Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010

Δ' Εθνική 6ος όμιλος. Tα αποτελέσματα της 15ης Αγωνιστικής



Δείτε την βαθμολογία που διαμόρφωσε η 15η αγωνιστική



Η εικόνα της Εράνης στον πρώτο Γύρο του πρωταθλήματος της Δ' Εθνικής.

Ολοκληρώθηκε σήμερα 17 Ιανουαρίου ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος του 6ου ομίλου της Δ' Εθνικής στον οποίο αγωνίζεται η Εράνη μας.

Σύμφωνα με τον πίνακα η Εράνη έχει στον πρώτο γύρο:

Νίκες: 8

Ισοπαλίες: 4

Ήττες: 3

Στους 15 πρώτους αγώνες η Εράνη έχει βάλει 24 γκολ και έχει δεχτεί 17.

Αναλυτικά ο πίνακας με την εικόνα της Εράνης: ............

Κλίκ για πλήρες μέγεθος

ImageHost.org

[ Μήνυμα αναγνώστη ] Υλοποιούν το δόγμα Οζάλ οι πολιτικοί μας???

Υλοποιείται το δόγμα του Οζάλ:
«Δεν χρειάζεται να κάνουμε πόλεμο με τους Έλληνες, αρκεί να τους στείλουμε μερικά εκατομμύρια από ΄δώ μεριά και να τελειώνουμε μ΄ αυτούς»!

Τα τελευταία τρία χρόνια εισέρχονται με αυξανόμενο ρυθμό από τα παράλια και τα σύνορά μας με την Τουρκία περίπου 350.000 μουσουλμάνοι λαθρομετανάστες τον χρόνο, προερχόμενοι από την Αφρική και την Ασία.

Σε είκοσι χρόνια θα ανέρχονται σε 7 εκατ. άτομα.
Κι αν προστεθούν οι εδώ κατοικούντες και οι ...........

μουσουλμάνοι της δυτικής Θράκης, σε συνδυασμό με το νεαρό της ηλικίας και την υψηλή τους γεννητικότητα, θα έχουν ισοσκελίσει, αν δεν ξεπεράσουν, τα 9 εκατ. του υπογεννητικού και γηράσκοντος ελληνογενούς πληθυσμού.
Αλλά και σε 8-10 χρόνια θα έχουν ξεπεράσει τα 4 εκατ. άτομα, αποκτώντας τόσο μεγάλη πολιτική ισχύ, που θα είναι αδύνατο να αποτραπεί η συνέχιση και διεύρυνση της εισβολής.
Ούτε μπορεί να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι από τους κουκουλοφόρους που συνελήφθηκαν στις πρόσφατες ταραχές η πλειονότητα ήταν μετανάστες.
Και αυτά σημειώνονται με όλο τον οφειλόμενο σεβασμό στη μουσουλμανική θρησκεία και τις παραδοσιακές σχέσεις φιλίας των Ελλήνων με τον αραβικό κόσμο.

Σε αντίθεση με τους μέχρι σήμερα μετανάστες από τις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ, που έχουν αρχίσει να ενσωματώνονται ομαλά στην ελληνική κοινωνία, οι νεόφερτοι πολυπληθείς μουσουλμάνοι λαθρομετανάστες, λόγω της ισχυρής πολιτισμικής και θρησκευτικής τους ιδιαιτερότητας, δεν είναι ενσωματώσιμοι σε διαφορετικές κοινωνίες, όπως είναι γνωστό από πολλά παρόμοια φαινόμενα (Βοσνία, Μαυροβούνιο, Λίβανος κ.λπ.).

Η τεράστια αριθμητική παρουσία τους θα οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες, εκρηκτικές καταστάσεις.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των μουσουλμάνων γαλλόφωνων, γάλλων υπηκόων της Αλγερίας, που πριν από πολλές γενιές μετανάστευσαν στη μητροπολιτική Γαλλία και ουδέποτε ενσωματώθηκαν στην εκεί κοινωνία.

Η Γαλλία είναι μια χώρα με 65 εκατ. ομοιογενείς κατοίκους, που μπορούν εύκολα να υπερκεράσουν μικρότερες πληθυσμιακές ομάδες.
Το ίδιο ισχύει με την Ιταλία των 60 εκατ. και τις άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες. Μικρότερα πληθυσμιακά κράτη έχουν λάβει δρακόντεια μέτρα αποτροπής του φαινομένου, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις όπου εκκολάπτεται το αποτρόπαιο «αυγό του φιδιού».

Οι δουλέμποροι διακινητές έχουν έδρα τους την Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη και κυκλοφορούν ελεύθεροι και ασύδοτοι.
Λειτουργούν υπό την αιγίδα του επίσημου ή του βαθέος τουρκικού κράτους και έχουν γνωστή διεύθυνση και τηλέφωνα για τον κάθε ενδιαφερόμενο!
Στην Κωνσταντινούπολη πολλοί λαθρομετανάστες συγκεντρώνονται στις περιοχές Κουμ Καπί και Γελσικόι και ένα από τα «ξενοδοχεία» όπου μένουν ονομάζεται Μερβέ.
Στη Σμύρνη συγκεντρώνονται κυρίως στην περιοχή Μπασμάν, κοντά στον ζωολογικό κήπο, και εγκαθίστανται προσωρινά μεταξύ άλλων και στα «ξενοδοχεία» Χοριγιάτ και Όνκα.

Με τους εδώ συνεργάτες τους οι δουλέμποροι μεταφέρουν το «εμπόρευμα» μέσα από τα θαλάσσια και εδαφικά μας σύνορα, χρησιμοποιώντας ακόμα και κρατικά πλοιάρια.
Τους προωθούν επίσης με ταχύπλοα, ιστιοπλοϊκά ή φορτηγίδες, αποβιβάζοντάς τους στη μητροπολιτική χώρα, σε νησιά του Αιγαίου, στην Εύβοια, στο Λαύριο, στον Πόρο, μέχρι και στα λιμανάκια της Βάρκιζας!
Επίσης τους μεταφέρουν και αεροπορικώς από χώρες της Ασίας και της Αφρικής, με πλαστά έγγραφα.
Πρόκειται για εφαρμογή στην πράξη του δόγματος Οζάλ, ότι «δεν χρειάζεται να κάνουμε πόλεμο με τους Έλληνες, αφού αρκεί να τους στείλουμε μερικά εκατομμύρια από εδώ μεριά και να τελειώνουμε μ' αυτούς».
Το βαθύ τουρκικό κράτος έχει άλλωστε ιστορική ειδίκευση σε κάθε τύπου εθνοκαθάρσεις.

