Σάββατο, 6 Μαρτίου 2010

Γιώργος Παπανδρέου: Σε τρία χρόνια η Ελλάδα θα είναι μια άλλη χώρα

«Δεν θα επιτρέψουμε να ξαναειπωθεί το "δυστυχώς, επτωχεύσαμε". Θα δώσω, θα δώσουμε, όλο μας το είναι για να σώσουμε τον τόπο.»

Αυτά τονίζει, σε αποκλειστικές του δηλώσεις στην εφημερίδα «Κόσμος του Επενδυτή», ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

«Θα πολεμήσουμε με πάθος οποιονδήποτε αντιμάχεται την προσπάθεια της κυβέρνησης και του λαού μας να βάλουν τάξη στην οικονομία. Και πρώτα απ' όλους τους κερδοσκόπους.
Δεν είναι μόνον άδικο, είναι και αντιδημοκρατικό, την ........

ώρα που η κυβέρνηση καταβάλλει υπεράνθρωπη προσπάθεια, κάποια "παιδάκια" στη Νέα Υόρκη και αλλού, καθισμένα μπροστά σε κομπιούτερ, να την υπονομεύουν», υπογραμμίζει ο κ. Παπανδρέου.

Ο πρωθυπουργός κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο κερδοσκοπικό παιχνίδι κατά της Ελλάδας, και επισημαίνει ότι η τιμωρία των υπευθύνων γι' αυτό «είναι υπόθεση ολόκληρης της Ευρώπης, όχι μόνον δική μας» και δεσμεύεται ότι σε τρία χρόνια «η Ελλάδα θα είναι "άλλη" χώρα».

Ειδικότερα, τονίζει πως «οι θυσίες θα πιάσουν τόπο. Σε τρία χρόνια θα έχουμε εξυγιάνει τα δημόσια οικονομικά της χώρας. Θα έχουμε πετύχει την παραγωγική ανασυγκρότηση, τον διοικητικό εκσυγχρονισμό και την πολιτική ανόρθωσή της. Σε τρία χρόνια, ίσως και νωρίτερα, η Ελλάδα θα είναι μια χώρα αξιόπιστη, με κύρος και με ελπιδοφόρο το μέλλον για τους πολίτες της».

Κάλεσμα στους ομογενείς να ενισχύσουν το Ταμείο Στήριξης της Ελλάδας

Κάλεσμα προς τους απανταχού Έλληνες, να ενισχύσουν την εκστρατεία για το «Ταμείο Στήριξης της Ελλάδας», που δημιουργήθηκε για την μείωση του δημόσιου χρέους της χώρας, απευθύνει το προεδρείο του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού

«Ο Ελληνισμός, απανταχού της γης, αγαπάει και στηρίζει πάντοτε με κάθε τρόπο την Ελλάδα, ιδιαίτερα στις δύσκολες εποχές. Στην παρούσα, κρίσιμη για τα οικονομικά της πατρίδας μας, στιγμή καλούμε όλους τους ομογενείς να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Θεωρούμε ότι είναι χρέος μας, του καθένα χωριστά και ......

όλων μαζί, να στηρίξουμε και να συμβάλουμε ενεργά στην εκστρατεία για την ενίσχυση του Ταμείου Στήριξης της Ελλάδας, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, προσωπικότητα καθολικής αποδοχής, με ιδιαίτερο κύρος, ο οποίος αποδέχθηκε την σχετική πρόταση του προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Συμβουλίου.

Λεπτομέρειες για το Ταμείο Στήριξης:

· Σύμφωνα με την Πράξη Διοικητή 271/4.3.2010 δημιουργήθηκε και τηρείται στο Κεντρικό Κατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος - Τμήμα Δημοσίων Οργανισμών, λογαριασμός για την συγκέντρωση ποσών από ενδιαφερόμενους, σε εθελοντική βάση, που θα διατίθενται αποκλειστικά για την απόσβεση του Δημοσίου Χρέους της χώρας, με Κ.Α 24/26132462 «ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΒΕΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ».

· Ο λογαριασμός δέχεται καταθέσεις από τις 05.03.2010 στο Κεντρικό Κατάστημα, στα Υποκαταστήματα, στις Θυρίδες και στα Πρακτορεία της Τράπεζας της Ελλάδος, καθώς και στο σύνολο του δικτύου των εμπορικών Τραπεζών.

· Για τη διευκόλυνση των ενδιαφερομένων σημειώνεται ότι ο ανωτέρω λογαριασμός έχει κωδικό ΙΒΑΝ GR 04 010 0024 0000000026132462 και SWIFT/BIC BNGRGRAA.

· Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από το Τμήμα Δημοσίων Οργανισμών στα τηλέφωνα 210 320 2716 & 210 320 3376.

«Όχι» σε αύξηση ΦΠΑ και περικοπές επιδομάτων, λέει η πλειονότητα των πολιτών

Την αντίθεσή τους σε αρκετά από τα έκτακτα οικονομικά μέτρα, που ψηφίστηκαν την Παρασκευή, εκφράζουν οι πολίτες στην πλειονότητά τους, αναγνωρίζοντας παράλληλα ότι ήταν αναγκαία για τη σταθεροποίηση της οικονομίας και την ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Κάπα Research που πραγματοποιήθηκε για «Το Βήμα» και θα δημοσιευθεί αναλυτικά στο «Βήμα της Κυριακής», οι πολίτες διαφωνούν με την επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο ηλεκτρικό ρεύμα, με την αύξηση έως 2% στους συντελεστές του ΦΠΑ και με το πάγωμα όλων των συντάξεων για το 2010, ενώ αντιθέτως επιδοκιμάζουν τις περικοπές στις κρατικές δαπάνες και ιδιαίτερα στις αποδοχές των πολιτικών και των ανώτατων κρατικών λειτουργών.

Στη δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση των μέτρων, πήραν ........

μέρος 1.044 άτομα.

Το 40,4% δηλώνει ότι διαφωνεί και το 7,5% ότι μάλλον διαφωνεί με τα νέα μέτρα. Από την άλλη πλευρά, το 36,5% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι συμφωνεί, ενώ ένα άλλο 10,1% δηλώνει ότι μάλλον συμφωνεί.

Τα μέτρα θεωρούνται άδικα από το 35,6% των συμμετεχόντων στην έρευνα, ενώ δίκαια μόλις από το 9%. Ταυτόχρονα όμως τα θεωρούν μάλλον δίκαια το 31,2% και μάλλον άδικα το 12,9%.

Αναφορικά με τα μέτρα περικοπής των κρατικών δαπανών, τάσσονται με συντριπτική πλειοψηφία 93,2% υπέρ της μείωσης των αποδοχών του Προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού, των υπουργών, των βουλευτών και των γενικών γραμματέων, και σε ποσοστά άνω του 87% υπέρ της μείωσης των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων και των δικαστικών.

Αντιθέτως, το 67,4% των ερωτηθέντων εκφράζει τη διαφωνία του για την περικοπή του 30% των επιδομάτων Πάσχα, αδείας και Χριστουγέννων και το 74,3% διαφωνεί με τη μείωση του προϋπολογισμού του υπουργείου Παιδείας.

Σε ό,τι αφορά τα φορολογικά μέτρα, οι πολίτες τάσσονται με πλειοψηφία 94% υπέρ της αύξησης της φορολογίας στα είδη πολυτελείας και με 82,6% υπέρ της αύξησης της φορολογίας στα ποτά και στα τσιγάρα.

Αντιθέτως, διαφωνούν με την αύξηση της φορολογίας στα καύσιμα (63,8%), με την αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ (64,2%) και με την επιβολή ειδικού φόρου στους λογαριασμούς της ΔΕΗ (85,7%).

COSMOTE Πρώτη και με διαφορά εδώ και χρόνια.

Οι τρεις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας μάς έχουν κυριολεκτικά ζαλίσει. Όχι τόσο με το μπαράζ των διαφημιστικών μηνυμάτων και των ποικίλων προσφορών, όσο με τον συνολικό αριθμό των συνδρομητών μιας εκάστης από τις Cosmote, Vodafone και Wind.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των τριών παρόχων για .........

το 2009, η πελατειακή βάση της Cosmote, της Wind και της Vodafone μαζί ανήλθε στα 20,7 εκατ. συνδρομητές. Με δεδομένο ότι ο επίσημος πληθυσμός της χώρας είναι 10,964 εκατ.

(με βάση την τελευταία απογραφή του 2001), η ονομαστική διείσδυση της κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα υπερέβη το 189%! Το τι ακριβώς συμβαίνει και ποια είναι τα πραγματικά μερίδια που κατέχει κάθε εταιρεία, δεν είναι εύκολο να το μάθουμε.
Προς το παρόν, ας αρκεστούμε στις επίσημες ανακοινώσεις των εταιρειών:

Το 2009 η Cosmote έφθασε τους 9.217.000 συνδρομητές.
Η Vodafone είχε 6.556.000 συνδρομητές και
Η Wind 4.926.000 συνδρομητές

Αννα Βίσση: Fabulous [ video ]

COSMOTE. διαφήμιση με τις κατσίκες και τα Making of

Μια πολυ ωραία και αστεία διαφήμιση κυκλοφορεί εδώ και λίγες μέρες η Cosmote.
Πρωταγωνίστριες δυο Γιαγιάδες στο χωριό και ... δυο κατσίκες. Η Φιλίτσα και η Νίνα.
To αστείο στο Video είναι η προσπάθεια από την μία γιαγιά να μιλήσει αγγλικά.

Δείτε παρακάτω πρώτα το video με την διαφήμιση της εταιρίας και στο επόμενο τα Making Of των γυρισμάτων.

Τα making of
Μεσσηνιακές εφημερίδες της 6ης Μαρτίου 2010

ele6.jpg (752 KB) 8arr06.jpg (232 KB) foni6.jpg (197 KB) Logos4.jpg (688 KB)Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2010

Απάντηση Μπαντζελή σε Νάντια Γιαννακοπούλου για τα μέτρα για την αποτροπή ελληνοποιήσεων εισαγόμενης πατάτας

Η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, σε απάντηση της σε σχετική ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Νάντια Γιαννακοπούλου, ανακοίνωσε ότι εκ μέρους του Υπουργείου γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε τη φετινή χρονιά να μην εντοπιστούν φαινόμενα παράνομων ελληνοποιήσεων εισαγωγών πατάτας.

Πιο συγκεκριμένα, η κ. Μπατζελή ενημέρωσε την κ. Γιαννακοπούλου ότι το Υπουργείο διενεργεί ελέγχους καταλληλότητας των νωπών οπωροκηπευτικών και της πατάτας σε όλη την εμπορική αλυσίδα, ενώ οι έλεγχοι διενεργούνται από τις Διευθύνσεις Γεωργίας των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων. Ειδικότερα, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης εφαρμόζει την υποχρεωτική τυποποίηση των νωπών οπωροκηπευτικών σε όλα τα στάδια διακίνησής τους στην εμπορική αλυσίδα, γεγονός που εξασφαλίζει στην αγορά σύστημα αναγνωρισιμότητας για κάθε προϊόν.

