Σάββατο, 13 Μαρτίου 2010

Η Νάντια Γιαννακοπούλου για την προστασία ποταμών της Μεσσηνίας

Ερώτηση προς τους αρμόδιους Υπουργούς Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κατέθεσε σήμερα η βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ Κα Κωσταντίνα (Νάντια) Γιαννακοπούλου σχετικά με την προστασία των ποταμιών της Μεσσηνίας.
Η κα Γιαννακοπούλου καταθέτει μια πανέμορφη εικόνα που μπορεί να αντικρίσει ένας επισκέπτης και κυρίως αναδεικνύει τις ομορφιές της Νέδας και ζητά να μάθει τι προτίθεται να κάνει το κράτος για την διαφύλαξη του φυσικού περιβάλλοντος του νομού Μεσσηνίας.

Αναλυτικά η ερώτηση της κας Γιαννκοπούλου έχει ως εξής: .......


Η Καριά, Η Βελίκα, το Τζάνε, ο Άρις, η Λυγδού, ο Έπης, η Μαυροζούμενα, ο Αρκαδικός αλλά και η ʽθηλυκήʼ Νέδα, το φυσικό σύνορο μεταξύ Ηλείας και Μεσσηνίας είναι κάποια από τα μεγαλύτερα ποτάμια της Μεσσηνίας. Σε πολλά σημεία τους, ιδίως η Νέδα, προσφέρουν ένα εξαιρετικά παρθένο τοπίο μακριά από οποιαδήποτε ανθρώπινη παρέμβαση, με αποτέλεσμα η διάσχιση τους να αποτελεί πρόκληση και ξεχωριστή εμπειρία για τον επισκέπτη καθώς χαρακτηρίζεται από συνεχή εναλλαγή τοπίου, πλούσια βλάστηση και επιβλητικούς βράχους.

Το φυσικό κάλλος των ορεινών περιοχών του Λυκαίου, του Ταϋγέτου κ.α. από τις οποίες εκβάλουν οι παραπάνω ποταμοί συντελεί στη συνολική διαμόρφωση ενός απαράμιλλης ομορφιάς τοπίου με κατάφυτες πλαγιές, καταρράκτες, σπήλαια (π.χ. Στόμιο), πλούσια πανίδα, αλλά και φαράγγια όπως για παράδειγμα στη Νέδα. Ωστόσο, ο φυσικός πλούτος αυτού του τόπου, όπως και οι ιδιαιτερότητες που τον χαρακτηρίζουν, αφενός δεν υπόκεινται σε κάποιο ιδιαίτερο καθεστώς προστασίας και αφετέρου δεν έχουν ενσωματωθεί σε ένα πλαίσιο φυσιολατρικού τουρισμού. Ένα τέτοιο πλαίσιο, θα κινητοποιούσε ακόμη περισσότερο την ιδιωτική πρωτοβουλία τόσο προς την κατεύθυνση της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, όσο και της αξιοποίησής του.

Μάλιστα, πρόσφατη αναφορά της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, η οποία δόθηκε στην Επιτροπή Υδατικών Πόρων της Βουλής εκπέμπει σήμα κινδύνου για τη Μεσσηνία, καθώς λειτουργεί μόνο η Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων στην Καλαμάτα, με αποτέλεσμα να εξυπηρετείται ένα εξαιρετικά μικρό κομμάτι του πληθυσμού. Ενδεικτικά, στο νομό Μεσσηνίας εντοπίζονται επτά οικισμοί με πληθυσμό άνω των 2.000 κατοίκων, στους οποίους βάσει των κοινοτικών κανονισμών έπρεπε να υπάρχουν μονάδες βιολογικού καθαρισμού. Αυτονόητο είναι, επομένως, ότι τα λύματα από αυτές τις περιοχές καταλήγουν ακατέργαστα, ως επί το πλείστον, στη θάλασσα μέσω των ποταμών συντελώντας στην σταδιακή αποδόμηση του φυσικού κάλλους και της πανίδας της περιοχής.

Κατόπιν αυτών ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί,

1. Τι μέτρα προτίθενται να λάβουν για την διαφύλαξη του φυσικού περιβάλλοντος στο νομό Μεσσηνίας, το οποίο αποτελεί πραγματικά ένα ακατέργαστο διαμάντι ανάπτυξης για την περιοχή;

2. Σε ποια κατεύθυνση κινείται ο μελλοντικός αναπτυξιακός σχεδιασμός τους για τον τουρισμό στη Μεσσηνία;

3. Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν για την προώθηση της Μεσσηνίας ως σημείο οικολογικού τουρισμού;

Η ερωτώσα βουλευτής,

Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου

Μανιάτης προς Νάντια Γιαννακοπούλου: «Ο αγωγός φυσικού αερίου θα τροφοδοτεί και την Καλαμάτα»

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Μανιάτης, σε απάντηση του σε ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Νάντια Γιαννακοπούλου, ανακοίνωσε ότι ο αγωγός φυσικού αερίου προς Μεγαλόπολη έχει σχεδιασθεί έτσι ώστε να είναι εφικτή η τροφοδότηση και άλλων περιοχών της Πελοποννήσου, όπως η Καλαμάτα, η Πάτρα και ο Πύργος.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Γκανέτσος, Διευθυντής Κατασκευών και Ανάπτυξης της Δ.Ε.Σ.Φ.Α. (Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου) ενημέρωσε την κ. Γιαννακοπούλου ότι η υλοποίηση του έργου του αγωγού φυσικού αερίου από Κόρινθο μέχρι Μεγαλόπολη για την τροφοδότηση της νέας μονάδας της ΔΕΗ έχει δρομολογηθεί. Μάλιστα, η ολοκλήρωση της κατασκευής του αγωγού μήκους 151 χλμ. και διαμέτρου 30 εκ. προβλέπεται από το Δ.Ε.Σ.Φ.Α. να γίνει μέσα στο 2ο εξάμηνο του 2012, με προϋπολογισμό 110 εκατομμύρια ευρώ.

Η κ. Γιαννακοπούλου, τέλος, σε δηλώσεις της ..........

επεσήμανε ότι ʽτο φυσικό αέριο γίνεται, σήμερα, φορέας ενέργειας, ανάπτυξης και ποιότητας ζωής για δεκάδες χώρες, για εκατομμύρια ανθρώπους.
Οι Μεσσήνιοι δεν πρόκειται, φυσικά, να στερηθούν αυτών των προνομίων».

Δήλωση Ντόρας Μπακογιάννη για την κατάρηγηση της VISA για ΗΠΑ

Η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, με αφορμή την ανακοίνωση της κατάργησης της βίζας για τις ΗΠΑ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Χαίρομαι γιατί με την απόφαση του Προέδρου Ομπάμα κατέληξε επιτυχώς μια σημαντική εθνική προσπάθεια που ξεκίνησε το Μάρτιο του 2006 με την επίσκεψη που πραγματοποίησα στις ΗΠΑ και ολοκληρώθηκε με την υπογραφή των σχετικών συμφωνιών από την κυβέρνηση της ΝΔ, τον Ιούνιο του 2009 στην Κέρκυρα.

Με αυτή τη θετική εξέλιξη οι Έλληνες πολίτες .......

θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδεύουν στις ΗΠΑ χωρίς να υπόκεινται σε διαδικασίες που στην ουσία δυσκολεύουν τα ταξίδια, τον τουρισμό και την επιχειρηματική δραστηριότητα.
Όταν υπάρχει συνέχεια στην άσκηση της πολιτικής, ιδίως στον ευαίσθητο τομέα της εξωτερικής πολιτικής, εξυπηρετούνται με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο τα εθνικά συμφέροντα.»

ΣΧΟΛΙΟ
Κα Μπακογιάννη θα σας έπεφτε η υπόληψη αν λέγατε συγχαρητήρια στον Κο Παπανδρέου για αυτήν την επιτυχία??? Νομίζω ότι την αξίζει ο πρωθυπουργός.


Αυξήσεις στις τιμές των διοδίων από τις 15 Μαρτίου

Αναπροσαρμόζονται από τη Δευτέρα 15 Μαρτίου οι τιμές των διοδίων στις εθνικές οδούς, μετά την ενσωμάτωση της νέας αύξησης του ΦΠΑ από 19% σε 21%.

Σε κάποιους, ωστόσο, σταθμούς, όπως στην Ελευσίνα, τον Ισθμό, το Ζευγολατιό και το Ρίο, οι τιμές για τα Ι.Χ. και τα δίκυκλα παραμένουν σταθερές.

Αναλυτικότερα, όπως ανακοίνωσε η Ολυμπία Οδός, η οποία κατασκευάζει τον οδικό άξονα της ΒΔ Πελοποννήσου, αυξήσεις θα ισχύσουν στους τέσσερις προαναφερθέντες σταθμούς για τα φορτηγά πάνω από 2.20 μέτρα ύψος από 7.20 σε 7.30 ευρώ και για τις νταλίκες πάνω από 2.20 μέτρα ύψος από 10.10 σε 10.30 ευρώ.

Παράλληλα, η κοινοπραξία Μορέας, η οποία κατασκευάζει το δρόμο Κόρινθος - Καλαμάτα και .......

Κόρινθος - Σπάρτη, ανακοίνωσε ότι θα εισπράττονται διόδια και στους τέσσερις σταθμούς και προς τις δύο κατευθύνσεις.

Οι τιμές θα είναι οι εξής: στο Σπαθοβούνι και τη Νεστάνη τα δίκυκλα θα πληρώνουν 1 ευρώ και 0.90 αντίστοιχα, τα οχήματα μέχρι 2.20 ύψος 1.40 και 1.30.

Τα οχήματα με δύο ή τρεις άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2.20 μ. 3.60 και 3.40 και τα τετραξονικά 5 και 4.80, αντίστοιχα.

Και η κοινοπραξία Νέα Οδός προχωρά σε αναπροσαρμογή για τα διόδια των Αφιδνών, Καπανδριτίου, Μαλακάσας, Οινοφύτων και Θήβας καθώς και τα διόδια της Τραγάνας.

Στις Αφίδνες τα Ι.Χ. θα πληρώνουν 1,90, τα φορτηγά 4.80 και οι νταλίκες 6.70. Στη Θήβα τα Ι.Χ. 2.30, τα φορτηγά 5.80 και οι νταλίκες 8.10. Στην Τανάγρα τα Ι.Χ. 2.20, τα φορτηγά 5.60 και οι νταλίκες 7.85. Διόδια καταβάλλονται και στα δύο ρεύματα και της εξόδου και της εισόδου.

Αναπροσαρμογές ανακοίνωσε και η εταιρεία Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου για τα διόδια Πελασγίας, Μοσχοχωρίου και Λεπτοκαρυάς. Στην Πελασγία, τα Ι.Χ. θα πληρώνουν 2.40, τα φορτηγά 5.90 και οι νταλίκες 8.30. Στο Μοσχοχώρι, τα Ι.Χ. 2.30, τα φορτηγά 5.80 και οι νταλίκες 8.20. Και στη Λεπτοκαρυά τα Ι.Χ. 2.40, τα φορτηγά 5.90 και οι νταλίκες 8.30.

Δεν αλλάζει η τιμή των διοδίων στην Αττική Οδό

Αμετάβλητη θα παραμείνει η τιμή των διοδίων στην Αττική Οδό παρά την αύξηση του ΦΠΑ από το 19% στο 21% που θα ισχύσει από τις 15 Μαρτίου.

Η Αττική Οδός, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της, «αντιλαμβανόμενη τις δυσκολίες που δημιουργεί η οικονομική κρίση στους εργαζομένους, εργαλείο των καθημερινών μετακινήσεων των οποίων αποτελεί ο βασικός οδικός άξονας της πρωτεύουσας, αποφάσισε, στην παρούσα φάση, να μην μετακυλήσει την αύξηση του ΦΠΑ ούτε στους οδηγούς που πληρώνουν τοις μετρητοίς, ούτε και στους συνδρομητές των εκπτωτικών προγραμμάτων e-PASS».

Η τελευταία αναπροσαρμογή στο αντίτιμο του διοδίου έγινε την 1η Φεβρουαρίου του 2006.

ΝΔ: Απαράδεκτη η αύξηση των διοδίων στον άξονα Κορίνθου - Τριπόλεως

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει την αύξηση των τιμών των διοδίων στον άξονα Κορίνθου - Τριπόλεως ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Δημοσίων Έργων της ΝΔ Μιχάλης Χαλκίδης.

«Είναι απαράδεκτο σε μία εποχή που τα εισοδήματα συμπιέζονται δραματικά και μεγάλες κατηγορίες πολιτών αγωνιούν για την επιβίωσή τους, να λαμβάνονται αποφάσεις που θα επιβαρύνουν το επιβατικό κοινό, ακόμη περισσότερο», επισημαίνει ο τομεάρχης της ΝΔ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΑΠΟΨΗ:
Αν δεν κάνω λάθος στο Τρίπολη - Καλαμάτα οι τιμές μειώνονται. Δεν αυξάνονται.
Στην περίπτωση που όντως ισχύει η μείωση τότε μάλλον στην Ν.Δ. έχουν μπερδέψει τα μπούτια τους και δεν ξέρουν τι λένε.


