Σάββατο, 29 Μαΐου 2010

Εκλογές στην Τοπική Οργάνωση της ΝΔ Φιλιατρών

Στις κάλπες για την ανάδειξη νέας ΝΟΔΕ και νέων συμβουλίων στις Τοπικές Οργανώσεις καλούνται την Κυριακή τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας.

Μοναδικός υποψήφιος για πρόεδρος της νέας ΝΟΔΕ στη Μεσσηνία είναι ο Περικλής Μαντάς.
Τα μέλη του κόμματος θα ψηφίσουν σε 25 εκλογικά τμήματα που θα λειτουργήσουν στην Καλαμάτα και στις έδρες των μεγάλων Δήμων.
Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 10 το πρωί και .........

θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα.

Το πιό γευστικό και αρωματικό λάδι στον κόσμο.

Ο κύριος Ηλίας Μαμαλάκης σε μία εκδήλωση που έγινε στα Φιλιατρά στις 18/12/2005, επεσήμανε πως το φιλιατρινό λάδι είναι το πιο γευστικό και πιο αρωματικό ελαιόλαδο στον κόσμο. Αυτή η διαπίστωση από έναν τόσο ειδικό και διάσημο άνθρωπο είναι κάτι πολύ σημαντικό για το φιλιατρινό λάδι.

Υπάρχουν και άλλοι που έχουν πει τα ίδια πράγματα, κυρίως ξένοι έμποροι που αγοράζουν λάδια της περιοχής καθώς και οι Ιταλοί έμποροι που κάνουν εισαγωγές τα τελευταία τριάντα χρόνια.
Τα ίδια έχουν πει επίσης κάποιοι περαστικοί .........

έμποροι ερευνητές καλού ελαιολάδου που ενδιαφέρονται για προσωπικούς τους πελάτες (κυρίως οικογένειες και καλά εστιατόρια στην Βρεττανία, Καναδά, Η.Π.Α.).

Ένας από αυτούς είναι ο κύριος Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος, Ελληνοκαναδός δικηγόρος από το Τορόντο.
Ένας βαθύς γνώστης και συστηματικός ερευνητής του καλού ελαιόλαδου.
Ένας πολύ οργανωτικός και επιτελικός νους με χιλιάδες χιλιόμετρα έρευνας των τόπων και των ανθρώπων του καλού ελαιόλαδου.
Μας είπε λοιπόν ο κ. Αναγνωστόπουλος ότι από όσα λάδια δοκίμασε ψάχνοντας το πιο γευστικό και πιο αρωματικό ήταν το δικό μου από τα Φιλιατρά. Αυτό φυσικά ισχύει όχι μόνο για το δικό μου λάδι, αλλά γενικότερα για το Φιλιατρινό λάδι.

Είναι πλέον διαπιστωμένο από πολύ έγκυρους ανθρώπους ότι το Φιλιατρινό ελαιόλαδο είναι ξεχωριστό, μοναδικό, απαράμιλλο. Είναι το καλύτερο, το πιο γευστικό και πιο αρωματικό ελαιόλαδο στον κόσμο.
Οι λόγοι που το φιλιατρινό ελαιόλαδο έχει αυτές τις ιδιότητες είναι οι εξής:
Πρώτος λόγος: Ολόκληρος ο φιλιατρινός ελαιώνας είναι 100% Κορωναίϊκης ποικιλίας. Αποτελεί το κεντρικό κομμάτι του μεγαλύτερου συμπαγούς ελαιώνα Κορωναίϊκης ελιάς που υπάρχει στην Ελλάδα. Γύρω από την πόλη των Φιλιατρών υπάρχουν τα περισσότερα και αρχαιότερα ελαιόδεντρα Κορωναίϊκης ελιάς στη Μεσσηνία και στην Ελλάδα.
Τόσο παλιές χιλιοχρονίτικες ελιές δεν έχουμε δει σε άλλο μέρος. Μπορούμε να πούμε ότι εδώ είναι η πατρίδα της Κορωναίϊκης ελιάς. Για την ποιοτική υπεροχή του ελαιόλαδου Κορωναίϊκης ποικιλίας δε χρειάζεται να προσθέσω τίποτα. Είναι κάτι που το γνωρίζουν οι πάντες.
Το μόνο που θέλω να τονίσω είναι, ότι εδώ είναι η πατρίδα του.

Δεύτερος και κύριος λόγος: Η μακροχρόνια προσαρμογή στο περιβάλλον της συγκεκριμένης ποικιλίας (χιλιάδες χρόνια αφού εδώ είναι η πατρίδα της).
Επίσης το έδαφος και το τοπικό κλίμα, διότι και άλλα προϊόντα των Φιλιατρών παρουσιάζουν αυτή την ιδιαιτερότητα του αρώματος και της γεύσης. Αναφέρομαι στη σταφίδα που τον δέκατο ένατο αιώνα μέχρι τα μισά του 20ου είχε κατακτήσει τις αγορές της Ευρώπης, κυρίως Βρεττανίας και Γαλλίας και έφευγε τυποποιημένη από τα Φιλιατρά. Ακολουθούν τα κηπευτικά που τα τελευταία πενήντα χρόνια έχουν κατακτήσει τις αγορές της Αθήνας με την νοστιμιά τους και μόνο, χωρίς ποτέ κανείς να τα διαφημίσει.

Τρίτος λόγος: Σε αυτό το λόγο βασίζεται ο κύριος Ηλίας Μαμαλάκης. Υπάρχει μια τοπική παράδοση εκατοντάδων ετών στα Φιλιατρά, που οι Φιλιατρινοί μαζεύουν Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Φιλιατρών τις ελιές πολύ νωρίς πριν ακόμα ωριμάσει ο καρπός. Όταν η ελιά γυαλίσει, «σιδώσει», όπως λέμε εμείς, αρχίζει το μάζεμα.
Οι ελιές μαζεύονται με ράβδισμα πάνω σε καθαρά ελαιόπανα και συγκεντρώνονται μέσα σε πάνινα σακιά. Από εκεί χωρίς καθυστέρηση πάνε στο ελαιοτριβείο.

Η ψιλή άγουρη Κορωναίϊκη ελιά δεν σπάει, δεν οξειδώνεται η σάρκα της και δεν αλλοιώνεται, διότι υπάρχει η άμεση ελαιοποίηση.
Οι Φιλιατρινοί από παράδοση και συλλογική πρακτική νοιώθουν αποτροπιασμό να βάζουν τις ελιές τους σε πλαστικά σακιά ή να καθυστερήσουν την ελαιοποίηση. Το αντίθετο συμβαίνει κατά κανόνα σε όλα τα άλλα μέρη της Ελλάδας. Με αυτή την από αιώνων παράδοση και νοοτροπία των Φιλιατρινών, το λάδι τους μαζεύεται όταν ακόμα είναι πολύ νέο, άγουρο, με όλα τα αρώματα, τις γεύσεις και όλες τις χάρες του.
Τα τελευταία χρόνια υπάρχουν ελαιοτριβεία με συνεχή ροή νερού στο πλυντήριο ελαιοκάρπου. Επίσης έχουν την τεχνολογία και πρακτική της ψυχρής έκθλιψης. Όταν ο παραγωγός επιλέξει ένα τέτοιο ελαιοτριβείο και αποθηκεύσει το λάδι του σε ανοξείδωτα (18/10) και αεροστεγή τεπόζιτα μέσα σε σκοτεινή και δροσερή αποθήκη, χωρίς υγρασία και μυρωδιές, το λάδι του θα είναι «θεϊκό».

Αξίζει να ψάξει κανείς τους λόγους που εδραίωσαν την παράδοση των Φιλιατρών σχετικά με το πρώιμο μάζεμα της ελιάς. Εικάζονται τα εξής: Τα παλιά χρόνια, οι ελαιώνες ήταν σχετικά λίγοι, και όλος ο υπόλοιπος τόπος βουνό – γιαλό ήταν σταφίδες και αμπέλια. Υπήρχαν και αρκετά χωράφια για γεννήματα. Με τις μεθόδους και τα μέσα που καλλιεργούσαν τότε δεν υπήρχαν χρονικά περιθώρια για τις ελιές, διότι έπρεπε να μονοβεργήσουν και να ξελακώσουν τις σταφίδες και τα αμπέλια. Ακόμα να οργώσουν και να σπείρουν τα γεννήματα.

Παράλληλα ερχόταν ο φιλιατρινός χειμώνας με τα σαρανταήμερα ψιλοβρόχια, και τα Νικολοβάρβαρα που επιδείνωναν την κατάσταση και στένευαν ακόμα τα χρονικά περιθώρια. Μέσα στο Δεκέμβρη το φιλιατρινό κανάλι, φάτσα στο Ιόνιο, έβγαζε χαλάζια που ρήμαζαν την ελαιοπαραγωγή.
Η πίεση του χρόνου και ο φόβος της θεομηνίας καταστάλαξαν στο συλλογικό υποσυνείδητο των Φιλιατρινών τη «φούγα» και τη «φούρια» του ραβδιού.
Έτσι λοιπόν δημιουργήθηκε η παράδοση που θέλει το πρώιμο μάζεμα της ελιάς με αποτέλεσμα το θεϊκό φιλιατρινό λάδι.

Του Χαρ. Ν. Παναγάκη Ελαιοπαραγωγού - Βιοκαλλιεργητή

Το πήραμε από την εφημερίδα "Ελληνική Φωνή" που εκδίδεται στο Σικάγο των ΗΠΑ από τον Φιλιατρινό Συμπατριώτη μας Δημήτρης Ν. Γεωργακόπουλο.

Ολόκληρη την εφημερίδα μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ.

Η απάντηση του Μητροπολίτη για την παρουσία του στο συλλαλητήριο των Φιλιατρών.

Στο φύλλο της εφημερίδος σας της 27ης Μαΐου 2010 δημοσιεύθηκε άρθρο με τίτλο: «Αντιδράσεις στην Κυπαρισσία για τη συμμετοχή Χρυσοστόμου στη συγκέντρωση στα Φιλιατρά».

Σχετικά με τα αναγραφόμενα σ’ αυτό επιθυμούμε να γίνουν γνωστά τα εξής:

1. Ουδεμία αντίδραση ή παράπονο έχει εκφρασθεί μέχρι σήμερα προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Χρυσόστομο από πρόσωπο ή φορέα σχετικά με το θέμα αυτό.
2. Η συγκέντρωση, που έγινε στα Φιλιατρά, με αίτημα τη δημιουργία και δεύτερου δήμου στην Τριφυλία, δεν ήταν «πολιτικό συλλαλητήριο». Αφορούσε ένα τοπικό θέμα και ο Μητροπολίτης θεώρησε καθήκον του να συμπαρασταθεί στα πνευματικά του παιδιά, που διεκδικούν κάτι προς όφελος του τόπου τους.
Ο Σεβασμιώτατος δεν αναμειγνύεται σε πολιτικές ..........

υποθέσεις ούτε έχει καμία σχέση με κόμματα και παρατάξεις, όπως έχει αποδείξει κατά την τριετή ποιμαντορία του και όπως άλλωστε δήλωσε σαφώς και μετ’ επιτάσεως κατά την σύντομη ομιλία του στην εν λόγω συγκέντρωση.

3. Ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος δεν άγεται και φέρεται από κανέναν. Δεν δέχεται υπαγορεύσεις ούτε ανέχεται πιέσεις. Ενεργεί ελευθέρως, αυτοβούλως και υπευθύνως στα πλαίσια της ποιμαντικής του ευαισθησίας, που άπτεται όχι μόνο καθαρώς πνευματικών θεμάτων του ποιμνίου του, αλλά και όλων των σοβαρών προβλημάτων που το απασχολούν. Οπως στην περίπτωση αυτή συμπαραστάθηκε στους κατοίκους των Φιλιατρών και των Γαργαλιάνων, έτσι κατά το παρελθόν συμπαραστάθηκε στους κατοίκους της Ολυμπίας κατά τη διάρκεια των πυρκαϊών ή στους κατοίκους των Κρεστένων που αγωνίζονταν για τη μη κατάργηση του Νοσοκομείου τους.

4. Με δεδομένα τα ανωτέρω δεν είναι κατανοητό υπό ποίαν έννοιαν συγκαλείται «έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο» στο Δήμο Κυπαρισσίας με «μοναδικό θέμα» την παρουσία και ομιλία του Μητροπολίτου μας στη συγκέντρωση των Φιλιατρών. Ο Μητροπολίτης έχει υποχρέωση να δίδει λόγο για τις αποφάσεις του σε οποιοδήποτε αυτοδιοικητικό όργανο; Ή οποιοδήποτε Δημοτικό Συμβούλιο έχει δικαίωμα να ελέγχει το Μητροπολίτη για το πού θα πάει και τι θα πει; Μήπως τέτοιες ενέργειες εκθέτουν εκείνους που τις προτείνουν;

5. Η συμπαράσταση του Μητροπολίτου στο αίτημα των Δήμων Φιλιατρών και Γαργαλιάνων δεν αποτελεί κίνηση κατά της Κυπαρισσίας ούτε κατά διάνοιαν. Η Κυπαρισσία είναι και θα είναι το κέντρο της Επαρχίας, η έδρα της Μητροπόλεώς μας και έδρα Δήμου.
Εάν υπήρχε κίνδυνος να στερηθεί κάτι ή να ζημιωθεί σε κάτι, ασφαλώς και ο Επίσκοπός της θα ήταν πρώτος στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων της. Ο Μητροπολίτης αγαπά, τιμά και στηρίζει την πόλη στην οποία εδρεύει και μονίμως κατοικεί. Δεν είναι όμως Μητροπολίτης μόνο της Κυπαρισσίας.
Όλες οι πόλεις και τα χωριά της Τριφυλίας και της Ολυμπίας ζητούν και χρειάζονται την πατρική του μέριμνα και συμπαράσταση. Και είναι υποχρεωμένος να βρίσκεται κοντά τους σε κάθε δύσκολη στιγμή. Αυτό προσπαθεί να κάνει πάντοτε, αδιακρίτως και ανεξαιρέτως.

