Σάββατο, 3 Απριλίου 2010

Από το Φιλιατρά News ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.

Με ειδική κυβερνητική πτήση το απόγευμα του Μ. Σαββάτου το Αγιο Φως στην Ελλάδα

ΜΕ ΤΙΜΕΣ ΑΡΧΗΓΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ Η ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ

Με ειδική κυβερνητική πτήση, θα μεταφερθεί το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου από τα Ιεροσόλυμα -μέσω Τελ Αβίβ- στην Αθήνα το Αγιο Φως. Κατά την άφιξη του στο Διεθνές Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» θα αποδοθούν τιμές αρχηγού κράτους.

Το αεροσκάφος θα προσγειωθεί περίπου στις 18:30 και θα ακολουθήσει τελετή υποδοχής.

Η συγκέντρωση όσων πιστών επιθυμούν θα ..........

γίνει έξω από την Πύλη 9 όπου και από ειδικό χώρο, θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν την τελετή.

Με άλλες πτήσεις της Aegean Airlines, της Olympic Air, καθώς και με αεροσκάφη τύπου C 130 και ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας, το Aγιο Φως θα ταξιδέψει και στο πιο απόμακρο χωριό της Ελλάδας.

Το Λάθος!

Γράφει ο Ευγένιος Ανδρικόπουλος

Είναι λάθος να αναδιαρθρώνεις κατά τέτοιο τρόπο την οικονομία ώστε οι ελάχιστοι πλούσιοι να έσονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι;

Είναι λάθος να μεταλαμπαδεύει ο ένας στον άλλον την συγκεκριμένη πολιτική σκυτάλη παρά την μαθηματική βεβαιότητα πως στην άκρη μαζί με το νήμα θα κοπεί στα δύο και η ζωή χιλιάδων ανθρώπων;

Είναι λάθος να ρίχνεις τους ανθρώπους στην ..........

θάλασσα των καρχαριών για να σώσεις το πλοίο;

Είναι λάθος να έχεις δακτυλο-δείξει προεκλογικά τ’ αστέρια στον λαό την στιγμή που του πριόνιζες την σκάλα ανόδου του σε αυτά;

Είναι λάθος να καλείς τους .......Ευρωπαϊκούς (ΕΚΤ Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ) και Υπερατλαντικούς (Goldman Sachs) λύκους φυλάξουν και να θρέψουν το κοπάδι σου;

Ήταν λάθος επί δεκαετίες εσύ και οι άλλοι οι (όχι απαραίτητα κομματικά αλλά πολιτικά) συν εσέ να εκποιείτε στο πλαστό όνομα των ιδιωτικών επενδύσεων θέσεις εργασίας, παραδίδοντας την δημόσια περιουσία βορά στα εθνικά και διεθνή λαμόγια;

Είναι λάθος να συνδιαλέγεσαι με την γείτονα χώρα όταν διαχρονικά δια του καθεστώτος της αυτή σου κραδαίνει την δαμόκλεια σπάθη ενός casus belli;

Θα εκληφθεί ως λάθος η σύσταση μιας σειράς εξεταστικών επιτροπών για την διερεύνηση των πολιτικών λαθροκυνηγών τα ίχνη των οποίων έχουν από καιρού σβηστεί επί του πεδίου (και όχι μόνον του βαταοπεδίου) διακίνησής τους;

Ήταν λάθος οι επικλήσεις στον σοσιαλισμό όταν την ίδια στιγμή πληρώνεις τα ψηφοδέλτιά σου με φυσικά πρόσωπα δουλικά του νεοφιλελευθερισμού;

Αν ήταν λάθος τότε ναι στοιχειοθετείς το δικαίωμά σου στην συγνώμη δια μέσου της οποίας και αφού έχεις εξαγνιστεί μπορείς άνετα να το επαναλάβεις. Έτσι κι αλλιώς και τούτος ο λαός επιρρεπής στο λάθος είναι..

Καλή «Ανάσταση» !

Ευγένιος Ανδρικόπουλος

Προς τον Ευγένιο Ανδρικόπουλο.

Ευγένιε, σου εύχομαι κι εσένα Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα. Όπου και αν είσαι, όπου και αν πας.
Μακάρι να κατέβαινες στην γενέτειρα σου τα Φιλιατρά για ανάσταση όπως έκανες παιδάκι....


Μεγάλο Σάββατο - Η ανάσταση του Κυρίου

Το Μεγάλο Σάββατο είναι η τελευταία ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας και της Μεγάλης Σαρακοστής. Αφιερωμένη από την Εκκλησία μας στην κάθοδο του Ιησού στον Άδη. Ενώ το σώμα του Ιησού βρίσκεται στον τάφο, η ψυχή του κατέβηκε προσωρινά στον Άδη για να μεταφέρει στους νεκρούς τον Λόγο Του.

Εντωμεταξύ οι Αρχιερείς με την άδεια του Πιλάτου, εγκαθιστούν φρουρά έξω από το μνήμα του Χριστού. Αυτό το έκαναν για να μην μπορέσουν οι μαθητές Του, να κλέψουν το σώμα Του και να διαδώσουν ότι αναστήθηκε.
Είχαν οι Αρχιερείς αυτόν τον φόβο επειδή την ανάσταση Του, είχε προαναγγείλει ο Ιησούς ενόσω ήταν εν ζωή.
Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, στις εκκλησίες μας, τελείται η Θεία Λειτουργία της Πρώτης Ανάστασης.
Ονομάζεται έτσι, γιατί σε κάποιο σημείο της, ο Ιερέας προαναγγέλλει την Ανάσταση του Κυρίου, λέγοντας:
«Ανάστα ο Θεός κρίνων την γην…». Ίσως η ύπαρξη αυτής ........

της προαναγγελλίας, να είναι ο λόγος που το πένθος των πιστών την ημέρα αυτή είναι μικρότερο σε σχέση με αυτό της Μεγάλης Παρασκευής.

Στα Ιεροσόλυμα, η τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός και της Ανάστασης του Κυρίου, γίνονται το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου. Στην Ελλάδα η Θεία Λειτουργία της Αναστάσεως γίνεται το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου. Κατά την διάρκεια της Λειτουργίας, στις 12 ακριβώς τα μεσάνυχτα, σβήνουν τα φώτα της εκκλησίας και ο ιερέας προβάλει στην Ωραία Πύλη, κρατώντας σε κάθε χέρι από μία δεσμίδα τριάντα τριών κεριών με το Άγιο Φως, και ψάλλοντας το «Δεύτε λάβετε Φως…».
Στην συνέχεια ιερείς, ψάλτες και πιστοί βγαίνουν στο περίβολο της εκκλησίας όπου γίνεται η ανάγνωση του Ευαγγελίου της Αναστάσεως και ψάλλεται το «Χριστός Ανέστη εκ νεκρών θανάτω θάνατον πατήσας και τοις εν τοις μνήμασι, ζωήν χαρισάμενος».

Οι πιστοί μετά το τέλος της λειτουργίας μεταφέρουν το Άγιο Φως στα σπίτια τους και το έθιμο θέλει να το φυλάνε να μην σβήσει για σαράντα ημέρες. Το Μεγάλο Σάββατο, όπως και η Μεγάλη Παρασκευή, είναι ημέρα αυστηρής νηστείας, με το λάδι να ανήκει στις απαγορευμένες τροφές.
Όσοι δεν έχουν φτιάξει κουλούρια ή τσουρέκια και δεν έχουν βάψει κόκκινα αυγά την Μεγάλη Πέμπτη, το Μεγάλο Σάββατο έχουν την τελευταία τους ευκαιρία να το πράξουν. Οι ετοιμασίες των νοικοκυριών για το Πάσχα έχουν φτάσει στο τέλος τους.

Το μόνο που απομένει είναι η κατασκευή της μαγειρίτσας που θα φαγωθεί μετά την ανάσταση καθώς και η προετοιμασία της ψησταριάς και της σούβλας για το αρνί ή το κατσίκι που θα φαγωθεί την ημέρα του Πάσχα.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 3ης Απριλίου 2010

Ele3.jpg (870 KB) 8arr3.jpg (238 KB)Παρασκευή, 2 Απριλίου 2010

ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS..........

Αύριο Μεγάλο Σάββατο στις 7 το πρωί συντονιστείτε στο Φιλιατρά News και δείτε ΖΩΝΤΑΝΑ τα δοκιμαστικά της Formula 1 για το Grand Prix Μαλαισίας.
Έναν αγώνα που δεν θα τον δείτε σε κανένα τηλεοπτικό κανάλι, σε κανένα blog.
ΜΟΝΟ ΕΔΩ. ΧΩΡΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ.
ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ.

To πρόγραμμα: ..........

Σάββατο 3/4 Ελεύθερα Δοκιμαστικά 3 07:00

Σάββατο 3/4 Προκριματικά 10:00

Σάββατο 3/4 Kατάταξη Εκκίνησης 10:00

Κυριακή 4/4 Αγώνας 10:00

Όλοι οι φίλοι της Formula 1 συντονίζονται αύριο το πρωί εδώ. Στο Φιλιατρά News.

Ευχές από το apnea.gr

Ευχές από το blog Ελληνικό Καφενείο

Ευχές από το Συνδικάτο Μικροπωλητών

Νεα παράταση για την παράδοση των χειρουργείων του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας

Παράταση εκ νέου, αυτή τη φορά μέχρι τις 31 Μαΐου, δόθηκε στο έργο εκσυγχρονισμού των χειρουργείων του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, που έχει ξεκινήσει από την αρχή του περασμένου καλοκαιριού.

Οι εργασίες έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και το έργο ουσιαστικά βρίσκεται λίγο πριν την παράδοση, ωστόσο στον εργολάβο οφείλονται ακόμη 122.000 ευρώ. Δηλαδή, 90.000 (από την αρχική σύμβαση των 290.000) συν 32.000 από τη συμπληρωματική που προέκυψε στην πορεία, καθώς κατά την εκτέλεση των εργασιών χρειάστηκαν επιπλέον παρεμβάσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, για την εκταμίευση .........

των 90.000 έχει δοθεί έγκριση από το υπουργείο Οικονομικών για διοχέτευση του ποσού στο υπουργείο Υγείας και από εκεί στην Περιφέρεια, ενώ η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας Μεσσηνίας, που επιβλέπει το έργο, είναι σε επικοινωνία με το υπουργείο για έγκριση και της πρόσθετης πίστωσης των 32.000 ευρώ.

Όσο για τις εργασίες αναβάθμισης των χειρουργείων του νοσοκομείου, περιλαμβάνουν καινούργια δίκτυα ίδρυσης και αποχέτευσης, πυροπροστασία, ηλεκτροδότηση, τηλεπικοινωνιακές συνδέσεις, παροχές ιατρικών αερίων, καινούργιες τοιχοποιίες, ειδικές πόρτες με αυτόματους μηχανισμούς, σύγχρονο ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό και νέα ιατρικά μηχανήματα.

Στα καινούργια χειρουργεία θα υπάρχει καλύτερη κατανομή και οργάνωση του χώρου (με αποδυτήρια, χώρους γιατρών, αίθουσα ανάνηψης κ.λπ.). Εάν, μάλιστα, τα χρήματα βρεθούν σύντομα, το έργο μπορεί να παραδοθεί πριν από τις 31 Μαΐου. Κάτι που εύχονται τόσο οι γιατροί του νοσοκομείου όσο και οι κάτοικοι της περιοχής, αφού εδώ και ένα χρόνο η χειρουργική κλινική αναγκαστικά υπολειτουργεί σε χώρο που έχει διαμορφωθεί προσωρινά για να γίνονται κάποιες επεμβάσεις.