"Καμπανάκι" για τους πολιτικούς το Βαρόμετρο

17 μονάδες μπροστά το ΠΑ.ΣΟ.Κ. από την Ν.Δ.

Σχεδόν ένας στους δύο πολίτες γυρίζει την πλάτη στα δύο μεγάλα κόμματα, σύμφωνα με το πολιτικό Βαρόμετρο του Μαρτίου της Public Issue, για το ΣΚΑΪ και την Καθημερινή.

Συγκεκριμένα το 48% των πολιτών απαντούν ότι καλύτερη κυβέρνηση για τη χώρα δεν είναι κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα. Το 38% απαντά πως καλύτερη κυβέρνηση είναι αυτή του ΠΑΣΟΚ και μόλις το 6% επιλέγει τη Νέα Δημοκρατία.

Όσον αφορά με το αν είναι ικανοποιημένοι από .......

την κυβέρνηση, το 32% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και το 18% της ΝΔ απαντούν «ναι». Αντίστοιχα το 66% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και το 79% των ψηφοφόρων της ΝΔ δηλώνουν δυσαρεστημένοι.

Στην πρόθεση ψήφου το 47,5% απαντά ΠΑΣΟΚ, το 30,5% ΝΔ, το 7,5% ΚΚΕ, το 6% ΛΑΟΣ και το 5% ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά με τη δημοτικότητα των κομμάτων, πρώτο έρχεται το ΠΑΣΟΚ το οποίο συγκεντρώνει το 58% των θετικών εκτιμήσεων και το 40% των αρνητικών. Δεύτερος έρχεται ο ΛΑΟΣ, που συγκεντρώνει το 39% των θετικών εκτιμήσεων και το 57% των αρνητικών. Τα αντίστοιχα ποσοστά της ΝΔ είναι 34% και 63%, του ΣΥΡΙΖΑ 30% και 66% και του ΚΚΕ 29% και 68%.

Συγκριτικά με το αντίστοιχο Βαρόμετρο του Φεβρουαρίου, στη δημοτικότητα των κομμάτων, το ΠΑΣΟΚ έχει πέσει επτά ποσοστιαίες μονάδες, η ΝΔ εννέα. Το ΚΚΕ έχει κερδίσει τρεις μονάδες. Από δύο έχουν χάσει ΛΑΟΣ και ΣΥΡΙΖΑ.

Αυξημένο κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες είναι το Μάρτιο το ποσοστό όσων επιλέγουν την αποχή ή το Λευκό Άκυρο. Πιο συγκεκριμένα, το αντίστοιχο ποσοστό για το Μάρτιο είναι 23%, ενώ για το Φεβρουάριο ήταν 17%, για τον Ιανουάριο 14,5%, για το Δεκέμβριο 12%, για το Νοέμβριο 13,5% και για τον Οκτώβριο 8,5%.

Από τους ψηφοφόρους που δηλώνουν ότι επιλέγουν λευκό ή αποχή, το 20% προέρχεται από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας, το 17% από το ΠΑΣΟΚ. Το αντίστοιχο ποσοστό για το ΚΚΕ, το ΛΑΟΣ και το ΣΥΡΙΖΑ είναι 3%. Το 53% των ψηφοφόρων είτε επέλεγε ήδη λευκό ή αποχή, είτε δε θέλησε να δώσει απάντηση.

Για σχεδόν έναν στους δύο Έλληνες (ποσοστό 49%) επιλέγει το Γιώργο Παπανδρέου για καταλληλότερο πρωθυπουργό. Τον Αντώνη Σαμαρά θεωρεί ως καταλληλότερο πρωθυπουργό το 19%. Κανένας από τους δύο, απαντά το 22%.

Όσον αφορά στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, το 66% κρίνει θετικά το Γιώργο Παπανδρέου και το 30% τον κρίνει αρνητικά. Το 55% των ερωτηθέντων έχει θετική γνώμη για τον Αντώνη Σαμαρά και το 37% αρνητική. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης λαμβάνει το 46% των θετικών εκτιμήσεων και το 48% των αρνητικών. Ο Αλέξης Τσίπρας λαμβάνει το 35% των θετικών εκτιμήσεων και το 59% των αρνητικών. Τέλος, το 30% κρίνει θετικά την Αλέκα Παπαρήγα και το 64% την κρίνει αρνητικά.

Σε σχέση με το προηγούμενο βαρόμετρο του Φεβρουαρίου η δημοτικότητα του πρωθυπουργού είναι πεσμένη κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες, του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης 13 ποσοστιαίες μονάδες και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ δύο. Η δημοτικότητα της ΓΓ του ΚΚΕ έχει ανέβει κατά μία μονάδα και του αρχηγού του ΛΑΟΣ δεν έχει κάποια μεταβολή.

Η έρευνα της Public Issue διεξήχθη το διάστημα 3-8 Μαρτίου, είχε πανελλαδική εμβέλεια και το μέγεθος του δείγματος ήταν 1.006 άτομα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της έρευνας μπορείτε να τα δείτε πατώντας εδώ

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Public Issue Γιάννης Μαυρής, τόνισε ότι το συγκεκριμένο Βαρόμετρο είναι η πρώτη ένδειξη για τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και των νέων μέτρων της κυβέρνησης. Παράλληλα, τόνισε ότι τα αποτελέσματα του Βαρόμετρου δείχνουν ότι η ανασφάλεια στους πολίτες αυξάνεται ραγδαία και απότομα.

Πηγή: ΣΚΑΪ

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 13ης Μαρτίου 2010

Ele13.jpg (738 KB) 8arr13.jpg (223 KB) foni13.jpg (297 KB) logos11.jpg (62 KB)Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2010

Β' Τοπική 1ος όμιλος. Οι διαιτητές των αγώνων.

Ορίστηκαν από την ΕΠΣ Μεσσηνίας οι διαιτητές των αγώνων της 19ης Αγωνιστικής στον Πρώτο όμιλο της Β' τοπικής Κατηγορίας Μεσσηνίας.

Οι διαιτητές είναι: .........


ΝΙΚΗ ΠΛΑΤΗΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ
Σάββατο 13/03/10 ΩΡΑ 15:30
Διαιτητής: ΖΑΡΑΚΟΒΙΤΗΣ Ε.
Βοηθοί: ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ Κ. και ΚΟΥΤΣΑΝΑΣΤΑΣΗΣ Ι.

ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΙΚΡΟΜΑΝΗΣ
Σάββατο 13/03/10 ΩΡΑ 15:30
Διαιτητής: ΣΚΟΡΔΟΣ Η.
Βοηθοί: ΛΟΥΚΑΣ Ι. και ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ Δ.

ΑΜΦΙΘΕΑ - ΑΜΦΕΙΑ
Σάββατο 13/03/10 ΩΡΑ 15:30
Διαιτητής: ΜΠΑΡΔΗΣ Γ.
Βοηθοί: ΤΖΑΝΕΤΕΑΣ Π. και ΜΑΚΡΗΣ Ε.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΟΜΟΝΟΙΑ
Κυριακή 14/03/10 ΩΡΑ 15:30
Διαιτητής: ΣΕΡΕΜΕΤΗΣ Π.
Βοηθοί: ΞΗΡΟΚΩΣΤΑΣ Κ. και ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ Π.

ΑΙΘΑΙΑ - ΜΑΝΕΣΙ
Κυριακή 14/03/10 ΩΡΑ 15:30
Διαιτητής: ΣΚΟΡΔΟΣ Η.
Βοηθοί: ΠΡΙΜΠΑΣ Ι. και ΠΑΤΡΙΝΙΟΣ Ι.

ΔΩΡΙΟ - ΠΑΝΕΥΑΪΚΟΣ
Κυριακή 14/03/10 ΩΡΑ 15:30
Διαιτητής: ΚΟΤΣΑΡΗΣ Γ.
Βοηθοί: ΛΟΥΚΑΣ Ι. και ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ Ι.

ΑΕΚ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΠΑΜΙΣΣΟΣ ΑΡΙΟΣ
Κυριακή 14/03/10 ΩΡΑ 15:30
Διαιτητής: ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γ.
Βοηθοί: ΚΑΣΤΑΝΑΣ Χ. και ΚΑΣΚΑΝΗΣ Φ.

Πηγή: Νίκη Πλάτης

Επιστολή φωτιά Καραμπάτου. Νέο ΚΙΝΕΖΙΚΟ Super Market στην Καλαμάτα

Λάβρος κατα του νέου κινέζικου super Market φάνηκε σήμερα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Γιώργος Καραμπάτος.
Στην επιστολή του ο κος Καραμπάτος ζητά να μάθει που θα πάει η κατάσταση με την εμπορική δραστηριότητα που έχουν αναπτύξει οι Κινέζοι στον Νομό.
Θίγει το θέμα του ωραρίου λειτουργίας του εν λόγω καταστήματος που όπως αναγράφει στο διαφημιστικό του Φυλλάδιο θα είναι ανοικτό το Σάββατο απο τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.

Αναφέρεται και σε ενα άλλο γεγονός ότι το εν λόγ κατάστημα δεν ειναι γραμμένο στα μητρώα του Επιμελητηρίου και με ποια άδεια πρόκειται να λειτουργήσει.

Αναλυτικά η επιστολή του Κου Καραμπατου αναφέρει: ..........


Αγαπητέ κύριε Νομάρχη,
Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε,

Έχουμε πλειστάκις απευθυνθεί γραπτά στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και στον Δήμο, αναδεικνύοντας τις πολύπλευρες συνέπειες της παρουσίας και δράσης των Κινέζων εμπόρων και των κινέζικων καταστημάτων, που εξαπλώνονται στην περιοχή μας με ραγδαίους ρυθμούς και στην καλύτερη περίπτωση ασκούν αθέμιτο ανταγωνισμό στους ντόπιους εμπόρους, μέσω της παραβίασης της τελωνειακής, φορολογικής και εργατικής νομοθεσίας, όταν δεν συνδέονται ευθέως με το κοινό έγκλημα. Έχουμε μάλιστα ζητήσει και αναμέναμε να κληθούμε στη Νομαρχία, μαζί με τους συνδικαλιστικούς φορείς των θιγομένων επιχειρηματιών, προκειμένου να αποφασίσουμε από κοινού μέτρα αντιμετώπισης της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί.

Ενώ όμως ματαίως –προφανώς- αναμέναμε την κοινή αυτή συνάντηση, περιήλθαν σε γνώση μας αφίσες, που μοιράζονται, και που διαφημίζουν ένα τέτοιο νέο κατάστημα με ρούχα, σεντόνια κ.λπ., το οποίο θα ανοίξει εκεί όπου λειτουργούσε παλαιότερα το σούπερ μάρκετ Μετρό. Το κατάστημα αυτό, που ως μόνο στοιχείο, αποκαλύπτει ένα κινητό τηλέφωνο, διαφημίζει μάλιστα και εκπτώσεις, όταν είναι γνωστό ότι η νόμιμη περίοδος εκπτώσεων έχει λήξει, και δηλώνει ωράριο Δευτέρα έως Σάββατο 09.00πμ έως 09.00μμ, δηλαδή ωράριο που αντίκειται στην ισχύουσα απόφαση για το νόμιμο ωράριο της περιοχής μας.
Σημειώνουμε, ότι το κατάστημα δεν έχει εγγραφεί στο Επιμελητήριό μας και αναρωτιόμαστε με ποια άδεια πρόκειται να λειτουργήσει.

Αποδεικνύεται, έτσι, στην πράξη, ότι η ΑΔΡΑΝΕΙΑ της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και οι δημοσιοσχεσίτικες ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΕΙΣ του Δήμου, μπορούν μόνο να απωθούν και να ξορκίζουν το κακό προσωρινά , αλλά δεν το αντιμετωπίζουν…
Οι νόμιμοι επιχειρηματίες του Νομού μας ζητούν, επί τέλους, μια απάντηση:,

α. Σε ποια άδεια βασίζεται η εν λόγω διαφήμιση και πώς η Ν.Α προτίθεται να αντιμετωπίσει τις προφανείς (και σίγουρα πρώτες, αλλά όχι μόνες) παραβιάσεις των ισχυουσών διατάξεων;

β. Υπάρχει περίπτωση σοβαρής και συστηματικής αντιμετώπισης του συνολικού προβλήματος του αθέμιτου ανταγωνισμού των Κινέζων εμπόρων και γενικά της κινεζικής εμπορικής δραστηριότητας στο Νομό μας, μέσω του συντονισμού των συναρμόδιων δημόσιων ελεγκτικών μηχανισμών (τελωνειακών, φορολογικών, Δ/νσης Εργασίας, Αστυνομίας, Λιμεναρχείου κ.λπ.) με πρωτοβουλία της Ν.Α και του Δήμου στο μέτρο των δικών του αρμοδιοτήτων, ή οι «υπήκοοι» των δύο αυτών Οργανισμών θα παραμείνουν στο έλεος των κινέζικων εμπορικών πρακτικών, έως ότου καταρρεύσουν επιχειρηματικά;

Αυτή τη φορά την απάντηση αυτή δεν την ζητούμε απλά, αλλά την ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ.

