Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Ανοικτή επιστολή των Δημάρχων Φιλιατρών και Γαργαλιάνων για τον Καλλικράτη





Γέμισαν καρότσια και μετά τον λογαριασμό τα εγκατέλειψαν

Πρωτότυπη διαμαρτυρία

Ο χώρος μπροστά στα ταμεία γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ της Κατερίνης φράκαρε από δεκάδες «ορφανά» καρότσια, γεμάτα με προϊόντα. Οι ταμίες και οι υπεύθυνοι του καταστήματος κοιτούσαν έκπληκτοι τους 35 και πλέον πελάτες να τα παρατούν εκεί και να αποχωρούν ομαδικά, δηλώνοντας πως δεν έχουν τα χρήματα για να πληρώσουν αυτά που ήθελαν να αγοράσουν.

Η ενέργεια ήταν οργανωμένη, από μέλη της ......

Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Πιερίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ακριβές τιμές των προϊόντων. Είχε τίτλο «Αφήστε τα στο Ταμείο» και σχεδιάζεται να μεταφερθεί και σε άλλες πόλεις στο επόμενο διάστημα. «Γεμίστε τα καρότσια σας με ό,τι τραβάει η ψυχή σας. Βάλτε μέσα όλα τα προϊόντα εκείνα τα οποία θα αγοράζατε αν είχατε μισθό golden boy, και όταν φτάσετε στο ταμείο, ζητήστε ευγενικά συγνώμη που δεν μπορείτε να τα πληρώσετε», αναφέρει το προπαγανδιστικό υλικό της ομάδας που μοιράστηκε στην πόλη.

Στο σούπερ μάρκετ επικράτησε πανικός. Κάθιδρη η υπεύθυνη του καταστήματος, αφού πήρε οδηγίες από τα κεντρικά της Αθήνας, κάλεσε την αστυνομία, η οποία έφτασε λίγα λεπτά αργότερα. «Δεν κλέψαμε κανέναν, ούτε φοράμε κουκούλες, ούτε κρατάμε όπλα. Οπως μπαίνεις σε ένα κατάστημα ρούχων και μετά από πρόβα δύο ωρών δεν αγοράζεις κανένα από τα οχτώ πουκάμισα που δοκίμασες, έτσι κάναμε κι εμείς», είπαν στους -επίσης έκπληκτους- αστυνομικούς και αφού δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις, το θέμα έληξε.

«Αντιδρούμε»
«Στείλαμε το μήνυμα ότι δεν είμαστε φοβισμένοι και αντιδρούμε. Μας κατεβάζουν το εισόδημα, μας ανεβάζουν τους φόρους και οι τιμές είναι στα ύψη. Το ίδιο προϊόν εδώ πωλείται 40% ακριβότερα από τη Γερμανία», είπε στο «Εθνος» ο εκπρόσωπος της εθελοντικής ομάδας, Η. Τσολακίδης. «Ζητούμε συγνώμη από τους υπαλλήλους που ταλαιπωρήθηκαν όπως ταλαιπωρείται όλος ο κόσμος σε μια πορεία, ή σε μια απεργία», προσέθεσε.

Παρόμοιες ακτιβιστικές ενέργειες είναι συνηθισμένες στην Ευρώπη. Στο Βερολίνο έγινε πέρυσι η δίκη μελών καταναλωτικής οργάνωσης που έκαναν το ίδιο και μηνύθηκαν από τους υπευθύνους του σούπερ μάρκετ. Η ετυμηγορία του δικαστηρίου δικαίωσε τους καταναλωτές.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δημήτρης Σωτηρόπουλος: «Θα μπορούσαμε να κερδίσουμε τα Φιλιατρά σαν διοικητική έδρα του Δήμου Τριφυλίας.»

Από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Φιλιατρών Δημήτρη Σωτηρόπουλο.

Η ΘΕΣΗ της παράταξής μας στο Δήμο Φιλιατρών, σχετικά με τον «Καλλικράτη» είναι γνωστή: Ενιαίος και δυνατός Δήμος Τριφυλίας με ΕΔΡΑ ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ.
Η θέση αυτή αποτέλεσε και ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, το οποίο ψήφισε σαν πρώτη θέση αυτόνομο Δήμο Φιλιατρών και ως δευτερεύουσα Δήμο Τριφυλίας με έδρα τα Φιλιατρά.

