ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟΨΕ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣKΕΥΗΣ, Λόγω έκτακτης βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης.

Σάββατο, 8 Μαΐου 2010

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

Επιστολή του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού συμβουλίου Κου Δημήτρη Σωτηρόπουλου.

Φίλοι συμπολίτες
Μετά από αυτά που συμβαίνουν στην πόλη μας και που έχουν να κάνουν με το συζητούμενο σχέδιο «Καλλικράτης », νοιώθω την υποχρέωση ως επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δήμου μας και εκπροσωπώντας όλη την παράταξη, να σας ενημερώσω.

Πρέπει να είστε ενημερωμένοι διότι οι αποφάσεις μας στο δημοτικό συμβούλιο είναι πολύ καθοριστικές για το μέλλον της πόλης μας και των κατοίκων της.
Πρέπει να γνωρίζετε ποιοι ενεργούν για λογαριασμό σας και αν με τις αποφάσεις τους εξυπηρετούν τα δικά σας συμφέροντα και γενικότερα της περιοχής μας.
Εδώ και μήνες από την αρχή που συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο το σχέδιο «Καλλικράτης », πήραμε ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση (όλες οι παρατάξεις) για τα εξής:


1. Συμφωνήσαμε κατ’ αρχήν με την αναγκαιότητα της διοικητικής μεταρρύθμισης, δηλαδή συμφωνήσαμε επί της αρχής στο σχέδιο «Καλλικράτης ».

2. Αποφασίσαμε να διεκδικήσουμε ΔΗΜΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ αυτόνομο και ανεξάρτητο.

3. Αποφασίσαμε να διεκδικήσουμε ΔΗΜΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ με έδρα τα Φιλιατρά, αν απορριφθεί πλήρως το αίτημά μας για αυτονομία του δήμου μας.

Αυτή ήταν η ομόφωνη απόφασή μας μέχρι την 29/4/2010 όπου δημοσιεύτηκε η χωροταξική κατανομή των νέων «Καλλικρατικών » δήμων.
Το σχέδιο που παρέδωσε προς διαβούλευση η κυβέρνηση προβλέπει δήμο Τριφυλίας με έδρα την Κυπαρισσία και περιλαμβάνει τους δήμους Αετού, Αυλώνα, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών, Γαργαλιάνων και κοινότητα Τριπύλας. Επίσης το σχέδιο αποκλείει την παραμονή ανεξάρτητου δήμου μικρότερου των 12.000 κατοίκων, δηλαδή αποκλείει την ανεξαρτησία οποιουδήποτε δήμου στην Μεσσηνία πλην της Καλαμάτας.
Μετά απ’ αυτά συγκλήθηκε δημοτικό συμβούλιο την 29/4/2010 για να ξανασυζητήσουμε το θέμα.
Στην συνεδρίαση αυτή συνέβησαν και ελέχθησαν διάφορα περίεργα και αψυχολόγητα από την πλευρά του δήμαρχου και της παράταξής του καθώς και της ελάσσονος μειοψηφίας. Συνέχισαν να υποστηρίζουν την αυτονομία του δήμου μας, όταν αυτό έχει αποκλειστεί. ΓΙΑΤΙ; Οι επόμενες ημέρες θα εξηγήσουν γιατί πήραν την απόφαση αυτή, που δεν θα έβγαζε πουθενά.

Εμείς, ως μείζων μειοψηφία, παραμείναμε, όπως άλλωστε είχαμε ψηφίσει ΟΜΟΦΩΝΑ στη θέση ότι συμφωνούμε με τον δήμο Τριφυλίας διεκδικώντας την έδρα στα Φιλιατρά. Μια θέση που είναι εφικτή και μπορούμε να την διεκδικήσουμε με πάρα πολλές πιθανότητες.
Την 4/5/2010 στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, ο δήμαρχος αλλάζοντας πάλι θέση πρότεινε κάτι που ήδη εμείς γνωρίζαμε ότι θα προτείνει και που το μεθόδευε εδώ και δυό - τρία χρόνια πριν. Πρότεινε λοιπόν ο κ. δήμαρχος το εξωφρενικό για μας και για την πόλη μας να ζητήσουμε να δημιουργηθεί δήμος Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους.
Παραχωρεί έτσι θέλει την έδρα του υποτιθέμενου νέου δήμου στους Γαργαλιάνους, όταν μέχρι τώρα δεν διαπραγματευόταν κανένας, ούτε ο ίδιος, να παραχωρήσουμε την έδρα σε κανέναν. Πρότεινε δε αυτό όταν οι Γαργαλιάνοι αποφάσιζαν την ίδια ώρα να ενωθούν με το δήμο Νέστωρος (Χώρα).
Η πρόταση αυτή και τελικά η απόφαση της πλειοψηφίας δεν έχει κανένα έρεισμα παρά μόνο κομματικό.
Ο δήμαρχος πήρε την ευθύνη μαζί με όλη τη δημοτική παράταξή του, να οδηγήσει τα Φιλιατρά εκεί που δεν θέλει σχεδόν κανένας συμπολίτης μας και να το κάνει με υποτελή τρόπο.

Χάριν του κομματικού συμφέροντος παραχωρεί την έδρα του δήμου στους Γαργαλιάνους.
Απεμπολεί κάθε συμφέρον της πόλης μας γιατί πιστεύει ότι τον ευνοεί η κομματική σύνθεση του νέου δήμου με τους Γαργαλιάνους.
Ποιος είναι αυτός που δεν το βλέπει αυτό;
Ποιος είναι αυτός που μπορεί να πιστεύει ότι είναι καλύτερος ένας δήμος με τους Γαργαλιάνους και όχι ένας μεγάλος, δυνατός και με άπειρες προοπτικές δήμος Τριφυλίας;
Θα έχουν ιστορική και διαχρονική ευθύνη ο δήμαρχος και οι σύμβουλοί του για την ανεύθυνη και ζημιογόνα για την πόλη μας απόφασή τους.
Αν οι ταγοί του τόπου δεν μπορούν να χαράζουν νέους δρόμους και να οδηγούν το λαό τους μπροστά στην ανάπτυξη, αλλά αντίθετα ενεργούν με μικροκομματικά κριτήρια, γίνονται επικίνδυνοι.

Εμείς επιμένουμε και το ψηφίσαμε στο δημοτικό συμβούλιο, στη δημιουργία «δήμου Τριφυλίας με έδρα τα Φιλιατρά».
Εμείς έτσι βλέπουμε την ανάπτυξη και το μέλλον της πόλης και της περιοχής μας χωρίς κομματικές παρωπίδες.
Σας καλούμε αγαπητοί συμπολίτες σε ετοιμότητα αν και εσείς συμφωνείτε μαζί μας, προκειμένου να αποτρέψουμε αυτή την συνειδητή υποβάθμιση της πόλης μας.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δήμου Φιλιατρών
Δημήτρης Σωτηρόπουλος

Νάντια Γιαννακοπούλου: Όχι, η Ελληνίδα μάνα δεν γιορτάζει.

Είναι στιγμές που η κοινωνία μας φοράει το πιο ειρωνικό της προσωπείο και περιμένει να δει τις αντιδράσεις μας όταν την αντικρύσουμε. Τέσσερις μέρες πριν έκανε μια τέτοια εμφάνιση, σαν αυτές που έχουν πυκνώσει επικίνδυνα τον τελευταίο καιρό και γέμισε κάθε Άνθρωπο με αισθήματα θλίψης, απογοήτευσης και οργής. Μια Ελλάδα βυθίστηκε στο πένθος και στην περισυλλογή…

Τη στιγμή που σήμερα καλούμαστε διεθνώς να αποτίσουμε φόρο τιμής στη μητρότητα και την φυσική της μετουσίωση, τη μητέρα, λίγες μέρες πριν μια νέα, εργαζόμενη, μέλλουσα μητέρα άφηνε εντελώς άδικα και αναίτια την τελευταία της πνοή στο χώρο εργασίας της. Μαζί της βέβαια, άφηνε την τελευταία του πνοή και ένα αγέννητο παιδί που όχι μόνο συμβολίζει, αλλά είναι κυριολεκτικά το μέλλον. Το μέλλον που δεν του δόθηκε καμία ευκαιρία.

Την Τετάρτη, 05/04/10 λοιπόν, η ελληνική κοινωνία .........

δέχθηκε ένα ακόμη τεράστιο πλήγμα. Γιατί κάποιοι έθεσαν υπό καθεστώς ασφυξίας μια μέλλουσα μητέρα κι ένα έμβρυο. Γιατί κάποιοι σκότωσαν εν ψυχρώ το παρόν και το μέλλον μας ανάμεσα σε καπνούς φωτιάς και οργισμένες φωνές.

Όσο και να κρυβόμαστε πίσω ή μέσα στις λέξεις μερίδιο ευθύνης φέρουμε όλοι. Ευθύνη για την κοινωνία στην οποία ζούμε. Ευθύνη για το πώς τη διαμορφώσαμε και κυρίως για το τί κάνουμε όλοι μας, ο καθένας από το δικό του μετερίζι, για να την αλλάξουμε. Μια κοινωνία, κατά τα άλλα, υπεύθυνων πολιτών, αλληλέγγυων συνανθρώπων, όντων με υπόσταση, η οποία όμως την προηγούμενη Τετάρτη πληγώθηκε ανεπανόρθωτα και συμπαρέσυρε κάθε ψήγμα ελπίδας και προοπτικής. Μια κοινωνία που για ακατανόητους λόγους, στοχοποιεί και πυροβολεί κατά βούληση σαν να βρίσκεται συνεχώς υπό το καθεστώς μιας αόρατης απειλής. Αυτήν τη φορά, όμως, η κοινωνία μας έστρεψε, τόσο ξεκάθαρα όσο καμία άλλη φορά, το πιστόλι προς τον εαυτό της και πυροβόλησε.

Ο θάνατος αυτή τη φορά δεν είχε κάν πρόσωπο. Ήταν πιο ύπουλος, πιο φρικιαστικός, πιο ανώνυμος και τρομοκρατικός από ποτέ. Γεγονός που κάνει το έγκλημα ειδεχθέστατο.
Τα θύματα, ωστόσο, είχαν πρόσωπο, όνομα, οικογένεια, όνειρα και ελπίδα. Και ειδικά τα δύο τελευταία, όταν παρατηρούνται στην πατρίδα μας, κάποιοι φροντίζουν να τα ξεριζώσουν όσο ταχύτερα γίνεται.

Τί αξιώσεις μπορεί να έχει μια κοινωνία στην οποία δολοφονείται η ίδια η πηγή της ζωής, το πιο αγαπημένο πρόσωπο κάθε οικογένειας, ο δημιουργός της ταυτότητας κάθε ανθρώπου;

Η δολοφονία μιας μέλλουσας μητέρας στο χώρο εργασίας της, είτε από τυφλό μίσος, είτε επειδή δεν απεργεί τη στιγμή που στη βαρβαρότητα που ζούμε απειλείται ανά πάσα στιγμή με απόλυση, δεν μπορεί παρά να προκαλεί απέχθεια για τους αυτουργούς και ντροπή για το σημείο που οδηγηθήκαμε.

Και όταν μια νέα εργαζόμενη μητέρα, εγγυμονούσα το μέλλον στα σπλάχνα της, δολοφονείται αναίτια, η Ελληνίδα μάνα δεν μπορεί να γιορτάζει.

Ανοιξε πόρτα για την ίδρυση κόμματος η Ντόρα Μπακογιάννη. «Αν είχε ομάδα δεν θα έφευγε μόνη της από τη Ν.Δ.», απαντά η Ρηγίλλης

Ανοικτό αφήνει το ενδεχόμενο ίδρυσης νέου κόμματος η Ντόρα Μπακογιάννη, ένα 24ωρο μετά τη διαγραφή της από τη Ν.Δ., ενώ διαμηνύει στη Ρηγίλλης ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί από τη βουλευτική έδρα.

Την ίδια ώρα, κομματικά στελέχη που ανήκουν στον κύκλο των συνομιλητών της εκτιμούν ότι κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση δεν πρόκειται να εκδηλωθούν πριν από τις δημοτικές εκλογές.
Σε κάθε περίπτωση, από τη Ρηγίλλης προειδοποιούν .........

ότι θα διαγραφεί κάθε στέλεχος το οποίο θα συμμετάσχει σε διεργασίες που θα πλήττουν τη συνοχή της Ν.Δ., ενώ θεωρούν ότι θα αποδειχθεί εξαιρετικά δύσκολο για την πρώην υπουργό όχι μόνον να δημιουργήσει νέο κόμμα, αλλά και να βρει επαρκή ομάδα γαλάζιων βουλευτών που θα την ακολουθήσουν.

Στενοί συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά εκτιμούν ότι η απόφαση της Ντ. Μπακογιάννη να αντιταχθεί, έπειτα από σειρά προκλήσεων, στην επίσημη θέση του κόμματος και μάλιστα για ένα ζήτημα που προκαλεί την έντονη αντίδραση της κοινωνίας, όπως λένε, θα αποδειχθεί «μοιραίο πολιτικό λάθος» από την πλευρά της. «Δεν ξέρω τι θα κάνω, είναι πρόωρο... Κόμματα υπάρχουν όταν υπάρχουν οι κοινωνικές συνθήκες... Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για τη στήριξη της χώρας», ανέφερε χθες η πρώην υπουργός (στον Σκάι), όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος, ενώ υπεραμύνθηκε της διαφοροποίησής της στη Βουλή, λέγοντας ότι δεν μπορούσε να πάει «ενάντια στις αρχές της».

Την απόφασή της επικρότησε εμμέσως και ο πατέρας της, επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. Κων. Μητσοτάκης, αναφέροντας πως «είναι ευτύχημα ότι τα μέτρα ψηφίστηκαν» και πως πλέον «η Ελλάδα έχει βάσιμη ελπίδα ότι θα αποφύγει την πτώχευση».

Ντορικοί υπό παρακολούθηση. Η Ντόρα Μπακογιάννη βρέθηκε μόνη εκτός Ν.Δ., αλλά στη Ρηγίλλης έως και την τελευταία στιγμή βρίσκονταν σε κατάσταση συναγερμού, καθώς δεν απέκλειαν τον δρόμο της ρήξης με την κομματική ηγεσία να ακολουθήσουν κι άλλα στελέχη που βρίσκονται σε «ανοικτή γραμμή» μαζί της ή κινούνται στον χώρο των μητσοτακικών.

Στον κύκλο των «υπόπτων» είχαν βρεθεί τουλάχιστον δέκα γαλάζιοι βουλευτές και έως το απόγευμα της Πέμπτης επιτελικά στελέχη του κόμματος διατηρούσαν επιφυλάξεις για 3-4, παρά τις διαβεβαιώσεις ότι μόνον η πρώην υπουργός θα υπερψήφιζε τη συμφωνία στήριξης της ελληνικής οικονομίας από Ε.Ε. και ΔΝΤ.

Κομματικοί παράγοντες δεν έχουν αμφιβολία ότι η συγκεκριμένη ομάδα θα βρίσκεται στο εξής στο «μικροσκόπιο», όπως και οι κινήσεις της Ντ. Μπακογιάννη. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, είναι βέβαιο ότι η ομάδα των βουλευτών που βρίσκονταν έως τον περασμένο Νοέμβριο δίπλα στην πρώην υπουργό έχει πλέον συρρικνωθεί. Τα ίδια στελέχη τονίζουν ότι και η προχθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή φανερώνει πως «τα δεδομένα έχουν πλέον αλλάξει» και πως η συντριπτική πλειονότητα των βουλευτών στοιχίζεται πίσω από τον Αντώνη Σαμαρά. «Αν η Ντόρα είχε ακόμη στρατό, προχθές δεν θα έφευγε μόνη της, αλλά έστω και λίγοι μετρημένοι στα δάχτυλα σε πρώτη φάση θα την ακολουθούσαν» λένε στελέχη της Ρηγίλλης.

