Σάββατο, 15 Μαΐου 2010

Ξεκινά σήμερα η γιορτή Καρπουζιού Μεσσηνίας

Τις "πύλες της" ανοίγει σήμερα το απόγευμα και ώρα 7 η 4η γιορτή καρπουζιού Μεσσηνίας στο Βορρέειον πνευματικό κέντρο στα Φιλιατρά.

Μια γιορτή που σαν στόχο της έχει την μεγαλύτερη δυνατή προβολή και διαφήμιση του Μεσσηνιακού καρπουζιού και η ενημέρωση των παραγωγών, διακινητών, εξαγωγικών φορέων και καταναλωτών για την ποιότητα και τη διατροφική του αξία.

Η γιορτή συνδιοργανώνεται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας, τους Δήμους Φιλιατρών, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, και Αυλώνας, το Σύλλογο Γεωπόνων Τριφυλίας, την Ένωση νέων Αγροτών Μεσσηνίας, τον Αγροτικό Σύλλογο Φιλιατρών, τους εκπροσώπους των παραγωγών, τον Όμιλο Φίλων Αγρίλη (ΟΦΑ) και την Ένωση Φιλιατρινών Γυναικών.

Σήμερα θα γίνει η έναρξη της γιορτής με ομιλίες στο βορέειο σχετικές με το καρπούζι που .......

παράγεται στην Τριφυλιακή γη αλλα και τους τρόπους παραγωγής και εμπορίας σε άλλες χώρες.
Γι αυτές τις χώρες θα μιλήσουν οι: esus Villalobos Lopez Τεχνικός Διευθυντής Προϊόντων της Ομάδας Παραγωγών Unika Group Ισπανίας όπου θα αναφερθεί στην Παρουσίαση της ισπανικής αγοράς καρπουζιού και ο τρόπος λειτουργίας της στην Ισπανία και στην Ευρώπη, ενώ ο Eugenio Meloni Σύμβουλoς Εμπορίας Γεωργικών Προϊόντων, θα αναφερθεί στην παρουσίαση της ιταλικής αγοράς καρπουζιού και οι νέες τάσεις καταναλωτών και λιανεμπορίου.

Η γιορτή θα ολοκληρωθεί ένα μήνα μετά το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Ιουνίου στον Αγρίλη Φιλιατρών.

Χορηγοί της εκδήλωσης είναι η Αγροτική Τράπεζα Ελλάδος, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας καθώς και τα Πλαστικά Κρήτης.
Χορηγοί επικοινωνίας είναι η εφημερίδα Agrenda και ο Αgrotypos.

To πρόγραμμα της Γιορτής:Οι νοσταλγοί της επανίδρυσης του Κράτους αντιδρούν στον «Καλλικράτη» λέει το ΥΠΕΣ

Στην αντεπίθεση πέρασε το υπουργείο Εσωτερικών απαντώντας σε όσους αντιδρούν στο σχέδιο «Καλλικράτης».

Σε ανακοίνωση του το ΥΠΕΣ σημειώνει ότι οι αρνητικές δηλώσεις προέρχονται από τους πρωταγωνιστές «της διαβόητης εξαετούς επανίδρυσης του Κράτους, η οποία οδήγησε την Ελλάδα στα πρόθυρα της καταστροφής».

«Έχουν πράγματι κάθε λόγο να αντιταχθούν σε μια βαθιά αλλαγή όπως ο 'Καλλικράτης', όσοι ταυτίστηκαν με τις παλαιοκομματικές αντιλήψεις και πρακτικές του πελατειακού κράτους της σπατάλης, της αυθαιρεσίας και της αδιαφάνειας.

«Η Ελλάδα, όμως, πρέπει να προχωρήσει μπροστά, και ο Καλλικράτης με τις αλλαγές νοοτροπίας και .....

αξιών που εισάγει συνιστά ένα μεγάλο βήμα προς το μέλλον.»

Υπενθυμίζεται ότι η ΝΔ απέρριψε το σχέδιο «Καλλικράτης», κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι περιφρονεί την ΕΝΑΕ και την ΚΕΔΚΕ, «οι οποίες ανέμεναν τη συνέχιση της διαβούλευσης με τον υπουργό Εσωτερικών, ενώ σημειώνει ότι «ακόμη δεν έχουν απαντηθεί ερωτήματα πώς προκύπτει εξοικονόμηση δαπάνης 1,8 δισ. ευρώ».

Πηγή: in.gr

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 15ης Μαΐου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.


Παρασκευή, 14 Μαΐου 2010

6 οι δήμοι στην Μεσσηνία. Μοναδική μετακίνηση τα Αρφαρά στον Δήμο Καλαμάτας

Μόνο τα Αρφαρά μπήκαν στον Δήμο Καλαμάτας σύμφωνα με το σχέδιο που κατέθεσε στην Βουλή ο Γιάννης Ραγκούσης.

Με μια αιφνιδιαστική κίνηση ο Υπουργός Εσωτερικών κατέθεσε στην βουλή τον Καλλικράτη ή αλλιώς Διαλυκράτη για ψήφιση.
Σύμφωνα με το -ας πούμε ανανεωμένο- σχέδιο στην Μεσσηνία παραμένουν 6 οι δήμοι με μια μικρή διαφοροποίηση στον Δήμο Καλαμάτας.

Αναλυτικά οι Δήμοι: ............
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο Δίπλα χάρτης είναι ο ανανεωμένος με την αλλαγή που υπήρξε
36. ΝΟΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Α. Συνιστώνται οι κατωτέρω δήμοι:
1. Δήμος Καλαμάτας με έδρα την Καλαμάτα αποτελούμενος από τους δήμους α. Άριος β.
Αρφαρών γ. Θουρίας και δ. Καλαμάτας, οι οποίοι καταργούνται.

2. Δήμος Μεσσήνης με έδρα τη Μεσσήνη αποτελούμενος από τους δήμους α. Αιπείας β.
Ανδρούσας γ. Αριστομένους δ. Βουφράδων ε. Ιθώμης στ. Μεσσήνης ζ. Πεταλιδίου και την
κοινότητα Τρικόρφου, οι οποίοι καταργούνται.

3. Δήμος Πύλου – Νέστορος με έδρα τη Πύλο αποτελούμενος από τους δήμους α. Κορώνης
β. Μεθώνης γ. Παπαφλέσσα δ. Πύλου ε. Νέστορος και στ. Χιλιοχωρίων, οι οποίοι
καταργούνται.

4. Δήμος Τριφυλίας με έδρα την Κυπαρισσία αποτελούμενος από τους δήμους α. Αετού β.
Αυλώνος γ. Γαργαλιάνων δ. Κυπαρισσίας ε. Φιλιατρών και την κοινότητα Τριπύλας, οι οποίοι καταργούνται.


5. Δήμος Οιχαλίας με έδρα τον Μελιγαλά αποτελούμενος από τους δήμους α. Ανδανίας β.
Δωρίου γ. Είρας δ. Μελιγαλά και ε. Οιχαλίας, οι οποίοι καταργούνται.

6. Δήμος Δυτικής Μάνης με έδρα την Καρδαμύλη αποτελούμενος από τους δήμους α. Αβίας
και β. Λεύκτρου, οι οποίοι καταργούνται.

Β. Ο δήμος Δυτικής Μάνης χαρακτηρίζεται ως ορεινός.

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον «Καλλικράτη»

Ακόμη λιγότερους δήμους (συνολικά 325), σε σχέση με το προσχέδιο, προβλέπει τελικά το νομοσχέδιο για τον «Καλλικράτη» που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή.

Συγκεκριμένα με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών, από 1.034 οι δήμοι μειώνονται σε 325, ενώ καταργούνται οι Νομαρχίες και αντικαθίστανται από 13 Αιρετές Περιφέρειες. Οι δαπάνες των δήμων και των Περιφερειών θα υπάγονται στον προληπτικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Συμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, η νέα Αρχιτεκτονική του «Καλλικράτη» θεμελιώνει:

• Ισχυρούς δήμους με ουσιαστικές αρμοδιότητες για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη

• Αιρετές περιφέρειες που σχεδιάζουν την ανάπτυξη

• Αποκεντρωμένη κρατική διοίκηση επιτελικού χαρακτήρα

Η θητεία των αιρετών α' και β' βαθμού θα είναι ...........

πενταετής, ενώ οι εκλογές για την ανάδειξη νέων δημάρχων και περιφερειαρχών θα γίνεται ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές.

Τα έσοδα των νέων ΟΤΑ θα καθορίζονται:

Α) για τους δήμους: από το 20% του Φόρου Φυσικών και Νομικών προσώπων, από το 12% του ΦΠΑ από το 50% του φόρου Ακίνητης Περιουσίας.

Β) Για τις Περιφέρειες: από το 2,40% του Φόρου Φυσικών και Νομικών Προσώπων και το 4% του ΦΠΑ.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το υπουργείο, επιτυγχάνονται:

1. Συνολική ετήσια εξοικονόμηση 1.185.000.000 ευρώ από τον περιορισμό λειτουργικών δαπανών και την ορθολογική αξιοποίηση υπαρχόντων πόρων. Επιπλέον εξοικονόμηση 75.000.000 ευρώ ανά εκλογική περίοδο λόγω της σύμπτωσης με τις ευρωεκλογές. Οι δραστικές συνενώσεις επηρεάζουν το σύνολο της δομής και λειτουργίας των ΟΤΑ οδηγώντας σε σημαντική εξοικονόμηση πόρων. Για παράδειγμα, ο αριθμός των δημοτικών συμβούλων από 16.150 που είναι σήμερα περιορίζεται στους μισούς περίπου. Επίσης οι 195 θέσεις Αντινομαρχών αντικαθίστανται από τις μισές Αντιπεριφερειαρχών και οι 1.496 νομαρχιακοί σύμβουλοι αντικαθίστανται από 703 περιφερειακούς συμβούλους. Συνολικά οι περισσότερες από 50.000 θέσεις πολιτικού προσωπικού μειώνονται σε 25.000 θέσεις. Μόνο από τη μείωση αυτών των θέσεων πραγματοποιείται εξοικονόμηση της τάξης του 60%.

2. Τα 6.000 ΝΠΔΔ και επιχειρήσεις των Δήμων που υπάρχουν σήμερα περιορίζονται σε λιγότερα από 2.000 (Άρθρα 194-204). Τα περίπου 60.000 μέλη των διοικήσεων των Διοικητικών Συμβουλίων των δημοτικών επιχειρήσεων των ΟΤΑ, μειώνονται κατά 40.000 σε 20.000 μέλη Διοικητικών Συμβουλίων δημοτικών επιχειρήσεων. Δημιουργείται ένα πλαίσιο διαφανούς και ορθολογικής λειτουργίας των δημοτικών επιχειρήσεων και των ΝΠΔΔ αντίστοιχα.

3. Οι εκλογές πλέον γίνονται κάθε πέντε χρόνια μαζί με τις ευρωεκλογές, (άρθρα 9 και 114). Ετσι δίνεται περισσότερος ωφέλιμος χρόνος σε κάθε αυτοδιοικητική αρχή να εφαρμόσει τις πολιτικές της. Εκτός από τις προφανείς εξοικονομήσεις από την ταυτόχρονη διεξαγωγή των εκλογών, δημιουργούνται συνθήκες και για μεγαλύτερη συμμετοχή στις ευρωεκλογές.

4. Μεταφέρεται στην Περιφέρεια το σύνολο των αρμοδιοτήτων, που αφορούν τον αναπτυξιακό περιφερειακό προγραμματισμό. Στην αρμοδιότητα αυτή εντάσσεται, όχι μόνον η κατάρτιση και εκτέλεση των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων, αλλά και η συμμετοχή στην όλη διαδικασία, κατάρτισης και εφαρμογής του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) για την προγραμματική περίοδο 2007-2013. (άρθρο 186Α). Οι αυτοδιοικούμενες Περιφέρειες γίνονται το θεσμικό όχημα της πράσινης ανάπτυξης.

5. Οι Δήμοι αποκτούν αρμοδιότητες που σχετίζονται με τοπικά ζητήματα όπως η έκδοση οικοδομικών αδειών, η κοινωνική πρόνοια και επαγγελματικές άδειες. Οι πολίτες εξυπηρετούνται άμεσα για ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητά τους.

6. Οι Περιφέρειες αποκτούν ευρύτατες αρμοδιότητες που αποκεντρώνονται από υπουργεία όπως ο αναπτυξιακός σχεδιασμός, η Δημόσια Υγεία και η κατασκευή έργων.

7. Τίθενται προϋποθέσεις και διαδικασίες για τη λήψη δανείου από τους ΟΤΑ. (άρθρο 264). Για να μην υπάρξουν στο μέλλον ξανά περιπτώσεις υπερδανεισμένων Δήμων καθιερώνονται αυστηρά όρια και κριτήρια δανεισμού. Γιατί οι υπερβολικοί αυτοί δανεισμοί δεν έχουν αντίκτυπο μόνο στα χρέη κάθε δήμου, αλλά συνυπολογίζονται και στο δημόσιο χρέος της χώρας.

8. Ειδικό πρόγραμμα εξυγίανσης στο οποίο υπάγονται οι υπερχρεωμένοι Δήμοι, (άρθρο 262). Στις περιπτώσεις που η εξυγίανση αφορά μόνο έναν από τους ΟΤΑ που συνενώνονται, το πρόγραμμα εφαρμόζεται για το συγκεκριμένο συνενούμενο υπερχρεωμένο δήμο που αποτελεί μέρος του νέου καλλικράτειου Δήμου.