Με εκτίμηση,

Γιώργος Καραμπάτος
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

1ΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΟΥ ΕΦΗΒΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ

Ο Σύλλογος Αποφοίτων Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου με τη βοήθεια των καθηγητών Οικιακής Οικονομίας του νομού, με την αιγίδα της Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Μεσσηνίας και την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πληροφόρησης Καλαμάτας και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας διενεργεί –πιλοτικά- στο νομό μας τον “1ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΟΥ ΕΦΗΒΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ” από 15 Μαρτίου έως 7 Μαΐου 2010.
Σκοπός του Διαγωνισμού είναι να αναδείξει τους επιδέξιους ........

εφήβους καταναλωτές της Μεσσηνίας. Αυτούς που είτε από τις επιδράσεις του οικογενειακού και κοινωνικού περιβάλλοντος, είτε από το μάθημα της οικιακής οικονομίας, είτε από την αυτόβουλη ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους.

O Διαγωνισμός αφορά στους παρακάτω τομείς:
α. Δημιουργία αφίσας
β. Δημιουργία τηλεοπτικού μηνύματος
γ. Σύνθεση τραγουδιού
δ. Δημιουργία φυλλαδίου
ε. Δημιουργία προγράμματος παρουσίασης (π.χ.power point)
ζ. Δημιουργία θεατρικού δρώμενου
η. Δημιουργία κόμικ
θ. Δημιουργία σήματος-σλόγκαν που να προτρέπει σε στήριξη της τοπικής οικονομίας
ι. Δημιουργία οποιουδήποτε άλλου μέσου εμπνευστεί η εφηβική φαντασία

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές που φοιτούν σε Γυμνάσια ή Λύκεια του Ν. Μεσσηνίας. Οι μαθητές μπορούν να συμμετέχουν είτε μόνοι τους, είτε σε ομάδες. Ο μέγιστος αριθμός ατόμων ανά ομάδα είναι 4, αλλά μπορούν να γίνουν εξαιρέσεις εάν ειδικοί λόγοι το απαιτούν. Εξαίρεση αποτελεί και η συμμετοχή με τη μορφή «σήμα-σλόγκαν» όπου θα είναι αποτέλεσμα ατομικής έμπνευσης-δημιουργίας.
Τα έργα θα υποβάλλονται ή θα αποστέλλονται ταχυδρομικά με την ένδειξη «Για τον 1ο Διαγωνισμό Μεσσήνιου Εφήβου Καταναλωτή» στη Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Μεσσηνίας.
Η περίοδος υποβολής ορίζεται από την 15η Μαρτίου (Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή) έως την 7η Μαΐου 2010.

Η τελική αξιολόγηση των έργων θα γίνει από 5μελή Επιτροπή.
Οι καλύτερες εργασίες θα βραβευτούν από το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και το Europe Direct Καλαμάτας.
Ο Διαγωνισμός, μεταξύ άλλων, φιλοδοξεί να δώσει και ένα σημαντικό μήνυμα στη δύσκολή οικονομική συγκυρία που βιώνουμε αυτό “της υποστήριξης και διαφύλαξης ως «κόρη οφθαλμού» σε κάθε τι που παράγει ή μπορεί να παράγει ο τόπος μας”.

Νάντια Γιαννακοπούλου. Παράνομοι μετανάστες στη Μεσσηνία στα όρια της εξαθλίωσης

Ερώτηση προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Γιάννη Ραγκούση, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγκύης Μαριλίζα ξενογιαννακοπούλου κατέθεσε η βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Κα Νάντια Γιαννακοπούλου σχετικά με τους παράνομους μετανάστες που βρίσκονται στην Τριφυλία και συγκεκριμένα τα Φιλιατρά και Γαργαλιάνους.

Στο κείμενο της ερώτησης της η Κα Γιαννακοπούλου αναφέρει:

Περισσότεροι από 2.500 παράνομοι μετανάστες βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι με την πείνα και την εξαθλίωση στους Δήμους Φιλιατρών και Γαργαλιάνων του νομού Μεσσηνίας. Ωστόσο, στη μεγάλη τους πλειοψηφία είναι παράνομοι και αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.
Πολλοί εξ αυτών λιμοκτονούν, καθώς δεν βρίσκουν ........

δουλειά και αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας τόσο οι ίδιοι, όσο και οι μόνιμοι κάτοικοι λόγω της εξάπλωσης ασθενειών. Επιπλέον, τα περιστατικά μικροκλοπών και ανθρώπων που αναζητούν για φαγητό στα σκουπίδια βρίσκονται σε ραγδαία αύξηση.

Οι κάτοικοι των Γαργαλιάνων, σε συνεργασία με το Δήμο και την Εκκλησία, έχουν οργανώσει συσσίτια για τους οικονομικούς μετανάστες. Ο Δήμος Φιλιατρών έχει συστήσει στους κατοίκους να μην παίρνουν παράνομους μετανάστες στα χωράφια τους, ειδικά αν δεν μπορούν να τους προσφέρουν κατάλυμα. Επιπλέον, η τοπική αυτοδιοίκηση είναι αναρμόδια και δεν νομιμοποιείται να δαπανήσει χρήματα και η Αστυνομία δεν μπορεί να τους απελάσει καθώς δεν προβαίνουν σε εγκληματικές πράξεις και οι χώρες προέλευσής τους βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση.

Κατόπιν αυτών, ερωτώνται τα αρμόδια Υπουργεία:

1. Προτίθενται να αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της κατάστασης;

2. Σκοπεύουν να προχωρήσουν σε πρωτοβουλίες σε πανελλαδικό επίπεδο, καθώς το φαινόμενο επεκτείνεται πολύ παραπέρα από τα όρια του νομού Μεσσηνίας;

Η ερωτώσα βουλευτής,

Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ F1Το φετινό πρόγραμμα των αγώνων της Forula 1 έχει ως εξής: ........

14.03.2010 Grand Prix Μπαχρέιν

28.03.2010 Grand Prix Αυστραλίας

04.04.2010 Grand Prix Μαλαισίας

18.04.2010 Grand Prix Κίνας

09.05.2010 Grand Prix Καταλονίας

16.05.2010 Grand Prix Μονακό

30.05.2010 Grand Prix Τουρκίας

13.06.2010 Grand Prix Καναδά

27.06.2010 Grand Prix Ευρώπης

11.07.2010 Grand Prix Μεγάλης Βρετανίας

25.07.2010 Grand Prix Γερμανίας

01.08.2010 Grand Prix Ουγγαρίας

29.08.2010 Grand Prix Βελγίου

12.09.2010 Grand Prix Ιταλίας

26.09.2010 Grand Prix Σιγκαπούρης

10.10.2010 Grand Prix Ιαπωνίας

24.10.2010 Grand Prix Κορέας

07.11.2010 Grand Prix Βραζιλίας

14.11.2010 Grand Prix Άμπου Ντάμπι


ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ: Πού θα δούμε φέτος F1

Πού θα δούμε φέτος F1

Τελικά, φέτος, δεν θα μεταδώσει κανένα τηλεοπτικό κανάλι την F1.
To πρωτάθλημα ξεκινά σήμερα με τον πρώτο αγώνα στο Μπαχρέιν και οι Έλληνες τηλεθεατές θα δουν τον αγώνα μαγνηστοσκοπημένο.
Μετά από σιωπή μηνών, ανακοινώθηκε ότι το ελληνικό κοινό θα μπορεί να παρακολουθεί ζωντανά τα γκραν πρι από το site του Ant1, ενώ ο αγώνας θα μεταδίδεται από το τηλεοπτικό κανάλι μαγνητοσκοπημένος.

Πρόγραμμα μετάδοσης ..........

http://webtv.antenna.gr/f1/

Παρασκευή 12 Μαρτίου

13:00 μμ - Δεύτερη περίοδος ελεύθερων δοκιμών

Σάββατο 13 Μαρτίου
10:00 πμ - Τρίτη περίοδος ελεύθερων δοκιμών
13:00 μμ - Κατατακτήριες δοκιμές

Κυριακή 14 Μαρτίου
14:00 μμ - GP Μπαχρέιν

ANT1 TV
Σάββατο 13 Μαρτίου 01:20 μμ - Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση κατατακτήριων δοκιμών
Κυριακή 14 Μαρτίου 01:20 μμ - Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση GP Μπαχρέιν

Η χρέωση για την παρακολούθηση των δοκιμαστικών αλλα και του κανονικού αγώνα θα είναι 4.99 € και θα ισχύει για τις 3 μέρες του Grand Prix.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ F1

Ο μισός πληθυσμός της χώρας χρησιμοποιεί Η/Υ

Τη χρήση των νέων τεχνολογιών ανά φύλο, ηλικία, και περιφέρεια ανέλυσε και αξιολόγησε το Παρατηρητήριο για την ΚτΠ βάσει της μέτρησης των δεικτών του σχεδίου δράσης i2010 για το 2008, το διαμορφώνοντας το προφίλ των Ελλήνων χρηστών.

Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και το διαδίκτυο έχουν ενταχθεί δυναμικά στην καθημερινή ζωή των Ελλήνων. Συγκεκριμένα, ο μισός πληθυσμός της χώρας (51%) χρησιμοποιεί ηλεκτρονικό υπολογιστή, ενώ το 44% των Ελλήνων έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο, ανεξαρτήτως αν διαθέτουν προσωπική σύνδεση ή όχι.

Το 2008 σημειώνεται η μεγαλύτερη άνοδος στη .......

χρήση του διαδικτύου σε σχέση με τα προηγούμενα έτη ενώ, εκτός από την αυξητική τάση, σημειώνεται και εντατικοποίηση ως προς τη συχνότητα χρήσης. Συγκεκριμένα, το 39% των Ελλήνων συνδέονται στο διαδίκτυο τουλάχιστον μια φορά το τρίμηνο, ενώ το 34% συνδέεται σε εβδομαδιαία βάση.

Σε 4 από τα 10 ελληνικά νοικοκυριά συναντάται σύνδεση στο διαδίκτυο. Κύριο λόγο μη κατοχής σύνδεσης στο σπίτι αποτελεί η αντίληψη ότι το περιεχόμενο του διαδικτύου θεωρείται επιζήμιο, και ακολουθεί η έλλειψη δεξιοτήτων για τη χρήση του, η οποία μάλιστα γίνεται εντονότερη όσο αυξάνεται και η ηλικία των ατόμων.

Δημοφιλέστερος τόπος πρόσβασης στο διαδίκτυο παραμένει το σπίτι (77%), ενώ ακολουθεί ο χώρος εργασίας (37%) και τα Internet café (14%). Παράλληλα με τις «παραδοσιακές» δραστηριότητες στο διαδίκτυο, οι Έλληνες φαίνεται να στρέφονται πλέον και να αξιοποιούν τις νέες δυνατότητες επικοινωνίας και ψυχαγωγίας που προσφέρονται ηλεκτρονικά. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι το 45% περίπου των τακτικών χρηστών διαβάζουν ηλεκτρονικές εφημερίδες και περιοδικά, ακούνε ραδιόφωνο και παρακολουθούν τηλεόραση μέσω του διαδικτύου. Ωστόσο, δραστηριότητες όπως η ηλεκτρονική τραπεζική συγκεντρώνουν πολύ χαμηλά ποσοστά (12%), έναντι πολύ υψηλότερων σε ευρωπαϊκό επίπεδο (47%), ενδεικτικά της έλλειψης εμπιστοσύνης των Ελλήνων χρηστών στο διαδίκτυο σχετικά με την ασφάλεια των συναλλαγών.

Περισσότεροι από 8 στους 10 Έλληνες είναι κάτοχοι κινητού τηλεφώνου (84%), ωστόσο, πέρα από την επικοινωνία, η χρήση των επιπλέον δυνατοτήτων που παρέχονται είναι περιορισμένη.

Ανάγκη ενίσχυσης της περιφέρειας

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας του Παρατηρητηρίου για την ΚτΠ, ανοδική τάση στη χρήση Η/Υ και διαδικτύου σημειώνεται το 2008 στο σύνολο σχεδόν των Περιφερειών της χώρας. Με αναφορά στους τακτικούς χρήστες του διαδικτύου, τα υψηλότερα ποσοστά παρατηρούνται στις Περιφέρειες Αττικής (57%), Νοτίου Αιγαίου (47,2%) και Κρήτης (43,8%). Αντίθετα, τα χαμηλότερα ποσοστά εμφανίζουν οι Περιφέρειες Πελοποννήσου, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου και Θεσσαλίας, υπολειπόμενες κατά 10 και πλέον ποσοστιαίες μονάδες του μέσου όρου της επικράτειας (39%). Η μεγαλύτερη απόκλιση που παρατηρείται είναι της τάξης των 30 ποσοστιαίων μονάδων, μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ως προς την πρόοδο που έχει συντελεστεί, οι μισές και πλέον Περιφέρειες της χώρας έχουν υπερδιπλασιάσει μέσα στην περίοδο 2005 – 2008 το πλήθος των τακτικών χρηστών του διαδικτύου, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις όπου γίνεται λόγος για τριπλασιασμό των χρηστών (Βόρειο Αιγαίο, Πελοπόννησος). Επιπλέον, ιδιαίτερα ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι κατά την εν λόγω περίοδο, οι αγροτικές περιοχές εμφανίζουν τους μεγαλύτερους ρυθμούς αύξησης, τόσο στη χρήση του Η/Υ όσο και του διαδικτύου.