Δυστυχώς η πλειοψηφία της παράταξης του κ. Δημάρχου μας, μετά την απόρριψη από το σχέδιο νόμου του Καλλικράτη της πρώτης θέσης μας ως αυτόνομου Δήμου, εγκατέλειψε αιφνιδιαστικά την δεύτερη λύση που ΟΜΟΦΩΝΑ είχαμε συναποφασίσει για Δήμο Τριφυλίας με έδρα τα Φιλιατρά και πρότεινε και αποφάσισε πλειοψηφικά να απαιτήσουμε Δήμο Φιλιατρών μαζί με τους Γαργαλιάνους και με ΕΔΡΑ τους Γαργαλιάνους.

Επειδή τα Φιλιατρά βρίσκονται στο μέσο των δύο ισχυρών πόλων, δηλαδή της Κυπαρισσίας ........

(λιμάνι) και των Γαργαλιάνων (τουριστική ανάπτυξη ΠΟΤΑ), αποτελεί δε η πόλη μας το πλούσιο αγροτικό και εμπορικό κέντρο της Τριφυλίας με καλό και βατό οδικό δίκτυο, αποτελούσε ΕΦΙΚΤΟ στόχο να καταστεί ΕΔΡΑ του νέου μεγάλου δήμου της Τριφυλίας.
Η πλειοψηφία της δημοτικής παράταξης του κ. Δημάρχου δεν μας άκουσε και επέλεξε έναν αγώνα με άναρθρες κραυγές και διχαστικό κλίμα μεταξύ βορείων και νοτίων.

ΣΗΜΕΡΑ ανακοινώθηκε από τον κ. Υπουργό των Εσωτερικών στη Βουλή σειρά αλλαγών στον «Καλλικράτη» που έχουν σχέση με την έδρα των νέων Δήμων. ΄Ετσι για παράδειγμα: Δήμος Ανδρίτσαινας με έδρα τα Κρέστενα και ιστορική έδρα την Ανδρίτσαινα. Δήμος Βοϊου Ν. Κοζάνης με έδρα τη Σιάτιστα και ιστορική έδρα τη Νεάπολη. Δήμος Σπάρτης με έδρα τη Σπάρτη και ιστορική έδρα το Μυστρά και πολλές άλλες αλλαγές.

ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ λοιπόν ότι μπορούσαμε να κερδίσουμε τα Φιλιατρά σαν διοικητική έδρα του Δήμου Τριφυλίας!!! Αρκεί να το ζητούσαμε!!! Δεν το ζητήσαμε όμως!!! Και αντ’ αυτού αναλωθήκαμε με γηπεδικές συμπεριφορές να ζητάμε Δήμο Φιλιατρών-Γαργαλιάνων με έδρα τους Γαργαλιάνους!!!

Κάνουμε ΕΚΚΛΗΣΗ σε κάθε νοήμονα συμπολίτη μας:
Την υστάτη αυτή ώρα, διότι προλαβαίνουμε και τώρα:
Υψώστε τη φωνή σας στη μόνη ρεαλιστική και συμφέρουσα λύση.
Με πολιτικά επιχειρήματα να απαιτήσουμε (διότι ο Υπουργός απέδειξε ότι ακούει τα λογικά επιχειρήματα και απορρίπτει τις οπαδικές και γηπεδικές αδιέξοδες κινήσεις):
ΝΑΙ στον Δήμο Τριφυλίας.
ΕΔΡΑ του Δήμου τα ΦΙΛΙΑΤΡΑ μας.
Η ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ας ονομαστεί ιστορική έδρα (όπως σε πολλούς άλλους Δήμους έγινε).
Αν ενωθούμε, αν συνδιαλλαγούμε με τους γείτονές μας, αν μιλήσουμε χωρίς παρωπίδες και με σοβαρά επιχειρήματα, αν ομονοήσουμε, ΜΠΟΡΟΥΜΕ και τώρα να τα καταφέρουμε.

Στην έκδοση του παρόντος Δελτίου Τύπου δεν προβαίνουμε για να πανηγυρίσουμε γιατί η θέση μας δικαιώθηκε αλλά για να συνεγείρουμε τους συμπολίτες μας μήπως καταφέρουμε και την υστάτη αυτή ώρα να κερδίσει η πόλη μας την έδρα που δικαιούται.

Φιλιατρά 21-5-2010
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Διέρρηξαν ATM της Εθνικής Τράπεζας στο Κοπανάκι

Πόρτα οικίσκου, μέσα στον οποίο βρίσκεται το μηχάνημα αυτόματων συναλλαγών (ΑΤΜ) της Εθνικής Τράπεζας, παραβίασαν τα ξημερώματα άγνωστοι στο Κοπανάκι και και με τη χρήση οξυγόνου άνοιξαν το χρηματοκιβώτιο από το οποίο πήραν συνολικά 27.700 ευρώ.

Προανάκριση διενεργεί το τοπικό αστυνομικό τμήμα.