6. Πριν από δύο ακριβώς χρόνια (26-5-2008) επιστολογράφος σας κατηγορούσε το Μητροπολίτη μας για μεροληψία υπέρ της Κυπαρισσίας έναντι των Χριστιάνων με αφορμή τον εορτασμό του Αγίου Αθανασίου Χριστιανουπόλεως. Πριν τρεις μήνες (2-2-2010) άλλος, πάλι με επιστολή του στην εφημερίδα σας, τον κατηγορούσε για υποβάθμιση της Πανηγύρεως των Φιλιατρών με σκοπό την προβολή της Κυπαρισσίας.
Τώρα κατηγορείται για μεροληψία υπέρ των Φιλιατρών και κατά της Κυπαρισσίας, δυστυχώς όχι από ιδιώτες, αλλά από αυτοδιοικητικούς παράγοντες, που όπως φαίνεται
δεν μπόρεσαν να αποφύγουν τον πειρασμό του τοπικισμού.
Και σ’ αυτούς δίνουμε την ίδια απάντηση που δώσαμε και στους προηγουμένους: «Η Ιερά Μητρόπολις περιβάλλει με την ίδια στοργή όλες τις πόλεις και όλα τα χωριά της Επαρχίας μας. Τοπικισμοί και αλληλοϋποβλέψεις είναι μακριά από το πνεύμα αγάπης και ενότητος που κηρύσσει η Εκκλησία. Κάθε ενέργειά μας έχει στόχο την πνευματική ανύψωση και τη ψυχική ωφέλεια των πιστών και μόνο».

Τοποθέτηση για το θέμα που έχει προκύψει με τον Μητροπολίτη‏

Με αφορμή την σύγκλιση εκτάκτως του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κυπαρισσίας Δευτέρα 31-5-10, έχω να παρατηρήσω τα εξής:
Με ποια αρμοδιότητα το Δημοτικό συμβούλιο ασχολείται με ένα θέμα που είναι έκτος της αρμοδιότητάς του ως μη πολιτικό άλλα εκκλησιαστικό θέμα;

Αν εξάλλου θεώρησε ως πολιτική την κίνηση του σεβασμιότατου την παρουσία του, στο συλλαλητήριο στα Φιλιατρά, και κρίνει ότι δεν έχει τέτοια αρμοδιότητα, πως ως πολιτικό όργανο μπορεί να κρίνει την συμπεριφορά του Μητροπολίτη μας, αφού τον θεωρεί, και έτσι είναι, μη πολιτικό πρόσωπο.

Ποιο είναι το πρόβλημα αν γινόταν ένας .......

ακόμη Δήμος στην Τριφυλία; Η τοποθέτηση σύσσωμων των πολιτικών εκπροσώπων της Μεσσηνίας ήταν θετική στην θέση αυτή, αφού εκτός των άλλων προβλημάτων θα έμεναν άλλα και θα δημιουργώντουσαν θέσεις εργασίας στα Φιλιατρά και στους Γαργαλιάνους.

Θεωρώ άστοχη την ενέργεια αυτή και θα παρακαλούσα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κυπαρισσίας να ακυρώσει την έκτακτη συνεδρίαση του της Δευτέρας 31-5-10.
Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας χαίρει την αναγνώριση του λαού της Τριφυλίας, και τον ευχαριστούμε για την συμπαράσταση του σε κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουν περιοχές της Τριφυλίας και της Ολυμπίας.

Η συνέχεια του Δήμου Τριφυλίας απαιτεί κατά την ταπεινή μου γνώμη την ομόνοια των κάτοικων της ,και σ αυτή την κατεύθυνση η εκκλησία έχει καταδείξει το θετικό της ρόλο.

Γιάννης Σάκκουλας
Καθηγητής
Γραμματέας του ΔΣ του συλλόγου καθηγητών Β Μεσσηνίας.

Απόψε ο τελικός της Eurovision.

Έφτασε η ημέρα των φίλων της Eurovision.

Στις 10 απόψε το βράδυ αρχίζει ο μεγάλος τελικός του Ευρωπαϊκού διαγωνισμού τραγουδιού, στον οποίο κυριαρχούν οι μπαλάντες, ενώ πολλές χώρες δείχνουν να ικανοποιούνται απλά με τη συμμετοχή τους, χωρίς να διεκδικούν διάκριση.

Ίσως αυτό οφείλεται στην κακή ψυχολογία που προκαλεί η οικονομική κρίση που πλανάται πάνω από την Ευρώπη, ίσως πάλι όλο και περισσότερες χώρες να συνειδητοποιούν ότι αυτό το "πανηγύρι" δεν έχει να τους προσφέρει κάτι σημαντικό, εκτός από κάποια ψυχαγωγικά δίωρα μέσω τηλεόρασης.

Στο Όσλο, τα πάντα είναι έτοιμα για ..........

τον αποψινό τελικό. Η βραδιά θα ξεκινήσει στις 22:00 με ένα ταξίδι στο χρόνο και την ιστορία του ευρωπαϊκού διαγωνισμού τραγουδιού, ενώ ο Alexander Rybak -ο περσινός νικητής- θα μας τραγουδήσει το «Fairytale».

Οι τρεις παρουσιαστές θα μας καλησπερίσουν και θα δώσουν το σύνθημα για την έναρξη της ψηφοφορίας (φέτος για πρώτη φορά ξεκινά από το πρώτο τραγούδι και ολοκληρώνεται περίπου 15 λεπτά μετά το τελευταίο).

Οι 25 χώρες που θα διαγωνισθούν στον τελικό της 55ης Eurovision είναι: Ελλάδα, Κύπρος, Βοσνία - Ερζεγοβίνη, Μολδαβία, Ρωσία, Πορτογαλία, Σερβία, Βέλγιο, Αλβανία, Λευκωρωσία, Ισλανδία, Γεωργία, Ουκρανία,Τουρκία,Ισραήλ, Ιρλανδία, Αζερμπαϊτζάν, Ρουμανία, Αρμενία, Δανία.
Και βέβαια υπάρχουν και οι χώρες που περνούν στον τελικό απευθείας, οι οποίες είναι: Ισπανία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Νορβηγία, Γερμανία.

Έρχονται μειώσεις μισθών έως 20% και στον ιδιωτικό τομέα

Το κύμα μείωσης των μισθών παρασύρει και τον ιδιωτικό τομέα, σε μία προσπάθεια οι επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση. Σφοδρή αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ συνδικάτων, κυβέρνησης και ΣΕΒ για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, ενώ η ΓΣΕΕ προετοιμάζει νέες απεργίες.

Σύμφωνα με «Το Βήμα», οι περικοπές των αμοιβών φτάνουν έως και το 20%, ενώ στα υψηλόβαθμα στελέχη (προέδρους, διευθύνοντες συμβούλους) πολλών επιχειρήσεων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα ανέρχονται έως και στο 35%.
Στις τράπεζες λόγω των κακών αποτελεσμάτων ......

έχουν ήδη κοπεί τα μπόνους.

Το ποσοστό των απολύσεων πρόκειται να αυξηθεί από το 2% στο 4% για τις επιχειρήσεις που απασχολούν περισσότερους από 200 εργαζόμενους. Το ύψος της αποζημίωσης θα συζητηθεί σε διαβούλευση μεταξύ των κοινωνικών εταίρων και έως τον Δεκέμβριο του 2010 θα υπάρξει Προεδρικό Διάταγμα που θα καθορίζει το καθεστώς.

Τεταμένες οι σχέσεις κυβέρνησης-ΓΣΕΕ

Εν τω μεταξύ βαθαίνει το ρήγμα στις σχέσεις ΓΣΕΕ-κυβέρνησης λόγω των επώδυνων αλλαγών που ετοιμάζονται στο υπουργείο Εργασίας τόσο στο ασφαλιστικό όσο και στις εργασιακές σχέσεις.

Η ΓΣΕΕ όχι μόνο δεν προσέρχεται στη συνάντηση της Δευτέρας για τις αλλαγές που έρχονται στις εργασιακές σχέσεις, αλλά καλεί με επιστολή της και τις εργοδοτικές οργανώσεις να μην ανταποκριθούν.

«Ελάτε να διαπραγματευτούμε μαζί τη συλλογική σύμβαση και να μην αποδέχεστε την κρατική παρέμβαση στα εργασιακά», προτρέπει η ΓΣΕΕ σε επιστολή της προς τους προέδρους του ΣΕΒ, της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ.

Στην ουσία η ΓΣΕΕ προσπαθεί να θέσει όλες τις οργανώσεις απέναντι στις αλλαγές που επιδιώκει η κυβέρνηση, χωρίς ωστόσο, να φαίνεται να το πετυχαίνει, καθώς ο ΣΕΒ τίθεται υπέρ ορισμένων από τα μέτρα που ετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας.

Πηγή: in.gr

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 29ης Μαΐου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.
Παρασκευή, 28 Μαΐου 2010

Μετά την ψήφιση του 50+1% τώρα η κυβέρνηση συζητάει το 42%

Υπερψηφίστηκε και στα άρθρα ο «Καλλικράτης», το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τη διοικητική αναδιάρθρωση της χώρας. Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης δήλωσε πως η κυβέρνηση εντός του Ιουνίου θα καλέσει τα κόμματα σε διάλογο για το θέμα του εκλογικού συστήματος ανάδειξης δημοτικών και περιφερειακών αρχών.

Ο κ. Ραγκούσης ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα προσέλθει στο διάλογο με την πάγια θέση της (όπως αυτή, άλλωστε, ψηφίστηκε στον «Καλλικράτη» και ορίζει ποσοστό εκλογής για δημάρχους και περιφερειάρχες το 50% συν μία ψήφο), αλλά καθιστά σαφές σε όλα τα κόμματα ότι θα τους ζητηθεί να εξεύρουν κοινό σημείο συνάντησης, επιδιώκοντας και εξαντλώντας κάθε περιθώριο να υπάρξει ένα κοινό ενιαίο και πάγιο σύστημα για την εκλογή και στην αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού.

Ο Γ.Ραγκούσης επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης .......

για ένα σύστημα δύο γύρων για την διασφάλιση όσο το δυνατόν μεγαλύτερων συναινέσεων και συνεργασιών.

«Έγινε μεγάλη συζήτηση και με τα κόμματα της Αριστεράς τα οποία έχουν την πάγια θέση τους για απλή αναλογική και συζήτηση που προκλήθηκε από την άποψη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ με την πρόταση για την ανάδειξη με ποσοστό 42% από την πρώτη εκλογή. Θέλω να γνωρίζει η Βουλή και τα κόμματα ότι έχουμε πραγματική και ειλικρινή διάθεση - και είμαστε αποφασισμένοι να την αποδείξουμε - για συναντίληψη, συναπόφαση και συνάντηση διαφορετικών πολιτικών απόψεων. Δηλώνω ότι το προσεχές διάστημα θα κάνουμε μια ακόμη προσπάθεια ώστε να βρεθεί ένας κοινός τόπος πάνω σε αυτό το θέμα, ο οποίος θα μπορούσε να δώσει λύση είτε για τις επόμενες δημοτικές εκλογές είτε για γενικά για τις δημοτικές εκλογές που διαμορφώνεται σε ένα πάγιο σύστημα».

«Θεωρούμε καλοδεχούμενη τη συζήτηση» απάντησε εκ μέρους της ΝΔ ο εισηγητής Χρήστος Ζώης, αλλά ξεκαθάρισε ότι για τη ΝΔ δεν μπορεί να υπάρξει άλλο ποσοστό εκκίνησης από το 42%.

«Αν η σημερινή σας δήλωση προετοιμάζει το έδαφος για μια αλλαγή προς αυτή την κατεύθυνση είναι καλοδεχούμενη. Αν όμως ρίχνετε μια φωτοβολίδα ή ψαρεύετε σε θολά νερά, για να δείτε αντιδράσεις, χωρίς να έχετε σαφέστερη θέση, τότε απλά κερδίζετε χρόνο για να δείτε ποιο θα είναι το πολιτικό κλίμα, μέσα στο οποίο θα κληθείτε να δώσετε ως κόμμα τον αγώνα στις επόμενες δημοτικές εκλογές» είπε ο κ. Ζώης.

Επιλέγοντας να κλείσει την συζήτηση με «ένα παράδειγμα γενικότερης πολιτικής υφής», ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε την απόφαση της κυβέρνησης να παρέμβει στα αίτια που παράγουν τα προβλήματα στον δημόσιο βίο και να μην εξαντλείται στην συζήτηση των συμπτωμάτων τους.

Ανέφερε πως ένα μεγάλο θέμα για τη χώρα είναι τι θα γίνει με την περίπτωση του Τ.Μαντέλη και πώς θα εξελιχθούν οι διαδικασίες επιβολής ποινών, όπως προβλέπεται στο κράτος δικαίου.

Όμως, έθεσε ένα δεύτερο μείζον θέμα που πρέπει να συζητήσει το πολιτικό σύστημα κι αυτό είναι «να ψάξει να βρει ποια είναι τα αίτια που γεννούν αυτές τις προβληματικές καταστάσεις, αυτά τα συμπτώματα», στη συγκεκριμένη περίπτωση «αυτές τις παραβατικές συμπεριφορές».

Πηγή: in.gr

Την κυριακή οι εκλογές στην Εράνη για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού συμβουλίου

Την Κυριακή 30 Μαΐου και ώρα 9μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου Φιλιατρών θα γίνει η εξ' αναβολής γενική συνέλευση για τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό της προηγούμενης διετίας.

Στην πρώτη Γενική συνέλευση παρών δήλωσαν περίπου 50 άτομα και μίλησαν για την επόμενη σεζόν αναλύοντας όλα τα δεδομένα.
Πολλοί παράγοντες θα παραμείνουν στην ομάδα αλλά θα υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που θα αποχωρήσουν και τα κενά αυτά αναμένεται να καλυφθούν απο άλλους άνθρωπους που έχουν την πρόθεση να ασχοληθούν διοικητικά με την Εράνη.

Μετα την ανάδειξη του Διοικητικού συμβουλίου το πρώτο ........

μέλημα της ομάδας θα είναι η επαφή με τον προπονητή της ομάδας Πατρίκ Ενγκεμά ο οποίος βρίσκεται στα Φιλιατρά.

Γυναικείο τουρνουά ποδοσφαίρου στα Φιλιατρά

Ενα πολύ αξιόλογο τουρνουά ποδοσφαίρου θα γίνει μέσα στον Ιούνιο στα Φιλιατρά. Πρόκειται για το τουρνουά γυναικείου ποδοσφαίρου με τη συμμετοχή τεσσάρων ομάδων. Διοργανωτές του τουρνουά είναι η Εράνη και ο Δήμος Φιλιατρών και πρόκειται για μία πολύ αξιόλογη πρωτοβουλία που γίνεται για πρώτη φορά και αξίζει στήριξης από όλους τους φορείς.

Το τουρνουά που θα είναι για ηλικίες από 8 έως 17 ετών, θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 19-20 Ιουνίου στο νέο Στάδιο Φιλιατρών και θα συμμετάσχουν οι: Νίκη Καλαμάτας, Αρης Θεσσαλονίκης, Πανπατραϊκός και Αίολος Πύργου.

Το πρόγραμμα των αγώνων δεν έχει βγει ακόμη, όμως το ...........

