
Και η βαθμολογία της Αγωνιστικής

Πηγή: Νίκη Πλάτης
Διαβάστε περισσότερα...
Η βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Νάντια Γιαννακοπούλου κατέθεσε αναφορά προς την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, μετά από επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, σχετικά με την ελλειπή στελέχωση από ιατρούς των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας του Νομού Μεσσηνίας.
Ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Παύλος Γερουλάνος, αντί να δείξει τον ίδιο ζήλο για τις ανάγκες των σημαντικών Αρχαιολογικών και Βυζαντινών μνημείων της Μεσσηνίας, που χρήζουν της προσοχής και της φροντίδας του κράτους, ασχολήθηκε με ιδιαίτερη ζέση ως φαίνεται, προκειμένου να ικανοποιήσει τους Ηλείους στο άδικο αίτημά τους σχετικά με τον Επικούρειο Aπόλλωνα.
. Ένα ποσό ύψους 5 δισ. ευρώ αποφάσισε να διοχετεύσει η κοινοτική επιτροπή για την ανάπτυξη της υπαίθρου στις χώρες - μέλη, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού σχεδίου για την οικονομική ανάπτυξη της Ένωσης. Από το ποσό αυτό τα 176 εκατ. ευρώ προορίζονται για την Ελλάδα. Αυτοί οι κοινοτικοί πόροι πρόκειται να επενδυθούν σε προγράμματα ανάπτυξης της υπαίθρου στους τομείς της γεωργίας, στο περιβάλλον και σε υποδομές για την ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας στην ύπαιθρο. Ειδικότερα, από το ποσό αυτό θα διατεθούν στην Ελλάδα 20 εκατ. ευρώ για ενέργειες σχετικές...
Η βουλευτής Μεσσηνίας κ. Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου κατέθεσε αναφορά προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γιάννη Ραγκούση, με αφορμή επιστολή του Συλλόγου Πολυτέκνων Κυπαρισσίας, σχετικά με τη βελτίωση του νομοθετικού πλαισίου που αφορά τις πολύτεκνες οικογένειες.
Τη θέση τους ότι τα Φιλιατρά θέλουν και μπορούν να παραμείνουν ως δήμος με τον “Καλλικράτη“, όπως είναι σήμερα, επαναδιατύπωσαν οι εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων, οι περισσότεροι τοπικοί φορείς αλλά και ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ Μεσσηνίας, δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας.
Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά πέντε καταστήματα προσπάθησαν να διαρρήξουν την Πέμπτη το βράδυ στο Κοπανάκι τρεις νεαροί που επέβαιναν σε ένα λευκό Toyota Starlet.
Στην αντεπίθεση πέρασε ο Παναθηναϊκός, με αφορμή την ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ, η οποία θα κατέβει στο ντέρμπι χωρίς διοικητική εκπροσώπηση, επειδή, οι «πράσινοι» δεν τήρησαν τη συμφωνία που είχαν οι δυο πλευρές από τον πρώτο γύρο, όπως λένε οι «κιτρινόμαυροι» και δεν τους έδωσαν την κεντρική σουίτα στο ΟΑΚΑ.
Η βουλευτής Μεσσηνίας κ. Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου, μετά από αντιδράσεις των κατοίκων της Κυπαρισσίας και δημοσιεύματα του τύπου, είχε καταθέσει ερώτηση στις 05/01/10, όπου έθετε τον προβληματισμό της για την εγκατάσταση ΡΟΜΑ στον εγκαταλελειμένο σταθμό του ΟΣΕ Κυπαρισσίας. Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Σπύρος Βούγιας, απάντησε επισημαίνοντας ότι το Αστυνομικό Τμήμα Κυπαρισσίας έχει επιχειρήσει τουλάχιστον 4 φορές, κατά το παρελθόν, να απομακρύνει τους εγκατεστημένους στο σημείο ΡΟΜΑ και κατάφερε να περιορίσει σε ικανοποιητικό βαθμό την παρουσία τους.
