Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Δ' Εθνική 6ος όμιλος. τα αποτελέσματα της 30ης αγωνιστικής



Και η βαθμολογία της Αγωνιστικής




Ξεκίνησε η 4η γιορτή καρπουζιού Μεσσηνίας

Ξεκίνησε χθες το απόγευμα και επίσημα η 4η Γιορτή Καρπουζιού Μεσσηνίας στο Βορρέειον Πνευματικό κέντρο στα Φιλιατρά.
Μια γιορτή η οποία ξεκίνησε δειλά δειλά το 2007 και σήμερα τρία χρόνια μετά αποτελεί θεσμό τόσο για την Τριφυλιακή γη, όσο και για τους αγρότες.
Μια γιορτή που πριν ένα χρόνο προσέλκυσε αρκετές εκατοντάδες επισκεπτών οι οποίοι γνώρισαν το Καρπούζι γεύτηκαν τα διάφορα εδέσματα από καρπούζι που πρόσφεραν οι Σύλλογοι γυναικών και είχαν την ευκαιρία να ρωτήσουν πράγματα και να λύσουν απορίες τους.

Σε ότι αφορά τις εξαγγελίες των πολιτικών ........

παραγόντων της Μεσσηνίας αυτές χαρακτηρίζονται ως μια από τα ίδια καθώς επαναλήφθηκαν και φέτος (για τέταρτη χρονιά) αυτά που είχαν εξαγγελθεί τα τρία προηγούμενα ενώ ο Κος Δράκος το μόνο νεότερο που είχε ήταν ότι το Φιλιατρινό φράγμα προχωράει καθώς και τα δίκτυα που πρέπει να κατασκευαστούν καθότι φράγμα χωρίς δίκτυα δεν έχει λόγο ύπαρξης όπως είπε ο ο Κος Δράκος.

Τις εργασίες της έναρξη των εκδηλώσεων τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Κος Δημήτρης Κουσελάς και Νάντια Γιαννακοπούλου, ο Νομάρχης Μεσσηνίας και πρόεδρος της Ε.Ν.Α.Ε. Κος Δημήτρης Δράκος, η πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Μεσσηνίας Κα Αντωνία Μπούζα ο Αντινομάρχης Μεσσηνίας Κος Σωτήρης Παναγιωτόπουλος, οι Δήμαρχοι Φιλιατρών Αλκης Ξύγκας, Κυπαρισσίας Γιώργος Σαμπαζιώτης, Αυλώνα κος Φλιντίσης και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γαργαλιάνων κος Γεωργιόπουλος εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Κο Καλοφωλία ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας κος Πάνος Μπόζος ο γεωπόνος της διεύθυνσης Αγροτικής ανάπτυξης Τριφυλίας κος Αντώνης Παρασκευόπουλος εκπρόσωποι φορέων και παραγωγικών τάξεων και πολλοί αγρότες.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν στους προσκεκλημένους οι βουλευτές Κος Κουσελάς και κα Νάντια Γιαννακοπούλου, ο Νομάρχης Μεσσηνίας κος Δημήτρης Δράκος οι Δήμαρχοι Κυπαρισσίας Γιώργος Σαμπαζιώτης, Αυλώνα κος Γιάννης Φλιντίσης ο Δήμαρχος Φιλιατρών κος Άλκης Ξύγκας φανερά φορτισμένος λόγω Καλλικράτη περιορίστηκε στο να καλωσορίσει τον κόσμο ως δήμαρχος της πόλης και είπε ότι περνά ίσως την πιο δύσκολη μέρα για την πόλη στα 8 χρόνια που είναι Δήμαρχος. Ευχήθηκε καλή επιτυχία στην 4η γιορτή καρπουζιού Μεσσηνίας ενώ απέφυγε να κάνει κάθε άλλη αναφορά.

Δείτε το σχετικό video με την ομιλία του Κου Ξύγκα.



Αμέσως μετά την ομιλία του ο Κος Ξύγκας αποχώρησε από την συγκέντρωση για να συναντηθεί με μέλη της παράταξης του για να δουν τι θα γίνει με τον Καλλικράτη.

Δείτε το video με την αποκλειστική δήλωση του Κου Ξύγκα στο Φιλιατρά News την ώρα που αποχωρούσε από το Βορρέειο.



O πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής καρπουζιού Καθηγητής κος ΠάνοςΑθανασόπουλος μίλησε για το θεσμό της γιορτής αλλά και την επιμονή για να αλλάξει η νοοτροπία μέσα σε ένα παγκοσμιοποιημένο μοντέλο στο οποίο θα πρέπει οι παραγωγοί να προσαρμόζονται συνεχώς για να είναι ανταγωνιστικοί.

Κοινή διαπίστωση ήταν ότι η γιορτή ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς και χρονιά με την χρονιά γίνεται ακόμα καλύτερη. Χρειάζεται ακόμα καλύτερη οργάνωση και ακόμα καλύτερη προώθηση του Καρπουζιού Μεσσηνίας.

Μετά τους χαιρετισμούς ακολούθησαν οι αναλύσεις από τους εκπροσώπους ομάδων παραγωγών που ήρθαν από Ιταλία και Ισπανία όπου ανέλυσαν τον τρόπο παραγωγής και εμπορίας του καρπουζιού στην χώρα τους.
Ο τελικός κριτής είναι το καταναλωτικό κοινό είπαν ενώ εξέφρασαν την πεποίηθησ ότι μόνο με πιστοποίηση και τυποποίηση του προϊόντος μπορούμε να ανταγωνιστούμε στο μέλλον την αγορά.



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 16ης Μαΐου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.




ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η εφημερίδα "Φωνή της Μεσσηνίας" δεν κυκλοφορεί την Κυριακή