Σάββατο, 20 Μαρτίου 2010

Τέλος στα σενάρια χρεοκοπίας βάζει ο πρωθυπουργός

«Οι θυσίες θα πιάσουν τόπο»

Δεν θα χρεοκοπήσουμε και σύντομα θα επανέλθουμε στο δρόμο της σταθερότητας και της ανάπτυξης, επανέλαβε από τη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός, στην ομιλία του στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Οι θυσίες θα πιάσουν τόπο, δεσμεύτηκε ο Γ.Παπανδρέου, στέλνοντας μήνυμα στην Ευρώπη πως «δεν ζητάμε από κανέναν να πληρώσει τα δικά μας λάθη και χρέη». Παράλληλα, έκανε λόγο και για «'καλοθελητές' που διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις για τη χώρα μας με προφανείς σκοπιμότητες», ενώ εξαπέλυσε δριμύτατη κριτική στη ΝΔ.

«Η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει. Η Ελλάδα έχει ..........

ισχυρή και αποφασισμένη κυβέρνηση που κάνει ό,τι χρειάζεται και σύντομα θα επανέλθουμε στο δρόμο της οικονομικής σταθερότητας, στο δρόμο της ομαλότητας και της ανάπτυξης» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

«Σε εμάς ανέθεσε ο ελληνικός λαός την ευθύνη να οδηγήσουμε το καράβι στη μεγαλύτερη τρικυμία της πρόσφατης ιστορίας μας. Ξέρω ότι θα ανταποκριθούμε στην πρόκληση» δήλωσε ο πρωθυπουργός, επαναλαμβάνοντας ότι οι συνθήκες επιβάλλουν στον ίδιο και την κυβέρνηση να είναι προσηλωμένοι σε έναν στόχο: «Στη διάσωση της οικονομίας μας. Στη σωτηρία της χώρας μας».

Ζήτησε, επίσης, τη στήριξη της κοινωνίας στα σκληρά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση, αναλαμβάνοντας τη δέσμευση πως «οι θυσίες μας θα πιάσουν τόπο». Υπογράμμισε, εξάλλου πως οι συνθήκες δεν επιτρέπουν διλήμματα. «Ή κάνουμε κατεπειγόντως ό,τι χρειάζεται για να σώσουμε την πατρίδα μας, ή συμπεριφερόμαστε άβουλα και ανεύθυνα, και καταδικάζουμε την Ελλάδα σε δεκαετίες ύφεσης, παρακμής, διεθνούς απομόνωσης και μαρασμού» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε πως η κυβέρνηση θα πάρει όσες αποφάσεις χρειάζονται, όσο επώδυνες και εάν είναι ώστε η χώρα να ξεπεράσει τα δημοσιονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει. «Ό,τι πρέπει να κάνουμε, θα το κάνουμε. Όσο σκληρό και επώδυνο κι αν είναι, όποιο και αν είναι το κόστος ακόμα και για μένα προσωπικά» σημείωσε, υπογραμμίζοντας πως «ζούμε έναν ιδιότυπο πόλεμο» και γι' αυτό «όταν έχεις πόλεμο, ζητάς να πάνε στο μέτωπο όλοι, ανάμεσά τους και απλοί άνθρωποι που σε τίποτα δεν φταίνε για το γεγονός ότι προκλήθηκε πόλεμος».

«Πολύ πιο άδικο θα ήταν αυτό που θα συνέβαινε στην πατρίδα μας αν δεν παίρναμε αυτές τις αποφάσεις. Αν καθόμασταν με σταυρωμένα χέρια να παίζουν άλλοι με τις τύχες μας. Τότε οι συνέπειες θα ήταν αφόρητες. Ούτε μισθούς θα μπορούσαμε να πληρώσουμε, ούτε συντάξεις» συνέχισε.

Μήνυμα στην Ευρώπη

Ο πρωθυπουργός, σε έντονο ύφος, μίλησε επίσης για «καλοθελητές», που «καθημερινά διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις για τη χώρα μας με προφανείς σκοπιμότητες», ενώ έστειλε μήνυμα στην Ευρώπη πως «δεν ζητάμε από κανέναν να πληρώσει τα δικά μας λάθη και τα δικά μας χρέη».

Παράλληλα, επανέλαβε πως η Ελλάδα ζητεί πολιτική στήριξη εναντίον όσων κερδοσκοπούν εις βάρος της, αφαιρώντας της τη δυνατότητα να δανειστεί με όρους, που θα της επιτρέψουν να ανασάνει. «Τα όπλα πάνω στο τραπέζι, ώστε να μας αφήσουν ήσυχους οι κερδοσκόποι. Να εξασφαλίσουμε αποδοτικά αποτελέσματα χωρίς υπονομεύσεις στο πρόγραμμά μας των μεγάλων αλλαγών» είπε ο Γ.Παπανδρέου.

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις που εκφράζονται εντός της ΕΕ ως προς τη βοήθεια προς την Ελλάδα, ο Γ.Παπανδρέου ήταν ξεκάθαρος:

«Έφτασε η ώρα να αποφασίσουμε αν θέλουμε το κοινό μας σπίτι -η Ευρώπη- να ενισχυθεί ώστε να είναι σε θέση η πολιτική και όχι οι κερδοσκόποι να ορίζουν τις τύχες των λαών μας. Παλέψαμε εδώ και χρόνια για μια ισχυρή Ευρώπη οικονομικής σταθερότητας και κοινωνικής αλληλεγγύης. Όμως πολλές δυνάμεις ξεχνούν την πολιτική σημασία του ευρώ, αφαιρούν την ουσία του πολιτικού οράματος στο ευρωπαϊκό εγχείρημα, που είναι η κοινή προστασία μας ώστε σε κλίμα ηρεμίας και σταθερότητας να αναπτύξουμε την οικονομία μας. Αυτό τελικά μπορεί να αποσταθεροποιήσει την ίδια την ΕΕ. Κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση με ότι ονειρεύτηκαν οι εμπνευστές και οι δημιουργοί της ενιαίας Ευρώπης και του κοινού μας νομίσματος» τόνισε.

Έντονη κριτική στη ΝΔ

Ο πρωθυπουργός άσκησε δριμύτατη κριτική στη ΝΔ, λέγοντας πως άφησε μία χώρα «στα πρόθυρα της κατάρρευσης, ένα κράτος διαλυμένο από την οικονομική και κομματική λεηλασία. «Όταν κληθήκαμε πριν πέντε μήνες να αναλάβουμε τη διακυβέρνηση της χώρας, ουδείς από εμάς μπορούσε να φανταστεί τι μας περίμενε» επανέλαβε.

«Νομίζω ότι κανένας λογικός άνθρωπος δεν θα μπορούσε να διανοηθεί με πόση ανευθυνότητα, με πόση εγκληματική αμέλεια, με πόση ελαφρότητα οι κυβερνήσεις της ΝΔ διαχειρίστηκαν επί 5 χρόνια τη χώρα, τα κρατικά ταμεία, τη δημόσια διοίκηση» συνέχισε ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι «το τίμημα είναι τεράστιο και το το πληρώνουν η χώρα και εκατομμύρια πολίτες που σε τίποτα δεν έφταιξαν».

«Ως πρωθυπουργός της χώρας δεν πρόκειται να αφήσω την Ελλάδα να καταρρεύσει. Όπως δεν πρόκειται και να αγνοήσω τη φωνή ολόκληρου του ελληνικού λαού που φωνάζει δυνατά ότι θέλει μια άλλη Ελλάδα, που μας ζητά να αλλάξουμε τα πάντα» δήλωσε ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι στόχος του είναι «στο τέλος αυτής της τετραετίας να έχουμε θέσει στέρεες βάσεις για μια νέα, για μια πιο δίκαιη Ελλάδα».

Το κυβερνητικό πρόγραμμα

Ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να μιλήσει και για το κυβερνητικό πρόγραμμα και τις ώς τώρα ληφθείσες αποφάσεις. Στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε στο φορολογικό νομοσχέδιο, στο πρόγραμμα «Καλλικράτης», στο επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης -η δεύτερη δόση του οποίου θα καταβληθεί μέσα στους επόμενους μήνες-, στη σύσταση ανεξάρτητης Στατιστικής Υπηρεσίας και στο νομοσχέδιο για την παροχή ιθαγένειας σε οικονομικούς μετανάστες.

Αναφορά έκανε, επίσης, στο νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις και την ενδυνάμωση της Επιθεώρησης Εργασίας, στο ΤΕΜΠΕ, στα μέτρα για την πράσινη ανάπτυξη, στο σχέδιο νόμου για τη δραστική μείωση του χρόνου ίδρυσης επιχειρήσεων, στο ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης της συνταγογράφησης και στις αποφάσεις για την αναβάθμιση του χώρου της Παιδείας, όπως το Καινοτόμο Σχολείο.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο πρωθυπουργός ζήτησε από τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου να στηρίξουν τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, αναγνωρίζοντας πως «για κανένα μας δεν ήταν ευχάριστες οι αποφάσεις που πήραμε».

Πηγή: in.gr

Η Νάντια Γιαννακοπούλου για τεράστια μείωση εισιτηρίων και εισπράξεων στα μουσεία

Αναφορά στον υπουργό πολιτισμού κο Γεουλάνο κατέθεσε σήμερα η βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κα Νάντια Γιαννακοπούλου, σχετικά με την πρόσφατη κρίση στην επισκεψιμότητα των ελληνικών μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων. Η αναφορά αυτή έρχεται να αναδείξει πρόσφατη έρευνα της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, από την ανάλυση της οποίας προκύπτει πτώση κατά 12% στην επισκεψιμότητα των μουσείων της χώρας, συγκριτικά με τον προηγούμενο χρόνο.

Όπως τονίζεται στην αναφορά, αυτά τα στοιχεία αποτελούν συνέχεια της καθοδικής πορείας που έχει πάρει η επισκεψιμότητα των ελληνικών μουσείων κατά τα τελευταία χρόνια, παρά το γεγονός της αναβάθμισης που είχε επιχειρηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού σε πολλά από αυτά.
Μάλιστα, βασικοί παράγοντες που συντελούν στη μείωση είναι η ........

παράλληλη πτώση του τουρισμού, τα ωράρια, το εισιτήριο και οι απεργίες που κρατούν μακριά εκείνους που θέλουν να τα επισκεφθούν. Ωστόσο, η Ακρόπολη και η Αρχαία Ολυμπία αποτελούν τους μοναδικούς ελληνικούς αρχαιολογικούς χώρους που παρουσίασαν αύξηση επισκεψιμότητας, αφενός λόγω της λειτουργίας του νέου Μουσείου Ακρόπολης και αφετέρου λόγω του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου για παιδιά και νέους που πραγματοποιήθηκε στην Αρχαία Ολυμπία.

Με την αναφορά αυτή, η βουλευτής Μεσσηνίας τονίζει την ανάγκη ενίσχυσης των πολιτισμικών ανταλλαγών που θα τονώσει την κινητικότητα αλλά και το ενδιαφέρον του κοινού.

Και κλάμα ο Δρούμπαλης. Αφήνει γεια στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας.

Δεν έχουν ακόμα παραδοθεί τα χειρουργεία.

Φεύγει. Μας αφήνει γεια ο -και επίσημα πλέον- ΤΕΩΣ διοικητής του νοσοκομείου Κυπαρισσίας Φώτης Δρούμπαλης.
Στα μαύρα πανιά έχει περιέλθει τα τελευταία δυο 24ωρα ο Τέως διοικητής όταν το μεσημέρι της Πέμπτης ανακοινώθηκαν από το υπουργείο τα ονόματα των Διοικητών, Αναπληρωτών διοικητών και Προέδρων Προνοιακών Ιδρυμάτων.
Ψάχνει το όνομα του στην λίστα.... Δρούμπαλης εδώ... Δρούμπαλης εκεί.... Δρούμπαλης πουθενά. Ψάχνει σε μάγισσες, σε χαρτορίχτρες...... σε μέντιουμ με κληρονομικό χάρισμα... Τίποτα. Άφνατο το όνομα του. Σβησμένο από τον χάρτη.

Τσάμπα χτύπαγε πόρτες αριστερά και δεξιά ...........

εκλιπαρώντας να παραμείνει στην θέση που είναι ήδη.

Το σκανδαλώδες θέμα με την απώλεια κλιματιστικών από αποθήκες του νοσοκομείου Κυπαρισσίας και την μη διενέργεια ΕΔΕ όσο ήταν κυβέρνηση η ΝΔ και Υπουργός ο φίλος του και κολλητός Δημήτρης Αβραμόπουλος, η απαράδεκτη συμπεριφορά του προς τους γιατρούς του νοσοκομείου, οι κρυφές κάμερες έξω από το γραφείο του, και οι διώξεις που υπέστησαν οι εργαζόμενοι στο χειρουργείο Κυπαρισσίας ήταν αρκετά για να ταξιδέψουν συστημένα όλα και με όλες τις λεπτομέρειες στο γραφείο της Νέας Υπουργού Υγείας κας Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου και η τελευταία να τον καρατομήσει άμεσα.

Άντε Κύριε Δρούμπαλη.... Μάζεψε τα μπογαλάκια σου και πάρε δρόμο για το σπιτάκι σου.
Πολύ έκατσες και πολλά έκανες.
Υπάρχει κόσμος που πρέπει να χειρουργηθεί, και πρέπει να παραδοθούν άμεσα τα χειρουργεία. Κάτι που θα γίνει επί διοίκησης του κου Μπόζου που έρχεται....

Τελειώσαμε με τα βιλαέτια και τις βαρωνίες, είπε ο Αντ.Σαμαράς στο προσυνέδριο της ΝΔ

Μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματος έστειλε από το βήμα του προσυνεδρίου της ΝΔ, στη Θεσσαλονίκη, ο Αντώνης Σαμαράς.
"Τελειώσαμε με τα βιλαέτια και τις βαρωνίες", είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι "θα μπει τέλος σε όλες τις ιστορικές παθογένειες του κόμματος."

Δεν θα προχωρήσουμε με παρωχημένες ιδέες, είπε και συμπλήρωσε πως απορρίπτει τη λογική του διαχειριστικού κυβερνητισμού, ενώ πρότεινε 13 αλλαγές που θα κάνουν τη ΝΔ πιο ανοικτό κόμμα.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Σαμαράς πρότεινε την ..........

εκλογή από τη βάση του προέδρου, του προέδρου της νεολαίας και του προέδρου των Νομαρχιακών Οργανώσεων. Επίσης, το τακτικό συνέδριο, που μετονομάζεται σε Εθνικό Συνέδριο, θα συνέρχεται κάθε δύο χρόνια. Όνομα αλλάζει και η Κεντρική Επιτροπή, η οποία γίνεται Πολιτική Επιτροπή, την οποία θα απαρτίζουν πολύ λιγότερα μέλη από ό,τι σήμερα.

Ακόμη, ο γραμματέας του κόμματος δεν θα μπορεί να είναι υποψήφιος βουλευτής, όσο είναι γραμματέας, ωστόσο θα μπορεί να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Τέλος, το Πολιτικό Συμβούλιο, που μετονομάζεται σε Εκτελεστική Γραμματεία, θα απαρτίζεται από 15 μέλη, μαζί με τον πρόεδρο του κόμματος. Από αυτά, τα επτά θα είναι εκλεγμένα από την Πολιτική Γραμματεία και τα υπόλοιπα επτά θα είναι πρόσωπα επιλογής του προέδρου.

