Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Σε θρησκευτικό πόλεμο εξελίχθηκε η ορκωμοσία του Δημάρχου Γόρτυνος στη Δημητσάνα. Video σοκ

Το απόλυτο χάος επικράτησε την περασμένη Κυριακή στην ορκωμοσία του Δημάρχου Γ. Γιαννόπουλου στο νέο Δήμο Γόρτυνος στη Δημητσάνα, η οποία κατέληξε κυριολεκτικά σε θρησκευτικό πόλεμο.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένα μέλος του διοικητικού συμβουλίου παρενέβη την ώρα της ορκωμοσίας, λέγοντας ότι οι ιερείς δεν θα έπρεπε να παραβρίσκονταν στην τελετή, αφού κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται στον κανονισμό!

Έξαλλος ο Μητροπολίτης κ. Ιερεμίας επιτέθηκε .........

στον εν λόγω κύριο αλλά και στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί για την τελετή, ενώ κάλεσε τους ιερείς να αποχωρήσουν.

Δείτε το video



The Best

14 σχόλια:

  1. Μπράβο πάτερ μου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Λεβεντιά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Σιχάθηκα τους υποκριτές, που τους ενοχλούν αυτά που δεν πρέπει και αλλού κάνουν τις πάπιες....
    ΤΣΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ δηλαδή.
    Και πάλι ΜΠΡΑΒΟ Δέσποτα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Είμαι μαζί σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ta megalutera lamogia einai oi papades kai tous lete kai bravo.eleos pia.na fugoun kai na min ksana gurisoun.i pisti den exei kamia sxesi me afta pou kanoun oi papades.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. …αρχισαν τα οργανα..το μπουζουκι ..εργαζεται….να το το κοριτσι ..μου σιεται και τιναζεται…..

    ..οσο για τον Γρηγοριο τον Ε ας μαθει ο παπας ποιος αφορισε την επανασταση του 21 και τους αγωνιστες...εγκαιρως... και μετα καλοδεχουμενος σαν Γρηγοριος ο Ε'....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δε φταις εσύ μάστορα...
    29 Δεκεμβρίου 2010 8:19 μ.μ.
    Όχι, δε φταίς εσύ...
    Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός φταίει ,που δε μας άφησε να μείνουμε ραγιάδες και υποτακτικοί, με τις γυναίκες καλυμμένες με μπούργκες...
    Που μας ξεστράβωσε και μάθαμε γράμματα, αλλιώς θα ήμασταν αυλικοί των κάθε είδους Μπέηδων...
    Που έχτισε σχολεία, που πραγματοποίησε χιλιάδες δενδροφυτεύσεις, που μας ενέπνευσε το συναίσθημα της αλληλεγγύης και της αγάπης...
    Δε φταις εσύ...
    Δεν αξίζαμε τέτοια προσφορά, μακάρι να καταντήσουμε σοβιετία, γιατί αυτό μας αξίζει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. poli plaka o tragos )))))))) trelathike )))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καλά κανένας δεν αναρωτιέται τον σχετικό νόμο ποιός τον ψήφισε????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ..αγαπητε 219 9:59 ..πρωτα ευχομαι καλη χρονια να εχεις, με υγεια...μετα αν προλαβαινεις ασχολησου να μαθεις την πραγματικη ιστορια του γενους μας και αν θελεις τουλαχιστον αμφισβητησε οτι σου περασαν τοσα χρονια σκοταδισμου και παπαδοκρατιας...αν ασχοληθεις λιγακι θα μαθεις και για τον Κοσμα ..και το "κρυφο σχολειο" και πολλα αλλα...

