ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟΨΕ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣKΕΥΗΣ, Λόγω έκτακτης βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης.

Σάββατο, 17 Απριλίου 2010

Πέθανε η Άννα Καλουτά

Απεβίωσε σήμερα το βράδυ 17 Απριλίου η Ειρήνη - Αννα Καλουτά σε ηλικία 93 ετών.

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 29 Σεπτεμβρίου του 1918. Απόφοιτος της Ιονίου Σχολής Θηλέων, έκανε σπουδές πιάνου και αφοσιώθηκε στο θέατρο. Παράλληλα ασχολήθηκε με τη χορογραφία, σκηνοθεσία και τη καλλιτεχνική διεύθυνση.

Εμφανίστηκε σε 14 ελληνικές κινηματογραφικές .........

ταινίες ,ενώ στο θέατρο πρωτοεμφανίζεται σε ηλικία 4 ετών στο θίασο Μαρίκας Κοτοπούλη, σε έργο πρόζας.

Μαζί με την αδελφή της Μαρία δημιούργησαν τα περίφημα «Καλουτάκια», παιδιά θαύματα της εποχής εκείνης, σε όλα τα είδη του μουσικού θεάτρου.

Συμμετείχε σε επιθεωρήσεις όπως: "Γλυκειά Νανά", "Διαβολόπαιδο", "Βαφτιστικός" , "Μοντέρνα κορίτσια" του Θεόφραστου Σακελλαρίδη, "Γυναίκα του δρόμου", "Απάχηδες των Αθηνών", "Οι πειρατές" του Νίκου Χατζηαποστόλου, στη "Νυχτερίδα" του Γιόχαν Στράους, σε μουσικές κωμωδίες: "Μ΄ αγαπά δεν μ΄ αγαπά" των Γιανουκάκη - Ριτσιάρδη, σε ηθογραφίες όπως "Το Φυντανάκι" του Χορν, σε πρόζα "Το πανηγύρι" του Χορν.

Έμεινε θρυλική στις πολεμικές επιθεωρήσεις του 1940 ίδιαίτερα στο "Ευζωνάκι" αλλά και αργότερα σε ρόλους "Σμυρνιάς".

Η κηδεία της ηθοποιού θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη 20 Απριλίου.

Χαμένοι και... τυχεροί

Τα πρώτα «θύματα» των αλλαγών είναι όσοι παίρνουν σύνταξη πάνω από 1.400 ευρώ, οι συνταξιούχοι ΟΤΕ και ΔΕΗ, οι πρόωρες στο Δημόσιο, οι μητέρες ανηλίκων στο ΙΚΑ και οι ελεύθεροι επαγγελματίες με δεύτερη δουλειά.

Ανατροπές στις συντάξεις και στα όρια ηλικίας ειδικών ομάδων «φέρνει» το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, με τις προωθούμενες αλλαγές να τρέχουν σε δόσεις. Η κυβερνητική μεταρρύθμιση έχει «άτυχους» αλλά και «τυχερούς», καθώς κάποιοι βρίσκονται στο στόχαστρο των αλλαγών και κάποιοι άλλοι προλαβαίνουν να... φύγουν εγκαίρως.
Τα πρώτα «θύματα» των αλλαγών είναι όσοι παίρνουν σύνταξη πάνω από 1.400 ευρώ, οι συνταξιούχοι του ΟΤΕ και της ΔΕΗ, οι δημόσιοι υπάλληλοι που βγαίνουν σε πρόωρη σύνταξη, οι μητέρες ανηλίκων στο ΙΚΑ και οι ελεύθεροι επαγγελματίες...

που έχουν και δεύτερη δουλειά. Για τις συγκεκριμένες ομάδες οι προωθούμενες ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ άμεσα ή το αργότερο μέσα στο 2011.

Το δεύτερο «κύμα»
Το δεύτερο «κύμα» έρχεται το 2013 με την αύξηση του ορίου ηλικίας των γυναικών στο δημόσιο και των μητέρων ανηλίκων που καλύπτονται από τα ειδικά ταμεία. Μείωση συντάξεων θα αντιμετωπίσουν οι ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ, που δίνει άνιση μάχη με τα ελλείμματα.

Οι αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα ολοκληρώνονται το 2018, οπότε και θα τεθεί σε ισχύ ο νέος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων σε όλα τα ταμεία. Οι πλέον αδικημένοι είναι όσοι έχουν πολλά έτη ασφάλισης, με δεδομένο πως το ποσοστό αναπλήρωσης ακόμα και με 35έτη ασφάλισης δεν θα ξεπερνά το 65% (βασική και αναλογική σύνταξη).

Οι προωθούμενες ρυθμίσεις προκαλούν έντονες αντιδράσεις στο συνδικαλιστικό κίνημα, που απειλεί με νέες κινητοποιήσεις. Η ΑΔΕΔΥ έχει ήδη προκηρύξει απεργία για τις 22 του μήνα και προσανατολίζεται σε κλιμάκωση, ενώ με 48ωρη απεργία -στις 21 και 22 Απριλίου- απαντά το ΠΑΜΕ.

«Το ασφαλιστικό σύστημα στον προκρούστη των περικοπών» σημειώνει σε ανακοίνωση της η ΓΣΕΕ, που καλεί την κυβέρνηση «να μην επιχειρήσει να προωθήσει αυτές τις νεοφιλελεύθερες ιδέες προς ψήφιση στη Βουλή, γιατί οι αντιδράσεις και οι κινητοποιήσεις θα είναι άμεσες και δυναμικές».

Παράλληλα επισημαίνει πως «η επανάληψη της ίδιας χρεοκοπημένης και αδιέξοδης συνταγής, περικοπής των συντάξεων, αύξησης των ορίων ηλικίας και ο διαχωρισμός των ασφαλισμένων σε λιγότερο και περισσότερο φτωχούς ούτε τη βιωσιμότητα ούτε τη κοινωνική αποτελεσματικότητα του συστήματος εξασφαλίζει».

Σημειώνεται πως μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα το ασφαλιστικό νομοσχέδιο θα σταλεί για αξιολόγηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Εργασίας, το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή μέχρι τις 30 Απριλίου και αναμένεται να ψηφιστεί μέχρι τα τέλη Μαΐου.

Εκτός κινδύνου έξι ομάδες
Εργαζόμενοι και συνταξιούχοι που γλιτώνουν

Eξι ομάδες εργαζομένων και συνταξιούχων είναι... εκτός κινδύνου και δεν απειλούνται από τις προωθούμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα. Οι συγκεκριμένοι ασφαλισμένοι προλαβαίνουν να ανοίξουν την πόρτα εξόδου, με δεδομένο πως οι προωθούμενες ρυθμίσεις θα τρέξουν σε δόσεις.

Αναλυτικά, οι κατηγορίες ασφαλισμένων που δεν αναμένεται να επηρεαστούν από τις αλλαγές είναι οι ακόλουθες:

1 Συνταξιούχοι που παίρνουν τα κατώτερα όρια των συντάξεων. Οι προωθούμενες αλλαγές στις συντάξεις δεν πρόκειται να επηρεάσουν το εισόδημά τους.

2 Οσοι προλάβουν να βγουν στη σύνταξη μέχρι το 2018 και δεν υπάγονται σε ελλειμματικά Ταμεία. Ο νέος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων θα αρχίσει ύστερα από 2018, με εξαίρεση όσους φορείς αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

3 Οσοι έχουν διαδοχική ασφάλιση. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι ανήκουν στους «τυχερούς» της μεταρρύθμισης, καθώς από το 2011 θα υπάρξουν διορθώσεις στο υπάρχον σύστημα. Σήμερα όσοι καλύπτονται από τουλάχιστον δύο Ταμεία παίρνουν έως και 30% χαμηλότερη σύνταξη από όσους έχουν όλα τα χρόνια σε έναν φορέα. Επιπλέον, πρέπει να κάνουν υπομονή μέχρι και δύο χρόνια για την έκδοση της πολυπόθητης απόφασης.

4 Εργαζόμενες στον δημόσιο τομέα που προλαβαίνουν να βγουν στη σύνταξη πριν από το 2013. Στην περίπτωση αυτή δεν επηρεάζονται από την επερχόμενη αύξηση των ορίων ηλικίας. Σημειώνεται πως, με βάση το ισχύον σύστημα, 250.000 γυναίκες που απασχολούνται στο Δημόσιο και στα Σώματα Ασφαλείας μπορούν να βγουν στη σύνταξη νωρίτερα από τους άντρες συναδέλφους τους. Ωστόσο, οι 110.000 ασφαλισμένες έχουν προλάβει να θεμελιώσουν δικαίωμα συνταξιοδότησης και μπορούν να αποχωρήσουν ανά πάσα στιγμή (πρόκειται κυρίως για όσες μπήκαν στην αγορά εργασίας πριν από το 1983).

5 Μητέρες ανηλίκων στο ΙΚΑ που συνταξιοδοτούνται μέσα στη χρονιά. Το όριο ηλικίας φέτος παραμένει στο 50ό έτος, καθώς πάγωσε για έναν χρόνο η σχετική διάταξη του νόμου Πετραλιά.

6 Μητέρες ανηλίκων στα ειδικά Ταμεία που συνταξιοδοτούνται μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2012. Η αύξηση του ορίου ηλικίας από τα 50 στα 55 έτη, με βάση τον νόμο Πετραλιά, ξεκινά το 2013.

Ποιοι θα επηρεαστούν πριν από το 2018
Στη «δίνη» των αλλαγών δέκα ομάδες ασφαλισμένων

Μεγάλοι «χαμένοι» του ασφαλιστικού συστήματος αναμένεται να είναι όσοι ανοίξουν την... πόρτα εξόδου μετά το 2018, οπότε και αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων. Στο ενδιάμεσο η ασφαλιστική «μεταρρύθμιση» θα έχει... χτυπήσει τους δημοσίους υπαλλήλους, τις μητέρες ανηλίκων, τους ασφαλισμένους στα ελλειμματικά Ταμεία, αλλά και όσους παίρνουν σύνταξη πάνω από 1.400 ευρώ τον μήνα.

Δέκα είναι οι «ομάδες» ασφαλισμένων που θα βρεθούν στο στόχαστρο της κυβέρνησης:

1 Ασφαλισμένοι που θα βγουν στη σύνταξη μετά το 2018. Ο νέος τρόπος υπολογισμού οδηγεί σύμφωνα με τους συνδικαλιστές σε μείωση των συντάξεων περίπου κατά 20%. Είναι χαρακτηριστικό πως μετά τις προωθούμενες αλλαγές το ποσοστό αναπλήρωσης θα πέσει στο 65% για όσους έχουν 35 έτη ασφάλισης. Μάλιστα, το ποσοστό αναπλήρωσης δεν θα ξεπερνά το 45% για όσους δεν δικαιούνται τη βασική σύνταξη, η οποία με τα σημερινά δεδομένα θα μπορούσε να είναι 360 ευρώ. Η βασική αυτή σύνταξη θα χορηγείται μόνο με τη συμπλήρωση του 65ου έτους (εκτός ειδικών εξαιρέσεων), ενώ το σκληρό σενάριο προβλέπει τη χορήγησή της με εισοδηματικά κριτήρια.

2 Συνταξιούχοι που παίρνουν πάνω από 1.400 ευρώ τον μήνα. Ξεκινά φέτος η επιβολή ειδικής εισφοράς -πρόκειται για έναν νέου τύπου ΛΑΦΚΑ-, η οποία θα κυμαίνεται από 2% έως 5% ανάλογα με το ύψος της σύνταξης.

3 Οσοι καλύπτονται από τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών. Οι συντελεστές υπολογισμού των συντάξεων θα πέσουν από το 3% με 3.5% που είναι σήμερα στο 2%. Το μέτρο θα επηρεάσει περίπου 320.000 ασφαλισμένους, οι οποίοι θα δουν τις συντάξεις τους να μειώνονται κατά μέσον όρο 10%. Με βάση το επικρατέστερο σενάριο, οι αλλαγές θα τρέξουν από το 2013, ωστόσο δεν αποκλείεται να ξεκινήσουν νωρίτερα αν δεν βρεθεί λύση στο οικονομικό αδιέξοδο του Ταμείου.

4 Συνταξιούχοι του ΟΤΕ και της ΔΕΗ. Φέτος θα υπάρξει μείωση από 3% έως και 8% στις συντάξεις που ξεπερνούν τα 1.500 ευρώ.

5 Δημόσιοι υπάλληλοι, μηχανικοί, γιατροί και δικηγόροι που έχουν και δεύτερη δουλειά. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι σήμερα πληρώνουν εισφορές μόνο σε ένα Ταμείο, αλλά μετά τις αλλαγές θα καλύπτονται από δύο ασφαλιστικούς φορείς. Υπολογίζεται πως το μέτρο αφορά 100.000 άτομα που ασφαλίστηκαν πριν από το 1993.

6 Εργαζόμενες στον δημόσιο τομέα. Τουλάχιστον κατά πέντε χρόνια θα αυξηθούν από το 2013 τα όρια ηλικίας για τη συνταξιοδότηση των γυναικών στον δημόσιο τομέα και στα σώματα ασφαλείας. Υπολογίζεται πως 140.000 γυναίκες θα επηρεαστούν από την εξίσωση των ορίων ηλικίας.

7 Μητέρες ανηλίκων που συνταξιοδοτούνται από τα ειδικά ταμεία μισθωτών και τα ταμεία τύπου. Η ρύθμιση του νόμου Πετραλιά για τη σταδιακή αύξηση του ορίου ηλικίας από τα 50 στα 55 έτη θα εφαρμοστεί κανονικά από το 2013.

8 Μητέρες ανηλίκων που συνταξιοδοτούνται από το ΙΚΑ και ασφαλίστηκαν πριν από το 1993. Η ρύθμιση του νόμου Πετραλιά -που είχε παγώσει φέτος- θα εφαρμοστεί κανονικά από το 2011. Η αύξηση για όσες μητέρες θέλουν να αποχωρήσουν με 25ετία θα είναι δώδεκα μήνες τον χρόνο, προκειμένου το όριο να πάει σταδιακά από τα 50 στα 55 έτη.

9 Δημόσιοι υπάλληλοι που παίρνουν πρόωρη σύνταξη. Το ποσό της μείωσης θα πάει από το 4.5% στο 6% για κάθε έτος... ταχύτερης εξόδου.

10 Συνταξιούχοι του Δημοσίου που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα. Η σύνταξη θα αναστέλλεται αν είναι κάτω των 55 ετών ή θα περικόπτεται.