πιο πιθανό είναι να γίνουν δύο αγώνες κάθε ημέρα. Τέλος, να σημειώσουμε ότι υπάρχει ενδεχόμενο να έρθουν για να παρακολουθήσουν το τουρνουά και 2-3 παίκτες του Αρη από την ανδρική ομάδα.

Θετική γνωμοδότηση για τη δυτική παράκαμψη Φιλιατρών

Θετικά γνωμοδοτεί η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων της δυτικής παράκαμψης Φιλιατρών. Το σημαντικό αυτό θέμα αναμένεται να απασχολήσει τη Ν.Ε. Προγραμματισμού και Υποδομών, που συνεδριάσε σήμερα στις 10 το πρωί.

Μεταξύ των επισημάνσεων - παρατηρήσεων της Διεύθυνσης είναι και τα εξής: Να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα προστασίας των γεωτρήσεων, από τυχόν ρύπανση κατά τη φάση της κατασκευής και λειτουργίας - από τις οποίες η εν λόγω οδός διέρχεται σε μικρή απόσταση. Να γίνουν οι κατάλληλες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, οι οποίες να εξασφαλίζουν την ασφαλή και επαρκή διοχέτευση των υφιστάμενων παράλληλων και εγκάρσιων μετακινήσεων κατά μήκος της χάραξης, και ιδιαιτέρως στα σημεία όπου πραγματοποιούνται επεμβάσεις στο υφιστάμενο οδικό δίκτυο.

Να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση του θορύβου κατά τη φάση κατασκευής του έργου, στα σημεία πλησίον κατοικιών.
Στην περιβαλλοντική μελέτη αναφέρεται ότι η δυτική παράκαμψη Φιλιατρών είναι μήκους 5,3 χιλιομέτρων και η αρχή της χάραξης βρίσκεται 500 περίπου μέτρα νότια της γέφυρας του Φιλιατρινού ρέματος.
Εκεί θα φτιαχτεί ο ανισόπεδος ημικόμβος εισόδου στα Φιλιατρά. Η χάραξη .........

συνεχίζει νοτιοδυτικά μέσα από γεωργικές εκτάσεις με ελιές και θερμοκήπια. Σε απόσταση 2,4 χιλιομέτρων υπολογίζεται να φτιαχτεί ο ανισόπεδος κόμβος εισόδου - εξόδου από την πόλη. Στην κατάληξη που προσαρμόζεται με τη μελετηθείσα βελτίωση του δρόμου Φιλιατρά - Γαργαλιάνοι, προβλέπεται να κατασκευαστεί και ένας ακόμα ανισόπεδος ημικόμβος.

Στη μελέτη επισημαίνεται ότι η δυτική χάραξη επελέγη «γιατί κινείται σε ηπιότερο εδαφικό ανάγλυφο και παρουσιάζει καλύτερα γεωμετρικά στοιχεία, λιγότερα χωματουργικά έργα με σχεδόν μηδενικά ορύγματα. Επιπλέον κινείται σε περιοχή ελεύθερης δόμησης, με αποτέλεσμα να μη θίγονται κατοικίες και να ελαχιστοποιούνται τα προβλήματα απαλλοτριώσεων. Ακόμα, δεν παρεμποδίζει τη μελλοντική επέκταση του οικισμού, η τάση της οποίας είναι προς την ανάντι περιοχή ανατολικά.

Τέλος, δίνει τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης και αξιοποίησης της παραλιακής ζώνης, στην οποία σήμερα, λόγω της γεωμορφολογίας των ακτών και της δυσχερούς προσπέλασής της, δεν υπάρχει καμία αξιοποίηση και ανάπτυξη».

Εκτός ΝΔ Βουλγαράκης και Ρουσόπουλος

«Δεν απολογούμαι για το χθες, δεν θα απολογούμαι για νοοτροπίες και συμπεριφορές τύπου Παυλίδη ή Βουλγαράκη ή Ρουσόπουλου» δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς ανακοινώνοντας επισήμως την Επιτροπή Αξιολόγησης υποψηφίων του κόμματος.

«Αν δεν το έχετε καταλάβει, εγώ έχω πάρει εντολή να χτίσω μια καινούργια Νέα Δημοκρατία. Δεν απολογούμαι για το χθες, δεν θα απολογούμαι για νοοτροπίες και συμπεριφορές τύπου Παυλίδη ή Βουλγαράκη ή Ρουσόπουλου» δήλωσε συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Όποιος -το ξεκαθαρίζω- έχει βλάψει την ........

παράταξη, δεν θα είναι μαζί μας. Αλλά και δεν πρόκειται να αφήσω ποτέ κανέναν να στοχοποιηθεί άδικα. Τίποτε άλλο» πρόσθεσε ο Αντώνης Σαμαράς.

Με τη δήλωση αυτή, ο κ. Σαμαράς έδιεξε ουσιαστικά την πόρτα της εξόδου στους κ.κ. Βουλγαράκη και Ρουσόπουλο -ενδεχομένως και σε άλλους- αφού ο κ. Παυλίδης έχει διαγραφεί από μέλος της ΝΔ στα τέλη Απριλίου.

Αντίδραση Ρουσόπουλου

Αμεση και σε οξείς τόνους ήταν η αντίδραση του Θόδωρου Ρουσόπουλου, κατηγορώντας τον κ. Σαμαρά ότι δεν σεβάστηκε τις εν εξελίξει διαδικασίες στη Βουλή και στο κόμμα.

«Είναι φανερό ότι ο ίδιος δεν σέβεται τις διαδικασίες, που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Βουλή και τη Δικαιοσύνη, και έχει εκδώσει ήδη τις αποφάσεις του» δήλωσε ο κ. Ρουσόπουλος.

Τόνισε, επίσης, «δεν ζήτησα ποτέ και από κανέναν, ούτε από τον κ. Σαμαρά, να απολογηθεί για εμένα» και πως «η αλήθεια και το ήθος του δεν έχουν ανάγκη από τέτοιου είδους υπερασπίσεις».

«Προσδοκώ να κριθώ από τη δικαιοσύνη και όχι από κομματικούς μηχανισμούς και τις σκοπιμότητες τους. Θα το επιδιώξω μέχρι τέλους και θα δικαιωθώ πλήρως. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, κύριε Σαμαρά, και εσείς αυτό το γνωρίζετε», συμπλήρωσε.

Πηγή: in.gr

Έρχονται αυξήσεις στο αγροτικό ρεύμα ελέω ΔΝΤ

Κατά 30% αναμένεται να αυξηθούν τα αγροτικά τιμολόγια της ΔΕΗ από τον Σεπτέμβριο, καθώς η κυβέρνηση προχωρά σε αναπροσαρμογή της τιμολογιακής πολιτικής στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Όπως υποστήριξε η υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τ. Μπιρμπίλη σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους την Πέμπτη 27 Μαίου τα τιμολόγια θα πρέπει να αναδιαρθρωθούν καθώς αφενός το ζητά το ΔΝΤ και αφετέρου επειδή η ΔΕΗ χάνει στον ανταγωνισμό τους καλούς πελάτες. Κερδισμένοι, αντίθετα, θα βγουν οι έμποροι αφού τα εμπορικά τιμολόγια αναμένεται να μειωθούν σημαντικά.

Παράλληλα, η ΥΠΕΚΑ επιβεβαίωσε ότι τόσο η ΔΕΗ όσο ..........

και η ΔΕΠΑ βρίσκονται στην ατζέντα των αποκρατικοποιήσεων του υπουργείο Οικονομικών. Ειδικά για την πρώτη, είναι γνωστό ότι ήδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από αρκετούς επενδυτές. Ωστόσο, η ίδια εξέφρασε την άποψη ότι αμφότερες οι επιχειρήσεις πρέπει να έχουν διαφορετική αντιμετώπιση από άλλες προβληματικές ΔΕΚΟ.

Μάλιστα, η κα Μπιρμπίλη φέρεται να προκρίνει την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και εν συνεχεία – και εάν χρειαστεί- αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ, κάτι το οποίο βρίσκει αντίθετο τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου.

Πηγή: Agronews

«Καλλικράτης»: Νέα πρόβλεψη για τις ιστορικές έδρες

Παρόμοια διαδικασία με αυτή που προβλέπεται σήμερα για αλλαγές στις ονομασίες και στις έδρες δήμων (απόφαση του δημοτικού συμβουλίου με πλειοψηφία δύο τρίτων) πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες της αυτοδιοίκησης gr, να προβλεφθεί και για τον ορισμό ή την αλλαγή των ιστορικών εδρών τους, σε προσθήκη που θα φέρει ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης στον «Καλλικράτη».

Πρόκειται, εκτός των άλλων, για μια .........

προσπάθεια εκτόνωσης των, "λιγοστών", όπως είπε ο κ. Ραγκούσης, αντιδράσεων που υπάρχουν ("είναι περίπου 10 περιπτώσεις") κατά την ομιλία του επί του άρθρου 1 του νομοσχεδίου, καθώς, όπως παραδέχθηκε, "σ’ αυτό το σημείο όντως υπάρχει κενό στο νόμο, το οποίο και θα καλυφθεί."

Πάντως, ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε για μια ακόμη φορά ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε καμία άλλη αλλαγή στο νομοσχέδιο, τονίζοντας ότι τα αιτήματα δεν είναι 5 ή 6 αλλά 200 και μάλιστα εκτός των κανόνων που θέτει ο «Καλλικράτης».

Απαντώντας δε στην κριτική που γίνεται ότι δεν αντιμετωπίστηκαν με τα ίδια κριτήρια τα πολεοδομικά συγκροτήματα Αθήνας και Θεσσαλονίκης τόνισε ότι οι κατά μέσο όρο οι 45 δήμοι στην Αθήνα έχουν πληθυσμό 74.179 κατοίκους και οι 12 της Θεσ/νικης 75.761.

Πηγή: Αυτοδιοίκηση.gr

ΣΧΟΛΙΟ
Ετη μία ακόμα φορά ΨΕΥΤΗΣ ο Ραγκούσης. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ για την Μεσσηνία και ειδικότερα για την Τριφυλία.
Μας πουλάει παραμύθια λέγοντας: "...τα αιτήματα δεν είναι 5 ή 6 αλλά 200 και μάλιστα εκτός των κανόνων που θέτει ο «Καλλικράτης»."

Δηλαδή θέλει να μας πει ότι οι αποφάσεις 2 δημοτικών συμβουλίων για σύσταση δήμου Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους ΔΕΝ πληρούσε τα κριτήρια του Καλλικράτη όταν το όριο ήταν οι 12.000 κάτοικοι ενώ ο προτεινόμενος δήμος ΞΕΠΕΡΝΟΥΣΕ τους 18.000!!!!
Είχε όλες αυτές τις προδιαγραφές που πληρούσαν τα κριτήρια του Καλλικράτη. Δεν το έκανε.

Στο νησί του απ΄όπου κατάγεται την Πάρο όπου κατάγεται έκανε δύο δήμους. Ξεχωριστό για την πάρο και ξεχωριστό για την Αντίπαρο που πας και κολυμπώντας.....
να λέμε ψέματα ραγκούση. Οχι όμως και τόσο εξώφθαλμα.


Βαθμολογία μαθητών ΤΕΕ εξετάσεων 2010

Ανακοινώθηκαν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου παιδείας οι βαθμολογίες των μαθητών ΤΕΕ για τις εξετάσεις 2010.

Στο παρακάτω link μπορείτε με τα στοιχεία σας να δείτε την βαθμολογία σας

Θα χρειαστείτε τον 8ψήφιο κωδικό .........

υποψηφίου και 4 αρχικοί χαρακτήρες (Eπώνυμο, Ονομα, Πατρώνυμο, Μητρώνυμο)

Δείτε την βαθμολογία σας εδώ

«Είμαστε αποφασισμένοι να εμπεδώσουμε το αίσθημα δικαίου» τόνισε ο πρωθυπουργός

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνηση να δώσει μάχη, ακόμη κι αν χρειαστεί να ματώσει, προκειμένου να παταχθεί η διαφθορά και να εμπεδωθεί το αίσθημα δικαίου, εξέφρασε από την Κομοτηνή ο πρωθυπουργός, δύο 24ωρα μετά την παραδοχή του Τ.Μαντέλη ότι έλαβε χρήματα από τη Siemens και την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του πρώην υπουργού.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε: «Όλοι έχουμε ευθύνες για πρακτικές του παρελθόντος, αλλά σήμερα έχουμε ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη να αλλάξουμε αυτές τις πρακτικές».

Ο Γ.Παπανδρέου επιτέθηκε στην ΝΔ, λέγοντας ......

πως «η προηγούμενη κυβέρνηση δεν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας να πατάξουμε τα φαινόμενα διαφθοράς. Το πολιτικό σύστημα, αλλά και το κράτος θα είχαν ευεργετηθεί. Ωστόσο, η προηγούμενη κυβέρνηση προτίμησε τη συγκάλυψη, την αυθαιρεσία, τη διαφθορά. Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα και πλήγμα στην αξιοπιστία της χώρας διεθνώς. Αυτά πληρώνει ο ελληνικός λαός».

«Χτυπάμε νοοτροπίες που είχαν καθιερωθεί και κατεστημένα που αντιδρούν, αλλά δεν θα κάνουμε πίσω» τόνισε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε την αποφασιστικότητά του να εγκαθιδρυθεί πολιτική ευνομίας, ισονομίας και δικαιοσύνης.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι δεν μπορεί να κατηγορηθεί ολόκληρο τμήμα της κοινωνίας, γιατί όλοι έχουν τις ευθύνες τους, επειδή ήταν αποδεκτή η φοροδιαφυγή, τα φακελάκια.

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις του κόσμου, ο κ. Παπανδρέου παρατήρησε: «Η οργή είναι δικαιολογημένη». Ωστόσο, πρόσθεσε: «Αλλά η οργή και η διαμαρτυρία από μόνα τους δεν θα μας πάνε πουθενά. Πρέπει να γίνει δύναμη λύτρωσης και αλλαγής νοοτροπιών».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «βρισκόμαστε στη φάση της ευνομίας. Το ζητούν οι πολίτες και η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να τα κάνει πράξη αυτά. Να εμπεδωθεί η αίσθηση δικαίου».

* «Η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα που υπηρετούν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τη σήψη αλλά μόνο να τη διευρύνουν. Κραυγαλέο παράδειγμα αποτελεί η νομιμοποίηση και οι φοροαπαλλαγές που προσφέρει σήμερα η κυβέρνηση με την υποστήριξη του ΛΑΟΣ στο πιο μαύρο και παρασιτικό συσσωρευμένο κεφάλαιο» σχολίασε το ΚΚΕ.

