ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟΨΕ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣKΕΥΗΣ, Λόγω έκτακτης βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης.

Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2010

Ολυμπιακός vs Παναθηναϊκός στον τελικό Κυπέλλου...

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός διεκδικούν το Σάββατο (18:30, ΝΕΤ) στο κλειστό του Ελληνικού τον πρώτο τίτλο της χρονιάς, το Κύπελλο Ελλάδας.

Ο -κάτοχος του τίτλου και πολυνίκης του θεσμού με 12 τρόπαια- Παναθηναϊκός θα επιδιώξει να στεφθεί κυπελλούχος για 6η διαδοχική φορά, ενώ ο Ολυμπιακός, που μετρά 7 τίτλους Κυπέλλου, είναι διψασμένος για τον πρώτο τίτλο του από το 2002, όταν πριν από 8 χρόνια είχε κατακτήσει πάλι το Κύπελλο με προπονητή τον Σλόμπονταν Σούμποτιτς.

Για 3η διαδοχική χρονιά, προκύπτει η «μητέρα των μαχών» στον τελικό του Κυπέλλου, με τον ........

Παναθηναϊκό να έχει αναδειχτεί νικητής και τις δύο προηγούμενες απέναντι στον Ολυμπιακό, στο κλειστό του Ελληνικού, το 2008 και το 2009. Αυτή θα είναι και η τρίτη διαδοχική φορά, που το κλειστό του Ελληνικού επιλέγεται ως έδρα διεξαγωγής της καταληκτικής αναμέτρησης στον θεσμό του Κυπέλλου.

Ομπράντοβιτς και Γιαννάκης διασταυρώνουν τα ξίφη τους σε προπονητικό επίπεδο για 33η φορά στην καριέρα τους σε επίσημο παιχνίδι, με τον Σέρβο τεχνικό του Παναθηναϊκού να μετρά 24 νίκες.

Σε τελικό Κυπέλλου, ο Ομπράντοβιτς έχει χαμογελάσει τελευταίος και τις τρεις φορές που βρήκε όρθιο στον διπλανό πάγκο τον Γιαννάκη, δηλαδή το 2006 (Μαρούσι) και τις δύο προηγούμενες χρονιές, 2008 και 2009 (Ολυμπιακός).

Αν ο Παναθηναϊκός καταφέρει το Σάββατο να στεφθεί Κυπελλούχος, τότε ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς θα περάσει μόνος πρώτος στη λίστα των προπονητών με τα περισσότερα τρόπαια στον θεσμό, αφού «συγκατοικεί» με τον Γιάννη Ιωαννίδη στην πρώτη θέση με 6 νίκες σε 8 συμμετοχές στον τελικό.

Ήδη, πάντως, είναι πρώτος όσον αφορά στον αριθμό των τίτλων Κυπέλλου με την ίδια ομάδα, καθώς και τις 6 φορές βρισκόταν στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού, ενώ ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού μετρά πέντε «κούπες» με τον Άρη και μία με τον Ολυμπιακό.

Από το 1976 μέχρι και το 1994, ο Κυπελλούχος Ελλάδας κρινόταν μέσα από τελικό. Από το 1995 έως το 2004, οι Κυπελλούχοι διεκδικούσαν το τρόπαιο σε φάιναλ φορ (10), ενώ από το 2005 η διοργανώτρια αρχή, δηλαδή η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ), επανέφερε τον τελικό (άνευ φάιναλ φορ).

Παράνομη κρίθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο η απεργία των τελωνειακών

Παράνομη κρίθηκε, το Σάββατο, από το Μονομελές Πρωτοδικείο η απεργία των τελωνειακών, η οποία έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα και έχει «στεγνώσει» την αγορά από καύσιμα.

Μαραθώνια ήταν η διαδικασία εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων, στην οποία το υπουργείο Οικονομικών ζητούσε να κηρυχθεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική.

Τελικά, το Μονομελές Πρωτοδικείο την έκρινε παράνομη.

Στο Λεκανοπέδιο τα πρατήρια καυσίμων έχουν .......

«στεγνώσει», αντίθετα στη βόρεια Ελλάδα οι τελωνειακοί «έσπασαν» την απεργία και ο εφοδιασμός γίνεται κανονικά.

Από το πρωί του Σαββάτου, εκατοντάδες βυτιοφόρα έχουν συγκεντρωθεί στο χώρο των διυλιστηρίων των ΕΛΠΕ στην περιοχή της Νέας Ιωνίας στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να εφοδιαστούν με καύσιμα και να τροφοδοτήσουν την αγορά.

Στη Θεσσαλονίκη δεν παρατηρούνται προβλήματα στα πρατήρια υγρών καυσίμων.

Βυτιοφορείς από την Αττική, την Πελοπόννησο και νησιωτική Ελλάδα ταξίδεψαν έως τη Θεσσαλονίκη προκειμένου να εφοδιαστούν με καύσιμα.

Η ουρά που σχηματίζουν τα βυτιοφόρα έξω από τα ΕΛΠΕ είναι μεγάλη και η διαδικασία κρατάει αρκετές ώρες.

Η απεργία των τελωνειακών «έσπασε» την Παρασκευή, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν οι εκτελωνισμοί καυσίμων στη Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές της Β.Ελλάδας, καθώς και στην Κρήτη.

Φωτιά στην ακρίβεια βάζει ο ΦΠΑ. Που και πόσο θα αυξηθούν οι τιμές.

Φωτιά στις τιμές προϊόντων και υπηρεσιών θα βάλει η αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ που σχεδιάζει η κυβέρνηση μετά την απαίτηση των Βρυξελλών για λήψη πρόσθετων μέτρων ύψους 2,5-3 δισ. ευρώ το αργότερο έως τις 15 Μαρτίου. Η κυβέρνηση, η οποία γράφει και σβήνει σενάρια αύξησης φόρων προτού «κλειδώσει» τις τελικές αποφάσεις της, προσανατολίζεται σε αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες έναντι των σημερινών συντελεστών 9% και 19%.

Σε αυτήν την περίπτωση οι αυξήσεις των τιμών θα είναι σαρωτικές, επηρεάζοντας πολλαπλάσια τα αγαθά μεγάλης αξίας.
Έτσι, ένα καινούργιο ακίνητο που σήμερα με ........

ΦΠΑ 19% πωλείται έναντι 300.000 ευρώ θα επιβαρυνθεί μόνο από την αύξηση του φόρου κατά 2 μονάδες με περισσότερα από 5.000 ευρώ και ένα αυτοκίνητο 1.400 κυβικών εκατοστών αξίας 17.000 ευρώ με την αύξηση του ΦΠΑ θα κοστίζει 285 ευρώ περισσότερα. Για τα αυτοκίνητα ενδεχομένως οι επιβαρύνσεις να είναι ακόμα μεγαλύτερες καθώς η Κομισιόν έχει υποδείξει και αυξήσεις φόρων στα είδη πολυτελείας, με τον πρόεδρο του Εurogroup Ζ. Κ. Γιούνκερ να κάνει ειδική μνεία στη φορολόγηση των αυτοκινήτων.

Το καλάθι της νοικοκυράς

Σημαντικές επιβαρύνσεις έρχονται και για το καλάθι της νοικοκυράς, αφού τρόφιμα, απορρυπαντικά, χαρτικά και γενικότερα όλα τα είδη καθημερινής ανάγκης θα υποστούν μικρές μεμονωμένα αλλά ουσιαστικές αθροιστικά αυξήσεις τιμών. Για παράδειγμα οι αυξήσεις υπολογίζονται σε περίπου 16 λεπτά για ένα κιλό μοσχάρι, 14 λεπτά για ένα κιλό τυρί ρεγκάτο, 11 λεπτά για ένα λίτρο ελαιόλαδο, 5 λεπτά για ένα κουτάκι στιγμιαίο καφέ κ.λπ. Το άθροισμα όλων αυτών των ανατιμήσεων θα φέρει σημαντικές επιβαρύνσεις στον οικογενειακό προϋπολογισμό που «λαβώνεται» είτε από πάγωμα μισθών είτε από περικοπές επιδομάτων είτε από τις αυξήσεις των φόρων που προηγήθηκαν (τέλη κυκλοφορίας, καύσιμα, ποτά, τσιγάρα, έκτακτες εισφορές).

Το εναλλακτικό σενάριο

Στο τραπέζι έχει τεθεί και εναλλακτική πρόταση δημιουργίας ενός ενδιάμεσου συντελεστή 15% στον οποίο θα μεταφερθούν σχεδόν το σύνολο των προϊόντων και υπηρεσιών παράλληλα με τη δημιουργία ενός υπερυψηλού συντελεστή πάνω από 20% για τα είδη πολυτελείας. Σε αυτόν τον συντελεστή θα μπορούσαν για παράδειγμα να ενταχθούν αυτοκίνητα, κοσμήματα, σκάφη αναψυχής κ.λπ. Σήμερα στην Ελλάδα ισχύουν τρεις βασικοί συντελεστές: Ο κανονικός 19% που επιβάλλεται σε καινούργια ακίνητα, αυτοκίνητα, είδη ένδυσης- υπόδησης, έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές κ.λπ. Ο μειωμένος 9% που αφορά σε τρόφιμα, ξενοδοχεία, εστιατόρια, επισκευές και παροχή υπηρεσιών από υδραυλικούς ηλεκτρολόγους κ.λπ., φάρμακα και μη αλκοολούχα ποτά. Και ο χαμηλός 4,5% που αφορά εφημερίδες, περιοδικά, βιβλία και θέατρα. Παράλληλα για τα νησιά, εκτός της Κρήτης, οι συντελεστές ΦΠΑ ισχύουν μειωμένοι κατά 30% σε κάθε κατηγορία.

«Καίνε» τα καύσιμα

Διπλό χτύπημα έρχεται για τους οδηγούς, καθώς πέραν της αύξησης του ΦΠΑ η κυβέρνηση προσανατολίζεται και σε νέα αύξηση των ειδικών φόρων στα καύσιμα, τη δεύτερη μέσα σε έναν μήνα. Στις 12 Φεβρουαρίου, το υπ. Οικονομικών ανακοίνωσε αύξηση 14 λεπτά το λίτρο στην τιμή της βενζίνης και 6 λεπτά το λίτρο στο πετρέλαιο κίνησης. Από αυτές τις αυξήσεις, τα πρόσθετα ετήσια έσοδα υπολογίζονται από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους σε 1 δισ. ευρώ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι και πάλι οι φόροι στα καύσιμα βρίσκονται στο τραπέζι των αυξήσεων. Στον βαθμό που η κυβέρνηση καταλήξει σε νέα ισόποση με την τελευταία αύξηση των φόρων, τότε η μέση τιμή της βενζίνης θα αυξηθεί στα 1,423 ευρώ (μαζί με την αύξηση του ΦΠΑ). Κάτι τέτοιο σημαίνει πως ένα αυτοκίνητο με ρεζερβουάρ 45 λίτρων που γέμιζε με 49,95 ευρώ στις 11 Φεβρουαρίου, θα χρειάζεται πλέον για να γεμίσει 64,03 ευρώ ή 14,085 ευρώ περισσότερα σε κάθε γέμισμα.

Πάνω τα έσοδα, κάτω η ανάπτυξη

Τα φοροσχέδια της κυβέρνησης έρχονται σε μια κρίσιμη συγκυρία, καθώς η Κομισιόν απειλεί να επιβάλει η ίδια μέτρα που θα διασφαλίζουν τη μείωση των ελλειμμάτων- ως αντάλλαγμα οικονομικής στήριξης της χώρας- στον βαθμό που δεν λάβει η ελληνική κυβέρνηση τα πρόσθετα μέτρα που της υποδεικνύονται.

Έτσι, υπό τη δαμόκλειο σπάθη των Βρυξελλών, η κυβέρνηση αναζητά πρόσθετα έσοδα 2,5 δισ. ευρώ και γνωρίζει ότι θα πρέπει να στραφεί κυρίως στην κατεύθυνση των έμμεσων φόρων για να έχει άμεσα αποτελέσματα. Η επιλογή της αύξησης του ΦΠΑ δεν είναι καθόλου τυχαία, αφού αύξηση των συντελεστών κατά 2 μονάδες οδηγεί σε πρόσθετα έσοδα 2 δισ. ευρώ. Από την άλλη πλευρά, η αύξηση των φόρων στα καύσιμα φέρνει ήδη περίπου 1 δισ. ευρώ και αν επαναληφθεί θα φέρει θεωρητικά άλλο 1 δισ. ευρώ.

Το πρόβλημα είναι πως αυτά τα ποσά εσόδων είναι πραγματικά ή θεωρητικά καθώς ουδείς γνωρίζει πώς και πόσο θα επηρεαστεί η τάση προς φοροδιαφυγή, αλλά και η κατανάλωση, οδηγώντας σε ακόμα μεγαλύτερη συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Συνελήφθη στην Ηλεία ιδιοκτήτης παράνομου πρακτορείου στοιχημάτων

Ισχυρό κόμβο παράνομου τζόγου εξάρθρωσε στην Πελοπόννησο η Επιτροπή Παράνομου Στοιχήματος της ΟΠΑΠ, σε συνεργασία με την αστυνομική διεύθυνση Ηλείας. Λειτουργούσε με περίπου 80 αντιπροσώπους στην περιοχή και με δεκάδες παίκτες στην Ηλεία.

Άνδρες της αστυνομίας, που υποδύθηκαν τους παίκτες του στοιχήματος και με προσημειωμένα χαρτονομίσματα των 500 ευρώ έπαιξαν στον αγώνα Εργοτέλης- Ολυμπιακός, συνέλαβαν ιδιοκτήτη λογιστικού γραφείου Α.Ε., μέσα από το οποίο λειτουργούσε σε μεγάλη έκταση ο παράνομος τζόγος, αφού το είχε μετατρέψει σε παράνομο πρακτορείο.

Κατασχέθηκαν 4 ηλεκτρονικοί υπολογιστές και 12.850 ευρώ, .........

καθώς και επιταγές συνολικού ύψους 38.000 ευρώ, καθώς και βιβλίο παικτών που μετείχαν από όλη την περιοχή της Πελοποννήσου.

Στην σύλληψη του ιδιοκτήτη του λογιστικού γραφειου παρέστη και ο εισαγγελέας Ηλείας, ο οποίος δήλωσε πως θα γίνει έρευνα κατ΄ οίκον για τη συλλογή περισσότερων στοιχείων σχετικά με την ύπαρξη και λειτουργία αυτού του παράνομου πρακτορείου. Ο συλληφθείς προσήχθη στο Αστυνομικό Τμήμα Ηλείας για την προανάκριση και εκτιμάται πως ήταν από τους μεγαλύτερους μπουκ του είδους στην χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ασφαλιστικά μέτρα κατά της απεργίας των τελωνειακών από το ΥΠΟΙΚ

Ασφαλιστικά μέτρα κατά της απεργίας των τελωνειακών, τα οποία εκδικάζονται σήμερα, κατέθεσε την Παρασκευή το υπουργείο Οικονομικών, ζητώντας να κριθεί παράνομη και καταχρηστική.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου ........

