Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Με τις Ψήφους Κουσελά Βουδούρη και Γιαννακοπούλου σβήνει ο Δήμος Φιλιατρών

Ψηφίστηκε ο Διαλυκράτης στην βουλή συμπεριλαμβανομένου και των ψήφων των τριών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Κουσελά, Οδυσσέα Βουδούρη και Νάντιας Γιαννακοπούλου.

Και με την σφραγίδα της Κυβέρνησης, τα Φιλιατρά, αυτός ο ιστορικός Δήμος, έγινε βορρά στην αδηφάγα διάθεση της Κυπαρισσίας.
Δυστυχώς η ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ Δημοκρατική Κυβέρνηση:
Έκανε διαβούλευση με την κοινωνία αν έτσι το νομίζει.
Άκουσε την βούληση των τοπικών κοινωνιών αν έτσι νομίζει.
Έκανε δεκτά τα δίκαια αιτήματα των ........ τοπικών κοινωνιών αν έτσι νομίζει.
Έλαβε υπ΄όψιν της αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων που οι αποφάσεις τους πληρούσαν στο 101% των όρων του Διαλυκράτη αν έτσι νομίζουν.

Αυτό είναι Δημοκρατία αν έτσι νομίζουν.

Στις επόμενες βουλευτικές εκλογές οι Κυπαρίσσιοι υποψήφιοι βουλευτές δεν θα πρέπει να μην πάρουν ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΨΗΦΟ απο Φιλιατρά και Γαργαλιάνους.


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΥ.ΜΕ.Φ

Νέο Διοικητικό συμβούλιο εξέλεξαν τα μέλη του Συλλόγου Μεσσήνιων Φοιτητών (ΣΥ.ΜΕ.Φ.) κατα τις εκλογές της 25ης Μαϊου.
Σύμφωνα με την καταμέτρηση που διενέργησε η τριμελής εφορευτική επιτροπή των εκλογών(αρθρ ΙΧ/παρ.4 του καταστατικού του ΣΥ.ΜΕ.Φ) προέκυψε το κάτωθι αποτέλεσμα:

Στο 9μελές Δ.Σ. εκλέχτηκαν οι: .........

1)Bασίλης Χαλουλάκος
2)Νίκος Τζάνος
3)Ηλίας Γιαννακέας
4)Εύα Ζυγούρη
5)Θεοδόσης Καρανικολόπουλος
6)Δήμητρα Δημητροπούλου
7)Σταυρούλα Μπαλοδήμα
8)Ηλίας Βαϊτσης
9)Γιώργος Τσεκούρας

και αναπληρωματικοί οι:
1)Δημήτρης Καρδάσης
2)Γρηγόρης Στραβόλαιμος
3)Γιώργος Πραμαγκλιούλης
4)Ελένη Διαγούπη

Κατόπιν, συνήλθε σε σώμα και συνεδρίασε το νεοεκλεγέν Δ.Σ.(αρθρ Χ/παρ.1α του καταστατικού του ΣΥ . ΜΕ .Φ) και εξέλεξε το νέο 5μελές προεδρείο του ΣΥ.ΜΕ.Φ. το οποίο είναι:

1)Πρόεδρος: Βασίλης Χαλουλάκος
2)Α' αντιπρόεδρος: Εύα Ζυγούρη
3)Β' αντιπρόεδρος: Ηλίας Γιαννακέας
4)Γραμματέας: Nίκος Τζάνος
5)Ταμίας: Δήμητρα Δημητροπούλου

Επίσης το Δ.Σ. όρισε:
ως υπεύθυνο οργάνωσης τον Θεοδόση Καρανικολόπουλο
ως υπεύθυνο α' έτους τον Ηλία Βαϊτση
ως υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων την Βίκυ Χαλεπλή και
ως εκπρόσωπο τύπου την Έλενα Βλάχου

Δεν επικυρώθηκε η βαθμολογία από την Σούπερ Λίγκα

Η Σούπερ Λίγκα αρνήθηκε να επικυρώσει την τελική βαθμολογία του πρωταθλήματος, καθώς εκκρεμεί η απόφαση του CAS για την προσφυγή που έχει κάνει ο Λεβαδειακός εις βάρος του Ηρακλή.

Οι Βοιωτοί προσέφυγαν στο ανώτατο διεθνές αθλητικό δικαστήριο, ζητώντας την αφαίρεση έξι βαθμών από τον «γηραιό», λόγω οφειλών του στον ποδοσφαιριστή Μπιλίσκοφ.

Το CAS με τη σειρά του ενημέρωσε την Σούπερ Λίγκα και αυτή επικύρωσε μόνο τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη.

Η τελική απόφαση από το αθλητικό δικαστήριο αναμένεται ........

μέχρι τις 20 Ιουνίου και τότε θα επικυρωθεί η βαθμολογία.

Μειώνεται από το Σεπτέμβριο η διδακτέα ύλη στα σχολεία

Μειώνεται από το Σεπτέμβριο η διδακτέα ύλη από την πέμπτη τάξη του δημοτικού έως την τρίτη λυκείου, κυρίως στα θετικά μαθήματα, όπως εξήγγειλε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου.

Παρουσιάζοντας τις αλλαγές που θα γίνουν από το Σεπτέμβριο στα σχολεία η υπουργός Παιδείας εστίασε στον εξορθολογισμό της ύλης.

Σύμφωνα με την κ. Διαμαντοπούλου, «πολλά μαθήματα και ιδιαίτερα τα θετικά, τα οποία από πολλούς μαθητές θεωρούνται και ιδιαιτέρως δύσκολα, είναι υπερφορτωμένα σε ύλη», ενώ «σε πολλά σημεία η ύλη είναι δυσνόητη για το νοητικό επίπεδο ανάπτυξης των μαθητών στις συγκεκριμένες ηλικίες που διδάσκονται, ενώ επίσης χαρακτηρίζονται, άλλοτε από σημαντικό βαθμό αλληλοεπικαλύψεων, και άλλοτε από κακό χρονισμό ανάμεσα σε επιμέρους μαθήματα».

