Σάββατο, 1 Μαΐου 2010

Η Βουλή συνεχίζει τις σκανδαλώδεις δαπάνες

Την ώρα που ο κόσμος βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Λίγες ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση στην εφημερίδα της κυβέρνησης ότι ακόμη 16 άτομα "χρειάστηκε" να προσληφθούν στη Βουλή, σήμερα η Real News αποκαλύπτει ότι οι βουλευτές ομόφωνα ψήφισαν κονδύλι ύψους 1,2 εκατ. ευρώ για να εξοπλιστούν τεχνολογικά.

Τον περασμένο Νοέμβριο, δηλαδή με την αρχή της μεγάλης κρίσης, οι βουλευτές – και οι ευρωβουλευτές - ενέκριναν ομόφωνα να λάβουν από 2.500 ως 5.500 ευρώ έκαστος για τεχνολογικό εξοπλισμό των γραφείων τους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ με την είσοδό .........

τους στο Κοινοβούλιο, όλοι παίρνουν από ένα υπολογιστή χρεωμένο στη Βουλή. Ωστόσο οι βουλευτές ψήφισαν να πάρουν επιδότητση για επιτραπέζιο υπολογιστή, φορητό υπολογιστή, εκτυπωτή – φορητό ή σταθερό -, φαξ, τηλεφωνικό κέντρο και δορυφορικό δέκτη- κανείς δεν θέλησε να βάλει το χέρι στην τσέπη...

Πηγή: News It

Μας έστειλε καλά καλά στο ΔΝΤ και πήγε για μπάνιο...

Την ώρα που ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου ανακοίνωνε την πιο δυσάρεστη εξέλιξη για τη χώρα μετά τη δικτατορία, ο πρώην πρωθυπουργός – επί των ημερών του οποίου έλλειμμα και χρέος βγήκαν εκτός ελέγχου- έβαζε το μαγιώ του και πήγαινε για μπάνιο στη Ραφήνα.

Οι πολίτες – στην πλειοψηφία τους – θεωρούν ότι οι κυβερνήσεις του κ. Καραμανλή και οι πολιτικές τους, οδήγησαν τη χώρα στην “αγκαλιά” του ΔΝΤ και πρώτη σε ενδεχόμενο κίνδυνο χρεοκοπίας.
Ωστόσο ο κ. Καραμανλής ο οποίος ακόμη ........

τηρεί σιγή ιχθύος, πήγε με τους άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας να απολάυσει το μπάνιο του στον κολπίσκο που βρίσκεται κάτω από το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στη Ραφήνα, όπως δημοσιεύει σήμερα το "Πρώτο Θέμα".

Ο πρώην πρωθυπουργός – από τότε που έχασε την εξουσία – δεν φαίνεται να κακοπερνάει. Οργανώνει εκδρομές και αποδράσεις, όπως το Πάσχα που επισκέφθηκε την Τοσκάνη, πάει στο γήπεδο για να δει τον Παναθηναϊκό.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα οι κάτοικοι της Ραφήνας είδαν τον κ. Καραμανλή χαλαρό και ευδιάθετο με την πετσέτα στον ώμο να κατευθύνεται προς την παραλία. Έκανε βουτιές και μακροβούτια, υπό το άγρυπνο βλέμμα των φρουρών του, και τελικά μπήκε ξανά στο αυτοκίνητο για να πάει στο σπίτι για το μεσημεριανό.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ. Καραμανλής αστειεύτηκε με τους άνδρες της ασφάλειας του μιλώντας για τον τελικό που άρχιζε σε λίγες ώρες...

Πηγή: News it

Εκδόθηκε το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων από το υπουργείο Οικονομίας

Στη δημοσιότητα δόθηκε την Παρασκευή το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομίας, με στόχο τη μείωση των τιμών σκευασμάτων για την αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους και τη μείωση των δαπανών των ασφαλιστικών ταμείων.

Το δελτίο, με αριθμό 1/2010, θα ισχύει από τη Δευτέρα (3/5/2010) και οι νέες τιμές λιανικής υπολογίστηκαν με ΦΠΑ 10%.
Oι νέες τιμές θα ισχύσουν για τις ............

φαρμακαποθήκες το αργότερα εντός δύο εβδομάδων και για τα φαρμακεία σε 20 ημέρες.

Στο Δελτίο περιλαμβάνονται:

α) Νέες τιμές σε 12.150 φαρμακευτικά προϊόντα, που υπολογίστηκαν σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 2 της αριθ. 3/2010 Αγορανομικής Διάταξης, η οποία περιλαμβάνει μειώσεις τιμών έως 27%.

β) 44 διαγραφές φαρμακευτικών προϊόντων σύμφωνα με τις αντίστοιχες αποφάσεις του ΕΟΦ

γ) 147 μεταβολές που αφορούν αλλαγή ονομασίας ή και υπευθύνου κυκλοφορίας και κωδικών ΕΟΦ

Η μεσοσταθμική μείωση στις τιμές των φαρμάκων είναι 21,5 % και εκτιμάται ότι οδηγεί σε εξοικονόμηση πόρων περίπου 1,9 δισ. ευρώ το χρόνο για τα ασφαλιστικά ταμεία.

Η μεταβατική ρύθμιση αυτή, σημειώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο, έγινε «για την αντιμετώπιση των δημοσιονομικών δυσχερειών της χώρας, λόγω του ύψους του δημοσίου ελλείμματος και του δημοσίου χρέους, γεγονός που δημιουργεί κινδύνους για τη βιωσιμότητα των Ασφαλιστικών Ταμείων, σε βάρος τόσο των ασφαλισμένων τους και γενικά της δημόσιας υγείας όσο και των συμφερόντων των ιδίων των φαρμακευτικών εταιρειών που είναι προμηθευτές των Ασφαλιστικών Ταμείων»

Το δελτίο, σημειώνει το υπουργείο, θα ισχύσει μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας της ανατιμολόγησης των φαρμάκων.

Καλλικράτειες στρεβλώσεις σε επίπεδο Υπηρεσιών

Διοικητικές ανωμαλίες στην καθημερινότητα των πολιτών αναμένεται να επιφέρει η νέα χωροταξική κατανομή των Δήμων της Μεσσηνίας, με την εφαρμογή του σχεδίου «Καλλικράτη».
Αν ισχύσει το σχέδιο, όπως παρουσιάσθηκε προχθές από τον υπουργό Εσωτερικών, τότε περιοχές που ανήκουν γεωγραφικά στον ίδιο Δήμο θα έχουν διαφορετικά σημεία αναφοράς σχετικά με τη Δικαστική Αρχή που θα ανήκουν, την Αστυνομική και, φυσικά, την Εφορία.

Για παράδειγμα, οι κάτοικοι του Δωρίου θα ανήκουν .......

γεωγραφικά στο Δήμο Μελιγαλά, όμως ποινικό μητρώο θα μπορούν να πάρουν από το Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας, ενώ, αν συμβεί κάτι, αρμόδιο θα είναι το Αστυνομικό Τμήμα Κοπανακίου!

Το ίδιο θα συμβεί και με πολλές άλλες περιοχές στη Μεσσηνία. Το Χαρακοπιό με το νέο διοικητικό χάρτη θα ανήκει πια στο Δήμο Πύλου. Η Πύλος διαθέτει ΔΟΥ, αλλά οι φορολογούμενοι από το Χαρακοπιό είναι υποχρεωμένοι να συναλλάσσονται με τη ΔΟΥ Καλαμάτας (!).
Πάντως, παρά τις ανορθόδοξες αυτές καταστάσεις, θεωρείται απίθανο να υπάρξει χωροταξική ανακατανομή στα εν λόγω ζητήματα.

Στα ίδια Πρωτοδικεία

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Κώστα Μαργέλη, πράγματι θα δημιουργηθούν προβλήματα σε ορισμένες περιοχές, αφού οι δικαστικές περιφέρειες δεν αλλάζουν: «Και παλαιότερα υπήρχαν τέτοιες καταστάσεις με τον “Καποδίστρια”. Τα Δικαστήρια, όμως, δεν αλλάζουν περιφέρειες. Όπου ανήκει η κάθε περιοχή τώρα, θα συνεχίσει να ανήκει και με τον “Καλλικράτη”. Στο νέο Δήμο Οιχαλίας, για παράδειγμα, οι περισσότερες περιοχές θα αναφέρονται στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας και οι υπόλοιπες στο Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας. Είναι αλήθεια ότι θα υπάρξουν δυσλειτουργίες».

Και φορολογικά μπερδέματα

Ίδια προβλήματα θα δημιουργηθούν και με τις αστυνομικές υπηρεσίες, καθώς και με τις Εφορίες. Κατά τον πρόεδρο του Λογιστικού και Φοροτεχνικού Συλλόγου Μεσσηνίας Παύλο Κρανιώτη, οι ΔΟΥ δεν επηρεάζονται από τα γεωγραφικά όρια των περιοχών και έχουν ανεξάρτητη χωροταξική κατανομή.
Για παράδειγμα, η Κορώνη, όπως και το Χαρακοπιό, αν και θα ανήκουν στο Δήμο Πύλου, θα έχουν ΔΟΥ αυτή της Καλαμάτας.
Η κατανομή έχει γίνει από παλιά και δεν άλλαξε ούτε με τον «Καποδίστρια». Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του δημοτικού διαμερίσματος Πέτρας στο Δήμο Είρας Μεσσηνίας, που φορολογικά ανήκει στη ΔΟΥ Ανδρίτσαινας στην Ηλεία.

Πηγή: Θάρρος

Ποιοί θέλουν την Τριφυλία κομμένη σε παραπάνω απο δυο κομμάτια????

Το "φιλοσοφικό" ερώτημα που τίθεται μετά και την παρουσίαση του χωροταξικού σχεδίου Καλλικράτης είναι ΠΟΙΟΣ θα ήθελε την Τριφυλία κομμένη στα δυο ή και περισσότερα κομμάτια.
Ποιός λοξοκοιτά προς τα που τώρα που δεν θα έχει την θέση που είχε.

Πάμε να τα πιάσουμε από την αρχή τα πράγματα.

Στην Μεσσηνία οι 5 μεγαλύτεροι δήμοι σύμφωνα με την τελευταία απογραφή πληθυσμού βάση των επισήμων στατιστικών στοιχείων από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (pdf) είναι οι εξής:
(Τα στοιχεία μπορείτε πολύ εύκολα να τα διασταυρώσετε)Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης υποστήριξε ότι η κατάρτιση των Δήμων έγινε σύμφωνα με τις προτάσεις επιστημονικής επιτροπής του ΙΤΑ. Αυτό που είπε ο Ραγκούσης ήταν ένα τεράστιο ψέμα. Τουλάχιστον για την Μεσσηνία.
Και αυτό γιατί ΚΑΜΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΙΤΑ δεν προέβλεπε Δήμο αποτελούμενο από Γαργαλιάνους Φιλιατρά, Κυπαρισσία, Αυλώνα Τριπύλα, και Αετό.
Παραθέτουμε την πρόταση της μειοψηφίας και την πρόταση της πλειοψηφίας του ΙΤΑ που έγινε όταν η ΝΔ σχεδίαζε Καποδίστρια 2.

Πρόταση μειοψηφίας:

1) Καλαμάτας, Θουρίας, Αριος, Αρφαρών
2) Αβίας, Λεύκτρου
3) Μεσσήνης, Ανδρούσας, Ιθώμης, Αριστομένους, Κοιν. Τρικόρφου
4) Πεταλιδίου, Βουφράδος, Χιλιοχωρίων, Παπαφλέσσα
5) Πύλου, Μεθώνης, Κορώνης, Αίπειας
6) Φιλιατρών
7) Γαργαλιάνων, Νέστορος
8) Κυπαρισσίας, Αυλώνα, Αετού, Κοιν. Τριπύλας
9) Μελιγαλά, Δωρίου, Ανδανίας, Οιχαλίας, Είρας

Πρόταση πλειοψηφίας:

1) Καλαμάτας, Αβίας, Λεύκτρου, Θουρίας, Αριος, Αρφαρών
2) Μεσσήνης, Ανδρούσας, Αριστομένους, Ιθώμης, Αριστομένους, Πεταλιδίου, Βουφράδος, Κοιν. Τρικόρφου
3) Πύλου, Μεθώνης, Κορώνης, Αίπειας, Χιλιοχωρίων
4) Γαργαλιάνων, Φιλιατρών, Νέστορος, Παπαφλέσσα
5) Κυπαρισσίας, Αυλώνα, Αετού, Κοιν. Τριπύλας
6) Μελιγαλά, Δωρίου, Ανδανίας, Οιχαλίας, Είρας


Κατόπιν αυτού βλέπουμε το χοντρό δούλεμα που μας έκανε ο Ραγκούσης και αυτό μας ενισχύει την άποψη ότι για αυτόν τον Δήμο τερατούργημα έβαλαν το χεράκι τους:
α) ή Οι Βουλευτές Κουσελάς και Βουδούρης (καθότι κατάγονται από την Κυπαρισσία)
β) ή ο Νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος.
Εμείς δεν θα θέλουμε να πιστέψουμε ότι οι βουλευτές Κουσελάς και Βουδούρης έβαλαν το χεράκι τους. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι αυτό που λέμε "καθαροί".

Αν λάβουμε υπ όψιν αυτό που διαρρέεται αριστερά και δεξιά ότι ο Νομάρχης θέλει είτε να πάει για περιφερειάρχης είτε για Δήμαρχος Τριφυλίας, τότε θα μπορούσαμε να σκεφτούμε ότι το χεράκι του στον Δήμο - τερατούργημα το έβαλε ο Νομάρχης.

Και λέμε για τον Δράκο γιατί πολύ απλά επειδή θα καταργηθεί με τον Καλλικάτη η Νομαρχία Μεσσηνίας έχει αφήσει να διαρρέεται ότι ενδιαφέρεται για Δήμαρχος Τριφυλίας. Αυτό τουλάχιστον λέγεται στην τοπική κοινωνία. Δεν ξέρουμε να το έχει διαψεύσει επίσημα. Φρόντισε να προχωρήσει τις διαδικασίες για το Διοικητήριο της Τριφυλίας.... Εξ όσων γνωρίζουμε έχει αγοράσει και οικόπεδο να φτιάξει σπίτι στην Κυπαρισσία... Ε θα ερχόταν στα Φιλιατρά να διοικήσει Δήμο Τριφυλίας?????
Θα δούμε τον πληθυσμό ανα καποδιστριακό Δήμο στον νομό μας.
Στεκόμαστε στην πρώτη 5άδα μιας και αυτές οι πόλεις -οι 3 στις 5- ανήκουν στην Τριφυλία.

Αυτόνομες πόλεις (όχι καποδιστριακοί Δήμοι)
1η Πόλη η Καλαμάτα 57.620 κάτοικοι
2η πόλη Φιλιατρά 7.882 κάτοικοι
3η πόλη Μεσσήνη 6.912 κάτοικοι
4η πόλη Γαργαλιάνοι 6.336 κάτοικοι
5η πόλη Κυπαρισσία 5.708 κάτοικοι
Και ακολουθούν οι υπόλοιπες που σε αυτήν την ανάρτηση ΔΕΝ μας ενδιαφέρουν.

Ως Καποδιστριακοί Δήμοι είναι:

1ος Δήμος Καλαμάτα 57.620
2ος Δήμος Μεσσήνη 11.041
3ος Δήμος Φιλιατρά 9.334
4ος Δήμος Γαργαλιάνοι 9.083
5ος Δήμος Κυπαρισσία 8.648
Και ακολουθούν οι υπόλοιποι Καποδιστριακοί Δήμοι που σε αυτήν την ανάρτηση ΔΕΝ μας ενδιαφέρουν.

