Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Προειδοποίηση ΕΜΥ για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η ΕΜΥ και το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας, καλεί τους επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν να επικοινωνούν πρώτα με τα κατά τόπους λιμεναρχεία.

Αναλυτικά σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ:

Την Παρασκευή (3/12/2010) από το απόγευμα ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στις βόρειες περιοχές της Ηπείρου και βαθμιαία στην υπόλοιπη ήπειρο, τη δυτική στερεά και τα νησιά του Ιονίου (κυρίως τη νύχτα).

Το Σάββατο (4/12/2010), από τις πρωινές ώρες τα ισχυρά φαινόμενα θα επεκταθούν στη δυτική Πελοπόννησο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία (κυρίως τη δυτική και βόρεια), το απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και προς το βραδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (κυρίως στα βόρεια).

Ύφεση θα παρουσιάσει η κακοκαιρία από το απόγευμα του Σαββάτου και από τα δυτικά και έτσι αργά το βραδυ του Σαββάτου τα ισχυρά φαινόμενα θα περιορισθούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, αλλά και εκεί θα εξασθενήσουν γρήγορα.

Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις περισσότερες περιοχές της χωρας (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), αλλά θα είναι μικρότερης έντασης και διαρκείας.

Το Σάββατο οι νοτιάδες θα ενισχυθούν πρόσκαιρα, φτάνοντας στο Αιγαίο τα 9 μποφόρ, βαθμιαία και από τα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και αργότερα θα ασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση το Σάββατο (4/12/2010) στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα, ενώ την Κυριακή προβλέπεται σημαντική πτώση σε όλη τη χωρα.

Εν τω μεταξύ την Παρασκευή, λόγω των ισχυρών ανέμων δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια Ηγουμενίτσα -Κέρκυρα με πλοία ανοιχτού τύπου. Το μεσημέρι δεν έγιναν δύο δρομολόγια "δελφινιών" για Αργοσαρωνικό, καθώς και τα δρομολόγια με σκάφη μικρού τύπου, στις διαδρομές Παλούκια -Πειραιάς και Σελίνια -Πειραιάς.

Όπως προαναφέρθηκε, το Σαββατοκύριακο αναμένεται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, με τους ανέμους να στρέφονται από νοτιάδες σε δυτικούς - βορειοδυτικούς. Νέα άνοδος του υδράργυρου προβλέπται από τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, το Σαββατο 4/12 αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στη Θεσσαλία, τη Μακεδονία, τη Θράκη και τη νύχτα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας.

Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα και από το μεσημέρι πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού αναμένεται από αργά το απόγευμα και από τα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία βορειοδυτικοί 4 με 6. Στην υπόλοιπη χωρά νότιοι 5 με 7 και τοπικά το πρωί στο Αιγαίο 8 μποφόρ που αργότερα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς.

Στη δυτική και τη βόρεια χώρα η πτώση της θερμοκρατίας θα είναι σημαντική.

Βελτιωμένος καιρός με πρόσκαιρες βροχές τις πρωινές ώρες στην ανατολική χωρα προβλέπεται για την Κυριακή 05/12/2010. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στα νοτιοανατολικά 7 μποφόρ, ενώ νέα σημαντική πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός τη Δευτέρα με τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς, στα ανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στα νοτια 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει άνοδο.

Γενικά αίθριος ο καιρό και την Τρίτη με τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και τα νοτια. Ανεμοι, ασθενείς και πρόσκαιρα στα νοτιά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, με τη θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.