Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Βουλή: Αντεγκλήσεων συνέχεια για τον «Καλλικράτη»

Αντιπαράθεση σημειώθηκε στη Βουλή και μεταξύ των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων για το σχέδιο «Καλλικράτης».

Πιο συγκεκριμένα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου απέκρουσε τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης, υποστηρίζοντας πως μέσα σε επτά μήνες αυτή η κυβέρνηση έλαβε γενναία, αποφασιστικά, ολοκληρωμένα μέτρα για να αντιμετωπιστούν οι παθολογίες του ελληνικού κράτους.

Αντιρρήσεις για το νομοσχέδιο εξέφρασαν ........

οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των υπόλοιπων κομμάτων, σημειώνοντας ότι αποτελεί προϊόν «διαβούλευσης» εντός του ΠΑΣΟΚ, καθώς και ότι είναι πρόχειρο και άκαιρο.

«Ο χειρότερος σύμβουλος στην πολιτική είναι να είσαι κληρονόμος απραξίας και αυτουργός της άρνησης. Αυτό που νιώθει κανείς ακούγοντας τη Νέα Δημοκρατία ως κριτική στο ΠΑΣΟΚ και στον πρωθυπουργό, είναι η απέραντη ένδεια πραγματικής πολιτικής, πάνω στην οποία θα οικοδομηθεί η κριτική», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Ευθυμίου.

Νωρίτερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, κ. Τζαβάρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με το σχέδιο «Καλλικράτης» προσπαθεί να πετύχει αφενός κομματικό όφελος στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, αφετέρου να διαμορφώσει μεγάλους δήμους, ώστε να αποτελέσουν τη βάση των νέων εκλογικών περιφερειών, επί των οποίων θα στηρίξει οπωσδήποτε τα μετέπειτα βήματά του.

«Υπάρχει κρίσιμη διαφορά, που μεταθέτει τη μία παράταξη στον άγονο λόγο γιατί αντιπροσωπεύει το ιστορικό κενό στην πράξη και σήμερα ταυτίζεται με την άρνηση και την άλλη παράταξη, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. της οποίας ο πρωθυπουργός είναι εδώ όχι για να εκφωνεί λόγους, αλλά για να εμπεδώνει το έργο της κυβέρνησής του» αντέτεινε ο κ. Ευθυμίου.

«Όλα τα έχει η Μαριωρή, ο φερετζές της έλειπε» παρατήρησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Αστέριος Ροντούλης, ο οποίος υποστήριξε ότι «το επιχείρημα αυτό περί του άκαιρου της όλης ενέργειας για την κομματική πολιτική του ΠΑΣΟΚ δεν είναι καθόλου άκαιρο, διότι ο Καλλικράτης είναι μια ψηφίδα στο παζλ των κινήσεων που κάνει προκειμένου να επανιδρύσει όχι το ελληνικό κράτος, αλλά το πασοκικό κράτος».

Με τη σειρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Φώτης Κουβέλης, παρατήρησε ότι το νομοσχέδιο δεν εξυπηρετεί τους στόχους της διοικητικής μεταρρύθμισης, της ανάπτυξης, της προστασίας του περιβάλλοντος και της εξυπηρέτησης των πολιτών, διότι - όπως είπε - παραμένει το υδροκέφαλο κράτος και οι μεταβιβαζόμενες αρμοδιότητες από το κεντρικό κράτος προς την ΤΑ είναι εξαιρετικά περιορισμένες.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 73-54. Του απέδειξε ότι θα είναι για πάντα πελάτης του.

Απόλυτο αφεντικό ο Παναθηναϊκός στον πρώτο τελικό της Α1, έκανε πλάκα στον Ολυμπιακό. Τον νίκησε 73-54 στο ΟΑΚΑ κάνοντας παράλληλα το 1-0 στη σειρά.
Ανώτεροι σε ολόκληρη τη διάρκεια του αγώνα οι «πράσινοι», απείλησαν με διασυρμό το «φάντασμα» που παρουσίασε ο Παναγιώτης Γιαννάκης στο γήπεδο.
Για κλάματα του ποσοστά του Ολυμπιακού, ιστορικό χαμηλό τα 0/23 τρίποντα.
Την Κυριακή στις 21:45 το δεύτερο παιχνίδι στο ΣΕΦ.

