Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Τι συμβαίνει επιτέλους με το Public hotspot του Δήμου Φιλιατρών????

Έχουμε κάνει αναφορές στην λειτουργία του Public Hotspot του Δήμου Φιλιατρών.
Μετά την πρώτη μας ανάρτηση για το θέμα ο Δήμος κινήθηκε άμεσα και διόρθωσε το πρόβλημα της μη πρόσβασης.
Δυστυχώς όμως το πρόβλημα επανήλθε και το hotspot βγήκε πάλι off.
Πάλι ασχοληθήκαμε και κάναμε την σχετική .........

ανάρτηση όπου ξαναδιορθώθηκε η πρόσβαση.

Έκτοτε δυστυχώς το πρόβλημα επανήλθε εκ νέου και παραμένει μέχρι και σήμερα. Πληροφορίες από τον Δήμο Φιλιατρών αναφέρουν ότι το πρόβλημα δεν είναι από τον Δήμο αλλά από τον φορέα που διαχειρίζεται το hotspot.

Στο επίσημο site του φορέα αν και δεν αναγράφει το ποσό που χρειάστηκε να αναπτυχθεί αυτό το δίκτυο, αναφέρει τα ποσοστά χρηματοδότησης τα οποία είναι 75% από κοινοτικούς πόρους και 25% από Εθνικούς πόρους.
Χρήματα της Ευρώπης αλλά και χρήματα από την άγρια φορολογία των Ελλήνων ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ χωρίς να μπορεί ΚΑΝΕΝΑΣ να εξυπηρετηθεί από το Δωρεάν Internet του Δήμου.
Mπορεί ο Δήμος να κάνει τίποτα να επιλυθεί οριστικά το πρόβλημα???
Ο Φορέας υλοποίησης ΓΙΑΤΙ αδιαφορεί για την λειτουργία αυτού του έργου για το οποίο πλήρωσαν οι Έλληνες φορολογούμενοι???????
Πότε επιτέλους θα λειτουργήσει αδιάκοπα το public hotspot του Δήμου Φιλιατρών?????

Πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Χαραλάμπους στα Φιλιατρά

Με λαμπρότητα ετοιμάζονται τα Φιλιατρά να γιορτάσουν και φέτος τον πολιούχο Άγιο Χαράλαμπο στις 10 Φεβροαυρίου.
Τις εκδηλώσεις αυτές έχουν προσκληθεί να τιμήσουν με την παρουσία τους Σεβασμιώτατοι Αρχιερείς, η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία του τόπου, Υπουργοί, Υφυπουργοί, βουλευτές, Γενικοί Γραμματείς Υπουργείων, Ο γενικός Γραμματέας της περιφέρειας Πελοποννήσου, ο νομάρχης Μεσσηνίας, Εκπρόσωποι της Νομαρχιακής και τοπικής αυτοδιοίκησης, Εκπρόσωποι κομμάτων του Νομού, Δικαστικών και λοιπών αρχών

Σύμφωνα με το πρόγραμμα την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου .....

και ώρα 5:50 το απόγευμα θα γίνει συγκέντρωση πρό του Ιερού ναού Εισοδίων της Θεοτόκου της Δημοτικής Αρχής, και των λοιπών αρχών του τόπου καθώς και της Φιλαρμονικής του Συλλόγου Φιλοπροόδων για την υποδοχή των Σεβασμιώτατων μητροπολιτών.
Στις 6 το απόγεμα θα γίνει η άφιξη των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς και Κορωνείας κ. Παντελεήμονας.

Την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου και ώρα 7 το πρωί η φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων θα παιανίσει το εωθινό στους κεντρικότερους δρόμους της πόλης.
Στις 9:30 θα παραταχθούν οι φιλαρμονικές, τα αγήματα Στρατού, και Αεροπορίας, προσκόπων και σχολείων προ του ιερού ναού Εισοδίων της Θεοτόκου κατά τις οδηγίες των τελεταρχών.
Στις 10:30 θα εκκινήσει η Λιτάνευση της Ιεράς εικόνος σε κεντρικές οδούς της πόλης ενω μετα στην πλατεία της πόλης θα ψαλεί δέηση

Στον ιερό ναό Εισοδίων της Θεοτόκου θα τελεστεί η πανηγυρική θεία λει-
τουργία, μετά το πέρας της οποίας στις 10.30 π.μ. θα γίνει λιτάνευση της Ιερής
Εικόνας και των Τιμίων Λειψάνων του Αγίου Χαραλάμπους στους κεντρικούς
δρόμους της πόλης ενώ στην κεντρική πλατεία θα ψαλεί δέηση.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με το γεύμα που θα παραθέσει ο δήμος στη μία το μεσημέρι προς τους προσκεκλημένους του στο Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο.