Τέλος, ο κ. Σαμαράς έθεσε θέμα μείωσης του αριθμού των ex officio συνέδρων, οι οποίοι όπως πρέπει θα πρέπει να είναι λιγότεροι από τους άμεσα εκλεγμένους από τη βάση.

Ο πρόεδρος της ΝΔ άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας ότι σε καμία περίπτωση η συναίνεση δεν σημαίνει λευκή επιταγή. «Τέτοια "συναίνεση" ούτε την υποσχέθηκα ποτέ, ούτε την παραχωρώ. Άλλωστε, τέτοια συναίνεση έχει ο κ. Παπανδρέου από άλλο κόμμα, όχι από εμάς» είπε ο κ. Σαμαράς «δείχνοντας» τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό.

Πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται να κλείσει τα μάτια στα αδιέξοδα της κυβέρνησης, την οποία κατηγόρησε ότι με τους χειρισμούς της ανέβασε τα spreads και δημιούργησε προβλήματα δανεισμού, ενώ επίσης της καταλόγισε μεγάλες καθυστερήσεις στη λήψη αποφασιστικών μέτρων για την περικοπή του ελλείμματος.

Στο συνέδριο παρών ήταν ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος μετά το τέλος της ομιλίας Σαμαρά αποχώρησε.

ΣΧΟΛΙΟ
Ο Παπανδρέου ρε Σαμαρά, προσπαθεί να καλύψει το χοντρό φαγοπότι της προηγούμενης κυβέρνησης σας. Της κυβέρνησης σας που έφερε την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού.
Της Κυβέρνησης που κατασπατάλησε το Δημόσιο χρήμα σε offshore εταιρίες Βουλγαράκη και λοιπών.
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΑΜΑΡΑ τα λεφτά που πήρατε από ΟΤΕ, Ολυμπιακή, και ότι άλλες αποκρατικοποιήσεις κάνατε???????
Τι κάνατε τα λεφτά από τα δομημένα ομόλογα??
ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΑΜΑΡΑ??? ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ.

Rihanna World Tour 2010!

Την Τρίτη 1η Ιουνίου η Rihanna θα βρεθεί στην Ελλάδα για πρώτη φορά, στο Στάδιο Καραϊσκάκη, για μία και μοναδική συναυλία.

A star is born…

Τον Φεβρουαρίου του 1988, στις νήσους Barbados, γεννήθηκε η Robyn Rihanna Fenty.

Ήταν κόρη αποθηκάριου, και η λαμπερή της διαδρομή δεν ήταν καθόλου προβλέψιμη, όταν μικρό κοριτσάκι στο Saint Michael τραγουδούσε πρώτη φωνή στη χορωδία του σχολείου της.

Όταν, ωστόσο, στα δεκαπέντε της έφτιαξε την ......

πρώτη της girl band με δύο συμμαθήτριές της, ο δρόμος φάνηκε να ανοίγει μπροστά της…

Φίλοι των κοριτσιών συνέστησαν τη μπάντα στον δισκογραφικό παραγωγό Evan Rogers. O ίδιος έχει δηλώσει: «Μόλις μπήκε η Rihanna στο δωμάτιο για ακρόαση, ήταν σαν τα δύο άλλα κορίτσια να μην υπήρχαν! »

Ο Rogers αμέσως της πρότεινε να μετακομίσει στο Los Angeles, όπου τον πρώτο καιρό η Rihanna φιλοξενείτο στο σπίτι της οικογενείας του.

Πολύ γρήγορα όμως η ανερχόμενη τότε Rihanna υπέγραψε με τη Def Jam Records, αφού πρώτα πέρασε από audition από τον τότε διευθυντή της εταιρείας, που δεν ήταν άλλος από τον μελλοντικό μέντορα και παραγωγό της, τον Jay Z!

Το 2005, κυκλοφόρησε το πρώτο studio album της με τίτλο «Music of the Sun», το οποίο μπήκε αμέσως στο top 10 του Billboard Hot 100, με το hit single «Pon de Relay» να ξεχωρίζει.

Λιγότερο από έναν χρόνο αργότερα, κυκλοφορεί το δεύτερό της άλμπουμ με τίτλο A Girl Like Me (2006).

To album αμέσως κατατάσσεται στο top 5 του Billboard 100 στην κατηγορία albums chart. Την ίδια χρονιά κάνει και το πρώτο της US number one hit single με τίτλο SOS, και καθιερώνεται στα top 10 με το Unfaithful και το Break It Off.

Το τρίτο της άλμπουμ Good Girl Gone Bad (2007), ανεβαίνει αμέσως στο Νο2 του Billboard 200, χαρίζοντάς της πέντε to ten hits συμπεριλαμβανομένων τριών Νο1 (Umbrella, Take a Bow, Disturbia, καθώς επίσης και το διεθνές Νο1, Don’t Stop The Music).

To συγκεκριμένο album προτάθηκε για εννέα Grammy Awards, κερδίζοντας αυτό στην κατηγορία Best Rap/Sung Collaboration για το Umbrella, στο οποίο συμμετέχει ο Jay Z.

Στα τέσσερα χρόνια της καριέρας της, η Rihanna έχει πουλήσει πάνω από 12 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως και έχει λάβει πολλές διακρίσεις, μεταξύ των οποίων αυτή στα World Music Awards 2007 στην κατηγορία World's Best-Selling Pop Female Artist and Female Entertainer of the Year, καθώς επίσης και το 2008 American Music Awards στις κατηγορίες Favourite Soul/R&B Female Artist και Favorite Pop/Rock Female Artist.

H Rihanna έχει καταφέρει να κατακτήσει πέντε Hot 100 number one singles και βρίσκεται στην κορυφή μαζί με τη Beyonce. Οι δύο τους έχουν τα περισσότερα number one από το 2000 μέχρι σήμερα.

Τον Ιανουάριο του 2010 η Rihanna κέρδισε δύο Grammy Awards για το single του Jay Z “Run this town”.Διατηρείται το αφορολόγητο των 100 € στα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ

Διατήρηση του αφορολογήτου των 100 ευρώ για τα κέρδη από τα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ προβλέπει το πλήρες φορολογικό νομοσχέδιο, που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών.

«Τα κέρδη που ορίζονται στην περίπτωση α΄ της παραγράφου 1 του άρθρου ........

58 υποβάλλονται σε φόρο ανά γραμμάτιο λαχείου ή ανά στήλη παιχνιδιού ή στοιχήματος, μετά την αφαίρεση αφορολόγητου ποσού εκατό (100) ευρώ, με συντελεστή δέκα τοις εκατό (10%) για κέρδη μέχρι χίλια (1.000) ευρώ και με συντελεστή δεκαπέντε τοις εκατό (15%) για κέρδη από χίλια ένα (1.001) ευρώ», αναφέρεται στο νομοσχέδιο.

Ετοιμάζει Come Back ο Καραμανλής.

Κινητικότητα παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στο πολιτικό γραφείο του τέως πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Σύμφωνα με αρκετά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Καραμανλής συνομιλεί με τέως υπουργούς, κλείνει μέτωπα και ετοιμάζει την επιστροφή του στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Όπως γράφει Το Βήμα του Σαββάτου, πριν από λίγα ...........

24ωρα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρώην υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιά.

Δεν είναι λίγες οι στιγμές που εκφράζει δυσφορία για την κριτική που δέχονται οι κυβερνήσεις του και η οικονομική πολιτική που ακολούθησε.

«Θεωρεί ότι είναι άδικη η κριτική που ασκείται» τονίζει βουλευτής της ΝΔ και δεν παραλείπει να αναφέρει ότι ο πρώην πρωθυπουργός αντιμετωπίζει τις επιθέσεις που δέχεται με περισσή ψυχραιμία.

Tόσο αυτός όσο και οι τακτικοί συνομιλητές του δυσανασχετούν με τις επιθέσεις που δέχεται από βουλευτές που θεωρούν ότι μπορούν να ξεσπαθώσουν, ασκώντας ανέξοδη κριτική στις κυβερνήσεις Καραμανλή.

Δεν ήταν τυχαία η πρόσφατη αναδίπλωση της Ρηγίλλης, που έσπευσε, μετά την οργή των «καραμανλικών» λόγω των δημόσιων επικριτικών δηλώσεων από βουλευτές της ΝΔ, να στηρίξει δημόσια τον πρώην πρωθυπουργό, μιλώντας για τη θετική του προσφορά στον τόπο.

Ο ίδιος προσπαθεί να κλείσει μέτωπα και να άρει παρεξηγήσεις του παρελθόντος. Σε αυτή την κατεύθυνση συναντήθηκε με την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη.

Θα επιδιώξει να έχει και άλλες επαφές, ενώ δεν αποκλείεται σύντομα να συναντηθεί και με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντ. Σαμαρά.

Πηγή: in.gr

Αίτημα Ολυμπιακού για τρεις εισαγγελείς στο ντέρμπι

Παρουσία τριών εισαγγελέων ζήτησε ο Ολυμπιακός να διεξαχθεί το μεγάλο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό την Κυριακή στο «Σπύρος Λούης».

Οι «ερυθρόλευκοι» , σύμφωνα με το έγγραφο που έστειλαν στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Αθηνών, αιτήθηκαν να υπάρχει ένας εισαγγελέας που θα συνοδεύσει την αποστολή του συλλόγου από το Ρέντη στο ΟΑΚΑ, έναν για τη σύσκεψη των μέτρων και έναν στα αποδυτήρια, στους διαδρόμους και στη φυσούνα στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Επίσης, ο Ολυμπιακός αιτήθηκε εγγράφως από τον Παναθηναϊκό την ........

φιλοξενία 20 ανθρώπων της ομάδας σε μπουθ, αφού στο «Σπύρος Λούης» προτίθενται να βρεθούν οι Γιάννης Χρυσικόπουλος, Δημήτρης Θεοδωρίδης, Γιάννης Χρυσικόπουλος, Γιάννης Μώραλης και ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς.


ΣΧΟΛΙΟ
Πάλι καλά που δεν αιτήθηκαν στριπτιζούδες, καπότες, dark rooms, και άλλα τέτοια.
Ρε ούστ απόγονοι του Αμερικάνικου Στόλου.


Πρόοδος, αλλά χωρίς τελική συμφωνία, μεταξύ ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ - Ανδρέα Λοβέρδου

Σε νέα συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Α. Λοβέρδο παραπέμπεται ο διάλογος με τη ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ [DEHr.AT] Σχετικά άρθρα καθώς στη σημερινή σύσκεψη με τους αρμόδιους υπουργούς σημειώθηκε πρόοδος, αλλά δεν προέκυψε τελική συμφωνία.

Από το συνδικάτο έγινε γνωστό πως υπάρχει κατ' αρχήν συνεννόηση ώστε η μείωση των μισθών που ισχύει για τη ΔΕΗ, όπως και για όλες τις ΔΕΚΟ, να μην επιφέρει και μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.
Επίσης έχει συμφωνηθεί να προχωρήσουν στο δεύτερο εξάμηνο του έτους οι προσλήψεις των επιτυχόντων στο διαγωνισμό που ξεκίνησε το 2007.
Ωστόσο, δεν υπάρχει ανάλογη πρόοδος στο ζήτημα των ..........

συντάξεων και ειδικότερα στη μείωση της εισφοράς του κρατικού προϋπολογισμού προς το ασφαλιστικό ταμείο της ΔΕΗ.

Η νέα συνάντηση θα γίνει τη Δευτέρα 22 Μαρτιόυ στις 4 το απόγευμα, με τους εργαζομένους να έχουν αποφασίσει 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από την Τετάρτη, αν στο μεταξύ δεν βρεθεί λύση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εισαγγελική έρευνα για τις 3.000 ευρώ που έλαβαν ως επίδομα οι πυρόπληκτοι της Ηλείας

Η Εισαγγελία Πύργου έχει προωθήσει στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα περίπου 500 φακέλους που δεν προσκομίστηκαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά τα οποία νομιμοποιούν το βοήθημα των 3.000 ευρώ που έλαβαν ως πυρόπληκτοι εκατοντάδες πολίτες.

Οι φάκελοι αφορούν περιπτώσεις που οι πολίτες δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα λόγω καταστροφής τους από την πυρκαγιά, ενώ ανάμεσά τους υπάρχουν και πολλές περιπτώσεις που το επίδομα έχει εισπραχθεί δύο ή και τρεις φορές από μέλη της ίδιας οικογένειας.
Αν διαπιστωθεί κάτι τέτοιο, τότε ..............

όσοι έλαβαν παρανόμως το βοήθημα, θα πρέπει να επιστρέψουν το ποσό, αλλιώς θα απαγγελθούν εις βάρος τους κατηγορίες.

Πηγή: Νewsblog

Προτείνει σήμερα νέο πλαίσιο λειτουργίας της ΝΔ

Το νέο πλαίσιο λειτουργίας της Νέας Δημοκρατίας ώστε να γίνει «Ανοικτό Κόμμα» θα προτείνει σήμερα στο προσυνέδριο του κόμματος στη Θεσσαλονίκη ο κ. Αντώνης Σαμαράς.

Οι αρχές του Ανοιχτού Κόμματος βασίζονται στους άξονες: Αμεσότητα - Συμμετοχή - Λογοδοσία - Αποτελεσματικότητα - Κοινωνική Ευθύνη - Διαφάνεια.

Στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της άμεσης Δημοκρατίας θα αλλάξει το Καταστατικό ώστε εκτός από την άμεση εκλογή του προέδρου του κόμματος, θα αναδεικνύονται με άμεση εκλογή και απευθείας από το λαό, τα μέλη του Εθνικού Συνεδρίου, οι πρόεδροι των ΝΟΔΕ, η ηγεσία της ΟΝΝΕΔ κ.λπ.

Με στόχο το άνοιγμα στη νέα γενιά, το 25% των .........

μελών του Συνεδρίου, όπως και όλων των αιρετών οργάνων, θα απαρτίζεται από άτομα μέχρι 35 ετών. Εξακολουθεί να ισχύει η ποσόστωση των γυναικών κατά 30%.

Θεσπίζεται επίσης διαδικασία πολιτικής λογοδοσίας του προέδρου του Κόμματος, σε κάθε Εθνικό Συνέδριο, που θα συνέρχεται ανά διετία.

Επιπλέον καθιερώνεται Επιτροπή Αξιολόγησης, η οποία θα αξιολογεί διαρκώς τις δομές, τις δράσεις και τις λειτουργίες του Κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Θα καταρτίζει και θα συγκροτεί, επίσης, Εθνικό Μητρώο Στελεχών, ώστε «να μην αισθάνονται τα μέλη και τα στελέχη του Κόμματος ότι ο καθημερινός αγώνας που δίνουν και οι προσπάθειές τους δεν τυγχάνουν της σωστής αξιολόγησης και εκτίμησης που επιβάλλεται, από την Κεντρική Διοίκηση».

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα προτείνει τη μετεξέλιξη των τοπικών κομματικών Οργανώσεων σε «Οργανώσεις Κοινωνικής και Πολιτικής Πρωτοβουλίας», προσανατολισμένες σε δράσεις κοινωνικής ευθύνης, ανάλογα με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κάθε τοπική κοινωνία.

