Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Αλλαγές στον Καλλικράτη κάνει ο Ραγκούσης.

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για τον «Καλλικράτη» και επί της αρχής και στα άρθρα, από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, με τον υπουργό Γιάννη Ραγκούση να αποφασίζει αλλαγές με βάση παρατηρήσεις όλων των πτερύγων της Βουλής και των ενδιαφερόμενων φορέων.

Όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης (ΝΔ, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ, καταψήφισαν επί της αρχής και επιφυλάσσονται στην Ολομέλεια να λάβουν θέση επί των άρθρων.

Ο υπουργός Εσωτερικών προχώρησε σε αλλαγή .......

σύμφωνα με την οποία καθορίζεται μεταβατική περίοδος έως το 2011 από την έναρξη της εφαρμογής του «Καλλικράτη», κατά την οποία δεν θα ισχύει το ασυμβίβαστο για τους νεοεκλεγέντες δημάρχους σε δήμους με πληθυσμό κάτω των 25.000.

Ο κ. Ραγκούσης ανακοίνωσε αλλαγές σε έδρες δήμων (κατόπιν αιτημάτων όλων των βουλευτών) και συγκεκριμένα:

- Στον δήμο Βοΐου του Ν. Κοζάνης, ως έδρα ορίστηκε η Σιάτιστα αντί για την Νεάπολη, η οποία γίνεται ιστορική έδρα του δήμου.

- Στον δήμο Δωρίδος του Ν. Φωκίδος, ως έδρα ορίζεται το Λιδορίκι, αντί για το Ευπάλιο, το οποίο γίνεται ιστορική έδρα του δήμου.

Αλλαγές

Ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης προχώρησε σε μια σειρά αλλαγών:

Στο νομό ΑΡΚΑΔΙΑΣ ο Δήμος Λεωνιδίου μετονομάζεται σε Δήμο Νότιας Κυνουρίας, ενώ οι δήμοι Νότιας και Βόρειας Κυνουρίας χαρακτηρίζονται ορεινοί.

Στον νομό ΑΡΤΑΣ ο δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη θα έχει ως έδρα την Άνω Καλεντίνη και ιστορική έδρα τις Πηγές Τετραφυλίας

Στον νομό ΒΟΙΩΤΙΑΣ ο δήμος Διστόμου, Αραχώβης, Αντίκυρας θα έχει έδρα το Δίστομο και χαρακτηρίζεται ως ορεινός.

Στο νομό ΕΥΒΟΙΑΣ ο Δήμος Μαντουδίου - Λίμνης μετονομάζεται σε δήμο Μαντουδίου-Λίμνης και Αγίας Άννης

Στο νομό ΗΛΕΙΑΣ ο δήμος Κυλλήνης μετονομάζεται σε δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης. Ο δήμος Αμαλιάδας μετονομάζεται σε δήμο Ήλιδας και ο δήμος Ανδρίτσαινας με έδρα τα Κρέστενα αποκτά ιστορική έδρα την Ανδρίτσαινα

Στο νομό ΗΜΑΘΙΑΣ ο δήμος Βεροίας θα έχει ιστορική έδρα τη Βεργίνα

Στο νομό ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ο δήμος Ηρακλείου θα έχει ιστορική έδρα τη Νέα Αλικαρνασσό. Ο δήμος Αρχανών Αστερουσίων θα έχει ιστορικές έδρες τα Πεζά, τις Αρχάνες και τον Πύργο. Ο δήμος Μινώα Πεδιάδας θα έχει ιστορικές έδρες το Καστέλλι και το Αρκαλοχώρι

Στο νομό ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ο δήμος Λαγκαδά, με έδρα τον Λαγκαδά, θα έχει ιστορική έδρα τον Λαχανά

Στο νομό ΚΥΚΛΑΔΩΝ ο δήμος Τήνου θα έχει ιστορική έδρα τον Πάνορμο

Στο νομό ΛΑΚΩΝΙΑΣ ο δήμος Σπάρτης θα έχει ιστορική έδρα το Μυστρά

Στο νομό ΛΑΣΙΘΙΟΥ ο δήμος Μιραμπέλου μετονομάζεται σε δήμο Αγίου Νικολάου

Στο νομό ΠΕΛΛΑΣ ο δήμος Αρχαίας Πέλλας μετονομάζεται σε δήμο Πέλλας

Στο νομό ΠΙΕΡΙΑ ο δήμος Πύδνας μετονομάζεται σε δήμο Πύδνας-Κολινδρού

Στο νομό ΠΡΕΒΕΖΑΣ ο δήμος Πάργας θα έχει ιστορική έδρα την Πάργα

Στο νομό ΣΑΜΟΥ ο δήμος Σάμου με έδρα τη Σάμο αποκτά ιστορική έδρα το Πυθαγόρειο

Στο νομό ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ο δήμος Καλλικράτειας -Μουδανιών μετονομάζεται σε δήμο Νέας Προποντίδας

Στο νομό ΧΑΝΙΩΝ οι νέοι δήμοι Σφακίων και Καντάνου-Σέλινου χαρακτηρίζονται ορεινοί.


ΣΧΟΛΙΟ
KAI ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΡΕ ΧΑΣΑΠΗ. Υπάρχουν αποφάσεις δύο δημοτικών συμβουλίων και στήριξη από πολλούς φορείς για δεύτερο δήμο στην Τριφυλία με Δήμο Φιλιατρών και έδρα τους Γαργαλιάνους.