Πηγή: in.gr

Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατά Κατσέλη για την ακρίβεια

Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και έτσι για πρώτη φορά αντί των βουλευτών της αντιπολίτευσης είναι οι Κυβερνητικοί βουλευτές που καλούν στη Βουλή για εξηγήσεις την αρμόδια υπουργό.

Το να καλούν την υπουργό οι συμπολιτευόμενοι βουλευτές είναι τόσο σπάνιο που από το περιβάλλον της Λούκας Κατσέλη θεωρήθηκε ως "εχθρική κίνηση" ωστόσο ο αριθμός των βουλευτών που υπογράφουν δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητος.
26 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν από την κ. Κατσέλη να πάει στη Βουλή και έτσι η θετική απάντηση στο αίτημα ήταν μάλλον... μονόδρομος.

Οι βουλευτές αναφέρουν χαρακτηριστικά: ........

"Σε μια εποχή μεγάλης μείωσης της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών λόγω και των οικονομικών μέτρων, θεωρούμε ότι όλοι, η κυβέρνηση, η Βουλή, οι παραγωγικοί και κοινωνικοί φορείς, πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για τον έλεγχο και τον περιορισμό των αυξήσεων στις τιμές, την πάταξη των φαινομένων αισχροκέρδειας και την αντιμετώπιση των ολιγοπωλιακών καταστάσεων".

Οι 26 βουλευτές θέτουν μάλιστα θέμα αξιοπιστίας του έναντι του πολίτη καθώς είναι καθήκον τους η προστασία του: "Είναι κρίσιμο ζήτημα για την αξιοπιστία μας έναντι του πολίτη ο οποίος πρέπει να αισθανθεί ότι υπάρχει προστασία, μέριμνα και αγώνας για τη μείωση των αρνητικών εις βάρος του συνεπειών και τον επιμερισμό των θυσιών σε όλους"

Πηγή: News it

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 28ης Μαΐου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.
Πέμπτη, 27 Μαΐου 2010

Με τις Ψήφους Κουσελά Βουδούρη και Γιαννακοπούλου σβήνει ο Δήμος Φιλιατρών

Ψηφίστηκε ο Διαλυκράτης στην βουλή συμπεριλαμβανομένου και των ψήφων των τριών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Κουσελά, Οδυσσέα Βουδούρη και Νάντιας Γιαννακοπούλου.

Και με την σφραγίδα της Κυβέρνησης, τα Φιλιατρά, αυτός ο ιστορικός Δήμος, έγινε βορρά στην αδηφάγα διάθεση της Κυπαρισσίας.
Δυστυχώς η ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ Δημοκρατική Κυβέρνηση:
Έκανε διαβούλευση με την κοινωνία αν έτσι το νομίζει.
Άκουσε την βούληση των τοπικών κοινωνιών αν έτσι νομίζει.
Έκανε δεκτά τα δίκαια αιτήματα των ........ τοπικών κοινωνιών αν έτσι νομίζει.
Έλαβε υπ΄όψιν της αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων που οι αποφάσεις τους πληρούσαν στο 101% των όρων του Διαλυκράτη αν έτσι νομίζουν.

Αυτό είναι Δημοκρατία αν έτσι νομίζουν.

Στις επόμενες βουλευτικές εκλογές οι Κυπαρίσσιοι υποψήφιοι βουλευτές δεν θα πρέπει να μην πάρουν ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΨΗΦΟ απο Φιλιατρά και Γαργαλιάνους.


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΥ.ΜΕ.Φ

Νέο Διοικητικό συμβούλιο εξέλεξαν τα μέλη του Συλλόγου Μεσσήνιων Φοιτητών (ΣΥ.ΜΕ.Φ.) κατα τις εκλογές της 25ης Μαϊου.
Σύμφωνα με την καταμέτρηση που διενέργησε η τριμελής εφορευτική επιτροπή των εκλογών(αρθρ ΙΧ/παρ.4 του καταστατικού του ΣΥ.ΜΕ.Φ) προέκυψε το κάτωθι αποτέλεσμα:

Στο 9μελές Δ.Σ. εκλέχτηκαν οι: .........

1)Bασίλης Χαλουλάκος
2)Νίκος Τζάνος
3)Ηλίας Γιαννακέας
4)Εύα Ζυγούρη
5)Θεοδόσης Καρανικολόπουλος
6)Δήμητρα Δημητροπούλου
7)Σταυρούλα Μπαλοδήμα
8)Ηλίας Βαϊτσης
9)Γιώργος Τσεκούρας

και αναπληρωματικοί οι:
1)Δημήτρης Καρδάσης
2)Γρηγόρης Στραβόλαιμος
3)Γιώργος Πραμαγκλιούλης
4)Ελένη Διαγούπη

Κατόπιν, συνήλθε σε σώμα και συνεδρίασε το νεοεκλεγέν Δ.Σ.(αρθρ Χ/παρ.1α του καταστατικού του ΣΥ . ΜΕ .Φ) και εξέλεξε το νέο 5μελές προεδρείο του ΣΥ.ΜΕ.Φ. το οποίο είναι:

1)Πρόεδρος: Βασίλης Χαλουλάκος
2)Α' αντιπρόεδρος: Εύα Ζυγούρη
3)Β' αντιπρόεδρος: Ηλίας Γιαννακέας
4)Γραμματέας: Nίκος Τζάνος
5)Ταμίας: Δήμητρα Δημητροπούλου

Επίσης το Δ.Σ. όρισε:
ως υπεύθυνο οργάνωσης τον Θεοδόση Καρανικολόπουλο
ως υπεύθυνο α' έτους τον Ηλία Βαϊτση
ως υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων την Βίκυ Χαλεπλή και
ως εκπρόσωπο τύπου την Έλενα Βλάχου

Δεν επικυρώθηκε η βαθμολογία από την Σούπερ Λίγκα

Η Σούπερ Λίγκα αρνήθηκε να επικυρώσει την τελική βαθμολογία του πρωταθλήματος, καθώς εκκρεμεί η απόφαση του CAS για την προσφυγή που έχει κάνει ο Λεβαδειακός εις βάρος του Ηρακλή.

Οι Βοιωτοί προσέφυγαν στο ανώτατο διεθνές αθλητικό δικαστήριο, ζητώντας την αφαίρεση έξι βαθμών από τον «γηραιό», λόγω οφειλών του στον ποδοσφαιριστή Μπιλίσκοφ.

Το CAS με τη σειρά του ενημέρωσε την Σούπερ Λίγκα και αυτή επικύρωσε μόνο τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη.

Η τελική απόφαση από το αθλητικό δικαστήριο αναμένεται ........

μέχρι τις 20 Ιουνίου και τότε θα επικυρωθεί η βαθμολογία.

Μειώνεται από το Σεπτέμβριο η διδακτέα ύλη στα σχολεία

Μειώνεται από το Σεπτέμβριο η διδακτέα ύλη από την πέμπτη τάξη του δημοτικού έως την τρίτη λυκείου, κυρίως στα θετικά μαθήματα, όπως εξήγγειλε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου.

Παρουσιάζοντας τις αλλαγές που θα γίνουν από το Σεπτέμβριο στα σχολεία η υπουργός Παιδείας εστίασε στον εξορθολογισμό της ύλης.

Σύμφωνα με την κ. Διαμαντοπούλου, «πολλά μαθήματα και ιδιαίτερα τα θετικά, τα οποία από πολλούς μαθητές θεωρούνται και ιδιαιτέρως δύσκολα, είναι υπερφορτωμένα σε ύλη», ενώ «σε πολλά σημεία η ύλη είναι δυσνόητη για το νοητικό επίπεδο ανάπτυξης των μαθητών στις συγκεκριμένες ηλικίες που διδάσκονται, ενώ επίσης χαρακτηρίζονται, άλλοτε από σημαντικό βαθμό αλληλοεπικαλύψεων, και άλλοτε από κακό χρονισμό ανάμεσα σε επιμέρους μαθήματα».

Με στόχο, λοιπόν, την επίτευξη καλύτερων .........

αποτελεσμάτων στην εκπαιδευτική διαδικασία προτείνεται, όπως ανέφερε η υπουργός, η ελάφρυνση της ύλης μέσω περικοπών με σαφή παιδαγωγικά κριτήρια και ο συντονισμός της ύλης διαφορετικών μαθημάτων.

Παράλληλα, το υπουργείο Παιδείας προχωρά σε νέο ενιαίο αναμορφωμένο πρόγραμμα, σε πιλοτική βάση, στα 800 μεγαλύτερα ολοήμερα σχολεία.

Βάσει του νέου προγράμματος, το εβδομαδιαίο υποχρεωτικό πρόγραμμα του σχολείου τροποποιείται και αυξάνεται κατά δέκα ώρες στις τάξεις α΄και β΄, κατά πέντε στις τάξεις γ΄και δ΄και κατά τρεις στις τάξεις ε΄και στ΄.

Συγχρόνως ενισχύεται η διδασκαλία γλώσσας, μαθηματικών, πληροφορικής, φυσικής αγωγής, αισθητικής και αγωγής υγείας. Στο προτεινόμενο πρόγραμμα της προαιρετικής ζώνης δεν υπάρχουν υποχρεωτικά μαθήματα.

Αναφερόμενη στο ζήτημα της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών, η κ. Διαμαντοπούλου ανακοίνωσε ότι 150.000 εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα συμμετάσχουν μέχρι το Δεκέμβριο του 2013, στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα επιμόρφωσης για το Νέο Σχολείο.

Το πρόγραμμα δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην υποστήριξη του εκπαιδευτικού στη σχολική καθημερινότητα και αξιοποιεί μεθοδολογίες της εκπαίδευσης ενηλίκων και της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Σχεδιάζεται με βάση την έως τώρα εμπειρία από την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στη χώρα μας, τα πορίσματα σχετικών επιστημονικών ερευνών και τη διεθνή εμπειρία, ενώ ο σχεδιασμός του θα ολοκληρωθεί με τα αποτελέσματα της ανοιχτής διαβούλευσης που ξεκινάει.

Στο πλαίσιο αυτό, οι εκπαιδευτικοί είτε μεμονωμένα είτε σε ομάδες καλούνται με δημόσια και ανοιχτή πρόσκληση μέσω του διαδικτύου να αποστείλουν σχέδια καλών πρακτικών που ενδεχομένως χρησιμοποίησαν ή χρησιμοποιούν στην σχολική μονάδα όπου εργάζονται.

Ανακοίνωσε επίσης την εφαρμογή ολοκληρωμένης πολιτικής για την ελληνική γλώσσα, σημειώνοντας πως ο ρόλος της ελληνικής γλώσσας είναι εξαιρετικά σημαντικός για την παγκόσμια ιστορία και εξέλιξη. Όπως γνωστοποίησε, το υπουργείο ξεκινάει μια μεγάλη προσπάθεια για την προώθηση, την υποστήριξη και την προβολή της ελληνικής γλώσσας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Ψηφίστηκε επί της αρχής ο «Καλλικράτης»

Ψηφίστηκε επί της αρχής στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο «Νέα αρχιτεκτονική της αυτοδιοίκησης και αποκεντρωμένης διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης», μετά από ονομαστική ψηφοφορία, την οποία ζήτησε η ΝΔ.

Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν 160 βουλευτές, οι οποίοι προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ μεταξύ των οποίων και οι τρεις ανεξάρτητοι Σοφία Σακοράφα, Γιάννης Δημαράς, Βασίλης Οικονόμου.

Το σχέδιο «Καλλικράτης» καταψήφισαν 124 βουλευτές από ........

τη ΝΔ, το ΚΚΕ το ΛΑΟΣ και το ΣΥΡΙΖΑ, ενώ «παρούσα» δήλωσε η ανεξάρτητη βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη. Ψήφισαν συνολικά 285 βουλευτές.

Η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής συνεχίζεται επί των άρθρων του νομοσχεδίου.

Η ΝΔ, όπως γνωστοποίησε ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής της Ομάδας Κώστας Τασούλας, κατέθεσε αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας επί του άρθρου 1 για το χωροταξικό.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, μετά από ομόφωνη απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων, αν δεν δεν ολοκληρωθούν απόψε οι ομιλίες όλων των εγγεγραμμένων βουλευτών επί των άρθρων, η συζήτηση θα συνεχιστεί και αύριο.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Συνεδριάζει το Δημοτικό συμβούλιο Φιλιατρών

Συνεδριάζει την 1η Ιουνίου και ώρα 20.30 μ.μ. το δημοτικό συμβούλιο Φιλιατρών με θέματα διαδικαστικού χαρακτήρα όπως αποδοχές και κατανομές ποσών ΣΑΤΑ, απόδοση λογαριασμού εντάλματος προπληρωμής ταχυδρομικών τελών έγκριση εξόδων Θερινού κινηματογράφου και άλλα.

Αναλυτικά τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:

1. Παραλαβή μελέτης «Κατασκευή στεγάστρου Δήμου Φιλιατρών»
2. Αποδοχή και κατανομή ποσού 22.432,50 €, από απόδοση υπολειπόμενων πιστώσεων ΣΑΤΑ 2009.
3. Αποδοχή και κατανομή ποσού 107.883,00 € από πιστώσεις ΣΑΤΑ 2010.
4. Αποδοχή και κατανομή ποσού 17.673,45 € από ΥΠ.ΕΣ. για κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας.
5. Επί αιτήματος Δημ. Κοροβίλα, για χορήγηση άδειας επίστρωσης ξύλινου δαπέδου, στο χώρο χρήσης πλατείας του κατ/τος του.
6. Απόδοση λογ/σμού εντάλματος προπληρωμής ταχυδρομικών τελών και έγκριση έκδοσης νέου.
7. Aπ’ ευθείας ανάθεση προμήθειας οικοδομικών υλικών , θραυστού υλικού λατομείου & σιδηρού οπλισμού, κατόπιν άγονου διαγωνισμού.
8. Τροποποίηση πρ/σμού.
9. Έγκριση δαπάνης λειτουργίας θερινού κινηματογράφου.
10. Καθορισμός των τελών συνδέσεως μετά του δικτύου αποχέτευσης και τελών χρήσης υπονόμου.
11. Καθορισμός τέλους διακλάδωσης στο δίκτυο αποχέτευσης.
12. Απονομή εύφημης μνείας.

Θυμίζουμε ότι η συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου θα μεταδοθεί από το Radio Νίκη 96,4 και θα έχετε την δυνατότητα να την ακούσετε τόσο από το ραδιόφωνο όσοι μπορείτε να το ακούσετε αλλά και και μέσω διαδικτύου τόσο από τα Ραδιοφωνικά portals όσο και από το Φιλιατρά News πατώντας το εικονίδιο του Radio νίκη ή εναλλακτικά θα μπορείτε αν την ακούσετε από τον player της Φιλιατρά News toolbar μας όσοι την έχετε εγκαταστήσει.