Στόχος είναι να αξιοποιηθεί το κίνημα του Εθελοντισμού, ενώ θα εισαχθεί ο θεσμός της «Κοινωνικής εργασίας» για το Περιβάλλον, τη Φτώχεια, τη Δημόσια Υγεία, τις Ευαίσθητες Κοινωνικές Ομάδες κ.λπ.

Επίσης, θα δημιουργηθεί μονάδα Στρατηγικού Σχεδιασμού, στελεχωμένη από ειδικούς επιστήμονες για την επιστημονική ενίσχυση και υποστήριξη του έργου της Νέας Δημοκρατίας σε όλα τα επίπεδα και για τη χάραξη των ευρύτερων κατευθύνσεων της εφηρμοσμένης πολιτικής στα θέματα άμεσου ενδιαφέροντος της Ελληνικής Κοινωνίας.

Ακόμη ο κ. Σαμαράς θα προτείνει να εισαχθούν θεσμοί και λειτουργίες «Ηλεκτρονικής Δημοκρατίας», σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας του Κόμματος: «Διαδραστικό Κόμμα», με ανοιχτές διαδικασίες ηλεκτρονικής διαβούλευσης, ηλεκτρονικών δημοψηφισμάτων, άμεσης διαδικτυακής επικοινωνίας με τον πρόεδρο και τα μέλη της ηγεσίας κ.λπ.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 20ης Μαρτίου 2010

ele20.jpg (737 KB) 8arr20.jpg (251 KB) foni20.jpg (298 KB)Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2010

Εν αναμονή της εισήγησης της ΡΑΕ για το πλαφόν στην τιμή των καυσίμων

Σήμερα αναμένεται η τελική εισήγηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) προς την υπουργό Οικονομίας Λούκα Κατσέλη σχετικά με την επιβολή πλαφόν στην τιμή των καυσίμων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα, οι Έλληνες οδηγοί αγοράζουν πλέον με την τρίτη υψηλότερη τιμή στην ΕΕ, αφού εκτός από τα «καπέλα» στην αντλία ο ειδικός φόρος καυσίμων από το 2005 έχει αυξηθεί κατά 106% και ο ΦΠΑ κατά 16,6%. Οι τιμές χθες στην Αττική κυμαίνονταν από 1,38 ως 1,55 ευρώ και στην επαρχία έως 1,61 ευρώ το λίτρο.

Κλιμάκιο της ΡΑΕ επεξεργάστηκε το τελευταίο ..........

τριήμερο τα στοιχεία που πήρε από τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομίας και ΥΠΕΚΑ. Οι βασικές παράμετροι που εξετάστηκαν είναι ο μέσος όρος τιμών κατά νομό σε βάθος τριετίας, τα μεταφορικά κόστη σε περιοχές όπως η Κρήτη, όπου οι τιμές έχουν ξεφύγει, καθώς και αναλυτικά στοιχεία για τις χρεώσεις στην Αττική, όπου ο ανταγωνισμός λειτουργεί ικανοποιητικά.

Η χρονική διάρκεια της ισχύος του πλαφόν, εφόσον επιβληθεί, θα είναι δύο μήνες. Η πλέον πρόσφατη επιβολή πλαφόν έγινε το καλοκαίρι του 2008, με την τιμή της αμόλυβδης στα επίπεδα των 1,27 ευρώ το λίτρο, αλλά στα νησιά δεν εφαρμόστηκε στην πράξη αφού δεν υπήρχαν ελεγκτικοί μηχανισμοί για να διαπιστώσουν ότι σχεδόν όλοι οι πρατηριούχοι σε Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Βόρειο Αιγαίο και Κρήτη κράτησαν τις τιμές πάνω από το πλαφόν.

Εν τω μεταξύ οι βενζινοπώλες του Εβρου απέκλεισαν χθες συμβολικά το ρεύμα εξόδου προς Βουλγαρία στον μεθοριακό σταθμό Ορμενίου Εβρου από τις 10 το πρωί ως τη 1 το μεσημέρι, διαμαρτυρόμενοι επειδή πολλοί κάτοικοι των παραμεθορίων περιοχών της Βόρειας Ελλάδας πηγαίνουν στη Βουλγαρία για να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ με φθηνή βενζίνη, αλλά και για να πάρουν μαζί τους προμήθειες καυσίμων.

Το φαινόμενο έχει λάβει μαζική μορφή τον τελευταίο μήνα, από την ημέρα δηλαδή που επιβλήθηκε ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα, ανεβάζοντας την τιμή της βενζίνης κατακόρυφα. Το πλησιέστερο πρατήριο καυσίμων μέσα στη Βουλγαρία βρίσκεται τέσσερα χιλιόμετρα από τον μεθοριακό σταθμό Ορμενίου Εβρου: το δέλεαρ είναι η τιμή της βενζίνης που στη βουλγαρική πλευρά των συνόρων κυμαίνεται από 0,98 έως 1,10 ευρώ το λίτρο, ενώ στην ελληνική πλευρά πωλείται 1,47 ευρώ.

Η Ενωση Βενζινοπωλών Εβρου κάνει τώρα λόγο για «λαθρεμπορία καυσίμων» αλλά, σύμφωνα με τον νόμο, επιτρέπεται η μεταφορά καυσίμων (έως δέκα λίτρα) σε ειδικό μεταλλικό κάνιστρο.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Φόροι: Πέντε αλλαγές και μία ανατροπή

Πέντε αλλαγές της τελευταίας στιγμής και μία ανατροπή στις αποζημιώσεις απολύσεων φέρνει το φορολογικό νομοσχέδιο.

Μετά τις ενδοκυβερνητικές τριβές και τις κοινωνικές αντιδράσεις, το υπουργείο Οικονομικών προχωρά σε αύξηση των αφορολόγητων ορίων πρώτης κατοικίας αλλά και σε αύξηση των αφορολόγητων ορίων εισοδήματος για όσους έχουν παιδιά.

Παράλληλα, διορθώνει τα τεκμήρια για ακίνητα και .........

Ι.Χ. και επιβάλλει λογιστικό προσδιορισμό όλων των εισοδημάτων ελευθέρων επαγγελματιών από την 1η Ιουλίου 2010.

«Πατριωτικό καθήκον» χαρακτήρισε ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου το να συμβάλουν όλοι στα δημόσια έσοδα και δεσμεύθηκε, μιλώντας στο χθεσινό Υπουργικό Συμβούλιο ότι «όλα τα εισοδήματα θα φορολογούνται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, από όπου και αν προέρχονται». Μάλιστα απέδωσε σε «μιντιακές κατασκευές» τα όσα καταγράφτηκαν τις τελευταίες ημέρες στον Τύπο ως πρόθεση της κυβέρνησης να εξαιρέσει επαγγελματικές ομάδες με ιστορικό φοροδιαφυγής. «Ποτέ δεν υπήρξε πραγματικά πρόθεση της κυβέρνησης να ευνοήσει κάποιους», τόνισε.

Αντεγκλήσεις

Ο Πρωθυπουργός που ανέφερε ακόμη ότι η κυβέρνηση παίρνει «συνεχείς πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της ανάπτυξης της χώρας», άκουσε την υπουργό Οικονομίας Λούκα Κατσέλη να τονίζει ότι χρειάζονται άμεσα μέτρα για την ανάπτυξη. Η κ. Κατσέλη- που έδωσε ως παραδείγματα την ενίσχυση νέων ζευγαριών για την αγορά πρώτης κατοικίας, αλλά και την ενίσχυση των μικρομεσαίων εξαγωγικών επιχειρήσεων- εκτιμάται ότι με την τοποθέτησή της άφησε αιχμές κατά του υπουργού Οικονομικών. Μίλησε για περίπου 20΄ και αποχώρησε νωρίς για τη Βουλή επειδή συνεδρίαζε η αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή για το ΕΣΠΑ. Πάντως, η στάση της που προκάλεσε τα σχόλια του υπουργού Επικρατείας Χ. Παμπούκη έρχεται σε συνέχεια της προχθεσινής απουσίας της από τη σύσκεψη για το Φορολογικό.

Από τα αξιοσημείωτα του χθεσινού Υπουργικού Συμβουλίου, η παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Δημ. Δρούτσα, ο οποίος έθεσε θέμα για τη φορολόγηση των επιδομάτων των διπλωματικών υπαλλήλων, προκαλώντας την αντίδραση του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου που δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμιά τέτοια δυνατότητα επί του παρόντος.

Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ
Αποζημιώσεις


ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ρυθμίσεις το αφορολόγητο ποσό για αποζημίωση λόγω απόλυσης αυξάνεται από 20.000 σε 30.000 ευρώ. Σε σχέση με το σημερινό σύστημα όπου για αποζημίωση άνω των 20.000

ευρώ επιβάλλεται ενιαίος συντελεστής 20%, «κερδισμένοι» θα είναι όσοι λαμβάνουν αποζημίωση απόλυσης έως 80.000 ευρώ καθώς στη χειρότερη περίπτωση- πέραν του ότι θα έχουν χάσει τη δουλειά τουςδεν θα έχουν την παραμικρή επιβάρυνση, στην καλύτερη θα πληρώνουν μειωμένο φόρο έως και 2.000 ευρώ.
ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ
Βιβλία για όλους


ΟΡΙΣΤΙΚΑ από την 1η Ιουλίου θα κληθούν να τηρούν βιβλία εσόδων- εξόδων επαγγελματίες ταξί, φορτηγών, μηχανικοί, αρχιτέκτονες, πωλητές λαϊκών αγορών, ιδιοκτήτες κάμπινγκ και ενοικιαζομένων δωματίων που αρχικά φάνηκε να τη... γλιτώνουν έως και το 2011. Θα υποχρεωθούν να τηρούν βιβλία εσόδων - εξόδων και να κόβουν αποδείξεις από τα μέσα του έτους (με εξαίρεση τους πρατηριούχους καυσίμων που θα εφαρμόσουν τις ταμειακές μηχανές από την 1η Απριλίου) και θα φορολογηθούν με το άθροισμα των τεκμαρτών εισοδημάτων για το πρώτο εξάμηνο και των πραγματικών εισοδημάτων για το δεύτερο. Ειδικά για τα ταξί προβλέπεται προσαύξηση του τεκμαρτού εισοδήματος κατά 50% για το διάστημα του πρώτου εξαμήνου. Σήμερα άλλωστε ξεκαθαρίζει το τοπίο και για την εφαρμογή του ΦΠΑ σε όλα τα επαγγέλματα. Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου είπε χθες στη Βουλή ότι δεν θα υπάρξουν εξαιρέσεις, πλην των γιατρών που προστατεύονται από κοινοτική οδηγία.

Τεκμήρια Ι.Χ.

ΣΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ εισάγεται και το κριτήριο της παλαιότητας για τον προσδιορισμό του τεκμηρίου, καθώς είναι προφανές πως δεν έχουν ίσο κόστος συντήρησης και χρήσης ένα αυτοκίνητο 2.000

κυβικών (ενιαίο τεκμήριο 4.600 ευρώ για όλα τα Ι.Χ. ίδιων κυβικών εκατοστών) 20ετίας και ένα αυτοκίνητο ίδιων κυβικών ηλικίας ολίγων μηνών.

Τεκμήρια ακινήτων

ΔΙΟΡΘΩΣΗ έγινε στα τεκμήρια ακινήτων, όπου το σύστημα προσδιορισμού του ετήσιου κόστους χρήσης με βάση αποκλειστικά και μόνο τα τετραγωνικά μέτρα εμπλουτίζεται και συνδέεται με τις αντικειμενικές αξίες για ακριβά ακίνητα, με αντικειμενική τιμή πάνω από 3.000 ευρώ/τ.μ. Με αυτό τον τρόπο διορθώνεται το οξύμωρο, όπου κύρια κατοικία 100 τ.μ. στην Εκάλη με αντικειμενική αξία 455.000 ευρώ έχει το ίδιο τεκμήριο των 4.400 ευρώ (στα 100 τ.μ.) με ένα ακίνητο ίσης επιφάνειας στη Νέα Ιωνία, όπου η αντικειμενική αξία διαμορφώνεται σε 175.000 ευρώ.

Κλίμακα

ΣΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΑ φορολογίας εισοδήματος οι διορθώσεις της τελευταίας στιγμής αφορούν τις προσαυξήσεις των αφορολόγητων ορίων εισοδήματος, ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση.

«Κερδισμένοι» είναι όσοι έχουν πολλά παιδιά. Το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ προσαυξάνεται κατά 1.500 ευρώ (από 1.000 ευρώ σήμερα) για κάθε ένα από τα δύο πρώτα παιδιά και κατά 11.500 ευρώ (από τα 10.000 ευρώ) για όσους έχουν από τρία παιδιά και πάνω.

Η πρώτη κατοικία

ΣΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ πρώτης κατοικίας οι διορθώσεις ήρθαν μετά τη διαπίστωση ότι με βάση τις αρχικές προτάσεις θα προέκυπταν φορολογικές επιβαρύνσεις, κυρίως στους άγαμους, εξαιτίας της κατάργησης του ενιαίου αφορολογήτου των 200 τ.μ. και της αντικατάστασής του από σχετικά χαμηλά αφορολόγητα όρια 100.000 ευρώ για τον άγαμο και 200.000 ευρώ για τον έγγαμο.

Χθες το βράδυ το υπουργείο Οικονομικών προσανατολιζόταν στην αύξηση του αφορολογήτου για τον άγαμο στα 200.000 ευρώ και για τον έγγαμο στα 250.000 ευρώ. Έτσι, ενώ με το προχθεσινό σενάριο ζευγάρι που θα αγόραζε πρώτη κατοικία 100 τ.μ. στη Νέα Σμύρνη με αντικειμενική αξία 2.450 ευρώ/τ.μ. θα όφειλε φόρο 4.500 ευρώ, μετά τις διορθώσεις δεν θα οφείλει ούτε ένα ευρώ φόρου.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

DVD τουριστικής προβολής της Μεσσηνίας

Μια μικρή γεύση από τη ζωή, τον πολιτισμό και τις παραλίες της Μεσσηνίας, διάρκειας 15 λεπτών, θα πάρουν όσοι δουν το DVD που εκπόνησε η Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής Προβολής για τη γνωριμία Ελλήνων και ξένων επισκεπτών με τη Μεσσηνία.

Το πόνημα παρουσιάστηκε χθες, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής, και απέσπασε τα θετικά σχόλια των μελών της.
«Παρά τις δυσκολίες είναι πολύ σημαντικό το DVD, καθώς ενισχύει την προσπάθεια προβολής της Μεσσηνίας», σημείωσε η πρόεδρός της Αντωνία Μπούζα.

Το περιεχόμενο............