Είναι δεδομένο ότι οι μέχρι πρότινος «στρατηγοί» της Ντ. Μπακογιάννη, όπως οι Ευάγγ. Μεϊμαράκης και Αρ. Σπηλιωτόπουλος, ακολουθούν τη δική τους αυτόνομη πορεία, ενώ με τη νέα κομματική ηγεσία συστρατεύονται και όσοι από τους καραμανλικούς του κόμματος είχαν προκρίνει την υποψηφιότητά της στη μάχη της διαδοχής- όπως ο Νικ. Δένδιας ή ο Αθ. Νάκος, ο οποίος συνυπέγραψε και τη διαγραφή της από το κόμμα!

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Οι πονοκέφαλοι του «Καλλικράτη». Αλλοι γκρινιάζουν για τις συνενώσεις, άλλοι θέλουν μεγαλύτερες.

Κλείσιμο χωματερών, απεργίες πείνας, δημοψηφίσματα αλλά και κατάληψη δημοτικών κτιρίων αποτελούν μερικούς μόνον από τους τρόπους αντίδρασης απέναντι στον «Καλλικράτη».
Ωστόσο, οι διαφωνίες για τον νέο χάρτη της χώρας σε τίποτα δεν θυμίζουν μέρες «Καποδίστρια»...

Oι 6 στους 10 πολίτες αλλά και ο αντίστοιχος αριθμός στους αιρετούς δηλώνουν υπέρμαχοι του σχεδίου των συνενώσεων, σύμφωνα με σχετικές δημοσκοπήσεις. Χαρακτηριστικό είναι πως μεταξύ των ενστάσεων που καταγράφονται δεν είναι πλέον η άρνηση περιοχών να συνενωθούν.
Αντιθέτως, δήμοι λένε όχι στο χωροταξικό σχέδιο ..........

ζητώντας απλώς να συνυπάρξουν με άλλους δήμους από αυτούς που προβλέπει ενώ υπάρχουν και δήμοι που απορούν γιατί δεν συνενώνονται.

«Μπορεί ο δήμος Νάουσας να περνάει κρίση λόγω ανεργίας, αλλά από πλευράς υποδομών και πλούτου είναι οργανωμένος» αναφέρει ο δήμαρχος της πόλης Αναστάσιος Καραμπατζός. Ωστόσο, μένει αυτόνομος αντί να ενωθεί, όπως πιστεύει ο δήμαρχος, με τους δήμους Ανθεμίων και Ειρηνούπολης λόγω «μικροπολιτικών συμφερόντων». «Βρίσκονται μία σειρά από μεγάλες βιομηχανίες και εγκαταστάσεις που είναι ανεπτυγμένες μεταξύ Νάουσας και Ανθεμίων. Είναι ο συνδετικός μας κρίκος» επισημαίνει ο κ. Καραμπατζός. «Αλλιώς χάνει νόημα όλη η φιλοσοφία του «Καλλικράτη»» διευκρινίζει.

Για 100 χρόνια. «Μπαίνουν τα θεμέλια για δήμους που θα αλλάξουν έπειτα από 100 χρόνια» αναφέρει και ο δήμαρχος Κορίνθου, Αλέξανδρος Πνευματικός, που δηλώνει υπέρμαχος του θεσμικού πλαισίου, αλλά ως προς το χωροταξικό βλέπει να απομακρύνεται όχι μόνον η συνένωση του δήμου με το Λουτράκι αλλά και εκείνη με το διαμέρισμα των Ισθμίων.

«Ενα τεράστιο φυσικό όριο όπως η Διώρυγα δεν μπορεί παρά να αποτελεί τα όρια με το Λουτράκι» σχολιάζει και υποστηρίζει πως ένα κομμάτι από το δημοτικό διαμέρισμα Ισθμίων πρέπει να έρθει στην Κόρινθο. Σχολιάζοντας τη δυνατότητα που θα δοθεί μελλοντικά να μεταφερθούν δημοτικά διαμερίσματα σε άλλους δήμους, επισημαίνει: «Ή γίνονται με την ψήφιση του νόμου ή δεν θα γίνουν ποτέ».

Ανάλογη είναι η αντίδραση του δημάρχου Μαρώνειας Χρήστου Παπανικολάου. «Δεν διαφωνούμε με τη συνένωση, αντιθέτως πιστεύουμε ότι ο νέος δήμος της Μαρώνειας και των Σαπών είναι μικρός σε πληθυσμό» αναφέρει. Ωστόσο, ένα νέο στοιχείο έχει προκαλέσει τεράστια δυσαρέσκεια στη Μαρώνεια. «Μαθαίνουμε ότι από τη δημοσίευση του σχεδίου άλλαξε ονομασία του δήμου και από δήμος Μαρώνειας με έδρα τις Σάπες έγινε δήμος Σαπών με την ίδια έδρα» λέει και προειδοποιεί πως «θα αντιδράσουμε κατάλληλα».

Και μάχη εδρών. Η μάχη των εδρών και της ονομασίας δίνεται και σε άλλους δήμους. Στη Φθιώτιδα οι δήμοι Αταλάντης και Στυλίδας επιθυμούν να ονομαστούν σε Λοκρών και Ανατολικής Φθιώτιδας αντιστοίχως, ενώ ο σημερινός δήμος Μώλου ζητά να αποτελέσει την έδρα του νέου δήμου Μαλιακού αντί των Καμένων Βούρλων.

Στην Αρκαδία ο δήμος Λεβιδίου δεν έχει καμία αντίρρηση να συνενωθεί με άλλους τρεις δήμους, αλλά διαφωνεί να αποτελέσει έδρα η Βυτίνα, ενώ στην Εύβοια αντίστοιχη είναι η στάση του δήμου Κηρέως, ο οποίος συμφωνεί να ενωθεί με τους δήμους Νηλέως και Ελυμνίων, όχι όμως και να ονομαστεί ο νέος δήμος Λίμνη. Φωνές διαφωνίας απέναντι στον «Καλλικράτη» ακούγονται από διάφορες περιοχές και με διαφορετικά επιχειρήματα. Ετσι, η Κύμη Ευβοίας βρίσκει θετικό το ένα από τα δύο σενάρια που προβλέπει το σχέδιο για συνένωσή της με το δήμο Ταμυνέων, ενώ δεν αποκλείει να ενταχθεί και ο δήμος Αυλώνος. Αντιθέτως, αντιδρά κατηγορηματικά στο άλλο σενάριο, σύμφωνα με το οποίο στους δήμους αυτούς θα προστεθούν άλλοι δύο, δημιουργώντας ένα αχανές νέο σχήμα. «Θα είναι ολέθριο για την ανάπτυξη της περιοχής» σχολιάζει ο δήμαρχος Κύμης Δημήτρης Θωμάς.

Να μη συνενωθεί με την Ξάνθη ζητά ο δήμος Σταυρούπολης, καθώς, όπως επισημαίνεται, σύμφωνα με τα κριτήρια του «Καλλικράτη» θα έπρεπε να χαρακτηριστεί ορεινός και να παραμείνει αυτόνομος.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Διάλεξη για την γιορτή της μητέρας στην Ένωση Φιλιατρινών Γυναικών.

Διάλεξη με θέμα "Η αγκαλιά του χαμόγελου, ο ρόλος της μητέρας στην ανατροφή των παιδιών" διοργανώνει την Κυριακή 9 Μαΐου 2010 και ώρα 7μμ η Ένωση Φιλιατρινών Γυναικών.

Ομιλήτριες θα είναι η ψυχολόγος Λαμπροπούλου Δήμητρα και η κοινωνική Λειτουργός Ζαφειροπούλου Ελένη.
Θα παρουσιαστεί DVD από το χαμόγελο του παιδιού

Όπως αναφέρει η πρόσκληση που υπογράφεται από το Δ.Σ. της Ένωσης Φιλιατρινών Γυναικών σας περιμένουν στον χώρο της Αστικής Μη κερδοσκοπικής Εταιρίας Φιλιατρινούλα έναντι του Δημαρχείου Φιλιατρών.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, θα υπάρξει κέρασμα από την Φιλιατρινούλα.Μεσσηνιακές εφημερίδες της 8ης Μαΐου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.


Στον Τελικό ο Ολυμπιακός. 80 - 83 κέρδισε την Παρτιζάν

Ο Ολυμπιακός θα είναι ο αντίπαλος της Μπαρτσελόνα στον τελικό του Final Four του Παρισιού.
Οι Κόκκινοι κέρδισαν στην παράταση 83 - 80 την Παρτιζάν (κανονική διάρκεια αγώνα 67 - 67) και πήραν το εισιτήριο για τον τελικό μετά από 13 χρόνια.Παρασκευή, 7 Μαΐου 2010

Και νέα 48ωρη απεργία στα Φαρμακεία για τις 10 και 11 Μαΐου.

Σε νέα 48ωρη απεργία κατέρχεται ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος αντιδρώντας στις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στο φαρμακευτικό επάγγελμα. Τα φαρμακεία θα παραμείνουν κλειστά την προσεχή Δευτέρα και Τρίτη.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος καλεί την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της για το φαρμακευτικό επάγγελμα και να υπάρξει ατζέντα διαλόγου με συγκεκριμένες δεσμεύσεις της κυβέρνησης και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, καταθέτοντας την πολιτική της για το φάρμακο και το φαρμακείο.

Σε σχετική ανακοίνωση ο ΠΦΣ αναφέρει ότι ........

θα προσέλθει άμεσα στον διάλογο αυτό, χωρίς όμως να διαπραγματεύεται το ισχύον θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του φαρμακείου και με προτάσεις που αποβλέπουν στην προστασία της δημόσιας υγείας και τη σωτηρία των ασφαλιστικών ταμείων.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ζητά να ισχύει και για τους Έλληνες φαρμακοποιούς το ευρωπαϊκό κεκτημένο των χωρών της Ευρωζώνης.

Δεν πληρώνουν για τα δικαιώματα οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες

Δεν πληρώνουν για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων τους στις κοινοτικές επιδοτήσεις οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και οι συνταξιούχοι αγρότες που λαμβάνουν σύνταξη από τον ΟΓΑ και το κόστος αναλαμβάνει το κράτος. Την κατηγορηματική αυτή διαβεβαίωση έδωσε ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Κανελλόπουλος.

Ο κ. Κανελλόπουλος επέκρινε όσες Ενώσεις Αγροτικών ..........

Συνεταιρισμών απαιτούν από τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και τους συνταξιούχους να πληρώσουν για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων τους – μεταξύ των οποίων και η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας – και προειδοποίησε ότι θα τους αφαιρεθεί το έργο της ενεργοποίησης αν συνεχίσουν να ζητούν χρήματα από τους δικαιούχους.

Κλείνει το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας;

Π. Μπόζος: «Θα λειτουργήσει πάση θυσία»

Δε χρειάστηκε καιρό για να εγκλιματιστεί στο περιβάλλον του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας ο νέος διοικητής του ιδρύματος Πάνος Μπόζος. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην τριφυλιακή πόλη, την οποία εξακολούθησε να επισκέπτεται τακτικότατα, ακόμη κι όταν ζούσε πια στην Αθήνα, οπότε νιώθει ότι επέστρεψε στο σπίτι του. Όσο για τη σχέση του με το Νοσοκομείο, ξεκινά από την εποχή που ο ίδιος ήταν παιδάκι 8 ετών!

Συναντήσαμε τον κ. Μπόζο χθες το μεσημέρι στο ............

γραφείο του, όπου μιλήσαμε για τα νέα του καθήκοντα και το μέλλον του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας. Οι συζητήσεις περί κλεισίματος ή αλλαγής ρόλου του ιδρύματος, που εντάθηκαν τελευταία, έχουν θορυβήσει και τον ίδιο.

Ένας μαθηματικός στην Υγεία;
Μπορεί να μην έχω σχέση με την Υγεία, όμως ασχολούμαι χρόνια με έναν κρίσιμο τομέα που παρεμβαίνει άμεσα στα προβλήματα των πολιτών, την τοπική αυτοδιοίκηση. Για 20 χρόνια ήμουν δημοτικός σύμβουλος, αλλά και υποψήφιος δήμαρχος, στο Δήμο Κηφισιάς, επομένως θεώρησα και αυτή την πρόταση της κας υπουργού ως μία πρόκληση για άμεση προσφορά στον πολίτη. Δεν είναι εύκολος τομέας, αλλά έχω θέσει ένα προσωπικό στοίχημα, ότι μπορώ στο Νοσοκομείο της πόλης που γεννήθηκα και μεγάλωσα, να προσφέρω.

Το χρωστάω σ’ αυτή την πόλη. Όλα τα προβλήματα και οι ιδιαιτερότητες, μπορούν να αντιμετωπιστούν. Ένα νοσοκομείο είναι και αυτό μια μονάδα διοικητική, με στόχο την εξυπηρέτηση των πολιτών. Το χρωστάμε και στον μεγάλο δωρητή του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, Γεώργιο Αλεξόπουλο, που σε κρίσιμες στιγμές ένιωσε την ανάγκη να δωρίσει την περιουσία του για την ίδρυση αυτού του Νοσοκομείου. Βάζω και για μένα τον πήχυ ψηλά και δεν έχω καμία διάθεση να περάσω από κάτω.

Η σχέση με την Κυπαρισσία παρέμεινε στενή, αν και δε ζούσατε μόνιμα εδώ…
Όχι μόνο στενή, οι δεσμοί είναι ακατάλυτοι. Η ζωή μάς ανάγκασε να ξεριζωθούμε κι εμείς τη δεκαετία του ΄60, ψάχνοντας άλλες πολιτείες, όμως πάντα είχαμε εδώ το λιμάνι μας. Όλ’ αυτά τα χρόνια, σε κάθε ευκαιρία, φρόντιζα να γυρίζω. Τώρα, πιστεύω ότι ολοκληρώθηκε ο κύκλος της περιπλάνησης και εγκαθίσταμαι πλέον οριστικά στην Κυπαρισσία. Εδώ μεγάλωσα, εδώ πήγα σχολείο μέχρι τα 18, εδώ ήταν οι πρώτες εμπειρίες, εδώ πόνεσα, εδώ είναι οι δικοί μου άνθρωποι, εδώ είναι θαμμένοι οι γονείς μου, είμαι δεμένος με την Κυπαρισσία.

Γνωρίζετε, λοιπόν, και το Νοσοκομείο της…
Η σχέση μου με αυτό το χώρο ξεκίνησε, όταν παιδάκι, 8 ετών, αναγκάστηκα από τη ζωή να βγω στην εργασία. Θυμάμαι τον εαυτό μου, φορτωμένο μ’ ένα κασελάκι, με λίγα τσιγάρα, δυο σοκολάτες, τρία μπισκότα… Σε αναζήτηση του μεροκάματου, ο πρώτος τόπος κάθε μέρα ήταν το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Τότε οι ασθενείς του ήταν εγκαταλειμμένοι στην τύχη τους. Το Νοσοκομείο λειτουργούσε περισσότερο σαν αποθήκη ψυχών. Έτσι το γνώρισα.

Έκτοτε, και δικοί μου άνθρωποι νοσηλεύτηκαν εδώ και με τα παιδιά μου, στις πρώτες τους αρρώστιες, εδώ βρήκαμε καταφύγιο. Το γνωρίζω λοιπόν και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι αυτή τη στιγμή λειτουργεί με τους καλύτερους δυνατούς όρους. Προσφέρει πράγματι υπηρεσίες στους πολίτες της Κυπαρισσίας και, μάλιστα, αυτό τον καιρό, στην οικονομική κρίση που περνά ο κόσμος, το Νοσοκομείο επιτρέπει στους κατοίκους και της ευρύτερης περιοχής να νιώσουν ασφάλεια, γιατί είναι σημαντικό να νιώθει κανείς ασφάλεια στον τομέα της Υγείας.