είχε συναντηθεί νωρίτερα με τους εκπροσώπους των τελωνειακών υπαλλήλων, οι οποίοι παρέμειναν αμετακίνητοι σε ό,τι αφορά τη συνέχιση της απεργίας τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΟ
Οι καημένοι οι τελωνιακοί.... με 2.700 ευρώ τον μήνα τα περνάνε πολύ δύσκολα!!!
Ε ρε γκουμούτσα που θέλετε στον πισινό κωθώνια....

Ακόμα δεν έχουν παραδωθεί τα χειρουργεία του νοσοκομείου Κυπαρισσίας.

Είχαν ανακοινώσει παράδωση στις 31 Ιανουαρίου!!!!!

Στις 26 Ιανουαρίου είχαμε γράψει για την συνέντευξη τύπου που είχε δώσει ο Νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος παρουσία του Δημάρχου Κυπαρισσίας κου Γιώργου Σαμπαζιώτη και του διοικητή του νοσοκομείου Κυπαρισσίας Φώτη Δρούμπαλη.

Σε εκείνη την συνέντευξη ο Νομάρχης Μεσσηνίας Κος Δημήτρης Δράκος μετα απο συνάντηση που είχε με τους Δήμαρχο Κυπαρισσίας κο Γιώργο Σαμπαζιώτη και τον Διοικητή του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας Φώτη Δρούμπαλη είχε ανακοινώσει ότι τα χειρουργεία του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας θα παραδωθούν στις 31 Ιαναουαρίου 2010.
Συγκεκριμμένα είχε πει: ..........

Δημήτρης Δράκος: ......Το πρωί συζητήσαμε και με τον ανάδοχο και με τον επιβλέποντα μηχανικό της Νομαρχίας και φυσικά με τον Δντή Τεχνικών Υπηρεσιών της ΝΑΜ κ. Γιαννακέα. Το έργο θα παραδοθεί 31/01, με την παράταση που είχε δοθεί για συγκεκριμένα προβλήματα ολοκλήρωσης, τα οποία ξεπεράστηκαν.
Ολόκληρο το θέμα βρίσκεται εδώ

Σήμερα ο μήνας έχει 20 Φεβρουαρίου και τα χειρουργεία του νοσοκομείου Κυπαρισσίας ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΔΩΘΕΙ και πολύ περισσότερο ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ!!!!!!
Ο για πολυ λίγες ακόμα μέρες διοικητής του νοσοκομείου Κυπαρισσίας κος Δρούμπαλης, τι έχει κανει γι αυτήν την καθυστέρηση????????
Γιατι αδιαφορεί για την παράδωση του τμήματος??????
Ξέρει ότι τα ψωμιά του εκεί μέσα τελείωσαν και απλά περιμένει να φύγει φορτώνοντας τον νεο διοικητή με εκρεμότητες λόγω της ανεπάρκειας του κου Δρούμπαλη????
Ο νομάρχης έχει ενημερωθεί για την κοροϊδία που του πούλησε ο κος Δρούμπαλης στην συνάντηση τους στις 26 Ιανουαρίου????????

Τέλος, τι πρόκειται να γίνει με την υπόθεση των χειρουργείων???

Τα Επιμελητήρια εναντιώνονται στην απεργία των τελωνειακών

«Τα Επιμελητήρια με το συντονιστικό τους όργανο, την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, δεν θα μείνουν θεατές ενώπιον της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί από την απεργία των τελωνειακών, και για τον λόγο αυτόν εξετάζεται η άμεση δικαστική διεκδίκηση του χαρακτηρισμού της απεργίας αυτής ως παράνομης και καταχρηστικής, εφόσον μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας δεν δοθεί λύση».

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, κ. Γ. Κασιμάτης, για την απεργία των τελωνειακών.

Ο κ. Κασιμάτης δήλωσε ότι ο κλάδος των .......

τελωνειακών, με μοναδικό αίτημα να μη μειωθούν οι αποδοχές του, ταλαιπωρεί την αγορά κι επιδεινώνει την κατάσταση σε καιρούς χαλεπούς και πρόσθεσε:

«Αδυνατούμε να κατανοήσουμε πώς είναι δυνατόν κλάδος δημοσίων υπαλλήλων, που δε συγκαταλέγεται στους αδικημένους -κάθε άλλο μάλιστα- να αγνοεί την κρίσιμη κατάσταση της οικονομίας μας, την οποία δείχνουν, αντίθετα, να κατανοούν εργαζόμενοι με πολύ μικρότερες απολαβές και στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα.

Αδυνατούμε, επίσης, να κατανοήσουμε πώς ο συγκεκριμένος κλάδος απεργεί, αδιαφορώντας για τις συνέπειες και θέτοντας κυριολεκτικά σε ομηρία μεγάλο αριθμό επαγγελματιών και μέσω αυτών και εργαζομένων, που αγωνίζονται να κρατήσουν τις επιχειρήσεις τους ζωντανές, μέσα στη γενικευμένη ύφεση.

Θεωρούμε ότι υπό τις παρούσες συνθήκες δεν είναι πλέον επιτρεπτό να προβάλλονται και να προτάσσονται μεμονωμένα κλαδικά αιτήματα, με τρόπο καταχρηστικό, σε βάρος των συμφερόντων της εθνικής οικονομίας.

Θεωρούμε ότι δεν έχουμε πλέον - και μέχρι να εισέλθει η οικονομία μας σε φάση ανάκαμψης - την πολυτέλεια να ανεχόμαστε οι λίγοι να δυσχεραίνουν τη νόμιμη δραστηριότητα των πολλών και να αποδομούν, έτσι, την οικονομική ή και κοινωνική ζωή (βλ. απεργία λιμενεργατών, μπλόκα αγροτών κλπ.).

Αντίθετα, θα πρέπει με συνδυασμένες ενέργειες να προβάλουμε τα όποια αιτήματα με τρόπο συμβατό στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες τις οποίες βιώνουμε».

Πηγή: Zougla.gr

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 20ης Φεβρουαρίου 2010

ele20.jpg (1.7 MB) 8arr20.jpg (209 KB) Foni20.jpg (293 KB)Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2010

Συμφωνεί με Δήμο και έδρα Γαργαλιάνων ο Αγροτικός Σύλλογος της πόλης

Ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων συμμετείχε σε συζήτηση – ενημέρωση με θέμα την Διοικητική Μεταρρύθμιση ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, με τον Δήμαρχο Γαργαλιάνων κ. Σ. Καλοφωλια.

Όπως ενημερωθήκαμε ο Δήμος Γαργαλιάνων τηρεί ήδη τις προϋποθέσεις για τις οποίες δημιουργείται ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ. (Αυξανόμενος πληθυσμός , Παροχή υπηρεσιών, Τεχνική - Αναπτυξιακή υποδομή).

Στηρίζουμε την ομόφωνη απόφαση του ...........

Δημοτικού Συμβουλίου και λέμε ναι στις συνεργασίες για ένα διευρυμένο δήμο με το υπάρχων όνομα και έδρα.

Όσον αφορά τη δημιουργία μιας ισχυρής περιφέρειας, η Πελοπόννησος μόνο ενιαία μπορεί να σταθεί δυνατή στην καινούργια διοικητική μεταρρύθμιση.

Ο Πρόεδρος
Λ. Παπαχριστοφίλου

Ο Γραμματέας
Η. Μπουντουβάς

Τραγικός θάνατος 30χρονου στα Φιλιατρά απο πτώση στο κενό

Τραγικό θάνατο βρήκε σήμερα το πρωί 30 χρονος συμπολίτης μας ο Παναγιώτης Στασινόπουλος του Αποστόλη παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού, όταν ανεβηκε στον νεοαναγειρόμενη οικοδομή του στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου για να δεί το συνεργείο που τοποθετούσε τα κεραμύδια στην σκεπή του.
Σύμφωνα με πληροφορίες το θύμα ζαλίστηκε και βρέθηκε στο κενό και ο θάνατος ήταν ακαριαίος καθώς -σύμφωνα με πληροφορίες- έσπασε ο αυχένας του.

Αμέσως κλήθηκε η αστυνομία και ασθενοφόρο απο .........

το νοσοκομείο Κυπαρισσίας όπου διακομίστηκε νεκρός.

Στο θύμα θα διενεργηθεί νεκροψία και νεκροτομή για να διαπιστωθούν τα αίτια της πτώσης ενώ προανάκριση για το συμβάν διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Φιλιατρών λαμβάνοντας καταθέσεις από το συνεργείο που εργαζόταν στην οικοδομή και όσους είδαν το συμβάν.

Η επιστολή του Δήμου Φιλιατρών στους βουλευτές του Νομού για τον Καλλικράτη

Επιστολή προς τους βουλευτές του νομού Μεσσηνίας για συνεργασία, συμπαράσταση και βοήθεια, απέστειλε το Δημοτικό συμβούλιο με θέμα τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί σχετικά με την Διοικητική μεταρρύθμιση του σχεδίου Καλλικράτης.
Στην επιστολή του Δημοτικού συμβουλίου, αναφέρονται τα επιχειρήματα για αυτόνομο δήμο με την ίδια έδρα και την ίδια ονομασία.

Συγκεκριμμένα η επιστολή του Δημοτικού συμβουλίου αναφέρει: ......

«Στα πλαίσια της υλοποίησης της «Νέας Αρχιτεκτονικής για την αυτοδιοίκηση και την αποκεντρωμένη διοίκηση» με τη συναίνεση όλων μας, το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατρών διοργάνωσε ανοιχτή συζήτηση με τους φορείς της πόλης και τους πολίτες.

Κατόπιν αυτού, αλλά και της 172/2009 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου επί του θέματος, σας προσκαλέσαμε στις 11/2/2010 για να σας γνωστοποιήσουμε την επιθυμία του φιλιατρινού λαού να παραμείνει ο δήμος στα αυτά διοικητικά όρια με την υπάρχουσα ονομασία Δήμος Φιλιατρών με έδρα τα Φιλιατρά.
Επειδή ανειλημμένες υποχρεώσεις προφανώς σας εμπόδισαν να παρευρεθείτε και λόγω του περιορισμένου χρόνου μέχρι της ανακοίνωσης από την κυβέρνηση του χωροταξικού σχεδίου της διοικητικής μεταρρύθμισης, με την παρούσα επιστολή σας γνωρίζουμε περιληπτικά τις θέσεις μας για την αυτόνομη αναπτυξιακή δυνατότητα του δήμου μας.

Η απόφασή μας ελήφθη έξω από μικροπολιτικές και μικροκομματικές σκοπιμότητες, λαμβάνοντας υπόψη τα κριτήρια υλοποίησης του μεγάλου οράματος του κόσμου της αυτοδιοίκησης.
Είναι συνταγματική υποχρέωση της Πολιτείας να λάβει υπόψη τη θέληση των τοπικών κοινωνιών στην επερχόμενη μεγάλη διοικητική μεταρρύθμιση.
Ως Μεσσήνιοι γνωρίζετε ότι η ζωή της πόλης των Φιλιατρών χρονολογείται από τον 16ο αιώνα, αλλά οι ρίζες της φαίνεται να ξεκινούν από πολύ μακριά, με ζωντανή μαρτυρία την ύπαρξη Βυζαντινών μνημείων του 11ου αιώνα. Η πολιτιστική της διαδρομή επισφραγίστηκε με την απονομή του Βραβείου Ακαδημίας Αθηνών στο Σύλλογο Φιλοπροόδων Φιλιατρών το 1991.

Ο Δήμος Φιλιατρών είναι ένας οργανισμός, ο οποίος τα τελευταία οκτώ χρόνια εμφανίζει μειωμένες λειτουργικές δαπάνες, αυξημένες επενδύσεις, έχει πλούσια κοινωνική δράση, καθόλου δάνεια για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών ή εκτέλεση έργων, κανονική ροή βεβαιωμένων εσόδων, λίγες οφειλές και μικρό ποσοστό ανείσπρακτων και συνεπώς έχει ισχυρά επιχειρήματα να απαιτεί τη συνέχιση της αυτονομίας του, καθόσον είναι προφανές ότι ο εν λόγω οργανισμός εξυπηρετεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα συμφέροντα των δημοτών του και ας μην το ξεχνάμε ότι αυτό είναι και το τελικώς ζητούμενο.

Οι παραπάνω δείκτες μπορούν να αποδείξουν τη διαχειριστική ικανότητα, τη λειτουργική και οικονομική επάρκεια και δυνατότητα του δήμου μας στην αυτόνομη αναπτυξιακή του πορεία.
Σημειώνεται ότι πληθυσμιακά είναι η τρίτη πόλη της Μεσσηνίας, με το μεγαλύτερο γεωργικό πλούτο και τεράστια εισροή εσόδων από τον τομέα αυτό για το κράτος καθώς και εύρωστη τοπική αγορά, ενώ πληροί τα γεωγραφικά κριτήρια λόγω της θέσης της και του φυσικού της σχεδιασμού.
Η αποκέντρωση και εκχώρηση αρμοδιοτήτων και λειτουργιών μαζί με τους αντίστοιχους πόρους δεν φοβίζει το δήμο μας, ο οποίος δηλώνει έτοιμος να σταθεί αρωγός στο δεύτερο αυτό εγχείρημα της Πολιτείας για μια καλύτερη δημόσια διοίκηση και τοπική αυτοδιοίκηση.

Παρακαλούμε για τη συμπαράστασή σας στη θέση μας αυτή, με τη δύναμη της φωνής σας ως εκλεγμένοι εκπρόσωποι του νομού μας, αλλά και τη γνώση σας, ως Μεσσήνιοι πολιτικοί, της τοπικής κοινωνίας καθώς και των χωροταξικών και τα αναπτυξιακών χαρακτηριστικών της περιοχής.
Είμαστε στη διάθεσή σας, όποτε εσείς μπορείτε για περαιτέρω ενημέρωση και συζήτηση επί του θέματος.
Οι απόψεις σας επί του θέματος ενδιαφέρουν την τοπική κοινωνία αλλά και τη δημοτική αρχή που την εκπροσωπεί, γι αυτό και επιθυμούμε τη συνεργασία σας και την αμέριστη βοήθειά σας.
Η Πολιτεία είναι υποχρεωμένη να εξετάσει σε βάθος την ορθότητα των επιχειρημάτων, χρησιμοποιώντας μετρήσιμους δείκτες και αντικειμενικά κριτήρια, όπως αυτά που ενδεικτικά προαναφέρθηκαν και σε καμία περίπτωση δε νομιμοποιείται να επιβάλει μια μελέτη σχεδιασμένη επί χάρτου χωρίς προηγουμένως να επιτρέψει στους τοπικούς παράγοντες να ασκήσουν το συνταγματικώς κατοχυρωμένο δικαίωμα της ακρόασης.»