Μέσα σε 15 λεπτά, οι θεατές θα δουν τη Νέδα, το Πολυλίμνιο, τον υδροβιότοπο της Γιάλοβας, τον αφρικανικό χαμαιλέοντα, τα κάστρα του νομού και τους πύργους της Μάνης, το ανάκτορο του Νέστορα, τους μυκηναϊκούς τάφους, την Αρχαία Μεσσήνη, τον Επικούριο Απόλλωνα, το Μουσείο της Αρχαίας Μεσσήνης και το Αρχαιολογικό Μουσείο Καλαμάτας, τις ελιές, το λάδι και τη θρεπτική του αξία, τα τοπικά προϊόντα, την Κοίμηση της Θεοτόκου, εικόνες από διάφορες εκκλησίες και ξωκλήσια, τους Αγίους Αποστόλους και την Υπαπαντή, το Πάρκο Σιδηροδρόμων, τη μαρίνα και τα νεοκλασικά κτήρια της Καλαμάτας, το ρολόι της Μεσσήνης, το παζάρι αντικών της Κυπαρισσίας, τα μεταξωτά μαντήλια, τα ήθη και τα έθιμα του νομού (καρναβάλι Μεσσήνης, τις εκδηλώσεις στη Νέδουσα, το σαϊτοπόλεμο και τις ιπποδρομίες στο Πλατύ), εικόνες από το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού, τις οργανωμένες παραλίες, χώρους εστίασης, τη θαλάσσια χλωρίδα και πανίδα, εικόνες με ηλιοβασιλέματα και, τέλος, την έναρξη της νυχτερινής ζωής.
Να σημειωθεί ότι το DVD είναι μεταφρασμένο στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ολλανδικά, πολωνικά, τσέχικα, ισπανικά, ρωσικά και στα σουηδικά.

Οι απόψεις

Ο κ. Σωτ. Σαραντέας έκανε λόγο για πολύ καλή δουλειά και για την απόκτηση εργαλείου που μπορεί να διαδοθεί, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι σύντομα θα προκύψουν χειροπιαστά αποτελέσματα από την προβολή του.
Δεδομένη χαρακτήρισε την επιτυχία η κα Γεωργία Χριστοδούλου, η οποία ανέφερε ότι το DVD περιέχει όλες τις πτυχές του τουρισμού.
Ικανοποιημένος δήλωσε και ο κ. Δημοσθ. Κορδοπάτης, ο οποίος πρόσθεσε πως θα ήθελε να υπάρχουν πιο τουριστικά μέρη.
Ο κ. Βασ. Τριγκιλίδας συμφώνησε με την καλή δουλειά που έχει γίνει. Μίλησε για εύστοχη παρουσίαση που προβάλλει και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και το χαρακτήρισε ως χρήσιμο εργαλείο. Τέλος, πρότεινε σε επόμενη έκδοση να συμπεριληφθούν και τα νορβηγικά ως γλώσσα.

Όλη η Μεσσηνία έχει πλέον ένα κοινό εργαλείο αναφοράς σχολίασε ο κ. Παν. Καρβέλας, προτείνοντας να διερευνηθεί αν απουσιάζει κάποια άλλη ξένη γλώσσα και να προστεθεί σε πρώτη ευκαιρία.
Τέλος, ο κ. Αλεξ. Μουρίκης παρατήρησε πως πρόκειται για μια προσπάθεια με μεγάλη επιτυχία, ενώ έδωσε τα συγχαρητήριά του για τη μουσική επένδυση.
Στην ίδια συνεδρίαση, τα μέλη της Επιτροπής ενέκριναν, επίσης, τις προσπάθειες τουριστικής προβολής του νομού σε περιφερειακούς και πανελλήνιας εμβέλειας τηλεοπτικούς σταθμούς, αλλά και σε διάφορα έντυπα.

Πηγή: Θάρρος

Ανοιχτό το ενδεχόμενο διαγραφών στη Νέα Δημοκρατία

Ανοιχτό άφησε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Πάνος Παναγιωτόπουλος το ενδεχόμενο ο πρόεδρος του κόμματος να κινηθεί προς την κατεύθυνση διαγραφών «όσων με τη συμπεριφορά τους προσέβαλαν τον ελληνικό λαό και το φιλότιμό του», όπως έχει δηλώσει ο Αντώνης Σαμαράς στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ.

«Με όσα είπε στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ για την αυτοκάθαρση, ο κ. Σαμαράς έθεσε το γενικό πλαίσιο όπως το αντιλαμβάνεται ο ίδιος.
Όταν έχει κάτι να πει ή θεωρήσει επιβεβλημένο .........

να κάνει τα επόμενα βήματα, θα το κάνει και θα το ανακοινώσει ο ίδιος» απάντησε ο κ. Παναγιωτόπουλος σε ερώτηση αν υπάρχει το ενδεχόμενο να γίνουν διαγραφές στο πλαίσιο της «αυτοκάθαρσης».

Ο κ. Σαμαράς βρίσκεται από χθές το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη όπου είχε συναντήσεις με κομματικά στελέχη. Την Παρασκευή θα απευθύνει χαιρετισμό στο συνέδριο της ΓΣΕΕ, το βράδυ θα έχει δείπνο εργασίας με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων και το πρωί του Σαββάτου θα μιλήσει στο προσυνέδριο της ΝΔ, στο συνεδριακό κέντρο «Ι.Βελλίδης» της ΔΕΘ.

Πηγή: in.gr

Σήμερα το πρωΐ η συνέντευξη Βουδούρη στο Ράδιο Νίκη

Σήμερα το πρωί ο Οδυσσέας Βουσούρης θα δώσει συνέντευξη στο Ράδιο Νίκη 96.4 και στον Παναγιώτη Χριστοδούλου.
Θα μιλήσει για τα θέματα της επικαιρότητας και κυρίως για την οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η Ελλάδα ενώ δεν αποκλείεται ο Βουλευτής να δεχτεί ερωτήσεις και από τους ακροατές του Ράδιο Νίκη.

Συντονιστείτε το πρωϊ της Παρασκευής στους 96.4. Ή πατήστε την εικόνα του Ράδιο Νίκη επάνω δεξιά στο blog για να ακούστε LIVE.Μεσσηνιακές εφημερίδες της 19ης Μαρτίου 2010

ele19.jpg (732 KB) 8arr19.jpg (240 KB) foni19.jpg (295 KB)Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2010

Παρέμβαση του Δημήτρη Κουσελά στο Ευρωκοινοβούλιο

Ο Βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, ως Αντιπρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, συμμετείχε στην ειδική Συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που έλαβε χώρα στις Βρυξέλλες, στις 16 και 17 Μαρτίου.

Εκεί συζητήθηκε η Στρατηγική Ανάπτυξης και Απασχόλησης στην Ε.Ε. μετά την κρίση («Ατζέντα 2020»), καθώς και οι αναγκαίες αλλαγές στην αρχιτεκτονική του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Κατά τη συζήτηση αυτή, ο Μεσσήνιος βουλευτής, .........

απευθυνόμενος στον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων κ. ‘Ολι Ρεν, σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι, όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος ο Επίτροπος, «η Ελλάδα έχει πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα, μέτρα επώδυνα για τους πολίτες της, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του δημοσιονομικού ελλείμματος. Ωστόσο η επίθεση των κερδοσκόπων, που δεν αφορά μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο ίδιο το ευρώ, συνεχίζεται.»

Στη συνέχεια της παρέμβασής του, ο κ. Κουσελάς έθεσε στον κ. ‘Ολι Ρεν τα ακόλουθα ερωτήματα:

- ‘Εχουν ληφθεί αποφάσεις για τους μηχανισμούς αντιμετώπισης των κερδοσκόπων και για τη θωράκιση της Ευρωζώνης από τέτοιες επιθέσεις και αν ναι, πότε προτίθεται να ενεργοποιήσει αυτούς τους μηχανισμούς;
- Δεδομένου ότι ο οικονομικός κύκλος εξόδου από την κρίση δεν είναι ο ίδιος σε όλες τις χώρες, είναι ρεαλιστικό να γίνει προσαρμογή των κριτηρίων αποδοχής των ομολόγων που λαμβάνονται ως εγγύηση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ανάλογα με το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης που έχει υιοθετήσει η κάθε χώρα;
- Πιστεύει πως πρέπει να απαγορευθεί, σε περιόδους κρίσης όπως αυτή που διανύουμε, η αγορά των CDS από ιδρύματα ή επενδυτές που δεν κατέχουν αντίστοιχα ομόλογα;
- (για την ατζέντα της Ε.Ε. για το 2020) Η κρίση έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην απασχόληση, με σημαντικές απώλειες θέσεων εργασίας. Στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες η ανεργία καλπάζει με διψήφια ποσοστά. Πιστεύει ο κ. Επίτροπος ότι η ανάπτυξη πρέπει να συνδεθεί με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και με την προστασία των ήδη υφιστάμενων και αν ναι, με ποιο τρόπο; »

Απαντώντας στον κ. Κουσελά, ο Επίτροπος κ. ‘Ολι Ρεν σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι η Ελλάδα έχει ξεκινήσει την προσπάθεια να μειώσει το έλλειμμα κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες το 2010 και είναι πολύ σημαντικό να επανέλθει σε τροχιά ανάπτυξης. Τόνισε πως η Ελλάδα και η Ε.Ε. δεν έχουν αποφύγει τελείως τον κίνδυνο, για τούτο απαιτείται μια συντονισμένη δράση που θα ξεκινήσει άμεσα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «Εμείς είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Η Ελληνική κρίση μας έδειξε πως απαιτείται αυξημένος συντονισμός και προετοιμάζουμε τις προτάσεις μας για την εφαρμογή του άρθρου 136 της Συνθήκης της Λισσαβόνας. Αυτός ο συντονισμός θα εκδηλωθεί στα μέσα Απριλίου.»

Ας σημειωθεί ότι το άρθρο 136 της Συνθήκης της Λισσαβόνας θεωρείται η κατάλληλη νομική βάση για τη σύσταση του υπό συζήτηση «Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου (ΕΝΤ)», με σκοπό να προλαμβάνει τις οικονομικές και νομισματικές κρίσεις στη ζώνη του ευρώ και να θεσπίζει μέτρα αντιμετώπισής τους. Σύμφωνα με αυτό το άρθρο, μπορούν να θεσπίζονται μέτρα για τα κράτη - μέλη με νόμισμα το ευρώ, προκειμένου να ενισχυθεί ο συντονισμός και η εποπτεία της δημοσιονομικής τους πειθαρχίας, αλλά και να χαράσσονται, για τα κράτη αυτά προσανατολισμοί οικονομικής πολιτικής, συμβατοί με τους καθοριζόμενους για το σύνολο της Ένωσης.

Νέο διοικητικό συμβούλιο στον ΕΛΓΑ

Το νέο διοικητικό συμβούλιο ΕΛΓΑ ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Το νέο ΔΣ έχει, ως εξής:

Πρόεδρος: Θεόδωρος Σαρρής του Ιωάννη, πτυχιούχος Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Δημόσια Οικονομία.

Αντιπρόεδρος: Χρήστος Χατζηαντωνίου του Κων/νου, πτυχιούχος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων - ΤΕΙ Θεσ/νίκης.

Μέλη ..........

1. Βασίλειος Μπέσης του Αηδώνη, πτυχιούχος ΤΕΙ Πειραιά, με αναπληρωτή την Πολυξένη Πολύζου του Νικολάου, οικονομολόγο, υπάλληλο του ΥΠΑΑΤ.

2. Αικατερίνη Μπελίτσου του Γρηγορίου, οικονομολόγος, υπάλληλος του ΥΠΑΑΤ, με αναπληρωτή τη Χρυσούλα Παπαδημητρίου του Γεωργίου, γεωπόνο, υπάλληλο του ΥΠΑΑΤ.

3. Βασίλειος Μαγουλάς του Νικολάου, εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών, με αναπληρωτή το Μίνωα Κωσταντίνη του Αλβέρτου.

4. Παναγιώτης Πεβερέτος του Θεόδωρου, εκπρόσωπος των Γεωργικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων, που όρισε η ΠΑΣΕΓΕΣ, με αναπληρωτή το Μιχάλη Βουμβουλάκη του Εμμανουήλ.

5. Ιορδάνης Καρυώτης του Γεωργίου, εκπρόσωπος των Γεωργικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων, που όρισε η ΠΑΣΕΓΕΣ, με αναπληρωτή το Διονύση Φόλιο του Γεωργίου.

6. Παναγιώτης Καλφούντζος του Γεωργίου, εκπρόσωπος του ΓΕΩΤΕΕ, με αναπληρωτή τον Αχιλλέα Αδαμαντιάδη του Γεωργίου.

7. Κωνσταντίνος Ψυχίδης του Παύλου, εκπρόσωπος εργαζομένων ΕΛΓΑ, με αναπληρωτή την Καλομοίρα Σουλίου του Χρήστου.

Από 5 Απριλίου χωρίς βίζα τα ταξίδια στις ΗΠΑ

Από τη Δευτέρα 5 Απριλίου θα συμμετέχει η Ελλάδα στο Πρόγραμμα Κατάργησης της βίζας για τουριστικά ή επαγγελματικά ταξίδια στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της αμερικανικής ........

πρεσβείας, όπως για όλες τις χώρες που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Κατάργησης της Θεώρησης Διαβατηρίων (βίζα) οι Ελληνες, πριν την αναχώρησή τους για την Αμερική, πρέπει να κάνουν τις ακόλουθες ενέργειες:

-Τουλάχιστον 72 ώρες πριν την αναχώρηση, θα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση στη διεύθυνση https://esta.cbp.dhs.gov. Επίσης, θα πρέπει να συμπληρώσουν το έντυπο για την Ηλεκτρονική Εγκριση Ταξιδίου (γνωστή με το αγγλικό ακρωνύμιο ESTA) ώστε να λάβουν την ηλεκτρονική επιβεβαίωση ότι έχει εγκριθεί η ESTA. Ακόμα, θα πρέπει να τυπώσουν την έγκριση ESTA που θα λάβουν, να σημειώσουν τον αριθμό και να προσκομίσουν και τα δύο μαζί στο αεροδρόμιο αναχώρησης.

-Το Πρόγραμμα Κατάργησης της βίζας ισχύει μόνο για άτομα με έγκυρο ελληνικό διαβατήριο που έχει ενσωματωμένο ηλεκτρονικό τσιπ και έχει εκδοθεί μετά τις 26 Αυγούστου 2006.

-Η εγκεκριμένη ESTA μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για τουριστικά ή επαγγελματικά ταξίδια από τα οποία δεν προκύπτει αμοιβή (σε αντικατάσταση της βίζας Β1/Β2) και για παραμονή στις ΗΠΑ έως 90 ημέρες. Εχει ισχύ δύο ετών.

-Εάν η αίτηση χορήγησης ESTA δεν εγκριθεί ή αν κάποιος δεν πληροί τις προϋποθέσεις, μπορεί παρά ταύτα να κάνει αίτηση για χορήγηση βίζας στην πρεσβεία. Αν κάποιος έχει ήδη βίζα σε ισχύ, δεν χρειάζεται ESTA.

-Οπως και στην περίπτωση της βίζας, η έγκριση της ESTA δεν εγγυάται είσοδο στις ΗΠΑ. Η απόφαση εισόδου στις ΗΠΑ πάντοτε λαμβάνεται από τον/την αξιωματούχο της Υπηρεσίας Τελωνείων και Συνοριακής Προστασίας των ΗΠΑ στο σταθμό εισόδου.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της αμερικανικής πρεσβείας (http://athens.usembassy.gov) ή την ιστοσελίδα www.travel.state.gov για τους συνδέσμους στο DHS και στο ESTA.

Γραμμές εξυπηρέτησης: Γραμμή ΟΤΕ: 901-123-0730,

Vodafone 901-694-6313,

Cosmote 901-200-6313,

WIND : 901-160-6313.