Ο Πύργος του Άιφελ στα Φιλιατρά κι ένα κάστρο παραμυθιών για ονειροπόλους

Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα μπορείτε να συναντήσετε πολλά παράξενα: σπηλιές που κρύβουν στα «σπλάχνα» τους ολόκληρους κόσμους, ανεξερεύνητους και μυθικούς, ένα βοσκό να κλείνει για ώρα το δρόμο με το κοπάδι του, ακόμη και τον ... Πύργο του Άιφελ. Όχι, δε χάσατε τον προσανατολισμό σας και δε βρίσκεστε στο Παρίσι, αλλά στο Δήμο Φιλιατρών του Νομού Μεσσηνίας, που, αν και βρίσκεται χιλιάδες μίλια μακριά από την «πόλη του φωτός», έχει το δικό του Πύργο του Άιφελ!

Τα Φιλιατρά είναι κτισμένα στο δυτικό άκρο του Ν. Μεσσηνίας, κοντά στις ακτές του Ιονίου Πελάγους, σε υψόμετρο 70 μ. και με πληθυσμό 9.334 κατοίκους. Είναι τοπικό αγροτικό και εμπορικό κέντρο, βρίσκεται σε μια εύφορη περιοχή όπου καλλιεργούνται ελαιόδεντρα, κηπευτικά, αμπέλια, σύκα και εσπεριδοειδή και στη βόρεια είσοδο της πόλης βρίσκεται ένα πιστό αντίγραφο του παρισινού μνημείου.

Πρόκειται για ένα ομοίωμα μικρών διαστάσεων .......

(26 μ.), που φιλοτεχνήθηκε τον περασμένο αιώνα από τον καταγόμενο από τα Φιλιατρά γλύπτη, Χάρυ Φουρνιέ (το αληθινό του όνομα είναι Χ. Φουρναράκης), όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η δημοτική σύμβουλος, Θεοδώρα Λεβεντούρη, υπεύθυνη στο τμήμα Πολιτιστικών.
Ο Πύργος του Άιφελ στα Φιλιατρά ανακατασκευάστηκε από το Δήμο το 2007 και αποτελεί σημείο αναφοράς για την πόλη, τους κατοίκους και τα τουριστικά γκρουπ, που επισκέπτονται την περιοχή.

Μάλιστα, ο μάλλον ιδιόρρυθμος αυτός καλλιτέχνης δεν αρκέστηκε μόνο στο να φιλοτεχνήσει τον Πύργου του Άιφελ, αλλά κατασκεύασε, την ίδια εποχή, και το ... κάστρο των παραμυθιών, που βρίσκεται στον Αγρίλη Φιλιατρών, λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη, και αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για κάθε ταξιδιώτη. Η εικόνα του κάστρου μοιάζει να έχει «ξεπηδήσει» από άλλες εποχές, που όλοι μας- λίγο ή πολύ- έχουμε ταξιδεύσει νοερά: σε κάστρα που ζούσαν νεράιδες και ξωτικά.
Το κάστρο- μαζί με το τεράστιο άλογο που βρίσκεται στο πλάι του, που ως άλλος Δούρειος Ίππος, στο εσωτερικό του, παλιά, είχε βιβλιοθήκη- αλλά και οι τεράστιες επιβλητικές φιγούρες της Αθηνάς και του Ποσειδώνα, μαζί με τους ήρωες της Επανάστασης του 1821- φτιάχτηκε «για να θυμίζει σε όλους μας, έτσι με τη θωριά του, τα παραμύθια που γλυκά μάς έλεγε η γιαγιά μας». Η ιδιοκτησία του μεταβιβάστηκε στο Μορφωτικό Σύλλογο «Πυρσός» το 1984.

Αν βρεθείτε στα Φιλιατρά, αξίζει να επισκεφθείτε, επίσης, τον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης Σωτήρος, στη Χριστιανούπολη, που αποτελεί ένα μνημείο εκκλησιαστικής αρχιτεκτονικής και συγκαταλέγεται στα σημαντικότερα μνημειακά συγκροτήματα της βυζαντινής περιόδου, «ίσως μάλιστα το σημαντικότερο μετά τον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας», όπως επισήμανε χαρακτηριστικά η κα Λεβεντούρη.

Αποτελείται από το κτίσμα του ναού, που ανήκει στον αρχιτεκτονικό τύπο του ηπειρωτικού οκταγωνικού και το Επισκοπείο και κατά το μεσαίωνα αποτελούσε τον μητροπολιτικό ναό της μητρόπολης Χριστιανουπόλεως. Στο τέλος δε του 11ου αιώνα έγινε αρχιεπισκοπή και συνέχισε να υφίσταται έως την κατάκτηση της Πελοποννήσου από τους Φράγκους, το 1205. Ως μητρόπολη επιβίωσε έως το 1833, οπότε η έδρα της μεταφέρθηκε στην Κυπαρισσία. Μεγάλο τμήμα της ανωδομής του ναού κατέρρευσε το 1886, κατά τη διάρκεια ισχυρού σεισμού. Αναστηλωτικές εργασίες στο κωδωνοστάσιο πραγματοποιήθηκαν τη διετία 1997- 1998. Ωστόσο, οι εργασίες συνολικής αποκατάστασης και στερέωσης, σε υλοποίηση της ήδη υπάρχουσα εγκεκριμένης μελέτης, επιβάλλονται όχι μόνο για λόγους ιστορικούς, αλλά και για λόγους ασφαλείας, αφού η στερεότητα του ναού θεωρείται επισφαλής.
Στα «αξίζει να δεις» του Δήμου, συμπεριλαμβάνονται τα σιντριβάνια της πόλης, στην κεντρική πλατεία και σ’ αυτήν του Αγίου Ανδρέα, φιλοτεχνημένα από Φλωρεντινούς τεχνίτες γύρω στο 1800, τους παραθαλάσσιους οικισμούς Αγίας Κυριακής, Αγρίλη και Λιμενάρι- διέξοδος των Φιλιατρών προς τη θάλασσα και την οργανωμένη παραλία του Στομίου- όπως και την αμμώδη παραλία του Λαγκουβάρδου, η οποία προσφέρεται και για σέρφινγκ.