ΣΧΟΛΙΟ
Κε Δήμαρχε έχω μια πολυ μικρή διαφωνία μαζί σας.
Τα Φιλιατρά ως αυτόνομη πόλη (όχι ως καποδιστριακός Δήμος) είναι η δεύτερη πληθυσμιακά πόλη στον Νομό Μεσσηνίας μετά την πρωτεύουσα Καλαμάτα.

Ως Καποδιστριακός Δήμος τώρα, είναι ο τρίτος μετά την Καλαμάτα και την Μεσσήνη.

Θεωρώ ότι αυτή η διαφορά θα έπρεπε να τονιστεί ιδιαίτερα.


Κύπελλο Μεσσηνίας: Αντίπαλος της Εράνης στον τελικό ο Τσικλητήρας Πύλου.

Ο Τσικλητήρας Πύλου θα είναι ο αντίπαλος της Εράνης στον τελικό κυπέλλου Μεσσηνίας αφού κέρδισε τον αντίπαλο του Πανθουριακό στον χθεσινό δεύτερο ημιτελικό με σκόρ 3-0.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τσικλητήρας Πύλου βρίσκεται για πρώτη φορά στην ιστορία του σε τελικό κυπέλλου ενώ η Εράνη έχει κατακτήσει μέχρι σήμερα 6 φορές το κύπελλο Μεσσηνίας και έχει βαλει πλώρη για την 7η κατάκτηση του Κυπέλλου.

Ο τελικός θα διεξαχθεί σε ένα μήνα περίπου στο γήπεδο της ΕΠΣ Μεσσηνίας.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του δεύτερου ημιτελικού ανάμεσα στα δυο ζευγάρια, έχουν ως εξής: .....Ικανοποίηση Νάντιας Γιαννακοπούλου για τη ρύθμιση του ΥΠ.Α.Α.Τ. σχετικά με την καθολική ένταξη των δικαιούχων στο πρόγραμμα Νέων Γεωργών

Μετά από απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το σύνολο των υποψηφίων που πληρούν τα κριτήρια, εντάσσεται στους δικαιούχους του μέτρου των Νέων Γεωργών του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης ʽΑλέξανδρος Μπαλτατζήςʼ 2007-2013.

Η βουλευτής Μεσσηνίας Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου εξέφρασε την ικανοποίησή της για την τελική έκβαση της υπόθεσης. «Με την υπʼ αριθμόν 1762-01/12/09 ερώτηση μου, τις τοποθετήσεις και προτάσεις μου στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης, τη σχετική επιστολή μου, αλλά και αλλεπάλληλες προσωπικές πιέσεις στην Υπουργό αισθάνομαι δικαιωμένη για την, εν τέλει, υιοθέτηση της πρότασης που είχα καταθέσει επανειλημμένα στην ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Η θέση μου, εξ αρχής, υπήρξε ξεκάθαρη υπέρ της ........

ενίσχυσης του συνόλου των περίπου 8.500 δικαιούχων, μια απόφαση που θα παίξει καθοριστικό ρόλο για την τόνωση του αγροτικού τομέα και την στήριξη χιλιάδων νέων ανθρώπων.

Η δίκαιη κατάληξη του ζητήματος αποδεικνύει περίτρανα ότι υπάρχει πολιτική βούληση να διορθωθούν τα κακώς κείμενα που προέκυψαν με τις ανεύθυνες ανακοινώσεις της κυβέρνησης της ΝΔ, χωρίς να πληρώσει το τίμημα ο νέος αγρότης». Τα παραπάνω δήλωσε η κ. Γιαννακοπούλου, εμφανώς ευχαριστημένη για την αποδοχή των θέσεων της στο ζήτημα.

Αδυνάτισμα: 7 τροφές που βοηθούν στην απώλεια βάρους

Αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, ορισμένα τρόφιμα μπορεί να σας βοηθήσουν.

Η βρετανίδα διατροφολόγος δρ Γκίλιαν ΜακΚηθ παρουσίασε προσφάτως έναν μίνι οδηγό για τα τρόφιμα που, μέσω διάφορων μηχανισμών, διευκολύνουν την αποβολή των περιττών κιλών.

Να ποιά είναι: ............

* Βρώμη. Η βρώμη περιέχει πολλές φυτικές ίνες, οι οποίες απορροφούν υγρά όταν βρίσκονται στο στομάχι με αποτέλεσμα να επιφέρουν ταχύτερα το αίσθημα κορεσμού της πείνας. Επιπλέον, εμποδίζουν την απορρόφηση υδατανθράκων από το τοίχωμα του εντέρου, διατηρώντας σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και αποτρέποντας έτσι τη λαχτάρα για τσιμπολόγημα.

Η βρώμη είναι επίσης πλούσια σε πρωτεΐνες που διεγείρουν τον μεταβολισμό, βιταμίνη Ε, ασβέστιο, ψευδάργυρο και μαγγάνιο, ενώ είναι ό,τι πρέπει για καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας. Στο εμπόριο διατίθενται νιφάδες βρώμης, τις οποίες μπορείτε να τρώτε για πρωινό ή να τις χρησιμοποιείτε για την παρασκευή διαφόρων διαιτητικών γλυκισμάτων.

* Άγριος σολομός. Ο άγριος σολομός περιέχει λίγες θερμίδες και κεκορεσμένα λίπη, ενώ είναι πλούσιος στα καρδιοπροστατευτικά ωμέγα-3 λιπαρά οξέα (ένα είδος «καλού» λίπους). Επιπλέον, περιέχει καλής ποιότητας πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικές ουσίες που, μεταξύ άλλων, συμβάλλουν στην προστασία του καρδιαγγειακού συστήματος και βοηθούν το δέρμα να δείχνει πιο υγιές.

Πολλές μελέτες έχουν δείξει πως ο άγριος σολομός και, γενικότερα, τα ψάρια πρέπει να κατέχουν εξέχουσα θέση στη διατροφή, διότι ελαττώνουν τον κίνδυνο αναπτύξεως εμφράγματος και καρκίνου του παχέος εντέρου. Να τρώτε σολομό ή άλλο ψάρι τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, συνοδεύοντάς το με πράσινη σαλάτα από ωμά ή βρασμένα λαχανικά.

* Γλυκοπατάτες. Οι γλυκοπατάτες αποτελούν καλή πηγή βιταμίνης Β6, η οποία φαίνεται να καταπραΰνει τα συμπτώματα του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου, ενώ βοηθεί τον οργανισμό να παράγει περισσότερη ενέργεια από τα τρόφιμα.

Οι γλυκοπατάτες αποτελούνται ουσιαστικά από σύνθετους υδατάνθρακες, οι οποίοι απελευθερώνουν αργά την ενέργειά τους. Είναι επίσης πλούσιες σε φυτικές ίνες, με αποτέλεσμα να είναι πολύ χορταστικές δίχως να παχαίνουν. Να τρώτε τις γλυκοπατάτες ψητές ή βραστές, αναμιγνύοντάς τες με άλλα υγιεινά τρόφιμα (λ.χ. μάραθο, κρεμμύδια, μανιτάρια).

* Σπανάκι. Το αγαπημένο φαγητό του... Ποπάι δεν περιέχει σχεδόν καθόλου λίπη ή θερμίδες, ενώ αντιθέτως περιέχει φολικό (ή φυλλικό) οξύ και άλλες πολύτιμες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Το φολικό οξύ, που ανήκει στο σύμπλεγμα των βιταμινών Β, είναι απαραίτητο για ορισμένες λειτουργίες του οργανισμού, όπως ο μεταβολισμών των σακχάρων. Οι πάσχοντες από ανεπάρκεια φολικού οξέος αναπτύσσουν έντονο αίσθημα κόπωσης.

Στόχος σας πρέπει να είναι η πρόσληψη από τα τρόφιμα 200 mcg (μικρογραμμάρια) φολικού οξέος την ημέρα (400 mcg αν είστε γυναίκα και προσπαθείτε να μείνετε έγκυος). Τα 100 γραμμάρια ωμό σπανάκι περιέχουν περίπου τα τρία τέταρτα της καθημερινώς συνιστώμενης δόσης των 200 mcg. Να τρώτε το σπανάκι βραστό στον ατμό, ως συνοδευτικό του κυρίου γεύματος (λ.χ. με ψάρι).

* Αμύγδαλα. Για να διατηρούνται σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και να αποφεύγετε την λαχτάρα για τσιμπολόγημα, πρέπει να καταναλώνετε τρόφιμα που περιέχουν φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και «καλά» λίπη - και τα αμύγδαλα περιέχουν όλα τα προαναφερθέντα.

Πιο συγκεκριμένα, τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε μονοακόρεστα λίπη, τα οποία συμβάλλουν στην ελάττωση των επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα, ιδίως των επιπέδων της «κακής» (LDL) χοληστερόλης. Επιπλέον, περιέχουν ολεϊκό οξύ, το οποίο πιστεύεται πως προστατεύει από τη στεφανιαία νόσο, ενώ είναι πλούσια στα ιχνοστοιχεία μαγνήσιο, κάλιο, φώσφορος και ασβέστιο. Για να ετοιμάσετε ένα υγιεινό, χορταστικό σνακ αναμίξτε γιαούρτι με ψιλοκομμένα αμύγδαλα και μήλα ή αποξηραμένα φρούτα.

* Αβοκάντο. Πολύς κόσμος νομίζει ότι τα αβοκάντο είναι παχυντικά, αλλά στην πραγματικότητα είναι πλούσια σε ωφέλιμα για την υγεία βασικά λιπαρά οξέα (EFAs). Τα οξέα αυτά συμβάλλουν στην ρύθμιση του σωματικού βάρους και του μεταβολισμού, την ορμονική ισορροπία, καθώς και την ποιότητα των μαλλιών, του δέρματος και των νυχιών.

Τα αβοκάντο έχουν επίσης αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Οι αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχουν επιβραδύνουν την διαδικασία του γήρατος και προστατεύουν από το έμφραγμα και τον καρκίνο, ενώ έχουν και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες συμβάλλουν στην καταπολέμηση του στρες. Ειδικά η βιταμίνη Β6 βοηθεί και στην καταπράυνση των συμπτωμάτων του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου.

* Φράουλες. Οι φράουλες έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη (είναι ένας δείκτης που δείχνει πόσο γρήγορα αυξάνονται τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα έπειτα από την κατανάλωση ενός γεύματος) και έτσι απελευθερώνουν αργά τα σάκχαρά τους στο αίμα. Αυτό οδηγεί σε σταθερή παραγωγή ενέργειας προς τον οργανισμό, με αποτέλεσμα να αισθάνεται κανείς χορτάτος για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Περιέχουν επίσης μικρές ποσότητες σιδήρου (είναι απαραίτητος για την καταπολέμηση της αναιμίας και της κόπωσης), καθώς και μεγάλες ποσότητες από την φυτική ίνα πεκτίνη, που βοηθεί στην ελάττωση των επιπέδων χοληστερόλης και στην αποβολή τοξινών από τον οργανισμό.

Επιπλέον, μελέτες έχουν δείξει πως οι φράουλες κάνουν καλό και στην καρδιολογική υγεία διεγείροντας τα επίπεδα φολικού οξέος, είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ουσίες και τονώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Να τρώτε τις φράουλες σκέτες - αν τις αφήσετε να ωριμάσουν καλά, θα είναι πιο γλυκές κι από τη ζάχαρη.

Ενημέρωση υποψηφίων ΕΠΑΛ,ΤΕΕ,ΤΕΛ, Ναυτικών Λυκείων για τις Πανελλαδικές εξετάσεις.‏

Από 3 Μαρτίου μέχρι και 16 Μαρτίου 2010 η υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων των υποψηφίων για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις για εισαγωγή στα ΤΕΙ, στην ΑΣΠΑΙΤΕ, στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης, στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών, στις Σχολές Αστυφυλάκων και στις σχολές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού

Από το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης ........

και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι οι απόφοιτοι και οι μαθητές ΕΠΑ.Λ. (ομάδας Α΄), και οι κάτοχοι πτυχίου Β΄ κύκλου ΤΕΕ, (ημερησίων, εσπερινών) ΤΕΛ και Ναυτικών Λυκείων που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις για εισαγωγή στα ΤΕΙ, στην ΑΣΠΑΙΤΕ, στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης, στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών, στις Σχολές Αστυφυλάκων και στις σχολές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού πρέπει να υποβάλουν το μηχανογραφικό δελτίο ηλεκτρονικά από 3 Μαρτίου μέχρι και 16 Μαρτίου 2010, ως ακολούθως:

Α) Οι μαθητές υποβάλλουν το μηχανογραφικό δελτίο ηλεκτρονικά στην επιτροπή που θα λειτουργεί στο Γραφείο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης ή στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας όπου λειτουργεί το λύκειό τους.

Β) Οι απόφοιτοι παλαιοτέρων ετών υποβάλλουν το μηχανογραφικό τους δελτίο στην ανωτέρω επιτροπή που θα λειτουργεί στο Γραφείο Ε.Ε. ή στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του τόπου διαμονής τους.

Οι υποψήφιοι μαζί με το μηχανογραφικό δελτίο υποβάλλουν στην Επιτροπή επικυρωμένο αντίγραφο του απολυτηρίου τους, αν είναι απόφοιτοι των ΕΠΑ.Λ. ή επικυρωμένο αντίγραφο του πτυχίο τους, αν είναι απόφοιτοι ΤΕΕ ή ΤΕΛ. Οι μαθητές της τελευταίας τάξης ΕΠΑΛ (ομάδα Α) υποβάλλουν βεβαίωση του ΕΠΑΛ ότι φοιτούν στην τελευταία τάξη.
Μέσα στην ίδια προθεσμία και στην ίδια Επιτροπή οι απόφοιτοι ΕΠΑΛ και οι απόφοιτοι Β΄ κύκλου ΤΕΕ (ημερησίων, εσπερινών), με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που εξετάζονται προφορικά ή γραπτά κατά περίπτωση, πρέπει να υποβάλουν μαζί με το μηχανογραφικό τους δελτίο και σχετική αίτηση συνοδευόμενη από την προβλεπόμενη γνωμάτευση.

Εφιστάται ιδιαιτέρως η προσοχή των ενδιαφερομένων στην υποβολή του μηχανογραφικού τους δελτίου στην παραπάνω προθεσμία και επισημαίνεται ότι δεν πρόκειται να δοθεί παράταση στην προθεσμία αυτή. Όποιος δεν υποβάλλει μηχανογραφικό δελτίο αποκλείεται από τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Τονίζεται τέλος ότι για την υποβοήθηση και ενημέρωση των υποψηφίων στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων www.ypepth.gr/exams έχουν αναρτηθεί δύο υποδείγματα του μηχανογραφικού δελτίου (ένα για τους αποφοίτους ΤΕΕ και ένα για ΕΠΑΛ-ομάδας Α) προκειμένου να τα μελετήσουν έγκαιρα και να τα χρησιμοποιήσουν ως βοήθημα κατά την προσέλευσή τους στην αρμόδια επιτροπή. Τα σχετικά υποδείγματα μπορεί να αναζητηθούν και από τα ΕΠΑ.Λ.