Και εδώ πρόκειται για μια απλοϊκή, σατανική και αποτελεσματική σύγχρονη πρακτική.
Βέβαια η Τουρκία έχει υπογράψει τη διεθνή σύμβαση όπου υποχρεούται να δέχεται τους λαθρομετανάστες που προωθούνται από το έδαφός της, την οποία βέβαια τη γράφει στα «παλαιά της υποδήματα».
Ενώ η Ελλάδα τηρεί καθ' υπερβολήν τον κανονισμό του Δουβλίνου ΙΙ, που έχει υπογράψει το 2003, σύμφωνα με τον οποίο η υποχρέωση για τη διαχείριση των λαθρομεταναστών στην Ευρωπαϊκή Ένωση ανήκει στην πρώτη χώρα εισαγωγής τους.
Έτσι, σχεδόν οπουδήποτε στην Ευρώπη συλληφθεί ένας λαθρομετανάστης, προωθείται στην Ελλάδα, η οποία έχει μεταβληθεί σε «τοξικό υποδοχέα» του προβλήματος από τους «κουτόφραγκους».

Η πολυπολιτισμική ή διαπολιτισμική κοινωνία στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης λειτουργεί ομαλά σε μεγάλες χώρες όπως η ΗΠΑ, όπου έχει διαφυλαχθεί η υπεροχή των Αγγλοσαξόνων με το σύστημα της εθνολογικής ποσόστωσης της εισροής μεταναστών.

Στην περιφέρεια της Γης, παρόμοιες πρακτικές μπορεί να οδηγήσουν στην εξαφάνιση των εθνών-κρατών, όπως έχει συμβεί με πολλά ιστορικά προηγούμενα. Αν δεν προβληματιστούμε σχετικά, τότε υιοθετούμε τη μελλοντική διάλυση της εθνολογικής και κοινωνικής μας συνοχής.
Η «μικρή πλην έντιμος Ελλάς» φυσικά δεν είναι σε θέση να περιθάλψει το 1 δισ. των λιμοκτονούντων παγκοσμίως, των αποβλήτων του παγκόσμιου καπιταλισμού που επιζητούν δικαίως μια θέση στη ζωή.

Η παγκόσμια φτώχεια δεν λύνεται με τη φιλανθρωπία
Οι δουλέμποροι διακινητές των λαθρομεταναστών εισπράττουν 3.000-6.000 δολάρια το κεφάλι για τη διακίνηση του «εμπορεύματος», οι ιδιοκτήτες των βρωμερών πολυκατοικιών στα γκέτο της Αθήνας ενθυλακώνουν φοροδιαφεύγοντας 3-7 ευρώ την ημέρα ανά άτομο, που αναλογούν σε 20-60.000 ευρώ τον μήνα, και οι έμποροι ναρκωτικών και πορνείας τούς εντάσσουν στο εγκληματικό τους κύκλωμα στο κέντρο της χώρας, που έχει μεταβληθεί σε γκέτο του εγκλήματος και της ντροπής.
Και οι «ιθαγενείς» που διαμαρτύρονται χαρακτηρίζονται ρατσιστές!



*****************************************

Γιατί τρεις πρώτες τάξεις του Δημοτικού; το ύπουλο σχέδιο
Είχα προβληματιστεί έντονα γιατί το κυβερνητικό νομοσχέδιο για τους μετανάστες δίνει δικαίωμα κτήσης της ελληνικής ιθαγένειας στα 18 για όσα παιδιά πηγαίνουν στις τρεις πρώτες τάξεις του Δημοτικού.

Ώσπου διαβάζοντας ξανά το νομοσχέδιο συνειδητοποίησα τον λόγο:

Τέκνο αλλοδαπών που έχει παρακολουθήσει τις τρεις πρώτες τάξεις υποχρεωτικής εκπαίδευσης σε ελληνικό σχολείο στην Ελλάδα και κατοικεί μόνιμα στη χώρα αποκτά την ελληνική ιθαγένεια με την ενηλικίωσή του εφόσον υποβάλλει σχετική δήλωση και αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο του δήμου της μόνιμης κατοικίας του το αργότερο εντός τριετίας από την συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας του.

Εφόσον το παιδί "κατοικεί μόνιμα στη χώρα" και λαμβάνει την ιθαγένεια "από την συμπλήρωση του 18ου έτους" της ηλικίας του, τί κάνει όταν τελειώσει την Τρίτη Δημοτικού και μέχρι να γίνει Έλληνας πολίτης;

Η αρχική μου ιδέα είναι πως αυτή η διάταξη αφήνει παραθυράκι για εκμετάλλευση ανηλίκων, οι οποίοι θα μπορούσαν να μεγαλώσουν στην Ελλάδα και να γίνουν πολίτες ακόμα κι αν δεν τελειώσουν την υποχρεωτική εκπαίδευση.

Όμως υπάρχει μια πιο ύπουλη εξήγηση: τα παιδιά μετά την Τρίτη Δημοτικού στο ελληνικό σχολείο στην Ελλάδα θα μπορούν να εγγράφονται σε μη ελληνικό σχολείο στην Ελλάδα, π.χ. σε αλβανικό σχολείο, Μουσουλμανικό μαντράσα, ή οποιοδήποτε άλλου τύπου σχολείο, και να ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους εκεί.

Η κυβέρνηση, μέσα στην πολυπολιτισμική της υστερία δεν θέλει να επιβάλει σε αλλοδαπούς μετανάστες την ελάχιστη προϋπόθεση της 9ετούς υποχρεωτικής ελληνικής παιδείας. Θέλει να σεβαστεί τον "πολιτισμό" και να ανεχτεί τη "διαφορετικότητα" των μεταναστών, επιτρέποντάς τους να αναπτύξουν μια παράλληλη δική τους εθνικοθρησκευτική παιδεία.