Πηγή: Θάρρος

Αγριο πιστολίδι με τραυματία 29χρονο σε παραλιακό κέντρο της Κυπαρισσίας

ΑΓΡΙΟ πιστολίδι σημειώθηκε τα ξημερώματα στην Κυπαρισσία με δράστη ένα αλλδαπό Αλβανό και θύμα ένα νέο παλλικάρι εγείροντας πολλά ερωτηματικά στην κοινή γνώμη που συγκλονίστηκε.

Πιο αναλυτικά στις 04.20 το πρωί σε παραλιακο κέντρο της παραλίας Αη Λαγούδη ένας αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας έξω απο κατάστημα Καφέ-μπάρ της παραλίας, πυροβόλησε με πιστόλι και τραυμάτισε ελαφρά στο αριστερό του πόδι και στην κοιλιακή χώρα έναν νεαρό 29χρονο ημεδαπό κάτοικο του Δήμου Αυλώνος ύστερα απο διαπληκτισμό που είχε προηγηθεί μεταξύ τους για άγνωστη αιτία εντός του καταστήματος.

Ο δράστης σύμφωνα με το Αστυνομικό δελτίο .........

διέφυγε πεζός και αναζητείται και το ρεπορτάζ του 936 αναφέρει ότι ο δράστης μετά την πράξη του έγινε αντιληπτός και καταδιώχθηκε απο αστυνομικό που με περιπολικό μετέβη στην περιοχή αλλά και απο πολίτες χωρίς να καταφέρουν να τον πιάσουν.
Ο άτυχος 29χρονος παθών νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας ενώ προανάκριση διενεργεί το Α.Τ. Κυπαρισσίας και σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις η Αστυνομία γνωρίζει πλέον τα στοιχεία του δράστη και αναζητείται.

ΟΜΩΣ προκύπτει ένα μέγα ερώτημα: Κύριε Χρυσοχοίδη, Πως ένας αλλοδαπός έφερε πιστόλι πάνω του εισβάλοντας ανενόχλητος στο παραλιακό κέντρο και αδειάζοντας σύμφωνα με τις μαρτυρίες το πιστόλι του στα εμβρόντητα μάτια των περαστικών.....

Πηγή: Radio 936

Απολογισμό υπουργικού έργου ζητά ο πρωθυπουργός μετά το Πάσχα

Να εντείνει τις δημόσιες παρεμβάσεις του μετά τις γιορτές του Πάσχα σκοπεύει ο Γ.Παπανδρέου, με στόχο να ανατρέψει τον εφησυχασμό που ακολούθησε την απόφαση της 25ης Μαρτίου.

Πρωθυπουργική επιστολή έλαβαν πριν από δύο ημέρες όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης, με την οποία τους ζητείται να συντάξουν το αργότερο έως τις 19 Απριλίου υπόμνημα, στο οποίο θα αναφέρουν αναλυτικά ποιες πρωτοβουλίες έχουν πάρει για τον περιορισμό της αδιαφάνειας και της διαφθοράς στον τομέα της αρμοδιότητάς τους και παράλληλα ποιες ενέργειες έχουν αναλάβει προς την κατεύθυνση της εξυπηρέτησης του πολίτη.

Η επιστολή Παπανδρέου προς τους υπουργούς .........

επιβεβαιώνει αφενός την επιθυμία του πρωθυπουργού για στροφή στην καθημερινότητα, αλλά και τη διαπιστωμένη «χαλάρωση» στη λειτουργία κάποιων υπουργείων μετά τα αποτελέσματα του Συμβουλίου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Μάλιστα, το Μαξίμου έχει διαπιστώσει ότι ο πανηγυρικός τόνος που δόθηκε είχε αρνητικές επιπτώσεις στη γενικότερη προσπάθεια που καταβάλλεται. Ανάλυση των μετρήσεων που έχει στη διάθεσή του το πρωθυπουργικό γραφείο φανερώνει ότι οι θριαμβικές δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών μετά την απόφαση της περασμένης εβδομάδας, σε συνδυασμό με τα αισθήματα ανακούφισης που προκάλεσε αυτή στον ελληνικό λαό, είχαν ως αποτέλεσμα να προκύψουν οι πρώτες ενδείξεις εφησυχασμού ότι όλα τέλειωσαν και πως η κρίση ήταν παροδική.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός προγραμματίζει στο επόμενο διάστημα ταξίδια σε δύο ραγδαία αναπτυσσόμενες οικονομίες, την Κίνα και τη Βραζιλία. O άνθρωπος που δουλεύει για την προετοιμασία των δύο ταξιδιών του πρωθυπουργού σε Κίνα και Βραζιλία είναι ο Δημήτρης Δρούτσας.

Μήνυμα αναγνώστη: Γιατί μας κόψατε τα ανώνυμα σχόλια;

Καλημέρα σας.

Θα ήθελα να εκφράσω το παράπονο μου σχετικά με το κόψιμο των ανώνυμων σχολίων στο blog σας.
Πραγματικά δεν μπορώ να κατανοήσω αυτή σας την πράξη.
Δεν έχουμε όλοι μας e-mail στην google για να μπορούμε να σας αφήσουμε σχόλια, και το ανώνυμο μας βόλευε.
Είναι αρκετά θέματα που θα ήθελα να αφήσω το ...........

σχόλιο μου αλλά δυστυχώς δεν μπορώ λόγω του περιορισμού μιας και όπως θυμάμαι, τα σχόλια έπρεπε να περάσουν απο έγκριση πριν βγούν.
Θα ήθελα να σας ζητήσω να επιτρέψετε ξανά την δυνατότητα σε όλους μας να μπορούμε να κάνουμε και ανώνυμο σχόλιο.

Με τιμή
Γιάννης Α.
...........@yahoo.gr

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS

Αγαπητέ Κε Γιάννη Α.
Ευχαριστούμε για το μήνυμα σας.
Η δυνατότητα να γράφονται ανώνυμα σχόλια κόπηκε με απόφαση της ομάδας σύνταξης. Δεν ξέρουμε αν θα την επαναφέρουμε και πότε θα γίνει αυτό (αν γίνει).
Οσο για τα σχόλια σας μπορείτε να μας το στείλετε με e-mail και να το δημοσιεύσουμε εμείς για εσάς.
Σας ευχαριστούμε
X-treme

Απόσυρση ΙΧ. Αλλαλούμ επικρατεί σε διεθύνσεις Μεταφορών των Νομαρχιών

Χαμός επικρατεί σε αρκετές Διευθύνσεις Μεταφορών των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων της Αττικής καθώς οι αρκετές Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου τους αποστέλλουν πίσω τις αιτήσεις για τα οικονομικά κίνητρα της απόσυρσης και αντικατάστασης αυτοκινήτων τη στιγμή που είχαν εκδοθεί τα εντάλματα πληρωμής για χιλιάδες δικαιούχους!

Ο λόγος επιστροφής χιλιάδων αιτήσεων ............

προσδιορίζεται στο γεγονός πως οι ΔΟΥ των δικαιούχων που είχαν αποστείλει για έλεγχο οι υπηρεσίες Μεταφορών των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων προς τις Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου δεν ανήκουν στη χωρική αρμοδιότητα των υπηρεσιών ελέγχου και καλούνται και πάλι οι υπάλληλοι των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων να τις αποστείλουν και πάλι σε άλλες διευθύνσεις ελέγχου!

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες αρκετοί διευθυντές Διευθύνσεων Μεταφορών έχουν επικοινωνήσει με τους αρμόδιους φορείς του υπουργείου Οικονομικών ώστε να δοθεί άμεσα λύση καθώς τα εντάλματα πληρωμής έχουν ήδη εκδοθεί και η εκ νέου αποστολή των αιτήσεων προς άλλες υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου σημαίνει μεγάλες καθυστερήσεις στην καταβολή των χρημάτων.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα η καταβολή των χρημάτων έχει ξεκινήσει εδώ και 15 ημέρες σε αρκετές περιοχές της χώρας ενώ οι περισσότερες υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου ολοκληρώνουν τις διαδικασίες ώστε να αποστείλουν τα εντάλματα πληρωμής στις ΔΟΥ και να καταβληθούν τα χρήματα στους προσωπικού λογαριασμούς των δικαιούχων?

Από την Ημερησία

Ευχές από το Δ.Σ. των Εθελοντικών Δυνάμεων Σχηματρίου

Ευχές από τον Ανεξάρτητο Σύλλογο Ενημέρωσης - Ερευνας Σεισμών (ΑΣΕΣ)Ο Ανεξάρτητος Σύλλογος Ενημέρωσης - Ερευνας Σεισμών (ΑΣΕΣ) σας εύχεται Καλή Ανάσταση με υγεία και πάντα επιτυχίες.Ευχές από το blog Ομάδα HELP

Ευχές από τον Μπαρμπανίκο Αρβανίτη

Μεγάλη Παρασκευή. Η ταφή του Κυρίου

Την Μεγάλη Παρασκευή οι χριστιανοί όλου του κόσμου, ζουν την κορύφωση του Θείου Δράματος. Είναι η ημέρα των Παθών του Ιησού.
Αφιερωμένη από την Εκκλησία μας στις τελευταίες ώρες πριν την Σταύρωση, μας υπενθυμίζει τα παρακάτω γεγονότα.
Ο Χριστός, μετά την σύλληψη του στο Όρος των Ελαιών, δικάστηκε και καταδικάστηκε από τους Αρχιερείς.
Η δίκη ήταν βέβαια τυπική αφού η ετυμηγορία είχε αποφασιστεί πριν καν συλληφθεί. Οι Αρχιερείς ήθελαν τον θάνατο Του.

Επειδή όμως δεν είχαν την νόμιμη εξουσία, έπρεπε η ........

καταδικαστική απόφαση να απαγγελθεί από τον Ρωμαίο διοικητή.
Τα χρόνια εκείνα διοικητής στην Ιερουσαλήμ ήταν ο Πιλάτος. Σε αυτόν σύρθηκε ο Ιησούς, ενώ το πλήθος, μετά από παρότρυνση των Αρχιερέων, φωνάζοντας, ζητούσε την Σταύρωση Του.
Υπήρχε το έθιμο, την ημέρα του Εβραϊκού Πάσχα, οι Ρωμαίοι να απελευθερώνουν έναν κατάδικο Εβραίο.
Ο Πιλάτος θέλοντας να μην έχει την ευθύνη της σταύρωσης του Χριστού, ζήτησε από το πλήθος να διαλέξει ανάμεσα στον Θεάνθρωπο και στον Βαραβά, ένα στασιαστή και φονιά, ποιος θα ήταν αυτός που θα απελευθερωνόταν. Το πλήθος, δια βοής, επέλεξε να αφεθεί ελεύθερος ο Βαραβάς.

Αμέσως μετά, και με την εντολή πλέον του Πιλάτου, ο Χριστός οδηγείται στην εσωτερική αυλή του Πραιτωρίου (του διοικητηρίου δηλαδή των Ρωμαίων).
Εκεί οι στρατιώτες του φορούν μια πορφύρα και ένα αγκάθινο στεφάνι. Χλευαστικά αποκαλώντας τον «Βασιλιά των Ιουδαίων», τον χτυπούν και τον φτύνουν.
Η ώρα της Σταύρωσης έχει πλησιάσει.
Φορτωμένος ο Ιησούς με τον Σταυρό στον οποίο θα σταυρωθεί, οδηγείται προς τον λόφο του Γολγοθά. Στο δρόμο δεν αντέχει το βάρος του Σταυρού και πέφτει. Οι Ρωμαίοι επιβάλουν στον Σίμωνα τον Κυρηναίο, που διερχόταν από εκείνο το σημείο, να μεταφέρει αυτός τον Σταυρό του Μαρτυρίου.