Επιπλέον, με τη λειτουργία του προγράμματος ..............

«Βάση δεδομένων των συναλλασσομένων στον τομέα των νωπών οπωροκηπευτικών» καθίστανται υποχρεωτικές οι αναγγελίες για όλα τα φορτία που εισάγονται, εξάγονται και διακινούνται από και προς τις χώρες της Ε.Ε., με σκοπό τη διάθεση στην αγορά ποιοτικά κατάλληλων προϊόντων και την προστασία των καταναλωτών, ενώ σε περίπτωση που δεν τηρούνται οι όροι, επιβάλλονται οι νόμιμες κυρώσεις.

Σχετικά με τα προϊόντα φυτικής προέλευσης δίνεται ιδιαίτερη προσοχή ώστε τα εισαγόμενα προϊόντα να είναι ασφαλή και με σωστή επισήμανση για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και τον αποκλεισμό του αθέμιτου ανταγωνισμού με τα εγχώρια προϊόντα.

Ζητάνε προσωπικό για τον Μύλο στον ΑγρίληΖητείται προσωπικό για το μύλο.

Έναρξη Πάσχα 2010.

Πληροφορίες: κο Νίκος


Τηλ. 694 - 7373316 και 695 - 7813257Κόβονται, λόγω κρίσης, τα πασχαλιάτικα γλέντια την Κυριακή του Πάσχα

Κόβεται από φέτος για λόγους οικονομίας το ομαδικό γλέντι της Κυριακής του Πάσχα στις στρατιωτικές μονάδες, με οβελίες σε παράταξη και πολλούς προσκεκλημένους.

Σύμφωνα με Τα Νέα, την Παρασκευή, απόφαση που δημοσιοποιήθηκε την Πέμπτη από το ΓΕΕΘΑ ορίζει ότι από φέτος και στο εξής ο εορτασμός του Πάσχα θα πραγματοποιείται με παράθεση εορταστικού γεύματος στο προσωπικό που είναι υπηρεσία.

Στο γεύμα μπορούν να προσκληθούν και τα μέλη των .........

οικογενειών του προσωπικού που έχει υπηρεσία, ενώ θα συμμετέχει και η διοίκηση της κάθε μονάδας.

Μέχρι τώρα, σε κάθε κεντρική μονάδα μιας περιοχής γινόταν ευρεία εκδήλωση με όλο το προσωπικό, προσκεκλημένους, ομαδικό ψήσιμο αρνιών και παράθεση γεύματος σε όλους. Μάλιστα, σε μία μονάδα ανά κλάδο -κυρίως στην Αττική- γινόταν αντίστοιχη επίσημη εκδήλωση, την οποία επισκεπτόταν η πολιτική ηγεσία του τόπου.

Για φέτος είχε οριστεί η κεντρική εκδήλωση να γίνει στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων. Πέραν του κόστους, μέτρησε και η αποφυγή πρόσθετης καταπόνησης του προσωπικού για αρκετές ημέρες.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Ιδιωτικός τομέας: Απειλείται με κόψιμο ο 13ος μισθός

Τη μείωση των μισθών και στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα θεωρεί αναπόφευκτη αλλά και στοχεύει η Κομισιόν σύμφωνα με τα όσα δήλωσε χθες ο Αμαντέο Αλταφάζ, εκπρόσωπος τύπου του αρμόδιου για τις οικονομικές υποθέσεις επιτρόπου Όλι Ρεν.

Απαντώντας σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις ο κ. Αλταφάζ εξήγησε ότι η μείωση των μισθών στον δημόσιο τομέα θα έχει, μέσα στους επόμενους μήνες, ως μοιραίο επακόλουθο ανάλογες συνέπειες και στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα. Η επιρροή αυτή εξήγησε είναι εγγενής, είναι ενσωματωμένη με ένα αυτόματο τρόπο μέσα στα μέτρα μείωσης των μισθών στον τομέα του Δημοσίου.

Υποστήριξε δε ο ίδιος ότι το πακέτο των πρόσθετων ........

μέτρων στοχεύει όπως είπε και ο επίτροπος κ. Ρεν στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας ,Λαμβανομένου δε υπόψη του μεγάλου μεγέθους του ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα, η αύξηση της ανταγωνιστικότητας θα προέλθει ως φυσικό και αναμενόμενο αποτέλεσμα και από τη μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας (σ.σ. χωρίς την ανάγκη υιοθέτησης ειδικών μέτρων γι αυτό) .Ο ίδιος εξήγησε ότι η Ελλάδα έχει χάσει μεγάλο μέρος της ανταγωνιστικότητας της όλα τα τελευταία χρόνια.

Ειδικά για την ελληνικά μέτρα και το πρόβλημα της ανταγωνιστικότητας της χώρας μας θα κάνουν ειδική συζήτηση σε βάθος οι ΥΠΟΙΚ της Ένωσης τόσο στη σύνοδο του Γιουρογκρούπ όσο και του ΕΚΟΦΙΝ στις 15 και 16 Μαρτίου ενώ οι 27 ηγέτες ενδέχεται , σύμφωνα με άλλες κοινοτικές πηγές, ν ασχοληθούν και αυτοί με την ελληνική οικονομία στο συμβούλιο κορυφής στις 25 Μαρτίου, υπό το φως των μέχρι τότε εξελίξεων, μετά τις συναντήσεις του κ. Παπανδρέου με την κα Μέρκελ και τον πρόεδρο Σαρκοζί καθώς και με την δημοσιοποίηση η όχι κάποιου «σχεδίου Β» για την οικονομική στήριξη της Ελλάδας και τις μέχρι τότε αντιδράσεις των Αγορών απέναντι στη χώρα μας.

Ο εκπρόσωπος του κ. Ρεν ανακοίνωσε ότι η Κομισιόν θα δημοσιεύσει ειδική έκθεση για την ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής οικονομίας το προσεχή Μάιο ενώ παραδέχθηκε ,απαντώντας σε ερωτήσεις, ότι σήμερα αυτή δεν είναι σε θέση να υπολογίσει ποια είναι η ακριβής επίπτωση επάνω στους (αρνητικούς ) ρυθμούς της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας μετά τη λήψη και εφαρμογή όλων αυτών των μέτρων. Είπε όμως ότι αυτή η πρόβλεψη θα είναι οπωσδήποτε καταχωρημένη στην εαρινή έκθεση της Κομισιόν (τέλη Μαρτίου ,αρχές Απριλίου) μαζί με τα προγνωστικά και τις εκτιμήσεις της για την εξέλιξη όλων των μακροοικονομικών μεγεθών τόσο της Ελλάδας όσο και των άλλων κοινοτικών χωρών. Όσο για τα μέτρα που έχει λάβει η Ελληνική κυβέρνηση μέχρι σήμερα, είπε ο ίδιος έχουν φιλοκοινωνική διάσταση διότι χάρη σ αυτά, τα ελληνικά δημόσια οικονομικά θα ξαναγίνουν υγιή και βιώσιμα αφού θα ευνοήσουν σε βάθος χρόνου την ανάπτυξη και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας ,που επηρεάσθηκε αρνητικά τα τελευταία χρόνια και η οποία δε μπορεί να αναπτυχθεί χωρίς υγιή δημόσια οικονομικά.

Τέλος έγινε γνωστό ότι ο αρμόδιος για την εσωτερική αγορά επίτροπος Μισέλ Μπαρνιέ να προτείνει μέτρα ελέγχου των παραγώγων (προϊόντων) όπως είναι τα ασφάλιστρα κινδύνου(cds) για την αγορά ομολόγων που μπορούν να χάσουν την αξία τους.

Πηγή: Ημερησία

Κυπαρισσία: Ληστεία με πιστόλι μέρα μεσημέρι

Τεράστιες διαστάσεις παίρνει η εγκληματικότητα στην περιοχή της Τριφυλίας, αφού το τελευταίο διάστημα ολοένα και αυξάνουν τα κρούσματα κλοπών και ληστειών. Τελευταίο και άκρως ανησυχητικό περιστατικό η ένοπλη ληστεία που έγινε χθες το μεσημέρι στον πλέον κεντρικό δρόμο της Κυπαρισσίας, την οδό Ελ. Βενιζέλου, λίγα μέτρα πιο κάτω από την πλατεία.
Άγνωστος, αλλοδαπός κατά πάσα πιθανότητα, προέταξε το πιστόλι στο τζάμι αυτοκινήτου που είχε κάνει στάση στην άκρη του δρόμου, για να ψωνίσουν οι επιβαίνοντες Ρουμάνοι υπήκοοι 33 και 29 ετών σε παρακείμενο αρτοποιείο.

Υπό την απειλή του όπλου, ο άγνωστος ζήτησε από ........

τους επιβαίνοντες τα χρήματα και ό,τι άλλο είχαν και μόλις αυτοί, έντρομοι, του τα έδωσαν, ετράπη τρέχοντας σε φυγή…
Πριν λίγες μέρες, το μεσημέρι πάλι, άγνωστος έκλεψε χρήματα από ταμείο καταστήματος στην πόλη, την ώρα που ο ιδιοκτήτης εργαζόταν λίγα μέτρα πιο πέρα.
Αργά τη νύχτα της Πέμπτης, άγνωστος ή άγνωστοι δράστες «μπούκαραν», από την κουζίνα, στο Τουριστικό Περίπτερο Κυπαρισσίας, ενώ το κατάστημα ήταν κλειστό, και αφαίρεσαν χρήματα από τις ταμειακές μηχανές, τηλεοράσεις και άλλα αντικείμενα, ενώ έφαγαν κιόλας!

Σχεδόν σε καθημερινή βάση, στις πόλεις και τα χωριά της Τριφυλίας σημειώνονται κλοπές, από χρήματα και αντικείμενα μέχρι και ζώα και αυγά, γεγονότα που έχουν προβληματίσει έντονα και ανησυχήσει αρκετά τους κατοίκους, οι οποίοι αισθάνονται ανασφάλεια, ακόμη και μέσα στα ίδια τους τα σπίτια και τα καταστήματα…
«Κάτι πρέπει να γίνει, δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, φοβόμαστε και στα σπίτια μας», μας είπε κάτοικος χωριού της ορεινής Τριφυλίας, που κι αυτός έχει πέσει θύμα κλοπής… «Θα πάρουμε το νόμο στα χέρια μας, θα μιλήσουν οι καραμπίνες», είπε συγγενής επαγγελματία που λήστεψαν…

Πηγή: Θάρρος

ΠΑ(ΤΕΡΑΣ) βίαζε την 7χρονη κόρη του παρουσία της γυναίκας του.

