ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟΨΕ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣKΕΥΗΣ, Λόγω έκτακτης βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης.

Σάββατο, 10 Απριλίου 2010

Νάντια Γιαννακοπούλου. Αλλαγές στη διαδικασία ενεργοποίησης δικαιωμάτων αγροτών

Σύμφωνα με πρόσφατες ανακοινώσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «η ενεργοποίηση των δικαιωμάτων των αγροτών στις κοινοτικές επιδοτήσεις θα ξεκινήσει φέτος από τις 15 Απριλίου, ενώ αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Μαΐου, ώστε από τα μέσα Οκτωβρίου να ξεκινήσει η καταβολή των επιδοτήσεων στους δικαιούχους».

Μεταξύ άλλων, ανακοινώθηκε ότι στη διαδικασία ενεργοποίησης των δικαιωμάτων θα προκύψουν αλλαγές. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι σε μια εβδομάδα θα ξεκινήσει η διαδικασία, δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη ενημέρωση στις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών όσον αφορά αυτές τις συγκεκριμένες αλλαγές που θα γίνουν στον τρόπο ενεργοποίησης.

Αξιοσημείωτο, βέβαια, είναι το γεγονός ότι για πρώτη ..........

φορά τα τελευταία χρόνια μπαίνουν σε τόσο στέρεες βάσεις, τόσο φιλόδοξες προβλέψεις για την έγκαιρη ολοκλήρωση της διαδικασίας και, συνεπώς, την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας αγροτικών αποζημιώσεων ώστε ο αγροτικός κόσμος να μην ασχολείται με τα αυτονόητα αλλά με την παραγωγή και το εμπόριο των προϊόντων του.

Έχοντας υπ’ όψιν ότι οι αγρότες πρέπει να προχωρήσουν στον προγραμματισμό - υπολογισμό των επιδοτήσεών τους, ώστε όντως να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία στις 15 Μαΐου, σύμφωνα με τις προθέσεις του Υπουργείου,

Ερωτάται η κ. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
1. Είναι δυνατή η έγκαιρη αποσαφήνιση των αλλαγών που σχεδιάζει το Υπουργείο;
2. Επαληθεύεται η μέχρι πρότινος δεδηλωμένη πρόθεση του Υπουργείου να μην επιβαρυνθούν με έξοδα ενεργοποίησης των δικαιωμάτων τους οι κατ’ επάγγελμα αγρότες;

Το πρόβλημα με το Γυμνάσιο Μερόπης έγινε ρεπορτάζ στην Μεσσηνιακή εφημερίδα «Θάρρος».

Στις 8 Απριλίου το blog Μερόπη Μεσσηνίας ανέδειξε με ανάρτηση του ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει με το Γυμνάσιο Μερόπης και την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στους χώρους Υγιεινής του σχολείου στο τμήμα το οποίο δεν λειτουργεί.

Εμείς το αναδημοσιεύσαμε το θέμα από το Blog της Μερόπης και σήμερα η Μεσσηνιακή εφημερίδα ......

«Θάρρος» ασχολήθηκε με το πρόβλημα που ανέδειξε το τοπικό Blog κάνοντας ρεπορτάζ και παίρνοντας απαντήσεις στο πρόβλημα αυτό.

Εμείς σαν Φιλιατρά Νews δίνουμε τα εύσημα στην Μεσσηνιακή εφημερίδα «Θάρρος» που παίρνει θέματα που αναδεικνύουν οι Μεσσήνιοι Bloggers και κάνουν ρεπορτάζ βοηθώντας και εκείνοι από την πλευρά τους την ανάδειξη των προβλημάτων και μέσω της εφημερίδας.
Μπράβο και πάλι Μπράβο στο «Θάρρος».

2η διακήρυξη για την ανάπλαση του Δημοτικού Σχολείου Βάλτας

Άγονος κρίθηκε ο πρώτος διαγωνισμός που έγινε για την ανάπλαση και επισκευή του Δημοτικού Σχολείου Βάλτας στις 9 Μαρτίου 2010. Κατόπιν αυτού ο Δήμος Γαργαλιάνων προκηρύσσει νέο διαγωνισμό για την επιλογή αναδόχου και τα κύρια σημεία της διακήρυξης έχουν ως εξής:

Ο Δήμαρχος του Δήμου Γαργαλιάνων διακηρύσσει την επιλογή αναδόχου, με ανοικτή διαδικασία, με το σύστημα προσφοράς με επιμέρους ποσοστά έκπτωσης κατά ομάδες τιμών σε συμπληρωμένο τιμολόγιο ομαδοποιημένων τιμών της υπηρεσίας και έλεγχο ομαλότητας άρθρο 6 του Ν. 3669/08 για την εκτέλεση του έργου «ΑΝΑΠΛΑΣΗ - ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΤΗΡΙΟΥ τ. ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΑΛΤΑΣ».

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι .........

61.680,00 ευρώ και η προσφορά που θα υποβληθεί θα αφορά στο σύνολο του έργου. Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί στα γραφεία του Δήμου Γαργαλιάνων (Β. Γεωργίου Β’ 37) την 27η του μηνός Απριλίου του έτους 2010 και ημέρα Τρίτη, ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής Διαγωνισμού. Ως ώρα λήξης κατάθεσης των προσφορών ορίζεται η 10 π.μ. Το έργο χρηματοδοτείται από Πιστώσεις του Δημοτικού Προϋπολογισμού 2010 και συγκεκριμένα από πιστώσεις του Προγράμματος ΣΑΤΑ.

Για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό πρέπει να κατατεθούν από κάθε διαγωνιζόμενο, εγγυητικές επιστολές, συνολικού ποσού 1.020 ευρώ (~2%) του προϋπολογισμού, χωρίς αναθεώρηση και ΦΠΑ. Ο χρόνος ισχύος της οικονομικής προσφοράς ορίζεται σε ΕΞΙ (6) ΜΗΝΕΣ από την ημερομηνία κατάθεσής της.
Η συνολική προθεσμία περαίωσης του έργου ορίζεται σε ΔΥΟ (2) ΜΗΝΕΣ για την ολοκλήρωση των εργασιών. Το σφραγισμένο έντυπο Οικονομικής Προσφοράς, το οποίο θα συμπληρώσουν οι διαγωνιζόμενοι, για την προσφορά τους, καθώς και τα τεύχη δημοπράτησης διατίθενται από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Γαργαλιάνων, οδός Βασιλέως Γεωργίου Β’ 37, Πληροφορίες Ηλίας Σκουτέρης τηλ. 2763 360228 και fax: 2763 360238.

Πηγή: Βάλτα Τριφυλίας

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 10ης Απριλίου 2010

ele10.jpg (769 KB) 8arr10.jpg (213 KB)Διέρρηξαν καφεπαντοπωλείο στην Μεταμόρφωση Μεσσηνίας.

Χρυσές δουλειές έκαναν άγνωστοι διαρρήκτες το ξημέρωμα στην Μεταμόρφωση .Τις μεταμεσονύχτιες ώρες εξουδετερώνοντας το σύστημα συναγερμού που διέθετε το συγκεκριμένο Καφεπαντοπωλείο παραβίασαν την κεντρική πόρτα του καταστήματος και …σήκωσαν κονσέρβες ,ρύζια , μακαρόνια πήραν κούτες γεμάτες τσιγάρα ,ποτά και αποχωρώντας πήραν μαζί τους και το …συρτάρι της ταμειακής μηχανής με όσες εισπράξεις περιείχε .

Ο καταστηματάρχης εκτιμά ότι το σύνολο της .........

ζημιάς που υπέστη υπερβαίνει τις 3.000 ευρώ από μια πρώτη εκτίμηση που έχει κάνει.
Ερευνες για τον εντοπισμό και σύλληψη των δραστών ενεργεί το Α/Τ Πύλου .

Πηγή: Μεταμόρφωση Μεσσηνίας

Παρασκευή, 9 Απριλίου 2010

Άγριος πόλεμος στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

UPDATE [ VIDEO ]

Μετά την διαφήμιση-πρόκληση της Vodafone δεν άργησαν να απαντήσουν και οι 2 άλλες εταιρείες.Η Wind απάντησε πρώτη καθώς η διαφήμιση της Vodafone σκοπίμως παραλείπει να αναφέρει την νέα Wind καρτοκινητή που προσφέρει καλύτερο πακέτο από αυτό της Vodafone. Η απάντηση της Wind ήρθε μέσω νέας διαφήμισης.

Από την άλλη η Cosmote πάντως απαντάει μέσω των δικαστηρίων με μηνύσεις για λόγους αθέμιτου ανταγωνισμού. Δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο η Cosmote αφού όσον αφορά το δικό της κομμάτι η διαφήμιση της Vodafone λέει την αλήθεια...

Το σίγουρο είναι ότι κερδισμένοι από αυτόν τον πόλεμο θα είναι .........

οι ίδιοι οι καταναλωτές και όποια εταιρεία κάνει τις πραγματικά καλύτερες προσφορές!...

Η συνέχεια στις τηλεοράσεις μας!..."ANAΓΩΣΤΗΣ

Πηγή: Τρωκτικό

ΣΧΟΛΙΟ
Δυο προτάσεις προς τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας.

α. Να υπάρχει ένα πακέτο σε κάθε εταιρία. ΠΧ Στην Cosmote η CosmoΚάρτα, στην Vodafone το Α la carte, στην Wind το Wind καρτοκινητή. Και εκεί να γίνεται το παιχνίδι.

β. Καλά θα έκανε η Cosmote αντί να κάνει μηνύσεις για δήθεν συκοφαντική δυσφήμιση, προς την Vodafone, να δώσει στους συνδρομητές της τις ίδιες υπηρεσίες ή και ακόμα καλύτερες και να τους βάλει όλους κάτω.