Με στόχο, λοιπόν, την επίτευξη καλύτερων .........

αποτελεσμάτων στην εκπαιδευτική διαδικασία προτείνεται, όπως ανέφερε η υπουργός, η ελάφρυνση της ύλης μέσω περικοπών με σαφή παιδαγωγικά κριτήρια και ο συντονισμός της ύλης διαφορετικών μαθημάτων.

Παράλληλα, το υπουργείο Παιδείας προχωρά σε νέο ενιαίο αναμορφωμένο πρόγραμμα, σε πιλοτική βάση, στα 800 μεγαλύτερα ολοήμερα σχολεία.

Βάσει του νέου προγράμματος, το εβδομαδιαίο υποχρεωτικό πρόγραμμα του σχολείου τροποποιείται και αυξάνεται κατά δέκα ώρες στις τάξεις α΄και β΄, κατά πέντε στις τάξεις γ΄και δ΄και κατά τρεις στις τάξεις ε΄και στ΄.

Συγχρόνως ενισχύεται η διδασκαλία γλώσσας, μαθηματικών, πληροφορικής, φυσικής αγωγής, αισθητικής και αγωγής υγείας. Στο προτεινόμενο πρόγραμμα της προαιρετικής ζώνης δεν υπάρχουν υποχρεωτικά μαθήματα.

Αναφερόμενη στο ζήτημα της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών, η κ. Διαμαντοπούλου ανακοίνωσε ότι 150.000 εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα συμμετάσχουν μέχρι το Δεκέμβριο του 2013, στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα επιμόρφωσης για το Νέο Σχολείο.

Το πρόγραμμα δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην υποστήριξη του εκπαιδευτικού στη σχολική καθημερινότητα και αξιοποιεί μεθοδολογίες της εκπαίδευσης ενηλίκων και της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Σχεδιάζεται με βάση την έως τώρα εμπειρία από την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στη χώρα μας, τα πορίσματα σχετικών επιστημονικών ερευνών και τη διεθνή εμπειρία, ενώ ο σχεδιασμός του θα ολοκληρωθεί με τα αποτελέσματα της ανοιχτής διαβούλευσης που ξεκινάει.

Στο πλαίσιο αυτό, οι εκπαιδευτικοί είτε μεμονωμένα είτε σε ομάδες καλούνται με δημόσια και ανοιχτή πρόσκληση μέσω του διαδικτύου να αποστείλουν σχέδια καλών πρακτικών που ενδεχομένως χρησιμοποίησαν ή χρησιμοποιούν στην σχολική μονάδα όπου εργάζονται.

Ανακοίνωσε επίσης την εφαρμογή ολοκληρωμένης πολιτικής για την ελληνική γλώσσα, σημειώνοντας πως ο ρόλος της ελληνικής γλώσσας είναι εξαιρετικά σημαντικός για την παγκόσμια ιστορία και εξέλιξη. Όπως γνωστοποίησε, το υπουργείο ξεκινάει μια μεγάλη προσπάθεια για την προώθηση, την υποστήριξη και την προβολή της ελληνικής γλώσσας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Ψηφίστηκε επί της αρχής ο «Καλλικράτης»

Ψηφίστηκε επί της αρχής στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο «Νέα αρχιτεκτονική της αυτοδιοίκησης και αποκεντρωμένης διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης», μετά από ονομαστική ψηφοφορία, την οποία ζήτησε η ΝΔ.

Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν 160 βουλευτές, οι οποίοι προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ μεταξύ των οποίων και οι τρεις ανεξάρτητοι Σοφία Σακοράφα, Γιάννης Δημαράς, Βασίλης Οικονόμου.

Το σχέδιο «Καλλικράτης» καταψήφισαν 124 βουλευτές από ........

τη ΝΔ, το ΚΚΕ το ΛΑΟΣ και το ΣΥΡΙΖΑ, ενώ «παρούσα» δήλωσε η ανεξάρτητη βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη. Ψήφισαν συνολικά 285 βουλευτές.

Η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής συνεχίζεται επί των άρθρων του νομοσχεδίου.

Η ΝΔ, όπως γνωστοποίησε ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής της Ομάδας Κώστας Τασούλας, κατέθεσε αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας επί του άρθρου 1 για το χωροταξικό.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, μετά από ομόφωνη απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων, αν δεν δεν ολοκληρωθούν απόψε οι ομιλίες όλων των εγγεγραμμένων βουλευτών επί των άρθρων, η συζήτηση θα συνεχιστεί και αύριο.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Συνεδριάζει το Δημοτικό συμβούλιο Φιλιατρών

Συνεδριάζει την 1η Ιουνίου και ώρα 20.30 μ.μ. το δημοτικό συμβούλιο Φιλιατρών με θέματα διαδικαστικού χαρακτήρα όπως αποδοχές και κατανομές ποσών ΣΑΤΑ, απόδοση λογαριασμού εντάλματος προπληρωμής ταχυδρομικών τελών έγκριση εξόδων Θερινού κινηματογράφου και άλλα.

