Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Β' Τοπική 1ος όμιλος. Τα αποτελέσματα της 22ης Αγωνιστικής



Και η βαθμολογία της Αγωνιστικής




Πηγή: Νίκη Πλάτης

ΤΖΟΚΕΡ 11/4 Κλήρωση και διαλογή

ΤΖΑΚ ΠΟΤ είχαμε για 14η συνεχόμενη φορά στην χθεσινή κλήρωση του Τζόκερ.
Έτσι το ποσό που μεταφέρεται στην επόμενη θα ξεπεράσει τα 19 εκατομμύρια ευρώ.

Οι τυχεροί αριθμοί του ΤΖΟΚΕΡ: ..........





Τα κέρδη:

ΚΑΝΕΝΑΣ τυχερός με 5+1 επιτυχίες => ΤΖΑΚ-ΠΟΤ

10 τυχεροί με 5 επιτυχίες κερδίζουν 140.167,28 Ευρώ

209 τυχεροί με 4+1 επιτυχίες κερδίζουν 2.500,00 ευρώ

3.523 τυχεροί με 4 επιτυχίες κερδίζουν 50,00 ευρώ

9.168 τυχεροί με 3+1 επιτυχίες κερδίζουν από 50,00 ευρώ.

163.617 τυχεροί με 3 επιτυχίες κερδίζουν από 2,00 ευρώ

125.467 τυχεροί με 2+1 επιτυχίες κερδίζουν από 2,00 ευρώ.

622.540 τυχεροί με 1+1 επιτυχίες κερδίζουν από 1,50 ευρώ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ 2009 - 2010 ΖΗΤΩ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός είναι πρωταθλητής Ελλάδας για τη σεζόν 2009-10. Οι «πράσινοι» νίκησαν 2-0 τον Ηρακλή και εξασφάλισαν τον εικοστό τίτλο στην ιστορία τους και πρώτο από το 2004, μία αγωνιστική πριν το τέλος του πρωταθλήματος. 50.000 φίλαθλοι στο ΟΑΚΑ αποθέωσαν τους νέους πρωταθλητές. Σισέ και Νίνης τα γκολ της νίκης.

Αποθεώθηκαν από τον κόσμο του «τριφυλλιού» ο Νικόλας Πατέρας, που πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ώστε να παραμείνει στην προεδρεία αλλά και ο Νίκος Νιόπλιας. Ιδιαίτερη θέση στους πανηγυρισμούς ο αρχηγός Γιώργος Καραγκούνης, που πήρε το πρώτο του πρωτάθλημα με την πράσινη φανέλα. Ένα κουβάρι οι παίκτες γιόρτασαν τον τίτλο.
Φαρδιά χαμόγελα από Πατέρα, Γιαννακόπουλο, .........

Βγενόπουλο και Βαρδινογιάννη στις εξέδρες.

Με το σφύριγμα της λήξης, εκαντοντάδες φίλοι της ομάδας μπήκαν στο γήπεδο για να πάρουν σουβενίρ από τη μεγάλη βραδιά. "Θύματα" τα δίχτυα, τα σημαιάκια στα κόρνερ αλλά και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές.
Χαρακτηριστική η εικόνα του Σιμάο, ο οποίος τα έδωσε όλα και έμεινε να γιορτάζει χαμογελαστός, φορώντας μόνο το εσώρουχό του!