9. Οι δαπάνες όλων των δήμων και των περιφερειών, όλων των νομικών προσώπων και επιχειρήσεων τους υπάγονται στον προληπτικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, (άρθρο 275). Για να μην ξοδεύεται ούτε ένα ευρώ με αδιαφανείς διαδικασίες. Σήμερα 500 Δήμοι δεν υπάγονται στον προληπτικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Σήμερα καμία επιχείρηση ή ΝΠΔΔ δεν υπάγεται στον προληπτικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

10. Το Ελεγκτικό Συνέδριο πραγματοποιεί γενικευμένο προσυμβατικό έλεγχο νομιμότητας σε συμβάσεις άνω των 100.000 ευρώ την οποία συνάπτουν οι δήμοι, οι περιφέρειες και τα νομικά τους πρόσωπα καθώς και οι επιχειρήσεις τους, (άρθρο 278). Σήμερα ο προσυμβατικός έλεγχος πραγματοποιείται μόνο για συμβάσεις άνω του 1.000.000 ευρώ και δεν αφορά ΝΠΔΔ και επιχειρήσεις της αυτοδιοίκησης.

11. Ο ελεγκτής νομιμότητας, που προϊσταται της Αυτοτελούς Υπηρεσίας Εποπτείας Ο.Τ.Α., είναι ανώτατος υπάλληλος με πενταετή θητεία. Η επιλογή του γίνεται από το Ειδικό Συμβούλιο Επιλογής Προϊσταμένων (ΕΙ.Σ.Ε.Π.), (άρθρο 216). Σήμερα τον έλεγχο νομιμότητας ασκεί ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας, μετακλητός υπάλληλος δηλαδή διορισμένος από την εκάστοτε κυβέρνηση.

12. Κάθε αρμοδιότητα, κάθε εξουσία πάει στο εγγύτερο δυνατό σημείο για τον πολίτη. Σε κάθε συνενούμενο δήμο παραμένει το σύνολο των υπηρεσιών ενώ προβλέπεται αντιδήμαρχος που θα μεριμνά για τις τοπικές υποθέσεις. Θεσμοθετούνται αντιδήμαρχοι και αντιπεριφερειάρχες με τοπική αρμοδιότητα, (άρθρα 59 και 160 αντίστοιχα).

13. Συστήνονται παντού Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες που αντικαθιστούν τα σημερινά Τοπικά και Δημοτικά Διαμερίσματα. (άρθρα 79,80-93). Γιατί η Κοινότητα, Δημοτική (πάνω από 2.000 κατοίκους) και Τοπική (κάτω από 2.000 κατοίκους), είναι το κύτταρο των νέων ισχυρών Δήμων που αναζωογονεί ο «Καλλικράτης». Επιπλέον ενισχύεται η ενδοδημοτική αποκέντρωση με την απόδοση ενισχυμένων αρμοδιοτήτων στις κοινότητες.

14. Oι νέοι μπορούν να εκλέγονται και να συμμετέχουν ενεργά στα κοινά από 18 ετών. Αίρεται το ελάχιστο του 21ου έτους για συμμετοχή στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης. (άρθρο 13). Στόχος να δώσουμε στους νέους από 18 ετών την ευκαιρία να διαμορφώσουν το μέλλον του τόπου τους.

15. Καθιερώνεται ο θεσμός του «Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης» σε κάθε Δήμο και Περιφέρεια με αποστολή την έγκαιρη καταπολέμηση της κακοδιοίκησης, τη διασφάλιση της αμεροληψίας των αυτοδιοικητικών αρχών, την βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών και των επιχειρήσεων, καθώς και την αποσυμφόρηση αιρετών οργάνων του δήμου και της περιφέρειας από την συσσώρευση αιτημάτων και παραπόνων των πολιτών, (άρθρο 77).

16. Στους Δήμους και τις Περιφέρειες συστήνεται Επιτροπή Διαβούλευσης. Η Επιτροπή Διαβούλευσης προσφέρει για πρώτη φορά τη δυνατότητα συγκροτημένης, θεσμοποιημένης και ανοικτής συμμετοχής και ανταλλαγής επιχειρημάτων με εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας, (άρθρο 76).

17. Δημιουργούνται δίπλα στα σημερινά 1.000 ΚΕΠ άλλα 1.200 επιπλέον «Δημοτικά e-ΚΕΠ». Για την εξυπηρέτηση του πολίτη ενισχύεται και εκσυγχρονίζεται ο θεσμός των δημοτικών ΚΕΠ, με τη δημιουργία μικρών, αποτελεσματικών «Δημοτικών e – ΚΕΠ», σε κάθε γειτονιά ή χωριό ανάλογα με τις ανάγκες εξυπηρέτησης, με τα οποία παρέχονται διοικητικές υπηρεσίες όσο το δυνατόν εγγύτερα στο πολίτη.

18. Συστήνεται αρμόδια υπηρεσία υπεύθυνη για την παροχή διοικητικής βοήθειας σε άτομα που έχουν αντικειμενική αδυναμία προσπέλασης στους δήμους ή στα ΚΕΠ, (άρθρο 98). Για όλους τους ανθρώπους που δεν έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν ή να χρησιμοποιήσουν τα σύγχρονα δημοτικά e-ΚΕΠ.

19. Εισάγεται η έξυπνη «κάρτα του Δημότη», ξεκινά η υλοποίηση της «κάρτας του πολίτη». Για την άμεση ηλεκτρονική εξυπηρέτηση του πολίτη και έκδοση πιστοποιητικών αλλά και για συμμετοχή σε τοπικά δημοψηφίσματα.

20. Για κάθε όργανο των Δήμων, και όλων των Νομικών Προσώπων τους εισάγεται υποχρέωση ανάρτησης κάθε απόφασής τους στο διαδίκτυο, προκειμένου αυτή να είναι εκτελεστή, (άρθρο 71). Πλήρης διαφάνεια σε όλες τις αποφάσεις, ίση πρόσβαση στην πληροφορία για όλους τους πολίτες. Για να γνωρίζει ο πολίτης πού πηγαίνει κάθε ευρώ από τη φορολόγησή του.

Όπως ανακοινώθηκε από την ΚΕΔΚΕ, το κατατεθέν νομοσχέδιο και οι όποιες τροποποιήσεις του θα εξεταστούν σε διοικητικό συμβούλιο που θα συγκληθεί εντός της εβδομάδας, και στη συνέχεια, αφού ενημερωθούν τα μέλη της, θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για το πρόγραμμα «Καλλικράτης».

Πρόεδρος ΕΝΑΕ «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει»

Την έκπληξή του για την αιφνιδιαστική – όπως χαρακτηριστικά αναφέρει- κατάθεση του νομοσχεδίου εξέφρασε ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ και νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος, κάνοντας λόγο για εξέλιξη που αποτελεί περιφρόνηση προς την ΕΝΑΕ

«Καλέσαμε τον κ. υπουργό στο έκτακτο συνέδριό μας για τον “Καλλικράτη” για να ακούσει τις θέσεις μας, αλλά δεν μας έκανε την τιμή να μας στείλει ούτε εκπρόσωπο. Στείλαμε στον κ. yπουργό τις αποφάσεις και τις θέσεις του συνεδρίου μας, ζητώντας συνεργασία για την ενσωμάτωσή τους στο νομοσχέδιο, αλλά δεν λάβαμε καμία απάντηση.

Αποστείλαμε νέα επιστολή στον κ. υπουργό για τα οικονομικά ζητήματα που θέτουν σε κίνδυνο της διοικητική μεταρρύθμιση και άλλες σοβαρές ελλείψεις του νομοσχεδίου, ζητώντας συνάντησή μαζί του και έναρξη της διαβούλευσης, αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμω», δηλωσε ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ και κατέληξε λέγοντας:

«Φαίνεται πως έτσι αντιλαμβάνεται, δυστυχώς, ο υπουργός Εσωτερικών την έννοια της “συνδιαμόρφωσης”, για την οποία δεσμεύθηκαν ο ίδιος και η kυβέρνηση απέναντί μας. Η εξέλιξη αυτή συνιστά περιφρόνηση προς την ΕΝΑΕ και τις θέσεις – αποφάσεις των οργάνων και των συνεδρίων της για τη μετεξέλιξη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης σε ισχυρή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση».

«Κατόπιν τούτου ασφαλώς και δικαιούμαστε να πούμε ότι σε αυτή τη «μεταρρύθμιση» Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο κ. Δράκος.

Απορρίπτει το ν/σχ η ΝΔ

Επικρίσεις κατά της κυβέρνησης με αφορμή την κατάθεση του νομοσχεδίου για τον «Καλλικράτη» διατυπώνει ο υπεύθυνος του τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΝΔ, Χρήστος Ζώης.

Σύμφωνα με τον κ. Ζώη, «η κυβέρνηση αδυνατεί να αξιοποιήσει τη συναίνεση που της προσφέρεται. Αυτό το απέδειξε και σήμερα, επιλέγοντας να αγνοήσει και να περιφρονήσει την ΚΕΔΚΕ και την ΕΝΑΕ, οι οποίες ανέμεναν τη συνέχιση της διαβούλευσης με τον υπουργό Εσωτερικών για το σχέδιο "Καλλικράτης"».

Σημειώνει δε ότι «ακόμη δεν έχουν απαντηθεί ερωτήματα πώς προκύπτει εξοικονόμηση δαπάνης 1,8 δισ. ευρώ», ενώ κάνει λόγο για απουσία διαβούλευσης για το χωροταξικό και με τους πολίτες και με τα θεσμικά όργανα της αυτοδιοίκησης, καθώς, όπως υπογραμμίζει, παραβιάζονται οι κόκκινες γραμμές που έχουν θέσει.

Ο κ. Ζώης κατηγορεί την κυβέρνηση πως «προχωρεί σε επικίνδυνους μεταρρυθμιστικούς πειραματισμούς, χωρίς προηγούμενη κοστολόγηση των αρμοδιοτήτων των δήμων και των περιφερειών, χωρίς επαρκείς πόρους και χωρίς συγκεκριμένο Επιχειρησιακό Σχέδιο Στήριξης».

Όπως αναφέρει, «η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να αποδεχθεί τίποτα λιγότερο από μια μεταρρύθμιση που να έχει τουλάχιστον τις αναγκαίες προϋποθέσεις για να είναι βιώσιμη και λειτουργική για τον πολίτη, όχι απλώς μια μεταρρύθμιση με τη σφραγίδα του ΔΝΤ».

Για το λόγο αυτό, επισημαίνει, «απορρίπτει αυτόν τον Καλλικράτη, δεσμευόμενη ότι θα επιμείνει προς την κατεύθυνση του σχεδιασμού και της εφαρμογής μιας ολοκληρωμένης, ριζικής και καλά προετοιμασμένης διοικητικής μεταρρύθμισης, που να ανταποκρίνεται στο όραμα του πολίτη και να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και όχι τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες των κυβερνώντων».

Κατεβάστε από εδώ ΟΛΟΚΛΗΡΟ το νομοσχέδιο του "Καλλικράτη"

Οι Απαντήσεις στην Νεοελληνική γλώσσα. Πανελλαδικές 2010

UPDATE Ιδού οι απαντήσεις των θεμάτων

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
Α1. Να γράψετε στο τετράδιό σας την περίληψη του κειμένου που σας δόθηκε (100-120 λέξεις).
Μονάδες 25

Το κείμενο προσδιορίζει την αυτομόρφωση ως αναγκαία εκπαιδευτική δράση την οποία αναλαμβάνει με ατομική πρωτοβουλία ο σύγχρονος άνθρωπος αξιοποιώντας την κοινωνική αλληλεπίδραση, την παιδεία και την τεχνολογία. Ως διαδικασία προϋποθέτει τη δραστική συμμετοχή του ατόμου στη διαμόρφωση των όρων της εκπαίδευσης. Σήμερα μάλιστα η αναγκαιότητα της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης ενισχύεται από την επιστημονική και τεχνική εξέλιξη και τις ραγδαίες μεταβολές που συντελούνται στις εργασιακές συνθήκες. Η τεχνοκρατική οργάνωση επιβάλλει την αλλαγή δύο ή τριών επαγγελμάτων και επομένως την επιτακτική ανανέωση των ειδικών γνώσεων και ικανοτήτων. Γι’ αυτό πλέον η εκπαίδευση δεν περιορίζεται χρονικά και κοινωνικά στα όρια του παραδοσιακού σχολείου αλλά μετατρέπεται σε δια βίου υποχρέωση.
Β1. Να αναπτύξετε σε μια παράγραφο 80 έως 100 λέξεων το περιεχόμενο του παρακάτω αποσπάσματος του κειμένου: ... οι νέοι άνθρωποι των τεχνολογικών κοινωνιών καλούνται να αλλάξουν δύο ή τρία επαγγέλματα στην επαγγελματική πορεία τους ...
Μονάδες 12

Η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας, οι οικονομικές σκοπιμότητες και οι ............