8 Δήμους στη Μεσσηνία ξαναζήτησε η Νάντια Γιαννακοπούλου

Την πρότασή της για δημιουργία 8 Δήμων στη Μεσσηνία, 2 ανά επαρχία, επανέλαβε στο χθεσινή ομιλία της στην Ολομέλεια της Βουλής, η βουλευτής Νάντια Γιαννακοπούλου κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου για τον «Καλλικράτη».

Η κ. Γιαννακοπούλου στην αγόρευσή της, μεταξύ άλλων, είπε:

- Το σχέδιο «Καλλικράτης» σημαίνει το τέλος της εποχής για το πιο συγκεντρωτικό κράτος της Ευρώπης και ταυτόχρονα την αρχή μιας νέας πορείας.

- Συνιστά, παράλληλα, την απάντηση της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου σε αυτό που έχει καταστεί κοινή συνείδηση. Ότι το σπάταλο πελατειακό, συγκεντρωτικό και αναποτελεσματικό κράτος είναι η μεγαλύτερη αιτία του ελληνικού προβλήματος που βιώνουμε σήμερα.

- Στόχος του «Καλλικράτη» είναι να αποκτήσουμε .......

επιτέλους ένα σωστό, δίκαιο και αποκεντρωμένο κράτος. Ένα κράτος σύγχρονο, αποτελεσματικό, επιτελικό. Ένα κράτος που χαράσσει νέους δρόμους για την ανάπτυξη. Ένα νέο κράτος που πατά σε γερά θεμέλια. Ένα κράτος που σέβεται το υστέρημα του Έλληνα φορολογούμενου και δεν το σπαταλά άσκοπα.

- Χρειαζόμαστε λιγότερους Δήμους και περιφέρειες αλλά μεγαλύτερους σε έκταση και δύναμη. Χρειαζόμαστε Δήμους και περιφέρειες που τους παρέχονται όχι μόνο οικονομικοί πόροι, αλλά και προσωπικό και αρμοδιότητες για να είναι βιώσιμοι και λειτουργικοί, διαφανείς, αποτελεσματικοί, δημοκρατικοί και ανοικτοί στην κοινωνία.

- Το σχέδιο «Καλλικράτης» είναι, κατά την άποψή μου, μια από τις μεγαλύτερες τομές της αυτοδιοικητικής λειτουργίας στη χώρα μας. Είναι ολοφάνερο ότι η αδυναμία ανάπτυξης της πατρίδας μας, παρά τα γεωπολιτικά στοιχεία του πλούτου της, οφείλεται εν πολλοίς και στην αδυναμία των κυττάρων της αυτοδιοίκησης (τους Δήμους) να λειτουργήσουν σωστά και αποτελεσματικά.

- Είμαι απολύτως βέβαιη, ότι στις σημερινές δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες που βρίσκεται η χώρα μας, το νομοσχέδιο αυτό μπορεί να γίνει «σανίδα σωτηρίας» στην αναπτυξιακή διαδικασία τόσο της υπαίθρου όσο και του αστικού πληθυσμού. Και τούτο, γιατί δίνει περισσότερη εξουσία στο λαό, περισσότερους πόρους και αρμοδιότητες στους νέους μεγάλους Δήμους και την αιρετή Περιφέρεια. Δείχνει με σαφήνεια την κατεύθυνση για το εύρος, το πλήθος, το βάθος και τον τρόπο οργάνωσης και διοίκησης που ανατίθεται στους νέους Δήμους.

- Πρόκειται για ένα πραγματικό άλμα στην αναπτυξιακή επανεκκίνηση της χώρας που θα συμβάλει στη δημοσιονομική ανάταξη και την εξοικονόμηση πόρων.

- Είμαι επίσης απόλυτα πεπεισμένη ότι οι θεμιτές φιλοδοξίες για τη διατήρηση ή επιδίωξη ρόλων και αξιωμάτων και οι όποιες διαφωνίες στο χωροταξικό χάρτη, σε καμία περίπτωση δεν μπορούν και δεν πρέπει να επισκιάσουν αυτή τη ριζοσπαστική νομοθετική πρωτοβουλία.

- Οι δίκαιες φωνές διαμαρτυρίας για την κατανομή των Δήμων και των εδρών ωχριούν πραγματικά μπροστά σε αυτό το τεράστιας έκτασης εγχείρημα της νέας Ελλάδας. Ωστόσο, σε πολλές περιπτώσεις, στα πλαίσια της λογικής και σε περιπτώσεις ομοφωνίας ή απόλυτης πλειοψηφίας των δημοτικών συμβουλίων, των τοπικών κοινωνιών και του συνόλου των βουλευτών θα έπρεπε και θα πρέπει να ληφθούν υπόψη και να γίνουν διορθωτικές κινήσεις για να κάνουμε το σχέδιο «Καλλικράτης» καλύτερο.

- Έτσι, για πολλοστή φορά ζήτησα, και ζητώ και τώρα με την τοποθέτησή μου αυτή από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, τη δημιουργία 8 Δήμων στο νομό Μεσσηνίας, δηλαδή 2 Δήμοι ανά επαρχία, έτσι ώστε και στο πνεύμα του «Καλλικράτη» για βιώσιμους και λειτουργικούς Δήμους να είμαστε, αλλά και τα λογικά αιτήματα των τοπικών κοινωνιών να αφουγκραζόμαστε και να ικανοποιούμε.

- Σε αντίθετη περίπτωση, εάν αυτό δεν ήταν δυνατόν, είχα ζητήσει τη δημιουργία 4 Δήμων, δηλαδή Δήμος ανά επαρχία. Μακάρι να γινόταν αυτό. Δε θα υπήρχε κανένα παράπονο.

- Ωστόσο, η δημιουργία 6 Δήμων, αντί των 8 ή 4, και όχι για τυπικούς λόγους αλλά για ουσιαστικούς, δημιούργησε μείζονα προβλήματα, τα οποία πιστέψτε με ειλικρινά θα μπορούσαν να λυθούν έστω και τώρα με τη δημιουργία Δήμου Νότιας Τριφυλίας, σύμφωνα με τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων Γαργαλιάνων και Φιλιατρών, των τοπικών κοινωνιών και όλων των βουλευτών του Νομού.

- Επίσης, πιστεύω ότι είναι δυνατόν να δημιουργηθεί Δήμος ανατολικής Πυλίας με τους Δήμους Αίπειας, Κορώνης και Πεταλιδίου.

- Κύριε Υπουργέ, σας έχω βομβαρδίσει εδώ και καιρό για το Δήμο Νότιας Τριφυλίας. Σας ζητώ και πάλι να υλοποιήσετε αυτό το αίτημα και να ξέρετε ότι θα πράξετε το σωστό.

- Η κυβέρνησή μας κι εσείς προσωπικά θα αποδείξετε ότι δε ζείτε σε γυάλινο πύργο απομονωμένο από την κοινωνία και τα προβλήματά της, αλλά αφουγκράζεστε τα αιτήματα, και όσα από αυτά είναι δίκαια και λογικά τα ικανοποιείτε. Είμαι βέβαιη ότι θα ακούσετε τα αιτήματα των τοπικών κοινωνιών του νομού μου, αλλά και τη σύμφωνη γνώμη όλων των συναδέλφων βουλευτών και θα ικανοποιήσετε τα δίκαια αιτήματά μας.

Συνάντηση του Δημήτρη Κουσελά με τη Λούκα Κατσέλη για τα δάνεια των μικρομεσαίων.

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς συναντήθηκε με την Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κα Λούκα Κατσέλη.

Στη συνάντηση αυτή ο κ. Κουσελάς έθεσε στην Υπουργό τα φλέγοντα ζητήματα και τις άμεσες ανάγκες χρηματοδοτικής στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ιδιαίτερα των μικρομεσαίων της περιφέρειας.

Η κα Κατσέλη διαβεβαίωσε, κατ’ αρχή, τον κ. Κουσελά ότι θα ...........

καταθέσει άμεσα τροπολογία στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο για την απλούστευση των διαδικασιών ίδρυσης επιχειρήσεων, με την οποία παρατείνεται μέχρι τις 30.7.2010 η υποβολή της φορολογικής και της ασφαλιστικής ενημερότητας που προβλέπονται από τον ν. 3816/2010 για τη ρύθμιση οφειλών επιχειρηματικών, επαγγελματικών και αγροτικών επιχειρήσεων στις Τράπεζες. Η αρχική προθεσμία της 15-4-2010 είχε ήδη παραταθεί μέχρι τις 31-5-2010 και τώρα επεκτείνεται μέχρι 31-7-2010, έτσι ώστε να δοθεί επαρκής χρόνος στους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους.

Στη συνέχεια, η κα Υπουργός ενημέρωσε τον κ. Κουσελά για το νέο Πρόγραμμα του ΤΕΜΠΜΕ για τη χορήγηση δανείων συνολικού ποσού 2,5 δις ευρώ, για τη δανειοδότηση των μικρομεσαίων με εγγύηση του κεφαλαίου κατά 80% από το Ελληνικό Δημόσιο.

Ειδικότερα, το νέο Πρόγραμμα του ΤΕΜΠΜΕ έχει δυο σκέλη:

α) Χορήγηση δανείων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις με κύκλο εργασιών μέχρι 10.000.000 ευρώ και με απασχόληση μέχρι 50 άτομα, που έκαναν έναρξη λειτουργίας μέχρι 31.12.2009, για την εξόφληση οφειλών τους σε ασφαλιστικές εισφορές και φορολογικών υποχρεώσεων. Το πρόγραμμα ξεκινά από την επόμενη εβδομάδα και λήγει στις 31.12.2010. Το ποσό της εγγύησης Δημοσίου για το σκέλος αυτό ανέρχεται σε 1 δις ευρώ. Δικαιούνται να κάνουν αίτηση οποιεσδήποτε επιχειρήσεις εντός των ανωτέρω ορίων, με εξαίρεση τις αγροτικές και τις προβληματικές (υπό πτώχευση ή εκκαθάριση), ή τις επιχειρήσεις που ήδη έλαβαν άτοκα δάνεια από το περσινό πρόγραμμα του ΤΕΜΠΜΕ. η δε αξιολόγησή τους θα γίνει από τις Τράπεζες. Τα ποσά των δανείων θα κυμαίνονται από 5.000-100.00 ευρώ. Για τα δάνεια μέχρι 40.000 ευρώ δεν θα απαιτείται εμπράγματη εξασφάλιση, από δε τις 40.000 ευρώ και πάνω θα ζητείται από τις Τράπεζες εμπράγματη εξασφάλιση μέχρι 10% του ποσού του δανείου. ‘Οσων εγκριθεί το δάνειο, θα λάβουν δίγραμμη επιταγή για την άμεση εξόφληση των υποχρεώσεών τους και την απόκτηση ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας, ώστε να διευκολυνθεί η δανειοδότησή τους από το β’ σκέλος του ΤΕΜΠΜΕ ή και από άλλα προγράμματα. Τα δάνεια αυτά χορηγούνται με 6ετή διάρκεια, διετή περίοδο χάριτος, το δε επιτόκιο ορίζεται με βάση το euribor 6 μηνών και μέγιστο spread 6%, συνολικά κατά μέγιστο 7,85%.

β)Δάνεια σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις με κύκλο εργασιών μέχρι 10.000.000 ευρώ και απασχόληση μέχρι 50 άτομα, που έκαναν έναρξη λειτουργίας μέχρι και σήμερα (ακόμα και υπό σύσταση), για την εξόφληση τιμολογίων προμηθευτών πρώτων υλών, εμπορευμάτων, υπηρεσιών, βάσει τιμολογίων επί πιστώσει, προτιμολογίων ή προσφορών σε ισχύ που θα προσκομίσουν με την έγκριση του δανείου. Το σκέλος αυτό θα ισχύσει μέχρι και την 31.12.2011 και το ποσό της εγγύησης Δημοσίου γι’ αυτό ανέρχεται σε 1 δις ευρώ. Δικαιούνται να κάνουν αίτηση οποιεσδήποτε επιχειρήσεις εντός των προαναφερθέντων ορίων, με εξαίρεση τις αγροτικές και τις προβληματικές (υπό πτώχευση ή εκκαθάριση), ή τις επιχειρήσεις που ήδη έλαβαν άτοκα δάνεια από το περσινό πρόγραμμα του ΤΕΜΠΜΕ. Προϋπόθεση, στο σκέλος αυτό, είναι οι αιτούντες να έχουν ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα. Τα δάνεια κυμαίνονται από 5.000 μέχρι 300.000 ευρώ, με ίδιους όρους, διάρκεια, περίοδο χάριτος και επιτόκιο όπως τα δάνεια του πρώτου σκέλους, οι δε αιτήσεις θα κριθούν με την ίδια διαδικασία από τις Τράπεζες. Με την έγκριση του δανείου, ο δικαιούχος λαμβάνει δίγραμμη επιταγή ή (για πληρωμή προμηθευτή εξωτερικού) έμβασμα για την άμεση εξόφληση της υποχρέωσής του.

Επιπλέον, η κα Κατσέλη ενημέρωσε τον κ. Κουσελά ότι έχει ήδη προχωρήσει η υπογραφή των σχετικών συμβάσεων με τις περισσότερες Τράπεζες, εμπορικές και συνεταιριστικές και ότι το πρόγραμμα θα ξεκινήσει από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Ο κ. Κουσελάς ευχαρίστησε την Υπουργό για τη διεξοδική ενημέρωση και την εποικοδομητική συζήτηση . Της ζήτησε να εξαντλήσει κάθε περιθώριο, σήμερα και στο μέλλον, για την αποτελεσματική και με τους ευνοϊκότερους δυνατούς όρους κάλυψη των δανειακών αναγκών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της περιφέρειας, οι οποίες δοκιμάζονται ιδιαίτερα στη σημερινή συγκυρία και χρειάζονται «ανάσα» και για να επιβιώσουν και για να στηρίξουν την ανάπτυξη και την απασχόληση στις εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες της σημερινής κρίσης.

Δήλωσε, τέλος, ότι περιμένει και από τις Τράπεζες να επιταχύνουν τις διαδικασίες και να διασφαλίσουν την απαραίτητη κάλυψη των αναγκών των μικρομεσαίων της περιφέρειας, ενώ εξέφρασε το αίτημα ανάλογα προγράμματα και με τους απαιτούμενους προσιτούς και ευνοϊκούς όρους, να ισχύσουν το ταχύτερο και για τους αγρότες.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Κουσελάς επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Γιώργο Καραμπάτο και τον ενημέρωσε για τα παραπάνω.