Πηγή: SPORT FM 94,6

ΠΑΝΑΘΑ - ΘΡΗΣΚΕΙΑ
ΘΥΡΑ 13


Δ' Εθνική 6ος Όμιλος. Τα αποτελέσματα της 25ης Αγωνιστικής



Και η βαθμολογία της Αγωνιστικής




Πηγή: Εράνη Φιλιατρών

MSN. Πρώτη γεύση από τη νέα αναμενόμενη έκδοση

Οι αλλαγές είναι ιδιαίτερα εμφανείς τόσο αισθητικά όσο και λειτουργικά. Αρχικά, αντί για τη μία και μοναδική κεντρική σελίδα που βλέπουμε όταν κάνουμε sign in τώρα έχουμε την δυνατότητα δύο διαφορετικών σελίδων. Εδώ το κύριο μέρος καταλαμβάνει η λίστα με τους φίλους μας τους οποίους μπορούμε να κατατάξουμε ταυτόχρονα και ως προς το αν είναι συνδεδεμένοι η όχι και κατά ομάδες όπως «Οικογένεια».

Στην δεξιά μικρή σελίδα υπάρχουν διάφορα νέα από τους φίλους μας, όπως τα προσωπικά τους μηνύματα και το αν έχουν αλλάξει την εικόνα τους.

Η δεύτερη δυνατότητα κεντρικής σελίδας είναι αυτή

Εδώ ισχύει το αντίστροφο. Δηλαδή στο ................

αριστερό και κύριο μέρος της σελίδας υπάρχουν διάφορα (και πιο πολλά λόγω χώρου) νέα των φίλων μας και δεξιά η λίστα των φίλων μας πάντα καταταγμένη με τον προηγούμενο τρόπο.

Ας μπούμε τώρα στα ενδότερα…

Ένα κύριο «ατού» της καινούρια έκδοσης του WLM είναι το παράθυρο συνομιλίας όπου είναι ενιαίο για όλους τους χρήστες με τους οποίους μιλάμε. Ο κάθε χρήστης έχει τη δικιά του καρτέλα (σαν έναν browser) και έτσι διευκολύνεται πολύ η συνομιλία με πολλά άτομα ταυτόχρονα!

Ένα επίσης πολύ σημαντικό πλεονέκτημα του καινούριου messenger είναι η δυνατότητα προσθήκης λογαριασμού από sites κοινωνικής δικτυώσεως όπως για παράδειγμα το Facebook. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, στην λίστα με τα νέα των φίλων μας, να υπάρχουν και τα νέα από τις ιστοσελίδες που έχουμε προσθέσει.


Μια άλλη καινούρια λειτουργία του προγράμματος είναι η προσθήκη εμβλήματος στο προφίλ του Windows Live.

Άλλα καινούρια χαρακτηριστικά είναι:

* Φρεσκαρισμένα emoticons και winks


* Περισσότερα scenes και σε wide αλλά και σε κανονική μορφή:

Περιμένουμε με ανυπομονησία την επίσημη ανακοίνωση από τη Microsoft για την δημοσίευση της καινούριας έκδοσης, η οποία ελπίζουμε να μην αργήσει πολύ!

Δυστύχημα με θύματα θεατές στη διάρκεια αγώνα αυτοκίνητου στις Αφίδνες VIDEO

Αυτοκίνητο μάρκας Mitsubishi που συμμετείχε σε αγώνα, σε πίστα στις Αφίδνες, στο 32ο χλμ της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, έχασε τον έλεγχο και έπεσε πάνω στους θεατές με αποτέλεσμα να τραυματίσει σοβαρά έναν πατέρα και τα δύο ανήλικα παιδιά του, ηλικίας 8 και 9 ετών.

Ο πατέρας διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Κρατικό Αθηνών, ενώ τα δυο παιδάκια στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Εκεί, το οκτάχρονο παιδί υπέκυψε στα τραύματά του λίγη ώρα αργότερα, παρά τις προσπάθειες των γιατρών.
Για τις συνθήκες του δυστυχήματος γίνεται ...........

έρευνα από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Αστυνομίας.

Η Εθνική Επιτροπή Αγώνων (ΕΘΕΑ), ως αρχή των μηχανοκίνητων σπορ στη χώρα μας, εξέφρασε τη βαθιά της λύπη για το τραγικό συμβάν, προσθέτοντας ότι ο αγώνας «έγινε με βάση τους ισχύοντες κανονισμούς και μέτρα ασφαλείας», καθώς και ότι «η εκδήλωση ήταν πλήρως ασφαλισμένη για κάθε κίνδυνο προς τρίτους».