Ενίσχυση νέων αγροτών με 155 εκατ. ευρώ

Υπεγράφη η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) ρύθμισης για την ένταξη στο πρόγραμμα της «Εγκατάστασης Νέων Αγροτών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» 2007-2013 (ΠΑΑ) του συνόλου των 8.500 υποψηφίων που πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης στο Μέτρο, με την διάθεση πρόσθετων πιστώσεων ύψους 55 εκατ. ευρώ πέραν των αρχικά εγκεκριμένων 100 εκατ. ευρώ.
«Αποδεικνύουμε έμπρακτα τη βούληση μας να στηρίξουμε τους νέους αγρότες με τρόπο δίκαιο και αποτελεσματικό παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία και λαμβάνοντας υπόψη τους υφιστάμενους περιορισμούς στα δημόσια οικονομικά της χώρας. Οικοδομούμε σχέσεις εμπιστοσύνης με ...


τους νέους αγρότες και σε καμία περίπτωση δεν ακολουθούμε πρακτικές όπως της προηγούμενης κυβέρνησης χωρίς να έχει διασφαλιστεί η δυνατότητα διάθεσης των απαιτούμενων πόρων», δήλωσε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή.

Το ύψος ενίσχυσης των δικαιούχων προσδιορίζεται ως εξής:

Α/Α ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΣ ΥΨΟΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ

1.Περιοχή μόνιμης κατοικίας

Ορεινή 7.500

Μειονεκτική 5.000

Λοιπές Περιοχές 2.500

2. Προσανατολισμός παραγωγής της εκμετάλλευσης στη μελλοντική κατάσταση

Κτηνοτροφική 7.500

Φυτική 7.500

Μικτή -Μελισσοκομία 5.000

3. Επίπεδο εισοδήματος της εκμετάλλευσης στη μελλοντική κατάσταση > από το 120% του Εισοδήματος Αναφοράς: 5.000, 80% - 120% του Εισοδήματος Αναφοράς: 2.500.

ΥΨΟΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΟΡΗΓΗΘΕΙ - ΣΥΝΟΛΟ: Μέγιστο 20.000 - Ελάχιστο 10.000

Με την νέα ρύθμιση, το μέσο ύψος της οικονομικής ενίσχυσης που θα καταβληθεί στους δικαιούχους του Μέτρου διαμορφώνεται σε 17.500€ λαμβάνοντας υπόψη και τα αποτελέσματα των γνωμοδοτικών επιτροπών, σε επίπεδο δηλαδή υψηλότερο αυτού που ίσχυσε κατά την Γ΄ Προγραμματική Περίοδο (16.000€).

Επισημαίνεται ακόμη πως οι εγκεκριμένοι Νέοι Γεωργοί του Μέτρου απολαμβάνουν, πέραν της ενίσχυσης πρώτης εγκατάστασης, πρόσθετα δικαιώματα όπως προτεραιότητα επιλογής και υψηλότερα ποσοστά ενίσχυσης στο Μέτρο 121 των Σχεδίων Βελτίωσης, καθώς επίσης και σε άλλα μέτρα του ΠΑΑ. Επιπρόσθετα, τυγχάνουν πρόσθετων ωφελημάτων (επιδότηση επιτοκίου, επιστροφή ΦΠΑ κλπ.) και αποκτούν δικαίωμα πρόσβασης στο εθνικό απόθεμα για την καταβολή ενισχύσεων.

Στα παραπάνω ωφελήματα, διευκρινίζεται, δεν είχαν πρόσβαση οι επιλαχόντες του Μέτρου 112 (5.800 δικαιούχοι), παρά το γεγονός ότι πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης, ενώ με τη νέα ρύθμιση διασφαλίζεται η πρόσβαση του συνόλου των θετικά αξιολογημένων υποψηφίων σε αυτά.
NAFTEMPORIKI.GRΠανικός στον Δήμο Κυπαρισσίας από την δημοσίευση μας για το αίσχος στις τουαλέτες του ΟΣΕ.

Τελικά ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος. Και αυτό αποδείχτηκε για εκατομμυριοστή φορά καθώς η δημοσίευση μας στις 6 Απριλίου για το αίσχος στις τουαλέτες του ΟΣΕ Κυπαρισσίας έκανε κάποιους στο Δήμο να πανικοβληθούν και να αραδιάσουν ένα κάρο ψέματα μέσα από το τοπικό blog "Κυπαρισσιώτης".
Πάμε να διαβάσουμε τμήμα από την θέση πήρε ο Δήμος: .....

Σύμφωνα με την Δημοτική Αρχή για την κατάσταση που επικρατεί στις τουαλέτες που αποτελούν περιουσιακό στοιχείο του Οργανισμού έχει ήδη ενημερωθεί ο ΟΣΕ καθώς και ο εισαγγελέας, όπου όπως πληροφορηθήκαμε ο ΟΣΕ αδυνατεί προς το παρόν να επιλύσει το πρόβλημα....επειδή δεν έχει Διευθύνοντα Σύμβουλο προκειμένου να δοθούν οι κατάλληλες εντολές!!!
Η πρόταση που υπέβαλλε η Δημοτική αρχή αφορά ουσιαστικά άμεση ολοκληρωμένη παρέμβαση από το Δήμο με την εντολή του εισαγγελέα και την αδειοδότηση απο την πλευρά του ΟΣΕ - παρά το γεγονός ότι εκρεμεμεί το θέμα για να οριστεί διευθύνων σύμβουλος απο τη νέα κυβέρνηση- προκειμένου με δικά του έξοδα να επισκευαστούν και να καθαριστούν.


Τι λέτε ρε παιδιά.... Σε ποιούς τα λέτε ρε παιδιά.
ΣΤΟΝ ΟΣΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ. Παναγιώτης Θεοφανόπουλος ονομάζεται.

Πάμε να δούμε την πραγματική αλήθεια. Γιατί ότι λέμε εδώ το λέμε με στοιχεία και οχι λόγια του αέρα όπως κάποιοι άλλοι.
Στο ΦΕΚ ΤΕΥΧΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ Αριθμός 371 / 31 Αυγούστου 2009, (επί κυβέρνησης ΝΔ) [Κατεβάστε το από εδώ] στην σελίδα 2526 αναφέρει:Αυτό το όνομα του Κου Μαγουλά υπάρχει ακόμα στην ανενημέρωτη σελίδα του ΟΣΕ.

Ομως.
Σε δημοσίευμα της εφημερίδας "Δημοσιογραφικά" τεύχος 460 / 2 Μαρτίου 2010 και στην σελίδα 4 αναφέρεται ότι ο νέος πρόεδρος και φυσικά Διευθύνοντας Σύμβουλος του ΟΣΕ είναι ο κος Θεοφανόπουλος Παναγιώτης.

Δείτε και μόνοι σας κύριοι από τον Δήμο Κυπαρισσίας.Συνεπώς το επιχείρημα σας ότι ΔΗΘΕΝ ο ΟΣΕ αδυνατεί προς το παρόν να επιλύσει το πρόβλημα....επειδή δεν έχει Διευθύνοντα Σύμβουλο προκειμένου να δοθούν οι κατάλληλες εντολές, καταρρίπτεται και μάλιστα με τον χειρότερο τρόπο για εσάς.

Το ερώτημα είναι ΓΙΑΤΙ επιλέξατε την οδό του ψεύδους για να απαντήσετε στο θέμα.
Μας περνάτε για χάπατα κύριοι του Δήμου Κυπαρισσίας?????
ΓΙΑΤΙ εκθέτετε τον Δήμαρχο Κο Σαμαπζιώτη με τα παιδαριώδη ψέματα σας??? Νομίζατε ότι δεν ξέρουμε να ψάχνουμε ένα θέμα??
Νομίζατε ότι έτσι τυχαία γράψαμε αυτό το θέμα με την αισχρή κατάσταση στις τουαλέτες του ΟΣΕ Κυπαρισσίας????

Μπορείτε εσείς να Δημοσιοποιήσετε επίσημο έγγραφο του ΟΣΕ που να αναφέρει κάτι τέτοιο?? Οτι δηλαδή κωλύονται λόγω μη ύπαρξης προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου???
Δεν νομίζουμε ότι έχει διαβάθμιση ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟ....

Και ασφαλώς είμαστε διατεθημένοι να φιλοξενήσουμε την όποια άποψη σας.

Φιλιατρινός συνελήφθη για ληστεία σε βενζινάδικο στον Μελιγαλά.

Από αστυνομικούς του Μελιγαλά συνελήφθη 26χρονος Έλληνας, κάτοικος Φιλιατρών, ο οποίος λίγη ώρα νωρίτερα ενεργώντας από κοινού με άλλα δύο άτομα νεαρής ηλικίας, αφαίρεσαν από το συρτάρι γραφείου πρατηρίου υγρών καυσίμων στην περιοχή του δήμου Μελιγαλά, το χρηματικό ποσό των 650 ευρώ.

Οι δράστες επιβιβάστηκαν σε ΙΧΕ αυτοκίνητο και κατά τη διαφυγή τους έγιναν αντιληπτοί από υπάλληλο του καταστήματος, ο οποίος τους καταδίωξε.
Στην προσπάθειά τους να διαφύγουν εντός ........

της πόλης του Μελιγαλά, παραβίασαν πινακίδα STOP, προκάλεσαν τροχαίο ατύχημα και εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο στον τόπο του ατυχήματος. Ο ένας δράστης συνελήφθη με τη συνδρομή πολιτών, ενώ οι άλλοι δύο διέφυγαν πεζή και αναζητούνται.

Το χρηματικό ποσό κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον παθόντα, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Καλαμάτας.

Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μελιγαλά.

Αγρότης απο τα Φιλιατρά πήγε κατηγορούμενος γιατί... απασχολούσε λαθρομετανάστες.