Το ματς: ...........

Ο Παναθηναϊκός, ως συνήθως στα ματς με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, άρχισε εντυπωσιακά και κατάφερε να προηγηθεί νωρίς με 14-6. Το τρικ του Παναγιώτη Γιαννάκη να ρίξει πάνω στον Διαμαντίδη τον Μπεβερλι δεν έπιασε αφού ο Αμερικανός των «ερυθρολεύκων» χρεώθηκε μέσα σε δύο λεπτά με δύο φάουλ και αποσύρθηκε από τον προπονητή του. Η μπάλα περνούσε συνέχεια κοντά στο καλάθι με τον Πέκοβιτς να είναι ο κύριος εκφραστής των επιθέσεων των «πρασίνων». Λύσεις από τη γραμμή των 6.25 έδωσε και ο Αντώνης Φώτης και έτσι οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με οκτώ πόντους και 19-10 λίγο αργότερα. Η είσοδος του Θοδωρή Παπαλουκά, όμως, άλλαξε τα έως τότε δεδομένα με τον αρχηγό των Πειραιωτών να νοικοκυρεύει το παιχνίδι της ομάδας του βοηθώντας τη να μειώσει σε 19-18 με σερί 8-0.

Η είσοδος του Νίκολα Βούισιτς στο παιχνίδι έκανε την άμυνα των «ερυθρολεύκων» ευάλωτη και έτσι οι «πράσινοι» κατάφεραν με ξέσπασμα των Πέκοβιτς και Σπανούλη να προηγηθούν με 31-18, κάνοντας ένα σερί 12-0. Ο Τζος Τσίλντρες έχασε ακόμη και κάρφωμα και ήταν ο χειρότερος παίκτης των φιλοξενούμενων στο πρώτο ημίχρονο. Ο Κλέιζα ήταν ιδιαίτερα εκνευρισμένος, κάτι που φάνηκε και από την αψιμαχία που είχε με τον Κώστα Τσαρτσαρή με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να σκοράρει με το σταγονόμετρο. Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός έπαιρνε πόντους από τους ψηλούς του (Μπατίστ, Πεκοβιτς, Φώτσης) και στο ημίχρονο ήταν μπροστά με 41-26.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά και στην Τρίτη περίοδο και παίζοντας εκπληκτικά σε άμυνα και επίθεση εκτόξευσε τη διαφορά ακόμη και στο +22 (53-31), περίπου πεντέμισι λεπτά πριν από τη λήξη της τρίτης περιόδου. Οι γηπεδούχοι «πυροβολούσαν» έξω από τα 6,25μ. την ώρα που οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπορούσαν να βρουν στόχο ούτε μέσα, ούτε έξω από τη ρακέτα. Βούισιτς και Τσίλντρες περισσότερο κακό, παρά καλό έκαναν όσο βρισκόντουσαν μέσα στο παρκέ, ενώ και τα γκαρντ των Πειραιωτών (κυρίως οι Πεν και Τεόντοσιτς) ήταν σε τραγική βραδιά. Η διαφορά είχε σταθεροποιηθεί γύρω στους 20 πόντους και το παιχνίδι φαινόταν «τελειωμένο» από το τρίτο δεκάλεπτο κιόλας. Ενδεικτικό, ότι το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το σκορ να είναι στο 66-42.

Διαδικαστικό χαρακτήρα απέκτησε η τελευταία περίοδος. Ο Ολυμπιακός δεν γινόταν να επιστρέψει στον αγώνα, κάθε επίθεσή του έβρισκε σίδερο (0/23 τρίποντα), την ώρα που οι «πράσινοι» κατέβασαν ρυθμό, εμφανώς πιο ήρεμοι με τη διαφορά να βρίσκεται σταθερά πάνω από τους 20 πόντους. Η τάπα του Διαμαντίδη πάνω στον Σκούνι Πεν έγραψε τον επίλογο σε μια εντυπωσιακή βραδιά για το «τριφύλλι» που βροντοφώναξε με την εμφάνισή του ότι είναι και πάλι το αφεντικό για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. 73-54 το τελικό σκορ υπέρ του Παναθηναϊκού, που έστειλε ηχηρό «μήνυμα τίτλου» στον Ολυμπιακό.

