Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Eπαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες ξεκινούν στην ΑΤΕ bank.

Σε διαρκείς 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρούν οι εργαζόμενοι στην ΑΤΕ bank όπως μας ενημερώνει ο Σύλλογος Εργαζομένων Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδος (ΣΕΑΤΕ).
Η Ενημέρωση που μας απέστειλαν σήμερα αναφέρει:

Οι υπαγορευμένες, πλήρως, από την τρόικα αποφάσεις της κυβέρνησης για την Αγροτική Τράπεζα, την οδηγούν στη συρρίκνωση και τον αφανισμό, προς όφελος των ιδιωτών ανταγωνιστών.

Στο επικαιροποιημένο μνημόνιο επιβάλλεται .........

μια δραστική (θανάσιμη) μείωση του ενεργητικού και ένας πρωτοφανής περιορισμός των λειτουργικών δαπανών, την ώρα που η Τράπεζα παρουσιάζει τα μεγαλύτερα λειτουργικά κέρδη στην ιστορία της.
Αποφασίζονται και διατάσσονται η απόσυρση της ΑΤΕ από εργασίες (αυτές του δημοσίου) και η αναγκαστική τιτλοποίση δανείων της.

Η απαραίτητη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου μπαίνει στις καλένδες και μπλέκει με διαδικασίες άκρατου ερασιτεχνισμού, ενώ η πολυεξαγγελμένη (και από τον πρωθυπουργό) ίδρυση του κρατικού τραπεζικού πυλώνα, ματαιώνεται !

Στη βουλή επιχειρείται – με αντισυνταγματικές διαδικασίες και νόμο – να νομιμοποιηθεί η αφαίμαξη των νόμιμων και συμβατικά κατοχυρωμένων αποδοχών μας, με προπαγανδιστικά ψέματα, ακόμα και για τα ποσοστά (λέγοντας για μειώσεις 10%, ενώ κλέβουν πάνω από 20%, ΚΑΙ από χαμηλόμισθους...).

Οι εργαζόμενοι στην ΑΤΕ, αντιδρούμε στη λαίλαπα που πλήττει την Τράπεζα και απεργούμε, κατερχόμενοι σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες, πανελλαδικές κινητοποιήσεις από την Δευτέρα 13-12-2010.

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΤΕ -
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΞΑΝΔΡΑΠΟΔΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ !


Για το Σύλλογο Εργαζομένων ΑΤΕ (ΣΕΑΤΕ)

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Κώστας Αμούντζιας

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Βασίλης Μπερεδήμας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.