Το ποσοστό των νοικοκυριών που δαπανά χρήματα για σύνδεση στο διαδίκτυο αποδεικνύεται ανάλογο του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων της Περιφέρειας, όπως προκύπτει και από σύγκριση με το κατά κεφαλήν ΑΕΠ κάθε Περιφέρειας.

Το ψηφιακό χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών συνεχίζει να υφίσταται

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου για την ΚτΠ, το ποσοστό ανδρών και γυναικών που έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο διαμορφώνεται στο 52% και 37% αντίστοιχα.

Τόσο για τους άνδρες όσο και τις γυναίκες, παρατηρείται σημαντική αύξηση στη χρήση του Η/Υ και του διαδικτύου στο διάστημα 2005-2008, ωστόσο το μεταξύ τους χάσμα φαίνεται να διευρύνεται.

Σε σχέση με το ευρωπαϊκό περιβάλλον, υπάρχει υστέρηση του ποσοστού των Ελλήνων χρηστών έναντι των Ευρωπαίων. Ωστόσο, ο ανδρικός πληθυσμός της Ελλάδας εμφανίζει τάση σύγκλισης με τον αντίστοιχο της ΕΕ27, έχοντας μειώσει την «ψαλίδα» από τις 23 στις 14 ποσοστιαίες μονάδες κατά την περίοδο 2005-2008. Αντίθετα, οι γυναίκες στην Ελλάδα υπολείπονται σταθερά του ευρωπαϊκού μέσου όρου, με διαφορά που ξεπερνά τις 20 ποσοστιαίες μονάδες, αν και κατέχουν τον υψηλότερο μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης (CAGR) στη χρήση του διαδικτύου μεταξύ 29 χωρών, για την ανωτέρω τετραετία.

Σύμφωνα με την έρευνα, το ψηφιακό χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών μειώνεται όσο υψηλότερο είναι το μορφωτικό επίπεδο των ατόμων και όσο πιο μικρή είναι η ηλικία τους. Ιδιαίτερα θετικό είναι το γεγονός ότι στις νεαρότερες ηλικίες έχει επέλθει σύγκλιση μεταξύ των ανδρών και γυναικών, με 9 στα 10 νεαρά άτομα να είναι χρήστες του διαδικτύου.

Επίσης, με την εργασιακή κατάσταση των ατόμων να επηρεάζει τη σχέση τους με το διαδίκτυο, αποδεικνύεται ότι σημαντικό μέρος του χάσματος μεταξύ των δύο φύλων οφείλεται στο μικρότερο βαθμό ένταξης των γυναικών στην αγορά εργασίας σε σχέση με τους άνδρες.

Ως προς τους λόγους χρήσης του διαδικτύου, οι γυναίκες υπερτερούν των ανδρών σε θέματα αναζήτησης πληροφοριών για ταξίδια, εκπαίδευση και εργασία, ενώ η υπεροχή των ανδρών είναι ξεκάθαρη σε ότι έχει να κάνει με ηλεκτρονικά παιχνίδια, λήψη λογισμικού για τον Η/Υ, τηλεφωνία μέσω διαδικτύου, αλλά και συναλλαγές μέσω ηλεκτρονικής τραπεζικής.

Εμφανές το «ψηφιακό χάσμα γενεών», πλήρως εξοικειωμένοι οι νέοι

Αναλύοντας τα αποτελέσματα της έρευνας του Παρατηρητηρίου για την ΚτΠ, παρατηρούνται μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των διαφόρων ηλικιακών ομάδων ως προς τη χρήση των νέων τεχνολογιών.

Η χρήση των τεχνολογιών πληροφορικής κυμαίνεται σε πολύ υψηλά επίπεδα στους νέους 16-24, ενώ όσο αυξάνεται η ηλικία των ατόμων, μειώνεται ο βαθμός εξοικείωσής τους με τις νέες τεχνολογίες. Θετικό είναι το γεγονός ότι σημειώθηκε σημαντική αύξηση των ποσοστών χρήσης στο διάστημα 2005-2008, η οποία είναι ιδιαίτερα έντονη στις ηλικιακές κατηγορίες 25-34 και 35-44.

Όσο αυξάνεται η ηλικία των ατόμων αυξάνεται και το χάσμα μεταξύ Ελλάδας και Ευρώπης, φτάνοντας σχεδόν τις 20 ποσοστιαίες μονάδες για τις ηλικίες 65-74. Ωστόσο, είναι ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι υπάρχει πλέον σύγκλιση μεταξύ των νέων της χώρας μας ηλικίας 16-24 και των συνομήλικών τους στην ΕΕ27, η οποία επιτεύχθηκε με εντυπωσιακή άνοδο στη χρήση Η/Υ και διαδικτύου μεταξύ 2007 και 2008 (87% και 92% και 75% και 87% αντίστοιχα).

Τα νεαρότερα άτομα χρησιμοποιούν κυρίως το διαδίκτυο για λόγους επικοινωνίας με άλλους χρήστες και ψυχαγωγίας. Στην ηλικιακή κατηγορία 35-44 παρατηρείται υψηλότερη ιεράρχηση του πληροφοριακού χαρακτήρα του διαδικτύου, ενώ χρησιμοποιούνται σημαντικά και οι υπηρεσίες που αφορούν σε ταξίδια και διαμονή. Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι το αποτέλεσμα που φέρνει τους χρήστες ηλικιών 55-64 δεύτερους σε ανάγνωση ιστολογίων (blogs), με ποσοστό 33,9% μετά τους νέους 16-24 (37%).

Πηγή: Ναυτεμπορική

«Εξαφανίστηκε» ο φάκελος του Βατοπεδίου από το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης

Η αρμόδια διευθύντρια πήρε μαζί της το φάκελο όταν βγήκε στη σύνταξη!!!!!

Ο φάκελος για τη μονή Βατοπεδίου εξαφανίστηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων, καθώς η αρμόδια διευθύντρια τον πήρε μαζί της όταν βγήκε σε σύνταξη.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Γιώργος Κανελλόπουλος, είπε ότι το περιστατικό έλαβε χώρα όταν ζητήθηκε να σταλούν τα έγγραφα για την υπόθεση στην εξεταστική επιτροπή.
Όπως είπε χαρακτηριστικά, όταν ζητήθηκε ο ........

φάκελος η απάντηση ήταν ότι δεν υπάρχει κανένα έγγραφο με την ένδειξη Βατοπέδι.

Ο κ. Κανελλόπουλος είπε επίσης πως όταν ζητήθηκαν εξηγήσεις η απάντηση ήταν ότι η αρμόδια διευθύντρια κ. Μαντέλη, όταν βγήκε σε σύνταξη πήρε και τον σχετικό φάκελο.

Κατά τον κ. Κανελλόπουλο, η ίδια απάντησε ότι πήρε το φάκελο για να υπερασπιστεί τον εαυτό της καθώς η κ. Μαντέλη είναι κατηγορούμενη στην υπόθεση.

Ο κ. Κανελλόπουλος ανέφερε επίσης ότι οι ποινικές ευθύνες είναι σαφείς για την αφαίρεση του φακέλου από το υπουργείο.

Επισήμανε ότι τα έγγραφα πρέπει να ξεπερνούν τα 1.500 και κάποια από αυτά -όπως είπε- είναι σε ηλεκτρονική μορφή.

Γνωστοποίησε ότι η υπουργός Κατερίνα Μπατζελή έχει κάνει αναφορά στον ίδιο ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση του Βατοπεδίου.

Πηγή: Καθημερινή

Αυστηρότερα μέτρα για το κάπνισμα προανήγγειλε η υπ. Υγείας

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου δήλωσε πως εξετάζεται η γενική απαγόρευση του καπνίσματος, ενώ τόνισε πως οι προσλήψεις στο χώρο της Υγείας θα γίνουν κανονικά παρά την οικονομική κρίση.

Την καθιέρωση αυστηρότερου θεσμικού πλαισίου για το κάπνισμα προανήγγειλε μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» του ΣΚΑΪ, η υπουργός Υγείας κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η οποία παράλληλα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο γενικής απαγόρευσης του καπνίσματος.

Όσον αφορά στις εφημερίες, η υπουργός Υγείας .........

τόνισε πως έχει αποπληρώσει τα δεδουλευμένα μέχρι το Νοέμβριο και έχουν ήδη υπογραφεί αυτά του Δεκεμβρίου τα οποία όμως καθυστερούν καθώς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τελεί υπό κατάληψη εδώ και αρκετές ημέρες.

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου δήλωσε πως έχουν εγκριθεί πιστώσεις ύψους 358 εκατ. ευρώ για όλο το 2010 και η κατανομή των οποίων έγινε βάσει των αναγκών των νοσοκομείων.

Παράλληλα, η υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε πως οι προσλήψεις που έχουν ανακοινωθεί θα πραγματοποιηθούν παρά την οικονομική κρίση έπειτα από απόφαση του πρωθυπουργού κ. Παπανδρέου.

Για τα «φακελάκια» στο χώρο της Υγείας η κ. Ξενογιαννακοπούλου τόνισε πως διερευνώνται οι καταγγελίες και οι υποθέσεις παραπέμπονται στο Σώμα Επιθεωρητών Υγείας.

Πηγή: Καυημερινή

Υποψήφιοι ΕΠΑΛ ΤΕΕ. Εως 16 Μαρτίου η υποβολή μηχανογραφικών

Την Τρίτη 16 Μαρτίου λήγει η προθεσμία υποβολής μηχανογραφικού δελτίου αποφοίτων και μαθητών ΕΠΑ.Λ. (ομάδας Α΄) και κατόχων πτυχίου Β΄ κύκλου ΤΕΕ (ημερησίων, εσπερινών), ΤΕΛ και Ναυτικών Λυκείων που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις για εισαγωγή στα ΤΕΙ ΑΣΠΑΙΤΕ, στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπ/σης, στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών, στις Σχολές Αστυφυλάκων και στις σχολές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού.

Οι μαθητές υποβάλλουν το μηχανογραφικό δελτίο ..........

ηλεκτρονικά στην επιτροπή που λειτουργεί στο Γραφείο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης ή στη Διεύθυνση Δ/θμιας Εκπ/σης της περιφέρειας όπου λειτουργεί το λύκειό τους.

Οι απόφοιτοι παλαιοτέρων ετών υποβάλλουν το μηχανογραφικό τους δελτίο στην ανωτέρω επιτροπή που λειτουργεί στο Γραφείο Ε.Ε. ή στη Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης του τόπου διαμονής τους.

Οι υποψήφιοι μαζί με το μηχανογραφικό δελτίο υποβάλλουν στην Επιτροπή επικυρωμένο αντίγραφο του απολυτηρίου τους, αν είναι απόφοιτοι των ΕΠΑ.Λ. ή επικυρωμένο αντίγραφο του πτυχίο τους, αν είναι απόφοιτοι ΤΕΕ ή ΤΕΛ. Οι μαθητές της τελευταίας τάξης ΕΠΑΛ (ομάδα Α) υποβάλλουν βεβαίωση του ΕΠΑΛ ότι φοιτούν στην τελευταία τάξη.

Μέσα στην ίδια προθεσμία και στην ίδια Επιτροπή οι απόφοιτοι ΕΠΑΛ και οι απόφοιτοι Β΄ κύκλου ΤΕΕ (ημερησίων, εσπερινών), με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που εξετάζονται προφορικά ή γραπτά κατά περίπτωση, πρέπει να υποβάλλουν μαζί με το μηχανογραφικό τους δελτίο και σχετική αίτηση συνοδευόμενη από τη προβλεπόμενη γνωμάτευση.΄

Από το υπουργείο Παιδείας υφιστάται ιδιαιτέρως η προσοχή των ενδιαφερομένων στην υποβολή του μηχανογραφικού τους δελτίου στην παραπάνω προθεσμία και επισημαίνεται ότι δεν πρόκειται να δοθεί παράταση στην προθεσμία αυτή. Όποιος δεν υποβάλλει μηχανογραφικό δελτίο αποκλείεται από τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Τονίζεται τέλος ότι για την υποβοήθηση και ενημέρωση των υποψηφίων στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων www.ypepth.gr/exams έχουν αναρτηθεί δύο υποδείγματα του μηχανογραφικού δελτίου (ένα για τους αποφοίτους ΤΕΕ και ένα για ΕΠΑΛ-ομάδας Α) προκειμένου να τα μελετήσουν έγκαιρα και να τα χρησιμοποιήσουν ως βοήθημα κατά την προσέλευσή τους στην αρμόδια επιτροπή. Τα σχετικά υποδείγματα μπορεί να αναζητηθούν και από τα ΕΠΑ.Λ.

Οπως επισημαίνεται, οι υποψήφιοι πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη επιμέλεια και προσοχή κατά τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου γιατί μετά την ηλεκτρονική κατάθεσή του δεν επιτρέπεται καμιά διόρθωση ή αλλαγή.

Αντιδρούν οι αυτοδιοικητικοί για την περικοπή ενός εκ των δυο μισθών.