Αναλυτικά τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:

1. Παραλαβή μελέτης «Κατασκευή στεγάστρου Δήμου Φιλιατρών»
2. Αποδοχή και κατανομή ποσού 22.432,50 €, από απόδοση υπολειπόμενων πιστώσεων ΣΑΤΑ 2009.
3. Αποδοχή και κατανομή ποσού 107.883,00 € από πιστώσεις ΣΑΤΑ 2010.
4. Αποδοχή και κατανομή ποσού 17.673,45 € από ΥΠ.ΕΣ. για κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας.
5. Επί αιτήματος Δημ. Κοροβίλα, για χορήγηση άδειας επίστρωσης ξύλινου δαπέδου, στο χώρο χρήσης πλατείας του κατ/τος του.
6. Απόδοση λογ/σμού εντάλματος προπληρωμής ταχυδρομικών τελών και έγκριση έκδοσης νέου.
7. Aπ’ ευθείας ανάθεση προμήθειας οικοδομικών υλικών , θραυστού υλικού λατομείου & σιδηρού οπλισμού, κατόπιν άγονου διαγωνισμού.
8. Τροποποίηση πρ/σμού.
9. Έγκριση δαπάνης λειτουργίας θερινού κινηματογράφου.
10. Καθορισμός των τελών συνδέσεως μετά του δικτύου αποχέτευσης και τελών χρήσης υπονόμου.
11. Καθορισμός τέλους διακλάδωσης στο δίκτυο αποχέτευσης.
12. Απονομή εύφημης μνείας.

Θυμίζουμε ότι η συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου θα μεταδοθεί από το Radio Νίκη 96,4 και θα έχετε την δυνατότητα να την ακούσετε τόσο από το ραδιόφωνο όσοι μπορείτε να το ακούσετε αλλά και και μέσω διαδικτύου τόσο από τα Ραδιοφωνικά portals όσο και από το Φιλιατρά News πατώντας το εικονίδιο του Radio νίκη ή εναλλακτικά θα μπορείτε αν την ακούσετε από τον player της Φιλιατρά News toolbar μας όσοι την έχετε εγκαταστήσει.

8 Δήμους στη Μεσσηνία ξαναζήτησε η Νάντια Γιαννακοπούλου

Την πρότασή της για δημιουργία 8 Δήμων στη Μεσσηνία, 2 ανά επαρχία, επανέλαβε στο χθεσινή ομιλία της στην Ολομέλεια της Βουλής, η βουλευτής Νάντια Γιαννακοπούλου κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου για τον «Καλλικράτη».

Η κ. Γιαννακοπούλου στην αγόρευσή της, μεταξύ άλλων, είπε:

- Το σχέδιο «Καλλικράτης» σημαίνει το τέλος της εποχής για το πιο συγκεντρωτικό κράτος της Ευρώπης και ταυτόχρονα την αρχή μιας νέας πορείας.

- Συνιστά, παράλληλα, την απάντηση της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου σε αυτό που έχει καταστεί κοινή συνείδηση. Ότι το σπάταλο πελατειακό, συγκεντρωτικό και αναποτελεσματικό κράτος είναι η μεγαλύτερη αιτία του ελληνικού προβλήματος που βιώνουμε σήμερα.

- Στόχος του «Καλλικράτη» είναι να αποκτήσουμε .......

επιτέλους ένα σωστό, δίκαιο και αποκεντρωμένο κράτος. Ένα κράτος σύγχρονο, αποτελεσματικό, επιτελικό. Ένα κράτος που χαράσσει νέους δρόμους για την ανάπτυξη. Ένα νέο κράτος που πατά σε γερά θεμέλια. Ένα κράτος που σέβεται το υστέρημα του Έλληνα φορολογούμενου και δεν το σπαταλά άσκοπα.

- Χρειαζόμαστε λιγότερους Δήμους και περιφέρειες αλλά μεγαλύτερους σε έκταση και δύναμη. Χρειαζόμαστε Δήμους και περιφέρειες που τους παρέχονται όχι μόνο οικονομικοί πόροι, αλλά και προσωπικό και αρμοδιότητες για να είναι βιώσιμοι και λειτουργικοί, διαφανείς, αποτελεσματικοί, δημοκρατικοί και ανοικτοί στην κοινωνία.

- Το σχέδιο «Καλλικράτης» είναι, κατά την άποψή μου, μια από τις μεγαλύτερες τομές της αυτοδιοικητικής λειτουργίας στη χώρα μας. Είναι ολοφάνερο ότι η αδυναμία ανάπτυξης της πατρίδας μας, παρά τα γεωπολιτικά στοιχεία του πλούτου της, οφείλεται εν πολλοίς και στην αδυναμία των κυττάρων της αυτοδιοίκησης (τους Δήμους) να λειτουργήσουν σωστά και αποτελεσματικά.

- Είμαι απολύτως βέβαιη, ότι στις σημερινές δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες που βρίσκεται η χώρα μας, το νομοσχέδιο αυτό μπορεί να γίνει «σανίδα σωτηρίας» στην αναπτυξιακή διαδικασία τόσο της υπαίθρου όσο και του αστικού πληθυσμού. Και τούτο, γιατί δίνει περισσότερη εξουσία στο λαό, περισσότερους πόρους και αρμοδιότητες στους νέους μεγάλους Δήμους και την αιρετή Περιφέρεια. Δείχνει με σαφήνεια την κατεύθυνση για το εύρος, το πλήθος, το βάθος και τον τρόπο οργάνωσης και διοίκησης που ανατίθεται στους νέους Δήμους.

- Πρόκειται για ένα πραγματικό άλμα στην αναπτυξιακή επανεκκίνηση της χώρας που θα συμβάλει στη δημοσιονομική ανάταξη και την εξοικονόμηση πόρων.

- Είμαι επίσης απόλυτα πεπεισμένη ότι οι θεμιτές φιλοδοξίες για τη διατήρηση ή επιδίωξη ρόλων και αξιωμάτων και οι όποιες διαφωνίες στο χωροταξικό χάρτη, σε καμία περίπτωση δεν μπορούν και δεν πρέπει να επισκιάσουν αυτή τη ριζοσπαστική νομοθετική πρωτοβουλία.