UPDATE 20:30

Το σκληρό πρόσωπο της σεξουαλικής κακοποίησης γνώρισε στα πιο τρυφερά χρόνια της ζωής της από τον ίδιο τον 40χρονο πατέρα της ένα 7χρονο κοριτσάκι στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας.
Το κτήνος που θέλει να ονομάζεται και πατέρας, παρουσία της γυναίκας του ικανοποιούσε τις αρρωστημένες σεξουαλικές του ορέξεις στην ίδια του την κόρη του.

Όταν το κοριτσάκι φοβισμένο, το έσκασε από το σπίτι του και πήγε στην αστυνομία όπου είπε στους αστυνομικούς το μαρτύριο που έζησε από το ανθρωπόμορφο κτήνος τον πατέρα της.
Οι αστυνομικοί στο άκουσμα των λεγομένων ........

της μικρής έπαθαν σοκ. Πήγαν στο σπίτι και συνέλαβαν επ' αυτοφόρο τον πατέρα και την 40χρονη μητέρα Βουλγαρικής Καταγωγής.
Η μικρή εξετάστηκε απο ιατρούς όπου δεν βρήκαν σημάδια βιασμού στο σώμα της μικρής και έτσι ζητήθηκε ιατροδικαστική εξέταση.
Μετα τις καταθέσεις τους και οι δύο γονείς οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Κυπαρισσίας όπου προσωρινά αφέθηκαν ελεύθεροι περιμένοντας την ιατροδικαστική εξέταση για την διαπίστωση του βιασμού.

UPDATE 20:30

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η υπόθεση είναι πραγματικά περίεργη.
Τόσο η εξέταση από τον γιατρό του νοσοκομείου Κυπαρισσίας δεν έδειξε -όπως αναφέρουμε παραπάνω - σημάδια βιασμού.
Η Εισαγγελέας άφησε προσωρινά ελεύθερους αλλά με περιοριστικούς όρους τους δυο γονείς γιατί δεν υπήρχε στο αυτόφωρο δικαστήριο διερμηνέας, σύμφωνα με πληροφορίες από δικαστικές πηγές. Αναμένεται να κοινοποιηθεί στην εισαγγελία η ιατροδικαστική έρευνα.
Το ερώτημα είναι τι ακριβώς έχει συμβεί με την 7χρονη? Υπάρχει υπόθεση? Ή όλα είναι απλά στην φαντασία της μικρής?

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΑΜΕΣΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 2010 ΕΩΣ 2013

Για πρώτη φορά εκδόθηκαν άμεσα οι αποφάσεις που καθορίζουν τους κανόνες για τη διαχείριση της Ενιαίας Ενίσχυσης, τις νέες πρόσθετες ενισχύσεις καθώς και τις διαδικασίες πληρωμής των γεωργών.

Στόχος μας η άμεση πληροφόρηση των αγροτών αλλά και η προετοιμασία των φορέων για την ενεργοποίηση των Δικαιωμάτων που αποτελεί βασική επιλογή για την υλοποίηση της ΚΑΠ και την στήριξη του αγροτικού εισοδήματος.

«Λάθη και παραλείψεις του παρελθόντος που ..........

καταδίκασαν τον αγροτικό κόσμο σε στέρηση των δικαιωμάτων, δεν θα πρέπει να επαναληφθούν» τόνισε η Υπουργός, Κατερίνα Μπατζελή.

Με την ολοκλήρωση των ρυθμίσεων στο πλαίσιο του «Διαγνωστικού Ελέγχου» της ΚΑΠ έγιναν από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ οι βασικές επιλογές της χώρας μας που τίθενται σε ισχύ από το 2010.

«Οι επιλογές αυτές είναι σημαντικές για τον Έλληνα γεωργό καθώς έχουν κεντρικό άξονα τη μεγιστοποίηση των ωφελειών του και την περαιτέρω βελτίωση του εισοδήματος του» δήλωσε ο Υφυπουργός, Μιχάλης Καρχιμάκης.

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, αποφασίστηκαν τα εξής:

1. Ειδικά μέτρα Στήριξης

Οι ενισχύσεις του άρθρου 69 (ποιοτικό παρακράτημα) καταργούνται από το 2010 και αντικαθίστανται από ειδικές ενισχύσεις ύψους 78 εκατομμυρίων Ευρώ για το σκληρό στάρι, το ελαιόλαδο και τις βρώσιμες ελιές, το βόειο και αιγοπρόβειο κρέας.

Χορηγούνται επίσης νέα δικαιώματα ενίσχυσης σε γεωργούς και κυρίως κτηνοτρόφους των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών ύψους 30 εκατομ. Ευρώ.

2. Ένταξη συνδεδεμένων ενισχύσεων στην ενιαία ενίσχυση.

Από το 2010, εντάσσονται στην ενιαία ενίσχυση και αυξάνουν ανάλογα την αξία των δικαιωμάτων των γεωργών, οι παρακάτω ενισχύσεις:

· για το σκληρό σιτάρι

· για το ρύζι

· για τους καρπούς με κέλυφος

· για τις πρωτεϊνούχες καλλιέργειες

· για τους σπόρους σποράς

· για τα μεταποιημένα εσπεριδοειδή

Μέχρι 15 Απριλίου 2010 ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα στείλει στους γεωργούς ενημέρωση σχετικά με τον αριθμό και την αξία των δικαιωμάτων τους, όπως αυτά θα διαμορφωθούν μετά την ένταξη των συνδεδεμένων ενισχύσεων.

3. Κατανομή δικαιωμάτων από το Εθνικό Απόθεμα.

Καθορίζονται με διαφάνεια τα κριτήρια κατανομής δικαιωμάτων ενίσχυσης από το εθνικό απόθεμα σύμφωνα με τα οποία δίνεται προτεραιότητα στους νέους γεωργούς και κτηνοτρόφους.

4. Ελάχιστο όριο για τη χορήγηση άμεσων ενισχύσεων στους γεωργούς

Από το 2010 και μετά δεν χορηγούνται άμεσες ενισχύσεις στους γεωργούς οι οποίοι δικαιούνται συνολικό ετήσιο ποσό μικρότερο από 200€.

Όσοι γεωργοί κατέχουν δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης χαμηλής αξίας και εμπίπτουν σ’ αυτήν την κατηγορία έχουν τις παρακάτω επιλογές :

· Να τα μισθώσουν μέχρι το 2013 μαζί με την αντίστοιχη έκταση σε άλλο γεωργό που δικαιούται άμεσες ενισχύσεις άνω των 200€

· Να προχωρήσουν σε αγοραπωλησίες δικαιωμάτων, με ή χωρίς γη, ώστε οι άμεσες ενισχύσεις τους να υπερβαίνουν τα 200€.

Οι μεταβιβάσεις (μισθώσεις ή αγοραπωλησίες) καλό θα είναι να γίνουν το αργότερο μέχρι 15 Μαΐου 2010 ώστε να μην χαθούν οι ενισχύσεις για το έτος 2010. Οι ενδιαφερόμενοι γεωργοί θα πρέπει να απευθύνονται στα Περιφερειακά γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ της περιοχής τους.

Οι γεωργοί, που ανήκουν στην κατηγορία κάτω των 200€ εάν δεν επιλέξουν μία από τις παραπάνω δυνατότητες για το 2010 ή 2011 το δικαίωμα που τους αναλογεί θα διατεθεί υπέρ του εθνικού αποθέματος προς κατανομή σε νέους γεωργούς.

Το μέτρο αφορά κυρίως άτομα που το εισόδημα από τη γεωργία αποτελεί πολύ μικρό μέρος του συνολικού τους εισοδήματος.

Το ιδιοκτησιακό καθεστώς της γης δεν επηρεάζεται καθόλου από τη ρύθμιση αυτή.

5. Διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα

Καθιερώνεται η δημοσιοποίηση των ενισχύσεων που λαμβάνουν οι γεωργοί όλης της χώρας, τόσο στο διαδίκτυο, όσο και με τοιχοκόλληση στα κατά τόπους γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ και στα σημεία υποδοχής των αιτήσεων των γεωργών.

Καθιερώνεται επίσης η πλήρης και αναλυτική ενημέρωση των γεωργών από τον ΟΠΕΚΕΠΕ σχετικά με το ύψος των πληρωμών τους εντός συγκεκριμένης προθεσμίας.

Τέλος, αναφορικά με τις αιτήσεις Ενιαίας Ενίσχυσης του 2011 προκηρύσσεται, με απόφαση της Υπουργού, διεθνής μειοδοτικός διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου που θα αναλάβει την εμπρόθεσμη συλλογή και την καταχώρηση των αιτήσεων στο Ολοκληρωμένο Σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Για το 2010 θα υπάρξει δημόσια πρόσκληση ενδιαφέροντος για τους φορείς, που έχουν τις προϋποθέσεις υλικοτεχνικής υποδομής και προσωπικού, προκειμένου να πιστοποιηθούν ώστε να αναλάβουν την υποβοήθηση των δικαιούχων στην υποβολή των αιτήσεων.

Η διαδικασία της υποβολής για πιστοποίηση, θα ολοκληρωθεί μέχρι 12 Μαρτίου 2010.

Το "Μπακάλικο της Καβάλας" στην Καλαμάτα‏

Στο πλαίσιο των 2μερων εκδηλώσεων του Συλλόγου Βορειοελλαδιτών Μεσσηνίας με τιμώμενη περιοχή τον Νομό Καβάλας, το Επιμελητήριο Καβάλας θα παρουσιάσει στην Καλαμάτα “Το Μπακάλικο της Καβάλας” από την Κυριακή 7 Μαρτίου έως το Σάββατο 13 Μαρτίου 2010.

Το "Μπακάλικο της Καβάλας", που θα προτείνει και θα διαθέτει παραδοσιακά τυποποιημένα προϊόντα στους Μεσσήνιους, θα φιλοξενηθεί στο delicatessen κατάστημα "Μυλόπετρα" (Μπενάκη 6) στο Ιστορικό κέντρο της Καλαμάτας και θα λειτουργεί καθημερινά σε ώρες καταστημάτων.

Η παρουσίαση του «Μπακάλικου της Καβάλας» ........

στην Καλαμάτα εντάσσεται στην προσπάθεια των Επιμελητηρίων για την ενίσχυση της εσωτερικής αγοράς και των ανταλλαγών μεταξύ επιχειρηματιών διαφορετικών περιοχών της χώρας προς όφελος των τοπικών οικονομιών και είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας που αναπτύχθηκε μεταξύ των Επιμελητηρίων Μεσσηνίας και Καβάλας το καλοκαίρι 2009, στο πλαίσιο της πολιτιστικής διαδρομής «Δρόμοι της Ελιάς» στις στράτες της Β. Ελλάδας.

