυμπιακός κατάφερε να μαζέψει τα κομμάτια του και να κάνει το 1-1. Η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη ήξερε τι ήθελε μέσα στο γήπεδο και κυρίως είχε τον τρόπο να το πάρει. Έτσι, η σειρά ήρθε στην ισορροπία.Το αποψινό τρίτο ματς της σειράς αναμένεται να κρίνει πολλά. Η ομάδα που θα φύγει νικήτρια απόψε από το ΟΑΚΑ έχοντας κάνει το 2-1 θα βρεθεί μια ανάσα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Κανονικά ο Σπανούλης

Ο Βασίλης Σπανούλης θα αγωνιστεί κανονικά στον τρίτο τελικό της σειράς. Ο Έλληνας γκαρντ του Παναθηναϊκού έλαβε μέρος στην χθεσινή προπόνηση του «τριφυλλιού» και έτσι τέθηκε στη διάθεση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς για το αποψινό ματς. Το «παρών» στη χθεσινή προπόνηση των «πρασίνων» έδωσε και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, ο οποίος αφού εξέφρασε τη στήριξη του και την πίστη του στην ομάδα, ζήτησε από τους παίκτες και το τεχνικό τιμ τη νίκη στην αποψινή αναμέτρηση.

Με θάρρος και θράσος

Ο Ολυμπιακός… δεν κατέβηκε στον πρώτο τελικό των τελικών. Οι «ερυθρόλευκοι» παρουσιάστηκαν φοβισμένοι στο πρώτο ματς της σειράς με αποτέλεσμα να ηττηθούν με 19 πόντους διαφορά και αν ο Παναθηναϊκός δεν έριχνε ρυθμό στο τέλος, η διαφορά μπορεί να ήταν και πολύ μεγαλύτερη. Στο παιχνίδι του ΣΕΦ, όμως, οι Πειραιώτες έδειξαν πως μπορούν να κερδίσουν τον «αιώνιο» αντίπαλο τους. Τι διαφορετικό έκαναν σε σχέση με το πρώτο ματς; Είχαν θάρρος και θράσος. Δύο στοιχεία που θέλει να δει από τους παίκτες του και απόψε ο Παναγιώτης Γιαννάκης στο παρκέ του ΟΑΚΑ.

Ολυμπιακός: Τους έφτυσε στην μάπα ο Βαλβέρδε.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε αρνήθηκε την πρόταση του Ολυμπιακού για ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας, όπως μετέδωσε πρώτος ο NovaΣΠΟΡ FM 94.6 και ο Μιχάλης Τσόχος. Ο 46χρονος τεχνικός, με επίσημη ανακοίνωση, εξήγησε πως οι λόγοι της άρνησής του είναι προσωπικοί. «Εκφράζω την άρνησή μου στην πρόταση του Ολυμπιακού να αναλάβω προπονητής της ομάδας. Οι λόγοι της συγκεκριμένης άρνησης έχουν να κάνουν με προσωπικά θέματα που δεν μου επιτρέπουν να μετακινηθώ στην Ελλάδα».

Η ανακοίνωση του Ερνέστο Βαλβέρδε ..........

«Εκφράζω την άρνησή μου στην πρόταση του Ολυμπιακού να αναλάβω προπονητής της ομάδας. Οι λόγοι της συγκεκριμένης άρνησης έχουν να κάνουν με προσωπικά θέματα που δεν μου επιτρέπουν να μετακινηθώ στην Ελλάδα. Θέλω να εκφράσω τις ειλικρινείς μου ευχαριστίες στον Ολυμπιακό και ειδικά στον πρόεδρό του, Σωκράτη Κόκκαλη, που μου έδωσε την ευκαιρία να αναλάβω την εκτέλεση ενός αθλητικού πρότζεκτ που θα ικανοποιούσε οποιονδήποτε επαγγελματία. Η απόφασή μου προκαλεί αντικρουόμενα συναισθήματα εξ’ αιτίας των ιδιαίτερων δεσμών που με ενώνουν με τον σύλλογο. Θέλω να κάνω ιδιαίτερη αναφορά στον κόσμο του Ολυμπιακού για την αγάπη που εξέλαβα όλο αυτό τον καιρό. Ελπίζω και εύχομαι στο κοντινό μέλλον να επιστρέψω με έργα όλη την αγάπη και την στοργή που με περιέβαλαν όλο αυτό τον καιρό».

Αντιδράσεις βενζινοπωλών σε περαιτέρω αύξηση φόρων στα καύσιμα

Την διαφωνία της στις προτάσεις για αντικατάσταση των τελών κυκλοφορίας με αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος (ΟΒΕ).

Όπως επισημαίνει η Ομοσπονδία, η συγκεκριμένη πρόταση ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο καταλήστευσης των καταναλωτών μέσω των καυσίμων, αλλά και δημιουργεί ακόμη ασφυκτικότερες συνθήκες λειτουργίας των πρατηρίων.