Πηγή: SportFM.gr

ΣΧΟΛΙΟ
"ιστορικό χαμηλό τα 0/23 τρίποντα........"

ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΑ ΝΑ ΠΑΕΙ??? Στο ΜΕΙΟΝ????? Επιασε πάτο, δεν πάει παρακάτω.
ηχηρό χαστούκι στον απόγονο του Αμερικάνικου Στόλου Γάβρο.



Την κοινή πρόταση των 4 βουλευτών κατέθεσε & στήριξε στην Ολομέλεια της Βουλής Δ. Κουσελάς

Πλήρης η επιβεβαίωση του Φιλιατρά News και τις πληροφορίες που σας μετέφερε ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ το μεσημέρι.

Στην αγόρευσή του κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης- Πρόγραμμα ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ», ο βουλευτής Μεσσηνίας κ. Δημήτρης Κουσελάς, αναφέρθηκε στα ακόλουθα:

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, το νομοσχέδιο .........

που συζητάμε σήμερα είναι απότοκο της μεγάλης εμπειρίας που κατακτήθηκε από τη λειτουργία της αυτοδιοίκησης για πολλά χρόνια.
Αποτελεί μια μεγάλη ριζοσπαστική τομή για την αυτοδιοίκηση στη χώρα μας, για τη δομή και τη λειτουργία του κράτους.

Στοχεύει :

• Σε ένα κράτος αποκεντρωμένο και αποτελεσματικό, που δεν λειτουργεί ως βαρίδι για την ανάπτυξη και ιδιαίτερα της περιφέρειας.
• Σε ένα κράτος που θα λειτουργεί με διαφάνεια, θα σέβεται τα χρήματα που πληρώνει ο πολίτης αλλά και τα δικαιώματά του.
• Σε ένα κράτος που θα πρέπει να είναι κοντά στο πολίτη όταν το έχει ανάγκη, ως αρωγός και συμπαραστάτης και όχι ως δυνάστης.

Αυτή είναι η αλλαγή που εμείς θέλουμε να κάνουμε. Αντάξια των μεγάλων αλλαγών για το ΕΣΥ, τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση, τους δημοκρατικούς θεσμούς που χτίσαμε.

Δημιουργούμε :

• Ισχυρούς δήμους με ουσιαστικές αρμοδιότητες, που δεν θα λειτουργούν ως μεσίτες ή μεσάζοντες.
• Αιρετές περιφέρειες που σχεδιάζουν και υλοποιούν την ανάπτυξη έχοντας τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία.
• Αποκεντρωμένο, αποτελεσματικό και επιτελικό κράτος.

Η Ν.Δ. εμφανίζεται για άλλη μια φορά κατώτερη των περιστάσεων. Ούτε θέλει, ούτε μπορεί να πραγματοποιήσει τέτοιες μεταρρυθμίσεις. Δύο χρόνια συζητούσε, όχι για τον Καλλικράτη αλλά για τον Καποδίστρια Νο 2 και τον άφησε στη μέση. Η ηγεσία της «άδειασε» ακόμη και τα αυτοδιοικητικά της στελέχη. Αποδεικνύεται άτολμη, συντηρητική, δέσμια παλαιοκομματικών αντιλήψεων και κατεστημένων συμφερόντων, που κρατούν καθηλωμένη την ελληνική οικονομία.

Εμείς τολμάμε -αλλάζουμε τον αυτοδιοικητικό χάρτη- προχωράμε μπροστά μαζί με τους πολίτες, που μοχθούν για την ανάπτυξη. Μαζί με τους πολίτες που θέλουν οι αποφάσεις να παίρνονται στην περιφέρεια και όχι στο Αθηνοκεντρικό κράτος.