Συναντώνται αύριο Σάββατο Φωτεινή Πιπιλή και Δημήτρης Δράκος

Συνάντηση με τον Νομάρχη Μεσσηνίας Κο Δημήτρη Δράκο θα έχει το απόγευμα του Σαββάτου στις 16:45 η Γραμματέας της Γραμματείας Εθελοντισμού & Μ.Κ.Ο της Νέας Δημοκρατίας, κα Φωτεινή Πιπιλή.

Η συνάντηση πραγματοποιείται στα πλαίσια της επίσκεψης, της κας ..........

Πιπιλή, στο Νομό Μεσσηνίας και η θεματολογία της συζήτησης θα επικεντρωθεί στην ανάδειξη, υποστήριξη και ενίσχυση του εθελοντισμού και της πρωτοβουλίας των πολιτών στη Μεσσηνία.

Επιστολή Ξύγκα για την Λειτουργία Υποκαταστήματος του Ι.Κ.Α. Φιλιατρών.

Για πολλοστή φορά ο Δήμαρχος Φιλιατρών κος Άλκης Ξύγκας, αποστέλλει επιστολή προς την διοίκηση του ΙΚΑ αναφέροντας τα προβλήματα που ταλανίζουν τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ λόγω της παντελούς αδιαφορίας των υπευθύνων να το στελεχώσουν με προσωπικό.

Στην επιστολή του ο Δήμαρχος Φιλιατρών κος Άλκης Ξύγκας αναφέρει:

H δυσλειτουργία του Υποκαταστήματος του ΙΚΑ .......

στην πόλη μας, όπως γνωρίζετε, συνεχίζεται με συνέπεια τη μη εξυπηρέτηση ασφαλισμένων και πολιτών.

Ως Δήμαρχος της πόλης είμαι αποδέκτης των παραπόνων μηχανικών, οικοδόμων , ασφαλισμένων και μη, πολιτών που για να διεκπεραιώσουν υποθέσεις των μετακινούνται σε γειτονική πόλη, όπου λειτουργεί Υποκατάστημα της Υπηρεσίας σας σε πλήρη σύνθεση προσωπικού.
Ασφαλισμένοι σας και πολίτες – χρήστες των υπηρεσιών σας καθημερινά κατακλύζουν το Δημαρχείο, καθώς και τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου εκφράζοντας οξύτατα παράπονα.
Η Διοίκησή σας αναγνωρίζοντας την αδυναμία λειτουργίας του Υποκαταστήματος Φιλιατρών με ένα και μοναδικό Υπάλληλο, αντί να στελεχώσει την Υπηρεσία, αποδυνάμωσε αυτήν πλήρως αφαιρώντας της αρμοδιότητες.

Με σχετικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατρών, έγγραφα και δυναμικές κινητοποιήσεις, ολόκληρη η πόλη σας έχει καταστήσει γνωστή την έντονη διαφωνία της σε οποιαδήποτε σκέψη σας για διακοπή της λειτουργίας του Υπαταστήματος ΙΚΑ.
Έχοντας την προσωπική διαβεβαίωσή σας καθώς και του κ. Υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας μας, για την τοποθέτηση (3) υπαλλήλων σε διάστημα (3) μηνών περιμένουμε την οριστική επίλυση του προβλήματος.

Μέχρι τότε παρακαλούμε για την απόσπαση προσωπικού προσωρινά στην Υπηρεσία για την εξυπηρέτηση του κοινού και προς αποφυγή της κοινωνικής αναταραχής στην πόλη.
Η λειτουργικότητα της Υπηρεσίας σας δεν είναι θέμα του Δήμου, αλλά σίγουρα μας αφορά άμεσα το αποτέλεσμα αυτής, δηλαδή η καλή εξυπηρέτηση των πολιτών μας, αποκαθιστώντας με τον τρόπο αυτό και τους ομαλούς και ποιοτικούς ρυθμούς ζωής των.

Η Δημοτική Αρχή με σύσσωμους τους πολίτες των Φιλιατρών είναι έτοιμη να διεκδικήσει δυναμικά το σεβασμό που ανήκει στην τοπική κοινωνία μας σ’ όλα τα επίπεδα και φυσικά και σ΄ αυτό της ποιοτικής παροχής υπ/σιών από το Ίδρυμα Κοινωνικής Ασφάλισης, στ’ οποίο καταβάλλει τις εισφορές του ο πολίτης και συνεπώς δικαιούται στις αντίστοιχες παροχές.

Η υφιστάμενη λειτουργία του Υπαταστήματος Ι.Κ.Α. Φιλιατρών παραμένει προβληματική, αγνοεί παντελώς τον Έλληνα Πολίτη και μειώνει το Ελληνικό Κράτος.


Με τιμή

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

ΑΛΚΗΣ ΞΥΓΚΑΣ

Ο Σαμαράς που όλοι ξέρουμε και όλοι γνωρίζουμε από τα παλιά......

Ο "λαοπρόβλητος" νέος αρχηγός της Ν.Δ έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η ΝΔ διέπραξε σφάλματα και τα πλήρωσε. Σήμερα έχει γυρίσει σελίδα. Δεν απολογούμαι για κανέναν».

Δεν πρέπει να εκπλήσει κανέναν αυτή η αερολογία. Αρνείται το παρελθόν του για να μπορέσει να έχει μέλλον. Θέλει μάλλον να το κάνει,αλλά δε μπορεί. Πώς να το κάνει άλλωστε;

Πρέπει να πει πράγματα να εξηγήσει και να ........

κατονομάσει πρόσωπα και καταστάσεις για την αποτυχία της προηγούμενης Κυβέρνησης. Να αδειάσει τους πρώην συνεργάτες του Καραμανλή που τώρα όλως τυχαίως είναι δικοί του. Πρέπει να ακυρώσει τον ίδιο του τον εαυτό αφού ήταν και αυτός μέλος της προηγούμενης Κυβέρνησης. Και για να το κάνεις πρέπει να έχεις .....κότσια. Τα οποία αποδεδειγμένα δε διαθέτει.

Φτάνει λοιπόν η κοροιδία κ.Σαμαρά. Ή το λές και το κάνεις ή κάνεις τουμπεκί ψιλοκομμένο. Από εντυπώσεις μας έχεις χορτάσει.
Πήρες το κόμμα και είσαι υποχρεωμένος να κουβαλήσεις μαζί και το παρελθόν του όποιο και να είναι αυτό. Και με τα θετικά και τα αρνητικά του. Με τη πολιτική ιστορία του και τα βαρίδια του.

Αν δε σου αρέσει έτσι όπως είναι, ή ..... άλλαξε το αν μπορείς ή ........ αμόλα.

Δε θα στεναχωρεθούμε και πολύ!!!

Πηγή: http://cobra-argos.blogspot.com

Εκδηλώσεις του Συλλόγου Γυναικών Κυπαρισσίας ΓΑΙΑ.

Σε γενική συνέλευση καλεί τα μέλη του το Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών Κυπαρισσίας "ΓΑΙΑ".
Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Μαρτίου και ώρα 17:00 στο λαογραφικό μουσείο στην άνω πόλη.

Την Δευτέρα 8 Μαρτίου, που είναι η παγκόσμια μέρα της γυναίκας ο σύλλογος έχει οργανώσει συνεστίαση στο κέντρο "ΟΑΣΗ" του Παναγιώτη Κουτσούλη στο Μεμί.
Η συνεστίαση θα γίνει στις 9 το βράδυ και θα έχει φαγητό, ζωντανή .........

μουσική και χορό.
Η τιμή της πρόσκλησης είναι 15 ευρώ το άτομο.

Όπως καταλήγουν στην ανακοίνωση τους, και στις δύο εκδηλώσεις μας θα χαρούν να παραβρεθούν και μη μέλη του συλλόγου τους.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 5ης Μαρτίου 2010

ele5.jpg (744 KB) 8arr05.jpg (235 KB) foni5.jpg (176 KB) Logos4.jpg (688 KB)Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2010

Η Νάντια Γιαννακοπούλου για τα διατηρητέα κτίρια της Μεσσηνίας

Ένα στοιχείο που συμβάλλει στην πολιτισμική ιδιαιτερότητα της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας γενικότερα, είναι η ύπαρξη διάσπαρτων διατηρητέων κτιρίων, άμεσα επηρεασμένων από διάφορους αρχιτεκτονικούς ρυθμούς και τεχνοτροπίες. Κτίρια που άντεξαν στον καταστροφικό σεισμό του 1986 και που οπωσδήποτε συμβάλλουν στην ανάδειξη της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς. Μάλιστα, ορισμένα από αυτά αποτελούν χαρακτηριστικά δημιουργήματα της πρώτης περιόδου μετά την ίδρυση του ελληνικού κράτους.

Λαμπρό παράδειγμα αξιοποίησης τέτοιων χώρων είναι το Ζουμπούλειο Ίδρυμα που αποτελεί πολιτιστικό στολίδι και πρότυπο αξιοποίησης. Το προαναφερθέν, μαζί με το Μπενάκειο Μουσείο, το Δημαρχείο της Καλαμάτας, το Δημοτικό Ωδείο καθώς και ελάχιστες ακόμη περιπτώσεις αποτελούν εξαιρετικά δείγματα πολιτιστικής και λειτουργικής αξιοποίησης, αλλά και αισθητικής αναβάθμισης του περιβάλλοντος χώρου.

Ωστόσο, μπροστά στην πληθώρα τέτοιων κτισμάτων .........

που θα μπορούσε δυνητικά να αξιοποιηθεί, τα ελάχιστα αυτά κτίρια αποτελούν εξαίρεση παρά τον κανόνα. Πλείστα τέτοια παραδείγματα υπάρχουν κατά μήκος του κεντρικού δρόμου της Αριστομένους, στην ευρύτερη περιοχή του ιστορικού κέντρου καθώς και στην παραλιακή οδό Ναβαρίνου. Αυτές είναι μόνο κάποιες ενδεικτικές περιοχές όπου αρχιτεκτονικά στολίδια, όχι μόνο δεν αξιοποιούνται, αλλά μέρα με τη μέρα υπόκεινται στη φθορά του χρόνου. Αυτές, βέβαια, οι περιπτώσεις στην πόλη της Καλαμάτας συμπληρώνονται ιδανικά και από πολλά άλλα κτίρια σε ολόκληρο το νομό Μεσσηνίας, όπως στην Πύλο, τους Γαργαλιάνους, τα Φιλιατρά, την Κυπαρισσία, την Κορώνη, τη Μεθώνη κλπ. Μάλιστα, πρότυπα άλλων πόλεων όπου υπήρξε συντονισμένη μέριμνα και ολοκληρωμένη αξιοποίηση παραδοσιακών οικισμών έχουν αποδεδειγμένα αποφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα από αισθητική, αλλά και οικονομική και αναπτυξιακή σκοπιά. Κατόπιν αυτών,Ερωτάται ο κ. Υπουργός

1) Υπάρχει συγκεκριμένη μελέτη αποκατάστασης και συνολικής αξιοποίησης της πολιτισμικής κληρονομιάς που αντιπροσωπεύουν αυτά τα κτίσματα στο νομό Μεσσηνίας;

2) Υπάρχει συνεργασία μεταξύ Υπουργείου και τοπικών φορέων στο παραπάνω ζήτημα, σε ποιό πλαίσιο και με ποιά χαρακτηριστικά;


Η ερωτώσα βουλευτής,

Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου

Συνάντηση Δράκου με το προσωπικό του ειδικού σχολείου Φιλιατρών

Σήμερα το μεσημέρι, ο Νομάρχης Μεσσηνίας, κ. Δημήτρης Δράκος, παρουσία του Δημάρχου Φιλιατρών, κ Άλκη Ξύγκα, και της Διευθύντριας του ειδικού σχολείου Φιλιατρών, κα Ελένη Λεβεντάκη, είχε συνάντηση με όλο το προσωπικό του ειδικού σχολείου και εδικού νηπιαγωγείου Φιλιατρών.

