Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Η εικονική πραγματικότητα ενσωματώνεται στo παρμπρίζ σας!

Η General Motors ανέπτυξε ένα νέο σύστημα απεικόνισης, το οποίο με τη βοήθεια της εικονικής πραγματικότητας (ΑR) μπορεί και απεικονίζει πρόσθετες πληροφορίες στο παρμπρίζ των αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με την εταιρία, η απεικόνιση των πρόσθετων πληροφοριών θα κάνει πιο ασφαλή την οδήγηση, κυρίως σε περιπτώσεις κακοκαιρίας αφού με τη βοήθεια ενσωματωμένων καμερών, συσκευών νυχτερινής όρασης καθώς και συστημάτων πλοήγησης, δεδομένα όπως σήμανση ή εμπόδια στο δρόμο, τα οποία δεν είναι στο οπτικό πεδίο εμφανίζονται σε πραγματικό χρόνο σαν πληροφορίες.

Τέλος οι πληροφορίες αυτές απεικονίζονται απο .........

το σύστημα με τη βοήθεια μιας υπεριώδους ακτίνας laser πάνω στο παρμπρίζ. Εκτός όμως απο αυτές τις πληροφορίες με τη βοήθεια του GPS μπορείτε να εντοπίσετε εύκολα το κτήριο που ψάχνετε.

Σύμφωνα με την General Motors το παρμπρίζ αυτό θα μπορεί να ενσωματωθεί σε μοντέλα αυτοκινήτων που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά στο "κοντινό μέλλον".



Χωρίς γιατρούς από την Δευτέρα στο νοσοκομείο Καλαμάτας.

Σε επίσχεση εργασίας κατεβαίνουν από τη Δευτέρα 22 Μαρτίου οι γιατροί του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Στην απόφαση αυτή κατέληξε χθες η γενική συνέλευση των γιατρών σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την περικοπή των εφημεριών και την καθυστέρηση καταβολής οφειλομένων από τους προηγούμενους μήνες.

Τη συμπαράστασή του στις κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας.



Αντιδρά ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στη φορολόγηση των εσόδων της Εκκλησίας

Αντισυνταγματικό και ανήθικο χαρακτηρίζει ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τον τρόπο φορολόγησης της Εκκλησίας που επέλεξε η κυβέρνηση, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να τον καταγγείλει στα ελληνικά και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Μιλώντας στη Realnews, ο κ. Ιερώνυμος αναφέρει ότι η εκκλησία έχει υπό τη σκέπη της περίπου δέκα χιλιάδες ΝΠΔΔ, τους ναούς, με αυτόνομη οικονομική διαχείριση, και δηλώνει ότι δεν είναι αντίθετος να φορολογηθούν αυτά με το λογιστικό προσδιορισμό, εσόδων μείον εξόδων βάσει των βιβλίων τους.

«Έρχεται τώρα το κράτος και λέει» προσθέτει ο Αρχιεπίσκοπος:
«'Δεν ξέρω τι έσοδα έχεις, εγώ θέλω το 20% από αυτά που εισπράττεις'. Αυτό είναι αντισυνταγματικό. Και πολεμιέται τόσο στα ελληνικά όσο και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.
Είναι όμως και ανήθικο: Πώς θα πας να πάρεις από τον άλλον το ...........

20% όταν μπορεί να μην βγάζει τα έξοδά του;».

Ο κ. Ιερώνυμος χαρακτηρίζει «παραμύθι» όσα ακούγονται για την εκκλησιαστική περιουσία και τονίζει ότι περιμένει να συναντήσει τον πρωθυπουργό, αξιώνοντας να τηρήσει η κυβέρνηση τη συμφωνία της για σύσταση επιτροπών. «Θα ήθελα τον δω και να του πω όπως η υπομονή μας εξαντλήθηκε. Ή ισχύει η συμφωνία που είχαμε κάνει για τις επιτροπές, ή κάθε υπουργός θα κάνει ό,τι θέλει» αναφέρει.