Στο αυτόφορο οδηγήθηκε χθές ο Π.Π. αγρότης απο τα Φιλιατρά με την κατηγορία ότι απασχολούσε στο χωράφι του αλλοδαπούς εργάτες από την Σομαλία.
Ο Π.Π. καταδικάστηκε σε 3μηνη φυλάκιση με αναστολή ενω σε δυο αλλοδαπούς εργάτες επεβλήθη ποινή φυλάκισης 15 ημερών γιατι δεν διέθεταν τα απαραίτητα χαρτιά αλλα ούτε και άδεια εργασίας στην Ελλάδα.

Η καταδίκη προκάλεσε την έντονη αντίδραση του προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών, Αριστοτέλη Καναβού ο οποίος σε δηλώσεις του αντιτίθεται στην σύλληψη και καταδίκη τόσο του συναδέλφου του αγρότη όσο και των αλλοδαπών εργατών και τονίζει ότι οι αλλοδαποί εργάτες είναι απαραίτητοι για τη συνέχιση των καλλιεργητικών εργασιών.
Το πρόβλημα με τους αλλοδαπούς μετανάστες .........

φαίνεται να διχάζει την κοινωνία των Φιλιατρών δημιουργώντας δυο "στρατόπεδα". Τους αγρότες που τους θέλουν γιατί με αυτούς κάνουν την δουλειά τους στα χωράφια και παράγουν προϊόντα και από την άλλη την κοινωνία των Φιλιατρών όπου με ενοχλήσεις στην αστυνομία διαμαρτύρονται για την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη η οποία τείνει να ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Το θέμα πήρε χθες βράδυ διαστάσεις στο Δημοτικό συμβούλιο Φιλιατρών όπου αγρότες κατηγόρησαν την Δημοτική αρχή ότι υποκινεί την στάση που τηρεί η αστυνομία σχετικά με τους ελέγχους.
Αυτό κατηγόρησε ευθέως τον Δήμαρχο Φιλιατρών κο Άλκη Ξύγκα ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών Αριστοτέλης Καναβός κατηγορώντας την δημοτική αρχή ότι αυτή είναι που δεν θέλει στην πόλη τους μετανάστες και όχι η κοινωνία των Φιλιατρών.

Από την πλευρά τη αστυνομίας τονίζεται ότι ενεργεί σύμφωνα με τις διαμαρτυρίες κατοίκων των Φιλιατρών αλλά και θεσμικών παραγόντων της περιοχής οι οποίοι γίνονται αποδέκτες παραπόνων από πολίτες.

ΕΝΑΕ: επί τάπητος ο «Καλλικράτης» στις 15 Απριλίου.

Το σχέδιο «Καλλικράτης» πρόκειται να τεθεί επί τάπητος στη συνεδρίαση των νομαρχών όλης της χώρας την ερχόμενη Πέμπτη 15 Απριλίου 2010 και ώρα 12.00 το μεσημέρι, στα κεντρικά γραφεία της Ένωσης.

Να υπενθυμίσουμε ότι ήδη έχει αποφασιστεί η διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου στις 19 & 20 Απριλίου, όπου θα συζητηθεί η διαμόρφωση των τελικών θέσεων του β’ βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης ενόψει του «Καλλικράτη».Πυρκαγιά στον περιβάλλοντα χώρο της Παναγίας της Αγγελουδιότησας‏ στην Κυπαρισσία.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε χθες στις 3 το μεσημέρι στον περιβάλλοντα χώρο της Παναγίας της Αγγελουδιότησας στην επάνω πόλη της Κυπαρισσίας.

Όπως μας ενημέρωσαν περίοικοι ειδοποιήθηκε άμεσα η πυροσβεστική υπηρεσία όπου χάρις της έγκαιρη επέμβαση της αποτράπηκαν τα χειρότερα.

Είναι αλήθεια ότι σιγά σιγά μπαίνουμε στην θερινή περίοδο και οι κίνδυνοι πυρκαγιάς είναι αυξημένοι.
Καλό θα ήταν να προσέχουμε όλοι μας.Σύντομα θα επανενεργοποιηθεί το Public Hotspot του Δήμου Φιλιατρών

Εδώ και αρκετό καιρό το public hotspot του Δήμου Φιλιατρών παραμένει σε αδράνεια. Σήμα βγάζει, το σήμα λαμβάνεται απο τις wireless cards των laptop αλλά δυστυχώς μέχρι εκεί. Η σύνδεση με το δίκτυο είναι ανεπιτυχής.

Προ ημερών επικοινωνήσαμε με τον αρμόδιο φορέα .........

που διαχειρίζεται τα hotspots και ρωτήσαμε τι συμβαίνει με το hotspot του Δήμου Φιλιατρών. Τους περιγράψαμε το πρόβλημα και ζητήσαμε να ενημερωθούμε για το πρόβλημα.

Η απάντηση που λάβαμε από τον φορέα -τους ευχαριστούμε για την αμεσότητα- ήταν ότι στα Φιλιατρά και σε κάποια άλλα σημεία είχε λήξει η ADSL σύμβαση και αυτή την στιγμή ο φορέας είναι σε διαδικασία αγοράς και ενεργοποίησης συνδέσεων για τα σημεία που αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

Εμείς να ευχηθούμε να τελειώσει σύντομα η διαδικασία αυτή γιατί έρχεται καλοκαίρι και λίγο πολύ το public Hotspot θα φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο στους καλοκαιρινούς επισκέπτες της πόλης αλλά και σε εμπόρους και προμηθευτές, καθότι η τεχνολογία προχωρά και το διαδίκτυο πλέον μπαίνει παντού.
Αναμένουμε.....

Ηπιότερα τεκμήρια για τα ακίνητα έως 80 τμ, αποσύρεται η παρακράτηση φόρου 8%

Συνολικά, 23 αλλαγές έκανε στο φορολογικό νομοσχέδιο ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη στη Βουλή.

Μία από τις κυριότερες αλλαγές είναι η απόσυρση της διάταξης για την παρακράτηση φόρου 8% στις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, έπειτα από τις σφοδρές αντιδράσεις της επιχειρηματικής κοινότητας.

Όπως σημείωσε ο υπουργός, η κυβέρνηση κρίνει ........

ότι η κατάσταση στην αγορά θα επιβαρυνόταν υπέρμετρα, ενώ όπως είχε επισημάνει λίγο νωρίτερα η Ντόρα Μπακογιάννη, θα μπορούσε να γίνει η διασταύρωση στοιχείων για την αποκάλυψη πλαστών τιμολογίων, μέσω του ελέγχου ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Επίσης, υιοθετούνται χαμηλότερα τεκμήρια για τα ακίνητα έως 80 τμ, αυστηροποιούνται τα τεκμήρια για τα ακριβά αυτοκίνητα και τα ακίνητα άνω των 300 τμ, ενώ δεν θα φορολογείται η αποζημίωση για ηθική βλάβη.

Με τις αναδιατυπώσεις επέρχονται οι ακόλουθες αλλαγές:

1) Βελτιώνεται η ετήσια αντικειμενική δαπάνη για την κύρια κατοικία, έτσι ώστε το πρώτο κλιμάκιο μέχρι τα 80 πρώτα τ.μ. να είναι 30€ αντί 60€. Η ρύθμιση αυτή αποσκοπεί στην αποφυγή επιβάρυνσης των χαμηλών εισοδημάτων από το τεκμήριο της κατοικίας.

Αντίστοιχα προστίθεται κλιμάκιο για πάνω από τα 300τ.μ. κατοικίας (300€ ανά τ.μ.), προκειμένου τα τεκμήρια να προσεγγίζουν το πραγματικό εισόδημα όσων κατέχουν τέτοια κατοικία.

2) Αυξάνεται η αντικειμενική δαπάνη για τα μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα, με την προσθήκη κλιμακίων (για πάνω από 2.000 κυβικά και μέχρι 3.000 προστίθενται 500€ ανά 100 κ.ε. και για πάνω από 3.000 κ.ε. 700€ ανά 100 κ.ε.)

3) Δεν θα γίνεται παρακράτηση 8% στις επιχειρήσεις.

4) Αυξάνεται το ποσό της μείωσης του φόρου στα 3.000€ για τους διαζευγμένους και εν διαστάσει που καταβάλλουν διατροφή.

5) Αυξάνεται η έκπτωση από τον φόρο για όσους έχουν συνάψει ιδιωτική ασφάλιση από 1.000€ σε 1.200€ για τον άγαμο και σε 2.400€ για οικογένεια.

6) Η αντικειμενική δαπάνη που προκύπτει από τη φοίτηση τέκνων στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση προσδιορίζεται στο ποσό που πραγματικά καταβάλλει ο φορολογούμενος, όπως προκύπτει από τη σχετική απόδειξη παροχής υπηρεσιών.

7) Αποσυνδέεται από την αντικειμενική δαπάνη η χρήση μιας οικιακής βοηθού, προκειμένου να μην αποτελέσει η ρύθμιση κίνητρο για μαύρη εργασία και προκειμένου να μην δημιουργεί δυσλειτουργία στην πολιτική που πρόκειται να εφαρμόσει στον τομέα αυτό το υπουργείο Εργασίας.

8) Εξορθολογίζονται και γίνονται πιο αυστηρές οι ρυθμίσεις για την αντικειμενική δαπάνη σκαφών αναψυχής και αεροπλάνων. Λαμβάνεται ιδιαίτερη πρόνοια για τα ιστιοφόρα και για τα σκάφη παραδοσιακής ναυπηγικής.

9) Προκειμένου για συνταξιούχους που έχουν υπερβεί το 65ο έτος της ηλικίας, οι αντικειμενικές δαπάνες εφαρμόζονται μειωμένες κατά 30%.