συνθήκες της παραγωγής αλλάζουν δραματικά τις εργασιακές σταθερές του βιομηχανικού κόσμου. Η μεταβιομηχανική, λοιπόν, εργασία σε συνθήκες αυτοματισμού, γέννησης νέων ειδικοτήτων σε συνδυασμό με την παρούσα ή και μελλοντική οικονομική κρίση θέτουν ως δεδομένο ότι οι νέοι άνθρωποι δε θα έχουν μία σταθερή επαγγελματική πορεία. Η στείρα εξειδίκευση δεν αποτελεί πλέον το αποκλειστικό εφόδιο για την επαγγελματική αποκατάσταση και επιτυχία. Καθώς δεν αρκούν πλέον τα τυπικά προσόντα, η διαρκής μόρφωση και επιμόρφωση κρίνεται απαραίτητη όπως επίσης και η προσαρμοστικότητα, η ευελιξία και το ελεύθερο πνεύμα του εργαζόμενου προκειμένου να ανταποκριθεί στα νέα επαγγελματικά δεδομένα.

Β2. α) Με ποιον τρόπο αναπτύσσεται η τελευταία παράγραφος του κειμένου; (Η εκπαίδευση δεν νοείται ... των σχολικών τειχών) (μονάδες 4)
β) Να εντοπίσετε τα δομικά μέρη της ίδιας παραγράφου του κειμένου (μονάδες 3)
Μονάδες 7
β) Η παράγραφος έχει τα εξής δομικά μέρη:
θεματική περίοδος: «Η εκπαίδευση δε νοείται πια….έως…..κατά τον 19ο αι.»
λεπτομέρειες – σχόλια – ανάπτυξη: «Και τούτο…έως….πρακτικές της καθημερινής ζωής»
κατακλείδα: «Η εκπαιδευτική πράξη καθίσταται….έως…..πέραν των σχολικών τειχών»
α) η παράγραφος αναπτύσσεται με αιτιολόγηση, επιχειρήματα (Και τούτο επειδή, τόσο το περιεχόμενο…)
Β3. α) Να γράψετε ένα α ν τ ώ ν υ μ ο για καθεμιά από τις παρακάτω λέξεις:
ατομική, επιτρέπουν, ανεπαρκείς, διαφορετικές, επεκτείνεται. (μονάδες 5)


β) Να γράψετε ένα σ υ ν ώ ν υ μ ο για καθεμιά από τις παρακάτω λέξεις:
συνεχή, χρησιμότητα, συνέπειες, δεξιότητες, καθίσταται. (μονάδες 5)
Μονάδες 10
α) ατομική ≠ συλλογική, κοινωνική, ομαδική…
επιτρέπουν ≠ απαγορεύουν, εμποδίζουν, αποτρέπουν, δυσχεραίνουν…
ανεπαρκείς ≠ επαρκείς, ικανές, κατάλληλες, πρόσφορες, αρκετές, πλήρεις…
διαφορετικές ≠ όμοιες, κοινές, παρόμοιες, αντίστοιχες….
2
επεκτείνεται ≠ περιορίζεται, συρρικνώνεται, περικλείεται….
β) συνεχή = διαρκή, μόνιμη
χρησιμότητα = αξία, ωφέλεια, ωφελιμότητα, προσφορά…
συνέπειες = αποτελέσματα, επιπτώσεις, επιδράσεις, επιρροές….
δεξιότητες = ικανότητες, εφόδια, επιτηδειότητα, δυνατότητες
καθίσταται = γίνεται, εξελίσσεται, αναγορεύεται…
Β4. Να επισημάνετε τρία χαρακτηριστικά γνωρίσματα επιστημονικού λόγου στο κείμενο που σας δίνεται.
Μονάδες 6
Το κείμενο ανήκει στο επιστημονικό γένος�� χαρακτηριστικό παράδειγμα επιστημονικού κειμένου. Είναι λόγος:
− αντικειμενικός
− περιγραφικός
− ερμηνευτικός
− απρόσωπος
− ορθολογικός
− κυριολεκτική χρήση της γλώσσας
Γ1. Σε άρθρο που θα δημοσιευθεί στην εφημερίδα του σχολείου σας να αναφερθείτε στη σημασία της αυτομόρφωσης και να προτείνετε τρόπους πραγμάτωσής της σε όλη τη διάρκεια της ζωής του ανθρώπου. (500-600 λέξεις).
Μονάδες 40

«Τα σχολικά θρανία και τα «θρανία της ζωής»
Πρόσφατες μελέτες που αφορούν τις συνθήκες εργασίας στα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποκαλύπτουν ότι οι εργαζόμενοι θα χρειαστεί τα επόμενα χρόνια να αλλάξουν αρκετές φορές αντικείμενο εργασίας. Η διαπίστωση αυτή ανοίγει εκ νέου το θέμα της επιμόρφωσης, της δια βίου εκπαίδευσης. Άλλωστε σε αυτό συμβάλλει και η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας που μας προϊδεάζει και για όσα θα συμβούν στο μέλλον.
Η αυτομόρφωση, λοιπόν, αν και ως διαδικασία παιδείας εντοπίζεται στο απώτατο παρελθόν, αποκτά σήμερα έναν επιτακτικό χαρακτήρα. Δεν αποκλείεται το κίνητρο της πολυμάθειας και η συνέχιση του γοητευτικού ταξιδιού στα μονοπάτια της γνώσης, πέρα από τα σχολικά θρανία. Σήμερα όμως η συνεχιζόμενη κατάρτιση τείνει να γίνει όρος της επαγγελματικής και κοινωνικής επιβίωσης του ατόμου. Μόνο μέσα από την επιμόρφωση ή τη συνεχή κατάρτιση θα μπορέσει να ανταποκριθεί ο σύγχρονος εργαζόμενος στις μεταβολές που συντελούνται στον εργασιακό τομέα.

Εξάλλου είναι πρόδηλη η πρόοδος στην επιστήμη, επομένως και στις τεχνικές εφαρμογές. Δεν υπάρχει κανείς που φιλοδοξεί να ανταποκρίνεται στον επιστημονικό του τομέα που θα αρνηθεί την υποχρέωση της διαρκούς επιμόρφωσης, της παρακολούθησης των εξελίξεων. Είναι η συνεχιζόμενη εκπαίδευση του επιστήμονα που τον κάνει ικανό να ανταποκρίνεται στα επιστημονικά του καθήκοντα, να αισθάνεται ασφαλής και δημιουργικός αλλά και να εξασφαλίζει την επαγγελματική του προοπτική.
Για όλους –ανεξάρτητα από το επίπεδο κατάρτισης ή την επαγγελματική δραστηριότητα- η «αυτομόρφωση» γίνεται εργαλείο εξέλιξης και ανανέωσης. Προστατεύει από την εξειδίκευση και την τυποποίηση και τροφοδοτεί τη δημιουργικότητα. Έτσι δεν συμπληρώνονται ή ανανεώνονται απλώς τα επαγγελματικά εφόδια αλλά και το ενδιαφέρον για τη δουλειά, το αίσθημα της πληρότητα.


Τέλος, πέρα από τη «χρησιμότητα» της διαρκούς μόρφωσης καλό είναι να θυμόμαστε τη γοητεία που έχει η γνώση. Η διαρκής «μαθητεία» είναι η διατήρηση της πνευματικής και ψυχικής νεότητας, η ενεργός συμμετοχή στη ζωή, η κατανόηση της πολυπλοκότητας των κοινωνικών φαινομένων και της ιστορικής συγκυρίας.
Καθώς το αίτημα της μόρφωσης πραγματώνει στην ουσία το αίτημα της ζωής είναι ποικίλοι οι φορείς που μπορούν να το αναλάβουν. Καταρχάς οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί μηχανισμοί μπορούν και πρέπει – πέρα από την εγκύκλια παιδεία- να ανοίξουν κύκλους και δραστηριότητες επιμόρφωσης. Και αν αυτό συμβαίνει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μπορεί να απλωθεί με αναλογίες και στη δευτεροβάθμια. Δείχνει ιδανική η εικόνα ενός λυκείου που τα απογεύματα διοργανώνει κύκλους «μαθημάτων» που απευθύνονται σε γονείς, παλιούς μαθητές, κατοίκους της γειτονιάς.
Σημαντική είναι η συμβολή των επιστημονικών συλλόγων. Κατ’ αναλογία με τους εκπαιδευτικούς φορείς αναλαμβάνουν την επιμόρφωση των μελών τους. Παράλληλα όμως μπορούν να «ανοίξουν» και να επεκταθούν σε εκλαϊκευτικά σεμινάρια που απευθύνονται στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Αντίστοιχα μπορούν να συμπεριφερθούν και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις�� αν δημιουργήσουν «σχολεία» επαγγελματικής επιμόρφωσης εξοικειώνουν τους εργαζόμενους με τις νέες τεχνολογίες και τους προστατεύουν από την ανεργία.
Μία τεράστια δυνατότητα αυτομόρφωσης ανοίγουν οι νέες τεχνολογίες και το διαδίκτυο. Ο παγκόσμιος ιστός είναι ένας απέραντος χώρος για την αναζήτηση και αξιοποίηση της γνώσης. Παράλληλα προσφέρει τη δυνατότητα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και της εξατομίκευσης των διαδικασιών τόσο στο περιεχόμενο όσο και στη διαδικασία.
Τέλος σημαντική είναι η προσφορά της τέχνης, των χώρων τέχνης, των πολιτιστικών ιδρυμάτων, των μαζικών μέσων ενημέρωσης. Η μόρφωση που προσφέρουν μπορεί να είναι λιγότερο χρηστική αλλά όχι λιγότερο πολύτιμη. Γιατί μπορεί να μην κατοχυρώνουν επαγγελματικές προοπτικές αλλά πλουτίζουν την ψυχή και το νου και κάνουν γοητευτικό και δημιουργικό τον ελεύθερο χρόνο.
Τώρα, λοιπόν, που ετοιμαζόμαστε να εγκαταλείψουμε τις σχολικές αίθουσες και να βγούμε έξω από τα τείχη του σχολείου μας καλό είναι να συνειδητοποιήσουμε ότι στην ουσία δεν αποχαιρετάμε τα θρανία. Απλώς κλείνει ο κύκλος της σχολικής ζωής και ανοίγει ο απέραντος και ατέλειωτος χώρος της κοινωνικής μας πια μαθητείας.
(σ.σ: οι απαντήσεις είναι ολωσδιόλου ενδεικτικές�� όπου δίνονται περισσότερες από τις ζητούμενες απαντήσεις είναι για να καλυφθεί η ενδεχόμενη ποικιλία των μαθητικών απαντήσεων. Καλή συνέχεια)

Και για το αρχείο σας κατεβάστε τις απαντήσεις σε pdf

Κατασχέσεις - εξπρές για οφειλές

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από 500.000 οφειλέτες του Δημοσίου. Οσοι δεν τακτοποιήσουν τα χρέη τους θα βρεθούν αντιμέτωποι με κατασχέσεις καταθέσεων και πλειστηριασμούς ακινήτων που θα γίνονται εφεξής με διαδικασίες εξπρές.

Με τα νέα μέτρα το υπουργείο Οικονομικών επιδιώκει να εισπράξει φέτος 1,5 δισ. ευρώ από τα ληξιπρόθεσμα χρέη, που συνολικά υπερβαίνουν τα 30 δισ. ευρώ.

Με εξαιρετικά επείγουσα εγκύκλιο του υπουργού ........

Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου ενεργοποιούνται οι διατάξεις του τελευταίου φορολογικού νόμου, επισπεύδεται ο χρόνος εκπόνησης των προγραμμάτων πλειστηριασμών ακινήτων και καθιερώνονται νέες διαδικασίες κατάσχεσης τραπεζικών καταθέσεων για όσους χρωστούν στο Δημόσιο.

Παράλληλα καταργείται το μέτρο της προσωποκράτησης προς είσπραξη δημοσίων εσόδων.

Οι οφειλέτες του Δημοσίου έχουν τελευταία ευκαιρία μέχρι τις 31 Μαΐου να εξοφλήσουν εφάπαξ το 100% ή τουλάχιστον το 50% των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους, με έκπτωση έως και 80% των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής.

Επίσης μπορούν να ζητήσουν διευκόλυνση τμηματικής καταβολής έως και 48 δόσεις, αλλά θα επιβαρυνθούν με περισσότερες προσαυξήσεις. Επιπλέον παρέχεται η δυνατότητα αναστολής της εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο για 5 μήνες, εφόσον ο οφειλέτης επικαλείται και αποδεικνύει πλήρη οικονομική αδυναμία.

Οσοι πάντως δεν ρυθμίσουν τα χρέη τους θα βρεθούν αντιμέτωποι με κατάσχεση καταθέσεων και πλειστηριασμούς ακινήτων.

Με τις νέες διατάξεις παρέχεται η δυνατότητα επιβολής σε βάρος περισσοτέρων του ενός οφειλετών του Δημοσίου του αναγκαστικού μέτρου της κατάσχεσης από πιστωτικά ιδρύματα με το ίδιο κατασχετήριο έγγραφο. Στο κατασχετήριο έγγραφο επισυνάπτεται για τον κάθε οφειλέτη χωριστά πίνακας στον οποίο αναφέρεται το είδος και το ποσό κάθε οφειλής, καθώς και ο αριθμός και η χρονολογία βεβαίωσής της.