LIVE το Σταντάρ Λιέγης - Παναθηναϊκός

Έτοιμος να τα δώσει όλα, προκειμένου να κυνηγήσει το «θαύμα» της ανατροπής του εις βάρος του 3-1 είναι ο Παναθηναϊκός, που την Πέμπτη το βράδυ φιλοξενείται από τη Σταντάρ στη Λιέγη για τον επαναληπτικό των μεταξύ τους αναμετρήσεων για τη φάση των «16» του Europa League. Μείνετε συντονισμένοι στο naftemporiki.gr και παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη της αναμέτρησης.

ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ: Μπολάτ, Κομοτσάτο, Ράμος, Σαρ, Ποκονιόλι, Βιτσέλ, Βιλφρέντ Νταλμά, Καρσελά-Γκονσάλες, Ντε Καμάργκο, Μίλαν Γιοβάνοβιτς, Μποκανί.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τζόρβας, Βύντρα, Μπιάρσμιρ, Σαριέγκι, Καντέ, Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Λέτο, Σισέ.

Δείτε τον αγώνα Live


Ερώτηση Νάντιας Γιαννακοπούλου για την Επανίδρυση των αγροτικών συνεταιρισμών

Το αγροτικό πρόβλημα στην Ελλάδα, με αφορμή τις πρόσφατες αγροτικές κινητοποιήσεις, ανέδειξε για ακόμη μία φορά την ανάγκη να ανοίξει ένας ειλικρινής διάλογος ανάμεσα στους άμεσα ενδιαφερομένους. Ένας διάλογος που θα προβάλει την άμεση ανάγκη διαμόρφωσης οργάνων συλλογικής στήριξης των αιτημάτων του αγροτικού κόσμου και εναντίωσης στην καταλήστευση του αγροτικού εισοδήματος από την ανεξέλεγκτη λειτουργία των μηχανισμών εμπορίας και διάθεσης αγροτικών προϊόντων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το εξαιρετικής ποιότητας ελληνικό ελαιόλαδο, του οποίου είναι γνωστή η εκτεταμένη εκμετάλλευση για την βελτίωση του ποιοτικά χειρότερου ιταλικού ή ισπανικού αντίστοιχου προϊόντος. Η αδυναμία συστηματικής προβολής του ελληνικού ελαιόλαδου, σε αντίθεση με τα ανταγωνιστικά της Μεσογείου και ο άναρχος τρόπος με τον οποίο γίνεται σήμερα η διάθεσή του στην εσωτερική αγορά, δεν επιτρέπουν την κάλυψη ούτε του κόστους.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν .........

τα προϊόντα με ονομασία προέλευσης, καθώς υπό αυτές τις συνθήκες είναι πρακτικά αδύνατος ο έλεγχος των ΠΟΠ από τα «κιτάπια» που συντηρούνται στους συνεταιρισμούς και από τον πανάρχαιο τρόπο ελέγχου από τις αρμόδιες Διευθύνσεις των νομαρχιών. Αποτέλεσμα είναι τα 70 ΠΟΠ που υπάρχουν στην Ελλάδα να κινδυνεύουν να αποχαρακτηριστούν λόγω της ανεξέλεγκτης δράσης επιτηδείων.

Βέβαια, ανάλογα φαινόμενα ισχύουν και στις άλλες κατηγορίες των βασικών αγροτικών διατροφικών προϊόντων που είναι αποτέλεσμα της καθολικής ελεγκτικής και διαχειριστικής ανεπάρκειας του κράτους, των αδύναμων αγροτικών οργανώσεων και συνεταιρισμών. Τα αποτελέσματα είναι, βέβαια, πολλαπλά στην τσέπη των παραγωγών, στην τσέπη των καταναλωτών, στη δημόσια υγεία και στην επιδείνωση της ήδη χαμηλής ανταγωνιστικότητας του αγροτικού τομέα. Μάλιστα, σύμφωνα με στοιχεία του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το σύνολο των Ελλήνων παραγωγών αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων μοιράζεται περίπου 11 δις ευρώ κάθε χρόνο, όπου μέσα σε αυτά είναι οι πωλήσεις τους και οι επιδοτήσεις ή ενισχύσεις, τη στιγμή που ο αντίστοιχος τζίρος των μεσαζόντων και των εταιριών χοντρικής εμπορίας των αντίστοιχων προϊόντων ξεπερνά τα 33 δις ευρώ! Υπό τις παρούσες προφανώς συνθήκες και συγκυρίες λειτουργίας των συνεταιριστικών οργανώσεων σήμερα, είναι δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις που θα ωφελήσουν τους παραγωγούς.

Είναι, επομένως, αδήριτη ανάγκη, η εκ του μηδενός επανίδρυση των αγροτικών συνεταιρισμών, η οποία είναι η κρισιμότερη ίσως μεταρρυθμιστική πρόκληση της αγροτικής μας πολιτικής, σήμερα. Η αγροτική μας οικονομία χρειάζεται σύγχρονους, βιώσιμους, κλαδικούς, ανά προϊόν και ανταγωνιστικούς συνεταιρισμούς «νέας γενιάς» για να ανταποκριθεί στις σημερινές πραγματικές ανάγκες της ιδιόμορφης, κατακερματισμένης και, εν πολλοίς, οικογενειακής ελληνικής γεωργικής οικονομίας. Το συνεταιριστικό αγροτικό κίνημα πρέπει επιτέλους να απαλλαγεί από τους συνεταιρισμούς «σφραγίδες – φαντάσματα», από τα προσωπικά μικροσυμφέροντα και να δημιουργήσει μετά από θεσμοθέτηση νέου πλαισίου, νέους, κλαδικούς και ισχυρούς συνεταιρισμούς που είναι η απάντηση στην επικρατούσα σήμερα κατάσταση και στο παρασιτικό εμπόριο και τα καρτέλ.

Κατόπιν αυτών ερωτάται η κ. Υπουργός

1. Ποιες είναι οι προθέσεις της κυβέρνησης στο παραπάνω κεφαλαιώδες ζήτημα για την αναζωογόνηση της υπαίθρου, όσον αφορά την προώθηση της κλαδικής αναδιάταξης και δημιουργίας νέων αγροτικών συνεταιρισμών;

2. Εάν και πότε προτίθεται να προβεί η κυβέρνηση στην αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου που αφορά το συνεταιριστικό αγροτικό κίνημα στη χώρα μας για τη δημιουργία ισχυρών, βιώσιμων και ανταγωνιστικών συνεταιρισμών, οι οποίοι θα δημιουργήσουν ανάχωμα στο παρασιτικό εμπόριο και τα καρτέλ;

Η ερωτώσα βουλευτής,

Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου

Οι Νέοι Διοικητές σε νοσοκομεία και προνοιακά ιδρύματα.

Ανακοινώθηκαν σήμερα από το υπουργείο υγείας και κοινωνικής Αλληλεγγύης τα ονόματα των διοικητών, αναπληρωτών διοικητών των νοσοκομείων και των προέδρων των προνοιακών ιδρυμάτων της χώρας.

Τα πρόσωπα που έχουν επιλεγεί είναι τα εξής: ...........

6η ΥΠΕ Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας

A. ΝοσοκομείαΠΑΝΕΠ. Γ. Ν. ΠΑΤΡΩΝ ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ
Διοικητής: Αγγουράς Γιάννης Διοίκηση Υγείας

Αναπληρωτής Διοικητής: Λέτσιος Απόστολος Μαθηματικός -Στατιστικολόγος


ΠΑΝΕΠ. Γ.Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Διοικητής: Κωσταράς Σωτήρης Οδοντίατρος

Αναπληρώτρια Φιλιπποπούλου Ελένη Διοίκηση - Οικονομία


Γ.Ν. ΠΑΤΡΩΝ ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ
Διοικητής: Παπαδιονυσίου Σάκης Οικονομολόγος

Αναπληρωτης: Λυγούρας Δημήτρης Χημικός Μηχανικός


Γ.Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Γ. ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ
Διοικητής: Μεσσήνης Θωμάς Γιατρός


ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Διοικητής: Αλαμάνος Ιωάννης Γιατρός


Γ.Ν. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Μπέζος
Διοικητής: Γεώργιος ΕκπαιδευτικόςΓ.Ν. ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Διοικητής: Γρηγορόπουλος Κων/νος Κτηνίατρος


Γ. ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟ ΝΟΣ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ
Διοικητής: Παπαδόπουλος Παναγιώτης Ηλεκτρολόγος Μηχανικός


Γ.Ν. ΑΡΤΑΣ
Διοικητής: Λάμπρος Γιώργος Οδοντίατρος


Γ.Ν. ΚΟΡΙΝΘΟΥ
Διοικητής: Σκέπερς Αμαλία Διοίκηση Υγείας, Φιλόλογος


Γ.Ν. ΣΠΑΡΤΗΣ ΙΩΑΝ. & ΑΙΚ. ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
Διοικητής: Νομικός Αλέξανδρος Καθηγητής ΤΕΙ, Διοίκηση Υγείας


Γ.Ν. ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Διοικητής: Μπίνας Ιωάννης Πολιτικός Μηχανικός


Γ.Ν. ΑΡΓΟΥΣ
Διοικητής: Άρχοντας Ιωάννης Οικονομολόγος


Γ.Ν.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
Διοικητής: Νικολόπουλος Δημήτριος Οικονομολόγος, Διοίκηση Υγείας


Γ.Ν. ΑΙΓΙΟΥ
Διοικητής: Κοσμόπουλος Δημήτριος Στέλεχος Επιχειρήσεων


Γ.Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Διοικητής: Τσούτσης Δημήτρης Οδοντίατρος


Γ.Ν. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
Διοικητής: Αυγουστάτος Δημήτριος Τεχνολόγος Μηχανικός


Γ.Ν. ΛΕΥΚΑΔΑΣ
Διοικητής: Μεσσήνη Μαριάνθη Οδοντίατρος


Γ.Ν. ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ
Διοικητής: Παπαθεοχάρη Μαρία Μαθηματικός


Γ.Ν. ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΑΓ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
Διοικητής: Σπίνος Νικόλαος Δικηγόρος


Γ.Ν. - Κ.Υ. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
Διοικητής: Μπόζος Παναγιώτης ΜαθηματικόςΓ.Ν. - Κ.Υ. ΜΟΛΑΩΝ
Διοικητής: Αποστολάκος Χαράλαμπος Γιατρός


Γ.Ν. ΝΑΥΠΛΙΟΥ
Διοικητής: Καλομοίρη Δήμητρα Δημόσιο Δίκαιο


ΕΙΔΙΚΟ ΝΟΣ. ΝΟΣΗΜ. ΘΩΡΑΚΟΣ ΝΔ ΕΛΛΑΔΑΣ Ο ΑΓ. ΛΟΥΚΑΣ
Διοικητής: Νομικού - Σιάμου Ντίνα Διοίκηση


Γ.Ν. ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΑΤΕΙΟ
Διοικητής: Μαρκάτος Διονύσης Βιολόγος


Γ.Ν. -Κ.Υ. ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ
Διοικητής: Φωτόπουλος Κων/νος Μαθηματικός, Καθηγητής ΤΕΙ


ΓΝ ΠΑΤΡΩΝ "ΚΑΡΑΜΑΝΔΕΙΟ" (Αντιπρόεδρος) Γιαννακόπουλος Ιωάννης ΠαιδίατροςΒ. Προνοιακά Ιδρύματα


ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΠΥΡΓΟΥ "Ο ΑΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ"
Πρόεδρος: Φωτεινόπουλος Ευάγγελος Συνταξιούχος Δημοσίου, Εκπαιδευτικός


ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Πρόεδρος: Γκοργκολης Συμεών Δάσκαλος


ΜΟΝΑΔΑ ΣΠΑΣΤΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΑΤΡΩΝ
Πρόεδρος: Τριανταφυλλόπουλος Παναγιώτης


ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ "Ο ΝΕΟΜΑΡΤΥΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ" ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Πρόεδρος: Βαγγής Παναγιώτης Οικονομολόγος


ΕΘΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΩΝ Ν. ΑΧΑΙΑΣ
Πρόεδρος: Διαμαντοπούλου Ιωάννα Συνταξιούχος Λιμενικού Σώματος


ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Πρόεδρος: Μπετίνης Στάθης Εκπαιδευτικός


ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
Πρόεδρος: Μπενετάτος Άγγελος Συνταξιούχος Ιδιωτικού Τομέα


ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΑΡΡΕΝΩΝ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
Πρόεδρος: Παππάς Μηνάς Γιατρός Καρδιολόγος


ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Πρόεδρος: Σούρλας Ιωάννης Δ/ντής ΘΧΠ Ηγουμενίτσας


ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ - ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΙΓΙΟΥ
Πρόεδρος: Τσουκαλά Γεωργία Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής


ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
Πρόεδρος: Όλυμπος Δημήτριος Φυσικοθεραπευτής


ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ - ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ (ΚΑΑΚΥΚΑΜΕΑ) ΑΡΤΑΣ
Πρόεδρος: Φλούδας Ελευθέριος Οικονομολόγος


"ΣΚΑΓΙΟΠΟΥΛΕΙΟ" ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΑΡΡΕΝΩΝ ΠΑΤΡΑΣ
Πρόεδρος: Σαμοθρακίτης Ανδρέας Γιατρός


ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Πρόεδρος: Ψαρούλη Δήμητρα Κοινωνική Λειτουργός-Συνταξιούχος Δημοσίου


ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΘΗΛΕΩΝ ΠΑΤΡΩΝ
Πρόεδρος: Αγγελόπουλος Γιώργος υπάλληλος ΟΤΑ


ΚΑΦΚΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ
Πρόεδρος: Παρασκευόπουλος Λεωνίδας, Οικονομολόγος, επίκουρος καθηγητής Α.ΤΕΙΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΑΡΡΕΝΩΝ ΚΟΝΙΤΣΑΣ
Πρόεδρος: Αδαμος Γεώργιος Φοροτεχνικός


ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΘΗΛΕΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Πρόεδρος: Νικολάου Γεώργιος Επίκουρος Καθηγητής Παν. Ιωαννίνων


ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΑΡΡΕΝΩΝ ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ
Πρόεδρος: Τσούνης Παναγιώτης Οικονομολόγος


ΚΕΠΕΠ ΛΕΧΑΙΝΩΝ
Πρόεδρος: Μαζαράκη Άννα Οικονομολόγος


ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ ΗΛΕΙΑΣ
Πρόεδρος: Βουρλούμη Ζωή Εκπαιδευτικός


ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
Πρόεδρος: Μπουρης Βασίλης Καρδιολόγος ΙΚΑ


ΚΑΦΚΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
Πρόεδρος: Καπέλλος Κων/νος Υπάλληλος ΔΕΗ


ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ ΠΡΕΒΕΖΗΣ
Πρόεδρος: Τζίμας Νικόλαος Δάσκαλος Ειδικής Αγωγής

Ιερή γκρίνια για τους φόρους. Ο Αρχιεπίσκοπος ζήτησε να φορολογούνται μόνο τα κέρδη της Εκκλησίας

Ίση φορολογική μεταχείριση με τα υπόλοιπα νομικά πρόσωπα ζητάει ο Αρχιεπίσκοπος, παίρνοντας για πρώτη φορά θέση για το θέμα της φορολόγησης της εκκλησιαστικής περιουσίας.