Οι υποψήφιοι πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη επιμέλεια και προσοχή κατά τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου γιατί μετά την ηλεκτρονική κατάθεσή του δεν επιτρέπεται καμιά διόρθωση ή αλλαγή.

Περίγελος η Ρόμα στην Αθήνα. Απίστευτο κράξιμο από τις Ιταλικές εφημερίδες.

Με τον χειρότερο τρόπο υποδέχτηκαν τα ιταλικά ΜΜΕ την ήττα της Ρόμα στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό. Μεταξύ άλλων οι ιταλικές ιστοσελίδες κάνουν λόγο για γελοιοποίηση, κατάρρευση, περίγελο και τραγωδία των «τζιαλορόσι» στην Αθήνα.

laroma.net: «Η Ρόμα κατέρρευσε στην Αθήνα, αλλά η πρόκριση παραμένει ανοιχτή»

laroma24.it: «Ο πρώτος γύρος στους Ελληνες. Βούσινιτς και Πιζάρο δεν ήταν αρκετοί., Σταμάτησε το εκπληκτικό σερί».

romagiallorossa.com: «Οι τζιαλορόσι γελοιοποιήθηκαν στην Αθήνα».

corrieredellosport.it: «Κατάρρευση της Ρόμα στην .........

Αθήνα, ο Παναθηναϊκός νίκησε 3-2»

gazzetta.it: «Περίγελος η Ρόμα στην Αθήνα».

repubblica.it: «Στάση της Ρόμα στην Αθήνα»

ilmessaggero.it: «Η Ρόμα πάει για ύπνο, χρειάζονται δύο γκολ»

sportal.it: «Ρόμα, το σερί σταμάτησε»

lastampa.it: «Ήττα της Ρόμα από τον Παναθηναϊκό»

goal.com/it: «Η λύκαινα αποκοιμήθηκε και οι Έλληνες πανηγυρίζουν»

FootballItalia.net: «Ελληνική τραγωδία η Ρόμα». «To αήττητο των 20 αγώνων της Ρόμα έλαβε τέλος σε ένα αγώνα-θρίλερ με 5 γκολ, καθώς με 2 τέρματα στο τέλος, ηττήθηκε 3-2».

Πηγή: gazzetta.gr

Εuropa League: Αποτελέσματα πρώτων αγώνων στη φάση των «32»

Aμφίρροπες αναμένεται να είναι στη συντριπτική τους πλειονότητα, οι ρεβανς για τη φάση των «32» του Europa League.

Στις πρώτες αναμετρήσεις σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα: .......

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-Ρόμα (Ιταλία) 3-2

Εβερτον (Αγγλία)-Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Πορτογαλία) 2-1

Ρούμπιν Καζάν (Ρωσία)-Χάποελ Τελ Αβίβ (Ισραήλ) 3-0

Αγιαξ (Ολλανδία)-Γιουβέντους (Ιταλία) 1-2

Μπριζ (Βέλγιο)-Βαλένθια (Ισπανία) 1-0

Λιλ (Γαλλία)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία) 2-1

Σταντάρ Λιέγης (Βέλγιο)-Σάλτσμπουργκ (Αυστρία) 3-2

Τβέντε (Ολλανδία)-Βέρντερ Βρέμης (Γερμανία) 1-0

Βιγιαρεάλ (Ισπανία)-Βόλφσμπουργκ (Γερμανία) 2-2

Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ισπανία)-Αντερλεχτ (Βέλγιο) 1-1

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)-Γαλατασαράι (Τουρκία) 1-1

Κοπεγχάγη (Δανία)-Μαρσέιγ (Γαλλία) 1-3

Φούλαμ (Αγγλία)-Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία) 2-1

Αμβούργο (Γερμανία)-Αϊντχόφεν (Ολλανδία) 1-0

Χέρτα Βερολίνου (Γερμανία)-Μπενφίκα (Πορτογαλία) 1-1

Λίβερπουλ (Αγγλία)-Ουνιρέα Ουρζιτσένι (Ρουμανία) 1-0

Αντώνης Σαμαράς: Η κυβέρνηση χρεώνει τα μέτρα στη ΝΔ .

Το ΠΑΣΟΚ πάσχει ήδη από το σύνδρομο του Τιτανικού... Το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι να χρεώσει τα μέτρα στη Νέα Δημοκρατία παρατήρησε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος για την εκλογή νέου γραμματέα της ΚΟ.

«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στην αρχή δεν γνώριζε - ή έκανε ότι δεν γνώριζε - ποια ήταν η κατάσταση της χώρας. Γι’ αυτό έταζε στους πάντες τα πάντα.
Κι όταν υποχρεώθηκε να αναλάβει τις ...........

ευθύνες της, άρχισε να μας λέει ότι "η χώρα απώλεσε μέρος της εθνικής της κυριαρχίας". Κι έτσι εμφανίζεται πρόθυμη για μέτρα πολύ χειρότερα από εκείνα που μπορούσε να πάρει μόνη της, πριν λίγους μήνες, προκειμένου να αποφύγει τα χειρότερα», παρατήρησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση, είναι να χρεώσει στη Νέα Δημοκρατία τα οδυνηρά μέτρα που αναγκάζεται σήμερα να λάβει, γιατί η ίδια αδράνησε επί πέντε μήνες κι άφησε τη χώρα να γίνει έρμαιο στις ορέξεις των κερδοσκόπων», υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε:

Σε τελευταία ανάλυση, κυβερνώ σημαίνει τέσσερα πράγματα: Προβλέπω, Πείθω, Αποφασίζω και Πράττω. Δεν σημαίνει ότι επειδή δεν μπορώ να προβλέψω, δεν μπορώ να πείσω, δεν μπορώ να αποφασίσω και δεν μπορώ να πράξω, σχεδιάζω Εξεταστικές Επιτροπές».

Πηγή: Ναυτεμπορική

ΣΧΟΛΙΟ
Ρε Αντώνη μας δουλεύεις??? Για την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η χώρα, ευθύνεται η κυβέρνηση του κουρασμένου που σε 5 χρόνια καταχρέωσε την Ελλάδα, και δεν έφτανε αυτό, στο debate ο κουρασμενος έλεγε ότι το έλλειμα είναι στο 6%.
Κάτι σε αλογοσκούφης και Παπαθανασίου σου λενε τίποτα αυτά τα ονόματα??????
Η πραγματικότητα διέψευσε τα φούμαρα του κουρασμένου βγάζοντας στην επιφάνεια έλλειμα 12,5%.
Κατα τ' άλλα Αντώνη, η κυβέρνηση ρίχνει άδικα τα μέτρα που παίρνει στην προηγούμενη κυβέρνηση σας......
Αντώνη, τραβα να δουλέψεις άλλους και όχι όλους εμάς τους δύστυχους που πληρώνουμε τα κερατιάτικα σας.

Ερώτηση Κουσελά για τον δρόμο Κυπαρισσίας-Ραυτόπουλου.

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή, προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ζητώντας να πληροφορηθεί αν έχουν επιτέλους ολοκληρωθεί οι μελέτες για το έργο νέας χάραξης της οδού Κυπαρισσίας-Ραυτόπουλου Ν. Μεσσηνίας, ώστε να μπορέσει να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ ή σε άλλο κατάλληλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

« Η σοβαρή καθυστέρηση έγκρισης της αναγκαίας προμελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας, παρά τις δοθείσες διαβεβαιώσεις στους κατοίκους ότι όλες οι αναγκαίες μελέτες θα ολοκληρώνονταν εγκαίρως, έχει ως συνέπεια να εξακολουθεί να εκκρεμεί η δημοπράτηση του έργου νέας χάραξης της οδού Κυπαρισσίας - Ραυτόπουλου Ν. Μεσσηνίας.
Για τούτο επανέρχομαι στα ζητήματα που .........

έθεσα με την υπ. αριθ. 16018/12-3-2009 Ερώτηση και την από 21-7-2009 Αναφορά μου για το ίδιο θέμα.
Επειδή, σύμφωνα με την αρ. πρωτ. 19490/1-4-2009 απάντηση του τότε Υπουργού ΕΣΔΑ «Το έργο της νέας χάραξης της οδού Κυπαρισσίας-Ραυτόπουλου δεν έχει δημοπρατηθεί και δεν έχει προταθεί προς ένταξη στο ΕΣΠΑ ή σε άλλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, καθώς η εκπόνηση της μελέτης δεν έχει ολοκληρωθεί, επειδή εκκρεμεί η έγκριση της Προμελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων...»

Επειδή εάν δεν ολοκληρωθούν εγκαίρως οι μελέτες, καθίσταται εξαιρετικά αβέβαιη η υλοποίηση ενός έργου απολύτως απαραίτητου για την ασφαλή μετακίνηση των κατοίκων και των επισκεπτών της ευρύτερης περιοχής,
Επειδή επείγει το έργο αυτό να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ ή σε άλλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, αφού η υλοποίησή του θα οδηγήσει στην άρση της απομόνωσης και θα συμβάλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

- ‘Έχουν τελικά ολοκληρωθεί οι απαραίτητες μελέτες για την ένταξη του έργου νέας χάραξης της οδού Κυπαρισσίας-Ραυτόπουλου στο ΕΣΠΑ ή σε άλλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα;
- Αν ναι, πρόκειται το συγκεκριμένο έργο να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ ή σε άλλο κατάλληλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, ώστε να μπορέσει να δημοπρατηθεί το ταχύτερο; »

Εξαιρούνται από το αποθεματικό του προϋπολογισμού τα προνοιακά επιδόματα

Κανονικά καταβάλλονται τα προνοιακά επιδόματα, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο ανακοίνωσε απόψε πως η πρόσφατη απόφαση του για τη δημιουργία αποθεματικού στον προϋπολογισμό ύψους 10% δεν αφορά αυτά τα επιδόματα.

Την απόφαση για τη δημιουργία του αποθεματικού είχε λάβει ο κ. Παπακωνσταντίνου στις 25 Ιανουαρίου και το αποθεματικό αυτό δημιουργείται με τη μείωση των πιστώσεων του προϋπολογισμού όλων των ........

υπουργείων κατά 10% (εκτός μισθών, συντάξεων και δαπανών εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους) προκειμένου να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση έκτακτων αναγκών εκτέλεσης του προϋπολογισμού με βάση το πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 19ης Φεβρουαρίου 2010

Κλίκ για πλήρες μέγεθος.

ele19.jpg (1.8 MB) 8arr19.jpg (196 KB) foni19.jpg (391 KB) Logos18.jpg (325 KB)ΠΑΟ - ΡΟΜΑ 3 - 2. Έκανε την Ρόμα.... Ρόμπα ξεκούμπωτη.

Με μια συγκλονιστική ανατροπή ο Παναθηναϊκός νίκησε 3-2 την Ρόμα στο ΟΑΚΑ στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για τους «32» του Europa League και πάει στην Ρώμη την επόμενη εβδομάδα (25/02) για να παλέψει ως ίσος προς ίσο την πρόκριση στους «16». Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν δύο φορές (0-1, 1-2), αλλά οι πράσινοι με Σαλπιγγίδη, Χριστοδουλόπουλο και Σισέ στο ’89 πήραν τη μεγάλη νίκη!

Μεγάλα ψυχικά αποθέματα από τους ........

«πράσινους» που δεν παραδόθηκαν όταν το σκορ έγινε 2-1 σε βάρος τους. Έλαμψε το άστρο του Νίκου Νιόπλια, αφού Σαλπιγγίδης και Χριστοδουλόπουλος που πέρασαν στο παιχνίδι από τον πάγκο, σκόραραν στην πρώτη τους επαφή με την μπάλα. Ο Έλληνας τεχνικός με τις αλλαγές του έδειξε ότι ήθελε να πάρει το παιχνίδι και δικαιώθηκε. Μνήμες από το ευρωπαϊκό παρελθόν στο ΟΑΚΑ, μετά το τέλος του αγώνα με τον κόσμο να αποθεώνει τους παίκτες του "τριφυλλιού".

Το ματς

Δυναμικό ξεκίνημα


Πολύ δυναμικά ξεκίνησαν οι «πράσινοι» και μόλις στο 2’ έφτασαν μια ανάσα από το γκολ. Το σουτ όμως του Κατσουράνη κατάφερε να το αποκρούσει ο Ζούλιο Σέρζιο ενστικτωδώς, αφού η μπάλα πρώτα είχε αλλάξει πορεία με κόντρα στον Ζουάν. Για περίπου ένα τριάντα λεπτά το κέντρο του Παναθηναϊκού λειτούργησε άψογα με τους Σιμάο, Κατσουράνη και Καραγκούνη να ελέγχουν την μπάλα και τον Λέτο να βγαίνει επικίνδυνα από αριστερά. Το «τριφύλλι» θα μπορούσε να περάσει μπροστά και στο 27’ αλλά το μακρινό σουτ του Νίνη, εξουδετέρωσε εντυπωσιακά ο Ζούλιο Σέρζιο.

Αδράνεια και ψυχρολουσία

Η Ρόμα πάντως ήταν αυτή που έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν στο 13’ ο Ρίισε βρέθηκε ξεχασμένος στο δεξί άκρο της άμυνας του Παναθηναϊκού, αλλά το σουτ που δοκίμασε σταμάτησε στο δοκάρι του Τζόρβα. Το πάθημα δεν έγινε μάθημα και λίγο πριν τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε, με τη διαφορά ότι στη θέση του Νορβηγού βρέθηκε ο Βούτσινιτς. Ο επιθετικός των «τζιαλορόσι» με πολύ ωραίο φαλτσαριστό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης των «πρασίνων» και άνοιξε το σκορ.

Το σοκ του γκολ βάρυνε την ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ, αλλά και τα πόδια των παικτών. Ο μόνος που συνέχισε να έχει πάθος ήταν ο Λέτο που στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου ξεσήκωσε τον κόσμο στις εξέδρες με μια σπουδαία κούρσα από τα αριστερά, που λίγο έλειψε να φέρει την ισοφάριση. Ο Σισέ εξ επαφής με κεφαλιά έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ και έτσι, το «τριφύλλι» παρά την καλή του εμφάνιση στα πρώτα 45 λεπτά πήγε στα αποδυτήρια με το εις βάρος τους 1-0.

