Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Τριφυλία: Νέοι επενδύουν στον τόπο και αισιοδοξούν!

Μήνυμα αισιοδοξίας «στέλνουν» νέες και νέοι στην Τριφυλία με τη συνειδητή, θαρραλέα και τολμηρή ταυτόχρονα απόφασή τους να ζήσουν και να επενδύσουν στην περιοχή!
Παρά τη δύσκολη συγκυρία που διανύουμε λόγω της οικονομικής κρίσης, παρά τη χαμηλή αγοραστική δυνατότητα των πολιτών – καταναλωτών, παρά τη μειωμένη κίνηση στην αγορά, υπάρχει ελπίδα και προοπτική! Υπάρχουν νέοι άνθρωποι που αγαπούν τον τόπο και επενδύουν σε αυτόν!

Άνθρωποι που δε συμβιβάζονται με τη μοιρολατρία και τη μιζέρια, αλλά προσπαθούν, δημιουργούν, ελπίζουν και το παλεύουν! Γνωρίζουν τις δυσκολίες, αναγνωρίζουν τις αντιξοότητες, αλλά δε σκύβουν το κεφάλι, δεν κάθονται στη γωνία…

Με δύναμη και αποφασιστικότητα παίρνουν την τύχη στα χέρια τους! Θα μπορούσαν, κάλλιστα, να έχουν την κάρτα και το επίδομα ανεργίας, να κάνουν κανένα μεροκάματο και κάπως να βγάζουν τα προσωπικά τους έξοδα. Αυτό είναι, όμως, το ζητούμενο, μόνο;
Η απλή και λιτή «επιβίωση»; Η μίζερη ........

αντιμετώπιση της καθημερινότητας;

Νέοι άνθρωποι, με πνεύμα «ανήσυχο», όρεξη για δουλειά, πάθος για τη ζωή, υπερβαίνουν αντιλήψεις που θέλουν τους νέους στα δύσκολα να «λουμώγνουν» και βγαίνουν μπροστά, στην αγορά, την κοινωνία! Χωρίς ενδοιασμούς και αναστολές, δίχως κομπλεξικά σύνδρομα αλλοτινών εποχών. Επενδύουν στην περιοχή. Επενδύουν χρήματα, κόπο, χρόνο, αγώνες, αγωνίες αλλά και όνειρα. Επενδύουν στα δικά τους όνειρα για καλύτερη ζωή!

Επισκεφθήκαμε νέες επιχειρήσεις, τρία νέα καταστήματα στα Φιλιατρά, τους Γαργαλιάνους και την Κυπαρισσία, και μιλήσαμε με τους νέους ανθρώπους που αποφάσισαν να τα ανοίξουν και να τα λειτουργήσουν αυτή τη δύσκολη περίοδο. Είδαμε ανθρώπους δυνατούς, αισιόδοξους, ευδιάθετους. Με το χαμόγελο στα χείλη και την αυτοπεποίθηση ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους!

Γιώργος Κυριακόπουλος
Εμπόριο και service σε επαγγελματικά και γεωργικά μηχανήματα στα Φιλιατρά


Ο Γιώργος Κυριακόπουλος μαζί με τον αδερφό του επέστρεψαν από την Αθήνα όπου εργάζονταν και άνοιξαν την επιχείρησή τους στα Φιλιατρά το Σεπτέμβριο. Ό,τι έχει σχέση με ηλεκτρικά είδη, επαγγελματικά και αγροτικά μηχανήματα και εργαλεία μπορεί κανείς να το βρει στο συγκεκριμένο χώρο. Τρυπάνια, τροχούς, κομπρεσέρ, αλυσοπρίονα, αντλίες, θαμνοκόπτες, γεννήτριες κ.ά. Μάλιστα, επειδή έχουν και τεχνικές γνώσεις, εκτός από εμπόριο, κάνουν και service, κάτι που για το χώρο είναι πολύ σημαντικό. Αμφότεροι γνωρίζουν το αντικείμενο, αφού έχουν δουλέψει σε σχετικές εταιρείες (Hitachi και Bosch) στην Αθήνα.

«Δουλεύαμε χρόνια στην Αθήνα, σε εταιρείες σαν αυτές που έχουμε μηχανήματα και εργαλεία εδώ, Hitachi και Bosch, και πήραμε μια μεγάλη απόφαση, να κατέβουμε και να το κάνουμε τώρα, να κάνουμε μια τέτοια επιχείρηση!» μας είπε ο Γιώργος.
Για την κίνηση στην αγορά, σημείωσε πως «είναι λίγο δύσκολη, ο κόσμος είναι “κλειστός”, δεν έχει και πολλά χρήματα, αλλά εντάξει, θα δούμε…».
«Υπάρχει αισιοδοξία, ναι υπάρχει! Για νέους ανθρώπους σαν κι εμάς, υπάρχει!» τόνισε ακόμη χαμογελώντας. «Επειδή υπάρχει δυσκολία αυτή την περίοδο, ο κόσμος θέλει εμπιστοσύνη και αλληλεγγύη. Για να σε βοηθήσει, πρέπει κι εσύ να τον βοηθήσεις. Και το κάνουμε…».