Η Ιστορία του Δήμου Φιλιατρών

Η πόλη πήρε την ονομασία της, σύμφωνα με τις εκδοχές που έχουν διατυπωθεί, είτε από τον Φράγκο Βαρόνο Ντε Φιλιάτρ είτε λόγω των πολλών πηγαδιών (φρέαρ - πηγάδι) που υπήρχαν (από την εξέλιξη της λέξης φρέαρ - φρήαρ - φρηρ - φλητρόν - φλεατρόν - φιλιατρόν και στον πληθυντικό φιλιατρά).
Σύμφωνα δε με ιστορικά στοιχεία, στην περιοχή των Φιλιατρών υπήρχε ζωή από τη Λίθινη Εποχή. Αυτό αποδεικνύεται από τους λίθινους πελέκεις και τα εργαλεία που βρέθηκαν στον άξονα του ποταμού «Κρουνοί» και χρονολογούνται από τη συγκεκριμένη περίοδο. Κατά τη Νεολιθική Εποχή, στην περιοχή των Φιλιατρών υπήρχε οικισμός πρωτόγονων ανθρώπων. Αυτό θεμελιώνεται και από τα πολυάριθμα σπήλαια που βρίσκονται ανατολικά των Φιλιατρών. Στα αρχαία χρόνια, στην περιοχή της Αγίας Κυριακής υπήρχε κτισμένος οικισμός με το όνομα Έρανα. Στην ίδια περιοχή υπήρχαν και οι μικρότεροι οικισμοί Αρήνη, Αλίαρτος και Έρμακας (Αρμακάδια).

Η περιοχή ήταν εύφορη και πλούσια, ενώ οι κάτοικοί της πήραν μέρος στον Τρωικό Πόλεμο, υπό το βασιλιά της Πύλου, Νέστορα. Το ιερό της Εράνας πιστεύεται ότι ήταν αφιερωμένο στον Εραναίο Ποσειδώνα. Σ’ αυτόν, άλλωστε, αποδίδεται η μαρμάρινη κεφαλή ωραιότατου αγάλματος, που βρέθηκε πολύ κοντά στο ιερό. Δυστυχώς, το πολύτιμο άγαλμα χάθηκε κατά τη γερμανική κατοχή. Πάνω στα ερείπια του ιερού της Αρχαίας Εράνας, ανοικοδομήθηκε τον 4ο αιώνα μ.Χ. πεντάκλιτος παλαιοχριστιανική εκκλησία.
Κατά τη διάρκεια ανασκαφών σ’ αυτήν, βρέθηκαν 345 νομίσματα που χρονολογούνται 1500 χρόνια πριν την ανοικοδόμησή της. Σήμερα, βρίσκονται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών.

Μετά την απελευθέρωση του 1821, οι κάτοικοι που δε γνώριζαν την αρχαιολογική αξία των μνημείων και των ερειπίων κατέστρεψαν τα πάντα, για προσωπική τους χρήση.
Μεταξύ άλλων, τα Φιλιατρά διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας, αφού πολλοί Φιλιατρινοί υπήρξαν αγωνιστές, Φιλικοί (Αλ. Λουκόπουλος) και οπλαρχηγοί. Χαρακτηριστική είναι η ιστορία της Λενιώς Βλαστού, που με το παιδί της αγκαλιά πήδησε στον γκρεμό για να μην ατιμαστεί από τους Τουρκαλβανούς, καθώς και του Παναγή Λελώνη, που κρεμάστηκε από τους Τούρκους.

Πρώτος δήμαρχος των Φιλιατρών διορίστηκε ο Ζαχαρίας Νικ. Πασχαλίγκος. Από τότε μέχρι το 1886, που τρομερός σεισμός κατέστρεψε τη πόλη και την ενδοχώρα της, τα Φιλιατρά γνώρισαν μεγάλη οικονομική και κοινωνική ακμή. Από τα μικρά λιμάνια της Αγίας Κυριακής και του Αγριλιού γινόταν εξαγωγή των κυριότερων προϊόντων της περιοχής: λάδια, κρασιά, σταφίδες. Το εμπόριο γινόταν απευθείας- χωρίς μεσάζοντες- με την Τεργέστη, τη Νεάπολη, το Λιβόρνο και το Λονδίνο.

Από τα Φιλιατρά ο «Μιχαήλ Άγγελος» των ΗΠΑ

Ένας από τους σημαντικότερους ζωγράφους, ο Κωνσταντίνος Μπρουμίδης (1806-1880), που γεννήθηκε στην Ιταλία, ήταν ελληνικής καταγωγής. Η ελληνική παρουσία είναι ανεξίτηλα αποτυπωμένη στο Καπιτώλιο της Ουάσιγκτον, καθώς το κοσμούν οι τοιχογραφίες του Έλληνα μετανάστη, ο οποίος χαρακτηρίστηκε ως ο «Μιχαήλ Άγγελος» των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο Κωνσταντίνος Μπρουμίδης γεννήθηκε το 1806 στη Ρώμη και πέθανε στην Ουάσιγκτον το 1880.