«Όσον αφορά στον καταλογισμό των όποιων ευθυνών για τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος, η ΕΘΕΑ θα ερευνήσει ενδελεχώς τις αιτίες και θα προβεί στον καταλογισμό τους» προσθέτει η σχετική ανακοίνωση.

Πηγή: in.gr

Εμείς βρήκαμε το Video με το ατύχημα και σας το παρουσιάζουμε



Πέθανε ο Αλέκος Τζαννετάκος

Έφυγε από τη ζωή, σήμερα Κυριακή σε ηλικία 73 ετών ο Αλέκος Τζαννετάκος, ένας από τους πιο γνωστούς και αγαπημένους ηθοποιούς του παλιού, καλού, ελληνικού κινηματογράφου. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1937.

Σπούδασε στη Σχολή Θεάτρου Τέχνης Κάρολου Κουν και στην Ανωτέρα Σχολή Κινηματογράφου (Σταυράκου). Πρωτοεμφανίστηκε το 1957 σε ρόλους κλασσικού ρεπερτορίου, με το Περιφερειακό Θέατρο Θεσσαλονίκης του Κώστα Χατζίσκου, σε τουρνέ ανά την Ελλάδα. Αργότερα καθιερώθηκε ως πρωταγωνιστής στο θέατρο Μπουρνέλη στο πλευρό σπουδαίων κωμικών, όπως των Μακρή, Αυλωνίτη, Σταυρίδη, Βλαχοπούλου κ.ά.
Μια μεγάλη θεατρική του επιτυχία ήταν, "Ο τρελός του Λούνα ..........

Πάρκ", στην οποία είχε και την καλλιτεχνική διεύθυνση και η οποία έκανε περιοδεία σ' όλη την Αμερική.

Στον κινηματογράφο πρωτοεμφανίστηκε το 1957, στην ταινία Η αρπαγή της Περσεφόνης. Στη συνέχεια συνεργάστηκε με τη Φίνος Φιλμ, με την οποία γύρισε πολλές ταινίες και έγινε γνωστός στο πλατύ κοινό, με το ρόλο του "καρπαζοεισπράχτορα", που τον καθιέρωσε. Ενας μεγάλος αριθμός ταινιών του, ήταν σε σενάριο δικό του.

Στο μεταξύ, στο θέατρο υπηρέτησε για 12 χρόνια την επιθεώρηση και για άλλα 13 την πρόζα και την κωμωδία, συνεργαζόμενος με πολλούς θιάσους. Στις αρχές της δεκαετίας του '80, πήρε την απόφαση να αποχωρίσει από το θέατρο και ασχοληθεί με τη συγγραφή 170 σεναρίων που γυρίστηκαν βιντεοταινίες, με πρωταγωνιστή τον ίδιο. Αργότερα, απομακρύνθηκε εντελώς από κάθε καλλιτεχνική δραστηριότητα.

Ήταν πρωταθλητής μοτοσικλέτας και είχε κερδίσει δέκα κύπελλα σε ισάριθμους αγώνες.

Πηγή: Αθήνα 984

Αυτοκίνητο με τρεις επιβαίνοντες έπεσε στο λιμάνι της Πύλου

Αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα έπεσε στη θάλασσα, στο λιμάνι της Πύλου. Το περιστατικό συνέβη χθες Σάββατο, στις 11:50 το πρωί.

Στο σημείο έσπευσαν αμέσως στελέχη του Λιμενικού Σώματος, τα οποία διαπίστωσαν ότι στο όχημα επέβαιναν η 31χρονη αλλοδαπή οδηγός και τα δύο ανήλικα παιδιά της, που είχαν βγει στον προβλήτα με τη συνδρομή διερχόμενων πολιτών.

