Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Τζόκερ 2/5 . Κλήρωση και Διαλογή

ΤΖΑΚ ΠΟΤ είχαμε στην αποψινή κλήρωση του ΤΖΟΚΕΡ.
Αναλυτικά οι τυχεροί αριθμοί και η διαλογή:

Οι τυχεροί αριθμοί του ΤΖΟΚΕΡ: ..........








Τα κέρδη:

ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΥΧΕΡΟΣ με 5+1 επιτυχίες => ΤΖΑΚ ΠΟΤ

6 τυχεροί με 5 επιτυχίες κερδίζουν 51.335,61 Ευρώ

63 τυχεροί με 4+1 επιτυχίες κερδίζουν 2.500,00 ευρώ

1.454 τυχεροί με 4 επιτυχίες κερδίζουν 50,00 ευρώ

1.710 τυχεροί με 3+1 επιτυχίες κερδίζουν από 50,00 ευρώ.

49.004 τυχεροί με 3 επιτυχίες κερδίζουν από 2,00 ευρώ

20.841 τυχεροί με 2+1 επιτυχίες κερδίζουν από 2,00 ευρώ.

94.461 τυχεροί με 1+1 επιτυχίες κερδίζουν από 1,50 ευρώ


Στην επόμενη κλήρωση του ΤΖΟΚΕΡ στις 6 Μαΐου το ποσό που θα μοιραστούν οι τυχεροί της πρώτης κατηγορίας (5+1) θα είναι τουλάχιστον 4.000.000 €

Β' Τοπική 1ος Όμιλος Τα αποτελέσματα της 25ης Αγωνιστικής



Και η βαθμολογία της Αγωνιστικής




Πηγή: Νίκη Πλάτης

Δ' Εθνική 6ος Όμιλος. Τα αποτελέσματα της 28ης Αγωνιστικής



Και η βαθμολογία της Αγωνιστικής




Πηγή: Εράνη Φιλιατρών

Μήνυμα αναγνώστη για τον Καλλικράτη

Tο σχέδιο για τη Τριφυλία όπως δόθηκε στην δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα, που δίνει την έδρα στην Κυπαρισσία, και αφαιρεί δήμους που άνηκαν στην επαρχία Τριφυλίας, του Νέστορος και του Δωρίου, έχει κι άλλα προβλήματα.

Γνωρίζουμε ότι στην Κυπαρίσσια είναι το πρωτοδικείο ,είναι το Νοσοκομείο η Γεωργική υπηρεσία, το Δασαρχείο, το Επαγγελματικό Λύκειο. Έχουν δουλέψει καλά όλοι οι βουλευτές του νομού μας,για να δώσουν την πρώτη θέση στην Κυπαρισσία της επαρχίας της Τριφυλίας.
Δεν φρόντισε κανένας όμως μέχρι σήμερα να βρεθεί λύση για τον περιφερειακό δρόμο για την πόλη.
Το κυκλοφοριακό της Κυπαρισσίας τους καλοκαιρινούς μήνες είναι ........

αφόρητο πρόβλημα πόσο μάλλον αν γίνει τελικά η έδρα του Δήμου, και μείνουν εκεί όλες οι υπηρεσίες που προανέφερα.

Και απ την άλλη ο Καλλικρατικός Δήμος έγινε για να αφανιστούν όλοι οι υπόλοιποι; Δεν πιστεύω να υπάρχει τέτοια πρόθεση από κανέναν.
Ας πάρουν χαμπάρι οι πολιτικοί και δη του τόπου μας ποια ανιστόρητη πράξη πάνε να κάνουν.
Ανεξάρτητα ποια θα είναι τελικά η έδρα του δήμου και ποιο θα ναι το τελικό σχέδιο για το χωροταξικό, πρέπει να γίνει αναδιανομή υπηρεσιών εντός της Τριφυλίας, η Γεωργική Υπηρεσία να πάει στα Φιλιατρά, το Δασαρχείο στους Γαργαλλιάνους, τα κέντρα υγείας να αναβαθμιστούν, να φέρουν έναν παιδίατρο στο κέντρο Υγείας στα Φιλιατρά.