Κατερίνα Κοκκαλιάρη
kokkaliari@pegasus.grΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Δ. Μπούρλος

Ανάγκη για καλύτερους συντελεστές
«Αν στον υπολογισμό της νέας σύνταξης χρησιμοποιηθούν οι συντελεστές που έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα, τότε τα ποσά συντάξεων αναμφίβολα μειώνονται, ιδίως για τις περιπτώσεις εργαζομένων που έχουν μακρύ χρόνο ασφάλισης. Σε περιορισμό, επίσης, οδηγεί και η μη χορήγηση της βασικής σύνταξης στο ηλικιακό όριο της αναλογικής. Το σχήμα βασική - αναλογική, για να λειτουργήσει σωστά, πρέπει να έχει βελτιωμένους συντελεστές και ταυτόχρονη χορήγηση και των δύο συντάξεων».

* Ο Δημήτρης Μπούρλος είναι μέλος της Επιτροπής Σοφών για το ΑσφαλιστικόΑντ. Σαμαράς: Λέει "όχι" στο ΔΝΤ, αλλά... ξέρει ότι θα έρθει!

Οξεία ήταν η αντίδραση του Αντ. Σαμαρά στην αποστροφή του λόγου του Γ. Παπανδρέου, χθες στη Βουλή, σύμφωνα με την οποία “οι Ευρωπαίοι συντηρητικοί και η Ν.Δ. στέλνουν τη χώρα στο ΔΝΤ”. Πάντως, η κριτική της Ν.Δ. προς την κυβέρνηση παραμένει σε χαμηλούς τόνους, με αιχμή τη φράση του Αντ. Σαμαρά “να τα καταφέρουμε μόνοι μας, χωρίς το ΔΝΤ”.
Κάτι που δείχνει ότι, μετά και την ενημέρωση που είχε ο κ. Σαμαράς από τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, στη Ρηγίλλης εκλαμβάνουν ως “αναπόφευκτο κακό” την προσφυγή της χώρας στον μηχανισμό ευρω-διάσωσης. Άλλωστε, το είπε καθαρά χθες ο “γαλάζιος” πορτ παρόλ, Π. Παναγιωτόπουλος: “Η κυβέρνηση φαίνεται...


ότι οδηγεί τη χώρα στο ΔΝΤ”, απεφάνθη.
Πάντως, ο πρόεδρος της Ν.Δ. απάντησε στον Γ. Παπανδρέου, επισημαίνοντας ότι “σοσιαλιστές προΐστανται στο ΔΝΤ και την ΕΚΤ”, καλώντας τον πρωθυπουργό “να μην ψάχνει για άλλοθι και να αναλάβει τις ευθύνες του”.
Όχι στο ΔΝΤ

Σε κάθε περίπτωση, στη σημερινή ομιλία του Αντ. Σαμαρά στο προσυνέδριο της Ν.Δ. στο Ναύπλιο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να “ξορκίσει” για μία ακόμη φορά το Ταμείο, όπως και την ενεργοποίηση του ευρωπαϊκού μηχανισμού. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες της "Αυγής", θα εμφανιστεί περίπου βέβαιος ότι “εκεί πάει το πράγμα”. Εντωμεταξύ, όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα και στην ομιλία της Ντ. Μπακογιάννη, αφού, ήδη από προχθές, η πρώην υπουργός Εξωτερικών, εμφανίζεται πιο “ανεκτική” στο ΔΝΤ απ' ό,τι ο Αντ. Σαμαράς, ενώ έχει στείλει μήνυμα στη Ρηγίλλης πως οι βουλευτές, αν το θέμα συζητηθεί στη Βουλή, θα πρέπει να ψηφίσουν κατά συνείδηση, χωρίς “γραμμές”.
Μάχη στην ΟΝΝΕΔ

Εντωμεταξύ, αύριο, ο Αντ. Σαμαράς θα περάσει ένα ακόμη εσωκομματικό τεστ. Οι “γαλάζιοι” νεολαίοι πανελλαδικά θα ψηφίσουν έναν εκ των Αν. Παπαμιμίκου και Κ. Χατζή για την προεδρία της ΟΝΝΕΔ, καθώς προχθές ο τρίτος διεκδικητής, Β. Αξιώτης, αποσύρθηκε. “Εκλεκτός” του Αντ. Σαμαρά -εμμέσως πλην σαφέστατα- είναι ο Κ. Χατζής και στη Ρηγίλλης αγωνιούν για τα τελικά αποτελέσματα, αλλά και για ενδεχόμενα έκτροπα στις 160 κάλπες που θα στηθούν ανά την χώρα.Το τέως ασφαλιστικό στην τέως χώρα

Το πρώτο νομοσχέδιο που θα πρέπει επισήμως να πάρει το "έχει καλώς" από το ΔΝΤ θα είναι το ασφαλιστικό. Το ΔΝΤ έχει καταστήσει όμως σαφές -και η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει- ότι πρόκειται να επιβάλει νέο ντιλ και δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι το ασφαλιστικό που παρουσίασε ο κ. Λοβέρδος θα περάσει το τεστ χωρίς αλλαγές επί τα χείρω. Το νομοσχέδιο Λοβέρδου είναι συνεπές προς τη νεοφιλελευθερη ορθοδοξία κατά τη σύλληψή του. Και τη συμμετοχή του κράτους στην ασφάλιση συρρικνώνει και την ιδιωτική ασφάλιση αναγορεύει σε πυλώνα ίσότιμο με τον κρατικό και τις συντάξεις μειώνει. Οπότε τι θα προσθέσει το ΔΝΤ; Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το ΔΝΤ θα σφίξει τα...

ποσά και τα χρονοδιαγράμματα ακόμα περισσότερο, ούτως ώστε να αρχίσει αμέσως η μεταφορά πόρων από την κοινωνική μας ασφάλιση στις "αγορές".

Η μέση ηλικία συνταξιοδότησης στην Ε.Ε. είναι τα 61,4 χρόνια. Με το νέο μας ασφαλιστικό σύστημα, δικαίωμα στην πλήρη σύνταξη θα έχει ένας εργαζόμενος που θα έχει συμπληρώσει 40 χρόνια αδιάλειπτης εργασίας. Αυτό σημαίνει ότι για να είμαστε στον ευρωπαϊκό μέσο όρο θα πρέπει να πιάνουμε δουλειά στα 21 χρόνια. Αλλά ας μην ανησυχούμε. Όταν βγούμε από την αγκαλιά του ΔΝΤ, ο ευρωπαϊκός μέσος όρος, όπως και η ίδια η Ε.Ε., δεν θα σημαίνουν και πολλά πράγματα για μας. Δεν είναι καν βέβαιο ότι και η λέξη "σύνταξη" θα μας θυμίζει κάτι...
Κυρίτσης Γ.
Συνάντηση Νάντιας και τεσσάρων άλλων βουλευτών με το Γενικό Γραμματέα Νέας Γενιάς

Η βουλευτής ΠΑΣΟΚ Νομού Μεσσηνίας κ. Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου, οι βουλευτές ΠΑΣΟΚ Ευβοίας κ. Συμεών Κεδίκογλου και Ημαθίας κ. Άγγελος Τόλκας, η βουλευτής επικρατείας της ΝΔ κ. Διονυσία Αυγερινοπούλου και ο βουλευτής Ά Αθήνας του ΛΑΟΣ κ. Αθανάσιος Πλεύρης πραγματοποίησαν συνάντηση, την Παρασκευή 16/04/10, με τον Γενικό Γραμματέα Νέας Γενιάς κ. Γιάννο Λιβανό. Οι βουλευτές συζήτησαν, ενημερώθηκαν και κατέθεσαν προτάσεις στον κ. Λιβανό όσον αφορά τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τη νεολαία, αλλά και το ευρύτερο πλαίσιο δράσεων που μπορεί να αναπτύξει η Γενική Γραμματεία.

Πιο συγκεκριμένα, στη συνάντηση οι βουλευτές συζήτησαν .........

για την αναδιάρθρωση της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς που βρίσκεται αντιμέτωπη με σύγχρονες προκλήσεις. Επίσης, πληροφορήθηκαν για την αποκέντρωση των δράσεων της Γενικής Γραμματείας, με σκοπό την αντιμετώπιση κρίσιμων προβλημάτων των νέων που παρουσιάζονται έντονα στις αγροτικές περιοχές. Επιπλέον, οι βουλευτές εισηγήθηκαν την θεσμοθετημένη εκπροσώπηση της νεολαίας στο πρώιμο στάδιο του νομοθετικού έργου με στόχο την ανάδειξη των δυνάμεων, των δεξιοτήτων και των ταλέντων του πιο δημιουργικού κομματιού της ελληνικής κοινωνίας.

Στη συνέχεια, ζητήθηκε από την κ. Γιαννακοπούλου, η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς να συντελέσει έναν πιο ενεργητικό και δραστήριο ρόλο, καθώς λόγω της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης είναι περισσότερο από ποτέ επιτακτική η ανάγκη διαμόρφωσης ενός νέου πολιτικού σχεδιασμού, με στόχο την αντιμετώπιση της εργασιακής ανασφάλειας και της κοινωνικής απομόνωσης των νέων. Στα πλαίσια της ενίσχυσης αυτού του ρόλου, συζητήθηκε η ανάγκη προώθησης της νέας γενιάς στο προσκήνιο, όπου αυτή περιβάλλεται από νέα ήθη και τρόπους λειτουργίας. Η βουλευτής Μεσσηνίας πλαισίωσε τις προτάσεις της στην στήριξη της περιφέρειας μέσω της Γενικής Γραμματείας και την παροχή κινήτρων στους νέους για την αναζωογόνηση της επαρχίας και την παραμονή τους στις πατρογονικές τους εστίες. Συγκεκριμένα, η κ. Γιαννακοπούλου τόνισε ότι «οι νέοι της χώρας μας έχουν πλεόνασμα έμπνευσης, φαντασίας και δημιουργίας. Ωστόσο, το στοίχημα είναι να πειστούν ότι η κοινωνία μας χρειάζεται αυτό το πλεόνασμα και να το διοχετεύσουν προς αυτή την κατεύθυνση».

Επαναφορά της μοριοδότησης κατά 50% για συμβασιούχους και stage

Ζητούν με τροπολογία 15 Βουλευτές της ΝΔ.

Την επαναφορά της ρύθμισης που είχε ψηφίσει ως κυβέρνηση η ΝΔ και προβλέπει την προσαύξηση κατά 50% της μοριοδότησης λόγω εμπειρίας ζητούν με τροπολογία που προωθούν στη Βουλή 15 βουλευτές της, μεταξύ των οποίων και ο πρώην υφυπουργός Απασχόλησης, Βουλευτής Ηλείας Γ. Κοντογιάννης

Η πρωτοβουλία των βουλευτών έχει στόχο να άρει την «ιδιότυπη εργασιακή ομηρία» που βιώνουν χιλιάδες συμβασιούχοι, νέοι άνθρωποι με γνώσεις και προσόντα και οι οποίοι ενώ εργάζονται χρόνια ολόκληρα με ανανεούμενες συμβάσεις και καλύπτουν κατά κανόνα πάγιες και διαρκείς ανάγκες στις υπηρεσίες του δημοσίου και των ΟΤΑ με το νόμο Ραγκούση πετιούνται στο δρόμο χωρίς καμιά πρόνοια.
Η ΝΔ θεωρεί «καθήκον» και « υποχρέωση» της ..............

κυβέρνησης να επαναφέρει σε ισχύ το σχετικό άρθρο όπως τροποποιήθηκε το 2007 και προβλέπει την προσαύξηση κατά 50% της μοριοδότησης λόγω εμπειρίας.

« Τα προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας stage αλλά και οι συμβάσεις έργου που υλοποιούνται στη χώρα μας δίνουν τη δυνατότητα σε χιλιάδες ανέργους να εισέλθουν στην αγορά εργασίας αποκτώντας πολύτιμη εμπειρία.
Οσοι εντάχθηκαν σ αυτά εντάχθηκαν με τη βεβαιότητα της μοριοδότησης λόγω προσαύξησης της αποκτηθείσας εμπειρίας κατά 50% για προκηρύξεις μέχρι τις 31.10.2010», αναφέρεται στο κείμενο της τροπολογίας.

Όπως σημειώνουν οι βουλευτές της ΝΔ η τροπολογία αυτή συνιστά μια δίκαιη λύση σύμφωνα με την «αρχή της χρηστής διοίκησης» τα διοικητικά όργανα οφείλουν να ασκούν τις αρμοδιότητες τους σύμφωνα με το αίσθημα δικαίου που επικρατεί με καλή πίστη και σύμφωνα με τα χρηστά ήθη ούτως ώστε να μην αδικούν τους διοικούμενους αλλά και την «αρχή της εμπιστοσύνης του διοικούμενου» που προβλέπει ότι ο διοικούμενος πρέπει να εμπιστεύεται τη δράση της διοίκησης δηλαδή αυτή με τις ενέργειές της να του αποδεικνύει ότι δρα για την προάσπιση των δικαιωμάτων του και συμφερόντων και γενικότερα του.

Πηγή: Pyrgos News

Στην Πελοπόννησο «βλέπει» η ΕΛ.ΑΣ. το «κλειδί» της γιάφκας του Επαναστατικού Αγώνα

Μέσω των Φιλιατρών προσπαθεί η ΕΛ.ΑΣ. να εντοπίσει τη γιάφκα του «Επαναστατικού Αγώνα» στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας.

Oι αστυνομικοί εκτιμούν ότι η οπλαποθήκη της οργάνωσης έχει ενοικιαστεί σε όνομα που ανήκει σε υπαρκτό πρόσωπο, την ταυτότητα του οποίου -με αλλαγή φωτογραφίας- χρησιμοποίησε ο Κωνσταντίνος Γουρνάς για να ενοικιάσει το σπίτι.

Τα ονόματα που αναφέρονται στις δύο ...........

ταυτότητες που βρέθηκαν στην κατοχή του ανήκουν σε δύο κατοίκους στη Θουρία και στα Φιλιατρά Μεσσηνίας, ενώ οι αστυνομικοί που υπογράφουν τα σχετικά δελτία ταυτότητας υπηρετούσαν πράγματι στα συγκεκριμένα τμήματα κατά την περίοδο έκδοσης των ταυτοτήτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν ήδη έρθει σε επικοινωνία με τους δύο κατοίκους της Μεσσηνίας προκειμένου να πληροφορηθούν αν έχουν ενοχληθεί το τελευταίο διάστημα από ιδιοκτήτες σπιτιών στην Αθήνα για απλήρωτα ενοίκια ή κοινόχρηστα, όπως έχει προκύψει ότι συμβαίνει με τα κρησφύγετα του «Επαναστατικού Αγώνα».

Μάλιστα, κάπως έτσι φέρεται να εντοπίστηκε το διαμέρισμα στην Κυψέλη, ενώ γίνεται έρευνα για να βρεθεί η γιάφκα στη Νέα Φιλαδέλφεια ή σε άλλη περιοχή της Αθήνας.

Ένα άλλο σημείο της έρευνας αφορά τα χαρτονομίσματα συνολικής αξίας 120.000 ευρώ που βρέθηκαν στο αυτοκίνητο του Γουρνά.