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους θα κόψουν στον Αγροτουριστικό Αγροβιοτεχνικό Συνεταιρισμό Κυπαρισσίας "Η ΝΕΔΑ" το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010 και ώρα 19:00 στο Ξενοδοχείο "KYPARISSIA BEACH" στο λιμάνι της Κυπαρισσίας.
Όπως προκύπτει από πολυάριθμες αναλύσεις φορέων του Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα, η εισφοροδιαφυγή, είτε ως συνέπεια της παράνομης απασχόλησης, είτε ως αυτόνομο φαινόμενο, είναι αποτέλεσμα διαρθρωτικών στρεβλώσεων στην αγορά εργασίας. Κατά συνέπεια, οποιαδήποτε προσπάθεια καταπολέμησης της θα ήταν μάταιη, αν δεν συνοδεύεται από συντονισμένα μέτρα αντιμετώπισης αυτών των στρεβλώσεων.
Το μεγαλύτερο και λαμπρότερο φεγγάρι του 2010 μπορείτε να απολαύσετε απόψε στον ουρανό.
Στην υποδοχή του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κκ Βαρθολομαίου Α΄ στην Καλαμάτα αναφέρθηκε με δηλώσεις του σήμερα ο Νομάρχης Μεσσηνίας Κος Δημήτρης Δράκος.
Ορίστηκαν απο την επιτροπή διαιτησίας της ΕΠΟ οι διαιτητές που θα σφυρίξουν τα παιχνίδια της 31ης Ιανουαρίου στον 6ο όμιλο της Δ' Εθνικής.
Η ώρα της Εφορίας πλησιάζει και φέτος όπως κάθε χρόνο. Αρχίζει η αποστολή των γνωστών φακέλων με τις φορολογικές δηλώσεις και το βιβλιαράκι οδηγιών.
Μέχρι και διπλασιασμό των ασφαλίστρων μέσα στα επόμενα τρία χρόνια θα πρέπει να αναμένουν οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και δικύκλων με την προσαρμογή της αγοράς του κλάδου στα ευρωπαϊκά επίπεδα.
Και επισήμως ο κ. Γιώργος Κανελλόπουλος αναλαμβάνει γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Τον διορισμό του ανακοίνωσε χθες βράδυ το Μέγαρο Μαξίμου μαζί με τον διορισμό του πρώην πρυτάνη του Μετσόβειου Πολυτεχνείου κ. Ανδρέα Ανδρεόπουλου ως γενικού γραμματέα Περιβάλλοντος, Δασών και Φυσικών Πόρων
Οι τυχεροί αριθμοί του ΤΖΟΚΕΡ:
Αν ασχολείστε με κονσόλες, θα ξέρετε ότι το PlayStation 3 είναι η μοναδική συσκευή η οποία δεν έχει υποκύψει στις ορέξεις των hackers. Τουλάχιστον, μέχρι σήμερα. Κι αυτό γιατί ένας διαβόητος hacker από τις ΗΠΑ ισχυρίζεται ότι κατάφερε να ξεκλειδώσει την πανίσχυρη κονσόλα της Sony. "Απειλεί", μάλιστα, ότι θα δημοσιεύσει σύντομα τις λεπτομέρειες του επιτεύγματός του.
Εις απάντησιν δημοσιεύματός σας της Κυριακής 24-1-10 υπό τον τίτλο «Αντιδράσεις για τις τροποποιήσεις στον εορτασμό του πολιούχου» επιθυμούμε να γίνουν γνωστά τα εξής:
Συγκροτήθηκε, με απόφαση του προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου, η εξεταστική επιτροπή «για τη διερεύνηση της υπόθεσης "Siemens" στο σύνολό της».
Έκλεισε σήημερα και για 5 ημέρες το 1ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιατρών, λόγω εκδήλωσης κρουσμάτων νέας γρίπης του ιού Η1Ν1.