- Οι δίκαιες φωνές διαμαρτυρίας για την κατανομή των Δήμων και των εδρών ωχριούν πραγματικά μπροστά σε αυτό το τεράστιας έκτασης εγχείρημα της νέας Ελλάδας. Ωστόσο, σε πολλές περιπτώσεις, στα πλαίσια της λογικής και σε περιπτώσεις ομοφωνίας ή απόλυτης πλειοψηφίας των δημοτικών συμβουλίων, των τοπικών κοινωνιών και του συνόλου των βουλευτών θα έπρεπε και θα πρέπει να ληφθούν υπόψη και να γίνουν διορθωτικές κινήσεις για να κάνουμε το σχέδιο «Καλλικράτης» καλύτερο.

- Έτσι, για πολλοστή φορά ζήτησα, και ζητώ και τώρα με την τοποθέτησή μου αυτή από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, τη δημιουργία 8 Δήμων στο νομό Μεσσηνίας, δηλαδή 2 Δήμοι ανά επαρχία, έτσι ώστε και στο πνεύμα του «Καλλικράτη» για βιώσιμους και λειτουργικούς Δήμους να είμαστε, αλλά και τα λογικά αιτήματα των τοπικών κοινωνιών να αφουγκραζόμαστε και να ικανοποιούμε.

- Σε αντίθετη περίπτωση, εάν αυτό δεν ήταν δυνατόν, είχα ζητήσει τη δημιουργία 4 Δήμων, δηλαδή Δήμος ανά επαρχία. Μακάρι να γινόταν αυτό. Δε θα υπήρχε κανένα παράπονο.

- Ωστόσο, η δημιουργία 6 Δήμων, αντί των 8 ή 4, και όχι για τυπικούς λόγους αλλά για ουσιαστικούς, δημιούργησε μείζονα προβλήματα, τα οποία πιστέψτε με ειλικρινά θα μπορούσαν να λυθούν έστω και τώρα με τη δημιουργία Δήμου Νότιας Τριφυλίας, σύμφωνα με τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων Γαργαλιάνων και Φιλιατρών, των τοπικών κοινωνιών και όλων των βουλευτών του Νομού.

- Επίσης, πιστεύω ότι είναι δυνατόν να δημιουργηθεί Δήμος ανατολικής Πυλίας με τους Δήμους Αίπειας, Κορώνης και Πεταλιδίου.

- Κύριε Υπουργέ, σας έχω βομβαρδίσει εδώ και καιρό για το Δήμο Νότιας Τριφυλίας. Σας ζητώ και πάλι να υλοποιήσετε αυτό το αίτημα και να ξέρετε ότι θα πράξετε το σωστό.

- Η κυβέρνησή μας κι εσείς προσωπικά θα αποδείξετε ότι δε ζείτε σε γυάλινο πύργο απομονωμένο από την κοινωνία και τα προβλήματά της, αλλά αφουγκράζεστε τα αιτήματα, και όσα από αυτά είναι δίκαια και λογικά τα ικανοποιείτε. Είμαι βέβαιη ότι θα ακούσετε τα αιτήματα των τοπικών κοινωνιών του νομού μου, αλλά και τη σύμφωνη γνώμη όλων των συναδέλφων βουλευτών και θα ικανοποιήσετε τα δίκαια αιτήματά μας.

Συνάντηση του Δημήτρη Κουσελά με τη Λούκα Κατσέλη για τα δάνεια των μικρομεσαίων.

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς συναντήθηκε με την Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κα Λούκα Κατσέλη.

Στη συνάντηση αυτή ο κ. Κουσελάς έθεσε στην Υπουργό τα φλέγοντα ζητήματα και τις άμεσες ανάγκες χρηματοδοτικής στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ιδιαίτερα των μικρομεσαίων της περιφέρειας.

Η κα Κατσέλη διαβεβαίωσε, κατ’ αρχή, τον κ. Κουσελά ότι θα ...........

καταθέσει άμεσα τροπολογία στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο για την απλούστευση των διαδικασιών ίδρυσης επιχειρήσεων, με την οποία παρατείνεται μέχρι τις 30.7.2010 η υποβολή της φορολογικής και της ασφαλιστικής ενημερότητας που προβλέπονται από τον ν. 3816/2010 για τη ρύθμιση οφειλών επιχειρηματικών, επαγγελματικών και αγροτικών επιχειρήσεων στις Τράπεζες. Η αρχική προθεσμία της 15-4-2010 είχε ήδη παραταθεί μέχρι τις 31-5-2010 και τώρα επεκτείνεται μέχρι 31-7-2010, έτσι ώστε να δοθεί επαρκής χρόνος στους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους.

Στη συνέχεια, η κα Υπουργός ενημέρωσε τον κ. Κουσελά για το νέο Πρόγραμμα του ΤΕΜΠΜΕ για τη χορήγηση δανείων συνολικού ποσού 2,5 δις ευρώ, για τη δανειοδότηση των μικρομεσαίων με εγγύηση του κεφαλαίου κατά 80% από το Ελληνικό Δημόσιο.

Ειδικότερα, το νέο Πρόγραμμα του ΤΕΜΠΜΕ έχει δυο σκέλη:

α) Χορήγηση δανείων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις με κύκλο εργασιών μέχρι 10.000.000 ευρώ και με απασχόληση μέχρι 50 άτομα, που έκαναν έναρξη λειτουργίας μέχρι 31.12.2009, για την εξόφληση οφειλών τους σε ασφαλιστικές εισφορές και φορολογικών υποχρεώσεων. Το πρόγραμμα ξεκινά από την επόμενη εβδομάδα και λήγει στις 31.12.2010. Το ποσό της εγγύησης Δημοσίου για το σκέλος αυτό ανέρχεται σε 1 δις ευρώ. Δικαιούνται να κάνουν αίτηση οποιεσδήποτε επιχειρήσεις εντός των ανωτέρω ορίων, με εξαίρεση τις αγροτικές και τις προβληματικές (υπό πτώχευση ή εκκαθάριση), ή τις επιχειρήσεις που ήδη έλαβαν άτοκα δάνεια από το περσινό πρόγραμμα του ΤΕΜΠΜΕ. η δε αξιολόγησή τους θα γίνει από τις Τράπεζες. Τα ποσά των δανείων θα κυμαίνονται από 5.000-100.00 ευρώ. Για τα δάνεια μέχρι 40.000 ευρώ δεν θα απαιτείται εμπράγματη εξασφάλιση, από δε τις 40.000 ευρώ και πάνω θα ζητείται από τις Τράπεζες εμπράγματη εξασφάλιση μέχρι 10% του ποσού του δανείου. ‘Οσων εγκριθεί το δάνειο, θα λάβουν δίγραμμη επιταγή για την άμεση εξόφληση των υποχρεώσεών τους και την απόκτηση ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας, ώστε να διευκολυνθεί η δανειοδότησή τους από το β’ σκέλος του ΤΕΜΠΜΕ ή και από άλλα προγράμματα. Τα δάνεια αυτά χορηγούνται με 6ετή διάρκεια, διετή περίοδο χάριτος, το δε επιτόκιο ορίζεται με βάση το euribor 6 μηνών και μέγιστο spread 6%, συνολικά κατά μέγιστο 7,85%.

β)Δάνεια σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις με κύκλο εργασιών μέχρι 10.000.000 ευρώ και απασχόληση μέχρι 50 άτομα, που έκαναν έναρξη λειτουργίας μέχρι και σήμερα (ακόμα και υπό σύσταση), για την εξόφληση τιμολογίων προμηθευτών πρώτων υλών, εμπορευμάτων, υπηρεσιών, βάσει τιμολογίων επί πιστώσει, προτιμολογίων ή προσφορών σε ισχύ που θα προσκομίσουν με την έγκριση του δανείου. Το σκέλος αυτό θα ισχύσει μέχρι και την 31.12.2011 και το ποσό της εγγύησης Δημοσίου γι’ αυτό ανέρχεται σε 1 δις ευρώ. Δικαιούνται να κάνουν αίτηση οποιεσδήποτε επιχειρήσεις εντός των προαναφερθέντων ορίων, με εξαίρεση τις αγροτικές και τις προβληματικές (υπό πτώχευση ή εκκαθάριση), ή τις επιχειρήσεις που ήδη έλαβαν άτοκα δάνεια από το περσινό πρόγραμμα του ΤΕΜΠΜΕ. Προϋπόθεση, στο σκέλος αυτό, είναι οι αιτούντες να έχουν ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα. Τα δάνεια κυμαίνονται από 5.000 μέχρι 300.000 ευρώ, με ίδιους όρους, διάρκεια, περίοδο χάριτος και επιτόκιο όπως τα δάνεια του πρώτου σκέλους, οι δε αιτήσεις θα κριθούν με την ίδια διαδικασία από τις Τράπεζες. Με την έγκριση του δανείου, ο δικαιούχος λαμβάνει δίγραμμη επιταγή ή (για πληρωμή προμηθευτή εξωτερικού) έμβασμα για την άμεση εξόφληση της υποχρέωσής του.

Επιπλέον, η κα Κατσέλη ενημέρωσε τον κ. Κουσελά ότι έχει ήδη προχωρήσει η υπογραφή των σχετικών συμβάσεων με τις περισσότερες Τράπεζες, εμπορικές και συνεταιριστικές και ότι το πρόγραμμα θα ξεκινήσει από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Ο κ. Κουσελάς ευχαρίστησε την Υπουργό για τη διεξοδική ενημέρωση και την εποικοδομητική συζήτηση . Της ζήτησε να εξαντλήσει κάθε περιθώριο, σήμερα και στο μέλλον, για την αποτελεσματική και με τους ευνοϊκότερους δυνατούς όρους κάλυψη των δανειακών αναγκών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της περιφέρειας, οι οποίες δοκιμάζονται ιδιαίτερα στη σημερινή συγκυρία και χρειάζονται «ανάσα» και για να επιβιώσουν και για να στηρίξουν την ανάπτυξη και την απασχόληση στις εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες της σημερινής κρίσης.

Δήλωσε, τέλος, ότι περιμένει και από τις Τράπεζες να επιταχύνουν τις διαδικασίες και να διασφαλίσουν την απαραίτητη κάλυψη των αναγκών των μικρομεσαίων της περιφέρειας, ενώ εξέφρασε το αίτημα ανάλογα προγράμματα και με τους απαιτούμενους προσιτούς και ευνοϊκούς όρους, να ισχύσουν το ταχύτερο και για τους αγρότες.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Κουσελάς επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Γιώργο Καραμπάτο και τον ενημέρωσε για τα παραπάνω.

Ο Οδυσσέας Βουδούρης για τον Καλλικράτη

Σε μια λιτή ανακοίνωση του ο Βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Βουδούρης αναφέρει ότι σέβόμενος τις αποφάσεις των Δημοτικών συμβουλίων για Δήμο Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους συμφωνεί μαζί και με τους υπόλοιπους τρείς βουλευτές Μεσσηνίας (Κουσελά Γιαννακοπούλου και Λαμπρόπουλο) για την δημιουργία του Δ¨ημου φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους.