Κατά τη συνάντηση αυτή, ο κ. Νομάρχης ενημερώθηκε για τη λειτουργία, την πρόοδο των εργασιών και τις ανάγκες του ειδικού σχολείου. Επίσης, ενημερώθηκε για την εγκατάσταση και τη λειτουργία του στο νέο κτήριο, κάτι το οποίο πραγματοποιήθηκε αυτή τη χρονιά. Ακόμα, ο κ. Νομάρχης είχε συζήτηση για τη δημιουργία του νέου ειδικού εργαστηρίου «Γυμνασίου», το οποίο έχει ιδρυθεί στην πόλη των Φιλιατρών. Η έναρξη λειτουργίας του θα γίνει το Σεπτέμβριο του 2010.

Ειδική επιτροπή ήλεγξε το χώρο που θα στεγαστεί ........

προσωρινά το ειδικό εργαστήριο, για ένα έως δύο χρόνια, όπως είχε συμβεί και με το ειδικό σχολείο, τα οποία είχαν λειτουργήσει σε χώρο του ΚΑΦΚΑ. Επίσης, ο κ. Νομάρχης, ενημερώθηκε για τα προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν ενόψει της εγκατάστασης του ειδικού εργαστηρίου και της έναρξης της λειτουργίας του. Υποσχέθηκε δε, τη συμμετοχή της ΝΑΜ, στην αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών, προκειμένου απρόσκοπτα, να γίνει η έναρξη των μαθημάτων.
Ο κ. Νομάρχης, συνεχάρη το προσωπικό, που με πάθος και κατάθεση ψυχής, αφιερώνεται στην ειδική αγωγή των μαθητών και υποσχέθηκε, από την πλευρά του, αμέριστη βοήθεια στη συνεχή βελτίωση του ειδικού σχολείου και του ειδικού νηπιαγωγείου, αλλά και στη λειτουργία του ειδικού εργαστηρίου.

«Ως γνωστόν, μέχρι πρότινος, η ειδική αγωγή στη Μεσσηνία, ήταν περιορισμένη μόνο στην Καλαμάτα. Μετά από συντονισμένες ενέργειες του Δήμου Φιλιατρών και της ΝΑΜ, έχουμε ήδη την ανάπτυξη του ειδικού σχολείου, του ειδικού νηπιαγωγείου και του ειδικού εργαστηρίου στα Φιλιατρά. Αποτέλεσμα αυτού είναι να καλύπτεται ο χώρος της Δυτικής Μεσσηνίας, στον ευαίσθητο αυτό τομέα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Νομάρχης και πρόσθεσε «Η προσπάθεια στον εξαιρετικά σημαντικό για κάθε κοινωνία, επομένως και για τη δική μας, τομέα της ειδικής εκπαίδευσης, οφείλει να είναι συνεχής, υπεύθυνη, συστηματική. Αυτό θα πράξουμε και εμείς, με όλες μας τις δυνάμεις, συνεργαζόμενοι με όλους τους εμπλεκομένους φορείς, στα θέματα αυτά».

Επίσκεψη Δράκου στο δρόμο Λιμενάρι - Φιλιατρά - Λαγκούβαρδος - Μαραθούπολη

Σήμερα, Πέμπτη, ο Νομάρχης Μεσσηνίας, κ. Δημήτρης Δράκος και ο Δήμαρχος Φιλιατρών, κ. Άλκης Ξύγκας, συνοδευόμενοι από τον Διευθυντή Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών ΝΑΜ, κ. Παναγιώτη Γιαννακέα, τoν προϊστάμενο μελετών κ. Δημήτρη Καλδή, τον προϊστάμενο συντηρήσεων κ. Γιάννη Κωνσταντόπουλο και τον μελετητή κ. Μανώλη Κοκκινάκη, επισκέφθηκαν το δρόμο «Λιμενάρι - Φιλιατρά - Λαγκούβαρδος - Μαραθούπολη».

Όπως είναι ήδη γνωστό, προ ολίγων ημερών ανετέθη μελέτη για τη βελτίωση και ανακατασκευή του παραπάνω, σημαντικού για την παραλιακή Δυτική Μεσσηνία, δρόμου.
Ιδιαίτερη έμφαση εδόθη στο, ιδιαίτερα επικίνδυνο, σημείο της διάβασης του Λαγκουβάρδου.

Αποφασίστηκε να δοθεί προτεραιότητα στη μελέτη και την κατασκευή .........

της γέφυρας, της διαπλάτυνσης του συγκεκριμένου τμήματος της οδού και της παράκαμψης του γνωστού «φονικού» S, μήκους περίπου 2 χιλιομέτρων.
Η προσπάθεια θα συνεχιστεί με τη μελέτη των δύο άλλων τμημάτων «Λιμενάρι - Φιλιατρά» και «Φιλιατρά - Αγία Κυριακή – Λαγκούβαρδος – Μαραθούπολη».
«Φιλοδοξία μας είναι να ενταχθεί, το πρώτο τμήμα της γέφυρας του Λαγκουβάρδου και της παράκαμψης, άμεσα στο ΕΣΠΑ, αν είναι δυνατόν και με την πρώτη προκήρυξη», δήλωσε ο κ. Νομάρχης.

Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι τελείωσε ήδη και η μελέτη του τμήματος «Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι», του Δυτικού άξονα της Μεσσηνίας (Καλό Νερό – Κυπαρισσία – Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι Ρωμανός – Πύλος). Αναμένεται δε, να ολοκληρωθεί πολύ σύντομα και η μελέτη της παράκαμψης των Φιλιατρών, όπου στρέφεται και το ενδιαφέρον της Περιφέρειας, της ΝΑΜ και των Δήμων της Δυτικής Μεσσηνίας, για την ένταξη και κατασκευή του από το 4ο ΚΠΣ-ΕΣΠΑ την επόμενη περίοδο.

ΙΚΑ-ΕΤΑΜ: Διευκρινίσεις για τη χρονική ισχύ των βιβλιαρίων υγείας

Διευκρινίσεις για τη χρονική ισχύ των βιβλιαρίων υγείας των ασφαλισμένων δίνει με ανακοίνωσή της η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, στους κατόχους του αυτοκόλλητου με ισχύ έως 28/2/2010, δίδεται η δυνατότητα παράτασης μέχρι 31/3/2010 για την κάλυψη της ιατροφαρμακευτικής τους περίθαλψης.

Για τα προστατευόμενα μέλη οικογένειας, δεν απαιτείται ............

θεώρηση του οικογενειακού βιβλιαρίου, εφόσον αυτά είναι είτε σύζυγοι των άμεσα ασφαλισμένων, είτε τέκνα που δεν συμπληρώνουν το 18ο έτος της ηλικίας τους μέχρι τέλους του τρέχοντος έτους.

Κατά συνέπεια, στους έμμεσα ασφαλισμένους (συζύγους, τέκνα κάτω των 18 ετών κλπ) θα παρέχονται όλες οι υπηρεσίες Υγείας, με την προσκόμιση του οικογενειακού βιβλιαρίου, αλλά και του βιβλιαρίου του άμεσα ασφαλισμένου.

Οι παγίδες του facebook και πώς να τις αποφύγετε.

Του συνεργάτη μας Γιάννη Πετσέλη.

Το facebook είναι αναμφισβήτητα ένας διασκευαστικός τρόπος επικοινωνίας, ενδέχεται όμως να εξελιχθεί σε ιντερνετικο εφιάλτη, αν δεν προσέξετε τους κινδύνους που κρύβει.

Τα κοινωνικά δίκτυα στο ιντερνετ αποτελούν πλέον μια καθημερινή συνήθεια για πολλούς χρήστες.

Είτε πρόκειται για μόδα είτε για αναπόφευκτη κοινωνική εξέλιξη, το γεγονός είναι ένα: ιστοτοποι όπως τα facebook, Myspace, Twitter εξαπλώνονται με ταχύτατους ρυθμούς. Υπάρχουν όμως και κάποιες παγίδες που καλό είναι να αποφευχθούν για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεων.

Τα κοινωνικά δίκτυα, όπως το facebook, δεν έχουν ..........

ιδιαιτέρα μέτρα ασφάλειας. Οποιοσδήποτε το επιθυμεί έχει τη δυνατότητα δημιουργίας προφίλ με το όνομα και τα στοιχεία σας αρκεί να γνωρίζει το e-mail σας. Για αυτό το λόγω, προσέξτε το ιδιωτικό υλικό που χρησιμοποιείτε, καθώς ποτέ δεν ξέρετε σε τι χέρια μπορούν να πέσουν. Έτσι, προτιμότερο είναι να κρατάτε εσείς τέτοια αρχεία.

Όταν ανεβάζετε κάτι στο προφίλ σας, στην ουσία αποποιείστε των πνευματικών σας δικαιωμάτων. Από την ώρα που κάποιος γράψει κάτι, οφείλει να γνωρίζει ότι δίνει αυτόματα την άδεια στους χρήστες του facebook να το χρησιμοποιήσουν όπως θέλουν. Με άλλα λόγια, σκεφτείτε καλά πριν μοιραστείτε με τους διαδικτυακούς σας φίλους το καινούργιο μουσικό σας προτζεκτ, για παράδειγμα. Τέλος, αν ανεβάσετε υλικό προκλητικού περιεχομένου, καλό είναι να γνωρίζετε ότι μπορεί να το χρησιμοποιήσει ο καθένας.
Πριν δώσετε τα πραγματικά σας στοιχεία, κατά την πραγματοποίηση της εγγραφής σας, σκεφτείτε αν θα θέλατε όλοι οι διαδικτυακοί σας φίλοι να γνωρίζουν την διεύθυνση, το τηλέφωνο και το επώνυμο σας. Η «τυφλή» εμπιστοσύνη στην κοινότητα των χρηστών μπορεί να σας φέρει αντιμέτωπο με δύσκολες καταστάσεις.
Μη διαγράφετε τα πρωτότυπα αρχεία των φωτογραφιών που ανεβάζετε στο δίκτυο. Το facebook δεν είναι καλή «αποθήκη» φωτογραφιών καθώς τις παραμορφώνει ανεπανόρθωτα. Έτσι, οι ωραίες πανοραμικές φωτογραφίες των διακοπών σας από τα 14 MP μετατρέπονται σε φτωχές κόπιες των 14 KB.