Ο πατέρας του ήταν από τα Φιλιατρά και είχε φύγει στην Ιταλία για να γλιτώσει από τους διωγμούς των Τούρκων. Το 1849 ο Κ. Μπρουμίδης μετανάστευσε στις ΗΠΑ για να ζωγραφίσει, επί 25 ολόκληρα χρόνια, τον εσωτερικό χώρο της Ροτόντας του Αμερικανικού Καπιτωλίου. Οι τοιχογραφίες του υπάρχουν μέχρι και σήμερα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ασφαλισμένοι ΟΓΑ Εξόφληση χρεών σε 36 μηνιαίες δόσεις

Σε 36 μηνιαίες δόσεις θα μπορούν να εξοφλούν τα χρέη τους οι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ, με την προϋπόθεση της καταβολής των τρεχουσών εισφορών, σύμφωνα με όσα προβλέπει το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Με το νομοσχέδιο η κυβέρνηση καθορίζει ενιαίο σύστημα ρύθμισης των ασφαλιστικών εισφορών και των οφειλών των εργοδοτών στα ασφαλιστικά ταμεία, προκειμένου να αυξήσει τα έσοδα των Ταμείων. Το οφειλόμενο ποσό συμπεριλαμβάνει κύριες οφειλές, προσαυξήσεις, πρόσθετα τέλη, πρόστιμα κ.α. έξοδα αναγκαστικών μέτρων.
Η μηνιαία δόση δεν μπορεί να είναι μικρότερη του ποσού των 200 ευρώ (η διμηνιαία των 400 ευρώ) και προκειμένου για οφειλέτες του ΟΓΑ και του ΟΑΕΕ του ποσού των 100 ευρώ (η διμηνιαία των 200 ευρώ).

Όπως προβλέπεται στο νομοσχέδιο, εάν ο .......

οφειλέτης αδυνατεί να καταβάλει την προβλεπόμενη δόση μέχρι και τέσσερις συνεχόμενους μήνες ή έξι μήνες για τους οφειλέτες του ΟΓΑ, μπορεί να συνεχίσει κανονικά την καταβολή από τον επόμενο μήνα. Το 36μηνο παρατείνεται τόσους μήνες όσοι είναι οι μήνες της μη καταβολής της δόσης.
Συνολικά, η οφειλή μπορεί να τακτοποιηθεί μέχρι και σε 48 δόσεις.

Επίσης, προβλέπεται ότι σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης των καθυστερούμενων ασφαλιστικών εισφορών παρέχεται έκπτωση 40% επί των πρόσθετων τελών. Σε περίπτωση τμηματικής εξόφλησης, παρέχεται έκπτωση είκοσι τοις εκατό (20%) επί των πρόσθετων τελών. Το ποσό μείωσης των πρόσθετων τελών στην περίπτωση τμηματικής καταβολής επιμερίζεται ισόποσα σε όλες τις δόσεις.

Πηγή: Θάρρος

Playmate 2010 η Κάτια Δέδε [ VIDEO ]

Η Κάτια Δέδε ανακηρύχθηκε Ελληνίδα Playmate 2010, και η στέψη της έγινε στη διάρκεια της λαμπερής βραδιάς που φιλοξενήθηκε στο νυχτερινό κέντρο Ιερά Οδός από την Playmate 2009, Έφη Κυριάκου. Η Κάτια ήταν το φαβορί από την αρχή, συγκεντρώνοντας τις προτιμήσεις της πλειοψηφίας του ανδρικού πληθυσμού. Είναι ξανθιά με πράσινα μάτια, με ύψος 1,77 και διαστάσεις 82x60x90. Γεννήθηκε στην Αθήνα, έχει όμως ρίζες από Ουκρανία.

Από το site του Playboy μαθαίνουμε ότι η ........

Κάτια Δέδε είναι 22 ετών και σπουδάζει Γραφιστική στο ΤΕΙ Αθηνών, ενώ είναι επαγγελματίας μοντέλο που ονειρεύεται την καταξίωση και στις πασαρέλες του εξωτερικού. Είναι μανιώδης…συλλέκτης μαγιό, ενώ αγαπάει την ζωγραφική και το σκι.

Η τελετή των Playmate 2010 έχανε σε ρυθμό και ενδιαφέρον, ενώ ενοχλητικό ήταν και το φαινόμενο να συλλαμβάνει η κάμερα τα μέλη της κριτικής επιτροπής αλλά και το κοινό να αδιαφορούν για τα συμβαίνοντα επί της σκηνής. Θυμίζουμε ότι οικοδέσποινα της βραδιάς ήταν η Χριστίνα Λαμπίρη ενώ –μεταξύ άλλων- μέλη της κριτικής επιτροπής ήταν η Κατερίνα Στικούδη, ο Γιάννης Σπαλιάρας, η Βάνα Μπάρμπα, ο Χρήστος Χατζηβασιλείου και η Μαρία Σταματέρη.

Στους υπόλοιπους τίτλους της βραδιάς είχαμε «Super Star» η Νατάσσα Λυμπερίδου (#1), «Playgirl» η Ανδρεανή Τσάφου (#10), «Αναπληρωματική Playmate 2010 η Ειρήνη Κεβεζέ (#2) και «Playboy TV» η Αλεξάνδρα Ιωαννοπούλου (#7).

Δείτε το Video με την στέψη της Κάτιας Δέδε.



Συναγερμός στη Ρηγίλλης από το "ξεσκόνισμα" της δράσης πρώην Υπουργών

Με εντολή του Μαξίμου, οι Υπουργοί ψάχνουν στα αρχεία τους κρούσματα σπατάλης από τους γαλάζιους προκατόχους τους, σύμφωνα με εκτενές ρεπορτάζ της "Ελευθεροτυπίας". Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μερικά από τα στοιχεία ήδη βρίσκονται στα χέρια του εισαγγελέα και ενδεχομένως να οδηγήσουν σε ποινικές διώξεις στελεχών που είναι ακόμη και στενοί συνεργάτες του Α. Σαμαρά. Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ έχουν μπει πρώην γαλάζιοι υπουργοί που βρέθηκαν στο επίκεντρο για επίδειξη πλουτισμού και ερευνάται το πώς απέκτησαν τις περιουσίες τους.

Σ' αυτό το κλίμα ανέβηκε τα σκαλοπάτια ......