Μαριάννα Ντούβλη: "Το συνεργείο αποτελείτο από είκοσι άτομα αλλά αισθανόμουν πολύ άνετα"

H Μαριάννα Ντούβλη μίλησε στο περιοδικό "Down Town" για το πορνό βίντεο στο οποίο πρωταγνωστεί αλλά και για όσα λέγονται για εκείνη τις τελευταίες μέρες. Μάλιστα όπως η ίδια τόνισε ήταν ιδιαίτερα άνετη ενώ ήθελε να βγει θεά στη φωτογράφηση μιας και πρόκειται για την πρώτη της φωτογράφηση μετά το dvd. Διαβάστε αποσπάσματα από τη συνέντευξη:

Ένιωσες άβολα κατά τα γυρίσματα; Ντρεπόσουν;

Ένιωσα υπέροχα! Από την πρώτη στιγμή, παρόλο που το συνεργείο αποτελούνταν από είκοσι περίπου άτομα, αισθανόμουν πολύ άνετα. Δεν είχα καμία αγωνία ούτε ντράπηκα που ήμουν ανάμεσα σε τόσους ανθρώπους, δεν είχα κανένα πρόβλημα. Εμένα μου αρέσει να με θαυμάζουν όσο γί­νεται περισσότεροι. Τα γυρίσματα ξεκίνη­σαν αρχές Μαΐου και κράτησαν έξι μέρες.

Οι συμπρωταγωνιστές σου πώς ήταν; ..........

Με τον Δημήτρη υπήρξε μια ιδιαίτερη χη­μεία, γιατί εγώ είμαι εγκεφαλικός τύπος, πρέπει να ταιριάξω με τον άλλον ακόμα κι όταν πρόκειται για δουλειά. Άλλωστε, όλες οι σκηνές ήταν αληθινές, δεν προσποιήθη­κα καθόλου, δεν έχω, νομίζω, ταλέντο στην υποκριτική. Το απόλαυσα πάρα πολύ!

Τα χρήματα έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για να πεις τελικά το «ναι»;

Δεν με νοιάζουν τα χρήματα, το DVD το έκανα από καπρίτσιο, όχι για τα λεφτά. Εγώ κατάγομαι από πλούσια οικογένεια, γεννήθηκα στην Ηρώδου Αττικού, μεγά­λωσα στην Εκάλη, ζω στην Πολιτεία, οι παππούδες μου ήταν πλούσιοι γαιοκτή­μονες με μεγάλη ακίνητη περιουσία, δεν είχα ανάγκη μια ταινία για να λύσω το βιο­ποριστικό μου πρόβλημα.

Πόσων χρόνων είσαι, Μαριάννα;

Είμαι 27, γεννήθηκα το 1982, κι ας βγαί­νουν κάποιοι δήθεν «δημοσιογράφοι» να αμφισβητούν την ταυτότητά μου. Ας πάνε στο ληξιαρχείο να το διαπιστώσουν. Είμαι καλλονή, αγάπη μου.

Σε ενοχλεί αν σε χαρακτηρίζουν τώρα κάποιοι «πορνοστάρ»;

Εγώ είμαι show woman, αυτό τα περικλεί­ει όλα. Δεν έχω κανένα πρόβλημα, ας με πουν και πορνοστάρ, δεν είναι καθόλου προσβλητικό. Ένα επάγγελμα είναι κι αυ­τό, σαν όλα τα άλλα. Χαρίζω ευχαρίστηση σε εκατομμύρια ανθρώπους.

Πηγή: yupi.gr

pac-man

30 χρόνια ζωής κλείnει σήμερα το διάσημο παιχνίδι Pac man.
Με αφορμή αυτό το γεγονός, η Google αφιερώνει σε αυτό το παιχνίδι το σημερινό της λογότυπο.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για το pac man



pac-man

30 χρόνια ζωής κλείνει το πιο διάσημο παιχνίδι

Το Pac-Man είναι ένα βιντεοπαιχνίδι της Namco και το δημοφιλέστερο arcade game όλων των εποχών. Εμφανίσθηκε πρώτη φορά στις 12 Μαΐου 1980 στην Ιαπωνία με το όνομα «Puck-Man». Το πρώτο αυτό όνομα προέρχεται από την ιαπωνική λέξη «πάκου», η οποία στα ιαπωνικά συμβολίζει το θόρυβο που κάνει κανείς ανοιγοκλείνοντας το στόμα του.

Το παιχνίδι δημιουργήθηκε από τον σχεδιαστή Τόρου Ιβατάνι. Το 1981 δημοσιεύτηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες από την Midway με το όνομα Pac-Man, επειδή η επιγραφή «Puck-Man» με ευκολία μπορούσε να μετατραπεί σε «*uck-Man».