10) Μειώνονται οι συντελεστές φορολόγησης των ναυτικών από 9% και 6% σε 6% και 3%.

11) Βελτιώνεται η ρύθμιση για τη φορολόγηση των ομόρρυθμων εταιρειών, προκειμένου να εμποδιστεί η καταστρατήγησή της με την αποφυγή φορολόγησης του ποσοστού των εταίρων στην κλίμακα.

12) Ορίζεται ότι και για τους μηχανικούς καθώς και για τα άλλα ελευθέρια επαγγέλματα που μπαίνουν στο λογιστικό προσδιορισμό, οι ζημιές μπορούν να μεταφέρονται και σε επόμενες χρήσεις, όταν προκύπτει αρνητικό εισόδημα (μέσα στα επόμενα 5 χρόνια).

13) Βελτιώνεται και ρυθμίζεται με κλίμακα η φορολόγηση των μπόνους στελεχών των τραπεζών, προκειμένου να μην επιβαρυνθούν χαμηλόβαθμα και μεσαία στελέχη υπέρμετρα.

14) Προσδιορίζεται σε ποσοστό επί της εργοστασιακής αξίας το εισόδημα που προστίθεται στα στελέχη εταιρειών από τη χρήση αυτοκινήτου που τους παραχωρεί η εταιρεία. Το ποσοστό αρχίζει από 15% για τα χαμηλότερης αξίας και φθάνει το 30% για τα ακριβά αυτοκίνητα.

15) Ορίζεται ότι δεν θίγονται οι διατάξεις για τις πολιτιστικές χορηγίες του Ν.3525/2007, τροποποιείται ωστόσο η σχετική διάταξη ώστε το ποσοστό του εισοδήματος που τυγχάνει απαλλαγής να μην υπερβαίνει το 10%.

16) Βελτιώνονται και αυστηροποιούνται οι διατάξεις για τις ενδοομιλικές συναλλαγές των άρθρων 39 και 39 Α του ΚΦΕ.

17) Οι βραχυχρόνιες χρηματιστηριακές συναλλαγές επί των κερδών των οποίων επιβάλλεται φορολόγηση ορίζεται από 3 μήνες στους 12 μήνες.

18) Βελτιώνεται νομοτεχνικά η διάταξη για τον ειδικό φόρο επί των πλοίων αναψυχής.

19) Προστίθενται διατάξεις προκειμένου να καταστεί δυνατή η άμεση επιβολή προστίμου από τα ελεγκτικά όργανα, όταν κατά τη διάρκεια ελέγχου διαπιστώνονται προφανείς παραβάσεις (για παράδειγμα μη έκδοση δελτίου παροχής υπηρεσιών ή απόδειξης), οι οποίες παραβάσεις λόγω της φύσης τους προκύπτουν από αντικειμενικά δεδομένα, η ακρόαση του φορολογούμενου δεν είναι απαραίτητη και το πρόστιμο που επιβάλλεται είναι δεδομένο ως προς το ύψος του.

Οι διατάξεις αυτές, θεωρείται, ότι θα λειτουργήσουν αποτρεπτικά στην φοροαποφυγή, λόγω της δυνατότητας άμεσης επιβολής προστίμου.

20) Ορίζεται ότι το ποσοστό του φόρου που καταβάλλεται, όταν ασκείται προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια, ανέρχεται σε 25% (από 10% σήμερα). Η ρύθμιση αυτή κρίνεται αναγκαία για λόγους δημοσίου συμφέροντος ενόψει της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας.

21) Εξαιρούνται από το φόρο πολυτελείας τα χρυσά κοσμήματα αξίας κάτω από 1.000€ ανά τεμάχιο, προκειμένου να διευκολυνθεί η εγχώρια βιοτεχνία στο χώρο αυτό.

22) Δεν γίνεται παρακράτηση 20% σε ελεύθερους επαγγελματίες για συναλλαγές ως 300 ευρώ.

23) Δεν θα φορολογείται η αποζημίωση για ηθική βλάβη.

Αναστέλλονται οι κρατικές επιχορηγήσεις προς τα Ιδρύματα των πρώην Πρωθυπουργών

Με απόφαση της Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννας Διαμαντοπούλου αναστέλλονται για το τρέχον έτος οι κρατικές επιχορηγήσεις προς τα Ιδρύματα των πρώην Πρωθυπουργών της χώρας.

Ενημερώνοντας σχετικά τις διοικήσεις των ...........

Ιδρυμάτων, η Υπουργός τονίζει σε επιστολή της πως «σήμερα, ο ελληνικός λαός υποβάλλεται σε σκληρές οικονομικές θυσίες» και η απόφαση αυτή πρέπει να γίνει αποδεκτή «όχι μόνον ως αναγκαία, αλλά και ως συμβατή προς τους σκοπούς των Ιδρυμάτων σας, ενέργεια».

Αποδέκτες της σχετικής επιστολής είναι:
Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ Κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ,
το Πνευματικό Ίδρυμα ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,
το Ίδρυμα ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ,
το Ίδρυμα ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,
το Ίδρυμα ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ και
το Ίδρυμα ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΗΜΙΤΗ.

Τροπολογία για τη διετή αναστολή αποπληρωμής όλων των δανείων επιχειρήσεων και επαγγελματιών στις πυρόπληκτες περιοχές.

Με πρωτοβουλία του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρη Κουσελά και μετά από συνεννόηση με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και τα υπόλοιπα Επιμελητήρια των πυρόπληκτων νομών, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κουσελάς, Γιάννης Κουτσούκος, Kώστας Σπηλιόπουλος, Κατερίνα Φαρμάκη και Αθανάσιος Παπαδόπουλος κατέθεσαν τροπολογία στο φορολογικό νομοσχέδιο, με την οποία αποσαφηνίζεται ότι στις διατάξεις της παρ. 7 άρθρου 2 του ν. 3816/2010 για τις ρυθμίσεις επιχειρηματικών δανείων εμπίπτουν και τα δάνεια που χορηγήθηκαν χωρίς εγγύηση του Δημοσίου σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες των πυρόπληκτων νομών κατά τις πυρκαγιές του 2007, βάσει της 36579/Β.1666/27.8.2007 (ΦΕΚ 1740 Β’) Απόφασης του Υπουργού Οικονομικών.

Το πλήρες κείμενο της τροπολογίας έχει ως εξής: .......

«Στην παράγραφο 7 του άρθρου 2 του ν. 3816/2010 (ΦΕΚ 6 Α’) η φράση «δυνάμει της με αριθμό 2/54310/0025/13.9.2007 Απόφασης του Υπουργού Οικονομικών (ΦΕΚ 1858 Β’)» αντικαθίσταται από τη φράση «δυνάμει των με αριθμό 36579/Β 1666/27.8.2007 (ΦΕΚ 1740 Β’) και 2/54310/0025/13.9.2007 (ΦΕΚ 1858 Β’) Αποφάσεων του Υπουργού Οικονομικών, όπως ισχύουν».

Η τροπολογία αποκαθιστά την ίση μεταχείριση ως προς τη διετή αναστολή στην αποπληρωμή των δανείων τους και για δανειολήπτες που παρείχαν οι ίδιοι εγγυήσεις στις Τράπεζες, χωρίς να περιμένουν την παροχή εγγυήσεων του Δημοσίου, ίση μεταχείριση που ναι μεν υπήρχε στο πνεύμα της διάταξης για τις ρυθμίσεις των δανείων, δεν διευκρινιζόταν όμως ότι αφορούσε και τα δάνεια αυτά, διότι δεν γινόταν ευθεία αναφορά στην αντίστοιχη Υπουργική Απόφαση.

Με την τροπολογία που κατέθεσαν οι βουλευτές διασφαλίζεται ότι όλες οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες των πυρόπληκτων νομών που ρύθμισαν τα δάνειά τους βάσει της προαναφερθείσας Υπουργικής Απόφασης μπορούν να ζητήσουν την επί διετία αναστολή της χρεωλυτικής αποπληρωμής του άληκτου κεφαλαίου του δανείου τους, με αντίστοιχη παράταση της συμβατικής του διάρκειας και καταβολή μόνο των τόκων για τη διετία της παράτασης.

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΡΟΠΗΣ - Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΛΗΨΗΣ‏

Η Μερόπη, έδρα του Δήμου Οιχαλίας, διαθέτει το μοναδικό Γυμνάσιο που από αυτό καλύπτονται οι εκπαιδευτικές ανάγκες όλων των χωριών του ομώνυμου Δήμου. Δυστυχώς όμως, η κατάντια του δεν μπορεί να περιγραφεί με λέξεις.
Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι αμείλικτες και για τις εικόνες αυτές θα πρέπει να ντρέπονται πολλοί.

Σήμερα, μπαίνοντας στους χώρους του πάλαι ποτέ .........

ένδοξου Γυμνασίου - ο καθένας μπορεί να μπει(!) - κρατώντας τη μύτη από τα περιττώματα των λαθρομεταναστών που το βρίσκουν ως κατάλυμα τις νύχτες και βγάζοντας βιαστικά μερικές φωτογραφίες, αναρωτηθήκαμε τα αυτονόητα: Αυτό είναι σχολείο; Εδώ ζουν το περισσότερο της μέρας τους τα παιδιά μας;

► Ο προϊστάμενος της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Σταματόπουλος έχει γνώση της κατάστασης; αν όχι, γιατί; αν ναι γιατί δεν ευαισθητοποιείται;
► Ο Γυμνασιάρχης κ. Χωρεμιώτης και ο σύλλογος διδασκόντων γιατί αδρανούν;
► Ο Δήμαρχος κ. Μανιάτης γιατί αδιαφορεί;

Τις φωτογραφίες τις αφιερώνουμε σε όλους τους υπεύθυνους αυτής της ΝΤΡΟΠΗΣ.ΔΕΙΤΕ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πηγή: Μερόπη Μεσσηνίας

ΤΖΟΚΕΡ: Κλήρωση 8/4 και η διαλογή

ΤΖΑΚ ΠΟΤ είχαμε για 13η συνεχόμενη φορά στην χθεσινή κλήρωση του Τζόκερ.
Έτσι το ποσό που μεταφέρεται στην επόμενη θα ξεπεράσει τα 11 εκατομμύρια ευρώ.

