Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Μηνυμα αναγνώστη: Εχουμε διόδια στην περιοχή μας;

Διάβασα τα θέματα σας για τα διόδια και είδα και την εικόνα για την ανοικτή συζήτηση για τα διόδια που θα γίνει στο Φουρναράκειο.
Πραγματικά μου δημιουργήθηκε η απορία. Τα πιο κοντινά μας διόδια είναι μετά την Τρίπολη αν δεν κάνω λάθος. Εδώ δεν έχουμε διόδια. Προς τι η ανοικτή συζήτηση;

Αναγνώστης

Η απάντηση μας.
Φιλε μας σωστή η απορία σου. Να σου πω λοιπόν ........

γιατί θα γίνει αυτή η κουβέντα.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας η κοινοπραξία "Μωρέας" πρόκειται να εγκαταστήσει Διόδια λίγο μετα την Αλλαγή προς Καλαμάτα. Εκεί που γίνονται έργα τώρα... Αν έχεις προσέξει εχει γίνει πάρα πολυ παλτύς ο Δρόμος.
Ποιός θα εμποδίσει τον ιδιώτη της Μωρέας να εγκαταστήσει διόδια όταν στην σύμβαση παραχώρησης δεν υπάρχει πλαφόν στον αριθμό των σταθμών που θα τοποθετήσει;
Και κάτι για Μελιγαλά ακούσαμε... Δεν ξέρουμε κατα πόσο είναι αλήθεια αυτό.
Δηλαδή αν τοποθετήσει η Μωρέας Διόδια στο σημείο λίγο μετά την Αλλαγή ΠΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑ θα θέλει να πληρώνουμε για να πάμε στην πρωτεύουσα του νομού. Να πληρώνουμε χαράτσι τον ιδιώτη. Όπως έχει γίνει σε πάμπολες περιπτώσεις αυθαίρετης τοποθέτησης σταθμού Διοδίων.
Ας ενημερωθούμε από τώρα για το τι πρέπει να κάνουμε όταν θα δούμε κάποια στιγμή διόδια εκεί που δεν υπήρχαν και ένα χέρι απλωμένο να εισπράξει το χαράτσι.
Τωρα λοιπόν πρέπει να ενημερωθούμε. Τώρα θα πρέπει να μάθουμε τι πρέπει να κάνουμε.

7 σχόλια:

  1. Εννοείται πως θα τοποθετηθούν διόδια στο δρόμο για Καλαμάτα... εδω πληρώνεις διόδια για να πας από Μεγαλόπολη - Τρίπολη. Ας μην αναφέρουμε την περίπτωση της Ιονίας οδού που αν γίνει ποτέ θα πληρώνεις διόδια από Κυπαρισσία για τα χωριά μέχρι την Αλλαγή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝ ΠΑΤΕ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΑ ΔΙΟΔΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΧ ΑΠΟ ΙΤΑΛΙΑ ΓΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΟΛΙΣ ΜΠΗΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑ ΔΗΠΟΤΕ ΠΟΛΗ ΚΟΒΗΣ ΕΝΑ ΧΑΡΤΑΚΙ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΒΓΗΣ ΠΛΗΡΩΝΗΣ ΜΕ ΧΡΟΝΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΚΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΠΟΥ ΚΑΙΓΕΣΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΣΦΑΛΗΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΓΙΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΝ ΕΙΧΑΤΕ ΠΡΟΣΕΞΗ ΤΟ ΚΟΜΑΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΗΣ ΝΕΣΤΑΝΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΑΡΤΕΜΗΣΙΟ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΠΡΙΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΟΥΝ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΦΑΣΑΡΙΑ !!!!! ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΗΛΑΓΑΤΕ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΠΑΤΡΩΝ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΕΜΙΣΗ ΤΑ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ.ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΓΙΑΤΙ ΒΛΕΠΩ ΕΡΓΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!!!! ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΣΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΓΙΑΤΙ Η ΒΕΝΖΙΝΗ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΑΝΗΦΟΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟΚΗΝΗΤΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυστυχώς αυτό είναι το πρόβλημα μας... έχουμε μάθει να συμβιβαζόμαστε... Και επειδη δηλαδή η Ιταλία έχει διόδια πρέπει να έχουμε και εμείς? Στην Ιταλία έχεις επιλογή να μην μπείς στην εθνική και να πληρωσεις διόδια και να κινηθείς μέσω των παραδρόμων οι οποίοι είναι σε άριστη κατασταση... Να μην μιλήσουμε για την Σκανδιναβία όπου διέσχησα 4 χώρες χωρίς να συναντήσω ούτε μισό διόδιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Διόδια stop. Εδώ και καιρό δεν πληρώνω και ουτε προκειται να το κάνω ποτε το κρατος μας πίνει το αιμα καθημερινα από την φορολογία δεν θα τα δίνουμε και στα διόδια μαλακες τέλος ο κόσμος ξύπνησε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ας βάλουν παντου οτι θέλουν απλά θα καθόμαστε σπιτι μας κ ας αυξάνουν καθε μερα το ρευμα θα βάλουμε κερακια οι κλέφτες κ οι διοικουντες ναχουν τους λεωφόρους καταδικους τους στις μπίζνες καλα ταξιδια παιδια ευχαριστούμε πολυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αντί να κάθεσαι σπίτι σου γιατί να μην σπρώχνεις απλά την μπάρα και να προχωράς; Είναι εύκολο. Πίστεψε με. Το έχω κάνει για 5η φορά σε 5 ισάριθμα ταξίδια μου στην Αθήνα.
    Την πρωτη φορά που έσπρωξα μπάρα λίγο τα χρειάστηκα (λογικό νομίζω) αλλά δεν ηταν τίποτα. Την δεύτερη μπάρα την άνοιξα λες και άνοιγα μπάρες εδω και μήνες.

    Το πρώτο σπρώξιμο είναι. Αμέσως συνηθίζεις.
    Πρέπει επιτέλους να πούμε ΟΧΙ σε αυτούς που μας πίνουν το αίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.