    ξανα ευχομαι υγεια προπαντως και αγαπη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημέρα φίλε "30 Δεκεμβρίου 2010 8:56 π.μ. " και επίσης εύχομαι καλή χρονιά ,με υγεία και σε σένα!
    Το μονοπώλιο, της ιστορικής γνώσης λυπάμαι, αλλά δεν το έχουν ,ούτε οι μασονικές στοές, ούτε μια κάστα καθηγητών, ούτε συντεχνίες επιστημόνων.
    Ειδικά για τον Άγιο Κοσμά, δε δέχομαι κουβέντα και ας λέτε ό, τι θέλετε...
    Δηλ. τι θέλατε; Να υπάρχουν κιτάπια οθωμανών που να έχουν αρχείο αναφορών για το κρυφό σχολειό;;;;
    Τι σόι "κρυφό" θα ήταν τότε; (...)
    Να διαβάζετε τις ΠΗΓΕΣ καλέ μου φίλε και να μην παραμυθιάζεστε από σαχλαμαρίτσες.
    Όσο για την παπαδοκρατία και το σκοταδισμό, προσωπικά έμαθα, από το σχολείο, την οικογένεια και τον κοινωνικό μου περίγυρο, να μη λειτουργώ με τη φασιστική λογική του "τσουβαλιάσματος" (βλ. fascio).
    Υπάρχουν καλοί και καλοί παπάδες, αγνοί και υποκριτές χριστιανοί, όλοι κρινόμαστε, αλλά αυτό το παιχνιδάκι της ισοπέδωσης των πάντων, εκτός του ότι είναι πλέον φτηνό, δεν είμαι διατεθειμένος να το παίξω!
    Και πάλι καλημέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητε "30 Δεκεμβρίου 2010 9:59 π.μ. "..με βρισκετε συμφωνο απολυτα για το "τσουβαλιασμα...οπωσδηποτε υπαρχουν παντου καλοι και κακοι μετριοι και αξιοι αδιαφοροι και γνωστες....αυτονοητον!!...ομως για τα υπολοιπα θα προετρεπα "καλη τη προθεσι"...να συμπεριλαβετε και λιγη αμφισβητηση σε ο,τι μεχρι τωρα ειναι δοσμενο απο την κυριαρχη ..παιδεια μας...ξερετε ακομα και η χρησιμοτητα της επαναστασης του '21 δεν θα πω αμφισβητειται μηπως παραξηγηθω αλλα οπωσδηποτε υπαρχει και ο αντιλογος για το ποιους εξηπηρετησε και "εφτιαξε" ΕΝ ΤΕΛΕΙ...μην ξεχναμε πως ακομα με..δανεια ζουμε..οπως το δανειο του 1822 και εκεινο του 1826 ..που η πληρωμη του διασφαλιστηκε με την"γενναιοδωρη" ναυμαχια του Ναυαρινου των "αγαπητων" συμμαχων μας...αλλα αξιζει να διαφωνουμε αφου περισσοτερα μας εννωνουν παρα μας Χωριζουν;...καλη πρωτοχρονια και παλι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο παπαδακος το σιωπη το εχει ευκολο.Σιωπη να κανουν αυτοι οι υπερασπιστες της αγαπης,εμεις τους πληρωνουμε ως υπαλληλους μην ξεχνιωμαστε.Ας ρευστοποιησουν μερος της ΑΕ τους να βοηθησουν το ποιμνιο τους.αε οι εκκλησια!!!Θα κατεβει ο Χριστος και θα τους παρει με τις πετρες!!
    Οσο για την ιστορια αφηστε το...πολλοι θα απογοητευτουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. αλλα αξιζει να διαφωνουμε αφου περισσοτερα μας εννωνουν παρα μας Χωριζουν;...καλη πρωτοχρονια και παλι...

    Τελικά διαφωνούμε, αλλά μένω σε αυτή τη τελευταία φράση σου φίλε.
    Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης για το πιος κρατησε τη γλωσσα στους Ελληνες την Τουρκοκρατια.... Αντιγράφω από την....... περίφημη ομιλία του Στρατηγού στην Πνύκα:
    "Η τρίτη τάξη, οι έμποροι και οι προκομμένοι, το καλύτερο μέρος των πολιτών, μην υποφέρνοντες τον ζυγό έφευγαν, και οι γραμματισμένοι επήραν και έφευγαν από την Ελλάδα, την πατρίδα των, και έτσι ο λαός, όστις στερημένος από τα μέσα της προκοπής, εκατήντησεν εις αθλίαν κατάσταση, και αυτή αύξαινε κάθε ήμερα χειρότερα· διότι, αν ευρίσκετο μεταξύ του λαού κανείς με ολίγην μάθηση, τον ελάμβανε ο κλήρος, όστις έχαιρε προνόμια, ή εσύρετο από τον έμπορο της Ευρώπης ως βοηθός του ή εγίνετο γραμματικός του προεστού. Και μερικοί μην υποφέροντες την τυραννίαν του Τούρκου και βλέποντας τες δόξες και τες ηδονές οπού ανελάμβαναν αυτοί, άφηναν την πίστη τους και εγίνοντο Μουσουλμάνοι. Καί τοιουτοτρόπως κάθε ήμερα ο λαός ελίγνευε καί επτώχαινε.

    Εις αυτήν την δυστυχισμένη κατάσταση μερικοί από τους φυγάδες γραμματισμένους εμετάφραζαν και έστελναν εις την Ελλάδα βιβλία, και εις αυτούς πρέπει να χρωστούμε ευγνωμοσύνη, διότι ευθύς οπού κανένας άνθρωπος από το λαό εμάνθανε τα κοινά γράμματα, εδιάβαζεν αυτά τα βιβλία και έβλεπε ποίους είχαμε προγόνους, τι έκαμεν ο Θεμιστοκλής, ο Αριστείδης και άλλοι πολλοί παλαιοί μας, και εβλέπαμε και εις ποίαν κατάσταση ευρισκόμεθα τότε. Όθεν μας ήλθεν εις το νου να τους μιμηθούμε και να γίνουμε ευτυχέστεροι."
    Και προσθέτει ταπεινά ο Στρατηγός:
    "Εγώ, παιδιά μου, κατά κακή μου τύχη, εξ αιτίας των περιστάσεων, έμεινα αγράμματος και δια τούτο σας ζητώ συγχώρηση, διότι δεν ομιλώ καθώς οι δάσκαλοι σας"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.