Προσέξτε τους φίλους που κάνετε add. Είναι κατανοητό να ενθουσιαστείτε στην αρχή που τόσος κόσμος σας θέλει για φίλο, όμως θυμηθείτε ότι όλοι αυτοί θα έχουν πρόσβαση στο προφίλ και τη ζωή σας. Ακόμα και αν θελήσετε να διαγράψετε μερικούς, θα είναι δύσκολο να τους επιλέξετε όταν η λίστα των φίλων σας θα αποτελείται από 500 ονόματα.
Μην κάνετε add για φίλο σας το αφεντικό η τον προϊστάμενο σας, ιδίως αν είστε από εκείνους που ξεχνούν τα άτομα που περιλαμβάνονται στη λίστα φίλων, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα το μετανιώσετε. Φανταστείτε να ξεχαστείτε και να κάνετε post για το πόσο ωραία περάσατε χθες στην εκδρομή, ενώ δεν επήγατε στη δουλειά σας λόγω αδιαθεσίας!

Προσοχή στα spam, κίνδυνος!! Το facebook και τα λοιπά κοινωνικά δίκτυα δεν έχουν έλεγχο για ιούς, ούτε είναι ασφαλή. Έτσι, όταν λαμβάνετε spam μηνύματα, αποφύγετε να μπείτε στα site που παραπέμπουν, εκτός και αν εμπιστεύεστε αυτόν που τα στέλνει. Υπάρχουν όμως αρκετοί κακοπροαίρετοι που στέλνουν ιούς με spam.
Μην ξεχάσετε να τσεκάρετε το κουτάκι με το privacy settings στο προφίλ σας, ειδάλλως, θα έρχονται ενοχλητικά διαφημιστικά, όχι μόνο σε σας, αλλά και σε όλους τους φίλους σας και μάλιστα εξ ονόματος σας.
Αν είστε από εκείνους που αρεσκονται στο να φλερτάρουν μέσω διαδικτύου, προτιμήστε πιο πριβε chat rooms η άλλους ιστοτοπους πιο διακριτικούς, όπως για παράδειγμα το badoo. Επίσης, πολύ σημαντικό είναι να κάνετε log out από το προφίλ σας, ακόμα και αν χρησιμοποιείτε τον προσωπικό σας υπολογιστή.

Προσέξτε τι μοιράζεστε με τους με τους φίλους σας σε ιστοτοπους σαν το face book, γιατί μπορεί να ξεκινήσετε για πλάκα μια συζήτηση, όπως για παράδειγμα «δεν κάνουμε μια τρομοκρατική ομάδα;»και ξαφνικά να χτυπήσει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος την πόρτα σας. Το να γράφεις κάτι στο facebook είναι σαν να το γράφεις έξω από την πόρτα του σπιτιού σου με μεγάλα γράμματα. Να το θυμάστε αυτό!

Μεταβολές στο μηχανογραφικό δελτίο των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων (ομάδα Β΄)

Από το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι το μηχανογραφικό δελτίο των Γενικών Λυκείων και των Επαγγελματικών Λυκείων (ομάδα Β΄) που θα συμπληρώσουν οι υποψήφιοι, περίπου το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου, για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση κατά το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011 έχει ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας www.ypepth.gr.

To μηχανογραφικό δελτίο θα έχει τις ακόλουθες μεταβολές σε σύγκριση με το περυσινό: .......


1. Στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας με έδρα το Αγρίνιο, θα λειτουργήσουν τα παρακάτω τμήματα, τα οποία λειτουργούσαν μέχρι το ακαδημαϊκό έτος 2009-2010 στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων:

α) Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων, στο 4ο και στο 5ο επιστημονικό πεδίο
β) Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων, στο 5ο επιστημονικό πεδίο
γ) Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών, στο 1ο και στο 4ο επιστημονικό πεδίο.
2. Στις στρατιωτικές σχολές του Υπουργείου Εθνικής ΄Αμυνας προστίθενται τα παρακάτω τμήματα:
α) Τμήμα Ελεγκτών Αεράμυνας της Σχολής Ικάρων, το οποίο εντάσσεται στο 2ο και στο 4ο επιστημονικό πεδίο.
β) Σχολή Ιπταμένων Ραδιοναυτίλων, η οποία εντάσσεται στο 2ο και στο 4ο επιστημονικό πεδίο.

3. Κατάτμηση του τμήματος Ιταλικής και Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας Αθήνας:
α) Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, το οποίο παραμένει στο 1ο επιστημονικό πεδίο.
β) Τμήμα Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας, το οποίο παραμένει στο 1ο επιστημονικό πεδίο.

4. Τα παρακάτω τμήματα μετονομάζονται ως ακολούθως:
α) Το Τμήμα Θεωρητικών Σπουδών Τέχνης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, που ανήκει στο 1ο επιστημονικό πεδίο, μετονομάζεται σε Τμήμα Ιστορίας και Θεωρίας της Τέχνης.
β) Το Τμήμα Διδακτικής της Τεχνολογίας και Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιά, που ανήκει στο 2ο και 4ο επιστημονικό πεδίο, μετονομάζεται σε Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων.

5. Από το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011, η ένταξη των παρακάτω τμημάτων σε επιστημονικά πεδία, μεταβάλλεται ως ακολούθως:
α) Το Τμήμα Τεχνολογίας Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης εκτός από το 4ο επιστημονικό πεδίο εντάσσεται και στο 2ο πεδίο
β) Τα παρακάτω Τμήματα ΤΕΙ θα παραμείνουν στο 5ο επιστημονικό πεδίο και επιπλέον θα ενταχθούν και στο 4ο:
• Τμήμα Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και στην Οικονομία του ΤΕΙ Μεσολογγίου
• Τμήμα Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και στην Οικονομία του ΤΕΙ Πάτρας (με έδρα την Αμαλιάδα)
• Τμήμα Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και στην Οικονομία του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων (με έδρα τη Λευκάδα)
• Τμήμα Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και στην Οικονομία του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας (με έδρα τα Γρεβενά)
6. Από το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012, η ένταξη των παρακάτω τμημάτων σε επιστημονικά πεδία, μεταβάλλεται ως ακολούθως:

α) Το Τμήμα Μηχανικών Επιστήμης Υλικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων θα διαγραφεί από το 2ο επιστημονικό πεδίο και θα παραμείνει μόνο στο 4ο πεδίο.
β) Τα παρακάτω Τμήματα ΤΕΙ θα παραμείνουν στο 2ο επιστημονικό πεδίο, θα διαγραφούν από το 4ο και θα ενταχθούν και στο 3ο πεδίο:
• Τμήμα Ζωικής Παραγωγής του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας (με έδρα τη Φλώρινα)
• Τμήμα Ζωικής Παραγωγής του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης
• Τμήμα Ζωικής Παραγωγής του ΤΕΙ Λάρισας
• Τμήμα Ζωικής Παραγωγής του ΤΕΙ Ηπείρου (με έδρα την Άρτα)

Ερώτηση βόμβα για Cosmote και Γερμανό στην Βουλή!

Νέα δεδομένα στη δικαστική έρευνα για την υπόθεση της εξαγοράς της Γερμανός από την Cosmote δημιουργεί ερώτηση-βόμβα προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Οικονομικών, που κατατέθηκε χθες στη Βουλή από δέκα βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.

Λίγο πριν παραδοθεί από τους πραγματογνώμονες στον αρμόδιο ..........

ανακριτή το κρίσιμο πόρισμα, το οποίο σε μεγάλο βαθμό θα επηρεάσει τις τελικές αποφάσεις για παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων στο εδώλιο, οι δέκα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (Θανάσης Οικονόμου, Γιάννης Δριβελέγκας, Νίκος Τσώνης, Πάρης Κουκουλόπουλος, Μιχάλης Τιμοσίδης, Τάκης Δημητρόπουλος, Βασίλης Κεγκέρογλου, Άγγελος Τόλκας, Ηλίας Θεοδωρίδης, Βασίλης Γιουματζίδης) εκφράζουν, όπως χαρακτηριστικά τονίζεται στην ερώτηση «σοβαρές αμφιβολίες για την αξιοπιστία της διενεργούμενης πραγματογνωμοσύνης, για τον προσδιορισμό της εύλογης αξίας της εταιρείας Γερμανός, κατά το χρόνο εξαγοράς της από την Cosmote».

Στην ερώτησή τους, οι βουλευτές αναφέρουν τα εξής:

Σειρά δημοσιευμάτων στον Τύπο από το καλοκαίρι του προηγούμενου έτους δημιουργούν σοβαρές αμφιβολίες για την αξιοπιστία της διενεργούμενης από ορκωτούς ελεγκτές πραγματογνωμοσύνης, για τον προσδιορισμό της εύλογης αξίας της εταιρείας Γερμανός κατά το χρόνο της σκανδαλώδους εξαγοράς της από την Cosmote.

Η διενέργεια της πραγματογνωμοσύνης ανατέθηκε αρχικά στις 30 Ιουνίου από τον αρμόδιο ανακριτή και το πόρισμά της θα έχει καθοριστική σημασία στην τελική απόφαση που θα εκδοθεί από το δικαστικό συμβούλιο, το οποίο θα κληθεί να κρίνει αν οι κατηγορούμενοι για πέντε κακουργήματα θα παραπεμφθούν στο ακροατήριο, ή θα τεθεί η σχετική δικογραφία στο αρχείο.

Τονίζεται, ότι η υπόθεση εξαγοράς της Γερμανός αποτελεί μία από τις σοβαρότερες υποθέσεις σκανδάλων, για τις οποίες το ΠΑΣΟΚ έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη, ενώ έχει ήδη ζητηθεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος η σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής.

Οι πληροφορίες σχετικά με την πραγματογνωμοσύνη που έχουν δει ως τώρα το φως της δημοσιότητας γεννούν σοβαρά ερωτήματα για το κύρος της πραγματογνωμοσύνης, καθώς:

- Η διενέργεια της πραγματογνωμοσύνης ανατέθηκε αρχικά το περασμένο καλοκαίρι σε δύο μεγάλους οίκους ελεγκτών. Τελικά, όμως, και οι δύο οίκοι αρνήθηκαν την ανάθεση. Για τον ένα εκ των δύο οίκων τέθηκε ζήτημα ασυμβίβαστου, καθώς αποκαλύφθηκε από τον Τύπο, ότι κατά το παρελθόν είχε λάβει επί σειρά ετών αμοιβές από την Γερμανός για τον έλεγχο των ισολογισμών της.