Τα αποτελέσματα της κατάσχεσης επέρχονται με την κοινοποίηση του κατασχετηρίου εγγράφου είτε στο κεντρικό κατάστημα του πιστωτικού ιδρύματος είτε σε οποιοδήποτε υποκατάστημα αυτού, χωρίς να απαιτούνται πρόσθετες διατυπώσεις και κοινοποιήσεις. Η δήλωση της τράπεζας γίνεται κοινή για όλους τους οφειλέτες του κατασχετηρίου εγγράφου και συνοδεύεται απαραίτητα από παραστατικό κίνησης του τραπεζικού λογαριασμού του κάθε οφειλέτη για διάστημα τουλάχιστον πέντε ημερών πριν την ημερομηνία επίδοσης του κατασχετηρίου εγγράφου και μίας ημέρας μετά από αυτήν.

Πλειστηριασμοί

Σε κάθε περίπτωση κατάσχεσης ακινήτου ο προϊστάμενος της αρμόδιας ΔΟΥ έχει την υποχρέωση έκδοσης προγράμματος πλειστηριασμού μετά την παρέλευση τουλάχιστον 40 ημερών και το αργότερο σε 4 μήνες από την κατάσχεση. Οφείλει επίσης να ορίσει ημερομηνία πλειστηριασμού το αργότερο σε 5 μήνες από την ημερομηνία έκδοσης του προγράμματος.

Δεν θα προχωράει ο πλειστηριασμός όταν πρόκειται για ακίνητο του οφειλέτη, το οποίο αποδεδειγμένα αποτελεί την κύρια και μοναδική κατοικία του, η οποία καλύπτει τις στοιχειώδεις ανάγκες στέγασης και η αξία της δεν υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ αν πρόκειται και άγαμο ή τις 250.000 ευρώ αν πρόκειται για έγγαμο. Η τιμή της πρώτης προσφοράς δεν μπορεί να υπολείπεται της αντικειμενικής αξίας τόσο κατά τον χρόνο επιβολής της κατάσχεσης όσο και κατά τον χρόνο έκδοσης του προγράμματος πλειστηριασμού αντίστοιχα.

Επιταγές

Περιορίζεται από τα 500 στα 250 ευρώ το όριο των οφειλών των επιτηδευματιών προς το Δημόσιο μέχρι το οποίο θα είναι δυνατή η πληρωμή με μετρητά. Για να εξοφλήσουν ποσά οφειλών άνω των 250 ευρώ οι επιτηδευματίες θα πρέπει πλέον να προσκομίζουν τραπεζικές επιταγές. Το αντίστοιχο όριο για τους υπόλοιπους φορολογουμένους περιορίζεται από 1.000 σε 500 ευρώ.

Πηγή: Έθνος

Πανελλαδικές 2010: "Η σημασία της αυτομόρφωσης και της δια βίου μόρφωσης" το θέμα στην Νεοελληνική γλώσσα.

UPDATE ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ.

"Η σημασία της αυτομόρφωσης και της δια βίου μόρφωσης" είναι το θέμα που κλήθηκαν να αναπτύξουν οι υποψήφιοι που διαγωνίζονται στη Νεοελληνική Γλώσσα στις Παννελαδικές εξετάσεις.

Είναι ένα θέμα που θεωρείται "SOS" και σίγουρα έχει απασχολήσει σχολεία και φροντιστήρια

Στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις διαγωνίζονται ..........

πάνω από 93.000 υποψήφιοι, ενώ 830 απ' αυτούς προέρχονται από εσπερινά Λύκεια.

Χιλιάδες είναι και οι απόφοιτοι παλαιοτέρων ετών που συμμετέχουν.

Οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν στις 31 Μαΐου. Οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα θα διεξαχθούν από 24 Ιουνίου - 2 Ιουλίου.

Δείτε τα θέματα από το Υπουργείο Παιδείας

Οι λύσεις των Θεμάτων

Η Άννα Διαμαντοπούλου για της Πανελλαδικές εξετάσεις

Η Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου, επισκέφθηκε σήμερα, 14/5, στις 07.30, το εξεταστικό κέντρο στο 1ο ΓΕΛ Αργυρούπολης και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Στις πανελλήνιες εξετάσεις συμμετέχουν 93.000 νέοι άνθρωποι, αγόρια και κορίτσια.
Εύχομαι σε όλους τους μαθητές καλή επιτυχία και αποτελέσματα σύμφωνα με τις προσδοκίες, τα όνειρα και τις προσπάθειές τους.
Ξέρουμε όλοι ότι η ζωή δεν είναι μια στιγμή. Η ζωή .......

είναι γεμάτη ευκαιρίες για αυτούς που θέλουν και προσπαθούν.

Θα ήθελα για τις εξετάσεις να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους εκπαιδευτικούς σε όλη τη χώρα, που με συνέπεια και μεγάλη ευθύνη είναι κοντά στα παιδιά. Όπως και όλους τους διοικητικούς υπαλλήλους του υπουργείου, που μέρες τώρα δουλεύουν μέρα νύχτα για την καλή οργάνωση των εξετάσεων.

Θεόδωρος Σαπέρας: Καμία μάχη δεν είναι χαμένη, προτού καν δοθεί...

Ανοικτή επιστολή του Θεόδωρου Σαπέρα, εκπροσώπου της Δημοτικής Παράταξης "Μαζί Μπορούμε" και δημοτικού συμβούλου του δήμου Φιλιατρών.

Προς
Κον Κ .Σαραντόπουλο
Πρόεδρο Δημ. Συμβ. Φιλιατρών

Κοινοποίηση:
1. Δήμαρχο Φιλιατρών Κο Άλκη Ξύγκα
2. επικεφαλής Μείζονος μειοψηφίας Κον Δ. Σωτηρόπουλο

Κε πρόεδρε ..........

Επειδή ...
-πολλά ακούγονται, γράφονται αλλά και... συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στην πόλη μας.
-υιοθετούνται μεμψίμοιρες θέσεις, κυκλοφορούν φαντασιώσεις που οι εμπνευστές τους μας καλούν να πιστέψουμε, γίνονται εικασίες και εκφράζονται συγκαλυμμένα ευσεβείς πόθοι, οι όποιες υποθέσεις γίνονται αυθαίρετα θεωρούνται και αντικειμενικά δεδομένα και όλα μαζί τελικά, καταλήγουν σε... γοερά κλάματα, που θυμίζουν μικρό λαίμαργο παιδί που κινδυνεύει να του πάρουν το φαγητό του!
-Ακόμα, στην «αγορά» κυκλοφορούν Φυλλάδια
-Υπάρχει έλλειψη ενημέρωσης του Φιλιατρινού Λαού σχετικά με το σχέδιο Καλλικράτης (παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις μου στο δημ. Συμβούλιο για συζήτηση του Θέματος και ενημέρωσης του Φιλιατρινού λαού, πολύ καιρό τώρα)
-Δημοσιεύματα αναφέρουν σαν προτεινόμενο νέο δήμο, τον δήμο Φιλιατρών/ Γαργαλιάνων/Βουφράδων;/Χιλιοχωρίων; που είναι διαφορετικός από τον δήμο που αποτελείται από τους Καποδιστριακούς δήμους Φιλιατρών και Γαργαλιάνων που ψήφησε η πλειοψηφία του δημ. Συμβουλίου… αλλά και

Επειδή
-είναι βαθειά μας πίστη, ότι καμία μάχη δεν είναι χαμένη , προτού καν δοθεί….
-πάγια και διαρκής θέση μας είναι, ο Δήμος Φιλιατρών με έδρα τα Φιλιατρά
-Ο Αγώνας δεν εξαρτάται από τις πιθανότητες επιτυχίας (σκεφθείτε αν οι Έλληνες ενεργούσαν έτσι, αν είχαμε ΄21….. και Ελλάδα σήμερα )
-Ο αγώνας εξαρτάται, πρέπει να εξαρτάται από το δίκαιο και το επισκοπούμενο αποτέλεσμα (όφελος)
-Σημερινά δημοσιεύματα (Τετάρτη , 12 Μαΐου) φέρουν τον δήμο Κορώνης και τον δήμο Νέστορος, να αιτούνται, να αποτελέσουν αυτόνομο δήμο, παρά την έλλειψη πιθανότητας επιτυχίας που καταλογίζουν στην ανάλογη θέση μας κάποιοι επαΐοντες, που ξαφνικά ζήλεψαν την δόξα της kappa Research…(μην ξεχνάτε, ότι είναι ακόμα νομοσχέδιο και όχι νόμος…) και εν πάσει περιπτώσει, δεν αποδέχονται, δεν επικαλούνται την θέση μας αυτή….. ούτε για διαπραγματευτικούς λόγους!!!
-κατά την άποψή μας, τίποτα περίεργο και αψυχολόγητο δεν συνέβη, απλά η θέση μας, ήταν πραγματική, ουσιαστική, μια θέση που έχει εκφρασθεί πολύ –πολύ νωρίτερα, με ολοσέλιδο άρθρο στην έγκριτη εφημερίδα "Ελευθερία" της Μεσσηνίας, πριν από δύο και πλέον χρόνια και δεν εξαρτάται από κοντόφθαλμους υπολογισμούς και σκέψεις, ούτε περίεργες και αψυχολόγητες ενέργειες και σκοπιμότητες. Είναι μια θέση γνήσια πατριωτική, που υπήρχε και δίνει όραμα και προοπτική, στον σκληρά δοκιμαζόμενο Φιλιατρινό πολίτη, από την αποτυχία και την παντελή έλλειψη πολιτικής και στόχων, όλων των μέχρι σήμερα διατελεσάντων δημάρχων της πόλης μας……
Είναι μια θέση που η υλοποίησή της θα εξυπηρετούσε τα μέγιστα τον Φιλιατρινό πολίτη, κάτι άλλωστε, που αποδέχονταν όλοι μέχρι πριν λίγο καιρό.

Επειδή ακόμα
-Στους αγώνες, πάντα υπάρχουν οι λυποψύχηδες και οι ηττοπαθείς, που τον εγκαταλείπουν πριν καν τον δώσουν και επικαλούνται πάντα το ίδιο… το μάταιο του αγώνα, ενώ άλλη είναι η πραγματικότητα...
-Με μεγάλο αίσθημα ευθύνης είδαμε εξ ΄ αρχής το όλο θέμα
-Εμείς πιστεύουμε, ότι όλοι νοιάζονται για τον τόπο τους, άλλος ίσως λιγότερο, άλλος ίσως λίγο πιο πολύ και δεν επηρεάζεται κανένας από κομματικές ή άλλες μικροσκοπιμότητες

Γι΄ αυτό προτείνουμε, ότι πρέπει να γίνει
• Ανοιχτή συγκέντρωση όλου του Φιλιατρινού λαού, για να γίνει ενημέρωση από τους επικεφαλείς των παρατάξεων και μετά να ακολουθήσει διάλογος με τους πολίτες και να απαντηθούν ερωτήσεις, προκειμένου να γίνει κοινός τόπος η γνώση που υπάρχει, σχετικά με τον ¨¨Καλλικράτ稨
• Να γίνει συζήτηση μεταξύ των επικεφαλείς των παρατάξεων (δεν είναι δυνατόν να συζητούνται σκέψεις –προτάσεις- επιχειρήματα- οφέλη κλ.π όροι και προϋποθέσεις διαπραγμάτευσης, με ανοιχτά ραδιόφωνα… ) και να αποφασίσουν, έστω και μετά από διαβουλεύσεις με τα μέλη τους, να συγκροτήσουν μία διαπαραταξιακή επιτροπή που θα αναλάβει να διαπραγματευτεί και με την Κυπαρισσία και με τους Γαργαλιάνους και με κάθε άλλον ενδιαφερόμενο
• Μετά να συγκληθεί το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Φιλιατρών και να πάρει , αν είναι δυνατόν τελικές και ίσως ομόφωνες αποφάσεις.

Τέλος , περί της ορθότητας των απόψεών μας, γιατί δεν είμαστε ούτε Ρωσόφιλοι ούτε αγγλόφιλοι, (ούτε δηλ. με τους Γαργαλιάνους, ούτε με την Κυπαρισσία) θα επανέλθουμε, αφού ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία.

Σε κάθε περίπτωση πιστεύουμε, ότι οι πολίτες πρέπει να είναι ψύχραιμοι, να μην παρασύρονται και να μην υιοθετούν άναρθρες κραυγές , αντιπαλότητες και πάθη, ούτε να αποδέχονται την οπαδοποίηση της όλης διαδικασίας.
-Όλες οι προτάσεις είναι θετικές, και ότι κι αν αποφασισθεί, μπορεί και πρέπει να γίνει ωφέλιμο για τον τόπο μας και τους κατοίκους του .
Προφανώς κάποια πρόταση, μπορεί να είναι καλύτερη από τις άλλες…… Αυτή, με αίσθημα ευθύνης, χωρίς πάθη και εξαλλοσύνες, με ηρεμία, με πολλή δουλειά και λίγα λόγια, πρέπει και μπορούμε, όλοι μαζί να τη βρούμε και να την υλοποιήσουμε.
Οι στιγμές είναι μεγάλης πράγματι ευθύνης και ιστορικές.
Κανείς δεν μπορεί μόνος του, να πάρει στις πλάτες του ένα τόσο μεγάλο φορτίο.
Είμαι σίγουρος ότι όλοι "Μαζί Μπορούμε".

Στις 7 αντί για τις 14 Νοεμβρίου οι εκλογές για την αυτοδιοίκηση.