Αν το πάρουμε ως Τριφυλία, τα Φιλιατρά είναι πρώτη πόλη, οι Γαργαλιάνοι είναι 2η πόλη και η Κυπαρισσία είναι τρίτη. Είτε σαν αυτόνομες πόλεις είτε ως Καποδιστριακοί Δήμοι. Δεν αλλάζει τίποτα.

Πάμε να δούμε τώρα τι έχει γίνει με τον Δήμο Τριφυλίας με έδρα την 5η στον Νομό πόλη ή αν θέλετε την τρίτη πόλη στην Τριφυλία.
ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ ΕΔΡΑ ΔΗΜΟΥ(!!!!) επειδή έχει 5-6 υπηρεσίες παραπάνω. ΣΟΒΑΡΟ ΚΡΗΤΗΡΙΟ......
Αλλα τα μεγάλα μυαλά τι έκαναν? Έβαλαν τις δυο μεγαλύτερες πόλεις της Τριφυλίας Φιλιατρά και Γαργαλιάνους να προσαρτηθούν στην μικρότερη.
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ!!!!!!!!!!!!

Πάμε αν δούμε τι έγινε σε όλο τον νομό??? Πως πήραν έδρα οι δήμοι???

1. Δήμος Καλαμάτας με έδρα την Καλαμάτα. Βάλανε έδρα την μεγαλύτερη πόλη.

2. Δήμος Μεσσήνης με έδρα τη Μεσσήνη. Βάλανε έδρα Δήμου την μεγαλύτερη πόλη.

3. Δήμος Πύλου – Νέστορος με έδρα τη Πύλο. Βάλανε έδρα την μικρότερη αλλά μάλλον (δεν το λέω με βεβαιότητα) ή τα βρήκαν με το όνομα οι δύο δήμοι ή κάνανε την Πύλο έδρα λόγω Σαμαρά όπου κατάγεται από εκεί.

4. Δήμος Τριφυλίας με έδρα την Κυπαρισσία. Έβαλαν την πολύ μικρότερη πόλη με άγνωστο κριτήριο.

5. Δήμος Οιχαλίας με έδρα τον Μελιγαλά. Εδώ έβαλαν την μεγαλύτερη πόλη. (Κοίτα σύμπτωση....)

Δήμος Μεσσηνιακής Μάνης με έδρα την Καρδαμύλη. Εδώ έβαλαν το μικρότερο χωριό αλλά ΟΚ τα έχουν βρει μεταξύ τους, οπότε μην το ψάχνουμε και πολύ.

Σε 3 από τους 5 Δήμους βάλανε για έδρες τις μεγαλύτερες πόλεις.
Αφήνουμε απ' έξω την Μεσσηνιακή Μάνη μιας και εκεί τα έχουν μιλήσει, τα έχουν συμφωνήσει τα έχουν βρει.

Οι 3 δήμοι της Μεσσηνίας επιλέχθηκαν με κριτήριο την μεγαλύτερη πόλη.
Στην Τριφυλία επιλέξανε (τυχαία άραγε?????) την ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΠΟΛΗ.
ΓΙΑΤΙ??? ΜΕ ΠΙΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ????????
ΓΙΑΤΙ δεν μπήκε στον Δήμο Τριφυλίας και ο Δήμος Νέστορος????? Τριφυλία δεν είναι??????
ΓΙΑΤΙ μεθοδεύτηκε με τέτοιο τρόπο ο Δήμος ώστε να βγει η Κυπαρισσία ΑΚΡΙΒΩΣ στην μέση? Θυμίζω είναι 5η πόλη στον Νομό και 3η πόλη στην Τριφυλία.

Και εμείς είμαστε υπέρ της άποψης για ένα Δήμο Τριφυλίας με έδρα όμως τα Φιλιατρά. Και γιατί τα Φιλιατρά?? Γιατί πολύ απλά είναι ΑΚΡΙΒΩΣ στην μέση της πρώην επαρχίας Τριφυλίας. Είτε αυτό αρέσει σε κάποιους είτε όχι. Αυτή είναι η πραγματικότητα.
Γι αυτό και έγινε η μεθόδευση στο παρόν σχέδιο έκτρωμα ώστε τα Φιλιατρά ως μέσον της περιοχής, και ως ο δεύτερος μεγαλύτερος δήμος του νομού και ο πρώτος της Τριφυλίας να μην γίνει έδρα δήμου. Πόσο μάλλον οι Γαργαλιάνοι που με αυτό το έκτρωμα είναι στην άκρη.

Όμως υπάρχει και κάποιος άλλος που δεν θα ήθελε ΠΟΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ την Τριφυλία ενιαία.
Αυτός είναι ο Παναγιώτης Νίκας ο δήμαρχος Καλαμάτας.
Κατ' αρχήν να τονίσουμε ότι δεν υποτιμάμε αυτόν τον τετραπέρατο άνθρωπο. Και το εννοούμε ότι είναι τετραπέρατος. Ο άνθρωπος είναι ΤΕΡΑΣ ΕΞΥΠΝΑΔΑΣ. Και θα δείτε παρακάτω το γιατί.

Λαμβανομένου υπ' όψιν ότι ο νομός μας είναι Καλαματο-κεντρικός, ο Νίκας αυτό το εκμεταλλεύτηκε με έντεχνο τρόπο δημιουργώντας έναν μεγάλο αναπτυξιακό άξονα ανάμεσα στην Καλαμάτα και την Μεσσήνη.
Η Μεσσήνη συνδέται με την καλαμάτα και σιδηροδρομικώς, έχει το αεροδρόμιο κοντά, μεγάλη εξυπηρέτηση της ΠΟΤΑ από το αεροδρόμιο, Τουρίστες θα μπουν και θα βγουν από την Καλαμάτα, εύκολη προσέλκυση επενδυτών κλπ κλπ.

Ένα ενδεχόμενο "αντίπαλο δέος" του άξονα αυτού που κατάφερε να φτιάξει ο Νίκας -και Μπράβο του- είναι ένας άξονας Τριφυλίας. Από Ελαία (Δήμο Αυλώνος) μέχρι και τον Δήμο Νέστορος. Όλη η δυτική πλευρά του Νομού δηλαδή. Ακόμα και αν είναι αυστηρά οι περιοχές Δήμου Αυλώνα, Κυπαρισσίας, Τριπύλας, Φιλιατρών Γαργαλιάνων Νέστορος.
Φανταστείτε λίγο αυτόν τον άξονα.... Θα ήταν ένας τεράστιος άξονας ανάπτυξης ΓΙΑ ΟΛΗ την Τριφυλία.

Ο Νίκας αυτό δεν το θέλει. Θέλει να σπάσει η Τριφυλία σε όσο το δυνατόν περισσότερα κομμάτια ΜΟΝΟ και ΜΟΝΟ να μην γίνει αυτός ο προαναφερόμενος άξονας - το αντίπαλο δέος της Καλαμάτας.
Στο Δημοτικό συμβούλιο στα Φιλιατρά που είχε έρθει, ανέφερε ότι και ο ίδιος έχει την άποψη πως τα Φιλιατρά πρέπει αν μείνουν μόνα τους αποτελώντας αυτόνομο δήμο.
Μια χαρά μου ακούγεται αυτό αλλά..... Η φράση αυτή ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ σπάει τον άξονα αυτόν σε 3 κομμάτια. Γεγονός που εξυπηρετεί αυτό που πραγματικά θέλει ο Νίκας. Να σπάσει η Τριφυλία.

Όποιος υποτιμά τον Παναγιώτη Νίκα κοιμάται τον ύπνο του δικαίου. Ο άνθρωπος έχει τετραγωνίσει τον Κύκλο και δεν το λέω ειρωνικά αυτό. ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΣ. Ο ΤΥΠΟΣ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ. Τεράστιο κεφάλι.
Γιατί είναι τεράστιο κεφάλι?? Γιατι είναι ο μοναδικός που κατάφερε και πέταξε από τον Δήμο του (τα parking του Νέδοντα) την εταιρία του Μπόμπολα "ΠΑΝΤΕΧΝΙΚΗ".
Σκεφτείτε το λίγο. Τον Μπόμπολα δεν μπορεί να τον πετάξει από πουθενά ΚΑΜΙΑ κυβέρνηση. Με όσους νόμους και αν κάνει.
Αυτό που δεν μπορεί να κάνει καμία κυβέρνηση το κατάφερε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας. Και ο Μπόμπολας άραξε τα κυβικά του και έκατσε φρόνιμος.
Καταλαβαίνετε πόσο μεγάλο κεφάλι είναι ο Νίκας????? Και μαγκιά του στο κάτω κάτω της γραφής. Του βγάζω το καπέλο.

Καταλήγοντας την παρούσα ανάρτηση. ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ του απερχόμενου Νομάρχη ίσως.....
Και το συμφέρον το είπα. Θα ήθελε να πάει για περιφερειάρχης αλλά αν κατέβει -όπως ακούγεται- ο Γιάννης Μανώλης (της Ν.Δ.) -ο ίδιος το διαψεύδει και 9 φορές στις 10 όταν πολιτικός διαψεύδει κάτι τότε ισχύει αυτό που διαψεύδει- ο Δράκος είναι τελειωμένος από χέρι. Και δεν θα ήθελε να φάει ήττα. Οπότε εναλλακτικά σκέφτεται να βάλει υποψηφιότητα για Δήμαρχος Τριφυλίας. Και η μεγάλη του αγάπη είναι Κυπαρισσία. Γιατί αυτή έχει σπρώξει για διοικητικό κέντρο, εκεί έχει δρομολογήσει τις εξελίξεις να κάνει το Διοικητήριο της Τριφυλίας.... εκεί έχει αγοράσει οικόπεδο για να φτιάξει σπίτι,...
Θα διοικούσε τον Δήμο Τριφυλίας από τα Φιλιατρά??????????

Η Νάντια Γιαννακοπούλου για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς

Ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς του 2010 βρίσκει τη χώρα μας στη δίνη της χειρότερης μεταπολιτευτικής κρίσης, γεγονός που καθιστά τον εορτασμό της επίκαιρο και τη συνέχιση των αγώνων αναγκαία.

Ιδιαίτερα, οι νέοι άνθρωποι νοιώθουμε τρομερή απογοήτευση, λύπη και θυμό για την υπάρχουσα κατάσταση, τους υπαίτιούς της και το γεγονός ότι αναγκαστήκαμε να σταματήσουμε να ονειρευόμαστε. Ως νέα βουλευτής νοιώθω τρομερή ατυχία και οργή που, λόγω της σοβαρής κρίσης στη χώρα μας, δεν μου δίνεται η δυνατότητα να αξιοποιήσω την εκλογή μου όπως την είχα οραματιστεί.

Εκ των πραγμάτων, είμαι υποχρεωμένη να .......

συμπαραταχθώ στην πρώτη γραμμή με την κυβέρνηση που αναγκάστηκε να πάρει σκληρότατα μέτρα για τη διάσωση της χώρας από τη χρεωκοπία, και όχι μόνο. Όλοι εμείς, οι νέοι άνθρωποι, οφείλουμε να πειραματιστούμε και να μην επαναλάβουμε τα λάθη που μας οδήγησαν εδώ. Για αυτό συμπορεύομαι απόλυτα με τη λαϊκή απαίτηση να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι όποιοι και αν είναι, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται και στέρησαν από τη νέα γενιά το όραμα.

Προσωπικά για εμένα, η εργατική Πρωτομαγιά και κάθε άλλος κοινωνικός, αγροτικός και εργατικός αγώνας συμβολίζει το όραμα. Και όποιος μας στερεί το όραμα μας βρίσκει απέναντι!

Οι βουλευτές Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ για τα Αιτήματα υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νομού Μεσσηνίας.

Κοινή επιστολή προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κο Μιχάλη Χρυσοχοϊδη σχετικλά με τα προβλήματα που αντιμεωπίζει το Πυροσβστικό Σώμα του νομού Μεσσηνίας απέστειλαν χθες οι βουλευτές Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ.κ Δημήτρης Κουσελάς, Νάντια Γιαννακοπούλουκαι Οδυσσέας Βουδούρης.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει: ..........

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Η ‘Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νομού Μεσσηνίας, μας πληροφόρησε για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη της εξαιτίας των αλλαγών στο ωράριο των Πυροσβεστών αλλά και για τις θέσεις και τις προτάσεις της για τον προωθούμενο νέο Κανονισμό Μεταθέσεων, για τα οποία παρακαλούμε να έχουμε την προσοχή και την ιδιαίτερη μέριμνά σας, προς όφελος της εύρυθμης και αποτελεσματικής λειτουργίας του Πυροσβεστικού Σώματος στον Νομό μας.

Με δεδομένο ότι στον Νομό Μεσσηνίας υπάρχουν απομακρυσμένες και δύσβατες περιοχές, αρμοδιότητας περιφερειακών σταθμών και κλιμακίων, παρακαλούμε να εξετάσετε τη δυνατότητα εφαρμογής σε αυτές διάταξης του ΚΕΥΠΣ η οποία προβλέπει, με προϋπόθεση την ομοφωνία Διοίκησης και πυροσβεστών, την κατ’ εξαίρεση διατήρηση της 24ωρης βάρδιας, ώστε να διασφαλίζεται η άμεση και ενεργή παρέμβαση του Σώματος, χωρίς να χάνεται πολύτιμος για τις άμεσες παρεμβάσεις χρόνος σε μετακινήσεις των πυροσβεστών από και προς την υπηρεσία, που συνεπάγονται και πρόσθετη οικονομική τους επιβάρυνση.

Στο προωθούμενο Π.Δ. περί μεταθέσεων, άρθρο 18 παρ. 3, προβλέπεται να μπορούν να αλλάζουν πόλη συμφερόντων όσοι υπάλληλοι το επιθυμούν, χωρίς δικαιολογητικά. Ωστόσο, η εφαρμογή αυτής της διάταξης μπορεί να οδηγήσει στο να μετατίθενται από την πόλη συμφερόντων τους υπάλληλοι που πραγματικά διαμένουν στην πόλη αυτή, με επαχθείς επιπτώσεις στους ίδιους και τις οικογένειές τους. Για τούτο παρακαλούμε να εξετάσετε την εφαρμογή συγκεκριμένων κριτηρίων για τις μεταθέσεις αυτές, στη βάση πιστοποιητικών για την καταγωγή και τον τόπο κατοικίας των υπαλλήλων, όπως αυτά που προβλέπονται στην παρ. 2 άρθρου 2 του ως άνω σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος. Για τους ίδιους λόγους, πρέπει να υπάρξει μέριμνα ώστε να μη θιγεί το αμετάθετο που ίσχυσε δυνάμει του Π.Δ. 170/96, με βάση τους αντίστοιχους τοπικούς διαγωνισμούς πρόσληψης και τυχόν τοπικά κενά να καλυφθούν με νέες προσλήψεις, όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Τέλος, ερωτηματικά και ανησυχίες προκαλεί η συντελούμενη μείωση της οργανικής δύναμης του Π.Σ. στον Νομό Μεσσηνίας, αφού αυτή εμφανίζεται να μειώνεται από 196 υπηρετούντες το 2009 σε 155 για το 2010. Αντιλαμβανόμαστε τις ανάγκες βέλτιστης αξιοποίησης του υφιστάμενου δυναμικού της Υπηρεσίας, που επιτελεί δύσκολο και απαιτητικό έργο. ‘Ομως αυτές δεν μπορεί να οδηγούν και σε μείωσή του, σε ένα πυρόπληκτο νομό με δύσκολα προσβάσιμες περιοχές, μεγάλη διάρκεια καλοκαιριού και υψηλές θερμοκρασίες, που αντι μείωσης χρήζει καλύτερης κατανομής του υπάρχοντος δυναμικού, ώστε να μην εμφανίζονται πλεονάσματα σε κάποιες περιοχές και ελλείψεις αλλού, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις και ενίσχυσή του κατά την αντιπυρική περίοδο, για την αποτελεσματικότερη κάλυψη ολόκληρου του Νομού.