της Ρηγίλλης και ο Άρης Σπηλιωτόπουλος χθες. Το ραντεβού με τον πρόεδρο της Ν.Δ. το ζήτησε εκείνος. Έχει βρεθεί στο επίκεντρο σειράς καταγγελιών: για πανάκριβες κουρτίνες που αγόραζε στα υπουργεία και έραβε σε καταστήματα που ειδικεύονται και στο ράψιμο πουκαμίσων μέχρι το διαμέρισμα που διαθέτει με τζακούζι στο ρουφγκάρντεν. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην υπουργός πιστεύει ότι τον χτυπούν για να τον εξοντώσουν πολιτικά. Δεν φαίνεται όμως να βρήκε απέναντί του έναν πρόθυμο πρόεδρο της Ν.Δ. να τον καλύψει πολιτικά.

Τρία είναι τα επίπεδα στα οποία η Ν.Δ. αισθάνεται τη βαριά ανάσα της κυβέρνησης:

1. Φορολογικό ξεσκόνισμα: Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση πρώην υπουργού που ελέγχεται αν ακίνητο το οποίο νοικιάζει στην Αράχοβα είναι δικό του και το αποκρύπτει. (Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα το «Μέγκα»). Ο πρώην υπουργός, που μένει στο Κολωνάκι, ελέγχεται και για τον τρόπο με τον οποίο αγόρασε το συγκεκριμένο διαμέρισμα ενώ ερευνώνται και οι τραπεζικοί λογαριασμοί του. Ανάλογες έρευνες γίνονται και για άλλους πρώην υπουργούς, μερικοί από τους οποίους εμπλέκονται στις γνωστές υποθέσεις σκανδάλων. Κύριες κατοικίες και εξοχικά των ιδίων ή των συζύγων τους ξεψαχνίζονται.

2. Κρούσματα διασπάθισης δημοσίου χρήματος. Ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος ήδη έχει στείλει στον εισαγγελέα ανάλογες υποθέσεις. Η Δικαιοσύνη, καθώς θα πέσει πάνω στις υπογραφές πρώην υπουργών (Σπηλιωτόπουλου, Μαρκόπουλου), θα διαβιβάσει τα στοιχεία στη Βουλή. Στο μικροσκόπιο έχουν μπει και τα λεγόμενα μυστικά κονδύλια των υπουργείων Εξωτερικών και Δημόσιας Τάξης. Καταγγελίες ότι βρήκαν σπατάλες στα υπουργεία τους έχουν κάνει και οι υπουργοί Γεωργίας Κ. Μπατζελή και Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου. Στυλιανίδης, Λιάπης, Αλογοσκούφης, Παπαθανασίου, Βουλγαράκης είναι μεταξύ αυτών που είναι στοχοποιημένοι.

3. Προανακριτική Επιτροπή για το Βατοπέδιο: Πέντε πρώην υπουργοί (Βουλγαράκης, Ρουσόπουλος, Δούκας, Μπασιάκος και Κοντός) παραπέμπονται σε προανακριτική ενώ ειδική μνεία στο πόρισμα του ΠΑΣΟΚ θα γίνει για τον εξ απορρήτων του Κώστα Καραμανλή Γιάννη Αγγέλου, που η Δικαιοσύνη θα κρίνει αν θα διωχθεί ποινικά.

Aπαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος

Την απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου αποφάσισε για την ασφαλέστερη μετακίνηση των εκδρομέων κατά το τριήμερο Αγίου Πνεύματος το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου οι απαγορεύσεις που θα ισχύσουν είναι:

* Την Παρασκευή 21 Μαΐου 2010, για το ρεύμα εξόδου και από τις 4 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ:

α) Στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) και στην .....

Παλιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) Αθηνών - Κορίνθου - Πατρών, από τα Διόδια Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια Ρίου, εξαιρούμενου του τμήματος από τη Χ/Θ 145 έως τη Χ/Θ 205+800 (κόμβος Ρίου).

β) Στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα (χ.θ. 365+400) μέχρι την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410).

γ) Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ.

δ) Στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου - Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300).

* Τη Δευτέρα 24 Μαΐου 2010 για το ρεύμα εισόδου και από τις 4 το απόγευμα έως τις 11 τη νύχτα:

α) Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών - Κορίνθου - Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας, εξαιρούμενου του τμήματος από τη Χ/Θ 145 έως τη Χ/Θ 205+800 (κόμβος Ρίου)

β) Στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής, Σκοτίνας (Χ.Θ. 410) μέχρι τη Λάρισα (Χ.Θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).

γ) Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών - Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ. μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.

δ) Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας - Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης.

* Την Κυριακή 23 Μαΐου 2010 δεν θα ισχύουν απαγορεύσεις.

Σημειώνεται ότι από την απαγόρευση κυκλοφορίας εξαιρούνται:

α) Τα οχήματα που προσφέρουν οδική βοήθεια, τα φορτηγά αυτοκίνητα των ΕΛ.ΤΑ, τα φορτηγά αυτοκίνητα των εταιρειών διανομής Τύπου, τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν ζώντα ζώα, παστεριωμένο γάλα, νωπά ψάρια, κρέας και ευπαθή προϊόντα, εφόσον το ποσοστό του φορτίου των παραπάνω προϊόντων που μεταφέρονται είναι τουλάχιστον το 10% του ωφέλιμου φορτίου.

β) Τα φορτηγά αυτοκίνητα μεταφοράς νερού (υδροφόρα) όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.

γ) Τα φορτηγά αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) και Φ.Ι.Χ. ψυγεία που μεταφέρουν νωπά οπωροκηπευτικά προϊόντα.

δ) Τα φορτηγά που μεταφέρουν υποπροϊόντα ζωικής προέλευσης για αδρανοποίηση, εφόσον διαθέτουν σχετική άδεια από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της οικείας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και συνοδεύονται από το προβλεπόμενο εμπορικό έγγραφο.

ε) Τα φορτηγά σιλοφόρα αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) που μεταφέρουν έτοιμο σκυρόδερμα, στο τμήμα της Π.Ε.Ο. Αθηνών - Πατρών από τα Διόδια Ρίου έως το Δρέπανο, στο ρεύμα προς Αθήνα.