Αντιδράσεις προκαλεί η Κυβερνητική απόφαση για περικοπή του ενός εκ των δυο μισθών σε όλους τους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Το μέτρο θίγει άμεσα κάποιους εκλεγμένους δημάρχους του νομού, αλλά και αντιδημάρχους, οι οποίοι καλούνται μέχρι το τέλος του μήνα να επιλέξουν ποιον από τους δυο μισθούς θα κρατήσουν και ποιον θα… απαρνηθούν.

Ακόμη περικόπτονται οι αντιμισθίες των αιρετών κατά 7%, ενώ η αμοιβή για συμμετοχή στα δημοτικά συμβούλια και στις συνεδριάσεις των Δ.Σ. των δημοτικών επιχειρήσεων μειώνεται κατά 50%, ήτοι αντί για 50 ευρώ οι δημοτικοί σύμβουλοι θα λαμβάνουν 25 Ευρώ.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά οι δημόσιοι υπάλληλοι ..........

θα κάνουν… αναστροφή και μάλλον δεν θα θελήσουν να... σώσουν τον τόπο στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Όποιος θέλει να προσφέρει στα κοινά ας το κάνει χωρίς λεφτά...

Πηγή: KosmosLarissa.gr

ΟΤΕ: Νέα αναβάθμιση ταχυτήτων ADSL

Σε αναβάθμιση των ταχυτήτων ADSL πανελλαδικά για πέμπτη φορά τα τελευταία χρόνια, χωρίς πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση, ανακοίνωσε ότι προτίθεται να προβεί ο ΟΤΕ.

Οι σχεδιαζόμενες αναβαθμίσεις αφορούν στα εξής:

• όσοι έχουν 2Mbps θα απολαμβάνουν διπλάσια ταχύτητα upload

• όσοι έχουν 8Mbps θα αποκτήσουν αναβαθμισμένες ταχύτητες έως 24Mbps

• όσοι έχουν 24Mbps, θα επωφεληθούν ...........

από τη νέα ανταγωνιστική τιμολογιακή πολιτική που θα ανακοινωθεί κατά την έναρξη των αναβαθμίσεων.

Με την ολοκλήρωση της παραπάνω αναβάθμισης, οι νέες προσφερόμενες ταχύτητες θα είναι οι εξής:

• 2 Mbps/ 512 Κbps

• έως 24 Mbps/1 Mbps

Οι παραπάνω αναβαθμίσεις αφορούν τόσο νέους όσο και υφιστάμενους πελάτες, οικιακούς και επιχειρησιακούς, λιανικής και χονδρικής.

Ορκίζεται αυτή την ώρα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Oρκίζεται αυτή την ώρα ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας για τη δεύτερη θητεία του.

Αμέσως μετά, στις 12.15, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Ο Κάρολος Παπούλιας επανεξελέγη σε ειδική συνεδρίαση της Βουλής, στις 2 Φεβρουαρίου 2010, με 266 ψήφους υπέρ και 32 "παρών". Υπέρ της επανεκλογής του είχαν τάχθηκαν το ΠΑΣΟΚ η ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ., "παρόντες" δήλωσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Παπούλιας καταλαμβάνει την ένατη ..........

προεδρική θητεία από τη μεταπολίτευση, είναι ο τρίτος πρόεδρος μετά τους Κ.Καραμανλή και Κ.Στεφανόπουλο, που επανεκλέγεται σε δεύτερη θητεία, ενώ κατέχει ο ίδιος το ρεκόρ κοινοβουλευτικής συναίνεσης κατά την πρώτη εκλογή του το Μάρτιο του 2005 με 279 ψήφους.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δεχθεί την υποβολή των συγχαρητηρίων των εκπροσώπων της πολιτικής, θρησκευτικής, στρατιωτικής και πνευματικής ηγεσίας, την Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010 και ώρα 11.30.-

Ήττα για τον παναθηναϊκό από την Σταντάρ Λιέγης 1-3

Δεν τα κατάφερε ο Παναθηναϊκός να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο κόντρα στην Σταντάρ Λιέγης και ηττήθηκε με 3-1.
Μια ήττα που περιορίζει κατα πολύ τις ελπίδες του Παναθηναϊκού για πρόκριση του στα προημιτελικά του Europa League.
Για να προκριθεί στον επαναληπτικό του Βελγίου χριάζετα ΜΟΝΟ ΝΙΚΗ και μάλιστα με σκορ 3-0. Κατα συνέπεια αναζητά το θαύμα.

Τα γκολ της αναμέτρησης σημείωσαν οι Βιτσέλ (8’), Γιοβάνοβιτς (16’) και Ντε Καμάργκο (74’), ενώ το μοναδικό τέρμα των πράσινων σημείωσε ο Βύντρα στο 48’.

Αρνητικοί πρωταγωνιστές του Παναθηναϊκού στη σημερινή .........

αναμέτρηση ήταν ο Γκαλίνοβιτς, ο οποίος φέρει ευθύνη στα πρώτα δύο γκολ που δέχτηκε ο Παναθηναϊκός, και ειδικότερα στο δεύτερο γκολ με την ταγική έξοδο που επέλεξε να κάνει.
Η γραμμή άμυνας που είχε στήσει ο Νιόπλιας, υπέπεσε σε παιδαριώδη λάθη, τα οποία δυστυχώς κόστισαν πολυ ακριβά στον Παναθηναϊκό.

Ο Παναθηναϊκός με το… καλησπέρα (μόλις στο 1’) απείλησε με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σισέ, ωστόσο ο Μπολάτ ήταν σε ετοιμότητα, διώχνοντας τη μπάλα και παράλληλα τον κίνδυνο για την εστία του.

Η συνέχεια ωστόσο δεν ήταν ανάλογη για το «τριφύλλι», το οποίο με τη συμπλήρωση του πρώτου τετάρτου στο παιχνίδι βρέθηκε να χάνει με 0-2.

Στο 8’ οι Βέλγοι στην πρώτη επίσκεψή τους στα καρέ του Γκαλίνοβιτς ευτύχησαν να κάνουν το 0-1.

Ο Γιοβάνοβιτς με εξαιρετική ενέργεια από αριστερά τροφοδότησε τον Βιτσέλ, ο Κροάτης γκολκίπερ του Παναθηναϊκού δεν έκανε έξοδο, δίνοντας την ευκαιρία στον Βιτσέλ με το κεφάλι να σκοράρει.

Οκτώ λεπτά αργότερα, ο Γιοβάνοβιτς από δημιουργός έγινε… εκτελεστής «σκοτώνοντας» για δεύτερη φορά την ελληνική ομάδα.

Για να συμβεί αυτό, βέβαια, έβαλε το… χεράκι του ο Γκαλίνοβιτς, ο οποίος έκανε κακή έξοδο και ο Σέρβος άσος δεν είχε πρόβλημα προ κενής εστίας να διπλασιάσει τα τέρματα της Σταντάρ.

Εν συνεχεία, η ομάδα του Νίκου Νιόπλια προσπάθησε να αντιδράσει και να μειώσει στο σκορ, ωστόσο ο Μπολάτ ήταν σε ετοιμότητα αποκρούοντας δύο σουτ του Λέτο στο 29’ και 40’.

Ό,τι δεν μπόρεσε ο Αργεντινός άσος, όμως, το πέτυχε ο Βύντρα. Τρία λεπτά μετά την έναρξη του β΄μέρους, μετά από σέντρα του Καραγκούνη, με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπολάτ κάνοντας το 1-2.

Η ομάδα του Νίκου Νιόπλια στη συνέχεια ενέτεινε την πίεσή της για να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης.

Οι ελπίδες των «πράσινων» ωστόσο εξανεμίστηκαν στο 74’, όταν ο Ντε Καμάργκο νίκησε σε τετ α τετ τον Γκαλόνιβιτς, διαμορφώνοντας το τελικό 1-3.

Διαιτητής: Κρεγκ Τόμσον (Σκωτία)

Κίτρινες κάρτες: Βύντρα, Σαριέγκι, Σιμάο, Καραγκούνης - Σαρ, Γκέρσον, Γιοβάνοβιτς, Μπολάτ

Κόκκινη κάρτα: Σιμάο (Δυο κίτρινες)

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Νιόπλιας): Γκαλίνοβιτς, Βύντρα, Σαριέγκι, Καντέ, Δάρλας, Σιμάο, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Ρουκάβινα (71' Χριστοδουλόπουλος), Λέτο (46' Σαλπιγγίδης), Νίνης (46' Καραγκούνης), Σισέ

Σταντάρ Λιέγης (Ντ' Ονόφριο): Μπολάτ, Καμοτσάτο, Ράμος, Σαρ, Γκέρσον, Νικέζ (67' Μανγκαλά), Ντεφούρ (21' Καρσέλα-Γκονσάλες), Βίτσελ, Ντε Καμάργκο, Γιοβάνοβιτς (79' Νταλμά), Μποκανί

Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2010

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ. LIVE στον ANT1 ΩΡΑ 10 !!!

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟ ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS


>>
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ <<


Σύσκεψη για το Φιλιατρινό φράγμα στην Νομαρχία.

Σύσκεψη για το φράγμα του Φιλιατρινού ποταμού πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην Νομαρχία Μεσσηνίας με την προεδρεία του Νομάρχη Μεσσηνίας κ. Δημήτρη Δράκου και την συμμετοχή του Αντινομάρχη κ. Στ. Αναστασόπουλου, του Διευθυντή Δασών κ. Σωτηρόπουλου, του Δασολόγου κ. Αγγελόπουλου, του Γενικού Διευθυντή της κοινοπραξίας ΕΛΤΕΡ ΑΤΕ-ΙΝΤΕΡΑΚΑΤ κ. Καψασκή Γεώργιου, του Διευθυντή του εργοταξίου κ. Αναγνωστόπουλου Παναγιώτη και του Πολιτικού Μηχανικού της εταιρείας ΕΛΤΕΡ ΑΤΕ κ. Λέκκα Γεώργιου.

Αντικείμενο της σύσκεψη ήταν η υπόθεση ........

της επιστροφής του φακέλου από το Εθνικό Τυπογραφείο για την δημοσίευση σε ΦΕΚ της άρσης αναδάσωσης περιοχής Χριστιανούπολης, όπου πρόκειται να κατασκευαστεί το φιλιατρινό φράγμα.
Ο Διευθυντής Δασών επικοινώνησε υπηρεσιακά με τις αρμόδιες υπηρεσίες και κατά την διάρκεια της σύσκεψης ο κ. Νομάρχης με τον αρμόδιο παράγοντα του Εθνικού Τυπογραφείου. Βρέθηκε φόρμουλα να υποβληθεί πάλι ο φάκελος με την σωστή διατύπωση, και πολύ σύντομα θα έχουμε την δημοσίευσή του για να καταληφθεί ο χώρος.

Η zougla.gr έγινε olympiacos.org??? Τι τρέχει???

Τι τρέχει ρε παιδιά με το portal του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου???
Πληκτρολογείς την διεύθυνση της ζούγκλας, εμφανίζεται η σελίδα του.... Ολυμπιακού!!!!

Δείτε την παρακάτω εικόνα και προσέξτε την γραμμή διευθύνσεων και την καρτέλα.


zougla.jpg (262 KB)

Εράνη: Συνεργασία με την Sprider και φωτογράφιση στον Πύργο!

Η επιτυχία της Εράνης δεν συνίσταται μόνο στην αγωνιστική της πορεία. Η γενικότερη οργάνωση και λειτουργία του συλλόγου την καθιστούν πρωτοπόρο στο μεσσηνιακό ποδόσφαιρο και σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και μια νέα χορηγία που βρίσκεται στα σκαριά. Σύντομα αναμένεται να προβληθεί η συνεργασία με την εταιρεία Sprider και από την επόμενη χρονιά υπάρχει η πεποίθηση ότι θα αποτελέσει τον βασικό χορηγό.

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες προγραμματίζεται μια εκδήλωση στο υποκατάστημα του Πύργου, όπου θα γίνει φωτογράφιση της Φιλιατρινής ομάδας με το νέο αθλητικό υλικό που θα φέρει φυσικά το λογότυπο της Sprider.
Η κίνηση αυτή θα φέρει φυσικά πολλαπλά οφέλη στην .........

Εράνη και σίγουρα θα βοηθήσει το έργο της διοίκησης στην προσπάθεια να παραμείνει ψηλά, ενώ από την άλλη δείχνει το δρόμο σε εταιρείες και ομάδες για ανάλογες συνεργασίες…

Στο αγωνιστικό κομμάτι το ενδιαφέρον εστιάζεται βέβαια στο τριφυλιακό ντέρμπι με τον Τέλο Άγρα, στο οποίο οι «πράσινοι» θα έχουν την ευκαιρία να παραταχθούν με την καλύτερη δυνατή σύνθεση. Στην ευχέρεια του προπονητή Πατρίκ Ενγκεμά είναι και η χρησιμοποίηση του Θανάση Γκίνου, ενώ εξέτισαν την ποινή τους και επανέρχονται οι Νίκος Κόλλιας, Διονύσης Ψάρρης και Ηλίας Τσιριγώτης.