Προετοιμάζονται τα Φιλιατρά για το "Καρναβάλι των Φούληδων".

Με γοργούς ρυθμούς ετοιμάζονται τα Φιλιατρά για το "Καρναβάλι των Φούληδων".
Και φέτος οι διοργανωτές υπόσχονται ένα τρελό ξεφάντωμα τόσο για μικρός όσο και για μεγάλους.
Ήδη από το Δημοτικό συμβούλιο έχει αποφασιστεί το ύψος του ποσού που θα διατεθεί για την διοργάνωση, τα άρματα και τις στολές που θα χρησιμοποιηθούν.
Παράλληλα έχουν γίνει και συζητήσεις από πλευράς Δήμου και πολιτιστικών συλλόγων αλλά και με πολίτες που έχουν δηλώσει ενδιαφέρον για συμμετοχή στην ημέρα της χαράς και με μυστικότητα ετοιμάζουν τα άρματα τους για την συμμετοχή στο καρναβάλι των Φιλιατρών.

Το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου, θα ..........

υπάρχει μεγάλος παιδότοπος για τους μικρούς μας φίλους. Παράλληλα θα υπάρχουν κλόουν και ζογκλέρ.
Την Κυριακή 14 του μήνα ο Μπόμπ ο σφουγκαράκης, ο μίκυ ή Μίνι, και ο μεγάλος μας Guest Star GammyBear θα παρελάσουν, θα χορέψουν θα παίξουν θα διασκεδάσουν μικρούς και μεγάλους που θα επισκεφθούν τα Φιλιατρά.

Την Κυριακή των αποκριών, στις 3 το μεσημέρι θα γίνει η μεγάλη παρέλαση του καρνάβαλου, των αρμάτων αλλά και των πεζοπόρων τμημάτων του καρναβαλιού και η συμμετοχή του κόσμου αναμένεται να είναι μεγάλη.
Μετά το τέλος της παρέλασης, θα ακολουθήσουν χοροί και και τραγούδια, μικρά δρώμενα και ταχυδακτυλουργικά νούμερα στην Κεντρική Πλατεία όπου θα γίνουν και οι απονομές των βραβείων.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Φιλιατρά News τα βραβεία που θα απονεμηθούν στα καλύτερα μεταμφιεσμένα γκρουπ (μετά την παρέλαση) είναι 300, 200 και 100 Ευρώ στον πρώτο, δεύτερο και τρίτο αντίστοιχα νικητή.

Αρχίζουν οι Εξεταστικές στη Βουλή

Αρχίζουν οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής για το Βατοπαίδι στις 16:00 το απόγευμα της Δευτέρας και για τη Siemens το απόγευμα της Τετάρτης, την ίδια ώρα. Και στις δύο επιτροπές κατά την πρώτη συνεδρίαση θα εκλεγεί προεδρείο και θα αποσαφηνιστούν διαδικαστικά θέματα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» το ενδιαφέρον είναι στραμμένο στην διευρεύνηση της υπόθεσης Siemens, η οποία χαρακτηρίζεται ως… η «μητέρα των εξεταστικών».

Τα μέλη των εξεταστικών πρέπει σε διάστημα .......

έξι εβδομάδων να μελετήσουν χιλιάδες σελίδες της δικογραφίας και να εξετάσουν δεκάδες μάρτυρες, ανάμεσά τους και γνωστούς πολιτικούς, ώστε να παραδοθεί το πόρισμα στις 17 Μαρτίου, πράγμα που θεωρείται αμφίβολο.

Επίτιμος Δημότης Καλαμάτας ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Ο Προκαθήμενος του Οικουμενικού Θρόνου κ. Βαρθολομαίος, στο Δημαρχείο Καλαμάτας, ύστερα από ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, παρουσία του υφυπουργού Εξωτερικών Σπύρου Κουβέλη, των αρχών της πόλεως και του νομού, ανακηρύχτηκε Επίτιμος Δημότης Καλαμάτας.

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας απευθυνόμενος στον Πατριάρχη κατά την τελετή αναγόρευσης, μεταξύ των άλλων σημείωσε «σας ευγνωμονούμε για όλες τις προσπάθειές σας, για την ενίσχυση της θέσης και της φλόγας του πατριαρχείου μας. Για την προστασία της εκκλησίας μας, για...

