Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Στο αυτόφωρο oι Αλβανοί για τα μαχαιρώματα

Στο Αυτόφωρο 3μελές Πλημμελειοδικείο Κυπαρισσίας δικάζονται σήμερα οι δύο συλληφθέντες Αλβανοί - δράστες της αιματηρής συμπλοκής με ομοεθνείς τους, προχθές βράδυ, στα Φιλιατρά.

Οι δύο δράστες συνελήφθησαν μετά τις συντονισμένες ενέργειες των ανδρών του Α.Τ. Φιλιατρών το ίδιο, κιόλας, βράδυ του συμβάντος, κι αφού αναγνωρίστηκαν προηγουμένως από τα θύματά τους. Της σύλληψης διαφεύγει (τουλάχιστον μέχρι χθες το απόγευμα) ένας ακόμη Αλβανός. Αξίζει να σημειωθεί πως και οι τρεις δράστες είναι αδέρφια και έχουν απασχολήσει ξανά τις Αστυνομικές και Δικαστικές Αρχές για παραβατικές συμπεριφορές.
Αφορμή για την αιματηρή συμπλοκή ήταν .......

οικονομικές και εργασιακές διαφορές που είχαν με τους άλλους τρεις Αλβανούς.

Το περιστατικό συνέβη περί τις 7.40 το απόγευμα της Τετάρτης σε αγροτική οικία – καλύβα στην οποία διέμεναν τρεις Αλβανοί (οι οποίοι διαθέτουν νόμιμη άδεια παραμονής στη χώρα και τις τελευταίες μέρες είναι προσωρινοί κάτοικοι Φιλιατρών), όταν τα τρία αδέλφια πήγαν εκεί για να τους ζητήσουν εξηγήσεις, έχοντας στην κατοχή τους πυροβόλο όπλο (μάλλον δίκαννο) και μαχαίρι, απειλώντας τους μάλιστα, επειδή μία ώρα περίπου νωρίτερα ο ένας εξ αυτών είχε φραστικό επεισόδιο με έναν από τους άλλους τρεις. Κουβέντα στην κουβέντα, η λογομαχία οξύνθηκε και εκείνος που κρατούσε το πυροβόλο όπλο έριξε τρεις φορές, χωρίς, όπως ισχυρίζεται, να έχει πρόθεση να χτυπήσει κάποιον. Όμως, τα σκάγια πέτυχαν στο δεξί χέρι έναν ομοεθνή του.

Ο δε άλλος με το μαχαίρι επέφερε τραύματα σε έτερο στην κοιλιακή χώρα. Αμέσως μετά ετράπησαν όλοι σε φυγή. Στις 7.45 μ.μ. ενημερώθηκε το Α.Τ. Φιλιατρών για τους πυροβολισμούς και άνδρες του Τμήματος έσπευσαν στην περιοχή, όπου μετά από έρευνες εντόπισαν τα θύματα, τα οποία και διακομίστηκαν στο Κέντρο Υγείας Φιλιατρών. Άμεσα ενημερώθηκε ο διοικητής του Α.Τ. Φιλιατρών, που έσπευσε να επιληφθεί της υπόθεσης και με συντονισμένη δράση ξεκίνησαν οι προσαγωγές υπόπτων. Μεταξύ των προσαχθέντων ήταν και οι δύο από τους δράστες.

Μετά την αναγνώρισή τους από τα θύματα και με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, οδηγήθηκαν χθες το μεσημέρι ενώπιον της εισαγγελέως, η οποία και τους παρέπεμψε στο Αυτόφωρο 3μελές Πλημμελειοδικείο. Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν έχουν να κάνουν με επικίνδυνη σωματική βλάβη, το νόμο περί όπλων και το άρθρο 45 του Π.Κ. για συναυτουργία και απειλή.

Σε έρευνες της Αστυνομίας σε χώρο γύρω από την οικία τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα μαχαίρι, ένα γάντι, μια ξιφολόγχη και δύο κινητά τηλέφωνα, ενώ στο χώρο του συμβάντος δύο κάλυκες πυροβόλου όπλου, που θα σταλούν για εργαστηριακό έλεγχο, όπως και το βιολογικό υλικό που έχει ληφθεί από τους δράστες.

Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.