Είμαστε με τους πολίτες που θέλουν να μπορούν να εξυπηρετηθούν άμεσα και χωρίς να τρέχουν από το «Άννα στον Καϊάφα» όπως λέει ο λαός μα, με τους πολίτες που αγανακτούν και οργίζονται όταν τους ζητούν να πληρώσουν «γρηγορόσημο» για να φέρουν μια υπόθεσή τους σε πέρας.

Κύριοι της αντιπολίτευσης, η κρίση που περνά η χώρα μας δεν είναι ευκαιρία για μικροπολιτική εκμετάλλευση. Είναι ευκαιρία για αλλαγές και τομές που θα μας βγάλουν από το τέλμα, θα πάνε τη χώρα μπροστά, θα την οδηγήσουν στην ανάπτυξη και την ευημερία.
Πρέπει επιτέλους να δώσουμε ένα όραμα στην κοινωνία, στη νέα γενιά.

Για το χωροταξικό στην ιδιαίτερη πατρίδα μου τη Μεσσηνία, τόνισα και στην Επιτροπή ότι πρέπει να γίνουν κάποιες διορθώσεις. Ζήτησα να γίνουν 8 Δήμοι, δύο σε κάθε επαρχία. Σήμερα καταθέτω κοινή πρόταση με άλλους 3 συναδέλφους μου (Νάντια Γιαννακοπούλου, Οδυσσέας Βουδούρης, Γιάννης Λαμπρόπουλος) για τη δημιουργία ενός Δήμου στη Νότια Τριφυλία με έδρα τους Γαργαλιάνους.
Ο Δήμος αυτός έχει όλες τις προϋποθέσεις- και τις πληθυσμιακές και τις υποδομές- για να είναι ένας ισχυρός και βιώσιμος Καλλικρατικός Δήμος.
Ζητώ κ. Υπουργέ οι προτάσεις μας αυτές, οι προτάσεις των τοπικών κοινωνιών να ληφθούν υπ΄ όψη στις τελικές αποφάσεις.»

Η συνωμοσία των μετρίων


ις προάλλες που βρεθήκαμε κάποιοι γνωστοί
στο σπίτι ενός παλιόφιλου σοφού ποιητή
το μάτι μου έπεσε πάνω σ' ένα βιβλίο
πούχε τίτλο "Η Συνομωσία των Μετρίων."
Το πήρα και το άνοιξα στην πρώτη του σελίδα... Δείτε περισσότερα
διάβασα μερικές γραμμές κι αμέσως είδα
να με κοιτάζουν πονηρά και να μου κλείνουν μάτι
αυτοί που χρόνια σέρνουν τη ζωή μου στο κρεβάτι.
Αυτοί που όταν πηγαίναμε ακόμη στο ...

σχολείο
αφήνανε για μένα το τελευταίο θρανίο
παλιοί αφισοκολητές και χθεσινοί Ζαπάτα
που τώρα είν' οπλισμένοι με κινητό και κάρτα.
Που μάθανε να παίρνουνε το ξύγκι απο τη μύγα
να βγάζουνε τα πιο πολλά,βάζοντας τα πιο λίγα,
που βιάστηκαν να χτίσουν το εξοχικό στη Λούτσα
και σκόπιμα μπερδεύουν,τη βούρτσα με τη....
Συνομωσία των Μετρίων,Συνομωσία των Μετρίων.

