Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Ερώτηση Λαμπρόπουλου για τις ζημιές από Παγετό

Ερώτηση στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστα Σκανδαλίδη για τις σοβαρές ζημιές έχουν προκληθεί στον ελαιόκαρπο από τον παγετό της 11ης και 12ης Δεκεμβρίου κατέθεσε ο Βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ. Κ. Ιωάννης Λαμπρόπουλος.

Ο κ. Λαμπρόπουλος στην ερώτηση του ζητά να μάθει αν θα αποσταλούν αμέσως γεωπόνοι του ΕΛ.Γ.Α για την ακριβή διαπίστωση του ύψους της ζημιάς που έχει προκληθεί.

Αναλυτικά η ερώτηση του κ. Λαμπρόπουλου αναφέρει: ......

ΠΡΟΣ : ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
ΠΡΟΣ : Τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

Σοβαρές ζημιές έχουν προκληθεί σύμφωνα και με τις διαπιστώσεις αρμοδίων γεωπόνων της Ν.Α Μεσσηνίας ,στον ελαιόκαρπο , σε ελαιόδεντρα ,σε κηπευτικά και σε άλλες καλλιέργειες σε ολόκληρο το Νομό Μεσσηνίας από τον παγετό της 11ης και 12ης Δεκεμβρίου .
Επειδή τα προβλήματα των αγροτών μας στη Μεσσηνία είναι μεγάλα και γνωστά, πρέπει το Κράτος να σταθεί κοντά τους και να ξεκινήσουν αμέσως εκτιμήσεις για να γίνει εύκολη η διαπίστωση των ζημιών και γρήγορη καταβολή των αποζημιώσεων.

Ε ρ ω τ ά τ α ι ο κ. Υπουργός

Θα αποσταλούν αμέσως γεωπόνοι του ΕΛ.Γ.Α δεδομένου ότι ο ελαιόκαρπος που έχει καταστραφεί θα χαθεί πέφτοντας στο έδαφος και θα είναι δύσκολη η ακριβής διαπίστωση του ύψους της ζημιάς;

Αθήνα 15 – 12 – 2010

Ο Ερωτών Βουλευτής
ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ


1 σχόλιο:

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.