Στα πλαίσια αυτά, παρακαλούμε να διερευνηθεί και η δυνατότητα ίδρυσης και λειτουργίας ενός πυροσβεστικού κλιμακίου στη Μεσσηνιακή Μάνη, η οποία απέχει σημαντικά από την κεντρική υπηρεσία της Καλαμάτας, είναι περιοχή με μεγάλη τουριστική ανάπτυξη, αλλά με δύσκολο οδικό δίκτυο και με σημαντικό δασικό πλούτο, όπως το προστατευόμενο δάσος της Βασιλικής.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την προσοχή και την άμεση φροντίδα σας να λυθούν τα παραπάνω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Με Ιδιαίτερη εκτίμηση

Δημήτρης Κουσελάς

Νάντια Γιαννακοπούλου

Οδυσσέας Βουδούρης

Αυτόνομο Δήμο αποφάσισε να διεκδικήσει ο Δήμος Φιλιατρών

Στα πλαίσια της διαβούλευσης του προσχεδίου νόμου για τη Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, το Δημ. Συμβούλιο Φιλιατρών αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίασή του τη διεκδίκηση αυτόνομου Καλλικρατικού Δήμου Φιλιατρών.

Τα Φιλιατρά, πόλη με ιστορική διαδρομή από τον 11ο αιώνα, η δεύτερη σε πληθυσμό έδρα Δήμου της Μεσσηνίας, η μεγαλύτερη σε γεωργικό πλούτο, Δήμος με μειωμένες λειτουργικές δαπάνες, και αυξημένες επενδύσεις, με πλούσια πολιτιστική δράση, καθόλου δάνεια, κανονική ροή βεβαιωμένων εσόδων και μικρό ποσοστό ανείσπρακτων δικαιούται και μπορεί να παραμείνει αυτόνομος Δήμος.

Ο Φιλιατρινός Λαός με ομοψυχία και δυναμικές ......

κινητοποιήσεις θα εκδηλώσει την αντίθεσή του στον νέο αυτοδιοικητικό χάρτη διεκδικώντας την αυτονομία του.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
ΑΛΚΗΣ ΞΥΓΚΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΠΟΡΙΣΜΑΤΩΝ ΕΛ.Γ.Α.‏

Ήρθανε τα πορίσματα για τις ζημιές στις ελιές από τους αέρηδες - χαλάζι 2009 στα Φιλιατρά.
Ανακοινώνεται ότι ο ΕΛ.Γ.Α. μας έστειλε σήμερα τα πορίσματα εκτίμησης
των ζημιών που έγιναν στις:
26 / 9 / 2009 από ΑΝΕΜΟΘΥΕΛΛΑ,
17 / 10 / 2009 από ΧΑΛΑΖΙ,
24 / 10 / 2009 από ΑΝΕΜΟΘΥΕΛΛΑ,
8 / 11 / 2009 από ΑΝΕΜΟΘΥΕΛΛΑ, και στις:
21 / 12 / 2009 από ΑΝΕΜΟΘΥΕΛΛΑ.

Τα πορίσματα αυτά θα είναι στη διάθεση των ........

ενδιαφερομένων για δέκα (10) ημέρες στα Γραφεία του Δήμου, δηλαδή μέχρι την 10 / 05 / 2010 και συνεπώς κάθε ενδιαφερόμενος παραγωγός μπορεί να πληροφορηθεί το πόρισμα της εκτίμησης της ζημιάς του και όποιος διαφωνεί με αυτό μπορεί να υποβάλλει αίτηση επανεκτίμησης μέσα στην παραπάνω
προθεσμία των δέκα (10) ημερών.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 27613- 60018,42,27 τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Μήνυμα του Νομάρχη Μεσσηνίας Δημήτρη Δράκου για την Πρωτομαγιά

Ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς είναι η ημέρα μνήμης- ημέρα φόρου τιμής στους ανθρώπους που αγωνίστηκαν προκειμένου να αποκτήσουν οι εργαζόμενοι σε ολόκληρο τον κόσμο, όλοι εμείς, δικαιώματα.

Ο φετινός εορτασμός της Πρωτομαγιάς αποκτά ξεχωριστή επικαιρότητα γιατί συμπίπτει με συγκυρίες που αναδεικνύουν τη σημαντικότητά του. Συμπίπτει με την επιτήρηση, τον έλεγχο και την κηδεμονία της χώρας από το Δ.Ν.Τ. Τα εργασιακά δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί με αγώνες δεκαετιών, σήμερα αμφισβητούνται έντονα. Η δύσκολη οικονομική συγκυρία, τα αδιέξοδα του ασφαλιστικού συστήματος και η πίεση του ανταγωνισμού στην αγορά εργασίας, μας καλούν να πορευθούμε ενωμένοι.
Αγωνιζόμαστε, κυρίως, για τον εργαζόμενο ...........

λαό και δηλώνουμε κατηγορηματικά, ότι θα σταθούμε δίπλα του σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο, με όλες τις θεσμικές - αυτοδιοικητικές - αγωνιστικές μας δυνάμεις.

Στο πλαίσιο της νέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καλούνται όλες οι θεσμικές περιφερειακές δυνάμεις, να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσουν την ανάπτυξη, την πρόοδο και την ευημερία του τόπου μας. Να διεκδικήσουν την δημιουργία ενός κόσμου, στον οποίο οι παραγωγικές δυνάμεις θα μπορούν να συνεργάζονται, να είναι αλληλέγγυες. Έναν κόσμο που θα δίνει προτεραιότητα στην ανάπτυξη, στην απασχόληση, στην κοινωνική προστασία, στον εργαζόμενο.

H επαρκής στελεχιακή συγκρότηση της Αυτοδιοίκησης είναι όρος απαράβατος για εμάς. Αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο για την επιτυχία του Προγράμματος «Καλλικράτης», κόκκινη γραμμή, ώστε να μην έρθουμε στο μέλλον αντιμέτωποι με «ξεκρέμαστους» υπαλλήλους και ελλιπείς θεσμούς.
Βρισκόμαστε πάντα στο πλευρό των υπαλλήλων της Αυτοδιοίκησης. Και αυτή τη φορά μας χρειάζονται όσο ποτέ.
Θα στηρίξουμε με κάθε μας δύναμη τα δίκαια αιτήματά τους και θα συμπαρασταθούμε στον αγώνα τους.
Ζήτω η εργατική Πρωτομαγιά και καλούς αγώνες!

Δημήτρης Δράκος
Νομάρχης Μεσσηνίας

Πρωτομαγιά. Καλό μήνα.Η πρωτομαγιά γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο από τα αρχαία χρόνια, επειδή χοντρικά τοποθετείται στην αρχή της άνοιξης. Εκτός όμως από γιορτή της άνοιξης την πρωτομαγια γιορτάζει και το εργατικό κίνημα.

Η Εργατική πρωτομαγιά έχει τις ρίζες της στο Σικάγο των ηνωμένων πολιτειών, όπου ......

το 1886 κατά τη διάρκεια μιας συγκέντρωσης για την καθιέρωση του 8ώρου, η αστυνομία πυροβόλησε και σκότωσε 12 διαδηλωτές.
Η εργατική πρωτομαγιά καθιερώθηκε σαν παγκόσμια ημέρα το 1891 για την ανάμνηση της καθιέρωσης του 8ώρου στην εργασία και των θανάτων των εργατών στο Σικάγο.
Μετά από πολλές άλλες συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις των εργατικών συνδικάτων σε όλο το κόσμο, η πρωτομαγιά έχει καθιερωθεί σαν ημέρα απεργίας.

Στην Ελλάδα πολύ γνωστά είναι τα γεγονότα του 1936 στη θεσσαλονίκη που έδωσαν την έμπνευση στον Γιάννη Ρίτσο να γράψει τον Επιτάφιο.
Κατα τις ταραχές που είχαν πραγματοποιηθεί τότε, η αστυνομία και ο στρατός χρησιμοποίησαν όπλα με αποτέλεσμα 12 νεκρούς εργάτες.
Παρόλο που η 1η Μαίου ξεκίνησε σαν ημέρα απεργίας, στην Ελλάδα συγκαταλέγεται στις προαιρετικές αργίες.
Παραδοσιακά όμως, με απόφαση όμως του εκάστοτε υπουργού Απασχόλησης η πρωτομαγιά χαρακτηρίζεται σαν ημέρα υποχρεωτικής αργίας, βάσει του άρθρου 1 του Α.Ν. 380/68.

Πρωτομαγιά ήθη και έθιμα

Το πρωτομαγιάτικο στεφάνι είναι στις μέρες μας ίσως το μοναδικό έθιμο που εξακολουθεί να μας συνδέει με την παραδοσιακή Πρωτομαγιά. Η Πρωτομαγιά με το μάζεμα των λουλουδιών για το πρωτομαγιάτικο στεφάνι, ενισχύει τις σχέσεις του ανθρώπου με τη φύση. Είναι η πρώτη μέρα του Μαΐου, η οποία είναι μέρα αργίας για πολλές χώρες του κόσμου και εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι είναι μια γιορτή χωρίς κάποιο θρησκευτικό περιεχόμενο
Το έθιμο της Πρωτομαγιάς να στολίζουμε τις πόρτες των σπιτιών με στεφάνια λουλουδιών έρχεται από τα πολύ παλιά χρόνια και τότε συμβόλιζε την υποδοχή της δύναμης της φύσης στο σπιτικό.

Προτάσεις για την σύνθεση του Μαγιάτικου στεφανιού

Μερικές προτάσεις για τη σύνθεση ενός όμορφου πρωτομαγιάτικου στεφανιού:
- Τριαντάφυλλα, γαρίφαλα, βιόλες, πασχαλιές (λιλά), γεράνια, για να είναι ανθισμένο το σπίτι.
- Κλωνάρια ανθισμένα από αγιόκλημα ή ελιά, για την ευτυχία του σπιτιού.
- Στάχυα και λουλούδια του κάμπου, όπως μαργαρίτες, παπαρούνες, για να είναι γεμάτο.
- Μια κουκιά (φυτό) με τις ρίζες και τους καρπούς της, για τη γλωσσοφαγιά.
- Ένα κλωνάρι λυγαριάς, για την αγάπη των κοριτσιών του σπιτιού.
- Ένα κεφάλι σκόρδο, κρεμασμένο στη μέση του ώστε να φαίνεται, για το μάτι.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 1ης Μαΐου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.


Παρασκευή, 30 Απριλίου 2010

Ποιός έβαλε το χεράκι του γι αυτόν τον Δήμο - Τερατούργημα???

ΕΑΝ ΓΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟ - ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ, (ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ) ΤΟΤΕ ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΑΛΛΟΣ........

ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΤΑΝ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΕΡΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ....

ΚΑΙ ΛΕΜΕ ΥΠΕΡΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑΤΙ ............

ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΚΛΗΤΗΡΑΣ....

Κάντε τις αντικαταστάσεις και θα λύσετε τον γρίφο.

Πάντως έτσι όπως παρουσιάστηκε ο χάρτης της Τριφυλίας ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ που βρέθηκε η Κυπαρισσία ΑΚΡΙΒΩΣ στο κέντρο του Δήμου - Τερατούργημα παίρνοντας και την έδρα.

Ο νοών νοείτω.

Και μια ακόμα ερώτηση. Είναι τυχαίο που δεν μπήκε στον Δήμο Τριφυλίας και ο Δήμος Νέστορος??????
Στην Τριφυλία ανήκει. Γιατί δεν μπήκε?????????

Εκθεση λουλουδιών στα Φιλιατρά

Έκθεση λουλουδιών θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στα Φιλιατρά στον προαύλιο χώρο του Αγίου Γεωργίου με αφορμή τον εορτασμό της Αγίας Μαύρας.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Εξωραϊστικό σύλλογο Αγίου Γεωργίου και χορηγός επικοινωνίας είναι το Ράδιο Νίκη 96,4 FM.

Ο αριθμός των επαγγελματιών που ασχολούνται με τον τομέα της Ανθοκομίας και έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον είναι μεγάλος και αναμένεται μεγάλη προσέλευση κόσμου.
Η συμμετοχή των εκθετών είναι ελεύθερη και ......

ο χώρος διατίθεται Δωρεάν.
Οι ημερομηνίες της εκδήλωσης είναι 2 και 3 Μαΐου.

Για τις θρησκευτικές εκδηλώσεις, στις 5.30 το απόγευμα της Κυριακής θα γίνει μεταφορά της εικόνας της Αγίας Μαύρας από τον ναό του Αγίου Ιωάννη στον ναό του Αγίου Γεωργίου όπου θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία.

Τη Δευτέρα το πρωί θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία, μετά το πέρας της οποίας θα γίνει λιτάνευση της εικόνας στους κεντρικούς δρόμους των Φιλιατρών, συνοδεία μαθητών από τα σχολεία της πόλης, της Φιλαρμονικής και των πιστών.
Στην κεντρική πλατεία θα πραγματοποιηθεί δέηση και θα γίνει αρτοκλασία, ενώ από εκεί η εικόνα θα καταλήξει και πάλι στον Αγιο Ιωάννη.

Το πρόγραμμα της ΕΑΣ για τις επιδοτήσεις

Ανακοινώθηκε από την ΕΑΣ Μεσσηνίας το πρόγραμμα για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων για τις επιδοτήσεις.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΑΣ Μεσσηνίας στις περιπτώσεις που τα προσωπικά στοιχεία δεν έχουν αλλάξει, δεν απαιτούνται δικαιολογητικά.
Αν όμως τα στοιχεία έχουν μεταβληθεί θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να ζητήσουν πληροφορίες από τα γραφεία της ΕΑΣ.

Προσοχή: Οι μεταβιβάσεις/μεταβολές των δικαιωμάτων λήγουν στις 17/5/2010.

Στα Φιλιατρά:........

Το υποκατάστημα Φιλιατρών θα παραλαμβάνει αιτήσεις από Τετάρτη 28 Απριλίου καθημερινά από Δευτέρα έως Σάββατο.
Το τηλέφωνο της ΕΑΣ Φιλιατρών είναι: 2761 0 32240

Για τους Γαργαλιάνους:

Αμπελόφυτο-Λεύκη-Φλόκα 28-30/4,
Βάλτα-Μαραθούπολη 3-4/5,
Πύργος-Μουζάκι 5-8/5,
Γαργαλιάνοι:
Α-Κ 10-12/5,
Λ-Ο 13-15/5,
Π-Ω 17-20/5,
Μεταξάδα-Φλεσσιάδα- Μυρσινοχώρι-Μάνεση-Παλαιό Λουτρό 21-22/5.
Για τη Χώρα θα υπάρχει συνεργείο στα Γραφεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Χώρας από 3 έως 15/5.