Οι τρεις επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο ..............

Υγείας Πύλου για την παροχή πρώτων βοηθειών, και αποχώρησαν. Το όχημα ανελκύστηκε με μέριμνα του ιδιοκτήτη του, χωρίς να προκληθεί ρύπανση.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Πύλου.

Τριήμερη πανελλαδική αποχή των δικηγόρων από 13 ώς 15 Απριλίου

Τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων αποφάσισε η συντονιστική επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, αντιδρώντας στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Οι δικηγόροι θα απέχουν από τα καθήκοντά τους στις 13, 14 και 15 Απριλίου, ημέρες συζήτησης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ..............

συντονιστικής επιτροπής, η «ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας στην πρόσφατη συνεδρίαση της 26.3.2010, αποφάσισε να προστατεύσει με κάθε τρόπο το θεσμικό ρόλο του δικηγόρου και των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, που συστηματικά αμφισβητείται και υπονομεύεται, με διοχετευόμενη παραπληροφόρηση, βλαπτική για το κύρος, την αξιοπρέπεια των δικηγόρων, ως συλλειτουργών της Δικαιοσύνης, ως επιστημόνων, ως ενεργών πολιτών, παραδίδοντας αν χρειασθεί τα κλειδιά των Συλλόγων, σε όσους επιθυμούν την μετατροπή, την αλλοίωση του δικηγορικού επαγγέλματος - λειτουργήματος, καθώς και την μετατροπή των Δικηγορικών Συλλόγων σε συνεταιρισμούς».

«Η Δικαιοσύνη, αντιμετωπίζεται διαχρονικά από την πολιτεία ως ο πτωχός συγγενής. Η αρνησιδικία οδηγεί, αν δεν έχει οδηγήσει, σε αναζήτηση λύσεων εκτός δικαστηρίων, μη νόμιμων. Αν επιθυμούν αυτή τη Δικαιοσύνη, εμείς δεν θα συμπράξουμε, ούτε θα τεθούμε απέναντι σε άλλες επαγγελματικές τάξεις» καταλήγει η ανακοίνωση.

Επαναστατικός Αγώνας. Συνελήφθησαν 6 άτομα.

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου ΕΛ.ΑΣ.

Σε συνέχεια της χθεσινής μας ενημέρωσης, ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

Με βάση τα στοιχεία, που προέκυψαν από τις μέχρι στιγμής έρευνες, έχουν συλληφθεί και θα παραπεμφθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα για συμμετοχή στη δραστηριότητα της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» οι εξής: ...........


► ΜΑΖΙΩΤΗΣ Νικόλαος του Αγαμέμνονα ετών 39.

► ΡΟΥΠΑ Παναγιώτα του Βίκτωρα ετών 41

► ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ Ευάγγελος του Κωνσταντίνου ετών 32

► ΚΟΡΤΕΣΗΣ Χριστόφορος του Γεωργίου ετών 31

► ΝΙΚΗΤΟΠΟΥΛΟΣ Σαράντος του Ευσταθίου ετών 32

► ΓΟΥΡΝΑΣ Κωνσταντίνος του Δημητρίου ετών 30

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός ευρημάτων, τα οποία εξετάζονται από τις αρμόδιες Υπηρεσίες.

Ενδεικτικά στην οικία των συλληφθέντων Νικόλαου ΜΑΖΙΩΤΗ και ΡΟΥΠΑ Παναγιώτας στα Καλύβια Αττικής βρέθηκε και κατασχέθηκε σκληρός δίσκος υπολογιστή με προκηρύξεις για προηγούμενες ενέργειες του «Επαναστατικού Αγώνα» και σχέδιο προκήρυξης για μελλοντική τρομοκρατική ενέργεια, όπως επίσης και χειρόγραφα κείμενα, δύο εκ των οποίων φέρονται να αποτελούν προσχέδια προκηρύξεων της ίδιας οργάνωσης.