Ο Οδυσσέας Βουδούρης για τον Καλλικράτη

Σε μια λιτή ανακοίνωση του ο Βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Βουδούρης αναφέρει ότι σέβόμενος τις αποφάσεις των Δημοτικών συμβουλίων για Δήμο Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους συμφωνεί μαζί και με τους υπόλοιπους τρείς βουλευτές Μεσσηνίας (Κουσελά Γιαννακοπούλου και Λαμπρόπουλο) για την δημιουργία του Δ¨ημου φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους.

Η λιτή ανακοίνωση του έχει ως εξής:

Ο βουλευτής Μεσσηνίας Οδυσσέας Βουδούρης συνυπέγραψε μαζί με τους συναδέλφους βουλευτές Μεσσηνίας το παρακάτω υπόμνημα – πρόταση σχετικά με το σχέδιο «ΚΑΛΛΗΚΡΑΤΗ»:
«ΟΙ βουλευτές Μεσσηνίας ΚΟΥΣΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑΝΤΙΑ, ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ και ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, σεβόμενοι τις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων, συμφωνούν για τη σύσταση Δήμου στην Νότια Τριφυλία, με έδρα τους Γαργαλιάνους, ο οποίος πληροί τις προϋποθέσεις του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ».(ακολουθούν υπογραφές)

Ενεργοποίηση δικαιωμάτων Απομένουν ακόμα 10.000 αιτήσεις

Περίπου 10.000 παραγωγοί δεν έχουν προσέλθει στα γραφεία της ΕΑΣ Μεσσηνίας, προκειμένου να καταθέσουν αίτηση ενεργοποίησης των δικαιωμάτων τους.

Όπως σημείωσε ο υπεύθυνος του τομέα επιδοτήσεων της ΕΑΣ Μεσσηνίας Κώστας Πέτροβας, πρέπει να σπεύσουν για να μη χάσουν τη φετινή επιδότηση.
Επίσης, ξεκίνησε η διόρθωση των ονομαστικών καταστάσεων που απέστειλε ο ΟΠΕΚΕΠΕ για περίπου 2.500 παραγωγούς, ώστε να πληρωθούν τέλος Ιουνίου την επιδότηση του 2009.

Ενεργοποιήσεις

Σύμφωνα με τον κ. Πέτροβα, από τους ..........

περίπου 44.000 αγρότες που πρέπει να κάνουν ενεργοποίηση των δικαιωμάτων τους (αφού έχουν αφαιρεθεί όσοι είναι κάτω από 200 ευρώ), οι 33.000 έχουν καταθέσει αίτηση ενεργοποίησης στα γραφεία της ΕΑΣ Μεσσηνίας, ενώ περίπου 700 έχουν απευθυνθεί στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Απομένουν, λοιπόν, άλλοι 10.000, οι οποίοι ακόμα δεν έχουν καταθέσει αίτηση. Ο κ. Πέτροβας υπογράμμισε ότι οι παραγωγοί πρέπει να κινητοποιηθούν και να καταθέσουν τις αιτήσεις τους, προκειμένου να μη χάσουν φέτος την επιδότηση. Οι ημέρες που έχουν απομείνει είναι λίγες, ενώ προβλήματα παρουσιάζει και το σύστημα καταχώρησης, το οποίο είναι καινούργιο και καθυστερεί.

Σε ό,τι αφορά την προθεσμία, σύμφωνα με τα ισχύοντα, μετά τις 15 Μαΐου υπάρχει ποινή 1% ανά εργάσιμη ημέρα και μέχρι τις 9 Ιουνίου, οπότε σταματούν οι καταθέσεις. Ωστόσο, μέχρι σήμερα, όπως σημείωσε ο κ. Πέτροβας, το σύστημα δέχεται κανονικά τις αιτήσεις χωρίς να έχει χρεωθεί καμία ποινή.
Πάντως, τα κεντρικά γραφεία της Ένωσης αλλά και τα υποκαταστήματα θα είναι ανοικτά και το Σάββατο, από τις 9.00 το πρωί έως τις 2.00 μετά το μεσημέρι, προκειμένου να δέχονται αιτήσεις για ενεργοποίηση δικαιωμάτων.

Όσο για την καταβολή του ποσού των 68,97 ευρώ για την ενεργοποίηση, ο ΟΠΕΚΕΠΕ έχει στείλει καταστάσεις με 3 αριθμούς. Στο 1 είναι οι αγρότες έως 10.000 ευρώ και το ποσό θα εισπραχθεί στη συνέχεια από τα βιβλιάριά τους, στο 2 είναι οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ έως 5.000 ευρώ, οι οποίοι επίσης δεν πληρώνουν, και στο 3 είναι οι ετεροεπαγγελματίες, οι οποίοι πληρώνουν βάσει του κοστολογικού πίνακα που έχει σταλεί.
Ο κ. Πέτροβας διευκρίνισε ότι, αν κάποιος έχει καταταχθεί στην κατηγορία 3 αλλά θεωρεί ότι ανήκει σε μία από τις άλλες δύο, πληρώνει και στη συνέχεια καταθέτει ένσταση στον ΟΠΕΚΕΠΕ Καλαμάτας, η οποία εξετάζεται στην Αθήνα και έρχεται η διόρθωση, ώστε να γίνει επιστροφή των χρημάτων.

Για το 2009

Επιπρόσθετα, ο κ. Πέτροβας σημείωσε ότι όσοι παραγωγοί είναι κάτω από 200 ευρώ (περίπου 7.000-9.000 άτομα) και δεν πρόλαβαν να κάνουν μεταβίβαση των δικαιωμάτων τους μέχρι 17 Μαΐου, οπότε έληξε η προθεσμία, έχουν δικαίωμα να τα μεταβιβάσουν του χρόνου. Μάλιστα, είπε ότι θα ζητήσει από τη Διαχείριση Δικαιωμάτων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης η διαδικασία αυτή να μην ξεκινήσει αρχές Μαρτίου, αλλά το φθινόπωρο, και να ολοκληρωθεί το Μάρτιο, ώστε να προλάβουν όλοι οι παραγωγοί.

Τέλος, είπε ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ έχει στείλει ονομαστικές καταστάσεις με διορθώσεις για να πληρωθούν οι παραγωγοί για το 2009. Διευκρίνισε ότι αυτό αφορά περίπου 2.500 άτομα και οι διορθώσεις έχουν ξεκινήσει να γίνονται από την ΕΑΣ Μεσσηνίας. Η πληρωμή αυτών των επιδοτήσεων θα γίνει τέλος Ιουνίου.

Πηγή: Θάρρος

Αντιδράσεις στην Κυπαρισσία για τη συμμετοχή του Μητροπολίτη Χρυσοστόμου στο συλλαλητήριο των Φιλιατρών

Έντονη δυσφορία προκαλεί στην Κυπαρισσία η παρουσία και ομιλία του μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσοστόμου στα Φιλιατρά για να στηρίξει το δίκαιο αίτημά μας για την δημιουργία δεύτερου δήμου στην Τριφυλία του Δήμου Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους.

Η ενέργεια του Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσοστόμου έχει εγείρει συζητήσεις στην Κυπαρισσία και ειδικότερα σε εκλεγμένους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης του Δήμου.
Τις επόμενες μέρες η μείζονα αντιπολίτευση ..........

προτίθεται να φέρει το θέμα προς συζήτηση σε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για να πάρουν απόφαση για ένα ψήφισμα διαμαρτυρίας κατά της ενέργειας του σεβασμιότατου να παραστεί στο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα στα Φιλιατρά και να στηρίξει το αίτημα των Φιλιατρών για δεύτερο δήμο στην περιοχή.

ΣΧΟΛΙΟ
Από πότε ο μητροπολίτης θα πρέπει να παίρνει την άδεια από τους εκλεγμένους αιρετούς της Κυπαρισσίας για το που θα πάει, που θα παραστεί και τι θα πει???
Ο Σεβασμιώτατος ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ και ήρθε στα Φιλιατρά τα οποία ανήκουν και αυτά -αν δεν το ξέρουν οι τοπικοί άρχοντες της Κυπαρισσίας- στην πρώην επαρχία της Τριφυλίας και θέλησε να στηρίξει ένα δίκαιο αίτημα για δημιουργία δεύτερου δήμου στην Τριφυλία.
Δεν το καταλάβαμε καλά. Μήπως ο Μητροπολίτης θα πρέπει να καταθέτει στους αιρετούς καθημερινά Δελτίο κίνησης, δελτίο επισκέψεων και πλήρη αναφορά για το τι θα πει και που θα το πει???????
Ασχοληθείτε με κάτι πιο σοβαρό εκεί στην αντιπολίτευση του Δήμου και αφήστε τους ελέγχους στον Δεσπότη.

Σεβασμιώτατε δεν παίρνετε την μητρόπολη και να την μεταφέρετε στην παλία της έδρα στους Χριστιάνους Φιλιατρών?????? Εκεί ήταν κάποτε πριν την αρπάξουν και την πάνε στην Κυπαρισσία.
Εμείς θα το θέλαμε να σας έχουμε κοντά μας.

Στα ύψη η αντιπαράθεση για τον «Καλλικράτη»

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης και οι πολιτικοί αρχηγοί του ΛΑΟΣ και του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συζήτηση επί του νομοσχεδίου για τον «Καλλικράτη».

«Παρούσα» θα ψηφίσει η Ντόρα Μπακογιάννη, όπως γνωστοποίησε στην πρώτη της παρέμβαση στη Βουλή, μετά τη διαγραφή της από τη ΝΔ.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Εσωτερικών ..........

μίλησε για «μεγάλο αυτοδιοικητικό θεσμικό εγχείρημα» που εισάγει την χώρα σε νέα εποχή και εξέφρασε τη βούληση της κυβέρνησης να αλλάξει την πολιτική των εξαιρέσεων και να βάλει τέλος σε ένα πελατειακό καθεστώς, που έχει διαχρονικές ευθύνες, όπως είπε, και κατάστρεψε την Ελλάδα.

Στον αντίποδα, δριμεία κριτική στην κυβέρνηση άσκησαν οι κ.κ. Καρατζαφέρης και Τσίπρας, κάνοντας, μεταξύ άλλων, λόγο για εκλογικές σκοπιμότητες που κρύβονται πίσω από το «Καλλικράτη».

«Σχεδιάζετε τις περιοχές για να στήσετε προκάτ κάλπες. Να αρπάξετε τις επικείμενες εκλογές. Έχετε στήσει μηχανή εξασφαλίσεως της εξουσίας. Ό λαός όμως θα σας αποβάλει γιατί δεν σας αντέχει. Δημιουργείτε τις τεχνικές για να μείνετε στην εξουσία. Εμείς αυτό θα το πολεμήσουμε», υποστήριξε ο κ. Καρατζαφέρης.

Έντονη ήταν η αντίδραση του κ. Ραγκούση, ο οποίος απέκρουσε τους ισχυρισμούς περί εκλογικής σκοπιμότητας, υπογραμμίζοντας ότι «αν ήθελε να στρατολογήσει τους 530.000 μετανάστες», όπως υποστήριξε ο κ. Καρατζαφέρης, «είχε τη δυνατότητα να το κάνει με το προηγούμενο ν/σ της ΝΔ, χωρίς να χρειάζεται καν υπογραφή της σημερινής κυβέρνησης».

«Ο Καλλικράτης είναι ένα από τα 3-4 μεγάλα ζητήματα για τα οποία ζητήσαμε και πήραμε την έγκριση του ελληνικού λαού. Υπάρχουν δεκάδες λόγοι που γίνεται ο Καλλικράτης. Ένας από αυτούς είναι η εξοικονόμηση πόρων που θα ξεπεράσουν τα 1,2 δισ. ευρώ. Ποιος μπορεί λοιπόν να πει, ότι τη μεγάλη αυτή θεσμική αυτοδιοικητική αλλαγή δεν την εφαρμόζει, ιδίως τώρα που έχουμε συνθήκες δημοσιονομικής κρίσης;», ρώτησε ο υπουργός.

Θέμα αντισυνταγματικότητας του νομοσχεδίου έθεσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, παρατηρώντας ότι δεν πείθουν την ελληνική κοινωνία οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης για μεταρρυθμιστική αυτοδιοικητική τομή, αλλά την αντιλαμβάνεται ως «ακόμα μία επιθετική κίνηση της».

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, «το ν/σ πόρρω απέχει από την δημοκρατική αποκεντρωτική μεταρρύθμιση. Διαπνέεται από νεοφιλελεύθερη αντίληψη».

«Ανοίγετε φαρδιά πλατιά τη πόρτα για χιλιάδες χαμένες θέσεις εργασίας. Το πιθανότερο είναι να μειώσετε έτσι κάπως τα κόστη. Το σίγουρο όμως είναι ότι δημιουργείτε ένα εκρηκτικό κοινωνικό έλλειμμα με τις πολιτικές σας. Εσείς δεν είστε εκσυγχρονιστές ούτε είναι δημοκρατική μεταρρύθμιση ένα ν/σ που αφήνει χωρίς πόρους την Αυτοδιοίκηση, επιχειρεί χιλιάδες απολύσεις, εδραιώνει το δικομματισμό με το ζόρι, υποκρύπτει εκλογικά σχέδια και διατηρεί το καλπονοθευτικό σύστημα εκλογής νομαρχών και δημάρχων», τόνισε.

Απαντώντας ο κ. Ραγκούσης μίλησε για μεγάλες ανακρίβειες του κ. Τσίπρα όπως ο ισχυρισμός του για χιλιάδες απολύσεις, ενώ υπογράμμισε ότι ο «Καλλικράτης» είναι μια από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ που έρχεται να βάλει κανόνες, τους οποίους η ίδια η κοινωνία ζητά.

Άτολμο χαρακτήρισε, με τη σειρά της, η κ. Μπακογιάννη, το νομοσχέδιο, κάνοντας λόγο για «αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση που είναι κουτσή, άνευρη, ελλιπής και ανεφάρμοστη».

«Με τον τρόπο που σκέφτεται και λειτουργεί η κυβέρνηση ακυρώνει τη συναίνεση. Και εκεί που ουσιαστικά υπάρχει συναίνεση, σε μια στιγμή μάλιστα που η Ελλάδα τη χρειάζεται, και εμένα με αναγκάζει και είμαι υποχρεωμένη να ψηφίσω παρούσα», κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Λ. Κατσέλη: Νέα μείωση στις τιμές των φαρμάκων από 1η Σεπτεμβρίου

Ακόμη μεγαλύτερη μειώση στις τιμές των φαρμάκων θα επέλθει μετά την 1η Σεπτεμβρίου 2010, οπότε θα υπάρξει η πλήρης λειτουργική αξιοποίηση του Παρατηρητηρίου Τιμών Φαρμάκων και η τιμολόγηση με το νέο τρόπο υπολογισμού.