Τις επόμενες ημέρες (με πιθανότερες ημέρες τη σημερινή και τη Δευτέρα) πρόκειται να καταθέσει ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγγκούσης το νομοσχέδιο για τον «Καλλικράτη» στη Βουλή. Στόχος είναι να συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή και την μεθεπόμενη (τελευταία εβδομάδα του Μαίου) να ψηφισθεί από την ολομέλεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες της αυτοδιοίκησης gr στο νομοσχέδιο προβλέπεται ότι οι εκλογές για την Αυτοδιοίκηση θα πραγματοποιηθούν στις 7 αντί τις 14 Νοεμβρίου που είχε ανακοινωθεί αρχικά, ημερομηνία κατά την οποία θα διεξαχθούν οι επαναληπτικές.

Άτυπη συνάντηση Ραγκούση - Κακλαμάνη ..........

Στο μεταξύ σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης συνάντηση μεταξύ του υπουργού Εσωτερικών και των επικεφαλής των παρατάξεων στην ΚΕΔΚΕ, Νικήτα Κακλαμάνη (ΝΔ), Απόστολου Κοιμήση (ΠΑΣΟΚ) και Θεόδωρου Γκοτσόπουλου (ΣΥΝ).
Οι δήμαρχοι παρέδωσαν και επίσημα στον υπουργό τις προτάσεις του συνεδρίου τους εμπλουτισμένες, αλλά και το πόρισμα της Επιτροπής για το χωροταξικό στο οποίο ζητείται η δημιουργία 349 δήμων, από 333 έως 343 που προτείνει το υπουργείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ραγκούσης τόνισε ότι το ΥΠ.ΕΣ. θα βρίσκεται σε ανοικτό διάλογο με την Αυτοδιοίκηση και μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, προκειμένου να αντιμετωπίζεται άμεσα κάθε δυσλειτουργία.

Πηγή: Αυτοδιοίκηση.gr

Λίστα φοροφυγάδων γιατρών του Κολωνακίου

«Σπάει το απόστημα» της φοροδιαφυγής στη χώρα, ενώ οι πολίτες αρχίζουν να μαθαίνουν ποιοι «εγκλημάτησαν» εναντίον τους, αποκρύπτοντας σημαντικά εισοδήματα και, βεβαίως, φοροδιαφεύγοντας ανάλογα.

Το Υπουργείο Οικονομικών έδωσε στη .......

δημοσιότητα τις πρώτες λίστες με γιατρούς φοροφυγάδες μετά από συστηματικούς ελέγχους του ΣΔΟΕ, διασταυρώσεις στοιχείων και άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών.
Έχει γίνει πλέον κοινή συνείδηση, ότι η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής έχει καθοριστική σημασία στην προσπάθεια που καταβάλλεται για τη διάσωση της οικονομίας μας και για την εγκαθίδρυση ενός πιο δίκαιου και αποτελεσματικού φορολογικού συστήματος.

Το Υπουργείο Οικονομικών, στη μάχη που δίνεται ενάντια στη φοροδιαφυγή, αξιοποιεί κάθε διαθέσιμη πληροφορία και ανακοινώνει ονόματα φορολογούμενων, για τους οποίους οι έλεγχοι ανέδειξαν σημαντικές φορολογικές παραβάσεις.

Μέχρι σήμερα, έχουν σχεδιαστεί και διενεργούνται από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων περισσότερα από 70 διαφορετικά είδη διασταυρώσεων οικονομικών δεδομένων και πληροφοριών με συγκεκριμένα κριτήρια επικινδυνότητας, που προκύπτουν από ιστορικά στοιχεία και από καταγγελίες πολιτών. Περίπου 25 από αυτές τις διασταυρώσεις είναι πάγιες και λειτουργούν καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, ενώ οι υπόλοιπες βασίζονται σε ειδικά κριτήρια κινδύνου και έντασης φοροδιαφυγής σε συγκεκριμένες οικονομικές δραστηριότητες ή ομάδες φορολογουμένων.

Τα αποτελέσματα των διασταυρώσεων αξιοποιούνται από τις υπηρεσίες φορολογικών ελέγχων, τα Ελεγκτικά Κέντρα, τις Δ.Ο.Υ. και από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

Τα στοιχεία από στοχευμένες διασταυρώσεις, όπως και οι πληροφορίες που προκύπτουν από καταγγελίες πολιτών, αξιοποιήθηκαν στις έρευνες και στους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από το Σ.Δ.Ο.Ε. σε περισσότερους από 150 γιατρούς στο Κολωνάκι και σε άλλες περιοχές της Αθήνας και του Λεκανοπεδίου Αττικής.

Από τους ελέγχους αυτούς διαπιστώθηκαν ουσιαστικές παραβάσεις απόκρυψης φορολογητέας ύλης σε 57 γιατρούς. Για 36 εξ αυτών, προέκυψαν επιπλέον στοιχεία και ζητήθηκαν πληροφορίες από πιστωτικά ιδρύματα, άνοιγμα των τραπεζικών τους λογαριασμών, καθώς και διενέργεια έρευνας για εντολές εμβασμάτων προς το εξωτερικό. Για τους συγκεκριμένους αλλά και για τους υπόλοιπους γιατρούς, το Υπουργείο Οικονομικών διενεργεί περαιτέρω ελέγχους και θα ακολουθήσει κάθε νόμιμη διαδικασία, καθώς και λήψη διοικητικών μέτρων, συμπεριλαμβανομένου και του κλεισίματος των ιατρείων.

Από διαφορετική έρευνα, σε έξι περιπτώσεις γιατρών, όπου ο έλεγχος του Σ.Δ.Ο.Ε. ανέδειξε σημαντικές φορολογικές παραβάσεις, καταλογίστηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 1.907.991,52 ευρώ και σε τέσσερις εξ αυτών ασκήθηκαν ποινικές διώξεις. Σε άλλες πέντε περιπτώσεις έχουν κοινοποιηθεί φύλλα ελέγχου για καταλογισμό προστίμων συνολικού ύψους 2.446.280,12 ευρώ. Επισυνάπτεται πίνακας με τα ονόματα των 11 γιατρών και το ύψος των προστίμων που έχουν καταλογιστεί ή είναι υπό καταλογισμό.

Τέλος, σε 12 ορθοπεδικούς γιατρούς, για τους οποίους διενεργείται δικαστική έρευνα, στο πλαίσιο του σκανδάλου της De Puy, και ανοίχτηκαν οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί, δεσμεύθηκαν κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας οι καταθέσεις τους. Στην περίπτωση αυτή, τα συνολικά δηλωθέντα οικογενειακά εισοδήματα αυτών των γιατρών ανέρχονταν στο ποσό των 12.085.858,84 ευρώ για τα έτη 2001-2008 και οι συνολικές καταθέσεις στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα ανέρχονταν στο ποσό των 31.054.540,79 ευρώ. Η έρευνα συνεχίζεται με το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών και άλλων οκτώ ορθοπεδικών γιατρών. Τα ονόματα δεν δημοσιοποιούνται, προς το παρόν, ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η εισαγγελική έρευνα.

Δείτε τις λίστες των φοροφυγάδων γιατρών του Κολωνακίου
Πηγή: Zougla.gr

Δήλωση Υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου για την απεργία της ΟΛΜΕ στις 20 Μαΐου

Το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων είναι μια πολύπλοκη και σύνθετη διαδικασία. Τυχόν αλλαγή θα επηρεάσει αρνητικά το σύνολο των εξετάσεων, μέχρι τη λήξη τους, για όλες τις κατηγορίες υποψηφίων. Αυτό είναι πολύ ευαίσθητο θέμα, καθώς η διαδικασία των εξετάσεων αφορά το μέλλον και τα όνειρα των νέων παιδιών.

Γι αυτό και, αν και κατανοώ, τις δυσκολίες που .........

προκύπτουν από την απεργία της ΑΔΕΔΥ, στις 20/5, ευελπιστώ ότι η ΟΛΜΕ με το αίσθημα ευθύνης που τη διακρίνει, θα θεωρήσει ως προσωπικό ασφαλείας τους καθορισμένους επιτηρητές, προκειμένου να διεξαχθούν ομαλά οι εξετάσεις για τα εσπερινά λύκεια, που είναι προγραμματισμένες εκείνη την ημέρα.

Αντίδραση της Νάντιας Γιαννακοπούλου για τον Επικούρειο Απόλλωνα

Την έντονη αντίδρασή της εξέφρασε η βουλευτής Μεσσηνίας Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου στον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γιάννη Ραγκούση, στον Υφυπουργό κ. Γεώργιο Ντόλιο και στον Γενικό Γραμματέα του ίδιου Υπουργείου κ. Δημήτριο Στεφάνου για όσα συνέβησαν χτες στο ναό του Επικούρειου Απόλλωνα από κατοίκους της ορεινής Ηλείας.

Πιο συγκεκριμένα, η κ. Γιαννακοπούλου στην επικοινωνία που είχε με το σύνολο της ηγεσίας του Υπουργείου, εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία της για την κατάληψη του μνημείου και την δημοσίευση στον τύπο ανακριβών στοιχείων όπου γίνεται αναφορά στον ναό του Επικούρειου Απόλλωνα ως γεωγραφικό τμήμα του νομού Ηλείας.

Η Βουλευτής Μεσσηνίας τόνισε χαρακτηριστικά ότι ...........

«επιχειρείται λάθρα η υπαγωγή μέσω ʽʽΚαλλικράτηʼʼ του ιστορικού μνημείου, από τη Μεσσηνία στην Ηλεία. Η κίνηση αυτή έρχεται σε συνέχεια της έντονης διαμαρτυρίας μου, σχετικά με την ανακριβή ένδειξη στον χωροταξικό χάρτη του ʽʽΚαλλικράτηʼʼ του Δήμου Ζαχάρως του Νομού Ηλείας, ως Δήμος Επικούρειου Απόλλωνα».

Εκλογές στον Σύλλογο Μεσσήνιων Φοιτητών [ ΣΥΜΕΦ ]

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 25 ΜΑΙΟΥ 2010 ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΕΣΣΗΝΙΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ.

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΚΑΝΙΓΓΟΣ 27 ΣΤΟΝ 5ο ΟΡΟΦΟ (ΑΘΗΝΑ) ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ 08.00ΠΜ ΕΩΣ 15.00ΜΜ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ:
ΜΕΣΩ E-MAIL ΣΤΟ symef@yahoo.gr
ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟ ΤΗΛ. 6977468361 ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

* ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΘΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΜΑΙΟΥTo DVD της Ντούβλη στα περίπτερα.

Στα περίπτερα πωλείται από σήμερα το DVD της Μαριάνας Ντούβλη.

Μια πρώτη γεύση από το concept του «Sex and the City in Athens» -όπως θα λέγεται το «πόνημα»- δίνει το εξώφυλλο: η Μαριάνα με φωσφωριζέ φούξια νύχι, με άβαφη ρίζα τουλάχιστον 2 μηνών και guest ένα πούρο ναααα (με το συμπάθιο).

Κι αν η Τζούλια αρκέστηκε στον ένα, τον «μεγάλο» Ίαν Σκοτ, η Μαριάννα μάζεψε... κομπανία: τον 30χρονο Ζαφείρη, τον 37χρονο Δημήτρη, τον Tony Carrera (αυτός είχε ξεμείνει από της Τζούλιας το DVD) και την Βίβιαν Ιωακείμ.

Σε ρόλο - έκπληξη θα δούμε το... πούρο, το οποίο η Μαριάννα κρατά .........

καματωτά καμαρωτά και «ζαχαρώνει» τα 20 εκατοστά του. Σαμπάνια δεν θα έχει -σε μπουκάλι τουλάχιστον- γιατί την πρόλαβε άλλη!

Η νέα πρωταγωνίστρια, πάντως, έχει ήδη τονίσει πως γύρισε το πορνό DVD για... το παιδί της! Αμάρτησε η έρμη η μάνα, αλλά τι να κάνει; Στα ύψη έχουν φτάσει τα έξοδα για να αναθρέψεις τα βλαστάρια σου την σήμερον ημέρα!

Όταν βλέπεις ένα ωραίο κουτί με μια φάλαινα μέσα, καταλαβαίνεις ότι το μοναδικό που σου προκαλεί είναι λύπη», σχολίασε ο Μένιος Φουρθιώτης και διέψευσε τις φήμες ότι αναλαμβάνει το μανατζεριλίκι και της Ντούβλη.

Θα πέσουν κεφάλια με την νέα τσόντα -να το δείτε- και οι δύο ξανθιές θα αρχίσουν τις κόντρες για το ποιά έκανε καλύτερα το αχ και το βαχ ή ποιά είχε τις καλύτερες πόζες και στάσεις...

Άσε που οι φήμες λένε πως ο Μένιος θα πρωταγωνιστήσει στην πρώτη gay ταινία, κάτι που ο ίδιος απέφυγε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει...

Δείτε το πρώτο σχόλιο

ΜΗΝΥΜΑ ΝΟΜΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Ο Νομάρχης Μεσσηνίας κ. Δημήτρης Δράκος, με την ευκαιρία της έναρξης των Πανελλήνιων Εξετάσεων των μαθητών – υποψηφίων, για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της χώρας μας, εξέδωσε το ακόλουθο μήνυμα:

«Αγαπητά μας παιδιά,
Η έναρξη των Πανελλαδικών εξετάσεων σηματοδοτεί έναν σημαντικό αγώνα στο στίβο των επιδιώξεών σας για ένα καλύτερο μέλλον. Γνωρίζετε ότι κάθε στόχος, για να πετύχει, χρειάζεται όραμα, σκληρή προσπάθεια, δράση, χρειάζεται άμιλλα και δημιουργικότητα.