Κατά τη ρωμαϊκή αντίληψη, Ρωμαί­ος πολίτης είναι όποιος υπάγεται στο ρωμαϊκό δίκαιο. Η ελληνική αντίληψη για το ποιος είναι Έλ­ληνας είναι εντελώς διαφορετική. Η αρχαία Ρώμη είναι μία πόλη που κατακτά μόνη της όλο σχεδόν τον αρχαίο κόσμο. Οι ελληνικές πόλεις είναι όμως πολλές και συχνά πολε­μούν μεταξύ τους. Την έννοια του Έλληνα τη διαμορφώνει ο κοινός πολιτισμός. Αυτό το διατυπώνει ήδη ο Ισοκράτης στον Πανη­γυρικό και από τότε δεν έχει αμφισβητηθεί. Επειδή η Αθήνα είναι τότε το σημαντικότερο κέντρο πολιτισμού, αυτή «έχει κάνει το όνο­μα των Ελλήνων να μην φαίνεται πια ότι είναι όνομα του γένους αλλά του τρόπου σκέψε­ως και περισσότερο να αποκαλούνται Έλλη­νες όσοι μετέχουν στην παίδευση μας παρά όσοι μετέχουν στην κοινή φύση», δηλαδή στο σύνολο των ιδιοτήτων της διάνοιας και της ψυχής («το των Ελλήνων όνομα πεποίηκε μηκέτι του γένους αλλά της διανοίας δοκείν είναι, και μάλλον Έλληνας καλείσθαι τους της παιδεύσεως της ημετέρας ή τους της κοινής φύσεως μετέχοντας»).
Πολύ περισσότερο από το ότι έτυχε κανείς να γεννηθεί Έλληνας και να έχει τον ελλη­νικό χαρακτήρα, την ιδιότητα του Έλληνα την αποκτά κανείς με την παίδευση που συνηθίζουν οι Έλληνες. Κανένας, λοιπόν, δεν αποκλείεται εκ προοιμίου. Αρκεί να εν­στερνιστεί αυτή την παίδευση, που δεν την παίρνει μόνο στο σχολείο, αλλά σε όλες τις κοινωνικές εκδηλώσεις, δηλαδή σε πανηγύ­ρια, αθλητικούς αγώνες, γάμους και κηδείες, αλλά και στην οικογένεια και στην αγορά. Με άλλα λόγια, η ιδιότητα του Έλληνα σχε­δόν ταυτίζεται μετην εθνική συνείδηση, που αναπτύσσεται στην Ευρώπη περί τη Γαλλική Επανάσταση. Έλληνας είναι όποιος έχει ελ­ληνική συνείδηση.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Ερωτήσεις και απαντήσεις για την ψηφιακή τηλεόραση που θα έρθει.

Επειδή η τεχνολογία προχωρά, και γρήγορα η ψηφιακή τηλεόραση θα εξαπλωθεί σε όλη την Ελλάδα, καλό θα είναι να ξέρουμε ήδη κάποια πράγματα για τον νέο τρόπο που σε κάποια στιγμή (στο πολύ κοντινό μέλλον) θα τα ζήσουμε και στις δικές μας τηλεοράσεις.

Θα πρέπει να διαβάσετε μερικές ερωτήσεις και απαντήσεις που σίγουρα θα σας δημιουργηθούν όταν φτάσει η ώρα της μετάβασης από την τωρινή αναλογική στην αυριανή ψηφιακή τηλεόραση.
Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δώσετε (για το δικό σας καλό) στην ερώτηση και απάντηση αριθμός 7 (επτά).

Διαβάστε λοιπόν με προσοχή. .........

1. Τι είναι η επίγεια ψηφιακή τηλεόραση;

Πρόκειται για μια νέα τεχνολογία μετάδοσης τηλεοπτικού σήματος που σταδιακά θα αντικαταστήσει την παραδοσιακή αναλογική.

2. Τι σημαίνει ψηφιακή μετάβαση;

Με τον όρο αυτό ορίζεται το... μεσοδιάστημα στο οποίο θα υπάρχει παράλληλη εκπομπή αναλογικού και ψηφιακού σήματος ούτως ώστε να προσαρμοστούν όλοι στη νέα ψηφιακή εποχή. Ενα διάστημα προσαρμογής που παρέχει τη δυνατότητα ενημέρωσης για τη νέα τεχνολογία αλλά και εφοδιασμού με τον κατάλληλο αποκωδικοποιητή ή την τηλεόραση που να τον περιλαμβάνει. Μετά το τέλος της περιόδου αυτής η εκπομπή αναλογικού σήματος θα τερματιστεί καθώς θα υπάρχει μόνο ψηφιακό σήμα.

3. Πότε θα ολοκληρωθεί η ψηφιακή μετάβαση;

Σύμφωνα με την απόφαση της Παγκόσμιας Ενω σης Τηλεπικοινωνιών (ΙΤU), ως το 2015 όλες οι χώρες παγκοσμίως θα πρέπει να έχουν εγκαταλείψει την ξεπερασμένη αναλογική τεχνολογία και να έχουν περάσει στην ψηφιακή. Με οδηγία της Ευρωπαϊκής Ενωσης όλες οι χώρες-μέλη, ανάμεσά τους φυσικά και η Ελλάδα, προτρέπονται να σταματήσουν την προβολή των αναλογικών προγραμμάτων τους ως το τέλος του 2012.

4. Τι προβλήματα μπορούν να προκύψουν κατά τη διάρκεια της μετάβασης;

Κατά την περίοδο της μετάβασης συγκεκριμένες περιοχές αναπόφευκτα θα χάσουν το αναλογικό σήμα. Στην Αθήνα, για παράδειγμα, θα κλείσει η αναλογική εκπομπή από την Αίγινα όλων των σταθμών, όπως συνέβη και στη Θεσσαλονίκη με τις εκπομπές από το Φιλίππειο. Ετσι, λοιπόν, περίπου 40.000 τηλεθεατές που καλύπτονται αποκλειστικά και μόνο από τα δύο συγκεκριμένα κέντρα, δηλαδή οι κάτοικοι στους νοτιανατολικούς πρόποδες του Υμηττού καθώς και γύρω από τον λόφο του Φιλίππειου, θα χάσουν κάθε αναλογικό σήμα και θα χρειαστούν άμεσα την προμήθεια αποκωδικοποιητών προκειμένου να μπορούν να δουν τηλεόραση.