Τελικά στις 9 η ώρα το πρωί, ο Ιησούς σταυρώνεται. Το μαρτύριο του Χριστού κράτησε έξι ώρες. Στις 3 η ώρα το απόγευμα παρέδωσε το πνεύμα Του, αφού προηγουμένως είχε συγχωρήσει όσους ευθύνονταν για τον θάνατο Του.
Επειδή όμως το Σάββατο απαγορεύονταν οι κηδείες, ο Ιωσήφ από την Αριμαθαία, κρυφός μαθητής του Χριστού, ζήτησε από τον Πιλάτο να πάρει το σώμα Του και να το ενταφιάσει.
Η άδεια αυτή του δόθηκε και έτσι τυλίγοντας το σώμα του Χριστού σε ένα σεντόνι, τον ενταφίασε σε ένα μνήμα λαξευμένο σε βράχο. Το άνοιγμα του μνήματος, κλείστηκε με μια μεγάλη πέτρα.
Η τελετή της Αποκαθήλωσης, γίνεται στις εκκλησίες μας, το μεσημέρι της μεγάλης Παρασκευής. Ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας τελείται η περιφορά του Επιταφίου. Οι καμπάνες των εκκλησιών χτυπούν πένθιμα όλη την διάρκεια της ημέρας.

Η νηστεία της ημέρας είναι αυστηρότατη και απαγορεύει ακόμα και το λάδι. Πολλοί πιστοί συνηθίζουν να πίνουν την Μεγάλη Παρασκευή λίγο ξύδι, εις ανάμνηση αυτού που έδωσαν στον Ιησού, όταν ζήτησε νερό τις τελευταίες στιγμές της επίγειας ζωής Του.
Το έθιμο απαγορεύει κάθε εργασία την ημέρα αυτή.
Σε πολλές περιοχές φτιάχνουν ένα ομοίωμα του Ιούδα, και μετά την περιφορά του Επιταφίου το παραδίδουν στην φωτιά.
Τα λουλούδια του επιταφίου, μοιράζονται στους πιστούς, οι οποίοι τα φυλούν μαζί με τις εικόνες στα σπίτια τους. Τέλος, την ημέρα αυτή συνηθίζεται οι πιστοί να επισκέπτονται τους τάφους των νεκρών συγγενών και φίλων.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 2ας Απριλίου 2010

ele2.jpg (773 KB) 8arr02.jpg (232 KB) Foni2.jpg (241 KB)Χανς Κρίστιαν Άντερσεν

Γεννήθηκε στις 2 Απριλίου 1805 στο Οντένσε, στο νησί Φιονία της Δανίας. Ο πατέρας του με τον καιρό ξέπεσε και δούλευε παπουτσής, για να ζήσει την οικογένειά του. Αλλά, μην μπορώντας ν' αντέξει στη φτώχεια, πέθανε πολύ νέος, αφήνοντας το γιο του το Χανς ορφανό, με τη μητέρα του για μόνο στήριγμα.

Ο Χανς ήταν ένα περίεργο παιδί με εξαιρετική φαντασία. Πολλές φορές τον έβλεπαν να περπατά στο δρόμο σαν ονειροπαρμένος και το μυαλό του δεν το είχε πουθενά αλλού, παρά μόνο στα ποιήματα και στο διάβασμα. Προσπάθησε άδικα να μάθει την τέχνη του πατέρα του. Όταν τέλειωσε το σχολείο των άπορων παιδιών, μπήκε σε ένα ραφτάδικο, για να μάθει την τέχνη, αλλά ούτε και εκεί τα κατάφερε. Το ενδιαφέρον του κέρδισε το θέατρο, όπου αποστήθιζε ολόκληρες σκηνές από τα έργα που έβλεπε.

Όταν ήταν με τους φίλους του, του άρεσε να απαγγέλλει και να τραγουδά.
Ήταν δεκατεσσάρων χρονών, όταν, κυνηγώντας μια ........

καλύτερη τύχη, έφθασε στην Κοπεγχάγη, με μόνη του περιουσία 30 φράγκα με σκοπό να γίνει ηθοποιός. Έδωσε εξετάσεις στη Βασιλική Σχολή θεάτρου, αλλά ήταν τόσο άσχημος και αδύνατος, που δεν τον δέχτηκαν.

Ευτυχώς είχε ωραία φωνή κι άρχισε να σπουδάζει μουσική, αλλά αρρώστησε ξαφνικά και έχασε τη φωνή του. Έτσι, το μόνο ταλέντο που του έμεινε ήταν το ταλέντο της ποίησης. Οι στίχοι του άρεσαν και βρήκε έναν προστάτη, τον Κέλλαν, που τον έστειλε στο πανεπιστήμιο, όπου κέρδισε μια βασιλική επιχορήγηση. Το 1827 δημοσίευσε ποιήματά του και έπειτα εξέδωσε μια σειρά έργων που του εξασφάλισαν την παγκόσμια δόξα.

Αφού εξέδωσε αρκετά βιβλία, άρχισε τα ταξίδια του. Γύρισε τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Αγγλία, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Τουρκία και ταξίδεψε στην Ανατολή. Απόκτησε μεγάλη δόξα και η μεγαλύτερη ευτυχία του ήταν η υποδοχή που του έκανε η ιδιαίτερη πατρίδα του, το Οντένσε, που τον κάλεσε στα 1867. Πέθανε στις 4 Αυγούστου 1875 στην Κοπεγχάγη.

Τα παραμύθια του

Τα παραμύθια του εμφανίζουν καθαρά το δημοκρατικό στοιχείο. Οι κυριότεροι ήρωες των παραμυθιών του είναι φτωχοί και αδικημένοι άνθρωποι, που όμως έχουν ασυνήθιστα ψυχικά χαρίσματα, ευγένεια, ταλέντο, μεγαλοψυχία. Στα έργα του απεικονίζει τη ρεαλιστική και σύγχρονή του ζωή της μικροαστικής τάξης των πόλεων και χαρακτηρίζονται από δράση, χιούμορ και λεπτή σάτιρα. Η δημιουργία του Άντερσεν αποτελεί την κορυφή στις ρεαλιστικές τάσεις της δανικής φιλολογίας του 19ου αιώνα. Διηγήματα, δράματα, αλλά προπάντων παραμύθια, όλα του τα έργα διαπνέονται από γλυκιά μελαγχολία, συγκίνηση και ειλικρίνεια. «Οι δύο Βαρωνέσσες», «Παραμύθια για παιδιά», «Ιστορίες», «Καινούρια Παραμύθια» είναι μερικά από τα έργα του.

Πολλά από τα παραμύθια του μεταφράστηκαν σε όλες τις γλώσσες του κόσμου, όπως «Ο γιος του μπαλωματή», που περιγράφει όλη του ζωή, «Το ασχημόπαπο», «Η ιστορία της μητέρας», «Η ιστορία μιας δραχμής», «Το μολυβένιο στρατιωτάκι».

Χανς Κρίστιαν Άντερσεν

Σε αυτόν τον πολυ μεγάλο Δανό Συγγραφέα - λογοτέχνη και συγγραφέα παραμυθιών που γεννήθηκε σαν σήμερα 2 Απριλίου 1805 έχει αφιερώσει η google το λογότυπο της.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Google για πρώτη φορά δημιούργησε 5 διαφορετικά λογότυπα για να τιμήσει την Γέννηση του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Διαβάστε για την ζωή αυτού του μεγάλου συγγραφέα.Πέμπτη, 1 Απριλίου 2010

Μακάρι να ήταν ψέμα... Δυστυχώς όμως δεν ήταν...

6 χρόνια χωρίς τον ΓΙΑΝΝΗ ΚΥΡΑΣΤΑ.

Όλοι ευχόντουσαν να ήταν ψέμα, αλλά δυστυχώς ήταν η αλήθεια। Την Πρωταπριλιά του 2004 ο Γιάννης Κυράστας έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 52 ετών.

Από τους καλύτερους προπονητές που έχουν περάσει από τον πάγκο του Παναθηναϊκού αλλά και από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα, ο Γιάννης Κυράστας συμπληρώνει σήμερα έξι χρόνια από τότε που το ιατρικό ανακοινωθέν της Ευρωκλινικής Αθηνών έκανε γνωστή την είδηση του θανάτου του.

Ο Ελληνας τεχνικός στις 5:30μ.μ. της Πέμπτης ......

1ης Απριλίου του 2004 «έσβησε» μετά από ένα σχεδόν μήνα (εισήχθη στις 5 Μαρτίου) νοσηλείας στο νοσοκομείο. Εκείνο το βράδυ της πέμπτης ημέρας του Μαρτίου ο Κυράστας ένιωσε δυσφορία και περισσότερο προληπτικούς λόγους μπήκε στην Ευρωκλινική Αθηνών.

Η βαρυτάτη μορφή γάγγραινας

Το πρώτο, όμως, ιατρικό ανακοινωθέν έδειξε ότι τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά από ότι φαινόταν. Ο Γιάννης Κυράστας αντιμετώπιζε τα τελευταία δυο χρόνια προβλήματα μικροβιακής προστατίτιδας και επιδιδυμίτιδας, για τα οποία και λάμβανε αντιβιοτική αγωγή. Όπως ανέφερε και το ιατρικό ανακοινωθέν που υπέγραψαν οι ιατροί, Α. Καραγιάννης (διευθυντής ουρολογικής κλινικής), Ι. Κοσμίδης (διευθυντής Α΄παθολογικής κλινικής) και Γ. Παναγιωτόπουλος (διευθυντής μονάδας εντατικής θεραπείας) τονιζόταν: «Ο κ. Κυράστας Γιάννης από διετίας παρουσίαζε επεισόδια μικροβιακής προστατίτιδας και επιδιδυμίτιδας, για τα οποία λάμβανε αντιβιοτική αγωγή. Στην 'Ευρωκλινική' ήρθε για πρώτη φορά στις 28.02.04, με ένα παρόμοιο επεισόδιο προστατίτιδας και επιδιδυμίτιδας. Ελαβε την ενδεικνυόμενη αγωγή και εξήλθε απύρετος και εν βελτιώσει μετά από τρεις ημέρες. Επανήλθε στις 5.03.04 εκτάκτως, με σημεία νεκρωτικής γάγγραινας του οσχέου (νόσος του Fournier, μιας βαρυτάτης μορφής γάγγραινας). Για το λόγο αυτό ο κ. Κυράστας χειρουργήθηκε επειγόντως. Μετεγχειρητικά εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου συνεχίζει να νοσηλεύεται υπό καταστολή και μηχανική υποστήριξη της αναπνοής. Ευθύς εξ αρχής του χορηγείται το πλέον σύγχρονο ισχυρό σχήμα αντιβιοτικών και άλλων φαρμάκων καταλλήλων για την υποστήριξη των υπολοίπων συστημάτων του. Η κατάσταση του θεωρείται εξαιρετικά σοβαρή και οι προσπάθειες συνεχίζονται›.