Αναλαμβάνοντας καθήκοντα, πως βρήκατε την κατάσταση;
Υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα, που με βασανίζει όλες αυτές τις μέρες. Το Νοσοκομείο έχει εμπλακεί σε μια μάχη για τη δημιουργία νέων χειρουργείων, τα οποία έπρεπε να παραδοθούν πέρυσι τον Αύγουστο. Ο αγώνας μου είναι να λειτουργήσουν άμεσα, γιατί νοσοκομείο χωρίς χειρουργεία, δεν έχει λόγο ύπαρξης. Ανάγκες που πρέπει να αντιμετωπιστούν εδώ, δεν αντιμετωπίζονται πλέον. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπολειτουργούν τμήματα κρίσιμα του Νοσοκομείου.

Όμως, είναι πρωτοπόρο σε έναν άλλο τομέα, τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, που λειτουργεί σε υψηλότατα επίπεδα, πιστοποιημένη κατά ISO. Την πρώτη φορά που επισκέφθηκα τη ΜΤΝ και είδα τους ανθρώπους που εξυπηρετούνται, τους ρώτησα έναν έναν, εάν είναι ικανοποιημένοι. Ένιωσα την ευγνωμοσύνη τους, για τη λειτουργία αυτής της μονάδας. Γιατί, αν δεν υπήρχε, αυτοί οι άνθρωποι θα έπρεπε να ταξιδεύουν σε άλλες πόλεις. Έχουμε, μάλιστα, την τύχη, να τη διευθύνει μία εξαίρετη γιατρός, η κα Ζέρβα, αφοσιωμένη στο καθήκον, πραγματικά λειτουργός της Υγείας.

Στον τομέα του προσωπικού τι γίνεται;
Υπάρχουν οι ειδικότητες γιατρών, αλλά πάντα λείπει προσωπικό. Τώρα έχουμε την υπόσχεση της υπουργού για 17 νέους γιατρούς. Το νοσηλευτικό προσωπικό κάνει ηρωικές προσπάθειες, αφού λείπει κόσμος, αλλά επειδή είναι άνθρωποι από την περιοχή, έχουν και αυτοί αντιληφθεί την αναγκαιότητα ύπαρξης του Νοσοκομείου και το έχουν αγκαλιάσει σαν σπίτι τους. Προσφέρουν πέρα από τις δυνάμεις τους, άλλωστε εδώ νοσηλεύονται και οι ίδιοι, φέρνουν τους γονείς τους, τους συγγενείς τους. Είμαστε μια μικρή κοινωνία, δεν είναι απρόσωποι οι ρόλοι, συνομιλούμε και δουλεύουμε σαν οικογένεια, διοίκηση - ιατρικό - νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.

Με αφορμή την οικονομική κρίση, έχουν ακουστεί προτάσεις ακόμη και για κλείσιμο νοσοκομείων. Της Κυπαρισσίας, ως μικρό περιφερειακό, κινδυνεύει;
Είναι παλιό το σενάριο αυτό και όχι μόνο λόγω κρίσης. Υπάρχουν συμφέροντα, τα οποία δε θέλουν να λειτουργεί το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Χρόνια ακούω αυτό το σενάριο.

Όμως, πιστεύω ότι, ειδικά τώρα με την κρίση, είναι απαραίτητο αυτό το Νοσοκομείο. Η κρίση πρέπει να είναι αφετηρία δημιουργίας, ώστε ο πολίτης να νιώσει ασφάλεια. Και δε θα νιώσει ασφάλεια άμα κλείσει το Νοσοκομείο, γιατί θα ξεριζωθούν οικογένειες, πηγαίνοντας στην Καλαμάτα, στον Πύργο, στην Πάτρα, στην Αθήνα.

Θα το λειτουργήσουμε με κάθε δυνατή περικοπή δαπανών ή σπατάλης, αλλά χωρίς να θιγεί το επίπεδο παροχής υγείας. Λέγονται πολλά, αλλά σε αυτή τη συγκυρία και με τον «Καλλικράτη», το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας αναδεικνύεται βασικό εργαλείο Υγείας για τη Δυτική Μεσσηνία. Άρα, όποιο σενάριο και να υπήρχε, ό,τι λόγια και να λέγονταν, αυτό είναι το Νοσοκομείο της Δυτικής Μεσσηνίας. Άλλωστε, μας δεσμεύει και το κληροδότημα, ο αείμνηστος Αλεξόπουλος είχε προβλέψει ότι ο χώρος αυτός πρέπει να λειτουργεί ως νοσοκομείο, αλλιώς χάνεται η περιουσία.

Πριν λίγες μέρες έγινε εκδήλωση στην Καλαμάτα για την Υγεία, από το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης του ΠΑΣΟΚ. Και εκεί τέθηκε θέμα για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας…
Η θέση μου είναι ότι δε μπορεί να τίθεται θέμα ύπαρξης του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας. Νομίζω ότι είναι αδιανόητο αυτή την εποχή. Το Νοσοκομείο εξυπηρετεί 50.000 κόσμο. Που θα πάει αυτός; Δεν είναι δυνατόν περιστατικά από τους Γαργαλιάνους και τη Χώρα να πηγαίνουν στην Καλαμάτα. Να συζητηθεί ο τρόπος λειτουργίας, αλλά όχι η ύπαρξή του.

Είπατε πριν για συμφέροντα, που δε θέλουν το Νοσοκομείο. Αναφέρεστε σε ιδιώτες;
Αισθάνομαι ότι υπάρχουν από παντού συμφέροντα. Βλέπω τώρα, με την ίδρυση της νέας μεγάλης τουριστικής μονάδας, ότι προβλέπεται να επισκέπτονται την περιοχή χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο. Που θα εξυπηρετηθούν αυτοί; Ήδη μαθαίνω από ΄δω κι από ΄κει, ότι ιδιώτες ετοιμάζονται να επενδύσουν στον τομέα της Υγείας, με στόχο να εξυπηρετηθεί και αυτό το τουριστικό κομμάτι.

Το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας δε βολεύει κάποιους, ενώ, αν πάψει να λειτουργεί, άμεσα δημιουργείται ένα κενό εδώ. Άρα, πρέπει να το σκεφτούμε πολύ καλά πριν αποφασιστεί οτιδήποτε. Όμως, άλλο είναι η ύπαρξή του και άλλο να βρεθούν τρόποι συνεργασίας και να λειτουργήσει συμπληρωματικά με το Νοσοκομείο Καλαμάτας, της Τρίπολης ή του Πύργου.

Μπορεί να αλλάξει ρόλο; Άλλη πρόταση που έχει ακουστεί, είναι να γίνει ογκολογικό κέντρο…
Δεν έχω άποψη ακόμη. Να το δούμε, όχι μόνο ογκολογικό, θα μπορούσε και κάτι άλλο. Υπάρχουν και άλλες νέες αρρώστιες. Θα μπορούσε να αλλάξει ρόλο, αλλά κάθε σκέψη θα πρέπει να μετρηθεί τρεις και τέσσερις φορές, γιατί, εάν πάψει να λειτουργεί το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, δεν ξαναφτιάχνεται. Ό,τι γίνει, να γίνει στο πλαίσιο της καλύτερης παροχής υπηρεσιών στο σύνολο των κατοίκων της περιοχής.

Πηγή: Θάρρος

Δεν αφήνει την Έδρα η Ντόρα Μπακογιάννη παρά τις πιέσεις που δέχεται.

Αποφασισμένη να κρατήσει την έδρα της εμφανίστηκε η Ντόρα Μπακογιάννη, τονίζοντας ότι έχει δώσει αγώνες στη Βουλή και δικαιούται να είναι μέλος της. Ασκησε σκληρή κριτική στον Αντώνη Σαμαρά για τη στάση της ΝΔ στη Βουλή, λέγοντας πως είναι λάθος να εμφανίζεσαι ως ένα σοβαρό και υπεύθυνο ευρωπαϊκό λαϊκό κόμμα και την ίδια στιγμή να μην υπερψηφίζεις τα μέτρα.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, η κ. Μπακογιάννη δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να προχωρήσει στη δημιουργία ενός νέου κόμματος, εάν και εφόσον υπάρξουν σοβαρές ανάγκες και συνθήκες.
Σε ερώτηση, πάντως, εάν τώρα υπάρχουν .........

αυτές οι συνθήκες, απάντησε αρνητικά.

Επίσης, είπε ότι η θετική ψήφος της για τα μέτρα ήταν καθαρά θέμα συνείδησης, ενώ ερωτηθείσα εάν είχε συνομιλίες με συναδέλφους της που ήθελαν επίσης να ψηφίσουν «ναι», απάντησε ότι δεν ήθελε να δοθεί εικόνα διάλυσης της ΝΔ. «Δεν δημιουργώ κανένα πρόβλημα. Ψήφισα κατά συνείδηση» είπε.

Όσο για το έλλειμμα που άφησε η κυβέρνηση Καραμανλή και εάν η ΝΔ έκρυψε στοιχεία, απάντησε πως δεν γνωρίζει κάτι τέτοιο και δεν το πιστεύει.

Ερωτηθείσα γιατί δεν έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ως υπουργός της κυβέρνησης Καραμανλή, η κ. Μπακογιάννη απάντησε πως με 151 βουλευτές, εάν έλεγε δημόσια αυτά που έλεγε κατ' ιδίαν, θα έπεφτε η κυβέρνηση.

Η ανεξάρτητη πλέον βουλευτής άσκησε δριμύτατη κριτική για το γεγονός ότι δεν συνεκλήθη η ΚΟ της ΝΔ πριν από την ψηφηφορία της Πέμπτης, ενώ είπε ότι ούτε μια φορά το τελευταίο εξάμηνο δεν έχουν κληθεί βουλευτές να πουν τη γνώμη τους.

Πηγή: in.gr

Live Παρτιζάν - Ολυμπιακός στις 22.00. Στον τελικό πέρασε η Μπαρτσελόνα

Σε ένα κακό ποιοτικά ματς, η Μπαρτσελόνα επικράτησε της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 64-54 στον πρώτο ημιτελικό του Final 4 της Euroleague και πέρασε στον τελικό της διοργάνωσης που φιλοξενείται στο «Παλέ ντε Μπερσί» του Παρισιού.

Στις 22.00 (ΣΚΑΪ) ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Παρτιζάν στον δεύτερο ημιτελικό.
Οι νικητές των ζευγαριών θα δώσουν ραντεβού για τον τελικό της Κυριακής στις 22.00, ενώ οι ηττημένοι θα αρκεστούν στον μικρό τελικό στις 19.00 την ίδια ημέρα.Απονέμει βραβεία για τον «1ο Διαγωνισμό Μεσσήνιου Έφηβου Καταναλωτή

την Δευτέρα 10 Μαΐου 2010 και ώρα 11.30 το πρωί στο Πειραματικό Γυμνάσιο Καλαμάτας θα γίνει η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ του «1ου Διαγωνισμού Μεσσήνιου Έφηβου Καταναλωτή» που διενήργησε –πιλοτικά- από 15 Μαρτίου έως 7 Μαΐου 2010 στο νομό μας ο Σύλλογος Αποφοίτων Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου με τη βοήθεια των καθηγητών Οικιακής Οικονομίας του νομού, με την αιγίδα της Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Μεσσηνίας και την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πληροφόρησης Καλαμάτας και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.

Εν συνεχεία 5μελής επιτροπή θα κάνει την τελική ........

αξιολόγηση των έργων των μαθητών και την Τρίτη 11 Μαΐου 2010 και ώρα 7.00 το απόγευμα στο Πειραματικό Γυμνάσιο Καλαμάτας θα πραγματοποιηθεί η ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ και ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ των μαθητών και των καθηγητών που συμμετείχαν στον «1ο Διαγωνισμό Μεσσήνιου Έφηβου Καταναλωτή» από το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και το Europe Direct Καλαμάτας.

Διάλογο για αναμόρφωση της αγροτικής πολιτικής θέλει το ΥΠΑΑΤ

Προτάσεις για αναμόρφωση της αγροτικής πολιτικής θα παρουσιάσει σύντομα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σύμφωνα με την αρμόδια υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και εν όψει της αναθεώρησης της ΚΑΠ.

«Πολύ σύντομα η Ειδική Επιτροπή Επιστημόνων θα παρουσιάσει ένα κείμενο βάσης, με προτάσεις για αναμόρφωση της αγροτικής πολιτικής μας, το οποίο θα τεθεί προς διαβούλευση με όλους τους φορείς», είπε η κ. Μπατζελή.
Η υπουργός ζήτησε από όλους να καταθέσουν ......

προτάσεις και δεσμεύτηκε ότι θα γίνει «ουσιαστική και σε βάθος διαβούλευση».

«Οφείλουμε να ανοίξουμε τώρα το διάλογο, και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αναζητώντας παράλληλα συμμαχίες, ώστε να μη βρεθούμε ουραγοί των εξελίξεων», συμπλήρωσε.

«Θέλουμε, με κοινωνική και πολιτική συναίνεση, να αποφασίσουμε για συγκεκριμένες και εφαρμόσιμες προτάσεις. Ανοίγουμε από τώρα τον διάλογο, ώστε να φτάσουμε το 2013 σε μια ΚΑΠ, που θα έχει επιδοτήσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, η κ. Μπατζελή έδωσε έμφαση στη διασφάλιση των κοινοτικών πόρων στην επόμενη κατανομή, τονίζοντας: «Θα δώσουμε πραγματική μάχη. Χρειαζόμαστε, όμως, να οριοθετήσουμε καινούργια εργαλεία και να πείσουμε την ΕΕ ότι αυτούς τους πόρους, θα τους αναδιατάξουμε». «Διαφορετικά θα αποτύχουμε. Γι αυτό οι λέξεις ανάπτυξη, απασχόληση και περιβάλλον, πρέπει να είναι καλά στο μυαλό μας», κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

-

Μείωση τιμών και δίχτυ κοινωνικής προστασίας ζήτησε ο Δ. Κουσελάς.

Στην τοποθέτησή του στη Βουλή κατά τη συζήτηση επί της αρχής του σ.ν. του Υπουργείου Οικονομικών «Μέτρα για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας από τα κράτη-μέλη της ζώνης του ευρώ και το Δ.Ν.Τ» ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα εξής:

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ζούμε ιστορικές στιγμές, κρίσιμες και οδυνηρές και για τη χώρα και για τους πολίτες. Είναι γεγονός ότι παραλάβαμε μια χώρα σε βαθιά και πολύπλευρη κρίση, μια χώρα κυριολεκτικά στο χείλος της χρεοκοπίας, λόγω και των συσσωρευμένων προβλημάτων του παρελθόντος, αλλά, κυρίως, λόγω της εγκληματικής, δυστυχώς, πολιτικής που ακολουθήθηκε τα τελευταία πεντέμιση χρόνια.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, εμείς δεν επιλέξαμε .......

τη χρεοκοπία, αλλά τη σωτηρία της χώρας, η οποία, δυστυχώς, δεν μπορούσε να στηριχτεί μόνο στις δικές μας δυνάμεις. Αναγκαστήκαμε να προσφύγουμε στον μηχανισμό στήριξης, που ούτε καν θα υπήρχε, χωρίς τις θυσίες του ελληνικού λαού, αλλά και τις άοκνες προσπάθειες του Γιώργου Παπανδρέου.

Το κόστος τη σωτηρίας είναι πολύ μεγάλο και ιδιαίτερα οδυνηρό για χιλιάδες, για εκατομμύρια συμπολιτών μας, που ζουν στο όριο ή και κάτω από το όριο της φτώχειας. Όλοι κατανοούν την ανάγκη θυσιών, οι οποίες, όμως, κύριοι Υπουργοί, πρέπει να είναι δίκαια κατανεμημένες. Η δίκαιη κατανομή των θυσιών πρέπει να είναι βασικός μας στόχος μπροστά στην αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης, για να διασφαλίσουμε την κοινωνική συνοχή. Για να γίνει αυτό χρειάζεται και κοινωνική αλληλεγγύη, όχι θυσίες ετεροβαρείς, όχι θυσίες μονόπλευρες!»