Κρούει επίσης τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς .......

όπως προβλέπει θα υπάρξουν μεγάλες αδικίες, αφού εκατοντάδες χιλιάδες οχήματα θα πληρώσουν τρεις και τέσσερες φορές την αξία του τέλους, ανάλογα με τα καύσιμα και όχι τα χιλιόμετρα που θα καταναλώνουν.

Σημειώνει παράλληλα ότι εκατοντάδες πρατήρια έκλεισαν και βρίσκονται ένα βήμα πριν το κλείσιμο, ενώ την ίδια ώρα η κατανάλωση πέφτει και η χώρα μας έχει πλέον τις ακριβότερες τιμές υγρών καυσίμων στην Ε.Ε. Σύμφωνα με την ΟΒΕ, αν οι φόροι της βενζίνης δεν είχαν αυξηθεί, η τιμή της σήμερα θα ήταν 1,19 ευρώ/λίτρο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Από τις ακριβότερες χώρες στις τιμές βενζίνης η Ελλάδα

Την τρίτη θέση καταλαμβάνει η Ελλάδα σε έρευνα που πραγματοποίησε το ΕΛΚΕΚΑ σε δέκα ευρωπαϊκές χώρες όσον αφορά στις τιμές της βενζίνης για το μήνα Μάιο.

Όπως προκύπτει από την έρευνα, η Ελλάδα έρχεται τρίτη με τιμή λίτρου 1,45 ευρώ μετά την Ολλανδία που είναι πρώτη με τιμή λίτρου 1, 585 και το Βέλγιο που είναι δεύτερο με τιμή λίτρου 1,485 ευρώ.

Λαμβάνοντας μάλιστα υπόψη τις τιμές της ..........

βενζίνης σε σύγκριση με τους βασικούς μισθούς των 10 κρατών το ΕΛΚΕΚΑ διαπίστωσε ότι η χώρα μας έρχεται δεύτερη στην μείωση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών, αφού με μία ώρα εργασίας αγοράζει 2,83 λίτρα βενζίνη, με πρώτη την Πορτογαλία που αγοράζει 1,96 λίτρα βενζίνη.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Υπουργείο Οικονομίας: Δεν παγώνει η επιστροφή του ΦΠΑ

Η επιστροφή ΦΠΑ «δεν παγώνει», αλλά συνεχίζει να επιστρέφεται στους δικαιούχους μετά από προσωρινό έλεγχο ή σε ειδικές περιπτώσεις από τακτικό έλεγχο.

Αυτό επισημαίνει το υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωσή του, χαρακτηρίζοντας λανθασμένα σχετικά δημοσιεύματα.

Τονίζει ακόμη πως στόχος είναι να αντιμετωπιστεί η καταστρατήγηση των επιστροφών φόρου χωρίς έλεγχο για πλαστά και εικονικά τιμολόγια σε δήθεν δικαιούχους.

Σημειώνεται ότι με την Υπουργική Απόφαση ........

1072 της 26ης Μαΐου 2010 παρατάθηκε μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2010 η προθεσμία επιστροφής Φ.Π.Α προκειμένου να διενεργηθούν οι έλεγχοι από τις αρμόδιες αρχές.

Σε λίγο στο Φιλιατρά News........Έρχονται σε λίγη ώρα αποσπάσματα από την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Κυπαρισσίας για να βγάλουν ψήφισμα διαμαρτυρίας προς τον Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσόστομο για την εμφάνιση του στο συλλαλητήριο Φιλιατρών. την Δευτέρα 24 Μαΐου.

Λίγη υπομονή και θα ακούσετε πολλά........ και για ορισμένους θα αηδιάσετε με αυτά που αραδιάζουν.

Όλα αυτά σε λίγο.......Τέλος οι συντάξεις από τον ΟΑΕΕ – Στον αέρα 305.000 συνταξιούχοι

Δεκτή η παραίτηση του διοικητή του ΟΑΕΕ. Ο οργανισμός αδυνατεί να πληρώσει τις συντάξεις σε χιλιάδες συνταξιούχους.

Ο κίνδυνος διακοπής καταβολής των συντάξεων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών σε περισσότερους από 305.000 δικαιούχους το αργότερο από τον Αύγουστο και μετά, εξανάγκασε χθες το διοικητή Κωνσταντίνο Παπαθανασίου να γνωστοποιήσει στον Ανδρέα Λοβέρδος την πρόθεση του να παραιτηθεί.

Αμέσως μετά το σημερινό υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός ...........

Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος με ανακοίνωση του αποδέχεται την παραίτηση του κ.Παπαθανασίου.

Έλαβα την επιστολή παραίτησής σας και θέλω να σας ευχαριστήσω για την ειλικρινή συνεργασία, που είχαμε τους τελευταίους αυτούς, ιδιαίτερα δύσκολους και απαιτητικούς, μήνες και να σας ευχηθώ ό,τι καλύτερο για τη συνέχεια.