Η είδηση του θανάτου

Στις 11 Μαρτίου ο Γιάννης Κυράστας περνάει ξανά την πόρτα του χειρουργείου, για νέα επέμβαση. Για έντεκα μέρες η κατάσταση του βελτιώνεται συνεχώς και στις 22 Μαρτίου ανακτά τις αισθήσεις του. Μια βδομάδα μετά θα χάσει και πάλι τις αισθήσεις του, ενώ την 1η Απριλίου 2004 θα γίνει γνωστή η είδηση του θανάτου του σε ηλικία 52 ετών.

Τα πρώτα βήματα στο ποδόσφαιρο και οι «αιώνιοι»

Ο Κυράστας γεννήθηκε στις 25 Οκτωβρίου του 1952 στο Πειραιά και άρχισε το ποδόσφαιρο στις ακαδημίες του ΟΣΦΠ. Το ταλέντο του δεν άργησε να ξεχωρίσει και γρήγορα του άνοιξε η πόρτα της ανδρικής ομάδας. Έκανε το ντεμπούτο του στην Α’ Εθνική στις 10 Δεκεμβρίου του 1972 με αντίπαλο την Καβάλα. Από τότε και για μια σχεδόν δεκαετία ήταν βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος του Ολυμπιακού, όπου κατέκτησε πέντε πρωταθλήματα και τρία κύπελλα ενώ δεν δίστασε το καλοκαίρι του 1981 να πάει στον «αιώνιο» αντίπαλο, Παναθηναϊκό. Στο τριφύλλι ο Κυράστας έπαιξε για πέντε χρόνια βάζοντας στην τροπαιοθήκη του δύο πρωταθλήματα και τρία Κύπελλα. Κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια στις 8 Νοεμβρίου του 1986 στο ματς με τον Άρη (2-0) στην Αθήνα.

Καριέρα προπονητή

Εκτός από σπουδαία καριέρα ως ποδοσφαιριστής έκανε και ως προπονητής. Ξεκίνησε την καριέρα του στους πάγκους από τον Εθνικό Ελληνορώσων και συνέχισε σε Μεσολόγγι, Προοδευτική, Εθνικό Πειραιώς, Πανηλειακό, Πανιώνιο, Παναθηναϊκό, Ηρακλή. Επειτα επέστρεψε στο τριφύλλι για δεύτερη φορά κλείνοντας εκεί την καριέρα του αφού δεν του άρεσαν οι συνθήκες που επικρατούσαν στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΚΥΡΑΣΤΑ.

Α Θ Α Ν Α Τ Ο Σ

Πέθανε ο Τζανής Τζανετάκης

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 83 ετών, ο πρώην πρωθυπουργός Τζαννής Τζαννετάκης. Ο εκλιπών είχε διατελέσει το διάστημα το 1989 πρωθυπουργός της κυβέρνησης συνεργασίας της ΝΔ και του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου. Η κηδεία του θα γίνει την προσεχή εβδομάδα.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ένας ευπατρίδης της πολιτικής, ο πρώην .........

πρωθυπουργός Τζαννής Τζαννετάκης έφυγε από κοντά μας. Υπηρέτησε, τόσο ως στρατιωτικός, όσο και ως πολιτικός, την Πατρίδα μας με ήθος και βούληση προσφοράς. Υπηρέτησε το Δημόσιο και την Παράταξή μας με αξιοπρέπεια και ανιδιοτέλεια.»
Η συνεισφορά του στον Τόπο, στην αντιδικτατορική πάλη, στην εθνική συνεννόηση, υπήρξε αδιαμφισβήτητη. Αναγνωρίστηκε από όλους τους πολίτες σε όποια παράταξη και αν ανήκουν. Τιμούμε την προσφορά και το έργο του. Στην οικογένεια και τους πολυπληθείς φίλους του εκφράζω τα συλληπτήρια μου» κατέληξε ο κ. Σαμαράς.

Ο Τζαννής Τζαννετάκης γεννήθηκε στο Γύθειο το 1927. Υπήρξε αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, κυβερνήτης της κανονιοφόρου «ΛΑΣΚΟΣ» και αργότερα των υποβρυχίων «ΑΜΦΙΤΡΙΤΗ» και «ΤΡΙΑΙΝΑ».

Το 1967 παραιτήθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό, εκφράζοντας την αντίθεση του στην δικτατορία και το 1969 συνελήφθη από το δικτατορικό καθεστώς, φυλακίστηκε και εκτοπίστηκε.

Εξελέγη βουλευτής με τη ΝΔ από το 1977 στην Α' Αθηνών και στη Β' Αθηνών από τις το 1996 έως και τις εκλογές του 2004.

Στην πολιτική του καριέρα διετέλεσε υπουργός με σημαντικά χαρτοφυλάκια (Δημοσίων Έργων Εξωτερικών, Εθνικής Αμυνας, Τουρισμού, Πολιτισμού), ενώ υπήρξε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης από το 1990 έως το 1993.

Από τις από τις 2.7.1989 έως 12.10.1989 υπήρξε πρωθυπουργός της κυβέρνησης συνεργασίας ΝΔ και Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου.

Ο Τζαννής Τζαννετάκης ανέλαβε σημαντικά πολιτικά πόστα στη Νέα Δημοκρατία ενώ από το 1974 - 1977 ανέλαβε καθήκοντα Γενικού Γραμματέα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ)

Έχει τιμηθεί με τον Μεγαλόσταυρο Τιμής, τον Μεγαλόσταυρο του Λουξεμβούργου, τον Χρυσό Σταυρό Γεωργίου Α΄, τον Χρυσό Σταυρό Φοίνικος, κ.ά. και είναι συγγραφέας τριών βιβλίων.

Ήταν έγγαμος με την Μαρία Ραγκούση και είχαν ένα γιο και μία κόρη.

Πηγή: in.gr

Το θερινό ωράριο των φαρμακείων στην Μεσσηνία.

Ξεκινά από σήμερα 1η Απριλίου η εφαρμογή του θερινού ωραρίου λειτουργίας στα φαρμακεία της Μεσσηνίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Φαρμακευτικού συλλόγου Μεσσηνίας τα φαρμακεία στον νομό Μεσσηνίας θα λειτουργήσουν ως εξής:......


Δευτέρα από τις 08:00 το πρωί έως τις 14:00 το μεσημέρι.

Τρίτη από τις 08:00 το πρωί έως τις 14:00 το μεσημέρι και από τις 17:30 το απόγευμα έως τις 21:00 το βράδυ.

Τετάρτη από τις 08:00 το πρωί έως τις 14:00 το μεσημέρι.

Πέμπτη από τις 08:00 έως τις 14:00 το μεσημέρι και από τις 17:30 το απόγευμα έως τις 21:00 το βράδυ.

Παρασκευή από τις 08:00 - 14:00 το μεσημέρι και από τις 17:30 το απόγευμα έως τις 20:30 το βράδυ.

Γιώργος Καραμπάτος: Να ισχύσει απο 1/1/2011 η παρακράτηση φόρου 8%

Επιστολή στον Υπουργό Οικονομίας κο Γιώργο Παπακωνσταντίνου απέστειλε σήμερα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κος Γιώργος Καραμπάτος στην οποία εκφράζει τις επιφυλάξεις του για τις διατάξεις του Φορολογικού Νομοσχεδίου που προβλέπει την παρακράτηση φόρου 8% στο εισόδημα των επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών.

Ο κος Καραμπάτος εκφράζει φόβους ότι η εφαρμογή αυτής της ρύθμισης θα δημιουργήσει ένα επιπλέον ταμειακό πρόβλημα στις επιχειρήσεις καθώς και λόγω φόρτου εργασίας των λογιστικών γραφείων το κόστος του 8% θα μετακυληθεί στους παραλήπτες των τιμολογίων και συνεπώς θα έχουμε αύξηση του κόστους του τελικού προϊόντος και προτείνει η εφαρμογ'η του να γίνει απο την 1/1/2011.

Αναλυτικά η επιστολή του Κου Καραμπάτου έχει ως εξής: ......

Κύριε Υπουργέ,
Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας αντιλαμβάνεται απόλυτα την ανάγκη στήριξης του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης και κατ’ επέκταση του νέου Φορολογικού Νομοσχεδίου.
Ωστόσο διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας για τις διατάξεις του Φορολογικού Νομοσχεδίου που προβλέπει την παρακράτηση φόρου 8% στο εισόδημα των επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών.
Εκτίμηση μας είναι, ότι η εφαρμογή αυτής της ρύθμισης θα δημιουργήσει ένα επιπλέον ταμειακό πρόβλημα στις επιχειρήσεις αυτές, αφού οι συναλλαγές των σε συνθήκες χαμηλής ρευστότητας πραγματοποιούνται σχεδόν απόλυτα με μεταχρονολογημένες επιταγές. Επομένως στην πράξη καλούμε αυτές τις επιχειρήσεις να προκαταβάλλουν φόρο 8% για χρήματα που θα εισπράξουν έπειτα από αρκετούς μήνες.

Επιπλέον, θα πρέπει να εκτιμηθούν τα παρακάτω:

1. Ο φόρτος εργασίας των λογιστικών γραφείων, ενόψει του νέου Φ/ΝΣΧ, σημαίνει αύξηση του κόστους τήρησης και παρακολούθησης βιβλίων και στοιχείων των επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών.
2. Το ποσό της παρακράτησης του φόρου 8% θα μετακυληθεί στους παραλήπτες των τιμολογίων και συνεπώς θα έχουμε αύξηση του κόστους του τελικού προϊόντος.
3. Υψηλό κόστος και χρονοβόρες διαδικασίες από τους εκλεκτικούς μηχανισμούς απόδοσης του παρακρατηθέντος φόρου.
4. Αβεβαιότητα στις επιχειρήσεις για την έγκαιρη επιστροφή του παρακρατηθέντος φόρου (φυσικά μετά τον έλεγχο) αυξάνοντας έτσι την ανασφάλεια να προγραμματίσουν τις ταμειακές τους ανάγκες, ιδιαίτερα δύσκολο σε εποχές οικονομικής κρίσης και ανύπαρκτης ρευστότητας.
Με βάση τα παραπάνω προτείνουμε η εφαρμογή αυτής της διάταξης να ισχύσει από 1/1/2011 και να αναφέρεται σε τιμολόγια άνω των 5.000 ευρώ που εκδίδουν οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών.
Με την ευκαιρία παρακαλώ δεχθείτε τις θερμότερες ευχές μας για ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ.


Με εκτίμηση,

Γεώργιος Καραμπάτος
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας


Αναστάσιμο μήνυμα του Νομάρχη Μεσσηνίας, Δημήτρη Δράκου

Η μεγάλη γιορτή της χριστιανοσύνης βρίσκει φέτος τη χώρα μας σε ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες. Είναι, όμως, μια ευκαιρία για όλους μας να βγούμε από την απομόνωση της καθημερινότητάς μας και να στρέψουμε το βλέμμα στους συμπολίτες μας που μας έχουν ανάγκη.

Ας φωλιάσει το μήνυμα της αγάπης στις καρδιές μας και ας καθοδηγεί καθημερινά τη σκέψη και τις πράξεις μας. Εύχομαι, σε όλους τους Μεσσήνιους, τα Πάθη και η Ανάσταση του Κυρίου να αναστήσουν μέσα μας τη διάθεση για τη δημιουργία ενός καινούργιου, καλύτερου κόσμου, ενός κόσμου γεμάτου ελπίδα και προοπτική.

Ας γίνει το Μεγάλο θαύμα της Αναστάσεως η αφετηρία για να .........

οικοδομήσουμε όλοι μαζί, ένα καλύτερο αύριο τόσο για εμάς όσο και για τα παιδιά μας. Προσδοκούμε η Ανάσταση να έρθει σύντομα στον τόπο μας, τις ζωές και τις ψυχές μας.