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Μεσσήνιος βουλευτής, αφού αναφέρθηκε στη συντελούμενη μείωση του μισθολογικού κόστους και στην αύξηση των έμμεσων φόρων, που δημιουργούν αδικίες στην κατανομή των βαρών ανάμεσα στους πολίτες, επισήμανε ότι «την ίδια στιγμή που μιλάμε για μείωση του εργατικού κόστους, δεν έχουμε μια ανάλογη μείωση των τιμών. Εδώ είναι ένα μεγάλο ερώτημα, το οποίο καλείστε, Κύριοι Υπουργοί, να απαντήσετε. Γιατί δεν παίρνονται μέτρα προκειμένου να μειωθούν όλα τα τιμολόγια προσφοράς υπηρεσιών και όχι μόνο; Αν δεν μειωθούν όλες οι τιμές, εκεί που μειώνεται και το κόστος της εργατικής δύναμης, δε θα μπορέσουμε να πάμε σε ένα καινούργιο σημείο ισορροπίας…»

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Κουσελάς ζήτησε να υπάρξει ένα αποτελεσματικό κοινωνικό δίχτυ ασφαλείας για τις οικονομικά ασθενέστερες τάξεις και στρώματα. Επίσης αναφέρθηκε στους συνταγματικά κατοχυρωμένους εργασιακούς θεσμούς, οι οποίοι, όπως τόνισε, δεν πρέπει να θιγούν.

Διαφωνούν με την πρόταση Δήμου Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους οι σύλλογοι Κατσιμπαλαίων και Χαλαζονιτών.

Με μία επιστολή προς τον Δήμαρχο Φιλιατρών κο Άλκη Ξύγκα, τον πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου κο Κώστα Σαραντόπουλο, τους επικεφαλής των παρατάξεων της μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας και τα προεδρεία των Δημοτικών τους διαμερισμάτων οι Κατσιμπαλαίοι και οι Χαλαζονίτες με κοινή τους επιστολή τοποθετούνται στην νέα πρόταση που υπήρξε από πλευράς Δήμου Φιλιατρών για κοινό δήμο με τους Γαργαλιάνους με ονομασία Δήμος Φιλιατρών και Έδρα τους Γαργαλιάνους.

Στην επιστολή τους υποστηρίζουν ότι είναι υπερ του Νεου Δήμου έτσι όπως σχεδιάστηκε αλλά διαφωνούν ριζικά με την έδρα που έχει προταθεί να είναι στην Κυπαρισσία.

Αναλυτικά η επιστολή τους αναφέρει:


Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε,

Με την επιστολή μας αυτή θέλουμε να σας εκφράσουμε την έκπληξη, και τη δυσαρέσκεια μας για την απόφαση της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου, μετά από δική σας πρόταση, “Δήμος Φιλιατρών με έδρα Γαργαλιάνους”.
Περιμέναμε από τους τοπικούς μας άρχοντες, με την ευκαιρία της νέας αρχιτεκτονικής που επαγγέλλεται το σχέδιο Καλλικράτης, να καταθέσουν τέτοιες προτάσεις που να επεκτείνουν και να ενισχύουν τις αναπτυξιακές προοπτικές του νέου δήμου που θα προκύψει.
Αντί προτάσεων όμως που θα έπρεπε να στοχεύουν στην ανάπτυξη του δήμου Φιλιατρών, συμπεριλαμβανομένων και των χωριών μας, με έκπληξη (προηγούμενη απόφαση της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου “Δήμος Φιλιατρών με έδρα Φιλιατρά”) αλλά και με πολύ λύπη, βλέπουμε εσάς τους αιρετούς μας της αυτοδιοίκησης να ερίζουν με προφανείς μικροπολιτικές στοχεύσεις, δέσμιοι ανούσιων και ξεπερασμένων τοπικών αντιπαλοτήτων και διαφορών.
Σας δηλώνουμε ότι οι Σύλλογοι Χαλαζωνιτών και Κατσιμπαλαίων είμαστε αντίθετοι σ΄ αυτήν την ξεπερασμένη και κατά τη γνώμη μας ζημιογόνα νοοτροπία, για τους εξής λόγους:
Άποψη μας είναι ότι μικροί και αδύναμοι δήμοι δεν θα έχουν καμία τύχη και καμία δυνατότητα ανάπτυξης στην αυριανή πραγματικότητα. Θεμελιώδης προϋπόθεση για μια σύγχρονη και βιώσιμη οντότητα πλέον, είναι η αυτάρκεια και η αυτοδυναμία του να διαχειριστεί το σύνολο των υποθέσεων που προβλέπεται διαθέτοντας επάρκεια υπηρεσιών και προσωπικού. Είμαστε πεπεισμένοι ότι όλοι οι κάτοικοι της Τριφυλίας πρέπει να παραμερίσουμε τις όποιες αντιπαλότητες και αγκυλώσεις πιθανόν υπάρχουν και να προωθήσουμε το μέλλον του τόπου μας μέσα από μια ορθολογιστική και σύγχρονη αντίληψη που θα στοχεύει στο βέλτιστο αποτέλεσμα.

Η πρότασή μας συγκεκριμενοποιήθηκε μετά από συζητήσεις που είχαμε με συγχωριανούς μας. Αναφορικά με τα όρια που νομίζουμε ότι θα πρέπει να έχει ο νέος δήμος Τριφυλίας, συμφωνούμε ότι πρέπει να είναι όπως τον ορίζει το νέο νομοσχέδιο. Διαφωνούμε με το νομοσχέδιο ως προς την έδρα, την οποία θα πρέπει να διεκδικήσουμε για τα Φιλιατρά, με τεκμηριωμένα βέβαια επιχειρήματα. Βεβαίως θα πρέπει να υπάρχει αποκέντρωση και κατανομή των υπηρεσιών του νέου δήμου σε όλες τις πρωτεύουσες των σημερινών Καποδιστριακών δήμων που συνενώνονται ανάλογα με τις ιδιαίτερες αναγκαιότητες της κάθε περιοχής. Η ισόρροπη κατανομή μέριμνα και φροντίδα είναι θεμελιώδης προϋπόθεση για την επιβαλλόμενη σύμπνοια και ομοψυχία που θα φέρει την ανάπτυξη.
Παρά το γεγονός ότι οι σύλλογοί μας δεν έχουν κάποιο “θεσμικό ρόλο”!, αποτελούν ένα σημαντικότατο μέσο έκφρασης για τα μέλη μας και τους συγχωριανούς μας, που είναι παράλληλα και μέλη της τοπικής κοινωνίας του σημερινού Δήμου Φιλιατρών.
Εκφράζουμε λοιπόν την αντίθεσή μας σε οποιεσδήποτε σκοπιμότητες και πισωγυρίσματα που θα έχουν ως αποτέλεσμα το μαρασμό των χωριών μας, της πόλης μας αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Με εκτίμηση

Για το Σύλλογο Χαλαζωνιτών

Γεώργιος Λάνος
Πρόεδρος

Κωνσταντίνα Γαραντζιώτου-Πούλιου
Γ. Γραμματέας,

Για το Σύλλογο Κατσιμπαλαίων

Κίμων Κόντης
Πρόεδρος

Νικόλαος Ρένεσης
Γ. Γραμματέας


-

Μπάσκετ - Α1 Ανδρών (Play of): Το πρόγραμμα της ημιτελικής φάσης

Ο ΕΣΑΚΕ ανακοίνωσε το πρόγραμμα, αγωνιστικό και τηλεοπτικό της ημιτελικής φάσης των πλέι οφ στην Α1 ανδρών στο μπάσκετ:

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:


1ος Αγώνας Σάββατο, 15 Μαϊου
(ΟΑΚΑ) 18:45 Παναθηναϊκός-Πανελλήνιος [ ΣΚΑΪ ]

Κυριακή, 16 Μαϊου
ΣΕΦ 18:00 Ολυμπιακός-Μαρούσι [ ΣΚΑΪ ]


2ος Αγώνας Τρίτη, 18 Μαϊου
Πανελληνίου 18:45 Πανελλήνιος-Παναθηναϊκός [ ΣΚΑΪ ]

Τετάρτη, 19 Μαϊου
Αγίου Θωμά 19:0 Μαρούσι-Ολυμπιακός [ NOVASPORTS ]

3ος Αγώνας Σάββατο, 22 Μαϊου
ΣΕΦ 18:45 Ολυμπιακός-Μαρούσι [ ΣΚΑΪ ]

Κυριακή, 23 Μαϊου
ΟΑΚΑ 18:45 Παναθηναϊκός-Πανελλήνιος [ ΣΚΑΪ ]


4ος Αγώνας (εφόσον χρειασθεί) *

Τρίτη, 25 Μαϊου
Αγίου Θωμά 1 8:00 Μαρούσι-Ολυμπιακός [ NOVASPORTS ]

Τετάρτη, 26 Μαϊου
Πανελληνίου 18:45 Πανελλήνιος-Παναθηναϊκός [ ΣΚΑΪ ]

5ος Αγώνας (εφόσον χρειασθεί) *

Σάββατο, 29 Μαϊου
ΣΕΦ 18:45 Ολυμπιακός-Μαρούσι [ ΣΚΑΪ ]

Κυριακή, 30 Μαϊου
ΟΑΚΑ 18:45 Παναθηναϊκός-Πανελλήνιος [ ΣΚΑΪ ]

Σκληρή δήλωση από την Ντόρα Μπακογιάννη για την διαγραφή της.

Με μια σκληρή ανακοίνωση κατά του προέδρου της ΝΔ, η μέχρι πρότινος βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, εξηγεί τους λόγους για τους οποίους επέλεξε να υπερψηφίσει επί της αρχής το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα μέτρα ενεργοποίησης του μηχανισμού στήριξης από ΕΕ και ΔΝΤ

Μεταξύ άλλων εκφράζει τη λύπη της «για την απόφαση του κ. Σαμαρά, η οποία δείχνει ότι η ηγεσία του κόμματος βάζει, δυστυχώς, το στενό μικροκομματικό της συμφέρον υπεράνω της υποχρέωσης όλων μας να υπηρετούμε τον λαό και την χώρα».

Αναλυτικά η δήλωση της κ. Μπακογιάννη: .........

«Στη ζωή του κάθε ανθρώπου έρχονται στιγμές που πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στον βολικό δρόμο της σιωπής, του συμβιβασμού και των σκοπιμοτήτων ή να ακολουθήσει τον δύσκολο δρόμο της ευθύνης.

Η πατρίδα μας, βρίσκεται σήμερα στα πρόθυρα της οικονομικής χρεοκοπίας και συνταράσσεται από πρωτόγνωρη κοινωνική αναταραχή . Τριάντα χρόνια διαφθοράς, σπατάλης, ανευθυνότητας και κρατισμού, μας οδήγησαν εδώ που βρισκόμαστε. Τα σοβαρά λάθη, η αδράνεια και οι παραλείψεις της προηγούμενης κυβέρνησης αλλά και η εγκληματική καθυστέρηση και οι επιπολαιότητες της παρούσας κυβέρνησης, επιδείνωσαν ακόμα περισσότερο το πρόβλημα.

Τη στιγμή αυτή ο ελληνικός λαός καλείται να κάνει θυσίες που είναι εν πολλοίς άδικες και που ίσως δεν θα ήταν σ’ αυτόν τον ακραίο βαθμό αναγκαίες, αν όλοι είχαμε σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Αλλά, στο σημείο που βρισκόμαστε, δεν υπάρχουν πλέον επιλογές. Σε αντάλλαγμα αυτών των θυσιών, μας προσφέρεται χρηματοδότηση 110 δισ. ευρώ προκειμένου η Ελλάδα να αποφύγει τη χρεωκοπία. Και μας προσφέρεται τη στιγμή που κανείς πλέον άλλος δεν μας δανείζει.

Έτσι έχουν τα πράγματα και κανείς από τον πολιτικό κόσμο δεν δικαιούται να μην καταλαβαίνει και κυρίως να κάνει πως δεν καταλαβαίνει.

Με δεδομένη την πραγματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, χωρίς την καθαρή στάση της μείζονος αντιπολίτευσης, είναι πολύ πιθανότερο τα μέτρα να μην εφαρμοστούν αποτελεσματικά. Ο λαός θα επωμιστεί τελικά και τις θυσίες και το τεράστιο κόστος της χρεωκοπίας. Γι΄ αυτό πρότεινα στον πρόεδρο του κόμματος, κατά την πρόσφατη συνάντηση μας, μια επιλογή που θα διαφοροποιούσε τη ΝΔ από τη στάση του ΚΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και των δυνάμεων του κρατισμού και του λαϊκισμού χωρίς ταυτόχρονα να ταυτίζουν τη ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ και τις επιλογές του.

Θέση μου ήταν η αξιωματική αντιπολίτευση να ψηφίσει επί της αρχής υπέρ του νομοσχεδίου, διότι η αποδοχή του είναι προϋπόθεση για να πάρουμε το «πακέτο σωτηρίας» και να καταψηφίσει κάποια άδικα, και αναποτελεσματικά άρθρα. Άρθρα όπως είναι αυτά της μείωσης του εισοδήματος των φτωχών συνταξιούχων και της αύξησης του ΦΠΑ τα οποία μπορούν να υποκατασταθούν από άλλα ισοδυνάμου δημοσιονομικού αποτελέσματος.

Με προσωπική του απόφαση, ο πρόεδρος του κόμματος, την οποία δεν έφερε προς συζήτηση στα συλλογικά όργανα της Νέας Δημοκρατίας, ζητά την καταψήφιση του νομοσχεδίου «μέτρα για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης της Ελληνικής οικονομίας από τα κράτη μέλη της ζώνης του ευρώ και το ΔΝΤ».

Πήρε την απόφαση αυτή χωρίς να έχει να προτείνει μια σοβαρή και αξιόπιστη εναλλακτική λύση για το πώς θα βρούμε χρήματα και θα αποφύγουμε τη χρεοκοπία.

Την πήρε επενδύοντας ίσως στο ρεύμα που δημιουργεί η δικαιολογημένη λαϊκή αγανάκτηση για τις θυσίες που καλούνται να κάνουν οι πολίτες. Οι υπεύθυνες ηγεσίες όμως, πρέπει να βρίσκουν το θάρρος να πηγαίνουν κάποιες φορές κόντρα στο ρεύμα. Τι θα γινόταν για παράδειγμα έαν οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών της ζώνης του Ευρώ ή τα κοινοβούλια τους πήγαιναν με το ρεύμα που υποστήριζε ότι η Ελλάδα δεν θα έπρεπε να βοηθηθεί;

Στη Νέα Δημοκρατία δεν δείχνουμε να έχουμε μάθει από τα λάθη μας. Η λογική του λαϊκισμού και των μικροπολιτικών υπολογισμών που κατέστρεψε την κυβέρνηση μας και μας έφερε σήμερα εδώ καθοδηγεί και τώρα τις επιλογές μας. Λυπάμαι αλλά αυτόν τον κατήφορο δεν μπορώ να τον ακολουθήσω.

Η αγανάκτηση των πολιτών για τις θυσίες που τους επιβάλλονται είναι δικαιολογημένη. Όμως σήμερα, την ώρα που η Ελλάδα χάνεται, δεν μπορώ να αποφασίσω με βάση τον φόβο του πολιτικού κόστους, ή την προσδοκία της άντλησης ψήφων, που κάποιοι νομίζουν ότι θα αποκομίσουν αν η Ελλάδα χάσει και την τελευταία της ευκαιρία και οδηγηθεί στην καταστροφή.

Την ώρα που το δίλημμα είναι χρεοκοπία ή θυσίες, δεν μπορώ να πω στους Έλληνες ότι πατριωτισμός σημαίνει κορώνες, ανευθυνότητα και άρνηση της πραγματικότητας.