Μόλις το πήραν μυρωδιά πως έγιναν πολλοί
φτιάξαν όπως τους βόλευε τα πρέπει και τα μη,
βάλανε τρικλοποδιά στο κάθε παληκάρι
και κόψαν το ποδόσφαιρο στο Γιώργο Δεληκάρη.
Μάθαν να 'χουν το μυαλό στο κάτω τους κεφάλι
και να 'ναι ευχαριστημένοι με το "μια η άλλη"
να λένε "ναι σε όλα" μ' ένα κούνημα των ώμων
μικροπαρανομώντας με τη βούλα και το νόμο.
Καταχραστές της λογικής,διαλέγουν νέες θέσεις
κι οι συγγραφείς "τα παίρνουν" παίρνοντας συνεντεύξεις
κι οι γκόμενες των σαλονιών την πέσανε στα ούτια
μαγκέψαν βλέπεις οι φελοί και δώστου μακροβούτια.
Και δώστου γέλιο και χαρά και ωσσανά και μπράβο
και ζήτω που περάσαν απ' την πόρτα και το Μπράβο,
που έχουνε πολιτικούς σε σώου με μοντέλα
και σταρ εισαγγελέα που τη βρήκε στα μπουρδέλα.

Πίσω απ' τα γραφεία τους στήσανε ζωούλες
σεξοπαρενοχλώντας ψαρωμένες μικρούλες,
ξύλινες οι λέξεις τους στ'αυτιά μου μόλις μπουν
ακούω μια φωνή να τραγουδά "Γιατί σιωπούν;"
Γιατί σιωπούν τ'αδέρφια μου λιώνωντας στην ψάθα
ελπίζοντας μονάχα στου ΛΟΤΤΟ την εξάδα
Γιατί ξεχνάνε πως δεν είμαστε για τεμενάδες
όχι Γραικοί μα Έλληνες, Γιουνάν κι όχι ραγιάδες.

Τήν ώρα που εσύ χόρευες πάνω σ΄ένα τραπέζι
πάνω απ΄τη χώρα στάθηκε ένα μαύρο κιρκινέζι
μας έβαλε στο μάτι μα αντί να κλάψω
για τη συνομωσία των μετρίων εδώ θα γράψω
Εδώ θα γράψω την προσωπική μου ιστορία
εδώ που μ΄έριξε του χωροχρόνου η συγκυρία
εδώ που βάλαν φυλακή και τον Κολοκοτρώνη
και θίασο σκιών μας κάναν πίσω απ΄το σεντόνι

Πήρα το θάρρος κι έκανα μια ευχή και για σένα
που δε νοστάλγησες ποτέ τίποτα και κανέναν
ευχήθηκα λοιπόν να νοσταλγήσεις κάτι
κι αυτό να είναι της ψυχής σου το λευκό κομμάτι
που σου το πήραν προκαταβολικά στα διόδια
για να μην ανεβείς ως την κορφή με τα πόδια
αλλά για νά ΄χεις στήριγμα των μετρίων τις πλάτες
αφήνοντας στην άκρη τις αληθινές τις γάτες

Στις τελευταίες φουρνιές του ανθρωπίνου γένους
έχω αφήσει δυο σπόρους καλά ποτισμένους
κι αν συνεχίσει ο κόσμος στων μετρίων τη ρότα
ας είναι τα παιδια μας που θα κλείσουνε την πόρτα
με μια επανάσταση που δε θα δεις στις ειδήσεις
μ΄ αν τύχει και βρεθείς κοντά μπορεί να κερδίσεις
αυτό που τόσα χρόνια σου έχουνε στερήσει
και με τη συνομωσία των μετρίων σου έχουν κρύψει. "

Συναντήθηκαν Ξύγκας και Καλοφωλιάς με τον Γιάννη Ραγκούση

Συναντήθηκαν χθες αργά το βράδυ στην βουλή οι Δήμαρχοι Φιλιατρών και Γαργαλιάνων Άλκης Ξύγκας και Σταύρος Καλοφωλίας με τον Υπουργό Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης Γιάννη Ραγκούση για να του θέσουν το θέμα της δημιουργίας του Δήμου Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους.

Οι δύο Δήμαρχοι βρέθηκαν από το πρωί στην Αθήνα και επισκέφθηκαν το υπουργείο Εσωτερικών όπου άφησαν στην Γραμματέα του Γιάννη Ραγκούση τον φάκελο με όλα τα στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν την πληρότητα των όρων συνενώσεων του σχεδίου Καλλικράτης καθώς και τις αποφάσεις των Δύο Δημοτικών συμβουλίων για την δημιουργία του Δήμου Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους.
Αμέσως μετά μετέβησαν στην βουλή όπου ..........