Η λιτή ανακοίνωση του έχει ως εξής:

Ο βουλευτής Μεσσηνίας Οδυσσέας Βουδούρης συνυπέγραψε μαζί με τους συναδέλφους βουλευτές Μεσσηνίας το παρακάτω υπόμνημα – πρόταση σχετικά με το σχέδιο «ΚΑΛΛΗΚΡΑΤΗ»:
«ΟΙ βουλευτές Μεσσηνίας ΚΟΥΣΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑΝΤΙΑ, ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ και ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, σεβόμενοι τις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων, συμφωνούν για τη σύσταση Δήμου στην Νότια Τριφυλία, με έδρα τους Γαργαλιάνους, ο οποίος πληροί τις προϋποθέσεις του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ».(ακολουθούν υπογραφές)

Ενεργοποίηση δικαιωμάτων Απομένουν ακόμα 10.000 αιτήσεις

Περίπου 10.000 παραγωγοί δεν έχουν προσέλθει στα γραφεία της ΕΑΣ Μεσσηνίας, προκειμένου να καταθέσουν αίτηση ενεργοποίησης των δικαιωμάτων τους.

Όπως σημείωσε ο υπεύθυνος του τομέα επιδοτήσεων της ΕΑΣ Μεσσηνίας Κώστας Πέτροβας, πρέπει να σπεύσουν για να μη χάσουν τη φετινή επιδότηση.
Επίσης, ξεκίνησε η διόρθωση των ονομαστικών καταστάσεων που απέστειλε ο ΟΠΕΚΕΠΕ για περίπου 2.500 παραγωγούς, ώστε να πληρωθούν τέλος Ιουνίου την επιδότηση του 2009.

Ενεργοποιήσεις

Σύμφωνα με τον κ. Πέτροβα, από τους ..........

περίπου 44.000 αγρότες που πρέπει να κάνουν ενεργοποίηση των δικαιωμάτων τους (αφού έχουν αφαιρεθεί όσοι είναι κάτω από 200 ευρώ), οι 33.000 έχουν καταθέσει αίτηση ενεργοποίησης στα γραφεία της ΕΑΣ Μεσσηνίας, ενώ περίπου 700 έχουν απευθυνθεί στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Απομένουν, λοιπόν, άλλοι 10.000, οι οποίοι ακόμα δεν έχουν καταθέσει αίτηση. Ο κ. Πέτροβας υπογράμμισε ότι οι παραγωγοί πρέπει να κινητοποιηθούν και να καταθέσουν τις αιτήσεις τους, προκειμένου να μη χάσουν φέτος την επιδότηση. Οι ημέρες που έχουν απομείνει είναι λίγες, ενώ προβλήματα παρουσιάζει και το σύστημα καταχώρησης, το οποίο είναι καινούργιο και καθυστερεί.

Σε ό,τι αφορά την προθεσμία, σύμφωνα με τα ισχύοντα, μετά τις 15 Μαΐου υπάρχει ποινή 1% ανά εργάσιμη ημέρα και μέχρι τις 9 Ιουνίου, οπότε σταματούν οι καταθέσεις. Ωστόσο, μέχρι σήμερα, όπως σημείωσε ο κ. Πέτροβας, το σύστημα δέχεται κανονικά τις αιτήσεις χωρίς να έχει χρεωθεί καμία ποινή.
Πάντως, τα κεντρικά γραφεία της Ένωσης αλλά και τα υποκαταστήματα θα είναι ανοικτά και το Σάββατο, από τις 9.00 το πρωί έως τις 2.00 μετά το μεσημέρι, προκειμένου να δέχονται αιτήσεις για ενεργοποίηση δικαιωμάτων.

Όσο για την καταβολή του ποσού των 68,97 ευρώ για την ενεργοποίηση, ο ΟΠΕΚΕΠΕ έχει στείλει καταστάσεις με 3 αριθμούς. Στο 1 είναι οι αγρότες έως 10.000 ευρώ και το ποσό θα εισπραχθεί στη συνέχεια από τα βιβλιάριά τους, στο 2 είναι οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ έως 5.000 ευρώ, οι οποίοι επίσης δεν πληρώνουν, και στο 3 είναι οι ετεροεπαγγελματίες, οι οποίοι πληρώνουν βάσει του κοστολογικού πίνακα που έχει σταλεί.
Ο κ. Πέτροβας διευκρίνισε ότι, αν κάποιος έχει καταταχθεί στην κατηγορία 3 αλλά θεωρεί ότι ανήκει σε μία από τις άλλες δύο, πληρώνει και στη συνέχεια καταθέτει ένσταση στον ΟΠΕΚΕΠΕ Καλαμάτας, η οποία εξετάζεται στην Αθήνα και έρχεται η διόρθωση, ώστε να γίνει επιστροφή των χρημάτων.

Για το 2009

Επιπρόσθετα, ο κ. Πέτροβας σημείωσε ότι όσοι παραγωγοί είναι κάτω από 200 ευρώ (περίπου 7.000-9.000 άτομα) και δεν πρόλαβαν να κάνουν μεταβίβαση των δικαιωμάτων τους μέχρι 17 Μαΐου, οπότε έληξε η προθεσμία, έχουν δικαίωμα να τα μεταβιβάσουν του χρόνου. Μάλιστα, είπε ότι θα ζητήσει από τη Διαχείριση Δικαιωμάτων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης η διαδικασία αυτή να μην ξεκινήσει αρχές Μαρτίου, αλλά το φθινόπωρο, και να ολοκληρωθεί το Μάρτιο, ώστε να προλάβουν όλοι οι παραγωγοί.

Τέλος, είπε ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ έχει στείλει ονομαστικές καταστάσεις με διορθώσεις για να πληρωθούν οι παραγωγοί για το 2009. Διευκρίνισε ότι αυτό αφορά περίπου 2.500 άτομα και οι διορθώσεις έχουν ξεκινήσει να γίνονται από την ΕΑΣ Μεσσηνίας. Η πληρωμή αυτών των επιδοτήσεων θα γίνει τέλος Ιουνίου.

Πηγή: Θάρρος

Αντιδράσεις στην Κυπαρισσία για τη συμμετοχή του Μητροπολίτη Χρυσοστόμου στο συλλαλητήριο των Φιλιατρών

Έντονη δυσφορία προκαλεί στην Κυπαρισσία η παρουσία και ομιλία του μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσοστόμου στα Φιλιατρά για να στηρίξει το δίκαιο αίτημά μας για την δημιουργία δεύτερου δήμου στην Τριφυλία του Δήμου Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους.