Ρεπορτάζ: Χριστίνα Ελευθεράκη
Εφημερίδα Θαρρος

Σε ένα μήνα χωρίς βίζα οι Έλληνες στις ΗΠΑ

Σε 30 ημέρες από σήμερα θα ενταχθεί η Ελλάδα στο Πρόγραμμα Απαλλαγής από Βίζα, ανακοίνωσε η Αμερικανίδα υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Τζάνετ Ναπολιτάνο.

«Η απόφαση αυτή αποτελεί ιστορικό σταθμό που καταδεικνύει την ισχυρή και στερεή σχέση μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας. Η κατάργηση της βίζας θα διευκολύνει στο μέλλον πολλούς Έλληνες πολίτες να ταξιδεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες και θα ενδυναμώσει τους μακροχρόνιους οικογενειακούς, εκπαιδευτικούς, κοινωνικούς και επιχειρηματικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών» αναφέρει ανακοίνωση της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα.

«Είναι μια μεγάλη ημέρα τόσο για τις ΗΠΑ όσο ........

και για την Ελλάδα. Σκληρή δουλειά και συνεργασία μεταξύ πολλών παραγόντων και στις δύο κυβερνήσεις μας πέτυχαν να κάνουν την κατάργηση της βίζας πραγματικότητα για τους Έλληνες πολίτες» δήλωσε ο Αμερικανός πρέσβης Ντάνιελ Σπέκχαρντ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Πρόγραμμα Κατάργησης της Βίζας επιτρέπει σε Έλληνες να ταξιδεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες για τουρισμό ή κάποιους επιχειρηματικούς λόγους, και να παραμένουν εκεί για χρονικό διάστημα 90 ημερών χωρίς βίζα, αν και οι συγκεκριμένοι επισκέπτες θα πρέπει να συμπληρώνουν ηλεκτρονικά -πριν αναχωρήσουν από την Ελλάδα- ένα έντυπο για την παροχή σχετικών πληροφοριών.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι όσοι θα ταξιδεύουν στις ΗΠΑ χωρίς βίζα θα πρέπει να έχουν μαζί τους απαραιτήτως:

1. Διαβατήριο με ενσωματωμένο τσιπ που θα περιλαμβάνει πληροφορίες από τη σελίδα δεδομένων που η ελληνική κυβέρνηση εκδίδει από 26 Αυγούστου 2006 και έχει το σύμβολο του μικροτσίπ στο εξώφυλλο (Σημείωση: Όσοι Έλληνες πολίτες διαθέτουν διαβατήρια που εκδόθηκαν πριν από τις 26 Αυγούστου 2006 πρέπει να υποβάλουν ακόμα αίτηση για βίζα με τον παλιό τρόπο ή να αποκτούν νέο διαβατήριο).

2. Έγκυρο εισιτήριο μετ' επιστροφής ή προώθησης σε άλλο προορισμό που θα έχει εκδοθεί από αεροπορική εταιρία που συμμετέχει στο πρόγραμμα κατάργησης της βίζας.

3. Ηλεκτρονική έγκριση ή άδεια με τίτλο «ESTA», ακρωνύμιο για Ηλεκτρονικό Σύστημα για την Εγκριση Ταξιδίου.

Η ESTA είναι ένα ηλεκτρονικό έντυπο που οι επισκέπτες στις ΗΠΑ θα πρέπει να συμπληρώνουν μόνο ηλεκτρονικά στην διεύθυνση https://esta.cbp.dhs.gov.

Το συγκεκριμένο έντυπο είναι παρόμοιο με το έντυπο που συμπληρώνουν οι ταξιδιώτες πριν προσγειωθεί το αεροπλάνο στις ΗΠΑ, αναφέρεται στην ανακοίνωση και προστίθεται:

«Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιο αντίτιμο για τη συμπλήρωση της αίτησης, αλλά στο μέλλον ενδέχεται να υπάρξει κάποια μικρή επιβάρυνση. Συνιστάται στους ταξιδιώτες να αποφεύγουν διάφορες ιστοσελίδες που τους χρεώνουν, προκειμένου να υποβάλλουν τις αιτήσεις για λογαριασμό τους.

» Μετά τη συμπλήρωση του εντύπου, στις περισσότερες περιπτώσεις, η ESTA υποδεικνύει αμέσως ότι το ταξίδι εγκρίθηκε. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να τυπώνουν τη σχετική έγκριση και να την προσκομίζουν στο αεροδρόμιο. Συνήθως η έγκριση αυτή θα είναι έγκυρη για δύο χρόνια, αλλά οι κάτοχοι διαβατηρίων που λήγουν θα πρέπει να κάνουν αίτηση ξανά με το καινούργιο διαβατήριο.

» Οι επισκέπτες που δεν έχουν έγκριση ESTA ή βίζα δεν θα μπορούν να εισέρχονται στις ΗΠΑ. Επίσης, σε όσους ταξιδιώτες που η αίτηση για βίζα απορρίφθηκε ή δεν τους επετράπη να εισέλθουν στις ΗΠΑ για διάφορους λόγους ή υποχρεώθηκαν να αναχωρήσουν από τις ΗΠΑ, δεν θα χορηγείται έγκριση ESTA, κατά πάσα πιθανότητα. Αυτοί οι ταξιδιώτες θα πρέπει να κάνουν αίτηση για βίζα στην πρεσβεία.

» Η χορήγηση βίζας με το παλιό σύστημα θα είναι απαραίτητη για όσους Έλληνες σκοπεύουν να μείνουν στις ΗΠΑ για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 90 ημερών ή να συμμετάσχουν σε διάφορα προγράμματα, όπως για παράδειγμα προγράμματα σπουδών ή μορφωτικών ανταλλαγών, για όσους σκοπεύουν να εργαστούν προσωρινά και για δημοσιογράφους σε επαγγελματική αποστολή.

» Όσοι διαθέτουν ήδη έγκυρη βίζα τύπου Β1/Β2 και για όσο διάστημα αυτή ισχύει μπορούν να επισκέπτονται τις ΗΠΑ για τουριστικό ή επιχειρηματικό σκοπό χωρίς να χρειάζεται να έχουν έγκριση ESTA».

Για περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα Απαλλαγής Βίζας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της αμερικανικής πρεσβείας.

Δήλωση Αβραμόπουλου

«Όταν το κράτος έχει συνέχεια στις πολιτικές του, τότε φέρνει και αποτελέσματα. Αυτό δηλώνει και η απόφαση της Αμερικής, αφού η προετοιμασία που είχε προηγηθεί, απέδωσε καρπούς» δήλωσε ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Δημήτρης Αβραμόπουλος στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84.

Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε πως η εξωτερική μας πολιτική προσφέρεται ως προνομιακό πεδίο για εθνική συνεννόηση. Υπάρχουν πολλά περιθώρια για να βρίσκουμε κοινούς στόχους και να καλλιεργούμε πραγματικά κοινές πολιτικές, είπε.

Εξέφρασε ακόμη την ικανοποίηση του «γιατί ολοκληρώθηκε μια προσπάθεια, η οποία ξεκίνησε πριν από πολλά χρόνια και στην οποία, πρέπει να το υπογραμμίσουμε αυτό, συνέβαλε καθοριστικά και η δική μας κυβέρνηση».

Κληθείς να σχολιάσει δήλωση που είχε κάνει για το θέμα νωρίτερα η πρώην υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, ο κ. Αβραμόπουλος είπε πως «είναι εύλογο αυτό, από την ώρα που είχε χειριστεί το θέμα παλαιότερα. Και βέβαια, έκανε τη δήλωσή της σε συνεννόηση με το γραφείο του προέδρου».

Γενικό μπλακ άουτ σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί σήμερα Πέμπτη όλη η χώρα, καθώς η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προχωρούν σε 24ωρη πανελλαδική απεργία, αντιδρώντας στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.

Συλλαλητήριο στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Αρεως διοργανώνουν σήμερα η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ με κεντρικό σύνθημα «Δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση» και θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή. Χωριστή συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην Ομόνοια θα κάνει το ΠΑΜΕ.

Στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση ........

διαμαρτυρίας έξω από την ΓΑΔΑ από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι σε υπουργεία, ασφαλιστικά ταμεία, ΟΤΑ, νοσοκομεία, σχολεία, εφορίες και τελωνεία. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς απεργούν και οι γιατροί.

Στην απεργία συμμετέχουν και οι δικαστικοί υπάλληλοι, οι οποίοι από την αρχή της εβδομάδας βρίσκονται σε τροχιά κινητοποιήσεων, με δίωρες στάσεις εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, καθώς και οι δικηγόροι του Πειραιά.

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, τα πληρώματα των πλοίων και οι ναυτεργάτες.

Απεργούν επίσης οι εργαζόμενοι σε ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΣΕ, ΕΛΤΑ, ΕΥΔΑΠ.

Σε 24ωρο κλείσιμο των πρατηρίων καυσίμων την Πέμπτη 18 Μαρτίου θα προχωρήσουν οι βενζινοπώλες, ενώ στις 21 Μαρτίου συγκαλείται γενική συνέλευση του κλάδου προκειμένου να αποφασιστεί η μορφή περαιτέρω κινητοποιήσεων.

Χωρίς ειδησεογραφική ενημέρωση σήμερα

Στην συμερινή απεργία μετέχουν όλα των σωματεία των εργαζομένων στον χώρο των ΜΜΕ.

Στην συνεδρίασή της η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στον χώρο των ΜΜΕ αποφάσισε να απεργήσει από τις 6 το πρωί της Πέμπτης μέχρι τις 6 το πρωί της Παρασκευής 12 Μαρτίου μαζί με τους εργαζόμενους όλης της χώρας.

Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ (συντάκτες, υπάλληλοι και τεχνικοί) εκφράζουν την συνολική αντίθεση του κλάδου «στην επαπειλούμενη λεηλασία των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας».

Φορολογικές δηλώσεις αγροτών. Από 1 έως 19 Απριλίου η κατάθεση τους.

Από την 1η έως τις 19 Απριλίου θα πρέπει να υποβάλουν στις ΔΟΥ τις φετινές τους φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που απέκτησαν από την άσκηση του αγροτικού επαγγέλματος στη διάρκεια του 2009.

Σημειώνεται ότι από φέτος η αναγραφή στο έντυπο Ε1 του αριθμού του κινητού τηλεφώνου του φορολογουμένου είναι υποχρεωτική, προκειμένου οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών να ..........

μπορούν να ζητούν διευκρινήσεις σε περιπτώσεις λαθών ή μη αναφοράς ζητούμενων στοιχείων.

Πηγή: Ερμής Νέα.gr

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 11ης Μαρτίου 2010

ele11.jpg (743 KB) 8arr11.jpg (231 KB) foni11.jpg (216 KB) logos11.jpg (62 KB)Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2010

Νάντια Γιαννακοπούλου: Όταν μπορέσουμε να κοιτάξουμε μπροστά, θα προχωρήσουμε και μπροστά

Παρέμβαση στη Βουλή, με αφορμή τη συζήτηση και ψήφιση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για τις σύγχρονες διατάξεις για την ελληνική ιθαγένεια και την πολιτική συμμετοχή ομογενών και νομίμως διαμενόντων μεταναστών, πραγματοποίησε σήμερα η βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Μεσσηνίας κ. Νάντια Γιαννακοπούλου.

Στην ομιλία της η κ. Γιαννακοπούλου σημείωσε μεταξύ άλλων ότι:

- - Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ανοίγει ένα θέμα που θα έπρεπε να είχε ανοιχθεί καιρό πριν και οι ανεπτυγμένες χώρες έχουν διευθετήσει χρόνια τώρα, προκειμένου να προχωρήσουν στη διαδικασία ενσωμάτωσης των νομίμων μεταναστών στις κοινωνίες τους

- - Το νομοσχέδιο αυτό δίνει λύση στο ζήτημα της ........

ιθαγένειας ανθρώπων που ζουν πολλά χρόνια στη χώρα μας, έχουν αποκτήσει οικογένεια, γνωρίζουν επαρκώς τη γλώσσα μας κτλ.