Γιάννης Σάκκουλας
Καθηγητής

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην εθνική οδό Κορίνθου - Τριπόλεως

Κλειστοί θα παραμείνουν από την Τρίτη 4 Μαΐου στις 07:00 έως και τη Δευτέρα 17 Μαΐου στις 20:00, οι κλάδοι εισόδου και εξόδου του ανισόπεδου κόμβου Κορίνθου, στην αρχή του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου - Τριπόλεως και αντίστροφα...

Όπως ανακοινώθηκε, οι κλάδοι θα παραμείνουν κλειστοί λόγω εργασιών ανακατασκευής του οδοστρώματος.

Το συγκεκριμένο διάστημα, η κυκλοφορία από Αθήνα προς Τρίπολη - Καλαμάτα - Σπάρτη και αντίστροφα, μέσω του αυτοκινητοδρόμου θα διεξάγεται κανονικά.

Ωστόσο, στο σημείο των έργων, η .............

κυκλοφορία θα διεξάγεται με τις ακόλουθες ρυθμίσεις:

- Από Τρίπολη προς Πάτρα και αντίστροφα, μέσω των ανισόπεδων κόμβων Σολομού και Αρχαίας Κορίνθου (Ολυμπία Οδός).

- Από Τρίπολη προς Κόρινθο και αντίστροφα, μέσω του ανισόπεδου κόμβου Σολομού και της παλαιάς Εθνικής Οδού Κορίνθου - Άργους.

Εξάλλου, κλειστή στην περιοχή του κόμβου θα είναι και η παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών - Πατρών.

Η κυκλοφορία στον παράδρομο του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου - Πάτρας (Ολυμπία Οδός) δεν θα διακοπεί. Ωστόσο, τα οχήματα θα εκτρέπονται εναλλάξ, είτε στην κατεύθυνση προς Κόρινθο, είτε στην κατεύθυνση προς Πάτρα, ανάλογα με την πορεία των κατασκευαστικών εργασιών.

Για τη διευκόλυνση των μετακινουμένων, η κατασκευάστρια κοινοπραξία ΜΟΡΕΑΣ, θα εγκαταστήσει πληροφοριακή σήμανση στην ευρύτερη περιοχή της παράκαμψης.

500 και 500 ευρώ ο 13ος και 14ος μισθός και 250 ευρώ το επίδομα αδείας στο Δημόσιο

Στο ποσό των 500 ευρώ περιορίζεται ο 13ος και σε άλλα 500 ευρώ ο 14ος μισθός στο δημόσιο τομέα (250 ευρώ δώρο Πάσχα, 250 δώρο αδείας και 500 ευρώ δώρο Χριστουγέννων), ποσά τα οποία θα δίνονται σε μεικτές αποδοχές που δεν ξεπερνούν τα 3.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργού Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου για τα επώδυνα μέτρα της συμφωνίας με την τρόικα για την παροχή της βοήθειας προς την Ελλάδα, θα ισχύσουν συνοπτικά τα εξής: ........

Στις συντάξεις του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα τα αντίστοιχα ποσά είναι 200, 200 και 400 ευρώ σε συντάξεις που δεν ξεπερνούν τα 2.500 ευρώ το μήνα.

Επαναφορά του ΛΑΦΚΑ σε υψηλές συντάξεις.

Δεν επηρεάζεται ο 13ος-14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα.

Έρχονται αλλαγές στο πλαίσιο που διέπει αποζημιώσεις και απολύσεις, όπως και για τη μείωση κόστους υπερωριακής απασχόλησης.

Περαιτέρω περικοπή επιδομάτων 8% στα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων και 3% στους υπαλλήλους των ΔΕΚΟ.

Τριετές πάγωμα μισθών στο Δημόσιο.

Έκτακτη εισφορά σε κερδοφόρες επιχειρήσεις.

Αυξάνονται τα κλιμάκια ΦΠΑ σε 23%, 11% και 5,5%.

Νέες αυξήσεις σε ποτά, τσιγάρα, καύσιμα λόγω αύξησης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης.

Από το 2011 η εξίσωση των ορίων ηλικίας ανδρών-γυναικών.

Τα γενικά όρια ηλικίας δεν αλλάζουν.

Εισάγεται μηχανισμός αυτόματης προσαρμογής των ορίων ηλικίας στο προσδόκιμο ζωής.

Περικοπές στη λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών.

Μείωση των ασφαλιστικών ταμείων σε τρία.

Ανοίγουν τα κλειστά επαγγέλματα.