Τηλέφωνο για την ΕΑΣ Γαργαλιάνων 27630 29158

Ανέλαβαν χθες τα καθήκοντα τους οι διοικητές σε Καλαμάτα και Κυπαρισσία

Νέο διοικητή έχει από χθες το Νοσοκομείο Καλαμάτας, καθώς ο Γιώργος Μπέζος ανέλαβε επισήμως τα καθήκοντά του. Στη χθεσινή τελετή παράδοσης - παραλαβής, ο κ. Μπέζος μίλησε για αίσθημα ευθύνης και συλλογική δουλειά, με στόχο το βασικό κοινωνικό αγαθό της Υγείας.

Χθες επίσης, ανέλαβε τα καθήκοντά του και ο διοικητής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας Πάνος Μπόζος.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ: ........

Νέο διοικητή έχει από χθες το Νοσοκομείο Καλαμάτας, καθώς ο Γιώργος Μπέζος ανέλαβε επισήμως τα καθήκοντά του. Στη χθεσινή τελετή παράδοσης - παραλαβής, ο κ. Μπέζος μίλησε για αίσθημα ευθύνης και συλλογική δουλειά, με στόχο το βασικό κοινωνικό αγαθό της Υγείας, ενώ χαρακτήρισε το καλαματιανό νοσοκομείο ένα από τα μεγαλύτερα και καλύτερα της ελληνικής περιφέρειας. Παρών στην τελετή και ο υποδιοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Λαουδιάς.

Παραδίδοντας στον Γιώργο Μπέζο, ο τέως διοικητής Δημοσθένης Σωτηρόπουλος εξέφρασε τη συγκίνησή του, σημειώνοντας πως επιστρέφει στην πατρίδα του, την Τρίπολη, με αισθήματα χαρμολύπης. Ευχαρίστησε τους συνεργάτες του και συνολικά το προσωπικό του νοσοκομείου για τη συνεργασία που είχαν, ενώ ευχήθηκε στον Αρκάδα συμπολίτη του, Γιώργο Μπέζο, να τα πάει ακόμη καλύτερα. Πρόσθεσε ότι έχει τα εφόδια γι’ αυτό, καθώς η κατάρτισή του και η θητεία του στο ΙΚΑ, του δίνουν τη δυνατότητα να γνωρίζει και τον τομέα της Υγείας και αυτόν της Διοίκησης.

Ο μέχρι τώρα αντιπρόεδρος του νοσοκομείου Θεοδόσης Μαρλαντής ευχήθηκε καλή επιτυχία τόσο στο νέο διοικητή όσο και στον απερχόμενο για τα μελλοντικά του σχέδια - πρόκειται να θέσει υποψηφιότητα στο Δήμο Τρίπολης. Για τον κ. Σωτηρόπουλο, πρόσθεσε ότι ως γιατρός είχε την ευχέρεια να γνωρίζει τα ιατρικά θέματα, αλλά και ως πρώην δήμαρχος να ξέρει από διοικητικά.

Ο πρώην διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας και νυν του Παναρκαδικού Τρίπολης, Τάκης Παπαδόπουλος, ο οποίος παρέστη στη συνάντηση, αναφέρθηκε στην παρουσία του υποδιοικητή της 6ης Υ.ΠΕ. στην τελετή παράδοσης - παραλαβής, λέγοντας ότι αυτό δείχνει την ευθύνη με την οποία το υπουργείο αντιμετωπίζει τη Δημόσια Υγεία. Μίλησε, επίσης, για συνεργασία των δύο νοσοκομείων.

Στο προσωπικό στίγμα που άφησε κάθε διοικητής που πέρασε, αναφέρθηκε ο νομικός σύμβουλος του ιδρύματος Χρήστος Αρχοντής, ο οποίος ασχολείται και με το θέμα της κληρονομιάς του Τζορτζ Καππόπουλου στο Νοσοκομείο. Στον Γιώργο Μπέζο ευχήθηκε υπομονή, γιατί, όπως είπε, οι προκλήσεις είναι πολλές, καθώς και τα θέματα που έχει να αντιμετωπίσει.

«Δεν πρόκειται για υπόθεση ενός μόνο ανθρώπου, αλλά για συλλογική δουλειά» τόνισε ο κ. Μπέζος, ενώ ως σημαντικό παράγοντα για να φέρει σε πέρας το έργο του, χαρακτήρισε τη συνεργασία με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο υποδιοικητής της 6ης Υ.ΠΕ.

Αναφερόμενος στις προτεραιότητες που θα δοθούν στο νομό, ο υποδιοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Λαουδιάς έκανε λόγο για έμφαση στην Α/θμια φροντίδα, ενώ μίλησε για τη στελέχωση σε προσωπικό, τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου, τη Μονάδα Εμφραγμάτων και το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο που πρέπει να λειτουργήσει, όπως και την Ψυχιατρική Κλινική. Πρόσθεσε ότι θα αντιμετωπιστούν προβλήματα στα Κέντρα Υγείας, από κτηριακά μέχρι εξορθολογισμού της στελέχωσης, γιατί, όπως είπε, άλλα είναι υπερ - και άλλα υπο - στελεχωμένα. Τέλος, μίλησε για δράσεις που εντάσσονται στη γενικότερη φιλοσοφία του υπουργείου, όπως έλεγχο προμηθειών, παρατηρητήριο τιμών, εφαρμογή διπλογραφικού συστήματος, ηλεκτρονική συνταγογράφηση κ.ά. Της Μαρίας Νίκα

Ανέλαβε καθήκοντα ο διοικητής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας

ΝΩΡΙΣ ΧΘΕΣ το πρωί, γύρω στις 8.00, ανέλαβε τα καθήκοντά του ο διοικητής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας Πάνος Μπόζος.
Έχοντας πλήρη συναίσθηση των ευθυνών του και αναλογιζόμενος το χρέος απέναντι στο ίδιο το νοσοκομείο, αλλά και τους πολίτες της περιοχής, με χαμηλούς τόνους και αποφασιστικότητα για προσφορά, από την πρώτη στιγμή θέλησε ο ίδιος να διαπιστώσει την κατάσταση που επικρατεί. Βεβαίως, θα ενημερωθεί αρμοδίως, αλλά, όπως μας είπε, θέλει να έχει προσωπική αντίληψη για κάθε τι που αφορά στο νοσοκομείο.

Όπως μας δήλωσε: «Ανέλαβα σήμερα τα καθήκοντά μου, ήρθα στο νοσοκομείο, ένα νοσοκομείο που ξέρω, εδώ γεννήθηκα, εδώ μεγάλωσα, σε αυτό το νοσοκομείο έφερα για νοσηλεία δικούς μου ανθρώπους… Νομίζω ότι το χρωστάμε στους πολίτες και στο ίδιο το νοσοκομείο να συνεχίσει να λειτουργεί, με αναβαθμισμένες υπηρεσίες και να αναδειχθεί ως πρότυπο νοσοκομείο για τις ανάγκες των πολιτών. Ο πολίτης, στις δύσκολες στιγμές που διανύουμε, πρέπει τουλάχιστον να αισθάνεται ασφάλεια στην υγεία! Είμαι αποφασισμένος με όλες μου τις δυνάμεις, με παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες, να προσφέρω ό,τι μπορώ για το νοσοκομείο και τους πολίτες της περιοχής μας. Όλοι και οι πολίτες και το ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό προσωπικό πρέπει να το αγκαλιάσουμε και έμπρακτα να το στηρίξουμε…».

Να σημειωθεί πως χθες, πρώτη μέρα των καθηκόντων του, παρέμεινε στο νοσοκομείο μέχρι τις 4.00, ενώ επέστρεψε αργότερα το απόγευμα.

Πηγή: Θάρρος

Καλλικράτης: Βράζουν Φιλιατρά και Γαργαλιάνοι

Αντιδράσεις στα Φιλιατρά και τους Γαργαλιάνους, που μπορεί να πάρουν και εκρηκτικές διαστάσεις, προκάλεσε η δημοσιοποίηση της πρότασης για τη δημιουργία Δήμου Τριφυλίας με έδρα την Κυπαρισσία.

Οι τοπικοί άρχοντες είναι αποφασισμένοι να φτάσουν στα άκρα, ενώ οι πολίτες εκφράζουν επιφυλάξεις για το σχήμα αυτό. Πολλοί, μάλιστα, δε γνωρίζουν τι ακριβώς θα γίνει και είναι ιδιαίτερα φοβισμένοι.

Υπάρχουν, ωστόσο, και κάποιοι που ναι μεν θα ήθελαν ο Δήμος τους να είναι έδρα ή να παραμείνει αυτόνομος, αλλά δε λένε και όχι στο Δήμο Τριφυλίας, όπως προτείνεται…

Φιλιατρά ........

Γιώργος Κοτσάκης: «Δε με ενθουσιάζει, περίμενα να μείνει αυτόνομος ο Δήμος Φιλιατρών… Δεν ξέρω στην πορεία αν αυτό βγει σε καλό…».

Γιώργος Σταματόπουλος: «Ως Φιλιατρινός θα ήθελα ο Δήμος μας να μείνει ανεξάρτητος ή να ήταν εδώ η έδρα, αλλά προκειμένου να πηγαίναμε στους Γαργαλιάνους, καλύτερα που η έδρα είναι στην Κυπαρισσία…».

Σταύρος Παρασκευόπουλος: «Θέλαμε την έδρα στα Φιλιατρά γιατί είναι στο μέσο της περιοχής, έχουμε υπηρεσίες, είμαστε αρχαίος – ιστορικός Δήμος… Το σχήμα που παρουσιάστηκε δε με ικανοποιεί απόλυτα… Ο χρόνος θα δείξει».

Τέλης Καναβός, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών: «Το χωροταξικό δεν παίζει μεγάλο ρόλο. Απαιτούσαμε κι εμείς, όπως και το Δημοτικό Συμβούλιο, να μείνουμε αυτόνομοι. Το πρόβλημα είναι τι θα γίνει με τα οικονομικά… Η Πολιτεία θα δώσει πόρους ή θα φορτώσει μόνο ευθύνες, που θα πληρώνουν οι πολίτες;».

Γιάννης Κίτσος: «Δεν είναι σωστό αυτό που θέλουν να κάνουν. Τα Φιλιατρά είναι μεγάλα, μπορούσαν μόνα τους! Είναι μεγάλη ανοησία αυτό…».

Ανδρέας Ντούνος: «Θα γίνουμε χωριό στα Φιλιατρά, έτσι πιστεύω… Θα μας μείνουν μόνο οι μετανάστες… Όλα τα παίρνει η Κυπαρισσία…».

Ειρήνη Φαραντζή: «Είναι και θετικό και αρνητικό… Ο κόσμος δεν έχει ενημερωθεί, δεν ξέρει τι ακριβώς θα γίνει… Μακάρι να βγει σε καλό και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας…».

Αγγελική Γκόνη: «Είναι και καλό και κακό… Καλό είναι που είμαστε με την Κυπαρισσία, αλλά θα προτιμούσαμε να είμαστε μόνοι μας…».

Μια παρέα που απολάμβανε τον καφέ της στην πλατεία μας ανέφερε πως «βάσει γεωγραφικής θέσης, πληθυσμού, μορφολογίας εδάφους και οικονομικής ανάπτυξης που υπάρχει στα Φιλιατρά, πρέπει να γίνουμε έδρα Δήμου. Καλό το σχήμα, αλλά η έδρα πρέπει να γίνει εδώ…», ενώ ένας από την παρέα μας είπε ότι «με τον “Καλλικράτη” άλλαξε ο Μανωλιός μόνο…».

Γαργαλιάνοι…

Μαριάνθη Νικολοπούλου: «Οι Γαργαλιάνοι έχουν 9,5 χιλιάδες πληθυσμό, έχουν υπηρεσίες, έχουν αγορά, έχουν πόρους, είναι παράλογο να πάμε στην Κυπαρισσία. Μπορούμε μόνοι μας! Είναι κομματικές σκοπιμότητες στη μέση για αυτό που πάει να γίνει…».

Λίτσα - Γαρυφαλλιά Τεριζάκη: «Δεν υπάρχει λόγος να γίνει κάτι τέτοιο. Οι Γαργαλιάνοι έχουν ανάπτυξη! Με τον “Καλλικράτη” δε θα υπάρξει ανάπτυξη των περιοχών μας…».

Σταύρος Μανωλόπουλος: «Είναι λίγο δύσκολο να λειτουργήσει ένας τέτοιος Δήμος. Εμείς θέλουμε να μείνει όπως έχει. Είναι λάθος αυτό που γίνεται και δεν ξέρω γιατί, για ποιες σκοπιμότητες…».

Άλκης Ξύγκας, δήμαρχος Φιλιατρών: «Δε συμφωνούμε με τη χωροταξική κατανομή. Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι. Θα συντονίσουμε τις αντιδράσεις μας, μαζί και με το Δήμο Γαργαλιάνων…».

Γιάννης Φιλντίσης, δήμαρχος Αυλώνος: «Είμαστε σύμφωνοι με την πρόταση για το Δήμο Τριφυλίας, άλλωστε το Δ.Σ. έχει πάρει σχετική απόφαση από τότε που γίνονταν συζητήσεις για τον “Καποδίστρια 2”. Ο Δήμος Τριφυλίας έχει προοπτική και μέλλον και όλοι πρέπει να τον στηρίξουμε…».

Γιώργος Σαμπαζιώτης, δήμαρχος Κυπαρισσίας: «Η πρόταση είναι πολύ κοντά στην απόφαση του Δ.Σ., η οποία ήταν για έναν ενιαίο Δήμο στην Τριφυλία. Είναι θετική εξέλιξη για την περιοχή. Καταλαβαίνω τις αντιδράσεις, αλλά αν περάσει λίγος χρόνος, όλοι μπορούμε να βρούμε έναν κοινό τόπο συνεννόησης με κοινούς στόχους για την ανάπτυξη! Ο καθένας που αγαπά τον τόπο μπορεί να προσφέρει. Η περιοχή μας είχε ανάγκη, άλλωστε, έναν ισχυρό Δήμο…».

Ο δήμαρχος Γαργαλιάνων Σταύρος Καλοφωλιάς αρνήθηκε ευγενικά να κάνει οποιαδήποτε δήλωση, σημειώνοντας πως θα τοποθετηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, που εκτάκτως θα συνεδρίαζε στις 8.00 χθες το βράδυ.
Ο πρόεδρος της Κοινότητας Τριπύλης Θεόδωρος Τσαλαμανδρής σημείωσε ότι τον βρίσκει θετικό η πρόταση, αλλά θα ήθελε 4 Δήμους στα όρια των πρώην επαρχιών. «Ωστόσο – είπε - ο Δήμος Τριφυλίας είναι ισχυρός Δήμος! Να δούμε, βέβαια, τη λειτουργία και να γίνει καλή προεργασία για να πετύχει ο “Καλλικράτης”, για το καλό του τόπου και των πολιτών».

Πηγή: Θάρρος

Μαύρες σημαίες για τον Καλλικράτη στα Φιλιατρά.

Οι κατάμαυρες σημαίες ήταν η απάντηση των Φιλιατρών στο έκτρωμα της Κυβέρνησης με το σχέδιο Καλλικράτης.
Από σήμερα το πρωί, αναρτήθηκαν μαύρες σημαίες στις 2 εισόδους της πόλης αλλα και στην πλατεία και στον Δημαρχείο.