«Κόλπο γκρόσο» Σαλπιγγίδη

Η ομάδα του Ρανιέρι είχε πάρει αυτό που ήθελα χωρίς να αποδώσει σπουδαίο ποδόσφαιρο, αλλά παίζοντας με το γνωστό της στιλ. Πολλές παράλληλες πάσες και αντεπίθεση με μια κάθετη μπαλιά. Οι Ρωμαίοι στο δεύτερο ημίχρονο άφησαν ακόμη περισσότερο χώρο στον Παναθηναϊκό και αρκέστηκαν σε παθητικό ρόλο μέσα στο γήπεδο. Το 4-2-3-1 των «τζιαλορόσι» και κυρίως η παρουσία των Πιζάρο και Ντε Ρόσι μπροστά από την τετράδα των αμυντικών, ανάγκασαν τους παίκτες του Νιόπλια σε ανούσιες σέντρες που ήταν εύκολο να εξουδετερωθούν. Ο Έλληνας τεχνικός αποφάσισε να πάρει ρίσκο με την είσοδο του Σαλπιγγίδη αντί του Κατσουράνη, με τον Μακεδόνα επιθετικό να δικαιώνει τον προπονητή του στην πρώτη του επαφή με την μπάλα. Από κόρνερ του Καραγκούνη από τα αριστερά, ο Σιμάο πιάνει κεφαλιά και ο επιθετικός του Παναθηναϊκού από κοντά ισοφάρισε.

Αχρείαστο πέναλτι και το άστρο του Νιόπλια

Ο Ρανιέρι τρόμαξε και αποφάσισε να ρίξει στο γήπεδο φρέσκους και ξεκούραστους ποδοσφαιριστές. Οι Ρωμαίοι ξαναέφεραν το παιχνίδι στα μέτρα τους και ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και πάλι. Μπαίνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Σπυρόπουλος υπέπεσε σε πέναλτι, όταν αυτός και ο Καραγκούνης δεν κατάφεραν να σταματήσουν τον Τσέρτσι. Ο Πιζάρο ευστόχησε, αλλά το 2-1 δεν ήταν το τελικό σκορ. Το άστρο του Νίκου Νιόπλια έλαμψε ξανά καθώς ακόμη ένας παίκτης σκόραρε στην πρώτη του επαφή με την μπάλα. Αυτή τη φορά ήταν ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος στο 84’ που με γυριστό σουτ, μετά από σύγχυση στην άμυνα της Ρόμα, κατάφερε να ισοφαρίσει.

Ο Σισέ μίλησε στο τέλος

Στο 89’ μίλησε ο Τζιμπρίλ Σισέ. Ο Γάλλος μετά από σέντρα του Σαλπιγγίδη έκανε άπιαστη κεφαλιά, παρά την πίεση που δέχτηκε και έστειλε την μπάλα πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια στο βάθος της εστίας του Ντόνι και ολοκληρώνοντας την επική ανατροπή του «τριφυλλιού». Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού μπορεί να εγκλωβίστηκε στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα από τους αμυντικούς των Ρωμαίων, αλλά στο τέλος έκανε το καθήκον του, στέλνοντας παράλληλα και μήνυμα στο συνεργάτη του Ρεϊμόν Ντομενέκ, προπονητή στην εθνική Γαλλίας, που ήρθε να τον παρακολουθήσει.

Το φιλμ του αγώνα

90'+3' Ο διαιτητής σφυρίζει τη λήξη του αγώνα...

90' Τρία λεπτά καθυσυτερήσεων έδειξε ο διαιτητής.

89' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟ. Μετά από σέντρα του Σαλπιγγίδη, ο Σισέ με κεφαλιά βάζει τον Παναθηναϊκό μπροστά στο σκορ με 3-2.

84' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟ. Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος στην πρώτη του επαφή με την μπάλα την έστειλε στα δίχτυα της Ρόμα με γυριστό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

84'Αλλαγή για τον ΠΑΟ. Πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ο Χριστοδουλόπουλος

2-2 προηγούνται οι Ιταλοί που άνοιξαν το σκορ με τον Βούτσινιτςστο 29'. Ισοφάρισε ο Σαλπιγγίδης στο 66', αλλά ο Πιζάρο με πέναλτι στο 81' έφερε και πάλι μπροστά στο σκορ τους φιλοξενούμενους.

81' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΜΑ! Έυστοχος ο Πιζάρο κάνει το 2-1

80' Πέναλτι για τη Ρόμα. Ο Τσέρτσι ανατρέπεται από τον Σπυρόπουλο.

75' Αλλαγή για τη Ρόμα. Ο Τσέρτσι μπαίνει αντί του Ταντέι.

70' Αλλαγή για τη Ρόμα. Ο Μενέζ μπαίνει αντί του Βούτσινιτς.

66' ΓΚΟΛ 1-1 Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ! Ο Σαλπιγγίδης στην πρώτη του επαφή με την μπάλα χρίζεται σκόρερ. Από κόρνερ του Καραγκούνη από τα αριστερά, ο Σιμάο πιάνει κεφαλιά και ο επιθετικός του Παναθηναϊκού από κοντά ισοφαρίζει.

64' Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Ο Σαλπιγγίδης μπαίνει αντί του Κατσουράνη.

59' Κίτρινη κάρτα θα δει ο Σιμάο.

Πιέζει ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο μέρος με τη Ρόμα να αφήνει χώρο και να προσπαθεί να απειλείσει μόνο με αντεπιθέσεις.

49' Ο Κατσουράνης πιάνει καλό σουτ που αιφνιδιάζει τον Ντόνι, ο οποίος αποκρούει με το σώμα.

48' Πρώτη καλή στιγμή στην επανάληψη για τη Ρόμα. Ο Μότα βρίσκει πολύ χώρο από τα αριστερά, αλλά το σουτ από πλάγια θέση, το εξουδετερώνει ο Τζόρβας.

46' Έναρξη του δευτέρου μέρους.

45'+2' Λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

45' Δύο θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων.

44' Απίστευτη ευκαιρία χάνει ο Σισέ! Εξαιρετική ενέργεια και σέντρα του Λέτο και κεφαλιά εξ επαφήε του Σισέ,περνάει ελάχιστα άουτ.

39' Αναγκαστική αλλαγή τερματοφύλακα για τη Ρόμα. Ο Ζούλιο Σέζαρ αποχωρεί τραυματίσμένος και τη θέση του θα πάρει ο Ντόνι.

30' Κίτρινη κάρτα βλέπει ο Βούτσινιτς.

29' ΓΚΟΛ 0-1 Η ΡΟΜΑ! Ο Βούτσινιτς βρίσκεται μόνος στο ύψος της περιοχής και με τεχνικό σουτ με το δεξί στέλνει την μπάλα στο παραθυράκι του Τζόρβα.

27' Καταπληκτικό σουτ του Νίνη από τριάντα μέτρα, διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ με υπερένταση ο Ζούλιο Σέζαρ.

25' Κίτρινη κάρτα βλέπει ο Πιζάρο.

22' Μακρινό σουτ από τον Λέτο δεν έχει τύχη, η μπάλα περνάει αρκετά μέτρα μακριά από την εστία της Ρόμα.

13' Δοκάρι για τη Ρόμα. Αδράνεια στην άμυνα του Παναθηναϊκού και ο Ρίισε βρέθηκε αφύλαχτος στα αριστερά, αλλά το σουτ που έπιασε, σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Τζόρβα.

Δυνατό ξεκίνημα από τους "πράσινους" που στα πρώτα λεπτά του αγώνα πιέζουν τους αντιπάλους τους και διατηρούν τον έλεγχο του παιχνιδιού.

2' Απίστευτη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό. Γύρισμα του Λέτο προς τον Σισέ, ο οποίος κόπηκε από τους αμυντικούς και σε νέο σουτ από τον Κατσουράνη, η μπάλα κοντράρει στον Ζουάν και στη συνέχεια ο τερματοφύλακας την διώχνει με τα πόδια, πριν αυτή καταλήξει στα δίχτυα.

1' Έναρξη του αγώνα, στη σέντρα ο Παναθηναϊκός.


Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟ (Νιόπλιας): Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Καντέ, Σαριέγκι, Σιμάο, Καραγκούνης, Κατσουράνης (63' Σαλπιγγίδης), Νίνης (84’ Χριστοδουλόπουλος), Λέτο (86’ Μαρίνος), Σισέ.

Ρόμα (Ρανιέρι): Ζούλιο Σέρζιο (39' Ντόνι), Ζουάν, Μότα, Μπουρντίσο, Ρίισε, Ντε Ρόσι, Μπρίγκι, Πιζάρο, Ταντέι (75' Τσέρτσι), Ζούλιο Μπαπτίστα, Βούτσινιτς (70' Μενέζ).

Διαιτητής: Νταμίρ Σκόμινα (Σλοβενία). Βοηθοί: Πρίμοζ Άρχαρ, Μάρκο Στάντσιν, Σλάβκο Βίντιτς, Ρομπέρτο Πόνις (Σλοβενία).

Sport Fm

Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2010

«Αναφορά Νάντιας Γιαννακοπούλου για αιτήματα σχολικών τροχονόμων»

Η βουλευτής Μεσσηνίας κ. Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου κατέθεσε αναφορά προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ραγκούση, την Υπουργό Παιδείας κ. Διαμαντοπούλου και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδη, με αφορμή επιστολή του Σωματείου Σχολικών Τροχονόμων Νομού Μεσσηνίας, σχετικά με την ικανοποίηση των αιτημάτων του κλάδου.

Η αναφορά αυτή έρχεται να αναδείξει και να προωθήσει τα αιτήματα των σχολικών τροχονόμων που προσφέρουν σημαντικό έργο και προστασία στους μαθητές κατά την προσέλευση και αποχώρησή τους από τα σχολεία. Μεταξύ των δίκαιων αιτημάτων περιλαμβάνεται η κατοχύρωση στοιχειωδών εργασιακών και οικονομικών δικαιωμάτων σε συγκεκριμένους φορείς. Ακόμη, η κ. Γιαννακοπούλου κατέθεσε το αίτημα του Σωματείου, να αλλάξει το καταβαλλόμενο ποσό που ορίζεται σε μόλις 176 ευρώ και να υπάρξει ασφαλιστική κάλυψη.
Στην αναφορά της, η βουλευτής Μεσσηνίας, επιπλέον, ........

τονίζει το αίτημα για αντικατάσταση του εξοπλισμού των σχολικών τροχονόμων που παραμένει ο ίδιος από το 1999.

Η κ. Γιαννακοπούλου ζητά με την αναφορά της, την εφαρμογή δικαστικών αποφάσεων και υπηρεσιακών συμβουλίων που δικαιώνουν τους σχολικούς τροχονόμους θεωρώντας ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες .

Επιμελητήριο Μεσσηνίας: Παράνομη και καταχρηστική ζητά να κυρηχθεί η απεργία των Τελωνειακών

Επιστολή στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος και συγκεκριμένα στον Πρόεδρο κ. Γεώργιο Κασιμάτη, απέστειλε σήμερα το επιμελητήριο Μεσσηνίας και ο πρόεδρος του Γεώργιος Καραμπάτος ζητώντας να χαρακτηριστεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία που ξεκίνησαν οι τελωνειακοί υπάλληλοι.

Ο κος Καραμπάτος στην επιστολή του αναφέρει συγκεκριμμένα: ........

Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,
Όπως σας είναι γνωστό, η Ομοσπονδία Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδος ξεκίνησε απεργιακές κινητοποιήσεις από την 4η Φεβρουαρίου 2010 διαμαρτυρόμενη για μείωση αποδοχών στους εργαζόμενους του κλάδου και απειλώντας για κλείσιμο συνόρων, λιμένων και αεροδρομίων στις 16, 17 και 18 Φεβρουαρίου και 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις 19 Φεβρουαρίου 2010.

Είναι προφανές ότι απεργιακές κινητοποιήσεις σε αυτή τη δυσχερέστατη περίοδο κατά την οποία όλοι οφείλουμε να υποβληθούμε σε θυσίες για τη επιθυμητή ανάκαμψη, σημαίνουν ολοκληρωτική καταστροφή του κράτους, απεμπόληση κάθε κοινωνικής ευαισθησίας και προσβλέπουν σε ικανοποίηση στενών συντεχνιακών συμφερόντων.
Αδυνατούμε να κατανοήσουμε, πώς είναι δυνατόν, κλάδος δημοσίων υπαλλήλων, που δεν συγκαταλέγεται στους αδικημένους, κάθε άλλο μάλιστα, αγνοεί την κρίσιμη κατάσταση της Οικονομίας μας, την οποία δείχνουν αντίθετα να κατανοούν εργαζόμενοι με πολύ μικρότερες απολαβές και στο Δημόσιο και στον Ιδιωτικό Τομέα. Αδυνατούμε επίσης να κατανοήσουμε πως ο συγκεκριμένος κλάδος απεργεί, αδιαφορώντας για τις συνέπειες και θέτοντας κυριολεκτικά σε ομηρία μεγάλο αριθμό επαγγελματιών (και μέσω αυτών και εργαζομένων), που αγωνίζονται να κρατήσουν τις επιχειρήσεις τους ζωντανές, μέσα στη γενικευμένη ύφεση.

Θεωρούμε, ότι, υπό τις παρούσες συνθήκες, δεν είναι πλέον επιτρεπτό να προβάλλονται και να προτάσσονται μεμονωμένα κλαδικά αιτήματα, με τρόπο καταχρηστικό, σε βάρος των συμφερόντων της Εθνικής Οικονομίας. Θεωρούμε ότι δεν έχουμε πλέον, και μέχρι να εισέλθει η Οικονομία μας σε φάση ανάκαμψης, την πολυτέλεια να ανεχόμαστε οι λίγοι να παγιδεύουν τη νόμιμη δραστηριότητα των πολλών και να αποδιαρθρώνουν έτσι την οικονομική ή και κοινωνική ζωή (βλ. απεργία λιμενεργατών, μπλόκα αγροτών κ.λπ.). Αντίθετα, θα πρέπει με συνδυασμένες ενέργειες να προβάλλουμε τα όποια αιτήματα με τρόπο συμβατό στις εξαιρετικές συνθήκες τις οποίες διανύουμε.

Αντίθετη με κάθε λογική, η εν λόγω απεργία των τελωνειακών υπαλλήλων έχει προκαλέσει πολλά και σοβαρά προβλήματα στις εξαγωγικές επιχειρήσεις του Νομού μας, αλλά και ολόκληρης της Χώρας, αφού πληθώρα προϊόντων, αρκετά των οποίων είναι ευαίσθητα και κινδυνεύουν να απαξιωθούν, παραμένουν στοιβαγμένα στα λιμάνια, στις αποθήκες, στα τυποποιητήρια και δεν μπορούν να εξαχθούν. Ταυτόχρονα, δεν εισάγονται πρώτες ύλες για τις μεταποιητικές επιχειρήσεις, γεγονός εξίσου αρνητικό για τις χειμαζόμενες τοπικές οικονομίες. Οι συνθήκες αυτές αποτελούν ουσιαστικά ένα ασφυκτικό πλαίσιο για την Εθνική Οικονομία, η οποία βρίσκεται στην μεγαλύτερη ύφεση που σημειώθηκε από τη Μεταπολίτευση και μετά.