Σας εύχομαι Καλό Πάσχα με υγεία και προκοπή.

Δημήτρης Δράκος
Νομάρχης Μεσσηνίας

Φθηνότερα 6.500 φάρμακα έως το τέλος του έτους με το νέο σύστημα τιμολόγησης

Την Τετάρτη μετά το Πάσχα έχει προγραμματιστεί να συνεδριάσει η Επιτροπή Τιμών και Φαρμάκων του υπουργείου Οικονομίας και να προχωρήσει στην έκδοση του νέου δελτίου τιμών φαρμάκων.

Το νέο δελτίο θα περιλαμβάνει τις τιμές για το σύνολο των φαρμάκων που κυκλοφορούν στην αγορά.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου Οικονομίας, με το νέο τρόπο τιμολόγησης 6.500 φαρμάκων που προβλέπει η αγορανομική διάταξη (αριθμός 2) που εκδόθηκε τη Μ.Τετάρτη και θα ισχύσει από τη Μεγάλη Παρασκευή θα επέλθει μείωση της τιμής κατά περίπου 25%.

Η μείωση της ιδιωτικής φαρμακευτικής δαπάνης .........

και των δαπανών των ασφαλιστικών ταμείων υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει το 1,4 δισ. ευρώ ετησίως.

Τα ποσοστά των μειώσεων, σύμφωνα με το υπουργείου, θα είναι ανάλογα της αξίας του φαρμάκου. Η μείωση θα είναι 3% στα σκευάσματα χονδρικής τιμής έως 5 ευρώ (ενώ σε άλλα θα ανατιμηθούν κατά 5%), 25% για τιμή 5,01 έως 20 ευρώ, 30% για τιμή 20,01 έως 50 ευρώ και 40% για τιμή άνω των 50,1 ευρώ.

Η αγορανομική διάταξη που εκδόθηκε από το υπουργείο Οικονομίας αλλάζει, δραστικά, σε σχέση με το παρελθόν το νομοθετικό πλαίσιο τιμολόγησης και αξιοποιεί τη διαφάνεια στη διαδικασία προσδιορισμού τιμών των φαρμακευτικών προϊόντων μέσω της λειτουργίας του Παρατηρητηρίου Τιμών Φαρμάκο,υ αντί της προσκόμισης των τιμών από τις φαρμακοβιομηχανίες, όπως γινόταν μέχρι σήμερα.

Η τιμολόγηση γίνεται με βάση τις 3 χαμηλότερες τιμές των χωρών της ΕΕ που εκδίδουν και ανακοινώνουν επίσημα στοιχεία, ενώ οι τιμές όλων των φαρμακευτικών προϊόντων επανεξετάζονται και ανατιμολογούνται από την υπηρεσία τρεις φορές το χρόνο. Οι χώρες για τις οποίες υφίστανται επίσημα στοιχεία ανακοινώνονται στο πρώτο δελτίο κάθε έτους.

Οι τιμές πώλησης των φαρμακευτικών προϊόντων όμοιας δραστικής ουσίας και φαρμακοτεχνικής μορφής καθορίζονται κατά μέγιστο σε 72% της τιμής πώλησης του αντίστοιχου πρωτοτύπου, έναντι του 80% που ίσχυε μέχρι και σήμερα.

Οι φαρμακευτικές εταιρείες υποχρεούνται πλέον να υποβάλουν στην αρμόδια υπηρεσία τον αριθμό του πρώτου Εθνικού ή Ευρωπαϊκού Διπλώματος Ευρεσιτεχνίας των φαρμακευτικών προϊόντων τους (για τον αυστηρότερο έλεγχο της λήξης της πατέντας του συνόλου των πρωτοτύπων φαρμάκων και την άμεση μείωση της τιμής τους). Σε αντίθετη περίπτωση επιβάλλεται πρόστιμο.

Κατά την έναρξη ισχύος της παρούσας αγορανομικής διάταξης και μέχρι το τέλος του 2010, η μέγιστη μείωση στις ισχύουσες κατ' αυτήν τιμές χονδρικής των φαρμακευτικών προϊόντων που θα προκύψουν από την εφαρμογή της, θα προσδιορίζονται βάσει κλίμακας.

Οι τιμές πώλησης των φαρμακευτικών προϊόντων που ισχύουν κατά τον χρόνο έναρξης της παρούσης αγορανομικής διάταξης, εξακολουθούν να ισχύουν για χρονικό διάστημα είκοσι μία ημερών για τις φαρμακαποθήκες και εξήντα ημερών για τα φαρμακεία, από την έναρξη ισχύος του πρώτου Δελτίου Τιμών Φαρμάκων, για τα τυχόν υφιστάμενα αποθέματά τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημήτρης Κουσελάς: Να αποπερατωθεί και να λειτουργήσει το εργαστήρι ελαιολάδου του ΕΘΙΑΓΕ Καλαμάτας

Ο Βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς ζητά με επιστολή του από την Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κυρία Λούκα Κατσέλη την ένταξη του έργου αποπεράτωσης εργασιών στο εργαστήριο του ΕΘΙΑΓΕ Καλαμάτας στο Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα και επιχειρηματικότητα 2007-2013». Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

“ Η λειτουργία του Εργαστηρίου διαπίστευσης δοκιμών ελαιολάδου στο ΕΘΙΑΓΕ Καλαμάτας, που εδω και χρόνια εκκρεμεί, είναι απαραίτητη για την προώθηση πιστοποιημένου επώνυμου ελαιόλαδου υψηλής ποιότητας, που να εξασφαλίζει ικανοποιητικό εισόδημα στους ελαιοπαραγωγούς του Νομού Μεσσηνίας, ενός κατ’ εξοχή ελαιοπαραγωγικού Νομού της χώρας.

Μέχρι σήμερα, έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες διαμόρφωσης ...........

των εργαστηριακών χώρων προϋπολογισμού 95.000 ευρώ. Δεν έχει ωστόσο γίνει η οριστική παραλαβή του εργαστηριακού εξοπλισμού, προϋπολογισμού 379.000 ευρώ, καθόσον εκκρεμεί η πληρωμή του αναδόχου προμηθευτή, επειδή το έργο απεντάχθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα του Γ’ΚΠΣ.

Εκκρεμεί επίσης η χρηματοδότηση ενεργειών προϋπολογισμού 23.625 ευρώ, για τη διαπίστευση του Ινστιτούτου Ελαίας και Οπωροκηπευτικών ώστε να διενεργεί συγκεκριμένες αναλύσεις.

Προκειμένου να καλυφθούν οι δαπάνες για την αποπληρωμή του εργαστηριακού εξοπλισμού και τη διαπίστευση του Ινστιτούτου Ελαίας και Οπωροκηπευτικών, το ΕΘΙΑΓΕ υπέβαλε την αρ.πρωτ. 8048/30-9-2009 αίτηση χρηματοδότησης στο Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα και επιχειρηματικότητα 2007-2013» στον άξονα προτεραιότητας «βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος», με τίτλο «Συμπλήρωση της κτιριακής και εργαστηριακής υποδομής του Ινστιτούτου Ελαίας και Οπωροκηπευτικών Καλαμάτας του ΕΘΙΑΓΕ για τη διαπίστευση δοκιμών σε ελαιόλαδο».

Επειδή η διασφάλιση της αναγκαίας χρηματοτοδότησης είναι απαραίτητη για τη λειτουργία ενός υποστηρικτικού φορέα κομβικής σημασίας για την ελαιοκαλλιέργεια και τη γενικότερη ανταγωνιστικότητα του αγροτικού τομέα στη Μεσσηνία, παρακαλώ για τη δική σας μέριμνα και προσοχή ώστε να ενταχθεί το συγκεκριμένο έργο στο Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα και επιχειρηματικότητα 2007-2013» και στον άξονα προτεραιότητας «βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος», το ταχύτερο δυνατό’’.

Ευχές από το Blog Κλασικοπερίπτωση.

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ IRAKLIO WEB RADIO"Όσες κροτίδες πέσουνε
του Πάσχα την ημέρα
Τόσες χαρές σου εύχομαι
να έχεις κάθε μέρα."Ευχές από το SEX MAMAΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΣΑΣ
ΟΙ....ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΙΣ !!!

SEX MAMAΟΑΕΔ: Νέα πρόγραμματα για 119.000 ανέργους

Τέσσερα νέα προγράμματα συνολικού προϋπολογισμού 816 εκατ. ευρώ που αφορούν συνολικά 119.000 ανέργους ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ.

Συγκεκριμένα, τα προγράμματα είναι τα ακόλουθα:

1. Ειδικό τετραετές πρόγραμμα προώθησης της απασχόλησης με επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών, για την πρόσληψη 40.000 ανέργων.

Προϋπολογισμός: 500 εκατ. ευρώ Θα καλυφθεί .........

από τον αλληλόχρεο λογαριασμό ΙΚΑ-ΟΑΕΔ.

Το ποσό επιχορήγησης υπολογίζεται σε ποσοστό επί των ασφαλιστικών εισφορών (εργοδοτών και εργαζομένων), για ακαθάριστες αποδοχές μέχρι του ύψους του κατώτατου βασικού μισθού, όπως ορίζεται κάθε φορά από την ΕΓΣΣΕ:

α) για τους "κοινούς" άνεργους, (100%) για το πρώτο έτος, (75%) για το δεύτερο έτος, (50%) για το τρίτο και (25%) το τέταρτο έτος

β) για τους νέους έως 30 ετών, τους ανέργους που βρίσκονται στο στάδιο πλησίον της σύνταξης και στους οποίους υπολείπονται μέχρι 1.500 ημέρες ασφάλισης ή έως 5 έτη για την συμπλήρωση του ορίου ηλικίας για τη θεμελίωση της κατώτατης σύνταξης γήρατος του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις γυναίκες μακροχρόνια άνεργες, άνω των 45 ετών και άνεργες γυναίκες, άνω των 50 ετών, τους πολύτεκνους/νες και τρίτεκνους/νες καθώς και τους αρχηγούς μονογονεϊκών οικογενειών, τα ποσοστά επιχορήγησης αυξάνονται σε (100%) για το πρώτο και το δεύτερο έτος και (50%) για το τρίτο και το τέταρτο έτος.

2. Ειδικό διετές πρόγραμμα προώθησης της απασχόλησης με επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη 25.000 ανέργων.

Προϋπολογισμός: €170 εκατ. Θα καλυφθεί από το ΕΣΠΑ του Υπ. Εργασίας.

α) για τους "κοινούς" άνεργους, (80%) για το πρώτο έτος και (60%) για το δεύτερο έτος.

β) για τους νέους έως 30 ετών και τις λοιπές ειδικές ομάδες (όπως παραπάνω), τα ποσοστά επιχορήγησης αυξάνονται σε (80%) για το πρώτο έτος και (80%) για το δεύτερο έτος.

Και στα 2 προγράμματα:

- Δίνεται προτεραιότητα σε μικρές επιχειρήσεις που απασχολούν έως 50 άτομα, και στους τομείς της πράσινης οικονομίας.

- Επιβάλλεται ένα πρόσθετο έτος υποχρεωτικής απασχόλησης.

- Οι επιχειρήσεις δεν πρέπει να έχουν μειώσει το προσωπικό τους λόγω απόλυσης τους τελευταίους έξι μήνες.

- Δεν υπάγονται ένας αριθμός από δραστηριότητες (νυχτερινά κέντρα, εταιρείες προσωρινής απασχόλησης, επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών καθαριότητας και φύλαξης).