Πηγή: in.gr

Η μονιμότητα στο Δημόσιο έχει μυθοποιηθεί, δηλώνει ο Γιάννης Ραγκούσης

Τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες θα μπορούσε να ανοίξει η συζήτηση για την άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο αναλύει, μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής, ο υπουργός Εσωτερικών Γ.Ραγκούσης.

Ο υπουργός αναφέρεται στο νέο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε από τη Βουλή για τους διευθυντές στο Δημόσιο, λέγοντας: «ο εκάστοτε υπουργός πλέον δεν μπορεί ούτε να προσλάβει κανέναν ούτε να κάνει κανέναν διευθυντή. Τέλος.»

Παράλληλα, εκφράζει την πρόθεσή του να ..........

περιοριστεί στο ελάχιστο ο χρόνος έρευνας και εκδίκασης του πειθαρχικού παραπτώματος που θα επισύρει την απόλυση ενός επίορκου δημόσιου υπαλλήλου.

Επιπλέον, υπογραμμίζει την ανάγκη ριζικών αλλαγών -μετά από δημόσια διαβούλευση- στο θέμα της τελικής απόφασης για την πλήρη ενσωμάτωση ενός υπαλλήλου στο Δημόσιο.

«Η μονιμότητα στο Δημόσιο έχει μυθοποιηθεί και έχει χαθεί η ουσία και το πρωτεύον» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στον «Καλλικράτη», ο κ. Ραγκούσης επαναλαμβάνει ότι το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή τον ερχόμενο Μάιο εν όψει των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών του Νοεμβρίου.

Οι νέοι δήμοι δεν θα υπερβαίνουν τους 370 (καταργούνται πάνω 600 δήμοι), ενώ για πρώτη φορά οι συνενώσεις αφορούν και την Αττική και Θεσσαλονίκη.

Σχετικά με τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων της Πολεοδομίας από τις νομαρχίες στους δήμους, ο υπουργός ρωτάται αν ανησυχεί για το ενδεχόμενο αύξησης των κρουσμάτων διαφθοράς.

«Θα σας πω μία κουβέντα. Από εμένα που το λέω τώρα έως το τελευταίο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου που διορίστηκε με ευθύνη της κυβέρνησης ο οιοσδήποτε διανοηθεί και μόνο να επισκιάσει την εντιμότητα και το ηθικό πλεονέκτημα που ανέκτησε η δημοκρατική παράταξη και το ΠΑΣΟΚ με τόσο αγώνα τα τελευταία χρόνια, την επόμενη στιγμή 'θα πάει αδιάβαστος'.»

Πηγή: in.gr

Θα φέρουν αποτελέσματα τα νέα Μέτρα Βελτίωσης της Ποιότητας του ελαιολάδου;

Μετά τις αποφάσεις της ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για το «Helth Check» της ΚΑΠ, καταργούνται πλέον τα παρακρατήματα που γίνονταν κάθε χρόνο από τις επιδοτήσεις όλων των ελαιοπαραγωγών για να δοθούν με μορφή ποιοτικών επιδοτήσεων σε ορισμένους μόνο παραγωγούς.

Έτσι τα ποιοτικά παρακρατήματα, που είχαν προκαλέσει αρκετές αντιρρήσεις και διαμαρτυρίες στο παρελθόν για την αδιαφάνεια και αναποτελεσματικότητα της χορήγησης τους, με βάση τον Καν. 73/2009 καταργούνται πλέον από το 2010. Τα νέα Μέτρα ειδικής στήριξης, με βάση το άρθρο 68 του νέου Κανονισμού, θα αποσκοπούν στην προώθηση συγκεκριμένων τύπων γεωργίας, στην βελτίωση της ποιότητα και στην βελτίωση της εμπορίας.

Ειδικά για το ελαιόλαδο, το σχέδιο της ΚΥΑ που ...........