Η περίπτωση του ΟΑΕΕ, λόγω των ιδιομορφιών της, που καλά γνωρίζετε, μας αναγκάζει να έχουμε όλες μας τις δυνάμεις σε επιφυλακή και την προσοχή μας τεταμένη σε διαρκή βάση, αφού το πρόβλημα για την ομαλή συνέχιση της καταβολής των συντάξεων παραμένει οξύ. Για το λόγο αυτό, αλλά και εξαιτίας του κινδύνου να υπάρξουν πρόσκαιρα φαινόμενα ασυνέχειας ή διοικητικού κενού, σας παρακαλώ, γνωρίζοντας την ευσυνειδησία σας, αλλά και την αίσθηση καθήκοντος, που σας διακρίνει, και πάντα σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Νόμο, να συνεχίσετε να ασκείτε τα καθήκοντά σας, έως ότου διοριστεί ο επόμενος διοικητής του ΟΑΕΕ." αναφέρει ο κ.Λοβέρδος.
Ο κ. Παπαθανασίου σύμφωνα με τον “Ελεύθερο Τύπο”, σε επιστολή του προς τον υπουργό, λέει ότι η επικείμενη παύση πληρωμών και κάλυψης των παροχών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε βάρος και των 840.000 ασφαλισμένων οφείλεται στην άρνηση του υπουργείου Οικονομικών να καλύψει τις τρέχουσες ανάγκες.

Ο διοικητής του ΟΑΕΕ αναφέρει ότι παρά τα μέτρα και τις προτάσεις που υπέβαλε από πέρσι η κυβέρνηση δεν έδειξε τη διάθεση να εφαρμόσει τις απαιτούμενες ρυθμίσεις και να καλύψει το έλλειμμα για το 2010. Το γεγονός αυτό οδηγεί το φορέα ασφάλισης σε αδυναμία καταβολής των συντάξεων καθώς και κάλυψης των παροχών Υγείας από τα μέσα του καλοκαιριού και μετά.

Αυτό σημαίνει ότι από τον Ιούλιο ή το αργότερο από τον Αύγουστο θα είναι το πρώτο μεγάλο Ταμείο το οποίο θα χρεοκοπήσει, προχωρώντας είτε στη διακοπή της χορήγησης των συντάξεων είτε στην πληρωμή με έναντι μέχρι νεωτέρας.

Μάλιστα όπως ανέφεραν και ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ στο Newsit ενώ περίμεναν την σύνταξη τους στις 25 Μαΐου έχει περάσει μία εβδομάδα χωρίς να πάρουν τίποτα αλλά και χωρίς καμία ενημέρωση.

Πηγή: Newsit.gr

Αναπροσαρμόζονται τα διόδια στην Κορίνθου Τριπόλεως

Η ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε. ανακοίνωσε ότι από 1ης Ιουλίου, λόγω αύξησης του συντελεστή Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (Φ.Π.Α.) από 21% σε 23%, τα διόδια και στις δύο κατευθύνσεις του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου - Τρίπολης αναπροσαρμόζονται ως εξής:


Στον σταθμό διοδίων Νεστάνης έχουμε,

Κατηγορία 1 (Δίκυκλα): 0,90 ευρώ δεν επέρχεται μεταβολή.

Κατηγορία 2 (Οχήματα με ή χωρίς ρυμουλκούμενο, με ύψος έως 2,20 μέτρα): 1,40 ευρώ από την σημερινή τιμή που είναι 1,30 ευρώ.

Κατηγορία 3 (Οχήματα 2-3 αξόνων, με ύψος άνω των 2,20 μέτρων): 3,50 ευρώ από την σημερινή τιμή που είναι 3,40 ευρώ.

Κατηγορία 4 (Οχήματα 4 και άνω αξόνων, με ύψος άνω των 2,20 μέτρων): 4,90 ευρώ (σημερινή τιμή: 4,80 ευρώ)

Στον σταθμό διοδίων Σπαθοβουνίου έχουμε,

Κατηγορία 1 (Δίκυκλα): 1,00 ευρώ δεν επέρχεται μεταβολή.

Κατηγορία 2 (Οχήματα με ή χωρίς ρυμουλκούμενο, με ύψος έως 2,20 μέτρα): 1,40 ευρώ δεν επέρχεται μεταβολή.

Κατηγορία 3 (Οχήματα 2-3 αξόνων, με ύψος άνω των 2,20 μέτρων): 3,60 ευρώ δεν επέρχεται μεταβολή.

Κατηγορία 4 (Οχήματα 4 και άνω αξόνων, με ύψος άνω των 2,20 μέτρων): 5,10 ευρώ από την σημερινή τιμή που είναι 5,00 ευρώ.

Τέλος ο νέος τιμοκατάλογος θα ισχύει για όλους τους μετακινούμενους, συμπεριλαμβανομένων των συνδρομητών της Αττικής Οδού (e-PASS).

Πηγή: Express