Φρονούμε ότι τα Επιμελητήρια, με το συντονιστικό τους όργανο, την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, δεν μπορούν να μείνουν απαθή ενώπιον μιας τέτοιας εξαιρετικά ανησυχητικής κατάστασης και ζητούμε να συγκαλέσετε επειγόντως τη Διοικούσα Επιτροπή της Ένωσης μας, προκειμένου να αποφασιστεί Η ΑΜΕΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗΣ.

Με εκτίμηση,

Γεώργιος Καραμπάτος
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας


ΣΧΟΛΙΟ
Θα συμφωνήσουμε με τον Κο Καραμπάτο στο να χαρακτηριστεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία των τελωνειακών υπαλλήλων.
Και αυτό γιατι όπως ακούστηκε στην τηλεόραση απο μια μαντάμ που βγήκε στα κανάλια και έλεγε τις μπούρδες της, οι τελωνιακοί υπάλληλοι πάιρνουν μισθό το μήνα 2.700 ΕΥΡΩ.
ΝΑΙ πολυ καλα διαβάσατε. ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΤΑΚΟΣΙΑ ΕΥΡΩ.
Κάτι ο βασικός κάτι τα δεκάδες επιδόματα που παίρνουν κάτι το Δ.Ε.Τ.Ε., ο μισθός ανεβαίνει ακόμα και στα 3.000 ευρώ.
Και αυτοί μιλάνε και φωνάζουν ότι δεν περνάνε καλά και κανουν απεργία για να φάνε ασύστολα κι άλλα.
ΝΑΙ ΝΑ ΚΗΡΥΧΘΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΕΛΧΑΝΑΔΩΝ.
ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΑΡΑΜΠΑΤΟ!!!!!!!

Με ηλεκτρονικές συνταγές τα φάρμακα

Με ταχύτατους ρυθμούς προχωρεί η δημιουργία του Ηλεκτρονικού Συστήματος Συνταγογράφησης, για την πλήρη, ηλεκτρονική καταγραφή των συνταγογραφήσεων σε όλους τους ασφαλιστικούς οργανισμούς της χώρας. Χθες η Γενική Γραμματεία Εμπορίου του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση προς όλες τις εταιρείες που επιθυμούν να αναλάβουν τη δημιουργία του έργου, δημοσιεύοντάς τη στο Διαδίκτυο. Οι εταιρείες θα πρέπει να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους ως την 1η Μαρτίου.

Μεταξύ των βασικών προδιαγραφών .............

προβλέπεται ότι το Ηλεκτρονικό Σύστημα Συνταγογράφησης θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα απόδοσης μοναδικού κωδικού σε όλους τους ασφαλισμένους, τους γιατρούς και τα φαρμακεία, καθώς επίσης και σε κάθε συνταγή. Επίσης σε κάθε γιατρό και φαρμακείο θα διατεθούν μηχανήματα ανάγνωσης (scanner), ώστε να καταγράφονται σε ηλεκτρονική μορφή οι συνταγές από τη στιγμή της έκδοσης ως την εκτέλεσή τους από το φαρμακείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι φαρμακευτικές δαπάνες στη χώρα μας το διάστημα της τελευταίας διετίας αυξήθηκαν κατά 30%. Συγκεκριμένα αυξήθηκαν από 7 δισ. ευρώ το 2007 σε 8 δισ. ευρώ το 2008 και σε 9 δισ. ευρώ το 2009. Επίσης το μέσο κόστος κάθε συνταγής ήταν περίπου 100 ευρώ.

Βασικοί στόχοι του Ηλεκτρονικού Συστήματος Συνταγογράφησης είναι να καταγράφονται σε συνεχή βάση τα στοιχεία κατανάλωσης φαρμάκων και να διενεργείται πλήρης απολογιστικός έλεγχος και ιχνηλάτηση κάθε συνταγής και φαρμάκου, ώστε να επιτευχθεί η μείωση της συνολικής φαρμακευτικής δαπάνης και να αντιμετωπιστούν τα έντονα φαινόμενα πολυφαρμακίας που καταγράφονται τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δημοσιευθεί στο Διαδίκτυο, οι ενδιαφερόμενες εταιρείες πρέ πει να λάβουν υπόψη τους ότι οι ασφαλισμένοι των διαφόρων Ταμείων ανέρχονται σε περίπου 10 εκατομμύρια και ότι θα πρέπει να γίνεται ταυτοποίηση με ΑΜΚΑ, ταυτότητα και ΑΦΜ και ότι σε κάθε περίπτωση θα υπάρχει επιβεβαίωση με τη χρήση απλής- «έξυπνης» κάρτας (τσιπ) και με ψηφιακά πιστοποιητικά.

Τα σημεία συναλλαγών είναι περίπου 11.000 φαρμακεία, 50.000 γιατροί και νοσοκομεία (εξωτερικά ιατρεία, εσωτερικοί ασθενείς), κέντρα υγείας, ασφαλιστικά ταμεία με κλινικές, ιατρεία. Για όλους απαιτείται άμεση έκδοση ηλεκτρονικής κάρτας για ψηφιακές υπογραφές, κρυπτογράφηση και πρόσβαση στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συνταγογράφησης. Καθημερινά ένα φαρμακείο εξυπηρετεί περίπου 10 συνταγές και κατά μέσο όρο ένας γιατρός περίπου πέντε συνταγές. Από τους βασικούς στόχους του Ηλεκτρονικού Συστήματος Συνταγογράφησης είναι η ετήσια, μηνιαία, εβδομαδιαία και ημερήσια κατανάλωση φαρμάκων, ποσοτικά, κατά είδος, κατά αξία.

Καλαμάτα: Ημερίδα για την οικονομική κρίση

Ημερίδα «Φόρουμ πολιτών» με θέμα: «Οικονομική και Χρηματοπιστωτική Κρίση: η Ευρωπαϊκή Διάσταση» συνδιοργανώνουν το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας και ο Δήμος Καλαμάτας, το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου στις 6 η ώρα το απόγευμα στο ξενοδοχείο Classical e-Filoxenia Hotel στην Καλαμάτα.

Θα συμμετάσχουν ως ομιλητές Ελληνες ευρωβουλευτές, ......

στελέχη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εκπρόσωποι φορέων και ενώσεων, ακαδημαϊκοί και δημοσιογράφοι. Θα παραστούν εκπρόσωποι της περιφέρειας Πελοποννήσου και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας και του Δήμου Καλαμάτας.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό.

Η αναγκαία ενότητα για την αντιμετώπιση της κρίσης δεν σημαίνει και κουκούλωμα των ευθυνών!

Στη δευτερολογία του, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής των νομοσχεδίων του Υπουργείου Οικονομικών «Κύρωση του Απολογισμού του Κράτους, οικονομικού έτους 2008» και «Κύρωση του Ισολογισμού του Κράτους, οικονομικού έτους 2008», ο βουλευτής Μεσσηνίας και Εισηγητής της Πλειοψηφίας για τα νομοσχέδια αυτά, κ. Δημήτρης Κουσελάς, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα ακόλουθα:

«Η εκτέλεση του Προϋπολογισμού του 2008, για .......

την οποία συζητάμε σήμερα, καταδεικνύει με τον πλέον περίτρανο τρόπο αφ’ ενός την κατακόρυφη μείωση των εσόδων, αφ’ ετέρου τη μεγάλη αύξηση των δαπανών, που πιστοποιούν ότι ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός του σήμερα, δεν μπορεί να αποδοθεί στη διεθνή κρίση, αλλά στις ταξικές και πελατειακές λογικές που άσκησαν τα τελευταία χρόνια οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας. Η αποχωρήσασα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αντί να αναγνωρίσει τα τότε λάθη της και να αλλάξει πορεία, συνέχισε με μεγαλύτερη ένταση τις πελατειακές και αδιέξοδες πολιτικές της. Παράλληλα επιχείρησε, χρησιμοποιώντας όχι μόνο τη δημιουργική λογιστική, όπως είχε συνηθίσει, αλλά και παραποιώντας τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, να αποκρύψει την πραγματική κατάσταση και από τους Έλληνες πολίτες και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αυτά δεν είναι δικοί μας ισχυρισμοί. Αποτυπώνονται με ξεκάθαρο τρόπο στην Έκθεση της Ανεξάρτητης Επιτροπής, η οποία παρουσιάστηκε πριν από λίγες ημέρες στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων. Το αποτέλεσμα είναι ότι η χώρα μας δεν αντιμετωπίζει πλέον μόνο τα γνωστά δίδυμα ελλείμματα, δημόσιο χρέος και δημοσιονομικό, αλλά και ένα μεγάλο έλλειμμα αξιοπιστίας. Και αυτό είναι το χειρότερο!

Με το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης επιχειρούμε να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση και την ανυποληψία. Να ανασυγκροτήσουμε εκ βάθρων ένα διαλυμένο, αλλά και σπάταλο κράτος, που η Νέα Δημοκρατία του συμπεριφέρθηκε, δυστυχώς, σαν να ήταν λάφυρο.

Όλα αυτά τα προσπαθούμε χωρίς να υπάρχει καμία, μα καμία βοήθεια, γιατί η χώρα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με τους διεθνείς κερδοσκόπους, χωρίς από την άλλη να έχει ουσιαστική στήριξη από την Ε.Ε.

Δυστυχώς, έχουμε μία Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία αρκείται σε φραστικές στηρίξεις και πολλές φορές σε απειλές. Είδατε εσείς κανένα συγχρονισμό, καμία αλληλεγγύη σε ό,τι αφορά όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην ίδια την Ευρωζώνη και στο ευρώ;

Γιατί σήμερα δεν βάλλεται μόνο η χώρα μας, βάλλεται συνολικά η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κατά τα άλλα, όλοι δηλώνουν …«αθώοι του αίματος» !

Πέρα από τις σοβαρότατες ευθύνες που έχει η προηγούμενη Κυβέρνηση, εγώ ερωτώ: Όλα αυτά τα χρόνια η Eurostat δεν έβλεπε, δεν γνώριζε, δεν άκουγε, δεν ήλεγχε, δεν είχε πάρει είδηση, δηλαδή, τι γινόταν στην Ελλάδα;

Αναμφισβήτητα, η αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης, αυτών των προβλημάτων, προϋποθέτει και μια ευρύτατη συσπείρωση. Θα έλεγα ότι προϋποθέτει τη συγκρότηση ενός ευρέως πατριωτικού μετώπου.

Συσπείρωση, όμως, δεν σημαίνει συγκάλυψη των όποιων ευθυνών υπάρχουν.

Η συγκάλυψη θα ήταν ένα μείζον ιστορικό λάθος απέναντι στο ίδιο το πολιτικό σύστημα, την αξιοπιστία του οποίου θα μείωνε ακόμα περισσότερο. Το μήνυμα που θα εξέπεμπε είναι ότι κάποιοι μπορεί να φθάνουν τη χώρα σε σημείο να χάνει μέρος της εθνικής της κυριαρχίας, όπως είπε ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ., ο Γιώργος Παπανδρέου, αλλά αυτοί οι κάποιοι να είναι στο απυρόβλητο και, στο όνομα αυτής της συσπείρωσης, της αναγκαίας ενότητας για την αντιμετώπιση της κρίσης θα παραμένουν στο απυρόβλητο, τη στιγμή που και όσοι δεν ευθύνονται καλούνται και αυτοί να πληρώσουν τις συνέπειες της κρίσης!

Σας ερωτώ, αυτό το μήνυμα θέλουμε να περάσει σήμερα στον ελληνικό λαό;

Πιστεύω πως όχι. Χρειάζεται, λοιπόν, με ψυχραιμία και νηφαλιότητα, χωρίς ρεβανσιστικές λογικές ξεκαθαρίσματος λογαριασμών, να φωτίσουμε τις γκρίζες ζώνες, να ενημερώσουμε αντικειμενικά τον ελληνικό λαό για το τι έγινε το τελευταίο χρονικό διάστημα. »

Κλείνοντας τη δευτερολογία του, ο κ. Κουσελάς τόνισε πως δεν μπορεί αυτοί που έφεραν τη χώρα σ’ αυτή την κατάσταση να ζητούν και τα ρέστα, γι’ αυτό πρέπει να χυθεί άπλετο φως σε όλη αυτή την υπόθεση και αυτοί που ευθύνονται να αναλάβουν τις ευθύνες τους, «για να προχωρήσουμε όλοι μαζί στη συνεπή υλοποίηση του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης, που αποτελεί σήμερα τη μόνη διέξοδο και προοπτική για την έξοδο της χώρας από την κρίση. »

Δικαστικό παράθυρο για τους συμβασιούχους. Ανοίγει ο δρόμος ακόμη για την μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

Ελπίδες σε χιλιάδες συμβασιούχους ακόμη και για τη μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου, δίνει απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου η οποία έκρινε πως πρέπει να εγκριθούν εντάλματα πληρωμών 34 συμβασιούχων του δήμου Κρωπίας, που είχαν δικαιωθεί από πολιτικά δικαστήρια. Είναι η πρώτη φορά που το Ε.Σ. λαμβάνει υπόψη του αποφάσεις πολιτικών δικαστηρίων για τις περιπτώσεις των συμβασιούχων εκτός του Προεδρικού Διατάγματος του 2004, γεγονός το οποίο ενδέχεται να αποτελέσει δεδικασμένο για περιπτώσεις άλλων συναδέλφων τους που δικαιώθηκαν από τα πολιτικά δικαστήρια.
Υπενθυμίζεται ότι το 2006 η Ολομέλεια του .......

Ε.Σ. έκρινε ότι μετά το Π.Δ. 164/2004 τα πολιτικά δικαστήρια στερούνται της δικαιοδοσίας να επιλύουν υποθέσεις των συμβασιούχων και δεν μπορούν να εγκριθούν τα χρηματικά εντάλματα πληρωμής των συμβασιούχων. Ακόμα, η Ολομέλεια του Ε.Σ. δεν είχε δεχθεί αποφάσεις των πολιτικών δικαστηρίων που υποχρέωναν τους δήμους και άλλους φορείς του Δημοσίου να απασχολούν συμβασιούχους.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση στο Ελεγκτικό Συνέδριο εκκρεμούσε υπόθεση του δήμου Κρωπίας που αφορούσε συμβασιούχους. Ειδικότερα, από το Τριμελές Συμβούλιο του Αρείου Πάγου επιβλήθηκε χρηματική κύρωση ύψους 155.000 ευρώ στον δήμο Κρωπίας, καθώς δεν συμμορφώθηκε σε αμετάκλητη απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που είχε δικαιώσει 34 συμβασιούχους του, αναγνωρίζοντας ότι οι διαδοχικά ανανεούμενες συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου συνιστούν συμβάσεις αορίστου χρόνου και υποχρέωνε το δήμο να αποδέχεται τις υπηρεσίες των «34».