Επιπλέον βρέθηκαν χειρόγραφα σχεδιαγράμματα χώρων για επικείμενες τρομοκρατικές ενέργειες.

Φωτογραφίες των συλληφθέντων θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Υπενθυμίζονται οι αριθμοί κλήσης 170, 1014 και 1964 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, στους οποίους οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα και με διασφάλιση του απορρήτου, για να παρέχουν πληροφορίες.

Για τυχόν νεότερες εξελίξεις θα σας κρατάμε ενήμερους.

Σας ευχαριστούμε πολύ.

Οι Φωτογραφίες των συλληφθέντων













Καλλικράτης: Τι προβλέπει το σχέδιο νόμου για την εκλογή περιφερειάρη και δημοτικών συμβούλων.

Χωρίς σταυρό περιφερειάρχης, αντιπεριφερειάρχες, ανά διαμέρισμα οι περιφερειακοί

ΜΙΚΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ

Δικαίωμα επιλογής από δύο κατηγορίες υποψηφίων θα έχουν οι πολίτες στους δήμους

Μικτό εκλογικό σύστημα για την εκλογή περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων προκρίνει η κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες στο κείμενο του νομοσχεδίου που όπως έχει γράψει η αυτοδιοίκηση gr πρόκειται να παρουσιαστεί σε πανηγυρική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στις 20 Απριλίου θα προτείνονται τα εξής:

- Όσον αφορά τους περιφερειακούς συμβούλους θα ..........

εκλέγονται από κάθε περιφερειακό διαμέρισμα (τις σημερινές νομαρχίες), αναλογικά με τον πληθυσμό του. Ωστόσο τόσο ο υποψήφιος περιφερειάρχης όσο και οι αντιπεριφερειάρχες, τα ονόματα των οποίων θα είναι γνωστά εκ των προτέρων δεν θα χρειάζονται σταυρό για την εκλογή τους. Με αυτό τον τρόπο το υπουργείο Εσωτερικών επιχειρεί να περιορίσει τη δύναμη των «μικρών πρωθυπουργών», καθώς αφενός οι αντιπεριφερειάρχες δεν θα επιλέγονται από τον περιφερειάρχη ανάμεσα από τους εκλεγμένους περιφερειακούς συμβούλους αλλά μέσα από συλλογικές διαδικασίες του κόμματός τους και αφετέρου θα έχουν και αυτοί σημαντικό μερίδιο στην νίκη του συνδυασμού, καθώς θα κατέρχονται ως ομάδα κατά τα πρότυπα των σημερινών υπερνομαρχιών.

Πάντως, ο περιφερειάρχης θα επιλέγει τις αρμοδιότητες αλλά και το διαμέρισμα του αντιπεριφερειάρχη του. Επιπλέον, το νομοσχέδιο προβλέπει ότι "το περιφερειακό συμβούλιο αποτελείται από σαράντα ένα (41) μέλη σε περιφέρειες με
πληθυσμό έως 300.000 κατοίκους, πενήντα ένα (51) μέλη σε περιφέρειες με πληθυσμό από 300.001 έως 800.000 κατοίκους, εβδομήντα ένα (71) μέλη σε περιφέρειες άνω των 800.000
κατοίκων. Το περιφερειακό συμβούλιο της περιφέρειας Αττικής αποτελείται από εκατόν ένα (101) μέλη. Το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποτελείται από πενήντα ένα (51)
μέλη". Να σημειωθεί ότι η Αττική, ο πληθυσμός της οποίας φθάνει σήμερα σχεδόν τα 5 εκ., θα κατατμηθεί σε εφτά διαμερίσματα: Τέσσερα η νομαρχία Αθήνας και από ένα ο Πειραιάς, η Ανατολική και η Δυτική Αττική.