Την ώρα που τα μάτια του κόσμου είναι στραμμένα εδώ, δεν μπορώ να κάνω ότι δεν καταλαβαίνω.

Σ΄ αυτή την κρίσιμη στιγμή θα πράξω το χρέος μου. Ψήφισα επί της αρχής υπέρ του νομοσχεδίου « μέτρα για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης της Ελληνικής οικονομίας από τα κράτη μέλη της ζώνης του ευρώ και το ΔΝΤ» και θα καταψηφίσω άρθρα όπως είναι αυτά της μείωσης του εισοδήματος των συνταξιούχων και της αύξησης του ΦΠΑ.

Μοναδικός γνώμονας των πράξεών μου είναι το συμφέρον της πατρίδας και η συνείδησή μου. Και αναλαμβάνω πλήρως το βάρος της ευθύνης των επιλογών μου.

Λυπούμαι για την απόφαση του κου Σαμαρά, η οποία δείχνει ότι η ηγεσία του κόμματος βάζει, δυστυχώς, το στενό μικροκομματικό της συμφέρον υπεράνω της υποχρέωσης όλων μας να υπηρετούμε τον λαό και την χώρα.

Τρέφω απεριόριστο σεβασμό για τα εκατομμύρια ψηφοφόρους, που τίμησαν όλα αυτά τα χρόνια τη Νέα Δημοκρατία, για την αγωνιστικότητα, το φιλότιμο και την αίσθηση του πατριωτικού καθήκοντος που τους διακρίνει. Η πλειοψηφία τους, αλλά και η πλειοψηφία των υπολοίπων πολιτών, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης, μας αντιμετωπίζουν όλους με καχυποψία, αγανάκτηση, ακόμα και οργή για τις ευθύνες μας για όλα όσα έγιναν για να φτάσουμε εδώ. Γι’ αυτό και ελάχιστη υποχρέωσή μας σήμερα είναι να πράττουμε κατά συνείδηση ό,τι θεωρούμε ότι μπορεί να βοηθήσει για να φτάσουμε με όσο γίνεται μικρότερες απώλειες στην Ελλάδα της επόμενης μέρας».

Πηγή: Ναυτεμπορική

Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων. Συγχαρητήρια επιστολή στον Καραμπάτο για το Ελληνικό λάδι στην Olympic Air.

Συγχαρητήρια επιστολή στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Γιώργο Καραμπάτο απέστειλε χθες ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων σχετικά με την επιστολή του κου Καραμπάτου στον πρόεδρο της Olympic Air Ανδρέα Βγενόπουλο για την μη χρησιμοποίηση Ελληνικού Ελαιολάδου στην Ελληνική αεροπορική εταιρία.

Η επιστολή του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων αναφέρει τα εξής:

Προς κ. Γ. Καραμπάτο
Πρόεδρο Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

Αγαπητέ κύριε Καραμπάτο, θα θέλαμε να σας συγχαρούμε για την μεγάλη επιτυχία σας στην υπόθεση Olympic Air και στην διαβεβαίωση που πήρατε από τον κ. Βγενόπουλο, για αντικατάσταση στα γεύματα των πτήσεων από ιταλικό ελαιόλαδο σε ελληνικό. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως παρόμοια επιστολή είχε αποσταλεί κατόπιν εξουσιοδοτήσεως από το ΔΣ του Συλλόγου μας, πριν δύο μήνες, από τον γραμματέα του συλλόγου Μπουντουβά Ηλία.

Η επιστολή που αναφερόμαστε και σας επισυνάπτουμε δεν είχε δοθεί στην δημοσιότητα.. Σχετικά είχε ενημερωθεί μόνο ο πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού Γαργαλιάνων.

Είμαστε υποχρεωμένοι όμως προς αποκατάσταση της τάξεως να την δημοσιοποιήσουμε, διότι δεν θα δεχτούμε να κατηγορηθούμε αδίκως πως οι αγρότες και συγκεκριμένα οι αγροτικοί σύλλογοι, δεν προσπαθούν με τις όποιες δυνάμεις τους, στην προώθηση, διαφήμιση και εν τέλει στην εύρεση αγορών για τα προϊόντα τους.

Στόχος μας δεν είναι να μειώσουμε την επιτυχία σας, το εναντίον.

Εκτιμούμε πως τώρα και με την δική σας συμμετοχή στην υπόθεση το αίτημα του συλλόγου μας για ελληνικό ελαιόλαδο στις πτήσεις της Olympic Air ικανοποιήθηκε στο ένα σκέλος του, τώρα απομένει το δεύτερο σκέλος του αιτήματος μας, το ελαιόλαδο που θα διακινείται να είναι Μεσσηνιακό από τον μεγαλύτερο ελαιουργικό πρωτοβάθμιο συνεταιρισμό της χώρας, τον αγροτικό συνεταιρισμό Γαργαλιάνων.

Επιθυμούμε να συναντηθούμε μαζί σας ώστε να υλοποιηθεί αυτή η ιδέα. που μόνο θετικά έχει να προσφέρει στον Νομό μας.

Φιλικά
Το ΔΣ του αγροτικού συλλόγου Γαργαλιάνων.


Ακολουθεί η Επιστολή που είχε στείλει στις 7/3/2010 ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων στον Ανδρέα Βγενόπουλο.


Αγαπητέ κύριε Α. Βγενόπουλε

Σε πρόσφατο ταξίδι που πραγματοποιήσαμε με τις Ολυμπιακές αερογραμμές, Κωνσταντινούπολη- Αθήνα, μας προσφέρθηκε μαζί με το γεύμα Ιταλικό ελαιόλαδο από την περιοχή της Modena.

Κ Βγενόπουλε σαν μέλος του ελαιουργικού συνεταιρισμού Γαργαλιάνων, του μεγαλύτερου πρωτοβαθμίου συνεταιρισμού της χώρας που έχει πιστοποιηθεί με ISO 1

ISO 2 καθώς και με σύστημα ολοκληρωμένης καλλιέργειας, πήρα το θάρρος να σας γράψω αυτή την επιστολή, με στόχο να μου υποδείξετε τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβώ ώστε μέσα από την Ολυμπιακή να διακινείτε Ελληνικό ελαιόλαδο και εν προκειμένου Μεσσηνιακό. Οι λόγοι προφανείς

Πιστεύω πως σε τέτοιες ενέργειές πρέπει να στραφούμε οι Έλληνες παραγωγοί για να μπορέσουμε να είμαστε βιώσιμοι αλλά και για να υπάρξει ανάπτυξη στην Ελληνική γεωργία - οικονομία που αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε τέλμα..

Γνωρίζουμε ήδη την ευαισθησία σας για το ελληνικό ελαιόλαδο και την καλλιέργεια της ελιάς, από το ενδιαφέρον που έχετε ήδη επιδείξει, με τις ενέργειες σας, που αποσκοπούν στην προστασία της εγχώριας παραγωγής.

Η δική σας συμβολή θα είναι καθοριστική για να μπορέσουν να γίνουν τα επόμενα βήματα στο συγκεκριμένο εγχείρημα, το οποίο θεωρώ θα δείτε θετικά.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Με τιμή

Μπουντουβάς Ηλίας

Γραμματέας Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μεσσηνίας.

Γραμματέας Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων.


Μεσσηνιακές εφημερίδες της 7ης Μΐου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.


Πέμπτη, 6 Μαΐου 2010

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΝΑΕ: ΕΚΑΝΑΝ ΠΙΣΩ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΗΤΤΑ. Μίχας: Χρειάστηκε η επιμονή μας για να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους.

Σε «ίσως» μετατράπηκε το αρχικό «όχι» του νεοδημοκρατικού προεδρείου της ΕΝΑΕ απέναντι στον «Καλλικράτη». Μπροστά στον κίνδυνο η παράταξη της ΝΔ να οδηγηθεί σε ήττα στην ψηφοφορία ανάμεσα στους συνέδρους του έκτακτου συνεδρίου της ΕΝΑΕ, καθώς η επιμονή του «Κινήματος Αυτοδιοίκησης» (ΠΑΣΟΚ) σε περίπτωση άρνησης της τα κείμενα να τεθούν στην κρίση τους, ανάδειξε δύο απόψεις στους κόλπους της, το προεδρείο ακολούθησε την μέση λύση.

Να εξουσιοδοτήσει το Δ.Σ. και να συμμετάσχει, δηλαδή, στον διάλογο και με βάση τις αποφάσεις των προηγούμενων συνεδρίων να επιχειρήσει να υπάρξουν βελτιώσεις στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα: ...........

«ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΣ 6.5.2010

Το έκτακτο Συνέδριο της ΕΝΑΕ, το οποίο διεξήχθη στην Αθήνα, την Πέμπτη 6 Μαΐου 2010, μετά το πέρας των εργασιών του, λαμβάνοντας υπόψη έκτακτες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί κατά τη διάρκεια της τέλεσης του, αποφασίζει τα ακόλουθα :

1. Επιβεβαιώνει και εμμένει σταθερά στις αποφάσεις όλων των προηγούμενων Συνεδρίων του σχετικά με τη Διοικητική Μεταρρύθμιση της χώρας.

2. Δεδομένων των διαφορετικών θέσεων που εξέφρασαν οι παρατάξεις, το Συνέδριο εξουσιοδοτεί το Δ.Σ της ΕΝΑΕ :

α) Να καταγράψει, να επεξεργαστεί και να αξιοποιήσει μέσα από τις προβλεπόμενες διαδικασίες τόσο σε επίπεδο Υπουργείου Εσωτερικών, όσο και σε επίπεδο Κοινοβουλευτικής Διαδικασίας όλες τις απόψεις και θέσεις που κατατέθηκαν στο παρόν Έκτακτο Συνέδριο της ΕΝΑΕ.

β) Να προβεί σε κάθε ενέργεια που είναι αναγκαία για την τροποποίηση του Σχεδίου Νόμου «Καλλικράτης», με στόχο τη μέγιστη δυνατή βελτίωσή του.

Δύο "γραμμές"

Της απόφασης προηγήθηκε έντονο παρασκήνιο, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες της αυτοδιοίκησης gr τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝΑΕ που πρόσκεινται στη ΝΔ σε μεσημβρινή σύσκεψη που έγινε στο ξενοδοχείο όπου διεξαγόταν το συνέδριο χωρίστηκαν στα δύο. Από την μία πλευρά ήταν ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ , νομάρχης Μεσσηνίας, Δημήτρης Δράκος, ο αντιπρόεδρος, υπερνομάρχης Δράμας, Καβάλας, Ξένθης, Κώστας Τάτσης και ο νομαρχιακός σύμβουλος Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης, μέλος του Δ.Σ. που παρά τα λεγόμένα τους από το βήμα του συνεδρίου υποστήριζαν ότι «δεν μπορούμε να πούμε στεγνό ‘όχι’», καθώς, εκτός των άλλων «δεν μας βγαίνουν και τα ‘κουκιά’» (σημειωτέον ότι πέραν της ηγεσίας της ΝΔ στην ΕΝΑΕ πολλοί από τους νεοδημοκράτες συνέδρους είχαν τονίσει ότι δεν πρόκειται να υπερψηφίσουν «στεγνό όχι») και από την άλλη ο γενικός γραμματέας, νομάρχης Λάρισας, Λουκάς Κατσαρός, ο νομάρχης Τρικάλων, Ηλίας Βλαχογιάννης, μέλος του Δ.Σ. της ΕΝΑΕ και ο νομάρχης Ανατολικής Αττικής Λεωνίδας Κουρής (δεν συμμετέχει στο Δ.Σ. αλλά η άποψή του έχει βαρύνουσα σημασία, καθώς είναι στενός κομματικός φίλος του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά) που υποστήριζαν ότι οι νομάρχες έπρεπε να πουν «όχι» στον «Καλλικράτη».

Μίχας: επιτέλους, ανέλαβαν όλοι τις ευθύνες τους

Μετά από αυτή την εξέλιξη ο επικεφαλής του «Κινήματος Αυτοδιοίκησης», νομάρχης Πειραιά, Γιάννης Μίχας τόνισε στην αυτοδιοίκηση gr: «Χρειάστηκε η επιμονή του «Κινήματος Αυτοδιοίκησης» για να αναλάβει η πλειοψηφία της ΕΝΑΕ, έστω και την τελευταία στιγμή, τις ευθύνες που έχουμε οι νομάρχες απέναντι στην ελληνική κοινωνία. Ευτυχώς, στο τέλος κατάλαβαν όλοι ότι σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές για την χώρα το μόνο που δεν χρειάζεται είναι να θέτουμε πάνω από το συμφέρον της κοινωνίας μικροκομματικές σκοπιμότητες.»

Πηγή: Αυτοδιοίκηση.gr

Ναι είπαν oι Γαργαλιάνοι σε κοινό δήμο με τα Φιλιατρά. Ιστορική χαρακτήρισε την απόφαση ο Σταύρος Καλοφωλίας

Με μια 3ωρη συνεδρίαση σε κατάμεστη από κόσμο αίθουσα της βιβλιοθήκης Γαργαλιάνων συνεδρίασε το Δημοτικό συμβούλιο της πόλης και έκανε δεκτή με ψήφους 11 Υπέρ και 5 κατά την χθεσινοβραδυνή απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Φιλιατρών για την συγκρότηση ενιαίου Δήμου ανάμεσα στις δυο πόλεις με όνομα Δήμος Φιλιατρών και έδρα τους Γαργαλιάνους.

Στην εισήγηση του ο Δήμαρχος Γαργαλιάνων ...........

Σταύρος Καλοφωλιάς είπε πως είναι μια ιστορική στιγμή για τους Γαργαλιάνους καθώς δίνεται η ευκαιρία να δημιουργηθεί ένας δεύτερος ισχυρός δήμος στην Τριφυλία που θα λειτουργήσει αναπτυξιακά για την περιοχή. Δεν παρέλειψε να απευθύνει πρόσκληση στον Δήμο Νέστορος να συμμετάσχει σε αυτόν τον νέο Δήμο.
Ο κος Καλοφωλιάς ευχαρίστησε τον Δήμο Φιλιατρών για την πρόταση του την οποία όπως ειπε αποδέχεται και την καταθέτει προς συζήτηση στο Δημοτικό συμβούλιο της πόλης.

Στο περιβάλλον της βιβλιοθήκης διάχυτη ήταν η αισιοδοξία στους πολίτες για την συνένωση του Δήμου με τα Φιλιατρά. Δεν ήταν και λίγοι αυτοί που είχαν στήσει πηγαδάκι με αποκλειστικό θέμα την συνένωση και το μέλλον του νέου Δήμου.

Ιστορική χαρακτήρισε την απόφαση αυτή ο Δήμαρχος Γαργαλίανων Σταύρος Καλοφωλιάς σε δήλωση που παραχώρησε αποκλειστικά σε συντάκτη του Φιλιατρά News που βρέθηκε στο Δημοτικό συμβούλιο Γαργαλιάνων.

Ο κος Καλοφωλίας είπε στον συντάκτη μας:

«Θεωρώ πολύ σημαντική την απόφαση που πήρε το Δημοτικό συμβούλιο Φιλιατρών, και θέλω να συγχαρώ και το Δημοτικό συμβούλιο και τον Δήμαρχο Κο Ξύγκα που πραγματικά έδειξε οξυδέρκεια, αποφασιστικότητα και οραματισμό.
Είμαι πολύ ικανοποιημένος και το Δημοτικό συμβούλιο Γαργαλιάνων αγκάλιασε αυτήν την πρόταση και ψήφισε για την δημιουργία Δήμου Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους.
Έτσι θα έχουμε έναν ισχυρό πόλο στην Τριφυλία Δίπλα στον Δήμο Κυπαρισσίας που πραγματικά και αυτός θα είναι ένας ισχυρός δήμος και θα έχουμε άριστη συνεργασία οι δυο δήμοι.
Νομίζω ότι με αυτόν τον τρόπο εξυπηρετούνται καλύτερα τα συμφέροντα όλων των Δήμων και των δήμων που θα είναι στην Κυπαρισσία, στον δήμο Τριφυλίας και των δήμων που θα είναι στον δήμο Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους.
Θα αγωνιστούμε για την υλοποίηση αυτής της πρότασης. Ο Αγώνας είναι δύσκολος αλλά πιστεύουμε ότι στο τέλος θα δικαιωθεί γιατί είναι το δίκιο με το μέρος μας.»