- Μεταγενέστερα δημοσιεύματα αποκάλυψαν ότι όλοι οι μεγάλοι οίκοι ορκωτών ελεγκτών της χώρας, οι οποίοι κλήθηκαν από τον ανακριτή να διενεργήσουν την πραγματογνωμοσύνη επίσης αρνήθηκαν την εντολή. Πρόσφατα αποκαλύφθηκε, ότι την πραγματογνωμοσύνη θα διενεργήσουν δύο από τις μικρότερες εταιρείες ορκωτών ελεγκτών της ελληνικής αγοράς.

- Επιπλέον, σε δημοσιεύματα αναφέρθηκε ότι ο ένας εκ των δύο ελεγκτών που ορκίσθηκαν ενώπιον του ανακριτή είχε κατά το παρελθόν εργασθεί σε εταιρεία (BKR Πρότυπος Ελεγκτική) που από το 1994 είχε ελέγξει, λαμβάνοντας αμοιβές, ισολογισμούς της Γερμανός. Για τον ίδιο ελεγκτή αναφέρθηκε επίσης, ότι έχουν κινηθεί εναντίον του πειθαρχικές διαδικασίες στο αρμόδιο συμβούλιο. Μέχρι τώρα, πάντως, οι δύο ελεγκτικές εταιρείες που ανέλαβαν την πραγματογνωμοσύνη συνεχίζουν το έργο τους και έχουν λάβει προθεσμία από τον ανακριτή για την παράδοση του πορίσματός τους εντός του Μαρτίου.

Επιπλέον, όμως, αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει, ότι ο ένας εκ των δύο ελεγκτών που έχουν αναλάβει την κρίσιμη πραγματογνωμοσύνη υπήρξε στενός συνεργάτης και συνεταίρος κατά το παρελθόν στην εταιρεία BKR Πρότυπος Ελεγκτική του κ. Παναγιώτη Δαμηλάκου, πρώην προέδρου της ΟΚΕ Οικονομολόγων της Νέας Δημοκρατίας.

Υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Δαμηλάκος ήταν ορκωτός ελεγκτής της Γραμμής Α.Ε. για τις χρήσεις 1985, 1986 και 1987, δηλαδή, ένα από τα κεντρικά πρόσωπα στην υπόθεση Κοσκωτά. Στη χρήση του 1987, ενώ είχε προσυπογράψει τα βιβλία της Γραμμής που εμφάνιζαν κέρδη ύψους 62 εκατομμυρίων δραχμών, έλεγχος του Σώματος Ορκωτών Λογιστών που πραγματοποιήθηκε μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου, αποκάλυψε ζημίες άνω των 500 εκατομμυρίων δραχμών. Για την υπόθεση αυτή είχε παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη, αλλά αθωώθηκε. Ωστόσο, του είχε επιβληθεί αργία τεσσάρων μηνών από το Εποπτικό Συμβούλιο του Σώματος Ορκωτών Λογιστών.

Κατά τη διάρκεια της διερεύνησης του σκανδάλου Κοσκωτά, ο κ. Δαμηλάκος είχε καταθέσει στην σχετική Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής και είχε παραδεχθεί ότι πριν από το ξέσπασμα του σκανδάλου είχε παρέμβει στην τότε ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας για την απόσυρση ερώτησης βουλευτή του κόμματος που αφορούσε στον Κοσκωτά!

Ενόψει των παραπάνω και επειδή αποτελεί ύψιστο καθήκον της Ελληνικής Δικαιοσύνης να ολοκληρώσει χωρίς την παραμικρή αμφισβήτηση το έργο της, στη διερεύνηση μιας από τις σοβαρότερες σκανδαλώδεις υποθέσεις της πολιτικής ζωής των τελευταίων ετών,

Ερωτάσθε:

1. Είναι αληθές, ότι όλοι οι μεγάλοι οίκοι ορκωτών ελεγκτών της ελληνικής αγοράς αρνήθηκαν να αναλάβουν τη διενέργεια της πραγματογνωμοσύνης;

2. Είναι αληθές, ότι ένας από τους οίκους στους οποίους αρχικά ανατέθηκε η πραγματογνωμοσύνη τελικά επέστρεψε την εντολή επειδή είχε λάβει κατά το παρελθόν αμοιβές από την εταιρεία Γερμανός;

3. Είναι αληθές, ότι ανατέθηκε η πραγματογνωμοσύνη σε ελεγκτή, για τον οποίο έχει ζητηθεί κατά το παρελθόν ο πειθαρχικός του έλεγχος από το αρμόδιο συμβούλιο, που εποπτεύεται από τον Υπουργό Οικονομικών;

4. Είναι αληθές, ότι ο ίδιος ελεγκτής έχει ασκήσει κατά το παρελθόν το λειτούργημά του σε οίκο (BKR Πρότυπος Ελεγκτική) που είχε ελέγξει, λαμβάνοντας αμοιβές, ισολογισμούς της Γερμανός; Πώς είναι δυνατόν να έχουν παραιτηθεί από την πραγματογνωμοσύνη άλλοι ορκωτοί που έλαβαν αμοιβές στο παρελθόν από την Γερμανός, αλλά ο συγκεκριμένος ορκωτός να συνεχίζει κανονικά το έργο του, παραβλέποντας το προφανές ασυμβίβαστο;

5. Είναι αληθές, ότι ο ίδιος ελεγκτής υπήρξε συνεργάτης και συνεταίρος του Π. Δαμηλάκου;

6. Θεωρείτε ότι η επιλογή του συγκεκριμένου ορκωτού ελεγκτή ως πραγματογνώμονα διασφαλίζει επαρκώς το αδιάβλητο της πραγματογνωμοσύνης;

Πηγή sofokleous10

Eurovision 2010: Τα υποψήφια τραγούδια.

Ακούστε από το Φιλιατρά news τα υποψήφια τραγούδια για τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2010 στο Oslo της Σουηδίας.

ο Ελληνικός τελικός για την ανάδειξη του τραγουδιού που θα μας εκπροσωπήσει στο Oslo θα γίνει στις 12 Μαρτίου.

Ακούστε παρακάτω τα υποψήφια τραγούδια...

Χρήστος Χατζηνάσιος-Illusion"
Sunny Μπαλτζή & Second Skin-Game of life"

Μάνος Πυροβολάκης-Κιβωτός του ΝώεΓιώργος Αλκαίος & Friends-OPA


Γιώργος Καραδήμος-ΠολεμάωΜέλισσες-Κινέζος


Emigre-Touch me deep inside

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 4ης Μαρτίου 2010

ele4.jpg (756 KB) 8arr04.jpg (232 KB) foni4.jpg (254 KB)Βιβάλντι

Βενετσιάνος συνθέτης και βιολονίστας, από τους στυλοβάτες της Δυτικής Μουσικής. Το μεγάλο του ενδιαφέρον για τη μουσική επισκίασε την άλλη του ιδιότητα, αυτή του ιερωμένου, για την οποία ο ίδιος δεν έδειξε ιδιαίτερο ζήλο να τιμήσει.

Ο Αντόνιο Λούτσιο Βιβάλντι γεννήθηκε στη Βενετία στις 4 Μαρτίου 1678. Βαφτίστηκε την ίδια ημέρα με προτροπή της μαμής του, η οποία φοβήθηκε ότι θα πεθάνει, λόγω των προβλημάτων υγείας που παρουσίασε. Αργότερα διαγνώσθηκε ότι έπασχε από άσθμα, αρρώστια που θα τον ταλαιπωρούσε σε ολόκληρη τη ζωή του.

Την τέχνη του βιολιού τη διδάχθηκε από τον πατέρα του Τζιοβάνι ..........

Μπατίστα Βιβάλντι, επαγγελματία κουρέα, αλλά και αξιόλογο βιολιστή, μουσικό της Ορχήστρας του Αγίου Μάρκου. Ο πατέρας του ήταν και έντονα θρησκευόμενος άνθρωπος και προετοίμαζε τον νεαρό γιο του για εκκλησιαστική σταδιοδρομία.

Το 1703 ο Αντόνιο χειροτονήθηκε ιερέας και σύντομα απέκτησε το προσωνύμιο «Ο κόκκινος παπάς», εξαιτίας των ξανθών μαλλιών του. Τον ίδιο χρόνο διορίστηκε καθηγητής βιολιού και αρχιμουσικός στο ορφανοτροφείο θηλέων «Οσπεντάλε ντι Πιετά» της Βενετίας. Δεν πέρασε πολύς καιρός και βρήκε την ευκαιρία να απαλλαγεί από τα θρησκευτικά του καθήκοντα, χωρίς να αποσχηματισθεί. Έτσι, αφιερώθηκε αποκλειστικά στη μουσική.

Άρχισε να συνθέτει πυρετωδώς και να γίνεται γνωστός έξω από τα στενά όρια της Βενετίας. Από το 1718 ταξίδευε διαρκώς για να παρουσιάζει τα έργα του, έχοντας ως βάση του τη Μάντοβα. Λέγεται, μάλιστα, ότι σε κάποια περιοδεία του έπαιξε και ενώπιον του Πάπα. Την εποχή εκείνη γνώρισε δύο ετεροθαλείς αδελφές, την Παολίνα Τρεβιζάνα, η οποία έγινε γραμματέας του και την κοντράλτο Άννα Τζίρο ή Ζιρό, η οποία τραγούδησε τους πρωταγωνιστικούς ρόλους σε πολλές όπερές του. Ο Αντόνιο φιλοξενούσε τις κοπέλες στο σπίτι του και οι ψίθυροι έδιναν κι έπαιρναν ότι διατηρούσε ερωτικές σχέσεις και με τις δύο. Ο Βιβάλντι διασκέδαζε με τη φημολογία και απαντούσε ότι η σχέση μαζί τους ήταν αυστηρά φιλική και επαγγελματική.

Το 1725 παρουσίασε μια σειρά κοντσέρτων για έγχορδα και μπάσο κοντίνουο, με τον τίτλο «Il cimento dell' armonia e dell' inventione» («Η δοκιμή της αρμονίας με τη νεωτερική σύνθεση»). Τα τέσσερα πρώτα από αυτά αποτελούν τις «Τέσσερις Εποχές», το πιο γνωστό έργο του και ένα από τα δημοφιλέστερα έργα της μουσικής. Ο συνθέτης αποδίδει με νότες τις τέσσερις εποχές του χρόνου και θεωρείται ως πρώιμο δείγμα προγραμματικής μουσικής.