Επιθυμεί δηλαδή η φορολόγηση για τα μισθώματα να γίνεται επί του κέρδους και όχι επί των ακαθάριστων εσόδων. Ο Αρχιεπίσκοπος διατύπωσε την παραπάνω άποψη συζητώντας με αρκετά μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου στην επίσκεψη που πραγματοποίησε χθες στο Προεδρικό Μέγαρο, προκειμένου να ευχηθεί στον κ. Κάρολο Παπούλια για την επανεκλογή του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είπε ότι «η Εκκλησία ζητά για τα εκκλησιαστικά νομικά πρόσωπα ίση φορολογική μεταχείριση με τα υπόλοιπα νομικά πρόσωπα, σύμφωνα με τον λογιστικό προσδιορισμό. Ούτε ευνοϊκότερη μεταχείριση ούτε όμως δυσμενέστερη».

Εκκλησιαστικές πηγές είπαν στα «ΝΕΑ» ότι ο ..........

Αρχιεπίσκοπος ήθελε να δείξει με αυτόν τον τρόπο πως η Εκκλησία δεν έχει πρόβλημα να φορολογηθεί και να συνεισφέρει- και μάλιστα σε μία δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα. Όμως θέλει αυτό να γίνει ισότιμα και δίκαια με τους υπόλοιπους. Σε ό,τι αφορά τη φορολόγηση για τις δωρεές ακινήτων και μετρητών, η Εκκλησία δεν εκφράζει αντιρρήσεις.

Τόσο η Σύνοδος όσο και ο Αρχιεπίσκοπος πάντως αναμένουν να έρθει στα χέρια τους επισήμως το σχέδιο νόμου, προκειμένου να αποφασίσουν ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις τους.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Ψαλίδι στα κέρδη των φαρμακοποιών

ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΑ κριτήρια για την ένταξη των φαρμάκων στη λίστα προωθεί η κυβέρνηση, ενώ μελετά και ψαλίδι στα κέρδη των φαρμακοποιών και των φαρμακευτικών εταιρειών. Σύμφωνα με τον βουλευτή Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ κ. Ηλία Μόσιαλο, προκειμένου να μειωθεί η συνολική φαρμακευτική δαπάνη παράλληλα με τον νέο τρόπο τιμολόγησης θα πρέπει να ληφθούν και άλλα μέτρα.

Ειδικότερα, κατά την ομιλία του στο 8ο Συνέδριο της Εθνικής Σχολής ..........

Δημόσιας Υγείας, ο κ. Μόσιαλος αναφερόμενος στους φαρμακοποιούς υποστήριξε ότι ενώ το μέσο ετήσιο εισόδημά τους είναι 300.000 ευρώ, φορολογούνται για 11.000 ευρώ. Δεδομένης της κατάστασης πρότεινε μεταξύ άλλων να μειωθεί στο 10%- 15% το ποσοστό κέρδους τους ή να οριστεί πάγια αμοιβή ανά συνταγή.

Σε ό,τι αφορά τη λίστα φαρμάκων, υπογράμμισε πως για να είναι αποτελεσματική η εφαρμογή της θα πρέπει να ληφθούν έξτρα μέτρα. Έτσι, για παράδειγμα, θέτει ως κριτήριο για την ένταξη ενός σκευάσματος στη λίστα το ότι πρέπει η φαρμακευτική εταιρεία να καταβάλει άμεσα την επιστροφή (rebate) της προηγούμενης χρονιάς. Με τον τρόπο αυτό, όπως τόνισε ο κ. Μόσιαλος, θα εξοικονομηθούν 160- 180 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Βρωμάει μπαρούτι στην Ν.Δ.

Αντιμέτωπη με μια τριπλή πρόκληση, όπως τη χαρακτηρίζουν κορυφαία γαλάζια στελέχη, βρίσκεται η Ρηγίλλης, καθώς οι Γ. Βουλγαράκης και Αρ. Παυλίδης σηκώνουν το γάντι που έριξε ο Αντ. Σαμαράς με το σύνθημα περί αυτοκάθαρσης, ενώ ο Γ. Αλογοσκούφης επανεμφανίζεται στο προσκήνιο ζητώντας την πολιτική δικαίωσή του από τη νέα κομματική ηγεσία.

Oι κινήσεις των τριών πρώην υπουργών προκαλούν έντονη δυσφορία στη Ρηγίλλης και στελέχη που βρίσκονται κοντά στον κ. Σαμαρά δεν αποκλείουν η αντίδραση της κομματικής ηγεσίας να φθάσει έως τις διαγραφές αρκετά πριν από το Συνέδριο του προσεχούς Ιουνίου.
Συνεργάτες του προέδρου της Ν.Δ., μάλιστα, ............

θεωρούν επιβεβλημένη μια ηχηρή απάντηση από την πλευρά της ηγεσίας, εκτιμώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να παρερμηνευθεί το μήνυμα της αυτοκάθαρσης που εξέπεμψε ο κ. Σαμαράς. Μετά τον κ. Παυλίδη, ο οποίος διεμήνυσε ότι παραμένει πολιτικά ενεργός, αγνοώντας την προειδοποίηση Σαμαρά, νευρικό κλονισμό προκάλεσε χθες στη Ρηγίλλης ο Γ. Βουλγαράκης, ο οποίος επιδιώκει να καταγραφεί η συμμετοχή του στις προσυνεδριακές διαδικασίες και το Συνέδριο του κόμματος.

Κόκκινο πανί

Ο πρώην υπουργός, ο οποίος αποτελεί κόκκινο πανί για τη νέα ηγεσία, επισκέφθηκε χθες το μεσημέρι τον Δημ. Αβραμόπουλο, ως πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής του Συνεδρίου, και ζήτησε να συμπεριληφθεί στον κατάλογο των ομιλητών τόσο στις προσυνεδριακές συνδιασκέψεις της Ν.Δ. όσο και το Συνέδριο (25- 27 Ιουνίου). Κατά πληροφορίες, ο κ. Αβραμόπουλος τον ενέγραψε στον κατάλογο των ομιλητών, καθώς ο κ. Βουλγαράκης είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και του Πολιτικού Συμβουλίου, με τη διευκρίνιση ότι πρέπει να υπάρξει συνεννόηση για την περίπτωσή του με τον κ. Σαμαρά. Στη Ρηγίλλης, ωστόσο, σήμανε συναγερμός, καθώς η κίνηση Βουλγαράκη αντιμετωπίστηκε ως «ευθεία πρόκληση» προς την ηγεσία. Επιτελικά στελέχη της Ν.Δ. προεξοφλούσαν χθες το βράδυ ότι «όχι μόνον δεν θα επιτραπεί η παρέμβαση, αλλά ούτε η παρουσία του κ. Βουλγαράκη στο Συνέδριο».

Ειδικά για Βουλγαράκη

«Ο κ. Βουλγαράκης θα έπρεπε να είχε καταλάβει ότι το μήνυμα του προέδρου του κόμματος δεν μπορεί να παρερμηνευθεί. Και ειδικά για την περίπτωσή του, ο κ. Σαμαράς ήταν σαφής και στο έκτακτο Συνέδριο του περασμένου Νοεμβρίου, όταν τόνισε ότι στην πολιτική “το νόμιμο πρέπει να είναι και ηθικό”...», σχολίαζε με έμφαση στενός συνεργάτης του κ. Σαμαρά, μεταφέροντας και την οργή της Ρηγίλλης από τις κινήσεις του πρώην υπουργού. Σε μια προσπάθεια εκτόνωσης του κλίματος, πάντως, ο κ. Βουλγαράκης δεν προτίθεται να συμμετάσχει στην προσυνεδριακή εκδήλωση της Θεσσαλονίκης, μεθαύριο Σάββατο, αλλά επιμένει να μιλήσει τουλάχιστον στο Συνέδριο.

Ο Αλογοσκούφης ζητεί κάλυψη για το ναυάγιο της οικονομίας!

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΡΗΓΙΛΛΗΣ δείχνει την έξοδο στον κ. Βουλγαράκη, καλείται να αντιμετωπίσει και το χτύπημα του Γ. Αλογοσκούφη, ο οποίος αποποιείται κάθε ευθύνη για το δημοσιονομικό ναυάγιο και ζητεί ουσιαστικά πολιτική κάλυψη από τη νέα ηγεσία.

Με μακροσκελή επιστολή που απέστειλε στον κ. Σαμαρά, αλλά και στον κ. Καραμανλή, ο πρώην τσάρος της οικονομίας αμφισβητεί την τακτική που ακολουθεί ο νέος πρόεδρος του κόμματος (ο οποίος έχει επικρίνει δημόσια την πολιτική της λεγόμενης ήπιας προσαρμογής). Παράλληλα, συστήνει στον κ. Σαμαρά να στηρίξει το έργο της κυβέρνησης Καραμανλή στην οικονομία, προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση η Ν.Δ. δεν θα καταφέρει να ανακάμψει.

Φταίει το ΠΑΣΟΚ!

Ο κ. Αλογοσκούφης φορτώνει την ευθύνη για τη δημοσιονομική κατάρρευση της χώρας στη διεθνή κρίση και την πεντάμηνη διακυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου και κάνει λόγο για «μυθολογίες» από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, τις οποίες πρέπει «να αντικρούσει η παράταξη».

«Όπως γνωρίζετε, μετά τις τελευταίες εκλογές, αποφάσισα να αναστείλω κάθε κομματική δραστηριότητα. Η απόφασή μου αυτή έχει ενισχυθεί μετά τις επιθέσεις που δέχθηκα από στελέχη της παράταξής μας στο διάστημα που ακολούθησε. Ωστόσο, θα συνεχίσω να υποστηρίζω το έργο που κάναμε στην οικονομία και το ίδιο πιστεύω ότι πρέπει να κάνει το σύνολο της παράταξης. Άλλο η αυτοκριτική και άλλο ο μηδενισμός των πάντων. Ας μην ξεχνάμε ότι αν εμπεδωθούν οι εντυπώσεις που σήμερα καλλιεργεί η κυβέρνηση, η πολιτική ανάκαμψη της Ν.Δ. θα είναι ακόμη πιο δύσκολη», καταλήγει στην επιστολή του.

Τον απαξίωσαν

Η Ρηγίλλης απέφυγε κάθε σχόλιο για το περιεχόμενο της επιστολής Αλογοσκούφη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν προτίθεται να αλλάξει τακτική και να παράσχει πολιτική κάλυψη στον πρώην υπουργό. Ο εκπρόσωπος του κόμματος Παν. Παναγιωτόπουλος μάλιστα διαχώρισε τον Κων. Καραμανλή από τον Γ. Αλογοσκούφη, λέγοντας ότι ο πρώην πρωθυπουργός «έκανε αυτοκριτική με γενναίο τρόπο, παραδεχόμενος σφάλματα, παραλείψεις και στραβοτιμονιές των κυβερνήσεων της Ν.Δ., στις οποίες προήδρευε».

Επιτελικά στελέχη της Ν.Δ. εξάλλου έκαναν λόγο για «προκλητική επανεμφάνιση» του κ. Αλογοσκούφη και απαξίωναν τις «συμβουλές» του, επισημαίνοντας ότι ο πρώην υπουργός ισχυρίζεται πως την περίοδο 2004- 2008 αυξήθηκαν τα φορολογικά έσοδα, όταν ο ίδιος παραδεχόταν ότι είχαν «πιάσει πάτο».

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

H αμοιβή την 25η Μαρτίου

Eνημέρωση για την αργία της 25ης Μαρτίου, την απασχόληση και την αμοιβή εργασίας, πραγματοποίησε το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων της ΓΣΕΕ

Σε σχετικό έγγραφο αναφέρεται ότι «Η 25η Μαρτίου φέτος είναι ημέρα Πέμπτη, από το νόμο έχει καθοριστεί ως υποχρεωτική αργία όπου απαγορεύεται κάθε βιομηχανική, βιοτεχνική, εμπορική δραστηριότητα καθώς βέβαια και η απασχόληση των μισθωτών, εκτός από εκείνες τις επιχειρήσεις που νόμιμα λειτουργούν την Κυριακή.

Εάν δεν λειτουργήσει η επιχείρηση ..........

καταβάλλεται στους μισθωτούς που αμείβονται με ημερομίσθιο το σύνηθες καταβαλλόμενο ημερομίσθιό τους χωρίς καμία προσαύξηση. Στους μισθωτούς που αμείβονται με μισθό δεν οφείλεται τίποτα πέραν του μηνιαίου μισθού.

Για επιχειρήσεις που θα λειτουργήσουν, στους μισθωτούς που θα απασχοληθούν κατά την ημέρα αυτή εάν αμείβονται με ημερομίσθιο, θα πρέπει να πάρουν το καταβαλλόμενο ημερομίσθιό τους και προσαύξηση 75% που θα υπολογισθεί στο νόμιμο ωρομίσθιό τους για όσες ώρες απασχοληθούν.

Εάν αμείβονται με μισθό, α) οι μισθωτοί που θα απασχοληθούν σε επιχειρήσεις που λειτουργούν νόμιμα κατά τις Κυριακές και αργίες δικαιούνται μόνο προσαύξηση 75% που θα υπολογισθεί στο νόμιμο ωρομίσθιό τους, για όσες ώρες απασχοληθούν και όχι άλλη αμοιβή, διότι η αμοιβή για την αργία περιλαμβάνεται στο μηνιαίο μισθό, και β) αν οι μισθωτοί απασχοληθούν σε επιχειρήσεις που αργούν κατά τις Κυριακές και τις αργίες δικαιούνται να λάβουν το 1/25 καταβαλλόμενο ημερομίσθιό τους και προσαύξηση 75% που θα υπολογισθεί στο νόμιμο ωρομίσθιό τους για όσες ώρες απασχοληθούν».

Πηγή: Ναυτεμπορική

Στο Ευρωδικαστήριο για το ΦΠΑ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να προσφύγει στο Δικαστήριο της ΕΕ κατά της Ελλάδας λόγω πλημμελούς εφαρμογής τριών αποφάσεων του ΔΕΚ που καταδίκαζαν την Ελλάδα όσον αφορά την επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντων φόρων, περιλαμβανομένου του ΦΠΑ

Σύμφωνα με το δίκαιο της ΕΕ οι φορολογούμενοι δικαιούνται επιστροφής των παρακρατηθέντων από τα κράτη μέλη φόρων κατά παράβαση του δικαίου της ΕΕ. Η Ελλάδα δεν επιτρέπει αυτήν την επιστροφή φόρων.

Στις περιπτώσεις που διαπιστώνεται ότι ..........

κράτος μέλος έχει επιβάλει φόρο κατά παράβαση του δικαίου της ΕΕ, τα φυσικά πρόσωπα έχουν το δικαίωμα να επιδιώξουν και να επιτύχουν την επιστροφή του αχρεωστήτως, σύμφωνα με την ενωσιακή νομοθεσία, καταβληθέντος φόρου.

Σε τρεις περιπτώσεις η Ελλάδα καταδικάστηκε από το ΔΕΚ λόγω κακής εφαρμογής της οδηγίας για τον ΦΠΑ, κατά τρόπο που θα έπρεπε να είχε προσδώσει στους υπόχρεους φόρου το δικαίωμα επιστροφής του αχρεωστήτως καταβληθέντος ΦΠΑ ή το δικαίωμα φορολογικής έκπτωσης.

Στην πράξη η Ελλάδα απέκλεισε τη δυνατότητα τέτοιων επιστροφών ή εκπτώσεων φόρου.