3. Πρόγραμμα επιχορήγησης 4.000 νέων ελευθέρων επαγγελματιών, γυναικών ηλικίας 22-64 ετών.

Προϋπολογισμός: €96 εκατ. Θα καλυφθεί από το ΕΣΠΑ του Υπ. Εργασίας.

Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται σε 36 μήνες. Το ποσό της επιχορήγησης για κάθε νέα ελεύθερη επαγγελματία που υπάγεται στο πρόγραμμα καθορίζεται στα 24.000 €.

Προτεραιότητα θα δοθεί στις άνεργες γυναίκες με δικαίωμα επιδότησης ανεργίας που θα αναπτύξουν δραστηριότητα σε καινοτόμους κλάδους και ιδιαίτερα της πράσινης οικονομίας.

4. Ειδικό πρόγραμμα διεύρυνσης της τουριστικής περιόδου με επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών για την επαναπρόσληψη 50.000 ανέργων σε εποχικές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

Προϋπολογισμός: 50 εκατ. €. Θα καλυφθεί από τον αλληλόχρεο λογαριασμό ΙΚΑ-ΟΑΕΔ.

Το ποσό επιχορήγησης αφορά το 100% των ασφαλιστικών εισφορών (εργοδοτών και εργαζομένων), για ακαθάριστες αποδοχές μέχρι του 30πλασίου του κατώτατου βασικού ημερομισθίου, όπως ορίζεται από την ΕΓΣΣΕ.

Η επιχορήγηση δίνεται για 2 μήνες που επιλέγουν οι επιχειρήσεις στο διάστημα Απριλίου - Οκτωβρίου, εκτός από το διάστημα Ιουνίου - Σεπτεμβρίου.

Οι επιχειρήσεις πρέπει να απασχολούν συνολικά τον ίδιο ή μεγαλύτερο αριθμό προσωπικού σε σχέση με το 2009.

Η υποβολή των αιτήσεων θα ξεκινήσει αμέσως μετά το Πάσχα και η ακριβής ημερομηνία έναρξης θα ανακοινωθεί με νεώτερο δελτίο τύπου του Οργανισμού.

Πρατηριούχοι: Διευκρινίσεις ΥΠΟΙΚ λόγω αλλαγής κατηγορίας βιβλίων στην ίδια χρήση

Διευκρινίσεις όσον αφορά τη φορολόγηση των επιχειρήσεων εκμετάλλευσης πρατηρίων υγρών καυσίμων λόγω αλλαγής τήρησης μέσα στην ίδια χρήση (2010) της κατηγορίας βιβλίων και στοιχείων του Κ.Β.Σ. που τηρούσαν, από την Α' στη Β' ή Γ' κατηγορία, έδωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως υπενθυμίζεται, σύμφωνα με την Α.Υ.Ο ΠΟΛ 1023/12-3-2010 εγκύκλιο διαταγή, οι πρατηριούχοι υγρών καυσίμων για την εμπορία βενζίνης και πετρελαίου, καθώς και οι επιτηδευματίες του μητρώου (ΔΙ.ΠΕ.ΘΕ) πωλητές πετρελαίου θέρμανσης για την εμπορία πετρελαίου εσωτερικής καύσης(DIESEL) θέρμανσης, από 1/4/2010 εντάσσονται υποχρεωτικά στη Β΄ κατηγορία τήρησης βιβλίων, ανεξαρτήτως ύψους εσόδων, και υποχρεούνται στην έκδοση αποδείξεων λιανικής πώλησης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ίδια πιο πάνω απόφαση.

Επίσης με την παρ.8 του άρθρου 6 του προτεινόμενου σχέδιο νόμου «Αποκατάσταση ...........

Φορολογικής Δικαιοσύνης και Αντιμετώπιση της Φοροδιαφυγής» προβλέπεται ότι ειδικά για τη διαχειριστική χρήση 2010, για τις επιχειρήσεις που τηρούν Α' κατηγορίας βιβλία και στοιχεία του Κ.Β.Σ και αλλαγής μέσα στην ίδια χρήση της κατηγορίας αυτών, τα καθαρά τους κέρδη για το τμήμα της διαχειριστικής περιόδου που δεν τηρήθηκαν βιβλία ή τηρήθηκαν βιβλία και στοιχεία Α΄ κατηγορίας του Κ.Β.Σ. θα προσδιορισθούν εξωλογιστικά σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 32 του Κ.Φ.Ε, ενώ για το τμήμα της διαχειριστικής περιόδου στην οποία θα τηρηθούν βιβλία και στοιχεία της δεύτερης ή τρίτης κατηγορίας του Κ.Β.Σ. τα καθαρά τους κέρδη θα προσδιορισθούν λογιστικά, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 31 του Κ.Φ.Ε.

Για τις πιο πάνω επιχειρήσεις για τη διαχειριστική χρήση 2010 παρέχεται η δυνατότητα σύνταξης προαιρετικών απογραφών, έναρξης και λήξης κατά χρόνο της αλλαγής της κατηγορίας των βιβλίων, χωρίς να ισχύει η προϋπόθεση της περ. γ΄ της παρ.1 του άρθρου 31 για την υποχρεωτική σύνταξη απογραφών για μία τριετία από τη σύνταξη της πρώτης προαιρετικής απογραφής λήξης.

Περαιτέρω με την παράγραφο 9 του άρθρου 62 του ανωτέρω σχεδίου νόμου, με την οποία προστίθεται παράγραφος 9α στο άρθρο 39 του Κώδικα Φ.Π.Α( Ν. 2859/2000), προβλέπεται ότι, για τη διευθέτηση θεμάτων ΦΠΑ που προκύπτουν από τη μετάταξη από το ειδικό καθεστώς μικρών επιχειρήσεων στο κανονικό καθεστώς, οι επιχειρήσεις μπορούν να συντάσσουν προαιρετικά απογραφή των αποθεμάτων τους κατά το χρόνο της μετάταξης. Προκειμένου να αποφευχθεί η διπλή φορολόγηση των αποθεμάτων αυτών, η αξία των αποθεμάτων που εμφανίζονται στην απογραφή μειώνουν τις αγορές που πρέπει να μετατραπούν σε τεκμαρτές πωλήσεις κατά την προηγούμενη της μετάταξης φορολογική περίοδο ή τμήμα αυτής. Σε περίπτωση μη σύνταξης απογραφής, αυτή λογίζεται ως μηδενική. Σημειώνεται ότι με την παράγραφο 11 του άρθρου 62 του ανωτέρω σχεδίου νόμου προβλέπεται ότι για την εν λόγω απογραφή υποβάλλεται δήλωση αποθεμάτων – μετάταξης εντός δύο μηνών από τη μετάταξη.

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι για τις υπόψη επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων και οι επιχειρήσεις εκμετάλλευσης βενζινάδικων, προκειμένου να διευκολυνθούν για την ομαλή μετάβασή τους από τον εξωλογιστικό προσδιορισμό των καθαρών κερδών τους στον λογιστικό προσδιορισμό αυτών εντός της χρήσης 2010 και στην εξαγωγή του ορθού φορολογικού αποτελέσματος, τόσο για τη φορολογία εισοδήματος, όσο και για το ΦΠΑ, παρέχεται η δυνατότητα προαιρετικής σύνταξης απογραφής έναρξης κατά τον χρόνο της αλλαγής της κατηγορίας των βιβλίων, ή της ένταξής τους στη Β ΄ κατηγορία βιβλίων.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω απογραφή μπορεί να καταχωρείται σε χωριστές σελίδες στο τέλος του τηρούμενου βιβλίου εσόδων – εξόδων (μηχανογραφικού ή μη) και δεν απαγορεύεται η χειρόγραφη καταχώρηση αυτής σε τηρούμενο μηχανογραφικά βιβλίο. Η απογραφή αυτή συντάσσεται μέχρι την 20η του μεθεπόμενου μήνα από τη μετάταξη τους από την Α΄ στη Β ΄ ή Γ ΄ κατηγορία βιβλίων, θεωρούμενης ως έναρξης διαχειριστικής περιόδου, δηλαδή μέχρι 20 Μαΐου 2010.

Απαγόρευση κίνησης φορτηγών για τις εορτές του Πάσχα

Σε ισχύ τίθεται από αύριο απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου για την περίοδο των εορτών του Πάσχα.

Αναλυτικά η απαγόρευση θα ισχύσει ως εξής:

1. Την Μεγάλη Πέμπτη 1 Απριλίου 2010 για το ρεύμα εξόδου από τα Αστικά Κέντρα και από 15.00 έως 22.00 ώρας και την Μ. Παρασκευή 2 Απριλίου 2010 για το ρεύμα εξόδου από 06.00΄ έως 16.00΄ ώρας, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις :

α) Στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) και στην Παλιά .........

Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) Αθηνών – Κορίνθου- Πατρών, από τα διόδια της Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια του Ρίου εξαιρούμενου του τμήματος από τη χ/θ 145 έως τη χ/θ 205+800 (κόμβος Ρίου).

β) Στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγίου Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα (χ.θ. 365+400) μέχρι τη κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410).

γ) Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χιλιομ.

δ) Στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου – Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300).

2. Την Δευτέρα 5 Απριλίου 2010 για το ρεύμα εισόδου στα Αστικά Κέντρα και από 15.00 έως 22.00΄ ώρας, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις :

α) Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών – Κορίνθου – Αθηνών, από τα Διόδια του Ρίου μέχρι τα Διόδια της Ελευσίνας εξαιρούμενου του τμήματος από τη χ/θ 145 έως τη χ/θ 205+800.

β) Στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής, Σκοτίνας (χ.θ. 410) μέχρι τη Λάρισα (χ.θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλλου μέχρι τον κόμβο Αγίου Στεφάνου (Κρυονέρι).

γ) Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών – Θεσσαλονίκης από το 34ο χιλιομ μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.

δ) Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

3. Την Κυριακή 4 Απριλίου 2010 δεν θα ισχύσουν απαγορεύσεις.

Εξαιρούνται της απαγόρευσης κυκλοφορίας:

α) Τα οχήματα Οδικής Βοήθειας, τα φορτηγά αυτοκίνητα των ΕΛ.ΤΑ, τα φορτηγά αυτοκίνητα των εταιρειών διανομής Τύπου, τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν ζώντα ζώα, παστεριωμένο γάλα, νωπά ψάρια και κρέας.

β) Τα φορτηγά αυτοκίνητα μεταφοράς νερού (υδροφόρα) όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.

γ) Τα φορτηγά αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως(ΦΔΧ) που μεταφέρουν νωπά οπωροκηπευτικά προϊόντα.

δ) Τα φορτηγά που μεταφέρουν υποπροϊόντα ζωικής προέλευσης για αδρανοποίηση, εφόσον διαθέτουν σχετική άδεια από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της οικείας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και συνοδεύονται από το προβλεπόμενο εμπορικό έγγραφο.

ε) Τα φορτηγά σιλοφόρα αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (ΦΔΧ) που μεταφέρουν έτοιμο σκυρόδερμα, στο τμήμα της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών-Πατρών από τα Διόδια του Ρίο έως το Δρέπανο, στο ρεύμα προς Αθήνα.

στ) Τα βυτιοφόρα υγρών καυσίμων, και όσον αφορά στο ρεύμα εξόδου, μόνο για το τμήμα από διασταύρωση Μοδίου μέχρι τη γέφυρα Στρυμώνα, στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας.