Οι Φιλιατρινοί μη αντέχοντας το έκτρωμα που σχεδιάστηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών και την δήθεν Επιστημονική επιτροπή που έκανε την πρόταση, αντέδρασαν χθες το βράδυ στο σενάριο που λέει Δήμος Τριφυλίας με έδρα την Κυπαρισσία.
Πολύς ήταν ο κόσμος που συγκεντρώθηκε χθες το βράδυ στο Δημαρχείο της πόλης όπου υπήρχε έκτακτο Δημοτικό συμβούλιο για τον Καλλικράτη προκειμένου να διαμαρτυρηθεί και να υψώσει το ανάστημα του στους επίδοξους νεκροθάφτες της πόλης μας. Απ΄όπου και αν προέρχονται. Είτε αυτοί είναι βουλευτές είτε Αυτοδιοικητικός παράγοντας....

Το παράδειγμα του Δημαρχείου να αναρτήσει μαύρες σημαίες υιοθέτησαν και καταστηματάρχες της πόλης μας, ενω δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες το παράδειγμα αυτό να υιοθετήσουν και οικίες.

Εμείς προτρέπουμε τους συμπολίτες μας να αναρτήσουν κι εκείνοι στα μπαλκόνια τους μαύρη σημαία διαμαρτυρίας για το έκτρωμα που σχεδιάστηκε και ονομάστηκε Δήμος Τριφυλίας χωρίς τα φιλιατρά να είναι έδρα του Δήμου.

Δείτε τις φωτογραφίες.
Η ΡΩΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΑ ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΒΟΗΘΕΙΑ 25 ΔΙΣ. ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΛΕΕΙ Ο SOROS ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΑΠ!

Η Ρωσία με την Κίνα προσέφεραν στην Ελλάδα βοήθεια 25 δις το οποίο η κυβέρνηση απέκρυψε και δεν δέχτηκε.... !!!!

Δεν ενέκρινε ο SOROS την λύση αυτή , γιατί ΔΕΝ θα κερδοσκοπούσε, οπότε ΔΕΝ έγινε!

ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!!

Από το Καστελλόριζο απεφάσισε ο πρωθυπουργός να στρέψει κατά των Ελλήνων το πιστόλι που είχε και να ανακοινώσει επισήμως την απόφασή του να καταφύγει σε Ευρώπη και Αμερική για δανεισμό, μέσω του περίφημου μηχανισμού στήριξης. Είπε ότι η κυβέρνησή του αποκατέστησε το κύρος της χώρας μας και στην συνέχεια αυτοαναιρούμενος ομολόγησε ότι οι αγορές δεν μας εμπιστεύθηκαν, διατηρώντας τα επιτόκια δανεισμού σε υψηλά ποσοστά.

Υπερηφανεύτηκε ότι χάρη σ΄ αυτόν η Ευρώπη απέκτησε τον μηχανισμό στήριξης, ενώ θα έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη από τους Έλληνες για την περιπέτεια στην οποία τους ενέπλεξε. Μίλησε επίσης για «Οδύσσεια» της χώρας, την Ιθάκη...


της και χαρτογραφημένα νερά για την πλεύση της. Οι πρώτοι ύφαλοι όμως ήδη παρουσιάστηκαν.

Η κ. Μέρκελ και η Deutsche Bank άρχισαν τα ναι μέν αλλά, ο δε Λευκός Οίκος, δια του εκπροσώπου του, έκανε μια «περίεργη» δήλωση την οποία παραθέτω αυτούσια στα αγγλικά, προς άρσιν πάσης ερμηνευτικής παρεξηγήσεως:

The United States, which has a veto over IMF decisions, supported Greece's decision to ask for the activation of the aid package, the White House said. (Reuters).

Έτσι δυστυχώς για τον τόπο μας, επιβεβαιώνεται πλήρως το πρώτο σκέλος ( προσφυγή στο Δ.Ν.Τ.), των όσων η ΦΙΛΟΤΙΜΙΑ είχε γράψει στις 27 Φεβρουαρίου:

[Έχω την αίσθηση ότι θα «προτιμήσει» τα δολλάρια με χαμηλότερο επιτόκιο από τα ευρώ, αλλά το αντάλλαγμα θα είναι εθνικώς βαρύ. Ίσως λοιπόν δεν είναι τυχαία η επαναλαμβανομένη δήλωση του κ. Παπανδρέου περί μειωμένης Εθνικής κυριαρχίας.

Μέχρι τότε θα δεχόμαστε καταιγισμό παραπληροφόρησης από τα Μ.Μ.Ε. περί σεισμών, λιμών, λοιμών και καταποντισμών, αν καταστεί εμφανής η πρόθεση της Ελλάδας να «ψωνίσει» δάνεια από την αμερικανική αγορά. Αν πάλι ο κ. Παπανδρέου στραφεί προς τα ευρωπαϊκά κεφάλαια, οι Αμερικανοί θα πιέσουν με τις γνωστές και αγαπημένες τους μεθόδους]. Ευχόμαστε να μην επαληθευτούμε ως προς το δεύτερο σκέλος που αφορά τα εθνικά θέματα.

Σε κάθε περίπτωση ας κρατάμε μικρό καλάθι ως προς τις προσδοκίες μας από την Ευρώπη, διότι αφ’ ενός δεν είναι δεδομένη η εύρυθμη και κυρίως η ταχεία λειτουργία του «μηχανισμού», αφ’ ετέρου η Γερμανία και κάποιες άλλες χώρες δεν φλέγονται από την επιθυμία να βοηθήσουν την Ελλάδα. Σε ότι αφορά την προθυμία της Γαλλίας να μας συνδράμει με 3,9 δις €, οφείλεται στην προσδοκία κέρδους 3,5% από τις διαφορές των επιτοκίων δανεισμού (5% για την Ελλάδα, 1,5% για την Γαλλία).

Ατυχώς για την Ελλάδα, τα πρόσωπα που διαχειρίστηκαν την οικονομία της, κυρίως από το 2000 μέχρι και σήμερα, είχαν μοναδικό γνώμονα το πολιτικό-κομματικό-προσωπικό όφελος και όχι την ευημερία του τόπου.

Αυτή είναι η μοναδική και πικρή αλήθεια που επιβεβαιώθηκε από τα γεγονότα. Υπάρχει όμως και μία ακόμη αλήθεια.

Ότι όλοι μας ή τουλάχιστον οι περισσότεροι εξ ημών, έχουμε ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη. Όχι τόσο για την οικονομία, όσο για τις επιλογές των κυβερνητών μας.

ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ : Κρατήστε στην άκρη του μυαλού σας την είδηση που πέρασε στα πολύ «ψιλά» των ειδήσεων στις 20 Μαρτίου:
η Ρωσία με την Κίνα προσέφεραν στην Ελλάδα βοήθεια 25 δις,
όχι δάνειο
και από εκεί και πέρα δάνειο οιουδήποτε ύψους με σταθερό επιτόκιο 4,5%,
το οποίο η κυβέρνηση απέκρυψε και βεβαίως δεν δέχτηκε....

Π.Α.
http://ksipnistere.blogspot.com/
eglimatikotita

Διαβάστε σχετικά:

Ο Παπανδρέου προσέτρεξε στο ΔΝΤ, επειδή οι Ρώσοι ετοίμαζαν πακέτο βοήθειας 50 δις;Παραίτηση κυβερνητικού αξιωματούχου σε θέση κλειδί;

ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ;

Hμερομηνία : 7/11/09
Τι παίζεται για την Ελλάδα... Ο Σόρος και πόσο μας επηρεάζει...

Ενα 48ωρο του μεγαλοεπενδυτή Τζορτζ Σόρος στην Αθήνα Ποιους είδε (Σπέκχαρντ και άλλους), πού πήγε και τι αντιδράσεις προκάλεσε

Σάββατο 18 Απριλίου 2010
Μυστική συνάντηση Παπανδρέου με τον φίλο του τον Tζ.Σόρος

ΕΒΡΑΙΟΣ SOROS ΤΗΣ MOODY'S:"Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΓΛΙΤΩΣΕ ΤΟ ΣΠΙΡΑΛ ΘΑΝΑΤΟΥ" ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ MOODY’S O SORROS
http://hellenicrevenge.blogspot.com/2010/04/25-soros.html

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 30ης Απριλίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.


Πέμπτη, 29 Απριλίου 2010

Ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων για το μητρώο αγροτών

Πρόσφατα ενημερωθήκαμε για το προσχέδιο νόμου που αφορά το Μητρώο αγροτών και αγροτικών εκμεταλλεύσεων το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ για μια ακόμα φορά τους θέλει «όλους» ευχαριστημένους και ας ακούγεται από τους πλέον ειδικούς και επίσημους ότι πρέπει επιτέλους να σχεδιάσουμε ένα μοντέλο γεωργίας που να στέκεται επάξια στην ανταγωνιστική παγκόσμια αγορά.

Ορίζει το κατά κύριο επάγγελμα αγρότη .........

στο 30% του συνολικού ετήσιου χρόνου εργασίας και το 35% του συνολικού ετήσιου εισοδήματος να προέρχεται από γεωργικές εκμεταλλεύσεις, προϋποθέτει επίσης την κατοχή βιβλιαρίου ΟΓΑ

Πιστεύουμε πως είναι ένα ατελές (σκοπίμως άραγε η από άγνοια;) προσχέδιο νόμου που θέλει να «ξεχνά» περίπου 80.000 γεωργικές εκμεταλλεύσεις που ασκούν το αποκλειστικό επάγγελμα αγρότη που σηκώνουν όλο το βάρος της ελληνικής αγροτικής οικονομίας.

Αφήνει να εννοηθεί ότι η Ελληνική γεωργία είναι δραστηριότητα συμπληρωματική (πάρεργο) που δραστηριοποιούνται ετεροεπαγγελματίες στον ελεύθερο χρόνο τους εξασφαλίζοντας την αυτάρκεια σε τρόφιμα και λίγο επιπλέον εισόδημα.

Λειτουργεί δε ως τροχοπέδη για την ένταξη νέων γεωργών, χωρίς να δίνει πνοή και κίνητρα στους επαγγελματίες αγρότες που χρειάζεται σήμερα η γεωργία ώστε να είναι βιώσιμη –ανταγωνιστική με ποιοτικά- ασφαλή προϊόντα..

Εξισώνει τους επαγγελματίες του χώρου με τους ετεροεπαγγελματίες, δεν λαμβάνει υπόψιν τη δυναμική που έχει ο αγροτοδιατροφικός τομέας, ιδιαίτερα για την πατρίδα μας, όπου μαζί με τον τουρισμό τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μπορεί και πρέπει να αποτελέσει τη βάση της οικονομίας. Και οι 100% αγρότες είναι αυτοί που εφαρμόζουν τις καινοτομίες, επενδύουν τόσο σε κεφάλαια όσο και σε τεχνογνωσία ενώ αγωνιούν για αυτό που λέμε ανάπτυξη στον αγροτικό χώρο.

Είναι ένα κοινωνικά άδικο προσχέδιο που αντιμετωπίζει με το ίδιο σκεπτικό με την ίδια λογική το 35% με το 100% αφού θα έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις άλλα και τα ίδια δικαιώματα, δεν έχουν όμως ίδιο συμφέρον και ίδιο όραμα για την ελληνική γεωργία, ενώ στερεί την δυνατότητα χάραξης πολιτικής στον αγροτικό τομέα. Είμαστε οργισμένοι διότι λίγοι σε κάθε χωριό επαγγελματίες αγρότες με την βοήθεια ορισμένων αξιέπαινων γεωπόνων σηκώνουν το βάρος της ελληνικής γεωργίας καλλιεργούν την δική τους γη αλλά και την γη του 35% και το προσχέδιο δεν μας αναγνωρίζει. Αυτές είναι οι τομές που μας υποσχεθήκατε; Αυτή είναι η κοινωνική δικαιοσύνη που μας υποσχεθήκατε; Το απαράδεκτο υπάρχων καθεστώς το παγιώνεται και με την βούλα του νόμου; Έτσι δεν πάμε πουθενά.

Θεωρούμε πως δεν πρέπει να επαναλάβουμε πολιτικές διαχείρισης επιδοτήσεων, που είναι υπεύθυνες για το αδιέξοδο που έχει επέλθει στην ελληνική γεωργία (το αγροτικό εμπορικό ισοζύγιο δεν αφήνει αμφιβολίες) αλλά με ατμομηχανή τους επαγγελματίες του χώρου να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για μια ανταγωνιστική γεωργία που θα συμβάλει για μια ακόμα φορά στην ανάταση της οικονομίας της χώρας.

Όσον αναφορά τα νομικά πρόσωπα πάγια θέση μας είναι ότι για να θεωρούνται αγρότες θα πρέπει να έχουν συσταθεί με αποκλειστικό σκοπό την παραγωγή εμπορία και διακίνηση αγροτικών προϊόντων, με τον τρόπο αυτό αποκλείουμε εταιρείες και μονές που έχουν διαφορετικό αντικείμενο και καρπώνονται σήμερα την πλειοψηφία των επιδοτήσεων και οι οποίες μάλιστα δεν υπηρετούν το αναπτυξιακό μοντέλο της γεωργίας που όλοι συμφωνούμε ότι έχει ανάγκη η χώρα μας.

Δηλώνουμε πως δεν αγωνιστήκαμε για μια τέτοια εξέλιξη και δεν θα συναινέσουμε σε μια τέτοια ισοπεδωτική λογική, αλλά σε λογικές που ο καθένας θα ξέρει δικαιωματικά τον ρόλο του στην ανάπτυξη της Ελληνικής γεωργίας.

Ζητάμε την νομική κατοχύρωση του αποκλειστικού επαγγέλματος των αγροτών με τα δικαιώματα αλλά και τις υποχρεώσεις (φορολογική κτλ) καθώς και την αποκατάσταση της αξιοπρεπείας τους.

Στην κατεύθυνση για ένα βιώσιμο και ανταγωνιστικό μοντέλο γεωργίας τα παραπάνω είναι η ικανή και αναγκαία συνθήκη.Ο πρόεδρος
Τάσος Αποστολόπουλος

Ο γραμματέας
Ηλίας Μπουντουβάς

Δράκος για Καλλικράτη: είδαμε μόνο τα οστά, τη σάρκα δεν την είδαμε

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμρα το μεσημέρι ο νομάρχης Μεσσηνίας Κος Δημήτρης Δράκος αναφορικά με την χθεσινή παρουσίαση του σχεδίου Διοιηκητικής μεταρρύθμισης Καλλικράτης.

«Η πρώτη ανάγνωσή του, πραγματικά, μας απογοητεύει» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Νομάρχης.

Πιο συγκεκριμένα, πρώτα από όλα αναφέρθηκε στους οικονομικούς πόρους, οι οποίοι υπολείπονται κατά πολύ εκείνων των οποίων είχε ομόφωνα ζητήσει, μέσω των συνεδρίων της, η ΕΝΑΕ.
«Το δυστύχημα είναι ότι δεν είναι ούτε οι μισοί πόροι της .........

πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης», σημείωσε ο κ. Νομάρχης, αναφερόμενος στους δύο, μόνο, πόρους της νέας περιφερειακής διοικητικής δομής, στο 2,4% των συνολικών ετήσιων εισπράξεων του φόρου των φυσικών προσώπων και στο 4% του συνολικού ετήσιου φόρου του ΦΠΑ. «Οι πόροι είναι πολύ λιγότεροι και αυτή η κατάσταση, η οποία, πέραν της αυτής καθαυτής φυσικής αναφοράς της στην χρηματοδοτική υποστήριξη, έχει κι άλλες προεκτάσεις. Η σημαντικότερη είναι ότι το μέγεθος του θεσμού είναι τόσο μικρό που πιθανότατα δε χρειάζεται περεταίρω οικονομική ενίσχυση.