Μετά την απόφαση αυτή, η αρμόδια επίτροπος αρνήθηκε να εγκρίνει τα εντάλματα για την πληρωμή των εργαζομένων. Έτσι, το θέμα έφτασε στο Ελεγκτικό Συνέδριο και το αρμόδιο Τμήμα του κατά πλειοψηφία τάχθηκε υπέρ της νομιμότητας της πληρωμής των εργαζομένων και παρέπεμψε την υπόθεση στην Ολομέλεια για επανεξέταση του όλου ζητήματος.

Στην Ολομέλεια του Ε.Σ. ο Γενικός Επίτροπος Επικρατείας Γ. Σχοινιωτάκης τάχθηκε υπέρ της αλλαγής της νομολογίας του δικαστηρίου προκειμένου να μπορούν να πληρώνονται οι συμβασιούχοι του Δημοσίου, των δήμων και κοινοτήτων κ.λπ., όταν έχουν δικαιωθεί με τελεσίδικες αποφάσεις από τα πολιτικά δικαστήρια.

Πάντως, η Ολομέλεια του Ε.Σ. δεν ανέτρεψε στο σύνολό της την προηγούμενη του 2006 απόφασή της ως προς το ζήτημα της αρμοδιότητας των δικαστηρίων που πρέπει να επιλαμβάνονται επί των υποθέσεων των συμβασιούχων. Απλώς έκρινε ότι δεν μπορεί να παραβλέψει την απόφαση της Τριμελούς Επιτροπής του Α.Π. που υποχρέωνε το δήμο Κρωπίας να συμμορφωθεί προς την απόφαση του Πρωτοδικείου. Και με το σκεπτικό αυτό δικαίωσε τους 34 συμβασιούχους του εν λόγω δήμου.

Πηγή: Αυτοδιοίκηση

ΠΑΟ - ΡΟΜΑ απόψε στις 22:00 στον ΑΝΤ1

Τη Ρόμα υποδέχεται ο Παναθηναϊκος (22.00-ΑΝΤ1), με στόχο ένα αποτέλεσμα που θα του επιτρέψει να διατηρεί ελπίδες πρόκρισης ενόψει του επαναληπτικού στην ιταλική πρωτεύουσα.
Οι παίκτες του Νίκου Νιόπλια καλούνται να ξεπεράσουν την ήττα-σοκ που γνώρισαν από την Καβάλα στο ΟΑΚΑ και να παρουσιασθούν συγκεντρωμένοι στην αναμέτρηση, ενώ από την πλευρά τους, οι «Ρωμαίοι» θα παίξουν στην Αθήνα με πρωταρχικό στόχο να μην ηττηθούν, έτσι ώστε να διατηρήσουν τον τίτλο του φαβορί για την πρόκριση.

Τα «ζευγάρια» της φάσης των "32" είναι τα εξής: .......

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-Ρόμα (Ιταλία)

Ρούμπιν Καζάν (Ρωσία)-Χάποελ Τελ Αβίβ (Ισραήλ)

Αγιαξ (Ολλανδία)-Γιουβέντους (Ιταλία)

Μπριζ (Βέλγιο)-Βαλένθια (Ισπανία)

Βιγιαρεάλ (Ισπανία)-Βόλφσμπουργκ (Γερμανία)

Σταντάρ Λιέγης (Βέλγιο)-Σάλτσμπουργκ (Αυστρία)

Τβέντε (Ολλανδία)-Βέρντερ Βρέμης (Γερμανία)

Λιλ (Γαλλία)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)

Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ισπανία)-Αντερλεχτ (Βέλγιο)

Κοπεγχάγη (Δανία)-Μαρσέιγ (Γαλλία)

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)-Γαλατασαράι (Τουρκία)

Φούλαμ (Αγγλία)-Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία)

Λίβερπουλ (Αγγλία)-Ουνιρέζ Ουρζιτσένι (Ρουμανία)

Αμβούργο (Γερμανία)-Αϊντχόφεν (Ολλανδία)

Χέρτα Βερολίνου (Γερμανία)-Μπενφίκα (Πορτογαλία)

Κ. Μπατζελή: Τέλος στο πρόγραμμα πρόωρων αγροτικών συντάξεων

Χωρίς κανένα πρόβλημα θα συνταξιοδοτηθούν όσοι αγρότες έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Πρόωρης Συνταξιοδότησης Αγροτών, αλλά δεν πρόκειται να υπάρξουν νέοι δικαιούχοι.

Αυτό ξεκαθάρισε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κατερίνα Μπατζελή, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελίας Αμανατίδου- Πασχαλίδου, τονίζοντας πως η πρόωρη συνταξιοδότηση των αγροτών δεν θα αποτελεί πλέον επιλέξιμη δαπάνη με την αναθεώρηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» και κατά συνέπεια δεν θα υπάρξουν νέοι δικαιούχοι.

Όπως είπε η υπουργός, το πρόγραμμα, το οποίο .........

καλύπτεται πλέον από αμιγώς εθνικούς πόρους, αποδείχθηκε πως δεν πέτυχε τον αναπτυξιακό του στόχο, που είναι η μεταβίβαση αγροτικού κλήρου σε νέους αγρότες.

Η υποχρέωση του κρατικού προϋπολογισμού για την κάλυψη του προγράμματος πρόωρης συνταξιοδότησης ανέρχεται σε 800εκ ευρώ. «Το μέτρο δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με κοινωνικά κριτήρια. Ο στόχος του είναι αναπτυξιακός και δεν έχει γίνει μεταβίβαση του πολυτεμαχισμένου σήμερα αγροτικού κλήρου», επεσήμανε η υπουργός, συμπληρώνοντας ότι τα κονδύλια αυτά θα διατεθούν για τον εκσυγχρονισμό της αγροτικής παραγωγής.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Αναστέλλει τη συναίνεση η Εξεταστική για την οικονομία

Η απόφαση της κυβέρνησης να συγκροτηθεί Εξεταστική Επιτροπή, η οποία θα ερευνήσει την παραποίηση των στατιστικών στοιχείων για την ελληνική οικονομία, φαίνεται ότι αναστέλλει το συναινετικό κλίμα που έτεινε να διαμορφωθεί μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, για τα θέματα αυτά.

Αυτό προέκυψε μετά τη συνάντηση που είχαν χθες το απόγευμα ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου και ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, με τη Ρηγίλλης να διαμηνύει πως «τα πράγματα σήμερα (χθες) δεν είναι εκεί που ήταν στο εγγύτερο παρελθόν, κατά τη διάρκεια της προηγούμενης συνάντησης των δύο αρχηγών».

Ο ίδιος ο κ. Σαμαράς, επιβεβαίωσε την αλλαγή .......

στάσης έναντι της κυβέρνησης, καθώς τόνισε: «Είπα στον πρωθυπουργό ότι σε ώρα διεθνούς κρίσης δεν κερδίζεται η μάχη της οικονομίας, από μια κυβέρνηση που κάνει ό,τι μπορεί για να διασπάσει το εσωτερικό μέτωπο της κοινωνίας. Είχα πει ότι η συναίνεση είναι αρετή, δεν είναι αδυναμία. Η κυβέρνηση την εξέλαβε ως αδυναμία. Τώρα θα διαπιστώσει το σφάλμα της».

Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι «η κυβέρνηση υπήρξε τυχερή διότι έχει απέναντί της μια αντιπολίτευση υπεύθυνη, που της προσέφερε συναίνεση στα δύσκολα. Κάτι που δεν έκανε ποτέ το ΠΑΣΟΚ», κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι ζητεί Εξεταστική για την Οικονομία, «χωρίς να νοιάζεται για την εικόνα που θα βγάλουμε προς τα έξω και για τις συνέπειες», υπογράμμισε ότι το κόμμα του «δεν φοβάται τίποτε, δεν έχει να κρύψει τίποτε» και κατέληξε:

«Όλα στο φως! Αλλά όταν λέμε όλα, εννοούμε όλα. Από το 1981. Εμείς απαντάμε "ναι" στην Εξεταστική, αλλά αυτοί ας αναλογιστούν τις συνέπειες. Γιατί το τεράστιο χρέος δεν δημιουργήθηκε τα τελευταία πέντε χρόνια. 112% είναι σήμερα. 112% ήταν και το 2000 επί ΠΑΣΟΚ, αν και δεν υπήρχε τότε διεθνής κρίση».

Η κυβέρνηση απορρίπτει τις αιτιάσεις Σαμαρά και η ηγεσία της επιμένει ότι «συναίνεση και διαφάνεια πηγαίνουν μαζί», ενώ φαίνεται να μην δέχεται την πρόταση της ΝΔ για διερεύνηση της περιόδου από το 1980 μέχρι σήμερα.

«Μπροστά μας έχουμε μια συγκεκριμένη κατάσταση, η οποία προήλθε από συγκεκριμένες ενέργειες συγκεκριμένων προσώπων. Δεν μπορεί να μπερδεύουμε αυτό που ζούμε σήμερα με τα προηγούμενα χρόνια» φέρεται να είπε ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος επανέλαβε τη γενική κυβερνητική αρχή για «διαφάνεια παντού και για όλα» και σημείωσε ότι για την Εξεταστική Επιτροπή, «η οποία δεν θα συσταθεί αύριο, θα υπάρξει απόφαση και εξειδίκευση».

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε στον συνομιλητή του ότι η ζημιά για τη χώρα γίνεται τώρα που υπάρχει η φημολογία και όχι με τη διερεύνηση και τόνισε πως με τη διαφάνεια θα υπάρξει πλήρης αποσαφήνιση και επιτέλους από δω και πέρα πρέπει να μπουν κανόνες.

Ο κ. Παπανδρέου ενημέρωσε τον κ. Σαμαρά, ότι στην παρούσα φάση δεν συζητεί τη λήψη νέων οικονομικών μέτρων, πριν δηλαδή υπάρξει αποτίμηση όσων έχουν ήδη ληφθεί.

Πηγή: Ναυτεμπορική

ΣΧΟΛΙΟ
Μεγάλη κωλοτούμπα από Σαμαρά. Είδε ότι απειλούνται οι δικοί του και ποάει να τους καλύψει. Εμ βέβαια. κόρακας κοράκου μάτι βγάζει???? ΠΟΤΕ!!!!

Μόνο με την δήλωση του ΟΣΔΕ θα εισπράττουν τον ΦΠΑ οι αγρότες

Μαζί με την δήλωση καλλιέργειας (ΟΣΔΕ) θα υποβάλλουν στο εξής οι αγρότες την δήλωση επιστροφής ΦΠΑ, αποκάλυψε σήμερα στη Βουλή η κα Κατερίνα Μπατζελή. Η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων επιβεβαίωσε ότι ΟΠΕΚΕΠΕ, ΑΓΡΟΓΗ και ΕΛΓΑ οδηγούνται σε συγχώνευση προκειμένου οι πληρωμές προς τους αγρότες να ενταχθούν σ’ ένα οργανισμό ώστε να γίνεται και διασταύρωση φορολογικών στοιχείων.

Η κα Μπατζελή χαρακτήρισε «τεράστιο» .........

το κόστος λειτουργίας των 16 οργανισμών του υπουργείου επισημαίνοντας πως είναι πάρα πολλοί.

Γ. Ραγκούσης: Τεράστια τα κέρδη από το νοικοκύρεμα στα κρατικά αυτοκίνητα.

Το μαχαίρι έφερε απίστευτα αποτελέσματα.

Ο Υπουργός Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γ. Ραγκούσης έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τα στοιχεία των 3 πρώτων μηνών από την έναρξη της εφαρμογής της απόφασης του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης για τη μείωση του αριθμού και του κυβισμού των κρατικών αυτοκινήτων.
Πρόκειται για τα κρατικά αυτοκίνητα, που ...........

χρησιμοποιούνται από τα μέλη της κυβέρνησης καθώς και από άλλους κρατικούς αξιωματούχους, των οποίων η διαχείριση ανήκει στο Υπουργείο Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Ο συνολικός αριθμός αυτής της κατηγορίας των κρατικών αυτοκινήτων από 279 που ανέρχονταν στις 4 Οκτωβρίου 2009, μειώθηκε στα 172 σήμερα. Από αυτά, 19 χρησιμοποιούνται από Υπουργούς - Υφυπουργούς, 26 χρησιμοποιούνται από λοιπά πρόσωπα (ανώτατους δικαστικούς κλπ), 83 έχουν δοθεί σε φορείς του Δημοσίου (υπηρεσίες, ΝΠΔΔ), ενώ 44 παραμένουν στο Υπουργείο για ξένες αποστολές, επίσημες αντιπροσωπείες κλπ.

Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα στην κατανάλωση βενζίνης καθώς και στις δαπάνες για ανταλλακτικά και επισκευές, δραστικές μειώσεις καταγράφηκαν τους μήνες Νοέμβριο, Δεκέμβριο και Ιανουάριο σε σύγκριση με τους αντίστοιχους περυσινούς μήνες.

Όπως αναλυτικά αναφέρονται στους παρακάτω πίνακες αποτελεσμάτων, η συνολική κατανάλωση βενζίνης μειώθηκε από 84.055,17 λίτρα σε 30.485 λίτρα (ποσοστό μείωσης 63,73%), με αντίστοιχη μείωση στην εκπομπή ρύπων.

Εξίσου δραστικά μειώθηκαν και οι δαπάνες για ανταλλακτικά και επισκευές. Από 156.122,67€ το περυσινό τρίμηνο, φέτος οι δαπάνες αυτές μειώθηκαν στο ύψος των 54.096€ (ποσοστό μείωσης 65,35%).

Παρατίθενται οι αναλυτικοί πίνακες αποτελεσμάτων.