είχαν συναντήσεις με πολλούς βουλευτές αλλά και με τους βουλευτές της Μεσσηνίας Νάντια Γιαννακοπούλου, Δημήτρη Κουσελά, Οδυσσέα Βουδούρη και Γιάννη Λαμπρόπουλο όπου τους έθεσαν το θέμα και τους ζήτησαν την στήριξη του αιτήματος τους.

Αποκλειστικές πληροφορίες του Φιλιατρά News αναφέρουν ότι οι και οι τέσσερις βουλευτές συμφώνησαν να στηρίξουν υπογράφοντας το δίκαιο αίτημα των δυο δήμων που επιθυμούν να συνενωθούν.
Αργά ο βράδυ ο υπουργός Εσωτερικών κος Ραγκούσης δέχτηκε στο γραφείο του στην βουλή τους δυο δημάρχους οι οποίοι του έθεσαν επί τάπητος το ζήτημα εξηγώντας τις παραμέτρους της διαφωνίας τους για τον μεγάλο και αχανή δήμο Τριφυλίας.

Σε σημερινή του δήλωση ο Δήμαρχος Φιλιατρών Άλκης Ξύγκας μίλησε στην πρωϊνή εκπομπή του Ράδιο Νίκη 96.4 "Χωρίς Μάσκες" και είπε ότι η συνάντηση με τον ΥΠ.ΕΣ έγινε σε πολύ καλό κλίμα παρουσία και των τεσσάρων βουλευτών του νομού οι οποίοι κατέθεσαν και εγγράφως την σύμφωνη γνώμη τους για την δημιουργία του Νέου Δήμου και ο Κος Ραγκούσης εμφανίστηκε συγκαταβατικός, ακούγοντας με προσοχή τους δυο δημάρχους που του εξέθεταν το πρόβλημα που δημιουργείται με τον παρόντα δήμο Τριφυλίας.

Ο κ. Ραγκούσης επιφυλάχθηκε να απαντήσει στο θέμα, παραπέμποντας στις ανακοινώσεις που θα κάνει σήμερα ή αύριο στην αίθουσα του κοινοβουλίου.

Ρεπορτάζ: Φιλιατρά News

Α1 Μπάσκετ: Οι τελικοί των «αιωνίων» ξεκινούν

Για πέμπτη συνεχή σεζόν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα είναι το ζευγάρι της σειράς των μεγάλων τελικών της Α1 Μπάσκετ των Ανδρών, που ξεκινάνε απόψε το βράδυ στο κλειστό του ΟΑΚΑ (21:45, ΣΚΑΪ).

Οι δυο «αιώνιοι» γνωρίζουν πολύ καλά ο ένας των άλλων και έτσι ιδιαίτερες εκπλήξεις δεν αναμένονται στο «μενού» των αναμετρήσεων. Παρόλα αυτά, αν κάτι δεν λείψει, αυτό θα είναι το πάθος και από τις δυο πλευρές, αφού το πρωτάθλημα αποτελεί τον τελευταίο (και μεγαλύτερο) φετινό στόχο τόσο του «τριφυλλιού», όσο και των Πειραιωτών.

Οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς μπορεί πέρσι να ........

πήραν όποια κούπα κυκλοφορούσε, τη σεζόν όμως που διανύουμε απογοήτευσαν σε Ευρώπη, ενώ έχασαν και το κύπελλο από τον «αιώνιο» αντίπαλο. Το πρωτάθλημα θα σημαίνει πολλά, όχι γιατί λείπουν οι τίτλοι από τον Παναθηναϊκό, αλλά γιατί θα δείξει πως παρά τα ποσά που έχουν ξοδέψει οι αντίπαλοί του, ακόμα δεν μπορούν να τον φτάσουν.