Τα παραπάνω ανέφερε η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη απαντώντας στη ΝΔ για την τιμολογιακή πολιτική της κυβέρνησης σχετικά με τα φάρμακα.

Η κ. Κατσέλη κάλεσε τη ΝΔ να ζητήσει .........

άμεσα πολιτικές ευθύνες από τους υπουργούς και υφυπουργούς της, οι οποίοι, όπως αναφέρει, ενώ γνώριζαν προτιμούσαν να σιωπούν για την αιμορραγία της φαρμακευτικής δαπάνης.

«Γιατί ενώ τόσα χρόνια (όπως εμμέσως πλην σαφώς παραδέχεται η ΝΔ από τις ερωτήσεις και επερωτήσεις που κατά καιρούς καταθέτει στη Βουλή) γνώριζε ότι στην Ελλάδα υπάρχει υπερτιμολόγηση των φαρμακευτικών προϊόντων με αποτέλεσμα να ζημιώνεται το δημόσιο συμφέρον, δεν έπραξε απολύτως τίποτε για να σταματήσει αυτή η οικονομική αιμορραγία;», διερωτάται η υπουργός.

Ζητά επίσης από τους πρώην υπουργούς της ΝΔ να εξηγήσουν «γιατί ενώ η χώρα όφειλε να τιμολογεί με βάση τις χαμηλότερες τιμές στα κράτη μέλη της Ε.Ε., στα περισσότερα φύλλα έρευνας τιμής φαρμάκων χρησιμοποιούνταν μέχρι 5 το πολύ χώρες, οι οποίες τύχαινε να είναι και οι ακριβότερες», καθώς και «για ποιο λόγο οι τιμές των φαρμάκων αποτυπώνονταν σε επίσημα διοικητικά έγγραφα με μολύβι και όχι με στυλό». «Ήταν στοιχειώδης άγνοια των διοικητικών διαδικασιών, ή ηθελημένη παράλειψη;», ρωτά η κ. Κατσέλη.

Καταλήγοντας δε τονίζει πως «η κυβέρνηση θα συνεχίσει να πράττει καθημερινά το καθήκον της. Ένα καθήκον που περνάει μέσα από τη διαφάνεια, την αντικειμενικότητα και τον δημοκρατικό έλεγχο, έννοιες και πρακτικές σχεδόν άγνωστες στην προηγούμενη κυβέρνηση».

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 27ης Μαΐου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.


Μπλόκαραν το blog Troktiko για δεύτερη φορά???????

UPDATED

Μπαίνοντας πρίν λίγο στο Blog Troktiko είδαμε αυτήν την αναγραφή:

Αυτό το ιστολόγιο βρίσκεται υπό εξέταση λόγω πιθανής παράβασης των Όρων Υπηρεσιών Blogger και η πρόσβαση επιτρέπεται μόνο στους συντάκτες
http://troktiko.blogspot.com/

Δεν είστε συντάκτης αυτού του ιστολογίου.


Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ότι ........

στεκόμαστε το πλευρό τους και το Φιλιατρά news είναι διατεθημένο να τους δώσει βήμα να εκφραστούν και να διαμαρτυρηθούν.

UPDATE 01:05

Επικοινωνήσαμε με το Τρωκτικό και μας απάντησαν με την εξής Φράση:

paidia molis mathoume ti egine tha sas enimerwsoume

Ελπίζουμε ΟΛΑ να πάνε καλά.

Τετάρτη, 26 Μαΐου 2010

Βουλή: Αντεγκλήσεων συνέχεια για τον «Καλλικράτη»

Αντιπαράθεση σημειώθηκε στη Βουλή και μεταξύ των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων για το σχέδιο «Καλλικράτης».

Πιο συγκεκριμένα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου απέκρουσε τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης, υποστηρίζοντας πως μέσα σε επτά μήνες αυτή η κυβέρνηση έλαβε γενναία, αποφασιστικά, ολοκληρωμένα μέτρα για να αντιμετωπιστούν οι παθολογίες του ελληνικού κράτους.

Αντιρρήσεις για το νομοσχέδιο εξέφρασαν ........

οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των υπόλοιπων κομμάτων, σημειώνοντας ότι αποτελεί προϊόν «διαβούλευσης» εντός του ΠΑΣΟΚ, καθώς και ότι είναι πρόχειρο και άκαιρο.

«Ο χειρότερος σύμβουλος στην πολιτική είναι να είσαι κληρονόμος απραξίας και αυτουργός της άρνησης. Αυτό που νιώθει κανείς ακούγοντας τη Νέα Δημοκρατία ως κριτική στο ΠΑΣΟΚ και στον πρωθυπουργό, είναι η απέραντη ένδεια πραγματικής πολιτικής, πάνω στην οποία θα οικοδομηθεί η κριτική», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Ευθυμίου.

Νωρίτερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, κ. Τζαβάρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με το σχέδιο «Καλλικράτης» προσπαθεί να πετύχει αφενός κομματικό όφελος στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, αφετέρου να διαμορφώσει μεγάλους δήμους, ώστε να αποτελέσουν τη βάση των νέων εκλογικών περιφερειών, επί των οποίων θα στηρίξει οπωσδήποτε τα μετέπειτα βήματά του.

«Υπάρχει κρίσιμη διαφορά, που μεταθέτει τη μία παράταξη στον άγονο λόγο γιατί αντιπροσωπεύει το ιστορικό κενό στην πράξη και σήμερα ταυτίζεται με την άρνηση και την άλλη παράταξη, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. της οποίας ο πρωθυπουργός είναι εδώ όχι για να εκφωνεί λόγους, αλλά για να εμπεδώνει το έργο της κυβέρνησής του» αντέτεινε ο κ. Ευθυμίου.

«Όλα τα έχει η Μαριωρή, ο φερετζές της έλειπε» παρατήρησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Αστέριος Ροντούλης, ο οποίος υποστήριξε ότι «το επιχείρημα αυτό περί του άκαιρου της όλης ενέργειας για την κομματική πολιτική του ΠΑΣΟΚ δεν είναι καθόλου άκαιρο, διότι ο Καλλικράτης είναι μια ψηφίδα στο παζλ των κινήσεων που κάνει προκειμένου να επανιδρύσει όχι το ελληνικό κράτος, αλλά το πασοκικό κράτος».

Με τη σειρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Φώτης Κουβέλης, παρατήρησε ότι το νομοσχέδιο δεν εξυπηρετεί τους στόχους της διοικητικής μεταρρύθμισης, της ανάπτυξης, της προστασίας του περιβάλλοντος και της εξυπηρέτησης των πολιτών, διότι - όπως είπε - παραμένει το υδροκέφαλο κράτος και οι μεταβιβαζόμενες αρμοδιότητες από το κεντρικό κράτος προς την ΤΑ είναι εξαιρετικά περιορισμένες.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 73-54. Του απέδειξε ότι θα είναι για πάντα πελάτης του.

Απόλυτο αφεντικό ο Παναθηναϊκός στον πρώτο τελικό της Α1, έκανε πλάκα στον Ολυμπιακό. Τον νίκησε 73-54 στο ΟΑΚΑ κάνοντας παράλληλα το 1-0 στη σειρά.
Ανώτεροι σε ολόκληρη τη διάρκεια του αγώνα οι «πράσινοι», απείλησαν με διασυρμό το «φάντασμα» που παρουσίασε ο Παναγιώτης Γιαννάκης στο γήπεδο.
Για κλάματα του ποσοστά του Ολυμπιακού, ιστορικό χαμηλό τα 0/23 τρίποντα.
Την Κυριακή στις 21:45 το δεύτερο παιχνίδι στο ΣΕΦ.

Το ματς: ...........

Ο Παναθηναϊκός, ως συνήθως στα ματς με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, άρχισε εντυπωσιακά και κατάφερε να προηγηθεί νωρίς με 14-6. Το τρικ του Παναγιώτη Γιαννάκη να ρίξει πάνω στον Διαμαντίδη τον Μπεβερλι δεν έπιασε αφού ο Αμερικανός των «ερυθρολεύκων» χρεώθηκε μέσα σε δύο λεπτά με δύο φάουλ και αποσύρθηκε από τον προπονητή του. Η μπάλα περνούσε συνέχεια κοντά στο καλάθι με τον Πέκοβιτς να είναι ο κύριος εκφραστής των επιθέσεων των «πρασίνων». Λύσεις από τη γραμμή των 6.25 έδωσε και ο Αντώνης Φώτης και έτσι οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με οκτώ πόντους και 19-10 λίγο αργότερα. Η είσοδος του Θοδωρή Παπαλουκά, όμως, άλλαξε τα έως τότε δεδομένα με τον αρχηγό των Πειραιωτών να νοικοκυρεύει το παιχνίδι της ομάδας του βοηθώντας τη να μειώσει σε 19-18 με σερί 8-0.

Η είσοδος του Νίκολα Βούισιτς στο παιχνίδι έκανε την άμυνα των «ερυθρολεύκων» ευάλωτη και έτσι οι «πράσινοι» κατάφεραν με ξέσπασμα των Πέκοβιτς και Σπανούλη να προηγηθούν με 31-18, κάνοντας ένα σερί 12-0. Ο Τζος Τσίλντρες έχασε ακόμη και κάρφωμα και ήταν ο χειρότερος παίκτης των φιλοξενούμενων στο πρώτο ημίχρονο. Ο Κλέιζα ήταν ιδιαίτερα εκνευρισμένος, κάτι που φάνηκε και από την αψιμαχία που είχε με τον Κώστα Τσαρτσαρή με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να σκοράρει με το σταγονόμετρο. Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός έπαιρνε πόντους από τους ψηλούς του (Μπατίστ, Πεκοβιτς, Φώτσης) και στο ημίχρονο ήταν μπροστά με 41-26.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά και στην Τρίτη περίοδο και παίζοντας εκπληκτικά σε άμυνα και επίθεση εκτόξευσε τη διαφορά ακόμη και στο +22 (53-31), περίπου πεντέμισι λεπτά πριν από τη λήξη της τρίτης περιόδου. Οι γηπεδούχοι «πυροβολούσαν» έξω από τα 6,25μ. την ώρα που οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπορούσαν να βρουν στόχο ούτε μέσα, ούτε έξω από τη ρακέτα. Βούισιτς και Τσίλντρες περισσότερο κακό, παρά καλό έκαναν όσο βρισκόντουσαν μέσα στο παρκέ, ενώ και τα γκαρντ των Πειραιωτών (κυρίως οι Πεν και Τεόντοσιτς) ήταν σε τραγική βραδιά. Η διαφορά είχε σταθεροποιηθεί γύρω στους 20 πόντους και το παιχνίδι φαινόταν «τελειωμένο» από το τρίτο δεκάλεπτο κιόλας. Ενδεικτικό, ότι το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το σκορ να είναι στο 66-42.

Διαδικαστικό χαρακτήρα απέκτησε η τελευταία περίοδος. Ο Ολυμπιακός δεν γινόταν να επιστρέψει στον αγώνα, κάθε επίθεσή του έβρισκε σίδερο (0/23 τρίποντα), την ώρα που οι «πράσινοι» κατέβασαν ρυθμό, εμφανώς πιο ήρεμοι με τη διαφορά να βρίσκεται σταθερά πάνω από τους 20 πόντους. Η τάπα του Διαμαντίδη πάνω στον Σκούνι Πεν έγραψε τον επίλογο σε μια εντυπωσιακή βραδιά για το «τριφύλλι» που βροντοφώναξε με την εμφάνισή του ότι είναι και πάλι το αφεντικό για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. 73-54 το τελικό σκορ υπέρ του Παναθηναϊκού, που έστειλε ηχηρό «μήνυμα τίτλου» στον Ολυμπιακό.

Πηγή: SportFM.gr

ΣΧΟΛΙΟ
"ιστορικό χαμηλό τα 0/23 τρίποντα........"

ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΑ ΝΑ ΠΑΕΙ??? Στο ΜΕΙΟΝ????? Επιασε πάτο, δεν πάει παρακάτω.
ηχηρό χαστούκι στον απόγονο του Αμερικάνικου Στόλου Γάβρο.Την κοινή πρόταση των 4 βουλευτών κατέθεσε & στήριξε στην Ολομέλεια της Βουλής Δ. Κουσελάς

Πλήρης η επιβεβαίωση του Φιλιατρά News και τις πληροφορίες που σας μετέφερε ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ το μεσημέρι.

Στην αγόρευσή του κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης- Πρόγραμμα ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ», ο βουλευτής Μεσσηνίας κ. Δημήτρης Κουσελάς, αναφέρθηκε στα ακόλουθα:

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, το νομοσχέδιο .........

που συζητάμε σήμερα είναι απότοκο της μεγάλης εμπειρίας που κατακτήθηκε από τη λειτουργία της αυτοδιοίκησης για πολλά χρόνια.
Αποτελεί μια μεγάλη ριζοσπαστική τομή για την αυτοδιοίκηση στη χώρα μας, για τη δομή και τη λειτουργία του κράτους.

Στοχεύει :

• Σε ένα κράτος αποκεντρωμένο και αποτελεσματικό, που δεν λειτουργεί ως βαρίδι για την ανάπτυξη και ιδιαίτερα της περιφέρειας.
• Σε ένα κράτος που θα λειτουργεί με διαφάνεια, θα σέβεται τα χρήματα που πληρώνει ο πολίτης αλλά και τα δικαιώματά του.
• Σε ένα κράτος που θα πρέπει να είναι κοντά στο πολίτη όταν το έχει ανάγκη, ως αρωγός και συμπαραστάτης και όχι ως δυνάστης.

Αυτή είναι η αλλαγή που εμείς θέλουμε να κάνουμε. Αντάξια των μεγάλων αλλαγών για το ΕΣΥ, τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση, τους δημοκρατικούς θεσμούς που χτίσαμε.

Δημιουργούμε :

• Ισχυρούς δήμους με ουσιαστικές αρμοδιότητες, που δεν θα λειτουργούν ως μεσίτες ή μεσάζοντες.
• Αιρετές περιφέρειες που σχεδιάζουν και υλοποιούν την ανάπτυξη έχοντας τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία.
• Αποκεντρωμένο, αποτελεσματικό και επιτελικό κράτος.

Η Ν.Δ. εμφανίζεται για άλλη μια φορά κατώτερη των περιστάσεων. Ούτε θέλει, ούτε μπορεί να πραγματοποιήσει τέτοιες μεταρρυθμίσεις. Δύο χρόνια συζητούσε, όχι για τον Καλλικράτη αλλά για τον Καποδίστρια Νο 2 και τον άφησε στη μέση. Η ηγεσία της «άδειασε» ακόμη και τα αυτοδιοικητικά της στελέχη. Αποδεικνύεται άτολμη, συντηρητική, δέσμια παλαιοκομματικών αντιλήψεων και κατεστημένων συμφερόντων, που κρατούν καθηλωμένη την ελληνική οικονομία.