5. Ποια είναι τα οφέλη της ψηφιακής;

Το βασικό όφελος για τους τηλεθεατές είναι η καλύτερη ποιότητα σήματος, που σημαίνει καλύτερη ποιότητα ήχου και εικόνας, χωρίς «χιόνια» και παρεμβολές στον ήχο. Παράλληλα θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε ηλεκτρονικό οδηγό προγράμματος ώστε να γνωρίζουν τι παρακολουθούν αλλά και τι πρόκειται να ακολουθήσει. Επίσης οι τηλεθεατές θα μπορούν να προγραμματίζουν την εγγραφή των τηλεοπτικών προγραμμάτων της αρεσκείας τους, για να τα παρακολουθούν όταν έχουν την ευκαιρία. Στο μέλλον οι τηλεθεατές θα έχουν επιπλέον τη δυνατότητα να παρακολουθούν περισσότερα κανάλια, αλλά και να απολαμβάνουν τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας και διαδραστικές υπηρεσίες.

6. Υπάρχει συγκεκριμένη τεχνολογία που θα χρησιμοποιηθεί;

Το πρωτόκολλο κωδικοποίησης που επελέγη είναι το ΜΡΕG-4, το οποίο θεωρείται και το πλέον σύγχρονο. Το συγκεκριμένο σύστημα χρησιμοποιήθηκε από όλες τις χώρες που ξεκίνησαν το συγκεκριμένο εγχείρημα μετά το 2006, δεδομένου ότι προσφέρει 40% καλύτερη ποιότητα από το προγενέστερο ΜΡΕG-2.

7. Θα χρειαστώ καινούργια κεραία ή πιάτο;

Εδώ ειδικά λίγη προσοχή. Δεν θα χρειαστεί ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΛΛΑΓΗ στην εγκατάσταση της ήδη υπάρχουσας κεραίας προκειμένου να λάβουμε το ψηφιακό σήμα.
Η μετατροπή του σήματος γίνεται εξ ολοκλήρου από τον αποκωδικοποιητή που θα τοποθετήσουμε. Και φυσικά δεν θα χρειαστούμε ΚΑΝΕΝΑ ΠΙΑΤΟ. Η επίγεια ψηφιακή τηλεόραση μεταδίδεται με τον ίδιο τρόπο που μεταδίδεται και τώρα. Μόνο που το σήμα θα είναι ψηφιακό και οι τηλεοράσεις μας δεν θα μπορούν να το "διαβάσουν".
ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ γιατί επιτήδιοι τεχνικοί και σε ορισμένες περιπτώσεις δήθεν τεχνικοί, καραδοκούν να σας πουλήσουν παραμύθια για νέες κεραίες μόνο και μόνο για να σας πάρουν επιπλέον χρήματα από το πορτοφόλι σας.
ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΜΕ: ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΕΡΑΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ.
Διαβάστε παρακάτω στην ερώτηση 13 το πόσους αποκωδικοποιητές χρειάζεστε.

8. Τι είναι o αποκωδικοποιητής;

Ο αποκωδικοποιητής είναι η ηλεκτρονική συσκευή που συνδέεται με την τηλεόρασή σας και με την εξωτερική κεραία, σε περίπτωση που η τηλεόρασή σας δεν έχει ψηφιακό δέκτη-αποκωδικοποιητή ή αυτός που έχει δεν είναι συμβατός με το σύστημα κωδικοποίησης της πλατφόρμας.
Οι αποκωδικοποιητές μπορεί να συνδεθούν με οποιαδήποτε τηλεόραση έχει δυνατότητα σύνδεσης με εξωτερική κεραία, και η σύνδεση είναι τόσο απλή που μπορεί να γίνει χωρίς να χρειάζεται ειδικός τεχνικός. Επίσης οι θεατές θα μπορούν να παρακολουθούν τα ψηφιακά κανάλια και μέσω υπολογιστή, αρκεί να προμηθευθούν την ειδική κάρτα από τα εξειδικευμένα καταστήματα

9. Πού θα βρω αποκωδικοποιητή;

Αποκωδικοποιητές μπορούμε να προμηθευτούμε από τα καταστήματα ηλεκτρικών ειδών.

10. Προβλέπεται τέλος συνδρομής;

Επισημαίνεται ότι δεν προβλέπεται χρέωση καμιάς συνδρομής για την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση.

11. Χρειάζομαι νέα τηλεόραση;

Δεν απαιτείται αγορά νέας τηλεόρασης για τη λήψη του ψηφιακού σήματος. Ακόμη και με την παλιά σας τηλεόραση είναι δυνατόν να βλέπετε ψηφιακά αρκεί να συνδέσετε έναν απλό αποκωδικοποιητή που υποστηρίζει το σύστημα εικόνας ΜΡΕG-4.

12. Πόσο θα κοστίσει η αλλαγή;

Το κόστος για έναν απλό αποκωδικοποιητή που αναβαθμίζει την τηλεόρασή σας με μια απλή σύνδεση είναι πραγματικά μικρό και υπολογίζεται γύρω στα 50 ευρώ. Φυσικά, υπάρχουν και πιο περίπλοκοι ψηφιακοί δέκτες στην αγορά και απευθύνονται σε πιο απαιτητικούς τηλεθεατές που παρακολουθούν δορυφορικά και άλλα εξειδικευμένα προγράμματα.
Σε κάθε περίπτωση συνιστούμε να προτιμήσετε να κάνετε έρευνα αγοράς πριν προμηθευτείτε κάποιο αποκωδικοποιητή για να μην τον πληρώσετε χρυσό.

13. Κάθε τηλεόρασή μας θέλει αποκωδικοποιητή;

Θα χρειαστεί ένας διαφορετικός αποκωδικοποιητής για κάθε τηλεόραση που υπάρχει στο σπίτι και δεν διαθέτει ψηφιακό δέκτη που υποστηρίζει το σύστημα ΜΡΕG-4. Ο κάθε αποκωδικοποιητής που συνδέεται στην τηλεόρασή μας ουσιαστικά υποκαθιστά μόνο τον δικό της αναλογικό δέκτη. Επομένως κάθε τηλεόραση που έχουμε στο σπίτι θα χρειαστεί τον δικό της ξεχωριστό αποκωδικοποιητή.
Να δώσουμε ένα παράδειγμα. Έστω ότι σε ένα σπίτι υπάρχουν 3 τηλεοράσεις. Θα χρειαστείτε 3 αποκωδικοποιητές για να παίξουν και οι τρεις τηλεοράσεις ανεξαρτητα του τι παίζει η μια και η άλλη.