Ακολούθως ο Δήμαρχος Γαργαλιάνων Κος Καλοφωλιάς κατευθύνθηκε προς την πλατεία της πόλης όπου οι δημότες περίμεναν να ανακοινώσει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Είπε ότι οι Γαργαλιάνοι είναι ριζικά αντίθετοι στην παρούσα πρόταση του καλλικράτη καθώς δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Δήμου και της περιοχής είπε χαρακτηριστικά ο Κος Καλοφωλιάς.
Ανακοίνωσε την απόφαση που έλαβε ο Δήμος αγκαλιάζοντας την πρόταση του Δήμου Φιλιατρών για την δημιουργία δεύτερου Δήμου ανάμεσα στους Γαργαλιάνους και τα Φιλιατρά.
Αναφέρθηκε στο ιστορικό της απόφασης του Δήμου Φιλιατρών όπου κατά πλειοψηφία αποφάσισε την δημιουργία δήμου με όνομα Δήμος Φιλιατρών και έδρα τους Γαργαλιάνους.
Συνεχάρη και Δημόσια το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατρών για την απόφαση που πήρε. Ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση την δεχτήκαμε και τώρα υπάρχουν δυο αποφάσεις Δημοτικών συμβουλίων, απαραίτητη προϋπόθεση για την διεκδίκηση του δεύτερου Δήμου στην Τριφυλία.

Ο Αγώνας τώρα αρχίζει είπε ο κος Kαλοφωλιάς και μπήκε το πρώτοι λιθάρι για την δημιουργία του νέου Δήμου.
Χαρακτήρισε τον παρόντα Δήμο Τριφυλίας αχανή που δεν μπορούσε να εκφράσει όλη την περιοχή. Η Τριφυλία είπε είναι η μεγαλύτερη επαρχία της Μεσσηνίας και θύμισε τις προτάσεις του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ) για την δημιουργία δύο δήμων στην Τριφυλία. Αυτό δεν έγινε σεβαστό και δεν υπήρξε στην πρόταση του Καλλικράτη.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι μετά από τον κοινό αγώνα αυτό θα γίνει πραγματικότητα.
Με έναν μεγάλο και αχανή δήμο που όλες οι υπηρεσίες θα έχουν πάει στην Κυπαρισσία, και αυτές που ήδη υπάρχουν αλλά και αυτές της Νομαρχίας που μεταφέρονται με το σχέδιο του Καλλικράτη θα είναι στην Κυπαρισσία και θα είναι μεγάλο το πρόβλημα για την δική μας περιοχή και τον Δικό μας Δήμο.

Με την πρόταση για δυο δήμους αντί να έχουμε μια υπερνομαρχία στην Κυπαρισσία, θα έχουμε δύο μικρές νομαρχίες και στον Δήμο Φιλιατρών και Γαργαλιάνων αλλά και στον Δήμο Κυπαρισσίας.

Ο αγώνας τόνισε είναι δύσκολος γιατί υπάρχουν συμφέροντα που δεν επιθυμούν αυτή τη λύση. Η απόφαση αυτή πάει κόντρα σε επιδιώξεις και σχέδια. Είναι η στιγμή που πρέπει να δοθεί ο αγώνας από όλους μας.
Κάλεσε και τους Τριφύλιους βουλευτές και τους βουλευτές Μεσσηνίας να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να βοηθήσουν να πετύχει αυτός ο στόχος μας.
Όλοι μας ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο μας είπε χαρακτηριστικά.

Απηύθυνε πρόσκληση και προς τον Δήμο Νέστορος λέγοντας ότι η πρόταση του Δήμου Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους είναι ανοικτή και προς τον Δήμο Νέστορος τον οποίο χαρακτήρισε γείτονα φίλο και σύμμαχο και υποστήριξε ότι αν δεν γίνει δεκτή η δημιουργία του νέου Δήμου το Δημοτικό συμβούλιο Γαργαλιάνων θα υποβάλλει σύσσωμο τις παραιτήσεις του παρά το γεγονός ότι η λαϊκή εντολή ισχύει για 4 χρόνια.
Κάλεσε τον κόσμο σε επαγρύπνηση ώστε αν χρειαστεί να δοθεί εκ νέου ο αγώνας.

Ρεπορτάζ του συνεργάτη και Διαχειριστή του Φιλιατρά News "Χ-treme"

Διέγραψε 3 βουλευτές του ο Γιώργος Παπανδρέου. Εξω και η Ντόρα Μπακογιάννη απο τον Σαμαρά.

UPDATE 19:15

Διέγραψε τρείς βουλευτές του ο Γιώργος Παπανδρέου μιας και στην ψηφοφορία για τα νεα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση ψήφισαν "ΠΑΡΩΝ".
Πρόκειται για τους Γιάννη Δημαρά, Σοφία Σακοράφα, και Βασίλη Οικονόμου.

Υπερψήφισε η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη το νομοσχέδιο με τα σκληρά οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης στο πλαίσιο ενεργοποίησης του μηχανισμού στήριξης.

Η στάση της κ. Μπακογιάννη ήταν αναμενόμενη, .......

ενώ ενδέχεται να πυροδοτήσει πολιτικές εξελίξεις, με δεδομένη την απόφαση του προέδρου της ΝΔ για καταψήφιση του νομοσχεδίου.
Ο προέδρος της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά είχε δώσει γραμμή κομματικής πειθαρχίας.


UPDATE 19:15
Εκτός Κοινοβουλευτικής ομάδας τέθηκε από τον Αντώνη Σαμαρά και η Ντόρα Μπακογιάννη που δεν ακολούθησε την κομματική γραμμή της ΝΔ για κομματική πειθαρχία.

Δεν ξέρουμε αν πράγματι ισχύεει. Αλλα καλού κακού έχετε τον νου σας.

Λάβαμε το παρακάτω μήνυμα απο αναγνώστρια μας προφανώς θέλοντας να μας προστατεύσει απο τις κακοτοπίες.
Αλλα επειδή πολλά απο αυτά τα mail είναι Hoax, εχετε το απλά κάπου στη άκρη του μυαλού σας.
θα το δημοσιεύσουμε ΟΠΩΣ μας ήρθε.

ΣΟΒΑΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ !!!!!!!

Παρακαλώ να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, κυρίως εάν χρησιμοποιείτε αλληλογραφία μέσω internet, όπως Yahoo, Hotmail, AOL κτλ.
Η πληροφορία κυκλοφόρησε από την Microsoft και την
Norton.
Παρακαλώ στείλτε την σε όλους όσους γνωρίζετε και έχουν ......

πρόσβαση στο Internet. Ίσως λάβετε ένα φαινομενικά άκακο e-mail με παρουσίαση Πάουερ Πόιντ (PowerPoint) και τίτλο: «Lifeisbeautiful. Pps».
Εάν το λάβετε, μην ανοίξετε το επισυναπτόμενο του για κανένα λόγο και διαγράψτε το αμέσως!!!
Εάν ανοίξετε το αρχείο, ένα μήνυμα θα εμφανισθεί στην οθόνη σας λέγοντας: Itistoolatenow, yourlifeisnolongerbeautiful, δηλαδή: Τώρα πια είναι αργά, η ζωή σας δεν είναι πλέον όμορφη!
Ως επακόλουθο θα χάσετε τα πάντα στον υπολογιστή σας και το άτομο που σας το έστειλε θ’ αποκτήσει πρόσβαση στο όνομά σας, στο e-mail σας και στο κωδικό ασφαλείας σας. Αυτός είναι νέος ιός, ο οποίος ξεκίνησε πρόσφατα να κυκλοφορεί!
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΓΙΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΙΟΣ !!!

Η Microsoft επιβεβαίωσε ήδη τη σοβαρότητα του προβλήματος κι ανάφερε ότι τα προγράμματα antivirus δεν είναι
ικανά να τον καταστρέψουν.
Ο ιός δημιουργήθηκε από έναν χάκερ ο οποίος
αυτοαποκαλείται «lifeowner».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥ ΣΑΣ!!!

ΓΙΟΥΛΗ ΓΕΝΙΤΣΑΡΙΔΟΥ
Σύμβουλος Συστημάτων Διαχείρισης ΝΩΣΙΣ Ε.Π.Ε.
Λ. Αμφιθέας 109, Τ.Κ 175 63, Π. Φάληρο, Αθήνα
Τηλ: 210 9854792, fax: 210 9854795

ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Το e-mail δεν μας ήρθε απο την Κα Γιούλη Γενιτσαρίδου. Μας ήρθε απο αλλού.


Εως το τέλος Μαΐου η δημοσιοποίηση των δικαιούχων αγροτών ενιαίας ενίσχυσης 2010

Μέχρι το τέλος Μαΐου θα δημοσιοποιηθούν (ανάρτηση στο διαδίκτυο) οι δικαιούχοι ενιαίας ενίσχυσης του 2010 που ανέρχονται σε περίπου 700.000 αγρότες. Ήδη, σε εφαρμογή του κοινοτικού κανονισμού, ο οποίος προβλέπει ότι μέχρι τις 30 Απριλίου κάθε χρόνου θα αναρτώνται σε ειδική ιστοσελίδα στο Διαδίκτυο όλα τα ονόματα των φυσικών και νομικών προσώπων, που εισέπραξαν την περασμένη χρονιά κοινοτικές αγροτικές ενισχύσεις, ο ΟΠΕΚΕΠΕ προχώρησε και φέτος στην ανάρτηση των ονομάτων των δικαιούχων ενιαίας κοινοτικής ενίσχυσης του 2009, αλλά και όσων έλαβαν κοινοτικές αγροτικές ενισχύσεις από διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν τα ονόματα .......

των δικαιούχων και τα εισπραχθέντα ποσά στην ειδική ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ http://asp.dikaiomata.gr:7780/portal/page/portal/OPEKEPE1/Dimosiopoihsh.

Σχετικά, η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή δήλωσε "ότι ο κοινωνικός έλεγχος μέσω της δημοσιοποίησης συμβάλλει ώστε, όλοι οι ενδιαφερόμενοι συμπεριλαμβανομένων και των υπηρεσιών, να ανταποκρίνονται καλύτερα στις υποχρεώσεις τους"

Υπηρεσία τηλεφωνικής ενημέρωσης για την πορεία εκκαθάρισης φορολογικών δηλώσεων

Υπηρεσία τηλεφωνικής ενημέρωσης για την πορεία της διαδικασίας εκκαθάρισης των φορολογικών δηλώσεων παρέχει στους φορολογούμενους το ΥΠΟΙΚ, μέσω της γραμμής 211-0007111.

Για να χρησιμοποιήσει τη νέα υπηρεσία, ο ενδιαφερόμενος πληκτρολογεί, από τηλεφωνική συσκευή με τονικό σήμα, τον αριθμό κλήσης της υπηρεσίας και τον Α.Φ.Μ. του.

Οι πληροφορίες που παρέχει αυτόματα η υπηρεσία στον .........

ενδιαφερόμενο είναι:

- Η ολοκλήρωση ή μη της διαδικασίας εκκαθάρισης της δήλωσής του

- Σε περίπτωση που έχει γίνει η εκκαθάριση, η ημερομηνία εκκαθάρισης και το αποτέλεσμά της (χρεωστικό, πιστωτικό ή μηδενικό).

- Η ημερομηνία είσπραξης του ποσού επιστροφής, στην περίπτωση που το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης είναι πιστωτικό.

- Η ημερομηνία καταβολής της πρώτης δόσης, στην περίπτωση που το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης είναι χρεωστικό.

- Η εκτιμώμενη ημερομηνία διενέργειας της επόμενης εκκαθάρισης.

Σημειώνεται ότι η υπηρεσία δεν χορηγεί πληροφορίες για τους φορολογουμένους που έχουν συμπληρώσει τον κωδικό 010 της πρώτης σελίδας του εντύπου Ε1, δηλώνοντας ότι δεν επιθυμούν να συμπεριληφθούν στην υπηρεσία τηλεφωνικής ενημέρωσης.

Χωρίς φαρμακεία 6 και 7 Μαΐου για όλη τη χώρα.

Κλειστά, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, θα παραμείνουν τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα, στις 6 και τις 7 Μαΐου, με αφορμή τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στο επάγγελμα των φαρμακοποιών.

Σε ανακοίνωσή του, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος αναφέρει πως «ο επιχειρούμενος περιορισμός του αριθμού των φαρμακείων και το ελάχιστο περιθώριο κέρδους θα επιφέρουν δραματικές επιπτώσεις στον κλάδο και θα υποβαθμίσουν την παρεχόμενη ασφαλιστική περίθαλψη».

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου ............

Φαρμακευτικού Συλλόγου θα συνεδριάσει την Παρασκευή 7 Μαΐου για να καθορίσει την περαιτέρω στάση του «απέναντι στην επίθεση που δέχονται οι φαρμακοποιοί από την πολιτεία» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: in.gr

«Αυτοδιοικητικό Κίνημα»: Το ΥΠ.ΕΣ. ικανοποίησε το 80% των αιτημάτων

Στη σκιά των χθεσινών τραγικών γεγονότων πραγματοποιείται σήμερα από τις 9.30 το πρωί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας το έκτακτο συνέδριο της ΕΝΑΕ για τον «Καλλικράτη». Όπως έχει ήδη γράψει η αυτοδιοίκηση gr το προεδρείο της ΕΝΑΕ το οποίο πρόσκειται στη ΝΔ απορρίπτει επί της αρχής το σχέδιο, ζητώντας ακόμη και να παραμείνουν ως έχουν οι σημερινές νομαρχίες!

Ωστόσο, όπως καταγγέλλουν τα στελέχη του «Αυτοδιοικητικού Κινήματος» με επικεφαλής τον νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα στην ουσία δεν υπάρχουν επιχειρήματα για καταψήφιση του «Καλλικράτη», καθώς το 80% των αιτημάτων του 14ου συνεδρίου της ΕΝΑΕ έχουν ικανοποιηθεί με το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών.
Προσθέτουν δε ότι η απόφαση αυτή είναι υπαγορευμένη .........

από την Ρηγίλλης για καθαρά μικροκομματικούς λόγους.

Μάλιστα σε μελέτη που δημοσιεύει η αυτοδιοίκηση gr αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι:

«Επί 79 συνολικά καταγεγραμμένων σημείων διεκδίκησης όπως προκύπτουν από την απόφαση του 14ου Τακτικού Συνεδρίου της ΕΝΑΕ :
► 58 είναι ενταγμένα πλήρως ή στο μεγαλύτερο ποσοστό τους στο σχέδιο νόμου
► 14 δεν έχουν ενταχθεί στο σχέδιο και μπορούν να αποτελέσουν σημείο συζήτησης , ενώ
► υπάρχουν άλλα 7 σημεία διεκδίκησης στην απόφαση του 14ου τακτικού συνεδρίου της ΕΝΑΕ που δεν θα μπορούσαν όμως να ενταχθούν στο υπό εξέταση σχέδιο νόμου και αποτελούν μέρος άλλων νομοσχεδίων (π.χ. ενιαίο μισθολόγιο δημοσίων υπαλλήλων)
Σε απόλυτα ποσοστά – εάν είναι δόκιμο να μιλήσει κανείς με ποσοστά – το 80 % των διεκδικήσεων της ΕΝΑΕ έχει συμπεριληφθεί στο σχέδιο νόμου», προστίθεται.