Οι τυχεροί αριθμοί του ΤΖΟΚΕΡ: ..........

5, 14, 25, 36, 37 ΤΖΟΚΕΡ: 2

Τα κέρδη:

ΚΑΝΕΝΑΣ τυχερός με 5+1 επιτυχίες => ΤΖΑΚ-ΠΟΤ

9 τυχεροί με 5 επιτυχίες κερδίζουν 114.553,46 Ευρώ

131 τυχεροί με 4+1 επιτυχίες κερδίζουν 2.500,00 ευρώ

2.275 τυχεροί με 4 επιτυχίες κερδίζουν 50,00 ευρώ

4.743 τυχεροί με 3+1 επιτυχίες κερδίζουν από 50,00 ευρώ.

104.463 τυχεροί με 3 επιτυχίες κερδίζουν από 2,00 ευρώ

70.888 τυχεροί με 2+1 επιτυχίες κερδίζουν από 2,00 ευρώ.

365.553 τυχεροί με 1+1 επιτυχίες κερδίζουν από 1,50 ευρώ

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 9ης Απριλίου 2010

Ele9.jpg (777 KB) 8arr09.jpg (209 KB) Foni9.jpg (296 KB) Logos8.jpg (669 KB)

O Μεσσηνιακός λόγος είναι εβδομαδιαία εφημερίδα. Κυκλοφορεί κάθε Πέμπτη.Πέμπτη, 8 Απριλίου 2010

Εως πότε θα στοιχιώνει το Νέο Λύκειο Φιλιατρών Κε Δράκο????

Εδω και πολλά χρόνια -αν δεν κάνω λάθος το 2004 ή 2005- έχει ξεκινήσει το χτίσιμο του νέου Λυκείου στα Φιλιατρά. Ενα λύκειο το οποίο θα ήταν κόσμημα για την πόλη σύμφωνα με τα σχέδια που είχαν δει τότε το φως της δημοσιότητας.

Ένα λύκειο που θα είχε όλες εκείνες τις προδιαγραφές ενός σύγχρονου κτηρίου, με αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, με αίθουσες υπολογιστών, αίθουσες εργαστηρίων κλπ κλπ.

Αρκετά χρόνια μετά το λύκειο είναι ακόμη με τον σκελετό του έχοντας πιάσει νυχτερίδες και αράχνες.

Στις 11 Δεκέμβρη του 2008, ο νομάρχης Μεσσηνίας .......

Κος Δημήτρης Δράκος, σε επίσκεψη που είχε κάνει στο Δημαρχείο Φιλιατρών για την σύσκεψη σχετικά με τις αγροτικές καλλιέργειες και τις επενδύσεις του αγροτικού τομέα είχε αναφερθεί με δηλώσεις του στο Λύκειο Φιλιατρών λέγοντας ότι η αποπεράτωση των εργασιών του Λυκείου Φιλιατρών, το οποίο -όπως έλεγε τότε- θα δημοπρατηθεί τους πρώτους μήνες του 2009, και είναι ύψους 2 εκατ. ευρώ.
Τόνιζε τότε ο κος Δράκος ότι πρόκειται για το 1ο έργο της ΝΑΜ που θα δημοπρατηθεί από το ΕΣΠΑ.

Απο τις 11 Δεκέμβρη του 2008, μέχρι και σήμερα 8 Απριλίου 2010 (δυο χρόνια και κάτι μήνες μετά) το λύκειο παραμένει στην ίδια κατάσταση. Ενας σκελετός και τίποτε άλλο.

Λέμε ψέματα κε Δράκο????
Είναι ψέματα οι δηλώσεις που κάνατε????? Δεν νομίζουμε. Γιατί πολύ απλά μπορείτε να ακούσετε και μόνος σας τι λέγατε ο ίδιος μέσα στο γραφείο του Δημάρχου Φιλιατρών Κου Άλκη Ξύγκα όταν κάνατε τις επίσημες ανακοινώσεις προς τους Δημοσιογράφους που βρίσκονταν εκεί παρόντες.
Θέλετε να ακούσετε τι λέγατε τότε?? Σας θυμίζω την ημερομηνία 11 Δεκεμβρίου 2008.

Ιδού και το τότε θέμα που είχαμε αναρτήσει μετά την επίσκεψη σας.

Πάμε να τον ακούσουμε τι έλεγε. Ξαναλέω στις 11 Δεκεμβρίου 2008.Τα συμπεράσματα συμπολίτες μου Φιλιατρινοί, ΔΙΚΑ ΣΑΣ.
Τελικά η φράση "Μαύρο στον Μαυρογιαλούρο" ίσως είναι η πιο διαχρονική έκφραση που θα μπορούσε να υπάρξει ποτέ.


Δέχτηκε απειλές ο Άλκης Ξύγκας για τους λαθρομετανάστες???

Απειλές δέχτηκε -σύμφωνα με πληροφορία που μεταδόθηκε απο το Ράδιο νίκη- ο δήμαρχος Φιλιατρών κος Άλκης Ξύγκας σχετικά με τους λαθρομετανάστες που υπάρχουν στα Φιλιατρά.
Οι "απειλές" αυτές έγιναν για τις ενέργειες που γίνονται απο φορείς σχετικά με το μεγάλο αυτό πρόβλημα που υπάρχει με τους λαθρομετανάστες.
Ένα θέμα που θα συζητηθεί απόψε στις 8 στο Δημοτικό συμβούλιο.
Αυτό μεταδόθηκε από το Ράδιο Νίκη στην εκπομπή "Χωρίς μάσκες" με τον Παναγιώτη Χριστοδούλου.
Μιλώντας στην εκπομπή ο Κος Ξύγκας δεν διέψευσε αλλά ούτε και επιβεβαίωσε την πληροφορία.

Ακούστε τι είπε ο κος Ξύγκας στο Ράδιο Νίκη.
11.000.000 € (!!!) κληρώνει το τζόκερ.

Το απίστευτο ποσό των 11.000.000 € μοιράζει το Τζόκερ, με τα πρακτορεία να έχουν πάρει φωτιά και πλήθος κόσμου να τρέχει να δοκιμάσει την τύχη του, με την ελπίδα ότι θα είναι ο τυχερός που σε λίγες ώρες θα έχει στα χέρια του το μαγικό δελτίο που θα τον βγάλει από την οικονομική κρίση.

Μετά από 12 συνεχόμενα Τζακ Ποτ, ο .........

ΟΠΑΠ μοιράζει αυτό το μυθικό πόσο.

Όλα ανοιχτά για παρακράτηση 8% και τεκμήρια

Υπό το βάρος των έντονων αντιδράσεων από όλους τους φορείς της αγοράς, στο οικονομικό επιτελείο ξανασκέφτονται το θέμα της επιβολής της παρακράτησης 8% στα τιμολόγια, που εκδίδουν οι εταιρίες παροχής υπηρεσιών. Οι ενδεχόμενες αλλαγές είχαν ήδη προαναγγελθεί από το τέλος της περασμένης εβδομάδας στη Βουλή από το Γιώργο Παπακωνσταντίνου, καθώς το θέμα είχε τεθεί και από βουλευτές.

Στο υπουργείο οικονομικών δεν έχουν ακόμα καταλήξει στην τελική ρύθμιση.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζεται: ........


► Είτε η πλήρης απόσυρση της διάταξης από το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου,

► Είτε η μείωση του συντελεστή παρακράτησης, με παράλληλη επιβολή του από την επόμενη χρονιά.

Παράλληλα, εξετάζονται και νέες αλλαγές στο καθεστώς των νέων τεκμηρίων. Οι ίδιες πληροφορίες μιλούν για ακόμα αυστηρότερα τεκμήρια στα ακίνητα πολλών τετραγωνικών και στα αυτοκίνητα υψηλού κυβισμού, με παράλληλη μείωση των τεκμηρίων στα μικρά ακίνητα, που είναι πρώτη κατοικία, και στα Ι.Χ. χαμηλού κυβισμού.

Συγκεκριμένα, οι προτεινόμενες μεταβολές αφορούν στα εξής:

► Μείωση έως 20% στα τεκμήρια για ακίνητα έως 100 ή 120 τετραγωνικά μέτρα, που χρησιμοποιούνται για πρώτη κατοικία.

► Μείωση έως 20% για τα αυτοκίνητα έως 1.200 κυβικά εκατοστά.

► Αύξηση από τα 200 στα 250 ΕΥΡΩ ανά τετραγωνικό μέτρο στα τεκμήρια των ακινήτων, που ξεπερνούν τα 300 τετραγωνικά μέτρα.

► Αύξηση των τεκμηρίων στα αυτοκίνητα, με κυβισμό που είναι πάνω από 1.800 κυβικά εκατοστά.

► Υπαγωγή στο καθεστώς των νέων τεκμηρίων των συνταξιούχων, που είναι άνω των 65 ετών και με εισοδηματικά κριτήρια.

► Στα δίδακτρα, εξετάζεται η επιβολή τεκμηρίου με βάση την πραγματική δαπάνη του φορολογούμενου και όχι οριζόντια, ανεξάρτητα από το ύψος των διδάκτρων, η ψαλίδα των οποίων είναι μεγάλη.

Οι τελικές (;) αποφάσεις θα ανακοινωθούν αύριο στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών, και το νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί την επόμενη Πέμπτη, 15 Απριλίου.

Σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατρών

Συνεδριάζει σήμερα 8 Απριλίου και ώρα 20.00 μ.μ. το δημοτικό συμβούλιο Φιλιατρών.

Την πρόσκληση υπογράφει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κος Κώστας Σαραντόπουλος και τα θέματα που θα συζητηθούν στην συνεδρίαση είναι: ......

1. Ψήφιση πιστώσεων προϋπολογισμού έτους 2010.
2. Αποζημίωση προέδρων και μελών των ΝΠΔΔ του Δήμου.
3. Ετήσια επιχορήγηση ΚΑΠΗ.
4. Ετήσια επιχορήγηση Ο.Α.& Ν.
5. Ετήσια επιχορήγηση Δημοτικού Παιδικού Σταθμού.
6. Έγκριση της υπ’ αριθμ. 7/2010 απόφασης Δ.Σ. Δημοτικού Παιδικού Σταθμού, περί «προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2010».
7. Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης χαμηλής ζώνης Δ. Φιλιατρών».
8. Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. του έργου «Ασφαλτόστρωση οδών».
9. Χορήγηση άδειας λειτουργίας κινητής καντίνας στη θέση Στόμιο.
10. Μετονομασία του Τοπικού Διαμερίσματος Χαλαζονίου (ως προς την ορθογραφία).
11. Έγκριση δαπάνης εορτασμού Αγίας Μαύρας.
12. Το μεταναστευτικό ζήτημα στην πόλη μας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Η συζήτηση θα μεταδοθεί ζωντανά από το ραδιόφωνο μέσω του Ράδιο Νίκη στους 96,4 αλλα και από το διαδίκτυο.

Μέσα από το Φιλιατρά news μπορείτε να ακούσετε την συνεδρίαση πατώντας επάνω δεξιά στο blog το εικονίδιο του Radio Nίκη.

Μπορείτε να ακούσετε την συνεδρίαση και απο την Φιλιατρά News toolbar μας.


Μεσσηνιακές εφημερίδες της 8ης Απριλίου 2010

ele8.jpg (749 KB) 8arr08.jpg (223 KB) foni8.jpg (417 KB) Logos8.jpg (669 KB)Τετάρτη, 7 Απριλίου 2010

Camel Trophy στο δρόμο Βάλτας - Φιλιατρών

Κύριοι Δήμαρχοι Γαργαλιάνων και Φιλιατρών, Κύριε Νομάρχη Μεσσηνίας ελπίζουμε να είστε υπερήφανοι για το έργο σας... Camel Trophy στα υψίπεδα της Βάλτας.

Συγνώμη αλλά στα Άγραφα έχουν καλύτερους δρόμους. Αν δεν μπορείτε να τον φτιάξετε τουλάχιστον ξηλώστε την άσφαλτο... σε χωματόδρομο καλύτερα θα πηγαίνουμε!
ΕΛΕΟΣ!!!


ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ VIDEO από το χάλι του Δρόμου.

DSC04061.jpg (240 KB) DSC04063.jpg (310 KB) DSC04065.jpg (451 KB)
Πηγή: Βάλτα Τριφυλίας

ΣΧΟΛΙΟ
Ο Χριστός και η Παναγία πως έχει γίνει ο Δρόμος. Κάποτε που ανέβαινα Βάλτα δεν ήταν έτσι. Ήταν βέβαια χάλια αλλά σε καμία περίπτωση δεν είχε αυτά τα χάλια.
Καλημέρα σας Κε Δράκο. Θα έρθετε να πάμε μια βόλτα στην Βάλτα από τα Φιλιατρά όμως... Όχι από τους Γραργαλιάνους...
Εξ όσων γνωρίζω στην Βάλτα σερβίρουν φοβερό ουζάκι με μεζέ.
Τι λέτε?? Θα έρθετε????


Νάντια Γιαννακοπούλου: «Οι θυσίες του ελληνικού λαού θα πιάσουν τόπο»

Ας σκεφτούμε λίγο πόσο απομονωμένη ήταν η θέση της χώρας απέναντι στους Ευρωπαίους εταίρους της πριν από 6 μήνες... Ας αναλογιστούμε την άποψη που είχε διαμορφωθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το «ελληνικό πρόβλημα»… Ας συλλογιστούμε τις κερδοσκοπικές επιθέσεις κατά της Ελλάδας και τη δριμύτητά τους, ώστε να επιφέρουν πλήγματα στο ευρώ…

Έξι μήνες μετά, η Ευρωπαϊκή Ένωση, στο σύνολό της, συζητάει για τη διαμόρφωση «ευρωπαϊκού μετώπου υπέρ της Ελλάδας». Το «ελληνικό πρόβλημα» της Ευρώπης έχει μετατραπεί σε «ευρωπαϊκό πρόβλημα διαφύλαξης της σταθερότητας του ευρώ» και με κοινή επιστολή των Μέρκελ, Σαρκοζί, Γιούνκερ και Παπανδρέου γίνεται λόγος για «Μηχανισμό Στήριξης της Ευρωζώνης» και συγκροτείται μέτωπο για τον έλεγχο των κερδοσκοπικών κινήσεων.

Ασφαλώς, αυτά δεν έγιναν ούτε εύκολα ούτε ..........

από μόνα τους… Έξι χρόνια αναξιόπιστης και αναποτελεσματικής πολιτικής δεν αναιρούνται ούτε με εξαγγελίες, ούτε με δηλώσεις πολιτικής βούλησης. Απαιτούνται αποφάσεις, καθημερινός αγώνας και θυσίες.

Ζητήθηκε, έτσι, από τον ελληνικό λαό να βάλει ακόμη μία φορά «πλάτη». Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ο ελληνικός λαός αποστόμωσαν όλους εκείνους που αμφισβητούσαν την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης και την ωριμότητα του ελληνικού λαού να βάλουν τάξη στα του οίκου τους. Βασική προϋπόθεση αποτέλεσε η συνειδητή απόφαση όλων μας ότι δεν θα πετάξουμε λευκή πετσέτα μπροστά στο πρόβλημα που κληρονομήσαμε, την ώρα που η προηγούμενη κυβέρνηση λιποτάχτησε ακριβώς για αυτό το πρόβλημα που δημιούργησε. Απαιτήθηκε σκληρή, καθημερινή διαπραγμάτευση και ατέλειωτα μίλια ταξιδιών σε πρωτεύουσες του κόσμου. Υπεράνω όλων, ωστόσο, απαιτήθηκε συνέπεια εκ μέρους της κυβέρνησης. Απαιτήθηκε η προάσπιση μιας ξεκάθαρης διαπραγματευτικής θέσης σε τέσσερις άξονες. Πρώτον, τη λήψη των απαραίτητων μέτρων εκ μέρους της κυβέρνησης. Δεύτερον, την ξεκάθαρη πρόθεση για ευρωπαϊκή λύση. Τρίτον, την επανεξέταση και επεξεργασία όλων των πιθανών επιλογών προκειμένου να διασφαλίσουμε τη σωτηρία της πατρίδας μας. Τέταρτον, μέσω της ξεκάθαρης στάσης μας να θέσουμε όλους τους ευρωπαίους προ των ευθυνών τους.

Ωστόσο, η μάχη δεν τελειώνει εδώ. Συνεχίζεται για την επίτευξη καλύτερης ανταπόκρισης των αγορών στις προσπάθειες της Ελλάδας. Για την ισχυροποίηση του μηχανισμού που θα διασφαλίζει την δυνατότητα μας να δανειστούμε αξιοπρεπώς, ώστε οι θυσίες του ελληνικού λαού να μη χαθούν σε ληστρικά επιτόκια. Αυτή είναι η πρώτη πράξη. Η δεύτερη είναι να γυρίσει το τιμόνι στην ανάπτυξη με φιλολαϊκό στίγμα και να διασφαλίσει ότι τα «χειρότερα είναι πίσω».

Σε αυτήν την προσπάθεια είναι επιτακτική, όσο ποτέ, η ανάγκη να αποδείξει και η Ευρώπη ότι αποτελεί τόσο οικονομική όσο και πολιτική Ένωση. Είναι ανάγκη να επιβεβαιώσει ότι οι ιδρυτικές αρχές της αλληλεγγύης και της κοινωνικής και πολιτικής συνοχής είναι επίκαιρες και κραταιές στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Σε διαφορετική περίπτωση, «γαία πυρί μειχθήτω».

ΣΧΟΛΙΟ
Αγαπητή Κα Γιαννακοπούλου.
Θα ήθελα να κανω μια μικρή τοποθέτηση στο θέμα. Τις θυσίες τις ζητάνε οι κυβερνήσεις ΜΟΝΟ από τον λαό. Τα μεγάλα λαμόγια, τραπεζίτες, εφοπλιστές, μεγαλοεπιχειρηματίες όπως Κόκκαλης Λαμπράκης και λοιποί είναι στο απειρόβλητο.
Εσείς Κα Γιαννακοπούλου το βλέπετε δίκαιο αυτό??????

Οι τράπεζες έχουν τον χρόνο κέρδη Δισεκατομυρίων. Που ειναι η φορολογία σε αυτούς???
Η Εκκλησία έχει τεράστια περιουσία να αγοράσει 7 φορές την Ελλάδα. Απο την Εκκλησία λενε ότι είναι φτωχοί και αντιδρούν στο 20% που είπε ο Πρωθυπουργός και ότι θα κατσουν να το συζητήσουν κλπ κλπ.