Υπάρχει τρόπος σύνδεσης να βλέπουν δυο και τρείς τηλεοράσεις απο ένα αποκωδικοποιητή αλλα θα πρέπει να ξέρετε ότι ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΘΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΟΤΙ ΒΛΕΠΕΙ Η ΠΡΩΤΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.
Π.Χ. Αν στο σαλόνι ο σύζυγος βλέπει ειδήσεις στο ΜEGA και εσείς στο δωμάτιο θέλετε να δείτε ενα άλλο κανάλι τον ΑΝΤ1 για παράδειγμα τότε δεν θα μπορείτε να το δείτε.
Γι αυτό γράφουμε ότι κάθε συσκευή τηλεόρασης θα πρέπει να έχει την δικό της αποκωδικοποιητή.

14. Τι γίνεται με συσκευές όπως βίντεο, DVD κλπ.;

Ολες οι συσκευές οικιακής ψυχαγωγίας που διαθέτουν αναλογικό δέκτη θα χρειαστούν οπωσδήποτε τον δικό τους αποκωδικοποιητή. Κάθε συσκευή που έχει δικό της αναλογικό δέκτη (βίντεο, DVD εγγραφής) θα χρειαστεί αποκωδικοποιητή, αν π.χ. θέλετε να βλέπετε ένα πρόγραμμα στην ΤV και να γράφετε άλλο πρόγραμμα στο βίντεό σας ή στο DVD εγγραφής. Το απλό μας DVD, το οποίο μόνο παίζει ταινίες ή άλλο πρόγραμμα που νοικιάζουμε ή αγοράζουμε, συνδέεται απευθείας στην τηλεόρασή μας και δεν επηρεάζεται από τη μετάβαση. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τις κονσόλες παιχνιδιών που συνδέονται απευθείας στην τηλεόραση.
Να το εξηγήσουμε λίγο παραπάνω αυτό. Με έναν αποκωδικοποιητή μπορούμε να βλέπουμε και να γράφουμε ένα πρόγραμμα σε video ή DVD. Αν θέλουμε να γράφει ένα κανάλι το DVD μας για παράδειγμα και να βλέπουμε στην τηλεόραση ένα άλλο τότε θα χρειαστούμε για την ίδια τηλεόραση δυο διαφορετικούς αποκωδικοποιητές. Έναν για την τηλεόραση και έναν για το Video ή DVD μας.

15. Πώς μπορούν να προετοιμαστούν οι τηλεθεατές για τη μετάβαση;

Πρέπει να ενημερωθούν για την έναρξη των δοκιμαστικών ψηφιακών εκπομπών που αφορούν την περιοχή όπου διαμένουν ώστε εγκαίρως να προμηθευτούν τον ειδικό αποκωδικοποιητή. Αν το τελευταίο διάστημα έχετε αποκτήσει τηλεόραση που διαθέτει ψηφιακό δέκτη, βεβαιωθείτε ότι αυτός υποστηρίζει το σύστημα κωδικοποίησης ΜΡΕG-4. Αν προγραμματίζετε τώρα να αποκτήσετε νέα τηλεόραση, φροντίστε να καλύπτει αυτή την προδιαγραφή. Ειδάλως θα χρειαστείτε αποκωδικοποιητή.

16. Αν οι τηλεθεατές δεν κάνουν τίποτε, δεν θα βλέπουν τηλεόραση;

Έως ότου ολοκληρωθεί η μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση στην περιοχή όπου διαμένουν, μπορούν να μην κάνουν τίποτε. Όταν όμως σταματήσει εντελώς η εκπομπή αναλογικού τηλεοπτικού σήματος και δεν έχουν φροντίσει να προμηθευτούν τον αποκωδικοποιητή, δεν θα έχουν πλέον εικόνα στην τηλεόρασή σας.

17. Τι θα γίνει με τα κανάλια της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης;

Η ΕΡΤ χρησιμοποιεί ως σήμερα το πρωτόκολλο ΜΡΕG2, γεγονός που σημαίνει ότι όσοι προμηθευτούν τους απωκοδικοποιητές ΜΡΕG-4 δεν θα μπορούν να δουν τα κανάλια της δημόσιας τηλεόρασης. Ωστόσο, όπως συχνά στο παρελθόν έχουν διαβεβαιώσει εκπρόσωποι της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, η ΕΡΤ θα ακολουθήσει σύντομα το πρωτόκολλο των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών. Όσοι τηλεθεατές έχουν εφοδιαστεί με αποκωδικοποιητές ΜΡΕG-2 ή διαθέτουν συσκευές τηλεόρασης με ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή ΜΡΕG-2, θα πρέπει να εφοδιαστούν με νέους αποκωδικοποιητές.

Αντικατάσταση των τελών κυκλοφορίας με φόρο στα καύσιμα μελετά η κυβέρνηση

Τέλος στα σηματάκια???

Την καθιέρωση ενός νέου συστήματος για τη φορολόγηση των αυτοκινήτων σχεδιάζει η κυβέρνηση μετά το σάλο που προκλήθηκε με τα «πράσινα» τέλη.

Όπως αναφέρει η Realnews, το οικονομικό επιτελείο εξετάζει την κατάργηση των τελών κυκλοφορίας και των ειδικών σημάτων και την αντικατάστασή τους με «φόρο χρήσης» στα καύσιμα.

O φόρος αυτός, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, .........

θα είναι 11 λεπτά το λίτρο και θα επιβάλλεται στο σύνολο της κατανάλωσης που γίνεται στη διάρκεια του έτους.

Για παράδειγμα, εάν ένας κάτοχος ΙΧ 1.600 κ.εκ. διανύει 15.000 χλμ. το χρόνο και καταναλώνει 1.200 λίτρα καυσίμου, θα πληρώσει συνολικά 132 ευρώ «φόρο χρήσης».

Με τα ισχύοντα τέλη κυκλοφορίας, ο ίδιος οδηγός θα πλήρωνε 184-352 ευρώ (εφάπαξ) το χρόνο.

Από μία τέτοια ρύθμιση, ευνοούμενοι είναι γενικά όσοι έχουν μικρού κυβισμού και σύγχρονης τεχνολογίας οχήματα, καθώς και όσοι κάνουν μικρή χρήση του ΙΧ τους.