Τα περισσότερα από αυτά είναι σε δεσμίδες με διαδοχικούς σειριακούς αριθμούς και εκτιμάται ότι προέρχονται από ληστείες τραπεζών.

Σημειώνεται ότι στα περισσότερα ταμεία τραπεζών υπάρχει πάντοτε μια δεσμίδα ασφαλείας, με προσημειωμένα χαρτονομίσματα, τα οποία τις περισσότερες φορές παίρνουν μαζί τους οι ληστές.

Η δεσμίδα αυτή χρησιμοποιείται ως «βάση» για να αποδοθούν σε συγκεκριμένες ληστείες τραπεζών τα χαρτονομίσματα που εντοπίζονται κατά καιρούς σε χέρια κακοποιών.

Την ίδια μέθοδο εφαρμόζουν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για να βρουν την άκρη του νήματος με τα χρήματα στο αυτοκίνητο του 30χρονου, έχοντας ήδη αποστείλει σχετικά αιτήματα σε όλες τις τράπεζες.

Πηγή: in.gr

Μητρώο Αγροτών. Υπό μελέτη από τους αγρότες της Μεσσηνίας

Σε διερεύνηση του νομοσχεδίου και της πρότασης για θέσπιση Μητρώου Αγροτών, που ανακοίνωσε προχθές το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης βρίσκεται ο αγροτικός κόσμος.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας Βασίλης Κοζομπόλης, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών Αριστοτέλης Καναβός και ο Παναγιώτης Λάππας, αγρότης από την περιοχή της Πυλίας, και συγκεκριμένα του Χανδρινού, μας έκαναν ορισμένες πρώτες εκτιμήσεις.

Διευκρίνισαν, ωστόσο, ότι είναι ακόμη νωρίς ........

για πολλά σχόλια, καθώς δεν έχουν προλάβει να μελετήσουν σε βάθος το νομοσχέδιο και να το συζητήσουν με τους συναδέλφους τους.

Βασίλης Κοζομπόλης «Σε λογική κατεύθυνση, αρκεί να μην αφήνει παραθυράκια»

«Θεωρώ ότι το νομοσχέδιο είναι σε λογική κατεύθυνση, γιατί δεν πετάει έξω από το Μητρώο πολλούς αγρότες, οι οποίοι έχουν ένα συμπληρωματικό εισόδημα στα χωριά, είτε αυτό είναι ένα καφενείο είτε μια δραστηριότητα σχετική με τον αγροτουρισμό. Πολλές φορές, όσοι είχαμε ασχοληθεί με το θέμα του αγροτουρισμού, κινδυνεύαμε να χαρακτηριστούμε και ξενοδόχοι ακόμα, χάνοντας την ταυτότητά μας ως αγρότες», παρατηρεί ο πρόεδρος της ΕΑΣ, ενώ προσθέτει: «Γίνεται ένα βήμα για να ξέρουμε ποιοι είναι οι αγρότες και εάν πρέπει να έχουν κάποια επιπρόσθετα οφέλη ή επιπρόσθετες ενισχύσεις. Σε αυτή την κατεύθυνση, το νομοσχέδιο θα συμβάλλει.

Εκείνο που πρέπει να μας απασχολήσει, όμως, είναι το τι θα γίνει μετά το 2013. Αν δηλαδή οι επιδοτήσεις μειωθούν τόσο, ώστε να θέσουν σε κίνδυνο επιβίωσης τον κατά κύριο επάγγελμα αγρότη, πλήττοντας ακόμη περισσότερο την περιφέρεια. Σε αυτή την περίπτωση το Μητρώο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο από το κράτος - μέλος της Ε.Ε., ώστε να δοθούν ειδικά κίνητρα, κάτι περισσότερο στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, το οποίο θα πάρουν από τους υπόλοιπους που έχουν και άλλα εισοδήματα. Για όλα αυτά θα μιλήσουμε εκτενέστερα στη συνέχεια. Πρώτα πρέπει να ενημερωθούμε κι εμείς».

Σχολιάζοντας το σημείο του νομοσχεδίου που αναφέρει ότι στο Μητρώο Αγροτών θα εγγράφονται επίσης φυσικά πρόσωπα που δεν είναι επαγγελματίες αγρότες, αλλά είναι αποδεδειγμένα κάτοχοι αγροτικής εκμετάλλευσης: «Οποιαδήποτε παραθυράκια αφήνονται, θα μας δημιουργήσουν μελλοντικά προβλήματα. Δηλαδή, θεωρείται αγρότης κάποιος, επειδή έτυχε να έχει μεγάλη περιουσία και είναι ταυτόχρονα γιατρός; Εκεί νομίζω ότι είναι σε λάθος κατεύθυνση και θα πρέπει να ξεκαθαριστούν τα πράγματα, ανεξάρτητα από την κατοχή περιουσίας».

Αριστοτέλης Καναβός «Όποιος έχει μεγάλη περιουσία μπαίνει στο Μητρώο, ακόμη κι αν δεν είναι αγρότης;»

«Στιγμιαία, όπως το έχουμε δει, ένα μέρος του νομοσχεδίου είναι θετικό, δηλαδή εκεί που λέει για 30% του χρόνου απασχόλησης. Εντάξει, πιάνει και τους μικρούς που κάνουν παράλληλα κάποια άλλη δουλίτσα. Αυτό που με προβληματίζει είναι το άλλο, που λέει ότι και αυτός ο οποίος νέμεται, αλλά και ο κάτοχος του τεμαχίου μπορεί να θεωρηθεί αγρότης και να γραφτεί στο Μητρώο. Δηλαδή, ένας γιατρός ή ένας δικηγόρος, άσχετος με το επάγγελμα του αγρότη, επειδή έχει μια μεγάλη περιουσία και τη νοικιάζει μπορεί να μπει στο Μητρώο;» αναρωτιέται ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών Αριστοτέλης Καναβός. «Θέλουμε όμως να το δούμε καλύτερα, δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα από μια πρώτη ματιά. Είμαστε σε φάση εξέτασης ακόμη, ώστε να αποκτήσουμε σαφή άποψη. Εκείνο που ξέρουμε, είναι ότι δεν ασχολήθηκαν με τον πολίτη, παρότι μας έλεγαν «πρώτα ο πολίτης». Για άλλη μια φορά, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αγνόησε τον πολίτη. Όχι μόνο δεν έχει μπει στα προβλήματα των αγροτών, αλλά τους μικρομεσαίους αγρότες πάει να μας ξεκληρίσει. Αυτό είναι πάγια θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μέσω των κυβερνήσεων την εφαρμόζει».

Παναγιώτης Λάππας «Δε θέλουμε εταιρείες στον κλάδο των αγροτών»

«Μόνο το δεύτερο άρθρο να διαβάσεις, καταλαβαίνεις ότι αυτά που λέει είναι καταστροφικά για μας τους μικρούς και μεσαίους αγρότες. Αναφέρει ότι στο Μητρώο εγγράφονται και τα ενήλικα φυσικά και νομικά πρόσωπα, που ασκούν επαγγελματική δραστηριότητα, η οποία αφορά στη διαχείριση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Εμείς, σαν αγρότες μικροί και μεσαίοι, δε θέλουμε να μπουν στον κλάδο αυτό εταιρείες διαχείρισης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και να θεωρούνται αγρότες, γιατί το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό. Μπορεί το νομοσχέδιο να μην πετάει έξω αυτούς που κάνουν και μια άλλη δουλειά στο χωριό για να τα βγάλουν πέρα, όμως τους απαξιώνει με άλλους τρόπους και μας φέρνει εδώ που μας φέρνει. Είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων» επισημαίνει ο αγρότης Παναγιώτης Λάππας από του Χανδρινού. «Αναλυτικά, όμως, το νομοσχέδιο θα το συζητήσουμε με τους συναδέλφους και θα το σχολιάσουμε. Δεν έχουμε προλάβει καλά καλά να το διαβάσουμε. Άμα είσαι όλη μέρα στο χωράφι, πρέπει να κάτσεις το βράδυ, με όλη την κούραση που έχεις, να διαβάσεις και μετά να βρεθείς να το συζητήσεις με τους άλλους. Εμείς δε θέλουμε να κάνουμε τους παράγοντες, αλλά να παραμείνουμε αγρότες και να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας, για να σταματήσει η αδικία εις βάρος μας».
Και καταλήγοντας: «Η υπουργός κα Μπατζελή είπε στους δημοσιογράφους: "Η θέσπιση του Μητρώου Αγροτών είναι βασική προϋπόθεση για να μπορέσουμε να προωθήσουμε τις εθνικές και κοινοτικές πολιτικές". Η κοινοτική πολιτική εδώ και 30 χρόνια ξέρουμε που μας οδήγησε».

Το νομοσχέδιο εν συντομία

* Δημιουργείται Ενιαία Βάση Δεδομένων που στο εξής θα ονομάζεται ΜΑΑΕ (Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων)

* Στο ΜΑΑΕ εγγράφονται υποχρεωτικά όλα τα ενήλικα φυσικά και νομικά πρόσωπα, που ασκούν αγροτική δραστηριότητα (φυτική, ζωική, αλιευτική), η οποία αποσκοπεί στην παραγωγή αγροτικών προϊόντων, επαγγελματική δραστηριότητα που αφορά διαχείριση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και λειτουργία Αγροτουριστικών Μονάδων

* Ορίζονται ως επαγγελματίες αγρότες που μπορούν εγγραφούν στο ΜΑΑΕ, φυσικά πρόσωπα, ενήλικοι άνδρες και γυναίκες που είναι: α) κάτοχοι αγροτικής εκμετάλλευσης, β) ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ ή συνταξιοδοτούνται από αυτόν, γ) ασχολούνται επαγγελματικά με την αγροτική δραστηριότητα κατά 30% του συνολικού ετήσιου χρόνου εργασίας τους και λαμβάνουν από την αγροτική δραστηριότητα το 35% του συνολικού ετήσιου εισοδήματός τους, δ) οι απασχολούμενοι στη αλιευτική παραγωγή, οι οποίοι είναι κάτοχοι επαγγελματικής άδειας ατομικής αλιείας και άδειας επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους

* Στο ΜΑΑΕ εγγράφονται επίσης τα φυσικά πρόσωπα που δεν είναι επαγγελματίες αγρότες, αλλά είναι αποδεδειγμένα κάτοχοι αγροτικής εκμετάλλευσης, δηλαδή: α) οι κύριοι, συγκύριοι ή νομείς αγροτικής εκμετάλλευσης, β) οι μισθωτές ή αγρολήπτες αγροτικής εκμετάλλευσης, εφόσον η μίσθωση ή η αγροληψία έχει συναφθεί εγγράφως.

Πηγή: Θάρρος

Η ΝΔ λέει όχι στο ΔΝΤ

Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι "ο κ. Παπανδρέου ξεχνάει ότι δική του ιδέα ήταν το 'πιστόλι του ΔΝΤ' που 'έσκασε' στα χέρια του". Πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός ξεχνάει ότι τόσο στο ΔΝΤ όσο και στην ΕΚΤ προΐστανται σοσιαλιστές και επεσήμανε πως η ΝΔ από την αρχή ήταν και παραμένει αντίθετη με το ΔΝΤ.

"Ο πρωθυπουργός να αναλάβει τις ευθύνες του και να μην ψάχνει για άλλοθι", κατέληξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τη θέση της κατά της προσφυγής της Ελλάδας στο .......

ΔΝΤ επανέλαβε νωρίτερα και εκπροσώπος της ΝΔ. Ο κ. Παναγιωτόπουλος, σε δήλωσή του το πρωί, επέμεινε ότι η χώρα με νέο μείγμα πολιτικής πρέπει να τα βγάλει πέρα μόνη της.

"Η Κυβέρνηση φαίνεται να οδηγεί τη χώρα προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Ως Νέα Δημοκρατία θεωρούμε επιβεβλημένο να επαναλάβουμε, για μία ακόμη φορά, τη διακηρυγμένη πεποίθησή μας ότι πρέπει να δείξουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του Ελληνικού λαού και να προχωρήσουμε με νέο μείγμα οικονομικής πολιτικής, προκειμένου να τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας. Και, κυρίως, χωρίς τους νέους δυσβάστακτους όρους, που σίγουρα θα θέσει το ΔΝΤ και θα έχουν καταλυτικές επιπτώσεις στην Ελληνική κοινωνία», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ.".

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Η επιτήρηση της Ελλάδας από το ΔΝΤ έχει ξεκινήσει

Για την παρουσία του ΔΝΤ στη χώρα μας ευθύνεται η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είπε ο Γ. Παπανδρέου από το βήμα της Βουλής απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για το ρόλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο μηχανισμό δανειακής υποστήριξης της Ελλάδας και τις συνέπειες της ανάμειξής του.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός «το ΔΝΤ .........

είναι ήδη εδώ» και δήλωσε ότι το συντηρητικό κομμάτι της ΕΕ ευθύνεται για αυτό καθώς εκείνοι ήθελαν την επιλογή ενός όχι αμιγώς ευρωπαϊκού μηχανισμού.

«Η πραγματικοτητα είναι ότι το ΔΝΤ έχει μπει στο μηχανισμό και συμμετέχει ήδη στη διαδικασία της επιτήρησης. Ο μηχανισμός πάντως σημαίνει ότι δεν θα αφεθούμε πλέον να βουλιάξουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι «κάνουμε τις προπαρασκευαστικές ενέργειες που απαιτούνται».

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε το μηχανισμό ως ένα ασφαλές καταφύγιο για τη χώρα μας ενώ τόνισε ότι η προσφυγή στο ΔΝΤ δεν σημαίνει χρεοκοπία, προσθέτοντας ότι τυχόν ενεργοποίηση του μηχανισμού θα γίνει με γνώμονα το συμφέρον της χώρας.

«Για τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, δεν πανηγυρίσαμε ποτέ. Αλλά τουλάχιστον η Ε.Ε., αποφάσισε να στηρίξει την Ελλάδα, να είναι κοντά της - κι αυτό υπήρξε αποτέλεσμα της δικής μας προσπάθειας. Χωρίς τη διαδικασία αυτή, η χώρα θα πήγαινε κατευθείαν στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τότε θα με ρωτάγατε: Πού είναι τα σοσιαλιστικά σας αντανακλαστικά;» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Απευθυνόμενος στη ΝΔ είπε: «Εσείς κύριοι της ΝΔ είστε υπεύθυνοι για την εμπλοκή του ΔΝΤ και τώρα έρχεστε και μας εγκαλείτε γι αυτό». «Πράγματι, τα μέτρα πονάνε» παραδέχθηκε ο πρωθυπουργός. «Αλλά σκεφτείτε αν είχαμε μπει στη χρεοκοπία και τον κατήφορο της διάλυσης της οικονομίας. Τότε θα με ρωτάγατε: Πού ήταν τα σοσιαλιστικά σας αντανακλαστικά; Τα αντανακλαστικά μου ήταν να προστατέψω την πατρίδα. Κι αν θέλετε, από την εμπειρία μου έχω γίνει και πιο σοσιαλιστής απ’ ό,τι ήμουν πριν. Ζω στο πετσί μου την κατάσταση στις παγκόσμιες αγορές, που πρέπει να μπούνε αρχές και ρυθμίσεις, ώστε το διεθνές κεφάλαιο να συμβάλλει στην στήριξη της ανάπτυξης, στη Δικαιοσύνη, την ισότητα, την αντιμετώπιση μεγάλων προβλημάτων της ανθρωπότητας, από την φτώχεια μέχρι την κλιματική αλλαγή» τόνισε μεταξύ άλλων, ο κ.Παπανδρέου.