Πάρτε τα όλα από την Εκκλησία. Διαχωρίστε επιτέλους το κράτος από την Εκκλησία και να πληρώνονται μόνοι τους απο τα έσοδα τους τους μισθούς τους κλπ κλπ. Οχι να τα πληρώνει ο Ελληνικός λαός.
Ιδού τρόποι για περικοπές. Οχι αυξήσεις ΦΠΑ και ταυτόχρονα ψαλίδισμα σε δώρα, επιδόματα και άλλα στον απλό φορολογούμενο πολίτη των 800 και 1.000 ευρώ.
ΝΤΡΟΠΗ.

Μήνυμα αναγνώστη για τον Καλλικράτη.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ,

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ?

ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΒΟΟΥΝ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΔΗΜΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ ΝΕΣΤΟΡΑ & ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ.

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ? ΤΙ ΑΚΟΥΤΕ? ΤΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ?

ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΜΑΣ!

ΚΙΜΩΝΑΣ ΚΟΝΤΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΣΙΜΠΑΛΑΙΩΝ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ας περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις για τον Καλλικράτη καλύτερα. Πολλά λέγονται πολλά ακούγονται.... θα δούμε.
Από 15 Απριλίου η ενεργοποίηση δικαιωμάτων.

Από τις 15 Απριλίου θα ξεκινήσει εφέτος η ενεργοποίηση των δικαιωμάτων των αγροτών στις κοινοτικές επιδοτήσεις, σύμφωνα με δηλώσεις του Μεσσήνιου γενικού γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Γιώργου Κανελλόπουλου.
Για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων τους δεν πληρώσουν οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και οι συνταξιούχοι αγρότες, ενώ λιγότερα χρήματα, σε σχέση με άλλες χρονιές, θα καταβάλουν οι υπόλοιποι παραγωγοί.

Η διαδικασία της ενεργοποίησης αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ........

μέχρι τις 15 Μαΐου, ώστε από τα μέσα Οκτωβρίου να ξεκινήσει η καταβολή των επιδοτήσεων στους δικαιούχους, όπως σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΑ ο κ. Κανελλόπουλος.

Πηγή: Τσουκνίδα

Πολυτεκνικά επιδόματα ΟΓΑ. Απο χθες η καταβολή τους

Από χθές Τρίτη 6 έως και τις 15 Απριλίου ξεκίνησαν να καταβάλλονται από τον ΟΓΑ τα οικογενειακά πολυτεκνικά επιδόματα, σε 430.151 οικογένειες.
Εξάλλου από τις 12 Απριλίου μέχρι και τις 14 Μαίου θα μπορούν ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του ΟΓΑ να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού και εκδρομών.

Διακόσιες χιλιάδες ασφαλισμένοι (ασφαλιστικά ενήμεροι κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης) και συνταξιούχοι του ΟΓΑ καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους, μπορούν να επωφεληθούν από τα Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομών της Αγροτικής Εστίας για να κάνουν διακοπές σε όλη την Ελλάδα.

Η διάρκεια ισχύος των προγραμμάτων του ............

ΟΓΑ/ΛΑΕ είναι μέχρι 31-12-2010.

Οι δικαιούχοι των προγραμμάτων, στους οποίους έχουν ήδη αποσταλεί ενημερωτικά φυλλάδια, θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στα Κ.Ε.Π. όλης της χώρας.

Από το ίδιο Κ.Ε.Π. ο δικαιούχος θα μπορέσει σε εύλογο χρόνο, να πληροφορηθεί σε ποιο πρόγραμμα θα συμμετάσχει και να παραλάβει τα σχετικά Δελτία συμμετοχής του. (Εκτός από τα Δελτία για το εκδρομικό-επιμορφωτικό ταξίδι στην Κύπρο και τα Δελτία 4ήμερων κρουαζιέρων, τα οποία θα αποσταλούν απευθείας από τον ΟΓΑ).

Δικαιούχοι των προγραμμάτων:

► Οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ

► " Οι συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερήλικων

► " Οι ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών (ασφαλιστικά ενήμεροι κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης)

► " Τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους (σύζυγοι, παιδιά)

► " Χήρες και ορφανά που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου ασφαλισμένου ή συνταξιούχου ΟΓΑ.


Δικαιολογητικά:

Για τη συμμετοχή στα προγράμματα οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν:

► Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας,

► Βιβλιάρια Υγείας ΟΓΑ θεωρημένα - σε ισχύ για το έτος 2010, (ατομικό και των προστατευόμενων μελών της οικογένειας του, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα της Αγροτικής Εστίας.

► Απόκομμα πληρωμής σύνταξης ή Απόκομμα καταβολής εισφορών ασφαλισμένου

► Τα άτομα που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου ασφαλισμένου ή συνταξιούχου του ΟΓΑ, θα πρέπει επιπλέον να προσκομίσουν την επιστολή που τους έχει αποστείλει ο ΟΓΑ.

Παραλαβή Δελτίων:

► Τα Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομικού Προγράμματος θα διανεμηθούν μέσω των ΚΕΠ προσκομίζοντας αντίγραφο της αίτησης συμμετοχής και την αστυνομική τους ταυτότητα

► Τα Δελτία της Κύπρου και των Κρουαζιέρων θα αποσταλούν με συστημένη επιστολή.

Στις 11 Απριλίου γιορτάζουν στο Ραμοβούνι.

Πυρετώδεις είναι οι ετοιμασίες για την γιορτή στο Ραμοβούνι τόπο γέννησης του ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.
Αυτό ανακοίνωσε ο Νομάρχης Μεσσηνίας Κος Δημήτρης Δράκος σε σημερινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα ΜΜΕ του νομού.

Όπως τόνισε ο Κος Δράκος παρουσία της Δημάρχου Μελιγαλά Κας Αλειφέρη η φετινή γιορτή θα είναι ιδιαίτερα αναβαθμισμένη λόγω της συμμετοχής ζωντανής μουσικής, συγκροτημάτων λαϊκών και χορευτικών για να παίξουν παραδοσιακή μουσική.
Η Γιορτή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Απριλίου και ......

ώρα 10:30 το πρωί.
Όπως αναφέρθηκε απο τον Κο Δράκο, η οργανωτική επιμέλεια του Δήμου Μελιγαλά, αλλά και της ΝΑΜ, είναι εξόχως αναβαθμισμένη.
Θα υπάρχουν οι μαθητές οι οποίοι θα απαγγείλουν ποιήματα, ομιλητές, θεατρικά δρώμενα, δημοτική μουσική. Πάνω από όλα όμως, θα τελεστεί τρισάγιο και επιμνημόσυνη δέηση και θεωρούμε ότι η μαθητιώσα νεολαία, η Α/θμια και Β/θμια εκπαίδευση της περιοχής είναι επιβεβλημένο να παραστεί, όπως άλλωστε κάνει κάθε χρόνο σε αυτή την όμορφη, σημαντική γιορτή.

Σεμινάρια επιμόρφωσης τεχνικών ασφάλειας απο το Επιμελητήριο Μεσσηνίας.

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας οργανώνει ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ εργοδοτών για θέματα άσκησης καθηκόντων Τεχνικού Ασφαλείας στα πλαίσια της Υπουργικής απόφασης 4880/101/12-03-2010 (ΦΕΚ 340/Β΄/30-03-2010).

Η εγκύκλιος αυτή αφορά τα προγράμματα επιμόρφωσης εργοδοτών σε επιχειρήσεις Β΄ και Γ΄ κατηγορίας και διευκρινίζει τον τρόπο και τις διαδικασίες εφαρμογής των προβλεπόμενων στις παραπάνω αποφάσεις.

Για πληροφορίες και αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι ........

μπορούν να επικοινωνούν με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας στο τηλ: 27210 24174, υπεύθυνη προγράμματος κα. Ελένη Αναγνωστοπούλου.

ΚΑΦΚΑ Κορίνθου: 30 εργαζόμενοι για κανέναν ασθενή

Εδώ και πολλά χρόνια έχουμε συνηθίσει να παρακολουθούμε εγκαίνια έργων που είτε δεν ολοκληρώθηκαν είτε δεν παραδόθηκαν ποτέ.
Η zougla.gr αποκαλύπτει ένα άλλο σκάνδαλο για κέντρο αποθεραπείας που ολοκληρώθηκε, στελεχώθηκε αλλά ποτέ δεν λειτούργησε.

Το Κέντρο Αποθεραπείας Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης (ΚΑΦΚΑ) Κορίνθου από τον Ιούνιο του 2009 παραμένει «φάντασμα».
Όταν ολοκληρώθηκε, οι τοπικές εφημερίδες έγραψαν ...........

για ένα θεραπευτήριο-κόσμημα όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη. Τον Ιανουάριο του 2010, η υφυπουργός υγείας το εγκαινίασε και ουσιαστικά από τις 22 Ιανουαρίου άνοιξε τις πόρτες του, για να υποδεχθεί ασθενείς που θα προέρχονταν από εγκεφαλικά επεισόδια ή τροχαία ατυχήματα. Τέτοιοι ασθενείς δεν εισήχθησαν ή δεν επισκέφθηκαν ποτέ το κέντρο. Ο λόγος είναι πολύ απλός και «ελληνικότατος» και αφορά, όπως στις περισσότερες περιπτώσεις, στη γραφειοκρατία.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το κέντρο αποθεραπείας της Κορίνθου θα μπορούσε να λειτουργεί από τον προηγούμενο Ιούνιο αλλά αυτό δεν κατέστη εφικτό για πολλούς λόγους. Παρά το γεγονός ότι δεν λειτούργησε από τότε, 30 άνθρωποι προσελήφθησαν χωρίς επί της ουσίας να κάνουν κάτι. Τον Αύγουστο του 2009, παραιτήθηκε ο φυσίατρος του κέντρου, ο μοναδικός γιατρός δηλαδή που θα μπορούσε να εγκρίνει και να υπογράψει την εισαγωγή ενός ασθενή. Από τον Αύγουστο μπήκαμε στην προεκλογική περίοδο, οπότε πάγωσε κάθε μετακίνηση ή πρόσληψη, μετά είχαμε το εύλογο χρονικό διάστημα προσαρμογής της νέας κυβέρνησης, έπειτα η κυβέρνηση έπρεπε να επιλέξει νέους διοικητές νοσοκομείων, μόλις σήμερα αντικαταστάθηκε ο παλαιός διοικητής και, ενώ έχουν περάσει σχεδόν τρεις μήνες από τα εγκαίνια, ασθενής δεν έχει πατήσει το πόδι του στο εν λόγω κέντρο.