Αντιθέτως, όσοι έχουν μεγάλου κυβισμού και ενεργοβόρα οχήματα, θα κληθούν να πληρώσουν υψηλό φόρο, που πάντως εκτιμάται ότι θα κυμαίνεται στα σημερινά επίπεδα των τελών κυκλοφορίας για αυτά τα ΙΧ.

Πηγή: in.gr

Στην πυρόπληκτη Αρτέμιδα οι Γιώργος Παπανδρέου και Δημήτρης Χριστόφιας

Τον οικισμό της Αρτέμιδας στην Ηλεία, που δοκιμάστηκε σκληρά από τις φονικές πυρκαγιές του 2007 και ανοικοδομήθηκε με χρήματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, επισκέπτονται την Κυριακή ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου και ο πρόεδρος της Κύπρου Δημήτρης Χριστόφιας.

«Η Αρτέμιδα ήταν το πρώτο χωριό που έκαψε η φωτιά με τραγικό απολογισμό» ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, σημειώνοντας ότι «πρώτη από όλους έσπευσε να βοηθήσει η Κυπριακή Δημοκρατία».

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «παρακαταθήκη ........

ανθρωπιάς και αλληλεγγύης», επισήμανε ότι «οι Κύπριοι ειναι αδέλφια μας και το αποδεικνύουν στην πράξη» και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θα σταθεί στο πλευρό της Λευκωσίας για μια δίκαιη λύση του Κυπριακού.

«Όπως η Ελλάδα προστρέχει στις δύσκολες στιγμές της Κύπρου έτσι και η Κύπρος, με τις δυνάμεις που διαθέτει, θα προστρέχει την Ελλάδα» δήλωσε, μεταξύ άλλων, από την πλευρά του ο κ. Χριστόφιας.

Στη συνέχεια οι κ. Παπανδρέου και Χριστόφιας επιθεώρησαν τον ανακατασκευασμένο οικισμό, ενώ τη Δευτέρα θα έχουν συνομιλίες στην Αθήνα. Θα ακολουθήσουν δηλώσεις στους δημοσιογράφους και εν συνεχεία θα έχουν γεύμα εργασίας.

Εν τω μεταξύ χθες, Σάββατο, ο Κύπριος Πρόεδρος είχε κατ`ιδίαν συνάντηση 45 λεπτών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, με επίκεντρο τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.

Ο κ. Χριστόφιας μάλιστα απηύθυνε πρόσκληση στον κ. Παπούλια να επισκεφθεί την Κύπρο.

«Καλλικράτης» εν υαλοπωλείω

Λίγες ημέρες, το πολύ δύο εβδομάδες... ηρεμίας έχει να απολαύσει ακόμη ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης.
Μέχρι τη στιγμή δηλαδή που θα δημοσιοποιήσει τον νέο χάρτη αυτοδιοίκησης, με τα όρια των νέων, και κατά πολύ λιγότερων από τους σημερινούς, δήμων. Οι τοπικιστικές, αλλά και με προσωπικές αφετηρίες, αντιδράσεις αναμένονται να είναι, όπως και στον «Καποδίστρια I», πολλές και σκληρές.

Η κυβέρνηση, όμως, όπως και ο πρώτος τη τάξει υπουργός, επειδή δεν ήθελαν να χαθεί στις ενστάσεις το μήνυμα της «Νέας Αρχιτεκτονικής», όπως ονομάζουν το σχέδιο «Καλλικράτης», προτίμησαν να δώσουν σε πρώτη φάση στη δημοσιότητα μόνο το πολιτικό πλαίσιο και όραμα, και αργότερα το χωροταξικό σκέλος.
Περιθώρια για βελτιώσεις και αλλαγές υπάρχουν, όχι .......

όμως και για υποχώρηση, είναι το μήνυμα που στέλνει η κυβέρνηση, αφού το αργότερο μέχρι τις 10 Μαΐου ο «Καλλικράτης» θα είναι νόμος του κράτους.

«Καλλικράτης» και διαφθορά

Αυτή τη φορά, πάντως, και καθώς η χώρα διέρχεται σοβαρή οικονομική κρίση, οι κυβερνώντες έχουν στα χέρια τους ένα επιπλέον επιχείρημα, εξαιρετικής μάλιστα βαρύτητας: «Με τη “Νέα Αρχιτεκτονική” επιτυγχάνεται τεράστια εξοικονόμηση πόρων, με την κατάργηση των βαθμίδων διοίκησης, τον περιορισμό του αριθμού των δήμων στο 1/3 και τον δραστικό περιορισμό των Νομικών Προσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης» επισημαίνεται στο δελτίο «βασικού σχολιασμού θεμάτων επικαιρότητας» του Μεγάρου Μαξίμου. Αρκεί να σκεφτεί κανείς τι εξοικονόμηση συνεπάγεται ο αισθητά μικρότερος αριθμός τοπικών αρχόντων, συμβούλων κτλ. Ταυτόχρονα, το ΠΑΣΟΚ υπόσχεται ότι ο «Καλλικράτης» θα λειτουργήσει «ως κινητήρια δύναμη ανάπτυξης στην περιφέρεια», ενώ και ο πολίτης θα εξυπηρετείται καλύτερα.

Το κυβερνών κόμμα υπόσχεται επίσης ότι η νέα αυτοδιοικητική συνένωση θα καταφέρει αποφασιστικό χτύπημα κατά της διαφθοράς. «Αυτό θα συμβεί αυτόματα;» είναι το ερώτημα που τίθεται. «Όχι βέβαια. Η διαφθορά δεν σβήνει με ένα… κουμπί» μας απαντά χωρίς περιστροφές έμπειρος αυτοδιοικητικός παράγων. Και προσθέτει: «Απαιτείται πολιτική βούληση και επί της ουσίας έλεγχος». Πάντως, αν υπάρχει η βούληση, μια σειρά από πρακτικές αποφάσεις μπορούν να φέρουν άμεσα αποτελέσματα.

Τέτοιες είναι η ανάρτηση των αποφάσεων, και της αυτοδιοίκησης, στο διαδίκτυο, η καθιέρωση διπλογραφικού συστήματος, κυρίως στις οικονομικές συναλλαγές με τον πολίτη, και οι μεγάλοι, διαφανείς διαγωνισμοί (χωρίς δηλαδή να σπάνε τα έργα σε μικρά μικρά τμήματα).