Το 1737 ο καρδινάλιος της Φεράρας ακυρώνει μια παράστασή του, επειδή αρνήθηκε να ιερουργήσει και εξαιτίας της συμβίωσή του με τις δύο αδελφές, που σκανδάλιζε τους πιστούς. Με την πάροδο του χρόνου, η δημοτικότητά του στη Βενετία άρχισε να υποχωρεί και ο Βιβάλντι, απογοητευμένος από τους συμπατριώτες του, ξενιτεύτηκε στη Βιέννη (28 Ιουνίου 1741). Ένα μήνα αργότερα, στις 28 Ιουλίου 1841, έφυγε από τη ζωή πάμπτωχος, έχοντας σπαταλήσει όλη του την περιουσία.

Ο Βιβάλντι με το προσωπικό ύφος γραφής έθεσε τα θεμέλια του ώριμου κοντσέρτου μπαρόκ και επηρέασε συνθέτες, όπως ο Μπαχ και ο Τέλεμαν. Πολυγραφότατος, συνέθεσε περί τα 850 έργα, αλλά λίγο μετά τον θάνατό του ξεχάστηκε. Από την αφάνεια τον ανέσυρε πολύ αργότερα ο Μέντελσον, όταν ερευνούσε το έργο του Μπαχ, ο οποίος θαύμαζε απεριόριστα τον Βιβάλντι. Ουσιαστικά, όμως, ο Βιβάλντι ανακαλύφθηκε τις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα και σήμερα θεωρείται ως ένας από τους δημοφιλέστερους συνθέτες της μουσικής μπαρόκ.

Βιβάλντι

Στον Μεγάλο Βενετσιάνο συνθέτη και βιολονίστα Αντόνιο Βιβάλντι, που γεννήθηκε στις 4 Μαρτίου 1678 διάλεξε να αφιερώσει σήμερα το λογότυπο της η Google.

Οι «Τέσσερις Εποχές», είναι το πιο γνωστό έργο του και .....

ένα από τα δημοφιλέστερα έργα της μουσικής.

Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2010

Ανακοίνωση της Τοπικής Οργάνωσης ΠΑ.ΣΟ.Κ. Φιλιατρών

Τα μέλη του κόμματος καλεί στα γραφεία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ο γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης του κινήματος Κος Θανάσης Γαλανόπουλος για ανανέωση της κάρτας μέλους του κινήματος.
Η ανακοίνωση που εξεδόθη από τον Τ.Ο. Φιλιατρών αναφέρει: ......


Η τοπική οργάνωση ΠΑ.ΣΟ.Κ. Φιλιατρών καλεί τα μέλη της τοπικής οργάνωσης από 8 - 12 Μαρτίου και από ώρα 19:00 έως 21:00 να προσέλθουν στα γραφεία της Τοπικής οργάνωσης για ανανέωση της κάρτας μέλους.

Ο Γραμματέας της Τ.Ο.
Γαλανόπουλος Αθανάσιος

Επιδότηση 8 - 12 Μαρτίου οι πληρωμές

Από τις 8 έως τις 12 Μαρτίου θα πληρωθούν οι παραγωγοί το υπόλοιπο των επιδοτήσεων για το 2009, ενώ όσοι δεν έχουν μεταβολές, μπορούν από προχθές να καταθέτουν αιτήσεις για την ενιαία ενίσχυση του 2010 στον ΟΠΕΚΕΠΕ, που ανέλαβε το συγκεκριμένο κομμάτι των ενεργοποιήσεων, μετά την άρνηση της ΠΑΣΕΓΕΣ.

«Όποιος δεν έχει μεταβολές, πηγαίνει από χθες στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ και κάνει ενεργοποιήσεις» σημείωσε στο «Θ» ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Κανελλόπουλος.

Ενώ σχετικά με την ανάθεση του έργου των ενεργοποιήσεων .......

για το 2010 στον ΟΠΕΚΕΠΕ, παρατήρησε: «Το κράτος πρέπει να παρέχει στους πολίτες τις υπηρεσίες του. Τόσα χρόνια δεν τις παρείχε, τώρα τις παρέχει. Η βούληση άλλαξε. Δε θα υπάρξει κανένα πρόβλημα, γιατί όλα είναι σε ηλεκτρονικές πλατφόρμες, υπάρχει η τεχνογνωσία, ο ΟΠΕΚΕΠΕ έχει όλα τα αρχεία, με την ψηφιοποίηση».
Όσον αφορά σε εκείνους που έχουν μεταβολές: «Πιθανότατα και αύριο να έχουμε τις διαδικασίες για το πώς θα πιστοποιηθούν οι φορείς που θα κάνουν την ενεργοποίηση του 2010, είτε πρόκειται για Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών, είτε για το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο, είτε για οποιονδήποτε άλλο φορέα πληροί τα κριτήρια της πιστοποίησης.
Για το 2010 ακολουθείται αυτή η διαδικασία, πιστοποίησης ενδιαφερομένων ανά περιοχή, γιατί δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια ώστε να γίνει διαγωνισμός. Για το 2011 θα γίνει διαγωνισμός για όλη την Ελλάδα, βγαίνει στον αέρα την Παρασκευή στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, αφού πριν δημοσιευθεί σε αυτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

ΕΑΣ Μεσσηνίας

Από την πλευρά της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας, ο γενικός διευθυντής της Δημήτρης Ραπτέας σχολίασε πάνω στα νέα δεδομένα: «Αιφνιδιάστηκα από την είδηση. Θεωρώ ότι δε θα ήταν άσχημο να αναλάβει το έργο ο ΟΠΕΚΕΠΕ, ώστε να αλαφρώσει και το βάρος από τις Ενώσεις, όμως πιστεύω ότι είναι δύσκολο να αντικατασταθεί ο ρόλος των Ενώσεων. Για παράδειγμα, η δική μας έχει πολύ καλά δίκτυα σε όλο το πλάτος του νομού, με 7 υποκαταστήματα. Ο ΟΠΕΚΕΠΕ δε διαθέτει αυτού του είδους την υποδομή και οργάνωση. Μακάρι να ανταπεξέλθει, έστω και για τις δηλώσεις που δεν έχουν μεταβολές. Μήπως, όμως, αυτό οδηγήσει σε ταλαιπωρία των παραγωγών; Δεν ξέρω. Θα φανεί στην πορεία. Εύχομαι να μην ταλαιπωρηθούν οι παραγωγοί».

Πηγή: Θάρρος

Γαργαλιάνοι Αισιοδοξία για τις τιμές του λαδιού

Την αισιοδοξία του ότι θα υπάρξει ανάκαμψη των τιμών του λαδιού εκφράζει ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γαργαλιάνων Ηλίας Βαρούτσος, όπως σημειώνεται στην ιστοσελίδα της ΠΑΣΕΓΕΣ. Παράλληλα, τονίζει ότι παρατηρείται ανοδική διάθεση στις διαπραγματεύσεις που γίνονται αυτές τις μέρες, σε σχέση με τις τελευταίες τιμές που είχε πουληθεί λάδι.

«Είμαστε στο τελείωμα της συγκομιδής, μπορώ να πω στο 98% ...........

της παραγωγής. Φέτος ήταν μια χρονιά που είχαμε καρπό, αλλά δεν είχαμε τόσο καλές αποδόσεις σε όλη τη διάρκεια, πέρα από τώρα στο τέλος, ενώ οι τιμές ήταν χειρότερες από πέρυσι, αν τις συγκρίνουμε στις αντίστοιχες ημερομηνίες. Τώρα φαίνεται να υπάρχει μια τάση για ανάκαμψη. Η τελευταία τιμή ήταν στο 2,10. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε βγάλει καινούργια καθώς είμαστε σε διαπραγματεύσεις, πιστεύω όμως ότι θα είναι καλύτερες. Το πόσο θα κρατήσουν και πού θα διαμορφωθούν ακόμη δεν το ξέρουμε, θα φανεί στην πορεία. Βλέπουμε μια τάση για άνοδο, 10 - 15 λεπτά, γιατί υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον στη ζήτηση σε σχέση με ό,τι είχαμε μέχρι τώρα. Το άλλο σημαντικό στοιχείο είναι ότι άλλες ελαιοπαραγωγικές περιοχές δεν έχουν τόσο καλά λάδια φέτος και εκεί ποντάρουμε, ότι θα έχουμε κάποιες καλές εξελίξεις, γιατί έχουμε πολύ καλά λάδια».

Πηγή: Θάρρος

Εράνη: Με μισή ομάδα κόντρα στον Πανηλειακό.

Με αρκετά αγωνιστικά προβλήματα συνεχίζεται η προετοιμασία της Εράνης για τον πιο δύσκολο αγώνα της σεζόν, με τον πρωτοπόρο Πανηλειακό στον Πύργο.
Ο προπονητής της ομάδας Πατρίκ Ενγκεμά δεν θα έχει στην διάθεσή του τους Τσιριγώτη (αποβλήθηκε με κόκκινη στο μάτς με το Λάππα), Κόλλια (έχει συμπληρώσει 4 κίτρινες κάρτες) και Ψάρρη (με την δεύτερη αγωνιστική ποινής του).

Νοκ άουτ είναι έχει τεθεί και ο Θανάσης Γκίνο ο οποίος έχει πρόβλημα ........

με τον καρπό του χεριού του και κατά πάσα πιθανότητα να χρειαστεί χειρουργείο.

Κόβονται αγροτικές επιδοτήσεις

Κόβονται από φέτος οι επιδοτήσεις σε αγρότες που εισπράττουν ως 200 ευρώ το χρόνο. Η σχετική απόφαση ελήφθη από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με βάση κοινοτικό κανονισμό.

Στη ρύθμιση αυτή εμπίπτουν περίπου 170.000 αγρότες οι οποίοι έχουν την επιλογή είτε να πουλήσουν τα δικαιώματα τους, είτε ν' αγοράσουν δικαιώματα ώστε να ξεπεράσουν το όριο των 200 ευρώ.

Σε περίπτωση που δεν αντιμετωπιστεί το ........

θέμα, τα δικαιώματα αυτά θα περιέλθουν στο εθνικό απόθεμα. Πράξεις αγοραπωλησίας δικαιωμάτων μπορούν να γίνουν μέχρι τις 15 Μαΐου 2010.

Παράλληλα, ελήφθησαν αποφάσεις, με τις οποίες:

- Καταργούνται οι ενισχύσεις του ποιοτικού παρακρατήματος στο σκληρό σιτάρι, το λάδι, τις ελιές, το βόειο και αιγοπρόβειο κρέας. Θα μετατραπούν σε ειδικές ενισχύσεις και θα δοθούν στους αγρότες (συνολικά 78 εκατ. ευρώ).

- Αποσυνδέονται οι επιδοτήσεις στο σκληρόσιτάρι, το ρύζι τους καρπούς με κέλυφος, τις πρωτεϊνούχες καλλιέργειες, τους σπόρους σποράς και τα μεταποιημένα εσπεριδοειδή. Συνδεδημένη ενίσχυση διατηρούνται μόνον στο βαμβάκι.

Θα δημοσιοποιούνται όλες οι επιδοτήσεις και οι δικαιούχοι αγρότες.

Πηγή: Ναυτεμπορική