Σε μια ιδιότυπη πολιτική απομόνωση μέσα στο κόμμα, επικεφαλής του οποίου ήταν επί δώδεκα χρόνια, βρίσκεται ο κ. Κ. Καραμανλής, καθώς και σε κεντρικό επίπεδο αλλά και σε ό,τι αφορά την κοινοβουλευτική ομάδα ελάχιστοι είναι εκείνοι που τον στηρίζουν την ώρα που το όνομά του εμπλέκεται και στην υπόθεση της Siemens.
Αισιόδοξος ότι μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί η ψηφιοποίηση και το αργότερο μέχρι 15 Μαρτίου θα καταβληθεί το σύνολο των επιδοτήσεων στους αγρότες όλης της χώρας, εμφανίστηκε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μιχάλης Καρχιμάκης. Για «ψηφιοποίηση -μαϊμού» έκανε λόγο ο βουλευτής του ΚΚΕ Χαράλαμπος Χαραλάμπους.
Νέα συνάντηση, από το αποτέλεσμα της οποίας θα κριθεί και το μέλλον των κινητοποιήσεων, θα έχει αύριο το απόγευμα στις 7.30 το Πανελλαδικό Συντονιστικό Όργανο των αγροτών με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης (ΥΠΑΑΤ).
Ξεσπαθώνει με νέα του επιστολή κατά της διοίκησης του ΙΚΑ ο Δήμαρχος Φιλιατρών Κος Αλκης Ξύγκας.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε στις 27 Ιανουαρίου ότι αποφάσισε να κινήσει την επίσημη διαδικασία έρευνας σε ό,τι αφορά τις αντισταθμιστικές πληρωμές ύψους 425 εκατ. ευρώ, που καταβλήθηκαν στους Έλληνες αγρότες από τον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛ.Γ.Α.) κατά τη διάρκεια των ετών 2008 και 2009. Η Επιτροπή έχει αμφιβολίες ως προς τη συμβατότητα αυτών των ενισχύσεων με την εσωτερική αγορά, αμφισβητώντας επί της ουσίας αν το μέγεθος των φυσικών καταστροφών στην Ελλάδα ήταν τόσο μεγάλο, όσο δηλώθηκε.
Δύο ανηλίκους, 17 και 14 χρόνων και μια 12χρονη συνέλαβαν άνδρες της Ασφάλειας Καλαμάτας, διότι την προηγούμενη νύχτα, χρησιμοποιώντας τεμάχιο πορσελάνης από μπουζί μηχανής, έσπασαν απρόκλητα το τζάμι ΙΧ επιβατικού αυτοκινήτου ιδιοκτησίας 52χρονου.
Ένορκη Διοικητική Εξέταση διέταξε η Υπουργός Παιδείας , Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Άννα Διαμαντοπούλου, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες και να αποδοθούν τυχόν ευθύνες, για τον τραγικό θάνατο μαθητή στα εκπαιδευτήρια Μάνεση.
1ο βραβείο καλύτερου σατυρικού δεκαλέπτου για το Έργο Φαύστα του Μπόστ καθώς και επαίνους για τις ερμηνείες τους απέσπασε η θεατρική ομάδα του Τριφυλιακού Ερασιτεχνικού Θεάτρου στο 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Σάτιρας Ερασιτεχνικών Θιάσων που έγινε στην Πάτρα το Διήμερο 22 & 23 Ιανουαρίου 2010.
Αίσθηση προκάλεσε στην Επιτροπή Απολογισμού και Γενικού Ισολογισμού του Κράτους, η αναφορά σε Έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ότι από τα 6,09 δισεκατομμύρια ευρώ που διαγράφηκαν από τα έσοδα το οικονομικό έτος 2008, τα 5,5 δισ. αφορούσαν διαγραφή προστίμων που είχαν επιβληθεί στην εταιρεία «Ακρόπολις Χρηματιστηριακή», γνωστή από την συμμετοχή της στις υποθέσεις του Χρηματιστηρίου και των δομημένων ομολόγων.
Συνάντηση με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών είχε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.