Αρμοδιότητες και πόροι

Η κατάργηση των νομαρχιών, η συνένωση δήμων και η αντικατάσταση των κρατικών περιφερειών από άλλες, στα ίδια όρια, με αιρετό όμως περιφερειάρχη, συνεπάγονται τελικά τεράστιες αλλαγές σε επίπεδο αρμοδιοτήτων. Αναλυτικά, οι δήμοι θα ασχολούνται με θέματα όπως ανέγερση σχολείων, ένταξη μεταναστών (αλλά όχι άσκηση της γενικής μεταναστευτικής πολιτικής), πολεοδομία, δημόσια υγεία, λαϊκές αγορές και άδειες καταστημάτων.
Οι νέες περιφέρειες θα είναι υπεύθυνες για την κατασκευή, τον έλεγχο και τη συντήρηση των δημόσιων έργων, και δη των οδικών αξόνων (με εξαίρεση των 5 μεγαλύτερων της χώρας).
Επίσης, για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, τη διαχείριση κοινοτικών και αναπτυξιακών προγραμμάτων και τη διαχείριση των αποβλήτων.

Τομείς όπως ενέργεια - βιομηχανία, τουρισμός, εκπαίδευση και πολιτισμός, γεωργία - κτηνοτροφία - αλιεία, αλλά και η πολιτική προστασία θα ανήκουν επίσης στο χώρο ευθύνης των περιφερειών.
Από την άλλη, οι επτά (κρατικές) Γενικές Διοικήσεις θα είναι επιφορτισμένες με πολιτικές που, εκ του Συντάγματος, δεν μπορούν να περάσουν στις νέες περιφέρειες, όπως η άμυνα, η μεταναστευτική πολιτική κ.ά. Ταυτόχρονα, μια ανεξάρτητη Αρχή, υπαγόμενη στο υπουργείο Εσωτερικών, θα ασκεί τον έλεγχο νομιμότητας των πράξεων των νέων δομών.

Με βάση τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, Αθήνα και Θεσσαλονίκη δεν μετατρέπονται σε μητροπολιτικούς δήμους.
Η πρωτεύουσα της βόρειας Ελλάδας δεν θα αποτελέσει τελικά ξεχωριστή περιφέρεια, ενώ και η περιφέρεια Αττικής θα παραμείνει ενιαία, παρά το γεγονός ότι ορισμένοι ανησύχησαν από το πολιτικό βάρος που θα έχει ο, ψηφισμένος από 4 εκατομμύρια ψηφοφόρους, νέος περιφερειάρχης.
Επίσης, η κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ θα καταργήσει τη διάταξη της ΝΔ για εκλογή δημάρχων (στο εξής και περιφερειαρχών) με ποσοστό 42% και θα επαναφέρει το 50%+1, που ευνοεί τη λογική των συνεργασιών.

Το νέο σχέδιο συνένωσης δεν είναι όμως και τόσο… νέο.

Η κυβέρνηση της ΝΔ επιχείρησε να το εφαρμόσει, έκανε πίσω όμως αφενός λόγω έλλειψης πόρων και αφετέρου από το φόβο τοπικιστικών εκρήξεων. Άρα, λοιπόν, το παλαιό ζήτημα ότι οι νέες, επαυξημένες αρμοδιότητες θέλουν και τους αντίστοιχους πόρους επανέρχεται. «Δεν θα πάρουμε αρμοδιότητες εφόσον αυτές δεν συνοδευτούν από αντίστοιχη κοστολόγηση» προειδοποιούν οι τοπικοί άρχοντες, ανεξαρτήτως πολιτικού χρώματος σημειωτέον.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ οι Νικήτας Κακλαμάνης και Δημήτρης Δράκος (πρόεδροι της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων και της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων αντίστοιχα) τοποθετούνται κατ’ αρχήν θετικά στο νέο σχέδιο, βάζουν και τις… κόκκινες γραμμές των ενώσεων που εκπροσωπούν. Ο κ. Δράκος επισήμανε ήδη τις ελλείψεις του σχεδίου νόμου, ελλείψεις που αφορούν «στα οικονομικά, στο ζήτημα του προσωπικού, στο θέμα της λειτουργίας, επομένως και της αποτελεσματικής λήψης της απόφασης».

Περισσότερο συγκεκριμένος, ο δήμαρχος Αθηναίων αξιώνει: «Για να θεωρήσουμε αξιόπιστες τις όποιες διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την οικονομική “προίκα” της διοικητικής μεταρρύθμισης που εξήγγειλε πρέπει προηγουμένως να αποδοθούν στην αυτοδιοίκηση 331 εκατ. ευρώ, που είναι οι θεσμοθετημένοι πόροι του 2009, οι οποίοι μέχρι στιγμής δεν έχουν καταβληθεί».

Αλλά αυτό δεν είναι το μόνο σημείο τριβής με την κυβέρνηση, αφού, όπως υποστηρίζει ο κ. Κακλαμάνης, «η κυβέρνηση, ενώ υιοθετεί την οικονομική μελέτη της ΚΕΔΚΕ για 4 δισ. ευρώ, δεν διευκρινίζει αν αυτά τα 4 δισ. είναι μόνο για τους νέους δήμους ή και για τη νέα περιφερειακή αυτοδιοίκηση β΄ βαθμού».
Και είναι απορίας άξιο αν, υπό τις παρούσες οικονομικές συνθήκες, θα μπορέσει η κυβέρνηση να δώσει ολόκληρη την… προίκα.
Πάντως, ο αρμόδιος υπουργός τούς παρείχε εγγυήσεις για ολοκληρωμένο νομοσχέδιο.