Αναπτύσσοντας την ερώτησή του, ο πρόεδρος του Συνασπισμού, χαρακτήρισε τη χθεσινή ημέρα, «μέρα ταπείνωσης για την Ελλάδα και για την Ευρώπη, γιατί οικειοθελώς και αυτοβούλως, προχωρήσατε στη διάλυση του κοινωνικού συμβολαίου της μεταπολίτευσης και παραδοθήκατε αμαχητί στην κηδεμονία του ΔΝΤ. Και δεν μπορώ να σας καταλάβω, γιατί δίνετε την εντύπωση πως είναι επιλογή σας αυτή η εξαίρεση. Σήμερα το διαψεύδετε, αλλά εσείς βάλατε πρώτος στη δημόσια συζήτηση την επιλογή του ΔΝΤ. Το είχε πει πρώτος πέρσι ο κ. Σημίτης και το επανέλαβε στην αίθουσα ως μπλόφα ο κ. Καρατζαφέρης. Δεν μπορώ να καταλάβω τι είδους μπλόφα ήταν αυτή να βάλουμε μια πέτρα στο λαιμό μας για να βουλιάξουμε. Δεν θέλω να σας χρεώσω σχεδιασμό που να ακουμπά στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, ή προϊόν λαθών που μας οδήγησαν εκεί. Αυτό όμως που είναι βέβαιο, είναι ότι δεν έχετε την δημοκρατική νομιμοποίηση να εφαρμόσετε τέτοια μέτρα χωρίς λαϊκή συναίνεση».

«Δεν είναι δυνατόν να υπόσχεστε προεκλογικά να κάνετε την Ελλάδα Δανία του Νότου και να την κάνετε Ουγγαρία του Νότου» συνέχισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ «από το σχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις μόνον οι ανθρωποφάγοι λείπουν. Στοιχειωδώς να σεβαστείτε τους θεσμούς. Ακόμα και οι Γερμανοί που θα μας δανείσουν, θα το βάλουν στη Βουλή. Κι εσείς πώς θέλετε να μας οδηγήσετε σε μια παρατεταμένη περίοδο αστάθειας, χωρίς την εξασφάλιση κοινοβουλευτικής συναίνεσης;».

«Υπερβαίνετε τις κόκκινες γραμμές. Δεν ξέρω αν έχετε συναίσθηση των συνεπειών των επιλογών, ή πορεύεστε δίχως πυξίδα, αλλά παίρνετε οριστικό διαζύγιο από την ιστορία σας και τις δυνάμεις που σας στηρίζουν. Ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ θα αντιδράσει σ’ αυτές τις επιλογές» εκτίμησε ο κος Τσίπρας.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Το τιμολόγιο της ΠΑΣΕΓΕΣ για τις φετινές ενεργοποιήσεις δικαιωμάτων

Με αυξομειώσεις, σε σύγκριση με πέρυσι, η διοίκηση της ΠΑΣΕΓΕΣ απέστειλε στις κατά τόπους Ενώσεις αγροτικών συνεταιρισμών μέλη της το τιμολόγιο με τα ποσά που θα πρέπει να καταβάλουν φέτος οι αγρότες, δικαιούχοι ενιαίας κοινοτικής ενίσχυσης, προκειμένου να υποβάλουν τις φετινές τους δηλώσεις ΟΣΔΕ για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων τους.

Για τα χαμηλής αξίας ατομικά δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης τα ποσά είναι αυξημένα, σε σύγκριση με πέρυσι, ενώ για τα υψηλότερης αξίας δικαιώματα είναι χαμηλότερα των αντιστοίχων περυσινών.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία για την υποβολή .........

των φετινών δηλώσεων ΟΣΔΕ λήγει στις 15 Μαΐου και από το κράτος θα καλυφθεί με 70 ευρώ ανά δήλωση το κόστος ενεργοποίησης μόνο για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες με αξία δικαιωμάτων μέχρι 10.000 ευρώ και για τους συνταξιούχους του ΟΓΑ με αξία δικαιωμάτων μέχρι 5.000 ευρώ.

Από φέτος και στο εξής δεν καταβάλλεται ενιαία κοινοτική ενίσχυση για όσους κατείχαν ατομικά δικαιώματα αξίας μέχρι 200 ευρώ (168.000 περίπου αγρότες).

Το τιμολόγιο της ΠΑΣΕΓΕΣ
Πηγή: Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 17ης Απριλίου 2010

ele17.jpg (768 KB) 8arr17.jpg (244 KB) foni17.jpg (291 KB)Διάσταση απόψεων νομαρχών για τον "Καλλικράτη"

Στις 28 και 29 Απριλίου, οπότε θα διεξαχθεί το έκτακτο συνέδριο της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας (ΕΝΑΕ), θα λάβουν οι νομάρχες τις τελικές τους αποφάσεις για τον "Καλλικράτη". Χθες, το προσχέδιο που δημοσιοποίησε η κυβέρνηση βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης σε συνάντηση των νομαρχών όλης της χώρας που συγκάλεσε η ΕΝΑΕ και, όπως διεφάνη, υπάρχει διάσταση απόψεων, με τους προσκείμενους στη Ν.Δ. να κρατούν πιο "κομματική" στάση και να το απορρίπτουν, σε αντίθεση με τους προσκείμενους στο ΠΑΣΟΚ που το αποδέχονται.
Για ασάφειες και ελλείψεις στο προσχέδιο μίλησε ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ, νομάρχης Μεσσηνίας Δ. Δράκος, ενώ επανέλαβε ότι εάν δεν γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις, στο συνέδριο η απάντηση στον "Καλλικράτη" θα είναι "όχι". Ικανοποιημένος...

εμφανίστηκε, αντίθετα, από το προσχέδιο ο επικεφαλής της παράταξης του ΠΑΣΟΚ στην ΕΝΑΕ, νομάρχης Πειραιά Γ. Μίχας, ο οποίος κάλεσε τους "γαλάζιους" νομάρχες να αφήσουν πίσω πολιτικές ταυτότητες και προσωπικές φιλοδοξίες.

"Μεταρρύθμιση πρέπει να σημαίνει αποκέντρωση του κράτους. Αυτός ο όρος δεν ικανοποιείται με το προσχέδιο", υπογράμμισε, από την πλευρά του, ο Γ. Αγοραστάκης, μέλος του Δ.Σ. της ΕΝΑΕ και εκπρόσωπος της παράταξης "Ανεξάρτητη Νομαρχία". "Αποκέντρωση σημαίνει μεταφορά - 'πακέτο' όλων των αρμοδιοτήτων της κρατικής περιφέρειας στην αιρετή, κάτι το οποίο δεν γίνεται", συμπλήρωσε ακόμη, ενώ παρατήρησε ότι το προσχέδιο είναι πολύ αόριστο σε ό,τι αφορά τα οικονομικά των νέων δομών.
Μ.Γ.Ο λεκές της αποικιοκρατίας απλώνεται...


Μέρα ταπείνωσης για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη, η χθεσινή, καθώς έγινε το πρώτο και αποφασιστικό βήμα για την υπαγωγή της χώρας στην κηδεμονία του ΔΝΤ. Είναι η πρώτη χώρα της Ευρωζώνης που παραδίδεται από τις άλλες χώρες - μέλη στην υπερατλαντική δικαιοδοσία.
Όσοι απλοϊκά νομίζουν ότι από τη Σκύλλα της Ε.Ε. περνάμε στη Χάρυβδη του ΔΝΤ, σύντομα θα καταλάβουν πως πρόκειται για ανατροπή στις εσωτερικές ισορροπίες και στους διεθνείς προσανατολισμούς της χώρας. Πρώτο δείγμα από την επερχόμενη πραγματικότητα περιορισμένης κυριαρχίας και αφυδατωμένης δημοκρατίας που θα ζήσει η χώρα πήραμε χθες, όταν το Υπουργικό Συμβούλιο...

ουσιαστικά αυτοκαταργήθηκε. Δέχτηκε το υβρίδιο ΔΝΤ - Ε.Ε. να συντάξει το νέο πολυετές και όχι τριετές πρόγραμμα, στη γραμμή του Στρος - Καν για μείωση των αποδοχών στον ιδιωτικό τομέα και αποπληθωρισμό, που σημαίνει μακρά διαδικασία πτώχευσης της κοινωνίας. Επίσης η κυβέρνηση δέχτηκε το ασφαλιστικό νομοσχέδιο να καταρτιστεί από τους κηδεμόνες, με τις συντάξεις να καταρρέουν από φέτος.

Η χώρα ανεπαισθήτως περνάει σε άλλη ταχύτητα και σε άλλη εποχή. Τέτοιες ανατροπές στην σύγχρονη ιστορία παραπέμπουν σε πολέμους και καταστροφές. Τον 19ο αιώνα, το καθεστώς κηδεμονίας γινόταν με τις κανονιοφόρους στο λιμάνι του Πειραιά να επιβάλλουν διεθνή οικονομικό έλεγχο για να διαφυλάξουν τα συμφέροντα των τότε πιστωτών. Σήμερα, οι κανονιοφόροι είναι οι διεθνείς οίκοι και οι αγορές, όργανα της διεθνούς τοκογλυφίας και μη νομιμοποιημένοι θεσμοί της "αυτοκρατορίας", με πρώτο και καλύτερο το ΔΝΤ.

Η σύμπραξη των μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών σ' αυτή την εξέλιξη αποκαλύπτει το απεχθές πρόσωπο της κυρίαρχης ευρωπαϊκής πολιτικής. Και υπενθυμίζει το μεγάλο κενό, την κρίση της ευρωπαϊκής αριστεράς και την περιορισμένη δύναμη πυρός των λαών και των κινημάτων στη γηραιά ήπειρο. Παράλληλα, τονίζει ότι ο δρόμος της ανατροπής του νεοφιλελεύθερου δόγματος είναι η μόνη εφικτή, αν και δύσκολη, προοπτική αντίστασης στη βαρβαρότητα του κόσμου των αγορών.

Ο λεκές της νεοαποικιοκρατίας, μετά την Ελλάδα, είναι πιθανόν να απλωθεί και σε άλλες χώρες της μεσογειακής Ευρώπης. Αλλά η υπεροψία των αυτοκρατοριών πολλές φορές στην ιστορία έχει αποδειχθεί η αρχή της πτώσης τους...
Φίλης Ν.
Παρασκευή, 16 Απριλίου 2010

Αποικία του ΔΝΤ* Η τρόικα των κηδεμόνων πιάνει δουλειά στην Αθήνα τη Δευτέρα

* Η κυβέρνηση έκανε την κίνηση για το δάνειο και στέλνει σε Ουάσιγκτον και Βρυξέλλες το ασφαλιστικό προς έγκριση

* Μετά τον Στρος - Καν και ο Ρεν ζητεί μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα. Συμφωνεί το Μαξίμου

* Ομολογία Γιούνκερ ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζεται ως πειραματόζωο

Σε καθεστώς διεθνούς, πολυετούς πολιτικού και οικονομικού ελέγχου εισέρχεται η χώρα, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να προσφύγει στον δανεισμό από ΔΝΤ - Ε.Ε. και να ζητήσει μάλιστα από το ΔΝΤ να καταρτίσει νέο πρόγραμμα σκληρότερων μέτρων μόλις δύο μήνες μετά το περιβόητο...

Πρόγραμμα Σταθερότητας. Πρόγευση για τα νέα μέτρα έδωσε η δήλωση Όλι Ρεν, ότι θα ήταν "πολύ θετικό" να επεκταθεί η μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και η σπουδή του Μεγάρου Μαξίμου να διαμηνύσει ότι "έχει δίκιο ο Στρος Καν όταν επιμένει για αποπληθωρισμό στην Ελλάδα".

Τα μέτρα είναι τόσο σκληρά ώστε ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζ.-Κ. Γιούνκερ, αναγκάστηκε να παραδεχτεί πως ήταν δύσκολο να επιβληθούν τέτοια μέτρα στην Ελλάδα, αλλά θα λειτουργήσουν ως παράδειγμα για τις άλλες χώρες.
Πηγή: εφημερίδαΜήνυμα αναγνώστη: Ο καλύτερος Δήμαρχος.....

Συγχαρητήρια για τον αγώνα σας για το Δήμο Φιλιατρών.
Για εμας τους Γαργαλιανιώτες αγωνίζεται ο μεγάλος μας Δήμαρχος Καλοφωλιάς. Δεν χρειάζονται οχλαγογίες και ...απαγορεύονται οι βιντεοσκοπησεις των δημοσίων συνεδριάσεων του Δ.Σ.
Δεν μπορεί ο κάθε πολίτης με ειδικές ανάγκες να έχει το θράσος να ξέρει πως βγαίνουν οι αποφάσεις για τη πόλη του...

Το χρέος σας ακούω ότι είναι μηδενικό!!! Μπράβο σας.
Ο δικός μας Δήμαρχος ξέρει να ...........

χειρίζεται το εργαλείο του δανεισμού και χρωστάμε ίσως και πάνω από 4,000,000 ευρώπουλα...
Φροντιστήρια κάνει ο Δήμαρχος σας για να στείλουμε τον δικό μας...;
Διαβάστε και εκτιμάτε αυτά που έχετε εσεις στα Φιλιατρά.

Φώτης Παναγιωτακόπουλος
http://www.gargalianoi.com

Καμία σχέση με..τρομοκρατία οι Μεσσήνιοι που πλαστογράφησαν στοιχεία τους

ΚΑΜΜΙΑ σχέση με τρομοκρατική οργάνωση δεν έχουν οι Μεσσήνιοι που φέρεται οι ταυτότητές τους να πλαστογραφήθηκαν προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για ενοικίαση σπιτιών φερόμενων μελών της Οργάνωσης. Μάλιστα η Αστυνομική διεύθυνση Μεσσηνίας φέρεται σαν εκδούσα αρχή των πλαστών ταυτοτήτων που βρέθηκαν στα χέρια των μελών του Επαναστατικού αγώνα.

Πρόκειται για τρείς ταυτότητες με την φωτογραφία του ίδιου ατόμου με διαφορετικά ονόματα. Οι δύο από αυτές έχουν το όνομα Δημοσθένης Μανδαλώζης με τόπο γέννησης την Θουρία ενώ η Τρίτη έχει το όνομα Αναστάσιος Γριβωκοστόπουλος.
Ο πατέρας του Μανδαλώζη που βρίσκεται στην Θουρία .........