Η ενέργεια του Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσοστόμου έχει εγείρει συζητήσεις στην Κυπαρισσία και ειδικότερα σε εκλεγμένους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης του Δήμου.
Τις επόμενες μέρες η μείζονα αντιπολίτευση ..........

προτίθεται να φέρει το θέμα προς συζήτηση σε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για να πάρουν απόφαση για ένα ψήφισμα διαμαρτυρίας κατά της ενέργειας του σεβασμιότατου να παραστεί στο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα στα Φιλιατρά και να στηρίξει το αίτημα των Φιλιατρών για δεύτερο δήμο στην περιοχή.

ΣΧΟΛΙΟ
Από πότε ο μητροπολίτης θα πρέπει να παίρνει την άδεια από τους εκλεγμένους αιρετούς της Κυπαρισσίας για το που θα πάει, που θα παραστεί και τι θα πει???
Ο Σεβασμιώτατος ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ και ήρθε στα Φιλιατρά τα οποία ανήκουν και αυτά -αν δεν το ξέρουν οι τοπικοί άρχοντες της Κυπαρισσίας- στην πρώην επαρχία της Τριφυλίας και θέλησε να στηρίξει ένα δίκαιο αίτημα για δημιουργία δεύτερου δήμου στην Τριφυλία.
Δεν το καταλάβαμε καλά. Μήπως ο Μητροπολίτης θα πρέπει να καταθέτει στους αιρετούς καθημερινά Δελτίο κίνησης, δελτίο επισκέψεων και πλήρη αναφορά για το τι θα πει και που θα το πει???????
Ασχοληθείτε με κάτι πιο σοβαρό εκεί στην αντιπολίτευση του Δήμου και αφήστε τους ελέγχους στον Δεσπότη.

Σεβασμιώτατε δεν παίρνετε την μητρόπολη και να την μεταφέρετε στην παλία της έδρα στους Χριστιάνους Φιλιατρών?????? Εκεί ήταν κάποτε πριν την αρπάξουν και την πάνε στην Κυπαρισσία.
Εμείς θα το θέλαμε να σας έχουμε κοντά μας.

Στα ύψη η αντιπαράθεση για τον «Καλλικράτη»

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης και οι πολιτικοί αρχηγοί του ΛΑΟΣ και του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συζήτηση επί του νομοσχεδίου για τον «Καλλικράτη».

«Παρούσα» θα ψηφίσει η Ντόρα Μπακογιάννη, όπως γνωστοποίησε στην πρώτη της παρέμβαση στη Βουλή, μετά τη διαγραφή της από τη ΝΔ.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Εσωτερικών ..........

μίλησε για «μεγάλο αυτοδιοικητικό θεσμικό εγχείρημα» που εισάγει την χώρα σε νέα εποχή και εξέφρασε τη βούληση της κυβέρνησης να αλλάξει την πολιτική των εξαιρέσεων και να βάλει τέλος σε ένα πελατειακό καθεστώς, που έχει διαχρονικές ευθύνες, όπως είπε, και κατάστρεψε την Ελλάδα.

Στον αντίποδα, δριμεία κριτική στην κυβέρνηση άσκησαν οι κ.κ. Καρατζαφέρης και Τσίπρας, κάνοντας, μεταξύ άλλων, λόγο για εκλογικές σκοπιμότητες που κρύβονται πίσω από το «Καλλικράτη».

«Σχεδιάζετε τις περιοχές για να στήσετε προκάτ κάλπες. Να αρπάξετε τις επικείμενες εκλογές. Έχετε στήσει μηχανή εξασφαλίσεως της εξουσίας. Ό λαός όμως θα σας αποβάλει γιατί δεν σας αντέχει. Δημιουργείτε τις τεχνικές για να μείνετε στην εξουσία. Εμείς αυτό θα το πολεμήσουμε», υποστήριξε ο κ. Καρατζαφέρης.

Έντονη ήταν η αντίδραση του κ. Ραγκούση, ο οποίος απέκρουσε τους ισχυρισμούς περί εκλογικής σκοπιμότητας, υπογραμμίζοντας ότι «αν ήθελε να στρατολογήσει τους 530.000 μετανάστες», όπως υποστήριξε ο κ. Καρατζαφέρης, «είχε τη δυνατότητα να το κάνει με το προηγούμενο ν/σ της ΝΔ, χωρίς να χρειάζεται καν υπογραφή της σημερινής κυβέρνησης».

«Ο Καλλικράτης είναι ένα από τα 3-4 μεγάλα ζητήματα για τα οποία ζητήσαμε και πήραμε την έγκριση του ελληνικού λαού. Υπάρχουν δεκάδες λόγοι που γίνεται ο Καλλικράτης. Ένας από αυτούς είναι η εξοικονόμηση πόρων που θα ξεπεράσουν τα 1,2 δισ. ευρώ. Ποιος μπορεί λοιπόν να πει, ότι τη μεγάλη αυτή θεσμική αυτοδιοικητική αλλαγή δεν την εφαρμόζει, ιδίως τώρα που έχουμε συνθήκες δημοσιονομικής κρίσης;», ρώτησε ο υπουργός.

Θέμα αντισυνταγματικότητας του νομοσχεδίου έθεσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, παρατηρώντας ότι δεν πείθουν την ελληνική κοινωνία οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης για μεταρρυθμιστική αυτοδιοικητική τομή, αλλά την αντιλαμβάνεται ως «ακόμα μία επιθετική κίνηση της».

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, «το ν/σ πόρρω απέχει από την δημοκρατική αποκεντρωτική μεταρρύθμιση. Διαπνέεται από νεοφιλελεύθερη αντίληψη».