Σαν παιχνίδι όμως ήταν το ίδιο όπως η .......

ιαπωνική έκδοση με μόνη διαφορά ότι τα φαντάσματα δεν λέγονταν άλλο Akabei, Pinky, Aosuke και Guzuta, αλλά Blinky, Pinky, Inky και Clyde.

Το παιχνίδι είναι απλό: ο παίκτης οδηγεί ένα smiley, (τον Pac-Man) μέσα σε ένα λαβύρινθο και πρέπει να "φάει" όλες τις τελείες που βρίσκονται εκεί, δίχως όμως να πιαστεί από τα τέσσερα φαντάσματα που επίσης κινούνται μέσα στο λαβύρινθο. Στις τέσσερις γωνίες του λαβύρινθου υπάρχουν τελείες μεγαλύτερες από τις υπόλοιπες, τα λεγόμενα «power pills» ή «energizers». Αφού ο Pac-Man φάει μία από αυτές, για λίγο διάστημα τα φαντάσματα παίρνουν χρώμα μπλε και προσπαθούν να αποφύγουν τον Pac-Man, που τώρα μπορεί να τα φάει. Αφού φάει όλες τις τελείες, προχωράει σε άλλο λαβύρινθο. Το παιχνίδι παιζόταν με joystick.

Μέχρι σήμερα εμφανίστηκαν αμέτρητοι κλώνοι, παραλλαγές και μετεξελίξεις του παιχνιδιού για οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα. Το αυθεντικό Pac-Man λειτουργεί σε σύγχρονο υπολογιστή με εξομοιωτή.

Στις 3 Ιουλίου 1999 ο Μπίλι Μίτσελ πέτυχε ιστορικό ρεκόρ: οδήγησε τον Pac-Man μέσα από όλους τους 256 λαβύρινθους με το μέγιστο δυνατό σκορ, δίχως να χάσει ούτε μια ζωή. Μάζεψε όλα τα μπόνους και έφαγε όλα τα μπλε φαντάσματα. Το μέγιστο δυνατό σκορ είναι 3.333.360 και λέγεται τέλειο αποτέλεσμα («perfect game»).

Τον Μάιο του 2000 ο Ρικ Φόδεργκιλ πέτυχε δεύτερο τέλειο αποτέλεσμα. Το τρίτο πραγματοποιήθηκε από τον Κρις Άυρα τον Ιούνιο του ίδιου χρόνου. Ο Άυρα πέτυχε συγχρόνως νέο ρεκόρ χρόνου: Κατάφερε να περάσει τον pac-man μέσα από τους 256 λαβύρινθους σε 3 ώρες, 42 λεπτά και 4 δευτερόλεπτα.

Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι ο 256ος λαβύρινθος (το split-screen) είναι καν δυνατό να εκπληρωθεί. Παρόλ' αυτά Μπίλι Μίτσελ τον πέρασε. Ενώ το αριστερό μέρος της οθόνης δείχνει κανονικό μέρος του λαβύρινθου, στο δεξί υπάρχουν μονάχα γράμματα και σύμβολα δίχως νόημα (πρόκειται μάλλον για πρόβλημα μνήμης, βλ. φωτογραφία στις εξωτερικές συνδέσεις). Ο Μίτσελ, ο οποίος λέει πως έφτασε πολλές φορές στο σημείο αυτό, υποσχέθηκε 100.000 δολάρια σε οποιονδήποτε μπορεί να αποδείξει ότι κατάφερε να εκπληρώσει το split-screen πριν από τις 1 Ιανουαρίου 2000.

Κλειστά αύριο τα πρακτορεία ΟΠΑΠ

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Σάββατο, τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ, λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που κήρυξαν οι πράκτορες, οι οποίοι ζητούν να μη διατηρούν βιβλία εσόδων-εξόδων και να αυξηθούν τα ποσοστά τους από 8 σε 12%.

Η απεργία θα δημιουργήσει προβλήματα, στους παίκτες καθώς το βράδυ του Σαββάτου διεξάγεται ο τελικός του Champions League μεταξύ Μπάγερν και Ίντερ.
Ο ΟΠΑΠ καλεί τους παίκτες του «Στοιχήματος» να .........

καταθέσουν τα δελτία με τις προγνώσεις τους για το αποτέλεσμα του Σαββάτου έως τις 22:00 σήμερα το βράδυ.