μιλώντας στην τηλεόραση BEST TV αποκλειστικά εξομολογήθηκε ότι ο γιός του είχε χάσει πριν απο ενάμισι χρόνο την ταυτότητά του σε ταξίδι με πλοίο απο την Ηγουμενίτσα και δήλωσε την απώλειά τους με αποτέλεσμα να εκδώσει καινούργια.
Ορισμένα στοιχεία ωστόσο που αναγράφονται στη ταυτότητα δεν ταυτοποιούνται με το υπαρκτό πρόσωπο.

Ο έτερος Γριβοκωστόπουλος απο τα Φιλιατρά μιλώντας στα τοπικά μέσα δήλωσε ότι έπεσε απο τα σύννεφα όταν πληροφορήθηκε το περιστατικό απο φίλους του και αμέσως πήγε στις Αστυνομικές αρχές. Πρόκειται για αγρότη Φιλιατρών που ασχολείται με καλλιέργειες και απο ότι φαίνεται κάποιοι έβαλαν στο χέρι τα στοιχεία του.
Ωστόσο κι εδώ υπάρχουν ασάφειες σύμφωνα με την πλαστή ταυτότητα.

Πηγή: Radio 936

Εντατικοί έλεγχοι από την Αστυνομία σήμερα στη Μεσσηνία.

Συντονισμένες έρευνες πραγματοποίησαν συνεργεία της αστυνομίας αποτελούμενα από συνολική δύναμη 45 αστυνομικών της Αστυνομικής διεύθυνσης Καλαμάτας.
Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στην Καλαμάτα, Μεσσήνη και Μελιγαλά και σαν σκοπό τους είχαν την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας.

Σύμφωνα με την Αστυνομική διεύθυνση ελέγχθηκαν ............

115 αυτοκίνητα και συνολικά 174 πολίτες.
Στην αστυνομική διεύθυνση προσήχθησαν 4 Έλληνες πολίτες, 14 αλλοδαποί, για 14 αυτόφορα αδικήματα και βεβαιώθηκαν παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών και του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Έξι από τους συλληφθέντες καταζητούνταν ενώ έξι αλλοδαποί θα απελαθούν.

Όλοι οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο στον εισαγγελέα Καλαμάτας.

Γιώργος Αλκαίος - OPA Δείτε το video Clip

Κυκλοφόρησε το βίντεο κλιπ του single Opa των Giorgos Alkaios & Friends.
Φανερά αδυνατισμένος και ανανεωμένος, ο Γιώργος Αλκαίος έκανε πολύ καλά που δεν προτίμησε να ακολουθήσει την πρόταση της ΕΡΤ να βγάλει κλιπ με σκηνές από τον τελικό της Ελλάδας.

Αντιθέτως, έβαλε λεφτά ο ίδιος για να δημιουργήσει ένα ........

αξιόλογο βίντεο και να προωθήσει το τραγούδι του αξιοπρεπώς στην Ευρώπη.
Απολαύστε το!Πηγή: The Best.gr

ΟΛΜΕ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για απεργίες μέσα στις πανελλαδικές

Τις επόμενες κινητοποιήσεις των καθηγητών γυμνασίων και λυκείων αποφάσισε μετά από πολύωρη συνεδρίαση το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ.

Η πρώτη απεργία θα πραγματοποιηθεί στις 22 Απριλίου στα πλαίσια τη 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ.

Θα ακολουθήσει η συμμετοχή στα πανελλαδικά συλλαλητήρια της 27ης Απριλίου και στις απεργιακές συγκεντρώσεις της 1ης Μαΐου.

Η επόμενη 24ωρη απεργία θα πραγματοποιηθεί ...........

μαζί με τους δασκάλους στις 4 Μαΐου - ημέρα της διεξαγωγής εξετάσεων των αποφοίτων Β' κύκλου ΤΕΕ - για να μην κατατεθεί το «πολυνομοσχέδιο» του υπουργείου Παιδείας.

Μετά από όλες αυτές τις κινητοποιήσεις θα συνεδριάσουν εκ νέου οι γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ και των προέδρων τους για να αποφασιστεί η μορφή της κλιμάκωσης των απεργιακών κινητοποιήσεων από τις 14 Μαΐου, ημερομηνία έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων.

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν να ακυρωθούν τα μέτρα της κυβέρνησης και λένε:

- Όχι στον εργασιακό μεσαίωνα
- Όχι στην περικοπή μισθών και συντάξεων
- Όχι στη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος
- Όχι στο «πολυνομοσχέδιο» του υπουργείου Παιδείας
- Όχι στο πρόγραμμα σταθερότητας

Πηγή: Zougla.gr

Κλειστός από Δευτέρα ο κόμβος Στέρνας

Κλειστός θα παραμείνει για τους οδηγούς ο κόμβος της Στέρνας στην εθνική οδό Κορίνθου – Τριπόλεως από την Δευτέρα, 19 Απριλίου, ώρα 07:00 έως την Παρασκευή, 30 Απριλίου, και ώρα 14:00, λόγω έργων.

Το χρονικό διάστημα που ο κόμβος θα παραμένει κλειστός οι οδηγοί θα μπορούν να εξυπηρετούνται: ...........

- Μέσω του κόμβου Αρχαίας Νεμέας στο 110 χλμ., Δερβενακίων και της παλαιάς εθνικής οδού Κορίνθου - Άργους.

- Μέσω του κόμβου Τρίπολης στο 161,5 χλμ. και της παλαιάς εθνικής οδού Τρίπολης - Άργους.

Πηγή: Zougla.gr

Π. Γιαννακόπουλος: Πιθανή η αλλαγή προέδρου στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Μεγάλες πιθανότητες στο να υπάρξει αλλαγή προέδρου στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός άφησε ο Παύλος Γιαννακόπουλος.

Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ και ένας εκ των μεγαλομετόχων της ΠΑΕ σε δηλώσεις του στην ΕΡΑ Σπορ, τόνισε πως η παραμονή του Νικόλα Πατέρα δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένη, ενώ δεν απάντησε για το ποιες είναι οι δικές του προθέσεις.

«Περιμένουμε να αποφασίσουν οι διοικούντες την ομάδα.
Αυτοί θα αποφασίσουν ποιος θα είναι ο ............

καινούργιος πρόεδρος, γιατί κατά τη γνώμη μου, νομίζω, ότι θα υπάρξει καινούργιος πρόεδρος», τόνισε ο κ. Γιαννακόπουλος, αν και όπως ξεκαθάρισε είναι νωρίς για να πει κανείς αν γίνει αλλαγή, ποιος θα είναι το νέο πρόσωπο που θα αναλάβει τις τύχες της ΠΑΕ.

Όσον αφορά τους στόχους των μετόχων, δήλωσε: «Οι προσπάθειες όλων μας είναι ο Παναθηναϊκός να έχει πάντα επιτυχίες. Η επόμενη μέρα είναι μεγάλη για την ομάδα μας».

Πηγή: Ναυτεμπορική

Κλειστά στις 20 Απριλίου τα περίπτερα

Εικοσιτετράωρη προειδοποιητική πανελλαδική απεργία προκήρυξε για την Τρίτη 20 Απριλίου 2010 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Μισθωτών Περιπτέρων - Αναπηρικών Κυλικείων και Καπνοπωλών, διαμαρτυρόμενη για την αύξηση της φορολογίας των καπνικών προϊόντων.

Όπως εκτιμά η ομοσπονδία, τα νέα περιθώρια κέρδους δεν επαρκούν πλέον για τη συντήρηση όλου του δικτύου λιανικής πώλησης προϊόντων καπνού και η επιβίωση των 40.000 σημείων πώλησης καπνικών προϊόντων, που απασχολούν πάνω από 100.000 οικογένειες, κρίνεται αβέβαιη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ομοσπονδίας, .............

προκύπτει αύξηση των φόρων που από το 73,5% οδηγείται στο 81,4% ή κατά 0,74% ανά πακέτο. Μειώνεται το περιθώριο της εταιρείας από 0,51% σε 0,43%, δηλαδή υπάρχει μείωση κατά 0,08% ανά πακέτο. Μειώνεται το περιθώριο κέρδους του εμπορίου από 0,34% σε 0,281%, δηλαδή υπάρχει μείωση κατά 0,06% ανά πακέτο.

Η ομοσπονδία ζητά την επαναδιαπραγμάτευση του νομοθετικού πλαισίου που αφορά τη φορολογία των καπνικών προϊόντων, έτσι ώστε να παράγονται περιθώρια κέρδους που να εγγυώνται την επιβίωση του δικτύου.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Διαμαντοπούλου: Δεν πρόκειται να χαθεί η προϋπηρεσία κανενός εκπαιδευτικού

Τη διαβεβαίωση πως «δεν πρόκειται να χαθεί η προϋπηρεσία κανενός εκπαιδευτικού», έδωσε η υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου, σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τους εκπροσώπους των αναπληρωτών καθηγητών .

«Στους αναπληρωτές χρωστάει και θα χρωστάει πολλά η εκπαίδευση. Με τον πλέον αντικειμενικό τρόπο θα αντιμετωπισθούν οι αναπληρωτές, που έχουν τις προϋποθέσεις, την εμπειρία στους διαγωνισμούς, τόσα χρόνια», υπογράμμισε η υπουργός και σημείωσε ότι «ο νόμος παρέχει τη δυνατότητα να υπάρξουν προσαρμογές για όσους σήμερα υπηρετούν, ως αναπληρωτές».

«Τίποτα δεν πάει χαμένο, ούτε εμπειρία, ούτε ..........

προϋπηρεσία, ούτε προσόντα», επανέλαβε η κ. Διαμαντοπούλου και επεσήμανε ότι στο μέλλον θα υπάρχει ζήτηση εκπαιδευτικών, καθώς «χτίζεται το νέο σχολείο».

Οι εκπρόσωποι των αναπληρωτών δήλωσαν ικανοποιημένοι από τις διαβεβαιώσεις ότι δεν θα χαθεί η προϋπηρεσία τους και γνωστοποίησαν ότι ζήτησαν από την υπουργό το μεταβατικό στάδιο μέχρι να εφαρμοστεί η αρχή του διορισμού μόνον μέσω ΑΣΕΠ να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερο, προκειμένου να μην αδικηθούν εκπαιδευτικοί.

Αργά το μεσημέρι αναμένεται να συγκληθεί το δ.σ. της ΟΛΜΕ με θέμα συζήτησης το ενδεχόμενο απεργιακών κινητοποιήσεων με αίτημα να μην εφαρμοσθεί το νέο σύστημα διορισμών.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Μέχρι 30 Ιουνίου η ηλεκτρονική υποβολή του Ε9

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών, η ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων στοιχείων ακινήτων (έντυπο Ε9) φυσικών και νομικών προσώπων έτους 2010, παρατείνεται μέχρι και τις 30 Ιουνίου 2010.Ημιυπαίθριοι: Βάσει αντικειμενικής αξίας πιθανότατα ο υπολογισμός του προστίμου

Στον υπολογισμό των προστίμων για τους ημιυπαίθριους όχι επί της τιμής ζώνης, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί, αλλά επί της αντικειμενικής αξίας προσανατολίζεται το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Πιο συγκεκριμένα, όπως δήλωσε η υπουργός κ. Τίνα Μπιρμπίλη, «η αντικειμενική αξία θα μπορούσε να είναι, τελικά, η βάση στην οποία στηρίζεται η ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους χώρους».

Ενημερώνοντας την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή η ........

υπουργός εξήγησε ότι η αντικειμενική αξία ουσιαστικά εμπεριέχει την παλαιότητα του κτηρίου και είναι μια πολύ πιο αντιπροσωπευτική βάση, ιδιαίτερα στις εκτός σχεδίου περιοχές, όπου η διαφορά στην τιμή ζώνης μπορεί να είναι πολύ χαμηλή και οι υπεραξίες να είναι εντελώς διαφορετικές.

Σε ό,τι αφορά την αναδρομικότητα του νόμου, υποστήριξε ότι ταυτίζεται απόλυτα με την άποψη των βουλευτών που έθεσαν το θέμα, δεδομένου -όπως είπε- ότι εκεί πρέπει να εμφανίζεται η συνέπεια του κράτους.

Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι «σε καμία περίπτωση, όμως, δεν μπορεί να είναι καμία ημερομηνία μετά την έναρξη της αναστολής για την προηγούμενη ρύθμιση, του κ. Σουφλιά». Ανακοίνωσε δε ότι τη Δευτέρα θα προτείνει ημερομηνία έναρξης του νόμου στην Επιτροπή.

Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι συμμερίζεται απόλυτα την ανάγκη να προσμετρηθούν οι ημιυπαίθριοι στο συντελεστή δόμησης, διευκρίνισε όμως ότι είναι ένα θέμα που προβληματίζει και προανήγγειλε ότι σύντομα θα φέρει πρόταση.

Από την πλευρά του ο εισηγητής της ΝΔ, Ελ. Αυγενάκης, έκανε λόγο για «επικοινωνιακό κακέκτυπο μια λησιτελούς ρύθμισης του υπουργείου». Τόνισε, πάντως, ότι συζητείται αυτή τη στιγμή ένας νόμος απέναντι στον οποίο η ΝΔ διάκειται θετικά, διότι το θέμα των αυθαιρεσιών πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Την έντονη αντίδραση του ΚΚΕ για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε και για την ουσία του νομοσχεδίου εξέφρασε η κ. Βέρα Νικολαϊδου, κάνοντας λόγο για άδικη εισπρακτική μεταχείρισης των λαϊκών στρωμάτων.

Ο ειδικός αγορητής του ΛΑΟΣ, Π. Μαρκάκης, δήλωσε ότι το κόμμα του καταψηφίζει το νομοσχέδιο και ζητεί την απόσυρσή του επισημαίνοντας ότι κινείται στη λογική της ρύθμισης Σουφλιά και πάντως δεν έχει καμία σχέση με την παρέμβαση Τρίτση με την οποία θέλει να συγκριθεί.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζει επί της αρχής το νομοσχέδιο εξαιτίας του εισπρακτικού χαρακτήρα του», δήλωσε η ειδική αγορήτρια Λίτσα Αμμανατίδου, η οποία όμως είπε «ναι» στη ρύθμιση για τον Φαληρικό Όρμο με την προϋπόθεση ότι θα δεσμευτεί η υπουργός για την υπογειοποίηση της Λ. Ποσειδώνος και την κατασκευή αντιπλημμυρικών.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Πράσινο φως από Συμβούλιο της Επικρατείας για κατάργηση καταχρηστικών όρων τραπεζών

Απέρριψε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ' αριθμ. 1210/2010 απόφασή της, τις αιτήσεις τραπεζών, που ζητούσαν να ακυρωθεί η από 25.6.2008 απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης με την οποία απαγορεύθηκε η αναγραφή ορισμένων όρων συναλλαγών κατά τη σύναψη δανείων και την έκδοση πιστωτικών καρτών, οι οποίοι έχουν κριθεί καταχρηστικοί με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις.