Εμείς τολμάμε -αλλάζουμε τον αυτοδιοικητικό χάρτη- προχωράμε μπροστά μαζί με τους πολίτες, που μοχθούν για την ανάπτυξη. Μαζί με τους πολίτες που θέλουν οι αποφάσεις να παίρνονται στην περιφέρεια και όχι στο Αθηνοκεντρικό κράτος.

Είμαστε με τους πολίτες που θέλουν να μπορούν να εξυπηρετηθούν άμεσα και χωρίς να τρέχουν από το «Άννα στον Καϊάφα» όπως λέει ο λαός μα, με τους πολίτες που αγανακτούν και οργίζονται όταν τους ζητούν να πληρώσουν «γρηγορόσημο» για να φέρουν μια υπόθεσή τους σε πέρας.

Κύριοι της αντιπολίτευσης, η κρίση που περνά η χώρα μας δεν είναι ευκαιρία για μικροπολιτική εκμετάλλευση. Είναι ευκαιρία για αλλαγές και τομές που θα μας βγάλουν από το τέλμα, θα πάνε τη χώρα μπροστά, θα την οδηγήσουν στην ανάπτυξη και την ευημερία.
Πρέπει επιτέλους να δώσουμε ένα όραμα στην κοινωνία, στη νέα γενιά.

Για το χωροταξικό στην ιδιαίτερη πατρίδα μου τη Μεσσηνία, τόνισα και στην Επιτροπή ότι πρέπει να γίνουν κάποιες διορθώσεις. Ζήτησα να γίνουν 8 Δήμοι, δύο σε κάθε επαρχία. Σήμερα καταθέτω κοινή πρόταση με άλλους 3 συναδέλφους μου (Νάντια Γιαννακοπούλου, Οδυσσέας Βουδούρης, Γιάννης Λαμπρόπουλος) για τη δημιουργία ενός Δήμου στη Νότια Τριφυλία με έδρα τους Γαργαλιάνους.
Ο Δήμος αυτός έχει όλες τις προϋποθέσεις- και τις πληθυσμιακές και τις υποδομές- για να είναι ένας ισχυρός και βιώσιμος Καλλικρατικός Δήμος.
Ζητώ κ. Υπουργέ οι προτάσεις μας αυτές, οι προτάσεις των τοπικών κοινωνιών να ληφθούν υπ΄ όψη στις τελικές αποφάσεις.»

Η συνωμοσία των μετρίων


ις προάλλες που βρεθήκαμε κάποιοι γνωστοί
στο σπίτι ενός παλιόφιλου σοφού ποιητή
το μάτι μου έπεσε πάνω σ' ένα βιβλίο
πούχε τίτλο "Η Συνομωσία των Μετρίων."
Το πήρα και το άνοιξα στην πρώτη του σελίδα... Δείτε περισσότερα
διάβασα μερικές γραμμές κι αμέσως είδα
να με κοιτάζουν πονηρά και να μου κλείνουν μάτι
αυτοί που χρόνια σέρνουν τη ζωή μου στο κρεβάτι.
Αυτοί που όταν πηγαίναμε ακόμη στο ...

σχολείο
αφήνανε για μένα το τελευταίο θρανίο
παλιοί αφισοκολητές και χθεσινοί Ζαπάτα
που τώρα είν' οπλισμένοι με κινητό και κάρτα.
Που μάθανε να παίρνουνε το ξύγκι απο τη μύγα
να βγάζουνε τα πιο πολλά,βάζοντας τα πιο λίγα,
που βιάστηκαν να χτίσουν το εξοχικό στη Λούτσα
και σκόπιμα μπερδεύουν,τη βούρτσα με τη....
Συνομωσία των Μετρίων,Συνομωσία των Μετρίων.

Μόλις το πήραν μυρωδιά πως έγιναν πολλοί
φτιάξαν όπως τους βόλευε τα πρέπει και τα μη,
βάλανε τρικλοποδιά στο κάθε παληκάρι
και κόψαν το ποδόσφαιρο στο Γιώργο Δεληκάρη.
Μάθαν να 'χουν το μυαλό στο κάτω τους κεφάλι
και να 'ναι ευχαριστημένοι με το "μια η άλλη"
να λένε "ναι σε όλα" μ' ένα κούνημα των ώμων
μικροπαρανομώντας με τη βούλα και το νόμο.
Καταχραστές της λογικής,διαλέγουν νέες θέσεις
κι οι συγγραφείς "τα παίρνουν" παίρνοντας συνεντεύξεις
κι οι γκόμενες των σαλονιών την πέσανε στα ούτια
μαγκέψαν βλέπεις οι φελοί και δώστου μακροβούτια.
Και δώστου γέλιο και χαρά και ωσσανά και μπράβο
και ζήτω που περάσαν απ' την πόρτα και το Μπράβο,
που έχουνε πολιτικούς σε σώου με μοντέλα
και σταρ εισαγγελέα που τη βρήκε στα μπουρδέλα.

Πίσω απ' τα γραφεία τους στήσανε ζωούλες
σεξοπαρενοχλώντας ψαρωμένες μικρούλες,
ξύλινες οι λέξεις τους στ'αυτιά μου μόλις μπουν
ακούω μια φωνή να τραγουδά "Γιατί σιωπούν;"
Γιατί σιωπούν τ'αδέρφια μου λιώνωντας στην ψάθα
ελπίζοντας μονάχα στου ΛΟΤΤΟ την εξάδα
Γιατί ξεχνάνε πως δεν είμαστε για τεμενάδες
όχι Γραικοί μα Έλληνες, Γιουνάν κι όχι ραγιάδες.

Τήν ώρα που εσύ χόρευες πάνω σ΄ένα τραπέζι
πάνω απ΄τη χώρα στάθηκε ένα μαύρο κιρκινέζι
μας έβαλε στο μάτι μα αντί να κλάψω
για τη συνομωσία των μετρίων εδώ θα γράψω
Εδώ θα γράψω την προσωπική μου ιστορία
εδώ που μ΄έριξε του χωροχρόνου η συγκυρία
εδώ που βάλαν φυλακή και τον Κολοκοτρώνη
και θίασο σκιών μας κάναν πίσω απ΄το σεντόνι

Πήρα το θάρρος κι έκανα μια ευχή και για σένα
που δε νοστάλγησες ποτέ τίποτα και κανέναν
ευχήθηκα λοιπόν να νοσταλγήσεις κάτι
κι αυτό να είναι της ψυχής σου το λευκό κομμάτι
που σου το πήραν προκαταβολικά στα διόδια
για να μην ανεβείς ως την κορφή με τα πόδια
αλλά για νά ΄χεις στήριγμα των μετρίων τις πλάτες
αφήνοντας στην άκρη τις αληθινές τις γάτες

Στις τελευταίες φουρνιές του ανθρωπίνου γένους
έχω αφήσει δυο σπόρους καλά ποτισμένους
κι αν συνεχίσει ο κόσμος στων μετρίων τη ρότα
ας είναι τα παιδια μας που θα κλείσουνε την πόρτα
με μια επανάσταση που δε θα δεις στις ειδήσεις
μ΄ αν τύχει και βρεθείς κοντά μπορεί να κερδίσεις
αυτό που τόσα χρόνια σου έχουνε στερήσει
και με τη συνομωσία των μετρίων σου έχουν κρύψει. "

Συναντήθηκαν Ξύγκας και Καλοφωλιάς με τον Γιάννη Ραγκούση

Συναντήθηκαν χθες αργά το βράδυ στην βουλή οι Δήμαρχοι Φιλιατρών και Γαργαλιάνων Άλκης Ξύγκας και Σταύρος Καλοφωλίας με τον Υπουργό Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης Γιάννη Ραγκούση για να του θέσουν το θέμα της δημιουργίας του Δήμου Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους.

Οι δύο Δήμαρχοι βρέθηκαν από το πρωί στην Αθήνα και επισκέφθηκαν το υπουργείο Εσωτερικών όπου άφησαν στην Γραμματέα του Γιάννη Ραγκούση τον φάκελο με όλα τα στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν την πληρότητα των όρων συνενώσεων του σχεδίου Καλλικράτης καθώς και τις αποφάσεις των Δύο Δημοτικών συμβουλίων για την δημιουργία του Δήμου Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους.
Αμέσως μετά μετέβησαν στην βουλή όπου ..........

είχαν συναντήσεις με πολλούς βουλευτές αλλά και με τους βουλευτές της Μεσσηνίας Νάντια Γιαννακοπούλου, Δημήτρη Κουσελά, Οδυσσέα Βουδούρη και Γιάννη Λαμπρόπουλο όπου τους έθεσαν το θέμα και τους ζήτησαν την στήριξη του αιτήματος τους.

Αποκλειστικές πληροφορίες του Φιλιατρά News αναφέρουν ότι οι και οι τέσσερις βουλευτές συμφώνησαν να στηρίξουν υπογράφοντας το δίκαιο αίτημα των δυο δήμων που επιθυμούν να συνενωθούν.
Αργά ο βράδυ ο υπουργός Εσωτερικών κος Ραγκούσης δέχτηκε στο γραφείο του στην βουλή τους δυο δημάρχους οι οποίοι του έθεσαν επί τάπητος το ζήτημα εξηγώντας τις παραμέτρους της διαφωνίας τους για τον μεγάλο και αχανή δήμο Τριφυλίας.

Σε σημερινή του δήλωση ο Δήμαρχος Φιλιατρών Άλκης Ξύγκας μίλησε στην πρωϊνή εκπομπή του Ράδιο Νίκη 96.4 "Χωρίς Μάσκες" και είπε ότι η συνάντηση με τον ΥΠ.ΕΣ έγινε σε πολύ καλό κλίμα παρουσία και των τεσσάρων βουλευτών του νομού οι οποίοι κατέθεσαν και εγγράφως την σύμφωνη γνώμη τους για την δημιουργία του Νέου Δήμου και ο Κος Ραγκούσης εμφανίστηκε συγκαταβατικός, ακούγοντας με προσοχή τους δυο δημάρχους που του εξέθεταν το πρόβλημα που δημιουργείται με τον παρόντα δήμο Τριφυλίας.

Ο κ. Ραγκούσης επιφυλάχθηκε να απαντήσει στο θέμα, παραπέμποντας στις ανακοινώσεις που θα κάνει σήμερα ή αύριο στην αίθουσα του κοινοβουλίου.

Ρεπορτάζ: Φιλιατρά News

Α1 Μπάσκετ: Οι τελικοί των «αιωνίων» ξεκινούν

Για πέμπτη συνεχή σεζόν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα είναι το ζευγάρι της σειράς των μεγάλων τελικών της Α1 Μπάσκετ των Ανδρών, που ξεκινάνε απόψε το βράδυ στο κλειστό του ΟΑΚΑ (21:45, ΣΚΑΪ).

Οι δυο «αιώνιοι» γνωρίζουν πολύ καλά ο ένας των άλλων και έτσι ιδιαίτερες εκπλήξεις δεν αναμένονται στο «μενού» των αναμετρήσεων. Παρόλα αυτά, αν κάτι δεν λείψει, αυτό θα είναι το πάθος και από τις δυο πλευρές, αφού το πρωτάθλημα αποτελεί τον τελευταίο (και μεγαλύτερο) φετινό στόχο τόσο του «τριφυλλιού», όσο και των Πειραιωτών.

Οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς μπορεί πέρσι να ........

πήραν όποια κούπα κυκλοφορούσε, τη σεζόν όμως που διανύουμε απογοήτευσαν σε Ευρώπη, ενώ έχασαν και το κύπελλο από τον «αιώνιο» αντίπαλο. Το πρωτάθλημα θα σημαίνει πολλά, όχι γιατί λείπουν οι τίτλοι από τον Παναθηναϊκό, αλλά γιατί θα δείξει πως παρά τα ποσά που έχουν ξοδέψει οι αντίπαλοί του, ακόμα δεν μπορούν να τον φτάσουν.

Και για τον Ολυμπιακό αποκλειστικός στόχος είναι η κορυφή. Οι αδελφοί Αγγελόπουλου έχουν επενδύσει μεγάλα ποσά στον σύλλογο τα τελευταία χρόνια και παρότι έχουν καταφέρει να τον βελτιώσουν, από πλευράς τίτλων έχουν δει μόνο ένα κύπελλο. Στη φετινή Ευρωλίγκα έφτασαν στην πηγή, αλλά η Μπαρτσελόνα δεν τους επέτρεψε να πιουν νερό. Έτσι, αν δεν έρθει και το πρωτάθλημα, όλη η χρονιά θα μοιάζει αποτυχημένη. Στην αντίθετη περίπτωση, όμως, ίσως σηματοδοτηθεί η απαρχή μιας νέας εποχής επιτυχιών.

Στα αγωνιστικά των δυο «στρατοπέδων» ο Παναθηναϊκός πηγαίνει με πλήρες το ρόστερ του, ενώ για τον Ολυμπιακό μοναδική απουσία θα είναι αυτή του Παναγιώτη Βασιλόπουλου, που εξακολουθεί να ταλαιπωρείται από πόνους στη μέση.

Αυστηρά είναι τα μέτρα που έχει πάρει η αστυνομία. Το παιχνίδι θα γίνει παρουσία εισαγγελέων, ενώ γνωστοποιήθηκε ότι θα λειτουργούν όλες οι κάμερες της αστυνομίας και του ΟΑΚΑ. Οι θύρες θα ανοίξουν στις 19.30. Το διάζωμα 103 και τα 2/3 του διαζώματος 105 θα παραμείνουν κλειστά (πίσω από τη γραμματεία και τον πάγκο των φιλοξενούμενων). Οι σειρές 1-8 στις κερκίδες 136 και 138 θα παραμείνουν κενές. Για πρώτη φορά θα υπάρχει και διπλό δίχτυ προστασίας το οποίο θα «απλώνεται» από τη γραμματεία και προς τα αριστερά, ως πίσω από την μπασκέτα, προς την πλευρά των φιλοξενούμενων.

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι κύριοι Βορεάδης, Σχινάς και Κορομηλάς.

Οι φίλοι του Παναθηναϊκού μπορούν ακόμα να προμηθεύονται εισιτήρια από τη θύρα 10 στο γήπεδο «Απόστολος Νικολαϊδης» από τις 10π.μ. ως τις 7μ.μ. και από τις 7μ.μ. από τα εκδοτήρια του ΟΑΚΑ. Εισιτήρια διατίθενται και από το PAO SHOP (Εμπορικό Κέντρο «Καμάρες», Χαρ. Τρικούπη 127, Νέα Ερυθραία/ώρες λειτουργίας καταστημάτων).