Στην κυκλοφορία δύο νέες σήραγγες στην Κορίνθου - Τριπόλεως

Στην κυκλοφορία δόθηκαν οι δύο νέες σήραγγες Στέρνας και Νεοχωρίου στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Τριπόλεως στην κατεύθυνση προς Καλαμάτα.

Ο δεύτερος κλάδος των δύο αυτών σηράγγων, στην κατεύθυνση προς Κόρινθο, θα είναι έτοιμος να δοθεί στην κυκλοφορία τον Αύγουστο.

Πηγή: Ναυτεμπορική



ΟΑΕΔ: 21/6 έως 31/8 οι αιτήσεις για τις Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας

Από 21-6-10 έως 31-8-10 θα υποβάλλονται οι αιτήσεις για την εισαγωγή στις Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας του ΟΑΕΔ Το σχολικό έτος 2010-11 θα εισαχθούν συνολικά 8.155 μαθητές και μαθήτριες, προκειμένου να εκπαιδευτούν σε 32 ειδικότητες.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι κάτοχοι τουλάχιστον ενδεικτικού Α΄Τάξης Επαγγελματικών Λυκείων ή Γενικών Λυκείων και έχουν γεννηθεί τα έτη 1987-1994.
Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στις .........

γραμματείες των Επαγγελματικών Σχολών κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Όπου δεν συμπληρώνεται ο αριθμός των εισακτέων, μέχρι 31-8-10, οι αιτήσεις συνεχίζονται μέχρι συμπλήρωσής του.

Η επιλογή των μαθητών γίνεται με το βαθμό Τίτλου Σπουδών και με κοινωνικά κριτήρια.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Οργανισμού www.oaed.gr και τις εξής Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας:

1 AΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΠΥΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ 210-2311083

2 ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΕΘΝ.ΟΔΟΣ ΑΓΡΙΝ. - ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ 26410-21630

3 ΑΙΓΑΛΕΩ ΠΛΑΠΟΥΤΑ 11 210-5989452

4 ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ 20ο χλμ. ΑΛ/ΠΟΛΗΣ- ΠΕΛΑΓΙΑΣ 25510-23709

5 ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ Λ. ΑΡΓΟΥΣ-ΝΑΥΠΛΙΟΥ, ΤΥΡΙΝΘΑ 27520-27681

6 ΑΡΤΑΣ ΔΙΟΔΙΑ ΑΡΤΑΣ - ΠΕΤΤΑ 26810-22209

7 ΒΕΡΟΙΑΣ ΑΣΩΜΑΤΑ ΗΜΑΘΙΑΣ 23310-28167

8 ΒΟΛΟΥ ΠΕΔΙΟ ΑΡΕΩΣ 24210-63688

9 ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ Λ. ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ 15 210-2287460

10 ΔΡΑΜΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ 25210-81131

11 ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΜΑΝΔΡΑ ΑΤΤΙΚΗΣ 210-5542375

12 ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΤΤ. ΠΕΥΚΩΝ 112 210-2819672

13 ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΓΙΟΦΥΡΟ 2810-250215

14 1η ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ 117-119 2310-721858

15 2η ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ 117-119 2310-729250

16 ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 3Ο χλμ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ- ΑΘΗΝΩΝ 26510-40858

17 ΚΑΒΑΛΑΣ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙ ΚΑΒΑΛΑΣ 2510-228834

18 ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ 6 210-9915025

19 ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ 27210-69354

20 ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΤΕΡΜΑ ΟΔΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ 24410-71560

21 ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΡΑΟΛΗ 10 24670-84394

22 ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΤΕΡΜΑ ΟΔΟΥ ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΥ 23510-35165

23 ΚΕΡΚΥΡΑΣ 3Ο χλμ. ΛΕΥΚΙΜΗΣ 26610-39250

24 ΚΙΛΚΙΣ Γ. ΑΡΓΥΡΙΟΥ16 23410-20896

25 ΚΟΖΑΝΗΣ 11Ο χλμ. ΚΟΖΑΝΗΣ - ΛΑΡΙΣΑΣ 24610-20041

26 ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΧΙΛΙΑ ΔΕΝΤΡΑ 25310-24918

27 ΛΑΚΚΙΑΣ ΛΑΚΚΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ 23960-22769

28 ΛΑΜΙΑΣ ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΥΣΗ 22310-24151

29 ΛΑΡΙΣΑΣ ΕΡΜΟΓΕΝΟΥΣ 10 2410-254766

30 ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΠΑΡΟΔΟΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ 26310-51383

31 ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 47 210-4829882

32 ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΟΥΔΑ 22510-32617

33 ΞΑΝΘΗΣ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΙ 2 25410-62825

34 ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΑΡΧΗ ΚΩΝ/ΠΟΛΗΣ 25520-22307