Η υπουργική απόφαση είχε απαγορεύσει μεταξύ άλλων, την είσπραξη εξόδων φακέλων για τα στεγαστικά δάνεια, την προμήθεια για ανάληψη μετρητών από ΑΤΜ, κ.ά.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε ότι οι περιορισμοί, που .........

θέτει η υπουργική απόφαση προς τις Τράπεζες, είναι εντός του πλαισίου της συνταγματικά κατοχυρωμένης οικονομικής ελευθερίας και ότι οι περιορισμοί αυτοί επιδιώκουν να αποφευχθεί η καταστρατήγηση της νομοθεσίας περί προστασίας των καταναλωτών και συνεπώς, του δημοσίου συμφέροντος.

Τέλος, έκρινε ότι οι απαγορεύσεις της υπουργικής απόφασης δεν παραβιάζουν την συνταγματική αρχή της αναλογικότητας, όπως υποστήριζαν οι τράπεζες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δ. Δράκος: Ασάφειες και προχειρότητες στον Καλλικράτη

Στον "Καλλικράτη" αναφέρθηκε στην σημερινή του συνέντευξη τύπου ο Νομάρχης Μεσσηνίας και πρόεδρος της ΕΝΑΕ Δημήτρης Δράκος.
Αναφέρθηκε στις συνεδριάσεις του ΔΣ της ΕΝΑΕ και στη συνεδρίαση των Νομαρχών όλης της χώρας για το ζήτημα ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ. Ο κ. Νομάρχης, στην συνέντευξη του ανέφερε τα εξής:

«Γνωρίζεται ότι έχει ήδη κατατεθεί το μη οριστικοποιημένο σχέδιο, όπως επιγράφεται από το Υπουργείο Εσωτερικών και την αρμόδια ορισθείσα επιτροπή από τον Υπουργό. Όλοι επιδίδονται στην ανάλυσή του, τη μελέτη του, την προσέγγισή του και την κατάθεση από την πλευρά τους θέσεων, εισηγήσεων, διορθωτικών παρεμβάσεων ή ακόμα και κριτικής η οποία έχει τη διαβάθμισή της από την οξύτερη μέχρι την ηπιότερη.

Εκείνο το οποίο πρέπει να σας πω, το οποίο και βγήκε από τις .........

συζητήσεις αυτές μεταξύ όλων των συναδέλφων, είναι πως όλος ο αυτοδιοικητικός κόσμος έχει βαθιές αγωνίες -δεν τις λέω φοβίες- προβληματισμό και προσπαθεί με ιδιαίτερη συμμετοχή να εξαλείψει πολλές ασάφειες, ατέλειες, ελλείψεις, τολμώ να πω και κάποιες προχειρότητες που περιέχει το σχέδιο. Θα σας τονίσω ορισμένα σημεία, τα οποία είναι τα καθοριστικά και τα πλέον κρίσιμα, κατά την άποψή μας, και που χρήζουν διορθωτικής παρέμβασης διότι, δίχως τις αλλαγές σε αυτό, δεν θα έχουμε αποτελέσματα στην εφαρμογή, την υλοποίηση, την πραγματοποίηση του σχεδίου αυτού. Τολμώ να πω ακόμα, από τη μη άμεση εφαρμογή, ο πρώτος που θα πληγεί θα είναι ο Έλληνας πολίτης, η ελληνική κοινωνία. Αυτό αποτελεί μια πρόκληση.

Θέμα πρώτο είναι η σωστή οργάνωση και λειτουργία του συστήματος χωρίς φυγόκεντρες τάσεις, χωρίς επαναφορά σε σχήματα τοπικού ή τοπικιστικού ενδιαφέροντος ή περιοχές που λειτουργούν πέρα των πλαισίων του περιφερειακού συμβουλίου. Αναφέρομαι στο κεντρικό σχεδιασμό, που με τη λειτουργία των οργάνων αυτών, την επιλογή των προσώπων, θα έχουμε μη αυτοδιοικητική εμφάνιση και ουσία και δημοκρατίας έκφρασης που απαιτείται για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και την πιο πλατιά κοινωνική συμμετοχή.

Ένα δεύτερο θέμα είναι το μέγα ζήτημα των αρμοδιοτήτων. Εμείς είχαμε βάλει πυρήνα αυτής της εξέλιξης την παραμονή τουλάχιστον του Διοικητικού Κέντρου που λέγεται Νομαρχία. Η μεταφορά των αρμοδιοτήτων της σημερινής διοικητικής διαίρεσης σε νομαρχιακό επίπεδο στους Δήμους, για τους οποίους και των πλέον ισχυρών, αλλά και πολλώ δε μάλλον, των πλέον ανίσχυρων, το βάρος και οι οργανωτικές ατέλειες θα είναι μεγάλες και η αποτελεσματικότητα μειωμένη.

Τρίτον είναι οι οικονομικοί πόροι, το κείμενο- προσχέδιο νόμου δεν εκφράζεται ως νομοσχέδιο στο συγκεκριμένο θεματικό πεδίο ως όφειλε. Ομιλεί σαν να είναι μια μελετητική πρόταση ,ενώ εμείς έχουμε καταθέσει μελέτη, που έχουμε συντάξει μέσω του ΙΤΑ, αλλά και αποφάσεις μέσα από τα συνέδριά μας. Ελπίζουμε σύντομα αυτή η εκκρεμότητα να λυθεί επιμένοντας στο ύψος και το εύρος της συγκρότησης των πόρων της Δευτεροβάθμιας Αυτοδιοίκησης σε επίπεδα που να μπορέσει να λειτουργήσει, να είναι αποτελεσματική και να εφαρμόσει τις αρμοδιότητες τις οποίες έχει και πρέπει να έχει. Ακόμα, πρέπει να προβλεφθεί η ενδεχόμενη αναπλήρωση των πόρων που δεν θα δίνει τη δυνατότητα λειτουργίας του θεσμού αυτοτέλως, αλλά και επαρκώς, για να καλύψει τις ανάγκες της ελληνικής περιφέρειας.

Τέταρτο είναι το ζήτημα του στελεχιακού δυναμικού. Τα στελέχη για να αποδώσουν πρέπει να ξέρουν ξεκάθαρα το πλαίσιο για να ενταχθούν στο νέο θεσμό. Η περίοδος εφαρμογής πρέπει να διακρίνεται για τη δυναμική και την αποτελεσματικότητά της. Είχαμε ζητήσει για αυτό χάρτα των υπερετούντων, αξιοποίησή τους, ξεκαθάρισμα των μισθολογικών και βαθμολογικών τους εξελίξεων και του κώδικα λειτουργίας του όλου πλαισίου των υπηρετούντων. Τέλος, να υπάρξει εξομοίωση και εξορθολογισμός, όλων αυτών που διέπει το σύστημα των δημοσίων υπαλλήλων. Εμείς θα καταβάλλουμε προσπάθεια να διορθώσουμε αυτή την υπόθεση. Ξεκίνησε από τον αγώνα των αυτοδιοικητικών α’ και β’ βαθμού η μεταρρύθμιση και η νέα αρχιτεκτονική.

Εξακολουθούμε να πιστεύουμε στην αναγκαιότητά της, όμως σε περίπτωση που δεν υιοθετηθούν, αυτά τα οποία τα συνέδριά μας έχουν προτείνει, όχι προσηλωμένοι σε μια νοοτροπία τυπολατρική, αλλά προκύπτουσα και από την άποψη των επιστημόνων και την εμπειρία των υπηρετούντων. Θεωρούμε ότι πρέπει να προκύψει η συνισταμένη εκείνη που θα δώσει τις αποδόσεις που απαιτούνται.
Αν δεν γίνουν αποδεκτά αυτά, και δεν έχουν τελεσιγραφικό χαρακτήρα, εμείς ευθέως καταθέτουμε ότι θα την πολεμήσουμε και θα συμπαραταχθούμε, με το στελεχιακό μας δυναμικό, σε αυτή την υπόθεση. Θεωρούμε ότι η διαβούλευση αυτή πρέπει να γίνει σε υψηλό επίπεδο με διάθεση ώστε να γίνουν σεβαστές οι απόψεις που έχουν κατατεθεί, διότι έτσι θα προκύψει το αποτέλεσμα που είχαμε οραματιστεί.»

Ολόκληρο το κείμενο παρατηρήσεων σχετικά με το μη οριστικοποιημένο σχέδιο "Καλλικράτης" μπορείτε να το κατεβάσετε σε μορφή pdf πατώντας εδώ.

Παρεμβάσεις Κουσελά για βελτιώσεις στο φορολογικό και για την ψήφιση της τροπολογίας για τους πυρόπληκτους.

Στην αγόρευσή του, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί των άρθρων του σ.ν. του Υπουργείου Οικονομικών «Αποκατάσταση της φορολογικής δικαιοσύνης και αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής κ.α διατάξεις», ο βουλευτής Μεσσηνίας κ. Δημήτρης Κουσελάς, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε βελτιώσεις, που ζήτησε να γίνουν επί συγκεκριμένων άρθρων του σ.ν.

Στην αγόρευσή του, ζήτησε μεταξύ άλλων να ........

αυξηθούν οι φορολογικές εκπτώσεις από το εισόδημα για επεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης στα ακίνητα, ενδεχόμενα και με βάση εισοδηματικά κριτήρια. Να προστεθούν στα τεκμήρια και δαπάνες λ.χ. για τα ιδιωτικά κολέγια, αλλά και να εξαιρεθούν ρητώς από τα τεκμήρια διαβίωσης οι άνεργοι που λαμβάνουν επίδομα ανεργίας και οι μακροχρόνια άνεργοι, που δεν παίρνουν επίδομα. Για τη φορολόγηση του επιδόματος ανεργίας, που προβλέπεται όταν υπάρχουν και άλλα εισοδήματα για τον άνεργο, άνω των 30.000 ευρώ, ο κ. Κουσελάς ζήτησε να λαμβάνεται υπόψη και η γενικότερη οικογενειακή του κατάσταση, αφού άλλη σημασία έχει ένα παράλληλο εισόδημα 30.000 ευρώ για τον άγαμο άνεργο και άλλη, λ.χ., για άνεργο με σύζυγο και τέσσερα παιδιά.

Αναφερόμενος στους ετεροδημότες που ζουν στην Αθήνα, αλλά και στους ετεροδημότες που ζουν σε αστικά κέντρα της περιφέρειας, ο κ. Κουσελάς τόνισε ότι «συχνά η δεύτερη κατοικία είναι η λεγόμενη οικογενειακή, δηλαδή το πατρικό, που ο πατέρας άφησε σε κάποιο από τα παιδιά του. Εδώ χρειάζεται μία προσεκτική μεταχείριση. Θα πρότεινα για τέτοιες κατοικίες μέχρι 120 τ.μ, που δεν αφορούν τουριστικές περιοχές να υπάρξει εξαίρεση, να μην προστίθεται δηλαδή αυτό ως τεκμήριο, αφού η συγκεκριμένη κατοικία αφορά κυρίως αγρότες ή ετεροδημότες που προέρχονται από αγροτικές περιοχές»

Για το φόρο υπεραξίας στη μεταβίβαση επιχειρήσεων, ο κ. Κουσελάς τόνισε ότι «έχουν γίνει αντίστοιχες προτάσεις από τη ΓΣΕΒΕΕ και την ΕΣΕΕ να γίνει διάκριση για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με ευνοϊκότερους συντελεστές. Οι συντελεστές τετραπλασιάστηκαν, από 1,2% πήγαν σε 5%, για μεταβίβαση σε συγγενείς Α’ βαθμού, ανεξαιρέτως σε όλες τις επιχειρήσεις. Πρέπει να υπάρξει διάκριση για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 1/3 των επιχειρηματιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κυρίως αυτών που διαχειρίζονται οικογενειακές επιχειρήσεις, θα αποσυρθεί μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια, γεγονός που θα έχει επιπτώσεις σε περίπου 690.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις και σε 2,8 εκατομμύρια θέσεις απασχόλησης. Συνεπώς, το θέμα της μεταβίβασης είναι σοβαρό και ευαίσθητο, που πρέπει να το λάβουμε υπόψη. »

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, αναφερόμενος στο άρθρο 12 του σ.ν, ο κ. Κουσελάς ρώτησε εάν ισχύουν ακόμα οι προνομιακές φοροαπαλλαγές για τις συγχωνεύσεις των τραπεζών, τονίζοντας ότι, «αν αυτές ισχύουν και δεν θέλετε να τις καταργήσετε, θα πρέπει να υπάρξουν ανάλογες φοροαπαλλαγές και για συγχωνεύσεις στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.» Για το άρθρο 18 του σ.ν. για την προσέλκυση κεφαλαίων εξωτερικού, ο κ. Κουσελάς εξέφρασε, όπως και ο τ. Πρόεδρος της Βουλής κ. Απόστολος Κακλαμάνης, σοβαρές επιφυλάξεις, επισημαίνοντας ότι δημιουργεί προβλήματα, τα οποία άλλωστε επισημαίνει και το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής, Αναφερόμενος στο άρθρο 19, ο Μεσσήνιος Βουλευτής τόνισε πως «υπήρξε μεν δέσμευση για την κατάργηση του απαρχαιωμένου Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, πρέπει όμως να ξεκαθαριστεί, σε αυτό το νομοσχέδιο ή σε επόμενο, ποιες δαπάνες και σε ποια όρια δεν γίνονται αποδεκτές, για να μην υπάρχει περιθώριο αυθαιρεσίας και παρερμηνειών από υπηρεσιακούς παράγοντες… Επίσης, στο ίδιο άρθρο φαίνεται ότι καταργείται το πληθυσμιακό όριο των 5.000 κατοίκων για υπαγωγή στα βιβλία. Θα πρέπει να υπάρξει πρόνοια για τους μικρούς οικισμούς στις μη τουριστικές περιοχές, γιατί θα έχουμε τα ίδια προβλήματα με τους μικροεπιτηδευματίες, που είχαμε και με την ένταξη των καφενείων και άλλων μικρών, στον ΟΑΕΕ. Είναι ένα ζήτημα σοβαρό. Προτείνω να παραμείνει αυτή η εξαίρεση..., όμως όχι για τις τουριστικές περιοχές, οι οποίες πρέπει να υπαχθούν.»

Αναφερόμενος στο άρθρο 62 του σ.ν, ο κ. Κουσελάς ζήτησε «να εξαιρεθούν όσοι ασκούν αποκλειστικά το επάγγελμα του αγρότη και πωλούν τα προϊόντα τους σε λαϊκές αγορές του νομού τους – όχι βέβαια στο Λεκανοπέδιο και στη Θεσσαλονίκη. Αυτούς θα πρέπει να τους εξαιρέσουμε και να μείνει ο τρόπος που υπήρχε μέχρι σήμερα.»