Η Επιτροπή απηύθυνε αιτιολογημένη γνώμη στην Ελλάδα, αντίστοιχα, τον Φεβρουάριο του 2008 και τον Οκτώβριο του 2009. Όμως, καθώς η Ελλάδα δεν έλαβε τα προσήκοντα μέτρα, η Επιτροπή αποφάσισε πλέον να φέρει τις υποθέσεις ενώπιον του Δικαστηρίου.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 18ης Μαρτίου 2010

ele18.jpg (739 KB) 8arr18.jpg (245 KB) foni18.jpg (291 KB)Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2010

Αναστέλλονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις της ΓΕΝΟΠ

Αναστέλλονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις της ΓΕΝΟΠ, μετά την απόφαση που έλαβε αργά απόψε, κατά πλειοψηφία, το ΔΣ του συνδικάτου.

Η ΓΕΝΟΠ παραπέμπει στη συνάντηση που έχει οριστεί για την Παρασκευή με τους υπουργούς Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδο για τα θέματα των μισθών, των συντάξεων και των προσλήψεων.

Σύμφωνα με την απόφαση, αν η συνάντηση αυτή αποβεί άκαρπη .......

θα ξεκινήσουν 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από την ερχόμενη Τετάρτη 24 Μαρτίου.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Μπορντό - Ολυμπιακός 2-1.Τον μέθυσε με κρασί μπορντό και τον έστειλε Πειραιά.

Αντίο από την συνέχεια στην φάση των "8" είπε απόψε ο Ολυμπιακός αφού ηττήθηκε μέσα στην Μπορντό με σκορ 2-1.

Το σοκ του γρήγορου γκολ (Γκουρκίφ 5’) επηρέασε αρνητικά τον Ολυμπιακό.
Στο 65’ ο Μήτρογλου σκόραρε για τους Πειραιώτες, αλλά ο Σαμάκ στο 88’ έβαλε οριστική ταφόπλακα στα όνειρα τους.
Με δέκα παίκτες τελείωσε η Μπορντό λόγω αποβολής του Ντιαρά. Κόκκινη για τον Μέλμπεργκ μετά τη λήξη.

Γκολ από τα αποδυτήρια

Με το «καλημέρα» ο Ολυμπιακός βρέθηκε πίσω ........

στο σκορ. Από ένα φάουλ που παραχώρησε ο Τοροσίδης στα αριστερά, ο Γκουρκίφ βρήκε δίχτυα. Παρά το γεγονός ότι η μπάλα στήθηκε σε αρκετά πλάγια θέση, ο ποδοσφαιριστής της Μπορντό χωρίς να διστάσει, δοκίμασε απευθείας εκτέλεση. Ο Νικοπολίδης μάλλον περίμενε σέντρα, αν και εδώ που τα λέμε, η εκτέλεση ήταν εξαιρετική, με την μπάλα να «καρφώνεται στο αριστερό «παραθυράκι» του Έλληνα τερματοφύλακα. Ο Νικοπολίδης αντέδρασε πολύ σωστά στο 39’ όταν σταμάτησε με γρήγορη έξοδο τον Γκουρκίφ, ο οποίος από λάθος του Αβραάμ Παπαδόπουλου, βρέθηκε στη μικρή περιοχή, αλλά σούταρε πάνω στο σώμα του γκολκίπερ του Ολυμπιακού. Όταν οι δυο τους ξαναβρέθηκαν αντιμέτωποι λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, ο Αντώνης στάθηκε πολύ τυχερός. Ο Γάλλος ποδοσφαιριστής απείλησε ξανά με απευθείας εκτέλεση φάουλ από πολύ μακρινή απόσταση, στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό δοκάρι της εστίας των «ερυθρολεύκων».

Δυστυχώς… οφσάιντ

Παρά το επιθετικό σχήμα που κατέβασε ο Μπάντοβιτς, χρησιμοποιώντας Νταρμπισάιρ, Λούα Λούα, Ζαϊρί και Ντάτολο στο αρχικό σχήμα, ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να δείξει ιδιαίτερες αρετές από τη μέση και μπροστά. Το παιχνίδι του γινόταν κατά κύριο λόγο από τον άξονα, παρά τις φωνές του Σέρβου τεχνικού για το αντίθετο. Η καλύτερη στιγμή για τους Πειραιώτες ήρθε στο τελευταίο λεπτό. Ο Λούα Λούα έβγαλε κάθετη μπαλιά στον Νταρμπισάιρ και ο Άγγλος με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Δυστυχώς όμως για τους «ερυθρόλευκους» όταν το έκανε, βρισκόταν λίγο μπροστά και επομένως σε θέση οφσάιντ.

Γκολ και.. ξύλο!

Οι παίκτες του Ολυμπιακού μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο έχοντας κατοχή μπάλας, δίχως όμως να κάνουν και μεγάλες ευκαιρίες. Φαινόταν όμως ότι αν το πίστευαν, θα μπορούσαν να δημιουργήσουν προβλήματα στου Γάλλους. Σε εκείνο το σημείο η αποβολή του Νταρμπισάιρ φάνηκε ότι δεν θα γκρέμιζε τις προσπάθειες των συμπαικτών του για κάτι καλό. Ο επιθετικός των «ερυθρόλευκων» είδε σε διάστημα έξι λεπτών, δύο κίτρινες κάρτες και άφησε την ομάδα του να παλεύει με δέκα. Όσο περίεργο κι αν ακούγεται όμως, αυτή ήταν η αρχή του… καλού. Ο Μήτρογλου μπήκε στη θέση του Ζαϊρί αμέσως μετά την αποβολή και ελάχιστα αργότερα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Καρασό, ισοφαρίζοντας σε 1-1 στο 65’. Το πράγμα έγινε ακόμη καλύτερο τέσσερα λεπτά αργότερα, όταν τη δόξα του Νταρμπισάιρ ζήλεψε ο Ντιαρά. Ο μέσος της Μπορντό είδε δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε έξι λεπτά και έτσι και οι Γάλλοι έμειναν με δέκα.

Άγγιξε την πρόκριση

Η ψυχολογία άλλαξε άρδην και η Μπορντό βρισκόταν σε τρικυμία. Ο Ολυμπιακός στεκόταν πολύ καλύτερα και θα μπορούσε να πετύχει το γκολ της πρόκρισης στο 77’, όταν η τύχη του γύρισε την πλάτη όταν Ραούλ Μπράβο, που έκανε τη σέντρα σουτ και Μήτρογλου, που δεν πρόλαβε, δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Λίγο πριν τη γραμμή, ο Σιανί πέταξε την μπάλα κόρνερ, δίνοντας την πρόκριση στους «γιρονδίνους». Στο 88’ ο Σαμάκ εκμεταλλεύτηκε ακόμη μια λανθασμένη εκτίμηση του Νικοπολίδη, ο οποίος δεν μπόρεσε να καθαρίσει μια μάλλον εύκολη σέντρα και με κεφαλιά έκανε το τελικό 2-1.


Το Φίλμ του αγώνα


1' Έναρξη της αναμέτρησης, στη σέντρα οι παίκτες της Μπορντό.

4' Κίτρινη κάρτα βλέπει ο Τοροσίδης.

5΄ΓΚΟΛ 1-0 Η ΜΠΟΡΝΤΟ! Ο Γκουρκίφ χτυπαέι το φάουλ που παραχώρησε ο Τοροσίδης σε αρκετά πλάγια θέση από τα αριστερά. Ο Γάλλος δοκιμάζει απευθείας εκτέλεση και στέλνει με εντυπωσιακό τρόπο την μπάλα στα δίχτυα.

Συμπληρώνουμε το 10' στην αναμέτρηση, συνεχίζουν να πιέζουν οι Γάλλοι που ελέγχουν το παιχνίδι.

17' Επικίνδυνη σέντρα του Ζαϊρί από τα δεξιά, η μπάλα πέρασε παράλληλα από την εστία του Καρασό.

Μετά το δυνατό ξεκίνημα των πρώτων λεπτών, ο ρυθμός έχει πέσει αρκετά.

35' Αριστερό σουτ από τον Σαμάκ, έξω από την περιοχή, μπλοκάρει ο Νικοπολίδης.

39' Μεγάλη ευκαιρία για την Μπορντό. Λάθος του Παπαδόπουλου και ο Γκουρκίφ βρέθηκε απέναντι στον Νικοπολίδη, ο οποίος αντέδρασε γρήγορα και με έξοδο πρόλαβε να κλείσει το πεδίο του Γάλλου ποδοσφαιριστή και να αποκρούσει με το σώμα το σουτ.

40' Σέντρα του Ραούλ Μπράβο από τα αριστερά, ο Ζαϊρί έκανε αμέσως σουτ, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

44' Δοκάρι για την Μπορντό! Ο Γκουρκίφ δοκιμάζει από πολύ μακριά και πάλι απευθείας εκτέλεση φάουλ, λάθος εκτίμηση του Νικοπολίδη, αλλά η μπάλα σταματάει στο αριστερό δοκάρι.

45' Ακυρώνεται τέρμα που πετυχαίνει ο Νταρμπισάιρ, καθώς βρισκόταν σε θέση οφσάιντ.

53' Κίτρινη κάρτα βλέπει ο Νταρμπισάιρ.

59' Αποβολή για τον Νταρμπισάιρ. Ο επιθετικός του Ολυμπιακού κάνει σκληρό τάκλιν στον Πλασίλ και βλέπει δεύτερη κίτρινη κάρτα μέσα σε έξι λεπτά.

62' Αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Μήτρογλου μπαίνει αντί του Ζαϊρί.

65' ΓΚΟΛ 1-1 Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Από εκτέλεση πλαγίου άουτ, ο Μήτρογλου πιάνει μονοκόμματο σουτ από το ύψος της περιοχής και σκοράρει.

66' Κίτρινη κάρτα βλέπει ο Ντιαρά.

69' Αποβολή για τον Ντιαρά. Ο παίκτης της Μπορντό βλέπει δεύτερη κίτρινη κάρτα και παίρνει το δρόμο για τα αποδυτήρια.

75΄ Κίτρινη κάρτα στον Μέλμπεργκ.

75΄ Σέντρα του Γκουρκίφ απ' τα δεξιά, αλλά προ του Σαμάκ μπλόκαρε ο Νικοπολίδης.

76΄ Ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Τοροσίδης σέντρα απ' τα δεξιά, ο Ραούλ Μπράβο απ' το δεύτερο δοκάρι έκανε το σουτ, αλλά ο Σιανί με προβολή απομάκρυνε τη μπάλα.

79΄ Κίτρινη κάρτα στον Αβρ. Παπαδόπουλο.

80΄ Αλλαγή για τον Ολυμπιακό, στη θέση του Στολτίδη πέρασε ο Λεντέσμα.

84΄ Αλλαγή για την Μπορντό, στη θέση του Πλασίλ πέρασε ο Σερτίκ.

88΄ ΓΚΟΛ για την Μπορντό 2-1. Σέντρα από τα αριστερά, η μπάλα πέρασε απ' τον Νικοπολίδη και ο Σαμάκ με κεφαλιά έκανε το 2-1.

90΄+3 Λήξη του αγώνα.

* Την κόκκινη κάρτα (δεύτερη κίτρινη) είδε ο Μέλμπέργκ μετά τη λήξη του ματς για διαμαρτυρία.


Οι συνθέσεις:

ΜΠΟΡΝΤΟ: Καρασό, Σιανί, Ντιαρά, Φερνάντο, Γκουρκίφ, Γουέντελ, Πλασίλ (84΄ Σερτίκ), Σαλμέ, Σανέ, Τρεμουλίνας, Σαμάκ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Μέλμπεργκ, Τοροσίδης, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Ραούλ Μπράβο, Μαρέσκα, Στολτίδης (80΄ Λεντέσμα), Ζαϊρί (62' Μήτρογλου), Ντάτολο, Λούα Λούα, Νταρμπισάιρ.

Διαιτητής: Μπεκερένσα. Βοηθοί: Τιάγκο Τρίγκο, Μιράντα.

Συνάντηση Νάντιας Γιαννακοπούλου και πέντε άλλων νέων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ με το διοικητή του ΟΑΕΔ

Η βουλευτής ΠΑΣΟΚ Νομού Μεσσηνίας κ. Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου και οι βουλευτές Αρκαδίας κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Ηλείας κ. Μιχάλης Κατρίνης, Ημαθίας κ. Άγγελος Τόλκας, Ευβοίας κ. Συμεών Κεδίκογλου και Ηρακλείου κ. Φραγκίσκος Παρασύρης πραγματοποίησαν συνάντηση που διήρκεσε περίπου δύο ώρες, την Τρίτη 16/03/10, με τον διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Κικίλια.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ συζήτησαν, ενημερώθηκαν και κατέθεσαν προτάσεις στον κ. Κικίλια όσον αφορά τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τους άνεργους και τους νέους, αλλά και ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του ΟΑΕΔ, ευρύτερα.

Πιο συγκεκριμένα, στη συνάντηση οι βουλευτές .........

του ΠΑΣΟΚ ενημερώθηκαν για τα νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ που αφορούν τους νέους και τις επιχειρήσεις. Επίσης, πληροφορήθηκαν για την δημιουργία προγράμματος επιδότησης από τον ΟΑΕΔ κοινοπραξιών – συμπράξεων νέων επαγγελματιών σε τομείς της πράσινης οικονομίας και ανάπτυξης. Επιπλέον, οι βουλευτές εισηγήθηκαν μέσα από τα προγράμματα επιδότησης νέων επιχειρήσεων να δοθεί βάρος σε νέες δεξιότητες και δραστηριότητες που μπορούν να είναι περισσότερο ανταγωνιστικές στον 21ο αιώνα.

Στη συνέχεια, ζητήθηκε από τον κ. Κικίλια, ο ΟΑΕΔ υπό την νέα ηγεσία να αποτελέσει έναν πιο ενεργητικό και δραστήριο Οργανισμό, καθώς τα ιδιωτικά γραφεία υπενοικίασης και υπεργολαβίας εργασίας οργιάζουν, ενώ ο ΟΑΕΔ δείχνει αδυναμία να ακολουθήσει την αγορά εργασίας και να ανταποκριθεί στο ρόλο του. Στα πλαίσια της ενίσχυσης αυτού του ρόλου, συζητήθηκε η ανάγκη αξιολόγησης και εκτίμησης των συγκεκριμένων ιδιαιτεροτήτων και χαρακτηριστικών κάθε περιοχής. Συγκεκριμένα, η κ. Γιαννακοπούλου τόνισε «ότι η ανεργία έχει διαφορετικό πρόσωπο σε κάθε περιοχή της Ελλάδας, όπως άλλωστε και το εργατικό δυναμικό διαφέρει σε προσανατολισμό. Τα μέτρα πρέπει να έρχονται σε απάντηση των συγκεκριμένων αναγκών και δεδομένων κάθε τόπου, καθώς δεν υπάρχει μια λύση για όλα». Συμπληρωματικά, οι βουλευτές αντάλλαξαν απόψεις με τον διοικητή του ΟΑΕΔ όσον αφορά την ανάγκη εισαγωγής του ΟΑΕΔ στην πηγή του εργατικού δυναμικού, τα πανεπιστήμια και τα Τ.Ε.Ι., και την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και Ο.Α.Ε.Δ., καθώς όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά από την κ. Γιαννακοπούλου «η ανεργία των νέων πτυχιούχων βρίσκεται σε επίπεδα που εμπνέουν σοβαρή ανησυχία».