Αύξηση των αντικειμενικών αξιών ακινήτων.

Αναστέλλεται η χορήγηση της δεύτερης δόσης του επιδόματος αλληλεγγύης

Δημιουργείται ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας.

Πηγή: in.gr

Μετατροπή 13ου-14ου μισθού σε επίδομα

Τη μετατροπή του 13ου και του 14ου μισθού στο δημόσιο τομέα σε επίδομα 500 ευρώ αντίστοιχα, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου στο πλαίσιο της προσπάθειας δημοσιονομικής προσαρμογής και εξυγίανσης.

Όπως διευκρίνισε, στου δημόσιους υπαλλήλους θα δοθούν από 250 ευρώ ως δώρο Πάσχα και άδειας και 500 ευρώ ως δώρο Χριστουγέννων, μόνο όμως για τις αποδοχές που δεν ξεπερνούν τις 3.000 ευρώ μικτά.

Όσον αφορά τις συντάξεις, τα επιδόματα .........

Πάσχα, διακοπών και Χριστουγέννων, διαμορφώνοναι αντίστοιχα σε 200 - 200 και 400 ευρώ. Τα επιδόματα αυτά θα δοθούν για συντάξεις έως 2.500 ευρώ το μήνα.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Μεγάλες θυσίες ή καταστροφή, το δραματικό δίλημμα που περιέγραψε ο πρωθυπουργός

Οι συμπολίτες μας θα υποστούν μεγάλες θυσίες, αλλά o εναλλακτικός δρόμος θα είναι η καταστροφή, δήλωσε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην δραματικό Υπουργικό Συμβούλιο που καλείται να εγκρίνει κατ' αρχήν τα νέα επώδυνα μέτρα που περιέχονται στη συμφωνία στήριξης της Ελλάδας.

Ο κ. Παπανδρέου επιβεβαίωσε ότι δεν θίγονται μισθοί και συντάξεις στον ιδιωτικό τομέα. Το ίδιο δεν ισχύει όμως για τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα, τον οποίο ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε το «μεγάλο ασθενή».
Παράλληλα ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει ..........

την περικοπή των δώρων των βουλευτών.

Σήμερα επικυρώνουμε τη συμφωνία, είπε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για «ένα χωρίς προηγούμενο σε μέγεθος πακέτο στήριξης, για μία χωρίς προηγούμενο προσπάθεια εκ μέρους των Ελλήνων». «Θα κάνω τα πάντα για να μη χρεοκοπήσει η Ελλάδα», είπε.

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε σε όσους του μιλούν για πολιτικό κόστος, ότι «θα μείνεις μία θητεία», τα μέτρα δεν συνάδουν με το χαρακτήρα του ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ, απάντησε, έχει πάντοτε στο επίκεντρο το συμφέρον της πατρίδας. Δεν με ενδιαφέρουν οι θητείες, αλλά όταν παραδώσω τη σκυτάλη, να παραδώσω μία διαφορετική και καλύτερη Ελλάδα.

Στο τέλος της θητείας μου, η Ελλάδα δεν θα είναι χρεοκοπημένη αλλά αναγεννημένη, είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε αρκετές φορές ότι «δεν ήταν επιλογή μας» τα μέτρα, τονίζοντας ότι «η οικονομική πραγματικότητα μας υποχρέωσε να πάρουμε πολύ σκληρές αποφάσεις», για θυσίες «σκληρές αλλά αναγκαίες» για να χρηματοδοτήσουμε το χρέος των 300 δισ. ευρώ.

Οι θυσίες αυτές, πρόσθεσε, δίνουν ανάσα και χρόνο χρόνιο για τις ιστορικές αλλαγές που απαιτούνται για τον τόπο. Χαρακτήρισε δε αυτονόητη την οργή των πολιτών, οι οποίοι πληρώνουν «αμαρτίες άλλων».

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε πριν από τις ανακοινώσεις που θα κάνει ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου ότι στο «εξαιρετικά στενό διαπραγματευτικό πλαίσιο» που βρεθήκαμε δεν θίγονται οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι του ιδιωτικού τομέα, αλλά οι μισθωτοί και συνταξιούχοι του δημόσιου τομέα.