στ)Τα βυτιοφόρα υγρών καυσίμων και όσον αφορά στο ρεύμα εξόδου, μόνο για το τμήμα από διασταύρωση Μοδίου μέχρι τη γέφυρα Στρυμόνα, στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας.

ζ) Τα φορτηγά οχήματα των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (Δ.Ε.Η., Ο.Τ.Ε, Φυσικό Αέριο κ.λπ) όταν κινούνται για αποκαταστάσεις εκτάκτων βλαβών των δικτύων τους και μόνο εφόσον συνοδεύονται από έγγραφη εντολή του οικείου οργανισμού.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Η Νάντια Γιαννακοπούλου για τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου -Τρίπολης - Καλαμάτας

Ερώτηση στους υπουργούς Υποδομών, μεταφορών και δικτύων και Δικαιοσύνης, διαφάνειας και ανθρωπίνων πόρων κατέθεσε σήμερα η βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κα Νάντια Γιαννακοπούλου σχετικά με την σοβαρή εμπλοκή που έχει υπάρξει με την ολοκλήρωση και παράδοση της διάβασης Καλογερικού, αλλά και ολόκληρου του αυτοκινητόδρομου γενικότερα, εξαιτίας της άρνησης του ιδιοκτήτη του Λατομείου στο Παλλάντιο.

Η Κα Γιαννακοπούλου αναφέρει στην ερώτηση της:....

Από δημοσιεύματα του τοπικού τύπου προκύπτει ότι στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Τρίπολης -Καλαμάτας ενώ οι σύραγγες στη Στέρνα και το Νεοχώρι με κατεύθυνση προς Καλαμάτα θα παραδοθούν σήμερα, σοβαρή εμπλοκή έχει προκύψει στην ολοκλήρωση και παράδοση της διάβασης Καλογερικού, αλλά και ολόκληρου του αυτοκινητόδρομου γενικότερα, εξαιτίας της άρνησης του ιδιοκτήτη του Λατομείου στο Παλλάντιο, να επιτρέψει σε εργαζόμενους της ανάδοχης εταιρείας να εκτελέσουν εργασίες στο λατομείο, το οποίο έχει απαλλοτριωθεί για το σκοπό αυτό.
Εξαιτίας αυτού του λόγου είναι μάλλον βέβαιο ότι η παράδοση της διάβασης Καλογερικού δεν θα παραδοθεί ούτε στο τέλος Αυγούστου, ενώ είχε προγραμματιστεί να παραδοθεί το Δεκαπενταύγουστο.
Το περίεργο είναι ότι το λατομείο όχι μόνο έχει απαλλοτριωθεί αλλά το ελληνικό Δημόσιο έχει προβεί σε διοικητική αποβολή του πρώην ιδιοκτήτη του, έχει προσφύγει στην αρμόδια εισαγγελική αρχή, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αλλά το πρόβλημα παραμένει άλυτο, εξαιτίας της παράνομης συμπεριφοράς ενός μόνον προσώπου σε βάρος του κοινωνικού συνόλου.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΥΤΩΝ
Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί :

1. Τί πραγματικά συμβαίνει στην παραπάνω περίεργη υπόθεση;

2. Σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβεί η οργανωμένη πολιτεία για να αρχίσουν άμεσα οι εργασίες της αναδόχου εταιρείας για την έγκαιρη αποπεράτωση του έργου;

3. Ποίοι κρατικοί λειτουργοί ή ιδιώτες ευθύνονται για την καθυστέρηση αυτή και σε ποιες νόμιμες ενέργειες θα προβείτε για την επιβολή κυρώσεων στους υπευθύνους;

Η ερωτώσα Βουλευτής
Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου

Γιώργος Καραμπάτος: Καλή επιτυχία στην Costa Navarino

Επιστολή προς τον πρόεδρο της TEMES Α.Ε. Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλο απέστειλε σήμερα ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Μεσσηνίας κος Γιώργος Καραμπάτος στην οποία εύχεται κάθε επιτυχία στην μεγάλη αυτή Τουριστική επένδυση που πραγματοποιήθηκε στον Νομό μας και ευχήθηκε να υπάρξει συνεργασία μεταξύ αυτής και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.

Ο κος Καραμπάτος αναφέρει: ........

Αγαπητέ μας Καπετάν Βασίλη,
Η σημερινή ημέρα, που φέρνει την έναρξη εργασιών του τουριστικού συγκροτήματος COSTA NAVARINO, είναι «ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ», όχι μόνο για τον Όμιλο σας αλλά για ολόκληρη τη Μεσσηνία, που υποδέχεται την μεγαλύτερη και πιο ολοκληρωμένη τουριστική επένδυση, που έχει ποτέ πραγματοποιηθεί στη Χώρα μας.
Μια επένδυση, που λόγω του μεγέθους της, χρειάστηκε περίπου δέκα χρόνια για να μπορέσει να υπερβεί την πληθώρα των γραφειοκρατικών προβλημάτων και να λάβει τις αναγκαίες εγκρίσεις, ώστε να περάσει σε στάδιο κατασκευής.

Γνωρίζουμε, ότι πέρα από τις επιχειρηματικές παραμέτρους του όλου εγχειρήματος, η δημιουργία και η λειτουργία της επένδυσης αποτελούσε για σας ένα ΟΝΕΙΡΟ ΖΩΗΣ, που αποσκοπούσε κυρίως στο να προσφέρετε στην ιδιαίτερη πατρίδα σας ανάπτυξη και ευημερία. Είμαστε βέβαιοι, ότι τώρα, που το όνειρο πραγματοποιείται, θα αισθάνεστε ιδιαίτερη ικανοποίηση για τη δικαίωση της επιμονής και των κόπων σας.

Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην COSTA NAVARINO, έχοντας πλήρη συνείδηση, ότι η επιτυχία της είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το μέλλον της Πύλου και ολόκληρης της Μεσσηνίας και ελπίζουμε σε συνεργασία μεταξύ αυτής και του Επιμελητηρίου μας, προκειμένου να συνδέσουμε και δικές μας συμβατές δραστηριότητές με τη λειτουργία και τα δρώμενα του συγκροτήματος.

Με βαθειά εκτίμηση,
Γεώργιος Καραμπάτος
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

Βουλή: Ακόμη και έξι συνεδριάσεις για τον «Καλλικράτη»

Σε πέντε ή και έξι συνεδριάσεις πρόκειται να συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα στην Ολομέλεια της Βουλής, ο «Καλλικράτης».

Όπως αποφάσισε η Διάσκεψη των Προέδρων του Κοινοβουλίου η συζήτηση του νομοσχεδίου θα ξεκινήσει την Τρίτη το απόγευμα, θα συνεχισθεί την Τετάρτη και την Πέμπτη (δύο συνεδριάσεις για κάθε ημέρα), ενώ, αν χρειαστεί, θα υπάρξει και πρόσθετη συνεδρίαση την Παρασκευή.

Πηγή: Αυτοδιοίκηση.gr

-

Βουλή: Νέες γκρίνιες βουλευτών ΠΑΣΟΚ για «Καλλικράτη»

Συνεχίστηκαν και χθες στη Βουλή, οι «γκρίνιες» βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τον «Καλλικράτη», οι οποίες αφορούν κατά κύριο λόγο το χωροταξικό σχεδιασμό.

Την ώρα που έξω από το Κοινοβούλιο πραγματοποιούνταν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατοίκων από διάφορες περιοχές της χώρας και εντός Βουλής δήμαρχοι επιχειρούσαν να συναντηθούν με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών στην αίθουσα της γερουσίας, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατέθεταν τις εντάσεις τους για το νομοσχέδιο.

«Πρέπει να αποφύγουμε τις εντάσεις που θα ......

λειτουργήσουν σας βόμβα στα θεμέλια του δημιουργήματος», επεσήμανε ο βουλευτής Κοζάνης Γιάννης Βλατής, ενώ ανάλογες επισημάνσεις έγιναν και από τον βουλευτή Ηρακλείου Μανόλη Στρατάκη. Ο, επίσης βουλευτής Κοζάνης, Πάρις Κουκουλόπουλος κατέθεσε 10 θεσμικές παρατηρήσεις για τον "Καλλικράτη", ενώ στο ίδιο μήκος κύματος προχώρησε και η, επίσης βουλευτής Ηρακλείου, Μαρία Σκραφνάκη.

Οι ενστάσεις και παρατηρήσεις των βουτλευτών του ΠΑΣΟΚ, δεν φαίνεται πάντως να προβληματίζουν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, αλλά ούτε και τους επιτελείς της ΚΟ, καθώς υπάρχει η εκτίμηση ότι οι αντιδράσεις αυτές θεωρούνται αναμενόμενες στο πλαίσιο της προσπάθειας βουλευτών να καταγράψουν αντιρρήσεις που υιοθετούν αυτοδιοικητικά στελέχη και κάτοικοι της εκλογικής τους περιφέρειας. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι σε μεταξύ τους συζητήσεις οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ παραδέχονται ότι σε πολλές περιπτώσεις καταγράφουν τις αντιρρήσεις τους για το χωροταξικό κάτω από την πίεση των συντοπιτών τους και ψηφοφόρων τους.

Αντιρρήσεις από ΚΕΔΚΕ, ΕΝΑΕ, ΑΔΕΔΥ

Αργά το απόγευμα στη Βουλή, ο εκπρόσωπος της ΚΕΔΚΕ Κων/νος Τζανακούλης (ο Ν. Κακλαμάνης απέφυγε την διαδικασία) και ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ Δημήτρης Δράκος, τόνισαν μεταξύ άλλων ότι ο διάλογος-διαβούλευση και μάλιστα για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, δεν ήταν αυτός που έπρεπε.

Αλλαγές στον «Καλλικράτη», ώστε να αποφευχθούν εμπλοκές και προβλήματα (ακόμα και για ζητήματα μισθοδοσίας) ζήτησε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος. Ο κ. Παπασπύρος απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών ανέφερε ότι « δεν υπάρχει περίπτωση να απολυθεί μόνιμος δημόσιος υπάλληλος, ακόμη και αν καταργηθεί η θέση του», αφού στην περίπτωση αυτή « θα υπάρξει αντίδραση από το συνδικαλιστικό κίνημα

Πηγή: Αυτοδιοίκηση.gr

Στη δικαιοσύνη ο δήμος Καλαμάτας για τον αποκλεισμό του ΧΑΔΑ

Να προσφύγει τη δικαιοσύνη προκειμένου να ζητήσει ασφαλιστικά μέτρα για την παράταση λειτουργίας του ΧΑΔΑ Μαραθόλακας αποφάσισε ο δήμος Καλαμάτας μετά την απόφαση των κατοίκων Ταύγετου να συνεχίσουν τον αποκλεισμό.

Παράλληλα, το δημοτικό συμβούλιο Καλαμάτας ενέκρινε τη χωροθέτηση του δεματοποιητή στα όρια του δημοτικού διαμερίσματος του Αντικαλάμου, ενώ η επιτροπή εποπτείας για το δεματοποιητή, θα ενημερώνει κάθε μήνα το συμβούλιο με έκθεση και στο τέλος του χρόνου θα επανεκτιμηθεί συνολικά η κατάσταση.

Εν τω μεταξύ, συνεργεία του δήμου Καλαμάτας, .......

απολυμαίνουν τους σωρούς σκουπιδιών που βρίσκονται στους δρόμους της πόλης από το Σάββατο, ώστε να μην κινδυνεύσει η δημόσια υγεία.