Και για τον Ολυμπιακό αποκλειστικός στόχος είναι η κορυφή. Οι αδελφοί Αγγελόπουλου έχουν επενδύσει μεγάλα ποσά στον σύλλογο τα τελευταία χρόνια και παρότι έχουν καταφέρει να τον βελτιώσουν, από πλευράς τίτλων έχουν δει μόνο ένα κύπελλο. Στη φετινή Ευρωλίγκα έφτασαν στην πηγή, αλλά η Μπαρτσελόνα δεν τους επέτρεψε να πιουν νερό. Έτσι, αν δεν έρθει και το πρωτάθλημα, όλη η χρονιά θα μοιάζει αποτυχημένη. Στην αντίθετη περίπτωση, όμως, ίσως σηματοδοτηθεί η απαρχή μιας νέας εποχής επιτυχιών.

Στα αγωνιστικά των δυο «στρατοπέδων» ο Παναθηναϊκός πηγαίνει με πλήρες το ρόστερ του, ενώ για τον Ολυμπιακό μοναδική απουσία θα είναι αυτή του Παναγιώτη Βασιλόπουλου, που εξακολουθεί να ταλαιπωρείται από πόνους στη μέση.

Αυστηρά είναι τα μέτρα που έχει πάρει η αστυνομία. Το παιχνίδι θα γίνει παρουσία εισαγγελέων, ενώ γνωστοποιήθηκε ότι θα λειτουργούν όλες οι κάμερες της αστυνομίας και του ΟΑΚΑ. Οι θύρες θα ανοίξουν στις 19.30. Το διάζωμα 103 και τα 2/3 του διαζώματος 105 θα παραμείνουν κλειστά (πίσω από τη γραμματεία και τον πάγκο των φιλοξενούμενων). Οι σειρές 1-8 στις κερκίδες 136 και 138 θα παραμείνουν κενές. Για πρώτη φορά θα υπάρχει και διπλό δίχτυ προστασίας το οποίο θα «απλώνεται» από τη γραμματεία και προς τα αριστερά, ως πίσω από την μπασκέτα, προς την πλευρά των φιλοξενούμενων.

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι κύριοι Βορεάδης, Σχινάς και Κορομηλάς.

Οι φίλοι του Παναθηναϊκού μπορούν ακόμα να προμηθεύονται εισιτήρια από τη θύρα 10 στο γήπεδο «Απόστολος Νικολαϊδης» από τις 10π.μ. ως τις 7μ.μ. και από τις 7μ.μ. από τα εκδοτήρια του ΟΑΚΑ. Εισιτήρια διατίθενται και από το PAO SHOP (Εμπορικό Κέντρο «Καμάρες», Χαρ. Τρικούπη 127, Νέα Ερυθραία/ώρες λειτουργίας καταστημάτων).

Ομιλία Γιώργου Παπανδρέου για τον «Καλλικράτη»

Με ενθουσιώδη τρόπο αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο σχέδιο «Καλλικράτης», παρουσιάζοντάς το στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου.

Χρησιμοποιώντας χαρακτηρισμούς όπως «προϋπόθεση για έξοδο της χώρας από την κρίση», «επανάσταση δημοκρατίας», «θεμέλιο λίθο της νέας Ελλάδας που χτίζουμε», «κορυφαία πολιτική επιλογή, συνδεόμενη με την Ελλάδα της ανάπτυξης, της ευνομίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης» ο Γ. Παπανδρέου, αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ομιλίας του επιτιθέμενος κατά της Νέας Δημοκρατίας, για την επιλογή της να αντιταχθεί στο σχέδιο, κατηγορώντας την πως αποφεύγει να αναλάβει τις ευθύνες της για τον εκσυγχρονισμό της χώρας, όπως τις απέφυγε και ως κυβέρνηση:

«Η αξιωματική αντιπολίτευση, έρχεται να πει ..........