Επαληθευόμαστε, δηλαδή, και επί του ζητήματος των αρμοδιοτήτων μετά την οριστική κατάργηση του σημερινού διοικητικού κέντρου, τη Νομαρχία, και με το διαμοιρασμό των αρμοδιοτήτων, των πόρων και των στελεχών στους, υπό σύσταση, μεγάλους Δήμους. Κατά αντιστοιχία, και στο ένα και στο άλλο, βλέπουμε πρωτοβάθμιους ΟΤΑ πολύ ισχυρότερους, πιο οικονομικά ενισχυμένους και υποστηριζόμενους. Ενδεικτικά, να σας αναφέρω ότι για του νέους Δήμους, οι πόροι που θα έχουν θα είναι το 12% του συνολικού ΦΠΑ, το 20% του φόρου των φυσικών προσώπων και το 50% του φόρου ακίνητης περιουσίας. Πράγματι, εδώ έχουμε μια ενισχυμένη οργάνωση και δομή. Αυτό, οδηγεί και σε ένα τρίτο θέμα, ότι και εδώ, αλλά και στη συνέχεια της οργάνωσης, η οποία περιλαμβάνεται στο επιχειρησιακό σχέδιο εφαρμογής, δεν υπάρχει ειδική μέριμνα εφαρμογής και λειτουργίας του όλου συστήματος.

Δεν προσθέτει τίποτα από αυτά που είχαμε παρατηρήσει στο προσχέδιο. Δηλαδή, δεν αναφέρεται δια ποίου τρόπου, οικονομικού και διαδικαστικού, θα έχουμε την τοποθέτηση και τη λειτουργία όλων αυτών των οργάνων. Ένα άλλο ζήτημα, είναι ότι μεταθέτει τις λειτουργίες, τις οποίες δίδει, ουσιαστικά στις καλένδες. Πρώτη λειτουργία είναι τα κοινοτικά προγράμματα, τα οποία θα αρχίσουν, όπως αναφέρεται, μετά την 1/7/2011, όταν είναι γνωστό ότι η θητεία των επόμενων διοικήσεων δεν θα είναι ολοκληρωμένη, διότι θα συνταυτιστεί με τις Ευρωβουλευτικές εκλογές του 2014. Ουσιαστικά, ολόκληρη η επόμενη θητεία, θα είναι μια θητεία «προσομοίωσης», μια θητεία προσαρμογής. Με λίγα λόγια, θα είναι μια θητεία στον αέρα. Επομένως, φτιάχνουμε έναν σκιώδη θεσμό. Εν κατακλείδι, περιμέναμε να δούμε τον «Καλλικράτη» και το σχέδιό του να παίρνει σάρκα και οστά. Από ότι φαίνεται, είδαμε μόνο τα οστά, τη σάρκα δεν την είδαμε», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Νομάρχης.

Η αυτοδιοίκηση μετατρέπεται σε διοίκηση

Η δημιουργία πολύ μεγάλων ΟΤΑ και μάλιστα χωρίς συζήτηση και συναίνεση των τοπικών κοινωνιών, θα δημιουργήσει... γραφειοκρατικά σχήματα”. Τέλος, ο ΣΥΝ επισημαίνει ότι η εφαρμογή του σχεδίου “θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο τη δυνατότητα των ενεργών πολιτών και των κινημάτων πόλης να παρεμβαίνουν, να ελέγχουν... και να προωθούν λύσεις για τοπικά προβλήματα”. Συμπερασματικά, αξιολογεί ότι με τον 'Καλλικράτη' “δεν εξασφαλίζεται η πολυφωνία, οπότε η 'αυτοδιοίκηση' μετατρέπεται ουσιαστικά και τυπικά σε 'διοίκηση'”.

"Κατηγορηματικά αντίθετος στο σχέδιο 'Καλλικράτης'" δηλώνει...
-
ο ΣΥΝ, καθώς, “ως αναπόσπαστο κομμάτι του κυβερνητικού Σχεδίου Σταθερότητας, επιβεβαιώνει την αρχική μας εκτίμηση ότι η συγκεκριμένη 'μεταρρύθμιση' δεν οδηγεί στην αναγκαία αποκέντρωση ουσιαστικών κρατικών αρμοδιοτήτων προς την Αυτοδιοίκηση”, αλλά “απλώς ανακατανέμει τις αρμοδιότητες των μέχρι σήμερα Νομαρχιών στους Δήμους και στις Περιφέρειες”.

Συνεχίζοντας την κριτική του ο ΣΥΝ τονίζει ότι το σχέδιο “δεν ισχυροποιεί την Αυτοδιοίκηση, αφού δεν υπάρχει δέσμευση για τη μεταφορά των απαραίτητων οικονομικών πόρων, με συνέπεια η Αυτοδιοίκηση ή να μετατραπεί σε φορομπηχτικό μηχανισμό ή να ιδιωτικοποιήσει τις λειτουργίες της”. Ο ΣΥΝ υποστηρίζει ότι αυτή η επιλογή “δεν είναι δημοκρατική, αφού δεν καθιερώνει το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής, αντιθέτως ενισχύει και αναπαράγει το δικομματικό σύστημα και στην Αυτοδιοίκηση”. Επιπλέον, προειδοποιεί ότι “ανοίγει τον δρόμο για απολύσεις υπαλλήλων... αφού οι μετατάξεις θα γίνουν πριν δημιουργηθούν οι οργανισμοί.
Έκτακτο Δημοτικό συμβούλιο απόψε στα Φιλιατρά.

Έκτακτη συνεδρίαση τπυ Δημοτικού συμβουλίου θα γίνει σήμερα το απόγευμα στα Φιλιατρά με μοναδικό θέμα την ανακοίνωση του σχεδίου διοικητικής μεταρρύθμισης Καλλικράτης.

Η συνεδρίαση θα καλυφθεί ραδιοφωνικά από το ..........

Ράδιο Νίκη 96,4 και θα μεταδοθεί και μέσω διαδικτύου.

Μπορείτε να το ακούσετε και από το Φιλιατρά News αλλα και από την Φιλιατρά News Toolbar μας.

UPDATE

Το Δημοτικό συμβούλιο θα γίνει στις 20:30. Ολοι μας στο Δημαρχείο.
Και όσοι ειναι μακρυά να ακουσουν απο internet την συνεδρίαση

Την εξασφάλιση των υπαλλήλων των νομαρχιών ζητά η ΕΝΑΕ

Σαφές θεσμικό πλαίσιο, το οποίο θα κατοχυρώνει πλήρως τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των υπαλλήλων της, ζητά η ΕΝΑΕ, επισημαίνοντας ότι «οι εργαζόμενοι στην Αυτοδιοίκηση δε θα πληρώσουν το μάρμαρο του 'Καλλικράτη'». Αντίθετη στα όσα προβλέπει η διοικητική μεταρρύθμιση και η ΤΕΔΚΝΑ.

Με αφορμή την εργατική Πρωτομαγιά, η ΕΝΑΕ τονίζει πως «οι εργαζόμενοι στην Αυτοδιοίκηση δε θα πληρώσουν το μάρμαρο του 'Καλλικράτη'. Η ΕΝΑΕ θα βρεθεί στο πλευρό των εργαζομένων και θα αγωνιστεί για να στηρίξει τα δίκαια αιτήματά τους, ζητώντας ξεκάθαρες εγγυήσεις από την κυβέρνηση».

Το οικονομικό αδιέξοδο της χώρας σε ............

συνδυασμό με την εντεινόμενη αβεβαιότητα στο περιβάλλον εργασίας μας υπενθυμίζουν την επιτακτική ανάγκη η ΕΝΑΕ να σταθεί δίπλα στον Έλληνα εργαζόμενο με πολιτικές που στοχεύουν στη διασφάλιση των δικαιωμάτων του, στην καταπολέμηση της ανεργίας και την ενίσχυση της απασχόλησης, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Την αντίθεσή του στις ρυθμίσεις του «Καλλικράτη» εξέφρασε, μιλώντας στο συνέδριο της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Αττικής ο πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ Δημήτρης Καλογερόπουλος.

Πηγή: in.gr

Eως και 31 Μαΐου η προθεσμία ρύθμισης ληξιπρόθεσμων χρεών

Έως και τις 31 Μαΐου έχουν προθεσμία οι υπόχρεοι που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο να τα ρυθμίσουν, υποβάλλοντας σχετική αίτηση στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., προκειμένου να τύχουν των ευνοϊκών διατάξεων του νέου φορολογικού νόμου 3842/2010 «Αποκατάσταση φορολογικής δικαιοσύνης, αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και άλλες διατάξεις».

Υπενθυμίζεται ότι στην περίπτωση εφάπαξ .......

συνολικής εξόφλησης, έως τις 31 Μαΐου 2010, προβλέπεται απαλλαγή του 80% των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής που επιβαρύνουν τις οφειλές έως την ημέρα της καταβολής, ενώ στην περίπτωση εφάπαξ καταβολής τουλάχιστον του 50% των συνολικών ληξιπρόθεσμων οφειλών απαλλαγή του 60% των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής που τις επιβαρύνουν μέχρι την ημέρα της καταβολής.

Αυτά γνωστοποιήθηκαν αρμοδίως με την υπ' αρίθμ. ΠΟΛ. 1047/27.4.2010 εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, η οποία εστάλη με e-mail στις Δ.Ο.Υ. για άμεση εφαρμογή καθώς η ρύθμιση ισχύει από τις 23 Απριλίου, ενώ δόθηκαν οι κατωτέρω οδηγίες και διευκρινίσεις για την εφαρμογή του άρθρου 66 «Μεταβατική Διάταξη Καταβολής Εφάπαξ Ληξιπρόθεσμων Οφειλών» που περιέχονται στο κεφάλαιο ΣΤ «Θέματα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων» του νόμου 3842/2010:

Σύμφωνα με τις διατάξεις του ανωτέρω άρθρου, οφειλές προς το Δημόσιο, βεβαιωμένες στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ.) και τα Τελωνεία, καθώς και οφειλές υπέρ τρίτων που εισπράττονται μέσω των Δ.Ο.Υ., οι οποίες κατέστησαν ληξιπρόθεσμες, απαλλάσσονται κατά σημαντικό ποσοστό από προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής εφόσον εξοφληθούν εφάπαξ στο σύνολό τους ή τουλάχιστον κατά το ήμισυ έως τις 31 Μαΐου 2010.

Ειδικότερα:

1. Οφειλές που υπάγονται στη ρύθμιση:

α) Οφειλές, βεβαιωμένες στις Δ.Ο.Υ. και τα Τελωνεία, οι οποίες κατέστησαν ληξιπρόθεσμες, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.δ. 356/74 ΦΕΚ 90 Α (Κ.Ε.Δ.Ε.), μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2009.

β) Από τις παραπάνω οφειλές μπορεί να υπαχθούν στη ρύθμιση μόνο, εφόσον το επιθυμεί ο οφειλέτης, αυτές που:

i) τελούν σε αναστολή είσπραξης,

ii) έχουν υπαχθεί σε διευκόλυνση τμηματικής καταβολής κατά τις διατάξεις των άρθρων 13-21 ν. 2648/98 ΦΕΚ 238 Α, όπως ισχύουν καθώς και εκείνες, που έχουν υπαχθεί σε οποιαδήποτε ρύθμιση που τηρείται κατά την υποβολή της αίτησης.

2. Οφειλές που δεν υπάγονται στη ρύθμιση:

Δεν υπάγονται στη ρύθμιση, ακόμη και αν ζητηθεί από τον οφειλέτη, οφειλές υπέρ ξένων κρατών, καθώς και τυχόν οφειλές, που από ειδικές διατάξεις, δεν επιτρέπεται η απαλλαγή τους από τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής.

3. Προϋποθέσεις υπαγωγής στη ρύθμιση:

Υποβολή αίτησης από τον οφειλέτη ή οποιοδήποτε συνυπόχρεο για την οφειλή πρόσωπο και ταυτόχρονη καταβολή έως τις 31 Μαΐου 2010.

4. Απαλλαγή από τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής:

α) Στην περίπτωση της εφάπαξ συνολικής εξόφλησης, έως τις 31 Μαΐου 2010, απαλλαγή ποσοστού ογδόντα τοις εκατό (80%) των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής που επιβαρύνουν τις οφειλές έως την ημέρα της καταβολής.

β) Στην περίπτωση εφάπαξ καταβολής έως τις 31 Μαΐου 2010 τουλάχιστον του πενήντα τοις εκατό (50%) των συνολικών ληξιπρόθεσμων οφειλών απαλλαγή ποσοστού εξήντα τοις εκατό (60%) των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής που τις επιβαρύνουν μέχρι την ημέρα της καταβολής. Το πενήντα τοις εκατό (50%) της οφειλής πρέπει να αφορά το σύνολο μεμονωμένης εγγραφής ή εγγραφών κατά το μέρος αυτών που έχει καταστεί ληξιπρόθεσμο. Είναι αυτονόητο ότι το ποσό της οφειλής που απομένει βαρύνεται με προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής με βάση τα στοιχεία της βεβαίωσης.

5. Λοιπά Θέματα:

α) Στις διατάξεις του άρθρου 66 δύνανται να υπαχθούν τόσο οι οφειλέτες όσο και οι συνυπόχρεοι, εγγυητές ή ευθυνόμενοι καθ' οιονδήποτε τρόπο (όπως πχ ποινικά υπεύθυνοι), με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις.

Αίτηση προσώπου που έχει ευθύνη για την καταβολή μέρους μόνον οφειλής του πρωτοφειλέτη (μέρους συγκεκριμένης εγγραφής) δεν γίνεται δεκτή. Αντίθετα αυτή γίνεται δεκτή αν αυτός ευθύνεται για το σύνολο της οφειλής συγκεκριμένης εγγραφής και με την προϋπόθεση το ύψος της υπό εξόφληση βεβαιωμένης και ληξιπρόθεσμης βασικής οφειλής να είναι τουλάχιστον ίσο με ποσοστό πενήντα τοις εκατό (50%) της συνολικής βεβαιωμένης και ληξιπρόθεσμης βασικής οφειλής του πρωτοφειλέτη. Σε αυτή την περίπτωση (εφάπαξ καταβολή ποσού μικρότερου του συνόλου των οφειλών του πρωτοφειλέτη), η οφειλή απαλλάσσεται από ποσοστό εξήντα τοις εκατό (60%) των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής που την επιβαρύνουν.

β) Στις περιπτώσεις καταλογιστικών πράξεων των Τελωνειακών Αρχών με αλληλέγγυα υπεύθυνα πρόσωπα πέραν του ενός, οι οφειλές μπορούν να καταβληθούν από τους υπόχρεους υπό τις ως άνω προϋποθέσεις. Ο καθένας δηλαδή μπορεί να καταβάλει εφόσον το επιθυμεί, το σύνολο ή τουλάχιστον το 50% των οφειλών που αφορούν την προσωπική του υποχρέωση. Ωστόσο η αλληλέγγυα υποχρέωσή του δεν παύει μέχρι την αποπληρωμή των οφειλών και από τους λοιπούς οφειλέτες ή αυτούς τους ίδιους.

γ) Χρέη αποβιώσαντα οφειλέτη.