- - Οι νόμιμοι μετανάστες πρώτης και δεύτερης γενιάς αποτελούν ένα σημαντικό τμήμα του ελληνικού εργατικού δυναμικού που δημιουργεί, συνοικοδομεί την Ελλάδα, έχει ριζώσει στον τόπο μας και τους αξίζει μια καλύτερη μεταχείριση

- - Οι δεύτερης γενιάς μετανάστες είναι άνθρωποι που μεγάλωσαν εδώ, πάνε σχολείο με τα παιδιά μας, έχουν μάθει τα ήθη και έθιμα μας, συμβιώνουν μαζί μας καθημερινά και παράγουν στην χώρα μας και με την βοήθεια της πολιτείας μπορούν να είναι ισότιμοι πολίτες

- - Η πραγματική αλλοίωση του εκλογικού σώματος είναι η μη συμμετοχή τους στα κοινά και όχι η συμμετοχή τους

- - Έτσι, τους θέτουμε συμμέτοχους στην επίλυση των προβλημάτων και την συνδιαμόρφωση των κοινοτήτων τους

- - Πρέπει ορισμένοι να σταματήσουν να δημιουργούν εσκεμμένα φοβικά σύνδρομα στους Έλληνες πολίτες και να επενδύουν πολιτικά σε αυτά

- - Η ΝΔ δεν αντέδρασε τόσα χρόνια που εξελισσόταν η διαδικασία αυτή, παρά μόνο όταν το 2009 έβλεπε ότι έχανε τις εκλογές

- - Αυτήν τη στιγμή βρισκόμαστε στην κωμικοτραγική κατάσταση ο θύτης να ξεσπά στο θύμα, στελέχη της ΝΔ να αγανακτούν και οι πολίτες να επωμίζονται τις συνέπειες της ακυβερνησίας των τελευταίων χρόνων

- - Η Ελλάδα αποτελεί πύλη λαθρομεταναστών και θα δοθεί η απαραίτητη προσοχή από όλους μας, ώστε και με τη συνδρομή της ΕΕ να διασφαλίσουμε την έννομη τάξη, την κοινωνική συνοχή αλλά και τα εθνικά μας συμφέροντα

- - Η ελληνική κοινωνία δεν είναι φοβική, δεν θα την βάλουμε σε απομόνωση και η εθνικότητα της διαφυλάσσεται από την ισχυρή ελληνική ταυτότητα που εκπέμπει ο ελληνικός πολιτισμός, τα ιδεώδη του και η ελληνική συνείδηση που παραμένει ζωντανή εδώ και χιλιετίες.

Στήρηξη Δράκου στον νεοσύστατο Σύλλογο τριτέκνων

Τα προσωρινά μέλη διοίκησης του νεοσύστατου συλλόγου τριτέκτων Μεσσηνίας δέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο Νομάρχης Μεσσηνίας Κος Δημήτρης Δράκος
Την εκπροσώπηση του συλλόγου έλαβε μέρος ο Αντιπρόεδρος του συλλόγου κ. Κορομηλάς Χρήστος και ο Ταμείας κ. Γουρνάς Κυριάκος.

Επρόκειτο για μια συνάντηση γνωριμίας και κατά τη διάρκεια αυτής, οι εκπρόσωποι του συλλόγου τριτέκτων, παρουσίασαν στον κ. Νομάρχη τους σκοπούς του συλλόγου και τον ενημέρωσαν για τα θέματα που τους απασχολούν.

Ο κ. Νομάρχης έδωσε την υπόσχεσή του για την υποστήριξή του σε ........

μελλοντικές πρωτοβουλίες του συλλόγου.

ΠΑΣΟΚ - ΝΔ: ΧΡΙΣΜΑΤΑ ΜΟΝΟ ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

Στην απόφαση να μην δώσουν χρίσματα παρά μόνο στις περιφέρειες και στις μεγάλες πόλεις της χώρας φαίνεται ότι καταλήγουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Σύμφωνα με πληροφορίες της αυτοδιοίκησης gr για διαφορετικούς λόγους τα δύο μεγάλα κόμματα πρόκειται να προτείνουν και επίσημα να μην υπάρξουν κεντρικές παρεμβάσεις και να αφεθούν οι τοπικές κοινωνίες να αποφασίσουν, προοπτική με την οποία συμφωνούν τόσο ο ΣΥΝ όσο και οι Οικολόγοι - Πράσινοι.

Να υπενθυμίσουμε ότι την αρχή έκανε στο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «η ΝΔ θα αποφύγει την άμεση παρέμβαση στην έκφραση των μικρών κοινωνιών. Ήρθε η ώρα της από-κομματικοποίησης της περιφέρειας»
Μάλιστα, στη Ρηγίλλης υπάρχουν σκέψεις ο .........

πρόεδρος του κόμματος να απευθύνει και επίσημη επιστολή προς τα υπόλοιπα κόμματα, ζητώντας τους να αφήσουν τις μικρές κοινωνίες να αποφασίσουν μόνες τους.

Μ’ αυτόν τον τρόπο στη ΝΔ θεωρούν ότι:
- θα αποφύγουν να χρεωθούν αρνητικά αποτελέσματα, σύμφωνα και με τις επιδόσεις της ΝΔ στις τελευταίες εθνικές εκλογές
- θα εκθέσουν το ΠΑΣΟΚ, το οποίο ήδη επικρίνουν για κομματικοποίηση του «Καλλικράτη» αναφορικά με τις επικείμενες συνενώσεις
- θα αποφύγουν τριβές τοπικών στελεχών
- στο πλαίσιο αυτό αν τα πράγματα ζορίσουν, θα έχουν την ευκαιρία να μην δώσουν χρίσμα στο μεγάλο «αγκάθι» που ακούει στο όνομα δήμος Αθηναίων, αφήνοντας τον Νικήτα Κακλαμάνη να κατέλθει ως «ανεξάρτητος»

«Είναι στην φιλοσοφία Παπανδρέου»

Η απόφαση να μην δοθούν χρίσματα φαίνεται ότι ωριμάζει και στο ΠΑΣΟΚ, καθώς, όπως τονίζουν, κυβερνητικά και κομματικά στελέχη, εκτός του ότι βρίσκεται μέσα στο πλαίσιο της φιλοσοφίας του Γιώργου Παπανδρέου, εξυπηρετεί και τους στόχους του κόμματος. «Έτσι κι αλλιώς οι εντυπώσεις θα κριθούν από τις περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους», τονίζει κυβερνητικός στέλεχος στην αυτοδιοίκηση gr, προσθέτοντας ότι «το κόμμα δεν έχει κανένα λόγο να μπει σε τοπικούς ανταγωνισμούς για να αποκτήσει ακόμη έναν πονοκέφαλο». Σύμφωνα με τις συζητήσεις που έχουν γίνει τόσο σε κυβερνητικό (υπουργείο Εσωτερικών) όσο και σε κομματικό επίπεδο τα πλεονεκτήματα μιας τέτοιας κίνησης είναι:

- Αφαιρείται κάθε επιχείρημα από τη ΝΔ ότι οι συνενώσεις στον «Καλλικράτη» εξυπηρετούν μικροκομματικές σκοπιμότητες
- Με την κατάλληλη «καθοδήγηση» δίνεται η δυνατότητα στήριξης ανεξάρτητων υποψηφίων σε συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ και τους Οικολόγους – Πράσινους. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή της Θεσσαλονίκης που αν και εμπίπτει στην κατηγορία των μεγάλων πόλεων, δεν αποκλείεται το ΠΑΣΟΚ να αποφύγει την στήριξη σε κομματικό υποψήφιο, με στόχο να ενισχυθεί ο Γιάννης Μπουτάρης ή όποιο άλλο πρόσωπο προκύψει στην πορεία.
- Δεν μπλέκει το κόμμα σε τοπικούς ανταγωνισμούς που μόνο κακό μπορεί να προκαλέσουν.

Σαμαράς: δεν θα δώσουμε χρίσματα στους μικρούς δήμους

Προσπάθεια απεμπλοκής από εσωκομματικά προβλήματα που είναι πιθανόν να δημιουργηθούν από περισσότερες της μιας υποψηφιότητας (κορυφαίο παράδειγμα ο δήμος της Αθήνας) αλλά και τις παρενέργειες στη ΝΔ ενός «πράσινου» χάρτη της Αυτοδιοίκησης, θεωρείται από πολλές πλευρές η προαναγγελία Σαμαρά να μην δώσει χρίσμα σε μικρούς δήμους.

«Η ΝΔ θα αποφύγει την άμεση παρέμβαση στην έκφραση των μικρών κοινωνιών. Ήρθε η ώρα της αποκομματικοποίησης της περιφέρειας», ήταν η χαρακτηριστική έκφραση του προέδρου της ΝΔ στην ομιλία του κατά την πρώτη ημέρα του συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ.

Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι συνεργάτες του κ. Σαμαρά υποστήριζαν ότι αυτό αφορά μόνο μικρούς δήμους, στελέχη της ΝΔ δεν απέκλειαν ο κανόνας αυτός να ισχύσει και σε άλλες περιπτώσεις που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντιμετωπίζει εσωκομματικά προβλήματα.

Επιπλέον, τα ίδια στελέχη έλεγαν στην αυτοδιοίκηση gr ότι δεδομένης της μεγάλης διαφοράς με το ΠΑΣΟΚ που δεν φαίνεται να αλλάζει μέχρι τον ερχόμενο Νοέμβριο εκτός μεγάλου απροόπτου «με την τακτική της αποκομματικοποίησης, ίσως, ο πρόεδρος να επιχειρήσει να μειώσει τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει για το κόμμα το ενδεχόμενο στις 14 Νοεμβρίου ο χάρτης της Αυτοδιοίκησης να βαφτεί ‘πράσινος’ ».

Παράλληλα ο κ. Σαμαράς πρότεινε να υπάρχουν δύο κάλπες στις δημοτικές εκλογές, μία για το δήμαρχο και μία για τους δημοτικούς συμβούλους.

Πηγή: Αυτοδιοίκηση.gr

ΣΧΟΛΙΟ
Καλό θα ήταν τα κόμματα να μείνουν έξω από τις τοπικές κοινωνίες.
Δήμαρχοι πρέπει κατά την άποψη μας να εκλέγονται άνθρωποι που μπορούν να κάνουν καλό στον τόπο και όχι γιατί είναι το κομματικό τσιράκι του ενός κόμματος ή του άλλου.
ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ. ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ.


Μήνυμα αναγνώστη: Είναι κατάσταση αυτή για πεζόδρομο???

Αγαπητό Φιλιατρά News.
Παίρνω το θάρρος να σας απασχολήσω με ένα κατά την γνώμη μου απαράδεκτο θέμα που συμβαίνει καθημερινά στον πεζόδρομο των Φιλιατρών. Τα πολλά σταθμευμένα αυτοκίνητα που είναι επάνω ΜΟΝΟ πεζόδρομο δεν θυμίζει. Και δεν είναι μόνο αυτό. Παρατάνε επάνω στον πεζόδρομο τα αυτοκίνητα τους για ώρες και πάνε σε παρακείμενο καφενείο να πιουν τα ούζα τους, τον καφέ τους, να παίξουν το χαρτί τους ή κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο να κάνουν με αποτέλεσμα να επικρατεί αυτή η κατάσταση μέρα και νύχτα Κάθε μέρα.

Ήθελα να ήξερα η αστυνομία τι κάνει; Ελέγχους .......

κάνει; Ξέρει τι κατάσταση επικρατεί στον πεζόδρομο της πόλης; Μήπως κοιμάται τον ύπνο του δικαίου; Ο Δήμος Φιλιατρών τι κάνει γι αυτήν την κατάσταση;
Ελπίζω οι αστυνομικοί μας και η δημοτική μας αρχή να δουν το πρόβλημα που σας αναφέρω αν φυσικά το δημοσιεύσετε.

Σας στέλνω και φωτογραφία τραβηγμένη από το κινητό μου και μάλιστα πρωινή ώρα κατά τις 11 από την κατάσταση που επικρατεί στον πεζόδρομο για να την δείτε κι εσείς. 6 οχήματα. Από ποδήλατο μέχρι μηχανάκια. Και δυστυχώς δεν μπορείτε να δείτε τι κατάσταση επικρατεί και μετά τα ΕΛΤΑ.

Σας ευχαριστώ.
ΦιλιατρινόςΑριστεία και Καινοτομία στην Εκπαίδευση απο το υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Το Υπουργείο Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων αναδεικνύει το καινοτόμο έργο εκπαιδευτικών από όλη τη χώρα στους τομείς της Τεχνολογίας, του Πολιτισμού και του Περιβάλλοντος.

Το Σάββατο 13 Μαρτίου 2010 στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254 στον Ταύρο, 85 εκπαιδευτικοί θα παρουσιάσουν το έργο τους σε μία εκδήλωση ηθικής επιβράβευσης του ζήλου τους.

Από τη νέα χρονιά η εκδήλωση αυτή θα γίνει ...........

θεσμός με μόνιμο χαρακτήρα όπου θα παρουσιάζονται τα έργα των 100 πλέον καινοτόμων εκπαιδευτικών και των 100 καινοτόμων σχολείων από όλη τη χώρα.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:Τέλος η βίζα για τις ΗΠΑ

Σε «περίπου 30 ημέρες» από σήμερα θα τεθεί σε ισχύ η κατάργηση της βίζας για τους πολίτες της χώρας μας, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το αμερικανικό υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας.
Σε δήλωσή της, η υπουργός Τζάνετ Ναπολιτάνο συνεχάρη τους "συνεργάτες μας στην Ελλάδα για την προσήλωσή τους σε ισχυρά πρότυπα ελέγχου και ασφαλείας και για την ενισχυμένη ανταλλαγή ταξιδιωτικών πληροφοριών για τους Ελληνες πολίτες..."

Το αμερικανικό υπουργείο, που είναι υπεύθυνο ..........

μεταξύ άλλων και για το πρόγραμμα κατάργησης βίζας (Visa Waiver Program, VWP), "διαπίστωσε ότι η Ελλάδα έχει συμμορφωθεί με τις ουσιαστικές απαιτήσεις ανταλλαγής πληροφοριών και ασφαλείας..." Πλέον, θα δίνεται στους Ελληνες πολίτες η δυνατότητα να ταξιδεύουν στις ΗΠΑ για διάστημα ως και 90 ημερών χωρίς να απαιτείται η έκδοση βίζας.