- Μικτό, αλλά διαφορετικού τύπου, θα είναι και το σύστημα εκλογής των δημοτικών συμβούλων. Στην περίπτωση αυτή το υπουργείο Εσωτερικών προκρίνει την εξής λύση: "ο εκλογέας μπορεί να εκφράσει την προτίμησή του υπέρ ενός ή δύο ή τριών υποψηφίων της εκλογικής περιφέρειας στους καταλόγους της οποίας είναι γραμμένος και υπέρ ενός υποψηφίου σε μία από τις άλλες εκλογικές περιφέρειες του
οικείου δήμου. Στις μονοεδρικές, διεδρικές και τριεδρικές εκλογικές περιφέρειες ο εκλογέας μπορεί να εκφράσει την προτίμησή του μόνο υπέρ ενός υποψηφίου της εκλογικής περιφέρειας
στους καταλόγους της οποίας είναι γραμμένος και υπέρ ενός υποψηφίου σε μία από τις άλλες εκλογικές περιφέρειες του οικείου δήμου". Επιπλέον, στους δήμους, όπως ισχύει και σήμερα, σταυρό για την εκλογή του δεν θα χρειάζεται μόνο ο δήμαρχος, ο οποίος και θα επιλέγει τους αντιδημάρχους.

Παράλληλα ο πλειοψηφών συνδυασμός (ο οποίος σημειωτέον ότι θα εκλέγεται πλέον με 50%+1 και όχι 42%) τόσο στην περιφέρεια όσο και στο δήμο θα λαμβάνει τα 3/5 των συμβούλων.

Να σημειωθεί ότι οι παραπάνω ρυθμίσεις περιλαμβάνονται στο κείμενο του ογκώδους (400 σελίδων) μη οριστικοποιημένου προσχεδίου που στάλθηκε το Σάββατο σε ΕΝΑΕ και ΚΕΔΚΕ.

Πηγή: Αυτοδιοίκηση.gr

Πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού ΟΓΑ. Από αύριο Δευτέρα οι αιτήσεις. Διακαιούχοι και Δικαιολογητικά.

Από την Δευτέρα 12 Απριλίου μέχρι και την Παρασκευή, 14 Μαΐου, θα μπορούν 200.000 ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του ΟΓΑ να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής στα Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομών του Οργανισμού.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ, καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους, μπορούν να επωφεληθούν από τα Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομών της Αγροτικής Εστίας για να κάνουν διακοπές σε όλη την Ελλάδα.

Η διάρκεια ισχύος των προγραμμάτων του ..........

ΟΓΑ/ΛΑΕ είναι μέχρι 31/12/2010. Οι δικαιούχοι των προγραμμάτων, στους οποίους έχουν ήδη αποσταλεί ενημερωτικά φυλλάδια, θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στα ΚΕΠ όλης της χώρας.

Από το ίδιο ΚΕΠ ο δικαιούχος θα μπορέσει σε εύλογο χρόνο, να πληροφορηθεί σε ποιο πρόγραμμα θα συμμετάσχει και να παραλάβει τα σχετικά Δελτία συμμετοχής του (εκτός από τα Δελτία για το εκδρομικό-επιμορφωτικό ταξίδι στην Κύπρο και τα Δελτία 4ήμερων κρουαζιέρων, τα οποία θα αποσταλούν απευθείας από τον ΟΓΑ).

Δικαιούχοι των προγραμμάτων:

► Οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ

► Οι συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερήλικων

► Οι ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών (ασφαλιστικά ενήμεροι κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης)

► Τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους (σύζυγοι, παιδιά)

► Χήρες και ορφανά που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου ασφαλισμένου ή συνταξιούχου ΟΓΑ.

Δικαιολογητικά:

Για τη συμμετοχή στα προγράμματα οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν:

► Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας,

► Βιβλιάρια Υγείας ΟΓΑ θεωρημένα - σε ισχύ για το έτος 2010, (ατομικό και των προστατευόμενων μελών της οικογένειας του, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα της Αγροτικής Εστίας.