Παράλληλα όσον αφορά αιτιάσεις των νομαρχών της ΝΔ επαναλαμβάνεται ότι:

► «οι θεσμοθετημένοι πόροι για τη δευτεροβάθμια αυτοδιοίκηση διπλασιάζονται αφού οι ΚΑΠ των Περιφερειών δηλαδή το 4 % επί του ΦΠΑ και το 2,4 % επί του ΦΕΝΦΠ εκτιμάται ότι θα ανέλθουν περίπου στο 1 δις €, τη στιγμή που οι ΚΑΠ των Νομαρχιών φέτος δεν πρόκειται να ξεπεράσουν το μισό δις € (σύμφωνα με τα στοιχεία του κρατικού προϋπολογισμού)
► «στο πεδίο των αρμοδιοτήτων ικανοποιείται η βασικότερη διεκδίκηση της ΕΝΑΕ, η απονομή στις αιρετές περιφέρειες του αναπτυξιακού σχεδιασμού και της διαχείρισης των ΠΕΠ, του ΕΣΠΑ και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης ενώ στην αιρετή περιφέρεια περνά η συντριπτική πλειονότητα των αρμοδιοτήτων που μέχρι πρότινος ασκούσαν οι κρατικές περιφέρειες».
► Οι νομαρχίες εξακολουθούν να λειτουργούν ως διοικητικές μονάδες του νέου θεσμού αφού συνεχίζουν να υφίστανται στην αιρετή Περιφέρεια σχεδόν αυτούσιες οι πολύ σημαντικές Διευθύνσεις Μεταφορών, Δημόσιας Υγείας, Προστασίας Καταναλωτή, Περιβάλλοντος, Ανάπτυξης, Πολεοδομίας (στις μητροπολιτικές περιφέρειες) και πολλές ακόμη. Έτσι σε καμία περίπτωση δεν ισχύει ο ισχυρισμός ότι ο θεσμός απομακρύνεται από τον πολίτη.
► Ενισχύεται η δημοκρατία στη λήψη αποφάσεων και αίρεται το νομαρχιακοκεντρικό σύστημα διακυβέρνησης με τη θεσμοθέτηση ισχυρών οργάνων, των αιρετών αντιπεριφερειαρχών και της εκτελεστικής επιτροπής, όλοι με διακριτούς ρόλους και αρμοδιότητες.

"Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και άλλα σημαντικά περιθώρια τελειοποίησης του σχεδίου νόμου. «Δείχνει όμως ότι το κείμενο αυτό δεν ξεπερνά τις κόκκινες γραμμές που έχουν θέσει οι αιρετοί της δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης και αποτελεί χωρίς καμία αμφισβήτηση το θεμέλιο για την υλοποίηση του προγράμματος Καλλικράτης, της μεγαλύτερης μεταρρύθμισης για τη δημόσια διοίκηση από τη μεταπολίτευση», καταλήγει το κείμενο της μελέτης.

Για να διαβάσετε αναλυτικά την μελέτη του "Αυτοδιοικητικού Κινήματος" στην οποία αντιπαραβάλονται οι αποφάσεις του 14ου Συνεδρίου της ΕΝΑΕ για κάθε θέμα και το τι προβλέπεται στο κείμενο του νομοσχεδίου κάντε κλικ εδώ:Πηγή: Αυτοδιοίκηση.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για το ρεπορτάζ με το χθεσινοβραδυνό δημοτικό συμβούλιο Γαργαλιάνων.

Σήμερα το απόγευμα περιμένατε ένα ρεπορτάζ από το χθεσινοβραδυνό Δημοτικό συμβούλιο των Γαργαλιάνων αναφορικά με την πρόταση του Δήμου Φιλιατρών για την Δημιουργία Νέου Δήμου μαζί με τους Γαργαλιάνους που κάλυψε συνεργάτης και συντάκτης του Φιλιατρά News.

Το ρεπορτάζ επειδή το στείλαμε στην Μεσσηνιακή Εφημερίδα "Θάρρος", και θα έχετε την δυνατότητα να το διαβάσετε το βράδυ μετά τις 9.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Η συντακτική ομάδα του Φιλιατρά News
Τετάρτη, 5 Μαΐου 2010

Δεκτή έγινε η πρόταση του Δήμου Φιλιατρών για κοινό δήμο με τους Γαργαλιάνους.

Α Π Ο Κ Λ Ε Ι Σ Τ Ι Κ Ο

Με μια 3ωρη συνεδρίαση το Δημοτικό συμβούλιο Γαργαλιάνων έκανε δεκτή με ψήφους 11 Υπέρ και 5 κατά την χθεσινοβραδυνή απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Φιλιατρών για την συγκρότηση ενιαίου Δήμου ανάμεσα στις δυο πόλεις με όνομα Δήμος Φιλιατρών και έδρα τους Γαργαλιάνους.

Ιστορική χαρακτήρισε την απόφαση αυτή ο Δήμαρχος Γαργαλίανων Σταύρος Καλοφωλιάς σε δήλωση που παραχώρησε αποκλειστικά σε συντάκτη του Φιλιατρά News που βρέθηκε στο Δημοτικό συμβούλιο Γαργαλιάνων.

Ρεπορτάζ αύριο.Μήνυμα αναγνώστη για τον Καλλικράτη

Από τα σχόλια των φίλων Φιλιατρινών διαπιστώνω ότι δυστυχώς έχουν γίνει τα εργαλεία στα χέρια εκείνων που για δικούς τους προσωπικούς λόγους δεν θέλουν να ανήκουν τα Φιλιατρά σ΄ έναν μεγάλο, δυνατό, ενιαίο Δήμο Τριφυλίας και προσπαθούν την διάσπασή του ώστε να έχουν ελπίδες και λόγους ύπαρξης.

Βολεύει κάποιους ο «ξεσηκωμός» του Φιλιατρινού λαού ενάντια στους «εχθρούς» Κυπαρίσσιους και ενάντια στο Δήμο Τριφυλίας. Θυσιάζεται η αγαπημένη πόλη όλων μας, τα Φιλιατρά, στο βωμό προσωπικών συμφερόντων. Καταδικάζεται η πόλη μας, από πάντα ισχυρό και ενεργό μέλος της Τριφυλίας, να είναι από δω και μπρος Διαμέρισμα ενός Δήμου με έδρα τους Γαργαλιάνους,

Τα Φιλιατρά μας αξίζουν και δικαιούνται να ..........

παλέψουμε, να διεκδικήσουμε και να απαιτήσουμε με σοβαρά επιχειρήματα να είναι η έδρα της Τριφυλίας. Αντί αυτού εμείς αποφασίσαμε να τα υποβαθμίσουμε μόνοι μας παραχωρώντας «γη & ύδωρ» στους Γαργαλιάνους, απλά και μόνο για να μην είμαστε στον ίδιο Δήμο με την Κυπαρισσία.

Ενοχλούμαστε επειδή θεωρούμε ότι η Κυπαρισσία αναπτύχθηκε περισσότερο από μας, πήρε τις μερίδες του λέοντος κλπ.κλπ.κλπ. Καταλήγουμε στην ετυμηγορία ότι γι΄ αυτό φταίνε οι Κυπαρίσσιοι. Αυτοκριτική δεν κάνουμε. Δεν αναρωτιόμαστε γιατί εμείς οι ίδιοι ψωνίζουμε στην Κυπαρισσία, αγοράζουμε διαμερίσματα στην Κυπαρισσία, ενεργοποιούμαστε επαγγελματικά στην Κυπαρισσία, ενισχύουμε τα μπαρ και τις καφετέριες της Κυπαρισσίας. Μας ενοχλεί το γεγονός ότι η Κυπαρισσία πιθανόν αναπτύχθηκε περισσότερο από μας. Μα κι εμείς συνεισφέραμε σ΄ αυτή την ανάπτυξη. Τώρα γιατί φωνάζουμε? Γιατί τώρα να μην το εκμεταλλευτούμε και προσπαθούμε να ξεκινήσουμε απ΄ την αρχή? Αναλάβαμε ξαφνικά την ανάπτυξη όλων των γειτόνων μας? Θα βοηθήσουμε στην ανάπτυξη και των Γαργαλιάνων?

Θα συμβούλευα τους συντοπίτες μου Φιλιατρινούς, να κοιτάξουμε το μέλλον, χωρίς τις ανούσιες και αστείες έριδες του παρελθόντος, που εκφράζονται με ανεπίτρεπτα λόγια, που αναβίωσαν ξαφνικά επειδή βολεύουν κάποιους και που σίγουρα δε συνάδουν με τον πολιτισμό που θέλουμε να λέμε ότι έχουμε οι Φιλιατρινοί. Είμαστε Φιλιατρινοί, είμαστε Τριφύλιοι, είμαστε Μεσσήνιοι. Αυτά πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε. Όχι Κυπαρίσσιοι, ούτε Γαργαλιανώτες.

Επεισόδια στην Αθήνα. 3 οι νεκροί.

Τρεις νεκρούς εντόπισαν οι πυροσβεστηκές δυνάμεις στο υποκατάστημα της τράπεζας Marfin Egnatia, επί της οδού Σταδίου στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο κατά τη διάρκεια της απεργιακής πορείας δέχθηκε επίθεση με βόμβες μολότοφ και παραδόθηκε στις φλόγες. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική πυρκαγιά εκδηλώθηκε και σε κτίριο στην λεωφόρο Αμαλίας 40, ενώ κάηκε και ένα πυροσμεβστικό όχημα.

Η τραγωδία συνέβη γύρω στη 13:30.

Η φωτιά εκδηλώθηκε όταν διαδηλωτές πέταξαν ........

βόμβες μολότοφ. Αρχικά η φωτιά σιγόκαιε και αρκετοί από τους παρευρισκομένους κατόρθωσαν να φύγουν.

Ωστόσο, στη συνέχεια η πυρκαγιά αναζωπυρώθηκε, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν στα γραφεία περίου 10 άτομα. Πέντε άτομα απεγκλωβίστηκαν από την Πυροσβεστική, η οποία όταν εισήλθε στο κτίριο βρήκαν απανθρακωμένους δύο γυναίκες και έναν άντρα, εργαζόμενοι της τράπεζας.

Επεισόδια σημειώθηκαν στο Σύνταγμα, όπου διαδηλωτές επιχειήρσαν να μπουν στον προαύλιο χώρο της Βουλής, από τα σκαλιά στα δεξιά. Αστυνομικές δυνάμεις απομάκρυναν τους διαδηλωτές με χρήση χημικών και τα επεισόδα συνεχίστηκαν στους γύρω δρόμους.

Ορισμένοι διαδηλωτές τοποθέτησαν μία μαύρη σημαία στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη.

Το κλίμα έντασης μεταφέρθηκε και στους δρόμους πίισω από το Πολυτεχνείο.

Πηγή: in.gr

Λοβέρδος: Τέρμα το ελληνικό εργατικό δίκαιο!

Τη διολίσθηση του κατώτατου μισθού (-20%), το "πάγωμα" των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και τη θεσμοθέτηση 5ετούς Συμβολαίου Πρώτης Απασχόλησης (μαζί με τη μαθητεία) για τους νέους μέχρι 24 ετών, ανακοίνωσε χθές ο υπουργός Εργασίας Αν. Λοβέρδος.
Όπως επίσης αποκάλυψε καταργείται και τυπικά η νομολογία των ελληνικών δικαστηρίων (όπου θα μπορούσαν να προσφύγουν οι εργαζόμενοι) και όλα τα ασφαλιστικά (και εργασιακά) δικαιώματα θα διαμορφωθούν με τα όσα απορρέουν και προβλέπει η νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου! Η διευκρίνιση αυτή ήταν απαραίτητη κατά τον υπουργό, καθώς τα ώριμα και θεμελιωμένα ασφαλιστικά δικαιώματα που κατοχυρώνουν οι εργαζόμενοι μέχρι τον Ιούνιο του 2010 (κυρίως σε Δημόσιο Τομέα, ΟΤΑ, ΝΠΔΔ) προβλέπονται από τη νομολογία...

του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Επομένως, τυχόν προσφυγή στα ελληνικά δικαστήρια για ευνοϊκές διατάξεις που ισχύουν και για τα επόμενα μετά το 2010 έτη, δεν έχει πλέον κανένα νόημα, καθώς "τα ελληνικά δικαστήρια είναι πλέον ανίσχυρα".

Επομένως όσοι (ιδιαίτερα δημόσιοι υπάλληλοι) έχουν κατοχυρώσει το όριο ηλικιακής εξόδου και το ύψος των συντάξεων εντός του 2010, θα το διατηρήσουν ακόμα και αν συνταξιοδοτηθούν τα επόμενα χρόνια και μέχρι το 2018.

Αναλυτικά, ο υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε:

* Οι συλλογικές διαπραγματεύσεις δεν καταργούνται τυπικά, αλλά με Προεδρικό Διάταγμα προβλέπεται ότι οι κλαδικές συμβάσεις μπορούν να τροποποιηθούν όχι μόνο προς το καλύτερο σύμφωνα με τις προβλέψεις της Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (κάτι που συνέβαινε μέχρι σήμερα) αλλά και προς το χειρότερο.

Συμβόλαιο Πρώτης Απασχόλησης

* Πέντε χρόνια θα έχει διάρκεια το Συμβόλαιο Πρώτης Απασχόλησης που θα ξεκινάει με υποκατάστατο μισθού (-20%) και ανασφάλιστη εργασία για τους νέους έως 24 ετών, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα επέκτασής του (σ.σ. μετατροπής του διευκρίνισε ο Ρ. Σπυρόπουλος) μέσω 4ετούς σύμβασης εργασίας η οποία θα προβλέπει την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών των εργοδοτών από τον ΟΑΕΔ από 100% έως 25% τον τελευταίο χρόνο.

* Τα επιδόματα ανεργίας του ΟΑΕΔ θα αποτελούν "επιταγές επανένταξης ανέργων" και ο εργοδότης θα επιχορηγείται με το αντίστοιχο ύψος του επιδόματος ανεργίας.
* Τα προγράμματα προσωρινής ελαστικής απασχόλησης ειδικά για ηλικιωμένους ανέργους 55 έως 64 ετών, θα ανατεθούν σε Εταιρίες Προσωρινής Απασχόλησης και θα αφορούν "κοινωνική εργασία" στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
* Αυξάνεται το όριο απολύσεων στις επιχειρήσεις άνω των 200 ατόμων από 2% στο 4%.

* Δεν διασφαλίζεται το ύψος της αποζημίωσης (πιθανή μείωση από 20% έως 40%), ενώ οι εργοδότες θα έχουν τη δυνατότητα να καταβάλουν τη (μειωμένη) αποζημίωση σε 6 δόσεις, δηλαδή μέσα σε έξι μήνες.

Σύνδεση σύνταξης με το προσδόκιμο ζωής

* Όσοι έχουν ήδη καταθέσει αίτηση στο δημόσιο τομέα, θα μπορούν να την ανακαλέσουν μέσα σε έναν μήνα από την ψήφιση του νομοσχεδίου που κατατέθηκε χθές στη Βουλή.

* Από το 2020 θα εξεταστεί το προσδόκιμο ζωής και αναλόγως θα καθορίζεται και η μείωση ή αύξηση στην παραμονή στην εργασία κατά 4 μήνες (ανά τρία χρόνια μεταβολής στο προσδόκιμο ζωής).

* Η παρακράτηση στις συντάξεις (ΛΑΦΚΑ) θα αφορά μόνο την κύρια σύνταξη και όχι την επικουρική και η περικοπή θα αρχίσει από την 1η Αυγούστου. Η παρακράτηση θα ισχύσει για τις κύριες συντάξεις άνω των 1.400 ευρώ με συντελεστές υπολογισμού της εισφοράς που έχουν προσδιοριστεί στο 5%, στο 7% και στο 9%, αλλά γίνονται συζητήσεις για μείωσή τους μετά και την περικοπή της 13ης και της 14ης σύνταξης σε όλα τα ταμεία.