ζ) Τα φορτηγά οχήματα των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (Δ.Ε.Η, Ο.Τ.Ε, Φυσικό Αέριο κ.λπ) όταν κινούνται για αποκαταστάσεις εκτάκτων βλαβών των δικτύων τους και μόνο εφόσον συνοδεύονται από έγγραφη εντολή του οικείου οργανισμού.

Σε ισχύ νέο σύστημα ρύθμισης οφειλών προς ΟΑΕΕ

Σε ισχύ τέθηκε το νέο σύστημα πάγιας ρύθμισης οφειλών προς τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων επαγγελματιών.

Με την νέα ρύθμιση, οι ασφαλισμένοι που έχουν πάσης φύσεως οφειλές από ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΑΕΕ μετά την εγγραφή τους στα μητρώα του Οργανισμού και την υποβολή των απαιτούμενων δικαιολογητικών:

- έχουν την δυνατότητα εφάπαξ εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων απαιτητών εισφορών, με έκπτωση 40% στα πρόσθετα τέλη, με την προϋπόθεση της καταβολής του συνόλου της οφειλής μέχρι τον επόμενο μήνα από την έκδοση της απόφασης ρύθμισης.

- έχουν την δυνατότητα τμηματικής καταβολής των ληξιπρόθεσμων απαιτητών εισφορών, μέχρι 18 διμηνιαίες δόσεις, με έκπτωση 20% στα πρόσθετα τέλη, χωρίς προκαταβολή, ενώ το ποσό της δόσης δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 400,00€ ευρώ.

Στους ασφαλισμένους που θα υπαχθούν στην ρύθμιση, θα χορηγείται βεβαίωση ταμειακής ενημερότητας Ν.3833/2010 διάρκειας ενός (1) μηνός, ενώ το βιβλιάριο ασθενείας θα θεωρείται αρχικά με την υποβολή της αίτησης για ένα τρίμηνο, στην συνέχεια ανά τρίμηνο, υπό την προϋπόθεση καταβολής των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών καιν δόσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στις κατά τόπους υπηρεσίες του ΟΑΕΕ και στην ιστοσελίδα του Οργανισμού www.oaee.gr


-

Εγκύκλιος ΥΠΕΣ για τους οδηγούς κρατικών αυτοκινήτων

Eγκύκλιο για τις υποχρεώσεις των οδηγών κρατικών αυτοκινήτων, απέστειλε ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης μετά από σχετικές αναφορές Υπηρεσιών, καθώς και καταγγελίες πολιτών για σοβαρές παραβάσεις από τους εν λόγω οδηγούς.

Ειδικότερα καταγγέλεται: ..................
- η μη τήρηση των κανόνων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

- η μη χρησιμοποίηση ζώνης ασφαλείας

- η χρησιμοποίηση υπηρεσιακού αυτοκινήτου από μη δικαιούμενα πρόσωπα

- η χρησιμοποίηση περισσοτέρων υπηρεσιακών αυτοκινήτων από πρόσωπα που δικαιούνται ένα και μόνο αυτοκίνητο

- η παράλειψη να φέρουν μαζί τους τα συνοδευτικά έγγραφα (Διαταγή Πορείας και Δελτίο Κίνησης)

- η στάθμευση και διανυκτέρευση αυτών παρανόμως σε μη ασφαλή και φυλασσόμενο δημόσιο χώρο

- η χρησιμοποίηση παρανόμως κρατικών αυτοκινήτων από πλήθος υπηρεσιακών παραγόντων, προκειμένου να τους μεταφέρουν από την οικία τους στην υπηρεσία ή και για προσωπικές ακόμα εξυπηρετήσεις των ιδίων και των οικογενειών τους κ.λ.π.

Οι σοβαρές αυτές παραβάσεις, τονίζεται, έχουν ως αποτέλεσμα την παρακώλυση της εύρυθμης λειτουργίας των υπηρεσιών και την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος με την αδικαιολόγητη αύξηση δαπανών.

Στην εγκύκλιο επισημαίνεται ότι οδηγοί δεν είναι μόνο εκείνοι οι οποίοι κατέχουν την προβλεπόμενη θέση ειδικότητας οδηγού στην υπηρεσία, με σχέση δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, αλλά και κάθε άλλο πρόσωπο στο οποίο κατ' εξαίρεση παρέχεται η έγκριση για οδήγηση αυτοκινήτου δημοσίας υπηρεσίας, Ο.Τ.Α. α΄ και β΄ βαθμού, Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ., του ευρύτερου δημόσιου τομέα (Ν 2503/1997 ΦΕΚ 107/Α΄, άρθρο 19 παρ. 4 ) και εγκύκλιο με αριθμ. πρωτ. 3989/168891/15-07¬1997).

Στην ίδια αυτή κατηγορία των οδηγών υπάγονται και οι νομάρχες και μέλη νομαρχιακών συμβουλίων, δήμαρχοι, πρόεδροι κοινοτήτων, δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι στους οποίους έχει επιτραπεί, σε ειδικές περιπτώσεις, με απόφαση του αρμόδιου Γεν. Γραμματέα Περιφέρειας, η κατ' εξαίρεση οδήγηση οχημάτων που ανήκουν σε Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις., Δήμους και Κοινότητες.

Στην εγκύκλιο υπενθυμίζονται οι υποχρεώσεις των οδηγών κρατικών αυτοκινήτων, με την επισήμανση ότι η μη τήρησή τους ελέγχεται και τιμωρείται ποινικά και πειθαρχικά.

Αναλυτικά οι υποχρεώσεις έχουν ως εξής:

- Να τηρούν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

- Να φορούν ζώνη ασφαλείας

- Να μην κινούν τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα στις λεωφορειολωρίδες.

- Το αυτοκίνητο να οδηγείται μόνο από αυτούς

- Το αυτοκίνητο να χρησιμοποιείται μόνο για εξυπηρέτηση των σκοπών για τους οποίους έχει παραχωρηθεί,

- Να μη μεταφέρουν πρόσωπα και πράγματα άσχετα προς την Υπηρεσία ή μέλη οποιωνδήποτε οργανώσεων ή συγγενικά ή φιλικά πρόσωπα των εξυπηρετούμενων προσώπων ή των ιδίων των οδηγών,

- Να μην κινούνται εκτός των ορίων της τοπικής αρμοδιότητας της Υπηρεσίας και να μην κυκλοφορούν σε ημέρες (Σάββατα, Κυριακές, γιορτές και αργίες) και σε χρόνο (από 10ης νυχτερινής ώρας μέχρι ανατολή ήλιου) που απαγορεύεται (πλην εξαιρέσεων και παροχής ειδικών προηγουμένων εγκρίσεων),

- Να εφοδιάζονται πριν από την κίνηση του αυτοκινήτου με νόμιμη «Διαταγή πορείας» και να τηρούν το «Δελτίο κίνησης» του αυτοκινήτου νομότυπα κατά τη διάρκεια της διαδρομής,

- Να φροντίζουν για την νόμιμη στάθμευση και διανυκτέρευση του αυτοκινήτου,

- Να μην εκτελούν εντολές για κίνηση του αυτοκινήτου τους που δίνονται από αναρμόδια πρόσωπα ή προφανώς αντιβαίνουν στους περιορισμούς και απαγορεύσεις,

- Να μην αρνούνται τον έλεγχο από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα και να παρέχουν τα ακριβή στοιχεία χωρίς παρεμβολή δυσχερειών,

- Σε περίπτωση ατυχήματος να αναγγέλλουν το ατύχημα στην αρμόδια αστυνομική Αρχή και να υποβάλλουν έγγραφη δήλωση για το ατύχημα στην υπηρεσία εντός 3 ημερών,

- Να τηρούν τις απαγορεύσεις για χρήση οινοπνευματωδών ουσιών και για χρήση κινητών τηλεφώνων σε υπηρεσιακά αυτοκίνητα,

ΕΝΑΕ: Έκτακτο συνέδριο για τον «Καλλικράτη»

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Εσωτερικών για τον «Καλλικράτη» ζητούν οι νομάρχες της χώρας, καθώς και να τους δοθεί το σχέδιο νόμου για τη διοικητική αναδιάρθρωση της χώρας πολύ πριν την κατάθεσή του στη Βουλή. Μετά την Κυριακή του Θωμά αναμένεται να παρουσιαστεί το σχέδιο νόμου, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη που είχε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Εσωτερικών με τον Πρωθυπουργό.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΝΑΕ ..........

αποφασίστηκε η σύγκληση των νομαρχών κατά το δεύτερο δεκαήμερο του Απριλίου και η προσφυγή σε έκτακτο συνέδριο για τον «Καλλικράτη», προκειμένου να συζητηθούν διεξοδικότερα όλες οι λεπτομέρειες του νομοσχεδίου που αφορούν τα οικονομικά και τις αρμοδιότητες του β' βαθμού της αυτοδιοίκησης, τους αιρετούς περιφερειάρχες.

Αναλυτικά οι επιστολές προς πρωθυπουργό και υπουργό Εσωτερικών αντίστοιχα: .......

Η επιστολή στον πρωθυπουργό

«Θέμα: Ζητήματα της Δευτεροβάθμιας Αυτοδιοίκησης.

Είναι δεδομένη σε όλους μας η επίγνωση της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που περνά η χώρα μας. Μιας κρίσης που απαιτεί θυσίες απ’ όλους μας αλλά και δύσκολες πρωτοβουλίες που θα στοχεύουν στο δρόμο της ανάπτυξης.

Σε αυτή την κρίσιμη καμπή η υλοποίηση των προγραμματικών σας δεσμεύσεων για την Διοικητική Μεταρρύθμιση του κράτους είναι επιτακτική όσο ποτέ άλλοτε.

Τον Ιανουάριο που πέρασε, εξαγγείλατε ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου και διά του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κου Γιάννη Ραγκούση, το πρόγραμμα «Καλλικράτης», για τη νέα αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Όπως τονίσατε, μεταξύ άλλων, με την επιχειρούμενη δομική αλλαγή, η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση αναδεικνύεται ως το θεσμικό πλαίσιο της πράσινης ανάπτυξης και αναλαμβάνει τον ενιαίο στρατηγικό αναπτυξιακό σχεδιασμό της περιφέρειας και την διαχείριση των ΠΕΠ. Ακόμη επισημάνατε ότι η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση γίνεται ο βασικός πυλώνας του αναπτυξιακού προγραμματισμού, ενώ κομβικός καθίσταται ο ρόλος της ως προς τα έργα και τις υποδομές.

Ενώ τo πρόγραμμα «Καλλικράτης» βρίσκεται σε εξέλιξη, στις 24 Μαρτίου ψηφίστηκε από τη Βουλή το νομοσχέδιο με τίτλο: «ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΑΝΑΦΟΡΑΣ (ΕΣΠΑ) 2007 – 2013 ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ». Αν και ο εν λόγω νόμος είναι απολύτως συναφής με το πρόγραμμα «Καλλικράτης» αφού σκοπός του είναι η αποτελεσματική υλοποίηση Επιχειρησιακών Προγραμμάτων μέσω της ταχείας απελευθέρωσης των κοινοτικών κονδυλίων και η διοχέτευσή τους σε έργα και δράσεις υψηλού αναπτυξιακού αποτελέσματος, εντούτοις η Δευτεροβάθμια Αυτοδιοίκηση είναι παντελώς απούσα, από οποιαδήποτε διάταξη του νομοσχεδίου αφορά το σχεδιασμό, προγραμματι σμό και υλοποίηση του ΕΣΠΑ. Τόσο ο καθετοποιημένος συγκεντρωτισμός όσο και έλλειψη δημοκρατικού προγραμματισμού κυριαρχούν σ’ αυτό. Μεταξύ άλλων και όλως ενδεικτικά επισημαίνουμε, ότι στις οριζόμενες από το νόμο Επιχειρησιακές Συμφωνίες Υλοποίησης και στις Διαχειριστικές Αρχές η Δευτεροβάθμια Αυτοδιοίκηση απουσιάζει προκλητικά.