το «όχι», που ακολουθεί τα πολλά «όχι» για τον Καποδίστρια, το ΑΣΕΠ, τον φορολογικό νόμο, ακόμα και την ψήφιση του νομοσχεδίου για την κύρωση του μνημονίου προσφυγής στο μηχανισμό στήριξης. Αυτό το «όχι» είναι μια ακατανόητη μάχη κατά της κοινής λογικής» ανέφερε ο Πρωθυπουργός. «Κάνετε σαν να μην βλέπετε τις χιλιάδες καταργήσεις θέσεων και μελών αιρετών συμβουλίων, τον δραστικό περιορισμό των μη παραγωγικών δαπανών, τον εξαντλητικό έλεγχο της οικονομικής διαχείρισης. Το Λογιστήριο του Κράτους, υπολογίζει την εξοικονόμηση πόρων σε 1 δισ. 185 εκ. ευρώ. Δεν έγινε μάθημα η απραξία 6 χρόνων; Θέλετε να συνεχίσει έτσι η Ελλάδα;» παρατήρησε ο κος Παπανδρέου απευθυνόμενος προς την Νέα Δημοκρατία.

Πέραν ωστόσο του «νοικοκυρέματος» που αναμένεται να αποτελέσει για τα δημόσια οικονομικά, ο Καλλικράτης στέκει και ως μια ριζοσπαστική θεσμική τομή αναμόρφωσης του κράτους - «του πλέον γραφειοκρατικού κράτους στην Ευρώπη», όπως είπε ο πρωθυπουργός:

«Ο πυρήνας του ελληνικού προβλήματος, η κύρια αιτία και της δημοσιονομικής κατάρρευσης, είναι το πελατειακό κράτος, της αναξιοκρατίας, της αδιαφάνειας και της διαφθοράς. Πάμε σε ένα επιτελικό κράτος με σύγχρονες δομές, που θα περιορίζεται στις επιτελικές του ευθύνες, με υπηρεσίες που θα είναι δίπλα στον πολίτη, εκεί που τις έχει ανάγκη. Που δίνει αρμοδιότητες με διαφάνεια και λογοδοσία, ανάλογα με το ποιες είναι ο προτεραιότητες κάθε τόπου. Που παύει να αναγκάζει τον πολίτη να τρέχει σε δεκάδες κεντρικές υπηρεσίες, χάνοντας χρόνο και χρήμα για να κάνει μιαν απλή δουλειά». Με το νέο πλαίσιο, θεμελιώνονται «ικανοί δήμοι» και περιφέρειες, που θα αποφασίζουν οι ίδιοι πώς θα αναπτυχθούν, μέσα πάντα από έναν δημοκρατικό έλεγχο και διαφάνεια. Η αιρετή περιφέρεια καθίσταται το θεσμικό όχημα αναπτυξιακού σχεδιασμού και στις κρατικές περιφέρειες παραμένουν μόνον όσες αρμοδιότητες υπαγορεύονται σχετικά συνταγματικά. Και αυτό είναι απλώς η αρχή: «Με την επόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος θα πάμε σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που θα απαντά στις ανάγκες της κάθε περιοχής, με πολλές αποφάσεις σε επίπεδο δήμου ή Περιφέρειας. Είναι απαράδεκτο, η τριτοβάθμια εκπαίδευση να μην συνδέεται με την ανάπτυξη της κάθε περιφέρειας και την ταυτότητα της κάθε περιοχής - και τα Ιδρύματα να λειτουργούν μόνον για την καφετέρια, τα νοίκια, ή κάποιον καλό γαμπρό ή νύφη στον τοπικό πληθυσμό» ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

«Αυτή η ώρα είναι η ώρα των ριζικών ανατροπών, το τέλος των αναβολών, των δικαιολογιών. Όπως με κάθε μεγάλη αλλαγή που έχουμε ψηφίσει, έτσι και με τον Καλλικράτη, η Πολιτεία μας αποδεικνύει πως μπορεί να είναι αξιόπιστη και συνεπής, απέναντι στους πολίτες μας αλλά και διεθνώς. Ήρθε η ώρα να εμπιστευτούμε και τις δυνάμεις της κοινωνίας. Έτσι θα πετύχουμε την αναπτυξιακή εκκίνηση της χώρας - με κοιτάσματα παραγωγικότητας που μένουν ανεκμετάλλευτα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Παπανδρέου.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 26ης Μαΐου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.