Οι κληρονόμοι αποβιωσάντων οφειλετών δύνανται να τα καταβάλουν με τις ίδιες προϋποθέσεις και απαλλαγές από προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής όπως ορίζονται στις διατάξεις του σχετικού άρθρου, δεδομένου ότι δεν πρόκειται περί συνυπευθυνότητας με τον οφειλέτη αλλά επιμεριστικής ευθύνης καταβολής σύμφωνα με το ποσοστό της κληρονομικής τους μερίδας. Δηλαδή στην περίπτωση της εφάπαξ εξόφλησης, έως τις 31 Μαΐου 2010, απαλλαγή ποσοστού ογδόντα τοις εκατό (80%) των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής που επιβαρύνουν τις οφειλές για τις οποίες έχουν επιμεριστική ευθύνη καταβολής και στην περίπτωση εφάπαξ καταβολής τουλάχιστον του πενήντα τοις εκατό (50%) των εν λόγω οφειλών, απαλλαγή ποσοστού εξήντα τοις εκατό (60%) των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής που τις επιβαρύνουν μέχρι την ημέρα της καταβολής. Το πενήντα τοις εκατό (50%) της οφειλής πρέπει να αφορά το σύνολο μεμονωμένης εγγραφής ή εγγραφών.

δ) Χρέη από φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων.

Οι οφειλέτες σύζυγοι για φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων που προέκυψε από την κοινή δήλωση φορολογίας εισοδήματος δύνανται να τα καταβάλουν με τις ίδιες προϋποθέσεις και απαλλαγές από προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής, όπως ορίζονται στις διατάξεις του σχετικού άρθρου, δεδομένου ότι η ευθύνη καταβολής ανήκει στον κάθε σύζυγο χωριστά για το φόρο που αναλογεί στα εισοδήματά του.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 29ης Απριλίου 2010

Κλίκ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.


Τετάρτη, 28 Απριλίου 2010

Όλοι βλέπουν 6 Δήμους στην Μεσσηνία, και ο άλλος βλέπει (στον ύπνο του) 7!!!!

Κι ενώ όλοι βλέπουν και διαβάζουν στο σχέδιο καλλικράτης 6 δήμους για την Μεσσηνία, κάποιο Καλαματιανό blog βλέπει (προφανώς στον βαθύ ύπνο του) 7 Δήμους. Και τους αναφέρει μάλιστα.

-

Καλλικράτης: 6 Δήμοι στην Μεσσηνία

Βγήκε στην δημοσιότητα το σχέδιο Καλλικράτης.
Η Μεσσηνία θα έχει 6 Δήμους οι οποίοι θα είναι σύμφωνα με την πρόταση Ραγκούση:


36. ΝΟΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Α. Συνιστώνται οι κατωτέρω δήμοι:

1. Δήμος Καλαμάτας με έδρα την Καλαμάτα αποτελούμενος από τους δήμους α. Άριος β.
Θουρίας και γ. Καλαμάτας, οι οποίοι καταργούνται.

2. Δήμος Μεσσήνης με έδρα τη Μεσσήνη αποτελούμενος από τους δήμους α. Αιπείας β.
Ανδρούσας γ. Αριστομένους δ. Βουφράδων ε. Ιθώμης στ. Μεσσήνης ζ. Πεταλιδίου και την
κοινότητα Τρικόρφου, οι οποίοι καταργούνται.

3. Δήμος Πύλου – Νέστορος με έδρα τη Πύλο αποτελούμενος από τους δήμους α. Κορώνης
β. Μεθώνης γ . Παπαφλέσσα δ . Πύλου ε . Νέστορος και στ. Χιλιοχωρίων, οι οποίοι
καταργούνται.

4. Δήμος Τριφυλλίας με έδρα την Κυπαρισσία αποτελούμενος από τους δήμους α. Αετού β.
Αυλώνος γ. Γαργαλιάνων δ. Κυπαρισσίας ε. Φιλιατρών και την κοινότητα Τριπύλας, οι οποίοι καταργούνται.


5. Δήμος Οιχαλίας με έδρα τον Μελιγαλά αποτελούμενος από τους δήμους α. Ανδανίας β.
Αρφαρών γ. Δωρίου δ. Είρας ε. Μελιγαλά και στ. Οιχαλίας, οι οποίοι καταργούνται.

6. Δήμος Μεσσηνιακής Μάνης με έδρα την Καρδαμύλη αποτελούμενος από τους δήμους α.
Αβίας και β. Λεύκτρου, οι οποίοι καταργούνται.

Β. Ο δήμος Μεσσηνιακής Μάνης χαρακτηρίζεται ως ορεινός.

Ιδού και ο χάρτηςΗ Νάντια Γιαννακοπούλου για την Αρχαία Ολυμπία - Καλό νερό

Σε άμεση τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Νάντια Γιαννακοπούλου με τον Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Γιάννη Μαγκριώτη σχετικά με το ζήτημα που έχει ανακύψει για το τμήμα Αρχαία Ολυμπία-Καλό Νερό έλαβε τη διαβεβαίωση ότι καμία οριστική απόφαση δεν έχει παρθεί και ότι την επόμενη εβδομάδα θα γίνει σύσκεψη με τον Υπουργό και όλους τους αρμόδιους φορείς για το θέμα αυτό.Οι 340 νέοι δήμοι που εγκρίνει το Υπουργικό Συμβούλιο

ΑΝΕΠΙΣΗΜΗ ΛΙΣΤΑ

Αναλυτικά η λίστα των νέων δήμων ανα νομό.

Ο νέος αυτοδιοικητικός χάρτης, που περιλαμβάνει λιγότερους από 340 δήμους και 13 αυτοδιοικητικές περιφέρειες.

Οι νέοι δήμοι,(σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες και λίγο πριν την επίσημη ανακοίνωση κατά την οποία ενδέχεται να υπάρξουν ορισμένες αλλαγές) θα είναι οι εξής:


Β Αθήνας

1) Νέα Ερυθραία με την Κοινότητα Εκάλης
2) Κηφισιάς
3) Μελίσσια με Κοινότητες Νέας Πεντέλης και Πεντέλης
4) Βριλήσσια
5) Πεύκη και Λυκόβρυση
6) Μεταμόρφωση
7) Ηράκλειο
8 Μαρούσι
9) Χαλάνδρι
10) Φιλοθέη, Ψυχικό και Ν. Ψυχικό
11) Χολαργός και Παπάγου
12) Ζωγράφου
13) Βύρωνα
14) Καισαριανής
15) Ηλιούπολης
16) Αργυρούπολη, Ελληνικό
17) Γλυφάδα
18) Άλιμος
19) Π. Φάληρο
20) Ν. Σμύρνη
21) Αγ. Δημήτριος
22) Δάφνη και Υμηττός
23) Καλλιθέα
24) Μοσχάτο, Ταύρος
25) Αιγάλεω
26) Αγ. Βαρβάρα
27) Περιστέρι
28) Χαϊδάρι
29) Πετρούπολη
30) Ίλιον
31) Άγιοι Ανάργυροι
32) Καματερό
33) Ν. Φιλαδέλφεια και Ν. Χαλκηδόνα
34) Ν. Ιωνία
35) ΓαλάτσιΣτο Νομό Αττικής οι νέοι δήμοι θα είναι 17 από 58 που είναι σήμερα.

Συγκεκριμένα, στην Ανατολική Αττική θα λειτουργήσουν μόνο 13 νέοι δήμοι: 1. Συκάμινος, Αυλώνας, Ωρωπός, Σκάλα Ωρωπού, Νέα Παλάτια, Μαλακάσα, Μαρκόπουλο 2. Θρακομακεδόνες, Αχαρνές, Δροσιά, Σταμάτα, Κρυονέρι, Άγιος Στέφανος, Ροδόπολη, Διόνυσος, Άνοιξη 3. Παιανία, Γέρακας, Γλυκά Νερά 4. Κάλαμος, Αφίδνες, Καπανδρίτη, Βαρνάβας, Πολυδένδρι 5. Μαραθώνας, Γραμματικό, Νέα Μάκρη 6. Παλλήνη, Ανθούσα 7. Πικέρμι, Ραφήνα, Κορωπί, 8. Μαρκόπουλο, Σπάτα 9. Αρτέμιδα, Κουβαράς, Καλύβια, Κερατέα 10. Βάρη, Βουλιαγμένη, Βούλα 11. Σαρωνίδα, Ανάβυσσος, 12. Παλαιά Φώκαια 13. Λαύριο, Άγιος Κωνσταντίνος και στη Δυτική Αττική σε 4. 1. Μέγαρα, Νέα Πέραμος 2. Ερυθρές, Οινόη, Βίλια, Μαγούλα 3. Μάνδρα Ελευσίνα 4. Ασπρόπυργος, Φυλή, Άνω Λιόσια, Ζεφύρι.


Στη Θεσσαλονίκη:

Στην Α΄ Περιφέρεια δημιουργούνται 5 δήμοι από 14:
1.Θεσσαλονίκη, Τριανδρία
2. Καλαμαριά
3. Ευκαρπία, Σταυρούπολη, Πολίχνη
4. Άγιος Παύλος, Συκιές, Πεύκα, Νεάπολη
5. Αμπελόκηποι, Μενεμένη, Εύοσμος και Ελευθέριο Κορδελιό.

Στην Β΄ Περιφέρεια θα δημιουργηθούν 10 από 31:
1. Χορτιάτης, Πυλαία, Πανόραμα
2. Θέρμη, Μίκρα, Βασιλικά
3.Θερμαϊκός, Επανομή, Μηχανιώνα
. Εχέδωρου, Αξιός, Χαλάστρα
5. Άγιος Αθανάσιος, Χαλκηδόνα, Κουφάλια
6.Ωραιόκαστρο, Καλλιθέα, Μυγδονία
7.Λαγκαδάς, Βερτίσκο, Λαχανάς, Άσσηρος 8. Άγιος Γεώργιος, Ρεντίνα, Μάδυτος
9.Κορώνεια, Καλλινδοίων, Απολλωνία
10. Σοχός, Αρέθουσα Εγνατία.Στην υπόλοιπη Ελλάδα:


Ν. Αιτωλοακαρνανίας: 7 από 24


Δήμος 1: Αποδοτίας, Πλατάνου Πυλλήνης Ναυπάκτου, Αντιρρίου και Χάλκειας.
Δήμος 2: Αρακύνθου, Αιτωλικού, Οινιάδων και Αγγελοκάστρου.
Δήμος 3: Αστακός, Αλυζία, Μεδεώνας.
Δήμος 4: Αγρινίου, Θεσπιέων, Παραβόλας, Παναιτωλικού, Παρακαμπυλίων, Νεάπολης και Στράτου.
Δήμος 5: Αμφιλοχίας, Μενιδίου και Ινάχου.
Δήμος 6: Θέρμου και Μακρυνείας.
Δήμος 7: Ανακτωρίου και Κεκρωπίας.


Ν. Αργολίδας: 5 από 16

Δήμος 1: Λυρκείας, Αλέας, Κουτσοποδίου και Μυκηναίων.
Δήμος 2 : Άργους, Νέας Κίου, Λέρνας και Αχλαδοκάμπου.
Δήμος 3 : Ναυπλίου, Νέας Τίρυνθας, Μιδεάς και Ασίνης.
Δήμος 4 : Ασκληπιείου και Επιδαύρου.
Δήμος 5 : Κρανιδίου και Ερμιόνης.Νομός Αρκαδίας: 6 από 23

Δήμος 1: Λαγκαδίων, Τροπαίων, Κοντοβαζαίνης, Ηραίας, Δημητσάνας και Τρικολώνων.
Δήμος 2: Κλείτορος, Βυτίνας, Λεβιδίου και Φαλάνθου.
Δήμος 3: Γόρτυνος, Μεγαλόπολης και Φαλαισίας.
Δήμος 4: Τρίπολης, Μαντεινίας, Κορυθίου, Τεγέας, Βαλτετσίου και Σκυρίτιδας.
Δήμος 5 από τη Βόρεια Κυνουρία.
Δήμος 6 από τους ΟΤΑ: Τυρού, Λεωνιδίου και Κοσμά.Ν. Άρτας: 3 από 16

Δήμος 1: Ξηροβουνίου, Βλαχέρνας, Πέτα, Φιλοθέης, Αρταίων, Αμβρακικού, Αράχθου, Κομμένου και Κομποτίου.
Δήμος 2: Γεωργίου Καραϊσκάκη, Ηρακλείας και Τετραφυλλίας.
Δήμος 3: Μελισσουργών, Αγνάντων, Θεοδωριάνων και Αθαμανίας.Ν. Αχαΐας: 5 από 23

Δήμος 1: Πατρέων, Παραλίας, Βραχναίικων, Μεσσάτιδος, Ρίου και Λεοντίου.
Δήμος 2: Φαρρών, Ολενίας, Δύμης, Μόβρης και Λαρισσού.
Δήμος 3: Καλετζίου και Τριταίας.
Δήμος 4 Αιγίου, Συμπολιτείας, Ερινεού.
Δήμος 5: Καλαβρύτων, Αροανίας, Κλειτορίας και Παΐων.


Ν. Βοιωτίας: 5 από 20

Δήμος 1: Δερβενοχωρίων, Οινοφύτων, Σχηματαρίου και Τανάγρας.
Δήμος 2: Θηβαίων, Πλαταιών, Βαγίων και Θίσβης.
Δήμος 3: Θεσπιέων, Αλιάρτου, Ορχομενού και Ακραιφνίας.
Δήμος 4: Κορώνειας, Λεβαδέων, Χερωνείας και Κυριακίου.
Δήμος 5: Αραχώβης, Δάβλιας, Διστόμου και Αντικύρας.Ν. Γρεβενών: 3 από 15

Δήμος 1: Δεσκάτης και Χασίων.
Δήμος 2: Γρεβενών, Γόργιανης, Βενζίου, Ηρακλεωτών και Κοσμά του Αιτωλού.
Δήμος 3: Θεόδωρου Ζιάκα, Περιβολίου, Αβδέλλας, Σμύξης, Φιλιππαίων, Μεσολουρίου, Δοτσικού και Σαμαρίνης.Ν. Δράμας: 3 από 9

Δήμος 1: Κάτω Νευροκοπίου και Προσοτσάνης.
Δήμος 2: Σιδηρονέρου, Δράμας και Σιταγρών.
Δήμος 3: Παρανεστίου, Νικηφόρου, Δοξάτου και Καλαμπακίου.Στο Νομό Δωδεκανήσων: 17 από 27

Δήμος 1: Υαλισού, Καλλιθέας, Πεταλουδών και Ροδίων
Δήμος 2: Αρχαγγέλου, Αφάντου, Καμείρου και Λινδίων.
Δήμος 3: Αταβύρου και Νότιας Ρόδου.
Δήμος 4: Δικαίου, Ηρακλειδών και Κω.
Δήμος 5: Νισύρου.
Δήμος 6: Πάτμος.
Δήμος 7: Καλυμνίων.
Δήμος 8: Λειψών.
Δήμος 9: Καρπάθου και κοιν. Ολύμπου.
Δήμος 10: Λέρου.
Δήμος 11: Αγαθονησίου.
Δήμος 12: Κάσου.
Δήμος 13: Μεγίστης.
Δήμος 14: Σύμης.
Δήμος 15: Τήλου.
Δήμος 16: Χάλκης.
Δήμος 17: Αστυπάλαιας.


Ν. Έβρου: 5 από 13

Δήμος 1: Αλεξανδρούπολης, Τραινούπολης και Φερρών.
Δήμος 2: Σουφλίου και Τυχερού.
Δήμος 3: Ορφέα, Μεταξάδων και Διδυμοτείχου.
Δήμος 4: Ορεστιάδος, Βύσσας, Κυπρίνου και Τρώνου.
Δήμος 5: Σαμοθράκης.