35 ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΔΩΔΩΝΗΣ, ΘΕΣΗ ΠΑΠΑΧΩΡΑΦΙ 210-6667917

36 ΠΑΤΡΑΣ ΛΕΩΦ. ΑΘΗΝΩΝ, ΡΙΟ 2610-966902-4

37 ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ 17-19 210-4175919

38 ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΥΡΗ 24630-80444

39 ΠΥΡΓΟΥ 4Ο χλμ. ΠΥΡΓΟΥ - ΠΑΤΡΩΝ 26210-33012

40 ΡΕΝΤΗ Π.ΡΑΛΛΗ & ΚΗΦΙΣΟΥ 210-3478333

41 ΡΟΔΟΥ Θ. ΣΟΦΟΥΛΗ 93 22410-31077

42 ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΝΑΥΣΤΑΘΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ 210-4677784

43 ΣΕΡΡΩΝ 6ο ΧΛΜ, ΕΘΝ. ΣΕΡΡΩΝ - ΛΕΥΚΩΝΑΣ 23210-90725

44 ΣΠΑΡΤΗΣ ΠΑΡΟΡΕΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ - ΛΑΚΩΝΙΑ 27310-82270

45 ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ 128 24310-20890

46 ΤΡΙΠΟΛΗΣ 25Ης ΜΑΡΤΙΟΥ & ΠΕΛΟΠΙΔΑ 2710-233061

47 ΥΜΗΤΤΟΥ ΘΡΑΚΗΣ 2 ,ΥΜΗΤΤΟΣ 210-9704343

48 ΦΛΩΡΙΝΑΣ 3Ο χλμ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ 23850-22357

49 ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΒΑΣΙΛΙΚΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ 22210-54105

50 ΧΑΝΙΩΝ ΤΑΥΡΩΝΙΤΗΣ ΚΙΣΣΑΜΟΥ 28240-22186

51 ΧΙΟΥ Λ.ΚΑΡΦΑ - ΛΕΥΚΩΝΙΑ 22710-29531

52 ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 73 2310-696216

Πηγή: Ναυτεμπορική

ΟΓΑ: Δεν καλύπτονται αθεώρητες συνταγές φαρμάκων άνω των 150€

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 32 του Ν. 3846/2010 οι οποίες ισχύουν από 11 Μαΐου 2010 (ημερομηνία δημοσίευσης του Νόμου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως) συνταγές φαρμάκων ασφαλισμένων ασφαλιστικών οργανισμών, η αξία των οποίων ξεπερνά τα 150 ευρώ, δεν εκτελούνται από τον φαρμακοποιό, εφόσον δεν είναι θεωρημένες από το αρμόδιο όργανο του Φορέα.

Συνταγές που δεν έχουν θεώρηση, σύμφωνα με τα ανωτέρω, ........

στερούν το δικαίωμα είσπραξης της αξίας τους από τον ασφαλιστικό οργανισμό.

Ανεστάλη η απεργία της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

Την αναστολή της 48ωρης επαναλαμβανόμενης απεργίας που είχε εξαγγείλει για την προσεχή Τρίτη ανακοίνωσε το διοικητικό συμβούλιο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του δ.σ., η αναστολή των κινητοποιήσεων ενάντια στο ασφαλιστικό αποφασίστηκε έπειτα από τις «δεσμεύσεις του υπουργού σχετικά με τον σεβασμό στην αυτονομία και αυτοτέλεια του ασφαλιστικού μας φορέα και κυρίως της περιουσίας μας».

Ξεκαθαρίζει ωστόσο ότι «παραμένουν ανοιχτά και .......

άλλα σημαντικά θέματα που αφορούν το σύνολο του κόσμου της εργασίας», ενώ δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει την πίεση μαζί με το σύνολο του συνδικαλιστικού κινήματος ώστε να απαλειφθεί, όπως αναφέρει, κάθε αντεργατική και αντιασφαλιστική διάταξη.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Παραιτήθηκε ο Νίκος Πατέρας απο την προεδρία του Παναθηναϊκού. Ολόκληρη η δήλωση του

Την οριστική παραίτησή του από την προεδρία του Παναθηναϊκού υπέβαλε ο Νικόλας Πατέρας στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ.

«Αποχωρώ γιατί δέχομαι χυδαίο πόλεμο και επικοινωνιακή λάσπη. Με έχει κουράσει η ακατάσχετη προεδρολογία», τονίζει σε γραπτή του δήλωση.

«Πρότεινα να μη γίνει αποδεκτή η παραίτηση του Νικόλα Πατέρα και το Δ.Σ. δεν την έκανε. Προσωπικά τον στηρίζω διότι ένας επιτυχημένος πρόεδρος δεν αλλάζει. Αν επιμείνει στην παραίτηση θα φύγω κι εγώ», δήλωσε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος.