► Απόκομμα πληρωμής σύνταξης ή Απόκομμα καταβολής εισφορών ασφαλισμένου

► Τα άτομα που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου ασφαλισμένου ή συνταξιούχου του ΟΓΑ, θα πρέπει επιπλέον να προσκομίσουν την επιστολή που τους έχει αποστείλει ο ΟΓΑ.

Παραλαβή Δελτίων:

► Τα Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομικού Προγράμματος θα διανεμηθούν μέσω των ΚΕΠ προσκομίζοντας αντίγραφο της αίτησης συμμετοχής και την αστυνομική τους ταυτότητα

► Τα Δελτία της Κύπρου και των Κρουαζιέρων θα αποσταλούν με συστημένη επιστολή.

Τα Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομών της Αγροτικής Εστίας για το 2010 στα οποία μπορούν να συμμετάσχουν οι δικαιούχοι είναι:

1) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ:

Το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού περιλαμβάνει 8ήμερες διακοπές σε επιλεγμένα τουριστικά καταλύματα όλης της χώρας (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια/διαμερίσματα, επιπλωμένες κατοικίες και camping) και απευθύνεται σε 160.000 ασφαλισμένους και συνταξιούχους, καθώς και στα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους (σύζυγοι και παιδιά), που έχουν ασφαλίσει στον ΟΓΑ για περίθαλψη (χωρίς καμία οικονομική συμμετοχή του δικαιούχου ή με μικρή συμμετοχή ανάλογα της κατηγορίας του καταλύματος που θα επιλέξει ο δικαιούχους).

2) ΕΚΔΡΟΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

To εκδρομικό πρόγραμμα περιλαμβάνει 3ήμερες εκδρομές, οι οποίες διοργανώνονται από τουριστικά γραφεία συμβεβλημένα με τον ΟΓΑ και απευθύνεται σε 30.000 ασφαλισμένους και συνταξιούχους, καθώς και στα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους (σύζυγοι και παιδιά), που έχουν ασφαλίσει στον ΟΓΑ για περίθαλψη.

Επιδοτείται από τον ΟΓΑ με το ποσό των 130 ευρώ ανά άτομο. Το ποσό δε της οικονομικής συνεισφοράς του δικαιούχου ορίζεται κατ΄ανώτατο όριο στο ποσό των 20 ευρώ ανά άτομο και ανά εκδρομή.

3) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 4ΗΜΕΡΩΝ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΩΝ:

Το νέο πρόγραμμα περιλαμβάνει 4ήμερες κρουαζιέρες, με προορισμό νησιά και λιμάνια του Αιγαίου με όλα τα έξοδα πληρωμένα και με πλήρη διατροφή εντός του πλοίου.

Απευθύνεται σε 5.000 συνταξιούχους και ασφαλισμένους του ΟΓΑ, καθώς και στα έμμεσα ασφαλισμένα στον ΟΓΑ μέλη των οικογενειών τους (χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των δικαιούχων).

4) ΕΚΔΡΟΜΙΚΟ - ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ:

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 5νθήμερο ταξίδι στην Κύπρο σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4 ή 5 αστέρων, πρωινό και ημιδιατροφή, μεταφορά από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο προς Κύπρο και επιμορφωτικές επισκέψεις και περιηγήσεις στα ομορφότερα αξιοθέατα του νησιού (χωρίς καμία οικονομική συμμετοχή των δικαιούχων).

Απευθύνεται σε 5.000 αυτοτελώς απασχολούμενους αγρότες, ηλικίας 21-64 ετών, χωρίς δικαίωμα συμμετοχής των προστατευομένων μελών τους.

Μεσσηνίακες εφημερίδες της 11ης Απριλίου 2010

ele11.jpg (750 KB) 8arr11.jpg (209 KB)