Οπως συμβαίνει και με τους ταξιδιώτες άλλων χωρών για τις οποίες έχει καταργηθεί η βίζα, οι Ελληνες πολίτες θα πρέπει να κάνουν χρήση του συστήματος ESTA (Electronic System Travel Authorization), μέσω του οποίου θα αποκτούν μια ταξιδιωτική εξουσιοδότηση.

Απορρόφηση της αύξησης του ΦΠΑ αποφάσισε ο εμπορικός κόσμος

Σε μείωση της εσωτερικής κατανάλωσης και της παραγωγικότητας κατά 5%, που σημαίνει ότι θα λείψουν από την αγορά το 2010 περίπου 8,3 δισ. ευρώ, θα οδηγήσει η συρρίκνωση του εισοδήματος της μικρομεσαίας τάξης, εκτιμά ο εμπορικός κόσμος.

Σημειώνει δε ότι υπάρχει ο κίνδυνος, λόγω της συμπίεσης των δαπανών και των εισοδημάτων αλλά και της επιβολής επιπλέον φόρων κατά 4,8 δισ. ευρώ, να αυξηθεί περαιτέρω η φοροδιαφυγή (12,5 δισ) και η εισφοροδιαφυγή (8,5 δισ).

Τα παραπάνω επισημάνθηκαν στο έκτακτο συμβούλιο .......

μεταξύ του προεδρείου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου ΕΣΕΕ και των ομοσπονδιών μελών της με αντικείμενο τη δυνατότητα απορρόφησης της αύξησης του ΦΠΑ

Στο έκτακτο συμβούλιο αποφασίστηκε να απορροφηθεί η αύξηση του Φ.Π.Α., «όπου και όσο είναι δυνατόν, απαλλάσσοντας έτσι τους καταναλωτές από μια επιβάρυνση, η οποία, σύμφωνα με το ύψος της ετήσιας ιδιωτικής κατανάλωσης, ξεπερνά τα 1,3 δισ. ευρώ», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΣΕΕ.

Παράλληλα, με αφορμή το σχέδιο της Κομισιόν και τις δηλώσεις του εκπροσώπου του Όλι Ρεν για μειώσεις αμοιβών και εργασιακές ανατροπές στον ιδιωτικό τομέα, διευκρινίστηκε ότι δεν υπάρχει καμία σκέψη για παρέμβαση σε δώρα και επιδόματα των εργαζομένων αλλά και για οποιαδήποτε μείωση του μισθολογικού κόστους στον ιδιωτικό τομέα.

Επίσης αποφασίστηκε η ΕΣΕΕ σε καμία περίπτωση να μην δεχθεί την παραμικρή αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου των συλλογικών συμβάσεων.

Αναδείχθηκε ακόμη το αίτημα του εμπορικού κόσμου της χώρας προς την κυβέρνηση με το οποίο την καλεί να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στην περιστολή δημοσίων δαπανών - όχι μέσω της περιστολής των αμοιβών των μισθωτών και των συνταξιούχων - αλλά μέσω του ελέγχου της σπατάλης που γίνεται σε άσκοπες προμήθειες και σε φορείς που δεν προσφέρουν τίποτα παρά διογκώνουν τη γραφειοκρατία και τη διαφθορά.

Ο εμπορικός κόσμος απαιτεί άμεσες παρεμβάσεις που πραγματικά θα εκσυγχρονίσουν το κράτος, θα δημιουργήσουν συνθήκες διαφάνειας, υγιούς ανταγωνισμού και επανόδου στην ανάπτυξη.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Λήγουν το καλοκαίρι 3,6 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων H1N1

Εμβολιάστηκαν 365.000 άτομα την ώρα που η χώρα μας αγόρασε 3,6 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά του ιού της γρίπης H1N1.

Τα εμβόλια που έχουμε προμηθευτεί, όμως, λήγουν μέχρι το καλοκαίρι.

Ο αντινομάρχης Καβάλας, Θανάσης Βαφειάδης, μιλώντας για τα εμβολιαστικά κέντρα του νομού Καβάλας, τόνισε ότι «συνεχίζουν να λειτουργούν, ωστόσο η προσέλευση είναι πολύ μικρή και περιορίζεται σε τρία άτομα ανά εβδομάδα!

Ο στόχος της Νομαρχίας ήταν να εμβολιαστεί το ........

30% του πληθυσμού του νομού Καβάλας, δηλαδή περίπου 40.000- 50.000 πολίτες. Δεν πιάσαμε, ούτε το 1/10 του στόχου».
Η πλειοψηφία των Καβαλιωτών ήταν αρνητικοί στο να εμβολιαστούν κι αυτό ο κ. Βαφειάδης το αποδίδει στη λανθασμένη πληροφόρηση και υποτίμηση του ιού της γρίπης.

«Δεν κατανόησαν ότι ήταν σημαντικό να εμβολιαστούν. Θεώρησαν πως όσοι θάνατοι προκύπτουν κάθε χρόνο από τον κοινό ιό της γρίπης, τόσοι προέκυψαν και από τον ιό της νέας γρίπης.

Από το προηγούμενο Πάσχα, όμως, που πρωτοεμφανίστηκε ο νέος ιός, μέχρι σήμερα, έχουν πεθάνει τελικά περισσότεροι από τον Η1Ν1, από ότι από την κοινή γρίπη», υπογράμμισε ο αντινομάρχης και συμπλήρωσε λέγοντας πως τα εμβόλια θα συντηρηθούν και θα κρατηθούν μέχρι τη λήξη τους, ενώ θα συνεχιστεί για λίγο ακόμα η λειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε χώρο και προσωπικό…

Πηγή: Εβδόμη

Ανακαλούνται JEEP Wrangler, Dodge και Peugeot 308

Την ανάκληση αυτοκίνητων JEEP Wrangler - Wrangler Unlimited (τύπος JK), Dodge Nitro (τύπος KJ) και Peugeot 308 ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.

Σε όλες τις περιπτώσεις οι ιδιοκτήτες θα ενημερωθούν μέσω συστημένων επιστολών ώστε να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες στο όχημά τους, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Ειδικότερα ανακαλούνται: ..........

α) 289 JEEP Wrangler - Wrangler Unlimited (τύπος JK), τα οποία είναι εφοπλισμένα με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Σε ορισμένα απαιτείται να γίνει επαναπρογραμματισμός της μονάδας ελέγχου του ταμπλό, ώστε να ενεργοποιείται η ανάλογη προειδοποιητική λυχνία σε περίπτωση υπερθέρμανσης του αυτόματου κιβωτίου.

β) 338 DODGE Nitro (τύπος ΚJ), τα οποία έχουν ημερομηνία παραγωγής έως 29 Ιουνίου 2007. Σε ορισμένα ενδέχεται, υπό ορισμένες συνθήκες, να μην λειτουργήσουν κανονικά οι υαλοκαθαριστήρες του μπροστινού ανεμοθώρακα.

γ) 538 Peugeot 308 (3-θυρες και 5-θυρες εκδόσεις με κινητήρα βενζίνης 1600cc, ισχύος 120 ή 150 ίππων), με εύρος πλαισίων από VF34A5FWC55052606 έως και VF34C5FXC55073107. Στα προαναφερόμενα οχήματα χρειάζεται να γίνει έλεγχος και τοποθέτηση ενός ενισχυτικού ελάσματος για τη στήριξη του αγκίστρου (αντικρίσματος) της κλειδαριάς του καπό του κινητήρα. Η παραπάνω ενίσχυση γίνεται γιατί οι συγκολλήσεις συγκράτησης του αγκίστρου μπορεί να αποδειχθούν ανεπαρκείς με τη χρήση.

ΓΣΕΕ: 24ωρη Γενική Απεργία την Πέμπτη

Σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ αναφέρει για την απεργία της Πέμπτης: «Η ΓΣΕΕ εντείνει τις συνδικαλιστικές διαδικασίες για την μαζική και αγωνιστική συμμετοχή των εργαζομένων στην 24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της ΠΕΜΠΤΗΣ 11/3/2010 (που ξεκινά στις 24.00 της 10/3 και ολοκληρώνεται 24.00 της 11/3)

Απ’ όλους τους κλάδους και χώρους δουλειάς οι εργαζόμενοι εκφράζουν την έντονη αντίρρηση τους στα οικονομικά μέτρα της Κυβέρνησης αλλά και την οργή και την αγανάκτηση τους, για όλους εκείνους που με τραμπουκικές και τυχοδιωκτικές συμπεριφορές επιτίθεντο και υπονομεύουν τον αγώνα και τις διεκδικήσεις τους.

Με μια φωνή με μια γροθιά οι εργαζόμενοι θα .........

βροντοφωνάξουν:

«ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ»

«ΚΑΝΕΙΣ και ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ»

Η Απεργιακή Συγκέντρωση των Συνδικάτων θα γίνει στις 11.00 η ώρα στο ΠΕΔΙΟ ΑΡΕΩΣ και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή των Ελλήνων».

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 10ης Μαρτίου 2010

ele10.jpg (781 KB) 8arr10.jpg (215 KB) Foni10.jpg (225 KB)Τρίτη, 9 Μαρτίου 2010

Η Νάντια Γιαννακοπούλου για γλοιόσπορο και πυρηνοτρήτη

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Καρχιμάκης, σε απάντηση του σε σχετική αναφορά που είχε καταθέσει η βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Νάντια Γιαννακοπούλου, ανακοίνωσε ότι οι αρχικές μολύνσεις στους καρπούς γίνονται από σπόρια του μύκητα που προέρχονται από καρπούς και φύλλα προσβεβλημένα τον προηγούμενο χρόνο.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Καρχιμάκης ενημέρωσε ότι για την αντιμετώπιση της ασθένειας θα πρέπει να αποφεύγεται η εγκατάσταση των ελαιώνων σε υγρές, πεδινές και κακώς αεριζόμενες περιοχές, να γίνεται κατάλληλο κλάδευμα για την αραίωση της κόμης των δένδρων και να γίνονται προληπτικοί ψεκασμοί με εγκεκριμένα σκευάσματα την περίοδο του φθινοπώρου. Η κ. Γιαννακοπούλου στην αναφορά της τόνιζε ότι η προσβολή από γλοιομύκητα έλαβε χώρα, ως επί το πλείστον, στις περιοχές Ανδρούσας και Τρικόρφου που είναι, κατά βάση, ημιορεινές και ξηρές περιοχές.

Συμπληρωματικά, στην απάντηση του Υπουργείου .........

στη βουλευτή Μεσσηνίας επισημαίνεται ότι μέχρι και τις αρχές του 2010 δεν είχε αποσταλεί από κάποιο φορέα κανένα σχετικό έγγραφο στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης που να αναφέρεται η έξαρση της συγκεκριμένης μυκητολογικής προσβολής στην Μεσσηνία. Επιπλέον, αναφέρεται ότι οι ζημιές στο νομό Μεσσηνίας από γλοιοσπόριο δεν καλύπτονται ασφαλιστικά από τον ΕΛΓΑ και δεν αποζημιώνονται σύμφωνα με τον Κανονισμό. Η κ. Γιαννακοπούλου, ωστόσο, τόνισε την ανάγκη να συμπεριληφθεί και η παραπάνω ασθένεια στον Κανονισμό Αποζημιώσεων στην, όπως δήλωσε ο κ. Καρχιμάκης, επικείμενη τροποποίηση του Κανονισμού του ΕΛΓΑ, όπου θα υπάρξει διερεύνηση των ζημιογόνων αιτίων, των ζημιών που προκαλούνται, λόγω και των κλιματικών αλλαγών, ώστε οι Έλληνες παραγωγοί να γνωρίζουν επακριβώς τους λόγους των αποζημιώσεων τους.

Επιπλέον, σε πρόσφατο δελτίο τύπου στις 04/03/10, η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μπατζελή ανακοίνωσε ότι θα καταβληθούν αποζημιώσεις σε όλους τους νομούς της χώρας που θα βεβαιωθούν από τον ΕΛΓΑ ζημιές λόγω πυρηνοτρήτη. Η κ. Γιαννακοπούλου, σε πρόσφατη συμμετοχή της στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, είχε ενημερώσει σχετικά την κ. Μπατζελή για την ανάγκη που υπήρχε να συμπεριληφθεί ο πυρηνοτρήτης στον κανονισμό αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ, καθώς κατά το παρελθόν κυριότερα, είχαν αναφερθεί εκτεταμένες ζημιές και στο Νομό Μεσσηνίας από πυρηνοτρήτη.

Επιπλέον, ζήτησε την στήριξη των παραγωγών που επλήγησαν από γλοιομύκητα, καθώς η καταστροφή που προκάλεσε στη φετινή σοδειά της βρώσιμης ελιάς στις περιοχές Μεσσήνης, Ανδρούσας και Τρικόρφου ήταν απόλυτη, ενώ το φαινόμενο έχει προσδιοριστεί τόσο γεωγραφικά, όσο και κατά την ένταση και έκταση του από κλιμάκια γεωπόνων και επιστημονικό δυναμικό της Μεσσηνίας.