Προσωρινός αντικαταστάτης του ο Α’ αντιπρόεδρος, ..........

Αντώνης Αντωνιάδης.

Χωρίς της παρουσία του Παύλου Γιαννακόπουλου διεξήχθη το διοικητικό συμβούλιο.

Στα 15 εκατομμύρια ευρώ, όπως αναμενόταν, η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Στα 90 εκ. υπολοφίζεται το έλλειμα για την ερχόμενη τριετία.

Αναλυτικά η δήλωση Ν. Πατέρα:

«Παρέδωσα την ομάδα έχοντας κατακτήσει το πρωτάθλημα και το Κύπελλο, με 60.000 οπαδούς να αποθεώνουν την ομάδα. Η ομάδα αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε άριστη ψυχολογική κατάσταση. Όταν ανέλαβα ήταν χωρίς σχεδιασμό για την επόμενη ημέρα, χωρίς προστασία από το παρασκήνιο.

Πλέον είναι ενωμένη με τους φιλάθλους. Η μεγαλύτερη στιγμή μου αυτά τα δύο χρόνια ήταν όταν παρέδωσα το τρόπαιο του πρωταθλήματος στην ομάδα.

Αποχωρώ γιατί δέχομαι χυδαίο πόλεμο και επικοινωνιακή λάσπη. Με έχει κουράσει η ακατάσχετη προεδρολογία.

Ευχαριστώ τους μετόχους και ειδικά τον Ανδρέα Βγενόπουλο που αφιέρωσε χρόνο. Επίσης ευχαριστώ τους οπαδούς γιατί η αγάπη τους ήταν κινητήρια δύναμη για τον Παναθηναϊκό.

Πρέπει να στηρίξουμε τον επόμενο πρόεδρο. Εύχομαι καλή επιτυχία στον κ. Αντωνιάδη».

Η επιστολή παραίτησης που υπέβαλε στο Δ.Σ. της ΠΑΕ:

«Με την παρούσα επιστολή υποβάλω την παραίτησή μου από την θέση του προέδρου της ΠΑΕ όπως προβλέπει το καταστατικό και καθήκοντα προέδρου μέχρι την εκλογή νέου ασκεί από σήμερα ο α' αντιπρόεδρος της ΠΑΕ κ. Αντώνης Αντωνιάδης.

Η πρώτη δημόσια εμφάνισή μου μετά από χρόνια στον Παναθηναϊκό ήταν την 13η Απριλίου του 2008 όταν ο κόσμος που διαδήλωνε εκτός του γηπέδου της Λεωφόρου ήταν υπερπολαπλάσιος όσων βρίσκονταν στις κερκίδες.

Η πιο πρόσφατη δημόσια εμφάνισή μου ήταν στις 2 Μαΐου 2010 όταν ως πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ και της ΠΑΕ Παναθηναϊκός απένειμα στον αρχηγό της ομάδας μας το Κύπελλο του Πρωταθλήματος και 60.000 και πλέον φίλαθλοι γιόρταζαν μέσα στο ΟΑΚΑ το νταμπλ.

Πριν από 22 μήνες παρέλαβα μία ομάδα χωρίς σχεδιασμό για την επόμενη ημέρα, με αρνητική ψυχολογία εν μέσω κλίματος δυσπιστίας και αβεβαιότητας, χωρίς καμία προστασία από το παρασκήνιο που την αδικούσε κατάφωρα τα προηγούμενα χρόνια.

Σήμερα, σας παραδίδω μια ομάδα Πρωταθλήτρια και Κυπελλούχο Ελλάδας, με ψυχολογία νικητή, με εξασφαλισμένη συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ με παίκτες που ανέβασαν την αξία του Παναθηναϊκού, με τους φιλάθλους ενωμένους, ρεκόρ εισιτηρίων, έχοντας κερδίσει αγωνιστικά τη θέση και το σεβασμό που αξίζει ο Παναθηναϊκός.

Για αυτά εισέπραξα την αγάπη και την αναγνώριση του κόσμου του Παναθηναϊκού, ταυτόχρονα δέχτηκα ένα πόλεμο επικοινωνιακής λάσπης, από εκείνους που δεν ανέχονταν την επιτυχία του Παναθηναϊκού όσο αυτή δεν έριχνε νερό στο μύλο των προσωπικών τους φιλοδοξιών και σκοπιμοτήτων. Η λασπολογία αυτή εντάθηκε τους τελευταίους μήνες με την 'προεδρολογία', με την δήθεν “κακή διαχείριση” και με τους “όρους που θα δεχτώ για να παραμείνω πρόεδρος”.