Ν. Εύβοιας: 8 από 27

Δήμος 1: Χαλκιδαίων, Ληλαντίων, Αυλίδος και Ανθηδώνος.
Δήμος 2: Ερέτριας και Αμαρυνθίων.
Δήμος 3: Δυστίων, Ταμυνέων, Αυλώνος, Κονοιστρών και Κύμης.
Δήμος 4: Στυραίων, Μαρμαρίου, Καφηρέος και Καρύστου.
Δήμος 5: Διρφύων και Μεσσαπίων.
Δήμος 6: Ελυνίων, Νηλέως και Κηρέως.
Δήμος 7: Αρτεμησίου, Ωρεών, Αιδιψού και Λιχάδος.
Δήμος 8: Σκυραίων.


Ν. Ευρυτανίας: 4 από 11

Δήμος 1: Δομνίστας, Ποταμιάς, Προυσσού και Καρπενησίου.
Δήμος 2: Κτημενίων και Φουρνά.
Δήμος 3: Φραγκίστας, Βίνιανης και Αγράφων.
Δήμος 4: Απεραντίων και Ασπροποτάμου.


Ν. Ζακύνθου: 2 από 6

Δήμος 1: Ζακυνθίων, Λαγανά και Αρτεμησίων.
Δήμος 2: Αρκαδίων, Αλυκών και Ελατίων.Ν. Ηλείας: 7 από 22

Δήμος 1: Ανδραβίδας, Τραγανού, Λεχαινών, και Βουπρασίας.
Δήμος 2: Αμαλιάδος και Πηνείας.
Δήμος 3: Πύργου, Ιάρδανου και Βώλακος.
Δημος 4. Γαστούνης, Βαρθολομιού, Κάστρου-Κυλήνης.
Δήμος 5: Αρχαίας Ολυμπίας Ωλένης, Φολόης, Λαμπείας και Λασιώνος.
Δήμος 6: Σκυλλούντος, Αλιφείρας, Ανδριτσαίνης.
Δήμος 7: Ζαχάρως και Φιγαλείας.Ν. Ημαθίας: 3 από 12

Δήμος 1: Πλατέος, Μελίκης, Αντιγονιδών, Αλεξάνδριας.
Δήμος 2: Βέροιας, Δοβρά, Αποστόλου Παύλου, Βεργίνας και Μακεδονίδος.
Δήμος 3: Ναούσης, Ανθεμίων και Ειρηνούπολης.


Ν. Ηρακλείου: 8 από 26
Δήμος 1: Ηρακλείου, Νέας Αλικαρνασσού, Τεμένους και Παλιανής.
Δήμος 2: Γαζίου, Γοργολαίνη, Κρούσωνα και Τυλισού.
Δήμος 3: Αγίας Βαρβάρας, Ζαρού και Ρουβά.
Δήμος 4: Αρχανών και Νίκου Καζαντζάκη.
Δήμος 5: Αρκαλοχωρίου, Βιάννου, Θραψάνου και Καστελλίου.
Δήμος 6: Αστερουσίων και Κοφιά.
Δήμος 7: Γουβών, Επισκοπής, Μαλλίων και Χερσονήσου.
Δήμος 8: Γόρτυνας, Μοιρών και Τυμπακίου.


Ν. Θεσπρωτίας: 3 από 10

Δήμος 1: Ηγουμενίτσης, Συβότων, Μαργαριτίου και κοιν. Πέρδικας.
Δήμος 2: Παραποτάμου, Σαγιάδας και Φιλιατών.
Δήμος 3: Αχέροντα, Παραμυθιάς και κοιν. Σουλίου.Ν. Ιωαννίνων: 8 από 28

Δήμος 1: Κόνιτσας, Μαστοροχωρίων, κοιν. Αετομηλίτσας, Διστράτου και Φούρκας.
Δήμος 2: Άνω Καλαμά, Άνω Πωγωνίου, Δελβινακίου, Καλπακίου, Λάβδανης και Πωγωνιανής.
Δήμος 3: Αν. Ζαγορίου, Κεντρικού Ζαγορίου, Τύμφης, κοιν. Βοβούσης και Πάπιγκου.
Δήμος 4: Εγνατίας, Μετσόβου και Κοιν. Μηλέας.
Δήμος 5: Εκάλης, Ευρυμενών, Ζίτσας, Μολοσσών και Πασσαρώνος.
Δήμος 6: Ιωαννιτών, Περάματος και κοιν. νήσου Ιωαννίνων Ανατολής, Μπιζανίου και Παμβώτιδος.
Δήμος 7: Αγ. Δημητρίου, Δερβίζιανας, Δωδώνης και Σελλών.
Δήμος 8: Κατσανοχωρίων, Πραμάντων, Τζουμέρκων και κοιν. Βαθύπεδου, Καλαρυτών, Ματσουκίου και Συρράκου.


Ν. Καβάλας: 4 από 11

Δήμος 1: Κεραμωτής, Ορεινού και Χρυσούπολης.
Δήμος 2: Θάσου.
Δήμος 3: Καβάλας και Φιλίππων.
Δήμος 4: Ελευθερούπολης, Ελευθερών, Ορφανού, Παγγαίου και Πιερέων.


Ν. Καρδίτσας: 5 από 21

Δήμος 1: Νευρόπολης και Πλαστήρα.
Δήμος 2: Αργιθέας, Αχελώου, Ιθώμης, Μουζακίου, Παμίσου και κοιν. Ανατ. Αργιθέας.
Δήμος 3: Ιτάμου, Καλλιφωνίου, Κάμπου, Καρδίτσας και Μητρόπολης.
Δήμος 4: Μενελαΐδος, Ρεντίνας, Σοφάδων και Ταμασίου.
Δήμος 5: Άρνης, Παλαμά, Σελλάνων και Φύλου.Ν. Καστοριάς: 3 από 15

Δήμος 1: Ακριτών, Αλιάκμονα, Νεστορίου και κοιν. Αρρένων, Γράμμου και Καστρακίου.
Δήμος 2: Αγ. Αναργύρων, Βιτσίου, Καστοριάς, Κλεισούρας, Κορεστείων και Μακεδνών.
Δήμος 3: Αγ. Τριάδος, Ίωνος Δραγούμη και Ορέστιδος.


Ν. Κερκύρας: 4 από 16
Δήμος 1: Αχιλλείων, Κερκυραίων, Παρελίων και Φαιάκων.
Δήμος 2: Κορισσίων, Λευκιμμαίων και Μελιτειέων.
Δήμος 3: Αγ. Γεωργίου, Εσπερίων, Θιναλίου, Κασσωπαίων, Παλαιοκαστριτών και κοιν. Ερεικούσας, Μαθρακίου και Οθωνών.
Δήμος 4: Παξών.


Ν. Κεφαλληνίας-Ιθάκης: 4 από 9

Δήμος 1: Αργοστολίου, Ελειού-Πρόνων, Λειβαθούς και κοιν. Ομαλών.
Δήμος 2: Ερισσού, Πυλαρέων και Σάμης.
Δήμος 3: Παλλικής.
Δήμος 4: Ιθάκης.


Ν. Κιλκίς: 3 από 12

Δήμος 1: Γαλλικού, Κιλκίς και Πικρολίμνης.

Δήμος 2: Δοϊράνης, Κρουσσών, Μουριών και Χέρσου.

Δήμος 3: Αξιούπολης, Γουμένισσας, Ευρωπού, Πολυκάστρου και κοιν. Λιβαδίων.


Ν. Κοζάνης: 4 από 19
Δήμος 1: Ασκίου, Νεάπολης, Σιάτιστας, Τσοτυλίου και κοιν. Πενταλόφου.
Δήμος 2: Βελβεντού, Καμβουνίων, Σερβίων και κοιν. Λιβαδερού.
Δήμος 3: Αγ. Παρασκευής, Βερμίου, Μουρικίου, Πτολεμαΐδας και κοιν. Βλάστης.
Δήμος 4: Αιανής, Δημητρίου Υψηλάντη, Ελιμείας, Ελλησπόντου και Κοζάνης.


Ν. Κορινθίας: 6 από 15

Δήμος 1: Άσσου-Λεχαίου, Κορινθίων, Σαρωνικού και Σολυγείας.

Δήμος 2: Βέλου, Βόχας και Σικυωνίων.
Δήμος 3: Ευρωστίνης και Ξυλοκάστρου.
Δήμος 4: Στυμφαλίας και Φενεού.
Δήμος 5: Νεμέας και Τενέας.
Δήμος 6: Αγ. Θεοδώρων και Λουτρακίου-Περαχώρας.


Ν. Κυκλάδων: 23 από 31
Δήμος 1: Αμοργού.
Δήμος 2: Άνδρου, Κορθίου και Υδρούσας.
Δήμος 3: Άνω Σύρου, Ερμούπολης και Ποσειδωνίας.
Δήμος 4: Δρυμαλίας και Νάξου.
Δήμος 5: Εξωμβούργου, Τήνου και κοιν. Πανόρμου.
Δήμος 6: Θήρας και κοιν. Οίας.
Δήμος 7: Ιητών.
Δήμος 8: Κέας.
Δήμος 9: Κύθνου.
Δήμος 10: Μήλου.
Δήμος 11: Μυκόνου.
Δήμος 12: Πάρου.
Δήμος 13: Σερίφου.
Δήμος 14: Σικίνου.
Δήμος 15: Σίφνου.
Δήμος 16: Ανάφης.
Δήμος 17: Αντιπάρου.
Δήμος 18: Δονούσας.
Δήμος 19: Ηρακλειάς.
Δήμος 20: Κιμώλου.


Στην αρμοδιότητα των νέων δήμων θα μεταφερθούν:

**Οι πολεοδομίες και όλες οι υπηρεσίες έκδοσης οικοδομικών αδειών.
** Οι υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας και χορήγησης αδειών λειτουργίας ιδρυμάτων παιδικής πρόνοιας από ιδιώτες, όπως επίσης ιδιωτικών παιδικών ή βρεφονηπιακών σταθμών.
* Οι υπηρεσίες Παιδείας που έχουν σχέση με την ανέγερση των σχολείων, την κατανομή πιστώσεων στις σχολικές επιτροπές για την επισκευή και συντήρηση των σχολικών κτιρίων, τη μεταφορά των μαθητών κ.λπ.
**Οι υπηρεσίες Υγείας και Δημόσιας Υγιεινής των νομαρχιών (διενέργεια εμβολιασμών κ.λπ.).
**Οι υπηρεσίες εμπορίου για την ίδρυση, διάλυση και καθορισμό του τρόπου λειτουργίας των λαϊκών αγορών, χορήγηση αδειών περιπτέρων κ.λπ.
**Οι υπηρεσίες εκτέλεσης έργων τοπικής σημασίας για τη γεωργία, την κτηνοτροφία, την αλιεία και κυρίως την αγροτική οδοποιία.


Πόροι «Καλλικράτη»

Το «καλάθι» των πόρων του «Καλλικράτη» περιλαμβάνει:

**Τον Φόρο Εισοδήματος Φυσικών και Νομικών Προσώπων, τον ΦΠΑ και τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας.
Απομένει προς διευκρίνιση το ποσοστό συμμετοχής των παραπάνω φόρων στο χρηματοδοτικό μίγμα των νέων δήμων και, βεβαίως, το ύψος του.

Πηγή: Greece-Salonika

ΑΠΟ 333 ΕΩΣ 343 ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΤΟΥ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» Γ. Ραγκούσης: κανένας ΟΤΑ με πληθυσμό κάτω από 10.000

Σε 333 με 343 από τους 1034 (910 δήμοι και 124 κοινότητες) μειώνονται οι δήμοι του «Καλλικράτη», επιβεβαιώνοντας στην ουσία ρεπορτάζ της αυτοδιοίκησης gr που έκανε λόγο για κάτω από 360.

Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο για τον "Καλλικράτη", τονίζοντας ότι το υπουργείο κατέληξε σε αυτόν τον αριθμό -η απόκλιση ανάμεσα στα δύο νούμερα οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν 14 περιπτώσεις δήμων που η εφαρμογή των κριτηρίων της μεταρρύθμισης οδηγούν σε δύο λύσεις- με βάση οκτώ ενιαία κριτήρια που βασίζονται στην απόφαση του συνεδρίου της Κυλλήνης της ΚΕΔΚΕ.
Τα βασικότερα είναι: ...........

- Με βάση την απογραφή του 2001 πλην των νησιωτικών και των ορεινών περιοχών δεν υπάρχει δήμος με πληθυσμό κάτω από 10.000 για αυτούς που συνενώνονται και 12.000 για αυτούς που παραμένουν αυτόνομοι.

- Στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη το πληθυσμιακό αυτό όριο ανεβαίνει στις 25.000 κατοίκους.

- Τα μεγάλα αστικά κέντρα συνενώνονται με όμορους δήμους που αποτελούν στην ουσία συνέχεια τους ανεξαρτήτως πληθυσμού.

Σε ό, τι αφορά τη δανειοδότηση των νέων ΟΤΑ, ο υπουργός υπογράμμισε ότι το ετήσιο κόστος εξυπηρέτησης των δανείων τους δεν θα μπορεί να υπερβαίνει το 5% των τακτικών εσόδων τους.

Μείωση στελεχών της Αυτοδιοίκησης

Οι πενήντα επτά σημερινές νομαρχίες και τα δεκαεννιά επαρχεία αντικαθίστανται από 13 αιρετές περιφέρειες, ενώ οι σημερινές 13 περιφέρειες αντικαθίστανται από επτά κεντρικές διοικήσεις.

Οι 16.150 δημοτικοί σύμβουλοι όλης της χώρας συμπυκνώνονται στους μισούς, το ίδιο και οι 195 αντινομάρχες που θα αντικατασταθούν από μισούς περίπου αντιπεριφερειάρχες. Επίσης από τους 1.396 νομαρχιακούς συμβούλους θα μείνουν μόλις 703 περιφερειακοί σύμβουλοι.

Υπολογίζεται ότι οι σημερινές 50.000 θέσεις πολιτικού προσωπικού θα μειωθούν τουλάχιστον στο μισό, εξοικονομώντας ποσοστό έως και 60% που μεταφράζεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

«Απλούστευση της γραφειοκρατίας»

«Αναπτυξιακή επανεκκίνηση» χαρακτήρισε τη νέα αρχιτεκτονική της αυτοδιοίκησης ο Γιώργος Παπανδρέου, υπογραμμίζοντας ότι οι νέοι δήμοι θα «απελευθερώσουν την αναπτυξιακή δυναμική τους, ενώ ταυτόχρονα θα γίνεται αποτελεσματικότερη διαχείριση των πόρων του ελληνικού λαού».

Έκανε επίσης λόγο για «απλούστευση της γραφειοκρατίας» και τόνισε ότι ο «Καλλικράτης» θα δημιουργήσει το πλαίσιο για τον οικονομικό έλεγχο και την εποπτεία της Αυτοδιοίκησης.

Πηγή: Αυτοδιοίκηση.gr

O Οδυσσέας Βουδούρης για την Ιόνια Οδό

Ο Βουλευτής Μεσσηνίας κ. Οδυσσέας Βουδούρης, σχολιάζοντας δημοσιεύματα εφημερίδων, σχετικά με την “Ολύμπια” οδό, τονίζει ότι δεν μπορούμε να αποδεχτούμε τετελεσμένες αποφάσεις, περί αλλαγής της χάραξης και της μη δημιουργίας νέου αυτοκινητόδρομου, από Αρχαία Ολυμπία μέχρι Καλό Νερό, χωρίς αυτές να έχουν προκύψει, μετά από διάλογο με την τοπική κοινωνία και τους εκπροσώπους της.

Ο κ. Βουδούρης έχει θέσει το ζήτημα στη ........

πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου, για την δυσμενή αυτή εξέλιξη για το Νομό μας.