Τι συζητά η κυβέρνηση

Στο υπουργείο Εσωτερικών συζητείται σειρά θελκτικών προτάσεων, όπως μαθαίνουμε. Μια σκέψη είναι να δοθεί στην αυτοδιοίκηση το 4% του ΦΠΑ (από 2% που είναι σήμερα), σκέψη που συνδέεται ασφαλώς με τα σενάρια είτε αύξησης του ΦΠΑ είτε καθιέρωσης ενιαίου ΦΠΑ. Η πρόταση να δίδεται στην αυτοδιοίκηση το 20% του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας είναι μία ακόμη πρόταση που βρίσκεται στο γραφείο του Γ. Ραγκούση. Περισσότερο… εύκολα υλοποιήσιμη είναι η σκέψη για καθιέρωση Ταμείου Σύγκλισης μεταξύ των περιφερειών, όπου, με άλλα λόγια, η… πλούσια Αττική θα αποτελέσει τον οικονομικό αιμοδότη των φτωχότερων περιφερειών, όπως η Ήπειρος. Τις τελικές αποφάσεις για όλα αυτά θα πάρουν δύο υπουργοί που γνωρίζονται καλά μεταξύ τους, ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Εκτός, τέλος, από εκείνους που ανησυχούν για την απώλεια ρόλου και καρέκλας, μετά τη 14η Νοεμβρίου διατυπώνονται ενστάσεις και με πολιτική αφετηρία. ΚΚΕ και Συνασπισμός είπαν «όχι» στο σχέδιο «Καλλικράτης» για πολιτικούς λόγους, οι λιγότερο… εύπιστοι, πάντως, εκτιμούν ότι η Αριστερά θα είναι από τους μεγάλους χαμένους του νέου συστήματος.
Δήμους που σήμερα έχει υπό τον έλεγχό της δύσκολα θα τους διατηρήσει μετά τη συνένωση 3-4 όμορων δήμων.
Πάντως, το ΚΚΕ κάλεσε τους πολίτες να απορρίψουν τον «Καλλικράτη», με το σκεπτικό ότι «οδηγεί σε περαιτέρω εμπορευματοποίηση δημόσιων ή δημοτικών κοινωνικών υπηρεσιών (παιδείας - υγείας - πρόνοιας) μέσω της “αποκέντρωσης” και της εξάρτησής τους από το τοπικό φορολογικό βάρος».

Ενώ και ο Συνασπισμός, διά του εκπροσώπου του Πάνου Σκουρλέτη, πήρε αρνητική θέση, αφού «το αίτημα για ολοκληρωμένη μεταρρύθμιση του κράτους, με διοικητική αποκέντρωση, με ανακατανομή πόρων και εξουσιών υπέρ των αυτοδιοικητικών θεσμών, παραμένει επίκαιρο».

Πηγή: Free Sunday

Θα απελευθερωθούν από τον «Τειρεσία» 120.000 επιχειρήσεις

Νέες ρυθμίσεις θα γίνουν στο νομοσχέδιο, σχετικά με τις επιχειρηματικές και επαγγελματικές οφειλές προς τα πιστωτικά ιδρύματα.

Ρυθμίσεις αναγκαίες τόσο για την τόνωση της ρευστότητας όσο και για την επιβίωση πολλών επιχειρήσεων.

Στην ανακοίνωση αυτή προέβη ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, ο οποίος μάλιστα τόνισε πως το ζήτημα εντοπίζεται στο πόσο γρήγορα μπορεί να ψηφιστεί το νομοσχέδιο.

Το νομοσχέδιο επίσης παρέχει το δικαίωμα, .........

σύμφωνα με τον πρόεδρο, να απελευθερώσει από την μαύρη λίστα του «Τειρεσία» περισσότερες από 120.000 επιχειρήσεις και επαγγελματίες, οι οποίοι, με την αποπληρωμή του χρέους τους, επανακτούν τη δυνατότητα να επανέλθουν στο τραπεζικό σύστημα και εκτιμάται ότι πάνω από 600 εκ. ευρώ θα ενισχύσουν την αγορά μέσα στο επόμενο τρίμηνο.

«Σχετικά με τον «Τειρεσία», δεν επιθυμούμε να αχρηστευθεί ένα εργαλείο ελέγχου διαχείρισης δυσμενών στοιχείων, αλλά να αναμορφωθεί σε μια ανεξάρτητη αρχή πληροφόρησης και προστασίας των τραπεζών και της αγοράς.


Πηγή: Εβδόμη

Στην Ηλεία μεταβαίνουν σήμερα Παπανδρέου και Χριστόφιας

Στην Ηλεία μεταβαίνουν σήμερα Κυριακή 17 Ιανουαρίου, ο πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, προκειμένου να επισκεφθούν την Αρτέμιδα, η οποία επλήγη από τις πυρκαγιές.

Οι κ.κ. Παπανδρέου και Χριστόφιας θα συναντηθούν με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και θα ενημερωθούν για το έργο οικοδόμησης και ανασυγκρότησης της Αρτέμιδας, το οποίο πραγματοποιείται από την Κυπριακή Δημοκρατία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η όλη επιχείρηση ...........

ήταν μια πρωτοβουλία του εκλιπόντος προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσου Παπαδόπουλου.

Χτύπησαν κατακέφαλα την φοροδιαφυγή στον Βόλο. Πρόστιμο 1.000 € για μια φουφού!!!!

Η Παρακάτω είδηση μπορεί να μην έχει σχέση με το blog μας (Δεν είναι είδηση γενικά που αφορά και την Μεσσηνία), αλλα αξίζει να την διαβάσετε για να δείτε την υποκρισία.

1.000 € για μια φουφού και κατάσχεση σε 15 κιλά κάστανα ήταν η εξοντωτικό πρόστιμο που επέβαλε κλιμάκιο της Νομαρχίας Μαγνησίας σε μια βιοπαλαιστή η οποία έψηνε κάστανα σε κεντρικότατο δρόμο του Βόλου μέσα στο κρύο για να βγάλει ένα μεροκάματο να ζήσει την οικογένεια της.

Αφορμή για το υπερβολικό πρόστιμο ήταν ............

το σαφάρι που βγήκε το "αδιάφθρο" κλιμάκιο της νομαρχίας Μαγνησίας όπου σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στην μικροπωλήτρια, ανακάλυψαν την μη ύπαρξη άδειας για την φουφού.
Χωρίς καν να το σκεφτούν δεύτερη φορά πήραν το μπλοκ, και της έκοψαν "κουστούμι" για να "συνετιστεί".

Πάνος Κιάμος - Ένα μαγαζί απόψε.

Αυτό και αν είναι κομματάρα.





Πάνος Καλλίδης - Χαλάλι

Μουσική καλημέρα από το Φιλιατρά News





Μεσσηνιακές Εφημερίδες της 17ης Ιανουαρίου 2010

ele17.jpg (688 KB) 8arr17.jpg (193 KB)