Τέλος, στην αγόρευσή του για την υποστήριξη της τροπολογίας για το πάγωμα στους πυρόπληκτους νομούς και των επιχειρηματικών δανείων που ελήφθησαν χωρίς την εγγύηση του Δημοσίου, την οποία έλαβε την πρωτοβουλία να καταθέσει μαζί με άλλους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κουσελάς τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «…λόγοι ίσης μεταχείρισης των δανειοληπτών που έχουν την εγγύηση του Δημοσίου και των άλλων δανειοληπτών επιβάλλουν να κάνουμε αυτή τη ρύθμιση, προκειμένου οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, -γιατί σε αυτές αναφέρονται αυτά τα δάνεια-, των νομών που είναι η ραχοκοκαλιά της ανάπτυξης στην περιφέρεια, να μπορέσουν να ανασάνουν, γιατί τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλο αυτό το διάστημα ο μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι πολλά και μεγάλα.

Τα ξέρετε και τα ξέρουμε όλοι και τα έχουμε πολλαπλώς συζητήσει. Πιστεύω, κύριε Υπουργέ, ότι θα είναι μία σημαντική κίνηση από την πλευρά σας, από την πλευρά της Κυβέρνησης, η αποδοχή αυτής της τροπολογίας, που είναι αίτημα όλων των πυρόπληκτων νομών και των φορέων τους, γιατί έτσι θα δώσει μία πνοή ζωής στις επιχειρήσεις και στους επαγγελματίες των πυρόπληκτων νομών… Θέλω, λοιπόν, να σας καλέσω να αποδεχτείτε αυτήν την τροπολογία, η οποία θα βοηθήσει όλους τους πυρόπληκτους νομούς, που δοκιμάζονται σήμερα πολύ περισσότερο από ότι οι υπόλοιποι.»

Ο Επικούρειος Απόλλωνας γύρισε στην φυσική του έδρα. Την Ηλεία.

Στην φυσική του έδρα επέστρεψε ο Ναός του Επικούρειου Απόλλωνα μετά την ανιστόρητη απόφαση του τότε Υπουργού πολιτισμού και νυν αρχηγού της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά, μεταφέροντας με το έτσι θέλω τον Επικούρειο Απόλλωνα στην νεοσύστατη ΛΗ' Εφορία αρχαιοτήτων έτσι απλά για να έχει αντικείμενο να ασχολείται.

Η τότε αδικία την είχε καυτηριάσει από αυτό το blog λέγοντας από την πρώτη στιγμή ότι ο Επικούρειος Απόλλωνας δεν άνηκε ΠΟΤΕ στην Μεσσηνία και απορώ πως κάποιοι αυτοδιοικητικοί ισχυρίστηκαν το αντίθετο.
Και αναφερόμαστε σαφώς και στον Νομάρχη Μεσσηνίας Δημήτρη Δράκο αλλά και στην πρόεδρο της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής προβολής (ΝΕΤΠ) Κα Αντωνία Μπούζα που όπου στεκόταν και όπου βρισκόταν διαλαλούσε ότι ο Επικούρειος Απόλλων ανήκει στην Μεσσηνία και βρίσκεται στα διοικητικά όρια του Δήμου Είρας, βάση των Γεωγραφικών συντεταγμένων της UNESCO και άλλα τέτοια.....

Αναφορικά με το Θέμα το blog Pyrgos-News φιλοξενεί ......

δήλωση του Νομάρχη Ηλείας Κου Χαράλαμπου Καφύρα για το θέμα του Επικούρειου Απόλλωνα.

Με ικανοποίηση σας ενημερώνω ότι η αδικία σε βάρος της Ηλείας αποκαταστάθηκε με την ανάκληση της απαράδεκτης απόφασης που είχε δημοσιευτεί στο ΦΕΚ 437/10-09-09, που μετέφερε τον Επικούριο Απόλλωνα στη Μεσσηνία, με τη νέα δημοσίευση στο ΦΕΚ 115/6-04-10 της απόφασης του Υπουργού Πολιτισμού κ. Παύλου Γερουλάνου.

Προσωπικά νιώθω ικανοποιημένος, γιατί έναν αγώνα που ξεκινήσαμε από τις 14 Σεπτεμβρίου 2009 και μετά από πολλές δράσεις, η τωρινή κυβέρνηση ανεκάλεσε την απαράδεκτη αυτή απόφαση, δικαιώθηκαν όλοι οι Ηλείοι και κέρδισε το δίκαιο, το σωστό και το νόμιμο.

Θεωρώ ότι ένα πολύ σημαντικό βήμα έχει γίνει και απομένει :

Να μη συζητηθεί εκ νέου στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο το θέμα του Επικούριου Απόλλωνα
η ανάδειξη του Ναού και της ευρύτερης περιοχής των Βασσών, της Φιγαλείας και του Λύκαιου Όρους
η διεκδίκηση της επιστροφής της Ζωφόρου του Ναού

Ο Ναός του Επικούριου Απόλλωνα ανήκει πάλι στην Ηλεία, δικαιώθηκε το δίκαιο αίτημα μας, ο Ναός αποδόθηκε εκεί που ανήκει διοικητικά, στην Ηλεία, στην επαρχία Ολυμπίας και στη μητέρα Φιγάλεια Γη, στη Φιγαλεία, που είναι η μάνα – πόλη του Ναού.

Επαναλαμβάνω ότι ο Ναός του Επικούριου Απόλλωνα, μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, δεν περιορίζεται στα όρια ενός Νομού, αλλά ανήκει σε όλη την Ελλάδα, σε όλο τον κόσμο και όλοι εμείς τιμούμε και προφυλάσσουμε την κληρονομιά που μας άφησαν οι πρόγονοι μας και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ερίζουμε για το που ανήκει αυτή η κληρονομιά.

Φώτης Δρούμπαλης: Πολλά λόγια... ουσία όμως μηδέν.

Στο Ράδιο Νίκη 96,4 και στην εκπομπή "Χωρίς μάσκες" με τον Παναγιωτη Χριστοδούλου μίλησε σήμερα ο τέως διοικητής του νοσοκομείου Κυπαρισσίας Φώτης Δρούμπαλης για το θέμα των χειρουργείων του νοσκοκομείου.
Ο Κος Δρούμπαλης είπε ότι τα χειρουργεία είναι σχεδόν έτοιμα πλήν καποιων λεπτομερειών.

Ο κος Δρούμπαλης προσπάθησε ανεπιτυχώς να μας πείσει ότι αιτία της καθυστέρησης είναι ο εργολάβος λόγω μιας οικονομικής διαφοράς του εργολάβου με τον Υπουργείο Υγείας.
Είναι να υπογραφεί μια συμπληρωματική σύμβαση για την θωράκιση του ενός χειρουργείου που δεν είχε προβλεφθεί στην μελέτη είπε ο Κος Δρούμπαλης.

Το συνολικό κόστος είναι 292.000 ευρώ. Απομένουν .......

92.00 ευρω συν 32.000 ευρώ της συμπληρωματικής σύμβασης.
Δεν υπήρχαν χρήματα για να σταλούν στο νοσοκομείο.
Το υπουργείο πήρε μέρος της χρηματοδότησης και απομένει το υπόλοιπο για να εξοφληθεί ο εργολάβος.

Από την στιγμή που θα έχουν τακτοποιηθεί οι οφειλές μας προς τον εργολάβο είναι θέμα 20 ημερών να λειτουργήσουν τα χειρουργεία.

Αναφέρθηκε στην έλλειψη ιατρικού προσωπικού. Έχουμε 17 ιατρικές θέσεις που έχουν προκηρυχθεί. Έχουμε 22 ιατρούς και θα έρθουν άλλοι 17. Θα εχουμε πλήρη λειτουργία το νοσοκομείο.
Εχουμε ολοκληρώσει την νέα πτέρυγα του νοσοκομείου θα έχουμε σε λίγο και τα χειρουργεία που σε 40 μέρες το πολυ θα έχουν μπεί σε λειτουργία.

Ακούστε τον Φώτη Δρούμπαλη τι είπε στο Ράδιο Νίκη.Παναγιώτης Μπόζος: Απαράδεκτη η καθυστέρηση λειτουργίας των χειρουργείων Κυπαρισσίας.

Απαράδεκτη χαρακτήρισε ο Κος Παναγιώτης Μπόζος την καθυστέρηση της λειτουργίας των χειρουργείων του νοσοκομείου Κυπαρισσίας, μιλώντας σήμερα στο Ράδιο Νίκη και την εκπομπή "Χωρίς Μάσκες" με τον Παναγιώτη Χριστοδούλου.
Ο κος Μοπόζος, είπε ότι ακόμα και αν υπάρχουν κάποιες οικονομικής φύσεως διαφορές με το δημόσιο και τον εργολάβο, ο τελευταίος οφείλει να το παραδώσει αν είναι φυσικά έτοιμο. Είναι άλλο οι οικονομικές διαφορές ενός εργολάβου με το Δημόσιο και άλλο θέμα το αν το έργο έχει ολοκληρωθεί και έχει παραδοθεί.
Ένα έργο έχει ρήτρες, χρονικά περιθώρια να παραδοθεί. Μπορεί αν ........

υπάρξει ένας εύλογος χρόνος, μια παράταση ίσως αλλά από εκεί και πέρα όταν ένα έργο ολοκληρώνεται οφείλει ο εργολάβος να το παραδώσει άμεσα γιατί δεν του ανήκει το έργο.

Είναι ένα έργο το οποίο επιβλέπει η Νομαρχία Μεσσηνίας. Πρέπει η Νομαρχία να επέμβει και να παραδοθεί το έργο.
Ο κος Μπόζος χαρακτήρισε αδιανόητο ένα νοσοκομείο που καλύπτει τις ανάγκες περίπου 50.000 κατοίκων να μην έχει αυτή την στιγμή χειρουργεία.

Σε σχόλιο του κου Χριστοδούλου για την εγκατάλειψη των Κέντρων Υγείας Φιλιατρών, Γαργαλιάνων και περιφερειακών ιατρείων ο Κος Μπόζος δήλωσε ότι δεν τα γνωρίζει αλλά οι άμεσες ενέργειές του θα είναι πάνω σε αυτά.
Όπως είπε ο Κος Μπόζος δεν μπορεί να υπάρχει ούτε ένας πολίτης του νομού που έχει τομέα ευθύνης το νοσοκομείο Κυπαρισσίας να μην νιώθει ασφάλεια. Αυτό θα είναι το πρώτιστο καθήκον μου τώρα που κατεβαίνω στο νοσοκομείο.

Ακούστε τι είπε στην συνέντευξη που παραχώρησε στο Ράδιο Νίκη ο κος Μπόζος.Θέλουμε να πιστεύουμε ότι επι των ημερών του Κου Μπόζου ως διοικητή του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας τα κέντρα Υγείας που ανήκουν στην διοικητική ευθύνη του νοσοκομείου θα δουν καλύτερες ημέρες.
ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ στον κο Μπόζο, ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ότι θέλει να παράξει έργο. ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ότι ο κος Μπόζος θα ασχοληθεί πολύ σοβαρά με τον τομέα που του ανατέθηκε.
Εμείς θα είμαστε εδώ για να τον επικροτήσουμε στα καλά και να τον κρίνουμε αυστηρά αλλά πάντα καλοπροαίρετα σε ότι δεν κάνει καλά ή δεν κάνει καθόλου.

Η κυβέρνηση μας πάει στο ΔΝΤ!

Ειλημμένη είναι πλέον η απόφαση της κυβέρνησης Παπανδρέου να οδηγήσει τη χώρα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Αυτό αποδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας η χθεσινή επιστολή της κυβέρνησης διά του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου προς τον διευθυντή του ΔΝΤ Ντονιμίκ Στρος - Καν, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν - Κλοντ Τρισέ και τον κομισάριο Ολι Ρεν.
Με την επιστολή αυτή ζητείται ουσιαστικά η έναρξη της διαδικασίας ενεργοποίησης του μηχανισμού υπαγωγής της πατρίδας μας στην οικονομική, πολιτική και κοινωνική εξουσία του ΔΝΤ και της ΕΕ. Τη Δευτέρα θα αφιχθούν στην Αθήνα εκπρόσωποι των ξένων δυναστών, για να ανακοινώσουν τους όρους τους, τους...

οποίους φυσικά θα αποδεχθεί ευχαρίστως και άνευ ουδεμιάς αντίρρησης η κυβέρνηση.

Είναι πλέον προφανές ότι έχουμε να κάνουμε με πολιτική επιλογή της κυβέρνησης Παπανδρέου εντελώς άσχετης με τα συνήθως προβαλλόμενα οικονομικά προσχήματα δυσκολιών δανεισμού της χώρας ή επιβάρυνσής της με υπέρογκα ή δυσβάστακτα επιτόκια.

Αν η κυβέρνηση όντως ενδιαφερόταν για τα επιτόκια δανεισμού της χώρας, δεν θα προέβαινε σε καμιά κίνηση προσφυγής στο ΔΝΤ πριν κάνει το απλούστατο βήμα της έκδοσης νέων κρατικών ομολόγων.

Μόλις την Κυριακή αποφάσισαν οι υπουργοί Οικονομίας της Ευρωζώνης ότι είναι πρόθυμοι να δανείσουν στην Ελλάδα 30 δισεκατομμύρια ευρώ συν 10 - 15 δισ. του ΔΝΤ με επιτόκιο 5% για τα ευρωδάνεια, αν το ζητήσει η Αθήνα. Το ποσό αυτό υπερκαλύπτει τις φετινές δανειακές ανάγκες της χώρας, άρα οι τράπεζες που θα δάνειζαν τη χώρα μας ήταν βέβαιες ότι θα πάρουν οπωσδήποτε τα λεφτά τους.

Το γεγονός αυτό θα οδηγούσε με σχεδόν μαθηματική βεβαιότητα στον δανεισμό της χώρας με επιτόκιο γύρω στο 6%, καθώς αν οι τράπεζες ζητούσαν επιτόκια της τάξης του 7% και πάνω αυτό θα ωθούσε την ελληνική κυβέρνηση στον μηχανισμό του ΔΝΤ και της ΕΕ, με αποτέλεσμα οι τράπεζες να χάσουν δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ σε τόκους για το σύνολο του ποσού και της χρονικής διάρκειας των ελληνικών δανείων!

Η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν το έκανε αυτό. Ακύρωσε στην «πράξη την απόφαση της Ευρωζώνης για στήριξη. Δεν έβγαλε ομόλογα και ξεκίνησε τη διαδικασία υπαγωγής της χώρας στο ΔΝΤ χωρίς καν να δοκιμάσει τις επιπτώσεις στις αγορές του μηχανισμού στήριξης. Αρα δεν την ενδιαφέρει το κόστος δανεισμού από τις αγορές, όπως ισχυριζόταν ότι επιδιώκει ο πρωθυπουργός.