Επί τάπητος, τέθηκε επιπλέον το ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα της ανάγκης να εξασφαλιστούν σε μεγάλο βαθμό οι σχετικές ταμειακές εισροές και η ταχύτερη δυνατή ενεργοποίηση των διαθέσιμων πόρων του ΕΣΠΑ για την εφαρμογή των προγραμματικών δεσμεύσεων όσον αφορά τις ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης.

Η κ. Γιαννακοπούλου ενημέρωσε συγκεκριμένα τον Διοικητή του Οργανισμού για τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν το Νομό Μεσσηνίας, όπως τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, τις ιδιαιτερότητές του νομού σε συνάρτηση με τον αγροτικό του πληθυσμό, την αξιοποίηση εργατικού δυναμικού στις τουριστικές υποδομές του τόπου και την ανάγκη προσαρμογής του Οργανισμού, ώστε να ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες της Μεσσήνιας και του Μεσσήνιου ανέργου. Τέλος, η βουλευτής Μεσσηνίας ευχήθηκε στο νέο διοικητή να φέρει εις πέρας το έργο του Οργανισμού που, όπως τόνισε, δημιουργήθηκε για τις ανάγκες αποκλειστικά των ανέργων σε συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού φορέα, με σκοπό την απασχόληση.

Ένα χρόνο έκλεισε το anodorio.blogspot.com

Θα θέλαμε να δώσουμε τις πιο θερμές ευχές μας στο blog anodorio.blogspot.com.
Όπως γράφει στην ανάρτηση του, το Blog συμπλήρωσε ένα χρόνο ζωής και εισέρχεται δυναμικά στο δευτερο.
Απο εμάς καλή δύναμη και το βασικότερο, να συνεχίσουν να δημοσιεύουν θέματα απο το χωριό τους.

Σας μεταφέρουμε την ανάρτηση που έχουν κάνει για το θέμα του ενός έτους λειτουργίας.

Σαν σήμερα πριν ένα χρόνο ξεκίνησε η λειτουργία του ιστολογίου του χωριού μας. Ο σκοπός που έγινε ήταν να αναδειχθεί το Άνω Δώριο (Σουλιμά) και να γίνει ακόμη πιο γνωστό στον κόσμο.

Στο διάστημα που πέρασε αναρτήθηκαν θέματα σχετικά με την ιστορία, τη λαογραφία, τα ήθη και έθιμα του χωριού μας, ανακοινώσεις και εκδηλώσεις του συλλόγου, εκδηλώσεις του δήμου μας, παρουσίαση έργων - αξιοθέατων - εκκλησιών - φυσικού κάλλους, νέα που αφορούν το χωριό μας, την ευρύτερη περιοχή και γενικά τη Μεσσηνία, φωτογραφίες του χθες και του σήμερα, και άλλα πολλά ενδιαφέροντα θέματα.

Σήμερα μετά από ένα χρόνο μπορούμε να πούμε πως ο σκοπός λειτουργίας πέτυχε απόλυτα κι αυτό φαίνεται από τις επισκέψεις που ξεπέρασαν τις 15.000 και τις χώρες που ξεπέρασαν τις 50, όχι μόνο από Σουλιμαίους αλλά και από φίλους που θέλουν να το γνωρίσουν και να το επισκεφτούν.

Η δύναμη της εικόνας και του βίντεο δίνουν άλλη διάσταση και κάνουν τον κόσμο, είτε είναι σε κάποιο μέρος της Ελλάδας είτε σε κάποια χώρα του εξωτερικού, να ζουν το χωριό καθημερινά και να νοσταλγούν την ημέρα που θα το επισκεφτούν.

Ενδεικτικά θα αναφέρω τα λόγια του πατριώτη μας Γιάννη Γ. Κόλλια που ζει στην Αυστραλία: «Κάθε πρωί ανοίγω τον υπολογιστή μου και το πρώτο πράγμα που βλέπω είναι το χωριό μας. Μεταφέρομαι νοερά εκεί, παίρνω δυνάμεις και η μέρα μου ξεκινάει ευχάριστα».

Μέσα από το ιστολόγιο μαθαίνουν όχι μόνο οι νέοι αλλά και οι παλαιότεροι πληροφορίες και στοιχεία που ήταν άγνωστα πριν σε πολλούς. Πολλοί βοήθησαν και βοηθούν με θέματα, φωτογραφίες και πληροφορίες. Το ιστολόγιο είναι ανεξάρτητο και ανοιχτό για όσους θέλουν να βοηθήσουν στέλνοντας θέματα, φωτογραφίες, βίντεο ή και τις απόψεις τους για δημοσίευση.

Κάθε θέμα του anodorio.blogspot.com προβάλλεται μέσα από τα ιστολόγια της Μεσσηνίας με χιλιάδες αναγνώστες κι έτσι γίνεται ακόμη πιο γνωστό σε όλη τη Μεσσηνία και όχι μόνο:

Kopanakinews, FILIATRANEWS, TRIFYLIANEWS, Τριφυλιακά Νέα, Ithomi news, Βάλτα Τριφυλίας.

Ας προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να κρατήσουμε ζωντανό το χωριό μας, να φροντίζουμε για την ευπρέπεια του με έργα που θα αναδείξουν τις ομορφιές και το φυσικό του κάλλος. Το Σουλιμά μπορεί να γίνει στολίδι όχι μόνο για τα Σουλιμοχώρια αλλά και για ολόκληρη τη Μεσσηνία. Καλή συνέχεια.

Μαζί συνεχίζουμε...


Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Φιλιατρών για το 2010.

Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Φιλιατρών για το 2010 με τις ψήφους της συμπολίτευσης αλλά και του Εκπροσώπου της ελάσσονος αντιπολίτευσης Θεόδωρου Σαπέρα.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του Προϋπολογισμού, ο Δήμαρχος Άλκης Ξύγκας και Δημοτικοί Σύμβουλοι της Πλειοψηφίας σημείωσαν πως παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία στον Προϋπολογισμό υπάρχουν σημαντικά έργα για το Δήμο, ενώ τόνισε πως συνέχεια γίνονται έργα σε όλους τους τομείς. Πρόσθεσε πως ο Δήμος δε χρωστάει και ότι δεν έγινε αύξηση των δημοτικών τελών.

Από την Αντιπολίτευση, ασκήθηκε κριτική ..........

επειδή, όπως σημείωσαν, ο Προϋπολογισμός δεν έχει αναπτυξιακή προοπτική, αλλά είναι όπως και οι προηγούμενοι..

Τελικά, μετά τη συζήτηση, ακολούθησε ψηφοφορία κατά την οποία τον Προϋπολογισμό ενέκριναν οι Σύμβουλοι της Πλειοψηφίας και ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας θ. Σαπέρας, ο οποίος παρά τη διαφωνία του τον ψήφισε για να μη θεωρηθεί ότι βάζει εμπόδια, ενώ ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δημ. Σωτηρόπουλος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξής του, τον καταψήφισαν.

Πρίν την συζήτηση του προϋπολογισμού ο Δήαμρχος Φιλιατρών Κος Άλκης Ξύγκας ενημέρωσε το σώμα για την συνάντηση που είχαν το προηγούμενο Σάββατο για το θέμα των λαθρομεταναστών και τις αποφάσεις που πάρθηκαν για την καταγραφή των λαθρομεταναστών από την επιτροπή που έχει συσταθεί.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρης Σωτηρόπουλος σημείωσε πως από τις εφημερίδες είδαν και διάβασαν για αυτή την κίνηση και για πράγματα που γίνονται στην πόλη τους.
"Εμείς δεν ξέραμε τίποτα την στιγμή που είχαν προσκληθεί πολίτες και όχι δημοτικοί σύμβουλοι", είπε. "Είδαμε να καταγράφονται τοποθετήσεις πολιτών και όχι του Δημοτικού Συμβουλίου", συνέχισε.

Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Θεόδωρος Σαπέρας υπογράμμισε πως δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν πολιτικά δρώμενα στην πόλη και να λείπει από αυτά το Δημοτικό Συμβούλιο. Ανέφερε δε ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν δείξει στοιχεία παραβατικότητας.
Απο την πλευρά του ο κος Ξύγκας απάντησε ότι δεν καλέστηκε κανένας γιατί ήταν μια συνέχεια της σύσκεψης που είχε καλέσει στην Νομαρχία ο νομάρχης πριν λίγες μέρες.
Οι άνθρωποι αυτοί ήρθαν -τόνισε- για να δούμε τι μπορεί να γίνει με τους μετανάστες, θέμα το οποίο έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις. Θα καταγράψουν την κατάσταση τόσο εδώ στα Φιλιατρά, όσο και στην ευρύτερη περιοχή.

Οι περιοδίες του Οδυσσέα Βουδούρη στην Μεσσηνία. Την Παρασκευή Μιλά στο Ράδιο Νίκη 96.4

Αρκετές συναντήσεις είχε τις προηγούμενες μέρες ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Οδυσσέας Βουδούρης με κατοίκους περιοχών της Μεσσηνίας.
Ο κος Βουδούρης περιόδευσε σε Χαρακοπιό, Βασιλίτσι, Χρυσοκελλαριά, Αμπελόφυτο, Πύργο Τριφυλίας, Γαργαλιάνους, και Βαλύρα.

Στις συναντήσεις του ο Κος Βουδούρης ενημέρωσε ...........

τους πολίτες για τις κεντρικές πολιτικές αποφάσεις της κυβέρνησης, με έμφαση στα οικονομικά και φορολογικά μέτρα. Είχε όμως και την ευκαιρία να ενημερωθεί για την κατάσταση των περιοχών που επισκέφτηκε και είχε την ευκαιρία να ακούσει από “πρώτο χέρι“ τις απόψεις των φορέων αλλά και των πολιτών σχετικά με τις συνενώσεις των δήμων.

Συνέντευξη Βουδούρη στο Ράδιο Νίκη

Την Παρασκευή το πρωί ο Οδυσσέας Βουσούρης θα δώσει συνέντευξη στο Ράδιο Νίκη 96.4 και στον Παναγιώτη Χριστοδούλου.
Θα μιλήσει για τα θέματα της επικαιρότητας και κυρίως για την οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η Ελλάδα ενώ δεν αποκλείεται ο Βουλευτής να δεχτεί ερωτήσεις και από τους ακροατές του Ράδιο Νίκη.

Συντονιστείτε το πρωϊ της Παρασκευής στους 96.4.

AEGEAN 14 Μάη πετά για Αθήνα

Από τις 14 Μαΐου 2010 η AEGEAN θα συνδέει την Αθήνα με την Καλαμάτα με μία πτήση την ημέρα, ενώ από 20 Μαΐου οι πτήσεις θα αυξηθούν σε 2 την ημέρα. Το δρομολόγιο αυτό θα λειτουργήσει για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια διακοπής.
Η κάλυψή του γίνεται δυνατή λόγω της συμφωνίας της AEGEAN με την εταιρεία Τ.Ε.ΜΕΣ Α.Ε., η οποία πραγματοποιεί μία πολύ σημαντική επένδυση στη Μεσσηνία και θα συμβάλει σημαντικά στην αεροπορική σύνδεση της Νοτίου και Δυτικής Πελοποννήσου με το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.
Αξίζει να τονιστεί ότι για πρώτη φορά υπάρχει ...........

συνεργασία αεροπορικής εταιρείας με τουριστικό προορισμό για την από κοινού ανάπτυξη νέας γραμμής στο εσωτερικό της χώρας.

Παράλληλα, με βάση το διαγωνισμό που προκηρύχθηκε από το ελληνικό Δημόσιο για την εκμετάλλευση τακτικών αεροπορικών γραμμών στις οποίες έχουν επιβληθεί υποχρεώσεις παροχής δημόσιας υπηρεσίας (άγονων γραμμών), μέχρι στιγμής στην AEGEAN έχουν κατοχυρωθεί οι γραμμές Αθήνα – Σητεία και Θεσσαλονίκη – Κέρκυρα, στις οποίες η εταιρεία ήταν ο μοναδικός μειοδότης με μηδενικό οικονομικό αντιστάθμισμα. Η AEGEAN θα ξεκινήσει πτήσεις στις ως άνω γραμμές από την 1η Απριλίου. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που οι ως άνω άγονες γραμμές θα εκτελούνται με μηδενικό τίμημα, ενώ η προσφορά θέσεων θα είναι υπερδιπλάσια από αυτή που ορίζει ο κανονισμός.

Για τις γραμμές Θεσσαλονίκη - Καλαμάτα, Θεσσαλονίκη – Σάμος και Θεσσαλονίκη – Χίος, που η AEGEAN μειοδότησε αιτούμενη μηδενικό τίμημα αλλά υπάρχουν και άλλοι διαγωνιζόμενοι που επίσης δε ζήτησαν τίμημα, η έκβαση του διαγωνισμού αναμένεται να ανακοινωθεί μέχρι αύριο. Για τις ως άνω γραμμές η AEGEAN προτίθεται, μετά την ενδεχόμενη κατοχύρωσή τους, να προβεί σε άμεση προσφορά 20.000 θέσεων στο χαμηλότερο ναύλο των 39 ευρώ, που αντανακλά περίπου στο 50% του μέγιστου ναύλου δρομολογίων άγονων γραμμών που προβλέπεται από τη διαδικασία και που ίσχυε μέχρι σήμερα.
Σκοπός της εταιρείας με την προσφορά αυτή, που δίδεται για πρώτη φορά, είναι να αυξηθεί η επιβατική κίνηση, να βοηθηθούν οι τοπικές κοινωνίες και να αξιοποιηθούν οι υπερδιπλάσιες από τις προβλεπόμενες από την προκήρυξη παρεχόμενες θέσεις.

Η AEGEAN έχει επιδείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ενίσχυση του δικτύου της από Θεσσαλονίκη με τις ως άνω γραμμές, αφ’ ενός, γιατί η εταιρεία διαθέτει ήδη σημαντικό δίκτυο εσωτερικού και εξωτερικού και, αφετέρου, γιατί οι συνδυασμοί των δρομολογίων που προσφέρει θα μπορούν να δώσουν πολλαπλάσιες δυνατότητες στους επιβάτες και άλλων περιοχών της περιφέρειας.

Στο πλαίσιο της αναδιάταξης του δικτύου της για εμπορικούς αλλά και οικονομικούς λόγους και με βάση τη συνολική παρεχόμενη χωρητικότητα στην αγορά, η εταιρεία διακόπτει από τις 7 Απριλίου τις πτήσεις προς Λήμνο και Κεφαλλονιά. Οι επιβάτες που επηρεάζονται από τις ως άνω περικοπές έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν εναλλακτικές συνδέσεις, τις οποίες θα τους προσφέρει η AEGEAN μέσω άλλων εταιρειών ή να εξαργυρώσουν τα εισιτήρια τα οποία έχουν ήδη εκδώσει.

Νέοι προορισμοί και δρομολόγια της AEGEAN

Αθήνα – Καλαμάτα 2 πτήσεις καθημερινά
Αθήνα – Σητεία 5 πτήσεις την εβδομάδα
Θεσσαλονίκη – Κέρκυρα 5 πτήσεις την εβδομάδα

Πηγή: Θάρρος