Σοφία Μαργώνη
franchise «Ρεζέρβα» - Είδη δώρων στους Γαργαλιάνους


Πριν από μία εβδομάδα, περίπου, η Σοφία Μαργώνη άνοιξε στους Γαργαλιάνους κατάστημα με είδη δώρων «Ρεζέρβα». Αν και δεν κατάγεται από την περιοχή, με το σύζυγό της ήρθαν στην Τριφυλία πριν από τρία χρόνια για εργασία στην υπό κατασκευή -τότε- ΠΟΤΑ. Τους άρεσε ο τόπος, αγάπησαν την περιοχή, έκαναν φιλίες, τους άρεσε ο τρόπος ζωής και η χαλαρότητα που έχει η περιοχή, έχουν και μικρά παιδιά, και αποφάσισαν να μείνουν μόνιμα.

Για την επιχείρηση που άνοιξε, η Σοφία μάς είπε: «Ξεκινήσαμε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε εδώ και αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με τους νέους, που είναι λίγο “ριγμένοι” στο δώρο». Στο συγκεκριμένο κατάστημα μπορεί κανείς να βρει «ένα έξυπνο και φτηνό δώρο για τις γιορτές, τα γενέθλια, μια ξεχωριστή μέρα» τόνισε η Σοφία, προσθέτοντας: «Ένα δώρο για οποιονδήποτε έχει χιούμορ, να τη δει πιο αισιόδοξα τη ζωή!».
«Η αγορά είναι “μαγκωμένη”, δεν κινείται εύκολα το χρήμα, αλλά έχουν καλή θέληση, μπαίνουν μέσα, βλέπουν τα δωράκια, τους δίνω αυτό που θέλουν και είναι, βλέπω, ικανοποιημένοι», παρατήρησε ακόμη, σημειώνοντας πως, παρά τις δυσκολίες, είναι αισιόδοξη!

Δημήτρης Στασινόπουλος – Παντελής Μπακούρος
Ψητοπωλείο Mr SPECIAL στην Κυπαρισσία


Ο Δημήτρης Στασινόπουλος και ο Παντελής Μπακούρος πριν από ενάμιση μήνα περίπου άνοιξαν ψητοπωλείο στην Κυπαρισσία. Σεφ ο Δημήτρης, μάγειρας ο Παντελής, αποφάσισαν να ενώσουν γνώσεις, ιδέες και δυνάμεις και να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση στο αντικείμενο που γνωρίζουν και θέλουν να προσφέρουν.
Στο κατάστημά τους επιμελούνται οι ίδιοι κάθε λεπτομέρεια στα προϊόντα τους, προσέχοντας ιδιαιτέρως την ποιότητα, τις τιμές και την εξυπηρέτηση των πελατών. Πίτες, σουβλάκια, κεμπάπ, σεφταλιά, μερίδες κρεατικών, εξοχικό, κοντοσούβλι, ψωμάκια – πίτες ανατολής (Mr SPECIAL) είναι μερικά μόνο από τα γευστικά εδέσματα που προσφέρουν καθημερινά.

«Ήταν μια απόφαση που πήραμε, επειδή εγώ είμαι σεφ και ο Παντελής μάγειρας. Συζητήσαμε και αποφασίσαμε να κάνουμε μία προσπάθεια πάνω στο αντικείμενό μας, που θα δώσει δυνατότητες για ανάπτυξη και να πολεμήσουμε αυτό που λέγεται “κρίση” με δυναμικότητα και αποφασιστικότητα. Είπαμε θα το κάνουμε, ξεκινήσαμε και το κάναμε» μας είπε ο Δημήτρης, ο οποίος δεν κατάγεται από την Κυπαρισσία. Τουρίστας ερχόταν στην πόλη, με τη γυναίκα του, τους άρεσε και αποφάσισαν να εγκατασταθούν μόνιμα.
«Γνώρισα τον Δημήτρη, είδα με τι άνθρωπο έχω να κάνω, τις γνώσεις του και είπαμε να ξεκινήσουμε κάτι πρωτότυπο για την πόλη μας, με καινούργια πράγματα, νέες προτάσεις για το φαγητό και να σταθούμε όσο καλύτερα μπορούμε στον κόσμο και στον εαυτό μας», σημείωσε από την πλευρά του ο Παντελής. «Ο κόσμος έχει δεχθεί θετικά αυτό που κάνουμε, περνάμε πολλές ώρες στο μαγαζί, προσέχοντας τα πάντα, και τις λεπτομέρειες. Είμαστε χαρούμενοι και ικανοποιημένοι που τα πράγματα αρέσουν στον κόσμο και συνεχίζουμε την προσπάθειά μας, σε καθημερινή βάση, να γινόμαστε καλύτεροι», πρόσθεσε ο Δημήτρης.

Παίρνοντας ξανά το λόγο, ο Παντελής δήλωσε αισιόδοξος: «Βλέπω αισιόδοξα το μέλλον, παρά την κρίση. Πρέπει να το παλέψουμε. Ο κόσμος “υποφέρει” αυτή την περίοδο, αλλά με την ποιότητα και τις σωστές τιμές, τα πράγματα θα πάνε καλά…» είπε χαρακτηριστικά. «Πρέπει να πολεμάμε και να μη μένουμε με τα χέρια ψηλά, ειδικά τώρα με την κρίση. Χρειάζεται δύναμη σε όλο τον κόσμο και αποφασιστικότητα!» σχολίασε με τη σειρά του ο Δημήτρης.

Από το Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.