Εννοείται ότι οποιαδήποτε έκδοση ελληνικού κρατικού ομολόγου από εδώ και πέρα δεν έχει καμιά σχέση με τις προηγούμενες, καθώς πλέον η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις χώρες υπό την εξουσία του ΔΝΤ.

Από τη στιγμή όμως που καθίσταται προφανές ότι ο Γ. Παπανδρέου δεν φέρνει το ΔΝΤ στην Ελλάδα για λόγους αδυναμίας εξεύρεσης δανείων, λογικό είναι να αναζητήσει κανείς για ποιους λόγους το φέρνει.

Ο βίος και η πολιτεία αυτού του μισητού διεθνούς οργανισμού που εξευτελίζει την κρατική κυριαρχία των χωρών που πέφτουν στα νύχια του, μας δίνει την απάντηση για τους επιδιωκόμενους ανομολόγητους στόχους της κίνησης του πρωθυπουργού.

Οπου πάει το ΔΝΤ εξαπολύει κύμα απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων. Μειώνει τους μισθούς και τις συντάξεις τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Απελευθερώνει τις απολύσεις και εκτοξεύει την ανεργία στα ύψη. Εκποιεί ό,τι έχει απομείνει από τη δημόσια περιουσία. Αποδομεί το κοινωνικό κράτος, περικόπτοντας όσο το δυνατόν περισσότερες παροχές.

Καταστρέφει τα δημόσια συστήματα παιδείας και υγείας προσπαθώντας να ιδιωτικοποιήσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος τους. Αυξάνει κατά 3 ή 5 ή και περισσότερες μονάδες τον ΦΠΑ. Αυξάνει τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, του νερού, των εισιτηρίων των λεωφορείων και πάει λέγοντας... Αυτή δηλαδή είναι η μοίρα που περιμένει πλέον τους Ελληνες.

Μαζική μείωση των εισοδημάτων των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των μεσαίων και των κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων, με στόχο την ανακατανομή του κοινωνικού πλούτου υπέρ των πλουσιότερων.

ΚΑΤΑΝΤΙΑ
Η «Ψωροκώσταινα» του μέλλοντός μας

Οι προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις του τόπου έδιναν επί δεκαετίες ολόκληρες την ιδεολογική μάχη εναντίον της θεωρίας της Δεξιάς της υποτέλειας και της αμερικανοκρατίας των μετεμφυλιακών χρόνων που παρουσίαζε την Ελλάδα ως «Ψωροκώσταινα» για να δικαιολογήσει την πολιτική της, που είχε καταδικάσει τη χώρα στη μιζέρια. «Ψωροκώσταινα» σήμαινε χώρα δήθεν προορισμένη από τη μοίρα της να είναι αιωνίως εξαθλιωμένη. Πού να φανταζόταν ο Ανδρέας Παπανδρέου όμως ότι μισόν αιώνα αργότερα μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον γιο του θα στρεφόταν στο ΔΝΤ, για να ξανακάνει με τη βοήθειά του την Ελλάδα και πάλι «Ψωροκώσταινα» με φτωχό λαό!
Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ
Σχόλιο: ..Να τους χαιρόμαστε!!!!

Καλαματιανός με 2,5 ευρώ κέρδισε 6,5 εκατομύρια ευρώ.

Με ένα δελτίο των 2,5 ευρώ ένας Υπερτυχερός από την Καλαμάτα, κέρδισε στη χθεσινή κλήρωση του Τζόκερ το ποσό των 6,5 εκατομμυρίων ευρώ.
Το τυχερό δελτίο παίχτηκε στο πρακτορείο του κου Πέτρου Αλαμάρα στην Οδό Μπουλούκου, μια φτωχογειτονιά της Καλαμάτας.

Ο ιδιοκτήτης του πρακτορείου Κος Αλαμάρας μίλησε στο Ράδιο Παλμός 90,5 από τον οποίο και εξασφαλίσαμε το ηχητικό αρχείο. (Ευχαριστούμε το Ράδιο Παλμός).

Ακούστε τι είπε ο κος Αλαμάρας στο Ράδιο Παλμός 90,5.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΙΝΑΚΑ ΖΗΜΙΩΝ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ [ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ]

Ανακοινώνεται ότι ο ΕΛ.Γ.Α. μας έστειλε σήμερα τα πορίσματα εκτίμησης των ζημιών που έγιναν στις 16 / 12 / 2009 από ΧΑΛΑΖΙ.

Τα πορίσματα αυτά θα είναι στη διάθεση των ενδιαφερομένων για δέκα (10) ημέρες στα Γραφεία του Δήμου, δηλαδή μέχρι την 25 / 04 / 2010 και συνεπώς κάθε ενδιαφερόμενος παραγωγός μπορεί να πληροφορηθεί το πόρισμα της εκτίμησης της ζημιάς του και όποιος διαφωνεί με αυτό μπορεί να υποβάλλει αίτηση επανεκτίμησης μέσα στην παραπάνω
προθεσμία των δέκα (10) ημερών.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο:...........

27613- 60042 τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Η ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ ΤΟΥ ΕΛΓΑ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΙΝΑΚΑ ΖΗΜΙΩΝ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ [ ΕΞΟΧΙΚΟ ]

Ανακοινώνεται ότι ο ΕΛ.Γ.Α. μας έστειλε σήμερα τα πορίσματα εκτίμησης των ζημιών που έγιναν στις 16 / 12 / 2009 από ΧΑΛΑΖΙ.

Τα πορίσματα αυτά θα είναι στη διάθεση των ενδιαφερομένων για δέκα (10) ημέρες στα Γραφεία του Δήμου, δηλαδή μέχρι την 25 / 04 / 2010 και συνεπώς κάθε ενδιαφερόμενος παραγωγός μπορεί να πληροφορηθεί το πόρισμα της εκτίμησης της ζημιάς του και όποιος διαφωνεί με αυτό μπορεί να υποβάλλει αίτηση επανεκτίμησης μέσα στην παραπάνω προθεσμία των δέκα (10) ημερών.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: ...........

27613- 60042 τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Η ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ ΤΟΥ ΕΛΓΑ Δ.Δ. ΕΞΟΧΙΚΟΥ

Φρένο στα ψιλά γράμματα των διαφημίσεων βάζει η κυβέρνηση

Δόθηκε στη δημόσια διαβούλευση από το υπουργείο Οικονομίας το σχέδιο, με το οποίο αναβαθμίζεται και εδραιώνεται το επίπεδο προστασίας των καταναλωτών στον τομέα της καταναλωτικής πίστης ενσωματώνοντας στην ελληνική νομοθεσία τις διατάξεις της νέας Κοινοτικής Οδηγίας 2008/48/ΕΚ για τις συμβάσεις αυτές.

Η οδηγία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη διασφάλιση της πληροφόρησης του καταναλωτή τόσο πριν όσο και κατά τη σύμβαση, ενώ εισάγει και κανόνες υπεύθυνου δανεισμού, δηλαδή την υποχρέωση των πιστωτικών ιδρυμάτων να λαμβάνουν υπόψη κατά τη χορήγηση των πιστώσεων τις δυνατότητες του καταναλωτή να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που αναλαμβάνει.

Επίσης, δίνει πρόσθετες εξουσίες ελέγχου στο υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και ......

Ναυτιλίας, όπως εξουσία πρόσβασης στις επαγγελματικές εγκαταστάσεις των πιστωτικών φορέων και λήψης πληροφοριών και προβλέπει την επιβολή χρηματικού προστίμου για κάθε παράβαση το οποίο μπορεί να φθάνει μέχρι το ποσό του 1.000.000 ευρώ.

Σημειώνεται δε ότι για πρώτη φορά θεσπίζεται πλαίσιο συνεργασίας σχετικά με θέματα καταναλωτικής πίστης μεταξύ της Τράπεζας της Ελλάδος και του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας το οποίο θα εξειδικευθεί σε σχετικό μνημόνιο συνεργασίας που θα υπογραφεί εντός των προσεχών έξι μηνών μεταξύ των δύο φορέων.

Πηγή: Zougla.gr

Συνεδριάζει σήμερα η ΟΛΜΕ για κινητοποιήσεις

Μετά την άκαρπη συνάντηση με την υπουργό Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, στο επίκεντρο της οποίας τέθηκε το ζήτημα των αλλαγών στο σύστημα προσλήψεων εκπαιδευτικών, η ΟΛΜΕ συνεδριάζει σήμερα, Παρασκευή, προκειμένου να αποφασίσει απεργιακές κινητοποιήσεις.

Υπάρχουν προτάσεις για 24ωρη ή 48ωρη προειδοποιητική απεργία στα τέλη του μήνα ή στις αρχές του επομένου, ενώ ορισμένοι κάνουν λόγο για κλιμάκωση ακόμα και μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Τη Δευτέρα καθηγητές και δάσκαλοι θα ........

συναντηθούν ώστε να συντονίσουν τις κινήσεις τους.

Εν τω μεταξύ, σήμερα το πρωί η Αννα Διαμαντοπούλου συναντάται με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ένωσης Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών και Ωρομισθίων (ΠΕΑ) και το μεσημέρι με το προεδρείο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας ΟΙΕΛΕ.

Πηγή: in.gr

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 16ης Απριλίου 2010

Ele16.jpg (739 KB) 8arr16.jpg (250 KB) Foni16.jpg (293 KB)Πέμπτη, 15 Απριλίου 2010

Στην Καλαμάτα έπεσε το ένα απο τα τρία τυχερά δελτία του Τζόκερ.

Στην Καλαμάτα έπεσε το ένα από τα τρία τυχερά δελτία του Αποψινού τζόκερ.

Επίσης στην Καλαμάτα έτυχαν και 2 δελτία με 5 επιτυχίες.

Αναλυτικά: ................

Το πρώτο τυχερό δελτίο φέρει μία επιτυχία στην 1η κατηγορία (5+1) που κερδίζει το ποσό των € 6.426.330,28 και δεκαεννέα επιτυχίες στη 2η κατηγορία (5άρια) που η καθεμία κερδίζει το ποσό των € 54.807,39. Το εν λόγω δελτίο παίχτηκε στο πρακτορείο 25063 της κας ΣΤΑΜΑΤΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ στη ΡΟΔΟ.

Το δεύτερο τυχερό δελτίο φέρει μία επιτυχία στην 1η κατηγορία (5+1) που κερδίζει το ποσό των € 6.426.330,28 και τέσσερις επιτυχίες στη 2η κατηγορία (5άρια) που κερδίζουν το ποσό των € 54.807,39. Το εν λόγω δελτίο παίχτηκε στο πρακτορείο 22506 της κας ΑΡΒΑΝΙΤΗ-ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΙΝΑ ΑΔΑΜΑΝΤΙΑΣ στον ΑΣΤΑΚΟ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ.

Το τρίτο τυχερό δελτίο φέρει μία επιτυχία στην 1η κατηγορία (5+1) που κερδίζει το ποσό των € 6.426.330,28. Το εν λόγω δελτίο παίχτηκε στο πρακτορείο 21623 του κου ΑΛΑΜΑΡΑ ΠΕΤΡΟΥ στην ΚΑΛΑΜΑΤΑ.

Επίσης, στη 2η κατηγορία (5άρια) βρέθηκαν δεκαπέντε (15) τυχερά δελτία που το καθένα φέρει από μία επιτυχία που κερδίζει το ποσό των € 54.807,39 και ένα τυχερό δελτίο που φέρει δύο επιτυχίες στη 2η κατηγορία (5άρια).
Τα εν λόγω δελτία παίχτηκαν στα πρακτορεία:
35020 του κου ΠΕΤΡΟΥ ΑΝΔΡΕΑ στη ΛΕΥΚΩΣΙΑ,
18357 της κας ΤΣΙΩΡΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ στο ΚΑΜΑΤΕΡΟ,
35260 του κου ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΟΥ στο ΣΤΡΟΒΟΛΟ ΚΥΠΡΟΥ,
19240 της κας ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ στο ΑΙΓΑΛΕΩ,
29274 του κου ΧΑΤΖΗΘΕΟΦΙΛΟΥ ΚΟΣΜΑ στον ΕΥΟΣΜΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ,
24301 της κας ΦΛΟΥΡΗ ΕΥΤΥΧΙΑΣ στο ΓΑΖΙ ΚΡΗΤΗΣ,
15080 του κου ΜΠΙΣΜΠΑ ΑΝΝΙΒΑ στον ΑΛΙΜΟ,
35045 του κου ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ στην ΠΑΦΟ,
21727 της κας ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑΝΝΑΣ στην ΚΑΛΑΜΑΤΑ,
35044 της κας ΚΑΒΑΖΗ ΦΩΤΕΙΝΗΣ στην Μ.ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΚΥΠΡΟΥ,
15491 του κου ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ στην ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ,
13255 του κου ΒΟΥΝΑΤΣΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ στο ΓΑΛΑΤΣΙ,
16384 του κου ΛΥΤΡΑ ΣΠΗΛΙΟΥ στου ΖΩΓΡΑΦΟΥ,
21748 του κου ΑΛΕΥΡΑ ΜΙΧΑΗΛ στην ΚΑΛΑΜΑΤΑ,
19312 της κας ΚΑΛΛΙΓΕΡΗ ΙΩΑΝΝΑΣ-ΑΓΑΠΗΣ στη ΝΙΚΑΙΑ και
35110 του κου ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΑΝΔΡΕΑ στη ΧΛΩΡΑΚΑ ΚΥΠΡΟΥ.

Το ποσό που θα μοιραστούν οι τυχεροί της 1ης κατηγορίας στην επόμενη κλήρωση της ΚΥΡΙΑΚΗΣ 18/04/2010 είναι € 600.000,00 τουλάχιστον.

Τζόκερ 15/4 Κλήρωση και διαλογή.

3 τυχεροί βρέθηκαν στην αποψινή κλήρωση του Τζόκερ που μοιράζονται το ποσό των 6.426.330,28 Ευρώ.
Αναλυτικά οι τυχεροί αριθμοί και η διαλογή:

Οι τυχεροί αριθμοί του ΤΖΟΚΕΡ: ..........
Τα κέρδη:

3 τυχεροί με 5+1 επιτυχίες κερδίζουν από 6.426.330,28 Ευρώ

40 τυχεροί με 5 επιτυχίες κερδίζουν 54.807,39 Ευρώ

310 τυχεροί με 4+1 επιτυχίες κερδίζουν 2.500,00 ευρώ

5.705 τυχεροί με 4 επιτυχίες κερδίζουν 50,00 ευρώ

15.138 τυχεροί με 3+1 επιτυχίες κερδίζουν από 50,00 ευρώ.

269.222 τυχεροί με 3 επιτυχίες κερδίζουν από 2,00 ευρώ

205.478 τυχεροί με 2+1 επιτυχίες κερδίζουν από 2,00 ευρώ.

962.009 τυχεροί με 1+1 επιτυχίες κερδίζουν από 1,50 ευρώ