Είμαι βέβαιος, ότι με την βοήθεια των γονιών σας και των ........

δασκάλων σας, έχετε κατανοήσει αυτήν την αδήριτη πραγματικότητα και με την βοήθειά τους βελτιώνετε συνεχώς το πεδίο των γνώσεών σας καθώς και τα πνευματικά και ψυχικά σας χαρίσματα.

Στις δύσκολες στιγμές που διανύει η χώρα, με κίνδυνο την απαξίωση κάθε έννοιας δικαίου, η αισιοδοξία και το αγωνιστικό ήθος σας, μας κάνουν περήφανους, μας συγκινούν, μας δίνουν ελπίδα για την επόμενη μέρα.

Σε εσάς, η πολιτεία και η αυτοδιοίκηση οφείλει να επενδύσει πολλά και να στηρίξουν την προσπάθειά σας.
Το δικό μας καθήκον είναι να εργασθούμε με τρόπο οργανωμένο και συστηματικό, για την δημιουργία των προϋποθέσεων που απαιτούνται, ώστε να αποκατασταθείτε επαγγελματικά στον τόπο σας, με την ολοκλήρωση των σπουδών σας.

Εύχομαι σε όλους εσάς τους Μεσσήνιους μαθητές και μαθήτριες αλλά και σε κάθε γονιό, καλή δύναμη, πολλή ψυχραιμία και καλή επιτυχία. Οι πόρτες μας είναι πάντα ανοιχτές, για τις αγωνίες και τα όνειρά σας».

Νομάρχης Μεσσηνίας
Δημήτρης Δράκος

Ευχετήριο μήνυμα Νάντιας Ι. Γιαννακοπούλου για τις πανελλαδικές εξετάσεις

Η βουλευτής Μεσσηνίας Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου εύχεται ολόψυχα σε όλες τις υποψήφιες και τους υποψήφιους συμπατριώτες μας να προσέλθουν στις πανελλαδικές εξετάσεις που αρχίζουν αύριο με ψυχραιμία και νηφαλιότητα, προϋποθέσεις απαραίτητες μετά τη γνώση για την επιτυχία τους.

Καλή δύναμη στους ίδιους, στις οικογένειές τους και στους καθηγητές τους που μοιράζονται τη αγωνία τους.

Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου

Βουλευτής ΠΑΣΟΚ ΜεσσηνίαςΜεσσηνιακές εφημερίδες της 14ης Μαΐου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.


Πέμπτη, 13 Μαΐου 2010

Ισχυρή έκρυξη στον Κορυδαλλό. Η στιγμή του ΜΠΑΜ [ VIDEO ]

Ισχυρή έκρηξη βόμβας σημειώθηκε έξω απο τις φυλακές κορυδαλλού στις 22:12 χθες το βράδυ.
Επι τόπου έχουν σπεύσει δυνάμεις της αστυνομίας και της αντιτρομοκρατικής.

Δείτε το video με την στιγμή της έκρηξης.
Πηγή: News24Plus

Ισχυρότατη έκρηξη στον Κορυδαλλό έξω από τις φυλακές.

- Επίδειξη ισχύος τρομοκρατών έξω από την καλύτερα φυλασσόμενη φυλακή της χώρας - Κρατούνται ομοϊδεάτες τους
- Υπάρχουν και πάλι αθώα θύματα - Τραυματίας μία γυναίκα μέσα στο σπίτι της
- Το γύρο του κόσμου έκανε η είδηση της έκρηξης.

Ισχυρότατη έκρηξη έξω από τις γυναικείες φυλακές του Κορυδαλλού σημειώθηκε στις 22:12 χθες το βράδυ, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό γυναίκας από τα θραύσματα γυαλιών της μπαλκονόπορτας του σπιτιού της.
Η γυναίκα βρίσκοταν στο διαμέρισμά της και ........

παρακολουθούσε την κινητοποίηση της αστυνομίας και όταν εξερράγη ο μηχανισμός τραυματίστηκε, κάτι που δείχνει ότι οι τρομοκράτες για άλλη μία φορά απέδειξαν ότι δεν έχουν πρόβλημα να αφήνουν πίσω τους θύματα και τραυματίες.

Στις 21:47 άγνωστος είχε προβεί σε δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία και στον τηλεοπτικό σταθμό Άλτερ. «Σε 27 λεπτά θα εκραγεί βόμβα έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού, στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη απέναντι από τον αριθμό 199. Εκκενώστε τις πολυκατοικίες, δεν είναι φάρσα» φαίνεται να είπε ο άγνωστος.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έφθασαν εκεί και χτυπώντας τα κουδούνια των πολυκατοικιών επιχειρούσαν την εκκένωσή τους από τους ενοίκους. Η βόμβα ήταν τοποθετημένη σε κάδο απορριμμάτων μέσα σε σακβουαγιάζ, κοντά στον μαντρότοιχο των γυναικείων φυλακών.

Αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας εκτιμούσαν ότι η βομβιστική επίθεση ήταν έργο της «Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς-Αντάρτικη Ομάδα Τερροριστών» χωρίς όμως να αποκλείουν κάποια άλλη τρομοκρατική ονομασία.
Σύμφωνα με τους αξιωματικούς τους τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών οι βομβιστές χρησιμοποίησαν 10 κιλά εκρηκτικής ύλης. Σχηματίστηκε μεγάλος κρατήτας και υπάρχουν αρκετές υλικές ζημιές σε τζαμαρίες στα γύρω κτίρια.

Η έκρηξη βόμβας στον Κορυδαλλό που φυλάσσεται τόσο καλά με εσωτερική και εξωτερική φρούρηση αποτελεί αδιαμφισβήτητα μία επίδειξη ισχύος των τρομοκρατών μετά τις συλλήψεις μελών του Επαναστατικού Αγώνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις φυλακές Κορυδαλλού βρίσκονται ο Νίκος Μαζιώτης και ο Σαράντος Νικητόπουλος.

Πηγή: Νewsit

Επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες στη ΔΕΗ από τις 25 Μαΐου

Επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες από τα ξημερώματα της Τρίτης 25 Μαίου αποφάσισε σήμερα η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για το ασφαλιστικό.

Η ΓΕΝΟΠ κάνει λόγο για "άνευ προηγουμένου επίθεση από την μεριά της Κυβέρνησης που εκτός του ότι έχει παραδοθεί στις πιέσεις των αγορών (και πετσοκόβει κάθε λαϊκή κατάκτηση βάζοντας τα συνήθη υποζύγια να πληρώσουν για την κρίση που δημιούργησαν όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις και ιδιαίτερα της ΝΔ που θα καταγραφεί στα διεθνή χρονικά ως η πιο ανεύθυνη Κυβέρνηση) δεν τηρεί και το λόγο της.

Η ΓΕΝΟΠ υποστηρίζει ότι με το νομοσχέδιο για .......

το ασφαλιστικό επιχειρείται ευθεία και μόνιμη παρέμβαση στην αυτονομία του ασφαλιστικού φορέα (ΟΑΠ-ΔΕΗ) και, επιπλέον, αγνοείται ότι η περιουσία του ταμείου σύμφωνα με την τελευταία αναλογιστική μελέτη ανέρχεται σε 11,9 δισ. ευρώ.

Πηγή: Newsit

Απεργία της ΟΛΜΕ στις 20 Μαΐου

Να συμμετάσχουν στην 24ωρη γενική απεργία που κήρυξαν η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ την Πέμπτη 20/5, με αιχμή το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς το ΔΣ της ΟΛΜΕ

«Απεργούμε από κάθε εκπαιδευτική διαδικασία που είναι προγραμματισμένη εκείνη την ημέρα (όπως ενδοσχολικές εξετάσεις, εργασίες στα βαθμολογικά κέντρα, Πανελλαδικές Εξετάσεις των τελειοφοίτων των εσπερινών λυκείων κάθε τύπου κ.λπ.), σημειώνει στην ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ.

Επισημαίνει, ωστόσο, πως «δεδομένου ότι η ..........

ομοσπονδία δεν επιθυμεί να υπάρξουν αρνητικές συνέπειες λόγω της γενικής απεργίας σε σκληρά εργαζόμενους μαθητές, καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να αναβάλει τις προγραμματισμένες για εκείνη την ημέρα Πανελλαδικές Εξετάσεις των εσπερινών λυκείων. Σε διαφορετική περίπτωση η ευθύνη για τις συνέπειες θα βαρύνουν το υπουργείο Παιδείας».

Πηγή: Ναυτεμπορική

Και η ΟΤΟΕ απεργεί στις 20/5

Και η ΟΤΟΕ θα απεργήσει στις 20/5, συμμετέχοντας έτσι στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Έτσι ανακοίνωσε μετά τη σημερινή της συνεδρίαση με θέμα τις εξελίξεις στο Ασφαλιστικό.

Η ΟΤΟΕ, εκτιμά ότι «το ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης ανατρέπει το χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης στο σύνολό της και στην ουσία δημιουργεί δυσβάσταχτους όρους επιβίωσης για τους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους, αλλά και για τις επόμενες γενιές, ενώ παράλληλα υποβαθμίζει σημαντικά και τους κλάδους υγείας με ανοιχτά τα θέματα της περιουσίας τους και των παροχών υγείας».

Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ αποφάσισε τη σύγκληση του Γενικού Συμβουλίου την ........

προσεχή Δευτέρα (17 Μαΐου), προκειμένου να παρθούν αποφάσεις κλιμάκωσης των αγωνιστικών κινητοποιήσεων εντός, αλλά και εκτός του προγραμματισμού δράσης της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Πηγή: Star.gr

Στα μανταλάκια το DVD της Ντούβλη

Μετά το «απαγορευμένο» της Τζούλιας, έρχεται το DVD της Ντούβλη, που θα κρεμαστεί στα μανταλάκια αύριο, Παρασκευή!
Μια πρώτη γεύση από το concept του «Sex and the City in Athens» -όπως θα λέγεται το «πόνημα»- δίνει το εξώφυλλο: η Μαριάνα με φωσφωριζέ φούξια νύχι, με άβαφη ρίζα τουλάχιστον 2 μηνών και guest ένα πούρο ναααα (με το συμπάθιο).

Κι αν η Τζούλια αρκέστηκε στον ένα, τον «μεγάλο» Ίαν Σκοτ, η Μαριάννα μάζεψε... κομπανία: τον 30χρονο Ζαφείρη, τον 37χρονο Δημήτρη, τον Tony Carrera (αυτός είχε ξεμείνει από της Τζούλιας το DVD) και την Βίβιαν Ιωακείμ.

Σε ρόλο - έκπληξη θα δούμε το... πούρο, το οποίο η Μαριάννα κρατά .........

καματωτά καμαρωτά και «ζαχαρώνει» τα 20 εκατοστά του. Σαμπάνια δεν θα έχει -σε μπουκάλι τουλάχιστον- γιατί την πρόλαβε άλλη!

Η νέα πρωταγωνίστρια, πάντως, έχει ήδη τονίσει πως γύρισε το πορνό DVD για... το παιδί της! Αμάρτησε η έρμη η μάνα, αλλά τι να κάνει; Στα ύψη έχουν φτάσει τα έξοδα για να αναθρέψεις τα βλαστάρια σου την σήμερον ημέρα!

Όταν βλέπεις ένα ωραίο κουτί με μια φάλαινα μέσα, καταλαβαίνεις ότι το μοναδικό που σου προκαλεί είναι λύπη», σχολίασε ο Μένιος Φουρθιώτης και διέψευσε τις φήμες ότι αναλαμβάνει το μανατζεριλίκι και της Ντούβλη.

Θα πέσουν κεφάλια με την νέα τσόντα -να το δείτε- και οι δύο ξανθιές θα αρχίσουν τις κόντρες για το ποιά έκανε καλύτερα το αχ και το βαχ ή ποιά είχε τις καλύτερες πόζες και στάσεις...

Άσε που οι φήμες λένε πως ο Μένιος θα πρωταγωνιστήσει στην πρώτη gay ταινία, κάτι που ο ίδιος απέφυγε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει...
Πηγή: Star

Αντιδρά ο Μπρεδήμας για την συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Επικούρειο Απόλλωνα

Με κατεπείγουσα ερώτηση κατέθεσε σήμερα ο Νομαρχιακός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας του Νομαρχιακού συμβουλίου θεόδωρος Μπρεδήμας που αντιδρά στην διαμαρτυρία των Ηλειών που έχουν κάνει στον ναό του Επικούρειου Απόλλωνα διεκδικώντας Δήμο Επικούρειου Απόλλωνα στην περιοχή τους.

Την όλη ενέργεια ο κος Μπρεδήμας αναφέρει ως "παράβασιν κάθε αρχής και έννοιας ΔΙΚΑΙΟΥ, παραβιάζουν κατάφωρα τον Ποινικό Νόμο και καθίστανται αυτομάτως καταπατητές των αρχών της εννόμου τάξεως."
Και καταλήγει λέγοντας: ΓΙΑΤΙ λοιπόν αντίστοιχα και το παγκόσμιας ακτινοβολίας Μνημείο που είναι ο Επικούριος (ευρισκόμενος εντός των ορίων της Μεσσηνίας) δεν απολαμβάνει της και εκ του Συντάγματος προβλεπόμενης αρχής της ίσης Μεταχείρισης;

Ολόκληρη η ερώτηση Μπρεδήμα αναφέρει: ........