την προστασία και διατήρηση των μνημείων μας και των πατρογονικών εστιών του γένους στην Μικρά Ασία και την προστασία των Ρωμιών της Πόλης», προσθέτοντας, «στον αγώνα σας συμπαραστάτης είναι ο λαός του Θεού και σύσσωμο το γένος».

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος αποδεχόμενος, όπως είπε, με ευχαρίστηση την τιμή, στην ομιλία του, μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι, αν και είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται τη Μεσσηνία «σας διαβεβαιούμε ότι και την ιστορία της γνωρίζομεν και την σύγχρονη πραγματικότητα δεν αγνοούμε» και πρόσθεσε «από σήμερον οι σχέσεις μας με την Καλαμάτα λαμβάνουν οικειότερο και θερμότερο χαρακτήρα», ενώ απευθυνόμενος προς τον δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους της πόλης τους προέτρεψε να πράττουν τα πάντα για την πρόοδο της Καλαμάτας για την ευημερία των «συνδημοτών μας» και προπάντων για το καλό των νέων που όπως ανέφερε είναι το καμάρι μας σήμερα και η ελπίδα για το αύριο.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο κ. Βαρθολομαίος απευθυνόμενος στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών του είπε «από σήμερα είμαστε συμπολίτες», αφού και ο κ. Ιερώνυμος είναι από παρελθόντος έτους Επίτιμος Δημότης Καλαμάτας.

Αμέσως μετά ο Οικουμενικός Πατριάρχης πήγε στο διοικητήριο Καλαμάτας όπου πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στο νομάρχη Μεσσηνίας και πρόεδρο της ΕΝΑΕ Δημήτρη Δράκο.

Ο νομάρχης Μεσσηνίας υποδεχόμενος τον προκαθήμενο της Ορθοδόξου Εκκλησίας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «είναι ιδιαίτερη η τιμή για το Μεσσηνιακό λαό, η παρουσία εδώ του Πατριάρχη του Γένους, του πνευματικού ηγέτη του ελληνισμού, του άγρυπνου μαχητή του Χριστού και της Ορθοδοξίας, του σεπτού σταυροφόρου της αγάπης, της αλήθειας, της αρετής και της διακονίας». Και συμπλήρωσε «Ο λόγος σας, χάριτι ηρτημένος ευωδιάζει πνεύματος Αγίου. Οι παρεμβάσεις σας, η δράση σας σε θέματα ανθρωπιστικής αλληλεγγύης, προώθησης της διεθνούς συνεργασίας, σε ζητήματα περιβάλλοντος και οικολογίας, σας καθιστούν ηγέτη διεθνούς ακτινοβολίας και παγκοσμίου αναγνώρισης. Και ομολογούμε δια στόματος του Γρηγορίου του Θεολόγου ότι, ούτος είναι ο Πατριάρχης ημών «Υψηλός μεν τοις έργοις, ταπεινός δε τω φρονήματι και την μεν αρετήν απρόσιτος, την ευτυχίαν δε και λίαν ευπρόσιτος». Σας διαβεβαιώνουμε ότι ο πιστός και φιλόπονος λαός της Μεσσηνίας μας, μαζί με τα ειρηνικά του έργα, παρακολουθεί και στηρίζει το πνευματικό, ηθικό αλλά και εθνικό αγώνα του Πατριαρχείου για την επιβίωσή του».

Ο κ. Βαρθολομαίος στην αντιφώνησή του ευχαρίστησε τον νομάρχη κι αναφέρθηκε στις εκκλησιαστικές αλλά και ιστορικές προσωπικότητες που έχει αναδείξει η Μεσσηνία.

Αύριο ο κ. Βαρθολομαίος θα μιλήσει σε συμπόσιο για την προστασία του περιβάλλοντος και θα ανακηρυχτεί Επίτιμος Καθηγητής στο ΤΕΙ Καλαμάτας.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΠΕ-ΜΠΕ






Εφημερεύον Φαρμακείο στα Φιλιατρά γι αυτήν την εβδομάδα.

Την εβδομάδα από 1 έως 7 Φεβρουαρίου 2010 εφημερεύει το φαρμακείο:

Αικατερίνη Βορίση

Tηλ: 2761 - 0 - 34065
Κιν. 694 - 6104914


ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Το Φαρμακείο της Κας Αικατερίνης Βορίση βρίσκεται στην διασταύρωση Δεκατεσσάρων με Λιμεναριού, δίπλα από το Super Market "DIA".




Μεσσηνιακές Εφημερίδες της 1ης Φεβρουαρίου 2010

ele1.jpg (706 KB) foni1.jpg (315 KB)