όμως δεν έχει υπογραφεί ακόμα, αναφέρει στο έγγραφο αρ. 252827/11-3-10 του ΥπΑΑΤ ότι θα προβλέπει χορήγηση σε ετήσια βάση για τα έτη 2010, 2011 και 2012, ενίσχυσης που θα φθάνει συνολικά μέχρι 10 εκ. ευρώ τον χρόνο και θα καλύπτει ενδεικτική ενίσχυση 30 ευρώ ανά στρέμμα. Για το θέμα ο ΑγροΤύπος επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΕΑΣ Μεσσηνίας, κ. Βασίλη Κοζομπόλη, ο οποίος τόνισε:
«Αυτό το κομμάτι που αναλογεί από το 1,9% ειδικά για το λάδι είναι 10 εκατομμύρια ευρώ. Τα 10 εκατ. αυτά επειδή είναι λίγα σε σχέση με τα 33 εκατ. που ήταν αρχικά, έτσι η πολιτική βούληση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης είναι να πάνε μόνο στα ΠΟΠ και ΠΓΕ που είναι πιστοποιημένα και έχουν ολοκληρωμένη. Κατά την γνώμη μου η απόφαση έπρεπε να είναι από την αρχή σε αυτή την κατεύθυνση. Το ΠΟΠ - ΠΓΕ από μόνο του δεν είναι τόσο δυνατό όσο θα μπορεί να είναι όταν πιστοποιείται. Το μέτρο αυτό κάνει ακόμα πιο δυνατό το ελαιόλαδο ΠΟΠ - ΠΓΕ όταν είναι πιστοποιημένο. Μια κίνηση ακόμα παραπέρα θα ήταν να πάει και στο τυποποιημένο ΠΟΠ - ΠΓΕ ούτως ώστε να μπορείς να το διαφημίσεις. Να δουλέψει με άλλα λόγια σαν εργαλείο μάρκετινγκ».

Όπως προαναφέραμε δικαιούχοι της ενίσχυσης αυτής θα είναι ο Παραγωγοί ελαιολάδου ΠΟΠ η ΠΓΕ, που θα πρέπει όμως συγχρόνως να έχουν Πιστοποίηση Ολοκληρωμένης διαχείρισης η Βιολογικής γεωργίας. Βέβαια εφόσον το Μέτρο αυτό ισχύει και για την περίοδο 2010, φαίνεται ότι οι Παραγωγοί που ελάμβαναν μέχρι σήμερα Επιδότηση Ποιοτικού Παρακρατήματος με την απλή βεβαίωση του Ελαιοτριβείου ότι είναι παραγωγοί ΠΟΠ η ΠΓΕ δεν θα την λάβουν εάν δεν έχουν συγχρόνως και πιστοποιητικό Ολοκληρωμένης η Βιολογικής καλλιέργειας.

Αλλά και οι παραγωγοί που έχουν Πιστοποίηση Ολοκληρωμένης η Βιολογικής δεν θα λάβουν την αντίστοιχη επιδότηση αν δεν έχουν και Πιστοποίηση ΠΟΠ η ΠΓΕ.
Έτσι, δημιουργείται πράγματι κάποια «αταξία» επειδή όλα αυτά δεν ήταν έγκαιρα γνωστά, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να φροντίσουν για τις σχετικές Πιστοποιήσεις, αλλά και κάποια αδικία για τις περιοχές που δεν καλύπτονται από ΠΟΠ η ΠΓΕ, οι οποίες δεν θα μπορέσουν ούτε του χρόνου να αξιοποιήσουν το Μέτρο.

Όμως εδώ πρέπει να θυμίσουμε ότι η στήριξη της ποιότητας όπως δινόταν μέχρι σήμερα με την καταβολή του Ποιοτικού Παρακρατήματος, είχε δημιουργήσει αρκετές αντιδράσεις και από μεγάλο μέρος των ελαιοπαραγωγών, που υποστήριζαν ότι δεν ήταν αποτελεσματικό και τα ποσά είχαν μειωθεί αφού υπήρχαν πολλοί δικαιούχοι. Τις διαμαρτυρίες αυτές τις είχαν υιοθετήσει και πολλοί φορείς, μεταξύ των όποιων η ΓΕΣΑΣΕ, οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων, αλλά και ο ΣΕΔΗΚ με το ΣΠΑΚΕ, καθώς και αρκετοί φορείς της Αυτοδιοίκησης, που είχαν μάλιστα περιλάβει και το αίτημα της αναμόρφωσης της διαδικασίας χορήγησης του Ποιοτικού Παρακρατήματος σε Υπομνήματα, που υπέβαλαν στο ΥπΑΑΤ, τονίζοντας την αδιαφάνεια και κυρίως την αναποτελεσματικότητά του.