Προς τον Νομάρχη Μεσσηνίας Δημ. Δράκο

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΡΩΤΗΣΗ

Του νομαρχιακού συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας Θεοδώρου Π. Μπρεδήμα σχετικά με την επιχειρούμενη κατάληψη του παγκοσμίου ενδιαφέροντος μνημείου του Ναού του Επικούριου Απόλλωνος και υπαγωγή του στην Ηλεία καίτοι ευρίσκεται εντός των ορίων του Δήμου Είρας του νομού Μεσσηνίας.

(Δια του προέδρου του Ν. Σ. κ. Χρ. Παναγιωτόπουλου)

κ. Νομάρχη
Έκπληκτοι οι Μεσσήνιοι πολίτες παρακολουθούν αγανακτισμένοι την αυτοδικία που συντελείται εντός των ορίων του Δήμου Είρας του νομού Μεσσηνίας δια της επιχειρούμενης κατάληψης του Ναού του Επικούρειου Απόλλωνος από Ηλείους οι οποίοι αυτογνωμόνως και κατά παράβασιν κάθε αρχής και έννοιας ΔΙΚΑΙΟΥ, παραβιάζουν κατάφωρα τον Ποινικό Νόμο και καθίστανται αυτομάτως καταπατητές των αρχών της εννόμου τάξεως.
Ήδη πληροφορούμεθα, ότι όσον εσείς όσον και ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Αδαμόπουλος, προέβηκατε στις ανάλογες καταγγελίες προς τις αρμόδιες διοικητικές και εισαγγελικές αρχές.

Πέραν όμως, των ως άνω ενέργειών σας, θα πρέπει να προβείτε κατεπειγόντως σε σχετικό διάβημα προς την ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και τον ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ, ως εγγυητή της Νομιμότητας στη Χώρα για την προστασία ενός Μνημείου που σεβάστηκαν οι αιώνες και είναι παγκόσμιας ακτινοβολίας.
Οι ισχυρισμοί των άσχετων «φιλολογούντων» ότι ο προκείμενος Ναός ανήκει εις όλον τον Κόσμον απαντάμε ότι και η Αρχαία Ολυμπία είναι Παγκόσμιο Μνημείο αλλά δικαιωματικά και σωστά οι Ήλειοι την αναφέρουν ως ευρισκόμενη ΕΝΤΟΣ των ορίων τους. ΓΙΑΤΙ λοιπόν αντίστοιχα και το παγκόσμιας ακτινοβολίας Μνημείο που είναι ο Επικούριος (ευρισκόμενος εντός των ορίων της Μεσσηνίας) δεν απολαμβάνει της και εκ του Συντάγματος προβλεπόμενης αρχής της ίσης Μεταχείρισης;
Επίσης ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ οι Βουλευτές Μεσσηνίας, να μας ενημερώσουν σε ποιες ενέργειες προέβησαν για την αποκατάσταση της νομιμότητας. ΔΙΟΤΙ, επί του θέματος θα υπάρξει συνέχεια.

Εν όψει όλων αυτών και όσων θα αναφέρουμε κατά την συζήτηση της παρούσας
ΡΩΤΑΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΑΡΧΗ
1) Αν προτίθεται να μας ενημερώσει και
2) Σε ποιες πρόσθετες ενέργειες πρόκειται να προβεί η ΝΑΜ μετά του Δημάρχου Είρας. Και τούτο διότι δοκιμάζεται η πολιτική αξιοπιστία και του αρμόδιου Υπουργού Πολιτισμού και της Δικαιοσύνης η οποία είναι το οχυρό της Δημοκρατίας

Καλαμάτα 13-5-2010

Ο ΕΡΩΤΩΝ
(Θ. Π. ΜΠΡΕΔΗΜΑΣ)

ΣΧΟΛΙΟ
ΚΕ Μπρεδήμα, μια ένσταση. Ο ναός του επικούρειου Απόλλωνα ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΑΝΗΚΕ στην Μεσσηνία. Μην μας αποκαλούν ανιστόρητους χωρίς λόγο.
ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΑΝΗΚΕ, ΑΝΗΚΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ.


Οι πρώτοι πίνακες μοριοδότησης από ΟΑΕΔ

Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ανακοινώνει ότι την Παρασκευή 14/05/2010 και ώρα 14:00 θα αναρτηθούν οι πρώτοι πίνακες μοριοδότησης των Περιφερειακών Διευθύνσεων Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης, Ηπείρου, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και των Υπηρεσιών Φθιώτιδος, Κοζάνης, Αρκαδίας, Ροδόπης, Κυκλάδων, Δωδεκανήσου, Λέσβου, με βάση δικαιολογητικά υποψηφίων για τις θέσεις εργασίας της προκήρυξης του Δημοσίου τομέα, έτους 2008, του Ν.2643/98, στις έδρες των επιτροπών καθώς και στην ιστοσελίδα του Οργανισμού http://www.oaed.gr.

Η ημερομηνία ανακοίνωσης των πινάκων των .........

Επιτροπών: 1.Αττικής & Νήσων 2. Θεσσαλίας & 3. Πελοποννήσου, θα γνωστοποιηθεί με νέο δελτίο τύπου.

Ολυμπιακός: Από βαριά έως... εξοντωτική η καμπάνα!

Από βαριά έως... εξοντωτική αναμένεται να είναι η τιμωρία της έδρας του Ολυμπιακού ύστερα από όλα όσα προηγήθηκαν και ακολούθησαν τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ για την 4η αγωνιστική των πλέι οφ. Το πιθανότετο είναι ότι κινδυνεύει να του επιβληθεί ποινή από δύο έως τέσσερις αγωνιστικές, ενώ ο πειθαρχικός κώδικας της ΕΠΟ προβλέπει για τέτοιου είδους επεισόδια ακόμα και αφαίρεση βαθμών, έως και αποβολή από το πρωτάθλημα!

Ο τραυματισμός του φροντιστή του ΠΑΟΚ εντός του αγωνιστικού χώρου πριν από την έναρξη του ματς μπορεί να επιφέρει στον Ολυμπιακό βαρύτατο πρόστιμο και σύμφωνα με το άρθρο 19 παρ. 2 και 3 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ μπορεί να επιφέρει αφαίρεση βαθμών ή και αποβολή από το πρωτάθλημα.
Το τελευταίο σενάριο βέβαια είναι ακραίο και ..........

απίθανο να πραγματοποιηθεί, αλλά η αθλητική νομοθεσία το προβλέπει.

Επειδή το πρωτάθλημα βρίσκεται στα πλέι οφ, η αποβολή ή η αφαίρεση βαθμών -που στην πρώτη περίπτωση μπορεί να σημάνει και την απώλεια του ευρωπαϊκού εισιτηρίου- είναι από τα πλέι οφ, αλλά και η περίπτωση αυτή θεωρείται εξαιρετικά απίθανη.

Το πιο πιθανό λοιπόν είναι η τιμωρία της έδρας του Ολυμπιακού από δύο έως τέσσερις αγωνιστικές στο επόμενο πρωτάθλημα, σύμφωνα με το άρθρο 15 του Πειθαρχικού Κώδικά της ΕΠΟ. Ο Ολυμπιακός κινδυνεύει με αυτή την τιμωρία, αφού είναι υπότροπος από την τιμωρία της έδρας του στο ματς με την Καβάλα.

Όλα θα εξαρτηθούν από τις εκθέσεις διαιτητή (γράφει στο φύλλο αγώνα όλα όσα έγιναν εντός του αγωνιστικού χώρου), παρατηρητή και αστυνομίας, που αναμένεται να είναι άκρως επιβαρυντικές και βεβαίως από την κρίση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Superleague που αναμένεται να καλέσει την ερχόμενη Τρίτη σε απολογία τον Ολυμπιακό.

Στα ύψη η ανασφάλιστη εργασία παραδέχεται ο Α. Λοβέρδος

Στο 25% ανέρχεται η ανασφάλιστη εργασία σύμφωνα με τα αποτελέσματα 22.000 ελέγχων του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και του ΙΚΑ, κατά το τρίμηνο Φεβρουάριος-Απρίλιος του τρέχοντος έτους, όπως ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Φώτη Κουβέλη.

Ο υπουργός παραδέχθηκε την υποστελέχωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας λόγω αφενός της αποχώρησης της εργαζομένων στα προγράμματα σταζ και συνταξιοδοτήσεων και αφετέρου της απαγόρευσης προσλήψεων.
Παρ’ όλα αυτά, είπε, οι έλεγχοι ανέδειξαν .......

προβλήματα στη «μαύρη» ανασφάλιστη εργασία που εν τέλει θα βοηθήσουν στην αύξηση των εισφορών κατά 4%.

Ο υπουργός είπε ότι με δεδομένη την κακή κατάσταση στον τομέα της στελέχωσης των υπηρεσιών ευελπιστεί να προηγηθεί το υπουργείο και οι υπηρεσίες που εποπτεύει από τις μετατάξεις που θα γίνουν από την πρώην Ολυμπιακή και την Ολυμπιακό Χωριό Α.Ε., αλλά και τους οργανισμούς του δημοσίου που θα καταργηθούν.

Ο ερωτών βουλευτής Φώτης Κουβέλης είπε ότι η απουσία των υπηρεσιών του Σ.ΕΠ.Ε. στις σημερινές συνθήκες εργασιακών σχέσεων συνηγορεί στη δημιουργία ενός ζοφερού τοπίου.

Εκτός αυτού ο κ. Κουβέλης επισήμανε μη λειτουργία των Κέντρων Πρόληψης Επαγγελματικού Κινδύνου, αλλά και πολλά κενά στις Κοινωνικές Επιθεωρήσεις, ενώ κάλεσε τον υπουργό να προχωρήσει γρήγορα στις μετατάξεις.

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Ο ΠΑΟΚ στο Champions League, ξύλο στο Καραϊσκάκη

Πεδίο μάχης θύμισε χθες το «Γ. Καραϊσκάκης», ενώ σε αρένα μετατράπηκε ο χώρος μέσα στη φυσούνα καθώς επακολούθησαν συμπλοκές μεταξύ ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων. Έγιναν συμπλοκές μεταξύ των ΜΑΤ και εξαγριωμένων οπαδών του Ολυμπιακού, έσπασαν καθίσματα, προκλήθηκαν ζημιές στο γήπεδο.

Η ήττα από τον ΠΑΟΚ προκάλεσε την οργή των οπαδών του Ολυμπιακού. Ο σκόρερ Βλάνταν Ιβιτς που δέχτηκε πλαστικά μπουκάλια την ώρα που πήγε να καθήσει στον πάγκο (92΄), πέταξε ένα μπουκάλι προς το μέρος των φιλάθλων. Το ποτήρι της οργής ξεχείλισε! Οι οπαδοί του Ολυμπιακού τα έβαλαν με τη διοίκηση και τους ποδοσφαιριστές. Τα συνθήματα έπεσαν βροχή: «Ερνέστο Βαλβέρδε», «κοίτα πώς κατάντησες τον Ολυμπιακό».

Μία διμοιρία των ΜΑΤ έκανε την εμφάνισή της στις εξέδρες πάνω από τον πάγκο του Ολυμπιακού. Αμέσως μετά τη λήξη οι παίκτες του ΠΑΟΚ έτρεξαν στα αποδυτήρια, ενώ οι Γκαρσία, Τσιρίλο, Βιτόλο παρέμειναν στη σέντρα και πανηγύρισαν τη νίκη. Οταν όμως κατευθύνθηκαν προς τη φυσούνα, ο ...........

Γκαρσία σήκωσε τις γροθιές του, ο Ντουντού κλώτσησε με δύναμη την μπάλα προς το μέρος του Ουρουγουανού αμυντικού μέσου. Ακολούθησαν συμπλοκές παικτών. Οι Ντουντού, Μήτρογλου, Γ. Παπαδόπουλος, Γκαλίτσιος επιτέθηκαν στον Γκαρσία. Ο Ουρουγουανός ανταπέδωσε με γροθιές. Ο Ιβιτς μπήκε στη μάχη και τον ακολούθησε ο Ρ. Μπράβο. Για λίγα λεπτά ο χώρος μέσα στη φυσούνα θύμιζε αρένα. Ο Σάντος και οι συνεργάτες τράβηξαν τους ποδοσφαιριστές τους στ΄ αποδυτήρια και τα επεισόδια πήραν τέλος. Με καθυστέρηση πέρασαν τη φυσούνα ο Δαλούκας και οι συνεργάτες του. Τα μπουκάλια προς το μέρος τους έπεσαν βροχή.