Κατανάλωση βενζίνης:

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2008: 30.293,52 λίτρα
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2009: 11.581 λίτρα
ΠΟΣΟΣΤΟ ΜΕΙΩΣΗΣ: 61,77%


ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2008: 26.661,65 λίτρα
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2009: 9.804,26 λίτρα
ΠΟΣΟΣΤΟ ΜΕΙΩΣΗΣ: 63,22%


ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2009: 27.100 λίτρα
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2010: 9.100 λίτρα
ΠΟΣΟΣΤΟ ΜΕΙΩΣΗΣ: 66,42%


ΣΥΝΟΛΙΚΑ: 84.055,17 λίτρα => Συνολική δαπάνη: 81.613 ευρώ
ΣΥΝΟΛΙΚΑ: 30.485 λίτρα => Συνολική δαπάνη: 29.911 Ευρώ
ΠΟΣΟΣΤΟ ΜΕΙΩΣΗΣ: 63,73% => Ποσοστό μείωσης: 63,35%


Δαπάνες για ανταλλακτικά:

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2008: 29.247,46 ευρώ
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2009: 12.696,28 ευρώ
ΠΟΣΟΣΤΟ ΜΕΙΩΣΗΣ: 56,59%


ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2008: 22.932,95 ευρώ
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2009: 2.317,75 ευρώ
ΠΟΣΟΣΤΟ ΜΕΙΩΣΗΣ: 89,89%


ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2009: 71.860,76 ευρώ
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2010: 25.000,00 ευρώ
ΠΟΣΟΣΤΟ ΜΕΙΩΣΗΣ: 65,21%

Σύνολο: 124.041,17 ευρώ
Σύνολο: 40.014,03 ευρώ
ΠΟΣΟΣΤΟ ΜΕΙΩΣΗΣ: 67,74%


Δαπάνες για επισκευές:

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2008: 7.420 ευρώ
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2009: 3.509,79 ευρώ
ΠΟΣΟΣΤΟ ΜΕΙΩΣΗΣ: 52,70%


ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2008: 8.735,45 ευρώ
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2009: 1.660,18 ευρώ
ΠΟΣΟΣΤΟ ΜΕΙΩΣΗΣ: 80,99%


ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2009: 15.926,05 ευρώ
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2010: 8.912,00 ευρώ
ΠΟΣΟΣΤΟ ΜΕΙΩΣΗΣ: 44,04%

Σύνολο : 32.081,50 ευρώ
Σύνολο: 14.081,97 ευρώ
ΠΟΣΟΣΤΟ ΜΕΙΩΣΗΣ: 56,10%

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Έως τις 15 Μαρτίου η ενιαία ενίσχυση – έλεγχος της ΕΕ στην ψηφιοποίηση από 1-5 Μαρτίου

Το αργότερο έως τις 15 Μαρτίου θα καταβληθεί η δεύτερη δόση της ενιαίας ενίσχυσης στους Έλληνες αγρότες, ανακοίνωσε πριν από λίγο στη Βουλή η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα Κατερίνα Μπατζελή αποκαλύπτοντας ότι από 1-5 Μαρτίου στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα περάσουν από έλεγχο ποιότητας την διαδικασία ψηφιοποίησης αγροτεμαχίων.

Μετά τις 15 Μαρτίου θα καταβληθούν οι ...........

συνδεδεμένες ενισχύσεις σε βαμβάκι και τομάτα καθώς και τα ποιοτικά παρακρατήματα.

Στο μεταξύ εκτός επιδοτήσεων τίθενται περίπου 170 χιλιάδες αγρότες που λαμβάνουν κάθε χρόνο ποσό μικρότερο ή ίσο με 200 ευρώ. Παρουσία του υφυπουργού κ. Μιχάλη Καρχιμάκη η κα Μπατζελή ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής ότι βάσει του Κανονισμού της ΕΕ, η Ελλάδα μπορούσε να τοποθετήσει το κατώτατο όριο καταβολής των επιδοτήσεων από 100-400 ευρώ. Επέλεξε, όπως διευκρίνισε, τα 200 ευρώ επειδή καλύπτει τον μικρότερο αριθμό κατά κύριο επάγγελμα αγροτών, περίπου 10-15χιλιάδες (οι υπόλοιποι είναι ετεροεπαγγελματίες).

Μεσσηνιακές Εφημερίδες της 18ης Φεβρουαρίου 2010

Κλίκ για πλήρες μέγεθος.

Ele18.jpg (1.7 MB) 8arr18.jpg (209 KB) foni18.jpg (469 KB) Logos18.jpg (325 KB)Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2010

Ικανοποίηση της Νάντιας Γιαννακοπούλου για την υπόθεση στελέχωσης των ΙΚΑ Φιλιατρών και Γαργαλιάνων

Ικανοποίηση για την θετική έκβση της υπόθεσης του ΙΚΑ Φιλιατρών και Γαργαλιάνων εκφράζει με δηλώσεις της η Βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κα Νάντια Γιαννακοπούλου.

Με την αναφορά της, στις 14/12/09, και την ερώτησή της, στις 09/11/09, προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Ανδρέα Λοβέρδο, η βουλευτής Μεσσηνίας ζητούσε την άμεση στελέχωση των ΙΚΑ Γαργαλιάνων και Φιλιατρών, αντίστοιχα.
Σε επικοινωνία με την κ. Γιαννακοπούλου, ο Υφυπουργός κ. Κουτρουμάνης την διαβεβαίωσε ότι θα επιληφθεί άμεσα του ζητήματος.
Στις 10/02/10, η διοίκηση του ΙΚΑ προέβη σε ανακοίνωση, με αριθμό πρωτοκόλλου Γ30/5, με την οποία προτίθεται να πραγματοποιήσει άμεσα αποσπάσεις και μεταθέσεις διοικητικών υπαλλήλων στα παραρτήματα Γαργαλιάνων και Φιλιατρών.
Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την πλήρωση .......

των θέσεων στα παραπάνω παραρτήματα βρίσκεται, ήδη, σε εξέλιξη.

Η κ. Γιαννακοπούλου, σε δηλώσεις της, ευχαρίστησε τον Υφυπουργό για την άμεση ανταπόκριση και τόνισε ότι «τόσο οι οργανωμένες ενέργειες του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατρών, όσο και οι ενέργειες των εργαζομένων στο ΙΚΑ Γαργαλιάνων έχουν μεγάλο μερίδιο στην τελική θετική έκβαση».

Νέο ένζυμο για την παραγωγή βιοκαυσίμων από γεωργικά παραπροϊόντα

Δανική εταιρεία βιοτεχνολογίας σχεδιάζει να αξιοποιήσει εμπορικά ένα ένζυμο για το οποίο υποστηρίζει ότι θα επιτρέψει την παραγωγή βιοαιθανόλης από γεωργικά απόβλητα σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές.
Το κατοχυρωμένο ένζυμο, με την ονομασία Cellic CΤec2, διασπά την κυτταρίνη των φυτικών κυττάρων σε απλά σάκχαρα, τα οποία στη συνέχεια μπορούν να υποστούν ζύμωση με συμβατικές διαδικασίες για την παραγωγή οινοπνεύματος.
Το παραγόμενο βιοκαύσιμο εκτιμάται ότι θα κοστίζει γύρω στα 0,37 ανά λίτρο, ποσό συγκρίσιμο με τις τιμές της βενζίνης και της συμβατικής αιθανόλης, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Σύμφωνα με την εταιρεία Novozymes που ανέπτυξε το ένζυμο, η τιμή θα μπορούσε να μειωθεί περαιτέρω και να επιτρέψει τελικά τη δημιουργία μιας νέας βιομηχανίας που θα δημιουργήσει έως και 1,2 εκατομμύρια θέσεις...

εργασίας στις ΗΠΑ έως το 2022.
Έπειτα από δέκα χρόνια ερευνών, η Novozymes ελπίζει τώρα ότι η παραγωγή αιθανόλης από κυτταρίνη σε μεγάλη κλίμακα θα ξεκινήσει το 2011.
Μετά την ανακοίνωση της εταιρείας, η τιμή της μετοχής της στο χρηματιστήριο της Δανίας ανέβηκε κατά 4,8% στις 567 κορώνες (76,2 ευρώ).
Ως πρώτη ύλη στην παραγωγή θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν πριονίδια, άχυρο ή στελέχη καλαμποκιών, μεταξύ άλλων.
Newsroom ΔΟΛΕνημέρωση για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2010‏

Από το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2010 των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ – ΟΜΑΔΑΣ Β΄) για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους σχετική Αίτηση-Δήλωση το αργότερο μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου.
Πιο συγκεκριμένα υπόχρεοι για την υποβολή της ανάλογης Αίτησης – Δήλωσης είναι: .......

Α) οι μαθητές της τελευταίας τάξης των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ)
Β) οι απόφοιτοι που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ
Γ) οι απόφοιτοι – κάτοχοι βεβαίωσης πρόσβασης ημερήσιου ΓΕΛ ή ημερήσιου ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄) που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων εισακτέων των ημερησίων ΓΕΛ χωρίς νέα εξέταση για εισαγωγή στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, στις Σχολές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού και στα ΤΕΦΑΑ.
Δ) οι μαθητές της τελευταίας τάξης Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) - ομάδας Β΄.
Ε) οι απόφοιτοι ΕΠΑΛ που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄)

Η Αίτηση – Δήλωση υποβάλλεται ηλεκτρονικά. Τα πέντε κατά περίπτωση υποδείγματα της Αίτησης – Δήλωσης έχουν αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας : www.ypepth.gr/exams.
Ο υποψήφιος είτε από το διαδίκτυο είτε από το Λύκειό του μπορεί να προμηθεύεται την Αίτηση – Δήλωση που αναλογεί στην περίπτωσή του, να συμπληρώνει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τη συμμετοχή του στις πανελλαδικές εξετάσεις σύμφωνα και με τις οδηγίες που αναγράφονται στην Αίτηση - Δήλωση και να προσέρχεται στο Λύκειο για την υποβολή της ηλεκτρονικά.

Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν γίνεται δεκτή καμία υποβολή ή τροποποίηση Αίτησης – Δήλωσης.
Επίσης, υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑΣ Β΄) με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που επιθυμούν να εξεταστούν σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία προφορικά ή γραπτά κατά περίπτωση, πρέπει ως τις 22 Φεβρουαρίου να υποβάλουν σχετική αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο Λύκειό τους.

Καλλικράτη, αλλά χωρίς Ραγκούση, συζητά η ΚΕΔΚΕ

Χωρίς την παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση συνεδριάζει τελικά την Τετάρτη το μεσημέρι στις 12 το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ. Ο υπουργός Εσωτερικών επρόκειτο να ενημερώσει τα μέλη του δ.σ. σχετικά με σημεία του νομοσχεδίου για τον «Καλλικράτη», ωστόσο η συνέχιση της συζήτησης το ν/σ για την ιθαγένεια στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής δεν του το επιτρέπει.

Πάντως, τα μέλη του δ.σ. θα ενημερωθούν από τον πρόεδρο ΚΕΔΚΕ Νικήτα Κακλαμάνη, μέλη Επιτροπής Παρακολούθησης Προγράμματος «Καλλικράτης» και υπηρεσιακούς παράγοντες της ΚΕΔΚΕ για τις εξελίξεις σχετικά με το πρόγραμμα «Καλλικράτης».

Παράλληλα θα συζητηθούν: ...........

- Η πρόταση της ΚΕΔΚΕ για τα κριτήρια κατανομής των ΚΑΠ και τη ΣΑΤΑ για το 2010.

Εισηγητές: Γ. Μουράτογλου, πρόεδρος Επιτροπής Οικονομικών,

Γ. Κουγιανός, διευθυντής Τεκμηρίωσης Πληροφορικής και Ανάπτυξης των φορέων της Τ.Α.

- Συμβάσεις παροχής υπηρεσιών καθαριότητας των σχολικών κτιρίων μεταξύ ΟΣΚ Α.Ε. και Σχολικών Επιτροπών - Απόφαση ΚΕΔΚΕ

Εισηγητής: Γ. Μαστοράκος, πρόεδρος Επιτροπής Θεσμών.

- Προγραμματικές Συμβάσεις για την οργάνωση της εκπαίδευσης του ειδικού ένστολου προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας.

Εισηγητής: Π. Βασιλείου, γενικός διευθυντής ΚΕΔΚΕ

Πηγή: Αυτοδιοίκηση.gr

ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΠΑΣΟΚ: ΓΚΡΙΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ 42%

Γκρίνια προκαλεί ανάμεσα σε σημαντική μερίδα δημάρχων του ΠΑΣΟΚ η κατάργηση του ορίου του 42% και η επαναφορά του 50% +1 στις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, για το οποίο έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση. Κι αυτό γιατί οι περισσότεροι εξ’ αυτών έχουν εκλεγεί από τον α΄ γύρο με ποσοστό άνω του 42 αλλά κάτω του 50% και θεωρούν ότι με την αλλαγή είναι πιθανόν το ΠΑΣΟΚ να απωλέσει αρκετούς δήμους αλλά και περιφέρειες.

Κρούουν δε τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας ........

ότι η συνεργασία ιδιαίτερα με ΚΚΕ, αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ ή τους Οικολόγους, τώρα μάλιστα που το ΠΑΣΟΚ είναι κυβέρνηση, στις περισσότερες περιπτώσεις θα καταστεί εκ των πραγμάτων αδύνατη. Στο πλαίσιο αυτό δεν διστάζουν να υποστηρίξουν ότι η επαναφορά του 50% + 1 ευνοεί, όχι τις ευρύτερες συνεργασίες με προοδευτικές δυνάμεις αλλά τη δημιουργία αντικυβερνητικού μετώπου.

Επιστολές δημάρχων και συνάντηση στην Ιπποκράτους

Οι προβληματισμοί αυτοί έχουν εκφραστεί με επιστολές δημάρχων του ΠΑΣΟΚ προς το υπουργείο Εσωτερικών, ενώ διατυπώθηκαν και προφορικά τόσο στην προ 40ημερού συνάντηση στο Κάραβελ (διαβάστε σχετικό ρεπορτάζ κάνοντας κλικ στο: http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=5514) όσο και σε προ τριών εβδομάδων συνάντηση των δημάρχων της Αθήνας στην Ιπποκράτους, παρουσία του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Σωκράτη Ξυνίδη και του μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου και δημάρχου Καλλιθέας Κώστα Ασκούνη.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης συνάντησης αλλά και με επιστολές τους δήμαρχοι, προκειμένου ούτε το ΠΑΣΟΚ να αθετήσει την προεκλογική του δέσμευση ούτε «να οδηγηθούμε στην καρμανιόλα του 42%», κατά την έκφραση ενός εξ’ αυτών, προτείνουν ένα ενδιάμεσο σύστημα, σύμφωνα με σχετική πρόταση που έχει καταθέσει ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής για την αλλαγή του εκλογικού νόμου Θανάσης Διαμαντόπουλος.

Σύμφωνα με αυτή η εκλογή του δημάρχου από τον α΄ γύρο μπορεί να γίνεται όταν το άθροισμα του ποσοστού του σχετικά πλειοψηφούντος και τη διαφοράς του από τον δεύτερο ξεπερνούν το 50%. Δηλαδή το 42% να μην αρκεί όταν ο δεύτερος βρίσκεται στο 38, 39 ή και 40% αλλά κάτω από το 32%, καθώς, όπως λέει έτερος δήμαρχος, «μ’ αυτό το εκλογικό σύστημα αποτυπώνεται καλύτερα η λαϊκή βούληση».

ΥΠ.ΕΣ: καμία παρέκκλιση από τις δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ

Πάντως, αρμόδιοι παράγοντες του υπουργείου Εσωτερικών με τους οποίους επικοινώνησε η αυτοδιοίκηση gr απέκλειαν κατηγορηματικά οποιαδήποτε αλλαγή «σ’ αυτό για το οποίο έχει δεσμευθεί το ΠΑΣΟΚ και ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου, δηλαδή, την κατάργηση του 42% και την επαναφορά του 50% +1». Πρόσθεταν δε ότι ο καθηγητής Διαμαντόπουλος δεν συμμετέχει σε καμία από τις Επιτροπές που αφορούν τον «Καλλικράτη» παρά μόνο σε αυτή που αφορά την αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Πηγή: Αυτοδιοίκηση.gr