Ευχαριστώ όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, τους εργαζόμενους στην ΠΑΕ και φυσικά το προπονητικό τιμ και τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού για τη συνεργασία μας. Ευχαριστώ επίσης τους μετόχους που στάθηκαν αρωγοί στην προσπάθεια που κάναμε να μεγαλώσουμε τον Παναθηναϊκό και ειδικά τον κ. Ανδρέα Βγενόπουλο, που ήταν πάντα δίπλα μου παραγκωνίζοντας και αυτός το οικονομικό και προσωπικό κόστος όποτε χρειαζόταν.

Περισσότερο από όλους ευχαριστώ τους φιλάθλους μας για τη στήριξη και την αγάπη τους γιατί αυτή υπήρξε για εμένα η κινητήριος δύναμη για την προσπάθειά μου να πετύχουμε τους στόχους μας. Ελπίζω να δικαίωσα τις προσδοκίες τους και τους παρακαλώ να καταλάβουν ότι η παρουσία μου στα διοικητικά του Παναθηναϊκού υπόκειται στα όρια της προσωπικής αξιοπρέπειας και τους καλώ για το καλό του Παναθηναϊκού να στηρίξουν τον επόμενο πρόεδρο.

Έχω την πεποίθηση ότι η νέα διοίκηση θα συνεχίσει τον δρόμο των επιτυχιών και της εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία.

Φιλικά, Νικόλας Πατέρας

Αθήνα 21 Μαΐου 2010»

Πηγή: Ναυτεμπορική

Τρία Kρούσματα δολίευσης των Εξετάσεων στη Ρόδο

3 περιστατικά δολίευσης των σημερινών πανελλαδικών εξετάσεων στην Ρόδο προσπάθησαν να κάνουν 3 μαθητές στην Ρόδο.
Οι δύο προσπάθησαν να γράψουν τις απαντήσεις έχοντας ανοικτό το κινητό τους τηλέφωνο και το τρίτο περιστατικό προσπάθεια με σκονάκι.

Όλα τα περιστατικά αντιμετωπίστηκαν από την Λυκειακή επιτροπή εξετάσεων και μηδένισαν τις κόλες των τριών μαθητών ενώ σε μια περίπτωση ειδοποιήθηκε η Εισαγγελία Ρόδου και ο Αστυνομικός Διευθυντής Ιαλυσού για να διαλευκάνουν την υπόθεση.

Συγκεκριμένα το Υπουργείο Παιδείας σε .........

ανακοίνωση που εξέδωσε για το θέμα αναφέρει τα εξής:

Σύμφωνα με ενημέρωση που εστάλη στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, σημειώθηκαν σήμερα στην Ρόδο περιστατικά προσπάθειας δολίευσης των εξετάσεων.
Συγκεκριμένα:

1. Στο ΓΕΛ Ιαλυσού μαθητής συνελήφθη με ενεργοποιημένο το κινητό του, να επιχειρεί την ανάγνωση και αξιοποίηση μηνύματος που έλαβε με τις σωστές απαντήσεις (κλειστού τύπου) στο μάθημα "Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων". Η Πρόεδρος της Λυκειακής Επιτροπής προέβη στην κλήση του αριθμού από τον οποίο απεστάλη το μήνυμα και διαπίστωσε την ταυτότητα του αποστολέα.
Η Πρόεδρος και τα μέλη της Λυκειακής Επιτροπής προέβησαν στις προβλεπόμενες διαδικασίες και τον μηδενισμό του γραπτού, ενώ ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Εξετάσεων Δωδεκανήσου ενημέρωσε την Εισαγγελία Ρόδου και τον Αστυνομικό Διευθυντή Ιαλυσού, προκειμένου να ενεργοποιηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες για διερεύνηση του περιστατικού.

Στο ίδιο ΓΕΛ συνελήφθη και δεύτερος μαθητής που είχε στην κατοχή του κινητό τηλέφωνο κατά τη διάρκεια εξέτασης μαθήματος.
Η Λυκειακή Επιτροπή προέβη στον μηδενισμό του γραπτού.

2. Στο 2ο ΓΕΛ Ρόδου, μαθήτρια συνελήφθη από τον επιτηρητή να επιχειρεί την αντιγραφή από σκονάκι. Η Λυκειακή Επιτροπή προέβη και σε αυτή την περίπτωση στον μηδενισμό του γραπτού.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 21ης Μαίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.




Σημείωση: Η εφημερίδα "Μεσσηνιακός Λόγος" είναι εβδομαδιαία