Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Επίσκεψη Κόλλια στο ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών

Ρεπορτάζ του πρώην Διαχειριστή μας

Επίσκεψη στο ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών πραγματοποίησε χθές Πέμπτη ο νεοεκλογέντας Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κώστας Κόλλιας συνοδευόμενος από τους κ.κ. Παγάνη Χαράλαμπο και Πούλο Αναστάσιο.
Ο κ. Κόλλιας συναντήθηκε με τον διοικητή του ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών κ. Λεωνίδα Παρασκευόπουλο τον Διευθυντή κ. Θεόδωρο Ντέντε και τον πρόεδρο του Συλλόγου ατόμων με ειδικές ανάγκες κ. Σωτήρη Κόλλια.

Η συνάντηση διήρκεσε μία ώρα περίπου και .......

εκεί έγινε ενημέρωση στον νέο Καλλικράτειο Δήμαρχο σχετικά με το ΚΑΦΚΑ και τις δυνατότητες ανάπτυξης που έχει το ίδρυμα.
Αναπτύχθηκαν σκέψεις και προβληματισμοί και έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση επάνω στο προνοιακό αυτό ίδρυμα.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κος Κόλλιας εξερχόμενος από το γραφείο του κ. Παρασκευόπουλου δήλωσε αποκλειστικά για το «Θάρρος»:

«Είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα ενημερωτική συζήτηση με τον διοικητή του ΚΑΦΚΑ τον κο Παρασκευόπουλο.
Στα πλαίσια της επικοινωνίας που κάνουμε πριν αναλάβουμε επίσημα τα καθήκοντα μας για να ενημερωθούμε απόλυτα και για τα πραγματικά ζητήματα που είναι στην αρμοδιότητα του Δήμου αλλά και για τα κοινωνικά όπως αυτό που παρέχει το ΚΑΦΚΑ.
Χαρήκαμε που ο κ. Παρασκευόπουλος δεν είναι απλά ένας διαχειριστής, αλλά έχει προβληματισμούς και ανησυχίες για την λειτουργία του ΚΑΦΚΑ, για την αναβάθμιση του και αυτές τις σκέψεις του μας εξέθεσε.
Βέβαια το ΚΑΦΚΑ δεν υπάγεται στην άμεση αρμοδιότητα του Δήμου αλλά εμείς ως εκφραστές της Τριφυλιακής κοινωνίας, του δηλώσαμε την συμπαράσταση μας όχι απλά με λόγια αλλά όπου μας χρειαστεί και με παρεμβάσεις στο αρμόδιο υπουργείο και με παρεμβάσεις στην Υ.ΠΕ. (σ.σ. Υγειονομική Περιφέρεια) αλλά και υποστηρικτικά και διεκδικητικά.
Είπαμε μετά την ανάληψη των καθηκόντων μας ότι σκέψεις έχουμε θα ξανασυναντηθούμε, για να δούμε πως αυτές οι σκέψεις μπορούν να πάνε παραπέρα με στόχο την αναβάθμιση του ΚΑΦΚΑ.»


Σε ερώτηση μας αν η νέα δημοτική αρχή θα είναι κάθετη στην άποψη ότι το ΚΑΦΚΑ πρέπει αν αναβαθμιστεί ο κος Κόλλιας μας ξεκαθάρισε τα εξής:
«Εμείς έχουμε πει κάτω τα χέρια από το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας και σήμερα λέμε κάτω τα χέρια από το ΚΑΦΚΑ εάν κάποιοι έχουν τέτοιες ιδέες. Εάν δηλαδή κάνουν Καλλικράτη και στα κοινωνικά ζητήματα.
Εμείς θέλουμε να το αναβαθμίσουμε, και ο κ. Παρασκευόπουλος μας εξέθεσε κάποιες αρχικές σκέψεις τις οποίες επεξεργάζεται, θα τις επεξεργαστούμε κι εμείς, και θα ξανασυναντηθούμε επί πιο ουσιαστικών δεδομένων για να υποστηρίξουμε το ΚΑΦΚΑ και να συζητήσουμε κάποιες καινούριες ιδέες που επεξεργάζεται το Διοικητικό Συμβούλιο για όλο αυτό το συγκρότημα το παλιό άσυλο, το παλιό Νοσοκομείο, το Κέντρο υγείας, το ΚΑΦΚΑ.
Υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες –κτιριακές τουλάχιστον- και υπάρχουν και τεράστιες κοινωνικές ανάγκες.
Εάν πρέπει να υπάρχει μια πολιτική Δήλωση του Δημάρχου Τριφυλίας είναι ότι δεν μπορεί οι ελάχιστες κοινωνικές παροχές που υπάρχουν σε πολύ στενές οικονομικίστικες αντιλήψεις.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.