«Ανοίγετε φαρδιά πλατιά τη πόρτα για χιλιάδες χαμένες θέσεις εργασίας. Το πιθανότερο είναι να μειώσετε έτσι κάπως τα κόστη. Το σίγουρο όμως είναι ότι δημιουργείτε ένα εκρηκτικό κοινωνικό έλλειμμα με τις πολιτικές σας. Εσείς δεν είστε εκσυγχρονιστές ούτε είναι δημοκρατική μεταρρύθμιση ένα ν/σ που αφήνει χωρίς πόρους την Αυτοδιοίκηση, επιχειρεί χιλιάδες απολύσεις, εδραιώνει το δικομματισμό με το ζόρι, υποκρύπτει εκλογικά σχέδια και διατηρεί το καλπονοθευτικό σύστημα εκλογής νομαρχών και δημάρχων», τόνισε.

Απαντώντας ο κ. Ραγκούσης μίλησε για μεγάλες ανακρίβειες του κ. Τσίπρα όπως ο ισχυρισμός του για χιλιάδες απολύσεις, ενώ υπογράμμισε ότι ο «Καλλικράτης» είναι μια από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ που έρχεται να βάλει κανόνες, τους οποίους η ίδια η κοινωνία ζητά.

Άτολμο χαρακτήρισε, με τη σειρά της, η κ. Μπακογιάννη, το νομοσχέδιο, κάνοντας λόγο για «αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση που είναι κουτσή, άνευρη, ελλιπής και ανεφάρμοστη».

«Με τον τρόπο που σκέφτεται και λειτουργεί η κυβέρνηση ακυρώνει τη συναίνεση. Και εκεί που ουσιαστικά υπάρχει συναίνεση, σε μια στιγμή μάλιστα που η Ελλάδα τη χρειάζεται, και εμένα με αναγκάζει και είμαι υποχρεωμένη να ψηφίσω παρούσα», κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Λ. Κατσέλη: Νέα μείωση στις τιμές των φαρμάκων από 1η Σεπτεμβρίου

Ακόμη μεγαλύτερη μειώση στις τιμές των φαρμάκων θα επέλθει μετά την 1η Σεπτεμβρίου 2010, οπότε θα υπάρξει η πλήρης λειτουργική αξιοποίηση του Παρατηρητηρίου Τιμών Φαρμάκων και η τιμολόγηση με το νέο τρόπο υπολογισμού.

Τα παραπάνω ανέφερε η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη απαντώντας στη ΝΔ για την τιμολογιακή πολιτική της κυβέρνησης σχετικά με τα φάρμακα.

Η κ. Κατσέλη κάλεσε τη ΝΔ να ζητήσει .........

άμεσα πολιτικές ευθύνες από τους υπουργούς και υφυπουργούς της, οι οποίοι, όπως αναφέρει, ενώ γνώριζαν προτιμούσαν να σιωπούν για την αιμορραγία της φαρμακευτικής δαπάνης.

«Γιατί ενώ τόσα χρόνια (όπως εμμέσως πλην σαφώς παραδέχεται η ΝΔ από τις ερωτήσεις και επερωτήσεις που κατά καιρούς καταθέτει στη Βουλή) γνώριζε ότι στην Ελλάδα υπάρχει υπερτιμολόγηση των φαρμακευτικών προϊόντων με αποτέλεσμα να ζημιώνεται το δημόσιο συμφέρον, δεν έπραξε απολύτως τίποτε για να σταματήσει αυτή η οικονομική αιμορραγία;», διερωτάται η υπουργός.

Ζητά επίσης από τους πρώην υπουργούς της ΝΔ να εξηγήσουν «γιατί ενώ η χώρα όφειλε να τιμολογεί με βάση τις χαμηλότερες τιμές στα κράτη μέλη της Ε.Ε., στα περισσότερα φύλλα έρευνας τιμής φαρμάκων χρησιμοποιούνταν μέχρι 5 το πολύ χώρες, οι οποίες τύχαινε να είναι και οι ακριβότερες», καθώς και «για ποιο λόγο οι τιμές των φαρμάκων αποτυπώνονταν σε επίσημα διοικητικά έγγραφα με μολύβι και όχι με στυλό». «Ήταν στοιχειώδης άγνοια των διοικητικών διαδικασιών, ή ηθελημένη παράλειψη;», ρωτά η κ. Κατσέλη.

Καταλήγοντας δε τονίζει πως «η κυβέρνηση θα συνεχίσει να πράττει καθημερινά το καθήκον της. Ένα καθήκον που περνάει μέσα από τη διαφάνεια, την αντικειμενικότητα και τον δημοκρατικό έλεγχο, έννοιες και πρακτικές σχεδόν άγνωστες στην προηγούμενη κυβέρνηση».

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 27ης Μαΐου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.






Μπλόκαραν το blog Troktiko για δεύτερη φορά???????

UPDATED

Μπαίνοντας πρίν λίγο στο Blog Troktiko είδαμε αυτήν την αναγραφή:

Αυτό το ιστολόγιο βρίσκεται υπό εξέταση λόγω πιθανής παράβασης των Όρων Υπηρεσιών Blogger και η πρόσβαση επιτρέπεται μόνο στους συντάκτες
http://troktiko.blogspot.com/

Δεν είστε συντάκτης αυτού του ιστολογίου.


Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ότι ........

στεκόμαστε το πλευρό τους και το Φιλιατρά news είναι διατεθημένο να τους δώσει βήμα να εκφραστούν και να διαμαρτυρηθούν.

UPDATE 01:05

Επικοινωνήσαμε με το Τρωκτικό και μας απάντησαν με την εξής Φράση:

paidia molis mathoume ti egine tha sas enimerwsoume

Ελπίζουμε ΟΛΑ να πάνε καλά.