* Η εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών γυναικών στο δημόσιο θα ξεκινήσει το 2011 και θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2013 (αύξηση από 5 έως 17 χρόνια).

* Η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των συντάξεων θα ξεκινήσει το 2018, ωστόσο θα υπάρχει μικτό σύστημα υπολογισμού για την περίοδο 2013 - 2018.

* Το συνταξιοδοτικό όριο των 37 ετών για συνταξιοδότηση χωρίς όριο ηλικίας θα γίνει 40 έτη, αρχής γενομένης από το 2011 με την προσθήκη εξαμήνων. Τα υπόλοιπα, ενδιάμεσα όρια ηλικίας, θα ανέλθουν όλα στο 60ό έτος. Μετά τα νέα μέτρα οι συντάξεις θα μειωθούν πάνω από 35%, καθώς ο υπολογισμός τους θα γίνεται στο σύνολο του ασφαλιστικού τους βίου (40 χρόνια).

* Από το 2020 θα εφαρμοστεί ο αυτόματος μηχανισμός προσαρμογής των συντάξεων στο προσδόκιμο ζωής και από το 2015 η αύξηση του ελαχίστου ορίου στα 60 έτη.

*Στο τελικό σχέδιο νόμου για το Ασφαλιστικό με διάταξη θα αφαιρείται η δυνατότητα διαχείρισης της κινητής περιουσίας των ταμείων από τις διοικήσεις τους και θα περάσει στην Τράπεζα της Ελλάδος. Επίσης η ακίνητη περιουσία θα περάσει με διαγωνισμό σε σύμπραξη τραπεζών για να τη διαχειριστούν, "διότι τα ταμεία δεν μπορούν να κάνουν αυτή τη διαχείριση".

Έκτακτο Δημοτικό συμβούλιο Φιλιατρών για τον Καλλικράτη.

Εκτακτο δημοτικό συμβούλιο έγινε χθές το απόγευμα στα Φιλιατρά με αποκλειστικό θέμα τον Καλλικράτη.
Ο Δήμαρχος Φιλιατρών κος Άλκης Ξύγκας ενημέρωσε το σώμα ότι στην ΤΕΔΚ και την ΚΕΔΚΕ κατέθεσε την πρόταση που είχε λάβει το Δημοτικό συμβούλιο "Αυτόνομος Δήμος Φιλιατρών με έδρα τα Φιλιατρά".
Πρόταση την οποία όπως διαπίστωσε δεν μπορεί να ..........

περάσει καθότι δεν πληρείται το κριτήριο των 12.000 κατοίκων.

Ο Δήμαρχος κατέθεσε νέα πρόταση κάνοντας όπως είπε επιθετική πολιτική και η πρόταση που κατέθεσε ήταν σαφής:
Συνένωση Δήμου Φιλιατρών και Δήμου Γαργαλιάνων.
Ονομα Δήμου: Δήμος Φιλιατρών
Εδρα Δήμου: Γαργαλιάνοι.

Απο την αντιπολίτευση, η μείζονα μειοψηφία υποστήριξε την αρχική της πρόταση για Δήμο Τριφυλίας και να διεκδικήσουμε την έδρα.

Απο την πλευρά της Ελάσσονας μειοψηφίας ο κος Σαπέρας υποστήριξε την θέση του για αυτόνομο Δήμο Φιλιατρών.

Μετα από 3ωρη περίπου συνεδρίαση η απόφαση που πάρθηκε στο Δημοτικό συμβούλιο ήταν να ψηφιστεί η πρόταση του Κου Ξύγκα με 10 ψήφους έναντι 6 της πρότασης του Κου Σωτηρόπουλου.
Η πρόταση του Κου Σαπέρα για αυτόνομο δήμο πήρε μόνο την ψήφο του κου Σαπέρα.

Κατόπιν αυτής ο Κος Ξύγκας θα καταθέσει αύριο επίσημα την πρόταση του στον Δήμο Γαργαλιάνων.
Πληροφορίες λένε ότι ο Κος Καλοφωλίας βλέπει θετικά την εξέλιξη αυτή και σήμερα το απόγευμα συγκαλεί έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο στους Γαργαλιάνους για να συζητηθεί η πρόταση του Δήμου Φιλιατρών.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Έχει ανοιχτεί ένα νέο θέμα στο Φιλιατρά Forum στο οποίο μπορούμε να αναπτύξουμε τις απόψεις μας χωρίς να χάνεται σιγά σιγά το θέμα από τις αναρτήσεις.
Αν θέλετε, ελάτε γραφτείτε όσοι δεν έχετε γραφτεί, και γράψτε τις απόψεις σας.
Πατήστε εδώ => ΦΙΛΙΑΤΡΑ FORUM
Τα μηνύματα εμφανίζονται άμεσα.


Μεσσηνιακές εφημερίδες της 5ης Μαΐου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.


Τρίτη, 4 Μαΐου 2010

...Απλά αυτήν την στιγμή το "σύστημα" λέει "Ελλάδα".

Η κατάρα του μονεταρισμού και πιο πολύ απ'όλα η ΑΙΤΙΑ του προβλήματος. Η αιτία του προβλήματος είναι το παραχωρηθέν στους "τραπεζικούς κύκλους" εκδοτικό προνόμιο (ενδεικτικά: εδώ και εδώ). Ο έλεγχος του χρήματος. Ούτε η επιχειρηματικότητα είναι φαύλη αφεαυτής, ούτε η ανάπτυξη, ούτε η ελεύθερη αγορά. Φαύλη είναι η άκριτη και χωρίς όρους παραχώρηση της εξουσίας στους λίγους. Η αδιαφανής δραστηριότητα τους. Η έλλειψη ελέγχου.

Η δυνατότητα τους να είναι κράτος εν κράτει, να μπορούν εν μία νυκτί να καταρρακώσουν την αξιοπρέπεια και αυτήν καθεαυτήν την υπόσταση κρατών ολόκληρων. Μας κρατούν όλους από εκεί που δεν γράφεται. Ανά πάσα στιγμή μπορούν να σταματούν να μας δανείζουν να ορίζουν τα επιτόκια δανεισμού μας, την ροή της χρηματοδότησης μας, το μέγεθος της, τα όρια της,το πόσα θα πληρώνουμε, πόσο θα δουλεύουμε, που θα τα δίνουμε κλπ. Κανένας πολιτικός δεν μπορεί...

να αντισταθεί σε αυτούς τους οικονομικούς τρομοκράτες. Η πολιτική είναι ένα χαριτωμένο πιόνι στα χέρια τους. Σήμερα είναι αύριο δεν είναι. Η πολιτική είναι μια εφήμερη χαριτωμένη περιπέτεια, την οποία "αξίζουν" μόνο οι επίορκοι και οι μειοδότες. Αυτοί επιβιώνουν. Οι σφουγγοκωλάριοι και οι οσφυοκάμπτες. Οι τσανακογλείφτες.

Η Ελλάδα μπήκε "ξαφνικά" στο στόχαστρο. Η Ελλάδα κρίνεται ανεπαρκής και αναξιόχρεη, όταν πχ η Ιαπωνία, την ίδια στιγμή έχει Χρέος προς ΑΕΠ άνω του 200%. Όταν η Ιταλία έχει άνω του 100%. Όταν η Ιρλανδία έχει αυξήσει το χρέος της προς ΑΕΠ κατά 300% τα τελευταία 3 χρόνια. Όταν στην Ισπανία η ανεργία αυξήθηκε κατά 40% σε 3 χρόνια και το χρέος καλπάζει. Και πάει λέγοντας. Απλά αυτήν την στιγμή το "σύστημα" λέει "Ελλάδα".

Τα κερδοσκοπικά πρεζόνια που έχουν ρίξει σε 20ετή αποπληθωρισμό την Ιαπωνία, που έχουν χρεοκοπήσει την Αργεντινή, που έχουν εκτινάξει τις τιμές των τροφίμων και του πετρελαίου με πρόσχημα την "ζήτηση" - που ποτέ δεν υπήρξε (Epicurus2day - Η κρίση της ζωής μας 12/11/2008)- που δημιούργησαν τη νομισματική κρίση της δεκαετίας του '90 με υπερπρωταγωνιστή τον πολύ κ. Sorros, απλά αυτήν την περίοδο έριξαν το κέρμα τους καταδώ. Μπορούν να μας πάνε όπου θέλουν. Βασανιστικά ή γρήγορα, με όποιον τρόπο επιλέξουν. Όσο αντέχαμε (δανειζόμενοι) αγοράζαμε τα πανάκριβα οπλικά τους συστήματα, τους βάζαμε συνεταίρους στις ομολογιακές μας εκδόσεις, τους εκχωρούσαμε τον εθνικό μας πλούτο, μας υποδείκνυαν την "ενδεδειγμένη οικονομική πολιτική", τους "κατάλληλους" πολιτικούς ηγέτες, τους "αρμόδιους συμβούλους". Μας αποκαλούν περιπαικτικά γουρούνια "PIGS" αλλά οι χοίροι γίνονται νόστιμο ζαμπόν, παρόλαυτά.

Σχεδόν όλοι οι ηγέτες της μεταπολίτευσης είναι Αμερικανόφερτοι. Η χούντα ήταν Αμερικανόφερτη. Όλες οι πολιτικές καμπάνιες "σκληρού ροκ" ήταν υπό την αιγίδα αμερικάνικων "image makers'. H πόλωση ήταν το όπιο του λαού. Ποτέ ο Έλληνας δεν αναρωτήθηκε. Πως και πλούτισαν τόσοι. Πως μπούκωσαν τόσα χρήματα. Πόσο θα άντεχε το δύσμοιρο κρατικό πορτοφόλι. Και με τι ανταλλάγματα;

Όλα είναι εδώ. Δεν υπάρχει καμία ανάγκη για ενημέρωση των προηγουμένων. Η κατάσταση είναι η ίδια και απαράλλακτη. Είναι διεθνής, δε.

Προς το παρόν μπορούμε να ακούμε τον κ.Λαζόπουλο να κηρύττει ως ένας νέος αριστερός προφήτης εκ Κολωνακίου, με ταρίφα κάποιων εκατομμυρίων Ευρώ, τον λόγο της αργυρώνητης αντίστασης. Αυτόν έχουμε, αυτόν εμπιστευόμαστε. Τον τηλεοπτικό μας Θεό. Τον τηλεοπτικό μας Δικαστή κ. Τριανταφυλλόπουλο. Τον τηλεοπτικό μας Ιμάμη κ. Χατζηνικολάου. Τον τηλεοπτικό μας Σάτυρο κ. Αναστασιάδη. Τους τηλεοπτικούς Μαγείρους, τους τηλεοπτικούς Αρλεκίνους, κοκ Με μια σατανική ομοιότητα, άπαντες. Είναι μπουκωμένοι μέχρι σκασμού. Όχι γιατί είναι αυτό που είναι (το οποίο είναι απόλυτα θεμιτό). Αλλά για να είναι αυτοί που είναι. Σκεφτείτε το. Στο πρόσωπο τους θα μπορούσε να είναι ο οποιοσδήποτε. Απλά έτυχε να είναι κατάλληλοι για τους ρόλους. Οι πλέον κατάλληλοι. Και ακίνδυνοι, φυσικά.

Μπορούμε να διαβάζουμε, να ακούμε, να συμβουλευόμαστε τους φιλάργυρους, που βύζαξαν μέχρι τελευταίας σταγόνας την ισχνή αγελάδα του κρατικού κορβανά - και έτσι επιβίωσαν - να οδύρονται για την κακή μας τύχη. Όταν προ καιρού πολλοί εξ αυτών μας διαβεβαίωναν ότι δεν τρέχει τίποτα. Όλα ήταν θεωρίες συνωμοσίας και καταστροφολογία. Όλα ήταν ένα ψέμα.

Ας κοιταχτούμε λίγο στον καθρέφτη. Δεν είμαστε τόσο όμορφοι όσο νομίζουμε. Είμαστε συνυπεύθυνοι. Και όσοι ακόμα παραπληροφορούν, αγνοούν ή κόπτονται για τα αφεντικά τους είναι και κάτι ακόμα: επικίνδυνοι. Και απέναντι μας.

Ας αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Όσο μας αφορά εδώ, κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να υψώσουμε την μαύρη σημαία της αγωνίας και του δεν πάει παραπέρα.

Δρυός πεσούσης, όμως, πας ανήρ ξυλεύεται. Δυστυχώς.

Kαι τώρα στο 'δια ταύτα'. Τι συμβαίνει:

Οι ΗΠΑ υπήρξαν τα τελευταία 50 χρόνια ο αιμοδότης της παγκόσμιας οικονομίας. Η παγκόσμια οικονομία έγινε, με τον ένα ή "άλλο" τρόπο Αμερικανοκεντρική και αυτό φυσικά δεν είναι νέο για κανέναν σας, ελπίζω. Το δολάριο απέκτησε κεντρικό ρόλο ως αποθεματικό νόμισμα "reserve currency" ειδικά μετά την εγκατάλειψη του gold standard για το οποίο τόσο επιμείναμε παλιότερα (Epicurus2day - FED: Οι Banksters στο τιμόνι 16/10/2008). Κάποιοι εξέλαβαν την σχετική αρθρογραφία ως στήριξη στο μέταλλο και άλλα τινά. Τώρα λοιπόν, ας καταστεί ξεκάθαρο ότι η υπονόμευση του gold standard στις αρχές του '70, είχε ως μόνο στόχο και σκοπό την εξάπλωση της Pax Americana δια της επιβολής του δολαρίου. Σε όλες τις τράπεζες παγκόσμια τα δολαριακά αποθέματα ήταν σε πρώτο και σχεδόν αποκλειστικό 'πλάνο'.

Είναι προφανές ότι τούτο συνέβη καθότι, μεταξύ άλλων, οι "αγορές" πλημμύρισαν ανεξέλεγκτα με χρήματα τα οποία δεν είχαν αντίκρισμα. Ήταν 'legal tender' όπως έχουμε ξαναπεί και όντας αποσυνδεδεμένα από τον χρυσό, αυτό υπήρξε το δεύτερο πλεονέκτημα της αποσύνδεσης από το μέταλλο. Πλεονέκτημα για τους λίγους.

Όταν το γιεν στην δεκαετία του '80 απείλησε το δολάριο, "ξαφνικά" η Ιαπωνική οικονομία κατέρρευσε.
Εσχάτως, το Ευρώ αναδείχθηκε ως ισχυρό νόμισμα. Την τελευταία δεκαετία υποκατέστησε το δολάριο σε αρκετές συναλλαγές και μετά από πολλά χρόνια, στα αποθεματικά, ειδικά των καταπιεσμένων ποικιλοτρόπως, "αναπτυσσόμενων χωρών". Η επί δεκαετίες ΕΠΙΒΟΛΗ του Αμερικάνικου νομίσματος στους απείθαρχους, με κάθε μέσο (δεν εννοώ φυσικά διπλωματικό), δημιούργησε αρκετά απωθημένα έναντι του οικονομικού τρομοκράτη, που στα πλαίσια της δικαίωσης των συμφερόντων των πολυεθνικών του, δεν δίστασε να αιματοκυλήσει την Οικουμένη. Αυτό όμως είναι συζήτηση για άλλη ώρα.

Την ίδια περίοδο που το Ευρώ έκανε τα πρώτα του βήματα, το δολάριο έχανε το 1/3 της δύναμης του, καθότι απομειώθηκε σταδιακά στα αποθέματά έναντι της σταθερής στήριξης που έτυχε το Ευρωπαϊκό νόμισμα. Όχι άσχημα για τα πρώτα χρόνια κυκλοφορίας ενός νέου νομίσματος... Πολύ άσχημα για κάποιους που θέλουν να πατάνε στον σβέρκο τους αντιρρησίες.
ολο το κείμενο εδω