Οι μάχες συνεχίστηκαν στις έξέδρες του Καραϊσκάκη. Η Αστυνομία έφερε ενισχύσεις με διμοιρίες ΜΑΤ. Οι ανεγκέφαλοι οπαδοί όρμησαν με μανία προς τους άνδρες των ΜΑΤ στις εξέδρες, κάτω από τα δημοσιογραφικά θεωρεία. Επεσε άγριο ξύλο! Χτυπήθηκαν άνδρες των ΜΑΤ και οπαδοί του Ολυμπιακού. Οι συμπλοκές διήρκεσαν περίπου 15 λεπτά. Η Αστυνομία έκανε χρήση χημικών και οι φίλοι του Ολυμπιακού αποχώρησαν αρον αρον από το γήπεδο. Τα επεισόδια μικρής έκτασης συνεχίστηκαν στο κεντρικό πάρκινγκ. Ο επίσημος Ολυμπιακός καταδίκασε τα επεισόδια και έβαλε φίμωτρο στους ποδοσφαιριστές. Απαγορεύτηκαν μέχρι το τέλος της σεζόν οι δηλώσεις. Στέλεχος της διοίκησης υποστήριξε: «Καταλαβαίνουμε τον κόσμο. Είναι λογικό να έχει παράπονα. Ο Ολυμπιακός ήταν πρώτος τόσα χρόνια με πρόεδρο τον Σωκράτη Κόκαλη. Το ίδιο θα γίνει τα επόμενα χρόνια».

ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ

Στο μεταξύ, ξύλο έπεσε στη διάρκεια της προθέρμανσης των γκολκίπερ του ΠΑΟΚ. Πρωταγωνιστής ήταν ο φροντιστής των φιλοξενούμενων Γιασέρ Ζέινο και οπαδοί του Ολυμπιακού οι οποίοι εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο! Το περιστατικό άρχισε όταν οπαδός του Ολυμπιακού μπήκε στο τερέν και πήρε την μπάλα που έκαναν την προθέρμανση οι τερματοφύλακες του ΠΑΟΚ Κώστας Χαλκιάς και Ντάριο Κρέσιτς. Αμέσως ο φροντιστής του Δικεφάλου του Βορρά Ζέινο έτρεξε για να πάρει την μπάλα, έπιασε τον ανεγκέφαλο οπαδό και ήρθαν στα χέρια. Από τη θύρα 7 πήδηξαν στο τερέν τρεις οπαδοί. Γρονθοκόπησαν τον Σύρο φροντιστή, ο οποίος προσπάθησε να ανταποδώσει. Οι άνδρες ασφαλείας του γηπέδου έβαλαν τάξη κατόπιν εορτής. Ο Ζέινο οδηγήθηκε ζαλισμένος στ΄ αποδυτήρια του ΠΑΟΚ. Ο υπεύθυνος ασφαλείας της ΠΑΕ Ολυμπιακός Γιάννης Τσιρώνης πήγε προς το μέρος της θύρας 7 για να ηρεμήσει τα πνεύματα και άκουσε τις έντονες αποδοκιμασίες των οργανωμένων ερυθρόλευκων οπαδών.

●●● Τέλος τα πλέι οφ για τον Μαρέσκα. Ο Ιταλός συμπλήρωσε 10 κίτρινες κάτρες και θα χάσει τους δύο αγώνες με Αρη και ΑΕΚ. Με καμπάνα από μια έως τρεις αγωνιστικές κινδυνεύει ο Ολοφ Μέλμπεργκ για την κόκκινη κάρτα που πήρε χθες από τον Δαλούκα. Για το ματς με τον Αρη τιμωρημένος είναι ο Τοροσίδης, ενώ στη συνάντηση με ην ΑΕΚ θα απουσιάσουν οι Νουντού, Λούα Λούα.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Πρεμιέρα αύριο για τις πανελλαδικές

Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας ανοίγει αύριο η αυλαία των πανελλαδικών εξετάσεων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Συνολικά 92.882 υποψήφιοι προσέρχονται το πρωί της Παρασκευής στα εξεταστικά κέντρα όλης της χώρας διεκδικώντας μία θέση στα ελληνικά ΑΕΙ και ΤΕΙ, η εισαγωγή στα οποία αναμένεται από φέτος ευκολότερη, καθώς το υπουργείο Παιδείας κατάργησε τη βάση του 10.

Η εξέταση κάθε μαθήματος θα ξεκινά στις 8:00 π.μ. Οι .......

υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 07.30 π.μ.

Με βάση τη σχετική Υπουργική Απόφαση, οι θέσεις εισακτέων για το ακαδ. έτος 2010-2011 ανέρχονται:

α) Στα Πανεπιστήμια και στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες της χώρας σε 40.750.

β) Στα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπ/σης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.) και στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης σε 43.940.

Οι πανελλαδικές εξετάσεις θα διαρκέσουν δύο εβδομάδες και θα ολοκληρωθούν στις 31 Μαΐου, με την εξέταση των υποψηφίων στο μάθημα επιλογής Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον άξονα Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στο νέο αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας, στην κατεύθυνση προς Καλαμάτα, από το 132,7 χλμ. έως το 135,7 χλμ., για την ασφαλή εκτέλεση του έργου «αυτοκινητόδρομος Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα και κλάδος Λεύκτρο - Σπάρτη (υπό κατασκευή και σύνδεση σηράγγων Στέρνας)».

Συγκεκριμένα, από τις 7 το πρωί της Παρασκευής .......

14/5, έως τις 9 το βράδυ της Πέμπτης 20/5 θα γίνει ολικός αποκλεισμός της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας.

Δράκος: Nα μην γίνει χαμενη ευκαιρία ο «Καλλικράτης»

«Ζητάμε, ο 'Καλλικράτης' να πάρει τις σωστές του διαστάσεις, γιατί, έτσι όπως διαμορφώνεται, αποτελεί μια - κατά την άποψή μας - χαμένη ευκαιρία. Μια χαμένη ευκαιρία να ενισχυθεί η περιφερειακή δημοκρατία και ο ρόλος της δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης και θεσμικά και οικονομικά».

Αυτο τονίζει ο Πρόεδρος της ΕΝΑΕ Δημήτρης Δράκος στην επιστολή που απέστειλε σήμερα στον Υπουργό Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γ. Ραγκούση με θέμα «Οικονομικές και επιχειρησιακές ελλείψεις του Προγράμματος Καλλικράτης».

Ο κ. Δράκος στην επιστολή του αφού παρουσιάζει αναλυτικά ..........

τις οικονομικές και επιχειρησιακές ελλείψεις τονίζει μεταξύ άλλων: «είναι ορατός ο κίνδυνος να περιέλθουμε στη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρισκόμασταν ως το 2004, καθώς αφενός οι πόροι που προβλέπει το νομοσχέδιο υπολείπονται σημαντικά των πόρων που έχουμε κατόπιν εμπεριστατωμένης μελέτης υπολογίσει ότι απαιτούνται κατ’ ελάχιστον για να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις που αναλαμβάνουμε και, αφετέρου, δεν καλύπτουν τις πρόσθετες αρμοδιότητες, τη μισθοδοσία του προσωπικού, το κόστος των νέων επιτροπών και οργάνων που δημιουργούνται - και των οποίων τη χρησιμότητα εμείς αμφισβητούμε - και, γενικότερα, όλα εκείνα τα οποία μετακυλίονται από τον κρατικό προϋπολογισμό στις Περιφέρειες. Αφού η φορολογική αποκέντρωση που μας υποσχεθήκατε εξακολουθεί να παραμένει ζητούμενο, ενώ οι υπόλοιποι πόροι που ως σήμερα εισπράτταμε απευθείας - κυρίως τέλη, πρόστιμα κλπ. - φαίνεται, από το κείμενο του νομοσχεδίου, ότι μας έχουν αφαιρεθεί!»

Και προσθέτει: «Η σοβαρότητα και η έκταση του εγχειρήματος, ιδίως μάλιστα σε αυτή την τόσο κρίσιμη περίοδο για τον τόπο μας απαιτεί, σταθερά και καλά προετοιμασμένα βήματα, με σχέδιο, αίσθημα ευθύνης και σεβασμό προς τους θεσμούς. Και απαιτεί συγκεκριμένες δεσμεύσεις και σαφείς απαντήσεις από το Υπουργείο Εσωτερικών αλλά και από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Διαφορετικά είναι βέβαιο ότι θεσμοθετούμε ένα Πρόγραμμα, του οποίου η βιωσιμότητα είναι εξαρχής ναρκοθετημένη»

Κατάργηση, υποβιβασμός και συγχώνευση Δημοτικών Σχολείων στην Μεσσηνία.

Δόθηκε στην δημοσιότητα από το Υπουργείο Παιδείας δια βίου μάθησης και θρησκευμάτων πίνακας με τα σχολεία που κλείνουν ή συγχωνεύονται ανά την Ελλάδα.
Την απόφαση υπογράφουν οι Υφυπουργοί Οικονομικών κος Φίλιππος Σαχινίδης και Παιδείας δια βίου μάθησης και θρησκευμάτων Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Στην απόφαση που εκδόθηκε αναφέρει:

Υποβιβάζονται από το σχολικό έτος 2010-2011 οι παρακάτω σχολικές μονάδες κατά Δ/νση και Γραφεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ως εξής:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Το 12ο Δ.Σ Καλαμάτας από δεκαθέσιο σε εννιαθέσιο.

Ενώ Καταργούνται από το σχολικό έτος 2010 - 2011 τα παρακάτω Νηπιαγωγεία κατά Διεύθυνση και Γραφείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ως εξής :

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
3ο ΓΡΑΦΕΙΟ Π.Ε.
Το Μονοθέσιο Νηπιαγωγείο Κρεμμυδίων

Η Α. Διαμαντοπούλου για τα παράνομα πτυχία

Στα ζητήματα που έθεσε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ), με το υπόμνημά της σχετικά με την εισαγγελική έρευνα για το σκάνδαλο που είχε ξεσπάσει πέρυσι για το διεθνές απολυτήριο, η υπουργός Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου, με ανακοίνωσή της διευκρινίζει, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«1) Σχετικά με την έκδοση παράνομων πτυχίων από ιδιωτικά TEE - που έλαβε χώρα επί της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας - έχει ολοκληρωθεί η πειθαρχική διαδικασία για την πλειονότητα αυτών και επιβλήθηκαν οι ποινές από τα αρμόδια Υπηρεσιακά Συμβούλια σε ιδιοκτήτες και Διευθυντές Ιδιωτικών ΤΕΕ.

2) Σχετικά με το ζήτημα της διαρροής θεμάτων, ..........

κατά τη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων του 2009, στην Καλαμάτα, η Υπουργός Παιδείας με έγγραφό της υπέβαλε ένσταση για την ποινή των 25.000 ευρώ που επιβλήθηκε στον ιδιοκτήτη, υπογραμμίζοντας ότι είναι δυσαναλόγως επιεικής και ελήφθη ύστερα από κακή εκτίμηση των παραβάσεων που διέπραξε ο εν λόγω νόμιμος εκπρόσωπος και ιδιοκτήτης.

3) Η υπόθεση του Ι.Β. που ανέκυψε πριν από ένα χρόνο απασχόλησε την εγχώρια και την διεθνή κοινή γνώμη, έχει μείζονα ηθική, εκπαιδευτική και πολιτική σημασία. Η εμπλοκή εκπαιδευτηρίων, εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών καθ’ οιονδήποτε τρόπο σε μία υπόθεση με αυτές τις διαστάσεις, εγείρει ζητήματα που αφορούν όχι μόνο τη Δικαιοσύνη και το Υπουργείο, αλλά και την κοινωνία ολόκληρη. Αυτό που κατ’ ουσίαν αναδεικνύεται μέσα από αυτή την «πατέντα» για την παραβίαση των διεθνών κανόνων και διαδικασιών, που ορίζονται αποκλειστικά και μόνο από τον Οργανισμό Διεθνούς Απολυτηρίου (Ιnternational Baccalaureate Οrganisation) που εδρεύει στην Γενεύη, είναι το τεράστιο ηθικό κενό που εντοπίζεται πλέον στα θεμέλια της κοινωνικής οργάνωσης στον τόπο μας και αφορά στην αγοραπωλησία της «επιτυχίας».

Όπως προέκυψε από την ολοκλήρωση της έρευνας, που ζήτησε η Υπουργός Παιδείας, η τότε πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας διέταξε ΕΔΕ, η οποία ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο του 2009.

Το Πόρισμά της, που καταλόγισε ευθύνη σε ένα Εκπαιδευτήριο, σε ένα άτομο μη εκπαιδευτικό και σε ιδιώτες (γονείς και μαθητές), αρχειοθετήθηκε με την από 14.09.2009 απόφαση του Διευθυντή Δημόσιας Εκπ/σης Ανατολικής Αττικής με το αναφερόμενο στην απόφαση αυτή αιτιολογικό ότι «δεν προκύπτουν πειθαρχικές ευθύνες για υπαλλήλους που υπόκεινται στην πειθαρχική εξουσία μας». Με την ίδια απόφαση το Πόρισμα διαβιβάσθηκε στην Εισαγγελία Αθηνών στις 8.10.2009 (είκοσι μέρες μετά την έκδοση της και αμέσως μετά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009), όχι όμως στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων χθες (11/05/2010) για την ασκηθείσα ποινική δίωξη κατά 21 υπευθύνων και σε συνδυασμό με τα παραπάνω ευρήματα της έρευνας, η Υπουργός Παιδείας αποφάσισε τα εξής:

1. Να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής για την αποκατάσταση της ηθικής ζημίας που υπέστη το εκπαιδευτικό έργο και η εκπαιδευτική κοινότητα στην Ελλάδα.

2. Να διατάξει κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση με βάση τα στοιχεία της ποινικής δικογραφίας και τις τυχόν ατέλειες και παραλείψεις οργάνων του Υπουργείου και εποπτευομένων από αυτό φορέων.»