Ο «μεγάλος ασθενής» είναι ο δημόσιος τομέας, είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι προσπάθεια έγινε για «να διαφυλάξουμε ότι οι επιπτώσεις για τους πλέον αδύνατους θα είναι οι μικρότερες δυνατές».

Προανήγγειλε επίσης ότι θα ζητήσει από τον πρόεδρο της Βουλής, να συμμετάσχουν στα βάρη οι βουλευτές και να παραιτηθούν των δώρων τους. Παράλληλα έχει δώσει, όπως ανακοίνωσε, εντολή στο υπουργείο Εσωτερικών να επιταχύνει την κατάρτιση του νέου εκλογικού νόμου.

Πηγή: in.gr

Ακούστε την ομιλία του πρωθυπουργού στο υπουργικό Συμβούλιο



Αύριο το Συνέδριο της ΚΕΔΚΕ για τον "Καλλικράτη"

Οι αποφάσεις θα τεθούν σε διαβούλευση με τον Υπουργό

Έκτακτο Συνέδριο συγκαλείται αύριο Δευτέρα 3 Μαΐου στην Αθήνα, από την Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων (ΚΕΔΚΕ), για να πάρει αποφάσεις σχετικά με τον "Καλλικράτη". Οι αποφάσεις θα αποτελέσουν το πλαίσιο των θέσεων με τις οποίες θα προσέλθει στη διαβούλευση με τον Υπουργό Εσωτερικών, το Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ.

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου έχει ως εξής: .........

08:30 – 09:30: Διαπίστευση – Εγγραφή συνέδρων

09:30 – 11:30: Έναρξη Εργασιών Έκτακτου Συνεδρίου

Εισήγηση Διοικητικού Συμβουλίου ΚΕΔΚΕ από τον Πρόεδρό της, κ. Νικήτα Κακλαμάνη.

Τοποθετήσεις των επικεφαλής των αυτοδιοικητικών παρατάξεων

11:30 – 19:00 Τοποθετήσεις Προέδρων ή εκπροσώπων Τοπικών Ενώσεων

Τοποθετήσεις Συνέδρων

Συζήτηση – Παρεμβάσεις

Απόφαση Συνεδρίου – Τέλος Εργασιών

ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ. Ευχαριστώ που υπάρχεις.

Αγαπητό Φιλιατρά News.

Κατά πρώτον τα συγχαρητήρια μου για την εξαιρετική δουλειά σου την οποία παρακολουθώ πολύ καιρό τώρα.
Κατά δεύτερον ευχαριστώ πολύ που υπάρχεις και χάρις εσένα και την συνεργασία σου με το Ράδιο Νίκη, δώσατε την δυνατότητα σε πολλούς από εμάς που ζούμε μακρυά από τα πανέμορφα Φιλιατρά μας να ακούσουμε την Πέμπτη το βράδυ το Δημοτικό συμβούλιο για τον Καλλικράτη.

Συνεχίστε έτσι γερά όπως πάτε.

Με εκτίμηση
Παναγιώτης Σ.
Περιστέρι - Αθήνα



Τελικώς... βαρβαρότητα!

Τελικώς... βαρβαρότητα!
Το προεκλογικό δίλημμα του ΠΑΣΟΚ, "σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα", τελικώς για το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν καν δίλημμα. Οι συλλογικές συμβάσεις, οι μισθοί, ακόμα και οι κατώτατοι, οι συντάξεις, το καθεστώς προστασίας από τις απολύσεις, οι κοινωνικές δαπάνες για την υγεία και την παιδεία, με το συμβόλαιο - τελεσίγραφο της κυβέρνησης με ΔΝΤ- Ε.Ε. οδηγούνται στο εκτελεστικό απόσπασμα.
Ο πρωθυπουργός ευθύνεται προσωπικά. Για να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις, που ο ίδιος έχει παραδεχθεί ότι είναι έξω από την ιδεολογία του κόμματός του, είναι αναγκασμένος να παραμένει υπό την προστασία του νέου συστήματος πολιτικής επικυριαρχίας στη χώρα μας. Αναζητούνται φόρμουλες για να νομιμοποιηθεί το συμβόλαιο, παρ' ότι ως περιεχόμενο και διαδικασία καταπατά κάθε έννοια...
-
δημοκρατικής νομιμοποίησης. Η κοινωνία δεν έχει υπογράψει το συμβόλαιο αυτό, επιφυλάσσεται παντός δικαιώματός της...