Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Νάντια Γιαννακοπούλου: Οι βουλευτές διεκδικούν, η κυβέρνηση ανταποκρίνεται

Η βουλευτής Μεσσηνίας κ. Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου, με την:

α) παρέμβασή της στην κοινή συνεδρίαση των Κοινοβουλευτικών Τομέων Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στις 09/12/10, παρουσία του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Λοβέρδου, του αναπληρωτή Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Κουτρουμάνη και του Υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Τιμοσίδη,

β) μετά από κατʼ ιδίαν συνάντηση με τον ......

Αναπληρωτή Υπουργό κ. Κουτρουμάνη και

γ) σειρά συναντήσεων και πιέσεων σε κυβερνητικούς παράγοντες,

ζητούσε την κατάργηση των εισοδηματικών κριτηρίων στη χορήγηση του πολυτεκνικού επιδόματος.

Μόλις, χθες, 20/12/10, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Λοβέρδος, δήλωσε από το βήμα της Βουλής ότι «δε θα υπάρξουν εισοδηματικά κριτήρια για την καταβολή του πολυτεκνικού επιδόματος και θα αναζητηθούν άλλοι τρόποι για να μειωθούν οι δαπάνες στο τομέα αυτό. Από μια πιο ενδελεχή μελέτη διαπιστώθηκε πως η θέσπιση εισοδηματικού κριτηρίου δίνει ελάχιστα χρήματα και ταυτόχρονα προκαλεί μεγάλη αντιπαράθεση και πολύ μεγάλη δυσκολία για κάποιες οικογένειες».

Επιπλέον, η Μεσσήνια βουλευτής, με την:

α) ερώτησή της στις 27/01/10 προς τον, τότε, Υπουργό Εργασίας κ. Λοβέρδο, τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Ραγκούση και τον Υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου,

β) τις συναντήσεις, τις παρεμβάσεις και τις δηλώσεις της για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» στις 29/10/10 και

γ) εκ νέου ερώτησή της στις 03/12/10 προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου και τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Ραγκούση

ζητούσε τη διασφάλιση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», μέσω των απαιτούμενων κυβερνητικών ενεργειών για την έγκαιρη υλοποίηση των δεσμεύσεων και τη διασφάλιση της απασχόλησης των εργαζομένων.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στις 20/12/10, η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Κατσέλη, δεσμεύτηκε με δηλώσεις της ότι «μετά από διαβούλευση του Υπουργείου με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τη διεύθυνση απασχόλησης της Επιτροπής εγκρίθηκε από το ΕΠΑΝΑΔ, η χρηματοδότηση της δράσης "Βοήθεια στο σπίτι", συμφωνήθηκε η μετάβαση σε βιώσιμο σύστημα από την 1/1/2012 με την ένταξή του σε Δομές Κοινωνικών Επιχειρήσεων Κοινωνικής Φροντίδας και ανανεώνονται οι συμβάσεις των 4.500 εργαζομένων».

Η κ. Γιαννακοπούλου, σε δηλώσεις της, ευχαρίστησε τους Υπουργούς για την άμεση ανταπόκρισή τους και τόνισε ότι «ο θεσμός της πολύτεκνης οικογένειας και το πρόγραμμα ʽʽΒοήθεια στο Σπίτιʼʼ που βοηθά ηλικιωμένους και ανήμπορους συμπολίτες μας είναι ζητήματα εθνικής σημασίας, αντανακλούν το πολιτισμικό μας επίπεδο και δείχνουν την ευαισθησία των κυβερνώντων.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Υπουργούς για την άμεση θετική ανταπόκρισή τους στα ζητήματα που τους εξέφρασα, τόσο εγώ όσο και άλλοι βουλευτές. Η δημοσιονομική κατάσταση έκτακτης ανάγκης της χώρας απαιτεί επαγρύπνηση και, συγχρόνως, μέριμνα για την πολύτεκνη οικογένεια της τρίτης πλέον γερασμένης χώρας του κόσμου. Ο ρόλος του βουλευτή είναι να νομοθετεί, να διεκδικεί και να παλεύει στη Βουλή για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τους πολίτες.

Ο ρόλος της κυβέρνησης είναι να αποφασίζει αφού συνυπολογίσει όλες τις παραμέτρους. Η συνεργασία αυτών των δύο, όπως φαίνεται στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι ικανή να αποφέρει πολύ θετικά αποτελέσματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.