Πηγή: Αυτοδιοίκηση.gr

Το ψήφισμα του Δήμου Φιλιατρών για τον Καλλικράτη

Φιλιατρά, 20.5.2010

Το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατρών , συνήλθε σε δημόσια έκτακτη συνεδρίαση με πλήρη απαρτία την 19η Μαίου 2010 και ώρα 20.30 μ.μ. με μοναδικό θέμα «τη διοικητική μεταρρύθμιση ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ».
Στη συζήτηση είχαν κληθεί και συμμετείχαν εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων και συλλόγων καθώς και δημότες.

Μετά την εισήγηση του Δημάρχου, ακολούθησε .......

η τοποθέτηση της μείζονος αντιπολίτευσης δια του εκπροσώπου της κ. Δημ. Σωτηρόπουλου, ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι δεν προέκυψαν προς διαβούλευση νεότερα στοιχεία. Η μείζονα αντιπολίτευση εμμένει στη θέση στήριξης του νέου Δήμου Τριφυλίας ως έχει στον προτεινόμενο στο σχέδιο χωροταξικό χάρτη με διεκδίκηση της έδρας στα Φιλιατρά και δηλώνει αποχώρηση από το Δημ. Συμβούλιο.
Μετά από εκτενή διαλογική συζήτηση

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ με ΟΜΟΦΩΝΙΑ των παρόντων μελών του , ήτοι με (11) ψήφους , (10) της συμπολίτευσης και (1) της ελάσσονος μειοψηφίας του κ. Σαπέρα, εκδίδει το ακόλουθο ψήφισμα :

ΨΗΦΙΣΜΑ

Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας με το χωροταξικό χάρτη του σχεδίου νόμου ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, όπως κατετέθη στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, αγνοώντας παντελώς την εκπεφρασμένη ανάγκη δημιουργίας δεύτερου Δήμου στην Τριφυλία, όπως από κοινού προτάθηκε με αποφάσεις των Δημ. Συμβουλίων Φιλιατρών και Γαργαλιάνων. Η κοινή πρόταση για συνένωση του Δήμου Φιλιατρών με το Δήμο Γαργαλιάνων με ονομασία του νέου Δήμου «ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ» με έδρα την πόλη των Γαργαλιάνων δεν έγινε δεκτή, παρ’ όλο ότι εκφράζει την πλειοψηφία των δύο πόλεων συνολικού πληθυσμού περίπου 20.000 κατοίκων.

Η πρόταση μας στηρίχθηκε ομόφωνα από την ΤΕΔΚ Μεσσηνίας και την ΚΕΔΚΕ και όλους τους βουλευτές του Νομού ΠΑΣΟΚ και ΝΔ , κατά τη διαβούλευση του σχεδίου ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ και πληροί ΟΛΑ τα κριτήρια που θέτει το σχέδιο. Ο νέος «ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ» με έδρα την πόλη των Γαργαλιάνων είναι λειτουργικός, βιώσιμος , με προοπτική ανάπτυξης και εξυπηρετεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ανάγκες των κατοίκων και των δύο πόλεων.

Πουθενά αλλού στην Επικράτεια, μια τέτοια πρόταση δεν αντιμετωπίστηκε με απόρριψη.

Ζητάμε, έστω και την ύστατη αυτή στιγμή να εισακουστεί το δίκαιο αίτημά μας. Η Επιτροπή Αγώνα αναλαμβάνει την οργάνωση των κινητοποιήσεων, από κοινού με τους πολίτες και τους φορείς του Δήμου με το Δήμο Γαργαλιάνων. Προβαίνουμε σε δυναμικές παραστάσεις και κινητοποιήσεις.

Οι παραιτήσεις των Δημ. Συμβούλων της συμπολίτευσης και του Δημ. Συμβούλου της ελάσσονος μειοψηφίας βρίσκονται στη διάθεση του κ. Δημάρχου.

Καλούμε τους Δημότες Φιλιατρών σε αποχή από τις Δημοτικές και Βουλευτικές εκλογές, εάν δεν γίνει δεκτό το δίκαιο αίτημά μας.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
ΑΛΚΗΣ ΞΥΓΚΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


-

Στη σέντρα οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για "Καλλικράτη"

Παρέμβαση στη Βουλή έκανε χθες η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νάντια Γιαννακοπούλου, ζητώντας τη δημιουργία οκτώ (8) Δήμων στη Μεσσηνία, δύο (2) Δήμους ανά επαρχία, ώστε να είναι λειτουργικοί και βιώσιμοι και να μην εκφράζονται παράπονα από κανέναν!

Στο μεταξύ, η Δ.Ο. ΠΑΣΟΚ Γαργαλιάνων, με ανακοίνωσή της, στηρίζει ομόφωνα την απόφαση των Δημοτικών Συμβουλίων Γαργαλιάνων και Φιλιατρών για δημιουργία νέου «Καλλικράτειου» Δήμου Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους, ενώ απαιτεί από τους βουλευτές Δημήτρη Κουσελά, Νάντια Γιαννακοπούλου και Οδυσσέα Βουδούρη να στηρίξουν την πρόταση και να δημοσιοποιήσουν τη θέση τους.
Εν κατακλείδι, από την ανακοίνωση της .......

κας Γιαννακοπούλου και της Δ.Ο. του ΠΑΣΟΚ Γαργαλιάνων προκύπτουν ξεκάθαρα οι εξαρτήσεις των βουλευτών από τις τοπικές κοινωνίες.

Πηγή: Θάρρος

ΣΧΟΛΙΟ
Αλήθεια η Δ.Ο. ΠΑΣΟΚ Φιλιατρών γιατί δεν παίρνει θέση???


Μεσσηνιακές εφημερίδες της 20ης Μαΐου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.




Σημείωση: Η εφημερίδα "Μεσσηνιακός Λόγος" είναι εβδομαδιαία