Κάποιοι από τους 30 εργαζομένους ήδη προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε άλλα δημόσια νοσοκομεία της περιοχής και τα 45 κρεβάτια που διατίθενται παραμένουν κενά. Βρήκαμε τον απερχόμενο διοικητή Στέλιο Παπαδόγιαννη στην έξοδό του από το Υπουργείο Υγείας, τη στιγμή που υπέβαλε την παραίτησή του. Μας είπε ότι το κέντρο, πλήρως στελεχωμένο, θα μπορούσε να εξυπηρετήσει τουλάχιστον 100 ασθενείς ημερησίως, αλλά κάτι τέτοιο έως σήμερα δεν είναι δυνατό.

Ως εκ τούτου, καταλήξαμε στη θέα ενός υπερσύγχρονου κτιρίου που εν μέρει πλήρωσε και ο Έλληνας φορολογούμενος, μια και είναι συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στο οποίο μπαινοβγαίνουν οι εργαζόμενοι που δεν είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν κανέναν, διότι ένας ολόκληρος κρατικός μηχανισμός δεν «δύναται» να αναπληρώσει τη θέση ενός φυσιάτρου για να υπογράφει τις εισαγωγές.

Πηγή: Zougla.gr

Ημιυπαίθριοι: Κλιμακωτά πρόστιμα με συντελεστές από 5-15%.

Τα βασικά σημεία του σχεδίου νόμου για τους ημιυπαίθριους έδωσε στη δημοσιότητα το αρμόδιο υπουργείο, μετά το τέλος του Υπουργικού Συμβουλίου όπου λήφθηκαν οι τελικές αποφάσεις για το θέμα.

Το νομοσχέδιο προβλέπει κλιμακωτά πρόστιμα με συντελεστή από 5% εώς 15% επί της τιμής ζώνης αναλόγως του εμβαδού, της χρήσης του χώρου, αν βρίσκεται εντός ή εκτός σχεδίου πόλεως.

Το «ειδικό πρόστιμο διατήρησης και πράσινης χρήσης» ........

όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ, κατατίθεται στο Ειδικό Ταμείο Εφαρμογής Ρυθμιστικών και Πολεοδομικών Σχεδίων (ΕΤΕΡΠΣ), τηρείται σε ειδικό λογαριασμό που ονομάζεται «Ταμείο Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» και διατίθεται αποκλειστικά για την εξισορρόπηση του ελλείμματος γης, καθώς και για προγράμματα και δράσεις περιβαλλοντικής και πολεοδομικής αποκατάστασης, εντός του πρωτοβαθμίου ΟΤΑ στη διοικητική περιφέρεια του οποίου βρίσκονται οι χώροι που δηλώνονται.

Η ρύθμιση που παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο η υπουργός Τίνα Μπιρμπίλη για τη διατήρηση των πολεοδομικών αυθαιρεσιών προβλέπει διαφορετικό συντελεστή υπολογισμού του προστίμου ανάλογα με το είδος της νέας χρήσης, το μέγεθος του χώρου που άλλαξε χρήση και αν αυτός βρίσκεται εντός ή εκτός σχεδίου πόλεως.

Χωρίς βιζα για Αμερική. Τι πρέπει να κανετε αν ταξιδευετε προς Αμερική ΗΠΑ

Μη-Μεταναστευτική Βίζα. Η Ελλάδα και το Visa Waiver Program

Η Αμερικανίδα υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας κυρία Τζάνετ Ναπολιτάνο ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα εντάσσεται στο Πρόγραμμα Απαλλαγής από Βίζα, από την 5η Απριλίου 2010.
Όλοι οι αιτούντες για μη-μεταναστευτική βίζα πρέπει να συμπληρώνουν το νέο ηλεκτρονικό έντυπο αίτησης για βίζα DS-156 ΕΔΩ.
Μη ηλεκτρονικά συμπληρωμένες αιτήσεις DS-156 (δακτυλογραφημένες ή χειρόγραφες) δεν γίνονται δεκτές.

Η έκδοση μη-μεταναστευτικής βίζας είναι .............

απαραίτητη για όλα τα άτομα που ταξιδεύουν στις ΗΠΑ εκτός από τους ταξιδιώτες που είναι υπήκοοι των 36 χωρών που συμπεριλαμβάνονται στο Πρόγραμμα Απαλλαγής από Βίζα και έχουν μηχανογραφημένα διαβατήρια.

Εάν το διαβατήριο έχει λήξει αλλά περιέχει μία εν ισχύ βίζα, μπορείτε να ταξιδέψετε με τα δύο διαβατήρια – το ληγμένο διαβατήριο σας που περιέχει την ισχύουσα βίζα και το εν ισχύ διαβατήριο σας. Παρακαλούμε διασφαλίστε ότι ο τρόπος γραφής του ονοματεπωνύμου σας και της ημερομηνίας γεννησής σας είναι πανομοιότυπη στο παλαιό και καινούργιο διαβατήριο. Εάν υπάρχει έστω και η παραμικρή διαφορά, θα πρέπει να καταθέσετε εκ νέου αίτηση για βίζα ώστε αυτή να τοποθετηθεί στο καινούργιο σας διαβατήριο.

Όσοι επιθυμούν να καταθέσουν αίτηση για βίζα ή χρειάζονται πληροφορίες σχετικά με την έκδοση βίζας μπορούν είτε να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της Αμερικανικής Πρεσβείας, στέλνοντας μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση, athensconsul@state.gov, ή να τηλεφωνούν στους παρακάτω αριθμούς:

Το τηλεφωνικό κέντρο που εξυπηρετεί τους πελάτες για μη-μεταναστευτικές βίζες θα δέχεται τηλεφωνήματα από τις 8:00 π.μ. μέχρι τις 8:00 μ.μ. καθημερινά εκτός Ελληνικών αργιών. Τα τηλεφωνήματα θα έχουν μια μικρή χρέωση αλλά το κέντρο εγγυάται ότι θα απαντά κάθε τηλεφώνημα το αργότερο στο τρίτο κτύπημα. Η χρεώση είναι 1,19 ευρώ το λεπτό για τηλεφωνήματα από σταθερά τηλέφωνα και 1,52 ευρώ το λεπτό από κινητά.

Μόνο από σταθερό τηλέφωνo OTE: 90-11-230-730

΄Εαν δεν έχετε σταθερό τηλέφωνο ΟΤΕ αλλά χρησιμοποιείτε άλλον πάροχο δεν θα μπορείτε να επικοινωνήσετε με το 90-11-230-730.

Από κινητό τηλέφωνo:

COSMOTE: 901-200-6313
VODAFONE: 901-694-6313
WIND: 901-160-6313

Άτομα με Διπλή Υπηκοότητα

Ατομα που έχουν διπλή υπηκοότητα (δηλαδή, άτομα που έχουν Αμερικανική υπηκοότητα και μία επιπλέον υπηκοότητα, όπως π.χ. και Ελληνική) ΠΡΕΠΕΙ να εισέλθουν στις Ηνωμένες Πολιτείες με Αμερικανικό Διαβατήριο. Εάν είστε Αμερικανός υπήκοος ή αν νομίζετε ότι θα μπορούσατε να είστε, επικοινωνείστε με το τμήμα Αμερικανικών Διαβατηρίων στο 210 720 2494 ώστε να εκδώσετε ή να ανανεώσετε το διαβατήριο σας.

Τα Παιδιά Αμερικανών Πολίτων

Εάν εσείς ή ο/η σύζυγός σας είστε Αμερικανός υπήκοος, και κάνετε αίτηση για βίζα Αμερικής για το παιδί σας που έχει Ελληνικό διαβατήριο, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το γραφείο εξυπηρέτησης Αμερικανών διαβατηρίων του Προξενείου πριν το ραντεβού που έχετε για την βίζα ώστε να διευκρινισθεί εάν το παιδί πληροί τις προυποθέσεις για να πάρει Αμερικανική υπηκοότητα. Δεν θα εκδοθεί βίζα για άτομο που δικαιούται Αμερικανικής υπηκοότητας, ή που εκκρεμεί υπόθεση για Αμερικανική υπηκοότητα. Για περισσότερες πληροφορίες, ή για προγραμματίσετε ένα ραντεβού για να καθορίσετε εάν το παιδί σας πληροί τις προυποθέσεις για Αμερικανική υπηκοότητα, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το 210-720-2494. Μπορείτε επίσης να κάντε κλικ εδώ, για να δείτε στην ιστοσελίδα της Πρεσβείας τις «Απογραφές Γεννήσεων Εξωτερικού – Reports of Birth Abroad» κάτω από το US Citizens Services Section για περισσότερες πληροφορίες.

Το Αμερικανικό Προξενείο βρίσκεται στο καινούργιο κτίριο της Πρεσβείας. Για να επισκεφθείτε το τμήμα για τις Βίζες παρακαλούμε χρησιμοποιείστε την είσοδο που βρίσκεται στην οδό Κόκκαλη κοντά στις οδούς Δεινοκράτους και Ευζώνων.

Τo τμήμα για τις Μη-Μεταναστευτικές βίζες θα παραμένει κλειστό τη τελευταία Τετάρτη κάθε μήνα.

Πηγή: News24