Είναι εύλογο ότι η προώθηση νομοθετικών ρυθμίσεων που βρίσκονται σε αναντιστοιχία ακόμη και σε πλήρη αντίθεση με το πνεύμα και τις στοχεύσεις της Διοικητικής Μεταρρύθμισης και του προγράμματος «Καλλικράτης», μας δημιουργεί σοβαρούς προβληματισμούς και αμφιβολίες αναφορικά με την επιτυχία του εγχειρήματος.

Έχουμε επισημάνει σε όλους τους τόνους ότι προσδοκία μας είναι η επιτυχία των στόχων της Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Και σ’ αυτή εμμένουμε. Συντασσόμεθα με τις διακηρύξεις σας για την θεσμοθέτηση της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης ως βασικού πυλώνα του αναπτυξιακού προγραμματισμού. Είναι ένα στοίχημα που πρέπει -πάση θυσία- να κερδηθεί.

Κι όμως τα μηνύματα δεν δείχνουν ελπιδοφόρα – αντιθέτως αναδύονται προβληματισμοί. Η προαναφερόμενη νομοθετική ρύθμιση για το ΕΣΠΑ, κινείται διαμετρικά αντίθετα προς τους στόχους του «Καλλικράτη» αλλά και το ερώτημα περί χρηματοδότησης της εφαρμογής του σχεδίου εξακολουθεί να πλανάται.

Περαιτέρω αν και μας δηλώθηκε ότι το νομοσχέδιο επί του προγράμματος «Καλλικράτης» θα αποτελούσε αντικείμενο «συνδιαμόρφωσης» μεταξύ του αρμοδίου Υπουργού και ημών, με διεξοδική συζήτηση και διατύπωση απόψεων, με τρόπο που να διασφαλίζεται η αμοιβαία προσέγγιση και η μεταξύ μας συμφωνία, εντούτοις τα δεδομένα είναι διαφορετικά.

Ουδέποτε κληθήκαμε προς διάλογο και ανταλλαγή απόψεων επί συγκεκριμένου θεματολογίου, επί συγκεκριμένης προερχομένης από το Υπουργείο, γραπτής πρότασης – στις μέχρι σήμερα, τρεις, συνεδριάσεις της αρμόδιας Επιτροπής του Υπουργείου σας. Από την πλευρά μας καταθέσαμε, έγγραφες, συγκεκριμένες και πλήρεις προτάσεις και ουδέποτε έγινε ουσιαστική συζήτηση επ&r squo; αυτών.

Αν και ήδη έχει γνωστό ότι εντός του Απριλίου θα δοθεί προς διαβούλευση το κείμενο του νομοσχεδίου του «Καλλικράτη» εντούτοις αφενός ουδέποτε και ουδεμία «συνδιαμόρφωση» μεταξύ μας προηγήθηκε αφετέρου ούτε ψήγμα προσχεδίου νομοθετικής πρότασης εκ μέρους του Υπουργείου γνωστοποιήθηκε.

Για τα βασικά στοιχεία του νομοσχεδίου που αφορούν τη μέλλουσα Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση – αρμοδιότητες, φορολογική μεταρρύθμιση /πόροι, επιχειρησιακό σχέδιο εφαρμογής - ουδεμία νύξη έχει γίνει και ουδεμία –ουσιαστική- απάντηση επί των αιτιάσεών μας έχουμε λάβει.

Τα τρέχοντα οικονομικά προβλήματα των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων (σημαντική μείωση εκταμιεύσεων των ΚΑΠ έλλειψη χρηματοδότησης για τη συντήρηση του οδικού δικτύου, κ.ά.), μας οδηγούν σε απόγνωση αφού διαρκώς επιδεινώνονται και επιπλέον ανακύπτουν νέα. Οι νέες νομοθετικές ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης (Ν. 3833/2010) έχουν οδηγήσει σε πλήρη λειτουργική αδράνεια μεγάλα τμήματα των υπηρεσιών των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων – η περικοπή των εκτός έδρας μετακινήσεων και των ημερησίων εκτός έδρας αποζημιώσεων των εργαζομένων στα Προγράμματα Ποιοτικού Ελέγχου / Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου / Αγροτοπεριβαλλοντικά Προγράμματα, καθιστούν αδύνατη τη λειτουργία των υπηρεσιών μας. Η περιφέρεια ήδη κλυδωνίζεται από τα κοινωνικοοικονομικά προβλήματα που έχουν δημιουργήσει οι αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην υλοποίηση των Προγραμμάτων Νέων Γεωργών και Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-13 (Α.Μπαλτατζής).

Ζητάμε να λάβουμε εγκαίρως και για εύλογο χρονικό διάστημα προ της ανάρτησής του για δημόσια διαβούλευση, το νομοσχέδιο του προγράμματος «Καλλικράτης», προκειμένου να μπορέσουμε έστω και την ύστατη ώρα να τοποθετηθούμε επ’ αυτού.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

ελπίζουμε ότι οι βασιμότατες και αγωνιώδεις ανησυχίες μας που θέτουν στο περιθώριο το δεύτερο βαθμό Αυτοδιοίκησης να λυθούν σύντομα με την προσωπική σας παρέμβαση. Άλλωστε οι στόχοι μας είναι κοινοί. Θέλουμε μια Ελλάδα που θα βγει σύντομα από την κρίση, προσδοκούμε μια χώρα που θα οδηγηθεί στο δρόμο της ανάπτυξης και στη μείωση των περιφερειακών ανισοτήτων.

Σας παρακαλούμε να μας δεχθείτε σε συνάντηση για να μας δώσετε την ευκαιρία να σας εκφράσουμε και διά ζώσης τα προβλήματα και τις αγωνίες μας.»

H επιστολή στον υπ. Εσωτερικών

«Θέμα: Πρόγραμμα «Καλλικράτης» και εκκρεμή θέματα των Ν.Α.

Όπως μας δηλώνατε ρητά και κατ’ επανάληψη, μέχρι πρόσφατα, το νομοσχέδιο επί του προγράμματος «Καλλικράτης» θα αποτελούσε αντικείμενο μεταξύ μας «συνδιαμόρφωσης», με διεξοδική συζήτηση και διατύπωση απόψεων, με τρόπο που να διασφαλίζεται η αμοιβαία προσέγγιση και η μεταξύ μας συμφωνία.

Αντ’ αυτών μέχρι σήμερα έχουμε τα εξής δεδομένα:

Ουδέποτε κληθήκαμε προς διάλογο και ανταλλαγή απόψεων επί συγκεκριμένου θεματολογίου, επί συγκεκριμένης προερχομένης από εσάς, γραπτής πρότασης - στις μέχρι σήμερα, τρεις, συνεδριάσεις της αρμόδιας Επιτροπής του Υπουργείου σας. Από την πλευρά μας καταθέσαμε, έγγραφες, συγκεκριμένες και πλήρεις προτάσεις και ουδέποτε έγινε ουσιαστική συζήτηση επ’ αυτών.

Αν και ήδη έχετε δηλώσει ότι εντός του Απριλίου θα δοθεί προς διαβούλευση το κείμενο του νομοσχεδίου του «Καλλικράτη» εντούτοις αφενός ουδέποτε και ουδεμία «συνδιαμόρφωση» μεταξύ μας προηγήθηκε αφετέρου ούτε ψήγμα προσχεδίου νομοθετικής πρότασης εκ μέρους σας γνωστοποιήσατε.

Για τα βασικά στοιχεία του νομοσχεδίου που αφορούν τη μέλλουσα Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση - αρμοδιότητες, φορολογική μεταρρύθμιση /πόροι, επιχειρησιακό σχέδιο εφαρμογής - ουδεμία νύξη έχει γίνει και ουδεμία -ουσιαστική- απάντηση επί των αιτιάσεών μας έχουμε λάβει.

Τα τρέχοντα οικονομικά προβλήματα των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, τα οποία επανειλημμένα σας έχουμε γνωστοποιήσει, μας οδηγούν σε απόγνωση αφού διαρκώς επιδεινώνονται και επιπλέον ανακύπτουν νέα. Οι νέες νομοθετικές ρ υθμίσεις για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης (Ν. 3833/2010) έχουν οδηγήσει σε πλήρη λειτουργική αδράνεια μεγάλα τμήματα των υπηρεσιών των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων - η περικοπή των εκτός έδρας μετακινήσεων και των ημερησίων εκτός έδρας αποζημιώσεων των εργαζομένων στα Προγράμματα Ποιοτικού Ελέγχου / Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου / Αγροτοπεριβαλλοντικά Προγράμματα, καθιστούν αδύνατη τη λειτουργία των υπηρεσιών μας. Η περιφέρεια ήδη κλυδωνίζεται από τα κοινωνικοοικονομικά προβλήματα που έχουν δημιουργήσει οι αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην υλοποίηση των Προγραμμάτων Νέων Γεωργών και Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-13 (Α.Μπαλτατζής) καθώς και η ΚΥΑ «Καθεστώτα Ενισχύσεων της Προγραμματικής Περιόδου 2007-2013 για τον Άξονα 3 του Προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013 (ΠΑΑ)», με την οποία θίγεται ένα καθαρά αγροτικό επάγγελμα (αγροτουρισμός) και διανέμονται οι ενισχύσεις όσο και το αντικείμενο των αγροτικών επαγγελμάτων σε μερικώς απασχολουμένους σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις.

Ζητάμε να λάβουμε εγκαίρως και για εύλογο χρονικό διάστημα προ της ανάρτησής του για δημόσια διαβούλευση, το νομοσχέδιο του προγράμματος «Καλλικράτης», προκειμένου να μπορέσουμε έστω και την ύστατη ώρα να τοποθετηθούμε επ’ αυτού.

Παρά τα επανειλημμένα αιτήματα για μεταξύ μας συνάντηση, αυτή δεν έχει συμβεί μέχρι σήμερα.

Για μια ακόμη φορά σας ζητούμε να εισακουσθούμε και να μας δώσετε την ευκαιρία να σας εκφράσουμε διά ζώσης τα προβλήματα και τις αγωνίες μας. Τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει και η κατάσταση εντείνεται.

Σας παρακαλούμε για τις ενέργειές σας.

Ο Πρόεδρος
Δημήτρης Δράκος»

Καρέλια: Μέρισμα 4,48 ευρώ/μετοχή

Τη διανομή μερίσματος, συνολικού ποσού 12.364 χιλ. ευρώ, δηλαδή 4,48 ευρώ ανά μετοχή, αποφάσισε να προτείνει το διοικητικό συμβούλιο της Καπνοβιομηχανίας Καρέλια ΑΕ στη γενική συνέλευση των μετόχων.Καλό Πάσχα σε όλους σας.

Ευχές από το pliatsiko news

Ευχές από τον Δήμαρχο Εχεδώρου Μαγνησίας.

Ευχές απο το Επιμελητήριο Μεσσηνίας

Ευχές από την Βουλευτή Μεσσηνίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Νάντια Γιαννακοπούλου

Καλό Πάσχα απο το Madatanews

Καλό Πάσχα μας εύχεται και κάποιος άλλος φίλος μας.

Ευχές από το Madatanews