Ωστόσο, εκείνο που οπωσδήποτε παραμένει ζητούμενο, είναι εάν και η νέα μορφή θα έχει θετικά αποτελέσματα και εάν επί τέλους θα μπει ως προϋπόθεση όχι μόνο η «Πιστοποίηση» της καλλιέργειας αλλά και η «Εμπορία» του προϊόντος. Γιατί είναι φανερό ότι οι οποιεσδήποτε «Πιστοποιήσεις» εάν δεν μπαίνουν στις ετικέτες και εάν δεν προβάλλονται, ώστε να συμβάλλουν σε καλύτερες πωλήσεις, θα έχουν μόνο θεωρητικό χαρακτήρα. Το μεγάλο πρόβλημα του ελληνικού ελαιολάδου είναι ότι το πουλάνε οι παραγωγοί χύμα στους Ιταλούς.

Εδώ όμως πρέπει να αναφέρουμε πως σε ότι αφορά την βελτίωση της εμπορίας ο Καν. 3/2008 (άρθρο 2) προσφέρει πολλές δυνατότητες και για ενέργειες προώθησης και διαφήμισης και για ενημερωτικές εκστρατείες. Ας φροντίσουν συνεπώς, Πολιτεία και ενδιαφερόμενοι, να τις αξιοποιήσουν.

Πηγή: Αγροτύπος

Ήττα για την Εράνη με 3 - 1 από το Ζαβλάνι

Ηττήθηκε χθές το απόγευμα η Εράνη στο Παμπελλοπονησιακό στάδιο απο το Ζαβλάνι με σκορ 3-1.
Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 26 με με διαγώνιο σουτ του Γραμματικόπουλου Γ., για να ισοφαρίσει με τον Ψάρρη η Εράνη στο 50΄(1-1). Στο 80΄ ο Βογιατζής με εύστοχο χτύπημα πέναλτι έδωσε προβάδισμα 2-1 στους γηπεδούχους, ενώ το τελικό 3-1 διαμόρφωσε ο Βέρρας στο 83΄.

Η ομάδα του Πατρίκ Ενγκεμά αγωνιζόταν με πολλές απουσίες βασικών παικτών όπως ο Σταύρος Γιάννης, Γιώργος Ανδρεόπουλος και Ακης Μιχαλακόπουλος.
Ο Σταύρος Γιάννης συμπλήρωσε 4 κίτρινες κάρτες και δεν είχε ............

δικαίωμα να αγωνιστεί.
Ο Γιώργος Ανδρεόπουλος αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού, καθώς στο ματς με τον Τέλλο Αγρα υπέστη τράβηγμα στο δικέφαλο.
Όσον αφορά τον Άκη Μιχαλακόπουλο, ένιωθε ενοχλήσεις στους προσαγωγούς.

Οι συνθέσεις:

ΑΠΣ ΖΑΒΛΑΝΙ: Παπαδόπουλος Κ., Γιάχος (46΄ Ραμπαβίλας), Μπουρνάκας, Κυριαζόπουλος, Βογιατζής, Πάντο, Γραμματικόπουλος Ν. (83΄ Λάζαρης), Σπηλιώπουλος (60΄ Βέρρας), Μπουρλάκης, Γραμματικόπουλος Γ., Βουρλούμης

ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ: Αλεξανδρόπουλος, Κυράνης, Σπυρόπουλος, Ντινιώτης, Παναγιωτίδης, Τσιριγώτης (86΄ Γκίνο), Χαριάτης, Κώτσος, Γεωργιόπουλος, Κόλλιας (67΄ Καραχάλιος), Ψάρης

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 21ης Μαρτίου 2010

ele21.jpg (754 KB) 8arr21.jpg (236 KB)